Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának december 19. napján tartott rendes ülésének.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának december 19. napján tartott rendes ülésének."

Átírás

1 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának december 19. napján tartott rendes ülésének jegyzőkönyve (nyílt)

2 2 Jegyzőkönyv Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsága december 19. napján, a Polgármesteri Hivatal hivatalos üléstermében tartott rendes (nyílt) üléséről Jelen vannak: Dr. Binszki József, a bizottság elnöke Tóth Károly, a bizottság alelnöke Hekáné dr. Szondi Ildikó, a bizottság tagja Sebestyén József, a bizottság tagja Mihálffy Béla, a bizottság tagja Póda Jenő, a bizottság tagja Német Ferenc, a bizottság tagja Dr. Bodor Sándor, a bizottság tagja Dr. Pakai András, a bizottság tagja Dr. Herédi Edit aljegyző Dr. Gál Andrea, a Jegyzői Iroda vezetője Zeleiné Dr. Vanger Márta, a Jegyzői Iroda irodavezető-helyettese Dr. Kóborné dr. Holzinger Gabriella, a Jegyzői Iroda munkatársa Dr. Kopasz Vanda, a Jegyzői Iroda munkatársa Dr. Szikszay Adrienn, a Jegyzői Iroda munkatársa Kósa János, a Városüzemeltetési Iroda osztályvezetője Dús Andrea, a Városüzemeltetési Iroda munkatársa Dr. Szeghalmi Szonja, a Városüzemeltetési Iroda munkatársa Dr. Újvárosi Ivett, a Közgazdasági Iroda vezető-helyettese Réperger Zsuzsanna jegyzőkönyvvezető Dr. Binszki József: Köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy a bizottság 6 fővel határozatképes és az ülést megnyitja. Ismerteti a mai ülés napirendjét. Megállapítja, hogy a napirendhez észrevétel, hozzászólás nincs. Szavazásra bocsátja a mai ülés napirendjét. A bizottság a javaslatot 6 igen szavazattal egyhangúlag elfogadja és a következő határozatot hozza:

3 /2014. (XII.19.) Jükb sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbizottsága a december 19-i ülésének napirendjét az alábbiak szerint állapítja meg: NYILVÁNOS ÜLÉS 1. A évi önkormányzati költségvetés módosítása (közgyűlés 6. napirend) Előterjesztő: Polgármester 2. Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések (közgyűlés 10. napirend) Előterjesztő: Polgármester 3. Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései (közgyűlés 14. napirend) Előterjesztő: Polgármester 4. Sürgősségi indítvány: A Temesvári krt. 36. sz. épület fűtéselszámolása (közgyűlés napirend) Előterjesztő: Kormos Tibor képviselő 5. Önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok hiteléhez kapcsolódó készfizető kezesi szerződés/komfortlevél jóváhagyása Előadó: Városüzemeltetési Iroda 6. Szeged, Bakay N. u. 50. sz. alatti ingatlanra vonatkozó adásvételi szerződés-tervezetek szövegének módosítása Előadó: Városüzemeltetési Iroda Fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesítést kapnak a tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, és a Jegyzői Iroda. (Német Ferenc megérkezik a bizottsági ülésre, a bizottság létszáma 7 fő.) 1. A évi önkormányzati költségvetés módosítása (közgyűlés 6. napirend) Előterjesztő: Polgármester Dr. Binszki József: Megállapítja, hogy a napirenddel kapcsolatban észrevétel, hozzászólás nincs. Szavazásra bocsátja A évi önkormányzati költségvetés módosítása tárgyú kiegészítő előterjesztés közgyűlés általi elfogadására vonatkozó javaslatot. A bizottság a javaslatot 5 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza:

4 /2014. (XII.19.) JÜKB sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsága megtárgyalta a Polgármester által előterjesztett A évi önkormányzati költségvetés módosítása tárgyú előterjesztés kiegészítését és az alábbi határozatot hozza: A Bizottság elfogadásra javasolja a Közgyűlésnek a évi önkormányzati költségvetés kiegészítése tárgyú előterjesztést. Fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesítést kapnak a tisztségviselők, a címzetes főjegyző, a Jegyzői Iroda és a Közgazdasági Iroda. 2. Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések (közgyűlés 10. napirend) Előterjesztő: Polgármester Dr. Binszki József: Megállapítja, hogy a napirenddel kapcsolatban észrevétel, hozzászólás nincs. Szavazásra bocsátja az Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések tárgyú kiegészítő előterjesztés közgyűlés általi elfogadására vonatkozó javaslatot. A bizottság a javaslatot 5 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: /2014. (XII.19.) JÜKB sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsága megtárgyalta a Polgármester által előterjesztett az Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések tárgyú előterjesztés kiegészítését és az alábbi határozatot hozza: A Bizottság elfogadásra javasolja a Közgyűlésnek az Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések kiegészítése tárgyú előterjesztést.

5 5 Fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesítést kapnak a tisztségviselők, a címzetes főjegyző, a Jegyzői Iroda és a Városüzemeltetési Iroda. (Mihálffy Béla megérkezik a bizottsági ülésre, a bizottság létszáma 8 fő.) 3. Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései (közgyűlés 14. napirend) Előterjesztő: Polgármester Dr. Binszki József: Megállapítja, hogy a napirenddel kapcsolatban észrevétel, hozzászólás nincs. Szavazásra bocsátja a Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú kiegészítő előterjesztés közgyűlés általi elfogadására vonatkozó javaslatot. A bizottság a javaslatot 8 igen szavazattal egyhangúlag elfogadja és a következő határozatot hozza: /2014. (XII.19.) JÜKB sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsága megtárgyalta a Polgármester által előterjesztett Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztés kiegészítését és az alábbi határozatot hozza: A Bizottság elfogadásra javasolja a Közgyűlésnek a Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései kiegészítése tárgyú előterjesztést. Fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesítést kapnak a tisztségviselők, a címzetes főjegyző, a Jegyzői Iroda és a Fejlesztési Iroda. 4. Sürgősségi indítvány: A Temesvári krt. 36. sz. épület fűtéselszámolása (közgyűlés napirend) Előterjesztő: Kormos Tibor képviselő Póda Jenő: Mi a különbség jelen beadvány és Tóth Péter képviselő beadványa között?

6 6 Dr. Binszki József: A legnagyobb különbség az 5. pontban található, mely szerint a közgyűlés hozzájárul ahhoz, hogy az IKV Zrt. a Temesvári krt. 36. sz. épület bérlőinek tartozását a rezsicsökkentés elmaradt hatásainak mértékéig elengedje. Ez nem szerepelt Tóth Péter képviselő javaslatában. Kósa János: Valóban az elnök által elmondottak az egyik markáns különbség, illetve Kormos Tibor képviselő javaslata a már meghozott közgyűlési határozatot megerősíti. Dr. Binszki József: Megállapítja, hogy más észrevétel, javaslat nincs. Szavazásra bocsátja a Temesvári krt. 36. sz. alatti épület fűtéselszámolása tárgyú sürgősségi indítvány közgyűlés általi elfogadására vonatkozó javaslatot. A bizottság a javaslatot 8 igen szavazattal egyhangúlag elfogadja és a következő határozatot hozza: /2014. (XII.19.) JÜKB sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsága megtárgyalta Kormos Tibor képviselő által előterjesztett A Temesvári krt. 36. sz. épület fűtéselszámolása tárgyú sürgősségi indítványt és az alábbi határozatot hozza: A Bizottság elfogadásra javasolja a Közgyűlésnek A Temesvári krt. 36. sz. épület fűtéselszámolása tárgyú sürgősségi indítványt. Fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesítést kapnak a tisztségviselők, a címzetes főjegyző, a Jegyzői Iroda és a Városüzemeltetési Iroda. 5. Önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok hiteléhez kapcsolódó készfizető kezesi szerződés/komfortlevél jóváhagyása Előadó: Városüzemeltetési Iroda Dús Andrea: Még a tegnapi nap folyamán is küldött a bank módosított szerződéseket. 4 cég hiteléhez kapcsolódó tulajdonosi kezességvállalásról van szó. A kezességvállalásokról a november 24-i közgyűlés már döntött, de mivel akkor még nem látták a szerződéseket és a hozzá kapcsolódó komfortleveleket, illetve a kezesi szerződést, ezért két bizottságra delegálták a döntést. A Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság véleményezi, a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság pedig jóváhagyja a szerződéseket. A Hőszolgáltató Kft.

7 7 esetében készfizető kezességet vállalt az önkormányzat azzal, hogy a kezességi szerződést vagy esetleg záradékot csak akkor írják alá, ha a másik tulajdonos is aláírta az ugyanezen tartalmú szerződést. A Hőszolgáltató Kft. esetében két ütemben hosszabbított a bank, az első ütem most járt le december 16-án, tehát december ig hosszabbította meg a bank a szerződést, majd ezt követően január 5-től december 16. napjáig. A záradékot az elkövetkezendő két hétre azonban nem az Energot Kft. írta alá aki jelenleg tulajdonosa a Hőszolgáltató Kft.-nek, hanem az Alfa-Nova Kft., ugyanis a bankkal abban egyeztek meg mivel az előző kezességet is az Alfa-Nova Kft. vállalta, hogy vállalja el két hétre a kezességet. A komfortlevelek, a kezesi szerződések, a bankszámla-szerződések a társasággal és az önkormányzattal is egyeztetésre kerültek. Jóváhagyásra javasolják a bizottságnak a szerződéseket, a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottságnak pedig elfogadásra. Az SZKT Kft., a Sport és Fürdők Kft., a Környezetgazdálkodási Kft. esetében december 1-ig hosszabbította meg a bank a folyószámla szerződéseket. Mihálffy Béla: Mi történik, ha a 49 %-os tulajdonos nem írja alá? Dr. Gál Andrea: Ebben az esetben csőd következik be. Dr. Pakai András: Véleménye szerint kényszerhelyzet van. (Hekáné dr. Szondi Ildikó megérkezik a bizottsági ülésre, a bizottság létszáma 9 fő.) Dr. Binszki József: Megállapítja, hogy más észrevétel, hozzászólás nincs. Szavazásra bocsátja a Szegedi Hőszolgáltató Kft. és a K&H Bank Zrt. közötti szerződésmódosítás Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság általi jóváhagyásra vonatkozó javaslatot. A bizottság a javaslatot 7 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: /2014. (XII.19.) JÜKB sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsága megtárgyalta dr. Molnár László városüzemeltetési irodavezető /2014 ikt. számú Önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok hiteléhez kapcsolódó készfizető kezesi szerződés/komfortlevél jóváhagyása (a Szegedi Hőszolgáltató Kft., a Szegedi Közlekedési Kft., a Szegedi Sport és Fürdők Kft. és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. hitele) tárgyú előterjesztést és az alábbi határozatot hozza: 1./ A Bizottság jóváhagyásra javasolja a határozat 1. sz. mellékletét képező Szegedi

8 8 Hőszolgáltató Kft. és a K&H Bank Zrt. között létrejövő /4 sz. folyószámla-hitel szerződés 2. sz. módosításához (hitelkeret összege: 300 millió forint, hitelkeret lejárat napja: december 31.) kapcsolódó, Szeged MJV Önkormányzata részéről aláírásra kerülő Záradékot. 2./ A Bizottság jóváhagyásra javasolja határozat 2. sz. mellékletét képező a Szegedi Hőszolgáltató Kft. és a K&H Bank Zrt. között létrejövő IBD-MUN OhaB/1 sz. folyószámla-hitel szerződéshez (hitelkeret összege: 300 millió forint, hitelkeret rendelkezésre bocsátásának napja: január 05. napja, lejárati ideje: december 16.) kapcsolódó, Szeged MJV Önkormányzata részéről aláírásra kerülő IBD-MUN OHaB/A sz. készfizető kezességi szerződést. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Városüzemeltetési Irodát, a Közgazdasági Irodát és a Szegedi Hőszolgáltató Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

9 9

10 10

11 11

12 12

13 13

14 14

15 15 Dr. Binszki József: Szavazásra bocsátja a Szegedi Közlekedési Kft. és a Raiffeisen Bank Zrt. közötti szerződésmódosítás Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság általi jóváhagyásra vonatkozó javaslatot. A bizottság a javaslatot 7 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: /2014. (XII.19.) JÜKB sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsága megtárgyalta dr. Molnár László városüzemeltetési irodavezető /2014 ikt. számú Önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok hiteléhez kapcsolódó készfizető kezesi szerződés/komfortlevél jóváhagyása (a Szegedi Hőszolgáltató Kft., a Szegedi Közlekedési Kft., a Szegedi Sport és Fürdők Kft. és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. hitele) tárgyú előterjesztést és az alábbi határozatot hozza: 1./ A Bizottság jóváhagyásra javasolja a határozat 1. sz. mellékletét képező, a Szegedi Közlekedési Kft. és a Raiffeisen Bank Zrt. között létrejövő Sz-R-788/2003 sz. bankszámlahitel szerződés XVII. sz. módosítását (hitelkeret összege: 480 millió forint, hitelkeret lejárat napja: december 01.). 2./A Bizottság jóváhagyásra javasolja a határozat 2. sz. mellékletét képező, a Szegedi Közlekedési Kft. és a Raiffeisen Bank Zrt. között létrejövő Sz-R-788/2003 sz. bankszámlahitel szerződés XVII. sz. módosításához (hitelkeret összege: 480 millió forint, hitelkeret lejárat napja: december 01.) kapcsolódó, Szeged MJV Önkormányzata részéről aláírásra kerülő Komfortlevelet (tulajdonosi kötelezettségvállalást). Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Városüzemeltetési Irodát, a Közgazdasági Irodát és a Szegedi Közlekedési Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

16 16

17 17

18 18

19 19

20 20

21 21 Dr. Binszki József: Szavazásra bocsátja a Szegedi Sport és Fürdők Kft. és a Raiffeisen Bank Zrt. közötti szerződésmódosítás Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság általi jóváhagyásra vonatkozó javaslatot. A bizottság a javaslatot 7 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: /2014. (XII.19.) JÜKB sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsága megtárgyalta dr. Molnár László városüzemeltetési irodavezető /2014 ikt. számú Önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok hiteléhez kapcsolódó készfizető kezesi szerződés/komfortlevél jóváhagyása (a Szegedi Hőszolgáltató Kft., a Szegedi Közlekedési Kft., a Szegedi Sport és Fürdők Kft. és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. hitele) tárgyú előterjesztést és az alábbi határozatot hozza: 1./ A Bizottság jóváhagyásra javasolja a határozat 1. sz. mellékletét képező, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. és a Raiffeisen Bank Zrt. között létrejövő Sz-R-915/2005 sz. rulírozó hitelszerződés XIV. sz. módosítását (hitelkeret összege: 65 millió forint, hitelkeret lejárat napja: december 01.). 2./A Bizottság jóváhagyásra javasolja a határozat 2. sz. mellékletét képező, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. és a Raiffeisen Bank Zrt. között létrejövő Sz-R-915/2005 sz. rulírozó hitelszerződés XIV. sz. módosításához (hitelkeret összege: 65 millió forint, hitelkeret lejárat napja: december 01.) kapcsolódó, Szeged MJV Önkormányzata részéről aláírásra kerülő Komfortlevelet (tulajdonosi kötelezettségvállalást). Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Városüzemeltetési Irodát, a Közgazdasági Irodát és a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

22 22

23 23

24 24

25 25 Dr. Binszki József: Szavazásra bocsátja a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. és a Raiffeisen Bank Zrt. közötti szerződésmódosítás Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság általi jóváhagyásra vonatkozó javaslatot. A bizottság a javaslatot 7 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: /2014. (XII.19.) JÜKB sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsága megtárgyalta dr. Molnár László városüzemeltetési irodavezető /2014 ikt. számú Önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok hiteléhez kapcsolódó készfizető kezesi szerződés/komfortlevél jóváhagyása (a Szegedi Hőszolgáltató Kft., a Szegedi Közlekedési Kft., a Szegedi Sport és Fürdők Kft. és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. hitele) tárgyú előterjesztést és az alábbi határozatot hozza: 1./ A Bizottság jóváhagyásra javasolja a határozat 1. sz. mellékletét képező, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Raiffeisen Bank Zrt. között létrejövő Sz-R797/2004 sz. hitelszerződés XIII. sz. módosítását (hitelkeret összege: 50 millió forint, hitelkeret lejárat napja: december 01.). 2./A Bizottság jóváhagyásra javasolja a határozat 2. sz. mellékletét képező, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Raiffeisen Bank Zrt. között létrejövő (Sz-R797/2004 sz. hitelszerződés XIII. sz. módosításához (hitelkeret összege: 50 millió forint, hitelkeret lejárat napja: december 01.) kapcsolódó, Szeged MJV Önkormányzata részéről aláírásra kerülő Komfortlevelet (tulajdonosi kötelezettségvállalást). Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Városüzemeltetési Irodát, a Közgazdasági Irodát és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

26 26

27 27

28 28

29 29 6. Szeged, Bakay N. u. 50. sz. alatti ingatlanra vonatkozó adásvételi szerződés-tervezetek szövegének módosítása Előadó: Városüzemeltetési Iroda Dr. Binszki József: Az előterjesztés szerint a jövőben az ellenjegyzést és ingatlannyilvántartási eljárás bonyolítását dr. Faludi Csaba ügyvéd fogja végezni. Megállapítja, hogy az előterjesztéssel kapcsolatban észrevétel, hozzászólás nincs. Szavazásra bocsátja a Szeged, Bakay Nándor u. 50. sz. alatti ingatlanra vonatkozó határozati javaslatot. A bizottság a javaslatot 8 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: /2014. (XII.19.) JÜKB sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsága megtárgyalta a Városüzemeltetési Iroda vezetőjének /2014. számú a Szeged, Bakay N. u. 50. sz. alatti ingatlanra vonatkozó adásvételi szerződés tervezet szövegének módosítása tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: A Bizottság a Szeged, Bakay N. u. 50. sz. alatti ingatlanra vonatkozó, a /2014. (VIII. 18.) JÜKB. sz. határozattal jóváhagyott adásvételi szerződés tervezetek módosított szövegét a határozat melléklete szerint jóváhagyja. Fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesítést kapnak a tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Jegyzői Iroda, Közgazdasági Iroda, Városüzemeltetési Iroda, valamint az IKV Zrt.

30 /2014. (XII.19.) Jükb sz. határozat melléklete ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS TERVEZET mely létrejött alulírott helyen és napon egyrészről Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata 6720 Szeged, Széchenyi tér 10. adószám: KSH-szám: bankszámlaszám: Raiffeisen Bank Rt. képviseletében: Dr. Botka László polgármester mint ELADÓ továbbiakban, mint ELADÓ másrészről : név/cégnév: székhely: adószám: cégjegyzékszám/ megyei nyilvántartási szám: KSH-szám: bankszámlaszám: képviseletében: mint VEVŐ továbbiakban, mint VEVŐ között az alábbi feltételekkel: 1. Az ELADÓ eladja 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező, az ingatlan-nyilvántartásban a Szeged, III. kerület 25579/3 helyrajzi és Szeged, Bakay Nándor u. 50. fali számmal felvett, kivett kollégium megjelölésű ingatlanát, a hozzá tartozó 4110 m2 alapterületű földrészlettel, melyet a VEVŐ Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 255/2014. (VI. 27.) Kgy. sz. határozata alapján zártkörű pályázat útján lefolytatott versenyeztetési eljárás keretében, licitálással kialakult és a jelen szerződés 2. pontjában rögzített vételáron megvásárol. 2. Az 1. pontban körülírt ingatlan vételára.,- Ft, azaz millió 00/100 forint. A VEVŐ a vételárból a pályázati felhívásnak megfelelően.,- Ft-ot, azaz. 00/100 forintot pályázati biztosíték címén már (a pályáztatást lebonyolító IKV Zrt. Raiffeisen Bank Zrt-nél vezetett számlájára) megfizetett, mely összeg beleszámít a vételárba, és a szerződés aláírását követően a szerződést biztosító foglalónak minősül. A VEVŐ a vételár fennmaradó részét:.,- Ft-ot, azaz..,00/100 forintot jelen szerződés hatályba lépéséről szóló értesítés részéről történő kézhezvételét követő 15 (tizenöt) napon belül köteles megfizetni az ELADÓ HUF KÖLTSÉGV. ELSZ. számlájára, és az erről szóló bizonylatot bemutatni. Amennyiben a

31 31 VEVŐ a vételár megfizetésére vonatkozó bármely kötelezettségét elmulasztja, az ELADÓ jogosult a szerződéstől minden további intézkedés nélkül azonnal és egyoldalúan elállni, a foglaló jogkövetkezményét érvényesíteni. A VEVŐ e körben nyilatkozza figyelemmel a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló évi CXXXVI. törvényben foglaltakra hogy a vételár nem bűncselekményből származik. 3. A jelen szerződés hatályba lépésének feltétele, hogy az állam nem él a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. törvényben biztosított elővásárlási jogával. Az adásvételi szerződés az MNV Zrt. elővásárlási jogról szóló lemondó nyilatkozata megérkezését követő napon, amennyiben írásos válasz nem érkezik az MNV Zrt.-től, a nyilatkozattételre történő felhívás igazolt feladását követő 51. napon lép hatályba. Amennyiben az állam él az elővásárlási jogával, az erről szóló nyilatkozat kézhezvételétől számított 15 napon belül a foglaló a vevő részére visszatérítésre kerül. 4. Az ELADÓ szavatolja az adásvétel tárgyát képező ingatlan per-, igény- és tehermentességét, valamint azt, hogy adók módjára behajtható köztartozás nem terheli. Ezt a Szegedi Járási Földhivatal által. sz. alatt napján kiadott tulajdoni lap másolattal igazolja. 5. A VEVŐ az ingatlant megtekintette, az állapotát ismeri. A pályázati kiírásban foglaltakat tudomásul vette, beleértve az előre közölt szerződéses feltételeket. Az ingatlant ennek megfelelően vásárolja meg, a vételárra ezek ismeretében megfelelő üzleti felelősséggel és mérlegeléssel tett ajánlatot. 6. Az ingatlan birtokba adására a teljes vételár igazolt kiegyenlítését követő 5 napon belül kerül sor. Szerződő felek a birtokba adás alkalmával felvett jegyzőkönyv szerint, az abban rögzített óraállásoknak megfelelően rendezik a közüzemi fogyasztás díjait. 7. A 176/2008. (VI.30.) Kormányrendelet rendelkezései alapján a szerződés tárgyát képező ingatlan vonatkozásában energetikai tanúsítvány készítése szükséges. Az ingatlanra vonatkozó energetikai tanúsítvány azonosító kódja:. A vevő jelen szerződés aláírásával nyilatkozik, hogy az energetikai tanúsítványt/ vagy annak másolatát az eladótól napján átvette. 8. A szerződő felek megállapítják, hogy a Vevő a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI törvény 3. (1) bek. 1. pont b) vagy c) alpontjai (vevő személyétől függ) alapján átlátható szervezetnek minősül, melyről a pályázat benyújtásakor cégszerűen aláírt módon nyilatkozott 9. Az ELADÓ kijelenti, hogy Magyarország törvényei szerint működő önkormányzat; a VEVŐ pedig kijelenti, hogy az Európai Unió Magyarország tagállamának cégjegyzékébe bejegyzett törvényesen működő gazdasági társaság, vagy egyesület, vagy alapítvány (vevő személyétől függ). Ennek megfelelően a szerződő felek kijelentik, hogy sem elidegenítési, sem pedig szerzési képességük nem korlátozott. Az ezen szerződést aláírók teljes felelősségük tudatában kijelentik, hogy ezen szerződés aláírására feljogosított személyek. 10. Az ingatlan tulajdonjoga a vételár teljes kiegyenlítésével száll át a vevőre. Az eladó a vételár maradéktalan kiegyenlítését követően ügyvédi ellenjegyzéssel ellátott külön okiratban

32 32 foglalt nyilatkozatával adja majd hozzájárulását ahhoz, hogy az 1. pontban részletesen körülírt ingatlan tulajdonjoga vétel jogcímén vevő javára 1/1 arányban az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzésre kerüljön. 11. A szerződő felek az adókra és illetékekre vonatkozó tájékoztatást tudomásul vették. VEVŐ a visszterhes vagyonátruházási illeték tekintetében, annak kiszabása előtt önállóan saját hatáskörben eljárva nyilatkozik. 12. A szerződő felek jelen adásvételi szerződés elkészítésével, ellenjegyzésével és az ingatlannyilvántartási eljárás bonyolításával dr. Faludi Csaba (6720 Szeged, Kölcsey u. 13.) ügyvédet bízzák meg. 13. A jelen szerződésben nem részletezett kérdésekben a Ptk. megfelelő rendelkezései az irányadóak. 14. Felek megállapodnak abban, hogy jelen szerződésből eredő esetleges vitás kérdéseiket elsősorban békés úton, egyeztetéssel kívánják rendezni. Amennyiben az egyeztető tárgyalások nem vezetnek eredményre, kikötik az ELADÓ székhelye szerint illetékes bíróság kizárólagos illetékességét. A 10 eredeti példányban készült, 3 számozott oldalt és 14 pontot magába foglaló szerződést elolvasás és értelmezés után a felek egyetértőleg írják alá. Kelt: Szeged, napján Kelt: Szeged, napján.... Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata eladó Dr. Botka László..... Ellenjegyzem : napján : ügyvéd vevő

33 /2014. (XII.19.) Jükb sz. határozat melléklete ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS TERVEZET részletfizetéssel mely létrejött alulírott helyen és napon egyrészről Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata 6720 Szeged, Széchenyi tér 10. adószám: KSH-szám: bankszámlaszám: Raiffeisen Bank Rt. képviseletében: Dr. Botka László polgármester mint ELADÓ továbbiakban, mint ELADÓ másrészről : név/cégnév: székhely: adószám: cégjegyzékszám / megyei nyilvántartási szám: KSH-szám: bankszámlaszám: képviseletében: mint VEVŐ továbbiakban, mint VEVŐ között az alábbi feltételekkel: 1. Az ELADÓ eladja 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező, az ingatlan-nyilvántartásban a Szeged, III. kerület 25579/3 helyrajzi és Szeged, Bakay Nándor u. 50. fali számmal felvett, kivett kollégium megjelölésű ingatlanát, a hozzá tartozó 4110 m2 alapterületű földrészlettel, melyet a VEVŐ Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 255/2014. (VI. 27.) Kgy. sz. határozata alapján zártkörű pályázat útján lefolytatott versenyeztetési eljárás keretében, licitálással kialakult és a jelen szerződés 2. pontjában rögzített vételáron megvásárol. 2. Az 1. pontban körülírt ingatlan vételára.,- Ft, azaz millió 00/100 forint. A VEVŐ a vételárból a pályázati felhívásnak megfelelően.,- Ft-ot, azaz. 00/100 forintot pályázati biztosíték címén már (a pályáztatást lebonyolító IKV Zrt. Raiffeisen Bank Zrt-nél vezetett számlájára) megfizetett, mely összeg beleszámít a vételárba, és a szerződés aláírását követően a szerződést biztosító foglalónak minősül. A VEVŐ a vételár fennmaradó részét:.,- Ft-ot, azaz,- 00/100 forintot és utána a Ptk. szerinti kamatot köteles Eladónak megfizetni. Vevő a részleteket...

34 34 havi egyenlő részletben köteles megfizetni az ELADÓ HUF KÖLTSÉGV. ELSZ. számlájára, és az erről szóló bizonylatot bemutatni. Minden részlet a tárgyhónap 15. napjáig esedékes. Amennyiben a VEVŐ a vételár megfizetésére vonatkozó részletfizetési kötelezettségével késedelembe esik köteles az Eladó részére késedelmi kamatot fizetni, amennyiben pedig a részletfizetési kötelezettségével több, mint 30 nappal esik késedelembe a teljes tartozás egy összegben azonnal esedékessé válik. A VEVŐ e körben nyilatkozza figyelemmel a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló évi CXXXVI. törvényben foglaltakra hogy a vételár nem bűncselekményből származik. 3. Vevő köteles az e szerződéssel megszerzett ingatlant jól karbantartani, és a szerződés hatálybalépésének időpontjától a vételár teljes kielégítéséig vagyonbiztosítással rendelkezni a szerződés tárgyát képező ingatlan vonatkozásában azzal, hogy az ingatlan lényeges értékcsökkenését vagy megsemmisülését kompenzáló biztosítási összeg engedményezettje a fennálló vételárhátralék és járulékai erejéig a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata. A jelen pontban foglalt engedményezésről a VEVŐ a kötelezettet értesíteni köteles. A VEVŐ a biztosítási szerződés megkötését az adásvételi szerződés megkötésétől számított 15 napon belül igazolni köteles. Amennyiben az ingatlanra vonatkozó biztosítási jogviszony a VEVŐ hibájából- a teljes vételárhátralék kiegyenlítését megelőzően megszüntetésre kerül, úgy a VEVŐ a részletfizetési kedvezményt elveszíti, és a még hátralékos vételár egy összegben azonnal esedékessé válik. VEVŐ köteles jelen adásvételi szerződés alapján- saját költségén- elkészíttetni és az IKV Zrt. részére 15 napon belül benyújtani közjegyző által készített tartozáselismerő nyilatkozatát. 4. A jelen szerződés hatályba lépésének feltétele, hogy az állam nem él a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. törvényben biztosított elővásárlási jogával. Az adásvételi szerződés az MNV Zrt. elővásárlási jogról szóló lemondó nyilatkozata megérkezését követő napon, amennyiben írásos válasz nem érkezik az MNV Zrt.-től, a nyilatkozattételre történő felhívás igazolt feladását követő 51. napon lép hatályba. Amennyiben az állam él az elővásárlási jogával, az erről szóló nyilatkozat kézhezvételétől számított 15 napon belül a foglaló a vevő részére visszatérítésre kerül. 5. Az ELADÓ szavatolja az adásvétel tárgyát képező ingatlan per-, igény- és tehermentességét, valamint azt, hogy adók módjára behajtható köztartozás nem terheli. Ezt a Szegedi Járási Földhivatal által.. sz. alatt..napján kiadott tulajdoni lap másolattal igazolja. 6. A VEVŐ az ingatlan megtekintette, az állapotát ismeri. A pályázati kiírásban foglaltakat tudomásul vette, beleértve az előre közölt szerződéses feltételeket. Az ingatlant ennek megfelelően vásárolja meg, a vételárra ezek ismeretében megfelelő üzleti felelősséggel és mérlegeléssel tett ajánlatot. 7. A 176/2008. (VI. 30.) Kormányrendelet rendelkezései alapján a szerződés tárgyát képező ingatlan vonatkozásában energetikai tanúsítvány készítése szükséges. Az ingatlanra vonatkozó energetikai tanúsítvány azonosító kódja:...

35 35 A vevő jelen szerződés aláírásával nyilatkozik, hogy az energetikai tanúsítványt / vagy annak másolatát az eladótól napján átvette. 8. Az ingatlan birtokba adására a szerződés hatályba lépését követő 5 napon belül kerül sor. Szerződő felek a birtokba adás alkalmával felvett jegyzőkönyv szerint, az abban rögzített óraállásoknak megfelelően rendezik a közüzemi fogyasztás díjait. 9. A szerződő felek megállapítják, hogy a Vevő a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI törvény 3. (1) bek. 1. pont b) vagy c) alpontjai (vevő személyétől függ) alapján átlátható szervezetnek minősül, melyről a pályázat benyújtásakor cégszerűen aláírt módon nyilatkozott. 10. Az ELADÓ kijelenti, hogy Magyarország törvényei szerint működő önkormányzat; a VEVŐ pedig kijelenti, hogy az Európai Unió Magyarország tagállamának cégjegyzékébe bejegyzett törvényesen működő gazdasági társaság, vagy egyesület, vagy alapítvány (vevő személyétől függ). Ennek megfelelően a szerződő felek kijelentik, hogy sem elidegenítési, sem pedig szerzési képességük nem korlátozott. Az ezen szerződést aláírók teljes felelősségük tudatában kijelentik, hogy ezen szerződés aláírására feljogosított személyek. 11. Az ELADÓ már most feltétlen és visszavonhatatlan beleegyezését adja ahhoz, hogy az 1., pontban meghatározott ingatlanra a VEVŐ tulajdonjoga adásvétel jogcímén 1/1 arányban az ingatlan-nyilvántartásban átvezetésre kerüljön. 12. Felek megegyeznek, hogy a szerződést jelzáloggal, valamint elidegenítési és terhelési tilalommal biztosítják. Amennyiben a biztosított ingatlant harmadik személy érdekében végrehajtás alá vonják, úgy VEVŐ a részletfizetési kedvezményt elveszíti, és a fennmaradó vételárhátralék az esetlegesen felmerült késedelmi kamatokkal együttesen a végrehajtási eljárás megindulásának idejében egy összegben válik esedékessé. 13. A Szerződő felek kérik a T. Földhivatalt, hogy ELADÓ jelzálogjogát és annak biztosítékául szolgáló elidegenítési és terhelési tilalmat a tulajdonszerzéssel azonos időben és rangsorban, a fennálló vételárhátralék és járulékai erejéig az ingatlan-nyilvántartásba bejegyezni szíveskedjen. 14. A szerződő felek az adókra és illetékekre vonatkozó tájékoztatást tudomásul vették. VEVŐ a visszterhes vagyonátruházási illeték tekintetében, annak kiszabása előtt önállóan saját hatáskörben eljárva nyilatkozik. 15. A szerződő felek jelen adásvételi szerződés elkészítésével, ellenjegyzésével és az ingatlannyilvántartási eljárás bonyolításával dr. Faludi Csaba (6720 Szeged, Kölcsey u. 13.) ügyvédet bízzák meg. 16. A jelen szerződésben nem részletezett kérdésekben a Ptk. megfelelő rendelkezései az irányadóak. 17. Felek megállapodnak abban, hogy jelen szerződésből eredő esetleges vitás kérdéseiket elsősorban békés úton, egyeztetéssel kívánják rendezni. Amennyiben az egyeztető tárgyalások nem vezetnek eredményre, kikötik az ELADÓ székhelye szerint illetékes bíróság kizárólagos illetékességét.

36 36 A 10 eredeti példányban készült 3 számozott oldalt és 17 pontot magába foglaló szerződést elolvasás és értelmezés után a felek egyetértőleg írják alá. Kelt: Szeged, napján Kelt: Szeged, napján.... Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata eladó Dr. Botka László..... vevő Ellenjegyzem : napján : ügyvéd Dr. Binszki József: Megköszöni a bizottsági tagok munkáját és az ülést bezárja. Kmf. Dr. Binszki József a bizottság elnöke Réperger Zsuzsanna jegyzőkönyvvezető Tóth Károly a bizottság alelnöke

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2009. december 11-én tartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Bartáné Tóth Mária Dr.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Városüzemeltetési Iroda osztályvezetője

J e g y z ő k ö n y v. Városüzemeltetési Iroda osztályvezetője J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2013. május 31-én a Polgármesteri Hivatal hivatalos üléstermében tartott rendkívüli ülésének

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági, valamint Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottságának

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági, valamint Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottságának Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági, valamint Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottságának 2015. február 23. napján tartott együttes ülésének jegyzőkönyve (nyílt) 2 Jegyzőkönyv

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged, Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2009. augusztus 11-én tartott rendkívüli nyilvános üléséről. Jelen vannak: Dr. Pintér

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. szeptember 10. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

Kiegészítés a Közgyűlés 6. számú, Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú napirendi pontjához

Kiegészítés a Közgyűlés 6. számú, Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú napirendi pontjához Kiegészítés a Közgyűlés 6. számú, Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú napirendi pontjához Tisztelt Közgyűlés! 1./ Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonát képezi 1/1 arányban

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. január 14. Dr. Pavlek Tünde sk.

Részletesebben

Adásvételi szerződés

Adásvételi szerződés 1 Ingatlan-adásvételi szerződés haszonélvezeti jogról való ingyenes lemondással, foglaló kikötésével, tulajdonjog fenntartása mellett Adásvételi szerződés amely létrejött egyrészről eladó családi és utóneve:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2014. március 12-én a Polgármesteri Hivatal hivatalos üléstermében tartott rendes ülésének

Részletesebben

Előterjesztés a Gazdasági Bizottság részére a Budapest X. kerület, Liget u. 1/c I. 16. szám alatti ingatlan értékesítéséről

Előterjesztés a Gazdasági Bizottság részére a Budapest X. kerület, Liget u. 1/c I. 16. szám alatti ingatlan értékesítéséről Budapest Főváros X. kerület Alpolgármestere j(; t. Előterjesztés a Gazdasági Bizottság részére a Budapest X. kerület, Liget u. 1/c I. 16. szám alatti ingatlan értékesítéséről I. Tartalmi összefoglaló Budapest

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Szeged, Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2010. december 9-én tartott rendes, nyilvános üléséről. Jelen vannak: Dr. Keresztúri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága augusztus 27-én tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága augusztus 27-én tartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2008. augusztus 27-én tartott üléséről Jelen vannak: Virág András a bizottság elnöke Póda Jenő a bizottság alelnöke Lauer István

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2013. szeptember 20-i ülése 6. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2013. szeptember 20-i ülése 6. számú napirendi pontja 1 Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2013. szeptember 20-i ülése 6. számú napirendi pontja Javaslat haszonélvezeti jog alapításáról szóló szerződés jóváhagyására Előadó: dr. Puskás

Részletesebben

Előterjesztői kiegészítés a Kgy. 12. sz. Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései megnevezésű napirendi ponthoz

Előterjesztői kiegészítés a Kgy. 12. sz. Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései megnevezésű napirendi ponthoz Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere 6745 Szeged, Pf. 473. Előterjesztői kiegészítés a Kgy. 12. sz. Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései megnevezésű napirendi ponthoz Tisztelt Közgyűlés! A

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÜLÉSÉNEK. 6/2014.(1.16.) számú. határozata

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÜLÉSÉNEK. 6/2014.(1.16.) számú. határozata NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÜLÉSÉNEK 6/2014.(1.16.) számú határozata a 296/2013.(XII.19.) számú határozattal kapcsolatos tájékoztató elfogadásáról A Közgyűlés az előterjesztést megtárgyalta és a

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Szám:9033-7/2014. Javaslat a 01219 hrsz.-ú állami tulajdonú ingatlan önkormányzati tulajdonba vételéhez

Részletesebben

TELEKALAKÍTÁSSAL VEGYES INGATAN ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS

TELEKALAKÍTÁSSAL VEGYES INGATAN ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS TELEKALAKÍTÁSSAL VEGYES INGATAN ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS amely létrejött BÁN ZALÁN ÉS BÁN-ANDRÁSI SZILVIA GÁRDONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT között * 2019. április. napján 1 TELEKALAKÍTÁSSAL VEGYES INGATAN ADÁSVÉTELI

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. december 15. Szombathyné dr.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2012. április 5-én tartott rendes nyilvános üléséről. Jelen vannak: Dr. Keresztúri Farkas

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2008. május 13-án tartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Dr. Pintér Ferenc Dr. Szőke

Részletesebben

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS

ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről: VITUKI Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kutató Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. végelszámolás alatt (1095 Budapest, Kvassay Jenő út 1., Cg.: 01-09-913657,

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának. 2015. április 9. napján tartott rendkívüli ülésének

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának. 2015. április 9. napján tartott rendkívüli ülésének 1 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2015. április 9. napján tartott rendkívüli ülésének j e g y z ő k ö n y v e (nyílt) 2 J e g y z ő k ö n y v Készült:

Részletesebben

A Rendelet 3. (1) bekezdés d) és g) pontja az alábbiak szerint módosul, továbbá a 3. (1) bekezdés az alábbi l) ponttal egészül ki 3.

A Rendelet 3. (1) bekezdés d) és g) pontja az alábbiak szerint módosul, továbbá a 3. (1) bekezdés az alábbi l) ponttal egészül ki 3. 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 32/2017.(IX. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló 17/1994. (IV. 26.) Kgy. rendelet

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2012. szeptember 10-én tartott rendkívüli ülésének nyilvános üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2012. január 9-én tartott rendkívüli nyilvános üléséről. Jelen vannak: Dr. Keresztúri

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Költségvetési Bizottsága elnöke Szám: 830-9/2011. Mellékletek: 2 db.

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Költségvetési Bizottsága elnöke Szám: 830-9/2011. Mellékletek: 2 db. Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Költségvetési Bizottsága elnöke Szám: 830-9/2011. Mellékletek: 2 db. ELŐTERJESZTÉS a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Költségvetési

Részletesebben

Dorog Város Képviselő-testülete 2015. szeptember 2-án tartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. 122/2015.(IX.02.) Képviselő-testületi határozat

Dorog Város Képviselő-testülete 2015. szeptember 2-án tartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből. 122/2015.(IX.02.) Képviselő-testületi határozat Dorog Város Jegyzője 2510 DOROG Bécsi u. 71. Tel:(36) 33 431-299 Fax:(36) 33 431-377 1/13/2015. KIVONAT Dorog Város Képviselő-testülete 2015. szeptember 2-án tartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. november 27. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága december 6. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága december 6. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jegyzőkönyv Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2013. december 6. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Dr. Bohács Zsolt a bizottság elnöke Gila

Részletesebben

Javaslat. ingatlan használati jogának átadására a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére.

Javaslat. ingatlan használati jogának átadására a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére. PÁSZTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-185/2012. A döntés meghozatala minősített Szavazattöbbséget igényel! Javaslat ingatlan

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. november 13. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

Vételi jogot biztosító szerződés

Vételi jogot biztosító szerződés Vételi jogot biztosító szerződés ingatlanra Vételi jogot biztosító szerződés amely létrejött egyrészről családi és utónév: születési családi és utónév:. születési hely és idő:.. anyja neve:... lakcím:....

Részletesebben

1. Eladó kijelenti, hogy 1/1 részbeni kizárólagos tulajdonát képezi az alábbi ingatlan:

1. Eladó kijelenti, hogy 1/1 részbeni kizárólagos tulajdonát képezi az alábbi ingatlan: Ikt.sz.: PVV Zrt. ADÁSVÉTELI ELŐSZERZŐDÉS B-10-00-01 VERZIÓ: 3.0 mely létrejött egyrészről a PVV Pécsi Városüzemelési és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: Pécs, Búza tér 8/b. szám,

Részletesebben

(2) A Rendelet 10. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép és a következő (3a)-(3b) bekezdésekkel egészül ki:

(2) A Rendelet 10. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép és a következő (3a)-(3b) bekezdésekkel egészül ki: 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 41/2017. (XII.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló 17/1994. (IV. 26.) Kgy.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2014. június 11-én a Polgármesteri Hivatal hivatalos üléstermében tartott rendes ülésének

Részletesebben

KEZESSÉGVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS (készfizető kezesség)

KEZESSÉGVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS (készfizető kezesség) OTP BANK Nyrt. Szerződésszám: Előadó: KEZESSÉGVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS (készfizető kezesség) amely létrejött egyrészről az OTP BANK NYRT., (székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 16., nyilvántartásba vette a

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 25-i ülésére Tárgy: Zirc, Alkotmány és Állomás utca között megépült gyalog- és kerékpárút telekhatárrendezése Előadó:

Részletesebben

2 A fentiekre tekintettel a Felek az alábbiakban állapodnak meg. I. A SZERZŐDÉS ÉRTELMEZÉSE 1.1 Meghatározások A jelen szerződésben nagybetűvel írt szavak, kifejezések - hacsak a szövegkörnyezetből másképp

Részletesebben

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K i v o n a t Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Képviselő-testületének 76/2013. (04.25.) Öh. sz. határozata A Biatorbágy, 04/26,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. május 21-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. május 21-ei ülésére 1 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/129-4/2009. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

IKTATÓSZÁM: ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS-TERVEZET amely létrejött egyrészről a Szekszárdi Víz-és Csatornamű Kft. (cégjegyzékszám: Cg. 17-09- 002090, adószám: 11285610-2-17, székhely: 7100 Szekszárd, Epreskert

Részletesebben

Adásvételi szerződés

Adásvételi szerződés 1 Ingatlan-adásvételi szerződés haszonélvezeti jog alapításával (több vevő) Adásvételi szerződés amely létrejött egyrészről adóazonosító jel:. mint eladó (a továbbiakban: Eladó), másrészről adóazonosító

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 9275-4/2013 Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Javaslat Somoskőújfalu Község Önkormányzat iskolaépületére vonatkozó használati szerződés megszüntetésére, és az ingatlan Hibó Tamás Művészeti

Részletesebben

TÁRGY: Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás üzletrészének megvásárlása

TÁRGY: Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás üzletrészének megvásárlása AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 44. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás üzletrészének megvásárlása E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. június 14. Dr. Pavlek Tünde jegyző

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. b) öt év feletti, illetve határozatlan időtartamú bérbeadás joga a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

POLGÁRMESTERE. b) öt év feletti, illetve határozatlan időtartamú bérbeadás joga a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Tárgy: Javaslat az Arany János Általános Iskola és a Scheiling Kft. közötti, határozatlan idejű bérleti szerződés jóváhagyására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 29-i üléséről.

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 29-i üléséről. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 24-7/2012/JT. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 29-i üléséről. Napirend:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2008. február 12-én tartott rendes üléséről. Jelen vannak: Dr. Pintér Ferenc Dr. Szőke

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának 2013. január 18-án tartott rendkívüli ülésének nyilvános üléséről. Jelen vannak: Dr.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1 TELEFON +36 84 504100 FAX:+36 84 504 103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2016. március 7... Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek -

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30, péntek: 8-12 óráig Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

Polgármester javasolja, hogy a testület a meghívóban 1. sz. melléklet - szereplő napirend szerint tartsa ülését, az alábbi kiegészítéssel:

Polgármester javasolja, hogy a testület a meghívóban 1. sz. melléklet - szereplő napirend szerint tartsa ülését, az alábbi kiegészítéssel: 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 2/21/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 17. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös Önkormányzati

Részletesebben

Tisztelt felhasználók! Új képviselői kezdeményezés érkezett. Benyújtó neve: Kalmár Ferenc címe:

Tisztelt felhasználók! Új képviselői kezdeményezés érkezett. Benyújtó neve: Kalmár Ferenc  címe: Tisztelt felhasználók! Új képviselői kezdeményezés érkezett Benyújtó neve: Kalmár Ferenc E-mail címe: kalmarf1@t-online.hu Kezdeményezés tárgya: Sürgősségi indítvány Leírás: Tisztelt Polgármester Úr! A

Részletesebben

polgármester Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei 1 pld. határozati javaslat

polgármester Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei 1 pld. határozati javaslat Előterjesztő megnevezése: Dr. Botka László polgármester Iktatószám: 92177/2012. Tárgy: Preferált szervezetek bérbeadás iránti kérelmei Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Készítette: Városüzemeltetési

Részletesebben

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÜLÉSÉNEK. 132/2014.(VI.26.) számú. határozata

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÜLÉSÉNEK. 132/2014.(VI.26.) számú. határozata NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÜLÉSÉNEK 132/2014.(VI.26.) számú határozata a MÁV Zrt-vel kötött adásvételi szerződés megszüntetéséről A Közgyűlés az előterjesztést megtárgyalta és 1. A MÁV Magyar Államvasutak

Részletesebben

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Rimóc Község Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Rimóc Község Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2013. augusztus 1.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Rimóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 1-én 18.00

Részletesebben

5/1994. (III.31.) Kgy. számú rendelete. (egységes szerkezetben)

5/1994. (III.31.) Kgy. számú rendelete. (egységes szerkezetben) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat 11/1996. (VII.12.) Kgy. sz., 17/1999. (VII.9.) Kgy. sz., 5/2001. (III. 9.) Kgy. sz., a 6/2004. (IV.30.) a 17/2004. (X.1.) és a 7/2006. (III.31.) rendeletével 1

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága szeptember 17-én tartott üléséről. Városüzemeltetési Iroda

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága szeptember 17-én tartott üléséről. Városüzemeltetési Iroda J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2010. szeptember 17-én tartott üléséről Jelen vannak: Virág András a bizottság elnöke Póda Jenő a bizottság alelnöke Lauer

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/1040-1/2013/I. Üi.: dr. Vass Zoltán Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Mészáros Imre ingatlanrész vásárlási

Részletesebben

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek -

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30, péntek: 8-12 óráig Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: I. 2-345/2007. Tárgy: Makó - Rákosi ingatlanok pályázat útján Üi.: Joó Sz. történő értékesítése Melléklet: 1 db pályázati felhívás, 1 db pályázati

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. - a továbbiakban a felek együttes említése esetén: Szerződő Felek között a mai napon és helyen az alábbi feltételek mellett:

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. - a továbbiakban a felek együttes említése esetén: Szerződő Felek között a mai napon és helyen az alábbi feltételek mellett: MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről (székhely: 1042 Budapest, István út 14., statisztikai számjele: 15504005-7511-321-01, adószáma: 15504005-2-41, képviseli: dr. Derce Tamás polgármester), mint

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága augusztus 05-én tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága augusztus 05-én tartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2009. augusztus 05-én tartott üléséről Jelen vannak: Virág András a bizottság elnöke Lauer István a bizottság tagja Dr. Mécs

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. 2. napirendi pont: Előterjesztés Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata folyószámla hitelkeret szerződésének megkötéséről

Jegyzőkönyvi kivonat. 2. napirendi pont: Előterjesztés Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata folyószámla hitelkeret szerződésének megkötéséről Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2012. március 8-ai rendkívüli közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 2. napirendi pont: Előterjesztés Sopron Megyei

Részletesebben

- a Képviselı-testületnek -

- a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - önkormányzati tulajdonú bérlakás hasznosításáról Tisztelt

Részletesebben

Jegyzőkönyv /2008. (09.10.) VTLB sz. HATÁROZAT

Jegyzőkönyv /2008. (09.10.) VTLB sz. HATÁROZAT Jegyzőkönyv Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Városrendezési, Tulajdonosi és Lakásügyi Bizottsága 2008. szeptember 10-én tartott soros nyílt üléséről. Jelen vannak: Gila Ferenc, a bizottság elnöke

Részletesebben

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 209/2014.(X.30.) számú határozata

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 209/2014.(X.30.) számú határozata NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 209/2014.(X.30.) számú határozata a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. "Sóstó 2015/A" kötvényének átstrukturálásáról A Közgyűlés az előterjesztést megtárgyalta, és jóváhagyta

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága június 17-én tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága június 17-én tartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2009. június 17-én tartott üléséről Jelen vannak: Virág András a bizottság elnöke Póda Jenő a bizottság alelnöke Lauer István

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete január 28-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete január 28-i ülésére Tárgy: Küldetés Alapítvány kérelme Sorszám: IV/5 Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdasági Osztály Döntéshozatal módja: Egyszerű szótöbbség Véleményező bizottság: Pénzügyi Bizottság Egyéb előterjesztés

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. november 22-én megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Közbiztonságának 2012. május 31-én tartott rendes nyilvános üléséről. Jelen vannak: Dr. Keresztúri Farkas Csaba Dr.

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete augusztus 04-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete augusztus 04-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. augusztus 04-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve 196/2015. (VIII.04.) határozat Lévai Istvánné és Lévai István bogácsi lakos részére

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés Egészségügy és Szociális Bizottságának április 9. napján tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés Egészségügy és Szociális Bizottságának április 9. napján tartott nyílt üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlés Egészségügy és Szociális Bizottságának 2014. április 9. napján tartott nyílt üléséről Jelen vannak: dr. Kozma József, a Bizottság elnöke, képviselő

Részletesebben

Törvényességi véleményezésre bemutatva: augusztus

Törvényességi véleményezésre bemutatva: augusztus Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 60933-5/2008. CÍM: A Sopron, Ágfalvi úti 8530/206 hrsz-ú ingatlan értékesítésére kiírt pályázatról Előterjesztő: Dr. Simon István

Részletesebben

INGATLAN ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS

INGATLAN ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS INGATLAN ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS amely létrejött Név: Születési név: Születési hely, idő: Anyja neve: Lakcím: Személyazonosító jel: Személyi igazolvány szám: Adóazonosító jel: mint - a továbbiakban valamint

Részletesebben

I N G AT L A N ADÁSVÉTELI S Z E R Z Ő D É S amely létrejött,

I N G AT L A N ADÁSVÉTELI S Z E R Z Ő D É S amely létrejött, egyrészről: I N G AT L A N ADÁSVÉTELI S Z E R Z Ő D É S amely létrejött, SOPRON MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA (900 Sopron, Fő tér 1.)I, képviseli: dr. Fodor Tamás polgármester, kötelezettségvállalási

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága február 07-én tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága február 07-én tartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi Bizottsága 2014. február 07-én tartott üléséről Jelen vannak: dr. Farkas László a bizottság elnöke Póda Jenő Ménesi Imre dr. Révész Mihály

Részletesebben

Város Polgármestere. ELŐTERJESZTÉS Biatorbágy 1850, és 1853 hrsz-ú ingatlanok ajándékozásáról

Város Polgármestere. ELŐTERJESZTÉS Biatorbágy 1850, és 1853 hrsz-ú ingatlanok ajándékozásáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Biatorbágy 1850,

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 31-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 31-i ülésére Tárgy: Szent Lázár Alapítvány kérelme a Békés, Petőfi u. 35. szám alatti ingatlan hasznosítására vonatkozóan Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta osztályvezető-helyettes Gazdasági Osztály Véleményező

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel. Humán Közszolgáltatási Iroda. 1 db. határozati javaslat

Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel. Humán Közszolgáltatási Iroda. 1 db. határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Solymos László alpolgármester Iktatószám: 01/22879/2014. Tárgy: Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel Készítette: Humán Közszolgáltatási Iroda Melléklet:

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. augusztus 27. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Ózdi Távhő Kft. PH.Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási. Ó z d, április 26.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Ózdi Távhő Kft. PH.Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási. Ó z d, április 26. J a v a s l a t az Ózdi Távhő Kft. által benyújtott KEOP-5.4.0/11-2011-0014. jelű pályázat támogatási szerződéséhez alapítói hozzájárulás megadására, illetve biztosíték adására Előterjesztő: Polgármester

Részletesebben

BALATO FÜRED VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL POLGÁRMESTER Szám: Előkészítő: dr. Lamperth Amarilla/Geiszler Éva Tárgy: Balatonfüredi Petőfi Sportkör kérelme Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület

Részletesebben

Javaslat az ózdi belterületi 3621 hrsz-ú, Mekcsey út 64. szám alatti önkormányzati tulajdonú ingatlan hasznosításával kapcsolatos döntés meghozatalára

Javaslat az ózdi belterületi 3621 hrsz-ú, Mekcsey út 64. szám alatti önkormányzati tulajdonú ingatlan hasznosításával kapcsolatos döntés meghozatalára Javaslat az ózdi belterületi 3621 hrsz-ú, Mekcsey út 64. szám alatti önkormányzati tulajdonú ingatlan hasznosításával kapcsolatos döntés meghozatalára Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH Településfejlesztési

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 9-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 9-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 9-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Volek György alpolgármester, Barna Tiborné,

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 31-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 31-i ülésére Tárgy: Békési Motoros Baráti Kör kérelme a Békés, Széchenyi tér 4. szám alatti ingatlan ingyenes használatára Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdasági Osztály Sorszám: IV/12. Döntéshozatal módja:

Részletesebben

ERDŐKERTES JEGYZŐKÖNYVE

ERDŐKERTES JEGYZŐKÖNYVE 11/2014/J ERDŐKERTES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. JÚLIUS 23-ÁN MEGTARTOTT NYILVÁNOS RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Az ülésen alkotott rendeletek és hozott határozatok jegyzéke: 54/2014.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. május 05. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság január 4-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendkívüli ülésén.

ÖSSZEFOGLALÓ. Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság január 4-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendkívüli ülésén. 03-3/15-1/2017. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2017. január 4-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendkívüli ülésén. Jelen vannak: dr. Csizmadia Péter a

Részletesebben

cr) ~~ ~~A(~ Kovácsné Szatai Ágnes N Y REGYHÁZA NvíREGVHÁZA MEGVEI JOGÚ VÁROS Ügyiratszám: VAGY/512-2/2015. ELŐTERJESZTÉS polgármester ~

cr) ~~ ~~A(~ Kovácsné Szatai Ágnes N Y REGYHÁZA NvíREGVHÁZA MEGVEI JOGÚ VÁROS Ügyiratszám: VAGY/512-2/2015. ELŐTERJESZTÉS polgármester ~ NvíREGVHÁZA 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-500 MEGVEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-501 POLGÁRMESTERE E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: VAGY/512-2/2015. Ügyintéző:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2013.január 4. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2013.január 4. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jegyzőkönyv Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2013.január 4. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Dr. Bohács Zsolt a bizottság elnöke Gila Ferenc,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 14.-én 16,00 órakor megtartott RENDKÍVÜLI üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 14.-én 16,00 órakor megtartott RENDKÍVÜLI üléséről JEGYZŐKÖNYV 2009. július 14.-én 16,00 órakor megtartott RENDKÍVÜLI üléséről Az ülés helye: Az ülés vezetője: A Képviselő-testületből jelen vannak: A Képviselő-testületből távol vannak: Hivatalból jelen

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/1000-1/2014/I Üi.: dr. Kurunczi Péter Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Csongrád Megyei Levéltár használati

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete Abony, Kossuth tér 1. 2/13/2007. Tárgy: jkv-i kivonat

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete Abony, Kossuth tér 1. 2/13/2007. Tárgy: jkv-i kivonat Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740. Abony, Kossuth tér 1. 2/13/2007. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. április 11-i rendkívüli üléséről.

Részletesebben

KIVONAT. A Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének december 10. napján tartott soros (nyílt) ülésének jegyzıkönyvébıl. /2010. (XII.10.) Kgy. sz.

KIVONAT. A Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének december 10. napján tartott soros (nyílt) ülésének jegyzıkönyvébıl. /2010. (XII.10.) Kgy. sz. A Közgyőlés megtárgyalta dr. Botka László A 100%-os önkormányzati tulajdonú A Közgyőlés a Szegedi Közlekedési Kft. 2010. I-III. negyedéves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóját tudomásul veszi. Városüzemeltetési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete augusztus 27-én órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete augusztus 27-én órakor megtartott rendkívüli üléséről Ügyszám: 1/8-12/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. augusztus 27-én 10.00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Ülés helye: Jelen vannak: Ajkai Közös

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. október 18-án megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

A rendelet hatálya Általános rendelkezések

A rendelet hatálya Általános rendelkezések 1. oldal A Tolna Megyei Önkormányzat 13/1997. (X. 2.) önkormányzati rendelete 1 a tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek - a módosításokkal egységes szerkezetben - 2 A Tolna

Részletesebben