A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---"

Átírás

1 MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- Mégis felezik az ellátást Törvényt kell módosítani ahhoz, hogy mégse csökkenjen a rehabilitációs ellátásra is jogosult özvegyek özvegyi nyugdíja. Ezt ismerte el lapunknak tegnap a szaktárca, mint ahogy azt is, ez még nem történt meg, pedig szeptember elseje óta már hatályos az alacsonyabb ellátásokról szóló szabály. Ugyan azt ígérték, az érintettek továbbra is a korábbi összeget kapják, a módosítás nélkül erre elvileg nincs lehetőség. A hatályos rendelkezés ugyanis automatikusan életbe lép. Szeptemberben is a korábbival azonos összegű ellátást kapják majd a jogosultak, ehhez azonban a törvény módosítása szükséges. Többek között ezt a választ küldte a szaktárca arra a kérdésünkre, hogy visszavonták-e már a rehabilitációs ellátásra jogosult özvegyek özvegyi nyugdíjának felezéséről szóló rendelkezést. Azt írták, a rehabilitációs ellátásban és özvegyi nyugdíjban is részesülők számára járó két ellátás együttes folyósításának szabályait kell módosítani, "ez folyamatban van". Ám a törvénymódosítás tervezetét egyelőre senki nem látta. Szeptember 1-jétől a rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásban részesülők özvegyi nyugdíját 60-ról 30 százalékra csökkentik. Ezt a néhány soros rendeletet a Magyar Közlönyben is kihirdették, az érintettek pedig megkapták az erről szóló tájékoztatót. Aztán a kabinet jelezte, hogy mindez technikai tévedés, Asztalosné Zupcsán Erika helyettes államtitkár közlése szerint a kormány nem szándékosan, csak egy "technikai rendszerhiba" miatt felezte a nyugdíjakat. Mindezt azzal magyarázta, hogy "ez egy bonyolult történet tekintettel arra, hogy az együttfolyósítási összeghatárnak van egy szabálya. Ebbe került be az a hiba, ami alapján kiadtak olyan határozatokat, hogy az özvegyi nyugdíjat csökkenteni kell, de nem tervezte a kormány és nem is áll szándékában". Kijelentette azt is, a hiba javítására időközben kormányelőterjesztés is készült, és az érintetteket levélben is értesítik a tévedésről. Több érintett viszont egybehangzóan állítja, ilyen tartalmú levelet nem kapott. Folyamatosan hazudnak - jelentette ki lapunknak Korózs Lajos. Van egy hatályos jogszabály, ami szeptember elsejétől automatikusan életbe lép, a kabinetnek és a szaktárcának pedig csak akkor lehet elhinni az ígérgetéseit, ha megmutatják azt a törvénytervezetet, amelyet az Országgyűlés elé tártak, az Országgyűlés pedig szavazott róla. Addig csak üres beszéd az egész - fogalmazott a szocialista politikus. Mint elmondta, több mint 14 ezer 600 határozatot küldtek ki az érintetteknek, mely "az özvegyi nyugdíj csökkentéséről, és a megváltozott munkaképességű személy ellátása összegének meghatározásáról" szól. Ennek ellenkezőjéről még senki nem kapott levelet.

2 Az ügy jogszabályi hátterét is kifejtette Korózs. Az érintettek kétféle ellátásra jogosultak, özvegyi, illetve rokkantsági-, vagy rehabilitációs ellátásra. Ezek az emberek január elsejét megelőzően szociális járadékosok voltak, ám ez a státusz megszűnt, amikor a kormány megszüntette a korhatár alatti nyugdíjat. Ők januárig a szocialisták korábbi intézkedései alapján kaptak pénzt. Egy 1997-es törvény alapján voltak jogosultak a 60 százalékos özvegyi nyugdíjra. Később, 2007-ben született egy kormányrendelet, amely az egészségkárosodott személyek szociális járadékáról szólt. Ezek alapján folyósították nekik a két ellátást. Ám decemberében a kétharmad elfogadta a megváltozott munkaképességűekről szóló törvényt, így január elsejétől a rendszeres szociális járadékot rokkantsági ellátásként folyósítják, a rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásban részesülők özvegyi nyugdíját pedig 2012 szeptember elsejétől 30 százalékra módosították. Korózs szerint ez alapján sem beszélhetünk technikai tévedésről, itt előre eltervezett kormányzati szándékról van szó. forrás: nepszava.hu Muhari Judit / Népszava Azonos anyagi megbecsülést paralimpiai büszkeségeinknek! Sok hülyeségre költöttek már el hatalmas összegeket. Bizonyára lehet spórolni a parasportolókon is, ugyanakkor tényleg rajtuk spóroljunk? Barátaim! Kezemben egy hivatalos levél, amelyet az egyik sportklub vezetője juttatott el hozzám (kilétét kérésére nem fedem fel). A levélben többek között ez áll:»tájékoztatunk a paralimpiai jutalmazással kapcsolatban, hogy az eltérő mértékű lesz az olimpiai jutalomtól.«valamint:»célként fogalmazódott meg, hogy a paralimpiai jutalom az olimpiai jutalom 50 százaléka legyen«. Lentebb pedig:»... a jutalmazás mértéke később kerül kihirdetésre, ahogy az olimpia esetében is történt.«a sportklub vezetője azért juttatta el hozzám a levelet, mert látta korábbi civil akcióimat, illetve azt, hogy milyen szinten foglalkozom a parasporttal, a fogyatékossággal élőkkel. Barátaim, előre jelzem, hogy MINDEN TŐLEM MEGTEHETŐT meg is teszek azért, hogy a londoni paralimpián sikereket elérő büszkeségeink ne kapjanak kevesebbet ép társaiknál. Magyarország évtizedes adósságban van fogyatékkal élő honfitársainkkal szemben. Sokadszorra csúszik az akadálymentesítés dátuma, épek-egészségesek szabadon foglalhatják el rokkant polgártársaink parkolóhelyeit, nem működnek rendesen az esélyegyenlőséget biztosító szabályozások, sokszor érezhetik rászoruló embertársaink, hogy nem kezelik őket egyenértékűként! Harminchárom nagyszerű magyar sportoló kiharcolta a londoni paralimpián való indulás jogát! Már két aranyérmünk is van, kicsi csapatunk felülteljesít. Sikereikről nincs élő tévéközvetítés, kevesebb a fény rajtuk, pedig ha valakik, ŐK IGAZÁN MEGDOLGOZTAK, MEGKÜZDÖTTEK A SIKERÉRT!

3 Tudom, hogy kevés a pénz ebben az országban. De sok hülyeségre költöttek már el hatalmas összegeket. Bizonyára lehet spórolni a parasportolókon is, ugyanakkor tényleg rajtuk spóroljunk? Amekkora hátrányból jönnek ezek a nagyszerű emberek, amekkorát olykor a többségi társadalom okoz nekik...nem kaphatnak kevesebbet!!! Nem illene, nem lenne szép, nem jó az üzenete! Ne tetézzük adósságunkat!!! forrás: medina.mandiner.hu Mozgássérült és ép képzőművészek közös kiállítása Újrafestett valóság címmel mozgássérült és ép kortárs képzőművészek közös alkotásaiból nyílt rendhagyó tárlat a Magyar Nemzeti Galériában. A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete és a Magyar Nemzeti Galéria együttműködésben, a Poli-Farbe magyar festékgyár támogatásával megvalósuló kiállítás húsz mozgássérült - szájjal és lábbal festő, látható és kevésbé látható fogyatékossággal élő -, valamint húsz ép képzőművész közös alkotásait mutatja be. Szűcs György, a galéria főigazgató-helyettese a megnyitón kiemelte: a galéria nagy hangsúlyt fektet az esélyegyenlőségi programokra, amelyek segítségével a múzeumpedagógusok és kiállításszervezők egy egészen újfajta szemléletet tudtak meghonosítani a kiállítóterekben; aktív, befogadó és újfajta szemléletű tárlatokat tudtak megrendezni.

4 Földesi Erzsébet, a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének elnöke hangsúlyozta: az idén 35. jubileumát ünneplő egyesület életében méltó ünnep ez a kiállítás, hiszen teljes mértékben tükrözi az egyesület célkitűzését és azokat a tevékenységeket, amelyeket képvisel. "Legfőbb vágyunk, hogy elfogadjanak minket, és hogy együtt dolgozhassunk az ép művészekkel. Ez az együttműködés mind az ép, mind a fogyatékos művészeknek egyaránt különleges élmény volt." Az elnök kiemelte: a másik fontos dolog a fogyatékkal élők életében, hogy láthatóvá váljanak és ne csak szociális problémaként halljanak és beszéljenek róluk az emberek. Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a kiállítás védnökeként a megnyitón hangsúlyozta a tárlat valamennyi képének magas művészi értékét, valamint méltatta a támogatást nyújtó vállalt szerepét és felelősségvállalásának jelentőségét. A mostani kiállítás célja, hogy rávilágítson az emberek közös értékeire és bemutassa, hogy a mozgássérült művészek akaraterejük és kreativitásuk segítségével kiemelkedő színvonalú alkotásokra képesek - mondta. A tárlat a Magyar Nemzeti Galéria három éve elkezdett esélyegyenlőségi programjának keretében valósult meg, amelynek tavalyi állomása, a Privát labirintusok című kiállítás autizmussal élő alkotók és a kortárs magyar képzőművészet meghatározó képviselőinek alkotásait mutatta be. A kiállításhoz kapcsolódó tárlatvezetések és a témába vágó előadások során az érdeklődőknek lehetőségük nyílik jobban megismerni a sérült emberek hétköznapjait, gondolkodásmódját és értékeit. A tárlat október 14-ig látható, pénteken a galéria MNG Extra programja keretében Fürjesi Csaba képzőművész rendhagyó vezetést tart. forrás: hirado.hu Paralimpia: beváltott remények Az eddigi legsikeresebb napon vannak túl a magyarok a londoni paralimpián, miután tegnap mind úszásban, mind pedig vívásban érmeket szereztek. A korábban már 100 pillangón aranyat nyerő Sors Tamás ezúttal 400 gyorsan lett ezüstérmes, míg a vívóknál Dani Gyöngyi végzett a második, Krajnyák Zsuzsa és Osváth Richárd pedig a harmadik helyen. Juhász Veronika alig maradt le a dobogóról, negyedik lett. Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke előre jelezte: Pálos Péter aranyát követően további magyar érmek várhatóak, ugyanis feltétlenül jó szereplést vár még az

5 úszóktól, valamint a végre-valahára bemutatkozó vívóktól. Nos, az elnöknek nem is kellett csalódnia. A múlt csütörtökön 100 méteres pillangóban aranyat nyerő Sors Tamás tegnap előbb a hetedik idővel kvalifikálta magát a 400 méteres gyorsúszás döntőjébe, majd az esti fináléban 4:17.95 perces idővel ért célba, a 4:10.88-as világcsúccsal győztes ausztrál Brendan Hall mögött, és ezüstérmet szerzett. A 20 éves Sors - aki négy évvel ezelőtt Pekingben ebben a számban bronzérmes volt - a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte Londonban. "Nem vártuk ezt a csodálatos eredményt Tamástól, fantasztikusan versenyzett" - fogalmazott Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya. Rajta kívül a 4x50 m-es vegyesváltóval 1996-ban paralimpiai bajnok Engelhardt Katalin volt érdekelt még 100 m mellen, ő az előfutamában ötödik, összesítésben pedig a kilencedik lett, így lemaradt a fináléról. És ekkor még nem volt vége! A vívók korábbi világversenyeken szállított aranyérmei után mindenki abban bízott, hogy Londonból sem térnek haza üres kézzel. És nem is kellett csalódni bennük. Pedig a csoportküzdelmeket követően kiesett egy-egy sikerrel Mató Gyula (A, azaz felállni képes kategória) és Pálfi Judit (B, azaz felállni képtelen kategória). A hatodik paralimpiáján szereplő, háromszoros aranyérmes Szekeres Pál (B) - az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára - a tőrözők egyéni küzdelmeiben egészen a negyeddöntőig jutott, ám ott a francia Alim Latreche-től re kikapott. A tőrözők egyéni küzdelmeiben Osváth Richárd (A) a negyeddöntőben az őt délelőtt legyőző hongkongi Csang Ving Kinnel találkozott, és 15-6-os diadallal került a négy közé. Sajnos a fináléba nem tudott bekerülni, miután ra kapott ki a kínai Csen Ji-csüntől, és a harmadik helyért a francia Damien Tokatliannal szállt szembe, akit 15:7 arányban legyőzött, így bronzérmesként zárt. A hölgyeknél a világ-, és Európa-bajnok Krajnyák Zsuzsa (A) egy szinte elképzelhetetlenül nagy csatában előbb a 15:14-re legyőzte a nyolc között a kínai Zsung Csingget. Egyszer a székből is kiestek a heves csatában, majd nél a kínai korai bemozdulásért piros lapot, Krajnyák pedig pontot kapott, ám ezután kicsit fáradtan az elődöntőben a hongkongi Ju Csuj Jitől kapott ki 15-4-re. Juhász Veronika (A) a negyeddöntőben a francia Delphine Bernard-t verte 15-9-re, ám az elődöntőben őt is megállította a kínai Vu Paj-li, aki 15-5-re verte Juhászt. A két magyar egymással vívott a bronzmeccsen, amit végül Krajnyák nyert meg (15-4), így ő végzett a harmadik helyen. Dani Gyöngyi (B) viszont egész nap káprázatosan vívott. Előbb egyoldalú meccsen búcsúztatta a nyolc között az orosz Irina Misunovát (15-3), majd hatalmas csatában legyőzte a kínai Zsu Csing-csinget (15-13), és bejutott a döntőbe, ahol egy újabb kínaival, Jao Fanggal találkozott. Ázsiai ellenfele sajnos most sok volt a magyar versenyzőnek re kikapott tőle - ám így is mindent dicséretet megérdemel, hiszen megszerezte a magyar csapat hetedik érmét, egyben a második ezüstjét Londonban. És még a csapatversenyek el sem kezdődtek... forrás: nepszava.hu

6 Paralimpia: Tóth Tamás döntős, Sors Tamást kizárták Az 50 méteres gyorsúszás ezüstérmese, Tóth Tamás csütörtök reggel hetedikként bejutott a 200 méteres vegyes úszás döntőjébe. Nagyon fáradt voltam mondta az előző nap este érmet nyerő versenyző, aki ezúttal 2:23.83-at úszott. Tegnap egész nap stresszeltem, estére viszont felpörögtem, de ezután csak éjjel kettőkor tudtam elaludni. A hibák mára viszont elmosódtak, úgyhogy egyre szebb az ötven gyors ezüstje." A 200 vegyes előfutamában jobb időt ért el Sors Tamás, de a 2:22.59-el célba érő versenyzőt kizárták. Nem tudom, mi az oka, visszanézzük mondta a kétszeres paralimpiai bajnokunk. Talán a mell-gyors fordulót találták hibásnak, mert egy kézzel érintettem a falat, de nálunk ez szabályos." A szám harmadik magyar indulója, Meilinger Csaba nem jutott be a döntőbe. forrás: nemzetisport.hu Aranyérmes lett az egykori Forma-1-es a paralimpián A 2001-es Forma-1-es balesete után megváltozott az élete Alex Zanardinak, most a londoni paralimpián a kézihajtású kerékpárosok között első tudott lenni. Joggal boldog Alex Zanardi(AFP) Az olasz versenyző, Alexander Zanardi élete 2001 szemptemberében változott meg. A ma már 45 éves pilóta a ChampCar sorozat lausitzringi nagydíján szenvedett balesetet. Azonnal mentőhelikopter érkezett helyszínre, de mire stabilizálták állapotát, vérénk 2/3-át elveszítette. Térdtől lefelé mindkét lábát amputálták, de nem adta fel és 2003-ban, 18 hónappal később visszatért az Eurospeedway nevű versenysorozatba pilótaként. Első versenyén ötödik lett ban egy Sauber-BMW-be is beleült, egy tesztkör erejéig ben döntött úgy, hogy a kézihajtású triciklik versenyében rajthoz áll a New York Maratonon: negyedik lett, és azóta folyamatosan ebben a sportágban gyakorol. Sikeresen: szerdán megnyerte a paralimpiát.

7 "Ez életem egyik legnagyszerűbb pillanata, amit nehéz szavakba önteni. Amikor 20 éves vagy, vágysz arra, hogy érmeket, trófeákat nyerj, 40 évesen pedig arra gondolsz, mit kezdj magaddal a mindennapokban" - így Zanardi, aki miután megnyerte versenyét, leült a pályára és felemelte a magasba kerékpárját. Az egykori Benetton és Williams-pilóta 24,50,22 perc alatt tette meg a 16 kilométeres távot, 27 másodperccel gyorsabban, mint a német Norbert Mossandl. A címvédő amerikai Oscar Sanchez a harmadik lett. "Nagyon szerencsés vagyok, hogy annak idején a Forma-1-ben szerepelhettem, akkor ezt nem is értékeltem eléggé. Nagyszerű, hogy részese lehettem, és annak is, hogy 45 évesen most itt lehetek, mázlista vagyok" - mondta a győzelem után Alex Zanardi. forrás: sport.hir.24 A szociális hozzájárulási adókötelezettség változása A szociális hozzájárulási adókötelezettség változása 2012 elejétől módosult a saját jogú nyugdíjasnak tekinthető személyek köre. A jogszabályi változások folytán már nem tekinthetők nyugdíjasnak azok, akik december 31-ig korengedményes nyugdíjban, bányásznyugdíjban, szolgálati nyugdíjban részesültek, de nyugdíjuk január 1-jével átminősült korhatár előtti ellátássá, szolgálati járandósággá, mivel az öregségi nyugdíjkorhatárt még nem érték el. A változás érintette azokat a rokkantsági nyugdíjban, baleseti rokkantsági nyugdíjban részesülőket is, akik egészségi állapotuk miatt rehabilitációs, illetve rokkantsági ellátásra szerezhettek jogosultságot. Ha az egyéni vállalkozó, vagy társas vállalkozó január 1-jétől már nem minősül saját jogú nyugdíjasnak és más helyen foglalkoztatási jogviszonyban nem áll, szociális hozzájárulási adó kötelezettségét a főfoglalkozású vállalkozókra irányadó szabályok szerint kell teljesítenie. A július 1-jétől hatályos új rendelkezések szerint viszont az egyéni vállalkozót, a saját maga után fizetendő adóból, a közkereseti társaságot, betéti társaságot, a korlátolt felelősségű társaságot, a közös vállalatot, az egyesülést, az európai gazdasági egyesülést, a szabadalmi ügyvivői irodát, a szabadalmi ügyvivői társaságot, az ügyvédi irodát, a közjegyzői irodát, a végrehajtói irodát, az egyéni céget a tagjára tekintettel fizetendő adóból legfeljebb a minimálbér kétszeresének huszonhét százalékáig adókedvezmény illeti meg. Ez azt jelenti, hogy a fenti változásokkal érintett adózóknak azon jövedelmük után, mely nem

8 haladja meg a minimálbér kétszeresét, nincs szociális hozzájárulási adó fizetési kötelezettségük. A kedvezmény azon egyéni vállalkozók és (társasági, irodai stb.) tagok után érvényesíthető, akik december 31-én I., II., III., csoportos rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjra voltak jogosultak és jelenleg rokkantsági ellátásban vagy rehabilitációs ellátásban részesülnek. A kedvezmény érvényesíthető akkor is, ha az egyéni vállalkozó, illetve a tag rokkantsági ellátásban részesül és egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése szerint 50 százalékos, vagy kisebb mértékű. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal internetes honlapján a szociális hozzájárulási adóról benyújtandó 58-as, és a 08-as bevallások aktuális verziója már alkalmas a kedvezmény feltüntetésére, természetesen csak a júliusi és az azt követő bevallási időszakok vonatkozásában. forrás: pestmegyei hirhatar.hu Technikai tévedés vagy hazugság az özvegyi nyugdíjakról? Budapest, szeptember 5., szerda (OS) - Egyelőre marad a rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásban részesülők özvegyi nyugdíjának megfelezése. Az erőforrás minisztérium ezt technikai tévedéssel magyarázza, ám az ezt korrigáló jogszabálymódosításnak se híre se hamva. Úgy tűnik, itt az a tévedés, ha hiszünk a minisztériumnak. Ugyan a minisztérium azt állítja, nem kívánta csökkenteni a rehabilitációs ellátásban részesülők özvegyi nyugdíját, ám az erről szóló határozatot már kiküldte az érintetteknek. Ezzel a tévedésnek nevezett brutális elvonással a szociálisan érzéketlen kormányzat most tízezres nagyságrendben taszított a teljes létbizonytalanságba embereket. Miután erre a tarthatatlan helyzetre korábban felhívtuk a figyelmet, a minisztérium azt közölte, elkészült a hiba javítására az előterjesztés. Ennek azonban nyoma sincs. Felszólítjuk Balog Zoltánt, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjét, hogy az érintettek azonnali megnyugtatása érdekében hozza nyilvánosságra a jogszabály-módosítás tervezetét! Továbbá tegye egyértelművé, hogy a kormányzat nem tervezi az összes özvegyi nyugdíj csökkentését éppen akkor, amikor a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt a társadalom széles rétegei kerülnek egyre kilátástalanabb helyzetbe. Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja forrás: os.mti.hu

9 Szegedi bronzérem a paralimpián A Szegedi Vasutas SE-ben sportoló Biacsi Ilona bronzérmet nyert 1500 méteres síkfutásban szerdán a londoni paralimpián. A 26 éves értelmi fogyatékos atléta és ikertestvére, Bernadett vezette egy héttel ezelőtt a magyar küldöttséget a nyitóünnepségen. Az ikerpár az első 700 méteren a hatfős mezőnyben haladt, majd az utolsó kör előtt a korábban bukó tunéziai és a japán rivális már leszakadt. A két magyar azonban nem bírta a két lengyel vetélytárs tempóját, akik közül a címvédő és világcsúcstartó Barbara Niewiedzial végül magabiztosan nyert. Biacsi Ilona 4:42.31 perces idővel ért célba, 49 századdal megelőzve negyedikként befutó testvérét. Át akartuk venni a lengyelek tempóját, de már túl késő volt. Mire mi is váltottunk, addigra a lengyelek már túl nagy előnyre tettek szert. Jobb eredményt vártam magamtól, de azért elégedett vagyok ezzel a bronzéremmel nyilatkozta az MTI-nek Biacsi Ilona. Tíz éremnél tartunk A 33 fős magyar küldöttség már tíz éremnél 2 arany, 4 ezüst, 4 bronz tart a brit fővárosban, ezzel tovább javította eredményét a 2008-as pekingi egy aranyból és öt bronzból álló terméshez képest. forrás: szeged.hu Gyógylovas vendégház nyílik Bólyban A bólyi Csemete Lovasiskola közel öt éve foglalkozik fogyatékkal élők terápiás- és szabadidős lovagoltatásával. A különlegesen képzett lovak hozzájárulnak a mozgássérültek és értelmi fogyatékosok gyógyulásához, ahhoz, hogy a sérült gyermekek és felnőttek teljesebb életet élhessenek. Az ide érkező fogyatékkal élő vendégek részére ergonómiailag is megfelelően kialakított vendégház épült, amit szeptember 6-án, ünnepélyes keretek között adnak át Bólyban, a Csemete Lovasiskola udvarán. A lovas iskola havonta több mint 200 mozgássérült, vak, autista, súlyos- és középsúlyos értelmi fogyatékkal élő gyermeknek szervez terápiás- és szabadidős lovaglásokat. Az iskolában speciális lovak mellett szakmailag képzett oktatók fogadják a gyerekeket. A Bólyi Gyógylovas Kft. törekvése, hogy a fogyatékkal élő fiatalok számára ne csak a lovak szeretetét, a lovassportban rejlő óriási gyógyító erőket adják át, hanem olyan környezetet teremtsenek, ahol mindenki felszabadultan és fizikai gátaktól mentesen pihenhessen és gyógyulhasson.

10 A Bólyi Gyógylovas Vendégház szellemisége és felépítése is követi a fenti elveket. A létesítményben tíz fő éjszakai elszállásolása mellett ötven fő étkeztetésére és több csoport terápiás kezelésére van lehetőség. A vendégház alagsorában kialakítottak egy gyógytornára alkalmas termet is, ahol a foglalkozások előtt speciális bemelegítéssel készülhetnek a lovaglásra. A lovaglás után pedig úszómedence biztosítja a hidroterápia lehetőségét és a fáradt izomcsoportok ellazítását. A bólyi beruházás esedékessége nem volt kérdés, a folyamatosan induló lovas képzésekre mindig hatalmas az érdeklődés, ahogyan a már hagyományosnak számító fogyatékkal élőknek szervezett lovas rendezvényekre is. A Bólyi Fogyatékos Lovassport Nap és a Bólyi Integrált Lovas napok sikerei mellett a legnagyobb eredményeiket a díjugratásban és a 2008-as pekingi paralimpián való eredményes szerepléssel érte el az iskola. A lovas iskola további terve, hogy a helyi általános iskolában, a térségben elsők között valósíthassák meg az intézményes lovas oktatást. forrás: pecsinapilap.hu VIDEÓ HÍREK, TUDÓSÍTÁSOK MEOSZ TV rovatában

11 A MEOSZ tagegyesületei és partnerei információi --- EGYESÜLETI INFORMÁCIÓK --- -HÍREK- A koleszterin mítosz I. (Hogyan vezeti a koleszterin-biznisz az orránál fogva a világot?) Vagy harminc éve életünket minden szinten átszövi a koleszterintől való rettegés, az egészségtudatos ember megváltoztatta táplálkozási szokásait, vagy legalábbis bűntudattal fogyaszt zsíros ételeket. Felhagytunk a vaj és a tojás fogyasztásával, az élelmiszeripar naponta jön ki újabb és újabb csökkentett koleszterin tartalmú ételekkel. Fölözött tejet iszunk, csökkentett zsírtartalmú tejfölt eszünk, olajban sütünk, és úgy tekintünk a szalonnázó emberre, mint egy őrültre, aki a szakadék fölötti pallón sétálgatva nem fogja fel a veszélyt. Mindennapi rutin a koleszterinszint orvosi ellenőrzése, és amint a hivatalosan kiadott irányelvektől csak egy tizeddel is eltér vérünk koleszterinszintje, máris drága koleszterinszint csökkentőket írnak fel, részletes táplálkozási tanácsokat rágva a fülünkbe. Elhittük, hogy a koleszterin halálos veszély, gyökeresen átalakult gondolkodásunk, táplálkozásunk. A világ kormányai milliárdokat költöttek a szív és érrendszeri halálozás elleni küzdelemre, százmilliós kampányok, milliárdos költségvetésű intézmények, százmilliókba kerülő kutatások, milliárdos gyógyszerszámlák terhelik a közpénzeket, miközben a koleszterinhipotézis a világ egyik legnagyobb orvostudományi blöffjének tűnik. Nehéz megérteni, hogy egy tudományosan teljesen megalapozatlan téves állításból hogyan vált milliárdnyi ember életét és gondolkodását alapvetően meghatározó és átható egészségügyi program. Felbecsülni is nehéz a károkat, amiket a koleszterin-mítosz gerjesztett és fog még gerjeszteni, mire a tudományos közvélemény, majd a politika végre ráeszmél, hogy zsákutcában van. Lehetetlen felmérni, hány ember halálát okozták a teljesen feleslegesen adott koleszterinszint csökkentő gyógyszerek, az elmaradt kutatásokból születhető valóban hasznos kutatási eredményekről nem is beszélve. Még elkeserítőbb tudni, hogy mily reménytelen egy uralkodó mítoszt kikezdeni, mikor milliárdos gazdasági érdekek fűződnek a fenntartásához. A koleszterinmítosz képviselői gyakorlatilag azonosak a ma hatalmon lévő egészségügyi kormányzatokkal, egészségvédő intézményekkel, kevés kivételtől eltekintve a ma aktív orvosi gárdával, akik mögött ott áll a milliárdokat bezsebelő gyógyszeripar. A gyógyszeripar, amely profitot akar bármi áron, és hosszú, ragacsos keze elér mindenhova. Kontrolálja az orvostudományi kutatásokat, a publikációkat, a politikát, az orvosok számára kötelezően alkalmazandó kezelési irányelvek születését, a médiát, de ott van a rendelőkben is, és nyíltan vagy burkoltan ösztönzi az orvost a gyógyszerek felírására. A józan ember hallva mindezt, nem akar hinni a fülének. Azt gondolja, az nem lehet, hogy az egész világ összeesküdött az igazsággal szemben. De lehet, és ami lehet, az meg is történik. Éppen a józanészre és az átlag emberi becsületességre apellál minden manipuláció. Ami erkölcsileg már elképzelhetetlen, ami a józanésszel már átfoghatatlan, ott kezdődik az igazán nagy blöffök világa. De ne gondolja senki ám, hogy az alább idézett kutatások titkos forrásokból származnak. Neves orvostudományi lapokban jelentek meg, de az orvostudomány ma már régen

12 manipulált tudomány, szelektív idézés, torzított statisztikák, letagadott adatok jellemzik. De erről majd máskor. Most elégedjünk meg azzal, hogy rácsodálkozunk, az itt idézett eredményekről miért nem hallani soha? A táplálkozás-szív hipotézis Kicsit bénán hangzik ez a diet-heart hypothesis tükörfordítás, de talán a lírán nevelkedett olvasóim is lenyelik a szöveghűség kedvéért. A hipotézis pláne harmincévnyi agymosás után- nagyon kézenfekvőnek tűnő állításokat fogalmaz meg: a vér koleszterinszintjét a táplálkozás koleszterinszintje határozza meg. A magas koleszterinszint érelmeszesedést okoz, mert a zsír kirakódik az erek falára, azok ettől elszűkülnek, majd a beszűkült erekben elég egy kis vérrög vagy zsírgombóc, és máris kész a szívbetegség, az infarktus, a sztrók (agyvérzés vagy agyérelzáródás), a trombózis, a tüdőembólia és egyéb rémségek. A koleszterin-hipotézis logikus következménye étrendünk gyökeres átalakítása és a koleszterinszint gyógyszeres csökkentése. Táplálkozás és koleszterinszint Kezdjük rögtön a serpenyőnél és a tányérunknál. Dr. Uffe Ravnskov 2002-es összefoglalójában rámutatott, hogy az elérhető 13 követéses vizsgálat személyétől vett adatok alapján a koleszterin-fogyasztás mértéke semmiféle összefüggést nem mutatott a szív és érrendszeri betegségek kockázatával. Pedig a vizsgálatok közt a minimális követési idő 4 év volt, de hét vizsgálatban a követés év közötti időszakot ölelt fel. Ha lenne hatása a koleszterinfogyasztásnak a szívbetegségek kialakulására, ennyi idő alatt ennyi emberen ki kellett volna derülnie. Dr. Ravnskov idéz még kilenc vizsgálatot, melyekben az un. egyszeresen telítetlen zsírok védőhatását próbálták igazolni, de mindegyik vizsgálat kudarccal végződött, mi több két vizsgálatban az derült ki, hogy a szívbetegek ettek több védőzsírt. Katja L Esrey és munkatársai 1996-ban közölték le a Lipid Kutatási Klinikák követéses vizsgálatának elemzését, melyben 4546 férfitől és nőtől gyűjtöttek adatokat 12 éven át. A táplálékkal bevitt koleszterin és a szívbetegségek közt semmiféle kapcsolatot nem találtak. Alberto Ascherio és munkatársai férfit követtek, akik év között voltak ban. A kb éves követés során nem találtak kapcsolatot a bevitt koleszterin és a szívbetegség vagy halálos szívinfarktus között. Frank B. Hu és munkatársai 14 éven át követtek nőt, akik 1980-ban év közöttiek voltak. Grandiózus vizsgálatuk eredménye: az elfogyasztott koleszterin és a szív és kardiovaszkuláris megbetegedések közt nincs kapcsolat. Akik pedig netán a sztróktól félnek inkább, azoknak idézem Ka He és munkatársai vizsgálatát, amelyben , 40 és 75 év között férfit követtek 14 éven át, és nem találtak semmiféle kapcsolatot az elfogyasztott koleszterin és a sztrók kockázata között. Persze félni továbbra is lehet, de eztán muszáj lesz valami más okot találni erre. Donald J. McNamara 2000-es nagy elemzésében rámutat, hogy az első hiedelmek úgy keletkeztek, hogy 1913-ban két kutató nyulakat etetett koleszterinnel és a nyuszikban érelmeszesedés alakult ki. Épeszű nyúl azonban soha nem eszik koleszterint, csak ha a laborban beletömik, mivel szervezete nem igényli, és nem is tud vele mit kezdeni. Ha akkor a két kutató netán kutyákkal vagy patkányokkal kezdi, ma talán nem itt tartanánk. A kutyák és

13 patkányok ugyanis annyi koleszterint ehetnek, amennyit akarnak, mégsem változik vérük koleszterinszintje. Mint McNamara írja, egy harminc éve igazolatlan hipotézis a köztudatban bizonyossággá vált, és megszámlálhatatlan szervezet és a közegészségügyi politika szajkózza 30 éve, hogy csökkenteni kell a táplálkozással bevitt koleszterin szintjét: ez azonban teljesen indokolatlan, sőt mint majd látjuk, veszélyes korlátozás. Az egyik nagy érv szokott lenni az un. Hét ország vizsgálat, melyben 5, 10 majd 25 éven át követték a koleszterinfogyasztást és a szívbetegség kialakulásának kockázatát, és kapcsolatot véltek találni a koleszterinfogyasztás és a szívbetegség között. A vizsgálat statisztikai módszere azonban olyan primitív volt, hogy amikor mások összetettebb elemzést végeztek az adatokon, az összefüggés köddé vált. Ráadásul a szerzők 16 másik ország adatait kihagyták, mert az nem igazolta azt, amire a vizsgálatot megrendelték. Megint más kutatók belekukkantottak a hét ország országonkénti adataiba, és döbbenten tapasztalták, hogy az egész vizsgálat egyfajta csalás. Országonként azonos diéta mellett pl. Olaszországban, Crevalcore-ban kétszer akkora volt a szívhalálozás, mint Montegiorgio-ban. A finnországi Karelia-ban pedig ötször gyakoribb volt a szívhalálozás, mint Nyugat-Finnországban. Korfun 6-7-szer magasabb volt, mint Krétán. A vizsgálat görcsösen igazolni akart egy hipotézist, miközben annak cáfolatát adta. Ha ugyanis ugyanazon táplálkozás mellett ekkora különbségek adódhatnak egy országon belül, teljesen nyilvánvaló, hogy nem a koleszterin bevitel, hanem az életstílus lehet felelős a szívhalálozásért. Ezt rengeteg vizsgálat bizonyítja. Dr. Ravnskov 1998-as tanulmányában idéz is néhányat. Életstílus, koleszterin és szívbetegség forrás: Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete -PÁLYÁZATOK- Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő felhívása Tisztelt Pályázók! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalról szóló 177/2012. (VII. 26.) Korm. rendelet 13. (2) bekezdése értelmében a Wekerle Sándor Alapkezelő elnevezése augusztus 16. napjával... Felhívás Tisztelt Pályázók! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalról szóló 177/2012. (VII. 26.) Korm. rendelet 13. (2) bekezdése értelmében a Wekerle Sándor Alapkezelő elnevezése augusztus 16. napjával Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalra változik. Ugyanezen rendelet 14. (1) bekezdése alapján a Wekerle Sándor Alapkezelő emberi erőforrások miniszterének hatáskörét érintő feladatai külön megállapodással és alapító okirat módosítással átkerülnek a Nemzeti Közigazgatási Intézethez. A Nemzeti Közigazgatási

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- Támogatás megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásához

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- Támogatás megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásához MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- A cégek ötöde tervezi megváltozott munkaképességűek alkalmazását

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- A cégek ötöde tervezi megváltozott munkaképességűek alkalmazását MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- Országos ifjúsági és diákolimpiát rendez Zánkán a Fodisz

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- Országos ifjúsági és diákolimpiát rendez Zánkán a Fodisz MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- Önkéntes munkával segítették a megváltozott munkaképességű embereket

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- Önkéntes munkával segítették a megváltozott munkaképességű embereket MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- Nem bővül a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- Nem bővül a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- Megváltozott munkaképességűek: megszűnő vállalkozások, csökkenő foglalkoztatás

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- Megváltozott munkaképességűek: megszűnő vállalkozások, csökkenő foglalkoztatás MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- Törvényekkel a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáért

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- Törvényekkel a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáért MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

M O Z G A L M I É R T E S Í T

M O Z G A L M I É R T E S Í T Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége M O Z G A L M I É R T E S Í T Ő 2015. JÚLIUS Írta és szerkesztette: Gábor Imola T a r t a l o m j e gy z é k Beszámoló a 2015. július 13-i elnökségi

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- VISSZAADTA 3 MILLIÓS TÁMOGATÁSÁT A PARALIMPIAI BIZOTTSÁG ELNÖKE

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- VISSZAADTA 3 MILLIÓS TÁMOGATÁSÁT A PARALIMPIAI BIZOTTSÁG ELNÖKE MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

Tovább küzdenek a járandóságaikért Nem csillapodnak a kedélyek a bányászrokkantak között. Tüntetést és fórumot is szerveznek.

Tovább küzdenek a járandóságaikért Nem csillapodnak a kedélyek a bányászrokkantak között. Tüntetést és fórumot is szerveznek. MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- Parlament előtt az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztése

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- Parlament előtt az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztése MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- Megváltozott munkaképességű közmunkások egy nyíregyházi kft.-nél

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- Megváltozott munkaképességű közmunkások egy nyíregyházi kft.-nél MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben

Ellátások 2015-ben. A tabula rasa az egész mozgalom érdeke. Polgármester, alpolgármester kerekes székben

Ellátások 2015-ben. A tabula rasa az egész mozgalom érdeke. Polgármester, alpolgármester kerekes székben w w w. m e o s z. h u XXXV. évf. 1. szám 2015. január 150 Ft a m o z g á S ko r l át o z o t ta k e g y e S Ü l e t e i N e k o r S z á g o S S z Ö V e t S É g e l a pj a Ellátások 2015-ben CÍMLAPTÖRTÉNET

Részletesebben

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK --- MEOSZ OTTI SAJTÓFIGYELÉS A Magyar médiában a mozgáskorlátozottakról és a MEOSZ interaktív portálján a 108 egyesület által közölt információk tallózása A sajtóban megjelent információk -- MÉDIA HÍREK ---

Részletesebben