A Sötét Fáraó Átka (Átdolgozott kiadás)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Sötét Fáraó Átka (Átdolgozott kiadás)"

Átírás

1 A Sötét Fáraó Átka (Átdolgozott kiadás) Egy idézet az Arkhami hirdetőből: Néhány halasztás után nagy tömeg előtt megnyitották a Fáraók öröksége elnevezésű kiállítást az Arkhami Történelmi Múzeumban. Kiállításra került néhány a legöregebb és legtitokzatosabb műtárgyak közül amit Egyiptomban találtak. Ezeket most először állítják ki Kairón kívül. A múzeum a tervei szerint ezen tárgyak a nyilvános bemutatása három héttel ezelőtt lett volna, de a sorozatos különös jelenségek miatt határozatlan időre elhalasztották. A Múzeum igazgatója, Dr. Anthony Migliore így kommentálta: Majdnem tucatnyi alkalmazottunk képtelen volt dolgozni betegségek, vagy családi tragédiák miatt. Az egyik docensünk mindenféle magyarázat nélkül abbahagyta a munkát nálunk. Azt pletykálják, hogy néhány kiállításra szánt tárgy eltűnt, de Dr. Migliore határozottan tagadta ezt. A Sötét fáraó átka (Átdolgozott kiadás) kiegészítőben egy ősi átok száll Arkham-ra. Azt suttogják, hogy a Fáraók öröksége kiállítás néhány különös tárgya eltűnt. Azok, akik e tárgyak után kutattak, nem találtak semmit, csak kimondhatatlan rettenetet. Eközben egy ókori egyiptomi ruhába öltözött sötét és titokzatos alakot láttak kóborolni az utcákon. Ez az ember úgy mondják egy megelevenedett átok mindenkinek akivel találkozik. Félelem járja át a várost, és csak nyomozók egy kis csoportja állíthatja meg a természetfeletti gonoszt, mely Arkham utcáin kúszik! A játék elemei A Sötét fáraó átka (Átdolgozott kiadás) kiegészítő a következő elemeket tartalmazza: 76 nyomozó kártya 22 Kiállítási tárgyak(exibit items) kártya 18 Kiállítás találkozások(exibit encounters) kártya 21 Varázslat(Spell) kártya 7 Szövetséges(Allies) kártya 4 Előny(Benefit) kártya 4 Hátrány(Detriment) kártya 90 Mérhetetlen Vén kártya 45 Arkhami helyszín(arkham Locations) kártya 27 Kapu(Gate) kártya 19 Mítosz (Mythos) kártya 1 Sötét Fáraó Hírnök(Herald) kártya 1 Ókori Suttogások(Ancient Whispers) kártya 9 Járőr(Patrol) kártya Új nyomozó kártyák Az új varázslatok és szövetségesek hasonlóak ahhoz, amit a Rettegés Arkham-ban találhatóak és egyszerűen bekeverhetők az őket tartalmazó pakliba. A Kiállítási tárgyak kártyák az ókori Egyiptom azon tárgyait mutatják, amiket Arkhamba hoztak a Fáraók öröksége múzeumi kiállításra. Hasonlóak az Egyedi tárgyakhoz, de nincs pénzbeli értékük és csak Arkham-i, Idegen világbeli és Kiállítási találkozások során szerezhetők meg.

2 A Kiállítási találkozások kártyákat akkor húzzuk, amikor egy nyomozó ugyanazon az utcán van, ahol az Ókori Suttogások jelző az Arkham-i találkozások fázisa alatt. Ezek a különös események annak eredményeképp következnek be, amiért a nyomozók a Kiállítási Tárgyak megszerzésére törekednek. Hasonlóan az Áldásokhoz, vagy az Átkokhoz, az Előny és Hátrány kártyák azokat a különleges körülményeket mutatják, amiket a nyomozók elszenvednek az Arkham-i és az Idegen világbeli találkozások során. Az Előny kártyák előnyös tulajdonságokat biztosítanak a nyomozóknak, míg a Hátrány kártyák arra kényszerítik, hogy nagy hátrányokat szenvedjen el. Új Mérhetetlen Vén Kártyák Az új Arkham helyszín, Mítosz és Kapu Kártyák hasonlóak azokhoz, amik a Rettegés Arkham-ban találhatóak, egyszerűen bele kell keverni őket a megfelelő pakliba. Sötét Fáraó Hírnök Lap Ez a lap jeleníti meg azt az erős természetfeletti lényt, ami előkészíti a Mérhetelen Vén eljövetelét. Ezt a lapot csak a Hírnök változatban használjuk, ami később kerül leírásra ebben a szabálykönyvben. Ókori Suttogások Jelző Ez a jelző jelképezi a pletykákat és riportokat azokról a tárgyakról, amiket a Fáraók Öröksége kiállításon, Arkham szerte bemutatnak. A jelző az utcákon mozog, és amikor a nyomozók találkoznak vele, húznak egy Kiállítási Találkozások kártyát. Járőr Jelzők Ezek a jelzők az utcai területekre helyezve jelenítik meg azokat a rendőr és civil polgárokat akik távol akarják tartani a nyomozókat a környékükről. A nyomozóknak lopakodniuk kell amikor keresztül utaznak egy járőrözött területen, vagy lebuknak és letartóztatják őket. Előkészületek Az első játékod elkezdése előtt ezzel a kiegészítővel, óvatosan nyomd ki a kártyákat a keretükből, hogy ne szakadjanak el. A kiegészítő beillesztése az alap játékba A Sötét Fáraó Átka eme kiadása, az eredeti 2006-os Sötét Fáraó Átka kiadás újragondolt, felülvizsgált kiadása. Ebben a kiadásban az eredeti kiadás sok szabályát és játék elemét megváltoztattuk, ezért az új kiadást ne használjuk úgy, mint az eredeti kiadást. Ha a játékosoknak van kártyája az eredeti kiadásból az Alapjátékukban, azokat távolítsák el, mielőtt ezt a kiadást belekevernénk. Az első játékunk előtt keverjük bele a kiegészítő Szövetséges, Varázslat, Arkham helyszínek, Mítosz és Kapu kártyáit a nekik megfelelő paklikba.

3 A kiegészítő előkészületei Amikor ezzel a kiegészítővel játszunk, készítsük úgy elő a játékot, ahogy az alapjáték szabálykönyvében szerepel, a következő kiegészítésekkel és változtatásokkal. 1. A játéktér előkészítése Helyezd az Ókori Suttogások Jelzőt a Miskatonic Egyetem utcáira. Ezután helyezd a Járőr Jelzőket a tábla mellé. 6. Válaszd szét a paklikat Helyezd a 4 Előny, és a 4 Hátrány Kártyát a többi Speciális Kártya mellé. Ezután keverd meg a Kiállítási Tárgyak pakliját, és helyezd őket az Egyedi Tárgyak mellé. Végül keverd meg a Kiállítási Találkozások pakliját, és helyezd az Arkham-i Találkozások mellé. Határozd meg a Szövetségeseket: Habár ez a kiegészítő 7 új Szövetségest tartalmaz, csak 11 Szövetségest használhatsz összesen a játékban. Amikor előkészíted a Szövetséges paklit, először vizsgáld meg a nyomozók lapját, hogy meghatározhasd van-e meghatározott Szövetséges a nyomozó lapján. Ha igen, helyezd képpel felfelé a tábla mellé. Ezután keverd meg a maradék Szövetséges Kártyát, és ossz le annyit képpel felfelé, hogy 11 legyen, az eddig felfordítottakat is beleértve. A többit tedd vissza a dobozba. A játékosok megvizsgálhatják, hogy melyik szövetséges fog szerepelni. Aztán fordítsd képpel lefelé őket, és keverd meg. Ez lesz a Szövetséges Pakli. A kiegészítő szabályai Ezeket a további szabályokat kell alkalmazni A Rettegés Arkhamban-t játszva, ha a Sötét Fáraó Átka(RE) kiegészítőt használjuk. Ókori Suttogások, és Kiállítási Találkozások Az Ókori Suttogások jelző mutatja azt az utcákat, amikről az a hír járja, hogy egy Kiállítási Tárgy található ott. Mióta a Fáraók Öröksége múzeumi kiállítás megérkezett Arkham-ba, izgatott történetek kaptak szárnyra a kiállított ókori egyiptomi tárgyakról városszerte. Az előkészületben helyezd az Ókori Suttogások jelzőt a Miskatonic Egyetem utcára. Az Arkham-i Találkozások fázis alatt az a nyomozó, aki az Ókori Suttogások jelzővel közös utcán van, húz egyet a Kiállítás Találkozások pakliból. A játékos megkeveri a Kiállítás Találkozások paklit, és húz belőle egyet. Ezután a játékos hangosan felolvassa és végrehajt mindent amit a kártya meghatároz. Minden Kiállítás Találkozás kártya tartalmaz egy utasítást arról, hogy az Ókori Suttogások jelző melyik új utcára mozog. Ha van nyomozó azon az utcán ahová az Ókori Suttogások jelző mozog az Arkham-i Találkozások fázis alatt, Ő nem húz Kiállítás Találkozás kártyát. Legfeljebb egy nyomozó húzhat Kiállítás Találkozásokat minden egyes körben. Miután a játékos végrehajtotta a Kiállítás Találkozás kártya minden utasítását és mozgatta az Ókori Suttogások jelzőt, visszarakja a kártyát a Kiállítás Találkozások pakliba.

4 (Jegyezd meg, ha egy játék hatás miatt egy kapu jelző kerülne erre az utcára, a nyomozó nem húz Kiállítás Találkozásokat, hanem azonnal beszippantja a kapu) Ha az Ókori Suttogások jelző nem mozgott az Arkham-i Találkozások fázisban, akkor a Mítosz fázisban fog mozogni mintha egy szörny lenne a hold szimbólummal, éppen úgy, mint ahogy a szörnyek mozgása meghatározza. (Amikor az Ókori Suttogások jelzőt mozgatod, hagyd figyelmen kívül a nyomozó jelzők jelenlétét a jelenlegi utcán.) Ha az Ókori Suttogások jelző mozgott az Arkham-i Találkozások fázis alatt, akkor a Mítosz fázisban nem mozog. Az Ókori Suttogások jelző nem kerülhet ki a játékból semmilyen hatásra. Jegyezd meg, hogy az Ókori Suttogások jelzőnek nincs hatása bármely más jelzőre a táblán és ezek a jelzők sem hatnak rá. Előnyök és Hátrányok Bizonyos Arkham-i és Külső Világ Találkozások arra utasítják a játékosokat, hogy vegyenek el egyet a 4 Előny kártyából(felkent - Anointed, Magánnyomozó Private Detective, Médium Psychic, Látomások Visions), vagy egyet a 4 Hátrány kártyából(zaklatott Harried, Helyi Vezető Local Guide, Szennyezett Tainted, Körözött Wanted). Egy játékos csak akkor vehet ilyen kártyát, ha ezt eddig más játékos még nem birtokolja. Ha már birtokolja egy játékos, akkor a kártya ezen utasítását hagyjátok figyelmen kívül. Minden Előny és Hátrány kártya tartalmaz egy állapot meghatározást egészen addig, míg a kártyát el nem dobják. Amikor egy Előny, vagy Hátrány kártyát eldobnak, akkor tegyétek vissza a tábla mellé, ahová a tábla felállításakor tettétek. Ezután újra elérhetővé válik egy játékosnak, ha utasítást kap rá. A játékosoknak többféle Előny és Hátrány kártyája lehet, bármilyen kombinációban. A Környék Járőrei Bizonyos Arkham-i Találkozások arra utasítják a játékosokat, hogy helyezzenek el egy Járőr jelzőt egy meghatározott utcán. Ha már van Járőr jelző azon a helyen, akkor ne tégy oda még egyet. A környék civiljeit jelöli ez a Jelző, akik gyanakodnak a felfegyverzett és az okkult megszállottjainak tűnő nyomozókra, és szívesen látnák ezeket a veszélyes őrülteket börtönben. Egy Járőr jelző befolyásolja a nyomozók mozgását, hasonlóképpen, ahogy a szörny jelzők teszik. Mindig, ha egy nyomozó el kívánja hagyni azt a körzetet, ahol van egy Járőr jelző, dobnia kell egy Lopakodás(+0) próbát. Éppúgy, mint amikor egy nyomozó a mozgását olyan utcán fejezi be ahol van egy Járőr jelző. Ebben az esetben is tennie kell egy Lopakodás(+0) próbát. Ha a nyomozó elrontja a próbát, letartóztatják. Akármikor, amikor a Rettegés Szint nő, vegyél le minden Járőr Jelzőt a tábláról. Amint a környék embereit egy nagyobb természetfeletti erő emlékezteti a veszélyre ami fennáll, már nem akarják tovább olyan gyorsan visszautasítani a nyomozók segítségét! A Hírnök változat Ebben a változatban a Sötét Fáraó egy erős és rosszindulatú lény jelenik meg, hogy előkészítse a Mérhetetlen Vén útját. Ez a változat növeli a játék bonyolultságát, és bevonja a játékba a Sötét Fáraó hírnök lapot.

5 Előkészület Készítsd elő a Rettegés Arkham-ban táblás játékot, ahogy a szabály leírja, de hajtsd végre a következő járulékos lépéseket az 5. és 11. pont alatt. 5a. Helyezd a Sötét Fáraó Hírnök lapot balra a Mérhetetlen Vén lapjától. 11a. Helyezd a Sötét Fáraó szörny jelzőz a szörny tárolóba, akkor is, ha nem Nyarlathotep a Mérhetetlen Vén. Játék menet Ez a változat minden általános szabályt és győzelmi feltételt használja, és ezekhez hozzá adjuk az alábbi szabályokat, amik a Sötét Fáraó Hírnök lapon szerepelnek. Mindig, amikor egy nyomozó hozzájut egy Egyedi Tárgyhoz(beleértve az induló tárgyakat is) veszít egy Épelme pontot. Mindig, amikor egy nyomozó hozzájut egy Kiállítási Tárgyhoz, dobjon egy kockával. Ha kudarcot dob, Átkozottá válik. A Frissítés Fázis kezdetén, mielőtt a kockával dobnál az Átok miatt, a nyomozó veszít egy Épelme pontot. Minden Maszk szörnynek egyel nagyobb a szívóssága, emellett mindig, ha egy Maszk szörnyet legyőztök, tegyetek egy Végzet Jelzőt a Mérhetetlen Vén Végzetsávjára. Ha Nyarlathotep a Mérhetetlen Vén és felébred, a támadási módosítója nő egyel (-5-re, -6- ra, stb.) és kap egy extra Végzet Jelzőt a Végzetsávjára minden egyes Maszk szörny után ami a táblán van. (a maximum fölé 12, 13, stb.) Henry Akeley

A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül.

A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül. WASABI Játékszabály A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül. A JÁTÉK ELŐKÉSZÜLETEI A játék kezdetén minden játékos kap 4 kockát,

Részletesebben

A játék tartozékai. A játék célja. 4 segédlettábla 1 kultúraérme 104 kártya, amelyek a 3 kor és a 6 terület között oszlanak meg: III. kor. II.

A játék tartozékai. A játék célja. 4 segédlettábla 1 kultúraérme 104 kártya, amelyek a 3 kor és a 6 terület között oszlanak meg: III. kor. II. A játék tartozékai 4 segédlettábla 1 kultúraérme 104 kártya, amelyek a 3 kor és a 6 terület között oszlanak meg: Katonaság Vallás Gazdaság Tudomány Kultúra Utópia A CIVilizációs játék CIV kártyával 8 8

Részletesebben

Válassz egy rúna kártyát a dobott pakliból és vedd a kezedbe!

Válassz egy rúna kártyát a dobott pakliból és vedd a kezedbe! Válassz egy Viking telepest! Amelyik Vikingé az ember, az dob EGY kockával. Ha ez nagyobb, mint a kikötő értéke, a telepes túlélte, egyébként le kell venni. Megj: A kikötő értéke 1-el csökken, ha van áru

Részletesebben

Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum

Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum kártyajáték 2 játékos részére 12 éves kortól játékidő 30-45 perc Tartalom 52 akciókártya ( A hátlappal) 30 kerületkártya (5-5 Cannaregio, Santa Croce,

Részletesebben

Cleopatra vasúti kocsija (Cleopatra s Caboose) (arrakeen@freemail.hu)

Cleopatra vasúti kocsija (Cleopatra s Caboose) (arrakeen@freemail.hu) Cleopatra vasúti kocsija (Cleopatra s Caboose) (arrakeen@freemail.hu) fordította: arrakeen A játékosoknak limitált számú akciójuk van, ahogy a pénzük és idejük is korlátos. A pénzt az aukciók során használhatják,

Részletesebben

Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól.

Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól. Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól. Arany! Arany! Semmi más, csak arany, ameddig a szem ellát. Az arany szamaraknak sok esetben hasznukat vesszük. De légy óvatos: a makacs vadállatok

Részletesebben

TAJ MAHAL SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ

TAJ MAHAL SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ TAJ MAHAL Cél: SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ A legtöbb pontot összegyűjteni a játék végére. Játék előkészítése: A játéktábla felépítése: A játéktábla 12 tartományra van felosztva, minden tartomány 4

Részletesebben

Új tartozékok. Ez a kiegészítő két új modult tartalmaz: Modul 5: Küldetéskamrák

Új tartozékok. Ez a kiegészítő két új modult tartalmaz: Modul 5: Küldetéskamrák Ez a kiegészítő két új modult tartalmaz: Modul 5: Küldetéskamrák Ez a kiegészítő csak az Escape alapjátékkal együtt játszható. Az alapjáték szabályai változatlanul érvényesek, kivéve ha az alábbi szabályok

Részletesebben

Az ötödik sugárút - Fifth Avenue by Wilko Manz 2-4 játékos számára, 12 éves kortól

Az ötödik sugárút - Fifth Avenue by Wilko Manz 2-4 játékos számára, 12 éves kortól Az ötödik sugárút - Fifth Avenue by Wilko Manz 2-4 játékos számára, 12 éves kortól A JÁTÉK CÉLJA A játékosok a lehető legtöbb győzelmi pontot próbálják elérni a magasba törő épületek, és üzletek építése

Részletesebben

101.1 KIEGÉSZÍTŐ A ONE ZERO ONE JÁTÉKHOZ. Játékelemek: 10 parancskártya / 1 60 kártya / 1 irányításkártya / 2 játékos segédlet

101.1 KIEGÉSZÍTŐ A ONE ZERO ONE JÁTÉKHOZ. Játékelemek: 10 parancskártya / 1 60 kártya / 1 irányításkártya / 2 játékos segédlet 101.1 KIEGÉSZÍTŐ A ONE ZERO ONE JÁTÉKHOZ Játékosok száma: 2 Életkor: 8+ Játékidő: 10 perc Játékelemek: 10 parancskártya / 1 60 kártya / 1 irányításkártya / 2 játékos segédlet JÁTÉK A 60-AS SORRAL SAVE

Részletesebben

Stone Age. Style is the goal kiegészítő

Stone Age. Style is the goal kiegészítő Stone Age Style is the goal kiegészítő Előkészületek 1. Tegyük az új játéktáblát az eredetire. 2. A díszeket (10 fog és 5 gyűrű) a vadászmezőre tesszük az étel korongok mellé. 3. A fát az erdőre tesszük.

Részletesebben

Tartozékok. A játék ötlete. Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Michael Schacht játéka. 110 Karakter kártya

Tartozékok. A játék ötlete. Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Michael Schacht játéka. 110 Karakter kártya Michael Schacht játéka Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Tartozékok +5 110 Karakter kártya 12 császári feladatkártya Megjegyzés! Szükség lesz papírra és tollra a pontok feljegyzéséhez.

Részletesebben

A GYORS REFLEXEK VÍZHATLAN JÁTÉKA JÁTÉKOS SZÁMÁRA - 4 ÉVES KORTÓL

A GYORS REFLEXEK VÍZHATLAN JÁTÉKA JÁTÉKOS SZÁMÁRA - 4 ÉVES KORTÓL A GYORS REFLEXEK VÍZHATLAN JÁTÉKA - 2 5 JÁTÉKOS SZÁMÁRA - 4 ÉVES KORTÓL Játékszabály Mi a Dobble Beach? Akárhová is vezessenek kalandos utazásaitok, ugorjatok fejest a népszerű családi játék új, tartós

Részletesebben

A VEZÍR JÓINDULATA. Tartalom. Játék előkészületek. A Vezír jóindulata. 6 fa vezírkő a játékosok színében

A VEZÍR JÓINDULATA. Tartalom. Játék előkészületek. A Vezír jóindulata. 6 fa vezírkő a játékosok színében Ez a kiegészítő négy különböző modult tartalmaz az eredeti alapjátékhoz (Alhambra); ezek külön-külön és bármilyen kombinációban használhatók. A játék szabályai az eredeti játékon alapulnak. A szabályváltozások,

Részletesebben

Bár minden koncert ilyen lenne...!

Bár minden koncert ilyen lenne...! Bár minden koncert ilyen lenne...! Bevezetés A Ready To Rock egy kártyajáték, ami egy rock koncerten zajlik. A játékosok, vagyis a rockerek fő célja, hogy a keverőpulttól kezdve eljussanak a színpadig.

Részletesebben

A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede

A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede 2-4 játékos részére 10 éves kortól játékidő kb. 30-45 perc Tartalom 9 árkártya az árak jelölésére (1-9 gulden) 1 Gazdag Jakab-kártya 5 áruértékjelző kártya 45 árukártya

Részletesebben

Witch of Salem játékszabályok. 2-4 játékos számára. A játék célja

Witch of Salem játékszabályok. 2-4 játékos számára. A játék célja Witch of Salem játékszabályok 2-4 játékos számára A játék célja Amerikában járunk a XX. század elején. Ősi istenek - A Nagy Öregek - egy másik létsík rémisztő démonai fenyegetik a világot. Egykoron sötétségbe

Részletesebben

Még mindig neked kell lenned Dice Town legbefolyásosabb hősének az arany, a pénz, az áruk, az ingatlanok -beleértve a Ranchokat is- összeadása után!

Még mindig neked kell lenned Dice Town legbefolyásosabb hősének az arany, a pénz, az áruk, az ingatlanok -beleértve a Ranchokat is- összeadása után! JÁTÉK- SZABÁLY 2 Az egykor kicsi Dice Town egyre több kalandort vonz, akiket csábít az arany és a könnyen megszerezhető pénz. A főutca összes boltja és látványossága új lehetőségeket kínál, hogy kielégítse

Részletesebben

Elder Sign FAQ v i állapot

Elder Sign FAQ v i állapot Elder Sign FAQ v1.0 2012.08.31-i állapot Elder Sign FAQ v1.0 2012.08.31-i állapot Erráta Ezek a részek a bele vannak dolgozva a szabályba/kártyalistába. Kockák Dzsóker: A vörös dobókocka dzsókeroldala

Részletesebben

A SZULTÁN HATALMA. Tartalom

A SZULTÁN HATALMA. Tartalom Ez a kiegészítő négy különböző modult tartalmaz az eredeti alapjátékhoz (Alhambra); ezek külön-külön és bármilyen kombinációban használhatók. A játék szabályai az eredeti játékon alapulnak. A szabályváltozások,

Részletesebben

Yspahan: A bazárok Előkészületek

Yspahan: A bazárok Előkészületek Yspahan: A bazárok Előkészületek Keverjétek meg a Yspahan kiegészítő 18 kártyáját (lila keretűek). Cseréljétek ki az alapjáték kártyáit erre a paklira. Megjegyzés: Néhány kártya megegyezik az alapjáték

Részletesebben

Életkor: 6+ Játékosok száma: 2 4 Játékidő: 20 perc JÁTÉKLEÍRÁS

Életkor: 6+ Játékosok száma: 2 4 Játékidő: 20 perc JÁTÉKLEÍRÁS Életkor: 6+ Játékosok száma: 2 4 Játékidő: 20 perc JÁTÉKLEÍRÁS A Dr. Knizia ajánlata sorozat olyan játékokból áll, amelyeket a matematikai tudományok doktora, Reiner Knizia, a világ egyik legnépszerűbb

Részletesebben

Bevezető. Tartalom. 10 piramis győzelmi pontok. építési költség. Piramis elemek mező 1 kocka. 1 játéktábla. privilégiumok. munkás mező.

Bevezető. Tartalom. 10 piramis győzelmi pontok. építési költség. Piramis elemek mező 1 kocka. 1 játéktábla. privilégiumok. munkás mező. Bevezető Körül-belül Krisztus előtt 2125-öt írunk, pont a herakreopoliszi lázadás előtt, és Egyiptom 8. dinasztiájában találjuk magunkat. Káosz uralkodik: Demedzsibtovi fáraó hatalmát megdöntötték, Egyiptom

Részletesebben

Tervező: Thomas Lewandowicz. Grafika: Ewa Kotowska BEVEZETŐ ÉS A JÁTÉK CÉLJA

Tervező: Thomas Lewandowicz. Grafika: Ewa Kotowska BEVEZETŐ ÉS A JÁTÉK CÉLJA Tervező: Thomas Lewandowicz Grafika: Ewa Kotowska BEVEZETŐ ÉS A JÁTÉK CÉLJA A királyság elvette ezt a tengerparti területet és átadta az új báróknak. A bárók hamar felfedezték, hogy ezen vidék igazi értéke

Részletesebben

Túl Thébán Tervezte: Peter Prinz Kiadja: Queen Games D-53842 Troisdorf, Deutschland www.queen-games.de

Túl Thébán Tervezte: Peter Prinz Kiadja: Queen Games D-53842 Troisdorf, Deutschland www.queen-games.de Túl Thébán Tervezte: Peter Prinz Kiadja: Queen Games D-53842 Troisdorf, Deutschland www.queen-games.de 2-4 játékos részére, 10 éves kortól, játékidő kb. 60-90 perc 1 Tartalom szabályfüzet és áttekintőlap

Részletesebben

A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól.

A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól. A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól. A JÁTÉK CÉLJA A játékosok megpróbálnak minél gyorsabban megszabadulni a kártyáiktól. A JÁTÉK ELŐKÉSZÍTÉSE A totemet a kör közepére

Részletesebben

A játék tartozékai. A D u n w i c h H o r r o r k i e g é s z í t ő d a k ö v e t k e z ő e l e m e k e t t a r t a l m a z z a :

A játék tartozékai. A D u n w i c h H o r r o r k i e g é s z í t ő d a k ö v e t k e z ő e l e m e k e t t a r t a l m a z z a : Játékszabály Üdvözlünk Dunwichban! Ismét eljött a terror ideje New England egy kicsiny városában, Dunwichban, Arkhamtól csupán néhány mérföldre. Dunwich területét kerekded dombok alkotják, némelyiken rejtélyes,

Részletesebben

A játékosok célja. A játék elemei. Spielablauf

A játékosok célja. A játék elemei. Spielablauf Donald X. Vaccarino játéka 2-4 játékos részére, 8 éves kortól A játék elemei 8 különböző játéktábla rész (A továbbiakban negyed) A játékosok célja Minden játékos települések ügyes megépítésével saját birodalmát

Részletesebben

Reiner Knizia Djib. Játékszabály

Reiner Knizia Djib. Játékszabály Reiner Knizia Djib Játékszabály L angyos tavaszi fuvallat lebeg végig a Skót- Felföldön, csicseregnek a madarak és olvad a hó. Lassan előbukkan imádott kis falud és már a határkövek is kezdenek felbukkanni

Részletesebben

E l ő k é s z ü leteke

E l ő k é s z ü leteke 1 E l ő k é s z ü leteke A A B E C F D A Célok: 1) Keverd össze a kereskedelmi cél (trading goals) kártyákat és fedj fel belőlük hármat. 2) Keverd össze a titkos cél (secret goals) kártyákat és adj belőle

Részletesebben

TÁRSASJÁTÉK JÁTÉKSZABÁLYOK

TÁRSASJÁTÉK JÁTÉKSZABÁLYOK TÁRSASJÁTÉK JÁTÉKSZABÁLYOK A cylonokat az ember teremtette. Azért készültek, hogy megkönnyítsék az életet a Tizenkét Kolónián. Ám eljött a nap, mikor a cylonok eldöntötték: megölik gazdáikat. Hosszú és

Részletesebben

Carlo A. Rossi. A gazdagság jó. Még jobb a gazdagság és a tekintély. 3-5 játékos részére 10 év felett Játékidő: kb. 45 perc

Carlo A. Rossi. A gazdagság jó. Még jobb a gazdagság és a tekintély. 3-5 játékos részére 10 év felett Játékidő: kb. 45 perc Carlo A. Rossi A gazdagság jó. Még jobb a gazdagság és a tekintély. 3-5 játékos részére 10 év felett Játékidő: kb. 45 perc Az iparbárók megpróbálják ügyesen növelni a profitjukat a legfontosabb áru részvények

Részletesebben

Tartozékok. 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100)

Tartozékok. 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100) Tartozékok 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100) 5 nagy alattvaló (1-1 minden színben) 5 kis alattvaló (1-1 minden színben) 5 láda 5 100/200-as lapka hátlap Fontos:

Részletesebben

Játékötlet. A játék elemei

Játékötlet. A játék elemei Touko Tahkokallio Stratégiai társasjáték 2-től 4 főre, 12 éves kortól Játékötlet Itália a Reneszánsz korban: Minden játékos rendelkezik egy fejedelemséggel, tekintélyt és jólétet kíván magának szerezni.

Részletesebben

18 állat-kártya (9 kutya és 9 macska) 18 akció-kártya (9 különböző típus, mindegyikből 2)

18 állat-kártya (9 kutya és 9 macska) 18 akció-kártya (9 különböző típus, mindegyikből 2) Wie Hund und Katz! Chris Baylis játéka 2-6 játékosnak 10 éves kortól Játékötlet A játékosoknak kutyákat és macskákat kell etetniük úgy, hogy élelem-kártyákat tesznek az állatok mellé. Amíg a kutyák a csontokat

Részletesebben

A játék. A játék tartozékai

A játék. A játék tartozékai A játék Jaipur, más néven a rózsaszín város mindig is fontos kereskedelmi központ volt Indiában. A két játékos azért verseng, hogy elnyerje a Maharadzsa legbizalmasabb kereskedőjének áhított posztját.

Részletesebben

A játék célja. A játék elemei

A játék célja. A játék elemei akong-ban a játékosok Kalandorok bőrébe bújnak és a Kambodzsai dzsungelben igyekeznek minél több mesés Smaragdot összegyűjteni. Ehhez nincs egyebük, mint a hátizsákjuk és a bátorságuk. A dzsungel telis-tele

Részletesebben

Die Dracheninsel (A Sárkány Sziget)

Die Dracheninsel (A Sárkány Sziget) Amigo, 2003 Tervezte: Tom Schoeps Angolra fordította: Pitt Crandlemire Fordította: Koczka Bertalan Die Dracheninsel (A Sárkány Sziget) http://www.gemklub.hu/ Játékosok száma: 3-5 Korosztály: 10 éves és

Részletesebben

Varázslók és Boszorkányok

Varázslók és Boszorkányok 0 Varázslók és Boszorkányok Szerepjáték Orosz Mihály Saját ingyenes kiadás Játék weboldala www.fermisjatek.gportal.hu 1 Előszó A Varázslók és Boszorkányok egy egyszerű kis szerepjáték. Első sorban kezdő

Részletesebben

e ee Tartalom A játék lényege E F H Mennyi színt látsz valójában? 12 nyílkártya 98 színkártya

e ee Tartalom A játék lényege E F H Mennyi színt látsz valójában? 12 nyílkártya 98 színkártya Mennyi színt látsz valójában? Wolfgang Warsch Játékosok: 2-5 személy Korhatár: 8 év felett Játékidő: kb. 15 perc Tartalom 12 nyílkártya 98 színkártya 3-3 piros, sárga, zöld és kék színű Előlap 10 27 22

Részletesebben

Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól

Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól Mi a Dobble? A Dobble egy 55 lapos kártyapakli, melynek minden lapján 8 szimbólum látható. A lapokon összesen több mint 50 különbüző szimbólum

Részletesebben

megmutatja a területen

megmutatja a területen Peter Prinz játéka 2-4 személy részére A játékosok, akik régészeket alakítanak, azt a tudást szerzik meg, ami az Egyiptomba, Mezopotámiába, Krétára és Görögországba vezetett expedíciókhoz szükséges. Kiben

Részletesebben

A játék célja. A célod, hogy saját léghajógyárad segítségével lenyűgöző flottát építs ezekből az óriásokból, hogy megnyerd ezt az izgalmas játékot.

A játék célja. A célod, hogy saját léghajógyárad segítségével lenyűgöző flottát építs ezekből az óriásokból, hogy megnyerd ezt az izgalmas játékot. Hosszú időbe telt, míg a munka megkezdődhetett a fenséges léghajókon. De most nagy lépés történt a fejlődésben - hangárok épülnek, mérnökök segítenek, motorok készülnek. A célod, hogy saját léghajógyárad

Részletesebben

Magyar szabály a borítókarton belső oldalán

Magyar szabály a borítókarton belső oldalán Magyar szabály a borítókarton belső oldalán JÁTÉKSZABÁLY: 2-6 játékos részére, 6 éves kortól Játékidő:10-20 perc Szerző: Jacques Zeimet Illusztráció és grafika: Rolf (ARVI) Vogt Eljött az idő! Táncra fel!

Részletesebben

2-5 játékos számára 10 éves kor felett, játékidő 60 perc. Oleyli klán: A sárga klán mindenre és mindenkire irigy amivel nem rendelkezik.

2-5 játékos számára 10 éves kor felett, játékidő 60 perc. Oleyli klán: A sárga klán mindenre és mindenkire irigy amivel nem rendelkezik. Játékszabály 2-5 játékos számára 10 éves kor felett, játékidő 60 perc Képzeld el, hogy úgy 10.000 éve... A klánod felhagyott az ősi nomád életformával és négy másik klán társaságában letelepedett a völgyben.

Részletesebben

London - Áttekintés. A London című játék a nagy londoni tűz után kezdődik és a XX. század eljövetelével ér majd véget.

London - Áttekintés. A London című játék a nagy londoni tűz után kezdődik és a XX. század eljövetelével ér majd véget. London - Áttekintés A London című játék a nagy londoni tűz után kezdődik és a XX. század eljövetelével ér majd véget. A játékban a város egyes részeinek igazgatásáért leszel majd felelős. A pénzügyeket

Részletesebben

figyelés és A gyors reflexek játéka - 2-8 játékos számára 6 éves k

figyelés és A gyors reflexek játéka - 2-8 játékos számára 6 éves k A megfigyelés és a gyors reflexek játéka - 2-8 játékos számára 6 éves kortól Játékszabály Mi a Dobble? A Dobble egy 55 lapos kártyapakli, melynek minden lapján 8 szimbólum látható. A lapokon összesen több

Részletesebben

Előszó. Játékötlet. A játék célja. Alapjáték és kiegészítők. Játékelemek

Előszó. Játékötlet. A játék célja. Alapjáték és kiegészítők. Játékelemek Előszó A 20. század elején járunk, a nagy európai és amerikai múzeumok versenyeznek a világ minden tájának leleteiért, hogy feltöltsék velük a termeiket, és övék legyenek a legrangosabb kiállítások. Játékötlet

Részletesebben

A GOSU Tactics játékot 2-4 játékos játszhatja 13 éves kortól. A játékidő a játékosok számától függően 15 és 45 perc között változhat.

A GOSU Tactics játékot 2-4 játékos játszhatja 13 éves kortól. A játékidő a játékosok számától függően 15 és 45 perc között változhat. Szabálykönyv 2 Tervező: Kim Satô Illusztráció: Bertrand Benoit és Romain Gaschet Grafikai tervezés: Ian Parovel Magyar fordítás: Farkas Tivadar (szabalyforditas@gmail.com) (Alexandre Figuière angol fordítása

Részletesebben

Áttekintés. A játék célja. Tartalom

Áttekintés. A játék célja. Tartalom Kuro Játékszabály A rivális királyságok azon versengenek, hogy ki tudja összeverbuválni a legválogatottabb vitézeket kerek e vidéken. A feladat: légy az első, akinek sikerül 6 különböző hőst felfogadni

Részletesebben

Az Aranyváros Die Goldene Stadt / The Golden City by Michael Schacht 3-4 játékos számára, 10 éves kortól

Az Aranyváros Die Goldene Stadt / The Golden City by Michael Schacht 3-4 játékos számára, 10 éves kortól Az Aranyváros Die Goldene Stadt / The Golden City by Michael Schacht 3-4 játékos számára, 10 éves kortól A fordítás Steve McKeogh, a játék német nyelvű szabályának angol nyelvű fordításából készült. A

Részletesebben

Klaus-Jürgen Wrede és Jean du Poël játéka, a: Játékos: 2 6 életkor: 10 és fölötte hossz: 90 perc fordította: Dunda

Klaus-Jürgen Wrede és Jean du Poël játéka, a: Játékos: 2 6 életkor: 10 és fölötte hossz: 90 perc fordította: Dunda Klaus-Jürgen Wrede és Jean du Poël játéka, a: Játékos: 2 6 életkor: 10 és fölötte hossz: 90 perc fordította: Dunda Áttekintés Ebben a fantasy játékban a játékosok mágusokat alakítanak. Minden mágus meglovagolja

Részletesebben

Tartalom. Előkészületek 108 KÁRTYA. 10x Lazac Nigiri 5x Polip Nigiri 5x Tojás Nigiri 10x Puding 6x Wasabi 4x Evőpálcika

Tartalom. Előkészületek 108 KÁRTYA. 10x Lazac Nigiri 5x Polip Nigiri 5x Tojás Nigiri 10x Puding 6x Wasabi 4x Evőpálcika Játékszabályok Tartalom 108 KÁRTYA 14x Tempura 14x Sashimi 14x Gőzgombóc 12x 2 Maki tekercs 8x 3 Maki tekercs 6x 1 Maki tekercs 10x Lazac Nigiri 5x Polip Nigiri 5x Tojás Nigiri 10x Puding 6x Wasabi 4x

Részletesebben

A SOLYMÁSZOK. Egy vagy több sólyom megvásárlása és elhelyezése

A SOLYMÁSZOK. Egy vagy több sólyom megvásárlása és elhelyezése Ez a kiegészítő négy különböző modult tartalmaz. Kombinálhatod az összes modult, egy modult vagy ezek bármilyen összeállítását az alapjátékkal vagy bármelyik további kiegészítő moduljaival. Az általános

Részletesebben

A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL

A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL Játékszabály Milyen játék a Dobble Kids? A Dobble Kids egy 30 lapos kártyapakli, amelynek minden lapján 6 állat látható. A lapokon összesen 30

Részletesebben

The Mind. Wolfgang Warsch Játékosok: 2-4 személy Korhatár: 8év felett Játékidő: kb. 15 perc

The Mind. Wolfgang Warsch Játékosok: 2-4 személy Korhatár: 8év felett Játékidő: kb. 15 perc The Mind Váljunk eggyé! Wolfgang Warsch Játékosok: 2-4 személy Korhatár: 8év felett Játékidő: kb. 15 perc Az összes játékos egyetlen csapatot alkot. Az első körben (1. szint) mindenki húz 1 kártyát, a

Részletesebben

Martinique Martiniqui

Martinique Martiniqui Martinique Martiniqui A legenda Egy ősi legenda szerint nagy kalóz kincset ástak el Martiniqui szigetén. A kalózok számos kereskedő hajót süllyesztettek el, a rakományt elvettek, és a hajókat elsüllyesztették.

Részletesebben

Összetevők: A játék áttekintése. Alakzat kártyák. Kombinációs lapkák. Egy kör előkészítése

Összetevők: A játék áttekintése. Alakzat kártyák. Kombinációs lapkák. Egy kör előkészítése Összetevők: 4 pakli 40-40 alakzat kártyával 4 készlet 11-11 kombinációs (kombo) lapkával 4 Banánhéj lapka 1 időmérő, 4 játékos-segédlet és 1 szabálykönyv Megjegyzés: Papír és ceruza szükséges lehet az

Részletesebben

Játéklap Társasjáték és Kártyajáték Portál fordította: kokix

Játéklap Társasjáték és Kártyajáték Portál fordította: kokix Reiner Kniziától Forr(ong)ó játék hűvös ínyencségekkel 2-5 sushiimádó részére 8 éves kortól Nemcsak sült kukacból áll ám az élet! Willy Wing, a kócsag gondolta ezt, miután meglátogatta a Gackelwack csirkefarmot.

Részletesebben

Iszkenderun. Mint ringyó, új vendégére vár, felékszerezve hív a Nagy Bazár, parázna módon csábít, integet, hamisat kínál, túl borsos az ár.

Iszkenderun. Mint ringyó, új vendégére vár, felékszerezve hív a Nagy Bazár, parázna módon csábít, integet, hamisat kínál, túl borsos az ár. Iszkenderun A Nur-hegyek felett félhold ragyog, Sándor nevét susogják a romok, fűszer, selyem kél át a szír kapun - Iszkenderun, te boldog, itt vagyok! Iszkenderun (Alexandria ad Issum, majd Alexandretta,

Részletesebben

Játékosok száma: 2-6. Életkor: 6+. A játék időtartama: perc.

Játékosok száma: 2-6. Életkor: 6+. A játék időtartama: perc. Ki lesz az, aki a kezében tartott zöldségkártyáktól megszabadulva a leggyorsabban főz finom leves? Ehhez jó szakácsként gondolkodás nélkül tudnunk kell, mikor milyen zöldséget használtunk fel, de néha

Részletesebben

SZABÁLY. Yannick Gervais. Áttekintés A JÁTÉK CÉLJA

SZABÁLY. Yannick Gervais. Áttekintés A JÁTÉK CÉLJA Yannick Gervais SZABÁLY Áttekintés A Gízai Nagy Piramis, melyet Hufu, ismertebb nevén Kheopsz, a Negyedik Dinasztia fáraója épített, az egyetlen az ókor hét csodái közül, amely túlélve mindent, a mai napig

Részletesebben

Tartozékok: 7 kezdı lap (mindegyik épülettípusból egy, Ezeknek piros a hátulja) 1 játéktábla 60 farmer, négy színben. 4 extra akció jelölı

Tartozékok: 7 kezdı lap (mindegyik épülettípusból egy, Ezeknek piros a hátulja) 1 játéktábla 60 farmer, négy színben. 4 extra akció jelölı http://www.gemklub.hu/ 1846-ot írunk. Egész családok keltek útnak, hátrahagyva az otthonaikat, hogy szerencsét próbáljanak a Vadnyugaton. Minden vagyonukat szekerekre rakták, majd pusztákon, sivatagokon,

Részletesebben

Áruló. Játékszabály. 1998 by Adlung Spiele 71686 Remseck a. N. Tel.: 07146/44005 Fax: 07146/44006 www.adlung-spiele.de info@adlung-spiele.

Áruló. Játékszabály. 1998 by Adlung Spiele 71686 Remseck a. N. Tel.: 07146/44005 Fax: 07146/44006 www.adlung-spiele.de info@adlung-spiele. Áruló Játékszabály 1998 by Adlung Spiele 71686 Remseck a. N. Tel.: 07146/44005 Fax: 07146/44006 www.adlung-spiele.de info@adlung-spiele.de Áruló Tervező: Marcel-André Casasola Merkle kártyajáték 3-4 játékos

Részletesebben

A játékot tervezte Wolfgang Panning; 2 4 személyre, 8 éves kortól

A játékot tervezte Wolfgang Panning; 2 4 személyre, 8 éves kortól A játékot tervezte Wolfgang Panning; 2 4 személyre, 8 éves kortól A Taj Mahal - Mughal maharadzsa lenyűgöző szerelmi vallomása hitveséhez - már majdnem kész. Már csak a színpompás mozaikok hiányoznak.

Részletesebben

Számolási eljárások 12. feladatcsomag

Számolási eljárások 12. feladatcsomag Számolási eljárások 3.12 Alapfeladat Számolási eljárások 12. feladatcsomag számok bontásának gyakorlása 20-as számkörben összeadás, kivonás gyakorlása 20-as számkörben A feladatok listája 1. Mennyi van

Részletesebben

Jay Cormier és Sen-Foong Lim játéka

Jay Cormier és Sen-Foong Lim játéka Jay Cormier és Sen-Foong Lim játéka Az Akrotiriben az ókori görög felfedezők szerepét játszhatjuk. Az Égei tenger akkor még felfedezetlen legendás Mínoszi templomai várnak ránk. Nemcsak a tengerészek történeteiben

Részletesebben

Tervező:Philippe Keyaerts - Illusztráció:Arnaud Demaegd - Dizájn: Demaegd & S. Gantiez. Játékszabály

Tervező:Philippe Keyaerts - Illusztráció:Arnaud Demaegd - Dizájn: Demaegd & S. Gantiez. Játékszabály Tervező:Philippe Keyaerts - Illusztráció:Arnaud Demaegd - Dizájn: Demaegd & S. Gantiez Játékszabály A civilizáció hajnalán egy egész nép sorsát veszed a kezedbe. Előtted a Peloponnészoszi síkság terül

Részletesebben

JÁTÉKSZABÁLY KEZDŐ JÁTSZMA

JÁTÉKSZABÁLY KEZDŐ JÁTSZMA Marsha J. Falco JÁTÉKSZABÁLY A játék célja hogy 3 kártyából álló SET-eket találjunk meg az asztalra lehelyezett 12 kártyából. Minden kártyának 4 tulajdonsága van, amik a következők: FORMA: ovális, hullámos,

Részletesebben

Carlo A. Rossi. Számára az az igazán jó játék, amelyik megfelelően kombinál egy jó történetet meglepő fordulatokkal. 6 tutaj

Carlo A. Rossi. Számára az az igazán jó játék, amelyik megfelelően kombinál egy jó történetet meglepő fordulatokkal. 6 tutaj Carlo A. Rossi Carlo A. Rossi 1968-ban született, és barátnőjével az észak olaszországi Carpiban él. Termékmenedzserként dolgozik egy telekommunikációs cégnél, és mellette játékokat fejleszt. Fiatalkorától

Részletesebben

0-tól 100-ig - számnevek gyakorlása társasjátékkal (Dobble játékverzió)

0-tól 100-ig - számnevek gyakorlása társasjátékkal (Dobble játékverzió) Barátka Agnieszka Varsói Tudományegyetem, Magyar Tanszék 0-tól 100-ig - számnevek gyakorlása társasjátékkal (Dobble játékverzió) Sokan ismerik már a Denis Blanchot által feldolgozott kártyajátékot, amelyet

Részletesebben

Jenseits von Theben. Három fajta kártyával találkozhatunk a játékban: város kártya, ásatás kártya és ásatási engedély.

Jenseits von Theben. Három fajta kártyával találkozhatunk a játékban: város kártya, ásatás kártya és ásatási engedély. Jenseits von Theben Fordította: Erıdi Gergely A játékosok régészek bırébe bújva utaznak Európában, hogy ısi kultúrákról győjtsenek minél több ismeretet, és ásatásokat végezzenek a történelem fontos helyszínein.

Részletesebben

BSG: Express. Szabálykönyv készítette: Evan Derrick - BGG felhasználónév: derrickec. Játszható: 3-5 játékossal Játékidő: 45-60 perc

BSG: Express. Szabálykönyv készítette: Evan Derrick - BGG felhasználónév: derrickec. Játszható: 3-5 játékossal Játékidő: 45-60 perc BSG: Express Szabálykönyv készítette: Evan Derrick - BGG felhasználónév: derrickec Játszható: 3-5 játékossal Játékidő: 45-60 perc A BSG: Express játékot a Sci Fi tévécsatorna Battlestar Galactica című

Részletesebben

Port royal. Egy ravasz kártyajáték. 2-5 fő számára. Alexander Pfistertől. Bevezető

Port royal. Egy ravasz kártyajáték. 2-5 fő számára. Alexander Pfistertől. Bevezető Port royal Egy ravasz kártyajáték 2-5 fő számára Alexander Pfistertől. Bevezető A Port Royal Kikötőjében nagy a nyüzsgés, és reméled, hogy nyélbe ütheted életed üzletét. De ne kockáztass túl sokat, különben

Részletesebben

mizéria MONDAT mizéria párban Hányféle képpen játszható a játék? Ki nyeri a játékot? Hány játékos játszhat a játékkal? Kell mérni az időt a játékban?

mizéria MONDAT mizéria párban Hányféle képpen játszható a játék? Ki nyeri a játékot? Hány játékos játszhat a játékkal? Kell mérni az időt a játékban? ! mizéria Hányféle képpen játszható a játék A mizéria party társasjáték négyféle képpen játszható. A játéktábla egyik oldalán a MONDAT mizéria, másikon a SZÓ mizéria alapja látható. A játétípusok részletes

Részletesebben

Játéktervező: Tom Luyckx & David Ausloos Grafika: David Ausloos Projekt menedzser: Jonny de Vries Külön köszönet Maarten Lecleir-nek

Játéktervező: Tom Luyckx & David Ausloos Grafika: David Ausloos Projekt menedzser: Jonny de Vries Külön köszönet Maarten Lecleir-nek Játéktervező: Tom Luyckx & David Ausloos Grafika: David Ausloos Projekt menedzser: Jonny de Vries Külön köszönet Maarten Lecleir-nek AZ ŐSZ A VÉGÉHEZ KÖZELEG ÉS AZOK A LUSTA MÓKUSOK MÉG MINDIG NEM GYŰJTÖGETTEK

Részletesebben

Velence a 13. század végén egy népszerű kereskedőváros. Marco Polo hosszú utazás után, 1295-ben visszatér szülővárosába. Marconak azon kell

Velence a 13. század végén egy népszerű kereskedőváros. Marco Polo hosszú utazás után, 1295-ben visszatér szülővárosába. Marconak azon kell Velence a 1. század végén egy népszerű kereskedőváros. Marco Polo hosszú utazás után, 1295-ben visszatér szülővárosába. Marconak azon kell fáradoznia, hogy bebocsátást nyerjen a nemes családok palazzoiba

Részletesebben

SUMMONER WARS. A játék célja: megsemmisíteni az ellenfél Summoner kártyáját. Ha csak az egyik játékosnak marad játékban Summoner kártyája, ő nyert.

SUMMONER WARS. A játék célja: megsemmisíteni az ellenfél Summoner kártyáját. Ha csak az egyik játékosnak marad játékban Summoner kártyája, ő nyert. SUMMONER WARS A játék célja: megsemmisíteni az ellenfél Summoner kártyáját. Ha csak az egyik játékosnak marad játékban Summoner kártyája, ő nyert. Tartozékok: 1 szabálykönyv, 1 csatamező, 5 db 6 oldalú

Részletesebben

Mérés: Millikan olajcsepp-kísérlete

Mérés: Millikan olajcsepp-kísérlete Mérés: Millikan olajcsepp-kísérlete Mérés célja: 1909-ben ezt a mérést Robert Millikan végezte el először. Mérése során meg tudta határozni az elemi részecskék töltését. Ezért a felfedezéséért Nobel-díjat

Részletesebben

SZABÁLYOK. fordította: Beorn (2016)

SZABÁLYOK. fordította: Beorn (2016) SZABÁLYOK fordította: Beorn (2016) Nem szabad túl közel kerülni az istenek titkaihoz. Aiszkhülosz JÁTÉKTARTOZÉKOK 1 Pantheon tábla 15 istenkártya 1 kapukártya 5 Nagy Templom kártya 2 csodakártya 10 mitológiajelző

Részletesebben

A JÁTÉK CÉLJA A JÁTÉK TARTOZÉKAI

A JÁTÉK CÉLJA A JÁTÉK TARTOZÉKAI A JÁTÉK CÉLJA Jaipur, más néven a rózsaszín város mindig is fontos kereskedelmi központ volt Indiában. A két játékos azért verseng, hogy elnyerje a maharadzsa legbizalmasabb kereskedőjének áhított posztját.

Részletesebben

Razzia! Tartozékok. Tervezte: Reiner Knizia

Razzia! Tartozékok. Tervezte: Reiner Knizia Razzia! Tervezte: Reiner Knizia Kiadja: AMIGO Spiel + Freizeit GmbH Waldstrasse 23-D5 D-63128 Dietzenbach http://www.amigo-spiele.de/ redaktion@amigo-spiel.de 2-5 játékos részére, 12 éves kortól játékidő

Részletesebben

ELŐKÉSZÜLETEK JÁTÉKMENET

ELŐKÉSZÜLETEK JÁTÉKMENET ELŐKÉSZÜLETEK Először is készítsük elő a játékteret. A db dobókocka-jelző korongot (továbbiakban kockajelző) növekvő sorrendben helyezzük el egy sorban a játékos között. A pénz- és a kártya- jelző korongot

Részletesebben

Az új Taktikai játék Wolfgang Kramer &Michael Kiesling párostól. Az amulettek nyomában

Az új Taktikai játék Wolfgang Kramer &Michael Kiesling párostól. Az amulettek nyomában Az új Taktikai játék Wolfgang Kramer &Michael Kiesling párostól Az amulettek nyomában TARTALOM 1 játéktábla 5 druida Egy régi ír legenda szerint egyszer egy kelta uralkodó Chu Chulainn tíz hűséges harcost

Részletesebben

1. ÁR. 2. Állandó nyersanyag. A KÁRTYÁK A kártyákon a következők szerepelnek:

1. ÁR. 2. Állandó nyersanyag. A KÁRTYÁK A kártyákon a következők szerepelnek: 1 2 A Játék 1252-ben Kublaj kán felkérte a leghíresebb kínai építészt, Liu Bingzhongot, hogy Mongóliában alapítsa meg Xanadu városát, majd a városba tervezze meg és építse fel Kublaj nyári palotáját. Bingzhong

Részletesebben

J Á T É K S Z A B Á L Y Z A T

J Á T É K S Z A B Á L Y Z A T J Á T É K S Z A B Á L Y Z A T 2-6 játékos részére, 10 éves kortól, játékidő kb. 60 perc Egy időtörésnek köszönhetően az 1848. március 15.-i forradalmi forgatagba csöppenhetsz bele. Csak akkor térhetsz

Részletesebben

Cartagena 2. - Kalózfészek

Cartagena 2. - Kalózfészek Cartagena 2. - Kalózfészek (A menekülés folytatódik) Tervezte: Leo Colovini Kiadja: Winning Moves Deutschland GmbH Luegallee 99 40545 Düsseldorf www.winning-moves.de 2-5 játékos részére, 8 éves kortól,

Részletesebben

SZKA_101_22 Tudod-e, hol van? A modul szerzõje: Kurucz Lászlóné. Én és a világ SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 1.

SZKA_101_22 Tudod-e, hol van? A modul szerzõje: Kurucz Lászlóné. Én és a világ SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 1. SZKA_101_22 Tudod-e, hol van? Én és a világ A modul szerzõje: Kurucz Lászlóné SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 1. ÉVFOLYAM tanári tudod-e, hol van? 1. évfolyam 237 MODULVÁZLAT Tevékenységek

Részletesebben

Lovagok (Knatsch) Áttekintés

Lovagok (Knatsch) Áttekintés Lovagok (Knatsch) Áttekintés A játékosok lovagi tornákon vesznek részét és várakat foglalnak el azon célból, hogy ők legyenek a legbefolyásosabb lovagok. A játékosok kockát vetnek, és azon igyekeznek,

Részletesebben

A tolvajok játéka Tervezte: Richard de Rijk

A tolvajok játéka Tervezte: Richard de Rijk H A tolvajok játéka Tervezte: Richard de Rijk A 3-6 játékos részére, 8 éves kortól Piatnik játékszám: 658501 2015 999 Games b.v., Niederlande Deutsch/Ungarisch/Tschechisch/Slowakische Ausgabe: 2016 Piatnik,

Részletesebben

KI A SZAMÁR? Hajcibálós játék 3-12 játékos részére, 8 éves kortól

KI A SZAMÁR? Hajcibálós játék 3-12 játékos részére, 8 éves kortól KI A SZAMÁR? Hajcibálós játék 3-12 játékos részére, 8 éves kortól Tartalom 1.0 Játékötlet 2.0 Tartozékok 3.0 Előkészületek 4.0 Játékmenet 5.0 A játék vége 6.0 Példák 1.0 Játékötlet A játékosok célja, hogy

Részletesebben

Der Goldene Kompass (Az arany iránytű) játékszabály

Der Goldene Kompass (Az arany iránytű) játékszabály Der Goldene Kompass (Az arany iránytű) játékszabály Előkészületek: - A játéktáblát tegyük az asztal közepére. - Minden játékos válasszon egy színt és vegye magához a színének megfelelő bábút, egy arany

Részletesebben

2-4 személyes játék 13 éves kortól Játékidő kb. 40 perc

2-4 személyes játék 13 éves kortól Játékidő kb. 40 perc -4 személyes játék 3 éves kortól Játékidő kb. 40 perc BEVEZETÉS ÉS A JÁTÉK CÉLJA Teljes erővel építik a templomot, melyet Sobeknek szentelnek. Már szinte egy egész gazdaság épült ki az építkezés környékén:

Részletesebben

A játék vége. Jokerkocka: A fehér kocka egy szín-jokerkocka. Egy körön belül éppúgy számolhatjuk a kék, mint a piros kockák közé.

A játék vége. Jokerkocka: A fehér kocka egy szín-jokerkocka. Egy körön belül éppúgy számolhatjuk a kék, mint a piros kockák közé. A kicserélt / nem kicserélt kockákat ismét vissza kell tennünk középre. Megkapjuk a soraink és a szettjeink után járó pontokat. Sorok: Minden sorért annyi pontot kapunk, amennyit a sorban a legnagyobb

Részletesebben

ÁTTEKINTÉS 1. modul 2. modul 3. modul 4. modul A játék 9 vagy 10 fővel

ÁTTEKINTÉS 1. modul 2. modul 3. modul 4. modul A játék 9 vagy 10 fővel Minden idők legőrültebb tevefuttatása most még őrültebb lett! A verseny szervezői meghosszabbították a versenypályát, de a tevéket ez nem zavarja, ők csak galoppoznak a piramis körül. A versenyt figyelő

Részletesebben

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Klánok. (Clans)

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Klánok. (Clans) Klánok (Clans) Tervezte: Leo Colovini Kiadja: Winning Moves Deutschland GmbH Leugallee 99 40545 Düsseldorf info@winningmoves.de http://www.winningmoves.de/ 2-4 játékos részére, 10 éves kortól, játékidő

Részletesebben

2-5 játékos 8 éves kortól 8 éves kortól 30-60 perc játéki d perc játéki ő

2-5 játékos 8 éves kortól 8 éves kortól 30-60 perc játéki d perc játéki ő 2-5 játékos 8 éves kortól 30-60 perc játékidő A JÁTÉK ALKOTÓ ELEMEI 1 Játéktábla, Németország Vasúthálózatának térképével 240 Színes Vagon (45 minden színből: Fehér, Piros, Lila, Sárga és Fekete, meg 3

Részletesebben

36 db kör alakú űrszektorkártya. 6 db kör alakú karakterlap. 6 db gyorsaságjelző ( 1-től 4-ig számozva)

36 db kör alakú űrszektorkártya. 6 db kör alakú karakterlap. 6 db gyorsaságjelző ( 1-től 4-ig számozva) Az emberiség kinőtte saját galaxisát, és újabbakat fedezett fel. A távoli szektorok korántsem sivár, kietlen bolygókból állnak Arrafelé is élnek értelmes lények, akik fura űrhajóikkal utazzák be az univerzumot

Részletesebben

Kétszemélyes szabályok

Kétszemélyes szabályok Kétszemélyes szabályok A doboz tartalma: 80 Trade Deck kártya 16 Scout kártya 10 Explorer kártya 4 Viper kártya 12db 1/5 értékű befolyás kártya 6db 10/20 értékű befolyás kártya Ez a játékszabály Áttekintés

Részletesebben

Dirk Henn játéka 3-5 játékosnak

Dirk Henn játéka 3-5 játékosnak Magyar Dirk Henn játéka 3-5 játékosnak Timbuktu egy legendákba burkolt város a Szahara szélén Cél állomása számtalan karavánnak, amiket felpakoltak rengeteg értékes áruval. Az oázisok között tevékkel közlekednek.

Részletesebben