Győr Programajánló Tavasz.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Győr Programajánló Tavasz. www.gyor.hu"

Átírás

1 Győr Programajánló Tavasz

2 2 A rendezvények szervezői 1 Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekek Háza Győri balett Győri Filharmonikus Zenekar győri Művészeti és Fesztiválközpont Győri Nemzeti Színház ménfőcsanak-gyirmóti művelődési központ Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ Újvárosi Művelődési Ház Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Vaskakas Bábszínház látogatóközpont Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának sportügyi osztálya Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának humánpolitikai főosztálya EGYESÍTETT EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY HAJLÉKTALANOKAT SEGÍTŐ SZOLGÁLAT Antikexpo Kft ÉDES NAPOK KFT GAP MÉDIA KFT GYŐRI ÉREMGYŰJTŐK EGYESÜLETE KARZAT SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT MOBILIS INTERAKTÍV KIÁLLÍTÁSI KÖZPONT NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM APÁCZAI CSERE JÁNOS KAR ORIGINAL BALANCE KFT PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG RUPPERT ISTVÁN STADEX REKLÁM VOKE VASUTASOK ARANY JÁNOS MŰVELŐDÉSI HÁZ XANTUS JÁNOS ÁLLATKERT ZICHY FERENC LÁTOGATÓKÖZPONT LAKÓKÖZÖSSÉGI INFORMÁCIÓS ÉS SZOLGÁLTATÓ IRODA HAFE-HUNGARY KFT KAZINCZY FERENC GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM RÁBA FÚVOSZENEKARI EGYESÜLET Információ Látogatóközpont / Tourinform Győr 9021 Győr, Baross G. u. 21. Telefon 96/ , 96/ Részletes tájékoztató a programokról: A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

3 MÁRCIUS 3

4 4

5 Március :00 5 MEGYEHÁZ TÉR, HONVÉD LIGET, szent istván út, richter terem 1 Nemzeti ünnep óra MÁRCIUS 15. JÁTÉKSOR Szituációs játékok (toborzó, vágta, őrség), tábori nyomda, sorskerék, lengőteke, valamint kézműves műhely várja a kicsiket és nagyokat. 10:00 óra KOSZORÚZÁSI ÜNNEPSÉG Ünnepi beszédet mond Borkai Zsolt Győr Megyei Jogú Város polgármestere. Megemlékezést tart Simon Róbert Balázs Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere. Azon a hajnalon. Közreműködnek: Nagy Balázs és Fejszés Attila, a Győri Nemzeti Színház művészei, valamint az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Énekkara. 11:00 DÍSZALEGYSÉG FELVONULÁSA A 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred díszalegységének, a Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium Győri Lovas Nemzetőr Díszszakaszának és a IX. gróf Nádasdy Ferenc Hagyományőrző Huszár Bandérium felvonulása. 12:00 ÜNNEPI DÍSZKÖZGYŰLÉS A Győr Megyei Jogú Város Díszpolgára kitüntető címek, a Pro Urbe Győr díjak, valamint a évi városi sajtódíjak átadása. Az elismeréseket Borkai Zsolt, Győr város polgármestere adja át. A Győri Filharmonikus Zenekar hangversenye, vezényel Berkes Kálmán művészeti vezető. Március :00 Városház tér 1, 6 Másik Lehel Vizeli Csaba: Klapka rockmusical Takács Tibor népszerű ifjúsági regénye, a Klapka katonái alapján készült zenés darab az 1848/49-es forradalom és szabadságharc utolsó két hónapjának eseményeit dolgozza fel. Hősiesség, hazaszeretet, önfeláldozás, szerelem, árulás mind megjelenik a történetben, melynek vezéralakjai Klapka György és Haynau. Március 15 - április Győri Tavaszi Fesztivál Ahogy tavasszal újjáéled a természet, úgy pezsdül fel Győr kulturális élete is ben tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Győri Tavaszi Fesztivált, melynek változatos kulturális és szórakoztató programjai az ország minden tájékáról vonzzák a látogatókat. A győri programok összeállításánál a szervezők gondoskodnak róla, hogy minden korosztályú érdeklődő számára kínáljanak kikapcsolódási lehetőséget. 1, 6

6 6 Március :00, 16:00 vaskakas bábszínház 12 Aprók Színháza: Dödölle előadás 0-3 éveseknek Március :00 Likócsi közösségi ház 9 Likócsi Tavaszköszöntő Ünnepi beszédet mond: Simon Róbert Balázs Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere és Kalmár Ákos a Likócsi Településrészi Önkormányzat elnöke. Fellép a Vaszari Asszonykórus, Talpasok Kara, Likócsi Dalkör, Venczel-Kovács Zoltán és Sík Frida, Kosári Judit és Sebestyén Tamás. Március :00-18:00 Káptalandomb 31 Nyílt hétvége a Zichy Ferenc Látogatóközpontban Március :00 Győri Nemzeti Színház, Nagyszínpad 7 Móricz Zsigmond: Úri muri zenés színmű Mórizs Zsigmond Úri murija a magyar irodalom egyik leghíresebb, emblematikus története. Főhőse Szakhmáry Zoltán, a mintagazdasággal kísérletező földbirtokos, akinek újat akarása, cselekvő energiája apránként mállik szét szűkebb és tágabb környezete állóvizében. Házassága romokban, szeretőjét, a hamvas parasztlányt másfél éve rejtegeti a világ elől. Szakhmáryt szorongatják a gondok az adósság, a lelkiismeret-furdalás, az értetlenség, az elmaradott kisvárosi közeg, mígnem feladja a harcot és egy borgőzös-mulatós, maratoni muri során megtalálja problémáira a végső megoldást. Az Úri muri lenyűgöző tabló a millenniumi idők vidéki Magyarországáról, a tragédiába vezető veszett semmittevésről, középpontjában egy feloldhatatlan magánéleti konfliktussal. Egyszersmind kortól és időtől független általános látlelet, a dorbézolós egyszer élünk -felfogás súlyos bírálata, következményeinek szigorú számbavétele.

7 Március :00-19:00 7 füles bástya 30 Maxi 4. születésnapja A Füles Bástyába látogatók belekóstolhatnak egy kicsit abba, milyen is gondozónak lenni. Elkészíthetik Maximus tortáját, megnézhetik milyen mohók az aligátorteknősök, és milyen, ha egy kajmán éhes. Délután Maximus kisorsolja, hogy a farsangon készített álarcok közül melyik legyen a nyertes. Március :00-18:00 Mobilis Interaktív Kiállítási Központ 23 A Mobilis 2. születésnapja A Mobilis születésnapján a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred interaktív haditechnikai kiállítása, valamint egy különleges ipari történeti kiállítás nyílik. Bemutatják a honi alternatív hajtású flotta legkülönlegesebb járműveit, a Volt Timer projekt során elektromos meghajtásúvá alakított 30 évnél idősebb autókat. Egész napos játszóházzal, katonai járművek bemutatójával, a Juego Társasjáték Klub játékaival és a Mobilis különleges kísérleti bemutatóival várják a látogatókat. Március :00 Bartók Béla Megyei Művelődési Központ 6 SingSingSing 2 musical show A zenés esten többek között a Jekyll & Hide, a Macskák, A nyomorultak, az István, a király, a Mamma Mia!, a Szép nyári nap, a Diótörő és az Egérkirály, valamint az Aida legnagyobb slágerei csendülnek fel. Az előadás igényes jelmezekkel és látványtechnikával készült. A tánckar gerincét a Musical TáncStúdió és az Anakonda Rock and Roll Club táncosai adják.

8 8 Március :00-14:00 Árkád mögötti Városrét piactér 18 Régiségvásár Március :00 apátúr-ház 11 Rómer-emlékülés A Múzeum Rómer Flóris halálának 125. évfordulójára emlékülést szervez, melynek előadásai átfogóan mutatják be a bencés paptanár példaértékű természetrajzi, régészeti és műemlékvédelmi tevékenységét. Március :00 bezerédj-kastély 8 Március :00 Egyetemi Hangversenyterem (Zsinagóga) 6 Eastwing Group Világzene Frankie Látó jazz hegedűs hegedűjátékában ötvözi az Old Swing és a Modern Bebop jazzstílusok elemeit, mindezt elegánsan fűszerezve a World music határtalan lehetőségeivel. Kéry Gábor a jazz és a klasszikus zenében egyaránt jártas gitáros, Shankara Lal tabla művész hatására az indiai zene szépségeit is beleolvasztotta gitárjátékába. Frankie Látó és Kéry Gábor hegedű és gitár kooperációja hozza létre a különleges hangzású és dinamikájú, egyedien interpretált saját kompozíciókból álló koncertműsort, amihez nagyszerű zenészek csatlakoztak és szerzeményeikkel, professzionális muzsikájukkal teszik teljessé az Esastwing Group zenekari hangzását, atmoszféráját. A Cziráki Lajos Megyei képzőművészeti verseny megnyitója és díjkiosztó ünnepsége Megnyitja: Blazovicsné Varga Marianna KLIK tankerületi igazgató. Köszöntőt mond: Szabó Jenő önkormányzati képviselő. A kiállítás megtekeinthető április 17-ig. Március 20. Likócsi Közösségi Ház 9 Likócsi amatőr alkotók kiállításának megnyitója Információ Látogatóközpont / Tourinform Győr 9021 Győr, Baross G. u. 21. Telefon 96/ , 96/

9 Március :00-17:00 9 vaskakas bábszínház 12 Báb on air a Bábszínházi világnapon A bábszínház világnapján a bábok ki akarnak szabadulni a sötét raktárból a napsütésre. Mi sem egyszerűbb ennél, fülüknél fogva kicsipeszeljük őket a langyos tavaszi szélbe. Március :00 bartók béla megyei művelődési központ 6 Paul Blake: Római vakáció Zenés játék Cole Porter dalaival Egy örök klasszikus: a romantikus Audrey Hepburn Gregory Peck film színpadon, Cole Porter dalokkal. Egy kicsiny ország trónörököse, Anna hercegnő hivatalos látogatásra érkezik Rómába. Vele utazik az udvar néhány szigorú képviselője. Minden percét protokoll események töltik ki. A lány fellázad és egy váratlan pillanatban megszökik, hogy felfedezze az örök várost. Persze azonnal nyomába szegődik a bulvársajtó, hogy szaftos pletykákkal szolgáljon a közönségnek. Élükön az elszánt Joe Bradley, aki minden áron nagy sztorit akar szállítani megrendelőinek ha kell, magába is bolondítja a hercegnőt. Az előadás az Orlai Produkciós Iroda, a FÜGE és a Szentendrei Teátrum együttműködésével jön létre. Szereplők: Tenki Réka/Balla Eszter, Fekete Ernő, Hernádi Judit, Cseh Judit, Szikszai Rémusz, Márton András és Nagy Dániel Viktor. Március Egyetemi Hangversenyterem (Zsinagóga), Richter Terem Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál 2014-ben jelentős mérföldkőhöz érkezett a Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál. 15. évfordulóját ünnepli a hazai ütőszenei élet meghatározó seregszemléje, amely méltán lehet büszke mostanáig felmutatott értékeire, elért eredményeire a hazai és nemzetközi színtéren egyaránt. A fesztivál célja továbbra is az, hogy az ütős muzsika népszerűsítésén túl lehetőséget kínáljon a helyi tehetségek, ütős növendékek bemutatkozására. A fesztivál egyediségét reprezentálja az is, hogy a fiatal nemzedék képviselői személyesen találkozhatnak, és egy színpadon zenélhetnek a szakma hazai és nemzetközi sztárjaival. A fesztivál sztár fellépője Los Angelesből érkezik. Brian Tichy New Jerseyben született és a hard rockon, a Led Zeppelin, a Kiss, az Aerosmith, az AC/DC és a Van Halen zenéjén nevelkedett. Bővebb információt a oldalon találhatnak.

10 10 Március :00-19:00 Füles Bástya 30 A víz világnapja Március :00, 16:00 Vaskakas Bábszínház 12 Aprók Színháza: Cinege, cinege, kismadár előadás 0-3 éveseknek Március :00 Újvárosi Művelődési Ház 10 Újvárosi esték Menedék Az új esztendőben is folytatódik az Újvárosi esték színházi és pódiumestjeinek sorozata. Ahogyan az elmúlt évad zárórendezvényének egyik nézője fogalmazott: Ez a ház kis kultúrszigetté kezd válni. Valóban, a jövőben is sokféle, minőségi pódium- és kamaraszínházi programot kínálnak a szervezők a színes műfaji palettán. Vélhetően a különböző ízlésvilágú látogatók is megtalálják majd a nekik megfelelő produkciókat, s örömmel csodálkoznak rá eddig nem ismert műfajokra is. Ez alkalommal a Solits Lajos Színház előadását láthatják. Március :00-17:00 Xantus János Állatkert 30 Tavaszköszöntő az állatkertben Március :00-17:00 kovács margit-iskola 32 Liszi egészségnap A Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Iroda szervezésében kerül megrendezésre az Egészségnap. Programok: sportrendezvények, előadások, gyerekfoglalkozások, vetélkedők. Március :00 Esterházy-palota 11 1 koncert + 1 kiállítás Az idei tavaszon új programsorozattal színesedik a Rómer-múzeum kínálata. Egyes kiállítások záró rendezvényeként tárlatvezetéssel és különleges koncertélménnyel várják mindazokat, akik kellemes perceket szeretnének eltölteni múzeumi környezetben. Első alkalommal Grászli Bernadett múzeumigazgató vezetésével láthatják az érdeklődők A titkos gyűjtemény című kiállítást. Az est további részében Völner Eszter & Stummer Márton Arietta című koncertjét hallhatják a tárlatlátogatók.

11 Március :00 vaskakas bábszínház 12 Hanyistók, avagy a grófkisasszony és a lápi szörny története Március :00 Esterházy-palota, Rómer-terem 11 XXV. Nyugatdunántúli Regionális Színjátszó Találkozó órától az előadásra hangoló játékok Március :00 bartók béla megyei művelődési központ 6 Március :00 Bartók Béla Megyei Művelődési Központ 6 Vuk Zenés Táncjáték gyerekeknek Fekete István Vuk című meséje ez idáig még sosem kelt életre táncszínpadon, most azonban mesejátékban elevenednek meg a jól ismert figurák. Karak, Vahur, Tás, A sima bőrű és még számos mesebeli szereplő mellett természetesen Vuk, akinek játékos, eleven karakterében minden gyerek magára ismerhet. Csalafinta csíntevésein és kalandozásain át a gondoskodó szeretet segítségével fedezi fel az életet. Az előadás az Inversedance Fodor Zoltán Társulata, a Nemzeti Táncszínház és a Művészetek Palotája közös produkciója. Robert Harling: Acélmagnóliák Színjáték két részben A darab hat nő és három év története. A hölgyek beszélnek, mesélnek, fecsegnek szerelemről, csalódásról, férfiakról, családról, és szinte észrevétlenül bomlik ki előttük az életük, titkaik, sorsaik, vágyaik. Az a különös barátságból, hitből, anyaságból font kapocs, amely az ACÉLNÁL is erősebb, és sajátja a női léleknek. Mindez sok bájjal, humorral, tartalmas estét kínálva a nézőknek. A Játékszín előadása. Szereplők: Hernádi Judit, Szulák Andrea, Dósa Zsuzsa, Zsurzs Kati, Erdélyi Tímea és Bartha Alexandra.

12 12 Március :00 Zichy-palota 6 Folyótól folyóig Villányi László József Attila-díjas költő új kötetének bemutatója. Március Győr Városi Egyetemi Csarnok 14 A Tollaslabda Diákolimpia döntője Március :00 25 vaskakas kaland Március :00 bezerédj-kastély 8 Különleges történelmi séta a Belvárosban Győr töröktől való visszafoglalásának emlékére. Bezerédj teadélután Vendég: Esztergályos Cecília Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes- és Kiváló művész. Esztergályos Cecília Budapesten, az Állami Balettintézetben tanult táncolni, majd a Pécsi Balettnél kezdte pályáját. A Színházés Filmművészeti Főiskolán elvégezte a színművész szakot. Színházi munkái mellett szerepelt játékfilmekben, tévéfilmekben. Többek között egyik főszerepét alakította a nagysikerű magyar televíziós sorozatnak, a Família Kft-nek. A színjátszás mellett kerámiák készítésével és festészettel is foglalkozik. Számos kiállítása volt, a budapesti nagy galériák mellett az ország több városában is bemutatkozott. Az est során először a művész rövid műsorát láthatják, majd beszélgetésre kerül sor. Beszélgetőtárs: Kovacsics Marcsi Március :00-19:00 Gyirmóti Művelődési Ház 15 Egészség-Piac 2014 Március :00-12:00 Móra Ferenc Általános Iskola 15 Egészség-Piac 2014 Március :00-18:00 Bácsai Művelődési Ház 15 Egészség-Piac 2014

13 Március :00-16:00 13 gyermekek háza 3 A hímes tojás napja Március :00 Vaskakas Bábszínház 12 Aprók Színháza: icurka-picurka előadás 0-3 éveseknek A Gyermekek Házába azok a tojásírók látogatnak el az ország különböző vidékeiről, akik bemutatják a különféle technikákkal készített alkotásaikat. Lesz itt karcolt, patkolt, áttört, viaszolt, levélrátétes, sárközi, gyimesi és moldvai csángó motívumokkal díszített hímes tojás. Lehet majd vásárolni, kipróbálni, titkokat ellesni, beszédbe elegyedni, tésztát sütni, ünnepi ajándéktárgyakat készíteni. A gyerekeket és a felnőtteket a kiállítás mellett egész napos játszóház is várja. 15 órakor Écsi Gyöngyi Angyal bárányok című előadását láthatják az érdeklődők. A részvétel ingyenes. Március 31- November 11. pannonhalmi főapátság 26 Március :00 vaskakas bábszínház 12 Ikon és ereklye: Képtisztelet Keleten és Nyugaton időszaki kiállítás matiné előadás: ihók és mihók 10 órától az előadásra hangoló játékok.

14 14 Március :00 Richter Terem 5 Kobayashi A Győri Filharmonikus Zenekar bérletes hangversenye Különleges zenei élményt kínál a Győri Filharmonikus Zenekar Nikisch Artur bérletsorozatában. A magyar zenei élet egyik meghatározó egyénisége, sokak kedvence Kobayashi Ken-Ichiro vezényli ezen az estén a zenekart, s csendülnek fel olyan nagyszerű dallamok, mint Beethoven Egmont nyitánya, Kodály Galántai táncok, illetve Beethoven III. (Esz-dúr) Eroica szimfóniája, amely egy hős küzdelmét, bukását és végül megdicsőülését tárja elénk.

15 április 15

16 16 Április 1. 09:00 Bezerédj-kastély 8 Hegyalján innen, Sokorón túl Népmesemondó verseny A Bezerédj-kastélyban 23. alkalommal kerül megrendezésre a hagyományos népmesemondó verseny, melyen a Győr környéki iskolák legtehetségesebb mesemondói mérik össze tudásukat. Április 1. 18:00 Április 3. 18:00 Richter Terem 5 V. KantHarosz Gála Ismét segít a zene és a bor Nyolc civilszervezet és a Győri Filharmonikus Zenekar összefogásából immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a KANTHAROSZ GÁLA. A koncerttel és borárveréssel egybekötött jótékonysági est jól példázza a közös összefogás erejét, amelynek célja, hogy a gálaesten befolyt összegből támogassák a társadalom nehéz sorban lévő tagjait. Az est fővédnöke Borkai Zsolt Győr város polgármestere. zichy-palota 6 Győri Polgári Szalon A bor szerelme, a szerelem bora Az est vendégei: Lovas Rozi színművész és Balikó Tamás rendező, színművész. A házigazda: Szigethy Gábor író, rendező. Április 4. 16:00-19:00 Kossuth Lajos Művelődési Ház 9 Örökifjak Táncklubja Árpilis 3. 16:00 Magvassy Mihály Sportcsarnok 14 XX. Óvodás Olimpia döntője 20. alkalommal rendezik meg az Óvodás Olimpia döntőjét, amelyen 25 óvoda selejtezője után 320 gyermek versenyez kislabdadobásban, távolugrásban, futásban és sorversenyben. A rendezvény fő célja, hogy a testedzés és az egészséges életmód kiemelkedő szerepet kapjon a gyerekek mindennapjaiban és már óvodáskorban megszeressék a sportolást. Április 4. 17:00 Dr Kovács pál megyei könyvtár és közösségi tér klubja 2 hangraforgó klub Emlékezés a 80 éve született Ladányi Mihályra Berzevici Zoltán előadóestje Élhettem volna gyönyörűen címmel, mely a VII. InternetVers Fesztivál programja. Április 4-5. Győr Plaza 28 XV. Vár a nagyvilág Utazási kiállítás

17 Április Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér klubja 2 A költészet hete A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér színes programsorozata. További részleteket a internetes oldalon találhatnak. Április 3-5. Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér klubja józsef attila művelődési ház 2 VII. InternetVers Fesztivál Költők és előadók találkozója, zenés irodalmi műsorokkal a költészet hetében. Április 3. 18:00 Ünnepélyes megnyitó: beszélgetés Kiss Anna József Attila-díjas költővel és ünnepi verskoncert Gryllus Vilmos és Szokolay Dongó Balázs előadásában. Április 4. Emlékezés a 80 éve született Ladányi Mihályra és Élhettem volna gyönyörűen címmel Berzevici Zoltán előadóestje. Április 5. Zalán Tibor József Attila-díjas költő estje, közreműködik Huzella Péter előadóművész. Április 5. 10:00-13:00 gyermekek háza 3 Csiga-biga Palota óvodások versmondó délelőttje Április 5. 9:30 keresd a nőt győrben! Városnéző séta történetekkel, meglepetésekkel és egy különleges programmal, aminek minden hölgy örül majd. Ezen a programon a NŐ kerül a fókuszba! 25 Április 5. 10:00-12:00 Püspöki Udvarbíróház, Csikóca Művészeti Műhely és Kiállítótér 11 Csikóca Gyermekműhely Hinta-palinta című kreatív kézműves foglalkozás. Április 5. 14:00-18:00 Molnár Vid Bertalan Közösségi Ház 15 Egészség-Piac 2014

18 18 Április 5., 12., 19., :00 Vaskakas Bábszínház 12 Aprók Színháza előadás 0-3 éveseknek Április 5 - június 29. Esterházy-palota 11 Mucha és társai Április 5. 19:00 richter terem 5 Berecz András-est Berecz András, Kossuth-díjas mesemondó Angyalfütty című új CD-lemezbemutató önálló estjével mutatkozik be a Richter Teremben. A humorban bővelkedő, semmi máshoz nem fogható stílusú, mégis szívhez szóló előadását azoknak ajánljuk, akik fogékonyak az igazi magyar népmesemondói hagyományokra, és szeretnék megmozgatni nevetőizmaikat. Szecessziós plakátok a Magyar Képzőművészeti Egyetem gyűjteményéből című időszaki kiállítás. Április 6. 16:00 egyetemi hangversenyterem (zsinagóga) 5 Gran Partita A Győri Filharmonikus Zenekar bérletes hangversenye Műsor: W. A. Mozart: B-dúr szerenád, Gran Partita, KV 361 Hollós M.: Ciklus kürtkvartettre Közreműködnek: a Győri Filharmonikus Zenekar művészei Vezényel: Berkes Kálmán, Liszt-díjas. Április zichy-palota 6 Nemzetközi Babaés Mackókiállítás Mindenki találhat kedvére valót a 18. alkalommal megrendezésre kerülő kiállításon, ahol több száz baba és mackó várja a látogatókat. Az Országos Baba- és Mackókészítési Versenyre beküldött alkotások mellett a több évszázados hagyománnyal rendelkező japán lány és fiú ünnep babái, valamint Pap Janó jelmeztervező cm-es divatbábúi is láthatóak lesznek. A kiállítás kísérőrendezvénye a Babakonferencia, ahol szakmai előadások hangoznak el a baba kultúrtörténeti jelentőségéről és napjainkban betöltött szerepéről.

19 Április 6. 11:00 Április 8. 17:00 Április :00-12:00 19 vaskakas bábszínház 12 Kisfaludy Károly Könyvtár 2 Gyirmóti Művelődési Ház és Gyirmóti Óvoda 8 matiné előadás 10 órától az előadásra hangoló játékok. Versközelben az olvasók Madárgyűrűzés Kedvelt versek a könyvtár olvasóinak előadásában a költészet hetén. Április 7. 10:00 17:00 Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér klubja 32 Aranykapu Töreky Zsuzsi interaktív verses műsora a költészet hete alkalmából. Április :00 Bezerédj-kastély 8 Kreatív bütykölde Húsvéti kézműves foglalkozás Akkermann Katalinnal, melyre alsó tagozatos gyermekeket várnak. Április :00 Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér klubja 2 Találkozás Szilágyi István színművésszel Beszélgetőtárs: Károly Szabolcs. A költészet hete programja. Április 9. 09:00 bezerédj-kastély 8 Dr. Timaffy László Megyei Néprajzverseny A jeles néprajztudósról elnevezett kétfordulós versenyt 20. alkalommal rendezik meg a Bezerédj-kastélyban. A néprajzi vetélkedő mellett a versenyre nevezett iskolák diákjai hagyományőrző műsorukat is előadják. A verseny fővédnöke Timaffy Gyöngyvér.

20 20 Április :30 Egyetemi Hangversenyterem (Zsinagóga) 6 Éneklő Ifjúság Az Éneklő Ifjúság Kórustalálkozó évtizedek óta folyamatosan megrendezett ünnepe a közösségi éneklésnek Győr városában. Az idén sokadik alkalommal hangzik fel több száz gyönyörű énekhang egy időben. Szakmai zsűri minősíti a zenei eseményen felvonuló általános és középiskolákban éneklő kórusokat. Április :00, 11:00 Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér klubja 32 Költészet napi rendhagyó irodalomórák Közreműködik Horváth Ildikó és Nagy Anikó, a Barangoló együttes tagjai. A program a költészet hete rendezvénye. Április :00 Likócsi Művelődési Ház 15 Egészség-Piac 2014 Április :00-17:00 Kazinczy u Kormos István Városi Vermondó Verseny döntője Idén is meghirdetik Győr város általános iskoláiban a már hagyományosnak számító Kormos István Városi Versmondó Versenyt alsós és felsős kategóriában. A zsűri döntése alapján az elődöntő két korosztályából az első 15 tanuló juthat tovább a döntőbe. Április :00-19:00 Bezerédj-kastély 15 Egészség-Piac 2014 Április :00 voke arany jános művelődési ház 29 TIT Év Fotója Év Fotósa XI. alkalommal hirdetik meg a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Pannon Egyesületének fotópályázatát Szabó Béla EFIAP fotóművésszel közösen. A TIT ÉV Fotója Év Fotósa nemzetközi fotópályázat rangot vívott ki magának a fényképezés szerelmeseinek körében. Második éve meghirdetik a tudományos kategóriát is, ezzel egyedülálló pályázati lehetőséget biztosítanak a tudományos fotográfiák számára. A XI. TIT ÉV Fotósa Év Fotója pályázat kiállítása a VOKE Arany János Művelődési Ház kiállítótermében látható május 13-ig.

21 Április :00-19:00 Április :00 Április :00 21 Bezerédj-kastély 8 Richter Terem 5 VOKE Arany János Művelődési Ház 29 Vasútmodellező terepasztalok és hajómodellek kiállítása csere-bere börze Április :00 Egyetemi Hanversenyterem (Zsinagóga) 35 Tavaszi koncert A Liszt Ferenc Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekra és a Rába Fúvószenekar közös koncertje. Jandó Jenő A Győri Filharmonikus Zenekar bérletes hangversenye Műsor: P. I. Csajkovszkij: b-moll zongoraverseny, op. 23 E. Grieg: Peer Gynt szvit P. I. Csajkovszkij: Rómeó és Júlia nyitányfantázia Közreműködik a Győri Filharmonikus Zenekar és Jandó Jenő zongoraművész. Vezényel: Berkes Kálmán Liszt-díjas. Cserefa együttes moldvai népzenei táncháza Április 11 - június 29. apátúr-ház 11 emberek az embertelenségben győr és a két világháború című időszaki kiállítás Április :00 Molnár Vid Bertalan Közösségi Ház 9 EDDA koncert Az Edda Művek Magyarország egyik leghíresebb rockegyüttese ad koncertet Győrött. Az együttes magva 1973-ban alakult Griff együttesként, majd 1974-től Edda néven folytatták. Az Edda Művek dallamos, gazdagon hangszerelt rockdalai és balladái főként a fiatalok társadalmi és érzelmi életével, mindennapi örömeivel, problémáival foglalkoznak.

22 22 Április XXIX. Nemzetközi Balázs-kupa A nemzetközi Balázs-kupa Közép-Európa egyik legnagyobb fedettpályás utánpótlás kézilabda tornája, melynek egy hete alatt mintegy sportoló és kísérő a résztvevője. Városunk sportcsarnokaiban, tornatermeiben közel 400 mérkőzésre kerül sor a már az általános iskolai korosztály egészét felölelő 4 lány és 4 fiú korosztályban. A hazai résztvevőkön kívül visszatérő vendégcsapatok is várhatóak a környékbeli országokból. Április :00-18:00 József Attila Művelődési Ház 15 Egészség-Piac 2014 Április :00 Apátúr-ház 11 Megemlékezés a győri bombázás 70. évfordulóján Április 13. Szent Erzsébet templom 10 Virágvasárnapi Passió Április :00 Vaskakas Bábszínház 12 A Pincérfrakk utcai cicák bemutató előadás Van egy semmi csöpp utca Budán, a Pincérfrakk utca. Nekiszalad egy csúcsos hegynek, a másik felén pedig lehömpörödik és eltűnik a Bujjbehamari erdőben. Nem mondhatnám, hogy valami széles utca, az autóbusz is csak két részletben fér el rajta. Itt él Mörrenmorcogi Micó, Zöldbajusz Marci meg Csapükóc Tirir. Hogy a többiekről ne is beszéljünk áprilisában a Pincérfrakk utca apraja és nagyja Budáról Győrbe, a Vaskakas Bábszínház színpadára költözik. Varázslatos történet a varázslatos Pincérfrakk utca varázslatos lakóiról Kormos István varázslatos meséi lapján. Azoknak, akik hisznek a mesékben; és azoknak akik még nem. 10 órától az előadásra hangoló játékokkal várják a szervezők az érdeklődőket. Rendező: Kocsis Rozi Blattner Géza-díjas. Tervező: Nátravölgyi Ákos Blattner Gézadíjas. Közreműködik az Újvárosi Művelődési Ház kórusa.

23 Április :00 23 Richter Terem 5 Fesztiválzenekar A Győri Filharmonikus Zenekar bérletes hangversenye A Sándor János bérletsorozat zárásaként a világ tíz legjobb nagyzenekarai közé sorolt Budapesti Fesztiválzenekar vendégelőadásában gyönyörködhetünk. Dirigensük ezen az estén a nemzetközi zenei élet kiválósága, Dmitrij Kitajenko karnagy. Hegedűn közreműködik a világ egyik legjobb hegedűművészének aposztrofált Sergei Krylov, és előadásukban élvezhetjük Rimszkij-Korszakov, Sosztakovics, Prokofjev és Richard Strauss műveit. Április :00 Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ 9 Április 14. NyME Apáczai Csere János Kara 24 Április :00 Bezerédj-kastély 8 tavaszi nótadélután Fellép: Dóka Zsuzsanna, Bősi-Szabó László, Nagy Ibolya, Krasznai Tamás, Cserók Nóta Klub. Április arany jános utca 6 húsvéti kézműves kirakodóvásár Nemzetek turizmusa Nemzetközi konferencia A konferencia lehetőséget biztosít az adott ország turizmusának, turizmustrendjeinek, problémáinak megismerésére, megvitatására és természetesen a turizmus aktuális kérdéseinek bemutatására. Április NyME Apáczai Csere János Kara 24 Hallgatói napok Ménfőcsanaki portrék Vendég: Csehy Józsefné nyugdíjas tanárnő. Április :00 Likócsi Közösségi Ház 9 Húsvéti játszóház

24 24 Április :00-18:00 Újvárosi Művelődési Ház 10 Húsvéti játszóház Tojásfestés, írókázás, ünnepi készülődés. Április :30 Gyirmóti Művelődési Ház 8 Németh Jánosné foltvarró kiállításának megnyitója Április :00-18:00 Káptalandomb 31 Húsvét a Káptalandombon A Műemléki világnap alkalmából rendhagyó tárlatvezetések, kiállításmegnyitó és gyermekprogramok. Április :30 Szent Erzsébet templom 10 Nagypénteki Passió Közreműködik az Újvárosi Művelődési Ház kórusa. Április :00-19:00 Füles Bástya 30 A Föld napja Április :30-18:00 Kovács Margit-iskola 2 Húsvétváró családi délután Kézműves játszóházak, lufihajtogatás, arcfestés, sztárvendég közreműködésével az egész családnak. Április :00-12:00 Gyermekek Háza 3 Tavaszi szünidei játszóház Április Zichy Ferenc Látogatóközpont, Rómer-múzeum, Győri Bazilika 11 Belvárosi húsvét A Belvárosi húsvét új programsorozat, amely a Rómer-múzeum és a Zichy Ferenc Látogatóközpont együttműködésével valósul meg. Minden korosztály számára tartogat érdekességeket. A Műemléki világnap alkalmából hat helyszínen épületbemutató tárlatvezetések, majd a programsorozat további napjain húsvéti kézműveskedés várja a családokat. A Győri Bazilika termében rendezik meg a Szent Kereszt Az ÉLET fája című időszaki kiállítást, amely a Szent Kereszt tiszteletének egyházművészeti pillanatait mutatja be.

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok 03. 05. 06. 07. 09. 12. Körök Karika Lívia mandala kiállításának megnyitója. Megtekinthető: november

Részletesebben

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok 03. Körök Karika Lívia mandala kiállításának megnyitója. Megtekinthető: november 20-ig. XV. Könyvszalon

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR - ÁCS

RENDEZVÉNYNAPTÁR - ÁCS RENDEZVÉNYNAPTÁR - ÁCS 2014. JANUÁR 01.01. Újévi koncert Városi Sportcsarnok, Ritmus művészeti 01.15. Ökumenikus istentisztelet - Szeretetvendégség 01.18. Magyar Kultúra Napja Légy jó mindhalálig c. musical,

Részletesebben

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/ PROGRAMOK 2019. JANUÁR December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Január 23. 18 óra MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2019 Szólt az ember Jordán Tamás és Sebő Ferenc József

Részletesebben

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok Biharkeresztes 2013. Őszi Kulturális Programok Szeptember havi programok ITTHON VAGY MAGYARORSZÁG, SZERETLEK Szüreti Felvonulás és Bál Időpont: 2013. szeptember 28. 14.00 óra Helyszín: Városi Sportcsarnok

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város 2015.évi Közművelődi Rendezvénytervének elfogadásáról A Képviselő-testület Nyírbátor Város

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és aktuális programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi kalendárium 2011.április 16. Februárban útjára indítottunk

Részletesebben

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 203/2013.(XII. 18.) KT. számú HATÁROZAT: Képviselő testülete úgy határoz, hogy a 2014. évi városi

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG 2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG JANUÁR Település Időpont Rendezvény Zalalövő Január 15. Informatikai és családi nap Nagylengyel Január 22. Asztalitenisz bajnokság Nagylengyel Január

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Pályázati azonosító: 3508/01174 SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Árny az árnyban. Versszínház Radnóti Miklós utolsó pillanatáról Időpont: 2014.11.10.

Részletesebben

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/ A programjai 2017. 2017. január 16. Tücsök Peti zenés interaktív gyermekműsora 2017. január 23 február 14. Vasutas Galéria FISAIC fotókiállítás, megnyitó: január 23. 2017. január 27. Tabán Táncegyüttes

Részletesebben

2011. évi rendezvénynaptár

2011. évi rendezvénynaptár 2011. évi rendezvénynaptár JANUÁR 12. Doni megemlékezés 21. Magyar Kultúra Napja 22. Német Nemzetiségi Nap 28. FEBRUÁR 1. Meseszínház - Kabóca Bábszínház 11. 12. Valentin napi party Kultúrház 26. Farsangi

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Alapítvány 20/283-2013 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi készülődés Dohóczki Mónika

Részletesebben

Monor város évi I. féléves programtervezete

Monor város évi I. féléves programtervezete Rendezvény időpontja: 2018. január 8. 2018. január 12. 18:00 Rendezvény megnevezése: megnyitója Magócsi Ildikó fotóművész Újévi operett 2018. január 13. Jégvirágtól Borvirágig forralt boros túra 2018.

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu Tisztelt Képviselő-testület! Idén 21. alkalommal rendezzük meg a Városnapokat szeptember 13. és 15. között, ahol a legkülönfélébb

Részletesebben

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig musical premiere DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra Belépõdíj: 1000 Ft Eisemann Mihály- Szilágyi László ÉN ÉS A KISÖCSÉM zenés bohózat 2

Részletesebben

VÁROSÜNNEP Rudabánya

VÁROSÜNNEP Rudabánya VÁROSÜNNEP Rudabánya Magyarország Európai Unióhoz csatlakozása 10. évfordulójának jegyében Programok III. Ásványgyűjtő Fesztivál, Rudabánya 2014. szeptember 5. VII. Városnap, Rudabánya 2014. szeptember

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és májusi programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi Kalendárium 2011. május 14. A Népi Kalendárium májusi témája a gyapjú. Ez alkalommal

Részletesebben

Gyõr-Moson-Sopron Megye

Gyõr-Moson-Sopron Megye Közmûvelõdési Programok Tájoltatásának Programfüzete Gyõr-Moson-Sopron Megye Bartók Béla Megyei Mûvelõdési Központ Közhasznú Társaság 9022 Gyõr, Czuczor Gergely utca 17. Tisztelt Polgármester! Kedves Közönség!

Részletesebben

Lajosmizse Város évi kulturális rendezvénynaptára

Lajosmizse Város évi kulturális rendezvénynaptára Lajosmizse Város 2019. évi kulturális rendezvénynaptára Rendezvény megnevezése Időpontja Helyszíne Szervezője Csincsik Zoltán festőművész kiállítása 2019. január 09-26. Jobb agyféltekés rajztanfolyam 2019.

Részletesebben

Decemberi programok Sárospatakon és Környékén

Decemberi programok Sárospatakon és Környékén Turisztikai Hírlevél Tourinform Sárospatak Decemberi programok Sárospatakon és Környékén A Művelődés Háza és Könyvtára programjai: December 01. 17.00 óra Cserepes nap Értékes fazekas hagyománnyal bír Sárospatak.

Részletesebben

XVIII. N E M Z E T K Ö Z I N É P M Ű V É S Z E T I T Á B O R P R OGRAMJAI július 7-14.

XVIII. N E M Z E T K Ö Z I N É P M Ű V É S Z E T I T Á B O R P R OGRAMJAI július 7-14. XVIII. N E M Z E T K Ö Z I N É P M Ű V É S Z E T I T Á B O R P R OGRAMJAI 2013. július 7-14. A hét eseményei: 2013. július 7. vasárnap 10,00 Tábornyitó istentisztelet a református templomban - Közreműködnek:

Részletesebben

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. 2013. október 3 24.

Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. 2013. október 3 24. Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum 2013. október 3 24. október 3. Esterházy-palota (Győr, Király u. 17.) Mesterek és tanítványok 17.00 Prof. Dr. Winkler Gábor építésszel, egyetemi tanárral dr.

Részletesebben

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek 1. sz. melléklet 2017. évi Városi rendezvényterv Készítette: Ferenczné Fajta Mária mb. intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek I. Nemzeti és állami ünnepek Március 15. Az 1848/49-es

Részletesebben

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 SZEPTEMBER Szeptember 16. kedd 18:00 Találkozás a festészettel I. Színek versek hangulatok: Hölgyek ecsettel és tollal Festménykiállítás

Részletesebben

Kiadási főcsoport bontásban Kötelezettséggel terhelt pénzmaradvány 1 Anya- Csecsemő- és Gyermekotthon 0 2 Családsegítő Szolgálat 4.248 3.239 788 221 3 Egyesített Bölcsődei Intézményhálózat 0 4 Egyesített

Részletesebben

Lajosmizse Város évi kulturális rendezvénynaptár

Lajosmizse Város évi kulturális rendezvénynaptár Lajosmizse Város 2018. évi kulturális rendezvénynaptár Rendezvény megnevezése Időpontja Helyszíne Szervezője Ceglédi Alkotók Egyesületének 2018. január 09-27. képzőművészeti kiállítása Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március

forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptárja

Részletesebben

Lajosmizse Város évi kulturális rendezvénynaptár

Lajosmizse Város évi kulturális rendezvénynaptár Lajosmizse Város 2018. évi kulturális rendezvénynaptár Rendezvény megnevezése Időpontja Helyszíne Szervezője Ceglédi Alkotók Egyesületének 2018. január 09-27. képzőművészeti kiállítása Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5.

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. MEGHÍVÓ Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. 2011. június 2. csütörtök 18.00 óra A Dunavarsányi Napok rendezvénysorozat nyitóünnepsége, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Év végi Hangversenye

Részletesebben

KRÓNIKA. Nyékládháza Város Önkormányzatának Hivatalos Információs Lapj. XXII. évfolyam 2013. május

KRÓNIKA. Nyékládháza Város Önkormányzatának Hivatalos Információs Lapj. XXII. évfolyam 2013. május Nyékládházi XXII. évfolyam 2013. május KRÓNIKA Nyékládháza Város Önkormányzatának Hivatalos Információs Lapj Május első vasárnapja Anyák Napja, a hónap utolsó vasárnapja pedig Gyermeknap. Gyermek és anya

Részletesebben

Hírlevél május havi programajánló

Hírlevél május havi programajánló Makó és Térsége Tourinform Iroda kiadványa Hírlevél 2010 május havi programajánló 2010. április 24-én jelenik meg Makó régi képeslapokon című könyv. A könyv civil kezdeményezésre, a városban élő képeslap

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19.

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. időpont Szolnoki Művésztelep (kemence) Szolnoki Művésztelep (színpad) Kossuth-tér 7.00 Kemence felfűtése 9.00 Magyarok vásárának kezdete,

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Ebben a tanévben gyermekszervezetünk feladatait nagyrészt az Kultúra és művészetek köré tervezi.

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

Települési Rendezvény Naptár 2009.

Települési Rendezvény Naptár 2009. Települési Rendezvény Naptár Időpont Rendezvény megnevezése A rendezvény helyszíne február 14. február 21. március 15. 18 órakor március 21. április 4. 10 órától Iskolai farsangi bál A rendezvényszervező

Részletesebben

Márványos Tamburazenekar

Márványos Tamburazenekar Márványos Tamburazenekar MŰSORAINK "Húzzad édes muzsikásom" - Magyar népi hangszerek, hangadó játékszerek bemutatója: Az interaktív előadás során a magyar népzene hangszereit mutatjuk be. Egy műsoron belül

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program 10 - A Bocskai István Ált. Isk. és AMI fúvószenekarának és majorette csoportjának bemutatója - Bocskai István

Részletesebben

Mindenki. játszik. a 2013/14-es évad. MûSoRa és BéRLeTei

Mindenki. játszik. a 2013/14-es évad. MûSoRa és BéRLeTei Mindenki játszik. a 2013/14-es évad MûSoRa és BéRLeTei NiKiSCHARTuR BéRLeT RiCHTeR TeReM, GYôR A 2013/14-es évad MûSoRa 2013. OKTÓBER 19., SZOMBAT C. M. von Weber: Oberon-nyitány A. I. Hacsaturjan d-moll

Részletesebben

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10.

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. 2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. Szakmai beszámoló I. A rendezvény bemutatása A Kalocsai Paprikafesztivál és a Paprikás Ételek Főzőversenye a térség legnagyobb

Részletesebben

Keszthely. VároS Napja. és kísérő rendezvényei

Keszthely. VároS Napja. és kísérő rendezvényei Keszthely VároS Napja és kísérő rendezvényei Keszthely Város NapjA Kedves Keszthelyiek! Tisztelt Vendégeink! Szeretettel ajánlom figyelmükbe az idei városnapi rendezvénysorozatunk programjait. Az ünneplés

Részletesebben

MÁJUS 9. - A FESZTIVÁL ELŐESTJE MÁJUS 10. CSÜTÖRTÖK

MÁJUS 9. - A FESZTIVÁL ELŐESTJE MÁJUS 10. CSÜTÖRTÖK MÁJUS 9. - A FESZTIVÁL ELŐESTJE 19.00 Neil Young Sétány koncert Városi Hangverseny- és Kiállítóterem MÁJUS 10. CSÜTÖRTÖK 17.00 Kiállítás (fesztivál) megnyitó Város-képkiállítás megnyitója Megyei Művelődési

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

KARÁCSONY SÁNDOR KÖZÖSSÉGI HÁZ INTÉZMÉNYVEZETŐJE

KARÁCSONY SÁNDOR KÖZÖSSÉGI HÁZ INTÉZMÉNYVEZETŐJE Iktatószám: KARÁCSONY SÁNDOR KÖZÖSSÉGI HÁZ INTÉZMÉNYVEZETŐJE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 464 299 E-mail: muvhazfoldes@gmail.com 7. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Földes Nagyközség

Részletesebben

A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes

A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Helyszínek: Polgármesteri Hivatal - Béla király tér Koncertszínpad - Prometheus park Szent István tér Belvárosi templom Béla király tér

Részletesebben

A rendezvény neve, jellege. szervezıje. Egyesülete Püspökladányi Határok nélkül Egyesület

A rendezvény neve, jellege. szervezıje. Egyesülete Püspökladányi Határok nélkül Egyesület A rendezvény ideje A rendezvény neve, jellege A rendezvény szervezıje A rendezvény helyszíne 2011. február 9. 90 éves a Vöröskereszt ifjúsági szervezete 2011. február 11. Látássérültek farsangi rendezvénye,

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2015. (I. 28.) számú h a t á r o z a t a. Újfehértó Város 2015. évi eseménynaptáráról

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2015. (I. 28.) számú h a t á r o z a t a. Újfehértó Város 2015. évi eseménynaptáráról ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Sarvar. varos 2013. MÁRCIUS ÁPRILIS MÁJUS

Sarvar. varos 2013. MÁRCIUS ÁPRILIS MÁJUS Sarvar varos RENDEZVENYNAPTARA PROGRAMME CALENDAR 2013. MÁRCIUS ÁPRILIS MÁJUS w marcius 1 15. 1. (pé), 17:00, Nádasdy-vár, könyvtár (95/320-122) Katonatörténet az I. világháborútól napjainkig kiállítás

Részletesebben

PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG

PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG 2015 2015 A PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG PROGRAMJAI További információ a +36 (96) 570-191-es telefonszámon vagy az info@osb.hu e-mail címen illetve a www.bences.hu weboldalon. A műsorváltoztatás

Részletesebben

FEBRUÁR 2. Bolhapiac Petőfi Művelődési Ház

FEBRUÁR 2. Bolhapiac Petőfi Művelődési Ház at2013. évi rendezvénytervezet JANUÁR Helyszín 14. Doni megemlékezés Polgármesteri Hivatal 19. 22. Magyar Kultúra Napja Polgármesteri Hivatal 31. Szőlészet és borászat, Árkovics József borász előadása

Részletesebben

Nyírbátor Város 2014. évi Közm vel dési Rendezvényterve. I. Kiemelt Önkormányzati programok

Nyírbátor Város 2014. évi Közm vel dési Rendezvényterve. I. Kiemelt Önkormányzati programok Ny rbætor VÆros 2014. Øvi K zm vel døsi RendezvØnyterve Nyírbátor Város 2014. évi Rendezvényterve I. Kiemelt Önkormányzati programok Magyarország nemzeti ünnepei: Március 15. Augusztus 20. Október 23.

Részletesebben

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola Különös közzétételi listája Melléklet a 32/2008. (XI.24.) OKM rendelethez, 10. sz. melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok

Részletesebben

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Programfüzet Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Augusztus 8. péntek Futóverseny Göncről Vizsolyba 10.00 Szenczi Molnár Albert nyomában futóverseny Gönc és Vizsoly

Részletesebben

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink:

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház magyar költők költészetének és életének színházi, zenei és képzőművészeti formában való bemutatásával foglalkozik. Turek Miklós színművész

Részletesebben

Ünnepélyes megnyitó június 11., szerda délután 3 óra

Ünnepélyes megnyitó június 11., szerda délután 3 óra Előzetes könyvtári programok június 2., hétfő 11.00 Hahó, könyvtársak! Megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntője. A vetélkedő győztesei, összesen 45 gyermek egyhetes balatoni táborozáson vehet részt

Részletesebben

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI Óvodánk a hagyományőrzést, a népi kultúra ápolását egyik legfontosabb feladatának tekinti. Megteremtjük azt a miliőt, amelyben az óvodába lépés első pillanatától a nevelés

Részletesebben

XII. Őrségi Tökfesztivál

XII. Őrségi Tökfesztivál XII. Őrségi Tökfesztivál 2015. szeptember 25-27. Szeptember 25. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Töktermesztői konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18 00 Egyszer

Részletesebben

Lajosmizse Város 2015. évi kulturális rendezvénynaptár

Lajosmizse Város 2015. évi kulturális rendezvénynaptár Lajosmizse Város 2015. évi kulturális rendezvénynaptár Rendezvény megnevezése Időpontja Helyszíne Szervezője 2015.01.109:00-13:00 Harsányi Zsuzsa grafikus kiállítása 2015.01.16-02.23 Háza és Magyar Kultúra

Részletesebben

BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ

BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ Évek óta hagyomány, hogy Gödöllő városa a Múzeumok Éjszakája programot városi összefogásban valósítja meg.tehát nemcsak a múzeumok (Gödöllői Városi Múzeum, Gödöllői Királyi

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 10 ÉVE VÁROS BERHIDA- SZÍNES PROGRAMOK HÁROM NAPON ÁT Berhidán az év egyik legnagyobb eseménye a Berhidai Napok rendezvénysorozat,

Részletesebben

Komlói Kistérség 2015. évi programok. Hónap Időpont Program Település TAVASZ-NYÁR. Húsvéti készülődés

Komlói Kistérség 2015. évi programok. Hónap Időpont Program Település TAVASZ-NYÁR. Húsvéti készülődés i Kistérség 2015. évi programok Hónap Időpont Program Település TAVASZ-NYÁR 3. Húsvétváró Húsvéti készülődés 4. Húsvét vigiliája 5. Locsolóbál 8. Óvodai húsvétolás 9. A költészet napja alkalmából Regionális

Részletesebben

HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉG R E N D E Z V É N Y N A P T Á R 2012. Időpont idő Helyszín Megnevezés Közreműködik Koordinálja. Téltemetés és Kiszebáb égetés

HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉG R E N D E Z V É N Y N A P T Á R 2012. Időpont idő Helyszín Megnevezés Közreműködik Koordinálja. Téltemetés és Kiszebáb égetés HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉG R E N D E Z V É N Y N A P T Á R 2012. Időpont idő Helyszín Megnevezés Közreműködik Koordinálja Február 17. 15.00 Nagyiskola Kisiskola Petőfi S. utca Téltemetés és Kiszebáb égetés

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és júniusi programjainkat ajánljuk figyelmébe, külön felhívnánk figyelmét a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁRA! Programok: Múzeumok

Részletesebben

MODEM ÉS BALTAZÁR DEZSŐ TÉR. 16.30 o Kirakat Art Tárlatvezetése a Modemben berendezett Kirakat Tárlat előtt,

MODEM ÉS BALTAZÁR DEZSŐ TÉR. 16.30 o Kirakat Art Tárlatvezetése a Modemben berendezett Kirakat Tárlat előtt, Múzeumok Éjszakája 2015. június 20. MODEM ÉS BALTAZÁR DEZSŐ TÉR 16.30 o Kirakat Art Tárlatvezetése a Modemben berendezett Kirakat Tárlat előtt, utána indulás a város vmely kirakatában elhelyezett művekhez

Részletesebben

csepeli nyár programajánló július augusztus

csepeli nyár programajánló július augusztus csepeli nyár programajánló 2017. július augusztus FINA Vizes VB (17. Úszó, Műúszó, Műugró, Óriástorony-ugró, Nyílt Vízi Úszó és Vízilabda Világbajnokság) Időpont: 2017. július 14 30. A vízisportokat szeretők

Részletesebben

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL 2013. szeptember 6 8. Gasztronómiai és Kulturális Rendezvény 2013. szeptember 06. péntek Helyszín: Kikötő, Szabadtéri színpad 20:00 Románia Magyarország Világbajnoki selejtező mérkőzés

Részletesebben

augusztus 2-9. közötti időszakra

augusztus 2-9. közötti időszakra Programajánló Egerbe és környékére az augusztus 2-9. közötti időszakra 37 C 38 C 39 C 35 C 36 C 32 C 32 C 26 C aug 2. aug 3. aug 4. aug 5. aug 6. aug 7. aug 8. aug 9. szerda csütörtök péntek szombat vasárnap

Részletesebben

JAVASLAT a 2012. évi városi imázsra vonatkozó költségvetési keret felosztására

JAVASLAT a 2012. évi városi imázsra vonatkozó költségvetési keret felosztására JAVASLAT a 2012. évi városi imázsra vonatkozó költségvetési keret felosztására Ózd, 2012. március 22. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

XI. Őrségi Tökfesztivál

XI. Őrségi Tökfesztivál XI. Őrségi Tökfesztivál 2014. szeptember 26-28. Szeptember 26. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Fókuszban a töktermesztés, konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18

Részletesebben

Visszatérő kulturális események:

Visszatérő kulturális események: Visszatérő kulturális események: Magyar Kultúra Napja: Minden év januárjában a Magyar Kultúra napja (január 22.) alkalmából egész hetes programsorozat várja Mezőberény lakosságát és az idelátogatókat.

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI 17 Székesfehérvár kulturális intézményrendszere és hálózata sokszínû, tarka, gazdag és változatos képet mutat.

Részletesebben

PREVENT ART 2. 2011. ÁPRILIS 7.

PREVENT ART 2. 2011. ÁPRILIS 7. PREVENT ART 2. Programok és Módszervásár a józanságért 2011. ÁPRILIS 7. ANGYALFÖLDI JÓZSEF ATTILA MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PROGRAMISMERTETŐ A XIII. Kerületi Közművelődési Nonprofit Kft. Iránytű Ifjúsági Információs

Részletesebben

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 2014/2015. munkaterve 1 2014/2015. tanév helyi rendje és munkaterve A tanév szorgalmi rendje: 2014.szeptember 1.(hétfő) - 2015. június

Részletesebben

Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február

Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február 09. Terápiás foglalkozás (kutyával) Alapítványi Ház 09. Katolikus bál 13. Hamvazószerda Katolikus templom 16. KISZE

Részletesebben

Házasságkötő terem. Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Intézmény -

Házasságkötő terem. Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Intézmény - Január Február Március 22. Csütörtök 17 órától Ünnepi műsor a Magyar Kultúra Napja alkalmából Házasságkötő terem,, Etyeki Versmondó Kör 24. Szombat Etyeki piknik Szépvölgy, Újhegy Roxer Produkció 3. Kedd

Részletesebben

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a évi. Gyóni Napok. rendezvénysorozatára

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a évi. Gyóni Napok. rendezvénysorozatára Gyóni Napok 2018 Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2018. évi Gyóni Napok rendezvénysorozatára Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester Kőszegi Zoltán polgármester Program: október 13. (szombat)

Részletesebben

A Harlekin mesés bábjai beköltöztek a Bóbitába. Írta: Major Zoltán január 17. csütörtök, 20:04

A Harlekin mesés bábjai beköltöztek a Bóbitába. Írta: Major Zoltán január 17. csütörtök, 20:04 Új kiállításban gyönyörködhetnek a Bóbita Bábmúzeum látogatói: az egri Harlekin Bábszínház néhány előadásának míves és nagyméretű bábjai és díszletei köszöntik az ide betérőt. A Harlekin Bábszínház - ahol

Részletesebben

DECEMBER 2. Advent első vasárnapja

DECEMBER 2. Advent első vasárnapja DECEMBER 2. Advent első vasárnapja BAJAI VÁROSI SZÍNHÁZTEREM 15.00 Melyiket a 9 közül? Zenés karácsonyi történet egy felvonásban Jókai Mór novellája alapján. Jegyek válthatók: Bácskai Kultúrpalota Jegyiroda

Részletesebben

Kaposvári Advent Karácsonyi Ünnepi Hetek november 28 december 21

Kaposvári Advent Karácsonyi Ünnepi Hetek november 28 december 21 Kaposvári Advent Karácsonyi Ünnepi Hetek 2010. november 28 december 21 November 28. (vasárnap) 17.00 óra S a szívedbe Uram, adjál szeretetet Ünnepélyes programnyitó Közreműködik: Kodály Zoltán Központi

Részletesebben

A H i p H o p I n t e r n a t i o n a l H u n g a r y

A H i p H o p I n t e r n a t i o n a l H u n g a r y BEMUTATKOZÁS A H i p H o p I n t e r n a t i o n a l H u n g a r y A Hip Hop International Hungary alapítóinak sikerült először megszerezniük az MTV zenés tv-csatornán közelmúltban futott, népszerű America

Részletesebben

PROGRAMFÜZET. 2015. február június

PROGRAMFÜZET. 2015. február június PROGRAMFÜZET 2015. február június 2 www.algyokultura.hu ADATOK Faluház Búvár u. 5. Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8-20 óráig, rendezvények esetén ettől eltérően. Hétvégenként a rendezvényeknek megfelelően.

Részletesebben

Január. Február. 03. szombat, 18 óra. 12. hétfő, 18 óra. 22. csütörtök, 17 óra. 24. szombat

Január. Február. 03. szombat, 18 óra. 12. hétfő, 18 óra. 22. csütörtök, 17 óra. 24. szombat Január 03., 18 óra 12. hétfő, 18 óra 22. csütörtök, 17 óra 24. Újévi koncert R: Jánossomorjai Fúvós Egyesület Info: Wennesz József Károly tel.: 20/435-8431 www.jfe.hu Megemlékezés a doni áttörés 66. évfordulója

Részletesebben

IKSZT Szolgáltatási és Programterv

IKSZT Szolgáltatási és Programterv Helyszín és feltételek biztosítása a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tájékoztatási pont működtetéséhez 1 1 Falugazdász fogadóóra fogadóóra 2013.01.08 8 Falugazdász fogadóóra fogadóóra 2013.02.05 8 Falugazdász

Részletesebben

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER 8. osztályok 1. (hétfő) 7.45 ELSŐ TANÍTÁSI NAP 8. (hétfő) 17.00 Szülői értekezlet alsó tagozat 11. (csütörtök) 16.30 Szülői Munkaközösségi értekezlet 15.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület ei ülésére Iktatószám:21-3/2017/ALJEGYZ Ügyintéző: dr. Nagy Rusztem ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017.02.22-ei ülésére Tárgy: Városi rendezvénynaptár összeállítása Tisztelt Képviselő-testület! A Képviselő-testület

Részletesebben

KÖNYVTÁRAK AZ EMBERI KAPCSOLATOKÉRT Országos Könyvtári Napok 2013-ban október 7-13. Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Győr KÖNYVTÁRAK AZ EMBERI KAPCSOLATOKÉRT Országos Könyvtári Napok 2013-ban

Részletesebben

OKTÓBER 14. KEDD 10:00. CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás. Helyszín: Gyermekkönyvtár 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM

OKTÓBER 14. KEDD 10:00. CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás. Helyszín: Gyermekkönyvtár 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM OKTÓBER 14. KEDD 10:00 CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM Az induló helyismereti klub vendége a VERSEGHY KÖR HÍDVÉGI ILONA: Szemelvények a szolnoki gépipari technikum történetéből című

Részletesebben

FOTOHÓNAP. MKKI, Pozsony. A program rövid ismertetése (különös tekintettel az évfordulós megemlékezésekre, kiemelkedő művész meghívására) Sor - szá m

FOTOHÓNAP. MKKI, Pozsony. A program rövid ismertetése (különös tekintettel az évfordulós megemlékezésekre, kiemelkedő művész meghívására) Sor - szá m MKKI, Pozsony Sor - szá m Dátum A program megnevezése A program jellege /típusa (pl. tudomány, képzőmű-vészet, zene, film) A program rövid ismertetése (különös tekintettel az évfordulós megemlékezésekre,

Részletesebben

8. Maglód Város évi rendezvénynaptára november 22. ELŐTERJESZTÉS

8. Maglód Város évi rendezvénynaptára november 22. ELŐTERJESZTÉS 8. Maglód Város i rendezvénynaptára 2018. november 22. ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. november 22-ei ülésére 8. napirend Tárgya: Előadó: Maglód Város i rendezvénynaptára

Részletesebben

Karacs Ferenc Múzeum Tagintézmény 4150 Püspökladány, Kossuth u. 28. Tel. (54) 451-295 E-mail: karacs.muzeum@gmail.com; web: www.ladanymuzeum.

Karacs Ferenc Múzeum Tagintézmény 4150 Püspökladány, Kossuth u. 28. Tel. (54) 451-295 E-mail: karacs.muzeum@gmail.com; web: www.ladanymuzeum. Karacs Ferenc Múzeum Tagintézmény 4150 Püspökladány, Kossuth u. 28. Tel. (54) 451-295 E-mail: karacs.muzeum@gmail.com; web: www.ladanymuzeum.hu Szakmai beszámoló A Karacs Ferenc Múzeum csillagos éjszakája-

Részletesebben

100 éve született Radnóti Miklós

100 éve született Radnóti Miklós 100 éve Miklós született Radnóti 100 éve született Radnóti Miklós április 15-én emlékeztünk könyvtárunkban Radnóti Miklós (1909-1944) születésének 100. évfordulójára a Radnóti-év keretén belül. A rendezvényen

Részletesebben

Nyúl Község évi kulturális program tervezete

Nyúl Község évi kulturális program tervezete Nyúl Község 2017. évi kulturális program tervezete Január: 06.-án: Gyermekkórus-szentmisén énekel? Szülői értekezletek-fogadó órák: Aranykapu Óvoda 19.-én: Magyar Kultúra Napja : Ált. Isk. program-előadás,kiállítás/

Részletesebben

Programok. szeptember 16. (vasárnap) óra Elégedetten az élettel Pál Ferenc atya előadása Helyszín: Sári Zarándok és Kulturális színtér

Programok. szeptember 16. (vasárnap) óra Elégedetten az élettel Pál Ferenc atya előadása Helyszín: Sári Zarándok és Kulturális színtér Programok szeptember 14. (péntek) 18.00 óra MÚLTUNK, LAKÓHELYÜNK, FELSŐDABAS hely és ipartörténeti tárlatok megnyitása koncert a Pátria Énekegyüttes előadásában Helyszín: a volt felsődabasi iskola szeptember

Részletesebben