Milyen a szex gyerekvállalás után? - A kisgyerekes nők szexuális élete -

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Milyen a szex gyerekvállalás után? - A kisgyerekes nők szexuális élete -"

Átírás

1 Milyen a szex gyerekvállalás után? - A kisgyerekes nők szexuális élete - Az internetes kutatásban májusában olyan nők vettek részt, akiknek van 6 éves vagy annál fiatalabb gyermekük. Arra voltam kíváncsi, hogy milyen minőségben és mennyiségben élnek szexuális életet, mennyire változtatott ezen a gyerekvállalás, a szülés módja (hüvelyi vagy császármetszés) és a terhesség alatti szexuális élet hatással van-e a gyerekszülés utáni szeretkezésekre, mennyire hasznos az intim torna, hűségesek-e a megkérdezettek és mennyire kötődnek a párjukhoz érzelmileg.

2 A kérdőívet 88 nő töltötte ki, akiknak 97 %-a párkapcsolatban él, 28 és 37 év között a nagy részük, 50 százalékuk Budapesten vagy annak agglomerációjában él, 18 százalék egyéb nagyvárosban és 32 százalék kisvárosban vagy kisebb településen. A válaszadók 21 százaléka vallásos, 40 százaléka valamennyire vallásosnak, de nem templomba járónak vallotta magát és 39 százalék nem vallásos. Legmagasabb iskolai végzettségűek közül diplomával a megkérdezettek 72 százaléka rendelkezik, érettségivel 23 százalék, középiskolát ill. szakiskolát 2 százalék végzett, általános iskolát pedig 3 százalék. A legtöbb kitöltőnek (46 százalék) egy gyereke van, 40 százaléknak kettő, és 14 százaléknak van 3 vagy annál több gyereke. A szex mennyisége és minősége Milyen gyakran szeretkeznek? A megkérdezettek majdnem fele havonta 1-3 alkalommal él szexuális életet, a harmada pedig hetente egyszer és 14 százalék hetente többször. Olyan nem akadt, akinél napi szinten él szexuális életet. Milyen gyakran élsz szexuális életet? 14% 2% 8% naponta hetente többször hetente egyszer havonta 1-3 alkalom évente pár alkalom nem szoktam szeretkezni 30% 46%

3 A nők többsége (ami 55 százalékot jelent) teljesen elégedett a szexuális élete minőségével, de a mennyiségével csupán 12 százalék. Az érdekes az, hogy mindegy, hogy valaki milyen gyakran él szexuális életet, úgy érzik a nők, hogy az a mennyiség nem elég jó. Ennek hátterében sok dolog állhat, de az biztos, hogy mindenképp nyomás van rajtuk, hogy többször kéne, mint ahányszor teszik. A nők 55 %-a teljesen elégedett a szexuális élete minőségével, de a mennyiségével csupán 12 százalék. Az érdekes az, hogy mindegy, hogy valaki milyen gyakran él szexuális életet, úgy érzik a nők, hogy az a mennyiség nem elég jó. Úgy gondolják többször kéne, mint ahányszor teszik. Milyen orgazmusuk van? A nők 94 százaléka élt már át csiklói orgazmust szeretkezés közben, hüvelyit 72 százalék és análist 9 százalék élt meg. A legnagyobb élvezetet a csiklói okozza, majd ezt követi a hüvelyi és végül az anális. Szerencsére a gyakoriság tekintetében is ugyanez a sorrend figyelhető meg. A legnagyobb élvezetet a csiklói okozza, majd ezt követi a hüvelyi és végül az anális. Milyen a szex a gyerekvállalás után?

4 Talán ez a legfontosabb kérdése a kutatásnak, hogy a szexuális életen mennyiben változtat a gyerekek világrajötte. Azt kell mondanom, hogy a minőség miatt nem érdemes se szülni, se nem szülni. A válaszadók 51 százaléka azt mondta, hogy nem változtatott a szexuális életének minőségén. A maradék is fej fej mellett állítja, hogy jobb vagy rosszabb lett. (Az előbbi 23 százalék, az utóbbi 26 százalék.) Mennyiség szempontjából viszont egyértelműen negatív az eredmény. A szexuális élet gyakorisága 81 százalékuknál ritkább lett a gyerekvállalás után, a maradék 19 százaléknál ugyanannyi, és senkinél nem lett gyakoribb. Lényegében véve ritkul a szexuális együttlétek száma a gyerek 6 éves koráig, de a jó hír az, hogy a minőség viszont nem változik. Remélhetőleg a kisgyerek növekedésével visszaáll a mennyiség is, de ez egy későbbi kutatás témakörét érinti. A minőség miatt nem érdemes se szülni, se nem szülni. Miért ritkul a szex? Azok a válaszadók, akiknél ritkult a szexuális együttlétek száma különböző állításokat jelölhettek meg (többet is), hogy miért érzik így. A legtöbben azt jelölték meg, hogy fáradtak (94 százalék), de sokan vannak azok is, akik magát a szexet nem kívánják (56 százalék), és vannak, akik úgy érzi, hogy a testük nem elég kívánatos (18 százalék), 14 százalék mondta azt, hogy párja nem kívánja annyira a szexet. Érdekes, hogy csupán 4 százalék gondolja úgy, hogy a teste már nem tetszik a párjának, amiből látható, hogy mennyivel többen vannak azok, akik a maguk szemével látják csúnyának a testüket (18 %) és ezért még a szexuális együttléttől is elmegy a kedvük. Tehát a saját énkép fontosabb a nőknek a szexben, mint az, ahogy a párjuk látja őket. A saját énkép fontosabb a nőknek a szexben, mint az, ahogy a párjuk látja őket.

5 Terhesség és szex Kíváncsi voltam, hogy mennyien élnek szexuális életet a terhesség folyamán, valamint azok közül, akik nem élnek (különös tekintettel, ha orvosilag nem indokolt), azoknak a szülés után is ritkább-e a szeretkezések száma.) A válaszadók 41 százaléka a terhesség teljes szakaszában élt szexuális életet, 41 százalék bizonyos szakaszokban nem élt, és 19 százalék egyáltalán nem szeretkezett állapotosan. Ami érdekes, hogy csak 44 százalék azoknak a száma, ahol orvosi indok volt, a többi esetben egyéb okok szerepeltek. Ezek az okok a következők: 42 százalékban a nő nem érezte jónak, az apukák 31 százaléka nem érezte jónak. Egyéb indokokként olyan válaszokat írtak, hogy nem merték vagy az elején a nő, később a férfi nem érezte jónak. Miért nem élt szexuális életet? 6% 31% 44% 42% az orvos nem ajánlotta nem éreztem jónak a párom nem érezte jónak egyéb, éspedig: Akik nem szexelnek a terhesség alatt, azok a baba kijövetele után sem fognak? A válasz az, hogy mindenesetre nagyobb esély van arra, hogy a szexuális élet minősége a gyermek megszületése után nem romlik, ha a terhesség alatt is élnek szexuális életet. Ha viszont orvosi indokkal nem élnek szexuális életet, akkor az nagy eséllyel nem fog romlani a szülés után sem. A számok a következőket mutatják. Akik a terhesség alatt élnek szexuális életet, 62 százalékuk érezte úgy, hogy nem változott a szexuális életük minősége a gyerekszülés után. Azoknál, akik nem éltek (vagy bizonyos szakaszában nem éltek) csak 43 százalék. Ha orvosi indok van rá, akkor kicsit jobb az esély arra, hogy a terhesség előtti állapot megtartsuk (Náluk 47 százalék érzi a gyerekvállalás előtti és

6 utáni szexuális életét ugyanolyannak.) A legfontosabb különbség viszont a negatív változásokban van: Azok, akik élnek a terhesség alatt szexuális életet 15 százalék tapasztal romlást a gyerekvállalás előtti szexhez képest, míg akik nem élnek szexuális életet, ott 33 százalék érzi rosszabbnak. Az önszántukból szexuális megtartóztatást vállalóknál még rosszabb az arány, náluk a legmagasabb azoknak az aránya, akik rosszabbnak élik meg a szex minőségét gyerek születése után. Mindez azt jelenti, hogy önszántából a kismama jobban dönt, ha a szexuális életet választja a terhesség folyamán (ill. ha a párja bizonytalan, akkor inkább azt sugallja, hogy nyugodtan szeretkezzenek). A szexuális életének a minőségén biztosan javítani fog (a mennyiségen nem, azokban nem láttam számottevő különbséget). Nagyobb esély van arra, hogy a szexuális élet minősége a gyermek megszületése után nem romlik, ha a terhesség alatt is élnek szexuális életet. Ha viszont orvosi indok van a szexuális élet mellőzéséhez, akkor nem befolyásolja a gyerekszülés utáni szexuális élet minőségét. Mindez azt jelenti, hogy önszántából a kismama jobban dönt, ha a szexuális életet választja a terhesség folyamán (ill. ha a párja bizonytalan, akkor inkább azt sugallja, hogy nyugodtan szeretkezzenek). Miben más a terhes szex? A többség szerint nem más (65 százalék), a maradék 35 százaléknál viszont volt változás. Többen írták, hogy óvatosabbak voltak, volt aki úgy fogalmazott: Százszor annyira kívántam, sokkal érzékenyebb volt mindenem, a mellem nagy volt és szép én ettől magabiztosabb. Sokkal változékonyabb lett. Vagy nagyon jó, vagy nagyon nem. Furcsa volt szexelni, miközben a gyerek rugdos bennem Nem voltam ennyire fáradt, több időnk volt egymásra, nőnek is éreztem magam - nem csak anyának, Én nem élveztem annyira, mint előtte (vagy utána) Százszor annyira kívántam, sokkal érzékenyebb volt mindenem, a mellem nagy volt és szép, én ettől magabiztosabb. Mi a legjobb a szexben? A megkérdezettek elégedettségét mértem az előjátékkal, a szexuális aktussal és az utójátékkal kapcsolatban. (1: elégedetlen, 2: közepesen elégedett, 3: elégedett). A legtöbben a szexuális aktussal elégedettek, majd ezt követi azoknak a száma, akik az előjátékkal elégedettek és végül akik az utójátékkal.

7 De ha ebbe jobban belemélyedünk, akkor még jobban felfedezhetők a különbségek. Látható, hogy a szexuális aktussal a válaszadók 78 százaléka elégedett, ami elég jó arány. Az előjátékkal 52 százalékuk elégedett, míg az utójátékkal csak 45 százalék. Ezzel összhangban van, hogy azok, hogy a legtöbben elégedetlennek mondták magukat az utójátékkal (23 százalék), míg a szexuális aktussal csupán 5 százalék vallja magát elégedetlennek. A kisgyerekes anyukák tehát legintkább az aktus utáni kényeztetést hiányolják. Az előjátékon is van mit javítani, de az utójátékon meg pláne. A kisgyerekes anyukák tehát legintkább az aktus utáni kényeztetést hiányolják. A legtöbben a szexuális aktussal elégedettek, majd ezt követi azoknak a száma, akik az előjátékkal elégedettek és végül akik az utójátékkal.

8 De hogy mindezt a gyerekvállalás után történt? Nem. Nagy eséllyel nem fog se javulni, sem romlani sem az előjátok, sem az aktus, sem az utójáték. Nem változott a válaszadók 52 százaléka szerint a szülés után mindezek minősége és mennyisége, 23 százalék pedig nem tudja (tehát biztos nem jelentős a változás). Akik látnak változást az arányokban mégis (25 százalék), azok úgy látják, lerövidült az elő és utójátékra fordított idő. Van aki úgy fogalmazott: Mindegyik rövidült, mert jaj,mikor ébred fel a gyerek... Miként változik a nők orgazmusa? A nők 74 százalékának nem változik az orgazmusa a szülés utána. Ha viszont történik változás, akkor csak javul. 11 százalék úgy érzi intenzívebb lett, 5 százalékuknál hosszabb ideig tart és 3 százalékuknál többször van egy aktus alatt. Az orgazmushoz vezető út is keveseknél, de változást hozhat. 11 százalékkal többen a csikló ingerlésével jutnak el a csúcshoz, mint ahogy előtte, 6 százalékuknál pedig inkább hüvelyi irányt vett a szülés után. Ami különösen érdekes, hogy a hüvelyi szülésen átesettek esetében nagyobb (és pozitívabb) a változás. Náluk 16 százalék éli meg intenzívebben, 8 százaléknál tart hosszabb ideig és 5 százalékuknál többször van egy aktus alatt. Elsőre meglepő, hiszen az ő hüvelyük változik a szülés folyamán, de a magyarázat az orgazmus elérésének útjával magyarázható. Náluk 14 százalék, aki inkább csikló által éri el az orgazmust. Így valószínű magyarázat, hogy a hüvelyi változások hatására máshol, a csiklói területen kísérleteznek a párok a szülés után, ezáltal pedig intenzívebb, hosszabban tartó élményeket okoznak a nőknek. A nők nagy részének nem változik az orgazmusa a szülés utána. Ha viszont történik változás, akkor csak javul, intenzívebb lesz, hosszabb ideig tart vagy többször van egy aktus alatt. A hüvelyi szülésen átesettek esetében nagyobb (és pozitívabb) a változás. Elsőre meglepő, hiszen az ő hüvelyük változik a szülés folyamán, de a magyarázat az orgazmus elérésének útjával magyarázható. A hüvelyi változások hatására máshol, a csiklói területen kísérleteznek a párok a szülés után, ezáltal pedig intenzívebb, hosszabban tartó élményeket okoznak a nőknek. Érdemes császármetszést kérni a későbbi szexuális életem féltése miatt? Nem. A megkérdezett hüvelyi szülésen átesett nők közül 29 %-nak javult a szexuális élete a szülés után, míg a császármetszésen átesettek esetében 15 % az arányuk.

9 Szoptatás és szex A szoptatás változtat a szexen? A megkérdezett nők 59 százaléka szerint nem változtat(ott) a szexuális életükön. A többiek szerint kevésbé kívánták (majdnem a negyede), 5 százalék azoknak a száma, ahol a párjuk is kevésbé kívánja ebben az időszakban. Olyan nincsen, akinél csak a férfi kívánja kevésbé a szexet. Kevesen vannak azok (3 százalék), ahol javított a szexuális életen. Volt aki úgy fogalmazott Szárazabb a hüvelyem, így nem esik olyan jól az együttlét., volt olyan, aki szerint mell mint erogén zóna szinte kiesett. Mások pedig ugyanolyan hullámvasutat éltek át, mint mint a terhesség idején: bizonyos napokon jobban kívánom. Az egyértelmű, hogy a szoptatás nagyrészt nem befolyásolja a szexuális életet, akinél viszont változást okoz, annál főként negatívat. A szoptatás nagyrészt nem befolyásolja a szexuális életet, akinél viszont változást okoz, annál főként negatívat.

10 Szülés után milyen a hüvely állapota? Arra kérdésre, hogy szülés után mennyiben változott a hüvely, közel fele a nőknek azt mondta, hogy nem változott, fele pedig azt, hogy igen. Akiknél változott, ott 30 százalékban hamar visszaállt az eredeti állapot, 18 százalékban pedig nem. A hüvely állapota a következő területeket érinti gyakoriság szerint: A hüvely rugalmassága romlott, kevésbé érzik szűknek 58 százalékban, de sokan vannak azok is, akik a nedvesedés romlását érzik. Ez nyilván sok olyat érint, aki jelenleg szoptatási periódusban van. A hüvely nedvesedésének romlása a császármetszésesek esetében is gyakran előfordul, náluk 100 %-ban ez jelenti a panaszt. Érdekes megvizsgálni, hogy a császárosok és a hüvelyi szülést átélt nőknél mennyiben más a helyzet. Többen vannak (nem meglepő módon), akiknél változott a hüvelyük állapota a szülés után, de meglepően sokan a császármetszéseseknél is történt változás, hiszen a gyerek kihordása és a hormonális változások is előidézhetnek ilyet. A szülés után jelentős különbség van a császármetszéses és hüvelyi szülés utáni állapotban, mert a császárosok 78 százaléka nem érez változást a szülés után, míg ez az arány csak 34 százalék a hüvelyi szülésesek esetében. Viszont a regenerálódás általában hamar megtörténik, mert 74 százalékuknál a hüvelyi szüléseseknél is hamar visszaállt az eredeti állapot. Akiknél visszaállt a regenerálódás, nagyrészt fél éven belül történt meg (67 %), a többieknél fél és egy év között állt vissza az eredeti állapot (33 %). Azok a császármetszéssel szültek, akiknek változás történt a hüvelyüknél, a nedvesedés gyengülését érzékelték. A hüvelyi szüléseseknél a változások több területet érintenek, mert hatással van a hüvely rugalmasságára, nedvesedésére, valamint alakbeli változásokról is beszámoltak a nők. Valószínüleg a méhszáj lejjebb került, mert mintha rövidebb lenne a hüvelyem. Mintha máshogy kanyarodna, a párom szerint...

11 Az intim torna jelentősége A megkérdezett nők 12 százalék járt tanfolyamra, 28 százalék próbált csinálta otthon magától és a fele hasznosnak tartja, de nem csinálta még. Ami nagyon érdekes eredményt hozott, hogy ez a 12 százalék, aki járt is intim tornára, azoknak 100 százalékban regenerálódott a hüvelye. A rugalmassága is ugyanolyan jó, a hüvely tágulása sem változott és a nedvesedéssel sem voltak problémáik. Ez azt jelenti, hogy akármilyen módon szül a nő, az intim torna mindenképp teljes javulást hozott azoknál, akiknél változás áll be. A másik érdekesség, hogy a nők igényelnék az intim torna iránti tudást, mivel 86 százalék vagy csinálja vagy úgy véli, hogy hasznos. A szülés utáni közvetlen időszakban jelentős különbség van a császárosok és hüvelyi szülés utáni állapotban, mert a császármetszéses szülésen átesettek 78 százaléka nem érez változást a szülés után, míg ez az arány csak 34 százalék a hüvelyi szülésesek esetében. Viszont a regenerálódás általában hamar megtörténik: nagyrészt fél éven belül (67 %), a többieknél fél és egy év között állt vissza az eredeti állapot (33 %). Ki mennyire elégedett?

12 A nők 3 fokozatú skálán válaszolhattak. A legtöbben a párjuk simogatásával elégedettek, ezt követi a szexuális fantáziával való elégedettség és legkevésbé a csókolózásukkal elégedetettek. A legtöbben a párjuk simogatásával elégedettek, ezt követi a szexuális fantáziával való elégedettség és legkevésbé a csókolózásukkal elégedetettek. Mit szeretnél változtati a szexuális életeden? A megkérdezettek szabadon fogalmazhatták meg elképzeléseiket. A legtöbben gyakoribbá tennék az együttléteket és sokan fantáziadúsabbá varázsolnák. A következő válaszokat írták még: több romantika, több odafigyelés, vele semmit, új életet szeretnék, jobb legyen nekem több és tartalmasabb együttlétet szeretnék, A párom nehezen fogadja el, ha nincs orgazmusom. Néha kicsit megterhelő, hogy foggal-körömmel ragaszkodik hozzá, nekem meg elég lenne egy gyors menet, testi orgazmus nélkül. Szeretnék nyitottabb lenni, mélyebbé, rendszeresebbé szeretném tenni, a hétköznapokon kellene változtatni Hűség Hűségesek-e az kisgyerekes anyukák? Nagyjából igen. Akárhány kutatást olvasunk, talán ez az egyik legnehezebben őszintén megválaszolható témakör. Lévén internetes kutatásról van szó, nem az utcán helyben kitöltött

13 kérdőívekről, még nehezebben tudjuk, hogy mennyire igaz, amit mondanak ill. mennyire félnek a kémprogramoktól, amit a párjuk telepít a számítógépre. nem igen, már volt rá alkalom igen, de nem próbáltam Arra kérdésre, hogy Vágysz-e mással is szexuális életet élni? a megkérdezettek 75 százaléka mondta, hogy nem. 17 százalék bevallotta, hogy próbálná, de még nem tette, 8 százaléknak pedig volt rá alkalma. Azok, akik próbálták mással is (vagy próbálnák) összességében elégedettebbek a szexuális életük minőségével és mennyiségével (a kérdőívben szereplő korábbi válaszaikkal együtt vizsgálva jött ki ez az eredmény.). Milyen volt a másik? A válaszadók 50 %-a jelölte, hogy nagyjából ugyanolyan, mint a párom, és szintúgy 50 %-a azt, hogy jobb, mint a párom.. Olyan nem volt, aki azt mondta, hogy nem volt jobb, mint a párom. A válaszadók fele azt mondta, hogy a másikkal való való szex ugyanolyan jó volt, mint a párja, a másik fele, hogy jobb volt, mint a párja.

14 Mit szeretnek a kisgyerekes anyukák a szexben? Szeretünk együtt pornót nézni. 5% Szeretem orálisan kényeztetni a párom. Szeretem análisan kényeztetni a párom. 70% 7% Szeretem a kezemmel kényeztetni a párom 63% Szeretem, ha orálisan kényeztet a párom. Szeretem, ha análisan kényeztet a párom. 75% 7% Szeretem, ha a kezével kényeztet a párom. Szeretek szexuális segédeszközöket használni. Szeretek szexis ruhadarabokat venni. 88% 11% 26% A legtöbben a kézi kényeztetést részesítik előnyben, majd az orális szexet. A szexuális ruhadarabokat a nők negyede kedveli, minden 10. válaszadó használ szexuális segédeszközt. Kis részük kedveli az anális szexet és 5 százalék, aki szokott közösen pornót nézni. Akik próbálták mással is a szexet vagy próbálnák, azok gyakrabban kedvelik a felsorolt módszereket (úgymint orális szex, segédeszközök használata, a test kézzel való kényeztetése).

15 A papucsok párjai hűségesebbek A nők 11 állításról ítélték meg 1-től 5-ig tartó skálán, hogy mennyire elégedettek. Az 5-ös a teljes elégedettséget jelenti, az 1-es pedig az elégedetlenséget. A nők leginkább az anyagiak közös egyeztetésével elégedettek, ezt követi a párjuk külsejével való elégedettség majd a gyerek körüli teendőkbe való besegítés. A legkevesebben a kettesben töltött programok mennyiségével elégedettek, de sokan a saját külsejükkel és a párjuk figyelmessével sincsenek megelégedve. Ez a következőképpen alakul, ha a hűség dimenziójából szemléljük az elégedettséget: Azok, akik hűségesek a párjukhoz, elégedettebbek a párjuk takarításba való besegítésével, a gyerek körüli tevékenységével, a figyelmességekkel, amiket kapnak, a hétköznapjaikkal és a kikapcsolódásokkal, valamint a párjuk külsejével is, míg azok, akik már félreléptek vagy csak szeretnének, elégedetlenebbek minden téren, kivétel a saját külsejükkel ill. a közös programok mennyiségével (ők valószínűleg nem vágynak többre, mint amennyi van, mert a minőségével viszont elégedetlenek.) Úgy tűnik, ha a férfi több figyelmességet nyújt vagy besegít, akkor nő az elégedettségi szint és ezáltal nem keresik a nők máshol a boldogságukat.

16 Akik hűségesek a párjukhoz, elégedettebbek a párjuk háztartásba besegítésével, úgymint takarítás, a gyerek körüli tevékenységek, a figyelmességekkel, amiket kapnak, a hétközpnapjaikkal és a kikapcsolódásokkal, valamint a párjuk külsejével is, míg azok, akik már félreléptek vagy csak szeretnének, elégedetlenebbek. Ha a nő párja több figyelmességet nyújt vagy besegít, akkor növekszik az elégedettségi szint és ezáltal kisebb esély van arra, hogy félrelépjen. Mennyire elégedett? Hűséges Nem próbálta, de szeretné Próbálta mással (0: elégedetlen, 5: teljesen elégedett)

17 Mennyire vagy elégedett? kettesben töltött programok minőségével kettesben töltött programok mennyiségével párod figyelmességével (pl. virág, ajándék stb.) anyagiak közös egyeztetésével gyerek körüli teendőkbe besegítés (fürdetés stb.) takarításba besegítés beszélgetéseitekkel a te hétköznapjaiddal (munkáddal) hétvégékkel, nyaralásokkal, szabadnapokkal a saját külsőddel a párod külsejével (0:elégedetlen, 5: teljesen elégedett) Hűséges Hűtlen (már próbálta vagy kipróbálná mással is a szexet) Mennyire kötődnek érzelmileg a párjukhoz a kisgyerekes anyukák? A nőket a párjukkal való érzéseikről kérdezve a igen érdekes válaszokat kaptuk.

18 A legtöbben azt szeretik, ha a párjuktól ajándékot kapnak, majd ez követi az öröm, mikor hazaér a kedves. Legkevésbé szeretkezni akarnak a kisgyerekes nők a párjukkal.. Az érzelmi összpontszámot úgy kaptuk meg, hogy minden egyes válaszátlagértékét összeadtuk és leosztottuk az állítások számával. Így azt jött ki, hogy a hűségesek kötődnek érzelmileg leginkább a párjukhoz, ezt követi azoknak a száma, akik félreléptek már. Magasan a legelégedetlenebbek azok érzelmileg a párjuk iránt, akik nem próbálták ki a szexet mással, de megtennék. Ez érdekes összefüggés, mert az érzelmi űrt valószínűleg ők mástól remélik betölteni Mennyire kötődik a párjához érzelmileg? (összátlagérték) Próbálta már mással Hűséges Nem próbálta, de szeretné Mindhárom esetben a legkevésbé jellemző érzés amit a párjuk iránt éreznek a nők, hogy kívánnák a szeretkezést.

19 Mi jellemző a pároddal való kapcsolatodra? (0: nem jellemző, 4: mindig így érzem) A tőle kapott ajándékok örömmel töltenek el. Szeretnék vele több időt kettesben tölteni. Hűséges Próbálta már mással Nem próbálta, de szeretné Féltem őt. Hiányzik, ha nem látom hosszabb ideig. Kívánom, hogy szeretkezzünk. Nagyon szeretem őt. Szeretném tudni mi történik vele, miről mit gondol. Örülök, ha hazaér A kutatásból látható, hogy a gyerek születése a szexuális élet minőségén nem sokat változtat, de a mennyiségén ront. A legtöbben a csiklói orgazmust élik át a legrendszeresebben és a legintenzívebb örömet is az okozza. A terhesség alatt szexuális életet élők nagyobb eséllyel fogják elégedettnek érezni a szexuális életüket a gyerek megszületése után. A szoptatás nem befolyásolja nagy mértékben a szexuális életet. Császármetszést nem érdemes kérni a szexuális élet féltése miatt. Az intim torna mindenképp ajánlott, mivel a hüvely regenerálósása azon megkérdezettek esetében, akik végezték, teljesen helyreállt. A kisgyerekes anyukák nagy része (háromnegyede) hűséges, csak a párjával kívánja a szexet. Szexuálisan leginkább azt szeretik a nők, ha kézzel kényeztetik őket, de azt is sokan kedvelik, ha orálisan. Azokhoz a férfiakhoz hőségesebbek a nők, akik besegítenek a házimunkába. A megkérdezett nők leginkább az ajándékoknak örülnek, legkevésbé a szeretkezéseknek. Skultéty Dóra

20 Ezúton köszönöm az összes kérdőívet kitöltő anyukának a válaszait!

Boldogtalanság miatt válunk. A válásoknak csak 15-20%-a vet véget ún. bántalmazó kapcsolatnak A többi 80-85%-ban boldogtalanságra hivatkoznak

Boldogtalanság miatt válunk. A válásoknak csak 15-20%-a vet véget ún. bántalmazó kapcsolatnak A többi 80-85%-ban boldogtalanságra hivatkoznak Boldogtalanság miatt válunk A válásoknak csak 15-20%-a vet véget ún. bántalmazó kapcsolatnak A többi 80-85%-ban boldogtalanságra hivatkoznak Családon belüli erőszak Állítás: a házasságokban a férfiak úgy

Részletesebben

Többcélú közösségi terek a látogatók szempontjából

Többcélú közösségi terek a látogatók szempontjából Többcélú közösségi terek a látogatók szempontjából 1 Modell dokumentálása, eredmények disszeminációja Kutatás, felmérés, értékelés Adaptáció, alkalmazás A szakmai modellprogramok kialakításának és adaptációjának

Részletesebben

A mintában szereplő határon túl tanuló diákok kulturális háttérre

A mintában szereplő határon túl tanuló diákok kulturális háttérre Fényes Hajnalka: A Keresztény és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc diákjai kulturális és anyagi tőkejavakkal való ellátottsága Korábbi kutatásokból ismert, hogy a partiumi régió fiataljai kedvezőbb anyagi

Részletesebben

Szex és párkapcsolatok. Szószedet

Szex és párkapcsolatok. Szószedet Szex és párkapcsolatok Szószedet Tartalom Barátság és párkapcsolatok 3 Testrészek 4 Szexualitás 6 Szex és önkielégítés 8 Biztonságos szex ésfogamzásgátlás 10 Erőszak 12 2 Barátság és párkapcsolat Barát

Részletesebben

Kérdőív értékelés 76% 1. ábra

Kérdőív értékelés 76% 1. ábra Kérdőív értékelés Az adatfelmérést a Petőfi Sándor Művelődési Sportház és Könyvtár olvasói töltötték ki 0- ben. Önkéntesen ember töltötte ki a kérdőívet teljes anonimitás mellett. A kérdőív célcsoportja

Részletesebben

Elégedettség-mérés. Famulus Kollégium Győr, 2011. január

Elégedettség-mérés. Famulus Kollégium Győr, 2011. január Elégedettség-mérés Famulus Kollégium Győr, 2011. január A kitöltők statisztikai adatai: A kérdőívet kitöltő személyek száma: 50 fő Férfi: 8 fő Nő: 42 fő Életkori átlag: 21,1 év A kérdőívet 200 kollégista

Részletesebben

Sajtóközlemény. A stresszt okolják a magyarok a betegségekért. 2012. november 14.

Sajtóközlemény. A stresszt okolják a magyarok a betegségekért. 2012. november 14. Sajtóközlemény 2012. november 1. A stresszt okolják a magyarok a betegségekért A stressz tehet leginkább a rövidebb életről, a stressz miatt alakulnak ki bennünk a rettegett betegségek ezt gondolja a magyar

Részletesebben

Kutatási gyorsjelentés Zugló közbiztonságának megítélése. "Egy jó szó Zuglóban" 2013. április

Kutatási gyorsjelentés Zugló közbiztonságának megítélése. Egy jó szó Zuglóban 2013. április Kutatási gyrsjelentés Zugló közbiztnságának megítélése "Egy jó szó Zuglóban" 2013. április 1 Bevezető, módszertani kérdések A Strategplis Kft. telefns kérdőíves közvélemény-kutatást végzett a Budapest

Részletesebben

Női pálya a karrierben tanulmány eredmények Hatodik rész. Dolgozó nők a magánéletben

Női pálya a karrierben tanulmány eredmények Hatodik rész. Dolgozó nők a magánéletben Női pálya a karrierben tanulmány eredmények Hatodik rész Dolgozó nők a magánéletben A válaszolók 52%-a gyermektelen, 19-19%-nak egy vagy két gyermeke van, legkevesebben (1%) a 3-nál több gyermekes családanyák

Részletesebben

Tisztelt Bizottság! Vizsgálatunk 4 fő területre oszlik:

Tisztelt Bizottság! Vizsgálatunk 4 fő területre oszlik: Tisztelt Bizottság! A Hétszínvilág Egyesület szerződéséhez híven elkészítette a kortárssegítő képzésre jelentkezők fiatalok körében felmérését. A kérdőív az Ifjúság Kutatás 2000 Dunaújváros felhasználásával

Részletesebben

KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS KIÉRTÉKELÉSE

KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS KIÉRTÉKELÉSE Monori ivóvízminőség javításának műszaki előkészítése (KEOP-7.1.0/11-2011-0026) KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS KIÉRTÉKELÉSE Monor Város Önkormányzata 2200 Monor, Kossuth Lajos u. 78-80. TARTALOMJEGYZÉK 1. A KÉRDŐÍV...

Részletesebben

MarketingMánia - A kisvállalkozók marketingasszisztense www.marketingmania.hu

MarketingMánia - A kisvállalkozók marketingasszisztense www.marketingmania.hu Érdemes még hírlevelet írni? Kérdőíves felmérés Nemrég készítettem egy kérdőívet, mert érdekelt, hogy mennyire megalapozott az az állítás, hogy a hírlevél halott, és nem érdemes már foglalkozni vele. A

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzata

Nagykálló Város Önkormányzata LAKOSSÁGI KÉRDŐÍVES FELMÉRÉS 2. Nagykálló Város Önkormányzata Készült a,,teljesítmény, minőség, hatékonyság 2.0. ÁROP-1.A.5-2013-2013-0114 projekt keretében KÉSZÍTETTE: MEGAKOM STRATÉGIAI TANÁCSADÓ IRODA

Részletesebben

Magyarország kerékpáros nagyhatalom és Budapest minden kétséget kizáróan elbringásodott: egyre többen és egyre gyakrabban ülnek nyeregbe a fővárosban

Magyarország kerékpáros nagyhatalom és Budapest minden kétséget kizáróan elbringásodott: egyre többen és egyre gyakrabban ülnek nyeregbe a fővárosban Magyarország kerékpáros nagyhatalom és Budapest minden kétséget kizáróan elbringásodott: egyre többen és egyre gyakrabban ülnek nyeregbe a fővárosban 2014. június 30. A Magyar Kerékpárosklub legfrissebb,

Részletesebben

Kollányi Bence: Miért nem használ internetet? A World Internet Project 2006-os felmérésének eredményei

Kollányi Bence: Miért nem használ internetet? A World Internet Project 2006-os felmérésének eredményei Kollányi Bence: Miért nem használ internetet? A World Internet Project 2006-os felmérésének eredményei A World Internet Project magyarországi kutatása országos reprezentatív minta segítségével készül.

Részletesebben

Az Iránytű Intézet júniusi közvélemény-kutatásának eredményei. Iránytű Közéleti Barométer

Az Iránytű Intézet júniusi közvélemény-kutatásának eredményei. Iránytű Közéleti Barométer Az Iránytű Intézet júniusi közvélemény-kutatásának eredményei Iránytű Közéleti Barométer Kutatásunk 2000 fős reprezentatív mintára épül. A feldolgozott adatok a megyei és fővárosi nem- és korösszetétel,

Részletesebben

Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása. Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A.

Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása. Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A. Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A.5-2013-2013-0102 Államreform Operatív Program keretében megvalósuló Szervezetfejlesztés

Részletesebben

A partneri elégedettség és igény elemzése

A partneri elégedettség és igény elemzése Szentistváni Általános Művelődési Központ Baja A partneri elégedettség és igény elemzése (szülők és tanulók) 211 Készítette: MICS 1 Bevezetés A mérés amely egyéb, mint a kísérletező személy kölcsönhatása

Részletesebben

1. Volt a Baba közeli hozzátartozói között "többemberes" baba? igen 43% nem 57% 2/b. Milyen gyermek volt a Baba apukája?

1. Volt a Baba közeli hozzátartozói között többemberes baba? igen 43% nem 57% 2/b. Milyen gyermek volt a Baba apukája? 1. Volt a Baba közeli hozzátartozói között "többemberes" baba? 57% 43% 2/b. Milyen gyermek volt a Baba apukája? igazi többemberes átlagos 42% kifejezetten nyugodt, csendes könnyen kezelhetı sírós, nyőgös

Részletesebben

A DOLGOZÓ FIATALOK TÁRSADALMI ÉS SZAKMAI SZOCIALIZÁCIÓJA ÉS ÉRTÉKORIENTÁCIÓI

A DOLGOZÓ FIATALOK TÁRSADALMI ÉS SZAKMAI SZOCIALIZÁCIÓJA ÉS ÉRTÉKORIENTÁCIÓI MSZMP KB TÁRSADALOMTUDOMÁNYI INTÉZET MSZMP POLITIKAI FŐISKOLA SZOCIOLÓGIAI TANSZÉK A DOLGOZÓ FIATALOK TÁRSADALMI ÉS SZAKMAI SZOCIALIZÁCIÓJA ÉS ÉRTÉKORIENTÁCIÓI KÉRDŐÍV A VÁLASZADÁS ÖNKÉNTES! A kérdezés

Részletesebben

A kollégisták körében végzett második kérdőíves elégedettségvizsgálat eredményei. Iosephinum Kollégium és Szakkollégium Piliscsaba 2011.

A kollégisták körében végzett második kérdőíves elégedettségvizsgálat eredményei. Iosephinum Kollégium és Szakkollégium Piliscsaba 2011. 1 A kollégisták körében végzett második kérdőíves elégedettségvizsgálat eredményei Iosephinum Kollégium és Szakkollégium Piliscsaba 2011. április-május Készítette: Koltay Elvira 2 I. A válaszadókról Az

Részletesebben

Vecsés város kutatás. Közéleti, politikai kérdések. Első hullám. A kvantitatív kutatás eredményei 2014. február 20. Jó döntéseket támogatunk.

Vecsés város kutatás. Közéleti, politikai kérdések. Első hullám. A kvantitatív kutatás eredményei 2014. február 20. Jó döntéseket támogatunk. Vecsés város kutatás Közéleti, politikai kérdések Első hullám A kvantitatív kutatás eredményei 2014. február 20. Jó döntéseket támogatunk. Tartalom 1 A kutatás háttere 2 Demográfia 3 Közélet, politika

Részletesebben

A csatorna- és szennyvízhálózat kiépítésének lakossági megítélése

A csatorna- és szennyvízhálózat kiépítésének lakossági megítélése A csatorna- és szennyvízhálózat kiépítésének lakossági megítélése Baja, Érsekcsanád, Sükösd, Vaskút Önkitöltős kérdőíves lakossági megkérdezés A KUTATÁS A KUTATÁS TÉMÁJA: A KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS A CSATORNA-

Részletesebben

Demográfiai turisztikai célcsoportok. Demográfiai turisztikai célcsoportok. Korszerkezet 2012.02.18. EU27 termékenységi ráta (Eurostat)

Demográfiai turisztikai célcsoportok. Demográfiai turisztikai célcsoportok. Korszerkezet 2012.02.18. EU27 termékenységi ráta (Eurostat) 1 Demográfiai turisztikai célcsoportok Demográfiai turisztikai célcsoportok Kor Fiatalok 60+ Családi állapot Családosok Egyedülállók Korszerkezet Európára a népesség elöregedése jellemző 3 2.5 EU27 termékenységi

Részletesebben

Kedves Könyvtárlátogató!

Kedves Könyvtárlátogató! Kedves Könyvtárlátogató! Az Önök településén a Balassi Bálint Megyei Könyvtár által működtetett Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer biztosítja a könyvtári szolgáltatásokat. Ezzel a kérdőívvel arról szeretnénk

Részletesebben

Kérdőíves vizsgálat feldolgozása és elemzése; kutatási jelentés. Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja 2010-2020

Kérdőíves vizsgálat feldolgozása és elemzése; kutatási jelentés. Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja 2010-2020 Kérdőíves vizsgálat feldolgozása és elemzése; kutatási jelentés Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja 2010-2020 Inkontinencia és Vizeletürítési Zavarok alprogram kérdőíves felmérés (2011)

Részletesebben

2010 őszi piackutatás eredményei PartyBor

2010 őszi piackutatás eredményei PartyBor 2010 őszi piackutatás eredményei PartyBor A kutatás célja A felmérés kérdéskörei: Kik vettek részt a rendezvényeken? Hogyan alakulnak borfogyasztási szokásaik? Milyen gyakran fogyasztanak bort? Hol fogyasztanak

Részletesebben

A Családvédelmi Szolgálat (CSVSZ) tevékenységével kapcsolatos fontosabb mutatók összefoglalása

A Családvédelmi Szolgálat (CSVSZ) tevékenységével kapcsolatos fontosabb mutatók összefoglalása ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal Egészségügyi Igazgatási Főosztály Védőnői Szakfelügyeleti Osztály 197 Budapest, Gyáli út 2 6. 1437 Budapest, Pf. 839 Központ: (1) 476-11 Telefon: (1)476-1255 Telefax:

Részletesebben

Mit gondolnak a férfiak?

Mit gondolnak a férfiak? Mit gondolnak a férfiak? Megkérdeztük a férfiakat - több ezret közülük -, hogyan vélekednek magukról és férfitársaikról. Mit tartanak férfiként fontosnak, milyen értékeket vallanak? Meg lehet-e határozni

Részletesebben

(2001-2011) 2013. január. Összeállította: Fehér Erika vezető főtanácsos védőnő Védőnői Szakfelügyeleti Osztály

(2001-2011) 2013. január. Összeállította: Fehér Erika vezető főtanácsos védőnő Védőnői Szakfelügyeleti Osztály Iktatószám: OTH IF-1857/213. Előzmény: OTH IF-3657/212. A ban dolgozó védőnők létszámával, helyzetével, tevékenységével kapcsolatos fontosabb adatok, mutatók az éves jelentések alapján () 213. január Összeállította:

Részletesebben

Miért akarnak otthon szülni a várandósok?

Miért akarnak otthon szülni a várandósok? Hol szüljünk a XXI. században: Kórházban, Születésházban, Otthon? Interdiszciplináris fórum Budapest, 2011. január 28. Miért akarnak otthon szülni a várandósok? Szebik Imre Orvosok a Szabad és Biztonságos

Részletesebben

Dr. Erős Erika- Dr. Timmermann Gábor: SZEXUÁLIS FELVILÁGOSÍTÁS: ELEGET TESZÜNK-E E A KAMASZOKÉRT?

Dr. Erős Erika- Dr. Timmermann Gábor: SZEXUÁLIS FELVILÁGOSÍTÁS: ELEGET TESZÜNK-E E A KAMASZOKÉRT? Dr. Erős Erika- Dr. Timmermann Gábor: SZEXUÁLIS FELVILÁGOSÍTÁS: ELEGET TESZÜNK-E E A KAMASZOKÉRT? Idézet "A homár, amikor páncélt vált, előbb elhullatja az eredetit; amíg kialakul az új páncél, védtelenné

Részletesebben

Output menedzsment felmérés. Tartalomjegyzék

Output menedzsment felmérés. Tartalomjegyzék Összefoglaló Output menedzsment felmérés 2009.11.12. Alerant Zrt. Tartalomjegyzék 1. A kutatásról... 3 2. A célcsoport meghatározása... 3 2.1 Célszervezetek... 3 2.2 Célszemélyek... 3 3. Eredmények...

Részletesebben

DIABÉTESZ A DIABÉTESZESEK SZEMÉVEL

DIABÉTESZ A DIABÉTESZESEK SZEMÉVEL 1 DIABÉTESZ A DIABÉTESZESEK SZEMÉVEL FELMÉRÉS 2-ES TÍPUSÚ CUKORBETEGEK KÖRÉBEN Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége (MACOSZ), a NOVARTIS támogatásával KINCSES JÁNOS a MACOSZ elnöke 2010. januárjában

Részletesebben

A fiatalok közérzete, pszichés állapota az ezredfordulón

A fiatalok közérzete, pszichés állapota az ezredfordulón A fiatalok közérzete, pszichés állapota az ezredfordulón Susánszky Éva, Szántó Zsuzsa Semmelweis Egyetem, Magatartástudományi Intézet Kutatási célkitűzések A fiatal felnőtt korosztályok pszichés állapotának

Részletesebben

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉS A PANNON EGYETEMEN 2010-2012-BEN ABSZOLUTÓRIUMOT SZERZETT HALLGATÓK VIZSGÁLATA

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉS A PANNON EGYETEMEN 2010-2012-BEN ABSZOLUTÓRIUMOT SZERZETT HALLGATÓK VIZSGÁLATA DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉS A PANNON EGYETEMEN 2010-2012-BEN ABSZOLUTÓRIUMOT SZERZETT HALLGATÓK A MÓDSZERTAN Telefonos megkérdezés központilag előírt kérdőív alapján Adatfelvétel ideje: 2013. November 20014.

Részletesebben

MEGTAKARÍTÁSI SZOKÁSOK AZ ERSTE BANK EGYES PIACAIN

MEGTAKARÍTÁSI SZOKÁSOK AZ ERSTE BANK EGYES PIACAIN MEGTAKARÍTÁSI SZOKÁSOK AZ ERSTE BANK EGYES PIACAIN reprezentatív felmérés a 1 év feletti lakosság körében (Ausztria, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Ukrajna) 11. augusztus Főbb megállapítások 1 A

Részletesebben

Alba Radar. 22. hullám. Nyaralási tervek

Alba Radar. 22. hullám. Nyaralási tervek Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 22. hullám Nyaralási tervek 201. július 03. Készítette: Bokros Hajnalka bokros.hajnalka@echomail.hu www.echoinn.hu 1 A kutatás háttere

Részletesebben

Gurály Zoltán. A Budapesten elő hajléktalan emberek egészsége. 2002. február 3.

Gurály Zoltán. A Budapesten elő hajléktalan emberek egészsége. 2002. február 3. Gurály Zoltán A Budapesten elő hajléktalan emberek egészsége 2002. február 3. Bevezetés 1999-től kezdődően a Menhely Alapítvány és a Twist Olivér Alapítvány megbízásából szociális munkások minden év február

Részletesebben

A Nógrád megyei fiatalok helyzete 2005

A Nógrád megyei fiatalok helyzete 2005 A Nógrád megyei fiatalok helyzete 2005 kutatási zárótanulmány MOBILITÁS Ifjúságkutatási Iroda (a Nemzeti Ifjúságkutató Intézet jogutódja) Készítették: Dankó Adrienn Berényi Eszter Ságvári Bence Máder Miklós

Részletesebben

Érveléstechnika-logika 7. Filozófia és Tudománytörténet Tanszék 1111 Budapest, Sztoczek J. u. 2-4. fsz. 2.

Érveléstechnika-logika 7. Filozófia és Tudománytörténet Tanszék 1111 Budapest, Sztoczek J. u. 2-4. fsz. 2. Érveléstechnika-logika 7. Filozófia és Tudománytörténet Tanszék 1111 Budapest, Sztoczek J. u. 2-4. fsz. 2. Induktív érvek Az induktív érvnél a premisszákból sosem következik szükségszerűen a konklúzió.

Részletesebben

P Á L Y A V Á L A S Z T Á S I

P Á L Y A V Á L A S Z T Á S I SZÜLŐI ELÉGEDETTSÉGMÉRÉS P Á L Y A V Á L A S Z T Á S I T E V É K E N Y S É G, P Á L Y A I R Á N Y Í T Á S EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY KESZTHELY 2 0 1 1-2 0 1 2 Készítette:

Részletesebben

A helyi demokrácia helyzete Székesfehérváron Helyi Demokrácia Audit 11. jelentés

A helyi demokrácia helyzete Székesfehérváron Helyi Demokrácia Audit 11. jelentés A helyi demokrácia helyzete Székesfehérváron Helyi Demokrácia Audit 11. jelentés Készült az Állampolgári részvétel hete 01 program keretén belül 01. szeptember. Echo Survey Szociológiai Kutatóintézet H-8000

Részletesebben

""Juhász Orsolya, Projekt98, 2015.03.30., projektnap értékelése 9. évfolyam 8. csoport"" kérdőív

Juhász Orsolya, Projekt98, 2015.03.30., projektnap értékelése 9. évfolyam 8. csoport kérdőív ""Juhász Orsolya, Projekt98, 2015.03.30., projektnap értékelése 9. évfolyam 8. csoport"" kérdőív A kitöltők statisztikai adatai: A válaszadók létszáma: 6 Az eredmények összefoglalása 1. Kedves Résztvevő!

Részletesebben

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA Mi legyek, ha nagy leszek? pályaválasztási nyílt nap 2013. január 22. A program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Együttműködési Alap és Civil Támogatások Igazgatósága támogatásával valósul meg.

Részletesebben

Nemzeti és európai identitás az Iránytű Intézet 2014. márciusi közvélemény-kutatásának tükrében

Nemzeti és európai identitás az Iránytű Intézet 2014. márciusi közvélemény-kutatásának tükrében Nemzeti és európai identitás az Iránytű Intézet 2014. márciusi közvélemény-kutatásának tükrében Közvélemény-kutatásunk március 21-25. között zajlott 1000fő telefonos megkeresésével. A kutatás mintája megyei

Részletesebben

NORTON ONLINE FAMILY TANULMÁNY 2011 BETEKINTÉS A GYEREKEK INTERNETES SZOKÁSAIBA

NORTON ONLINE FAMILY TANULMÁNY 2011 BETEKINTÉS A GYEREKEK INTERNETES SZOKÁSAIBA NORTON ONLINE FAMILY TANULMÁNY 2011 BETEKINTÉS A GYEREKEK INTERNETES SZOKÁSAIBA 1 NORTON ONLINE FAMILY TANULMÁNY 2011 24 ORSZÁG Ausztrália, Brazília, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, India, Olaszország,

Részletesebben

Az Ady Endre Könyvtár kérdőíve az olvasók elégedettségének értékeléséhez

Az Ady Endre Könyvtár kérdőíve az olvasók elégedettségének értékeléséhez Az Ady Endre Könyvtár kérdőíve az olvasók elégedettségének értékeléséhez Kedves Könyvtárhasználónk és Látogatónk! Szeretnénk megismerni, hogy könyvtárunk szolgáltatásai mennyire felelnek meg az Ön igényeinek.

Részletesebben

Egy híján húsz. 1. Mit olvasol a legtöbbször? Többet is megjelölhetsz! a) kötelező olvasmányokat

Egy híján húsz. 1. Mit olvasol a legtöbbször? Többet is megjelölhetsz! a) kötelező olvasmányokat Egy híján húsz Kérdőív az olvasási szokásokról A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Erasmus csoportjának javasolt kérdései a diákok olvasási szokásainak/ kedvének felmérésére 1. Mit olvasol a

Részletesebben

Szexmunkások - Egészségterv-kutatás (Áttekintő összefoglalás)

Szexmunkások - Egészségterv-kutatás (Áttekintő összefoglalás) Szexmunkások - Egészségterv-kutatás (Áttekintő összefoglalás) Alapadatok A kutatás során 246 válaszadó szexmunkás adatait értékeltük. A 246 szexmunkás 8,5%-a (21 fő) férfi, 91,5%-a (225 fő) nő. A legfiatalabb

Részletesebben

EUTE 2002 - ESS ÖNKITÖLTŐS KÉRDŐÍV

EUTE 2002 - ESS ÖNKITÖLTŐS KÉRDŐÍV sorszám EUTE 2002 - ESS ÖNKITÖLTŐS KÉRDŐÍV A válaszadás önkéntes! Tisztelt Asszonyom! Tisztelt Uram! Kérjük, válaszolja meg ezeket a kérdéseket is. Munkatársunk megvárja, amig Ön befejezi a válaszadást.

Részletesebben

Adatgyűjtő Intézet ISKOLAI INTEGRÁCIÓ ÉS SZEGREGÁCIÓ, VALAMINT A TANULÓK KÖZTI INTERETNIKAI KAPCSOLATOK. 2010. november

Adatgyűjtő Intézet ISKOLAI INTEGRÁCIÓ ÉS SZEGREGÁCIÓ, VALAMINT A TANULÓK KÖZTI INTERETNIKAI KAPCSOLATOK. 2010. november Adatgyűjtő Intézet ISKOLAI INTEGRÁCIÓ ÉS SZEGREGÁCIÓ, VALAMINT A TANULÓK KÖZTI INTERETNIKAI KAPCSOLATOK A KUTATÁSI PROGRAM K+ F MELLÉKLETE 2010. november TARTALOM I. Az iskolák és iskolaigazgatók bemutatása...

Részletesebben

A magyarok kétharmada otthon szeretne meghalni

A magyarok kétharmada otthon szeretne meghalni A magyarok kétharmada otthon szeretne meghalni Mit gondolnak a magyarok a gyógyíthatatlan betegségekről, hol töltenék el életük utolsó szakaszát; mitől félnek leginkább, s mennyire ismerik az emberek a

Részletesebben

Közvélemény-kutatás. a 18 évesnél idősebb, magukat roma nemzetiségűnek valló, IX. kerületi lakosság körében. Roma Koncepció.

Közvélemény-kutatás. a 18 évesnél idősebb, magukat roma nemzetiségűnek valló, IX. kerületi lakosság körében. Roma Koncepció. Közvélemény-kutatás a 18 évesnél idősebb, magukat roma nemzetiségűnek valló, IX. kerületi lakosság körében Roma Koncepció témájában KUTATÁSI JELENTÉS 2015. november készítette: Melles Ágnes agnes.melles@tarki.hu

Részletesebben

Tartalom: Bevezetés Rövid hírek, információk Programok A 2003-as év statisztikájából. Bevezetés

Tartalom: Bevezetés Rövid hírek, információk Programok A 2003-as év statisztikájából. Bevezetés "Segítőkéz" Lelkisegély Telefonszolgálat, Debrecen Tartalom: Bevezetés Rövid hírek, információk Programok A 2003-as év statisztikájából Bevezetés Kedves Ügyelőtársak! Január 26-án közgyűlésen számoltunk

Részletesebben

A hajléktalan emberek véleménye a kidolgozott szakmai és módszertani elveket alkalmazó programokról MUNKÁNK EREDMÉNYEI

A hajléktalan emberek véleménye a kidolgozott szakmai és módszertani elveket alkalmazó programokról MUNKÁNK EREDMÉNYEI A hajléktalan emberek véleménye a kidolgozott szakmai és módszertani elveket alkalmazó programokról MUNKÁNK EREDMÉNYEI Az elégedettségi kérdőív A válaszadás önkéntes volt A kérdőív kitöltése névtelen volt

Részletesebben

Alba Radar. 11. hullám

Alba Radar. 11. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 11. hullám A Videoton labdarúgócsapat megítélése a székesfehérvári lakosok körében 2012. január 25. Készítette: Németh A. Violetta nemetha.violetta@echomail.hu

Részletesebben

Mohamed Aida* 58% 27% 42% EGYÉNI STRESSZLELTÁRA. (valós eredmény kitalált névvel) STRESSZHATÁSOK EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT SZOKÁSOK /JELLEMZŐK

Mohamed Aida* 58% 27% 42% EGYÉNI STRESSZLELTÁRA. (valós eredmény kitalált névvel) STRESSZHATÁSOK EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT SZOKÁSOK /JELLEMZŐK Mohamed Aida* EGYÉNI STRESSZLELTÁRA (valós eredmény kitalált névvel) STRESSZHATÁSOK 100-66% 65-36% 35-0% 27% EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT 0-35% 36-65% 66-100% 42% SZOKÁSOK /JELLEMZŐK 0-35% 36-65% 66-100% 58% Cégnév:

Részletesebben

A helyi demokrácia helyzete Székesfehérváron Helyi Demokrácia Audit 3. jelentés

A helyi demokrácia helyzete Székesfehérváron Helyi Demokrácia Audit 3. jelentés A helyi demokrácia helyzete Székesfehérváron Helyi Demokrácia Audit 3. jelentés Készült a Helyi demokrácia erősítése Székesfehérváron című Phare program keretében (Phare 2003/004-02-02-0039) 2006. június

Részletesebben

o r v o s - b e t e g K A P C S O L A T beszeljunk rola A Magyar Hospice Alapítvány Orvos-Beteg Kapcsolat Programja

o r v o s - b e t e g K A P C S O L A T beszeljunk rola A Magyar Hospice Alapítvány Orvos-Beteg Kapcsolat Programja o r v o s - b e t e g K A P C S O L A T beszeljunk rola A Magyar Hospice Alapítvány Orvos-Beteg Kapcsolat Programja Sok szerencsét kívánok önöknek, és ne felejtsék el, hogy a beteg is ember (A Budapest

Részletesebben

A magyarok közel fele kipróbálna új bankot Bemutatkozik a Budapest Bank Banki Mobilitási Indexe

A magyarok közel fele kipróbálna új bankot Bemutatkozik a Budapest Bank Banki Mobilitási Indexe A magyarok közel fele kipróbálna új bankot Bemutatkozik a Budapest Bank Banki Mobilitási Indexe Budapest, 2012. október 30. A Budapest Bank a lakossági ügyfelek bankhűségének feltérképezése céljából évente

Részletesebben

Mindenki a WEB2-őn? A KutatóCentrum villámkutatása 2011. január

Mindenki a WEB2-őn? A KutatóCentrum villámkutatása 2011. január Mindenki a WEB2-őn? A KutatóCentrum villámkutatása 2011. január KutatóCentrum 102 Budapest, Margit krt. /b Tel.:+ (1) 09. Fax: + (1) 09. A felmérésről Ha tíz évvel ezelőtt valakit megkérdeztünk volna,

Részletesebben

Szorongás és depresszió a reprodukciós problémával küzdő nők körében

Szorongás és depresszió a reprodukciós problémával küzdő nők körében Szorongás és depresszió a reprodukciós problémával küzdő nők körében Lakatos Enikő¹, ², Balog Piroska¹ ¹Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet, Budapest ²Semmelweis Egyetem Mentális Egészségtudományok

Részletesebben

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. Projekt (EMIR) azonosító száma: ÁROP-1.A.2/A-2008-0097 Kézikönyv eredményességi mutatószámok bevezetéséhez

Részletesebben

Kérdőíves vizsgálat feldolgozása és elemzése; kutatási jelentés. Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja 2010-2020

Kérdőíves vizsgálat feldolgozása és elemzése; kutatási jelentés. Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja 2010-2020 Kérdőíves vizsgálat feldolgozása és elemzése; kutatási jelentés Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja 2010-2020 Inkontinencia és Vizeletürítési Zavarok alprogram kérdőíves felmérés (2011)

Részletesebben

A szülés utáni depresszióról. Várnai Dóra Genium Med Egészségügyi Központ (Országos Gyermekegészségügyi Intézet) varnai.dora.eszter@gmail.

A szülés utáni depresszióról. Várnai Dóra Genium Med Egészségügyi Központ (Országos Gyermekegészségügyi Intézet) varnai.dora.eszter@gmail. A szülés utáni depresszióról Várnai Dóra Genium Med Egészségügyi Központ (Országos Gyermekegészségügyi Intézet) varnai.dora.eszter@gmail.com Szülés után lehetséges. Poszt partum blue Poszt partum depresszió

Részletesebben

Andragógia 2009-2013 Oktatási szolgáltatás

Andragógia 2009-2013 Oktatási szolgáltatás Andragógia 2009-2013 Oktatási szolgáltatás, Infrastruktúra Andragógia 2009-2013 Oktatási szolgáltatás 5,00 4,50 4,00 3,50 3,00 2,50 2,00 1,50 1,00 0,50 0,00 T F T F T F T F T F T F 6. 7. 8. 9. 10. 11.

Részletesebben

KUTATÁSI BESZÁMOLÓ. A szentendrei középiskolások egészséges életmódbeli és szerhasználati szokásairól

KUTATÁSI BESZÁMOLÓ. A szentendrei középiskolások egészséges életmódbeli és szerhasználati szokásairól KUTATÁSI BESZÁMOLÓ A szentendrei középiskolások egészséges életmódbeli és szerhasználati szokásairól Készítették: Ikvai-Szabó Emese, Torba Judit Kelt: Szentendre, 2005. június Bevezetés A szentendrei Kábítószer

Részletesebben

Alba Radar. 25. hullám

Alba Radar. 25. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron. hullám Rádióhallgatási szokások Székesfehérváron 01. december 1. Készítette: Bokros Hajnalka bokros.hajnalka@echomail.hu www.echoinn.hu

Részletesebben

Generációk közötti együttműködés. Tehetséggondozó foglalkozások

Generációk közötti együttműködés. Tehetséggondozó foglalkozások Generációk közötti együttműködés Tehetséggondozó foglalkozások (Drámajátékos improvizációk) Belinszky Bernadett Judit drámapedagógus 1. A család és a nagycsalád II. A csoportok improvizációs feladatainak

Részletesebben

Kutatás a lakosság körében a nem szociális célú bérlakás építés megítéléséről Készítette: Aktuális Kft. Készült: 2008. május

Kutatás a lakosság körében a nem szociális célú bérlakás építés megítéléséről Készítette: Aktuális Kft. Készült: 2008. május Kutatás a lakosság körében a nem szociális célú bérlakás építés megítéléséről Készítette: Aktuális Kft. Készült:. május A kutatás körülményei A Társaság a Lakásépítésért Egyesület megbízásából. májusában

Részletesebben

BICIKLIVEL BUDAPESTEN! KERÉKPÁROZÁSSAL KAPCSOLATOS ATTITŰDÖK ÉS SZOKÁSOK A FŐVÁROSBAN

BICIKLIVEL BUDAPESTEN! KERÉKPÁROZÁSSAL KAPCSOLATOS ATTITŰDÖK ÉS SZOKÁSOK A FŐVÁROSBAN BICIKLIVEL BUDAPESTEN! KERÉKPÁROZÁSSAL KAPCSOLATOS ATTITŰDÖK ÉS SZOKÁSOK A FŐVÁROSBAN A STUDIO METROPOLITANA KHT. ÉS A DOUBLE DECKER KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSA SAJTÓANYAG 2005. június 21. A Studio Metropolitana

Részletesebben

Kérdőív a gyermekek és serdülők egészségéről és jólétéről

Kérdőív a gyermekek és serdülők egészségéről és jólétéről KIDSCREEN-52 Kérdőív a gyermekek és serdülők egészségéről és jólétéről Szülői kérdőív Page 1 of 7 Kedves Szülő, Dátum: év hónap Hogy van a gyermeke? Hogy érzi magát? Ezeket szeretnénk most megtudni Öntől.

Részletesebben

KUTATÁSI JELENTÉS. CommOnline 2008. topline jelentés 2008.05.20

KUTATÁSI JELENTÉS. CommOnline 2008. topline jelentés 2008.05.20 KUTATÁSI JELENTÉS CommOnline 2008. topline jelentés 2008.05.20 Tartalomjegyzék 1. Vezetői összefoglaló 3 2. Kutatás leírása 5 A kutatás háttere 5 A kutatás módszertana 5 A topline jelentés szerkezete,

Részletesebben

Eredmények 2 0 1 0 / 2 0 11.

Eredmények 2 0 1 0 / 2 0 11. Eredmények S z ü lői elégedettségi kérdőív 2 0 1 0 / 2 0 11. A kérdőívek száma 250 213 200 150 100 93 50 0 kiadott kitöltött 2 Az Ön gyermeke 60 56 50 40 34 30 20 10 0 fiú lány nincs válasz 2 3 A kérdőív

Részletesebben

Kérdőív diákok részére

Kérdőív diákok részére TUDJUNK EGYUTTÉLNI MÁSOKKAL: megismerni és elfogadni az egyéni különbségeket, európai elkötelezettség 112569-CP-1-2003-1-ES-comenius-C21 Kérdőív diákok részére Biztosan értesültél arról, hogy szeretnénk

Részletesebben

Pályatanácsadók projekt Záró értékelés 2009. november 30. Tartalom A kérdőív... 2 Módszer... 3 Eredmények... 3 Eredmények regionális bontásban...

Pályatanácsadók projekt Záró értékelés 2009. november 30. Tartalom A kérdőív... 2 Módszer... 3 Eredmények... 3 Eredmények regionális bontásban... Pályatanácsadók projekt Záró értékelés 2009. november 30. Tartalom A kérdőív... 2 Módszer... 3 Eredmények... 3 Eredmények regionális bontásban... 11 1 A projekt szakmai értékeléséhez készítettünk egy olyan

Részletesebben

KÉRDŐÍV Kisgyermekes szülők kulturális fogyasztási szokásai Csak olyan szülő töltse ki, akinek legalább egy gyermeke 2004. május 31. után született.

KÉRDŐÍV Kisgyermekes szülők kulturális fogyasztási szokásai Csak olyan szülő töltse ki, akinek legalább egy gyermeke 2004. május 31. után született. Tisztelt Válaszadó! Köszönöm, hogy vállalkozik kérdőívem kitöltésére, és ezzel segíti a szakdolgozatom elkészítését. Kutatásom a kisgyermekes szülők és a család kulturális fogyasztási szokásainak vizsgálatára

Részletesebben

ANOREXIA ÉS BULÍMIA Mi is az a testképzavar? Készítette: Elek Lívia, Szücs Renáta

ANOREXIA ÉS BULÍMIA Mi is az a testképzavar? Készítette: Elek Lívia, Szücs Renáta ANOREXIA ÉS BULÍMIA Mi is az a testképzavar? Készítette: Elek Lívia, Szücs Renáta Miről lesz szó? 1) Miért kell beszélnünk erről? 2) Mik a kritériumai annak, hogy valakit evészavarraldiagnosztizáljanak?

Részletesebben

Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010

Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010 Diplomás pályakövetés diplomás kutatás, 2010 A jogi és igazgatási képzési terület diplomásainak munkaerő piaci helyzete Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által végzett, Diplomás pályakövetés

Részletesebben

A nők kontinenciája, ami annyira könnyű

A nők kontinenciája, ami annyira könnyű A tantrikus szex lényeges eleme: a kontinencia A tantrikus szeretkezés: új (többezer éves) út a párkapcsolati boldogság felé A Tantra Fesztiválon tanultak alapján Mindig tanulhatunk! Én is, hiába foglalkozom

Részletesebben

A beruházások döntés-előkészítésének folyamata a magyar feldolgozóipari vállalatoknál

A beruházások döntés-előkészítésének folyamata a magyar feldolgozóipari vállalatoknál A beruházások döntés-előkészítésének folyamata a magyar feldolgozóipari vállalatoknál Szűcsné Markovics Klára egyetemi tanársegéd Miskolci Egyetem, Gazdálkodástani Intézet vgtklara@uni-miskolc.hu Tudományos

Részletesebben

A szabadban dolgozók és ennek egészségügyi kockázata

A szabadban dolgozók és ennek egészségügyi kockázata 2010/81 Összeállította: Központi Statisztikai Hivatal www.ksh.hu IV. évfolyam 81. szám 2010. július 16. A szabadban dolgozók és ennek egészségügyi kockázata A szabadban dolgozók számára nagy és növekvő

Részletesebben

Alba Radar. 14. hullám

Alba Radar. 14. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 14. hullám Lakossági vélemények a háziorvosi ügyeletről 2012. szeptember 27. Készítette: Ruff Tamás truff@echomail.hu Echo Innovációs

Részletesebben

Értjük egymást? Értjük egymást? konferencia 2013 november 23. Kölöknet-Ofoe-T-Tudok

Értjük egymást? Értjük egymást? konferencia 2013 november 23. Kölöknet-Ofoe-T-Tudok Értjük egymást? Értjük egymást? konferencia 2013 november 23. Kölöknet-Ofoe-T-Tudok On-line kutatás a pedagógusok és szülők kommunikációjáról Lannert Judit 1 A kutatásról Majdnem 1500 fő (1469) válaszolt

Részletesebben

ÖNKITÖLTŐS KÉRDŐÍV ORSZÁGOS EGÉSZSÉGMONITOROZÁSI PROGRAM ORSZÁGOS LAKOSSÁGI EGÉSZSÉGFELMÉRÉS. 2000. október-november

ÖNKITÖLTŐS KÉRDŐÍV ORSZÁGOS EGÉSZSÉGMONITOROZÁSI PROGRAM ORSZÁGOS LAKOSSÁGI EGÉSZSÉGFELMÉRÉS. 2000. október-november ÖNKITÖLTŐS KÉRDŐÍV ORSZÁGOS EGÉSZSÉGMONITOROZÁSI PROGRAM ORSZÁGOS LAKOSSÁGI EGÉSZSÉGFELMÉRÉS 2000. október-november Egészségfejlesztési Kutatóintézet Magyar Gallup Intézet A-82/2000 1 A kérdőív kitöltésekor

Részletesebben

Négy napra megy nyaralni a magyar

Négy napra megy nyaralni a magyar Négy napra megy nyaralni a magyar Még mindig a magyar tenger a legnépszerűbb belföldi úti cél ez derült ki a Szállásvadász.hu friss turisztikai felméréséből, amelyben több mint 18 ezer hazai utazót kérdeztek

Részletesebben

Fókuszban a tejtermékek!

Fókuszban a tejtermékek! Fókuszban a tejtermékek! Fogyasztói igények és szokások változása napjainkban V. Tejágazati Konferencia 2015. november 26 Csillag-Vella Rita GfK 1 Magyarország vásárlóerejének Európa átlagához viszonyított,

Részletesebben

KÉRDŐÍV ELSŐ ÉVES SZOCIÁLIS MUNKÁS HALLGATÓK SZÁMÁRA

KÉRDŐÍV ELSŐ ÉVES SZOCIÁLIS MUNKÁS HALLGATÓK SZÁMÁRA KÉRDŐÍV ELSŐ ÉVES SZOCIÁLIS MUNKÁS HALLGATÓK SZÁMÁRA Ennek a kérdőívnek a segítségével a romániai magyar szociális munka szakmában lévő első éves hallgatók pályaválasztás előtti motivációs kükönbségeit

Részletesebben

E-Business Symposium - 2008.04.08. Az értékek mértéke. A magyarországi e-kereskedelem számokban. Kis Gergely. 2008 GKIeNET Kft.

E-Business Symposium - 2008.04.08. Az értékek mértéke. A magyarországi e-kereskedelem számokban. Kis Gergely. 2008 GKIeNET Kft. E-Business Symposium - 2008.04.08 Az értékek mértéke A magyarországi e-kereskedelem számokban Kis Gergely 2008 GKIeNET Kft. Az internet hozzáférés alakulása 2001-2007 (%) A 14 évesnél idısebb lakosság

Részletesebben

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013.

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. Dezső Ilona Anna: Máglya (50x40 cm, vászon, olaj zsűrizett) A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. A BARÁTOK VERSLISTA KIADVÁNYA SZERETET és SZEX Szex nélkül lehet élni, de szeretet nélkül nem. (Dobrosi

Részletesebben

A 15-29 éves fiatalok véleménye a környezettudatosság anyagi hatásairól Kutatás a Lélegzet Alapítvány számára. 2010. május 26.

A 15-29 éves fiatalok véleménye a környezettudatosság anyagi hatásairól Kutatás a Lélegzet Alapítvány számára. 2010. május 26. A 1- éves fiatalok véleménye a környezettudatosság anyagi hatásairól Kutatás a Lélegzet Alapítvány számára 2010. május 26. A fiatalok véleménye a környezetvédelem jelentőségéről százalék A környezetvédelem

Részletesebben

WIP. Internet kérdőív. A válaszadás önkéntes! sorszám. 2003...hó... nap... óra... perctől

WIP. Internet kérdőív. A válaszadás önkéntes! sorszám. 2003...hó... nap... óra... perctől sorszám I-IV. KÉRDÉSEKET A WIP KÉRDŐÍV SEGÍTSÉGÉVEL VÁLASZOLD MEG! I. A kérdezett 2 18 évnél fiatalabb (Wip 28. kérd.) 3 18 éves vagy idősebb I.a. Van 18 éven aluli tagja a háztartásnak? 1 van 2 nincs

Részletesebben

Dr. Letenyei Róbert jegyző

Dr. Letenyei Róbert jegyző 9. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 215. május 28-i rendes ülésére Tárgy: Tájékoztató a lakosság Művelődési Házzal szemben elvárt igényeiről

Részletesebben

Nők külföldi munkavállalással kapcsolatos attitűdje

Nők külföldi munkavállalással kapcsolatos attitűdje Nők külföldi munkavállalással kapcsolatos attitűdje Kutatási összefoglaló 2012 Készítette: Votisky Petra Pszichológus, coach és expat http://www.nokkulfoldon.hu/ Kutatás háttere: Külföldön élő nőként,

Részletesebben

FÉRFIAK KLUBJA - Női teszt a férfi értékekről 2015 Minden jog fenntartva.

FÉRFIAK KLUBJA - Női teszt a férfi értékekről 2015 Minden jog fenntartva. 1 Ez a kutatás és az elemzése, annak minden szerzői joga és a szerzői joghoz kapcsolódó vagyoni jog a Férfiak Klubja tulajdona. Részeinek vagy egészének felhasználása kizárólag forrásmegjelöléssel, a Férfiak

Részletesebben

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM!

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! A következő kérdőív azt méri fel, hogy mennyire tudsz másoknak nemet mondani, mennyire vagy képes kiállni a neked fontosnak tartott dolgok mellett akkor is, ha ez éppen mások

Részletesebben

Vidéki meleg szórakozóhelyeket látogató férfiak biztonságosabb szexszel kapcsolatos ismeretei, attitűdjei és tapasztalatai

Vidéki meleg szórakozóhelyeket látogató férfiak biztonságosabb szexszel kapcsolatos ismeretei, attitűdjei és tapasztalatai Bartha Attila - Takács Judit: Vidéki meleg szórakozóhelyeket látogató férfiak biztonságosabb szexszel kapcsolatos ismeretei, attitűdjei és tapasztalatai Bevezetés 1. A minta jellemzői A kérdőíves vizsgálatot

Részletesebben

FELMÉRÉS A ROMÁN NYELV OKTATÁSÁRÓL

FELMÉRÉS A ROMÁN NYELV OKTATÁSÁRÓL Hargita Megye Tanácsa RO-530140 Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám Tel.: +4-0266-207700, Fax: +4-0266-207703, info@hargitamegye, www.hargitamegye.ro FELMÉRÉS A ROMÁN NYELV OKTATÁSÁRÓL A román nyelv és

Részletesebben