Adatvédelmi, valamint a közérdekű és közérdekből nyilvános adatok kezelésének szabályzata

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Adatvédelmi, valamint a közérdekű és közérdekből nyilvános adatok kezelésének szabályzata"

Átírás

1 Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona 1125 Bp, Kútvölgyi út Bp, Ányos u Bp., Mártonhegyi út Bp., Zugligeti út 58. Iktsz.: Ig- 523/a /2013 Adatvédelmi, valamint a közérdekű és közérdekből nyilvános adatok kezelésének szabályzata Készítette: Kissné Márté Zsuzsanna

2 2 Az adatvédelmi szabályzat az évi LXIII.törvény a személyes adatok védelméről és közérdekű adatok nyilvánosságáról, az évi XLVII. Törvény az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló törvények, a statisztikáról szóló évi XLVI. Törvény, valamint a közalkalmazotti jogállásról szóló évi XXXIII. törvény és a 2011.évi CXII. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény alapján készült. Az intézményben nyilvántartott adatok körét az III.évi, a szociális igazgatásról és ellátásokról szóló törvényben foglaltak szerint határoztam meg. A szabályzat célja az, hogy meghatározza a személyes adatok, és az egészségügyi állapotra vonatkozó adatok kezelésének feltételeit, és céljait. Személyes adatot csak a törvényes cél eléréséhez szükséges esetekben és mértékben lehet kezelni. Meghatározza továbbá, a közérdekű adatok nyilvánossá tételének módját is. A Kútvölgyi úti épületben a nővérhívó rendszer részeként, valamint vagyon és személybiztonsági okokból kamerák vannak elhelyezve. A kamerák az épület folyosóit, az aulát, valamint az intézmény bejáratát figyelik. A rögzített képeket a rendszer egy hétig tárolja. A tárolt adatok kezelése, hozzáférhetősége az alábbiakban meghatározott munkakörökben dolgozók számára lehetséges: - intézményvezető - gazdasági vezető - intézményvezető ápoló - műszaki vezető - informatikus A rendszer az évi LXIII. Tv-ben meghatározottak szerint működik. Az intézményben a lakók és dolgozók egészségügyi és személyes adatainak védelméért, a nyilvántartás megőrzéséért, az adatot kezelő intézmény vezetője a felelős. I.Az intézményben nyilvántartott adatok köre: Lakók,dolgozók Érintett: bármely meghatározott személyes adat alapján azonosított vagy-közvetlenül vagy közvetveazonosítható természetes személy; 1, Személyes adat: Az érintettel kapcsolatba hozható adat, különösen az érintett: családi és utóneve, leánykori neve, a nem, anyja neve, születési hely, születési dátum, lakcím, jövedelem, nyugdíj, vagy nyugdíjszerű jövedelem törzsszáma, társadalombiztosítási azonosító jel, adószám, személyazonosító szám együttesen vagy ezek közül bármelyik, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális, vagy szociális azonosságára jellemző ismeret, valamint az adatból levonható az érintettre vonatkozó következtetés, amennyiben alkalmas vagy alkalmas lehet az érintett azonosítására. Kezelése: Kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adazkezelés minden szakaszában meg kell felelni az adatkezelés céljának az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényszerűnek kell lennie. 2, Különleges adat: a, faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre, pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdekképviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat.

3 3 b,egészségügyi adat: Az érintett testi, értelmi és lelki állapotára, kóros szenvedélyére, valamint a megbetegedés, illetve az elhalálozás körülményeire a halál okára vonatkozó, általa vagy róla más személy által közölt, illetve az egészségügyi ellátó hálózat által észlelt, vizsgált mért leképezett vagy származtatott adat: továbbá az előzőekkel kapcsolatba hozható, az azokat befolyásoló mindennemű adat (pl. magatartás, környezet, foglalkozás). A szexuális szokásokra vonatkozó adat is egészségügyi adatnak minősül. 3,Gyógykezelés: minden olyan tevékenység, amely az egészség megőrzésére, továbbá a megbetegedések megelőzése, korai felismerése, megállapítása, gyógyítása, a megbetegedés következtében kialakult állapot romlás szinten tartása, vagy javítása céljából az érintett közvetlen vizsgálatára, kezelésére, ápolására, rehabilitációjára,, illetve mindezek érdekében az érintett vizsgálati anyagainak feldolgozására irányul, ideértve a gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök kiszolgálását, mentést, és a betegszállítást is. 4,Orvosi titok: a gyógykezelés során az adatkezelő tudomására jutott egészségügyi és személyazonosító adat, továbbá a szükséges vagy folyamatban lévő, illetve befejezett gyógykezelésre vonatkozó, valamint a gyógykezeléssel kapcsolatban megismert egyéb adat. Lakói adatkezelés célja lehet: -preventív tevékenység előmozdítása -gyógykezelés elősegítése -egészségi állapot nyomon követése -közegészségügyi és járványügyi érdekből -statisztikai adatszolgáltatás miatt Egészségügyi és személyazonosító adatot kezelni lehet -az egészségügyi ellátás tervezése, szervezése, költségek tervezése, -lakók törzsadat- nyilvántartása céljából -letéti adatok nyilvántartása céljából. A megfogalmazottak szerint adatkezelési célokra csak annyi és olyan egészségügyi, illetve személyazonosító adat kezelhető, amely az adatkezelési cél megvalósításához elengedhetetlenül szükséges. A gyógykezelés céljából történő adatkezelés esetén az adatfeldolgozó az orvosi titkot köteles megtartani! Az adatkezelő mentesül a titoktartási kötelezettség alól, ha: 1. az egészségügyi és személyazonosító adat továbbítására az érintett, illetve törvényes képviselője írásban hozzájárul, 2. az egészségügyi és személyazonosító adat törvényi előírása szerint kötelező. Sürgős szükség esetén a kezelést végző orvos által ismert, a gyógykezeléssel összefüggésbe hozható minden egészségügyi és személyazonosító adat továbbítható az érintett hozzájárulása nélkül is! A lakó, vagy törvényes képviselője jogosult tájékoztatást kapni a gyógykezelésével összefüggő adatkezelésről, orvosi és személyi anyagába betekinthet, azokról saját költségén másolatot kérhet. A lakó halála esetén törvényes képviselője, közeli hozzátartozója, valamint örököse írásos kérelme alapján- jogosult a halál okával összefüggő, vagy összefüggésbe hozható, a halál bekövetkezését megelőző gyógykezeléssel kapcsolatos adatokat megismerni, az orvosi dokumentációba betekinteni.

4 4 Az intézményben a lakók személyazonosító és egészségügyi adataihoz az adott lakón kívül az alábbiakban felsorolt munkakörben dolgozók férhetnek hozzá: -intézményvezető -telephelyvezetők -gazdasági vezető -gazdasági ügyintéző -orvos -intézményvezető ápoló -pszichológus -szociális nővérek -egészségügyi adminisztrátor -orvos asszisztens -osztályos nővérek A lakók személyi és egészségügyi adataiba a vonatkozó hatályos adatvédelmi és személyiségi jogokat védő törvények keretein belül, a fenntartó által felhatalmazott illetékes személy nyerhet még betekintést, valamint a KENYSZI A lakó személyi törzsanyagát, és az egészségügyi dokumentációját az adatfelvételtől számított legalább 30 évig, a zárójelentését legalább 50 évig kell megőrizni. Képalkotó diagnosztikai eljárással készült felvétel esetén az arról készített leletet kell, legalább 30 évig megőrizni. II. A dolgozók személyes, jövedelmi és egészségügyi adatainak kezelése A közalkalmazottak személyi iratainak kezelése során a főbb adatvédelmi követelmények: 1. az intézményben személyi irat minden adathordozó, amely a közalkalmazotti jogviszony létesítésekor, fennállása alatt, megszűnésekor, illetve azt követően keletkezik és a közalkalmazott személyével összefüggésbe adatot, megállapítást tartalmaz. 2. a személyes adatok köre: - a személyi anyag iratai - a közalkalmazotti jogviszonnyal összefüggő egyéb iratok, - a közalkalmazottnak a közalkalmazotti jogviszonnyal összefüggő egyéb jogviszonyaival kapcsolatos iratai (adóbevallás, fizetési letiltás, stb.) - a közalkalmazott saját kérelmére kiállított vagy önként átadott egyéb iratai. Általános feladatok és eljárási szabályok: 1. a közalkalmazotti nyilvántartásban, a személyi anyagban, a személyi iratokban nyilvántartott adatokról információhoz jutható személyt adatvédelmi kötelezettség terheli. Felelős a tudomására jutott adatok rendeltetésszerű és megfelelő használatáért. 2. a munkaügyi feladatot ellátó közalkalmazott az általa kezelt közalkalmazotti jogviszonnyal összefüggő személyi adatot, megállapítást csak közokirat, a közalkalmazott írásbeli nyilatkozata, a munkáltatói jogkör gyakorlójának írásbeli rendelkezése, bíróság vagy más hatóság döntése, jogszabályi rendelkezés alapján tehet. 3. személyi iratot tárolni csak a munkaügyi feladatot ellátó közalkalmazott hivatali helyiségében és az e célra használt irattárolóban elzártan lehet. A személyi iratok iktatása, az iratok kezelésének technikai szabálya: A személyi iratokat külön iktatószámon kell iktatni. A személyi iratok a közalkalmazottat alkalmazó intézmény tulajdonát képezik. Amennyiben a jogviszony nem jön létre, úgy a kezdeményező iratokat az érintettnek, illetve a személyi anyagot a korábbi munkáltatónak vissza kell adni.

5 5 A személyi iratra csak olyan adat és megállapítás vezethető, amely alapja: a) közokirat, vagy a közalkalmazott nyilatkozata, b) a munkáltatói jogkör gyakorlójának írásbeli rendelkezése, c) bíróság vagy más hatóság döntése, illetve d) jogszabályi rendelkezés. A közalkalmazotti jogviszony megszűnése esetén a közalkalmazott személyi iratait a központi irattárba kell elhelyezni. A személyi anyagot a közalkalmazotti jogviszony megszűnésétől számított 75 évig meg kell őrizni. (kinevezések, alkalmazások, megbízások, áthelyezések, stb.) A személyi anyagba való betekintésre jogosultak: - saját adataiba a közalkalmazott, - intézményvezető - gazdasági vezető - pénzügyi csoportvezető - munkaügyi főelőadó - üzemorvos - orvos asszisztens Az intézményben nyilvántartott adatokhoz hozzáférhetnek azon személyek, akiknek erre törvényi, vagy hatósági felhatalmazással rendelkeznek. Minden közalkalmazott a személyes adataiban bekövetkező változást köteles 8 napon belül írásban bejelenteni és okirattal igazolni a munkaügyi feladatokat ellátó személynek. Felelősségi viszonyok szabályai A közalkalmazotti jogviszonnyal összefüggő adatok kezeléséért az intézményben: - az intézményvezető, - a közalkalmazott felettese, - a munkaügyi feladatokat ellátó közalkalmazott, - a közalkalmazott és az ügykezelő a saját adatainak közlése tekintetében tartozik felelősséggel. A munkaügyi feladatokat ellátó közalkalmazott köteles: - 3 munkanapon belül intézkedni a közalkalmazott által szolgáltatott és igazolt adatok helyesbítése és kijavítása kezdeményezése ügyében - gondoskodni arról, hogy az általa kezelt adat és megállapítás az adatkezelés teljes folyamatában megfeleljen a jogszabályi rendelkezéseknek - csak adatforráson alapuló adatokat vezet a személyi iratra - az adatok helyesbítését és törlését kezdeményezni az intézményvezetőnél amennyiben azok már nem felelnek meg a valóságnak. A közalkalmazott és az ügykezelő felelős azért, hogy az általa az intézmény részére átadott, bejelentett adatok hitelesek, pontosak, teljesek és aktuálisak legyenek! III.Közérdekű és a közérdekből nyilvános adat Közérdekű adat: az állami, vagy helyi önkormányzati feladatot, valamint, jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szerv vagy személy kezelésében lévő és tevékenységére vonatkozó vagy közfeladatának ellátásával összefüggésben keletkezett, a személyes adat fogalma alá nem eső, bármilyen formában, vagy bármilyen módon rögzített információ vagy ismeret, függetlenül kezelésének módjától, önálló vagy gyűjteményes jellegétől, így különösen a hatáskörre, illetékességre, szervezeti felépítésre, szakmai tevékenységre,annak eredményességére is kiterjedő értékelésére, a birtokolt adatfajtákra és a működést szabályozó jogszabályokra, valamint a gazdálkodásra, a megkötött szerződésekre vonatkozó adat. Közérdekből nyilvános adat: a közérdekű adat fogalma alá nem tartozó minden olyan adat, amelynek nyilvánosságra hozatalát, megismerhetőségét vagy hozzáférhetővé tételét a törvény közérdekből elrendeli.

6 6 Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok teljes körű, vagy egyes műveletekre kiterjedő kezeléséhez. Tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri. Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet a ki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja. Adatközlő: az a közfeladatot ellátó szerv, amely ha az adatot nem maga teszi közzé az adatot, az adatfelelős által hozzá eljuttatott adatait a honlapon közzéteszi. Adatfelelős: az a közfeladatot ellátó szerv, amely az elektronikus úton kötelezően közzéteendő közérdekű adatot előállította, illetve amelynek a működése során ez az adat keletkezett. A közérdekű adatok közzétételének, az adatigénylések teljesítésének rendjét a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona (1125 Budapest, Kútvölgyi út ) (a továbbiakban: Kútvölgyi úti Idősek Otthona) az alábbiak szerint állapítja meg: A szabályozás tárgyi hatálya a Kútvölgyi úti Idősek Otthonának tevékenységével kapcsolatos, működése során keletkező közérdekű adatokra és közérdekből nyilvános adatokra terjed ki. 1. Intézményvezető: megállapítja, módosítja a közzétételi szabályzatot; megállapítja, módosítja az irányítása alatt álló intézmény egyedi közzétételi listáját; kijelöli az intézmény adatfelelősét és meghatározza a szabályzat végrehajtásával kapcsolatos egyes munkaköri feladatokat; hatáskörében eljárva kiadmányozza az egyedi adatigénylésekre adott választ; a közzététellel kapcsolatos feladatok nem megfelelő teljesítése vagy elmulasztása esetén dönt az iroda adatfelelősének szankcionálásáról. 2. Adatszolgáltatók: gazdasági vezető és intézményvezető ápoló: az intézmény Közadattárának tartalomfelelőseként gondoskodik az intézményvezető által jóváhagyott dokumentumok előkészítéséről; elkészíti, frissíti, helyesbíti az intézmény egyedi közzétételi listájának közzétételi egységeit; gondoskodik az egyedi közzétételi egységek és azok leíró adatainak pontosságáról, szakszerűségéről, a hivatkozások megfelelőségéről, közli az előző, illetve módosult (frissített, helyesbített) változásokat. Kezeli a KENYSZI adatszolgáltató informatikai rendszert 3.Adatrögzítő: informatikus: az intézmény igényeinek figyelembevételével üzemelteti a Közadattáron közzétett közérdekű intézményi adatokat tartalmazó oldalakat, munkaidőben haladéktalanul köteles megkezdeni az esetleges üzemzavar elhárítását; gondoskodik az egyes közzétételi egységek megjelenítéséről, feltölti ezek leíró adatait, a közadatot kereső által lekérdezett adatbázisba; együttműködik a Közadat program kijelölt munkatársaival a sérült adatok helyreállításában, az adatokat szükség esetén újra átadja, a technikai lehetőségek figyelembevételével gondoskodik az adatok jogosulatlan megváltoztatása, törlése, megsemmisülése, sérülése elleni védelemről, a sérült adatok helyreállításáról - szükség esetén - az adatfelelősök közreműködésével:a közzétételi

7 7 listák előírásainak megfelelően a honlapon archiválja az adatokat, valamint biztosítja az archív állomány elérhetőségét. Közadattáron regisztrált személyek: Gazdasági vezető intézményvezető ápoló pénzügyi csoportvezető műszaki vezető informatikus ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Szervezeti, személyzeti adatok Adat Adatszolgáltató Adatrögzítő Frissítés Megőrzés 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, gazdasági vezető informatikus A változásokat Az előző székhelye, postai címe, telefon- és követően állapot törlendő telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja, ügyfélszolgálatának elérhetőségei 2. A közfeladatot ellátó szerv szervezeti intézményvezető informatikus A változásokat Az előző felépítése szervezeti egységek követően állapot törlendő megjelölésével, az egyes szervezeti egységek feladatai 3. A közfeladatot ellátó szerv vezetőinek ésintézményvezető informatikus A változásokat Az előző az egyes szervezeti egységek vezetőinek neve, beosztása, elérhetősége (telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcím) követően állapot törlendő 4. A szervezeten belül illetékes intézményvezető informatikus A változásokat Az előző ügyfélkapcsolati vezető neve és az követően állapot törlendő ügyfélfogadási rend 5. A közfeladatot ellátó szerv felettes, illetve intézményvezető informatikus A változásokat Az felügyeleti szervének, ennek hiányában a követően közfeladatot ellátó szerv felett törvényességi ellenőrzést gyakorló szerv 1. pontban meghatározott adatai előző állapot 1 évig Az adatokban történt változásokat rögzíteni kell. Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok Adat Adatszolgáltató Adatrögzítő Frissítés Megőrzés 1. A közfeladatot ellátó szerv feladatát, intézményvezető informatikus A változásokat Az előző hatáskörét és alaptevékenységét követően állapot 1 évig meghatározó, a szervre vonatkozó alapvető jogszabályok, állami irányítás egyéb jogi eszközei, valamint a szervezeti és működési szabályzat vagy ügyrend hatályos és teljes szövege 2. A közfeladatot ellátó szerv által kiírt Gazdasági vezető, pályázatok szakmai leírása, azok intézményvezető eredményei és indokolásuk ápoló informatikus Folyamatosan Az előző állapot 1 évig 3. A közfeladatot ellátó szervnél végzett intézményvezető, informatikus A vizsgálatról Az előző alaptevékenységgel kapcsolatos gazdasági vezető, szóló jelentés állapot 1 évig vizsgálatok, ellenőrzések nyilvános intézményvezető megismerését megállapításai ápoló követően haladéktalanul

8 8 4. A közfeladatot ellátó szerv gazdasági vezető informatikus Negyedévente Az előző feladatellátásának teljesítményére, állapot 1 évig kapacitásának jellemzésére, hatékonyságának és teljesítményének mérésére szolgáló mutatók és értékük, időbeli változásuk 5. A közérdekű adatok megismerésére Gazdasági vezető irányuló igények intézésének rendje, az intézményvezető illetékes szervezeti egység neve, elérhetősége, s ahol kijelölésre kerül, az adatvédelmi felelős, vagy az információs jogokkal foglalkozó személy neve 6. A közérdekű adatokkal kapcsolatos Gazdasági vezető kötelező statisztikai adatszolgáltatás adott intézményvezető szervre vonatkozó adatai ápoló informatikus Negyedévente Az előző állapot törlendő informatikus Negyedévente Az előző állapot 1 évig Gazdálkodási adatok Adat Adatszolgáltató Adatrögzítő Frissítés Megőrzés 1. A közfeladatot ellátó szerv éves (elemi) gazdasági vezető informatikus A változásokat A külön költségvetése, számviteli törvény szerinti beszámolója; a költségvetés végrehajtásáról követően jogszabályban meghatározott - a külön jogszabályban meghatározott ideig, de módon és gyakorisággal - készített legalább 5 évig beszámolók 2. A közfeladatot ellátó szervnél gazdasági vezető foglalkoztatottak létszámára és személyi munkaügyi előadó juttatásaira vonatkozó összesített adatok, illetve összesítve a vezetők és vezető tisztségviselők illetménye, munkabére, és rendszeres juttatásai, valamint költségtérítése, az egyéb alkalmazottaknak nyújtott juttatások fajtája és mértéke összesítve informatikus Negyedévente A külön jogszabályban meghatározott ideig, de legalább 1 évig Az intézmény közérdekű adatainak adatközlője a fenntartó (Fővárosi Önkormányzat). A törvény által meghatározott megjelenítendő adatokat a honlapján teszi közzé. Budapest, 2013.VII.1... Kissné Márté Zsuzsanna intézményvezető

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ KÉRELMEK INTÉZÉSÉNEK RENDJÉRŐL. Tartalomjegyzék

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ KÉRELMEK INTÉZÉSÉNEK RENDJÉRŐL. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1. A Szabályzat célja... 2 2. A Szabályzat hatálya... 2 3. Értelmező rendelkezések... 2 4. A közérdekű adatok megismerésére irányuló igény és intézése... 3 4.1. Az igény benyújtása... 3

Részletesebben

Közérdekű adatok közzétételi kötelezettségének teljesítéséről szóló szabályzat

Közérdekű adatok közzétételi kötelezettségének teljesítéséről szóló szabályzat Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság Közérdekű adatok közzétételi kötelezettségének teljesítéséről szóló szabályzat 2012. június 1. 1 A szabályzat célja, hatálya A Szabályzat célja, hogy az információs

Részletesebben

A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK OTTHONA ZSIRA HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA

A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK OTTHONA ZSIRA HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA A FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÉRTELMI FOGYATÉKOSOK OTTHONA ZSIRA HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA I. Az utasítás hatálya Ezen utasítás hatálya a Fővárosi Önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Otthona

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA. I. Szervezeti, személyzeti adatok

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA. I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. sz. melléklet ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat megnevezése Frissítés Megőrzés adatfelelős Megjegyzés 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA SZERINT KÖZZÉTEENDŐ ADATOK ÉS AZ ADATFELELŐSÖK. I. Szervezeti, személyzeti adatok

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA SZERINT KÖZZÉTEENDŐ ADATOK ÉS AZ ADATFELELŐSÖK. I. Szervezeti, személyzeti adatok ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA SZERINT KÖZZÉTEENDŐ ADATOK ÉS AZ ADATFELELŐSÖK I. Szervezeti, személyzeti adatok Közzétételi egység: Kapcsolat, szervezet, vezetők A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve,

Részletesebben

AZ INFORMATIKA JOGI VONATKOZÁSAI SZABÁLYOZOTT ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI SZOLGÁLTATÁSOK.

AZ INFORMATIKA JOGI VONATKOZÁSAI SZABÁLYOZOTT ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI SZOLGÁLTATÁSOK. AZ INFORMATIKA JOGI VONATKOZÁSAI SZABÁLYOZOTT ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI SZOLGÁLTATÁSOK. AZ INFORMATIKA JOGI VONATKOZÁSAI ELEKTRONIKUS KÖZZÉTÉTELI KÖTELEZETTSÉG. ADATVÉDELEM - INFORMÁCIÓSZABADSÁG Fogalmak:

Részletesebben

A SPORTKÁRTYA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA

A SPORTKÁRTYA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA A SPORTKÁRTYA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ADATVÉDELMI SZABÁLYZATA 2013 I. Bevezetés A jelen Adatvédelmi Szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat ) a SPORTKÁRTYA Kereskedelmi

Részletesebben

Hivatalos név: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mérnöki Kamara. Székhely: 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. II. 2.12. Postai címe: 5001 Szolnok, Pf. 11.

Hivatalos név: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mérnöki Kamara. Székhely: 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. II. 2.12. Postai címe: 5001 Szolnok, Pf. 11. I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja, ügyfélszolgálatának elérhetőségei Hivatalos

Részletesebben

I. SZERVEZETI, SZEMÉLYZETI ADATOK. A változásokat követően azonnal Az előző állapot törlendő. A változásokat követően azonnal.

I. SZERVEZETI, SZEMÉLYZETI ADATOK. A változásokat követően azonnal Az előző állapot törlendő. A változásokat követően azonnal. I. SZERVEZETI, SZEMÉLYZETI ADATOK 4 7 ADAT FRISSÍTÉS MEGŐRZÉS A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja, ügyfélszolgálatának

Részletesebben

A változásokat követően azonnal Az előző állapot törlendő jogász. a BM OKF GEK tekintetében nem releváns

A változásokat követően azonnal Az előző állapot törlendő jogász. a BM OKF GEK tekintetében nem releváns Adat Frissítés Megőrzés Adatfelelős szervezeti egység Általános közzétételi lista I. Szervezeti, személyzeti adatok Kapcsolat, szervezet, vezetők Elérhetőségi adatok: A közfeladatot ellátó A változásokat

Részletesebben

10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA

10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA 10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA 1 I. A Polgármesteri Hivatal (továbbiakban: Hivatal) honlapjának működtetéséhez kapcsolódó feladatok és felelőségi

Részletesebben

Sajóvámos Község Önkormányzata A közérdekű adatok közzétételi kötelezettségének teljesítéséről szóló szabályzata

Sajóvámos Község Önkormányzata A közérdekű adatok közzétételi kötelezettségének teljesítéséről szóló szabályzata Sajóvámos Község Önkormányzata A közérdekű adatok közzétételi kötelezettségének teljesítéséről szóló szabályzata 1. A szabályzat célja A jelen szabályzat célja, hogy rögzítse Sajóvámos Önkormányzata (a

Részletesebben

Dabas Város Önkormányzat A közérdekű adatok közzétételi kötelezettségének teljesítéséről szóló szabályzata

Dabas Város Önkormányzat A közérdekű adatok közzétételi kötelezettségének teljesítéséről szóló szabályzata Dabas Város Önkormányzat A közérdekű adatok közzétételi kötelezettségének teljesítéséről szóló szabályzata 1. A szabályzat célja A jelen szabályzat célja, hogy rögzítse Dabas Város Önkormányzata (a továbbiakban:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. SZERVEZETI, SZEMÉLYZETI ADATOK ADAT FRISSÍTÉS MEGŐRZÉS A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja, ügyfélszolgálatának

Részletesebben

Az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CII. törvény, valamint az Alaptörvény IV. cikke alapján.

Az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CII. törvény, valamint az Alaptörvény IV. cikke alapján. ADATVÉDELMI ÉS ADATBIZTONSÁGI SZABÁLYZAT Szocio-Produkt Kft. Az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CII. törvény, valamint az Alaptörvény IV. cikke alapján. Kiadva:

Részletesebben

Szabályzat. I. Általános rendelkezések

Szabályzat. I. Általános rendelkezések Szabályzat a Közérdekű adatok megismerésére irányuló kérelmek teljesítésének rendjéről Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. Törvény 30.. /6/ bekezdése

Részletesebben

Általános közzétételi listák Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló évi CXII.

Általános közzétételi listák Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló évi CXII. Általános közzétételi listák Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. Törvény alapján I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat Frissítés Megőrzés A közfeladatot

Részletesebben

I. SZERVEZETI, SZEMÉLYZETI ADATOK

I. SZERVEZETI, SZEMÉLYZETI ADATOK I/2.6. pont 1 Hivatal Általános Közzétételi listája ÁLLTALLÁNOS IINTÉZZKEDÉSEK 1. Ahol felelősként több van nevesítve, a nevesítésük sorrendje jelenti az egymás közti adatáramlás sorrendjét is (kijelölve

Részletesebben

Alisca Terra Regionális Hulladékgazdálkodási Kft.

Alisca Terra Regionális Hulladékgazdálkodási Kft. 1. melléklet a 2011. évi CXII. Törvényhez ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat Frissítés Megőrzés 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon-

Részletesebben

A SZEMÉLYES ADATOK VÉDELME. Adatvédelem és adatkezelés a cégek mindennapi ügyvitelében

A SZEMÉLYES ADATOK VÉDELME. Adatvédelem és adatkezelés a cégek mindennapi ügyvitelében A SZEMÉLYES ADATOK VÉDELME Adatvédelem és adatkezelés a cégek mindennapi ügyvitelében Érintett területek Az adatkezeléssel érintett területek: A munkavállalók személyes adatainak kezelése Üzleti partnerek

Részletesebben

A SOCIAL STEPS ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

A SOCIAL STEPS ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA A SOCIAL STEPS ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA Általános rendelkezés A Social Steps az alábbiakban ismerteti adatkezelési elveit, bemutatja azokat az elvárásokat, melyeket saját magával, mint adatkezelővel

Részletesebben

KLIK VIII. kerületi tankerület 1082 Budapest Baross utca 65-67. igazgató: Szabóné Fónagy Erzsébet e-mail: timea.csillag@klik.gov.hu tel.

KLIK VIII. kerületi tankerület 1082 Budapest Baross utca 65-67. igazgató: Szabóné Fónagy Erzsébet e-mail: timea.csillag@klik.gov.hu tel. Melléklet a 2005. évi XC. törvényhez ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefonés telefaxszáma, elektronikus

Részletesebben

Frissítésre vonatkozó határidő. Megőrzés. A változásokat követően azonnal. A változásokat követően azonnal. A változásokat követően azonnal

Frissítésre vonatkozó határidő. Megőrzés. A változásokat követően azonnal. A változásokat követően azonnal. A változásokat követően azonnal 1. számú melléklet ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat Frissítésre vonatkozó határidő Megőrzés Adatgazda Tartalomfelelős 1. Az Egyetem hivatalos neve, székhelye, postai címe,

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat hivatalos honlapjának közzétételi szabályzata I.

Abony Város Önkormányzat hivatalos honlapjának közzétételi szabályzata I. Abony Város Önkormányzat hivatalos honlapjának közzétételi szabályzata I. A szabályzat hatálya Ezen utasítás hatálya a Polgármesteri Hivatal szervezeti egységeire terjed ki. II. Az Önkormányzat honlapjának

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA. I. Szervezeti, személyzeti adatok

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA. I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. 2. 6. 7. 9. 10. ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja,

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2. számú melléklet 1. melléklet a 2011. évi CXII. törvényhez ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon-

Részletesebben

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK INTÉZÉSÉNEK RENDJE

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK INTÉZÉSÉNEK RENDJE Magyar Tudományos Akadémia Wigner Fizikai Kutatóközpont A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK INTÉZÉSÉNEK RENDJE Kivonat A közérdekű adatok megismerésére irányuló igények intézésének, továbbá

Részletesebben

Az Ináncsi Közös Önkormányzati Hivatal SZABÁLYZAT

Az Ináncsi Közös Önkormányzati Hivatal SZABÁLYZAT Az Ináncsi Közös Önkormányzati Hivatal SZABÁLYZAT A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ KÉRELMEK INTÉZÉSÉNEK, TOVÁBBÁ A KÖTELEZŐEN KÖZZÉTEENDŐ ADATOK NYILVÁNOSSÁGRA HOZATALÁNAK RENDJÉRŐL Hatályos:

Részletesebben

A személyes adatokat harmadik személynek nem adom ki, kizárólag hírlevél megküldésére és írásbeli tájékoztatásra használom.

A személyes adatokat harmadik személynek nem adom ki, kizárólag hírlevél megküldésére és írásbeli tájékoztatásra használom. Adatkezelési szabályzat Ezen adatkezelési szabályzat a magyarrahangolva.com weboldalon a látogatók által önkéntes hozzájárulással megadott hírlevél kiküldéséhez illetve időpont foglaláshoz megadott adatok

Részletesebben

Adatvédelmi szabályzat

Adatvédelmi szabályzat Adatvédelmi szabályzat 1. Előszó 1.1. Jelen adatvédelmi szabályzat (a Szabályzat ) a SG Marketing Kft. (székhely: 1149 Budapest Limanova tér 12., cégjegyzékszám: 01-09-931340) (a Kiadó ) tevékenysége során

Részletesebben

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat 1. A szabályzat célja Jelen Adatvédelmi Szabályzat hatálya a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ (székhely: 1125 Budapest, Kútvölgyi út 2., adószáma:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA A lista beosztása: I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. Elérhetőségi adatok 2. Szervezeti struktúra 3. A Társaság vezetői 4. Ügyfélkapcsolatok 7. A Társaság tulajdonában álló gazdálkodó szervezetek 10.

Részletesebben

3/2014. számú SZABÁLYZATA

3/2014. számú SZABÁLYZATA Tárnok Nagyközség Önkormányzatának a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő 3/2014. számú SZABÁLYZATA Tárnok Nagyközség Önkormányzata (továbbiakban együtt: közfeladatot

Részletesebben

Az egészségügyi informatika jelene DR. KOVÁCS ARNOLD

Az egészségügyi informatika jelene DR. KOVÁCS ARNOLD Az egészségügyi informatika jelene DR. KOVÁCS ARNOLD (KOVACS.ARNOLD@EKK.SOTE.HU) Alkalmazott egészségügyi informatikai rendszerek Alkalmazási lehetőségek Alapellátás Háziorvosi rendszerek (HO) Szakellátás

Részletesebben

NEMZETI SZÍNHÁZ NONPROFIT ZRT Budapest, Bajor Gizi Park 1.

NEMZETI SZÍNHÁZ NONPROFIT ZRT Budapest, Bajor Gizi Park 1. NEMZETI SZÍNHÁZ NONPROFIT ZRT. 1095 Budapest, Bajor Gizi Park 1. SZABÁLYZAT A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ KÉRELMEK INTÉZÉSÉNEK, TOVÁBBÁ A KÖTELEZŐEN KÖZZÉTEENDŐ ADATOK NYÍLVÁNOSSÁGRA HOZATALÁNAK

Részletesebben

KÖZÉRDEKŰ ADAT KÖZZÉTÉTELÉNEK ÉS MEGISMERÉSÉNEK SZABÁLYZATA

KÖZÉRDEKŰ ADAT KÖZZÉTÉTELÉNEK ÉS MEGISMERÉSÉNEK SZABÁLYZATA Csillagsziget Bölcsőde 2890 Tata, Új út 14/A Telefon/fax: (34) 587 092 E-mail: csillagsziget.bolcsode@tata.hu KÖZÉRDEKŰ ADAT KÖZZÉTÉTELÉNEK ÉS MEGISMERÉSÉNEK SZABÁLYZATA Hatályos: 2018. szeptember 1-től

Részletesebben

(az egyesület nevét beírni!) EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

(az egyesület nevét beírni!) EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA (az egyesület nevét beírni!) EGYESÜLET BELSŐ ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA 1 I. Általános rendelkezések 1. A szabályzat hatálya kiterjed a/az...egyesületre (a továbbiakban: Adatkezelő). 2. A

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató. a Hivatal hangfelvétel készítésének az alkalmazásáról a telefonos ügyfélszolgálat során

Adatkezelési tájékoztató. a Hivatal hangfelvétel készítésének az alkalmazásáról a telefonos ügyfélszolgálat során BUDAPEST FŐVÁROS I. KERÜLET BUDAVÁRI POLGÁRMESTERI HIVATAL Víziváros Vár Krisztinaváros Tabán Gellérthegy JEGYZŐ Adatkezelési tájékoztató a Hivatal hangfelvétel készítésének az alkalmazásáról a telefonos

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA. I. Szervezeti, személyzeti adatok

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA. I. Szervezeti, személyzeti adatok (1. melléklet a 2011. évi CXII. törvényhez) ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon- és telefaxszáma,

Részletesebben

GYŐRI BALETT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

GYŐRI BALETT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT GYŐRI BALETT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT CÉGNÉV: GYŐRI BALETT SZÉKHELY: 9022 GYŐR, CZUCZOR GERGELY UTCA 7. ADÓSZÁM: 16718342-2-08 CÉGJEGYZÉKSZÁM:676142 KÉPVISELI: KISS JÁNOS Tartalomjegyzék: I. Az adatkezelés

Részletesebben

1. melléklet a 2011. évi CXII. Törvényhez ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok

1. melléklet a 2011. évi CXII. Törvényhez ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat Frissítés Megőrzés CSORNAHŐ Csornai Hőszolgáltató Kft. 9300 Csorna, Barbacsi u.1. Telefon:0696/592080, 0696/261677 Fax: 0696/592089 E-mail: csornaho@csornaho.hu honlap: csornaho.hu ügyfélszolgálati

Részletesebben

TESTNEVELÉSI EGYETEM Közérdekű adatigénylésről szóló szabályzat

TESTNEVELÉSI EGYETEM Közérdekű adatigénylésről szóló szabályzat TESTNEVELÉSI EGYETEM Közérdekű adatigénylésről szóló szabályzat 1 Tartalomjegyzék I. FEJEZET: Bevezető rendelkezések... 3 1. Szabályozás célja... 3 2. Szabályozás személyi és tárgyi hatálya... 3 3. Alapfogalmak...

Részletesebben

Adatkezelési Szabályzat

Adatkezelési Szabályzat Adatkezelési Szabályzat A jelen adatkezelési szabályzat a feed.hu weboldalon a látogatók által önkéntes hozzájárulással megadott adatok tárolására és kezelésére vonatkozik. Az adatok kezelését Varga Tamás,

Részletesebben

1. melléklet a évi CXII. törvényhez ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA

1. melléklet a évi CXII. törvényhez ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA 1. melléklet a 2011. évi CXII. törvényhez ÁLTLÁNOS KÖZZÉTÉTELI LIST dat Frissítés Megőrzés 1. közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme,

Részletesebben

Adatkezelési, Adatvédelmi ismertető az Új szabályok tükrében

Adatkezelési, Adatvédelmi ismertető az Új szabályok tükrében Adatkezelési, Adatvédelmi ismertető az Új szabályok tükrében Az adatvédelmi szabályozás célja, fontossága - A személyes adatok gyűjtése nyilvántartása, feldolgozása a legutóbbi időszakban került az alkotmányos

Részletesebben

Marcali Városi Önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezete

Marcali Városi Önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezete Marcali Városi Önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezete Közzétételi lista a 2011. évi CXII. törvény 1. melléklete szerinti adattartalommal. I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET március 7-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET március 7-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 68/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2013. március 7-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros

Részletesebben

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉT RÖGZÍTŐ SZABÁLYZAT

A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉT RÖGZÍTŐ SZABÁLYZAT A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉT RÖGZÍTŐ SZABÁLYZAT Érvényes: 2016. január 1-től visszavonásig.. Dr. Horváthné Németh Klára ügyvezető igazgató Az információs önrendelkezési

Részletesebben

Kazincbarcika Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 3700 Kazincbarcika,Fő tér 4.

Kazincbarcika Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 3700 Kazincbarcika,Fő tér 4. 237-21/2013/SzIO Kazincbarcika Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 3700 Kazincbarcika,Fő tér 4. 21/2013. számú polgármesteri-jegyzői együttes rendelkezés SZABÁLYZAT A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE

Részletesebben

Adatvédelmi szabályzat

Adatvédelmi szabályzat Adatvédelmi szabályzat Jelen adatvédelmi adatkezelési szabályzat (továbbiakban: Szabályzat ) célja, hogy Totel Szerviz Kft. (székhely: 1147 Budapest Miskolci utca 91. ; elektronikus levelezési cím: info@totel.hu

Részletesebben

1992. évi LXIII. törvény. a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról1

1992. évi LXIII. törvény. a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról1 1992. évi LXIII. törvény a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról1 Az Országgyűlés - a Magyar Köztársaság Alkotmányában foglaltakkal összhangban - a személyes adatok védelmét,

Részletesebben

Galvanofém Kft. Adatvédelmi és adatkezelési szabályzata

Galvanofém Kft. Adatvédelmi és adatkezelési szabályzata Galvanofém Kft. Adatvédelmi és adatkezelési szabályzata 1. A szabályzat célja Jelen szabályzat célja a Galvanofém Kft. (Székhely: 6000 Kecskemét, Méntelek 252. Telefonszám: +36 76 506 263, Adószám: 11375230-2-03)

Részletesebben

Gyevitur Nonprofit Kft-nek a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő SZABÁLYZATA

Gyevitur Nonprofit Kft-nek a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő SZABÁLYZATA Gyevitur Nonprofit Kft-nek a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő SZABÁLYZATA Gyevitur Nonprofit Kft (a továbbiakban: Kft) vonatkozásában a közérdekű adatok megismerésére

Részletesebben

Adatkezelési szabályzat, adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési szabályzat, adatvédelmi tájékoztató Adatkezelési szabályzat, adatvédelmi tájékoztató a a Help2Startup Kft. www.help2startupcenter.com internetes honlap felhasználói részére 2014 Tartalom: 1. Az adatvédelmi politika és tájékoztató célja 2.

Részletesebben

az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról; évi V. törvény

az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról; évi V. törvény Kossiktea.hu Balatonfüred - Keller Zsuzsanna EV, továbbiakban (székhely: 8230 Balatonfüred, P.Horváth Á. u 18 D telephely. 8230 Balatonfüred Zsigmond u 12 adószám: 67699676-1-39 a továbbiakban Adatkezelő

Részletesebben

BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT NEMZETKÖZI ZOMÁNCMŰVÉSZETI ALKOTÓMŰHELYE

BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT NEMZETKÖZI ZOMÁNCMŰVÉSZETI ALKOTÓMŰHELYE BÁCS-KISKUN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT NEMZETKÖZI ZOMÁNCMŰVÉSZETI ALKOTÓMŰHELYE Iktatószám: 16 /2010. A közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjét rögzítő SZABÁLYZAT Érvényes 2010.

Részletesebben

KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ KÉRELMEK INTÉZÉSÉNEK, TOVÁBBÁ A KÖTELEZŐEN KÖZZÉTEENDŐ ADATOK NYILVÁNOSSÁGRA HOZATALÁNAK RENDJÉRŐL

KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ KÉRELMEK INTÉZÉSÉNEK, TOVÁBBÁ A KÖTELEZŐEN KÖZZÉTEENDŐ ADATOK NYILVÁNOSSÁGRA HOZATALÁNAK RENDJÉRŐL KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ KÉRELMEK INTÉZÉSÉNEK, TOVÁBBÁ A KÖTELEZŐEN KÖZZÉTEENDŐ ADATOK NYILVÁNOSSÁGRA HOZATALÁNAK RENDJÉRŐL 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. A szabályzat célja 2. A szabályzat hatálya

Részletesebben

U A közérdekű adatok megismerésére irányuló kérelmek intézésének rendje

U A közérdekű adatok megismerésére irányuló kérelmek intézésének rendje Tartalomjegyzék 1. Az utasítás tárgya... 2 2. Vonatkozó szabályozások... 2 3. Fogalom meghatározások... 2 4. Felelősségek, hatáskörök... 4 5. Folyamatábra... 4 6. A tevékenység leírása... 4 6.1. igény...

Részletesebben

IV. számú melléklet A Justh Zsigmond Városi Könyvtár Közzétételi szabályzata

IV. számú melléklet A Justh Zsigmond Városi Könyvtár Közzétételi szabályzata IV. számú melléklet A Justh Zsigmond Városi Könyvtár Közzétételi szabályzata Orosháza, 2017. július 01. IV.1 Bevezetés Az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár (továbbiakban: Könyvtár), mint közfeladatot

Részletesebben

továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további

továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további Fogalmak GDPR - General Data Protection Regulation (https://en.wikipedia.org/wiki/general_data_protection_regulation) Adatcsoport: Adatok, (azaz tények, koncepciók vagy utasítások formalizált megjelenítése,

Részletesebben

Adatvédelmi szabályzat

Adatvédelmi szabályzat Adatvédelmi szabályzat 1./ Bevezetés 1./1. Jelen adatvédelmi szabályzat (a Szabályzat ) a Vár Holding Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1054 Budapest, Alkotmány utca 10. 3. emelet 28. ajtó. cégjegyzékszám:

Részletesebben

Adatvédelmi Szabályzat

Adatvédelmi Szabályzat ... (társaság neve)... (adószám) Adatvédelmi Szabályzat Érvényes:... -tól Érvénybe helyezte:... Tartalomjegyzék 1. Az adatvédelmi szabályzat célja...3 2. Társaság bemutatása...4 3. Általános rész...5 Személyes

Részletesebben

1.3 A Szolgáltató fenntartja magának a jogot jelen Szabályzat megváltoztatására.

1.3 A Szolgáltató fenntartja magának a jogot jelen Szabályzat megváltoztatására. Adatvédelem 1. ELŐSZÓ 1.1. Jelen adatvédelmi szabályzat (a Szabályzat ) az Belle-Aire Tanácsadó és Rekreációs Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 3235 Mátraszentimre, Fenyves u.5.) (továbbiakban

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT TALMÁCSI GROUP ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT Társaságunk adatkezelőként a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan, vagy másokkal együtt meghatározza, adatfeldolgozóként pedig személyes adatokat

Részletesebben

SZABÁLYZATOT. I.rész. A szabályzat célja

SZABÁLYZATOT. I.rész. A szabályzat célja Miskolci Törvényszék Elnöke 2012.El.II.B.1.68.szám A Miskolci Törvényszék elnöke az Országos Bírósági Hivatal elnökének az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi

Részletesebben

DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM

DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM SZABÁLYZAT A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ KÉRELMEK INTÉZÉSÉNEK, TOVÁBBÁ A KÖTELEZŐEN KÖZZÉTEENDŐ ADATOK NYILVÁNOSSÁGRA HOZATALÁNAK RENDJÉRŐL A SZERVEZETI ÉS

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA l. Szervezeti, személyezeti adatok

KÖZZÉTÉTELI LISTA l. Szervezeti, személyezeti adatok KÖZZÉTÉTELI LISTA l. Szervezeti, személyezeti adatok l. sz. melléklete Adat Frissítés Felelős Megőrzés l. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, Szervezési és székhelye, postai címe, telefon- és telefaxszáma,

Részletesebben

Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei

Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei Szabályzat a közérdekű adatok megismerésére irányuló kérelmek intézésének, továbbá a kötelezően közzéteendő adatok nyilvánosságra hozatalának rendjéről

Részletesebben

Informatika és Módszertani Osztály

Informatika és Módszertani Osztály Informatika és Módszertani Osztály Központi elektronikus levélcím: peterfy@peterfykh.hu A honlap URL-e: http://www.peterfykh.hu 1 A közfeladatot ellátó szerv által az alaptevékenysége ellátásához használt

Részletesebben

érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy közvetlenül vagy közvetve azonosítható természetes személy;

érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy közvetlenül vagy közvetve azonosítható természetes személy; ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT Jelen Adatvédelmi Szabályzat hatálya a Magyar Ikerregiszter Alapítvány (székhely: 1212 Budapest, Erdélyi u. 29., Adószám: 18727913-1-43; a továbbiakban: Szolgáltató), által üzemeltetett

Részletesebben

A Heves Megyei Kormányhivatalra vonatkozó általános közzétételi lista az Info. tv. 1. melléklete szerint. Szervezeti, személyzeti adatok

A Heves Megyei Kormányhivatalra vonatkozó általános közzétételi lista az Info. tv. 1. melléklete szerint. Szervezeti, személyzeti adatok A Heves Megyei Kormányhivatalra vonatkozó általános közzétételi lista az Info. tv. 1. melléklete szerint 1. 2. Szervezeti, személyzeti adatok Adat Frissítés Megőrzés A közfeladatot ellátó szerv hivatalos

Részletesebben

Csillagsziget Bölcsőde. Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzata

Csillagsziget Bölcsőde. Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzata Csillagsziget Bölcsőde 2890 Tata, Új út 14/A. Telefon/fax: (34) 587 092 E-mail: csillagsziget.bolcsode@tata.hu Csillagsziget Bölcsőde Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzata Érvényes: 2018. szeptember

Részletesebben

Közzétételi szabályzat Dombóvári Szent Lukács Kórház

Közzétételi szabályzat Dombóvári Szent Lukács Kórház Dombóvári Szent Lukács Kórház Fő 1. kiadás Ellenőrizte: 2/13 oldal Tartalomjegyzék A közzétételi szabályzat célja 3. oldal A szabályzat hatálya..3. oldal A szabályzat jogi háttere....3. oldal 1. Alapfogalmak...3.

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RÉSZ. 1. A szabályzat célja

I. ÁLTALÁNOS RÉSZ. 1. A szabályzat célja Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 30. (6) bekezdés, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm.

Részletesebben

1. melléklet a évi CXII. törvényhez ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA. I. Szervezeti, személyzeti adatok

1. melléklet a évi CXII. törvényhez ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA. I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. melléklet a 2011. évi CXII. törvényhez ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. 3. 4. 6. 9. 10. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon- és

Részletesebben

Mangó Masszázs. Adatvédelmi tájékoztató

Mangó Masszázs. Adatvédelmi tájékoztató Mangó Masszázs Adatvédelmi tájékoztató 1. Előszó 1.1. Jelen adatvédelmi szabályzat (a Szabályzat ) Kovács Zsolt egyéni vállalkozó (székhely: 2890 Tata, Május 1. út, 38/1. 1/1, adószám:66543814-1-31) (továbbiakban

Részletesebben

FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT IDŐSEK OTTHONA BUDAPEST PESTI ÚT 117.

FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT IDŐSEK OTTHONA BUDAPEST PESTI ÚT 117. iktatószám:../2016 FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT IDŐSEK OTTHONA BUDAPEST PESTI ÚT 117. A KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ KÉRELMEK INTÉZÉSE, TOVÁBBÁ A KÖTELEZŐEN KÖZZÉTEENDŐ ADATOK NYILVÁNOSSÁGRA HOZATALÁNAK

Részletesebben

Adatkezelési szabályzat

Adatkezelési szabályzat Adatkezelési szabályzat Ezen adatkezelési szabályzat a www.squashclub.hu weboldalon valamint a Squash Club Facebook látogatói által önkéntes hozzájárulással megadott, hírlevelek, egyedi ajánlatok kiküldéséhez

Részletesebben

Adatvédelem és információszabadság a Magyar Honvédségben

Adatvédelem és információszabadság a Magyar Honvédségben Adatvédelem és információszabadság a Magyar Honvédségben Előadó: Dr. Ujfaludi Zoltán alezredes, HM Hatósági Hivatal Adatvédelmi Felügyeleti Osztály osztályvezető 1 KÉT KÜLÖNÁLLÓSZAKTERÜLET, ÖNÁLLÓELKÜLÖNÍTHETŐJOGI

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT. I. Szervezeti, személyzeti adatok

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT. I. Szervezeti, személyzeti adatok ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT I. Szervezeti, személyzeti adatok 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon- és telefaxszáma,

Részletesebben

Az Infotv. alapján a Paks II. Atomerőmű Zrt. által kötelezően közzéteendő adatok listája

Az Infotv. alapján a Paks II. Atomerőmű Zrt. által kötelezően közzéteendő adatok listája A Kommunikációs Igazgatóság a honlapon közzéteendő adatokat, azok kézhezvételét (adatszolgáltató által való megküldését) követő 1 munkanapon belül feltölti. I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat Adatszolgáltató

Részletesebben

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT ADATVÉDELMI NYILATKOZAT Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató 1. A Tájékoztató célja 1.1. Jelen dokumentum célja, hogy megfelelő tájékoztatást és védelmet nyújtson a www.zafirent.hu, illetve a www.szemelyszallitasrepteritranszfer.hu

Részletesebben

Account Berater GmbH Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzata. Végh Ágnes Judit Ügyvezető. Cím: 1190 Wien Döblingergürtel 21-23/6/3

Account Berater GmbH Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzata. Végh Ágnes Judit Ügyvezető. Cím: 1190 Wien Döblingergürtel 21-23/6/3 Account Berater GmbH Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzata Végh Ágnes Judit Ügyvezető Cím: 1190 Wien Döblingergürtel 21-23/6/3 I. Szabályzat célja, hatálya...2 I.1. Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat

Részletesebben

1. sz. melléklet. A változásokat követően azonnal. Jegyző, Aljegyző. Az előző állapot törlendő

1. sz. melléklet. A változásokat követően azonnal. Jegyző, Aljegyző. Az előző állapot törlendő 1. sz. melléklet Általános közzétételi lista I. Szervezeti, személyi adatok Adat Frissítés Megőrzés Adatközlésért felelős 1. A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon-

Részletesebben

A szociális intézményekben vezetett dokumentáció

A szociális intézményekben vezetett dokumentáció A szociális intézményekben vezetett dokumentáció Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ 2015. május 28. dr. Osztopáni Krisztián TÁMOP 5.5.7-08/1-2008-0001 Betegjogi, ellátottjogi

Részletesebben

A Pécsi Ítélőtábla szabályzata

A Pécsi Ítélőtábla szabályzata 2013. El.I.D.11. A Pécsi Ítélőtábla szabályzata a közérdekű adatok és a közérdekből nyilvános adatok közzétételéről és a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjéről A Pécsi

Részletesebben

Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató Adatvédelmi tájékoztató 1. Az adatkezelés elvei Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy törvény, illetőleg - törvény felhatalmazása alapján helyi önkormányzati rendelet közérdeken

Részletesebben

Esélyt a hátrányos helyzetű embereknek Alapítvány. 5000 Szolnok, Tőr u. 3. 2013. október 1.

Esélyt a hátrányos helyzetű embereknek Alapítvány. 5000 Szolnok, Tőr u. 3. 2013. október 1. A D A T K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T Esélyt a hátrányos helyzetű embereknek Alapítvány 5000 Szolnok, Tőr u. 3. 2013. október 1. ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT I. Általános rendelkezések 1. Az adatkezelési

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Magyar Faktorház Zrt. (a továbbiakban: Társaság) a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény (a továbbiakban: Avtv.)

Részletesebben

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Csabaszabadiért Polgárőr Egyesület 5609. Csabaszabadi, Gerendási út 4. ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Jelen szabályzatot a Csabaszabadiért Polgárőr Egyesület Elnöksége a 17/2012(IV. 06.) ELN határozatával

Részletesebben

Megallasnelkul.hu. Adatkezelési Nyilatkozat

Megallasnelkul.hu. Adatkezelési Nyilatkozat Megallasnelkul.hu Adatkezelési Nyilatkozat I. AZ ADATKEZELŐ Az adatok kezelője a www.megallanelkul.hu weboldal (továbbiakban weboldal) üzemeltetője, a 3 P Online Kft. (Székhelye: 7400 Kaposvár, Jutai út

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT KINIZSI PÁL ÉLELMISZERIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 7400 KAPOSVÁR, BAROSS G. U. 19. Telefon: 82/312-177; Fax: 82/422-675 E-mail: kinizsisuli@kinizsi-kap.sulinet.hu 1. sz. melléklet ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

Részletesebben

1 A szabályzat célja A szabályzat hatálya Értelmező rendelkezések igény (továbbiakban: igény) és intézése...

1 A szabályzat célja A szabályzat hatálya Értelmező rendelkezések igény (továbbiakban: igény) és intézése... Tartalomjegyzék 1 A szabályzat célja... 3 2 A szabályzat hatálya... 3 3 Értelmező rendelkezések... 3 4 A közérdekű adatok, valamint a közérdekből nyilvános adatok megismerésére irányuló igény (továbbiakban:

Részletesebben

Közérdekű adat és az üzleti titok védelmének egyensúlya

Közérdekű adat és az üzleti titok védelmének egyensúlya Közérdekű adat és az üzleti titok védelmének egyensúlya 2017. november 23. MAGYAR IPARJOGVÉDELMI ÉS SZERZŐI JOGI EGYESÜLET Újabb változások az IP-t és a szellemi tulajdont érintő jogi környezetben c. konferencia

Részletesebben

Zuglói Egészségügyi Szolgálat

Zuglói Egészségügyi Szolgálat 1. számú melléklet ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat megnevezése Frissítés Megőrzés Adatszolgáltató 1. A szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon- és elektronikus

Részletesebben

KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉT MEGHATÁROZÓ SZABÁLYZAT

KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉT MEGHATÁROZÓ SZABÁLYZAT KÖZÉRDEKŰ ADATOK MEGISMERÉSÉRE IRÁNYULÓ IGÉNYEK TELJESÍTÉSÉNEK RENDJÉT MEGHATÁROZÓ SZABÁLYZAT Az információs önrendelkezési jogról és az információsszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 30. (6) bekezdése

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ 1. BEVEZETÉS Az ügyészség (továbbiakban: Adatkezelő) tevékenysége során fokozottan ügyel a személyes adatok védelmére, a kötelező jogi rendelkezések betartására, a biztonságos

Részletesebben

Power Belt Kft. ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Hatályos: május 25. napjától

Power Belt Kft. ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT Hatályos: május 25. napjától Power Belt Kft. ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2018. Hatályos: 2018. május 25. napjától Általános rendelkezések A Power Belt Kft. (székhelye: 1194 Budapest, Hofherr Albert utca 38/b. Adószáma:

Részletesebben