Bemutatkozik a Befektetési Kártya

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bemutatkozik a Befektetési Kártya"

Átírás

1 Bemutatkozik a Befektetési Kártya Mi igent mondunk ügyfeleink elképzeléseire. Ezért az ügyfeleink.

2 A Befektetési Kártya használata Kártyahasználat A Befektetési Kártya ugyanúgy alkalmas készpénzfelvételre és vásárlásra, mint a hagyományos bankkártyák. Belföldön és külföldön minden olyan bankfiókban, bankautomatában és kereskedelmi egységben használható, ahol a MasterCard jelzés fel van tüntetve. A Befektetési Kártya-konstrukció sajátossága, hogy a kártyához egy pénzpiaci befektetési alap kapcsolódik. Ezt azt jelenti, hogy a kártyaszámlára való befizetést (átutalás, készpénz befizetés) követően a Befektetési Kártya-birtokosok értékpapírszámlán nyilvántartott befektetési jegyeinek állománya automatikusan megnő. (A befektetési jegyek az alap vagyonából való arányos részesedést testesítenek meg.) A kártya használata (készpénz felvétel, vásárlás) pedig lényegében befektetési jegyek automatikus visszaváltását jelenti. A Befektetési Kártya működése Óvadék, felhasználható keret A Befektetési Kártya-birtokosoknak a számlán állandóan tartaniuk kell egy minimális összeget. (Ennek mértéke általában Ft, de bizonyos esetekben ez az érték módosulhat.) Ezt az összeget óvadéknak hívjuk, mert a kártyahasználathoz kapcsolódóan a hagyományos banki óvadék szerepét tölti be. Az óvadék valójában nem egy külön kezelt pénzösszeg, hanem a befektetési állomány része, amihez csak a kártyaszámlája megszüntetésének kezdeményezését követően lehet hozzáférni. A felhasználható keret a befektetés állományának tényleges értéke az óvadék összegével csökkentve. A felhasználható keret az óvadék hozamát is magában foglalja. A bankautomatából, illetve Mobilbank segítségével lekérdezett egyenleg is ezt az értéket tükrözi, és természetesen a vásárlásoknál is maximum a felhasználható keret erejéig lehet kiegyenlíteni a számlákat.

3 Bemutatkozik a Befektetési Kártya A Budapest Befektetési Kártya nemcsak a világ minden táján elfogadott, dombornyomott, MasterCard bankkártya, hanem egyben befektetési lehetőség is. Miben különbözik a Budapest Befektetési Kártya-konstrukció a hagyományos bankkártyáktól? A Budapest Befektetési Kártya a hagyományos bankkártyákkal szemben a rugalmas pénzkezelést befektetési hozamokkal párosítja. A kártyaszámlára befizetett összegek automatikusan egy pénzpiaci befektetési alapba kerülnek. A Budapest Befektetési Kártya-konstrukció hozamát a kártya mögött álló Budapest Pénzpiaci Alap adja. Az alap hozama lényegesen meghaladhatja a hagyományos kártyaszámlák kamatát. A Budapest Befektetési Kártyához tartozó kártyaszámla abban is különbözik a hagyományos bankkártyákhoz tartozó kártyaszámláktól, hogy míg a hagyományos kártyák esetében a kamatot az időszak (általában egy hónap) végén írják jóvá, addig a Befektetési Kártyaszámla egyenlege minden nap az addig elért hozammal növelt egyenleget mutatja. Olyan ez, mintha a számla egyenlegéhez minden nap jóváírnák az előző napi kamatot. 1. példa: Katalin Befektetési Kártyájához tartozó értékpapírszámlájának egyenlege 200X. május 3-án Ft. Ennyi az értékpapírszámlán lévő befektetési jegyeinek aktuális napi értéke. A befektetési jegyek árfolyama ezen a napon 1, Ft, így a számlán ( Ft/1, Ft/db=) db befektetési jegy van. Az árfolyam 200X. május 5-ére 1, Ft-ra nő. Ekkor Katalin befektetésnek értéke ( db*1, Ft/db=) Ft lesz. (A felhasználható keret - elérhető egyenleg - a fenti összegek óvadékkal csökkentett része.) A felhasználható keret tehát anélkül nőtt, hogy Katalin bármiféle tranzakciót kezdeményezett volna. Óvadék, felhasználható keret Miben különbözik a hagyományos befektetésektől? Több magasan kamatozó betétek, értékpapírok hátránya, hogy a megtakarításokat hosszú időre le kell kötni. A futamidő lejárata előtt ha egyáltalán lehetséges csak jelentős kamatveszteséggel lehet hozzájutni a befektetett összeghez. Ezzel szemben a Budapest Befektetési Kártya segítségével megtakarítását tetszőleges időpontban elhelyezheti, majd befektetését az adott napig elért hozammal együtt bármikor kiveheti.

4 Értékpapírszámla és az értékpapírszámla kivonat Az értékpapírszámla a befektetési jegyek nyilvántartására szolgál. Ezen a számlán éppúgy van forgalom és egyenleg, mint egy folyószámlán, de forintok helyett befektetési jegyek szerepelnek a nyilvántartásban. Az értékpapírszámla kivonat a befektetési jegyek számában történt változásokat tartalmazza. Ez a kivonat a kártyaszámlánál tárgyaltaknak megfelelően a napi tranzakciókat összevontan tartalmazza. 2. példa Folytassuk az előző példát. Katalin értékpapírszámlájára 200X án a napi záráskor forintot vezet át a Bank. Ezen a napon egy befektetési jegy árfolyama 1, Ft. Ekkor az értékpapírszámlán ( Ft/1, Ft/db=) db befektetési jegy kerül jóváírásra. 1. ábra 1. ábra Értékpapírszámla kivonat (részlet) Teljesítési időszak: 200X X Értéknap Tranzakció leírása Db (befektetési jegy) Vétel/eladási árfolyam Vétel/eladási ár 200X Vétel (+) db 1, Ft Ft 200X Eladás (-) db 1, Ft Ft 200X Hozam jóváírás (+) db 1, Ft Ft 200X Eladás (-) db 1, Ft Ft Értékpapírszámla forgalom összesen: db Értékpapírszámla nyitó egyenlege db Értékpapírszámla záró egyenlege db Befektetési jegyek záró értéke Ft Miért van szükség a hozamjóváírásra? A bankkártyák elsősorban a napi pénzforgalom vásárlások, fizetések kényelmes lebonyolítására szolgálnak. A Budapest Befektetési Kártya-konstrukció esetében a kártya használata lényegében befektetési jegy eladással és visszaváltással jár. A forint összegek befektetési jegyekre való átváltása kerekítési problémákat okozhat akkor, ha a befektetési jegyek árfolyama lényegesen magasabb 1 Ft-nál. E problémák kiküszöbölése érdekében van szükség a hozamjóváírásra (hozamfizetésre). Mit jelent a hozamjóváírás (hozamfizetés)? Minden naptári negyedév végén az adott időszakban felhalmozódott hozam ami nem más, mint a Budapest Pénzpiaci Befektetési Jegy adott napra kiszámított árfolyamának 1 Ft fölötti része 1 Ft-os névértékű befektetési jegyekben jóváíródik az ügyfelek értékpapírszámláján, miközben a befektetési jegyek árfolyama pontosan 1 Ft-ra esik vissza. Másképpen fogalmazva, mivel az árfolyam visszaesik 1 Ft-ra, befektetési jegyeket kell az ügyfél számláján jóváírni ahhoz, hogy a forint egyenlege ne változzon, A hozamjóváírás tehát lényegében csak egy technikai átváltás, amelynek során kevesebb, de egyenként magasabb (1 Ft feletti) árfolyamú befektetési jegy több, de egyenként alacsonyabb (pontosan 1 Ft/db) árfolyamú befektetési jegyre cserélődik ki.

5 A Befektetési Kártya működése A Befektetési Kártyához két számla tartozik (kártyaszámla, értékpapírszámla). A Budapest Bank mindkét számláról havonta kivonatot küld. A kártyaszámla és a bankszámlakivonat A kártyaszámla a Budapest Befektetési Kártyához kapcsolódó pénzforgalom lebonyolítására szolgál. Ez egy technikai számla, amelynek egyenlege minden nap átvezetésre kerül az értékpapírszámlára a következő módon: Ha a kártyaszámlán lebonyolított napi tranzakciók eredményeként a számla egyenlege pozitív, akkor ezt az összeget a Bank átutalja az ügyfél értékpapír számlájára. Az értékpapírszámlán jóváírt összegből a Bank automatikusan befektetési jegyeket vásárol. Ha a kártyaszámla egyenlege negatív a napi záráskor, akkor a Bank a szükséges összeggel automatikusan megterheli a számlatulajdonos értékpapírszámláját. A terheléshez szükséges fedezetet a Bank a kellő mennyiségű befektetési jegy visszaváltásából fedezi. A kártyaszámla egyenlege - a napi átvezetések miatt - minden nap végén 0 Ft. A kártyaszámla csupán egy technikai számla, a kártyával felhasználható egyenleg (a befektetési állomány) változását az értékpapírszámlán lévő befektetési jegyek darabszámának és azok árfolyamának változása adja. A kártyaszámláról készült bankszámlakivonaton tételesen szerepel minden forint jóváírás (utalás, befizetés) és minden forint terhelés (vásárlás, készpénzfelvétel ATM-ből). A kártyaszámlára a Budapest Bank nem fizet kamatot. A Budapest Befektetési Kártya konstrukció hozamát a kártya mögött álló Budapest Pénzpiaci Alap adja. Az alap hozama lényegesen meghaladhatja a hagyományos kártyaszámlák kamatát. A kártyaszámláról készült bankszámlakivonaton mindez nyomon követhető. A kivonaton tételesen szerepel minden kártyaszámlát érintő tranzakció. 3. példa Katalin számlájára 200X án megérkezett Ft összegű munkabér (jóváírás), és ugyanezen a napon átutalással egyenlítette ki Ft összegű számláját (terhelés). A nap végén ( Ft Ft=) Ft kerül át a Budapest Pénzpiaci Alapba. (A számviteli szabályoknak megfelelően ez a kártyaszámlán terhelésként jelentkezik.) 2. ábra 2. ábra: Kártyaszámla kivonat (részlet) Értéknap Tranzakció terhelés(-) Jóváírás 200X Munkabér AB Közlemény: Minta Kft. 200X Átutalás CD (-) Ellenszámla: Demo Rt. Közlemény: 2345/2004 sz. számla alapján 200X Átvezetés Bef. Alapba (-)

6 A hozamjóváírás alapja a hozamfizetés napján értékpapírszámlán lévő befektetési jegyek darabszáma, hiszen a kártyahasználat során az addig felhalmozódott hozammal növelt értéken számítják be a befektetési jegyeket. A hozam úgy jelentkezik, hogy ugyanolyan összeg kifizetéséhez kevesebb darab befektetési jegyet kell visszaváltani, mint amennyit akkor kapott a kártyabirtokos, amikor ezt az összeget a kártyaszámlájára utalta vagy befizetette. 4. példa Katalin december 28-án Ft-ot helyezett el a számláján. A Budapest Pénzpiaci befektetési jegyek árfolyama ezen a napon éppen 1 Ft/db volt, így az értékpapírszámláján db befektetési jegyet ír jóvá a Bank. Katalin március 12-én kártyájával Ft értékben vásárol. Mivel időközben befektetési jegyek árfolyama 1, Ft/db-ra nőtt, ezért csak Ft/1, Ft/db = db befektetési jegyet kell csak visszaváltani a vásárlás összegének fedezéséhez. Nem szabad elfelejteni, hogy három hónappal korábban Katalin ezért az összegért darab befektetési jegyet kapott. A Ft hozama tehát db db=601 db befektetési jegy (ennyivel kevesebbet kellett visszaváltani ugyanazon összeg kifizetéséhez), aminek aktuális értéke 601 db *1,015245Ft/ db=610 Ft. Teljesítmény garancia A Budapest Bank a Budapest Pénzpiaci Alap éves teljesítményére garanciát vállal. A garanciaév október 1-jétől a következő év szeptember 30-ig tart. A Bank minden naptári negyedévet megelőzően meghirdet egy hozamszintet. Ha a garanciaévben az alap tényleges hozama nem éri el a Bank által meghirdetett hozamszintek számtani átlagát, akkor a Budapest Bank a hozamkülönbözetet jóváírja a Budapest Befektetési Kártyával rendelkező ügyfelek számláján. A jóváírás alapja az értékpapírszámlán nyilvántartott éves átlagos befektetési jegy darabszáma a garancia időszak alatt. 5. példa A garancia időszak alatt a meghirdetett negyedéves hozamszintek a következők voltak: 6,5%, 6%, 5,5%, 5%. Az Alap éves teljesítménye 6% volt a teljes időszak alatt. Mivel az Alap teljesítménye meghaladja a négy meghirdetett hozamszint számtani átlagát (5,75%,), ezért nincs szükség garancia jóváírásra.

7 3. ábra: Hozamjóváírás (hozamfizetés) Teljesítési időszak: 200X X Értéknap Tranzakció leírása Db (befektetési jegy) Vétel/eladási árfolyam Vétel/eladási ár 200X Vétel (+) db 1, Ft Ft 200X Eladás (-) db 1, Ft Ft 200X Hozam jóváírás (+) db 1, Ft Ft 200X Eladás (-) db 1, Ft Ft Értékpapírszámla forgalom összesen: db Értékpapírszámla nyitó egyenlege db Értékpapírszámla záró egyenlege db Befektetési jegyek záró értéke Ft 3 Dátum 200X db db db = db száma Befektetési jegyek árfolyama értéke db Ft Ft db Ft db Ft Ft Megjegyzés Hozamjóváírás elött Hozamjóváírás mértéke * Hozamjóváírás után db x 0, Ft/db = Ft = Ft befektetési jegy (mivel az árfolyam visszaesik 1 Ft-ra ) példa Hogyan történik a hozamjóváírás a gyakorlatban? A Letétkezelő kiszámolja a hozamfizetés napjára érvényes hozamjóváírás előtti árfolyamot (ez ebben az esetben 1, Ft/db). Ennek az árfolyamnak az 1 Ft fölötti része (0, Ft/db) kerül hozamként kifizetésre. A hozamjóváírás előtt a számla egyenlege ( db x 1, Ft/db=) Ft. 2 A hozamjóváírás összegét az értékpapírszámlán lévő befektetési jegyek darabszámának ( db 3 ) és a hozamfizetés (0, Ft/db) mértékének szorzata adja. Az eredményként kapott Ft ért a bank 8339 db befektetési jegyet ír jóvá az értékpapírszámlán, mivel a befektetési jegyek árfolyama visszaesett 1 Ft-ra. 4 A hozamjóváírás után az értékpapírszámlán db befektetési jegy található. Mivel a befektetési jegyek árfolyama a hozamfizetés után 1 Ft, ezért a számla egyenlege Ft. Ez az összeg pontosan megegyezik a hozamjóváírás előtti egyenleggel, tehát a hozamjóváírás csak egy technikai átváltás. 5 2 Megjegyzések: Az Ön felhasználható kerete nem a hozamfizetéstől változik meg, mint az a hagyományos bankszámlák esetében a kamatjóváírások alkalmával történik. A számláján lévő befektetési jegyek naponta változó értéke folyamatosan tükrözi befektetésének - az eltelt napok alatt - megszolgált hozamát. A hozamjóváírás összege csak abban az esetben egyezik meg az adott negyedévben realizált tényleges hozammal, ha Ön a negyedév során nem hajtott végre tranzakciót.

8 7. példa Katalin a bankkártya-használat során a lehető legnagyobb biztonságra törekszik, ezért a Budapest Befektetési Kártyájának készpénzfelvételi és vásárlási limitjét is nagyon alacsonyra állította. Ezek a limitek a napi kisebb összegű tranzakciók lebonyolításához tökéletesen megfelelnek. Katalin szeretne egy nagy értékű televíziót vásárolni bankkártyájával. Ekkor sem kell lemondania a biztonságról. Közvetlenül a vásárlás előtt a Mobilbank Plusz segítségével - a mobiltelefonjáról indított SMS üzenetben felemeli a kártyája vásárlási limitjét úgy, hogy az fedezetet nyújtson a vásárlás teljes összegére. Ezután nyugodtan fizet a bankkártyájával. Miután a fizetésről szóló SMS üzenet megérkezett a telefonra, a vásárlási limitet újabb SMS üzenettel visszaállítja a megszokott értékre. Megjegyzések: Akik maximális biztonságra törekednek és csak ritkábban használják a bankkártyájukat 0-ára is állíthatják a bankkártyához kapcsolódó imiteket, így a kártya esetleges elvesztésekor sem kell aggódniuk az illetéktelen használat miatt. A bankkártyához tartozó limitek a Budapest Internetbank segítségével az interneten is módosíthatók. Utazási biztosítás Az aktivált Budapest Befektetési Kártyákhoz (fő- és társkártyához egyaránt) egész Európára kiterjedő, ingyenes utazási biztosítás tartozik. Akkor lehet hasznos útitárs, amikor nincs szándék vagy lehetőség külön utasbiztosítás megkötésére (pl. rövid időre, illetve szomszéd országokba tervezett utazásnál kevesen gondolnak biztosítás megkötésére). Az utasbiztosítás általános és különös biztosítási feltételei megtekinthetők a Budapest Bank címen elérhető internetes honlapján. A Budapest Pénzpiaci Alap kezelési szabályzata mindenkor érvényes kondíciós listával együtt elérhető a Budapest Bank fiókjaiban, illetve a internetes oldalon.

9 Kiegészítő szolgáltatások Hogyan használhatja ki még jobban a Budapest Befektetési Kártya-konstrukció lehetőségeit? A Budapest Befektetési Kártyához modern kiegészítő szolgáltatások kapcsolódnak. A Budapest Internetbank segítségével bárhonnan, a nap bármely szakában figyelemmel kísérheti pénzügyeit, átutalásokat indíthat, illetve tetszőlegesen mozgathatja tőkéjét az egyes befektetési alapok között. 8. példa Katalin fizetését a Budapest Befektetési Kártyához tartozó számlára kapja. Ebből az összegből annyit, amennyit várhatóan nem fog elkölteni az adott hónapban a Budapest Internetbank befektetési szolgáltatása segítségével a Budapest Állampapír Alapba helyezi el. Katalin két hét múlva ülőgarnitúrát szeretne vásárolni, és szükség van arra, hogy a kártyáján legyen elég fedezet a vásárláshoz. Ekkor a vásárlást megelőző munkanapon az internetes szolgáltatás segítségével az Állampapír Alapból átvezeti a vásárláshoz szükséges összeget. Külső számlára szeretne utalni forintot a Budapest Állampapír Alapból. Ekkor az Internetbank befektetési szolgáltatása segítségével az alapból a Befektetési Kártyára teszi át az adott összeget, majd másnap az Internetbank számlavezetési szolgáltatásán keresztül átutalja azt a külső számlára. Hogyan lehet még biztonságosabbá tenni a Budapest Befektetési Kártya használatát? A Budapest Mobilbank egy bankkártyához kötött, mobiltelefonon (Pannon GSM, T-Mobile, Vodafone) elérhető szolgáltatás, ami lehetővé teszi a bankkártya biztonságos használatát, vásárlási limitek módosítását, és a költések kényelmes ellenőrzését. A következő szolgáltatások állnak az ügyfelek rendelkezésére: Extra a Budapest Mobilbank Extra legfőbb előnye, hogy az átutalások mobilkészülékről bárhonnan, bármikor elküldhetők, így nem szükséges bankba, postára menni a fizetések teljesítéséhez. A szolgáltatás magában foglalja a PLUSZ csomagban elérhető funkciókat is. Plusz a szolgáltatás minden, kártyabirtokos által kiválasztott kártya- és számlatranzakcióról automatikusan üzenetet küld, s lehetőséget nyújt a kártyához kapcsolódó limitek és más beállítások SMS útján történő változtatására. Light havi díjmentes szolgáltatás, mely azonnal értesít a bankkártyájával végzett elektronikus elfogadóhelyi (POS) vásárlásokról.

2014.01.01-től megkötött szerződések esetén reprezentatív példa

2014.01.01-től megkötött szerződések esetén reprezentatív példa Gyakran feltett kérdések UPC PARTNERKÁRTYÁVAL 2 ELÉRHETŐ KEDVEZMÉNYEK 1) Miért hasznos nekem a upc partnerkártya 2? A upc partnerkártya 2 tudatos használatával Ön éves szinten több ezer forint megtakarítást

Részletesebben

HITELKÁRTYA HIRDETMÉNY TERMÉSZETES SZEMÉLYEK RÉSZÉRE. Hatályos: 2014. március 12-től. Közzététel: 2014. március 7.

HITELKÁRTYA HIRDETMÉNY TERMÉSZETES SZEMÉLYEK RÉSZÉRE. Hatályos: 2014. március 12-től. Közzététel: 2014. március 7. K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu hirdetmény HITELKÁRTYA HIRDETMÉNY TERMÉSZETES SZEMÉLYEK RÉSZÉRE Hatályos:

Részletesebben

PRÉMIUM BANKI ÜGYFELEK bankszámláira, betéteire, pénztári tranzakcióira, bankkártyáira és befektetéseire vonatkozóan

PRÉMIUM BANKI ÜGYFELEK bankszámláira, betéteire, pénztári tranzakcióira, bankkártyáira és befektetéseire vonatkozóan K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 www.kh.hu bank@kh.hu hirdetmény PRÉMIUM BANKI ÜGYFELEK bankszámláira, betéteire, pénztári tranzakcióira,

Részletesebben

LAKOSSÁGI BANKSZÁMLA HIRDETMÉNY

LAKOSSÁGI BANKSZÁMLA HIRDETMÉNY Copyright 2014 AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe, az AXA Bank Europe SA törvényes képviselője Minden jog 1. v/20140325 LAKOSSÁGI BANKSZÁMLA HIRDETMÉNY az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe

Részletesebben

Hitelkártya általános igénylési feltételek

Hitelkártya általános igénylési feltételek Hitelkártya általános igénylési A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI 18 év feletti életkor; bejelentett magyarországi állandó lakóhely; MasterCard Electronic hitelkártyák esetében legalább havi

Részletesebben

Pénzügyi Iránytű Program. Háttéranyag a 2013.04. havi tartalmakhoz

Pénzügyi Iránytű Program. Háttéranyag a 2013.04. havi tartalmakhoz Pénzügyi Iránytű Program Háttéranyag a 2013.04. havi tartalmakhoz A hónap témája: Likviditásmenedzsment a háztartásban családi kassza Érintett témakörök: 1. A program felvezetése. 1.1. pénzügyek az életciklus

Részletesebben

Hitelkártya általános igénylési feltételek

Hitelkártya általános igénylési feltételek Hitelkártya általános igénylési feltételek A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI 18 év feletti életkor; bejelentett magyarországi állandó lakóhely; MasterCard Electronic hitelkártyák esetében legalább

Részletesebben

A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI

A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI Hitelkártya általános igénylési feltételek A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI 18 év feletti életkor; bejelentett magyarországi állandó lakóhely; MasterCard Electronic hitelkártyák esetében legalább

Részletesebben

Euronics Hitelkártya (elektronikus és dombornyomott)

Euronics Hitelkártya (elektronikus és dombornyomott) Érvényes azokra a kártyákra, amelyek első kilenc számjegye a következő: 2009. augusztus 03-tól az Euronics Hitelkártya (dombornyomott) főkártyaként és társkártyaként kizárólag az Euronics áruházaiban igényelhető.

Részletesebben

Pénzügyi Iránytű Program. Háttéranyag a 2013.11. havi tartalmakhoz

Pénzügyi Iránytű Program. Háttéranyag a 2013.11. havi tartalmakhoz Pénzügyi Iránytű Program Háttéranyag a 2013.11. havi tartalmakhoz A hónap témája: Mindjárt karácsony! Hogyan kerüljük el a túlköltekezést? Visszautalás a családi kasszára, illetve a rendszeres megtakarítások

Részletesebben

Hitelkártya általános igénylési feltételek

Hitelkártya általános igénylési feltételek Hitelkártya általános igénylési feltételek A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI 18 év feletti életkor; bejelentett magyarországi állandó lakóhely; MasterCard Electronic hitelkártyák esetében legalább

Részletesebben

Azonosító: H-494/2013 Közzétételt követően publikus! 56/14

Azonosító: H-494/2013 Közzétételt követően publikus! 56/14 2011.10.01-től az AVON Kártya chippel ellátva kerül kibocsátásra. FŐKÁRTYA DÍJAI Kártya típusa... MasterCard Standard - külföldi és belföldi használatú hitelkártya Kártya érvényessége...2 év Hitelbírálati

Részletesebben

Azonosító: H-418/2013 Közzétételt követően publikus! 50/14

Azonosító: H-418/2013 Közzétételt követően publikus! 50/14 2011.10.01-től az AVON Kártya chippel ellátva kerül kibocsátásra. FŐKÁRTYA DÍJAI Kártya típusa... MasterCard Standard - külföldi és belföldi használatú hitelkártya Kártya érvényessége...2 év Hitelbírálati

Részletesebben

Bankszámlák és kapcsolódó szolgáltatások

Bankszámlák és kapcsolódó szolgáltatások PKM kiadványok 2. Bankszámlák és kapcsolódó szolgáltatások Lakossági tájékoztató kiadvány Készítette a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szakértőiből

Részletesebben

BANKSZÁMLÁK ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK

BANKSZÁMLÁK ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK BANKSZÁMLÁK ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK Lakossági tájékoztató kiadvány Készítette a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szakértőiből álló Pénzügyi

Részletesebben

A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI

A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI Hitelkártya általános igénylési feltételek A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI 18 év feletti életkor; bejelentett magyarországi állandó lakóhely; MasterCard Electronic hitelkártyák esetében legalább

Részletesebben

BANKKÁRTYA KISOKOS LAKOSSÁGI ÜGYFELEK RÉSZÉRE

BANKKÁRTYA KISOKOS LAKOSSÁGI ÜGYFELEK RÉSZÉRE HASZNOS INFORMÁCIÓK A BANKKÁRTYAHASZNÁLATHOZ Összegyűjtöttük a lakossági betéti és hitelkártyákkal (ideértve a társkártyákat is) kapcsolatos tudnivalókat és előnyöket, hogy megkönnyítsük az Ön számára

Részletesebben

Budapest, 2008. október

Budapest, 2008. október Budapest, 2008. október 1 Kézzelfogható pénzügyek Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 4 1.1 Piaci szereplők... 4 1.2 Közvetítők... 4 1.3 Felügyelet... 5 1.4 Vitarendezés... 6 2 Számlavezetés, bankszámlák...

Részletesebben

Lakossági Kamat- és Díjfeltételek Citigold ügyfelek részére Hatályos: 2015.07.24.

Lakossági Kamat- és Díjfeltételek Citigold ügyfelek részére Hatályos: 2015.07.24. Lakossági Kamat- és Díjfeltételek Citigold ügyfelek részére Hatályos: 2015.07.24. Ez a dokumentum tartalmazza a Citigold ügyfélszegmensbe tartozó természetes személy lakossági Ügyfelek részére nyújtott

Részletesebben

Hitelkártya általános igénylési feltételek

Hitelkártya általános igénylési feltételek Hitelkártya általános igénylési feltételek A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI 18 év feletti életkor; bejelentett magyarországi állandó lakóhely; MasterCard Electronic hitelkártyák esetében legalább

Részletesebben

Hitelkártya általános igénylési feltételek

Hitelkártya általános igénylési feltételek Hitelkártya általános igénylési feltételek A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI 18 év feletti életkor; bejelentett magyarországi állandó lakóhely; MasterCard Electronic hitelkártyák esetében legalább

Részletesebben

Premium Banking Kondíciós Lista

Premium Banking Kondíciós Lista Premium Banking Kondíciós Lista Érvényben: 2015. július 15-től visszavonásig Meghirdetve 2015. május 15-én 1. ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK 2 2. VÁLASZTHATÓ BANKSZÁMLA KONSTRUKCIÓK ÉS BANKKÁRTYÁK 7 3. RAIFFEISEN

Részletesebben

A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI

A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI Hitelkártya általános igénylési feltételek A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI 18 év feletti életkor; bejelentett magyarországi állandó lakóhely; MasterCard Electronic hitelkártyák esetében legalább

Részletesebben

TERMÉSZETES SZEMÉLYEK bankszámláira, betétszámláira, lekötött betéteire valamint pénztári tranzakcióira vonatkozóan ÉRVÉNYBEN: 2013.

TERMÉSZETES SZEMÉLYEK bankszámláira, betétszámláira, lekötött betéteire valamint pénztári tranzakcióira vonatkozóan ÉRVÉNYBEN: 2013. K&H Bank Zrt. 095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 ) 328 9000, (06 30) 76 9000 fax: (06 ) 328 9696 www.kh.hu bank@kh.hu hirdetmény TERMÉSZETES SZEMÉLYEK bankszámláira, betétszámláira, lekötött

Részletesebben

TERMÉSZETES SZEMÉLYEK bankszámláira, betétszámláira és lekötött betéteire vonatkozóan Érvényben: 2010. június 1-től FORINT KAMAT HIRDETMÉNY

TERMÉSZETES SZEMÉLYEK bankszámláira, betétszámláira és lekötött betéteire vonatkozóan Érvényben: 2010. június 1-től FORINT KAMAT HIRDETMÉNY K&H Bank Zrt. 1051 Budapest, Vigadó tér 1. telefon: (06 1) 328 9000, (06 70) 461 9000 fax: (06 1) 328 9696 www.kh.hu bank@kh.hu,, 1. Forint lekötött betétek 1.2. K&H Törzsvendég betét TERMÉSZETES SZEMÉLYEK

Részletesebben

Hitelkártya általános igénylési feltételek

Hitelkártya általános igénylési feltételek Hitelkártya általános igénylési feltételek A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI 18 év feletti életkor; bejelentett magyarországi állandó lakóhely; MasterCard Electronic hitelkártyák esetében legalább

Részletesebben

A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI

A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI Hitelkártya általános igénylési feltételek A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI 18 év feletti életkor; bejelentett magyarországi állandó lakóhely; MasterCard Electronic hitelkártyák esetében legalább

Részletesebben

Lakossági Kamat- és Díjfeltételek I. Általános díjfeltételek CitiBlue-ügyfelek részére

Lakossági Kamat- és Díjfeltételek I. Általános díjfeltételek CitiBlue-ügyfelek részére Lakossági Kamat- és Díjfeltételek I. Általános díjfeltételek CitiBlue-ügyfelek részére 1 Bevezető rendelkezések Hatályos: 2015. január 1. a) A Lakossági Kamat- és Díjfeltételek irányadók a Citibank Europe

Részletesebben

Az ERSTE BEFEKTETÉSI ZRT. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: III/75.005-19/2002 BÉT Zrt. és Deutsche Börse AG tőzsdetag) és

Az ERSTE BEFEKTETÉSI ZRT. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: III/75.005-19/2002 BÉT Zrt. és Deutsche Börse AG tőzsdetag) és Az ERSTE BEFEKTETÉSI ZRT. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: III/75.005-19/2002 BÉT Zrt. és Deutsche Börse AG tőzsdetag) és az ERSTE BANK HUNGARY ZRT. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26.

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA (HIRDETMÉNY) PASSZÍV ÜZLETÁG

KONDÍCIÓS LISTA (HIRDETMÉNY) PASSZÍV ÜZLETÁG KONDÍCIÓS LISTA (HIRDETMÉNY) PASSZÍV ÜZLETÁG Takarékpont Lakossági számlacsomagokhoz kapcsolódó bankkártyák kondíciói Kiadás időpontja: 2015.02.02. Hatályos: 2015.02.02-től Hpt. 279.. 15. bekezdés értelmében

Részletesebben