Előterjesztés. Balatonkenese Város Önkormányzata 8174 Balatonkenese Béri Balogh Ádám tér 1. Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő Testület!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Előterjesztés. Balatonkenese Város Önkormányzata 8174 Balatonkenese Béri Balogh Ádám tér 1. Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő Testület!"

Átírás

1 TÁTORJÁN SZOCIÁLIS Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 8174 Balatonkenese Dózsa György tér 1 06/88/ tatorjan.jatekvar@invitel.hu Balatonkenese Város Önkormányzata 8174 Balatonkenese Béri Balogh Ádám tér 1. Előterjesztés Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő Testület! Tátorján Szociális Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. megbízott ügyvezetője kérem, hogy a szeptemberi rendes, soron következő ülésén Balatonkenese Város Önkrmányzat Képviselő Testülete tárgyalja meg és fogadja el a Tátorján Játékvár Bölcsőde és Családi Napközi folyó évi munkájáról szóló beszámolót. Balatonkenese, Novák Éva megbízott ügyvezető

2 Beszámoló a Tátorján Szociális Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft év időarányos munkájáról Tárgyi feltételek módosulása A fenntartásunkban lévő Papkeszi Mókuska Bölcsőde 2013.január 1-én bezárt. Az intézményben lévő felszerelések, eszközök Balatonkenese Város tulajdonában álltak. Leltár alapján kenesei intézmények (TSZSZI, Kipp- Kopp Óvoda, Tátorján Kft.) ezek közül igényelhettek szükségleteiknek megfelelően. Intézményünkben is sok hasznos eszköz, játék került, így bővítve, pótolva az eddigieket. Az épület belső festése, apróbb karbantartási munkáinak elvégzése aktuálissá vált ebben az évben, hiszen az intézmény megnyitása óta erre nem került sor. Augusztus végén egy nagylelkű felajánlásnak köszönhetően az intézmény bölcsődei és családi napközis csoportszobája, valamint konyhák, mosdók kifestése megtörtént. Köszönjük szépen a felajánlást, segítséget, a névtelenséget kérő adományozónak, önerőből szinte megoldhatatlan lett volna ez a nagy munka. Az intézmény összes helyisége megfelel az Európai Uniós elvárásoknak, előírásoknak. A két csoportszoba berendezése, felszereltsége, játékkészlete magas színvonalú, biztonságos, miden szempontból megfelel a szakmai előírásoknak. A gondozási egységekhez terasszal kapcsolódó játszóudvar felszereltsége is színvonalas, tágas, sok hely van a gyermekek mozgásigényének kielégítésére. Az intézmény udvarát, környezetét folyamatosan ápoljuk. Ebben nagy segítségünkre volt a városgondnokság, rendszeres fűnyírásukat ezúton is köszönöm. Az ültetett fák nagysága lassan eléri azt a szintet, hogy árnyékot nyújtanak az udvarunkon. A homokozó árnyékolását remélhetőleg rövid időn belül meg tudjuk oldani egy fix állvánnyal, (az eddigi ideiglenes megoldások helyett) az ehhez szükséges anyag rendelkezésre áll. Az intézmény személyi feltételei, létszámváltozások án az eddigi ügyvezető közös megegyezéssel távozott az intézmény éléről, ettől az időponttól kaptam megbízást a Kft. vezetésére, így az alkalmazotti létszám egy fővel csökkent. A meglévő dolgozók feladatait, munkakörét úgy módosítottam, csoportosítottam át, hogy munkaerő felvétele nélkül az összes szolgáltatás továbbra is jó színvonalon megmaradjon. A bölcsődei csoportban beosztott technikai dolgozó családi napközis segítő, játéktári animátor feladatot kapott, helyette dajka végzettségű, napi hat órában dolgozó, a gyermeknevelésben nagy tapasztalattal rendelkező személy látja el ezt a feladatot. A napi takarító feladatokat egy négy órában foglalkoztatott dolgozó látja el tól a kisgyermeknevelők személyében történt változás. A közös megegyezéssel máshol elhelyezkedő kolléganő helyett helyben lakó, megfelelő végzettséggel rendelkező gondozónő látja el bölcsődés gyermekeink gondozását, nevelését. A gondozónők napi hét órát töltenek a csoportban, heti váltásban, két műszakban dolgoznak, reggel 6,30-17 óráig a nyitvatartási időnek megfelelően.

3 Alkalmazottak létszáma A 15/1998(IV.30) NM rendelet 1. számú melléklete 1. Alapellátások részének megfelelő létszámminimum normáinak megfelelő az intézményben alkalmazattak létszáma, összesen 7 fő. A táblázatban nem szerepel 1fő ügyvezető, 1 fő napi 4 órában dolgozó takarítónő Bölcsőde Családi Napközi Alternatív napközbeni ellátás- játszóház Csoportok száma Kisgyermek nevelő 2 fő 1 fő 0,5 fő Technikai segítő 1fő napi 6 órában 0,5 fő Gyermekorvos 1 fő havi 4 órában A családi napközis és játszóházi soron szereplő 0,5 fő egy napi nyolc órában dolgozó alkalmazott. Férőhelyek kihasználtsága Év tól Beíratott gyermekek száma Tátorján Bölcsőde Tátorján Bölcsőde 12 férőhely ellátotti átlaglétszám 13 fő Kipp- Kopp Óvoda fenntartásában fő től 7,1 fő Beíratott gyermekek száma Családi Napközi Családi Napközi 7 férőhely ellátotti átlaglétszám fő fő fő 9,06 fő 17 fő 5,22 fő 762 fő fő 10,03fő 13 fő 5,33 fő 468 fő fő 9,73 fő 12 fő 4,74 fő 410 fő fő 9,56 fő 10 fő 5,02 fő 249 fő fő Átlag ig 8.19 fő 7 fő Átlag ig 5, 12 fő Játéktári szolgáltatást igénybe vevő gyermekek száma ig 194 fő Az intézmény működési engedélyében szereplő férőhelyek betöltöttek. Az ellátotti átlaglétszám a naponta jelenlévő gyermekek éves átlagát mutatja. Az átlagot lehúzza a nyári és téli zárva tartás, valamint a gyermekek betegségének ideje, amikre nem kapunk normatívát. Ebben az évben a festési munkálatok miatt hosszabb volt a zárva tartási idő az elmúlt évek gyakorlatánál.

4 Gyermeklétszám alakulása i állapotnak megfelelően: Tátorján Bölcsőde: 11 fő + 1 fő előjegyzésben Családi Napközi: 7 fő szeptemberétől 3 bölcsődés és 2 családi napközis gyermekünk ment óvodába. Gyermekek lakhely szerinti megoszlása Lakhely Tátorján Bölcsőde Családi Napközi Balatonkenese- Balatonakarattya 12 fő 5 fő Balatonalmádi 0 2 fő Bölcsődénkben ig egy fő balatonfőkajári gyermek vette igénybe az ellátást, az édesanya munkaidő beosztása úgy alakult, hogy lakóhelyén meg tudja oldani gyermeke ellátását. A Tátorján Bölcsődében év folyamán hátrányos helyzetű gyermekek száma: 5 fő (GYVK), ingyenes étkező, jelenleg 3 fő (ebből) veszélyeztetettek száma: 1 50% étkezési kedvezményre jogosult 3 gyermekes család gyermeke: 1 fő tartósan beteg, kedvezményezett étkező: 2 fő

5 A Tátorján Bölcsőde és Családi Napközi szakmai munkájának bemutatása dióhéjban Az intézményben folyó gondozás, nevelés A Tátorján Bölcsődében és a Családi Napköziben a szakmai programnak megfelelően, azonos elvek alapján folyik a gyermekek gondozása, nevelése, minden gyermek egyéni fejlődésének, biológiai szükségleteinek megfelelő, személyre szóló ellátást kap. A gyermekélelmezés A gyermekek napirendjén belül a kulturált étkezés feltételeit és a szabályrendszer kialakítását is feladatnak tekintjük. Ízléses tálaló edényekből, jó hangulatban folyik az étkezés. A korosztálynak megfelelő, gyermekorvos által jóváhagyott étlap alapján a balatonfűzfői Susogó Team Kft. készíti el és szállítja a napi négyszeri étkezéstetéshez szükséges ételt. A kapcsolat és az ételek minősége és mennyisége korrekt. Pihenés, alvás Idejét, időtartamát a napirend és a gyermekek igénye határozza meg. Az alváshoz nyugodt légkört, és megfelelő tárgyi feltételeket biztosítunk (kényelmes fekhely, friss levegő, csend). Tiszteletben tartjuk a gyermek alvási szokásait, a megszokott játékot, cumit, textíliát kapja meg, s ha kell, a gondozónők közvetlen jelenlétével, simogatással altatják őket. Öltözködés Legfontosabb funkciója az időjárás változásaival szembeni védekezés, de e tevékenység közben fejlődik a gyermek önállósága és az igényessége is. Az öltözködésnél a felnőtt szerepe a gyermek önállóságának támogatása, amely a teljes kiszolgálástól a segítő, irányító tevékenységig terjed. Gyermekeink saját ruhában vannak, a csoportszobában váltócipőt használnak. Egészségvédelem, egészségnevelés Feladatunk a környezethez való alkalmazkodás és az alapvető emberi higiénés szokások kialakításának segítése. Ügyelünk, hogy mindenkor érvényesüljön a folyamatosság, a fokozatosság, az önkéntesség és a választhatóság elve. Gondozó-nevelő munkánkban arra törekszünk, hogy a mozgás a szabadban tartózkodás az egész napi tevékenység szerves része legyen. A tárgyi környezet biztosítása mellett a praktikum, az akadálymentesség és az esztétikum követelményeit tartjuk szem előtt. Az érzelmi fejlődés, szocializáció segítése A kisgyermek elsősorban érzelmi lény, érdeklődését érzelmei irányítják. Elsődleges szocializációs környezete a család, amelyben nevelkedik. Az érzelmek befolyásolhatóak, pozitív érzelmek elősegíthetőek, de ugyanúgy a negatív érzelmek is. A kisgyermek gondozásának egyik alapfeltétele a pozitívumokra való támaszkodás, a pozitív megerősítés. Feladataink körébe tartozik, hogy derűs légkört biztosítsunk, segítsük a beszoktatással járó nehézségek feldolgozását, csökkentését.

6 A bölcsődei és családi napközis élet megszervezése, kapcsolattartás Kapcsolattartás a szülőkkel: az intézmény az otthoni ellátást egészíti ki, szorosan együttműködve a szülőkkel. Az együttműködés partneri viszonyt feltételez, mely nem túl bizalmaskodó, de őszinteségen alapszik. - Jelentkezéskor a szülő betekintést nyerhet az intézmény életébe - Minden szülő kap egy írásos tájékoztatót a házi és napi rendről - Ha szükséges családlátogatás során ismerkedik meg a gyermek a gondozónővel. Adaptáció: a szülővel közösen történik, gyermekenként eltérő időtartamban, átlag két hét Az intézményben dolgozók munkájukat nagy szakértelemmel, felelősség vállalással, empátiával végzik. A szülők és gyermekek ragaszkodása, szeretete számunkra a legnagyobb elismerés. A bölcsődénkben és a családi napköziben több olyan család van, akik már a második, harmadik gyermeküket is hozzánk íratták be. A Szülői Érdek-képviseleti Fórum működése Minden új gondozási évben megalakítjuk a Szülői Érdekképviseleti Fórumot. A fórum létrehozását, működését a gyermekvédelmi törvény határozza meg. Tagjai: 1 fő a Kft. részéről, 3-1 fő a szülői (2fő szülő bölcsőde 1fő családi napközis) és a gondozónői oldalról. A tagok aktívan, tevőlegesen segítik napi problémáink megoldását, közösségi programjaink megvalósulását. Ez úton is köszönöm pozitív hozzáállásukat, kiállásukat az intézmény mellett. Kapcsolattartás társintézményekkel Az évi XXXI. Gyermekvédelmi törvény értelmében a bölcsőde a rendszerben a jelző funkciót ellátó intézmény. A gyermekek érdekérvényesítése törvényi kötelezettséget jelent a gyermekek gondozásában részt vevő gondozók számára. Együtt működünk mindazon intézményekkel, személyekkel, akikkel a gyermek ellátása során kapcsolatba kerülünk: TSZSZI, védőnő, gyermekorvos, óvoda, Polgármesteri Hivatal munkatársai. Tátorján Játékvár Játszóháza Szülővel történő közös játék, játéktári felügyelet, és az itt igényelhető házi gyermekfelügyelet biztosítja a biztonságos elhelyezést rendszeresen, alkalomszerűen vagy alternatív formában. Szívesen látjuk a nyaralók és térségünkben élő gyermekeket, családokat is. A játéktárba érkező családok számára a közös játék feltételei adottak. Pozitívumként számolhatunk a gyermektársaságot kereső családok megelégedettségével. A városunkból több kisgyermekes család szívesen látogatja a játszóházat, megismerve az itt folyó munkát ebben az évben két helyi gyermeket íratták így be a családi napközibe. A Tipegő Klub összejöveteleinek helyet biztosítunk. Teljes nyitvatartási idő alatt vállalunk időszakos (néhány óráig tartó) gyermekfelügyeletet, azonnali igény alapján, általában a nyári időszakban van erre igény. A szülők többnyire a délelőtti, illetve a kora délutáni órákban bízták ránk gyermekeiket. Napi, heti bérletes megoldásokat kínálunk, (játék tábor)ezel a lehetőséggel többen éltek. Két budapesti kisgyermek ellátását 7 héten keresztül biztosítottuk ilyen módon, akik idős nagyszülőre voltak bízva óvodájuk felújítása miatt. Balatonkenesén lakó kisgyermekeknek egész évben kedvezményes áron biztosítjuk a szolgáltatásokat. A játékvár szolgáltatásai közül a jelmezkölcsönzés január február hónapokban nagyon sikeres. Jelmezeinket bővítjük, karban tartjuk, kb. 110 jelmezzel rendelkezünk.

7 Az év leglátogatottabb és legsikeresebb játéktári programja a Tátorján Gyermeknap volt. A rossz idő ellenére teltházas volt a rendezvényünk. Egész nap ingyenes programokkal vártuk a kedves látogatókat, nagy örömünkre sokan voltak kíváncsiak Roli bűvész műsorára, az egész napos ingyenes játszóházi lehetőségre, alkotó foglalkozásra. Mindenki nyert a gyermeknapi tombolán, az Eleven cukrászat felajánlásának köszönhetően pedig mindenkinek jutott a gyermeknapi tortából és süteményekből. Kihelyezett játszóházak A Kft. ezen szolgáltatása csökkenő tendenciát mutat szeptemberétől az ezzel a területtel foglalkozó kolléganő közös megegyezéssel máshol talált végzettségének megfelelő munkát. Munkaköre a (külső helyszínek koordinálása, üzletkötés, játszóházak vezetése) nem lett betöltve az intézmény bizonytalan helyzete, majd anyagi nehézségek miatt. Az ügyvezető váltás időpontja sem kedvezett az ilyen jellegű szerződések megkötésének. Májusban már későn volt a környező települések és a helyi rendezvények műsor kínálatához csatlakozni. Papkeszi, Litér, Balatonfűzfő egy-egy rendezvényén mini játszóházzal, alkotó foglalkozással, bohóc parádéval szerepeltünk. Sikeres gyermek születésnapot bonyolítottunk le pl. Balatonakarattyán, Balatonvilágoson. A helyi rendezvényeken nem számítottak a munkánkra. Vak Bottyán, Bezerédj strandokon működő játszóházaink Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének a 175/2013.(IV. 25) számú határozata alapján június 15-től Balatonkenese Vak Bottyán és Bezerédj Strandjain heti 3 napon napi 6 órában játszóházi szolgáltatás biztosított a Tátorján Kft. a strandi kihelyezett játszóház céljára elkerített kijelölt helyen. A kihelyezett játszóházakban a strandok látogatói ingyenesen igénybe vehetik a Kft. által biztosított szolgáltatást. Mindkét strandon állandó, képzett (nyugdíjas pedagógus, főiskolát végzett fiatal) gyermekszerető és gyermekekhez értő munkatárs alkalmi foglalkoztatás keretében látta el az animátori feladatokat. Munkájukkal kapcsolatban kritikai észrevétel nem, csak dicséret érkezett a kigyermekes családok részéről. A már ismert, jól elfogadott és keresett szolgáltatást a Bezerédj strandon általában kisbabás, szinte egész nyáron itt tartózkodó nyaralósok vették igénybe. A Vak Bottyán strandon a gyermekek életkor szerinti megoszlása szélesebb skálán mozgott, így itt az alkotó munkához biztosított eszközöknek nagy sikere volt.

8 A Tátorján Szociális Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. gazdálkodása Az intézmény fenntartója a Tátorján Szociális Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. A Kt.-ben többségi tulajdonosa Balatonkenese Város Önkormányzata 94% (TSZSZI 3%, Balatonkenese Városért Közalapítvány 3%). A Kft. gazdálkodását elfogadott éves költségvetés alapján végzi. Az éves költségvetés fedezésére állami normatívát igénylünk, ám ez csak részben fedezi a működési költségeket ban Ft/ ellátott bölcsődés gyermek fajlagos összeg volt meghatározva, míg 2009-től ez az összeg már csak Ft volt gyermekenként és azóta is változatlan. Balatonkenese Város Önkormányzata támogatást nyújt az intézmény működéséhez. Ebben az évben Balatonkenese Város Önkormányzata már több alkalommal is tárgyalta a Kft. pénzügyi helyzetét. A májusi és a szeptember 15-i állapot összehasonlítását az 1.számú melléklet tartalmazza. Az eltelt időben a Kft. pénzügyi helyzete stabilizálódott. A NAV felé fizetendő részletfizetési kötelezettségünk kiegyenlítésre került. A havonta fizetendő adójárulékok határidőben utalásra kerülnek, így a Kft. jelenleg köztartozás mentes. A szállítók felé fennálló tartozások nagy része rendezésre került. Nem határidőre kiegyenlített számla Balatonkenese Város Önkormányzata felé több havi telefondíj. A könnyvizsgálati díj nagyobb része rendezett, Ft elmaradás van a számlából. A Magyar Államkincstár felé hátralékként beírt összeg nem elmaradás, a részletfizetési határozatnak megfelelően, határidőben teljesített a visszafizetés. Ez év dec. 15-ig kell a teljes összeget kiegyenlíteni. Balatonkenese Város Képviselő-testülete a Kft. pénzügyi helyzetét megismerve úgy határozott, hogy a Tátorján- Szociális Szolgáltatóház saját tőkéjét Ft összeggel pótolja a évi támogatására meghatározott keretből. (Határozat 287/2013(VI.20). Az átutalás megtörtént májusától szeptember 15-ig Ft fizetési kötelezettség került kiegyenlítésre. Ezen összeg az önkormányzati támogatás ütemezésének előrehozásából, bérmegtakarításokból, nyári strandi szolgáltatásokból, játszóházi bevételekből tevődik össze. A Kft. feladatainak ellátásához a 2. számú melléklet táblázatában szereplő pénzeszközre van szükség havonta. Mivel az 1. számú mellékletben részletezett májusig felhalmozott hiány kezelésére az önkormányzat előre hozottan folyósította a fenti határozat szerint költségvetésében biztosított támogatás két havi támogatásnak megfelelő összegét, így a Kft november, december havi működéséhez hiányzik a támogatás ezen összege.

9 Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő Testület! Kérem, hogy a Tátorján Szociális Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft november, december havi zavartalan működéséhez Ft támogatást biztosítani szíveskedjenek. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testülete a i rendkívüli ülésén határozatában döntött a Tátorján Szociális Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. jegyzett tőkéjének Ft-ra történő lecsökkentéséről. Ezen határozat végrehajtása érdekében Dr. Endrődi Éva ügyvéd, a Kft. felügyelő bizottságának elnöke az ehhez szükséges teendőkről tájékoztatást nyújtott. A tőke csökkentés megvalósulásának egyik feltétele, hogy a többségi tulajdonos önkormányzat és a többi tulajdonos elhatározza a tőkepótlást. Erről egyidejűleg nem született képviselő testületi határozat. Kérem, hogy Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő Testülete, mint a Kft. többségi tulajdonosa, határozzon a Tátorján Szociális Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. szükséges tőke pótlásáról a gazdasági törvény ide vonatkozó előírásainak megfelelően.

Előterjesztés. Balatonkenese Város Önkormányzata 8174 Balatonkenese Béri Balogh Ádám tér 1.

Előterjesztés. Balatonkenese Város Önkormányzata 8174 Balatonkenese Béri Balogh Ádám tér 1. TÁTORJÁN SZOCIÁLIS Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 8174 Balatonkenese Dózsa György tér 1 06/88/482-472 tatorjan.jatekvar@invitel.hu Balatonkenese Város Önkormányzata

Részletesebben

Beszámoló a Kék Bagoly Bölcsőde éves működéséről

Beszámoló a Kék Bagoly Bölcsőde éves működéséről Beszámoló a Kék Bagoly Bölcsőde éves működéséről 2016-2017 nevelési év Készítette: Rasztik Lászlóné bölcsődevezető A bölcsődei ellátás feladata Az 1997.XXXI.tv.42 -a, valamint a 15/1998.(IV.30.) NM rendelet

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés év

Közhasznúsági jelentés év Közhasznúsági jelentés 2013. év Tátorján Szociális Szolgáltatóház Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. Készítette: Novák Éva ügyvezető Balatonkenese, 2014. 04. 15. Közhasznúsági jelentés részei I. A Tátorján

Részletesebben

TÁTORJÁN SZOCIÁLIS Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. Tátorján Játékvár

TÁTORJÁN SZOCIÁLIS Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. Tátorján Játékvár TÁTORJÁN SZOCIÁLIS Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. Tátorján Játékvár 8174 Balatonkenese Dózsa György tér 1. 0688/482-472 www.tatorjan.hu tatorjan.jatekvar@invitel.hu ELŐTERJESZTÉS Tisztelt

Részletesebben

BÖLCSÖDEI KÉRDŐÍV. Minden telephelyről külön lapot kérünk kitölteni!

BÖLCSÖDEI KÉRDŐÍV. Minden telephelyről külön lapot kérünk kitölteni! KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény (Stt.) 8. (2) bekezdése alapján kötelező. Nyilvántartási szám: 1203 BÖLCSÖDEI KÉRDŐÍV 2015 Adatszolgáltatók:

Részletesebben

Beszámoló a Tátorján Szociális Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft 2011. évi január 1-augusztus 31-ig terjedő időszak tevékenységéről.

Beszámoló a Tátorján Szociális Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft 2011. évi január 1-augusztus 31-ig terjedő időszak tevékenységéről. TÁTORJÁN SZOCIÁLIS Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft 8174 Balatonkenese Dózsa György tér 1. Tel-fax: 0688/482-472 Email: tatorjan.jatekvar@invitel.hu Beszámoló a Tátorján Szociális Szolgáltatóház

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Kisgyermekgondozó, -nevelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 54 61 02 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma:

Részletesebben

ENYINGI VÁROSI BÖLCSŐDE ÉVI BESZÁMOLÓ

ENYINGI VÁROSI BÖLCSŐDE ÉVI BESZÁMOLÓ ENYINGI VÁROSI BÖLCSŐDE 2015. ÉVI BESZÁMOLÓ Készítette: Tóth Judit intézményvezető A bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás részeként a gyermekek napközbeni ellátásának egyik formája. A bölcsődében a családban

Részletesebben

Megállapodás. 1997.XXXI.tv. 32. (7) alapján

Megállapodás. 1997.XXXI.tv. 32. (7) alapján 7.számú melléklet Megállapodás 1997.XXXI.tv. 32. (7) alapján mely létrejött egyrészről: Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete fenntartásában működő Lenvirág Bölcsőde és Védőnői Szolgálat,

Részletesebben

ENYINGI VÁROSI BÖLCSŐDE

ENYINGI VÁROSI BÖLCSŐDE ENYINGI VÁROSI BÖLCSŐDE 2016. ÉVI BESZÁMOLÓ Készítette: Tóth Judit intézményvezető A bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás részeként a gyermekek napközbeni ellátásának egyik formája. A bölcsődében a családban

Részletesebben

A BÖLCSŐDE SZAKMAI PROGRAMJA

A BÖLCSŐDE SZAKMAI PROGRAMJA A BÖLCSŐDE SZAKMAI PROGRAMJA KÉSZÜLT: CEGLÉDBERCEL 2009. 1 Tartalomjegyzék Bevezetés 3 1. Bemutatkozás 1.1. Funkció, ellátási kötelezettség...4 1.2. Kapcsolatrendszer..4 2. Tartalmi összetevők 2.1. A bölcsődei

Részletesebben

A Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat által jelenleg biztosított /kötelező / alapszolgáltatások és szakellátások formái és az ellátottak száma Az alábbi önkormányzati fenntartású intézmények

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A VÁROS 15/2012. (VI. 28.) önkormányzati rendelete

C S A N Á D P A L O T A VÁROS 15/2012. (VI. 28.) önkormányzati rendelete C S A N Á D P A L O T A VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2012. (VI. 28.) önkormányzati rendelete a gyermekek védelmét biztosító pénzbeli, természetbeni és személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti

Részletesebben

Mell.: 2 db kimutatás ASZKGYSZ beszámolója

Mell.: 2 db kimutatás ASZKGYSZ beszámolója Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota, Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105 731/2013. Tárgy: Az Önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatai ellátásának

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés részei

Közhasznúsági jelentés részei Közhasznúsági jelentés részei I. A Tátorján Szociális Szolgáltatóház Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft tagjai, feladata, tevékenysége II. Számviteli beszámoló Mellékletei: - Közhasznú egyszerűsített éves

Részletesebben

GOMBAI GÓLYAFÉSZEK ÓVODA ÉS MINI BÖLCSŐDE A mini bölcsődei ellátás igénybevételének módja

GOMBAI GÓLYAFÉSZEK ÓVODA ÉS MINI BÖLCSŐDE A mini bölcsődei ellátás igénybevételének módja GOMBAI GÓLYAFÉSZEK ÓVODA ÉS MINI BÖLCSŐDE A mini bölcsődei ellátás igénybevételének módja 1 Tájékoztató a mini bölcsődei ellátás igénybevételének módjáról A mini bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás részeként,

Részletesebben

K I V O N A T. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 28-án megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 28-án megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 0 K I V O N A T Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. június 28-án megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Ercsi Hétszínvirág Óvoda 2015/2016.

Részletesebben

Javaslat

Javaslat CSIMPILIMPI CSALÁDI NAPKÖZIK 3100 Salgótarján, Május 1 út 72. -----------------------------------------------------------------------------------------------------Javaslat A Keresztény Advent Közösség

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Gólyafészek Bölcsőde szülőkkel kötendő megállapodás módosításáról

ELŐTERJESZTÉS. A Gólyafészek Bölcsőde szülőkkel kötendő megállapodás módosításáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/142, 144 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A Gólyafészek Bölcsőde

Részletesebben

1. 1. (3) Az ingyenes szünidei gyermekétkeztetés és a nyári szünidei gyermekfelügyelethez kapcsolódó étkeztetés iránti kérelmekről a jegyző dönt.

1. 1. (3) Az ingyenes szünidei gyermekétkeztetés és a nyári szünidei gyermekfelügyelethez kapcsolódó étkeztetés iránti kérelmekről a jegyző dönt. Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2011. (I.24.) önkormányzati rendelete a gyermekek napközbeni ellátásáról (egységes szerkezetben az 5/2011.(II.25.) a 17/2012.(V.30.), a 13/2013.(VI.27.),

Részletesebben

Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete. 8/2007. (II. 1.) BVKt rendelete

Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete. 8/2007. (II. 1.) BVKt rendelete Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2007. (II. 1.) BVKt rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény helyi végrehajtásáról I. Rész Biharkeresztes

Részletesebben

Gyermekek napközbeni ellátási rendszerének átalakítása Február 17. Budapest

Gyermekek napközbeni ellátási rendszerének átalakítása Február 17. Budapest Gyermekek napközbeni ellátási rendszerének átalakítása 2016. Február 17. Budapest A gyermekek napközbeni ellátását érintő változások célja Új, rugalmasabb szabályok bevezetése Egyszerűbb ellátási formák

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2017. február 22-i ülésére

Részletesebben

Dabas Város Önkormányzatának. 7/ 2017 (II.21.) önkormányzati rendelete. a 4 Szirom Családi Bölcsőde Hálózat térítési díjáról

Dabas Város Önkormányzatának. 7/ 2017 (II.21.) önkormányzati rendelete. a 4 Szirom Családi Bölcsőde Hálózat térítési díjáról Dabas Város Önkormányzatának 7/ 2017 (II.21.) önkormányzati rendelete a 4 Szirom Családi Bölcsőde Hálózat térítési díjáról Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és gyámügyi

Részletesebben

Beszámoló a Füzesgyarmati Bölcsőde részéről

Beszámoló a Füzesgyarmati Bölcsőde részéről Füzesgyarmati Bölcsőde 5525 Füzesgyarmat, Mátyás utca 29. Tel. : (66) 491-182 e-mail: fgybolcsode@fuzestv.hu Beszámoló a Füzesgyarmati Bölcsőde részéről A nevelésben a kisgyermekkor sokkal fontosabb a

Részletesebben

Tátorján Játéktár, Kft. általános költségei Kiadás 2013. tervezett 2014. tervezett Megjegyzés Bérek, járulékok összesen: 2.888.655,- 2.821.

Tátorján Játéktár, Kft. általános költségei Kiadás 2013. tervezett 2014. tervezett Megjegyzés Bérek, járulékok összesen: 2.888.655,- 2.821. Tátorján Játéktár, Kft. általános költségei Kiadás 2013. tervezett 2014. tervezett Megjegyzés Ügyvezetői bér 50%-a 1.080.000,- 1.182.000 Adminisztrátív dolgozó bér 50%-a 810.000,- 0 2013.04.21-től nem

Részletesebben

A gyermekjóléti szolgálatok működésének bemutatása. Az együttműködés lehetőségei

A gyermekjóléti szolgálatok működésének bemutatása. Az együttműködés lehetőségei A gyermekjóléti szolgálatok működésének bemutatása Az együttműködés lehetőségei Gyermekvédelmi rendszer jogi háttere 1997. évi XXXI. Törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról 15/1998. (IV.

Részletesebben

Marcalgergelyi. Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2009.(III.18.) rendelete. falugondnoki szolgálatról

Marcalgergelyi. Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2009.(III.18.) rendelete. falugondnoki szolgálatról Marcalgergelyi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2009.(III.18.) rendelete falugondnoki szolgálatról (A 2/2010. (II.24.) rendelettel módosított szöveg.) Kihirdetve: 2009. március 18. Vadas László

Részletesebben

GYERMEKVÉDELMI ÉVES MUNKATERV 2012 2013.

GYERMEKVÉDELMI ÉVES MUNKATERV 2012 2013. Körösladányi Általános Művelődési Központ Zöldág Napköziotthonos Óvodája és Bölcsődéje 5516 Körösladány, Arany János utca 7. E-mail: klovoda@fuzestv.hu; zoldagovi@gmail.com / Web: www.amkkorosladany.hu

Részletesebben

Gyermekvédelmi munkaterv

Gyermekvédelmi munkaterv DÉVAVÁNYAI ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÓVODAI,BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNYEGYSÉG 5510 Dévaványa, Eötvös út 2. Telefon/fax: 06-66/483-149 E-mail: devaovik@gmail.com BÖLCSŐDEI Gyermekvédelmi munkaterv Készítette:Diósné

Részletesebben

5. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról

5. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról 5. Napirend BESZÁMOLÓ az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.) 96.

Részletesebben

9. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról

9. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról 9. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról 9. Napirend BESZÁMOLÓ az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról A gyermekek védelméről és a

Részletesebben

Javaslat a Szociális Szolgáltató Központ intézményegységeként üzemelő II. Számú Bölcsőde férőhelyszámának bővítésére

Javaslat a Szociális Szolgáltató Központ intézményegységeként üzemelő II. Számú Bölcsőde férőhelyszámának bővítésére Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: István Zsolt igazgató Tárgy: Javaslat a Szociális Szolgáltató Központ intézményegységeként üzemelő II. Számú Bölcsőde férőhelyszámának bővítésére Tisztelt

Részletesebben

Intézmény bemutatása

Intézmény bemutatása Intézmény bemutatása A Szivárvány Bölcsőde és Védőnői Szolgálat jelenleg egy székhelyen és két telephelyen működik. Az intézmény élén egy vezető áll, akinek a munkáját egy gazdasági vezető, egy élelmezésvezető,

Részletesebben

CSANODA-GYERMEKSZOLGÁLTATÓ Családi Napközi Nonprofit Bt. közhasznúsági jelentése 2011. évről

CSANODA-GYERMEKSZOLGÁLTATÓ Családi Napközi Nonprofit Bt. közhasznúsági jelentése 2011. évről CSANODA-GYERMEKSZOLGÁLTATÓ Családi Napközi Nonprofit Bt. közhasznúsági jelentése 2011. évről Bejegyezve: 2009. október 06. Székhely: 1202 Budapest, Bessenyei u. 10. Cégjegyzék száma: 01-06-782373 Adószáma:

Részletesebben

Buzsák Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2018. (XI. 30.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről

Buzsák Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2018. (XI. 30.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Buzsák Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2018. (XI. 30.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Buzsák Község Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület június 3-ai ülésére

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület június 3-ai ülésére Budakalász Város Polgármestere 99/2014.(VI.03.) számú előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2014. június 3-ai ülésére Tárgy: Javaslat a Budakalászi Bölcsőde működésével kapcsolatos

Részletesebben

Kistipegő Szolgáltató Nonprofit Kft Salgótarján, Corvin út 18. Telefon:

Kistipegő Szolgáltató Nonprofit Kft Salgótarján, Corvin út 18. Telefon: Kistipegő Szolgáltató Nonprofit Kft. 3100 Salgótarján, Corvin út 18. Telefon: 06-32-312-299 Javaslat a Kistipegő Nonprofit Kft. fenntartásában működtetett családi napközire vonatkozó ellátási szerződés

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: István Zsolt KSzSzK igazgató

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: István Zsolt KSzSzK igazgató Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: István Zsolt KSzSzK igazgató JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzatának a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról, azok igénybevételéről,

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének június 27-i rendes ülésére

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének június 27-i rendes ülésére 4781-1/2012. ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2012. június 27-i rendes ülésére Tárgy: Beszámoló a Kerekegyerdő Bölcsőde első évéről Az előterjesztést készítette: Csorbáné Takács

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2013. június 26. napján tartandó képviselő-testületi ülésre. Készítette: Müller Kinga Intézményi Irodavezető Tárgy: Javaslat a Kertvárosi

Részletesebben

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 28-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat az Üllői

Részletesebben

Ercsi Nagyközség Képviselő-testületének. 21/1999. (VI. 30.) Kt.sz. rendelete. az élelmezési nyersanyagnormákról és a fizetendő térítésdíjakról

Ercsi Nagyközség Képviselő-testületének. 21/1999. (VI. 30.) Kt.sz. rendelete. az élelmezési nyersanyagnormákról és a fizetendő térítésdíjakról Ercsi Nagyközség Képviselő-testületének 21/1999. (VI. 30.) Kt.sz. rendelete az élelmezési nyersanyagnormákról és a fizetendő térítésdíjakról Ercsi Nagyközség Önkormányzat képviselőtestülete a többszörösen

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

BÖLCSŐDE AZ ÓVODÁBAN Többcélú intézmények I. Országos Konferenciája a MÓD-SZER-TÁR-ban. Budapest,

BÖLCSŐDE AZ ÓVODÁBAN Többcélú intézmények I. Országos Konferenciája a MÓD-SZER-TÁR-ban. Budapest, BÖLCSŐDE AZ ÓVODÁBAN Többcélú intézmények I. Országos Konferenciája a MÓD-SZER-TÁR-ban Budapest, 2018.11.19. Jogszabályi háttér 6/2016. (III. 24.) EMMI rendelet a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti,

Részletesebben

1. 1. d) a gyermek-, vagy köznevelési intézményekben ellátott vagy tanuló gyermekekre,

1. 1. d) a gyermek-, vagy köznevelési intézményekben ellátott vagy tanuló gyermekekre, Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól ( egységes szerkezetben ) Aszód Város Önkormányzata Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------ CSIMPILIMPI CSALÁDI NAPKÖZIK 3100 Salgótarján, Május 1 út 72. ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Iktatószám: 1778/2015. Javaslat A Reménység

Részletesebben

TÁMOP-5.3.1.B-1-11/1-2012-0001. Akkr. szám.: AL 0008 Nyilv. sz.: 01-0790-04 Ügyletkód:...

TÁMOP-5.3.1.B-1-11/1-2012-0001. Akkr. szám.: AL 0008 Nyilv. sz.: 01-0790-04 Ügyletkód:... SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ A képzésbe jelentkező hallgatóinknak - akik a szociális ellátás, ápolás, idősgondozás területén szeretnének tevékenykedni kívánunk olyan szakmai ismereteket közvetíteni, melyek

Részletesebben

10. Napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról

10. Napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról 1 0. N a p i r e n d BESZÁMOLÓ az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.)

Részletesebben

Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (V. 8.) önkormányzati rendelete az Inárcsi Tipegő Bölcsőde térítési díjairól

Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (V. 8.) önkormányzati rendelete az Inárcsi Tipegő Bölcsőde térítési díjairól Inárcs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014. (V. 8.) önkormányzati rendelete az Inárcsi Tipegő Bölcsőde térítési díjairól Inárcs Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület június 22- i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület június 22- i ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017. június 22- i ülésére Előterjesztés a Gyermeklánc Óvoda dokumentumainak elfogadásáról A Képviselő-testület az alábbiak szerinti 13/2017.(I.19)Kt. sz. határozatával

Részletesebben

Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2011. (II.11.) számú ÖNKORMÁNYZATI RENDELET

Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2011. (II.11.) számú ÖNKORMÁNYZATI RENDELET Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2011. (II.11.) számú ÖNKORMÁNYZATI RENDELET A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról 1 1 Módosította: 5/2012.(II.14.) számú

Részletesebben

Gyermekvédelmi kedvezmények. Rendszeres kedvezmények számú táblázat - Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesítettek száma

Gyermekvédelmi kedvezmények. Rendszeres kedvezmények számú táblázat - Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesítettek száma 4.1.2. számú táblázat - Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesítettek száma év Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesítettek száma Ebből tartósan beteg fogyatékos gyermekek száma Kiegészítő

Részletesebben

5. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról

5. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról 5. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról 5. Napirend BESZÁMOLÓ az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról A gyermekek védelméről és a

Részletesebben

------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------ CSIMPILIMPI CSALÁDI NAPKÖZIK 3100 Salgótarján, Május 1 út 72. ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Javaslat a Keresztény Advent Közösség

Részletesebben

Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-611 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgarmester@tata.hu

Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-611 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgarmester@tata.hu Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-611 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgarmester@tata.hu Szám: I-1- /2012. ELŐTERJESZTÉS Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Pitvaros Térségi Petőfi Sándor Napközi Otthonos Óvoda és Egységes Óvoda- Bölcsőde

Pitvaros Térségi Petőfi Sándor Napközi Otthonos Óvoda és Egységes Óvoda- Bölcsőde Pitvaros Térségi Petőfi Sándor Napközi Otthonos Óvoda és Egységes Óvoda- Bölcsőde 694 Pitvaros, Petőfi tér. Tel: 62/650-43 OM azonosító: 20237 E-mail: pitvarosiovi@gmail.com KÖZZÉTÉTELI LISTA Az intézmény

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

A GYERMEKLIGET ÓVODAI OKTATÓ NONPROFIT

A GYERMEKLIGET ÓVODAI OKTATÓ NONPROFIT BESZÁMOLÓ BÖLCSŐDE A GYERMEKLIGET ÓVODAI OKTATÓ NONPROFIT Kft. működéséről 2011. szeptember 01-től 2012. augusztus 31-ig Készítette: Szabó Istvánné Óvodavezető Ezen beszámolónk intézményünk 2011. szeptember

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS június 30-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS június 30-i rendes ülésére Új napirendi pont Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 30-i rendes ülésére Tárgy: A szociális szolgáltatásokról szóló 22/2003. (VIII. 26.) rendelet

Részletesebben

1. napirendi pont Előterjesztés Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 25-i testületi ülésére.

1. napirendi pont Előterjesztés Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 25-i testületi ülésére. 1. napirendi pont Előterjesztés Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. április 25-i testületi ülésére. Tárgy: Előadó: Döntés: Gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról

Részletesebben

Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék Központi Szervezeti Egység MEGÁLLAPODÁS

Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék Központi Szervezeti Egység MEGÁLLAPODÁS A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (Gyvt) 32. (5) bekezdés a) pontja értelmében a gyermekjóléti alapellátások igénybevételének a megkezdése előtt, állami fenntartású

Részletesebben

2016/2017. NEVELÉSI ÉV. fő iskolai végzettségük szakképzettségük fő munkaköre óvodapedagógus 8 főiskola óvodapedagógus 3

2016/2017. NEVELÉSI ÉV. fő iskolai végzettségük szakképzettségük fő munkaköre óvodapedagógus 8 főiskola óvodapedagógus 3 Közzétételi lista Intézményi adatok Az óvoda neve: Mágocsi Bokréta Óvoda Egységes Óvoda-Bölcsőde Az óvoda székhelye: 7342 Mágocs, Templom tér 2 Az óvoda OM azonosítója: 202 111 Telefon: 06 72 451 122,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. augusztus 22-i rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. augusztus 22-i rendkívüli ülésére 6001-1/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. augusztus 22-i rendkívüli ülésére Tárgy: Bölcsődei térítési díjakról szóló önkormányzati rendelet megalkotása

Részletesebben

Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól (egységes szerkezet )

Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól (egységes szerkezet ) Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól (egységes szerkezet ) Aszód Város Önkormányzata Magyarország Alaptörvénye 32.

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS Amely létrejött egyrészt X.Y. (szül.:..., anyja neve: ) igénybevevő és.., a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonpro

MEGÁLLAPODÁS Amely létrejött egyrészt X.Y. (szül.:..., anyja neve: ) igénybevevő és.., a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonpro MEGÁLLAPODÁS Amely létrejött egyrészt X.Y. (szül.:..., anyja neve: ) igénybevevő és.., a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója - mint a társaság képviselője

Részletesebben

listája es nevelési év

listája es nevelési év Közzétételi listája 2016-2017-es nevelési év Készült a 229/2012..(VIII.28.) Korm. rend. és a Nktv. 23 (1)-(2) bek. alapján. A közoktatási intézmény adatai: Intézmény neve : Intézmény címe: Telefon/fax

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet célja és hatálya

I. fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet célja és hatálya Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelete a gyermekjóléti alapellátásokról, valamint gyermekek napközbeni ellátását biztosító étkeztetés intézményi

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 174/2013. (X. 30.) számú. h a t á r o z a t a

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 174/2013. (X. 30.) számú. h a t á r o z a t a ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata

Részletesebben

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja.

A tételhez használható segédeszközöket a vizsgaszervező biztosítja. A vizsgafeladat ismertetése: A szóbeli vizsgatevékenység a szakmai és vizsgakövetelmények alapján összeállított, a vizsgázó számára előre kiadott komplex szóbeli tételsor alapján történik. A vizsgázó a

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS eltérés az óvodai maximális csoportlétszámtól

ELŐTERJESZTÉS eltérés az óvodai maximális csoportlétszámtól 1. napirend eltérés az óvodai maximális létszámtól 1. Napirend ELŐTERJESZTÉS eltérés az óvodai maximális csoportlétszámtól Tisztelt Képviselő-testület! A megbízott óvodavezető éves beszámolójához kapcsolódóan

Részletesebben

Megszűntetett esetek száma a 18 év alatti védelembe vettek közül

Megszűntetett esetek száma a 18 év alatti védelembe vettek közül 4.1.1. számú táblázat - Védelembe vett és veszélyeztetett kiskorú gyermekek száma 4.1.2. számú táblázat - Rendszeres gyer év védelembe vett 18 év alattiak száma Megszűntetett esetek száma a 18 év alatti

Részletesebben

Vasadi Bölcsőde 2211 Vasad, Bem út Megállapodás

Vasadi Bölcsőde 2211 Vasad, Bem út Megállapodás Vasadi Bölcsőde 2211 Vasad, Bem út 92. vasadibolcsode@gmail.com www.vasadibolcsi.hu Megállapodás Az NM rend. 36. (1) bekezdése alapján bölcsődébe a gyermek húszhetes korától harmadik életévének, illetve

Részletesebben

Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék Központi Szervezeti Egység

Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék Központi Szervezeti Egység amely létrejött egyrészről a MEGÁLLAPODÁS Megállapodás száma:./ Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék (JEB) székhely címe: 1083 Budapest, Szigetvári u. 1. adószám: 16922545-2-42 képviselője: Koscsóné Kolkopf

Részletesebben

Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2011.(VII.01.) Önkormányzati rendelete a gyermekek védelméről

Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2011.(VII.01.) Önkormányzati rendelete a gyermekek védelméről Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2011.(VII.01.) Önkormányzati rendelete a gyermekek védelméről I. FEJEZET Általános rendelkezések A rendelet célja 1. E rendelet célja, hogy meghatározza

Részletesebben

Közzétételi lista

Közzétételi lista Közzétételi lista 2017-18 Intézményi adatok Az óvoda neve: Mágocsi Bokréta Óvoda Egységes Óvoda-Bölcsőde Az óvoda székhelye: 7342 Mágocs, Templom tér 2 Az óvoda OM azonosítója: 202 111 Telefon: 06 72 451

Részletesebben

Apátfalvi Bíbic Egységes Óvoda- Bölcsőde

Apátfalvi Bíbic Egységes Óvoda- Bölcsőde Apátfalvi Bíbic Egységes Óvoda- Bölcsőde 6931 Apátfalva, Maros utca 43. Tel: 62/ 260-052 Mobil: 20/ 2500 767 OM azonosító: 201361 E-mail: apatovi@freemail.hu KÖZZÉTÉTELI LISTA Az intézmény elnevezése:

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 136. 8500 PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/324-585

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 136. 8500 PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/324-585 PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 136. 8500 PÁPA, Fő u. 5. Tel: 89/324-585 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2013. október 10-i ülésére Tárgy: Pápa Város

Részletesebben

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (VIII.31.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (VIII.31.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról Egységes szerkezetbe a 6/2016. (III.31.) önkormányzati rendelettel Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (VIII.31.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról

Részletesebben

JÁTÉKVÁROS CSALÁDI NAPKÖZI LÉTREHOZÁSA BALASSAGYARMATON TÁMOP 2.4.5-12/1-2012-0266 BALASSAGYARMAT, 2013. OKTÓBER 03.

JÁTÉKVÁROS CSALÁDI NAPKÖZI LÉTREHOZÁSA BALASSAGYARMATON TÁMOP 2.4.5-12/1-2012-0266 BALASSAGYARMAT, 2013. OKTÓBER 03. JÁTÉKVÁROS CSALÁDI NAPKÖZI LÉTREHOZÁSA BALASSAGYARMATON TÁMOP 2.4.5-12/1-2012-0266 BALASSAGYARMAT, 2013. OKTÓBER 03. LAMENDA KFT. tevékenysége számviteli, pénzügyi, könyvelési szolgáltatás civil szervezetek

Részletesebben

A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/ /101 es, és 102 es mellék telefonszámon kérhető.

A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/ /101 es, és 102 es mellék telefonszámon kérhető. Társadalmi egyeztetés A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/29-330-011 /101 es, és 102 es mellék telefonszámon kérhető. Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének a

Részletesebben

Közszolgáltató, önállóan működő intézmények ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN

Közszolgáltató, önállóan működő intézmények ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN Közszolgáltató, önállóan működő intézmények ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN A költségvetési szerv Neve: SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT Székhelye: 3922 TAKTAHARKÁNY, HONVÉD U. 32. SZ. Feladat ellátási

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 26-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Beszámoló a Semmelweis Bölcsőde 2012. évi munkájáról ELŐTERJESZTŐ

Részletesebben

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND Füzesabony 2009 1. Az óvoda helye az oktatási rendszerben, óvodai felvétel - Az óvoda 3 éves kortól az iskolába járáshoz

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület augusztus 30-ai RENDKÍVÜLI ülésére

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület augusztus 30-ai RENDKÍVÜLI ülésére Budakalász Város Polgármestere 148/2013.(VIII.30.) számú előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2013. augusztus 30-ai RENDKÍVÜLI ülésére Tárgy: Készítette: Javaslat az óvodai álláshelyek

Részletesebben

Különös közzétételi lista nevelési év

Különös közzétételi lista nevelési év Óvodavezető Óvodapedagógus Gondozónő Dajka Összesen: CSODA- VÁR EGYSÉGES ÓVODA - BÖLCSŐDE 3791, Sajókeresztúr, Petőfi út 25. sz. Telefon/Fax: 46/317-285 E-mail: sajoker.ovi@gmail.com OM azonosító: 201607

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének szeptember 3-án tartott üléséről. Rendelet és Határozatok mutatója

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének szeptember 3-án tartott üléséről. Rendelet és Határozatok mutatója JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. szeptember 3-án tartott üléséről Rendelet és Határozatok mutatója 10/2013. (IX: 04.) önkormányzati rendelet Az Önkormányzat 2013. évi válságköltségvetéséről

Részletesebben

A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben

A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben A Kormány A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII.28.) rendelete szabályozza a nevelési

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Szociális Bizottság május 29-én megtartott rendes nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. a Szociális Bizottság május 29-én megtartott rendes nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV a Szociális Bizottság 2018. május 29-én megtartott rendes nyílt üléséről Tartalmazza: 29-33 /2018. (V.29.) számú Szociális Bizottsági határozatokat JEGYZŐKÖNYV Készült: a Szociális Bizottság

Részletesebben

a falugondnoki szolgálatról

a falugondnoki szolgálatról Dámóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2014.(VII.31.) önkormányzati rendelete a falugondnoki szolgálatról Dámóc Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében,

Részletesebben

Csömör Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének. 22/2010. (XII. 10.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról

Csömör Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének. 22/2010. (XII. 10.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Csömör Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének 22/2010. (XII. 10.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Csömör Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

EFOP KISGYERMEKKORI NEVELÉS

EFOP KISGYERMEKKORI NEVELÉS EFOP-3.1.1-14 KISGYERMEKKORI NEVELÉS TÁMOGATÁSA A VÁLTOZÁSOK ÁTTEKINTÉSE DR.MÁTAY KATALIN VÁLTOZÁSOK A napközbeni kisgyermeknevelés-gondozási feladat: Bölcsődei ellátás Bölcsőde Mini bölcsőde Munkahelyi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 64. MELLÉKLET: 4 db TÁRGY: Javaslat az óvodák 205/206. nevelési évi csoportjaira E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 205. július

Részletesebben

Budapest, XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2012. (III. 13.) önkormányzati rendelete

Budapest, XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2012. (III. 13.) önkormányzati rendelete Budapest, XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012. (III. 13.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról és a

Részletesebben

A normatív elszámolás feladatai, az ellenőrzések tapasztalatai, várható jogszabályi változások

A normatív elszámolás feladatai, az ellenőrzések tapasztalatai, várható jogszabályi változások A normatív elszámolás feladatai, az ellenőrzések tapasztalatai, várható jogszabályi változások Előadó: Imre Ildikó referens Magyar Államkincstár Önkormányzati Főosztály Humánszolgáltatások Osztálya Tel:

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének május 19-i ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének május 19-i ülésére 5. Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2016. május 19-i ülésére Tárgy: Gyermekek nyári napközbeni ellátásának megszervezése Az elıterjesztést készítette: Rostásné Rapcsák

Részletesebben

Z Á H O N Y VÁROS. Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2011./IV.16./ Önkormányzati rendelete

Z Á H O N Y VÁROS. Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2011./IV.16./ Önkormányzati rendelete Z Á H O N Y VÁROS Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2011./IV.16./ Önkormányzati rendelete A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési

Részletesebben

Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde. Házirend

Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde. Házirend Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Házirend Hatályba lépés időpontja: 2013/2014-es nevelési év Györkőné Molnár Judit intézményvezető BÖLCSŐDEI HÁZIREND A bölcsőde címe: 7940 Szentlőrinc, Liszt F.

Részletesebben

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat. 10 /2001. (V. 25.) rendelete

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat. 10 /2001. (V. 25.) rendelete Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 10 /2001. (V. 25.) rendelete A személyes gondoskodást nyújtó helyi gyermekvédelmi ellátások formáiról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról.

Részletesebben

Mb. Gazdálkodási Irodavezető dr. Poczok Szabolcs Jogi és Igazgatási Irodavezető. Hidvéginé Dr. Szigetvári Erika Jegyző. Gulyás László Polgármester

Mb. Gazdálkodási Irodavezető dr. Poczok Szabolcs Jogi és Igazgatási Irodavezető. Hidvéginé Dr. Szigetvári Erika Jegyző. Gulyás László Polgármester Füzesabony Város Önkormányzata Készítette: Ellenőrizte: Látta: Bényeiné Gombos Rita Mb. Gazdálkodási Irodavezető dr. Poczok Szabolcs Jogi és Igazgatási Irodavezető Hidvéginé Dr. Szigetvári Erika Jegyző

Részletesebben