22 nd CEEMAN ANNUAL CONFERENCE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "22 nd CEEMAN ANNUAL CONFERENCE"

Átírás

1 22 nd CEEMAN ANNUAL CONFERENCE 2014-ben az ESSCA School of Management-et érte az az egyedülálló megtiszteltetés, hogy az ez évi konferenciát Budapesten szervezheti meg. Az eseményre ezúttal több mint 150 vendéget várunk a világ minden tájáról. Working together for a better future! Az 1993-ban alakult CEEMAN (Central and East European Management Development Association) célja, hogy mint nemzetközi menedzsmentfejlesztési szövetség, elősegítse a menedzsment fejlesztését mind több területen és mind jobb minőségben a közép-kelet-európai térségben. Az elmúlt több mint 20 év során fokozatosan vált azon menedzsmentfejlesztési intézetek világméretű hálózatává, amelyek az oktatás és fejlesztés minőségében illetve a tág értelemben vett változásmenedzsment kérdéskörében érdekeltek. A CEEMAN oktatásfejlesztés, kutatás, konzultáció útján kívánja elősegíteni a menedzsmentfejlesztés és változásmenedzsment folyamatainak minőségi javulását. A vezetés és változás jelenségével kapcsolatos szemléletmódjának középpontjában az innováció, a kreativitás és a kulturális értékek tisztelete áll. A CEEMAN mára 215 intézményi és egyéni tagot számlál Európa, Észak-Amerika, Latin-Amerika, Afrika és Ázsia 54 országából.

2 A CEEMAN fő céljai: 1. A menedzsment képzések minőségének és a vezetésfejlesztésnek a javítása különösképp azon országokban, amelyek új gazdasági és társadalmi válaszokat keresnek a globális változásokra. 2. A globális versenyképesség, a fenntartható fejlődés és a társadalmi felelősségvállalás elősegítése. 3. Találkozási lehetőségek biztosítása az üzleti iskolák és egyéb menedzsment fejlesztési intézmények számára az együttműködések kialakítása és a tapasztalatcsere elősegítése érdekében. 4. Fórum biztosítása a párbeszédek, együttműködések és közös tanulási folyamatok kialakításának érdekében. 5. A tagok érdekeinek képviselete. A CEEMAN fő tevékenysége: 1. Nemzetközi konferenciák és fórumok szervezése 2. Oktatási programok kialakítása 3. Nemzetközi minőségügyi akkreditáció 4. A kiválóság támogatása és jutalmazása azokon a területeken, amelyek a business oktatásban és menedzsmentfejlesztésben kritikus jelentőségűek 5. Oktatási anyagok fejlesztésének támogatása 6. Esettanulmányok készítésének elősegítése és támogatása 7. Nemzetközi kutatások 8. Publikálás A CEEMAN ÉVES KONFERENCIÁI A CEEMAN minden évben - tudományos és üzleti szempontból egyaránt jelentős - konferenciát szervez több száz fő részvételével. A témák prominens szakértői, a tagországok intézményeinek igazgatói, rektorai, dékánjai és a rendezvénynek helyszínt adó ország vezető politikusai egyaránt képviseltetik magukat az eseményen.

3 Eddig 21 alkalommal - többek között Szlovéniában, Albániában, Grúziában, Lettországban, Olaszországban, Oroszországban, Ukrajnában és Dél- Afrikában szervezték meg a konferenciát. Az eddigi rendezvények olyan cégek támogatását élvezték, mint például a Coca - Cola, a Siemens, a BMW, a KLM, az Airfrance, a Studio Moderna, a Riko, a BMW, a Riga International Airport, az Emporiki Bank, a ProCredit Bank, a Deutsche Bank, a Garanti, a Temsa vagy a Gorenje. A korábbi években magas szintű politikai döntéshozók és a téma elismert szakértői személyes jelenlétükkel is támogatták a nemzetközi eseményt. A teljesség igénye nélkül kiemelnénk a következő prominens személyeket: - Dimitri Gvindadze, Grúzia pénzügyminisztere - Kakha Baindurashvili, a Grúz Kereskedelmi és Iparkamara elöke - Antoine Bardon, A Grúziai Francia Üzleti Tanács elnöke - Andris Vilks, a SEB Bank vezető elemzője, a Lett Miniszterelnök tanácsadója. - Edi Rama, Tirana polgármestere - Jozefina Topalli, az Albán Parlament elnöke - Erhard Busek, Ausztria korábbi alkancellárja, a SECI (Southeast European Cooperative Initiative) koordinátora - Lars-Hendrik Roeller, az ESMT (European School of Management and Technology) elnöke, a CPEC (Competition Policy European Commission) vezető elemzője - Vladimir Putin, Oroszország elnöke - Milen Veltchev, Bolgár pénzügyminiszter - Maim Behar, a Bolgár Üzleti Vezetők Fórumának elnöke - Ivan Šprlje, a Horvát Dubrovnik és Neretva megyék elöljárója - EBRD és WTO képviselők - Ichak Adizes, az Adizes Institute (USA) alapítója és elnöke - Chan Kim, a Blue Ocean Strategy book társszerzője, az INSEAD Blue Ocean Strategy Institute társigazgatója - Nancy Adler, a Canadai McGill University képviselője - Peter Kraljič, Emeritus (McKinsey, Szlovákia, Németország) - Jean-Pierre Lehmann, Emeritus Professzor (International Political Economy) ESSCA Az ESSCA Franciaország egyik első számú felsőoktatási intézménye, mely több mint 100 éves hagyománnyal büszkélkedhet. Az iskolát 1909-ben alapították Angers városában, ma pedig már négy campus áll a nívós oktatás szolgálatában: Angersben, Párizsban, Shanghaiban és Budapesten.

4 Az 1909-ben Angers városában alapított ESSCA School of Management a menedzsment és a vezetéstudományok területén kínál képzéseket a diákjai számára. 47 országban 168 egyetemmel alakított ki partnerkapcsolatokat. A Conférence de Grandes Ecoles tagjaként, az ESSCA akkreditált felsőfokú (Bac 5) mester diplomát nyújt végzett hallgatói számára. A hagyományos francia típusú grande école -októl eltérően az ESSCA, követve az európai LMD -t öt éves képzést kínál integrált formában: az első három évbe a vezetés és menedzsment tudományok alapjainak a megismerésén, a gondolatok strukturálásának a kialakításán és a vállalatok megismerésén van a hangsúly, az utolsó két év pedig a szakosodásnak, az igazi nemzetközi, szakmai és kulturális dimenzió megismertetésének van szentelve. A képzés harmadik évében a hallgatók kötelező jelleggel egy félévet külföldön töltenek, majd a negyedik évben ismét eltölthetnek egy félévet egy külföldi intézményben a szakirányuknak megfelelően. A képzés negyedik évében a hallgatók négy szakirány közül választhatnak: marketing, menedzsment, pénzügy és a szakmai gyakorlattal ötvözött pénzügy. Az ESSCA képzései már más egyetemen végzett jelentkezők számára is nyitva állnak, és az iskola számos további programot kínál vállalati vezetők és alkalmazottak számára is. Az ESSCA az első francia felsőoktatási iskola, amely megszerezte az EPAS európai akkreditációt az oktatási programjainak a kiválósága, a nemzetközi nyitottsága és a vállalatokkal kialakított szoros kapcsolatai elismeréseként. Az iskola jelenleg az AACSB akkreditáció folyamatában van. Az ESSCA értékrendje a humanizmuson alapul, a diák kerül az oktatási folyamat középpontjába, így válhat igazán fontossá a személyes kiteljesedés és a kiválóság folyamatos kutatása. Az ESSCA további fejlődési tervei a kiválóság jegyében születnek, nagy hangsúlyt helyezve arra, hogy aktív segítséget nyújtsanak a fiataloknak a szakmai és polgári életbe való beilleszkedésükbe. Az ESSCA minden évben öt ösztöndíjat ajánl fel kiváló magyar hallgatók számára, akik az iskola mester szintű képzésében tandíjmentesen vehetnek részt.

5 Az ESSCA 75 állandó professzort foglalkoztat 470 meghívott előadóval és nemzetközi szakértővel dolgozik együtt 2500 vállalattal alakított ki partnerkapcsolatot tagot számláló volt-diák hálózatot működtet, melyek közül 7000 Franciaországban vagy külföldön élő - tag aktívan részt vesz az iskola életében A végzett hallgatók 96%-a 4 hónapon belül állást talál, és 93%-a elégedett megszerzett pozíciójával. Az ESSCA húszéves magyarországi jelenléte során, a világ minden tájáról érkező diákokon kívül több mint 1500 közép-európai és magyar diákot képzett. Többségük jelenleg a kereskedelem vagy a menedzsment területén vezető pozíciót tölt be. CEEMAN ÉVES KONFERENCIA AZ ESSCA SZERVEZÉSÉBEN Az idei konferencia egyik központi témája, a menedzsment képzés innovatív újítási javaslatain túl, az Új technológiai megoldások a menedzsment oktatásban lesz. Hazákban a korábbiakhoz hasonlóan - magas szintű politikai képviseletre és a nemzetközi tudományos élet színe javára számítunk. A konferencia Budapesten szeptember között az ESSCA School of Management magyarországi kirendeltségén, az ESSCA Magyarország Alapítványnál, valamint a Margitszigeti Danubius Health Spa Resort szállodában kerül megrendezésre. A rendezvény egyúttal sajtónyilvános is lesz, így a nemzetközi és hazai oktatási és politikai szereplőkkel biztosított kapcsolatfelvételen túl, lehetőséget biztosítunk arra, hogy szponzorként megjelenjenek a kiküldött és nagy elérést biztosító cikkekben, sajtóanyagokon. Bízunk benne, hogy a téma felkelti cége érdeklődését és Önöket is a szponzoraink között tudhatjuk ezen a rendkívüli eseményen!

6 22 nd CEEMAN ANNUAL CONFERENCE szeptember SZPONZORÁCIÓS AJÁNLATUNK Szponzorációs fokozatok Gyémánt Arany Ezüst Bronz A Szponzorált az eseményen el /kihelyezi a Szponzor logóját, márka jelzését, termékének jelzését egyeztetett formában (zászló, molinó, asztali zászló, matrica, stb.) A Szponzorált a konferencia szüneteiben, egy kivetítőn megjeleníti a Szponzor logóját. Szponzor a céges szóró ajándékait átadhatja a résztvevőknek, a kiállítói területen kihelyezett asztaloknál. Szponzorált az eseményen fotókat készít, amelyeken megjeleníti a Szponzor jelzéseit az eseménnyel összefüggésben, azokat archiválja, és annak másolatát a Szponzornak átadja további hasznosítás céljaira. A Szponzorált a rendezvény kiadványában elhelyezi a Szponzor logóját. (A kiadvány a CEEMAN minden tagjához eljut.) A Szponzorált feltünteti a Szponzor logóját a konferencia honlapjának Szponzorok szekciójában. A Szponzor az eseményen a Szponzorálttal egyeztetett módon és létszámban felszólalhat.

7 A Szponzorált lehetővé teszi a Szponzor jelenlétét a VIP eseményeken (egyeztetett módon és létszámban), ahol a Szponzor találkozhat a helyi döntéshozókkal, képviselheti üzleti érdekeit. A Szponzor az eseményen a Szponzorálttal egyeztetett módon és létszámban részt vehet. A Szponzorált a konferencia plakátjain megjeleníti a Szponzor logóját. Szponzorált a külső kommunikációs csatornáin (sajtóanyag, sajtóközlemény, PR cikk) megjeleníti a Szponzor logóját. A Szponzorált a Szponzor által megnevezett partnerek (maimum 3 partner) számára kedvezményes, 20 % - kal csökkentett jegyárat biztosít a konferencián. Szponzoráció összege: HUF HUF HUF HUF

8 Kapcsolatépítési lehetőség a szponzorok számára: A külföldi és magyarországi döntéshozókkal történő kapcsolatfelvétel ezúttal is biztosított a rendezvényen részt vevők számára. A Szponzor jogosultságai 1.1.Szponzor jogosult honlapján megjeleníteni a CEEMAN- nel kapcsolatos támogatásáról szóló anyagokat. 1.2.Szponzor jogosult szakmai kiállításokon felhasználni a CEEMAN támogatásával kapcsolatos anyagokat. 1.3.Szponzor jogosult nyomtatott prospektusaiban, szóróanyagaiban megjeleníteni a CEEMAN-t, mint általa támogatott szervezetet. További információ: Terdik Adrienne Fükő Adrienn Ügyvezető PR Vezető PResston PR PResston PR Csatárka Irodaház Csatárka Irodaház 1025 Budapest 1025 Budapest Csatárka u Csatárka út T (+ 36 1) T (+ 36 1) F (+36 1 ) F (+36 1) M ( ) M (+36 30)

Az http://www.eutanfolyam.hu/ webcímen fellelhető anyag. az Oktatáspolitika és K+F c. tantárgyhoz. Oktatás és képzés

Az http://www.eutanfolyam.hu/ webcímen fellelhető anyag. az Oktatáspolitika és K+F c. tantárgyhoz. Oktatás és képzés Az http://www.eutanfolyam.hu/ webcímen fellelhető anyag az Oktatáspolitika és K+F c. tantárgyhoz Oktatás és képzés 1. Az oktatási politika helye az EU jogrendszerében 1.1 Az oktatás és az acquis Az európai

Részletesebben

A FELSŐOKTATÁS HELYZETE, A BOLOGNAI FOLYAMAT AUSZTRIÁBAN ÉS MAGYARORSZÁGON. A STRATÉGIAI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI A KÉT ORSZÁG KÖZÖTT

A FELSŐOKTATÁS HELYZETE, A BOLOGNAI FOLYAMAT AUSZTRIÁBAN ÉS MAGYARORSZÁGON. A STRATÉGIAI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI A KÉT ORSZÁG KÖZÖTT Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR Nemzetközi Kommunikáció Levelező Szak EU Kapcsolatok Szakirány A FELSŐOKTATÁS HELYZETE, A BOLOGNAI FOLYAMAT AUSZTRIÁBAN ÉS MAGYARORSZÁGON. A STRATÉGIAI

Részletesebben

Tehetséggondozás és külföldi ösztöndíjak

Tehetséggondozás és külföldi ösztöndíjak TERVEZÉSKOORDINÁCIÓÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG Tehetséggondozás és külföldi ösztöndíjak (A világ 100 legjobb egyeteme) 2 Tartalom Vezetői összefoglaló...5 Versenyképes képzés...7 Az egész világ változik...

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ BME GTK. Dr. Kövesi János dékán

KÖSZÖNTŐ BME GTK. Dr. Kövesi János dékán BME GTK 4 KÖSZÖNTŐ A GTK valamennyi munkatársa és hallgatója nevében köszöntöm az Olvasót. Egyetemünk több mint 200 éves történetében a gazdaság- és üzleti tudományokhoz kapcsolódó képzési és kutatási

Részletesebben

EGYMILLIÁRDOS KÖLTSÉGVETÉSŰ NEMZETKÖZI INFORMATIKAI KUTATÁSI PROGRAM INDULT BUDAPESTEN

EGYMILLIÁRDOS KÖLTSÉGVETÉSŰ NEMZETKÖZI INFORMATIKAI KUTATÁSI PROGRAM INDULT BUDAPESTEN SAJTÓKÖZLEMÉNY EGYMILLIÁRDOS KÖLTSÉGVETÉSŰ NEMZETKÖZI INFORMATIKAI KUTATÁSI PROGRAM INDULT BUDAPESTEN A megvalósítást Kelet-Közép-Európában egyedülálló informatikai innovációs központ koordinálja Az Európai

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS MAGYAR ÖNKÉNTESKÜLDŐ ALAPÍTVÁNY. 2009 év

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS MAGYAR ÖNKÉNTESKÜLDŐ ALAPÍTVÁNY. 2009 év KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS MAGYAR ÖNKÉNTESKÜLDŐ ALAPÍTVÁNY 2009 év A 2009-es számviteli beszámoló még nem készült el, így a pénzügyi kimutatások 2008-as adatok alapján kerülnek bemutatásra. Budapest, 2010.02.13.

Részletesebben

REFORMOK AZ OKTATÁSBAN 2002 2006

REFORMOK AZ OKTATÁSBAN 2002 2006 REFORMOK AZ OKTATÁSBAN 2002 2006 290 TARTALOM 12 Bolognai folyamat Magyarországon Kronológia A magyar felsôoktatás A magyar felsôoktatás jogszabályi háttere 2002-ig nem tette lehetôvé, hogy felsôoktatásunk

Részletesebben

Felsőoktatás újratöltve

Felsőoktatás újratöltve Aktív ingyenes X. évfolyam 6. szám Felsőoktatás újratöltve Stratégia született az átalakítás jegyében Paradigmát kell váltani: a mennyiségi szemlélet felől a minőség irányába kell lépnünk, a hasznos szakokat

Részletesebben

AZ NJSZT PROGRAMJA 2013-2015 Tartalomjegyzék

AZ NJSZT PROGRAMJA 2013-2015 Tartalomjegyzék AZ NJSZT PROGRAMJA 2013-2015 Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 I. Visszatekintés... 4 II. Kiemelt feladatok... 7 1. A Digitális Esélyegyenlőség program... 7 2. Múlt értékeinek megőrzése... 7 b. Informatikai-történeti

Részletesebben

Zsigmond Király Fôiskola

Zsigmond Király Fôiskola FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSEK: Emberi erőforrások felsőoktatási szakképzés Gazdaságinformatikus felsőoktatási szakképzés Kommunikáció és média felsőoktatási szakképzés Nemzetközi gazdálkodási felsőoktatási

Részletesebben

Az Antall József Politika- és Társadalomtudományi Tudásközpont 2010 tavasza óta működik a Budapesti Corvinus Egyetem új épületében.

Az Antall József Politika- és Társadalomtudományi Tudásközpont 2010 tavasza óta működik a Budapesti Corvinus Egyetem új épületében. 1 Az Antall József Politika- és Társadalomtudományi Tudásközpont 2010 tavasza óta működik a Budapesti Corvinus Egyetem új épületében. Magyarországot sokszor a tehetségek hazájaként ismerik szerte a világban.

Részletesebben

AZ NJSZT PROGRAMJA 2010-2012 TARTALOMJEGYZÉK. Bevezetés...2. I. Visszatekintés...4.

AZ NJSZT PROGRAMJA 2010-2012 TARTALOMJEGYZÉK. Bevezetés...2. I. Visszatekintés...4. AZ NJSZT PROGRAMJA 2010-2012 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés...2. I. Visszatekintés...4. II. Kiemelt feladatok...7. a. ECDL...7. b. Alapszintű digitális írástudás iránti igény felkeltése, motiváció, illetve

Részletesebben

Tudás és Érték A MAGYAR NEMZETI BANK TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSI STRATÉGIÁJA. 2O14. június

Tudás és Érték A MAGYAR NEMZETI BANK TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSI STRATÉGIÁJA. 2O14. június A MAGYAR NEMZETI BANK TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSI STRATÉGIÁJA 2O14. június Tartalom ELŐSZÓ 7 KÜLDETÉS 10 A TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSRÓL 11 A MAGYAR NEMZETI BANK TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSI HAGYOMÁNYAI

Részletesebben

Európai Regionális Fejlesztési Alap. KREATÍV NÖVEKEDÉS SZAKPOLITIKAI AJÁNLÁSOK Jelentés

Európai Regionális Fejlesztési Alap. KREATÍV NÖVEKEDÉS SZAKPOLITIKAI AJÁNLÁSOK Jelentés INTERREG IVC Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap KREATÍV NÖVEKEDÉS SZAKPOLITIKAI AJÁNLÁSOK Jelentés TARTALOMJEGYZÉK ELŐSZÓ 3 1. ÖSSZEFOGLALÓ ÉSZREVÉTELEK ÉS AJÁNLÁSOK 4 2. A KULTURÁLIS ÉS

Részletesebben

Tisztelt Partnerünk! élelmiszercsoport! 1 Már most jelezzük, hogy 2011-ben a Tej és Tejtermékek, míg 2012-ben a Zöldség-Gyümölcs lesz a központi

Tisztelt Partnerünk! élelmiszercsoport! 1 Már most jelezzük, hogy 2011-ben a Tej és Tejtermékek, míg 2012-ben a Zöldség-Gyümölcs lesz a központi Európai Élelmiszerlánc Parlament Foodlawment Egyesület 1095. Budapest, Mester utca 81. Telefon: +36 1 456 30 10; +36 30 399 57 58 Fax: +36 1 215 6858; +36 46 342 023 Ügyfélfogadás: előzetes telefonos egyeztetés

Részletesebben

12. szám 2014. június hírmondó

12. szám 2014. június hírmondó 12. szám 2014. június hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Kedves Partnerünk! Az elmúlt hónap ismét számos izgalmas eseményt tartogatott számunkra. A nyár beköszöntével a főszerep újra a megújuló

Részletesebben

AZ AIESEC MAGYAR KÖZGAZDÁSZHALLGATÓK EGYESÜLETE 2012. ÉVES BESZÁMOLÓ. Elfogadva: Budapest, 2013. április 14.

AZ AIESEC MAGYAR KÖZGAZDÁSZHALLGATÓK EGYESÜLETE 2012. ÉVES BESZÁMOLÓ. Elfogadva: Budapest, 2013. április 14. AZ AIESEC MAGYAR KÖZGAZDÁSZHALLGATÓK EGYESÜLETE 2012. ÉVES BESZÁMOLÓ Elfogadva: Budapest, 2013. április 14. TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék... 2 Előszó... 3 Számviteli beszámoló... 4 Az AIESEC MKE 2012.

Részletesebben

2010. október HÍREK. Tudományos konferenciasorozat a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából. A világ vezető szállodairányítási rendszere a BGF-en

2010. október HÍREK. Tudományos konferenciasorozat a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából. A világ vezető szállodairányítási rendszere a BGF-en Tudományos konferenciasorozat a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából Merre tovább? Gazdaság és társadalom, realitás és esély címmel rendezzük meg Főiskolánkon 2010. november 4-5-én, idén immár tizedik alkalommal

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés a 2011. évről

Közhasznúsági jelentés a 2011. évről Gábor Dénes Főiskola közhasznú szervezet adószám: 18122772-2-43 1119 Budapest Mérnök u. 39. Közhasznúsági jelentés a 2011. évről Budapest, 2012. május 21. Dr. Zárda Sarolta rektor 1. Általános beszámoló

Részletesebben

Az Európai Bizottság EGÉSZ ÉLETEN ÁT TARTÓ TANULÁS PROGRAMJA Magyarországon 2009. Éves beszámoló

Az Európai Bizottság EGÉSZ ÉLETEN ÁT TARTÓ TANULÁS PROGRAMJA Magyarországon 2009. Éves beszámoló Az Európai Bizottság EGÉSZ ÉLETEN ÁT TARTÓ TANULÁS PROGRAMJA Magyarországon 2009. Éves beszámoló (1) Az Európai Bizottság Egész életen át tartó programja Magyarországon 2009. Éves beszámoló Impresszum:

Részletesebben

Nemzetközi Üzleti Fõiskola - IBS Az Oxford Brookes University társintézménye

Nemzetközi Üzleti Fõiskola - IBS Az Oxford Brookes University társintézménye Nemzetközi Üzleti Fõiskola - IBS Az Oxford Brookes University társintézménye Dr. Tamás István, az IBS fõigazgatója Pályafutásomat eredetileg mérnökként kezdtem. A Moszkvai Építõmérnöki Egyetem után itthon

Részletesebben

A BOLOGNAI FOLYAMAT ÉS MAGYARORSZÁGI BEVEZETÉSÉNEK TAPASZTALATAI

A BOLOGNAI FOLYAMAT ÉS MAGYARORSZÁGI BEVEZETÉSÉNEK TAPASZTALATAI BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS SZAK Nappali tagozat Külgazdasági vállalkozások szakirány A BOLOGNAI FOLYAMAT ÉS MAGYARORSZÁGI BEVEZETÉSÉNEK TAPASZTALATAI

Részletesebben

KUTATÁS-FEJLESZTÉS ÉS INNOVÁCIÓS STRATÉGIA 2011-2020

KUTATÁS-FEJLESZTÉS ÉS INNOVÁCIÓS STRATÉGIA 2011-2020 PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM UNIVERSITY OF PÉCS KUTATÁS-FEJLESZTÉS ÉS INNOVÁCIÓS STRATÉGIA 2011-2020 Pécs, 2011. december 15. A Stratégia-készítést koordinálta: PTE Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer

Részletesebben

Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség részvételével megvalósult és folyamatban levő nemzetközi projektek áttekintése (2004-2010.

Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség részvételével megvalósult és folyamatban levő nemzetközi projektek áttekintése (2004-2010. 2. sz. melléklet: Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség részvételével megvalósult és folyamatban levő nemzetközi projektek áttekintése (2004-2010.) Projekt megnevezése (Projekt időtartam) Támogatott

Részletesebben

BESZÁMOLÓ AZ INFORMÁCIÓS TÁRSADALOMÉRT ALAPÍTVÁNY 2011. ÉVI KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGÉRŐL

BESZÁMOLÓ AZ INFORMÁCIÓS TÁRSADALOMÉRT ALAPÍTVÁNY 2011. ÉVI KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGÉRŐL BESZÁMOLÓ AZ INFORMÁCIÓS TÁRSADALOMÉRT ALAPÍTVÁNY 2011. ÉVI KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGÉRŐL A közhasznú tevékenységről szóló tartalmi beszámoló a közhasznúsági jelentés 2. számú mellékletét képezi. Az Alapítvány

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Általános információk

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Általános információk FELVÉTELI TJÉOZTATÓ a 2012/2013. tanévre ltalános információk Budapest, 2011. november 1 Budapesti Gazdasági Főiskola TARTALOMJEGYZÉ Rektori köszöntő... 3 BGF képzési térképe a 2012/2013. tanévben... 5

Részletesebben

Éves jelentés 2008-2009

Éves jelentés 2008-2009 ÖKO VÖLGY A L A P Í T VÁ N Y Éves jelentés 2008-2009 Öko-völgy Alapítvány az alkalmazott Fenntarthatóságért A Környezeti, Gazdasági és Társadalmi fenntarthatóság megvalósítható! Köszöntő Dolgozzunk ki

Részletesebben

Oktatás, képzés, képesítés és kettős karrier a sportban

Oktatás, képzés, képesítés és kettős karrier a sportban Oktatás, képzés, képesítés és kettős karrier a sportban Magyar Sportmenedzsment Társaság Magyar Sporttudományi Társaság A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása TÁMOP-6.1.2/11/2-2012-0002

Részletesebben

A NEUMANN JÁNOS SZÁMÍTÓGÉP-TUDOMÁNYI TÁRSASÁG PROGRAMJA (2007-2009)

A NEUMANN JÁNOS SZÁMÍTÓGÉP-TUDOMÁNYI TÁRSASÁG PROGRAMJA (2007-2009) A NEUMANN JÁNOS SZÁMÍTÓGÉP-TUDOMÁNYI TÁRSASÁG PROGRAMJA (2007-2009) BEVEZETÉS A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) a tudásalapú információs társadalom iránt elkötelezett, annak formálásában

Részletesebben

Nemzetközi felsőoktatási projektmodell a német magyar kapcsolatok rendszerében: az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetem, Budapest

Nemzetközi felsőoktatási projektmodell a német magyar kapcsolatok rendszerében: az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetem, Budapest Nemzetközi felsőoktatási projektmodell a német magyar kapcsolatok rendszerében: az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetem, Budapest Masát András Szépnek és fontosnak találom, hogy újra itt lehetek az egyetlen

Részletesebben