A Magyar Tenisz Szövetség sportolóinak nyilvántartására és átigazolására vonatkozó szabályzat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Magyar Tenisz Szövetség sportolóinak nyilvántartására és átigazolására vonatkozó szabályzat"

Átírás

1 A Magyar Tenisz Szövetség sportolóinak nyilvántartására és átigazolására vonatkozó szabályzat A Magyar Tenisz Szövetség elnöksége az Alapszabály II. fejezet 5. 2 (a) pontjában foglaltak alapján a tenisz sportágban tevékenykedő sportolók (amatőr, veterán is) igazolását és átigazolását a következők szerint szabályozza. 1. A szabályzat hatálya a tenisz sportágban a sportág versenyszabályában, versenykiírásaiban és egyéb szabályzataiban meghatározottak szerint versenyszerűen résztvevőre (a továbbiakban sportoló), valamint az őt tagsági, vagy egyéb jogviszony alapján foglalkoztató sportegyesületre és egyéb sportszervezetre (a továbbiakban sportegyesület) terjed ki. 2. 1) A sportolóról a Magyar Tenisz Szövetség (a továbbiakban MTSZ) nyilvántartást vezet. 2) A nyilvántartásba vételt a sportoló és az őt foglalkoztató sportegyesület (amatőr és veterán sportolók esetén saját) kérelmére az MTSZ végzi. 3) A kérelmet az e célra rendszeresített nyilvántartó lap felhasználásával kell benyújtani, melyen 18 éven aluliak esetében szerepelnie kell a szülő vagy a gyám hozzájárulásának is a versenyző aláírásával együtt. 4) A versenyzési engedély megadásához az MTSZ versenyszabályzata és versenykiírásai egyéb feltételeket (nemzetközi szövetség által meghatározott követelmények, orvosi alkalmasság, stb.) is megállapíthatnak. 5) Az MTSZ az igazolással egyidejűleg a sportoló részére versenyzési engedélyt ad ki a mindenkori elnökségi határozatban megállapított díj ellenében. 6) A versenyzési engedély az egyéni és a csapatversenyeken történő részvételre egyaránt jogosít. 7) A versenyzési engedély az MTSZ által egységesen meghatározott időtartamra érvényes. 8) Az elveszett, megrongálódott, megsemmisült vagy érvényét vesztett versenyzési engedélyt a sportoló és a sportegyesület együttes kérelmére az MTSZ a nyilvántartás adatainak felhasználásával pótolja. A versenyzési engedély másolatának kiadásáért a mindenkori elnökségi határozat által megállapított díjat kell megfizetni az MTSZ részére. 3. 1) Az MTSZ, ill. szervezeti egységei által rendezett vagy az országos versenynaptárban jóváhagyott versenyeken ha az MTSZ versenyszabályzata vagy versenykiírása másként nem rendelkezik csak versenyzési engedéllyel rendelkező sportolók vehetnek részt.

2 2) A versenyzési engedéllyel nem rendelkező sportoló a válogatott keret felkészülésében, valamint válogatottként nemzetközi versenyeken a szövetségi kapitány javaslatának figyelembevételével az MTSZ elnökségének hozzájárulásával vehet részt. 4. 1) A nyilvántartásból törölni kell az igazolt sportolót, ha a) meghalt, b) a és a pontokban meghatározottak kivételével egy éven keresztül nem rendelkezett versenyzési engedéllyel. 2) Nem kell a nyilvántartásból törölni a sportolót, ha a pont szerinti hozzájárulással rendelkezett. 3) Ha a sportoló és a sportegyesülete a sporttevékenység folytatására határozott időtartamú szerződést kötött (a továbbiakban szerződéses sportoló), a pont b) bekezdésében meghatározott időtartamot a szerződés megszűnését követő naptári évtől kell számítani. 4) A törlést az MTSZ hivatalból vagy a sportegyesület bejelentése alapján hajtja végre. A törlésről az MTSZ köteles értesíteni az érintett sportegyesületet és versenyzőt. Az érintettek a törlésről szóló döntéssel szemben annak kézhezvételétől számított 8 napon belül fellebbezhetnek. 5. 1) Az igazolt nem szerződéses sportoló más sportegyesületbe történ átigazolását a sportoló és az átvevő sportegyesület által az e célra rendszeresített átigazolási lapon benyújtott együttes kérelmére az MTSZ végzi. A sportoló az átigazolási lapon nyilatkozik arról is, hogy az átadó sportegyesületben nem rendelkezik érvényes szerzdéssel, ill az átadó sportegyesület nyilatkozik, hogy sportolónak nincs tartozása az egyesület felé. 2) A valótlan nyilatkozat alapján kiadott versenyzési engedélyt vissza kell vonni és a sportolóval szemben az MTSZ fegyelmi eljárást folytat le. 3) Az átigazolást a nyilvántartási adatok feltüntetésével a versenyzési engedélyen kell átvezetni. 4) Az átigazolást az év bármelyik napján végre lehet hajtani. Az átigazolási kérelemre az átadó egyesület még nemleges válasz esetén is köteles nyilatkozni. Amennyiben 14 napon belül nem nyilatkozik, az MTSZ a versenyzőnek teljeskörű versenyzési engedélyt ad ki, ha az adott évi csapatbajnoki versenykiírás másképp nem rendelkezik. 5) Az a sportoló, aki legalább egy évig semmilyen versenyen nem indult, a korábbi egyesületének kiadatása nélkül azonnal átigazolható az általa megjelölt egyesületbe. 6. Szerződéses sportoló átigazolási kérelmet csak szerződésének megszűnése után nyújthat be.

3 7. Ha a sportolót a bajnoki év közben igazolják át, az átvevő sportegyesület színeiben a csapatversenyeken való részvétel az átadó sportegyesület hozzájárulása esetén is csak a soron következő bajnoki év kezdetekor lehetséges (kivétel: az azonnal igazolható játékosok köre). 8. 1) Ha a szerződéses sportolóval kötött szerződés közös megegyezéssel, vagy a határozott időtartam elteltével szűnt meg, és a szerződés ettől eltérő megállapodást nem tartalmaz, továbbá, ha a sportoló a szerződést a sportegyesület szerződésszegő magatartása miatt mondta fel, a sportoló az új sportegyesületben a teljeskörű versenyzési engedélyt az átigazolás napjával azonnal megkaphatja, amennyiben az adott évi csapatbajnoki versenykiírás másképp nem rendelkezik. 2) Ha a szerződéses sportoló szerződését jogellenesen szüntette meg, új sportegyesületében a versenyzési engedélyt csak a szerződésben eredetileg meghatározott időtartam eltelte után kaphat. 3) Ha a szerződéses sportoló szerződése lejárt, és a szerződés egyéb olyan kitételt tartalmaz, aminek a szerződéses sportoló nem tesz eleget, átigazolására, versenyzésére az egyéb kitétel teljesítésekor, de maximum egy év eltelte után kerülhet sor, addig nem kaphat versenyzési engedélyt. 4) Ha a szerződéses sportoló és a sportegyesülete közötti szerződés megszűnésének módja vitás, a szerződéses sportoló átigazolásáról az MTSZ Jogi, Etikai és Fegyelmi Bizottsága dönt. A JEF Bizottság döntése ellen annak kézhezvételétől számított 15 napon belül az MTSZ elnökségéhez lehet fellebbezni. 5) Ha a vitatott szerződés ügyében a felülvizsgálatra jogosult hatóság jogerős ítéletet hoz és a JEF Bizottság döntése ezzel ellentétes, akkor újra meg kell tárgyalni az ügyet. 9. 1) Ha a szabályzat a teljeskörű versenyzési engedélynek az átigazolással egyidejű azonnali kiadását az átadó sportegyesület hozzájárulásától teszi függővé, vagy ahhoz az átadó és az átvevő sportegyesület megegyezését kívánja meg, az érdekelt sportegyesületek átigazolási díj fizetésében állapodhatnak meg. 2) A pontban meghatározottak szerint a versenyzési engedély akkor adható ki, ha az átvevő sportegyesület a megállapodás szerinti átigazolási díjat az átadó sportegyesületnek kifizette, és ha annak feltételei adottak a szövetségnek a sportágfejlesztési hozzájárulást befizette. 3) Ha a sportoló az átigazolási kérelem benyújtásakor nem töltötte be a 14. életévét 5000,- Ft + ÁFA-t, ha elmúlt 14 éves 10000,- Ft + ÁFA-t kell átigazolási díj címén az MTSZ-nek befizetnie a kérelem benyújtásával egyidőben. 10. Versenyzési engedélyt nem magyar állampolgárságú sportolónak is ki kell váltania, ha játszik az országos csapatbajnokságon, vagy az MTSZ, ill. szervezeti egysége által engedélyezett hazai nem nemzetközi egyéni versenyen indul.

4 11. 1) Ha a sportoló sorkatonai szolgálatára tekintettel igazolt át a szolgálati helyőrségnek katonai sportegyesületébe, vagy ha az tenisz szakosztályt nem működtet a szolgálati helyének helyőrségében működő más sportegyesületbe, részére a sorkatonai szolgálat időtartamára teljeskörű versenyzési engedélyt ad ki, amennyiben az adott évi csapatbajnoki versenykiírás másképp nem rendelkezik. 2) A pont szerinti rendelkezést kell alkalmazni a sorkatonai szolgálatra bevonult szerződéses sportoló esetében is azzal, hogy sorkatonai szolgálatának időtartama alatt a sportegyesületével fennálló szerződéses jogviszonya eltérő megállapodás hiányában szünetel. 3) A szerződéses sportoló részére a sorkatonai szolgálatból történt leszerelését követő naptól a pontban foglaltak kivételével kizárólag a bevonulása előtti sportegyesületbe adható versenyzési engedélyt. 4) Ha a szerződéses sportolónak a bevonulás előtti sportegyesületével kötött megállapodása megszűnt, a versenyzési engedély megadására a pont rendelkezései az irányadók ) Sportegyesület vagy sportegyesületi tenisz szakosztály jogutód nélküli megszűnése esetén a sportoló, szerződéses sportoló azonnal átigazolható más sportegyesületbe. Ezek a sportolók az átigazolással egyidejűleg a teljeskörű versenyzési engedélyt is megkapják, amennyiben az adott évi csapatbajnoki versenykiírás másképp nem rendelkezik. 2) Ha a sportegyesület vagy annak tenisz szakosztálya úgy szűnt meg, hogy van jogutód sportegyesület (egyesülés, szakosztály átadás-átvétel), a sportoló, szerződéses sportoló teljeskörű versenyzési engedélyt a megszűnés napjától a pontban foglalt kivétellel a jogutód sportegyesülethez kaphat, amennyiben az adott évi csapatbajnoki versenykiírás másképp nem rendelkezik. 3) Ha a jogutód sportegyesület ahhoz hozzájárul, hogy más sportegyesületbe igazoljon sportolója, az átigazolással egyidejűleg a sportoló megkaphatja a teljeskörű versenyzési engedélyt, amennyiben az adott évi csapatbajnoki versenykiírás másképp nem rendelkezik. 13. Jelen szabályzatban foglaltak a szövetség szervezeti egységei, tagjai részére kötelezőek, értelmezésük a szövetség elnökségének hatáskörébe tartozik. Az igazolással, a versenyzési engedély használatával kapcsolatos tudnivalók Versenyzési engedély Az igazolt versenyzők az országos versenynaptárban szereplő egyéni és csapatversenyeken csak versenyzési engedéllyel vehetnek részt. A versenyzési

5 engedélyt a szövetség adja ki. A versenyzési engedély fényképes igazolvány, melyen az azonosításhoz szükséges adatok is szerepelnek. A versenyzési engedélyen kell a sportorvosi engedélyeket lebélyegezni. Versenyzési engedélyt azok a sportolók kaphatnak, akiket egyesületük nyilvántartó lapon vagy átigazolási lapon szabályszerűen leigazolt, ill. átigazolt. Egyénileg versenyzési engedélyt csak a szabadidős és szenior versenyzők kaphatnak. Nyilvántartó lap (1. melléklet), Versenyengedély-kérőlap (2. melléklet) Írógéppel vagy nyomtatott betűkkel kell értelemszerűen kitölteni (18 éven aluliak leigazolása esetén a szülő vagy gyám aláírása is szükséges), és egy példányban (fényképet mellékelve) egyesületi pecséttel ellátva kell a szövetségbe eljuttatni postán vagy személyesen. Az MTSZ a nyilvántartó lap alapján elkészíti a versenyzési engedélyt, melyet a kérelem beadásától számított maximum egy héten belül visszajuttat a szakosztálynak. Nem magyar állampolgárságú (külföldi) versenyző hazai felnőtt csapatban történő szerepeltetése csak abban az esetben lehetséges, ha a játékos versenyzési engedélyét a sportegyesület legkésőbb a CSB versenykiírásban szereplő névszerinti nevezés határidejéig kiváltotta. Átigazolási lap (3. melléklet) Írógéppel vagy nyomtatott betűkkel kell értelemszerűen kitölteni (18 éven aluliak átigazolása esetén a szülő vagy gyám aláírása is szükséges), és egy példányban egyesületi pecséttel (a játékengedélyt mellékelve) ellátva kell a szövetségbe eljuttatni postán vagy személyesen. Az MTSZ a nyilvántartó lap alapján elkészíti a versenyzési engedélyt, melyet a kérelem beadásától számított maximum egy héten belül visszajuttat a szakosztálynak. Az átigazolás esetén sportágfejlesztési hozzájárulást kell fizetni, melynek összegét a mindenkori elnökségi határozat szabja meg. A nyilvántartó lap (1. sz. melléklet), a versenyengedély-kérőlap (2. sz. melléklet és az átigazolási lap (3. sz. melléklet) fénymásolható, az igazolási és átigazolási kérelmek kizárólag ezeken a lapokon adhatók be. Az átigazolási szabályzat néhány pontjának értelmezése A szerződéses sportolók átigazolása A szerződéses sportoló átigazolása kérdésében a pontban foglaltak szerint kizárólag a szerződés tartalma az irányadó. Tehát, ha eltérő kikötést a szerződés nem tartalmaz, annak lejárta után a versenyző bárhová szabadon, várakozási idő és átigazolási díj fizetése nélkül, azaz az egyesület hozzájárulása nélkül átigazolható és új egyesületébe azonnal teljeskörű versenyzési engedélyt kap, amennyiben az adott évi csapatbajnoki versenykiírás másképp nem rendelkezik. Ha a szerződés akár az átigazolási díj, akár egyéb tekintetben valamilyen kikötést tartalmaz, melyet mindkét fél (egyesület, versenyző) magára nézve kötelezően elfogadott, ez esetben az átigazolás csak ezeknek a kikötéseknek a figyelembevételével folytatható le. (Pl. ha a szerződés olyan külön kikötést tartalmaz, hogy annak lejárta után az egyesület meghatározott mértékű átigazolási díj megfizetésére tarthat igényt,

6 ebben az esetben az átigazolást csak az átigazolási díj megfizetése után lehet végrehajtani. Ha ezt sem az új egyesület, sem a versenyző vagy helyette más szponzor nem fizeti meg, ebben az esetben a versenyző a fizetésig, de legfeljebb egy évig versenyzési engedélyt nem kaphat. Egy év várakozás után viszont átigazolási díj fizetése nélkül is megkaphatja a versenyzési engedélyt.) A sportolók (nem szerződéses) átigazolása A szabályzat alkalmazásában mindazok sportolónak minősülnek, akiknek nincsen érvényes szerződésük valamelyik sportegyesülettel. Tehát azok a volt szerződéses versenyzők, akiknek a lejárt szerződése külön kikötést nem tartalmazott, szintén ide sorolandók, amíg valamelyik sportegyesülettel új szerződést nem kötnek. A szabályzat azon a fő elven alapszik, hogy a szerződéssel nem rendelkező versenyző kívánsága szerint bármikor, bármelyik sportegyesületbe átigazolható és a versenyzési engedélyt azonnal megkaphatja.

A MAGYAR FALLABDA (SQUASH) SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI SZABÁLYZATA

A MAGYAR FALLABDA (SQUASH) SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI SZABÁLYZATA A MAGYAR FALLABDA (SQUASH) SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI SZABÁLYZATA A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnöksége a sporttörvény 23. 1. pontjában meghatározott hatáskörében eljárva - a fallabda (squash) sportágban

Részletesebben

A MAGYAR ORSZÁGOS KORCSOLYÁZÓ SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI SZABÁLYZATA

A MAGYAR ORSZÁGOS KORCSOLYÁZÓ SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI SZABÁLYZATA A MAGYAR ORSZÁGOS KORCSOLYÁZÓ SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI SZABÁLYZATA BUDAPEST, 1997 2 A MAGYAR ORSZÁGOS KORCSOLYÁZÓ SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI SZABÁLYZATA A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöksége az

Részletesebben

IGAZOLÁSI- És ÁTIGAZOLÁSI

IGAZOLÁSI- És ÁTIGAZOLÁSI Magyar Íjász Szövetség IGAZOLÁSI- És ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZAT Készült: Budapest, 2018. február 15. Jóváhagyta- A Magyar Íjász Szövetség elnöksége az Alapszabályban meghatározott hatáskörében eljárva az íjászat

Részletesebben

A MAGYAR FALLABDA (SQUASH) SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI és ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA

A MAGYAR FALLABDA (SQUASH) SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI és ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA 1025 Budapest, Törökvész út 87-91. +36309724778 www.squash.hu A MAGYAR FALLABDA (SQUASH) SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI és ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnöksége a sporttörvény 23.

Részletesebben

Magyar Sárkányhajó Szövetség. Igazolási (Nyilvántartási) és Átigazolási Szabályzata

Magyar Sárkányhajó Szövetség. Igazolási (Nyilvántartási) és Átigazolási Szabályzata A Magyar Sárkányhajó Szövetség Igazolási (Nyilvántartási) és Átigazolási Szabályzata e-mail: info@sarkanyhajozas.hu www.sarkanyhajozas.hu Módosítva: 2017.03.09. A Magyar Sárkányhajó Szövetség, mint a sárkányhajó

Részletesebben

MAGYAR LOVAS SZÖVETSÉG

MAGYAR LOVAS SZÖVETSÉG MAGYAR LOVAS SZÖVETSÉG A Magyar Köztársaság 2000. évi CXLV. törvénye a sportról, továbbiakban Sporttörvény alapján a Magyar Lovas Szövetség elnöksége a sportágban versenyszerűen tevékenykedő sportolók

Részletesebben

A Magyar Sárkányhajó Szövetség Igazolási (Nyilvántartási) és Átigazolási Szabályzata

A Magyar Sárkányhajó Szövetség Igazolási (Nyilvántartási) és Átigazolási Szabályzata A Magyar Sárkányhajó Szövetség Igazolási (Nyilvántartási) és Átigazolási Szabályzata amelyet a Magyar Sárkányhajó Szövetség Elnöksége hagyott jóvá az Elnökség 1/2015.04. 12. sz. határozatával 2015 Igazolási

Részletesebben

BLSZ Öregfiúk és Old Boy s Igazolási és Átigazolási Szabályzat. Érvényes: 2003. július 1-től

BLSZ Öregfiúk és Old Boy s Igazolási és Átigazolási Szabályzat. Érvényes: 2003. július 1-től BLSZ Öregfiúk és Old Boy s Igazolási és Átigazolási Szabályzat Érvényes: 2003. július 1-től 1 1. A szabályzat hatálya A szabályzat hatálya kiterjed: a./ a BLSZ-nél igazolt öregfiúk/old boy s labdarúgóra,

Részletesebben

Átigazolási Szabályzat

Átigazolási Szabályzat Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége Átigazolási Szabályzat 1. A Szabályzat hatálya (1) A Szabályzat hatálya kiterjed a szeniornak tekintendő úszók versenyszerű hazai és nemzetközi versenyeken történő

Részletesebben

MAGYAR LOVAS SZÖVETSÉG NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZAT Módosítva január 21.

MAGYAR LOVAS SZÖVETSÉG NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZAT Módosítva január 21. MAGYAR LOVAS SZÖVETSÉG NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZAT 2016. Módosítva 2016. január 21. 1 A Magyar Köztársaság 2004. évi I. törvény a sportról, továbbiakban Sporttörvény alapján a Magyar

Részletesebben

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA És VÉGREHAJTÁSI UTASÍTÁSA

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA És VÉGREHAJTÁSI UTASÍTÁSA A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA És VÉGREHAJTÁSI UTASÍTÁSA Budapest, 2007. június 29. (frissítésekkel) A Magyar Vízilabda Szövetség Elnöksége az Alapszabály 6.. 1.1. bekezdés

Részletesebben

A Magyar Baseball és Softball Szövetség igazolási és átigazolási szabályzata

A Magyar Baseball és Softball Szövetség igazolási és átigazolási szabályzata A Magyar Baseball és Softball Szövetség igazolási és átigazolási szabályzata A MOBSSZ Elnöksége a Szövetség igazolási és átigazolási szabályzatát az alábbiakban állapítja meg: 1. Szabályzat célja A MOBSSZ

Részletesebben

MAGYAR CURLING SZÖVETSÉG

MAGYAR CURLING SZÖVETSÉG A MAGYAR CURLING SZÖVETSÉG NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA Készült: Elfogadva: Módosítva: Módosítva: Módosítva: Módosítva: Módosítva: 2005. június 5-én 2005. június 30-i elnökségi

Részletesebben

A Magyar Műugró Szakszövetség átigazolási szabályzata. Általános rendelkezések

A Magyar Műugró Szakszövetség átigazolási szabályzata. Általános rendelkezések A Magyar Műugró Szakszövetség átigazolási szabályzata I. Általános rendelkezések 1. A Szakszövetség, vagy egyesületek által, illetőleg közreműködésével megrendezésre kerülő hazai, illetőleg külföldi versenyen

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA

NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA MAGYAR BÚVÁR SZAKSZÖVETSÉG 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. tel.,fax: (36-1) 270 0117 E-mail: buvar@buvar.hu Web: www.buvar.hu Érvényes: 2014.10.10-től

Részletesebben

A Magyar Kick-box Szövetség. igazolási és átigazolási szabályzata

A Magyar Kick-box Szövetség. igazolási és átigazolási szabályzata A Magyar Kick-box Szövetség igazolási és átigazolási szabályzata Tartalom: 1. A sportolók igazolása 2. A sportolók átigazolása 3. A szabályzatok életbe lépése Mellékletek: 1. Nyilvántartó lap igazoláshoz

Részletesebben

A Magyar Öttusa Szövetség Elnökségének. 2015. január hó 21. nap számú Elnökségi határozata

A Magyar Öttusa Szövetség Elnökségének. 2015. január hó 21. nap számú Elnökségi határozata A Magyar Öttusa Szövetség Elnökségének 2015. január hó 21. nap számú Elnökségi határozata az öttusa sportág nyilvántartási, igazolási és átigazolási szabályzatról A Magyar Öttusa Szövetség elnöksége az

Részletesebben

A Magyar Öttusa Szövetség Elnökségének. 2016/26. számú Elnökségi határozata

A Magyar Öttusa Szövetség Elnökségének. 2016/26. számú Elnökségi határozata A Magyar Öttusa Szövetség Elnökségének 2016/26. számú Elnökségi határozata az öttusa sportág nyilvántartási, igazolási és átigazolási szabályzatról a változássokkal egységes szerkezetben. A Magyar Öttusa

Részletesebben

A MAGYAR ÖKÖLVIVÓ SZAKSZÖVETSÉG SZABÁLYZATA. a sportolók igazolási, nyilvántartási és átigazolási szabályzata Preambulum

A MAGYAR ÖKÖLVIVÓ SZAKSZÖVETSÉG SZABÁLYZATA. a sportolók igazolási, nyilvántartási és átigazolási szabályzata Preambulum A MAGYAR ÖKÖLVIVÓ SZAKSZÖVETSÉG SZABÁLYZATA a sportolók igazolási, nyilvántartási és átigazolási szabályzata 2010. Preambulum A folyamatos szakmai munka eredményességének fokozása, az eddig tapasztalt

Részletesebben

MAGYAR MUAYTHAI SPORTÁGI ORSZÁGOS SZAKSZÖVETSÉG. Igazolási és Átigazolási Szabályzat

MAGYAR MUAYTHAI SPORTÁGI ORSZÁGOS SZAKSZÖVETSÉG. Igazolási és Átigazolási Szabályzat MAGYAR MUAYTHAI SPORTÁGI ORSZÁGOS SZAKSZÖVETSÉG Igazolási és Átigazolási Szabályzat A Magyar Muaythai Sportági Országos Szakszövetség (a továbbiakban: Szövetség) Elnöksége az alapszabályban kapott felhatalmazás

Részletesebben

MAGYAR MMA PRÉMIUM LIGA www.mmapremiumliga.hu info@mmapremiumliga.hu

MAGYAR MMA PRÉMIUM LIGA www.mmapremiumliga.hu info@mmapremiumliga.hu IGAZOLÁSI, ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA Hatályba lépés: 2015. évi 01. hó 04. napjától Az Igazolási, Átigazolási Szabályzat - a továbbiakban Szabályzat - kötelezően alkalmazandó az MMA sportágban a Magyar MMA

Részletesebben

Magyar Pétanque Szövetség

Magyar Pétanque Szövetség Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque Hungarian Federation of Pétanque H-7396 Magyarszék, Kossuth L. u. 33. Tel: +3630 405-4511 Fax: +3672 521-006 MAPESZ Nyilvántartási, Versenyengedélyezési

Részletesebben

Versenyszabályzat. 1. Hatálya. 2. Kizárólagosság. 3. Versenynaptár. 4. Versenyek fajtái

Versenyszabályzat. 1. Hatálya. 2. Kizárólagosság. 3. Versenynaptár. 4. Versenyek fajtái Versenyszabályzat 1. Hatálya 1.1. Jelen versenyszabályzat (továbbiakban: VSZ) vonatkozik valamennyi Magyarországon, a Magyar Tamburello Szövetség (továbbiakban: MATAMSZ) szervezésében vagy jóváhagyásában

Részletesebben

Magyar Golf Szövetség IGAZOLÁSI, NYILVÁNTARTÁSI, ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA

Magyar Golf Szövetség IGAZOLÁSI, NYILVÁNTARTÁSI, ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA 1 Magyar Golf Szövetség IGAZOLÁSI, NYILVÁNTARTÁSI, ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA 2010. 2 A Magyar Golf Szövetség Elnöksége a Sportról szóló 2004. évi I. törvény (a továbbiakban: Stv) 23. (1) bekezdésben foglalt

Részletesebben

A MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA

A MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA A MAGYAR REPÜLŐ SZÖVETSÉG NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA A Magyar Repülő Szövetség elnöksége az Alapszabály 4.3 pontjában meghatározott hatáskörében eljárva a légi sportokban tevékenykedő

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Igazolási- (nyilvántartási-) és Átgazolási Szabályzat

Magyar Úszó Szövetség Igazolási- (nyilvántartási-) és Átgazolási Szabályzat Magyar Úszó Szövetség Igazolási- (nyilvántartási-) és Átgazolási Szabályzat 2013. január A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban: MÚSZ) Elnöksége a sportról szóló 2004. évi I. törvény 3. ; 7. ; 9. ; 10.

Részletesebben

Szabályzat a sportolók Nyilvántartásáról, Igazolásáról és Átgazolásáról

Szabályzat a sportolók Nyilvántartásáról, Igazolásáról és Átgazolásáról Magyar Úszó Szövetség Szabályzat a sportolók Nyilvántartásáról, Igazolásáról és Átgazolásáról Készítették: Sass Katalin MÚSZ elnökségi tag, a NYÁB elnöke, Dr. Szabó Tünde MÚSZ elnökségi tag NYÁB összekötő

Részletesebben

A MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA

A MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA A MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG NYILVÁNTARTÁSI, IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége - az Alapszabály 25. (2) bekezdés a) pontjában meghatározott hatáskörében eljárva

Részletesebben

Magyar Röplabda Szövetség Teremröplabda Edzői Szabályzat

Magyar Röplabda Szövetség Teremröplabda Edzői Szabályzat Magyar Röplabda Szövetség Teremröplabda Edzői Szabályzat A Magyar Röplabda Szövetség (továbbiakban MRSZ) Edzői Szabályzatát (a továbbiakban: Szabályzat) - az alábbiak szerint állapítja meg: 1. A Szabályzat

Részletesebben

A Magyar Szinkronúszó Szövetség IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI VALAMINT VERSENYENGEDÉLY SZABÁLYZATA. A Szabályzat hatálya

A Magyar Szinkronúszó Szövetség IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI VALAMINT VERSENYENGEDÉLY SZABÁLYZATA. A Szabályzat hatálya Igazolási és Átigazolási Szabályzat 1 A Magyar Szinkronúszó Szövetség IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI VALAMINT VERSENYENGEDÉLY SZABÁLYZATA A sportról szóló 2004. évi I. törvény (a továbbiakban: Stv.) 23. -ának

Részletesebben

A MAGYAR ATLÉTIKAI SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI, NYILVÁNTARTÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA

A MAGYAR ATLÉTIKAI SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI, NYILVÁNTARTÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA A MAGYAR ATLÉTIKAI SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI, NYILVÁNTARTÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA Jóváhagyta a MASZ Elnöksége a 53/2015 (XII.15.) számú határozatával. A szabályzat 2016. január 1-től hatályos. MAGYAR ATLÉTIKAI

Részletesebben

A Magyar Birkózó Szövetség. Igazolási - és Átigazolási Szabályzat

A Magyar Birkózó Szövetség. Igazolási - és Átigazolási Szabályzat A Magyar Birkózó Szövetség Igazolási - és Átigazolási Szabályzat Jóváhagyta: A Magyar Birkózó Szövetség Elnöksége 2011. November 24. Napján 24/2011 számon. 1. A Szabályzat hatálya (1) A Szabályzat hatálya

Részletesebben

A Magyar Birkózó Szövetség. Igazolási - és Átigazolási Szabályzat. Jóváhagyta: Módosításokkal az MBSZ Elnöksége augusztus 16-án.

A Magyar Birkózó Szövetség. Igazolási - és Átigazolási Szabályzat. Jóváhagyta: Módosításokkal az MBSZ Elnöksége augusztus 16-án. A Magyar Birkózó Szövetség Igazolási - és Átigazolási Szabályzat Jóváhagyta: Módosításokkal az MBSZ Elnöksége 2005. augusztus 16-án. 1. A Szabályzat hatálya (1) A Szabályzat hatálya kiterjed a birkózó

Részletesebben

MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁSA

MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁSA MAGYARORSZÁG KOSÁRPALÁNTA BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM: 1146 BUDAPEST,

Részletesebben

A Magyar Atlétikai Szövetség igazolási, nyilvántartási és átigazolási szabályzata

A Magyar Atlétikai Szövetség igazolási, nyilvántartási és átigazolási szabályzata 1 A Magyar Atlétikai Szövetség igazolási, nyilvántartási és átigazolási szabályzata 2014 A Magyar Atlétikai Szövetség (továbbiakban: Szövetség) a Szövetséggel tagsági viszonyban álló sportegyesület, valamint

Részletesebben

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Igazolási és Átigazolási szabályzata

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Igazolási és Átigazolási szabályzata A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Igazolási és Átigazolási szabályzata Budapest 2019. július 09. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 1. Értelmező rendelkezések... 3 2. A szabályzat személyi hatálya...

Részletesebben

A MESZ elnöksége által 2013. december 18-án elfogadott módosításokkal kiegészített egységes szerkezetbe foglalt változat.

A MESZ elnöksége által 2013. december 18-án elfogadott módosításokkal kiegészített egységes szerkezetbe foglalt változat. Nyilvántartási, igazolási és átigazolási szabályzat MAGYAR EVEZŐS SZÖVETSÉG Nyilvántartási, igazolási és átigazolási szabályzat 2013 A MESZ elnöksége által 2013. december 18-án elfogadott módosításokkal

Részletesebben

A Magyar TáncSport Szakszövetség IGAZOLÁSI-, ÁTIGAZOLÁSI ÉS NYILVÁNTARTÁSI SZABÁLYZAT

A Magyar TáncSport Szakszövetség IGAZOLÁSI-, ÁTIGAZOLÁSI ÉS NYILVÁNTARTÁSI SZABÁLYZAT A Magyar TáncSport Szakszövetség IGAZOLÁSI-, ÁTIGAZOLÁSI ÉS NYILVÁNTARTÁSI SZABÁLYZAT TARTALOMJEGYZÉK 1. A Szabályzat hatálya 3 2. Igazolási szabályok 3 3. A versenykönyv 3 4. A versenyengedély 5 5. Átigazolási

Részletesebben

MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019.

MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. MAGYARORSZÁG AKROBATIKUS KOSÁRLABDA CSAPAT BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM:

Részletesebben

A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG NYILVÁNTARTÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA

A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG NYILVÁNTARTÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA A Magyar Jégkorong Szövetség (továbbiakban: M.J.Sz.) a jégkorong sportágban versenyszerűen tevékenykedő sportolók nyilvántartásáról és átigazolásáról, a Sportról szóló 2004. évi I. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat Gyakran Ismételt Kérdések

Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat Gyakran Ismételt Kérdések Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat Gyakran Ismételt Kérdések 1. téma: Versenyengedély Versenyengedély hivatásos labdarúgó részére csak akkor adható, ha a kérelemben rögzített, adott bajnoki

Részletesebben

A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG

A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG A (továbbiakban: MJSZ) a jégkorong-sportágban versenyszerűen tevékenykedő sportolók nyilvántartásáról és átigazolásáról, a Sportról szóló 2004. évi I. törvény (továbbiakban: Stv.) 23. (1) bekezdés b) pontja

Részletesebben

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA Budapest, 2014. december1 A Magyar Vízilabda Szövetség Elnöksége az Alapszabály 6.. 1.1. bekezdés c) pontjában foglaltak alapján a vízilabda

Részletesebben

J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata közigazgatási területén működő társadalmi sportszervezetek támogatásának pályázati kiírására

J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata közigazgatási területén működő társadalmi sportszervezetek támogatásának pályázati kiírására J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata közigazgatási területén működő társadalmi sportszervezetek támogatásának pályázati kiírására Ó z d, 2012. február 16. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport

Részletesebben

J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata közigazgatási területén működő társadalmi sportszervezetek támogatásának pályázati kiírására

J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata közigazgatási területén működő társadalmi sportszervezetek támogatásának pályázati kiírására J A V A S L A T az Ózd Város Önkormányzata közigazgatási területén működő társadalmi sportszervezetek támogatásának pályázati kiírására Ó z d, 2014. február 13. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport

Részletesebben

Sportszervezet neve:, bajnoki osztálya:

Sportszervezet neve:, bajnoki osztálya: Sportszervezet neve:, bajnoki osztálya: Az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság által szervezett férfi felnőtt és fiú utánpótlás-bajnokságokba való digitálisan kitöltött nevezési nyomtatvány mellékletei (2014/2015.)

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

V. Diapolo Hungarian Open Nemzetközi Szinkronúszó Verseny

V. Diapolo Hungarian Open Nemzetközi Szinkronúszó Verseny V. Diapolo Hungarian Open Nemzetközi Szinkronúszó Verseny 2015. július 03-05. Érd Aréna Versenykiírás 1. A verseny kiírója: Magyar Szinkronúszó Szövetség (MSZÚSZ) 2. A verseny célja: A válogatott keretek

Részletesebben

Heves Megyei Kosárlabda Szövetség GALAMBOS JÁNOS. Felnőtt férfi Kosárlabda BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA

Heves Megyei Kosárlabda Szövetség GALAMBOS JÁNOS. Felnőtt férfi Kosárlabda BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA Heves Megyei Kosárlabda Szövetség GALAMBOS JÁNOS Felnőtt férfi Kosárlabda BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2016/2017. HEVES MEGYEI KOSÁRLABDA SZÖVETSÉG SZÉKHELY: 3300 Eger, Stadion út 8. POSTACÍM: 3300 Eger,

Részletesebben

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZATA Hatályos 2015.12.01. A Magyar Vízilabda Szövetség Elnöksége az Alapszabály 6.. 1.1. bekezdés c) pontjában foglaltak alapján a vízilabda

Részletesebben

MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁSA

MAGYARORSZÁG VERSENYKIÍRÁSA MAGYARORSZÁG KOSÁRPALÁNTA BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM: 1146 BUDAPEST,

Részletesebben

A Magyar Amerikai Futball Szövetség Nyilvántartási-, Igazolási és Átigazolási Szabályzata Hatályos: január 16-tól

A Magyar Amerikai Futball Szövetség Nyilvántartási-, Igazolási és Átigazolási Szabályzata Hatályos: január 16-tól A Magyar Amerikai Futball Szövetség Nyilvántartási-, Igazolási és Átigazolási Szabályzata Hatályos: 2015. január 16-tól 1. A Magyar Amerikai Futball Szövetség (továbbiakban: MAFSZ) Elnöksége az amerikai

Részletesebben

Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm.

Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján: Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Igazolási- (nyilvántartási-) és Átgazolási Szabályzat

Magyar Úszó Szövetség Igazolási- (nyilvántartási-) és Átgazolási Szabályzat Magyar Úszó Szövetség Igazolási- (nyilvántartási-) és Átgazolási Szabályzat 2017. december Magyar Úszó Szövetség Igazolási- (nyilvántartási-) és Átgazolási Szabályzat A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban:

Részletesebben

Tárgy: Fegyelmi határozat Dion Mario Williams (Miskolci Amerikai Futball és Szabadidő Sport Egyesület; #8) versenyző ügyében.

Tárgy: Fegyelmi határozat Dion Mario Williams (Miskolci Amerikai Futball és Szabadidő Sport Egyesület; #8) versenyző ügyében. Iktatószám: 004-FEB/2016 Tárgy: Fegyelmi határozat Dion Mario Williams (Miskolci Amerikai Futball és Szabadidő Sport Egyesület; #8) versenyző ügyében. Az eljáró sportfegyelmi bizottság megnevezése: A Magyar

Részletesebben

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016 NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. TELEFON: 06-1/460-6825

Részletesebben

A MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLYÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLYÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLYÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Általános rendelkezések A MAFC sportegyesület a bázisát képező Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködő tradicionális

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Igazolási- (nyilvántartási-) és Átgazolási Szabályzat

Magyar Úszó Szövetség Igazolási- (nyilvántartási-) és Átgazolási Szabályzat Magyar Úszó Szövetség Igazolási- (nyilvántartási-) és Átgazolási Szabályzat 2014. szeptember A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban: MÚSZ) Elnöksége a Sportról szóló 2004. évi I. törvény 23. (1) b) pontja,

Részletesebben

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T / évi, 55. nyílt Férfi Csapatbajnoksága. Versenykiírás

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T / évi, 55. nyílt Férfi Csapatbajnoksága. Versenykiírás Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T 2017 / 2018. évi, 55. nyílt Férfi Csapatbajnoksága Versenykiírás 1. A CsB célja - a tollaslabdasport népszerűsítése; - versenyzési lehetőség biztosítása

Részletesebben

MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG KIEMELT EDZŐ PROGRAM SZABÁLYZATA

MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG KIEMELT EDZŐ PROGRAM SZABÁLYZATA MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG KIEMELT EDZŐ PROGRAM SZABÁLYZATA Hatályos: 2015február 01 napjától TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK 2 BEVEZETŐ 3 I FEJEZET 4 A KIEMELT EDZŐ PROGRAM CÉLJA, HATÁLYA 4 II FEJEZET

Részletesebben

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG 2017/2018. ÉVI FÉRFI OB II OSZTÁLYÚ ORSZÁGOS VÍZILABDA BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA I. A BAJNOKSÁG II. III. IV. Magyar Vízilabda Szövetség 1. A Magyar Köztársaság 2017/2018.

Részletesebben

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG 2015/2016. ÉVI FÉRFI OB I/B OSZTÁLYÚ ORSZÁGOS VÍZILABDA BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA I. A BAJNOKSÁG 1. A Magyar Köztársaság 2015/2016. évi Országos I/B Osztályú Férfi Vízilabda

Részletesebben

Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club Alapszabálya 2013

Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club Alapszabálya 2013 Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club Alapszabálya 2013 1/5 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) Az Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club (a továbbiakban: sportegyesület) az

Részletesebben

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014 NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MAGYAR EGYETEMI FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG) VERSENYKIÍRÁSA 2013/2014 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION POSTACÍM: 1146 BUDAPEST,

Részletesebben

Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat Tájékoztató

Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat Tájékoztató Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat Tájékoztató Felnőtt átigazolás Július 1. 31. éjfélig: Az előírásoknak megfelelően a szükséges aláírásokkal és bélyegzőkkel ellátott átigazoló lapot és

Részletesebben

2017. ÉVI EGYÉNI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA

2017. ÉVI EGYÉNI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque Hungarian Federation of Pétanque H-7396 Magyarszék, Kossuth Lajos u. 33. Tel: +36 70 933-0215 Fax: +36 72 521-006 E-mail: info@petanque.hu 2017.

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Zala Megyei Igazgatóság / Zala Megyei Labdarúgó Szövetség / ZALA MEGYEI TÉLI BAJNOKSÁG Zala Megyei Téli férfi felnőtt nagypályás (műfüves) labdarúgó bajnokság versenykiírása

Részletesebben

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A 2015/2016. ÉVI NŐI OB I/B OSZTÁLYÚ ORSZÁGOS VÍZILABDA BAJNOKSÁG V E R S E N Y K I Í R Á S A I. A BAJNOKSÁG 1. A Magyar Köztársaság 2015/2016. évi Országos I/B Osztályú Női

Részletesebben

nemzeti egyetemi kosárlabda bajnokság (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015

nemzeti egyetemi kosárlabda bajnokság (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015 nemzeti egyetemi kosárlabda bajnokság (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. POSTACÍM: 1146

Részletesebben

XXVI. Gyermek és Junior Országos Bajnokság

XXVI. Gyermek és Junior Országos Bajnokság XXVI. Gyermek és Junior Országos Bajnokság 2018. április 7-8. Budapest Duna Aréna Versenykiírás 1. A verseny kiírója: Magyar Szinkronúszó Szövetség (MSZÚSZ) 2. A verseny célja: Nemzetközi verseny keretében

Részletesebben

NYILATKOZAT a szabályzatok elfogadásáról. NYILATKOZAT felszámolási eljárás nemlétéről

NYILATKOZAT a szabályzatok elfogadásáról. NYILATKOZAT felszámolási eljárás nemlétéről 2. számú melléklet NYILATKOZAT a szabályzatok elfogadásáról A(z) _ (sportszervezet neve) hivatalos képviselőjeként nyilatkozom arról, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség Elnöksége és Versenybizottsága által

Részletesebben

2016. ÉVI TRIPLETT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA

2016. ÉVI TRIPLETT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque Hungarian Federation of Pétanque H 7396 Magyarszék, Kossuth Lajos u. 33. Tel: +36 30 405 4511 Fax: +36 72 521 006 E mail: info@petanque.hu 2016.

Részletesebben

MINDEN, A BAJNOKSÁGRA NEVEZNI KÍVÁNÓ SPORTSZERVEZET RÉSZÉRE KÖTELEZŐ A KITÖLTÉS ÉS ADATSZOLGÁLTATÁS. MINDEN PONTOT KÖTELEZŐ KITÖLTENI!

MINDEN, A BAJNOKSÁGRA NEVEZNI KÍVÁNÓ SPORTSZERVEZET RÉSZÉRE KÖTELEZŐ A KITÖLTÉS ÉS ADATSZOLGÁLTATÁS. MINDEN PONTOT KÖTELEZŐ KITÖLTENI! Kitöltési útmutató Sz-Sz-B. Megyei Igazgatóság Bajnokságaira való nevezés feltételeinek teljesítéséhez (Hivatkozási szám a versenykiírásban szereplővel azonos) MINDEN, A BAJNOKSÁGRA NEVEZNI KÍVÁNÓ SPORTSZERVEZET

Részletesebben

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG 2015/2016. ÉVI FÉRFI OB II OSZTÁLYÚ ORSZÁGOS VÍZILABDA BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA I. A BAJNOKSÁG II. III. 1. A Magyar Köztársaság 2015/2016. évi Országos II Osztályú Férfi

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROSI SPORTEGYESÜLET

POLGÁRDI VÁROSI SPORTEGYESÜLET POLGÁRDI VÁROSI SPORTEGYESÜLET A Tagdíj fizetési szabályzata A (továbbiakban PVSE) tagjainak az egyesület működtetésére fizetendő tagdíjak fizetését a következőképpen szabályozom: 1. A PVSE igazolt sportolói

Részletesebben

MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG NYILVÁNTARTASI, IGAZOLÁSI- ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZAT 2012.

MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG NYILVÁNTARTASI, IGAZOLÁSI- ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZAT 2012. A MAGYAR VÍVÓ SZÖVETSÉG NYILVÁNTARTASI, IGAZOLÁSI- ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZAT 2012. 1 A Magyar Vívó Szövetség Nyilvántartási, Igazolási - és Átigazolási Szabályzat 1. A Szabályzat hatálya, az Igazolási

Részletesebben

IX. Hungarian Open Nemzetközi Szinkronúszó Verseny

IX. Hungarian Open Nemzetközi Szinkronúszó Verseny IX. Hungarian Open Nemzetközi Szinkronúszó Verseny 2019. június 28-30. Versenykiírás 1. A verseny kiírója: Magyar Szinkronúszó Szövetség (MSZÚSZ) 2. A verseny célja: Lehetőség biztosítása a tagszervezeteknek,

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség. Képesítési Szabályzat

Magyar Úszó Szövetség. Képesítési Szabályzat Magyar Úszó Szövetség Képesítési Szabályzat A Magyar Úszó Szövetség (a továbbiakban: Szakszövetség) elnöksége a sportról szóló 2004. évi I. törvény 79. (1) bekezdésének f) pontja, a 77. p) pontja, a sport

Részletesebben

2017. ÉVI VETERÁN TRIPLETT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG ÉS VÁLOGATÓ VERSENYKIÍRÁSA

2017. ÉVI VETERÁN TRIPLETT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG ÉS VÁLOGATÓ VERSENYKIÍRÁSA Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque Hungarian Federation of Pétanque H-7396 Magyarszék, Kossuth Lajos u. 33. Tel: +36 70 933 0215 Fax: +36 72 521-006 E-mail: info@petanque.hu 2017.

Részletesebben

Ranglista és Minősítési Szabályzat

Ranglista és Minősítési Szabályzat MAGYAR TOLLASLABDA SZÖVETSÉG Hatályos: 2013.január 1-től Az MTLSZ Elnöksége által elfogadva 2013.január 7-én Készítette: Bakó László és Borka György 1 1 Egyéni ranglista 1.1 Az MTLSZ minden Ranglista verseny

Részletesebben

XXVII. Utánpótlás, Felnőtt és Masters Országos Bajnokság

XXVII. Utánpótlás, Felnőtt és Masters Országos Bajnokság XXVII. Utánpótlás, Felnőtt és Masters Országos Bajnokság 2019. április 6-7. Budapest Versenykiírás 1. A verseny kiírója: Magyar Szinkronúszó Szövetség (MSZÚSZ) 2. A verseny célja: Nemzetközi verseny keretében

Részletesebben

Magyar Pétanque Szövetség

Magyar Pétanque Szövetség Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque Hungarian Federation of Pétanque H-7396 Magyarszék, Kossuth L. u. 33. Tel: +3630 405-4511 Fax: +3672 521-006 Jóváhagyta a MAPESZ elnöksége 2014.

Részletesebben

XXIV. Utánpótlás és Felnőtt Országos Bajnokság; II. M.E.C. Cup; és Szlovák Nemzeti Bajnokság

XXIV. Utánpótlás és Felnőtt Országos Bajnokság; II. M.E.C. Cup; és Szlovák Nemzeti Bajnokság XXIV. Utánpótlás és Felnőtt Országos Bajnokság; II. M.E.C. Cup; és Szlovák Nemzeti Bajnokság 2016. április 30.- május 01. Érd, Magyarország Versenykiírás 1. A verseny kiírója: Magyar Szinkronúszó Szövetség

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁSI-, IGAZOLÁSI- ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZAT

NYILVÁNTARTÁSI-, IGAZOLÁSI- ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZAT Magyar Hallássérültek Labdarúgó Szövetsége NYILVÁNTARTÁSI-, IGAZOLÁSI- ÉS ÁTIGAZOLÁSI SZABÁLYZAT Jóváhagyta az MHLSZ elnöksége a 34/06-19/2010. számú határozatával. 05/02-05/2012. számú határozattal módosította.

Részletesebben

2018. ÉVI MIX DUPLETT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA

2018. ÉVI MIX DUPLETT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque *** Hungarian Pétanque Federation H-7396 Magyarszék, Kossuth Lajos u. 33. Tel: +36 70 933-0215 Fax: +36 72 521-006 E-mail: info@petanque.hu 2018.

Részletesebben

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG 20015/ évi FÉRFI CSAPATBAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA (CSB, 4-es csapat)

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG 20015/ évi FÉRFI CSAPATBAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA (CSB, 4-es csapat) HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG 20015/ 2016. évi FÉRFI CSAPATBAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA (CSB, 4-es csapat) 1) A bajnokság célja: Rendszeres versenylehetőség biztosítása a sportág kedvelői, az

Részletesebben

Pest Megyei Kosárlabda Szövetség B33-as BAJNOKSÁGAINAK VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018

Pest Megyei Kosárlabda Szövetség B33-as BAJNOKSÁGAINAK VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018 Pest Megyei Kosárlabda Szövetség B33-as BAJNOKSÁGAINAK VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018 2016/2017. Pest Megye Versenykiírás PEST MEGYEI KOSÁRLABDA SZÖVETSÉG SZÉKHELY: 1146 Budapest, Istvánmezei u. 1-3 POSTACÍM:

Részletesebben

MAGYARORSZÁG KEREKESSZÉKES KOSÁRLABDA NEMZETI BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018

MAGYARORSZÁG KEREKESSZÉKES KOSÁRLABDA NEMZETI BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018 MAGYARORSZÁG KEREKESSZÉKES KOSÁRLABDA NEMZETI BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2017/2018 A BAJNOKSÁG CÉLJA a. A kerekesszékes kosárlabda meghonosítása és fejlesztése, sportszakmai feladatok megvalósítása.

Részletesebben

I. Fejezet A SPORTOLÓ JOGÁLLÁSA Általános szabályok

I. Fejezet A SPORTOLÓ JOGÁLLÁSA Általános szabályok I. Fejezet A SPORTOLÓ JOGÁLLÁSA Általános szabályok 1. (1) Sportoló az a természetes személy, aki sporttevékenységet végez. (2) Sporttevékenységnek minősül a meghatározott szabályok szerint, a szabadidő

Részletesebben

Nyilvántartási, igazolási, átigazolási és versenyengedély kiadási szabályzat

Nyilvántartási, igazolási, átigazolási és versenyengedély kiadási szabályzat Magyar Frizbi Országos Sportági Szakszövetség Nyilvántartási, igazolási, átigazolási és versenyengedély kiadási szabályzat Jóváhagyta az MFSZ Elnöksége E3/2017 számú határozatával TARTALOMJEGYZÉK 1. A

Részletesebben

2017. ÉVI DUPLETT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA

2017. ÉVI DUPLETT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque Hungarian Federation of Pétanque H-7396 Magyarszék, Kossuth Lajos u. 33. Tel: +36 70 933-0215 Fax: +36 72 521-006 E-mail: info@petanque.hu 2017.

Részletesebben

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T / évi, 9. nyílt Senior Csapatbajnoksága. Versenykiírás

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T / évi, 9. nyílt Senior Csapatbajnoksága. Versenykiírás B U D A P E S T 2018 / 2019. évi, 9. nyílt Senior Csapatbajnoksága Versenykiírás 1. A CsB célja - a tollaslabdasport népszerűsítése; - versenyzési lehetőség biztosítása a Szövetség tagjainak és egyéb,

Részletesebben

Magyar Floorball Szakszövetség Elnökségi ülés

Magyar Floorball Szakszövetség Elnökségi ülés Magyar Floorball Szakszövetség Elnökségi ülés Dátum: 2014. május 10. 10 óra Helyszín: Dunaújváros, Campus Aréna Jegyzőkönyvvezető: Jaczkó Róbert Gyula Az Elnökségi ülés napirendi pontjai: 1. Női U19-es

Részletesebben

A MESZ elnöksége által január 25-én elfogadott módosításokkal kiegészített egységes szerkezetbe foglalt változat.

A MESZ elnöksége által január 25-én elfogadott módosításokkal kiegészített egységes szerkezetbe foglalt változat. MAGYAR EVEZŐS SZÖVETSÉG Nyilvántartási, igazolási és átigazolási szabályzat 2017 A MESZ elnöksége által 2017. január 25-én elfogadott módosításokkal kiegészített egységes szerkezetbe foglalt változat.

Részletesebben

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG 20013/ évi FÉRFI CSAPATBAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA (CSB, 4-es csapat)

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG 20013/ évi FÉRFI CSAPATBAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA (CSB, 4-es csapat) HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG 20013/ 2014. évi FÉRFI CSAPATBAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA (CSB, 4-es csapat) 1) A bajnokság célja: Rendszeres versenylehetőség biztosítása a sportág kedvelői, az

Részletesebben

Az eljáró sportfegyelmi bizottság megnevezése: A Magyar Amerikai Futball Szövetség (továbbiakban MAFSZ) Fegyelmi Bizottsága (továbbiakban FEB)

Az eljáró sportfegyelmi bizottság megnevezése: A Magyar Amerikai Futball Szövetség (továbbiakban MAFSZ) Fegyelmi Bizottsága (továbbiakban FEB) Iktatószám: 005-FEB/2017 Tárgy: Fegyelmi határozat Tóth Nándor (Fehérvár Enthroners Sportegyesület; #82) versenyző ügyében. Az eljáró sportfegyelmi bizottság megnevezése: A Magyar Amerikai Futball Szövetség

Részletesebben

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG 20016/ évi FÉRFI CSAPATBAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA (CSB, 4-es csapat)

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG 20016/ évi FÉRFI CSAPATBAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA (CSB, 4-es csapat) HAJDÚ-BIHAR MEGYEI ASZTALITENISZ SZÖVETSÉG 20016/ 2017. évi FÉRFI CSAPATBAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA (CSB, 4-es csapat) 1) A bajnokság célja: Rendszeres versenylehetőség biztosítása a sportág kedvelői, az

Részletesebben

VI. Hungarian Open Nemzetközi Szinkronúszó Verseny

VI. Hungarian Open Nemzetközi Szinkronúszó Verseny VI. Hungarian Open Nemzetközi Szinkronúszó Verseny 2016. június 17-19. Tüske uszoda Versenykiírás 1. A verseny kiírója: Magyar Szinkronúszó Szövetség (MSZÚSZ) 2. A verseny célja: Lehetőség biztosítása

Részletesebben

Magyar Pétanque Szövetség

Magyar Pétanque Szövetség Magyar Pétanque Szövetség Fédération Hongroise de Pétanque Hungarian Federation of Pétanque H-7396 Magyarszék, Kossuth L. u. 33. Tel: +3630 405-4511 Fax: +3672 521-006 Jóváhagyta a MAPESZ elnöke 2015.

Részletesebben

A SPORTSZERVEZETEK MŰKÖDÉSÉVEL KAPCSOLATOS JOGI PROBLÉMAFELVETÉSEK, GYAKORLATI JOGESETEK TÜKRÉBEN

A SPORTSZERVEZETEK MŰKÖDÉSÉVEL KAPCSOLATOS JOGI PROBLÉMAFELVETÉSEK, GYAKORLATI JOGESETEK TÜKRÉBEN A SPORTSZERVEZETEK MŰKÖDÉSÉVEL KAPCSOLATOS JOGI PROBLÉMAFELVETÉSEK, GYAKORLATI JOGESETEK TÜKRÉBEN 2018. 02. 13. dr. Farkas Attila Erik SOSZ jogi képviselő ügyvéd Problémafelvetés Hogyan alakul a kiskorú

Részletesebben