SZENT LÁSZLÓ, A LOVAGKIRÁLY 2014.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZENT LÁSZLÓ, A LOVAGKIRÁLY 2014."

Átírás

1 SZENT LÁSZLÓ, A LOVAGKIRÁLY a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely, a nagyváradi Pro Liberta Partium Egyesület valamint a nagyváradi Tanoda Egyesület hadtörténelmi témájú, nemzetközi képzőművészeti gyermekrajz pályázata Az előző évben megrendezett Szent korona védelmében elnevezésű, nemzetközi gyermekrajzpályázat folytatásaként, annak sikerét újra megcélozva, a szervezők ismét hadtörténelmű témájú rajzpályázatot hirdetnek. A 8-15 éves fiataloknak szóló képzőművészeti pályázat kiírásával a szervezők szándéka, hogy olyan gyermek/ifjúsági programot szervezzenek, mely felkelti a történelmi érdeklődést és ismereteket közvetít nemzetük gazdag hadtörténelméről, és annak kiemelkedő személyeiről. A program kétfókuszú. Egyrészt Székesfehérvár, az ezeréves város, a hadtörténelmünk kiemelkedő helyszíne, egy igazi katonaváros, ahol Szent László emlékét szép köztéri szobor eleveníti meg, másrészt pedig a nagy királyunk által alapított Nagyvárad, ahol végső nyughelyet is kapott. A két város csak a szervezés és a pályázathoz kapcsolódó egyéb programok megrendezésében jelent központot, pályamunkákat a történelmi Magyarország teljes területéről várunk és köszönettel fogadunk. Az Árpád-házi Szent László király emlékét négy országban, 19 település neve őrzi. Ilyen például Veszprém megyében Bakonyszentlászló, Erdélyben Szászszentlászló vagy Homoródszentlászló, Horvátországban Szentlászló-Laslovo, Szlovéniában pedig Szécsiszentlászló. Székesfehérváron és Nagyváradon kívül számtalan településen szép köztéri szobrok jelenítik meg a Lovagkirályt, és alakja megjelenik képzőművészeti alkotásokon, falfestményeken, templomi freskókon és üvegtáblákon is. A közel ezer évvel ezelőtt élt királyunk történelmi alakját, igazságosságát, bátor harcosságát számtalan legenda, monda és mese őrzi, melyek egyszerre jelentenek érdekes és izgalmas olvasmányokat, irodalmi és hadtörténelmi ismereteket. Szent László király, a szárazföldi katonák védőszentje is, s ezáltal kapcsolódik napjaink honvédelméhez, katonai tevékenységéhez.

2 A Szent László, a lovagkirály elnevezésű programunk alapvetően egy diákoknak szóló, hadtörténelmi témájú, képzőművészeti pályázat, azonban a programot olyan tartalmi és formai elemek egészítik ki, melyek azt érdekessé, izgalmassá és élményszerűvé teszik. A diákok képzőművészeti alkotásainak ebben az esztendőben sincsenek szűk formai keretei, hiszen a szándékunk továbbra is az, hogy a fiatalok minél kreatívabb, ötletesebb és korosztályukhoz illeszkedő formában és módszerrel jelenítsenek meg és mutassanak be egy-egy történelmi személyiséget, eseményt vagy helyszínt. A pályázat megszervezésével a civil szervezetünk célja, hogy felületet biztosítsunk a hadtörténelem iránt érdeklődő fiatalok kapcsolatépítésének, s a Székesfehérváron és Nagyváradon megrendezésre kerülő eredményhirdetések, illetve a hozzájuk kapcsolódó egyéb programok pedig a Kárpát-medence téma iránt érdeklődő diákjai, pedagógusai találkozói is lesznek. A pályamunkák elkészítésére több hónap áll rendelkezésre, mely időszakban a HTBK Székesfehérvári Szervezet tagjai, a Katonai Emlékpark Pákozd Nemzeti Emlékhely, a nagyváradi Pro Liberta Partium Egyesület, valamint a Tanoda Egyesület munkatársai, önkéntesei segítséget nyújtanak az érdeklődőknek, a résztvevőknek a történelmi ismereteik bővítésére, melyet a távolságtól függően személyes vagy internetes formában teszünk meg, de lehetőséget biztosítunk a Katonai Emlékpark meglátogatására is, ahol erre az alkalomra egy digitális felületet alakítunk ki, mely bemutatja Szent László királyt. Sikeres felkészülést, eredményes alkotómunkát kívánunk! Szeretettel és tisztelettel várjuk a pályamunkákat, alkotásokat! Óh, Szent László hitünk védjed, S oltalmazd a magyar népet!

3 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A SZENT LÁSZLÓ, A LOVAGKIRÁLY a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete a Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely, a nagyváradi Pro Liberta Partium Egyesület valamint a nagyváradi Tanoda Egyesület hadtörténelmi témájú, képzőművészeti pályázata, diákok számára. A 2013-as esztendőben megrendezett rajzpályázatunk nagyon sikeres volt, arra három országból, 204 pályamunka érkezett. Az alkotásokból május 21-én az ünnepélyes eredményhirdetéshez kapcsolódóan egy erre az alkalomra felállított hatalmas koronamásolatban, kiállítást szerveztünk, valamint a pályamunkák felhasználásával egy 2014-év falinaptárt is megjelentettünk. A évi pályázatunkkal tovább szeretnénk erősíteni a fiatalok hadtörténelmi érdeklődését, bővíteni ismereteiket, valamint segíteni a különböző civil szervezetek közös tevékenységét. Ennek megfelelően hirdetjük meg a jelenlegi pályázatunkat, melynek: célja: - a történelmi-, hadtörténelmi érdeklődés felkeltése, célcsoportja: időpontja: - az általános iskolás korosztály és pedagógusaik aktivizálása nemzetünk gazdag történelme megismerésére és annak képzőművészeti megjelenítésére, éves diákok, vagy ebből a korosztályból szerveződő (max. 4 fős) alkotócsoportok, az ország bármely pontjáról és határon túli területekről. - a pályázat meghirdetése: január - pályázatok (alkotások) benyújtása: április 04-ig - értékelés, bírálat: május 1-ig - díjazottak értesítése és meghívása az ünnepélyes eredményhirdetésekre: május 1-ig eredményhirdetések Nagyváradon és Székesfehérváron: május - Nagyvárad június - Székesfehérvár Mindkét helyszínen kulturális programokkal és élményelemekkel bővített programokon.

4 A pályázat tartalma és benyújtásának formája: Az értékelt pályamunkákat a bírálatot követően több helyszínen fogjuk kiállítani, mely elsősorban függőleges falfelületeken történő kiállítást tesz lehetővé. Tekintettel arra, hogy felhívásunkra nem csak a városunkból, hanem más településekről és a határon túlról is várunk pályamunkákat, a postázási lehetőség, s így az egyenlő esélyek biztosítása érdekében csak maximum A/2 (420mmx594mm) méretű, vagy annál kisebb, papíralapú pályamunkákat várunk. A pályamunka elkészítésének módszerét, technikáját nem határozzuk meg, abban lehetőséget kívánunk biztosítani az egyedi, kreatív megoldásoknak, fiatalos ötleteknek. A pályamunkák beküldését azzal is segíteni kívánjuk, hogy Székesfehérváron és Nagyváradon is működtetünk egy-egy befogadó helyet, ahova eljuttathatják alkotásaikat. A két befogadó hely között az értékelés szempontjából nincs különbség, hiszen az értékelés összevontan fog történni. Benyújtás: postai úton, a HTBK Székesfehérvári Szervezete, H-8000 Székesfehérvár, Malom u. 2. vagy a Asociatia Tanoda, ORADEA str. Academiei Nr. 17. jud Bihor ROMANIA postai címre. Postára adás határideje: április 04. Értékelési kategóriák: 8-11 évesek, egyéni alkotás 8-11 évesek, csoportos alkotás (max 4 fő) évesek, egyéni alkotás évesek, csoportos alkotás (max 4 fő) Értékelés, díjazás: Az alkotás, a közös alkotás, a történelmi kalandozás és felfedezés öröme mellett természetesen más díjazást is biztosítunk nyertes pályázóinknak, díjazottjainknak, melynek egyik formája az ünnepélyes eredményhirdetéseken, s az ahhoz szervezett programsorozatokon való részvétel.

5 Jogi kitétel: A pályázók illetve annak képviselői (szülő, pedagógus) a pályamunka benyújtásával egyben ahhoz is hozzájárulnak, hogy a pályamunkáikat a szervezők a jövőben kiállításokon, kiadványokban és közösségi felületeken szabadon felhasználhassák. A pályamunkákat nem adjuk vissza, azokat minimum 3 évig megőrizzük. Részletek, jelentkezési lap és aktualitások: További információ: Oláh László, pályázatszervező: Örömteli és eredményes alkotást kívánunk! Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely Pro Liberta Partium Egyesület, Nagyvárad Tanoda Egyesület, Nagyvárad

6 RÉSZLETES KIÍRÁS Pályázatunk 8-15 éves diákoknak és alkotóközösségeiknek szól. Pályázatunk legfiatalabb résztvevői azok a gyermekek lehetnek, akik 2014-ben betöltik a 8. életévüket, a legidősebbek pedig azok a fiatalok, akik ebben az évben a 15. életévüket töltik be. Tekintettel arra, hogy pályázatunk max. 4 fős alkotócsoportoknak is szól, ezért a rájuk vonatkozó életkori szabályként azt határozzuk meg, hogy ha nem egy korosztályi csoportból (8-11 év, vagy év) áll össze az alkotóközösség, akkor azt vesszük figyelembe, hogy melyik korosztályból vannak többen. Ha azonos számban vannak a különböző korcsoportból (1-1 vagy 2-2), akkor a magasabb korosztályi csoportba soroljuk a csapatot. Az értékelés szempontjából nem teszünk különbséget a lányok és fiúk között. Az alkotóközösségek szerveződésének nem feltétele, hogy azonos tanintézménybe járjanak a diákok. Szeretettel várjuk testvérek, alkalmi közösségek jelentkezését is, de ebben az esetben kérjük, hogy egy pedagógus, vagy felnőtt segítse a nevezést, a pályázati anyag beküldését és esetleges helyezés elérésekor legyen a csapat kísérője a székesfehérvári vagy nagyváradi program során. Iskolai csoport esetén felkészítő/kísérőtanár közreműködését is kérjük. A székesfehérvári és nagyváradi programokon történő részvételhez szülői hozzájárulást is fogunk kérni. Egy tanintézményből több diák, diákcsoport is nevezhet. Előzetes nevezés: Előzetes nevezés lehetőségét annak érdekében ajánljuk fel, hogy a pályázók kapcsolatba léphessenek a szervezőkkel, segítséget kérjenek a felkészüléshez, egyeztessék a felmerülő kérdéseket, pontosítsák a részleteket. Az előzetes nevezés nem feltétele a pályázat benyújtásának, csak segítheti azt. Előzetes nevezés: címen, a diák, diákok és a felkészítő tanár nevének, címének, tanintézményének és lakcímének megadásával. Pályamunka leadása: A pályázati anyag leadásakor kérjük az alábbi adatlap pontos kitöltését és a pályamunkához csatolását.

7 A pályázati adatlapot a következő linkre kattintva töltheti le: LINK

Magyar Géniusz Program Januári Hírlevél

Magyar Géniusz Program Januári Hírlevél Magyar Géniusz Program Januári Hírlevél Tisztelt TehetségTársunk! Ezúton küldjük Önnek januári hírlevelünket, amely aktuális híreket és információkat tartalmaz a Magyar Géniusz Program munkájáról, a tehetséggondozással

Részletesebben

III. évfolyam 4. szám 2012. január 30 2012. február 12.

III. évfolyam 4. szám 2012. január 30 2012. február 12. III. évfolyam 4. szám 2012. január 30 2012. február 12. I. Pályázatok oktatási intézmények számára Új kiírások I.1.Sajátos nevelési igényű gyerekek integrációja TÁMOP-3.4.2.A-11/1...3.oldal I.2. Pályázat

Részletesebben

DIÁK HÍREK. Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet. 2005. február 37. szám. Kiegészítés a felvételi tájékoztatóhoz

DIÁK HÍREK. Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet. 2005. február 37. szám. Kiegészítés a felvételi tájékoztatóhoz DIÁK HÍREK Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet 2005. február 37. szám Kiegészítés a felvételi tájékoztatóhoz A tájékoztató tavaly decemberi megjelentetése óta a felsőoktatási intézmények engedélyt

Részletesebben

2011. november 21 2011. december 4.

2011. november 21 2011. december 4. 2011. november 21 2011. december 4. Tartalom: I. Pályázatok oktatási intézmények számára Új kiírás! I.1. V. Szakma Sztár Verseny..3.oldal Folyamatban lévő pályázatok I.2. Nevelési intézmények fejlesztése

Részletesebben

HÁTTÉRANYAG a 2013. május 9.-i Választmányi üléshez Az előző választmányi ülés óta eltelt időszak áttekintése 2013. február 14. 2013. május 9.

HÁTTÉRANYAG a 2013. május 9.-i Választmányi üléshez Az előző választmányi ülés óta eltelt időszak áttekintése 2013. február 14. 2013. május 9. HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Székesfehérvári Szervezete - közhasznú szervezet- 8000 Székesfehérvár, Malom u. 2. Tel./ Fax: 00-36-22 311-255 E-mail: htbk.szfvár@regiment.hu HÁTTÉRANYAG a 2013. május

Részletesebben

E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT. Békés megyei civil szervezetek vezetői találkoztak ismét Szanazugban

E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT. Békés megyei civil szervezetek vezetői találkoztak ismét Szanazugban E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT Békés megyei civil szervezetek vezetői találkoztak ismét Szanazugban Immár 21. alkalommal szervezte meg a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete a Békés Megyei

Részletesebben

E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT. Békés megye értékei

E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT. Békés megye értékei E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT Békés megye értékei 2014. március 25-én került megrendezésre a Békés megye értékei címet viselő szakmai nap a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében a Békés Megyei

Részletesebben

III. évfolyam 12. szám 2012. május 21-2012. június 3. I.1. Országos tanulmányi versenyek meghirdetése a 20126 2013. tanévre..3.

III. évfolyam 12. szám 2012. május 21-2012. június 3. I.1. Országos tanulmányi versenyek meghirdetése a 20126 2013. tanévre..3. III. évfolyam 12. szám 2012. május 21-2012. június 3. I. Pályázatok oktatási intézmények számára Új kiírások I.1. Országos tanulmányi versenyek meghirdetése a 20126 2013. tanévre..3.oldal 1.2. Kinél fessünk?

Részletesebben

E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT. Nagybánhegyesi hétvége az együttműködés és hálózatépítés jegyében

E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT. Nagybánhegyesi hétvége az együttműködés és hálózatépítés jegyében E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT Nagybánhegyesi hétvége az együttműködés és hálózatépítés jegyében 2014. február 22-én került megrendezésre Nagybánhegyesen, a Partnerek közötti együttműködések

Részletesebben

DIÁK HÍREK. Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet. 2005. október 40. szám

DIÁK HÍREK. Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet. 2005. október 40. szám DIÁK HÍREK Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet 2005. október 40. szám Jogszabályváltozások Kétszintű érettségi változások a pontszámításban A 2005. évi felvételi eljárás tapasztalatai alapján az

Részletesebben

III. évfolyam 3. szám 2012. január 16 2012. január 29.

III. évfolyam 3. szám 2012. január 16 2012. január 29. III. évfolyam 3. szám 2012. január 16 2012. január 29. Tartalom: I. Pályázatok oktatási intézmények számára Új kiírások I.1. Pályázat Ökoiskola és Örökös Ökoiskola cím elnyerésére...3.oldal I.2. Pályázat

Részletesebben

DIÁK HÍREK. Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet. 2005. június 39. szám

DIÁK HÍREK. Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet. 2005. június 39. szám DIÁK HÍREK Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet 2005. június 39. szám A jövő tanév fontos időpontjairól Bár a 2004/2005. tanév vége közeledik, már most megismerhetjük a jövő tanév fontosabb időpontjait.

Részletesebben

Napraforgó. A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének kiadványa. Ez történt... Megyei felhívások Pályázatok Programajánló

Napraforgó. A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének kiadványa. Ez történt... Megyei felhívások Pályázatok Programajánló BÉKÉS MEGYEI CIVIL SZERVEZETEK LAPJA 2011 február Napraforgó A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének kiadványa Ez történt... Megyei felhívások Pályázatok Programajánló BÉKÉS MEGYEI CIVIL SZERVEZETEK

Részletesebben

Magyar Géniusz Program Februári Hírlevél

Magyar Géniusz Program Februári Hírlevél Magyar Géniusz Program Februári Hírlevél Tisztelt TehetségTársunk! Ezúton küldjük Önnek februári Hírlevelünket, amely aktuális híreket és információkat tartalmaz a Magyar Géniusz Program munkájáról, a

Részletesebben

2011. december 5 2011. december 18.

2011. december 5 2011. december 18. 2011. december 5 2011. december 18. Tartalom: I. Pályázatok oktatási intézmények számára Folyamatban lévő pályázatok I.1. V. Szakma Sztár Verseny...3.oldal I.2. Nevelési intézmények fejlesztése Új Széchényi

Részletesebben

A TARTALOMBÓL M E GÚ JU L T K Ö N YV T Á R H ON L A P J A.

A TARTALOMBÓL M E GÚ JU L T K Ö N YV T Á R H ON L A P J A. 2011. FEBRUÁR A TARTALOMBÓL - Figyelő: Közművelődési statisztikai adatszolgáltatás a 2010. évről Kitüntetettek - Előretekintő: Felhívás gyermek színjátszó csoportoknak Felhívás vers és prózamondóknak -

Részletesebben

Impresszum. Felelős kiadó Csobán Róbert igazgató Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ 4026 Debrecen, Bem tér 19.

Impresszum. Felelős kiadó Csobán Róbert igazgató Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ 4026 Debrecen, Bem tér 19. Ha igazán a szabadság ügyét akarjuk szolgálni, akkor neveljük ennek az országnak a társadalmát a demokratikus kormányforma számára Terjesszük a kultúrát az országban, és mindenekelőtt gondozzuk és ápoljuk

Részletesebben

Pedagógiai Híradó Az Eötvös Pedagógiai Szolgáltató ingyenes információs lapja

Pedagógiai Híradó Az Eötvös Pedagógiai Szolgáltató ingyenes információs lapja 2011. október Tolna Megyei Pedagógiai Híradó Az Eötvös Pedagógiai Szolgáltató ingyenes információs lapja A tartalomból BEMUTATKOZIK a paksi Deák Ferenc Általános Iskola Tehetségpont BEMUTATKOZIK a paksi

Részletesebben

2011. december 19 2012. január 2.

2011. december 19 2012. január 2. 2011. december 19 2012. január 2. Tartalom: I. Pályázatok oktatási intézmények számára Új kiírások! I.1. Ingyenes számítógépek, multifunkciós eszközök, és Tablet PC-k pályázat....3.oldal I.2. Pályázat

Részletesebben

Formában maradni" Barátunk a könyv 30 éve. Europeana rekord letöltés és magyarul is használható keresőfelület

Formában maradni Barátunk a könyv 30 éve. Europeana rekord letöltés és magyarul is használható keresőfelület H í r l e v é l Hajdú-Bihar megye önkormányzati könyvtárainak Debrecen, 2009. április 04. 3. szám 5/2009. (III. 4.) SZMM rendelete a kollektív szerződések bejelentésének és nyilvántartásának részletes

Részletesebben

A nevelési évet előkészítő tanácskozások listáját intézetünk honlapján www.mpigyor.hu a Szaktanácsadás és Rendezvényeink link alatt közöljük.

A nevelési évet előkészítő tanácskozások listáját intézetünk honlapján www.mpigyor.hu a Szaktanácsadás és Rendezvényeink link alatt közöljük. Intézetünk hírei A nevelési évet előkészítő tanácskozások listáját intézetünk honlapján www.mpigyor.hu a Szaktanácsadás és Rendezvényeink link alatt közöljük. Tisztelt Partnereink! Intézetünk szakkönyvtára

Részletesebben

A kiadvány a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával készül.

A kiadvány a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával készül. ne s A kiadvány a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával készül. ÚJRA FORDULT A KOCKA A HOMOKHÁTSÁGBAN Ásotthalom ifjúsági önkormányzata vette át a kistérségi soros elnökséget Szeptember 19-én, szombaton

Részletesebben

Versenykiírás. Egymillió Forint Összdíjazású Logisztikai Csapatbajnokság a jövő logisztikusainak

Versenykiírás. Egymillió Forint Összdíjazású Logisztikai Csapatbajnokság a jövő logisztikusainak Versenykiírás Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja Közhasznú Egyesület Egymillió Forint Összdíjazású Logisztikai Csapatbajnokság a jövő logisztikusainak A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek

Részletesebben

E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT

E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT E-Napraforgó KÖZÖSSÉGFEJLESZTŐ FOLYÓIRAT ÖNKÉNTESEK TEVÉKENYSÉGÉNEK FELMÉRÉSE VÉGEGYHÁZÁN Januári számunkban kezdtük el a fenti címen megjelent kutatómunka tapasztalatainak ismertetését, amelyet most az

Részletesebben

Napraforgó. A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének kiadványa. TAN-FOLYAM Pályázatok Figyelmükbe ajánljuk Kiadványajánló

Napraforgó. A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének kiadványa. TAN-FOLYAM Pályázatok Figyelmükbe ajánljuk Kiadványajánló BÉKÉS MEGYEI CIVIL SZERVEZETEK LAPJA 2011 január Napraforgó A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének kiadványa TAN-FOLYAM Pályázatok Figyelmükbe ajánljuk Kiadványajánló BÉKÉS MEGYEI CIVIL SZERVEZETEK

Részletesebben

EURÓPA A POLGÁROKÉRT. HOPPÁ Disszeminációs füzetek 26. Hogyan vehetünk részt aktívan Európa közös építésében? Mozaik magyar koordinálású projektekrõl

EURÓPA A POLGÁROKÉRT. HOPPÁ Disszeminációs füzetek 26. Hogyan vehetünk részt aktívan Európa közös építésében? Mozaik magyar koordinálású projektekrõl EURÓPA A POLGÁROKÉRT Hogyan vehetünk részt aktívan Európa közös építésében? Mozaik magyar koordinálású projektekrõl HOPPÁ Disszeminációs füzetek 26. Bõvített kiadás, 2011 Európa a polgárokért Hogyan vehetünk

Részletesebben

CSERHÁTALJA VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET HÍRLEVÉL

CSERHÁTALJA VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET HÍRLEVÉL 4. évfolyam 5. szám 2015. március 18. CSERHÁTALJA VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET HÍRLEVÉL PÁLYÁZÓK FIGYELMÉBE! Közösségi kistérségi szolgáltatás ellátásához szükséges gépjárművek beszerzése Hamarosan újra

Részletesebben

A Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Közművelődési Intézete közműveldési intézményvezetői tanfolyamot indít.

A Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Közművelődési Intézete közműveldési intézményvezetői tanfolyamot indít. Hírlevél XVI. évfolyam 210. szám 2011. november A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közművelődési Szakmai Tanácsadó és Szolgáltató Intézetének információs havilapja A Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Közművelődési

Részletesebben

C i v i l H í r a d ó

C i v i l H í r a d ó C i v i l H í r a d ó - H í r l e v é l - - H í r e k, r e n d e z v é n y e k, k i a d v á n y o k, p á l y á z a t o k, t a n á c s o k, j ó g y a k o r l a t o k 2 0 1 1. s z e p t e m b e r 2 6. Somogy

Részletesebben

Falumegújítás és fejlesztés, valamint Vidéki örökség megőrzése jogcímek Beadási időszak: 2012. október 15-november 15.

Falumegújítás és fejlesztés, valamint Vidéki örökség megőrzése jogcímek Beadási időszak: 2012. október 15-november 15. 2012. szeptember - IV. évf. 9. szám Falumegújítás és fejlesztés, valamint Vidéki örökség megőrzése jogcímek Beadási időszak: 2012. október 15-november 15. Mindkét jogcím esetében egy pályázó egy projekt

Részletesebben