Milyen a szex gyerekvállalás után? - A kisgyerekes nők szexuális élete -

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Milyen a szex gyerekvállalás után? - A kisgyerekes nők szexuális élete -"

Átírás

1 Milyen a szex gyerekvállalás után? - A kisgyerekes nők szexuális élete - Az internetes kutatásban májusában olyan nők vettek részt, akiknek van 6 éves vagy annál fiatalabb gyermekük. Arra voltam kíváncsi, hogy milyen minőségben és mennyiségben élnek szexuális életet, mennyire változtatott ezen a gyerekvállalás, a szülés módja (hüvelyi vagy császármetszés) és a terhesség alatti szexuális élet hatással van-e a gyerekszülés utáni szeretkezésekre, mennyire hasznos az intim torna, hűségesek-e a megkérdezettek és mennyire kötődnek a párjukhoz érzelmileg.

2 A kérdőívet 88 nő töltötte ki, akiknak 97 %-a párkapcsolatban él, 28 és 37 év között a nagy részük, 50 százalékuk Budapesten vagy annak agglomerációjában él, 18 százalék egyéb nagyvárosban és 32 százalék kisvárosban vagy kisebb településen. A válaszadók 21 százaléka vallásos, 40 százaléka valamennyire vallásosnak, de nem templomba járónak vallotta magát és 39 százalék nem vallásos. Legmagasabb iskolai végzettségűek közül diplomával a megkérdezettek 72 százaléka rendelkezik, érettségivel 23 százalék, középiskolát ill. szakiskolát 2 százalék végzett, általános iskolát pedig 3 százalék. A legtöbb kitöltőnek (46 százalék) egy gyereke van, 40 százaléknak kettő, és 14 százaléknak van 3 vagy annál több gyereke. A szex mennyisége és minősége Milyen gyakran szeretkeznek? A megkérdezettek majdnem fele havonta 1-3 alkalommal él szexuális életet, a harmada pedig hetente egyszer és 14 százalék hetente többször. Olyan nem akadt, akinél napi szinten él szexuális életet. Milyen gyakran élsz szexuális életet? 14% 2% 8% naponta hetente többször hetente egyszer havonta 1-3 alkalom évente pár alkalom nem szoktam szeretkezni 30% 46%

3 A nők többsége (ami 55 százalékot jelent) teljesen elégedett a szexuális élete minőségével, de a mennyiségével csupán 12 százalék. Az érdekes az, hogy mindegy, hogy valaki milyen gyakran él szexuális életet, úgy érzik a nők, hogy az a mennyiség nem elég jó. Ennek hátterében sok dolog állhat, de az biztos, hogy mindenképp nyomás van rajtuk, hogy többször kéne, mint ahányszor teszik. A nők 55 %-a teljesen elégedett a szexuális élete minőségével, de a mennyiségével csupán 12 százalék. Az érdekes az, hogy mindegy, hogy valaki milyen gyakran él szexuális életet, úgy érzik a nők, hogy az a mennyiség nem elég jó. Úgy gondolják többször kéne, mint ahányszor teszik. Milyen orgazmusuk van? A nők 94 százaléka élt már át csiklói orgazmust szeretkezés közben, hüvelyit 72 százalék és análist 9 százalék élt meg. A legnagyobb élvezetet a csiklói okozza, majd ezt követi a hüvelyi és végül az anális. Szerencsére a gyakoriság tekintetében is ugyanez a sorrend figyelhető meg. A legnagyobb élvezetet a csiklói okozza, majd ezt követi a hüvelyi és végül az anális. Milyen a szex a gyerekvállalás után?

4 Talán ez a legfontosabb kérdése a kutatásnak, hogy a szexuális életen mennyiben változtat a gyerekek világrajötte. Azt kell mondanom, hogy a minőség miatt nem érdemes se szülni, se nem szülni. A válaszadók 51 százaléka azt mondta, hogy nem változtatott a szexuális életének minőségén. A maradék is fej fej mellett állítja, hogy jobb vagy rosszabb lett. (Az előbbi 23 százalék, az utóbbi 26 százalék.) Mennyiség szempontjából viszont egyértelműen negatív az eredmény. A szexuális élet gyakorisága 81 százalékuknál ritkább lett a gyerekvállalás után, a maradék 19 százaléknál ugyanannyi, és senkinél nem lett gyakoribb. Lényegében véve ritkul a szexuális együttlétek száma a gyerek 6 éves koráig, de a jó hír az, hogy a minőség viszont nem változik. Remélhetőleg a kisgyerek növekedésével visszaáll a mennyiség is, de ez egy későbbi kutatás témakörét érinti. A minőség miatt nem érdemes se szülni, se nem szülni. Miért ritkul a szex? Azok a válaszadók, akiknél ritkult a szexuális együttlétek száma különböző állításokat jelölhettek meg (többet is), hogy miért érzik így. A legtöbben azt jelölték meg, hogy fáradtak (94 százalék), de sokan vannak azok is, akik magát a szexet nem kívánják (56 százalék), és vannak, akik úgy érzi, hogy a testük nem elég kívánatos (18 százalék), 14 százalék mondta azt, hogy párja nem kívánja annyira a szexet. Érdekes, hogy csupán 4 százalék gondolja úgy, hogy a teste már nem tetszik a párjának, amiből látható, hogy mennyivel többen vannak azok, akik a maguk szemével látják csúnyának a testüket (18 %) és ezért még a szexuális együttléttől is elmegy a kedvük. Tehát a saját énkép fontosabb a nőknek a szexben, mint az, ahogy a párjuk látja őket. A saját énkép fontosabb a nőknek a szexben, mint az, ahogy a párjuk látja őket.

5 Terhesség és szex Kíváncsi voltam, hogy mennyien élnek szexuális életet a terhesség folyamán, valamint azok közül, akik nem élnek (különös tekintettel, ha orvosilag nem indokolt), azoknak a szülés után is ritkább-e a szeretkezések száma.) A válaszadók 41 százaléka a terhesség teljes szakaszában élt szexuális életet, 41 százalék bizonyos szakaszokban nem élt, és 19 százalék egyáltalán nem szeretkezett állapotosan. Ami érdekes, hogy csak 44 százalék azoknak a száma, ahol orvosi indok volt, a többi esetben egyéb okok szerepeltek. Ezek az okok a következők: 42 százalékban a nő nem érezte jónak, az apukák 31 százaléka nem érezte jónak. Egyéb indokokként olyan válaszokat írtak, hogy nem merték vagy az elején a nő, később a férfi nem érezte jónak. Miért nem élt szexuális életet? 6% 31% 44% 42% az orvos nem ajánlotta nem éreztem jónak a párom nem érezte jónak egyéb, éspedig: Akik nem szexelnek a terhesség alatt, azok a baba kijövetele után sem fognak? A válasz az, hogy mindenesetre nagyobb esély van arra, hogy a szexuális élet minősége a gyermek megszületése után nem romlik, ha a terhesség alatt is élnek szexuális életet. Ha viszont orvosi indokkal nem élnek szexuális életet, akkor az nagy eséllyel nem fog romlani a szülés után sem. A számok a következőket mutatják. Akik a terhesség alatt élnek szexuális életet, 62 százalékuk érezte úgy, hogy nem változott a szexuális életük minősége a gyerekszülés után. Azoknál, akik nem éltek (vagy bizonyos szakaszában nem éltek) csak 43 százalék. Ha orvosi indok van rá, akkor kicsit jobb az esély arra, hogy a terhesség előtti állapot megtartsuk (Náluk 47 százalék érzi a gyerekvállalás előtti és

6 utáni szexuális életét ugyanolyannak.) A legfontosabb különbség viszont a negatív változásokban van: Azok, akik élnek a terhesség alatt szexuális életet 15 százalék tapasztal romlást a gyerekvállalás előtti szexhez képest, míg akik nem élnek szexuális életet, ott 33 százalék érzi rosszabbnak. Az önszántukból szexuális megtartóztatást vállalóknál még rosszabb az arány, náluk a legmagasabb azoknak az aránya, akik rosszabbnak élik meg a szex minőségét gyerek születése után. Mindez azt jelenti, hogy önszántából a kismama jobban dönt, ha a szexuális életet választja a terhesség folyamán (ill. ha a párja bizonytalan, akkor inkább azt sugallja, hogy nyugodtan szeretkezzenek). A szexuális életének a minőségén biztosan javítani fog (a mennyiségen nem, azokban nem láttam számottevő különbséget). Nagyobb esély van arra, hogy a szexuális élet minősége a gyermek megszületése után nem romlik, ha a terhesség alatt is élnek szexuális életet. Ha viszont orvosi indok van a szexuális élet mellőzéséhez, akkor nem befolyásolja a gyerekszülés utáni szexuális élet minőségét. Mindez azt jelenti, hogy önszántából a kismama jobban dönt, ha a szexuális életet választja a terhesség folyamán (ill. ha a párja bizonytalan, akkor inkább azt sugallja, hogy nyugodtan szeretkezzenek). Miben más a terhes szex? A többség szerint nem más (65 százalék), a maradék 35 százaléknál viszont volt változás. Többen írták, hogy óvatosabbak voltak, volt aki úgy fogalmazott: Százszor annyira kívántam, sokkal érzékenyebb volt mindenem, a mellem nagy volt és szép én ettől magabiztosabb. Sokkal változékonyabb lett. Vagy nagyon jó, vagy nagyon nem. Furcsa volt szexelni, miközben a gyerek rugdos bennem Nem voltam ennyire fáradt, több időnk volt egymásra, nőnek is éreztem magam - nem csak anyának, Én nem élveztem annyira, mint előtte (vagy utána) Százszor annyira kívántam, sokkal érzékenyebb volt mindenem, a mellem nagy volt és szép, én ettől magabiztosabb. Mi a legjobb a szexben? A megkérdezettek elégedettségét mértem az előjátékkal, a szexuális aktussal és az utójátékkal kapcsolatban. (1: elégedetlen, 2: közepesen elégedett, 3: elégedett). A legtöbben a szexuális aktussal elégedettek, majd ezt követi azoknak a száma, akik az előjátékkal elégedettek és végül akik az utójátékkal.

7 De ha ebbe jobban belemélyedünk, akkor még jobban felfedezhetők a különbségek. Látható, hogy a szexuális aktussal a válaszadók 78 százaléka elégedett, ami elég jó arány. Az előjátékkal 52 százalékuk elégedett, míg az utójátékkal csak 45 százalék. Ezzel összhangban van, hogy azok, hogy a legtöbben elégedetlennek mondták magukat az utójátékkal (23 százalék), míg a szexuális aktussal csupán 5 százalék vallja magát elégedetlennek. A kisgyerekes anyukák tehát legintkább az aktus utáni kényeztetést hiányolják. Az előjátékon is van mit javítani, de az utójátékon meg pláne. A kisgyerekes anyukák tehát legintkább az aktus utáni kényeztetést hiányolják. A legtöbben a szexuális aktussal elégedettek, majd ezt követi azoknak a száma, akik az előjátékkal elégedettek és végül akik az utójátékkal.

8 De hogy mindezt a gyerekvállalás után történt? Nem. Nagy eséllyel nem fog se javulni, sem romlani sem az előjátok, sem az aktus, sem az utójáték. Nem változott a válaszadók 52 százaléka szerint a szülés után mindezek minősége és mennyisége, 23 százalék pedig nem tudja (tehát biztos nem jelentős a változás). Akik látnak változást az arányokban mégis (25 százalék), azok úgy látják, lerövidült az elő és utójátékra fordított idő. Van aki úgy fogalmazott: Mindegyik rövidült, mert jaj,mikor ébred fel a gyerek... Miként változik a nők orgazmusa? A nők 74 százalékának nem változik az orgazmusa a szülés utána. Ha viszont történik változás, akkor csak javul. 11 százalék úgy érzi intenzívebb lett, 5 százalékuknál hosszabb ideig tart és 3 százalékuknál többször van egy aktus alatt. Az orgazmushoz vezető út is keveseknél, de változást hozhat. 11 százalékkal többen a csikló ingerlésével jutnak el a csúcshoz, mint ahogy előtte, 6 százalékuknál pedig inkább hüvelyi irányt vett a szülés után. Ami különösen érdekes, hogy a hüvelyi szülésen átesettek esetében nagyobb (és pozitívabb) a változás. Náluk 16 százalék éli meg intenzívebben, 8 százaléknál tart hosszabb ideig és 5 százalékuknál többször van egy aktus alatt. Elsőre meglepő, hiszen az ő hüvelyük változik a szülés folyamán, de a magyarázat az orgazmus elérésének útjával magyarázható. Náluk 14 százalék, aki inkább csikló által éri el az orgazmust. Így valószínű magyarázat, hogy a hüvelyi változások hatására máshol, a csiklói területen kísérleteznek a párok a szülés után, ezáltal pedig intenzívebb, hosszabban tartó élményeket okoznak a nőknek. A nők nagy részének nem változik az orgazmusa a szülés utána. Ha viszont történik változás, akkor csak javul, intenzívebb lesz, hosszabb ideig tart vagy többször van egy aktus alatt. A hüvelyi szülésen átesettek esetében nagyobb (és pozitívabb) a változás. Elsőre meglepő, hiszen az ő hüvelyük változik a szülés folyamán, de a magyarázat az orgazmus elérésének útjával magyarázható. A hüvelyi változások hatására máshol, a csiklói területen kísérleteznek a párok a szülés után, ezáltal pedig intenzívebb, hosszabban tartó élményeket okoznak a nőknek. Érdemes császármetszést kérni a későbbi szexuális életem féltése miatt? Nem. A megkérdezett hüvelyi szülésen átesett nők közül 29 %-nak javult a szexuális élete a szülés után, míg a császármetszésen átesettek esetében 15 % az arányuk.

9 Szoptatás és szex A szoptatás változtat a szexen? A megkérdezett nők 59 százaléka szerint nem változtat(ott) a szexuális életükön. A többiek szerint kevésbé kívánták (majdnem a negyede), 5 százalék azoknak a száma, ahol a párjuk is kevésbé kívánja ebben az időszakban. Olyan nincsen, akinél csak a férfi kívánja kevésbé a szexet. Kevesen vannak azok (3 százalék), ahol javított a szexuális életen. Volt aki úgy fogalmazott Szárazabb a hüvelyem, így nem esik olyan jól az együttlét., volt olyan, aki szerint mell mint erogén zóna szinte kiesett. Mások pedig ugyanolyan hullámvasutat éltek át, mint mint a terhesség idején: bizonyos napokon jobban kívánom. Az egyértelmű, hogy a szoptatás nagyrészt nem befolyásolja a szexuális életet, akinél viszont változást okoz, annál főként negatívat. A szoptatás nagyrészt nem befolyásolja a szexuális életet, akinél viszont változást okoz, annál főként negatívat.

10 Szülés után milyen a hüvely állapota? Arra kérdésre, hogy szülés után mennyiben változott a hüvely, közel fele a nőknek azt mondta, hogy nem változott, fele pedig azt, hogy igen. Akiknél változott, ott 30 százalékban hamar visszaállt az eredeti állapot, 18 százalékban pedig nem. A hüvely állapota a következő területeket érinti gyakoriság szerint: A hüvely rugalmassága romlott, kevésbé érzik szűknek 58 százalékban, de sokan vannak azok is, akik a nedvesedés romlását érzik. Ez nyilván sok olyat érint, aki jelenleg szoptatási periódusban van. A hüvely nedvesedésének romlása a császármetszésesek esetében is gyakran előfordul, náluk 100 %-ban ez jelenti a panaszt. Érdekes megvizsgálni, hogy a császárosok és a hüvelyi szülést átélt nőknél mennyiben más a helyzet. Többen vannak (nem meglepő módon), akiknél változott a hüvelyük állapota a szülés után, de meglepően sokan a császármetszéseseknél is történt változás, hiszen a gyerek kihordása és a hormonális változások is előidézhetnek ilyet. A szülés után jelentős különbség van a császármetszéses és hüvelyi szülés utáni állapotban, mert a császárosok 78 százaléka nem érez változást a szülés után, míg ez az arány csak 34 százalék a hüvelyi szülésesek esetében. Viszont a regenerálódás általában hamar megtörténik, mert 74 százalékuknál a hüvelyi szüléseseknél is hamar visszaállt az eredeti állapot. Akiknél visszaállt a regenerálódás, nagyrészt fél éven belül történt meg (67 %), a többieknél fél és egy év között állt vissza az eredeti állapot (33 %). Azok a császármetszéssel szültek, akiknek változás történt a hüvelyüknél, a nedvesedés gyengülését érzékelték. A hüvelyi szüléseseknél a változások több területet érintenek, mert hatással van a hüvely rugalmasságára, nedvesedésére, valamint alakbeli változásokról is beszámoltak a nők. Valószínüleg a méhszáj lejjebb került, mert mintha rövidebb lenne a hüvelyem. Mintha máshogy kanyarodna, a párom szerint...

11 Az intim torna jelentősége A megkérdezett nők 12 százalék járt tanfolyamra, 28 százalék próbált csinálta otthon magától és a fele hasznosnak tartja, de nem csinálta még. Ami nagyon érdekes eredményt hozott, hogy ez a 12 százalék, aki járt is intim tornára, azoknak 100 százalékban regenerálódott a hüvelye. A rugalmassága is ugyanolyan jó, a hüvely tágulása sem változott és a nedvesedéssel sem voltak problémáik. Ez azt jelenti, hogy akármilyen módon szül a nő, az intim torna mindenképp teljes javulást hozott azoknál, akiknél változás áll be. A másik érdekesség, hogy a nők igényelnék az intim torna iránti tudást, mivel 86 százalék vagy csinálja vagy úgy véli, hogy hasznos. A szülés utáni közvetlen időszakban jelentős különbség van a császárosok és hüvelyi szülés utáni állapotban, mert a császármetszéses szülésen átesettek 78 százaléka nem érez változást a szülés után, míg ez az arány csak 34 százalék a hüvelyi szülésesek esetében. Viszont a regenerálódás általában hamar megtörténik: nagyrészt fél éven belül (67 %), a többieknél fél és egy év között állt vissza az eredeti állapot (33 %). Ki mennyire elégedett?

12 A nők 3 fokozatú skálán válaszolhattak. A legtöbben a párjuk simogatásával elégedettek, ezt követi a szexuális fantáziával való elégedettség és legkevésbé a csókolózásukkal elégedetettek. A legtöbben a párjuk simogatásával elégedettek, ezt követi a szexuális fantáziával való elégedettség és legkevésbé a csókolózásukkal elégedetettek. Mit szeretnél változtati a szexuális életeden? A megkérdezettek szabadon fogalmazhatták meg elképzeléseiket. A legtöbben gyakoribbá tennék az együttléteket és sokan fantáziadúsabbá varázsolnák. A következő válaszokat írták még: több romantika, több odafigyelés, vele semmit, új életet szeretnék, jobb legyen nekem több és tartalmasabb együttlétet szeretnék, A párom nehezen fogadja el, ha nincs orgazmusom. Néha kicsit megterhelő, hogy foggal-körömmel ragaszkodik hozzá, nekem meg elég lenne egy gyors menet, testi orgazmus nélkül. Szeretnék nyitottabb lenni, mélyebbé, rendszeresebbé szeretném tenni, a hétköznapokon kellene változtatni Hűség Hűségesek-e az kisgyerekes anyukák? Nagyjából igen. Akárhány kutatást olvasunk, talán ez az egyik legnehezebben őszintén megválaszolható témakör. Lévén internetes kutatásról van szó, nem az utcán helyben kitöltött

13 kérdőívekről, még nehezebben tudjuk, hogy mennyire igaz, amit mondanak ill. mennyire félnek a kémprogramoktól, amit a párjuk telepít a számítógépre. nem igen, már volt rá alkalom igen, de nem próbáltam Arra kérdésre, hogy Vágysz-e mással is szexuális életet élni? a megkérdezettek 75 százaléka mondta, hogy nem. 17 százalék bevallotta, hogy próbálná, de még nem tette, 8 százaléknak pedig volt rá alkalma. Azok, akik próbálták mással is (vagy próbálnák) összességében elégedettebbek a szexuális életük minőségével és mennyiségével (a kérdőívben szereplő korábbi válaszaikkal együtt vizsgálva jött ki ez az eredmény.). Milyen volt a másik? A válaszadók 50 %-a jelölte, hogy nagyjából ugyanolyan, mint a párom, és szintúgy 50 %-a azt, hogy jobb, mint a párom.. Olyan nem volt, aki azt mondta, hogy nem volt jobb, mint a párom. A válaszadók fele azt mondta, hogy a másikkal való való szex ugyanolyan jó volt, mint a párja, a másik fele, hogy jobb volt, mint a párja.

14 Mit szeretnek a kisgyerekes anyukák a szexben? Szeretünk együtt pornót nézni. 5% Szeretem orálisan kényeztetni a párom. Szeretem análisan kényeztetni a párom. 70% 7% Szeretem a kezemmel kényeztetni a párom 63% Szeretem, ha orálisan kényeztet a párom. Szeretem, ha análisan kényeztet a párom. 75% 7% Szeretem, ha a kezével kényeztet a párom. Szeretek szexuális segédeszközöket használni. Szeretek szexis ruhadarabokat venni. 88% 11% 26% A legtöbben a kézi kényeztetést részesítik előnyben, majd az orális szexet. A szexuális ruhadarabokat a nők negyede kedveli, minden 10. válaszadó használ szexuális segédeszközt. Kis részük kedveli az anális szexet és 5 százalék, aki szokott közösen pornót nézni. Akik próbálták mással is a szexet vagy próbálnák, azok gyakrabban kedvelik a felsorolt módszereket (úgymint orális szex, segédeszközök használata, a test kézzel való kényeztetése).

15 A papucsok párjai hűségesebbek A nők 11 állításról ítélték meg 1-től 5-ig tartó skálán, hogy mennyire elégedettek. Az 5-ös a teljes elégedettséget jelenti, az 1-es pedig az elégedetlenséget. A nők leginkább az anyagiak közös egyeztetésével elégedettek, ezt követi a párjuk külsejével való elégedettség majd a gyerek körüli teendőkbe való besegítés. A legkevesebben a kettesben töltött programok mennyiségével elégedettek, de sokan a saját külsejükkel és a párjuk figyelmessével sincsenek megelégedve. Ez a következőképpen alakul, ha a hűség dimenziójából szemléljük az elégedettséget: Azok, akik hűségesek a párjukhoz, elégedettebbek a párjuk takarításba való besegítésével, a gyerek körüli tevékenységével, a figyelmességekkel, amiket kapnak, a hétköznapjaikkal és a kikapcsolódásokkal, valamint a párjuk külsejével is, míg azok, akik már félreléptek vagy csak szeretnének, elégedetlenebbek minden téren, kivétel a saját külsejükkel ill. a közös programok mennyiségével (ők valószínűleg nem vágynak többre, mint amennyi van, mert a minőségével viszont elégedetlenek.) Úgy tűnik, ha a férfi több figyelmességet nyújt vagy besegít, akkor nő az elégedettségi szint és ezáltal nem keresik a nők máshol a boldogságukat.

16 Akik hűségesek a párjukhoz, elégedettebbek a párjuk háztartásba besegítésével, úgymint takarítás, a gyerek körüli tevékenységek, a figyelmességekkel, amiket kapnak, a hétközpnapjaikkal és a kikapcsolódásokkal, valamint a párjuk külsejével is, míg azok, akik már félreléptek vagy csak szeretnének, elégedetlenebbek. Ha a nő párja több figyelmességet nyújt vagy besegít, akkor növekszik az elégedettségi szint és ezáltal kisebb esély van arra, hogy félrelépjen. Mennyire elégedett? Hűséges Nem próbálta, de szeretné Próbálta mással (0: elégedetlen, 5: teljesen elégedett)

17 Mennyire vagy elégedett? kettesben töltött programok minőségével kettesben töltött programok mennyiségével párod figyelmességével (pl. virág, ajándék stb.) anyagiak közös egyeztetésével gyerek körüli teendőkbe besegítés (fürdetés stb.) takarításba besegítés beszélgetéseitekkel a te hétköznapjaiddal (munkáddal) hétvégékkel, nyaralásokkal, szabadnapokkal a saját külsőddel a párod külsejével (0:elégedetlen, 5: teljesen elégedett) Hűséges Hűtlen (már próbálta vagy kipróbálná mással is a szexet) Mennyire kötődnek érzelmileg a párjukhoz a kisgyerekes anyukák? A nőket a párjukkal való érzéseikről kérdezve a igen érdekes válaszokat kaptuk.

18 A legtöbben azt szeretik, ha a párjuktól ajándékot kapnak, majd ez követi az öröm, mikor hazaér a kedves. Legkevésbé szeretkezni akarnak a kisgyerekes nők a párjukkal.. Az érzelmi összpontszámot úgy kaptuk meg, hogy minden egyes válaszátlagértékét összeadtuk és leosztottuk az állítások számával. Így azt jött ki, hogy a hűségesek kötődnek érzelmileg leginkább a párjukhoz, ezt követi azoknak a száma, akik félreléptek már. Magasan a legelégedetlenebbek azok érzelmileg a párjuk iránt, akik nem próbálták ki a szexet mással, de megtennék. Ez érdekes összefüggés, mert az érzelmi űrt valószínűleg ők mástól remélik betölteni Mennyire kötődik a párjához érzelmileg? (összátlagérték) Próbálta már mással Hűséges Nem próbálta, de szeretné Mindhárom esetben a legkevésbé jellemző érzés amit a párjuk iránt éreznek a nők, hogy kívánnák a szeretkezést.

19 Mi jellemző a pároddal való kapcsolatodra? (0: nem jellemző, 4: mindig így érzem) A tőle kapott ajándékok örömmel töltenek el. Szeretnék vele több időt kettesben tölteni. Hűséges Próbálta már mással Nem próbálta, de szeretné Féltem őt. Hiányzik, ha nem látom hosszabb ideig. Kívánom, hogy szeretkezzünk. Nagyon szeretem őt. Szeretném tudni mi történik vele, miről mit gondol. Örülök, ha hazaér A kutatásból látható, hogy a gyerek születése a szexuális élet minőségén nem sokat változtat, de a mennyiségén ront. A legtöbben a csiklói orgazmust élik át a legrendszeresebben és a legintenzívebb örömet is az okozza. A terhesség alatt szexuális életet élők nagyobb eséllyel fogják elégedettnek érezni a szexuális életüket a gyerek megszületése után. A szoptatás nem befolyásolja nagy mértékben a szexuális életet. Császármetszést nem érdemes kérni a szexuális élet féltése miatt. Az intim torna mindenképp ajánlott, mivel a hüvely regenerálósása azon megkérdezettek esetében, akik végezték, teljesen helyreállt. A kisgyerekes anyukák nagy része (háromnegyede) hűséges, csak a párjával kívánja a szexet. Szexuálisan leginkább azt szeretik a nők, ha kézzel kényeztetik őket, de azt is sokan kedvelik, ha orálisan. Azokhoz a férfiakhoz hőségesebbek a nők, akik besegítenek a házimunkába. A megkérdezett nők leginkább az ajándékoknak örülnek, legkevésbé a szeretkezéseknek. Skultéty Dóra

20 Ezúton köszönöm az összes kérdőívet kitöltő anyukának a válaszait!

10 kérdés az ifjúságról. Magyar Ifjúság 2012. kutatás első eredményei

10 kérdés az ifjúságról. Magyar Ifjúság 2012. kutatás első eredményei 0 kérdés az ifjúságról Magyar Ifjúság 0 kutatás első eredményei tartalom Tartalom Köszöntő... Szociodemográfiai jellemzők.... Családalapítás.... Oktatási helyzetkép... 9. Munkavállalás.... Nemzetközi

Részletesebben

EU Kids Online II. A magyarországi kutatás eredményei. Készült a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság megrendelésére. 2011. szeptember v1.

EU Kids Online II. A magyarországi kutatás eredményei. Készült a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság megrendelésére. 2011. szeptember v1. EU Kids Online II A magyarországi kutatás eredményei Készült a emzeti Média- és Hírközlési Hatóság megrendelésére 2011. szeptember v1.2 TARTALOM IV. KOCKÁZATOS TEVÉKEYSÉGEK... 3 Szexuális jellegű tartalmak

Részletesebben

Huszti Éva: Társas kapcsolatok. Családi, rokoni, baráti kapcsolatok Nyíregyháza lakói körében - 2008

Huszti Éva: Társas kapcsolatok. Családi, rokoni, baráti kapcsolatok Nyíregyháza lakói körében - 2008 Huszti Éva: Társas kapcsolatok. Családi, rokoni, baráti kapcsolatok Nyíregyháza lakói körében - 28 Talán joggal kérdezi az olvasó, hogy miért fontos az, milyenek a társas kapcsolataink. Talán mindenkinek

Részletesebben

Nonprofit Monitor (2010) www.nonprofitmonitor.hu 6. szám, 6-37. oldal ISSN 2062-0861

Nonprofit Monitor (2010) www.nonprofitmonitor.hu 6. szám, 6-37. oldal ISSN 2062-0861 Nonprofit Monitor (2010) www.nonprofitmonitor.hu 6. szám, 6-37. oldal ISSN 2062-0861 Megjelenik a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával Ruff Tamás-Domokos Tamás: Az egri fiatalok közösségi élményei 1.

Részletesebben

Neveltségi szint követéses vizsgálat - 2002 - kutatási beszámoló -

Neveltségi szint követéses vizsgálat - 2002 - kutatási beszámoló - Neveltségi szint követéses vizsgálat - 2002 - kutatási beszámoló - A kutatási beszámolót írta: Kulcsár László és Domokos Tamás Programkoordinátor: Rucska Andrea A kutatásra a Miskolc Városi Pedagógiai

Részletesebben

A digitális jövo térképe

A digitális jövo térképe Informatikai és Hírközlési Minisztérium A kutatás kiemelt támogatói: Antenna Hungária Miniszterelnöki Hivatal A kutatás támogatói: Axelero Sun Microsystems Hungary 1-2 - 3-4 - 5-6 - 7-8 - 9-1 A kutatás

Részletesebben

A mai fiatalok hétköznapi boldogsága - és ahogy szert tesznek rá

A mai fiatalok hétköznapi boldogsága - és ahogy szert tesznek rá A mai fiatalok hétköznapi boldogsága - és ahogy szert tesznek rá Kapocs Ifjúsági Önsegító Szolgálat Budapest, 1995. A tanulmány a Kapocs Ifjúsági Önsegítő Szolgálat önkéntes munkatársai által végzett vizsgálat

Részletesebben

A csatorna- és szennyvízhálózat kiépítésének lakossági megítélése. Kecskemét, Kerekegyháza, Ballószög és Helvécia településeken

A csatorna- és szennyvízhálózat kiépítésének lakossági megítélése. Kecskemét, Kerekegyháza, Ballószög és Helvécia településeken A csatorna- és szennyvízhálózat kiépítésének lakossági megítélése Kecskemét, Kerekegyháza, Ballószög és Helvécia településeken 2005. december 2006. január TARTALOMJEGYZÉK VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ 3 1. RÉSZ

Részletesebben

Neveltségi szint követéses vizsgálat - 2001 - kutatási beszámoló -

Neveltségi szint követéses vizsgálat - 2001 - kutatási beszámoló - Neveltségi szint követéses vizsgálat - 2001 - kutatási beszámoló - A kutatási beszámolót írta: Kulcsár László és Domokos Tamás Programkoordinátor: Rucska Andrea A kutatásra a Miskolc Városi Pedagógiai

Részletesebben

A magyar társadalom és az internet 2005 végén

A magyar társadalom és az internet 2005 végén A magyar társadalom és az internet 2005 végén Gyorsjelentés a World Internet Project 2005. évi magyarországi kutatás eredményeirõl A digitális jövõ térképe ITHAKA ITTK TÁRKI 2006 A World Internet Project

Részletesebben

ÉRTÉKRENDI ÉS ÉLETMINŐSÉGBELI KÜLÖNBSÉGEK A MISKOLCI ROMA ÉS NEM ROMA LAKOSOK KÖRÉBEN

ÉRTÉKRENDI ÉS ÉLETMINŐSÉGBELI KÜLÖNBSÉGEK A MISKOLCI ROMA ÉS NEM ROMA LAKOSOK KÖRÉBEN ÉRTÉKRENDI ÉS ÉLETMINŐSÉGBELI KÜLÖNBSÉGEK A MISKOLCI ROMA ÉS NEM ROMA LAKOSOK KÖRÉBEN HAVASI VIRÁG Van-e az értékeknek, a kultúrának hatása a gazdaság szférájára? A gazdasági aktivitás, annak mikéntje

Részletesebben

A csatorna- és szennyvízhálózat kiépítésének lakossági megítélése

A csatorna- és szennyvízhálózat kiépítésének lakossági megítélése A csatorna- és szennyvízhálózat kiépítésének lakossági megítélése Baja, Érsekcsanád, Sükösd, Vaskút Önkitöltős kérdőíves lakossági megkérdezés A KUTATÁS A KUTATÁS TÉMÁJA: A KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS A CSATORNA-

Részletesebben

A LEGFONTOSABB EREDMÉNYEK

A LEGFONTOSABB EREDMÉNYEK A LEGFONTOSABB EREDMÉNYEK Az EU Kids Online kutatásról Ez a kutatási jelentés annak az új és teljességgel egyedülálló kérdőíves kutatásnak az eredményeit mutatja be, amely az EU Kids Online kutatói hálózata

Részletesebben

Kisközösségi ifjúságnevelés támogatása

Kisközösségi ifjúságnevelés támogatása A Társadalmi Megújulás Operatív Program TÁMOP-5.2.8/12/1-2013-0001 számú Kisközösségi ifjúság nevelés támogatása című kiemelt projekt megvalósításához kapcsolódóan Kisközösség-fejlesztési módszertan kialakítása

Részletesebben

A kutatási beszámolót írta: Kulcsár László Kutatásvezető: Domokos Tamás

A kutatási beszámolót írta: Kulcsár László Kutatásvezető: Domokos Tamás Ifjúságkutatás 2001 - Budapesti fiatalok az ezredfordulón - Budapest Hegyvidék XII. Kerület - A kutatási beszámolót írta: Kulcsár László Kutatásvezető: Domokos Tamás A kutatásra Budapest Hegyvidék XII.

Részletesebben

BICIKLIVEL BUDAPESTEN! KERÉKPÁROZÁSSAL KAPCSOLATOS ATTITŰDÖK ÉS SZOKÁSOK A FŐVÁROSBAN

BICIKLIVEL BUDAPESTEN! KERÉKPÁROZÁSSAL KAPCSOLATOS ATTITŰDÖK ÉS SZOKÁSOK A FŐVÁROSBAN BICIKLIVEL BUDAPESTEN! KERÉKPÁROZÁSSAL KAPCSOLATOS ATTITŰDÖK ÉS SZOKÁSOK A FŐVÁROSBAN A STUDIO METROPOLITANA KHT. ÉS A DOUBLE DECKER KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSA SAJTÓANYAG 2005. június 21. A Studio Metropolitana

Részletesebben

Neveltségi szint vizsgálat 2000 - Miskolc, Szerencs, Edelény - kutatási beszámoló -

Neveltségi szint vizsgálat 2000 - Miskolc, Szerencs, Edelény - kutatási beszámoló - Neveltségi szint vizsgálat 2000 - Miskolc, Szerencs, Edelény - kutatási beszámoló - A kutatási beszámolót írta: Kulcsár László Programkoordinátor: Domokos Tamás A kutatásra a Miskolc Városi Pedagógiai

Részletesebben

és az együttműködésében NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS

és az együttműködésében NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS és az együttműködésében NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS 2012 Copyright @ 2012 WebShop-Experts Kft. Minden jog fenntartva. A tanulmány megállapításai csak a forrás megjelölésével, és a szerző előzetes jóváhagyásával

Részletesebben

LAKOSSÁGI EGÉSZSÉGFELMÉRÉS 2007.

LAKOSSÁGI EGÉSZSÉGFELMÉRÉS 2007. LAKOSSÁGI EGÉSZSÉGFELMÉRÉS 27. TISZAVASVÁRI KISTÉRSÉG 1. A MIKROLEF A MIKROLEF egy keresztmetszeti vizsgálat, amely a lakosság pillanatnyi egészségi állapotáról, az egészség, mint értékhez való viszonyulásáról

Részletesebben

Gondolatolvasó tanfolyam helyett (Nagyon sok példával)

Gondolatolvasó tanfolyam helyett (Nagyon sok példával) Gondolatolvasó tanfolyam helyett (Nagyon sok példával) Azt írtam, hogy beszéljünk a szexről, miközben a társadalom gyakran azt érzékeli, hogy túlságosan is sokat beszélünk már róla. A két állítás nem mond

Részletesebben

GYERMEKTELENSÉG ÉS AMI MÖGÖTTE VAN EGY INTERJÚS VIZSGÁLAT EREDMÉNYEI 1 SZALMA IVETT 2 TAKÁCS JUDIT 3

GYERMEKTELENSÉG ÉS AMI MÖGÖTTE VAN EGY INTERJÚS VIZSGÁLAT EREDMÉNYEI 1 SZALMA IVETT 2 TAKÁCS JUDIT 3 GYERMEKTELENSÉG ÉS AMI MÖGÖTTE VAN EGY INTERJÚS VIZSGÁLAT EREDMÉNYEI 1 SZALMA IVETT 2 TAKÁCS JUDIT 3 Összefoglaló A gyermektelenség nem új keletű jelenség, de a szociológusok és a demográfusok csak a 20.

Részletesebben

Múzsák vonzásában Kultúra és médiafogyasztási szokások a fiatalok körében

Múzsák vonzásában Kultúra és médiafogyasztási szokások a fiatalok körében Fanta TrendRiport VI. 2009. október Múzsák vonzásában Kultúra és médiafogyasztási szokások a fiatalok körében A fiatalok média és kultúrafogyasztása ma már egyértelműen az internet köré szerveződik. Minden

Részletesebben

BIG DATA. QR kód. melléklet. Interjú Máth András Ringier Kiadó. RABBIT Online médiatervezés. Média Tehetségkutatók

BIG DATA. QR kód. melléklet. Interjú Máth András Ringier Kiadó. RABBIT Online médiatervezés. Média Tehetségkutatók MARKETINGKUTATÓ NRC#03 2012. tél ingyenes www.marketingkutato.hu BIG DATA QR kód ATM-használat vs. mobilfizetés Interjú Máth András Ringier Kiadó RABBIT Online médiatervezés Média Tehetségkutatók InternetPenetráció:

Részletesebben

Zane Kedves G-pont 1

Zane Kedves G-pont 1 1 2 ZANE KEDVES G PONT 3 FIGYELMEZTETÉS Ha szexuálisan elnyomott vagy, ha elfojtod a szexualitásodat, vagy felhúzott orral állsz a szexhez, tedd le ezt a könyvet, és menekülj. Túl tüzes lesz neked - csúnyán

Részletesebben

ÁLIS A DIGITÁLIS JÖVÔ TÉRKÉPE OM ÉS AZ INTERNET A MAGYAR TÁRSADALOM ÉS AZ INTERNET

ÁLIS A DIGITÁLIS JÖVÔ TÉRKÉPE OM ÉS AZ INTERNET A MAGYAR TÁRSADALOM ÉS AZ INTERNET 2001. 2002. 2003. 2004. 2005. 2006. 2007. 2008. 2009. 2010. ÁLIS A DIGITÁLIS JÖVÔ TÉRKÉPE OM ÉS AZ INTERNET A MAGYAR TÁRSADALOM ÉS AZ INTERNET JELENTÉS A WORLD INTERNET PROJECT 2007. ÉVI MAGYARORSZÁGI

Részletesebben

Gyermekvédelmi szakellátásban élő, 15-18 éves, szakmai képzésben részesülő fiatalok iskolai pályafutásának vizsgálata

Gyermekvédelmi szakellátásban élő, 15-18 éves, szakmai képzésben részesülő fiatalok iskolai pályafutásának vizsgálata Gyermekvédelmi szakellátásban élő, 15-18 éves, szakmai képzésben részesülő fiatalok iskolai pályafutásának vizsgálata (Készült a 2/tkOKAII. kutatási pályázat keretében) Záró-tanulmány Készítette: Hodosán

Részletesebben

Jelen kutatási beszámoló további felhasználásához lépjen kapcsolatba az Echo Survey Szociológiai Kutatóintézet Közhasznú Társasággal!

Jelen kutatási beszámoló további felhasználásához lépjen kapcsolatba az Echo Survey Szociológiai Kutatóintézet Közhasznú Társasággal! A kutatásra Ercsi Nagyközség Önkormányzatának megbízásából került sor. A program megvalósítója a Monitor Társadalomkutató Intézet és Módszertani Központ volt. 1999. január Jelen kutatási beszámoló további

Részletesebben

Andrek Andrea Léder László. APA-füzet. Szűcs Édua illusztrációival. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kiadványa

Andrek Andrea Léder László. APA-füzet. Szűcs Édua illusztrációival. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kiadványa Andrek Andrea Léder László APA-füzet Szűcs Édua illusztrációival A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kiadványa APA, EZT OLVASD EL! Apává válni nem kevésbé szép és felelősségteljes feladat, mint

Részletesebben

Önkéntes dúlák a szülőszobán

Önkéntes dúlák a szülőszobán Önkéntes dúlák a szülőszobán A Békés Dúlakör és a Flór Ferenc Kórház közös projektjének tapasztalatai 2014. május 2 TARTALOM 1. ABSZTRAKT... 3 2. A PROJEKT CÉLJA ÉS INDULÁSA... 4 2.1. A PROJEKT CÉLJA ÉS

Részletesebben