Média ajánlat. Szabó Nóra ügyvezető igazgató (+36 70)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Média ajánlat. Szabó Nóra ügyvezető igazgató (+36 70) 383 53 52 szabo.nora@fixtv.hu"

Átírás

1 Média ajánlat 2006 Reklám és műsorértékesítési információk: Fekete Gábor Richárd marketing igazgató (+36 30) Szabó Nóra ügyvezető igazgató (+36 70)

2 Kezdetek Televíziónk október 14-én kezdte meg sugárzását. Műsorainkat az indulásunk óta sugározzuk az éterben az UHF 26-os (511,25 Mhz) földi frekvencián (Budapesten és 60 km sugarú körön belüli elérhetőség), október 10-étől már a T-Kábel (147,25 MHz) alapcsomagjának is része vagyunk február 11-étől a UPC Kábel (319,25 MHz) budapesti alapcsomagjában is szereplünk tól az Antenna Digital valamennyi csomagjában is követhetőek vagyunk. A fix.tv a fiatalok interaktív, teljesen politikamentes televíziós fóruma. Megszabottan 75%-ban informatikára szakosodott közműsor szolgáltató televízió. A nézők a internetes portálunkról chat-en, fórumokon, webkamerával ill. telefonon keresztül bekapcsolódhatnak a műsorok szerkesztésébe. 24 órás műsorunk 14 órás élő stúdióprogramja lendületes, akárcsak az a korosztály, akiknek leginkább szól. A fix.tv az első olyan szaktelevízió, amely az Internet segítségével friss és percrekész információkkal szolgál. Sok zenével, könnyed szórakoztató hangvételével a fix.tv a képernyő és a monitor elé csábítja az internetes generációt. A internetes portálunkon a live-linken keresztül élőben láthatják a nézők műsorainkat a világhálón is. Műsoraink szerteágazóan válogatnak a világunkat és a XXI. század emberét érintő újdonságokból és aktuális információkból. Ezek közül néhány példa: technológia-informatika, kommunikáció, zene, kultúra, számítógépes játékok, utazás, divat, mozifilmek, extrém sportok, ezotéria vagy akár egyéb más hazai és nemzetközileg érdekes és igényelt témák. Műsorvezetőink a nézői visszajelzések alapján abszolút releváns és elfogadott személyiségként jelennek meg a fiatalok körében. Az elmúlt években rohamléptekkel tör előre célcsoportunk körében a számítógép használata és az ehhez kapcsolódó szolgáltatáspaletta kihasználása. Ennek tudatában nagy hangsúlyt fektetünk az oktatásra az informatikai területeken is. Minden eszközzel megpróbáljuk a fiatalok általános műveltsége mellett, az informatikai műveltségüket és etikai érzéküket is fejleszteni.

3 Reklámkészítési és sugárzási tájékoztató Kategória I. Sms-chat/Klip II. Napi műsor* III. Heti műsor* IV. Kiemelt műsor* Idősáv Idősáv kategóriák Magyarázat éjszakai videoklip és sms-chat napi rendszerességű műsorok heti rendszerességű műsorok Kreatív Klub, Private Room, Exit, Paraván Árak Lista ár Kategória I. Sms-chat/Klip II. Napi műsor III. Heti műsor IV. Kiemelt műsor 10 mp mp mp mp Partner ár Kategória I. Sms-chat/Klip II. Napi műsor III. Heti műsor IV. Kiemelt műsor Politikai hírdetés 10 mp mp mp mp Közvetlen ajánlat 1 perc 2 perc 5 perc 3,6x 6x 13x A k. ajánlat a kategóriák 10mp árainak szorzói. Blokk első felárak 100% IV. kiemelt műsor 50% nem kiemelt műsor * Az élő adásban lejátszott reklámmegjelenés sugárzásra kerül az ismétlésben is.

4 Reklámkészítési és sugárzási tájékoztató 100 ezer Ft 300 ezer Ft Stúdió bérlet 1 órára (technika, és stábbal) fél napra (délelőtt / éjjel) Nyereményjáték adásban Ft Ft min. 30 nyeremény, 10-15mp 30-60mp, 1 alkalommal 50 ezer Ft 100 ezer Ft 250 ezer Ft Kész műsor sugárzása Termék szakbemutató adásban 2-5 perc (nem teleshop) műsoron belüli perc saját 40 perces elkülönülő adás 2 perc reklámidővel TOVÁBBI KEDVEZMÉNYEK (sávos) 500 ezer Ft feletti együttes vásárlás esetén 1 millió Ft feletti együttes vásárlás esetén 2 millió Ft feletti együttes vásárlás esetén -15% -25% -35% Kategória Forgatott anyag 2D animáció 3D animáció Vegyes/egyéb igények Reklámszpot készítési díjak 5-9mp(Ft-tól) mp(Ft-tól) 16-22mp(Ft-tól) 23-30mp(Ft-tól) Reklámügynökségi jutalék 15% Az áraink magyar forintban értendők és nem tartalmazzák a 20%-os forgalmi adót.

5 Műsorrend 6:00-16:00 16:15 17:15 18:15 19:15 20:15 21:15 22:15 23:15 0:15 Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap Hétköznap reggel 6 órától 8 óráig archív ismétlések, Hétvégén reggel 6 órától 8 órától előző napi 1. vetítések ismétlései, ismétléseket, 16 órakor Cinevízió című Mozifilm előzetes összeállítást sugárzunk. sportműsorokat vetítünk. Délután 16:15-től éjfélig 6 órán keresztűl élő adások folynak! Szombat 12 órakor Fitness WarmUp netburger WarmUp netburger WarmUp sportműsor WarmUp netburger WarmUp KidBurger Magazin, majd TopFix10 c. műsoraink 1. vetítése. netburger netburger sportműsor netburger KidBurger Paragrafus Kreatív Klub netburger netburger sportműsor netburger netburger Kreatív Klub Macians ArtF./ClipStory Level Up sportműsor Macians netburger Level Up PartyLife Paragrafus Kreatív Klub Linux Portál Paraván Game Over PartyLife TopFix10 Spiritusz Spiritusz Private Room MoziZóna Private Room Game Over RockFan Édes2es Exit RockFan Paraván Kipuffogó Kipuffogó Exit Élő adásaink után adás-zárás, majd reggel 6 óráig Klipkívánság-műsor SMS/Chat-tel. Jelmagyarázat: Élő adás Ismétlés 12 éves piktogrammal 16 éves piktogrammal

6 ArtFashion Célcsoport: éves korig Adásidő: hétfő 20:15, 2 hetente (tiszta adásidő 40 perc) Ismétlés: kedd 11:15 A fix.tv új kéthetente jelentkező divatmagazinja a legújabb divatirányzatokkal, a "trenddel" foglalkozik. A ruhákon kívül nagy szerepet kap a műsorban a szépségápolás, a masszázstól, a jógától egészen a délutáni és alkalmi smink bemutatókig. Figyelemmel kísérhetjük a különböző cégek divatbemutatóit, színes riportokat láthatunk a szakma jeles képviselőivel a ruhatervezőtől egészen a fodrászig. Minden adásunk végén egy csipetnyi "sztártitok" kerül a nézők elé, melyben megtudhatják az érdeklődök, a hazai sztárok öltözködési, sminkelési szokásaikat, megismerhetik kedvenc márkájukat, öltözködési szokásaikat.

7 ClipStory Célcsoport: éves korig Adásidő: hétfő 20:15, 2 hetente (tiszta adásidő 40 perc) Ismétlés: kedd 11:15 A Clipstory című műsorban a hazai könnyűzenei szakma jeles képviselőit látjuk vendégül. A választás elsődleges szempontja a műsor profiljához illően, természetesen azon együttesekre irányul, akik friss videoklippel rendelkeznek. A műsorba a meghívott vendégek beszélnek az aktuális videoklipről, a forgatás kulisszatitkairól, valamint aktualitásokról együttesükkel kapcsolatban. A műsor második felében nyereményjátékok, friss klipek, illetve saját készítésű klipforgatásokról készült bejátszások láthatók. Egy fiataloknak szóló csatorna műsorkínálatából nem hiányozhat mai zenével foglalkozó műsor, hiszen a zenehallgatás meghatározó elem ebben a korosztályban, és ők különösen lelkesednek az énekesekért, együttesekért.

8 Édes2es (élő) Célcsoport: 18 éven felüliek Adásidő: csütörtök 23:15 (tiszta adásidő 50 perc) Ismétlés: péntek 12:45 Az Édes2es, a leglehetetlenebbnek tűnő célt tűzte ki maga elé: a Női Lélek megértését. A csatorna egyik legrégebb óta látható műsorában Szilvási Endre egy közismert, népszerű vagy épp népszerűtlen, de mindenképpen izgalmas nőszemélyt bombáz kérdéseivel, vesézi ki életét. A műsor percében mindenről szó esik, ami az adott vendég életét és ügyes-bajos dolgait érinti. Ha műfaji keretbe szeretnénk illeszteni a talkshow-t, aktualizáló életútinterjúnak nevezhetnénk, aminek szem- és fültanúja lehet a műsor egyre terebélyesedő nézőközönsége.

9 Exit (élő) Célcsoport: 16 éven felüliek Adásidő: péntek 22:15 (tiszta adásidő 40 perc) Ismétlés: hétfő 0:15 Az Exitet nézők is lehetőséget kapnak arra, hogy betekintést nyerjenek a kulisszák mögé, ez esetben a filmkészítés rejtelmeibe. Megismerkedhetnek különböző amatőr és független filmesek produkcióin túl a hollywoodi profik munkáival. A szereplők, a kaszkadőrök, trükkmesterek izgalmas világával, esetenként maguktól az alkotóktól értesülhetnek a legújabb fejleményekről. De ugyanitt találkozhat a néző a rajongókkal is, akik kifejtik, miért olyan különleges számukra az adott témakör. A műsornak még vendégei az adott téma szakértői, akik szakmai szempontok szerint járják körül a műsorban bemutatásra kerülő alkotásokat és értékelik azokat. A műsor érinti a sci-fi, fantasy műfaj szinte minden formáját, a képregényeken, könyveken, filmeken, szerepjátékokon át egészen a számítógépes játékokig.

10 Fitness Magazin Célcsoport: éves korig Adásidő: szombat 12:00 (tiszta adásidő 30 perc) Ismétlés: vasárnap 12:25 A Fitness Magazin kimondott célja, hogy olyan gyakorlati tanácsokkal és útmutatással szolgáljon az egészséges életmód követőinek, illetve ezen irányelveket most megismerőknek, amelyek segítenek eligazodni a testmozgás, a személyre szabott edzéstervek, a táplálkozás, a reformkonyha, a relaxáció és regenerálódás útvesztőiben. Ez a televízió egyik sportműsora, mely egy manapság igen nagy népszerűségre szert tett sportágról szól.

11 Game Over Célcsoport: 16 éven felüliek Adásidő: péntek 21:15 (tiszta adásidő 40 perc) Ismétlés: szerda 23:15 A Game Over a magyar médiában egyedülálló műsor. A műsorvezetők próbálják a legérdekesebben, és a legkülönbözőbb oldalakról bemutatni azokat a játékokat, amikkel éppen foglalkozik a nagyvilág. A hírek keretén belül a játékvilág legfrissebb híreiről, aktualitásairól tájékoztatják a nézőt minden adás elején külön hírblokkban. Az adásban bemutatásra kerülnek a legújabb játékok, illetve a még meg nem jelent friss játékokról készült rövidfilmek is. Adásunkban bármikor betelefonálhatnak a nézők és megoszthatják társaikkal véleményüket, de akár sms-t is küldhetnek.

12 KidBurger (elő) Célcsoport: 8-18 éves korig Adásidő: péntek 17:15 (tiszta adásidő 80 perc) Ismétlés: szombat 9:00 A Kidburger sok más fixes műsor mellett egyedülálló a magyar médiában. A műsorvezetők éves gyerekek, akik élőben tesztelnek számítógépes és konzolos játékokat, mutatnak be hasznos és érdekes programokat, weboldalakat vagy tesztelnek hardvereket. Mindezt gyerekszemmel. A műsor a célcsoport alsó korhatárához tartozó tiniknek szól, ami tulajdonképpen ahogyan a nevében is benne van a Netburger kistestvére.

13 Kipuffogó Célcsoport: 12 éven felüliek Adásidő: vasárnap 22:15 (tiszta adásidő 80 perc) Ismétlés: szerda 15:00, péntek 14:15 A Kipuffogó című műsor minden vasárnap este tíz óra után szórakoztatja a televízió nézőit. A két műsorvezető Elvis és Peru személye gyakorlatilag a garancia arra, hogy nem csak a nézők, hanem az interjú alanyok is jól szórakoznak majd az adás alatt. A Kipuffogóban mindent megtudhatsz az ország leglazább arcairól, hiszen az élet több szegmenséből is láthatod kedvenceidet. Ebben a műsorban épp úgy találkozhatsz kedvenc rock együtteseddel, mint a legjobb hazai bunyósokkal, de a RAP műfajából is sokan meglátogatják a Kipuffogót, hiszen különböző blokkokra (Rappet-Klub, Mélyvíz, Küzdőtér, To-Rock, Partyarcok) szedve találhatod meg benne azt, ami a legjobban érdekel A Kipuffogó nem más, mint szórakoztató interjúk tömkelege egy picit másképp, mint ahogyan azt mindenki szokta ígérni egy ilyen rövid tartalomjegyzékben.

14 Kreatív Klub (élő) Célcsoport: éves korig Adásidő: kedd 21:15 (tiszta adásidő 40 perc) Ismétlés: szerda 12:00 A Kreatív Klub műsorvezetője a meghívott IT szakemberekkel beszélget élőben a legújabb informatikai vívmányokról, programozásról, tuningról, melyeket be is mutatnak. Mindenről, ami az informatikai társadalmat érinti, de mindenki számára érthető formában. Felmérésünk alapján a fiatalok mellett egyre több magas keresettel rendelkező vállalkozó és vezető manager is figyelemmel kíséri ezen programunkat, érdeklődve az aktuális trendekről és innovatív fejlesztésekről. A számítástechnikai témájú műsorok közül legkomolyabban ez dolgozza fel a technológiai újdonságokat, hozzáértő műsorvezetője segítségével. A nézők telefonon, sms-ben és en érkező kérdéseire válaszolnak szakértő vendégeik.

15 Level Up (élő) Célcsoport: 12 éven felüliek Adásidő: kedd 20:15 (tiszta adásidő 40 perc) Ismétlés: szerda 11:15 A Level Up a fix.tv játéktudományos és kulturális műsora, amely minden eddigi videojátékokkal kapcsolatos médiakezdeményezésnél messzebbre megy. Nem közvetlenül a frissen megjelenő játékokat, hanem a videojátékkultúra legfontosabb trendjeit, legizgalmasabb problémaköreit veszi górcső alá. A Level Up a témáit az adott terület szakértőivel folytatott beszélgetés keretein belül dolgozza fel. Vendégei közt éppúgy megtalálhatóak tudósok, politikusok, közéleti személyiségek, mint a játékvilág prominens képviselői: játékfejlesztők, kiadók, illetve maguk a játékosok. Kiemelkedően fontos célkitűzése, hogy a nemzetközileg elismert, de hazánkban alig ismert cybersportolókat a nagyközönség is megismerje. A hazai játékfejlesztés neves képviselőivel beszélgetnek munkájukról: a tervezéstől a művészi előkészítésen és a programozáson át a kész szoftverek terjesztésig. Sorozatukban a főbb játékmechanikai kategóriákat elemezik ki a kártyajátékoktól a stratégiákon át az akciójátékokig. Abszolút hiánypótló műsorról van szó, aminek vezetője a ludológia hazai szakértője.

16 Linux Portál (élő) Célcsoport: mindenki Adásidő: szerda 21:15 (tiszta adásidő 40 perc) Ismétlés: csütörtök 11:15 A Linux portal című szakműsorunk a linuxos ismeretterjesztéssel valamint a nyílt forrású, szabadon felhasználható programokkal foglalkozik, mely műsor az első és egyetlen a magyar médiában. A linux népszerűsítése és oktatása folyik adásaikban. Igyekszünk megtartani az egyensúlyt a tájékoztató jellegű előadások és a szabad szoftveres események, szervezetek, cégek bemutatása között. A tévénézőket is aktívitásra sarkallják: játékokkal, ajándéksorsolásokkal. Nem elsősorban azokhoz szól, akik már tudják, ismerik, használják a Linuxot, sokkal inkább azokhoz, akik még nem. Célunk, hogy minél szélesebb körben megismerjék meg ezen operációs rendszert, népszerűsítsük a nyílt forráskódú lehetőségeket, a Linux-szal most ismerkedőknek segítsünk, a guruk szakmai fejlődését támogassuk.

17 Macians (élő) Célcsoport: 12 éven felüliek Adásidő: csütörtök 20:15 (tiszta adásidő 40 perc) Ismétlés: péntek 11:15 A fix.tv által indított Macintosh platformmal foglalkozó műsor (Macians) célja a Magyarországon elsőbbséget, de most már nem kizárólagosságot élvező pc-kel szemben bemutatni egy más operációs rendszert, más típusú, felépítésű gépeket, technológiát és nem utolsósorban egy teljesen más látásmódot. A műsorban mindig szerepel egy pc-s ember, aki a pc-n mutatja be a programokat, hiszen ezek nagyrészt kompatibilisek egymással, illetve meg van a megfelelőjük a különböző rendszereken. Az összehasonlítás mind hardver mind szoftver oldalról megtörténik.

18 MoziZóna Célcsoport: 12 éven felüliek Adásidő: szerda 22:15 (tiszta adásidő 40 perc) Ismétlés: csütörtök 12:00 A MoziZóna-ban a nézők megismerkedhetnek a legújabb mozikfilmekkel, azok tartalmával, szereplőivel. A műsorvezető-szerkesztő minden alkalommal meghív egy prominens személyiséget, akit a nagyközönség még nem biztos, hogy ismer, ugyanakkor a szakma elismeri tehetségét. A műsort egy multiplex mozi előterében és vetítőjében veszik fel, ezzel téve a környezetet még hitelesebbé. A MoziZóna az első olyan fix.tv-s produkció, melyet egy másik tévéadó is műsorára tűzött.

19 netburger (élő) Célcsoport: éves korig Adásidő: héköznap 17:15 (tiszta adásidő 80 v. 120 perc) Ismétlés: másnap 8:40 A Netburger Színes, interaktív informatikai magazinműsor, fiatal műsorvezetőink tolmácsolásában. Érdekes témákkal, vadonatúj szoftverekkel, a legfrissebb informatikai hírekkel és hardverekkel. Elhozzuk a legjobb hazai és külföldi sztárokat, dj-ket. A műsor fő profilja az informatika, de emellett mindig értesülhetsz a legfrissebb hazai és külföldi bulikról, partikról, a legizgalmasabb filmekről, a legjobb játékokról,de vannak sztárhírek, kulturális és könnyűzenei programajánló, weboldalak bemutatása, játékok, filmek, szoftverek stb. Az interaktivitás, a néző aktív részvétele a műsor egyik fő jellegzetessége. Több csatorna is a nézők rendelkezésre áll, lehetőség van a műsor ideje alatt a telefonálásra, gyakran vannak különféle nyeremények, melyekhez így, egy a feltett kérdésre válaszolva lehet hozzájutni. Telefonon várnak még persze mindenféle hozzászólást is. Valamint lehet sms-t küldeni. Ezekre természetesen adás közben folyamatosan reagálnak az illetékesek.

20 Paragrafus (élő) Célcsoport: 18 éven felüliek Adásidő: hétfő 21:15 (tiszta adásidő 40 perc) Ismétlés: kedd 12:00 Paragrafus: a fix.tv jogi fóruma. Hétfő este élőben jelentkező műsorban meghívott ügyvédekkel beszélgetünk. A téma hetente változó, de az embereket érdeklő, érintő problémák, jogi kérdések súlyozottabban vannak jelen, mint az érthetetlen jogi kérdések. A nézők aktív visszajelzései is segítenek a téma kiválasztásában. Ami megkülönbözteti egyéb jogi beszélgetésektől: próbáljuk az emberek számára közérthető módon átbeszélni a problémát. Tanácsot adunk és felhívjuk a nézők figyelmét a jogi útvesztők veszélyeire.

21 Paraván Célcsoport: éves korig Adásidő: szombat 22:15 (tiszta adásidő 45 perc) Ismétlés: vasárap 11:15 Spanyolfal, ellenző, kályhaellenző, térelválasztó bútor, bábszínpad alsó része. Kinek mit jelent ez a szó De igazából eme szó mely a fix.tv műsorait díszíti, magáért beszél. Hétről hétre neves, kedvelt és kevésbé kedvelt médiaszemélyiségek kerülnek Paraván elé. Kánya Kata elénk tárja a vendégek azon oldalát, amit a nézők nem ismerhetnek, s ezáltal teljesen új megközelítési módot használ A műsorban nyereményjáték is helyet kap, melyben egy, két személyes vacsora a szerencsés jutalma. Ha minden szombaton figyelemmel kísérik a beszélgetést, lehet pont ön lesz a szerencsés, aki párjával eltölthet egy estét, egy étteremben. Szombaton 22:15 kor jöjjön ön is, hogy lássa ki kerül Paraván elé aznap.

22 PartyLife Célcsoport: 16 éven felüliek Adásidő: szombat 21:15 (tiszta adásidő 40 perc) Ismétlés: vasárnap 20:15 Budapesti parti élet bemutatása, nívós helyeken. A műsorral olyan célközönséget próbálunk megcélozni, akiknek fontos hova mennek szórakozni, és érdeklik a bulik, a DJ-k, finom látványos koktélok, hogyan buliznak napi média személyiségeink. Két műsorvezető kalauzolja el a nézőket valóság szerűen, amiben helyet kap a két VJ esti életének a végig követése. A műsor közben idő kiírásával jelezzük, hol tart épp a Party. Ezzel is csak azt szeretnénk elérni, hogy a néző próbálja beleélni magát abba a 45 percbe s mikor megnézi a műsort, itt az ideje, hogy kikapcsolja a televíziót, és elinduljon egy hajnalig tartót partizni. Helyet kap továbbá a műsorban nyeremény játék is. Melyben CD-ket, belépőket, értékes nyereményeket sorsolunk ki. Hisz szombat este beindul a Parti élet, és nem csak a szórakozóhelyeken, hanem itt a fix.tv-n is. 21:15-től megpróbáljuk hétről hétre megmutatni a legjobb helyeket.

23 Private Room (élő) Célcsoport: 16 éven felüliek Adásidő: kedd 22:15 (tiszta adásidő 80 perc) Ismétlés: szerda 12:45 A fix.tv-ben szinte az indulástól sikeresen működik a Private Room című egészségügyi magazinműsor. A műsor a kezdetekben kizárólag a lelki megbetegedések orvoslására szolgált, melyek során számos pszichológus és pszichiáter szólalt meg adásainkban. A lelki megbetegedések azonban számos szomatikus elváltozással is járnak, melyek kezelésének szükségességének bemutatása révén, illetve iránymutatásában is részt kívántunk venni. Céljaink a megelőzés, az egészséges életmódra nevelés valamint a legújabb készítményekről, kutatási eredményekről, műtéti eljárásokról, terápiás módszerekről, egészséges életmód kialakításáról, életünk megreformálásáról illetve gyógyszerekről való folyamatos tájékoztatás a nézőinknek. Tapasztalataink szerint a nyomtatott médiák hátránya, hogy csak egyoldalú kommunikációt enged hirdetőik részére, míg a fix.tv-ben egy folyamatos kétoldali kommunikációs lehetséges a műsor alatt valamint a műsor után. (chat, sms fal, telefon, ). A fix.tv portálján lehetőség nyílik a műsort megelőzően szakmai vagy inkább hétköznapi nyelven a nézők érdeklődésének felkeltésére, valamint szakmai leírások, tanulmányok közzétételére.

24 RockFan (élő) Célcsoport: 16 éven felüliek Adásidő: csütörtök 22:15 (tiszta adásidő 40 perc) Ismétlés: péntek 23:15 A hazai rock élet minden mozzanatáról beszámol hétről hétre Rockfan című műsoruk. A műsorvezetők a zenei élet aktív szereplői, így a nézőknek autentikusak. Az újdonságok első kézből történő bemutatása videoklip, megjelenő dvd, cd és újság formájában történik, és ebben a műsorban is szerepet kap az interaktivitás a nyereményjátékokban, illetve a chat-es elérésen keresztül. A mûsorkínálatban csak a Rockfan foglalkozik konkrétan a zenével, annak is speciális, ugyanakkor egy bizonyos réteg által kedvelt szeletével, a rockzenével, de a fiatalok közül sokan vannak, akik szeretik ezt a stílust. Minden adásban vendégül látnak egy-egy bandát, akik eljátsszák kedvenc zenéiket, majd utána beszélgetnek a karakteres (bizarr) műsorvezetőkkel. Helyet kapnak még a zenei világ hírei is.

25 Spiritusz (élő) Célcsoport: 18 éven felüliek Adásidő: hétfő 22:15 (tiszta adásidő 80 perc) Ismétlés: kedd 12:45 A Spiritusz olyan műsor, amely azoknak segít eligazodni az ezotéria útvesztőiben, akik életüket sikeresebbé, boldogabbá, munkájukat eredményesebbé szeretnék tenni. Az ezoterikus pszichológia segítségével vezeti rá a nézőket arra, hogy kapcsolati problémáikat hogyan tudják sikeresen megoldani. A műsor célja az is, hogy a médiában sok helyen tapasztalható bulvárezotéria helyett, megfelelő eligazítást nyújtson az EZOTERIA témában. Telefonálók minden korosztályból és társadalmi rétegből jelentkeznek. Az értelmiségiek és vállalkozók többsége adáson kívül szokott konkrét problémákkal fordulni a műsorvezető-szerkesztőhöz.

26 TopFix10 Célcsoport: éves korig Adásidő: szombat 12:45, két hetente (tiszta adásidő 40 perc) Ismétlés: vasárnap 21:15 A TopFix10 a fix.tv interaktív zenei toplistája. A kéthetente jelentkező műsorban a legfrissebb klipek, az újdonságok kerülnek bemutatásra külföldi és magyar vezető toplistákat valamint a nézői szavazatokat figyelembevéve! A legújabb zeneszámok vetítésén túlmenően a műsorvezető számos információt mesél a klip készítéséről illetve az előadóról. Ezzel teljessé téve műsorunkat, hiszen igény volt a fiatalok részéről egy olyan műsor iránt, ahol többet tudhatnak meg, mint egy átlagos kliplista.

27 WarmUp (elő) Célcsoport: mindenki Adásidő: hétköznap 16:20 (tiszta adásidő 35 perc) Ismétlés: másnap reggel 8:00 Informatikai tanácsadó műsor (Warm Up) minden nap délután jelentkező élő, interaktív műsor, melyhez sms-sel, telefonnal, chat-tel és IRC-n keresztül lehet hozzászólni, számítástechnikai kérdésben segítséget kérni. Konkrét kérdésekre konkrét választ kapnak a hozzászólók a segítőkész és szakmai tapasztalattal rendelkező műsorvezetőktől. Az iskolából már hazaért fiatalok, ha elakadnak a számítógépes munka, játék, programozás vagy netalán szerelés közben, bátran fordulhatnak hozzá. Minden adásban a napi témával kapcsolatos kérdésekre helyes választ adók között értékes nyereményeket sorsolunk ki.

Országos hatókörű projektünkkel az információk biztosan eljutnak a diákokhoz és pedagógusokhoz is.

Országos hatókörű projektünkkel az információk biztosan eljutnak a diákokhoz és pedagógusokhoz is. JÖVŐKÉP FELELŐS VAGYOK A TETTEIMÉRT A SZERVEZET BEMUTATÁSA A DUE Médiahálózat, a diákújságíró egyesület Magyarország második legnagyobb újságíró szervezete, amely 20 éve képezi és képviseli az iskolai

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT Pipicz Diána Valéria 2003.

SZAKDOLGOZAT Pipicz Diána Valéria 2003. SZAKDOLGOZAT Pipicz Diána Valéria 2003. - 1 - Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Nappali tagozat Médiamenedzsment szakirány A MÉDIA HATÁSA A MAGYAR KÖNNYŰZENEI

Részletesebben

Összegző tanulmány. Potenciális kommunikációs eszközök bemutatása és elemzése

Összegző tanulmány. Potenciális kommunikációs eszközök bemutatása és elemzése Összegző tanulmány a TÁMOP 6.1.2/11/2-2012-0002 kódszámú A fizikai aktivitás és a sport magyarországi dimenzióinak feltárása c. projekt keretében végzett kutatás eredményeiről "Innovatív és kreatív kommunikációs,

Részletesebben

8. Promóció, reklám, kommunikáció

8. Promóció, reklám, kommunikáció 8. Promóció, reklám, kommunikáció Az intézkedés célja és indokoltsága: Egy tematikus út esetében a fejezet címében szereplő tevékenységek a Palóc Út üzenetének eljuttatása a célközönséghez a legfontosabb

Részletesebben

AZ ARS ONLINE REKLÁMADATBÁZIS PIACI BEVEZETÉSE

AZ ARS ONLINE REKLÁMADATBÁZIS PIACI BEVEZETÉSE Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI MARKETING ÉS TQM SZAK Nappali Tagozat Szolgáltatás és non-profit Szakirány AZ ARS ONLINE REKLÁMADATBÁZIS PIACI BEVEZETÉSE Készítette:

Részletesebben

Az interaktív televízió marketing aspektusai

Az interaktív televízió marketing aspektusai Hetesi E. Majó Z. Lukovics M. (szerk.) 2009: A szolgáltatások világa. JATEPress, Szeged, 344-361. o. Az interaktív televízió marketing aspektusai Gyarmatiné Bányai Edit 1 Kajos Attila 2 Jelen cikk az interaktív

Részletesebben

AZ ENERGIAITAL-FOGYASZTÓ FIATALOK INNOVATÍV ELÉRÉSI LEHETŐSÉGEI

AZ ENERGIAITAL-FOGYASZTÓ FIATALOK INNOVATÍV ELÉRÉSI LEHETŐSÉGEI BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR Marketing Mesterképzés levelező tagozat AZ ENERGIAITAL-FOGYASZTÓ FIATALOK INNOVATÍV ELÉRÉSI LEHETŐSÉGEI Készítette: Szabó Katalin Orsolya Budapest,

Részletesebben

BUDAPEST XVIII. KERÜLET PESTSZENTLŐRINC- PESTSZENTIMRE ÖNKORMÁNYZATÁNAK MÉDIA KONCEPCIÓJA

BUDAPEST XVIII. KERÜLET PESTSZENTLŐRINC- PESTSZENTIMRE ÖNKORMÁNYZATÁNAK MÉDIA KONCEPCIÓJA Elfogadta Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Képviselő-testülete 1266/2004. (XII. 16.) sz. határozatával (Összeállította: Kardos Márta sajtóreferens) BUDAPEST XVIII. KERÜLET PESTSZENTLŐRINC- PESTSZENTIMRE

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIATUDOMÁNY SZAK. Nappali tagozat. PR és szóvivői szakirány

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIATUDOMÁNY SZAK. Nappali tagozat. PR és szóvivői szakirány BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MÉDIATUDOMÁNY SZAK Nappali tagozat PR és szóvivői szakirány A GYEREKEKNEK SZÓLÓ REKLÁM, ILLETVE KOMMUNIKÁCIÓ PROBLÉMÁI Készítette:

Részletesebben

Lampl Zsuzsanna Pšenáková Ildikó Papp László

Lampl Zsuzsanna Pšenáková Ildikó Papp László Lampl Zsuzsanna Pšenáková Ildikó Papp László Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara Nyitra ELTE TTK Multimédiapedagógiai és Információtechnológiai Központ Budapest 2009 Médiapedagógia

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT DOMJÁN ZSÓFIA

SZAKDOLGOZAT DOMJÁN ZSÓFIA SZAKDOLGOZAT DOMJÁN ZSÓFIA 2010 BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI KAR KERESKEDELEM ÉS MARKETING SZAK NAPPALI tagozat MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ szakirány A KÖZÖSSÉGI MÉDIA TÉRNYERÉSE AZ ONLINE MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓBAN

Részletesebben

MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA

MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA BIZALMAS MODERN ÜZLETI TUDOMÁNYOK FŐISKOLÁJA MÁKGUBÓ Női alkotók vállalkozásfejlesztési website-jának fejlesztési stratégiája és 2010-11-es marketing terve Konzulens: Tollár Mónika vendégoktató Panyiné

Részletesebben

Kid.Comm 2 kutatási eredmények a 8-14 éves gyerekek médiahasználati szokásai

Kid.Comm 2 kutatási eredmények a 8-14 éves gyerekek médiahasználati szokásai Kid.Comm 2 kutatási eredmények a 8-14 éves gyerekek médiahasználati szokásai Budapest, 2012. május 23 A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság felkérésére és anyagi támogatása mellett az Ipsos Média-, Reklám-,

Részletesebben

A KERESKEDELMI TELEVÍZIÓZÁS MAGYARORSZÁGON

A KERESKEDELMI TELEVÍZIÓZÁS MAGYARORSZÁGON Kolosi Péter: A KERESKEDELMI TELEVÍZIÓZÁS MAGYARORSZÁGON Színház- és Filmművészeti Egyetem Budapest, 2005. szeptember 5. Ha beengeded a televíziót az otthonodba, az életed többé már nem lesz ugyanolyan.

Részletesebben

ÖTLET. tehetség. bátorság. nyitottság. játékosság. kíváncsiság. Kreativitás. együttmûködés. a marketingben. mutatni 12. oldal. Egy direktkampányhoz

ÖTLET. tehetség. bátorság. nyitottság. játékosság. kíváncsiság. Kreativitás. együttmûködés. a marketingben. mutatni 12. oldal. Egy direktkampányhoz V. évfolyam 5. szám 2013. november december bátorság Nagy csatornazajban újat mutatni 12. oldal Egy direktkampányhoz is bevállalósnak kell lenni! 15. oldal Európa legjobb fiatal kreatívjai között 24. oldal

Részletesebben

A HOZZÁADOTT ÉRTÉK című médiakampány médiaeszközeinek és az egyes kampányelemek célelérésének vizsgálata

A HOZZÁADOTT ÉRTÉK című médiakampány médiaeszközeinek és az egyes kampányelemek célelérésének vizsgálata Rubeus Egyesület Szedervessző 1076 Budapest, Thököly út 8. www.rubeus.hu e-mail: rubeus@rubeus.hu A HOZZÁADOTT ÉRTÉK című médiakampány médiaeszközeinek és az egyes kampányelemek célelérésének vizsgálata

Részletesebben

[a rádiózás elmélete és gyakorlata]

[a rádiózás elmélete és gyakorlata] KISKÖZÖSSÉGI RÁDIÓSOK KÉZIKÖNYVE [a rádiózás elmélete és gyakorlata] online kiadás SZABAD RÁDIÓK MAGYARORSZÁGI SZERVEZETE KISKÖZÖSSÉGI RÁDIÓSOK KÉZIKÖNYVE [a rádiózás elmélete és gyakorlata] KISKÖZÖSSÉGI

Részletesebben

INTERNET ÜZLETI ALKALMAZÁSA KÖZÖSSÉGI VÁSÁRLÁS ÉS KUPONMARKETING MAGYARORSZÁGON

INTERNET ÜZLETI ALKALMAZÁSA KÖZÖSSÉGI VÁSÁRLÁS ÉS KUPONMARKETING MAGYARORSZÁGON BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR KERESKEDELEM ÉS MARKETING SZAK Nappali tagozat Nemzetközi marketing szakirány INTERNET ÜZLETI ALKALMAZÁSA KÖZÖSSÉGI VÁSÁRLÁS ÉS KUPONMARKETING

Részletesebben

Tévézés nem tévén, televíziós tartalmak fogyasztása egyéb platformokon

Tévézés nem tévén, televíziós tartalmak fogyasztása egyéb platformokon Tévézés nem tévén, televíziós tartalmak fogyasztása egyéb platformokon VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ Készült: Mihalik Natália MEME titkár részére Készítette: Dr. Babocsay Ádám kvalitatív kutatási igazgató Virág

Részletesebben

GYEREKEK A REKLÁMOK VILÁGÁBAN

GYEREKEK A REKLÁMOK VILÁGÁBAN Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI MARKETING ÉS TQM SZAK nappali tagozat Fogyasztói piaci magatartás szakirány GYEREKEK A REKLÁMOK VILÁGÁBAN Budapest, 2006. Készítette:

Részletesebben

Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Nappali tagozat Public Relations szakirány

Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Nappali tagozat Public Relations szakirány Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Nappali tagozat Public Relations szakirány A HAZÁNKBAN ÉLŐ OLASZ, ANGOL ÉS NÉMET AJKÚ KÖZÖSSÉGEKNEK SZÓLÓ, IL PONTE,

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR MARKETING MESTERKÉPZÉS SZAK Levelező tagozat

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR MARKETING MESTERKÉPZÉS SZAK Levelező tagozat BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR MARKETING MESTERKÉPZÉS SZAK Levelező tagozat ONLINE MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓS STRATÉGIA EGY SZABADIDŐKÖZPONT SZÁMÁRA Készítette: Tamás Ildikó Budapest,

Részletesebben

Kisvállalkozások marketingje és kommunikációja

Kisvállalkozások marketingje és kommunikációja A KIADVÁNY A VÁLLAKOZÓI AKADÉMIA CÍMŰ RENDEZVÉNYSOROZAT TAPASZTALATAI ALAPJÁN KÉSZÜLT. Kisvállalkozások marketingje és kommunikációja Az elvektől az eszközökig Miért szükséges a marketing? Hogyan készíthetünk

Részletesebben

Kisközösségi rádiózás a hazai gyakorlatban 2010 Tanulmány A Norvég Civil Támogatási Alap segítségével kiadta a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezete

Kisközösségi rádiózás a hazai gyakorlatban 2010 Tanulmány A Norvég Civil Támogatási Alap segítségével kiadta a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezete Kisközösségi rádiózás a hazai gyakorlatban 2010 Tanulmány A Norvég Civil Támogatási Alap segítségével kiadta a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezete 1 Szerzők: Csabai Gábor, Ferenczi Tünde, Hargitai Henrik,

Részletesebben

KID.COMM. A 8-14 éves gyerekek kommunikációs szokásai 2008

KID.COMM. A 8-14 éves gyerekek kommunikációs szokásai 2008 KID.COMM A 8-14 éves gyerekek kommunikációs szokásai 2008 Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. A célcsoport jellemzői... 5 Szociodemográfiai jellemzők... 5 Pszichografikus jellemzők... 6 3. Érdeklődés és informálódás...

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR A PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG ARCULATA, KOMMUNIKÁCIÓS- ÉS PR-TEVÉKENYSÉGE, TURIZMUSA SZAK: NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ TAGOZAT: NAPPALI SZAKIRÁNY: PUBLIC

Részletesebben

módszertani kézikönyv

módszertani kézikönyv módszertani kézikönyv Innovating Vocational Educational Training Applying Games Realities a szakképzés innovációja web 2.0 alapú játékokkal Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a

Részletesebben

Tisztelt Partnerünk! Miben rejlik az ELTE Plusz program különlegessége?

Tisztelt Partnerünk! Miben rejlik az ELTE Plusz program különlegessége? Tisztelt Partnerünk! Az utóbbi években egyre több cég ismerte fel, hogy az egyetemi hallgatók ma már szinte minden vállalkozás esetében fontos célcsoportnak számítanak. A 18-26 éves korcsoport meghatározó

Részletesebben

heves megyei a média eger Nonprofit kft. ingyenes kiadványa 2012. március 3. évfolyam 3. szám

heves megyei a média eger Nonprofit kft. ingyenes kiadványa 2012. március 3. évfolyam 3. szám heves megyei PÉNZVILÁG a média eger Nonprofit kft. ingyenes kiadványa 2012. március 3. évfolyam 3. szám Idén is lesz Prima-díj Idén is támogatja a VOSZ megyei szervezete a Príma-díjat, és ez évben is megválasztják

Részletesebben

KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK A TUDATOS FOGYASZTÁS MAGYARORSZÁGI NÉPSZERŰSÍTÉSE

KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK A TUDATOS FOGYASZTÁS MAGYARORSZÁGI NÉPSZERŰSÍTÉSE BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Nappali tagozat Public Relations szakirány A TUDATOS FOGYASZTÁS MAGYARORSZÁGI NÉPSZERŰSÍTÉSE A TUDATOS VÁSÁRLÓK EGYESÜLETÉNEK

Részletesebben