Epilepszia veszély. Technikai támogatás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Epilepszia veszély. Technikai támogatás"

Átírás

1

2

3 Epilepszia veszély Bizonyos személyek a mindennapi életben érzékenyek a villogó fényekre és bizonyos mintákra, melyek epileptikus rohamot válthatnak ki bennük. Ezek az emberek TV-nézés, vagy számítógépes játékok használata közben is hasonlót érzékelhetnek. Ez hirtelen is megtörténhet, olyan játékosokkal is történhet ilyen, akik ezelőtt még soha nem találkoztak epileptikus rohammal. Számítógépes játék használata előtt keress fel egy orvost, hogy kiderítsd, hogy Te, vagy családod más tagja nem hajlamos-e az epileptikus görcsökre. Ha a következő tünetek közül bármelyik fellép, azonnal hagyj fel a játék használatával. Ezek a szimptómák: szédülés, látási problémák, szem-, vagy izomrángás, zavarodottság, a környezet észlelésének romlása és / vagy önkéntelen mozgások, vagy rángatózások. Technikai támogatás Ha a telepítés vagy játék során bármilyen probléma merülne fel, kövesd az alábbi utasításokat, ha technikai segítséget szeretnél kérni: A technikai támogatás címe: Internetes támogatás web címe: Mielőtt kapcsolatba lépsz a támogatást biztosító személlyel, tedd meg a következő előkészületeket. 1) Nézd meg számítógéped konfigurációját (memória, processzor, sebesség, videó- és hangkártya típusa, gyártója). 2) A probléma pontos, részletes ismerete (hibaüzenet, mikor, hol történt). 3) Legyen nálad papír és ceruza, hogy jegyzetelhess. 4) Legyél a géped közelében (A támogatás gyorsabb és hatékonyabb, ha lépésről lépésre kaphatsz utasítást.) :: 3 ::

4 JoWooD Productions Software AG, Pyhrnstra e Pyhrnstraße 4, 40, A- 4 A-8940 Liezen, Austria JoWooD weboldala: A Céh 2 weboldala: by JoWooD Productions Software AG, Pyhrnstraße 40, A-8940 Liezen, Austria. Készítette a 4Head Studios az Európai Bizottság MEDIA programjának támogatásával. Minden jog fenntartva. A játék használatának feltételeit a Végfelhasználói Licenc Szerződés (EULA) tartalmazza. A program támogatja a DivX média formátumot. Gamebryo 3D Graphics Engine. Copyright 2006 by Emergent Game Technologies. A jogtulajdonos engedélyének felhasználásával SpeedTreeRT. Copyright 2006 Interactive Data Visualization, Inc. A jogtulajdonos engedélyével. FMOD Sound System. Copyright by Firelight Technologies, Pty, Ltd. A jogtulajdonos engedélyével. Rendez-Vous Technology. Copyright by Quazal Technologies Inc. A jogtulajdonos engedélyével. A program, a grafika, a zene, a szöveg, a nevek és a kézikönyv a szerzői jogi törvények oltalma alatt állnak. A JoWooD Productions Software AG előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a szoftver és a kézikönyv egészének vagy bármely részének másolása, sokszorosítása vagy más nyelvre történő lefordítása és bármilyen elektronikus formában történő vagy számítógép által feldolgozható reprodukciója. A jelen kézikönyvben szerelő hardver és szoftver márkák többsége bejegyzett védjegy és akként kezelendő. :: 4 ::

5 Sascha Pieroth emlékére Nagyrabecsült kolléga szeretett barát! Soha nem felejtünk el. Emléked örökké él szívünkben. :: ::

6 TARTALOM TECHNIkai támogatás 2 Bevezetés 6 A kézikönyvről 6 Műszaki rész 7 Rendszerkövetelmény 7 Telepítés 7 A program eltávolítása 7 A játék indítása 7 Indítás a DVD-ről 8 Indítás a Windows-ból 8 Elindul a játék 8 Navigáció a Menükben 8 Fő menü 8 Egyedi játék 9 Hálózati játék 9 Lehetőségek 10 Új játék indítása 10 Egyedi játék 10 Hálózati játék 11 Szereplő létrehozás 12 Játék vezérlők 14 Kamera mozgatása 14 Szereplők & kocsik mozgatása 15 A kezelőfelület 16 Általános műveletek 18 A szereplő 19 Jellegzetességek 19 Karakter osztályok & foglalkozások 19 Tehetségek 21 Csillagjegyek 22 Élet pontok 22 Fejlődés 22 Tapasztalati pontok 22 Szereplő szint 22 Különleges képességek 23 Címek 23 A lakóhely 23 Fejlesztések 24 Csatlósok 24 Műveletek 24 Eszköztár & felszerelés 25 Termelés & kereskedelem 25 Az üzlet 25 Alkalmazottak 25 Raktár & szállítás menü 26 Termelés 27 Fejlesztések 28 Épület irányítás üzleted irányításának automatizálása 28 Kereskedelem 28 Piactér 28 :: 6 ::

7 Szállítás 30 Bánya & favágó kunyhó 31 Áruk 31 Nyersanyag források 31 Nyersanyagok 31 Fogyasztási cikkek 31 Műtárgyak 32 Szimpátia, Diplomácia & udvarlás 32 Szimpátia 32 Diplomácia 33 Diplomáciai helyzet 33 Családi boldogság & a gyermekáldás 34 Udvarlás & házasság 34 Gondoskodás az utódokról 35 A gyermekek felnőnek 35 Politika & bíróság 37 A városi tanács 37 Jelentkezés egy tisztségre 37 A város szintje 37 Tisztségek & hivatali hierarchia 37 Hivatali kiváltságok 38 A tanács ülése 38 Felmentés kezdeményezése 39 Egy hivatal elnyerése 39 Igazság & igazságtalanság 39 Bűntény & bizonyíték 39 Bizonyíték gyűjtése 40 Vádemelési indítvány 40 Bírósági eljárás 40 Csata 41 Élet és halál kérdése 41 Sérülés 47 Ájulás & halál 42 Légy résen 42 Fegyver 42 Páncélzat 42 A párbaj 42 Csalás 43 Gyors lövés 43 Célzás és lövés 43 Sértegetés 43 Cselezés 43 Táblák & áttekintések 44 Tehetségek 44 Csillagjegyek 45 Szereplő szintek 45 Címek 46 Város szintek & hivatalok 46 Tisztségek & hivatali ranglétra 46 Politikai szintek 47 Fegyverek & páncélzat 47 Billentyűzet & egér vezérlők 48 Készítők 50 Végfelhasználói licenc szerződés (EULA) 51 :: 7 ::

8 Bevezetés Köszöntelek világomban, drága barátom. Tarts velem Európa késő középkorának idejébe. Éld át egy tisztességes polgár életét, vagy próbálj szerencsét a törvényen kívüli gazember bőrében. Építs fel egy családi birodalmat, ami fennmarad az utókor számára. Lásd el farmerként a várost gabonával és hússal, és csillapítsd vendégeid szomját fogadósként. Készítsd el a legélesebb kardokat és teremtsd meg a betevődet drága ruhák varrásával. Bűnbocsánat árusításával nyugtasd meg magad közösséged papjaként és tedd próbára magad az alkímia tudományában. Vagy állj lesben az utak mellett a pénzszállító kocsikra várva és törj be mások hatalmas palotáiba. Udvarolj kedvesednek és alapíts családot. Gyermekeidet küldd iskolába, mestervizsgára és egyetemre. Öregbítsd hírneved, bonyolódj titkos kapcsolatokba, és győzd le ellenfeleidet párbajban. Gyarapítsd vagyonod, vásárolj egyre magasabb címeket és használd kiváltságaidat a céljaid elérése érdekében. Mászd meg a politikai szamárlétrát. Határozd meg városod jövőjét a tanács tagjainak megvesztegetésével, hogy megvalósíthasd terveid, vagy zsarold meg őket botrányos gaztetteik bizonyítékainak felhasználásával. Fegyverezd fel magad ellenségeid támadásai ellen. Bérelj fel csatlósokat, akik hűségesen harcolnak érted, védik épületeidet, kikémlelik ellenfeleid terveit és szabotázsokat követnek el kedvedért. Mindez része a világomnak. De gyere és győződj meg róla a saját szemeddel A kézikönyvről Jelen kézikönyv célja, hogy egy gyors áttekintést nyújtson számodra A Céh 2-ről. Mielőtt saját játékodba kezdenél, javasoljuk, hogy játszd végig A Céh 2 interaktív bemutatóit. Ezek segítségével megismerheted a játék legfontosabb tulajdonságait, és kitűnő képet kapsz a játék menetéről és eseményeiről. Jelen kézikönyv mindenekelőtt arra szolgál, hogy információkat, megjegyzéseket és közvetlen magyarázatokat találj a játékban elérhető műveletekről, és gyorsan választ kapj a felmerülő kérdéseidre. Jó szórakozást és sok sikert kívánunk A Céh 2-ben A 4HEAD Studios csapata Hannover, Németország, Július, az Úr 2006-dik esztendejében :: ::

9 Műszaki rész Rendszer követelmény A Céh 2 futtatásához számítógéped meg kell, hogy feleljen az alábbi minimális rendszerigényeknek: MS Windows 98, ME, XP 1.8 GHz processzor DVD-ROM meghajtó DirectX 9 kompatíbilis grafikus kártya pixel shader 1.1 támogatással DirectX 9 kompatíbilis egér, billentyűzet és hangkártya 512 MB RAM 3 GB szabad merevlemez terület A játék megfelelő futtatásához javasoljuk az alábbi rendszer összeállítást: 2.8 GHz processzor DirectX 9-kompatíbilis grafikus kártya pixel shader 2 támogatással 1 GB RAM TELEPÍTÉS Helyezd be az A Céh 2 DVD-ROM-ot a számítógép DVD-ROM meghajtójába. Ha a meghajtón engedélyezve van az Automatikus futtatás, a telepítő program automatikusan elindul. Ellenkező esetben neked kell elindítanod a telepítő programot. Ehhez kattints duplán a sajátgép ikonra a számítógép munkaasztalán, és a megjelenő ablakban kattints duplán a DVD meghajtó ikonjára. Ezután kattints duplán vagy az autorun.exe vagy a setup.exe fájlra. Megjelenik az indító menü. Kattints a telepítés gombra és kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat. A program eltávolítása A Céh 2-t a későbbiekben bármikor eltávolíthatod a számítógépről. Ehhez kattints a Start menüben a Programok menüpontra, majd az A Céh 2 programcsoportra vagy használd a Windows Vezérlőpultjának Programok telepítése és Törlése lehetőségét. A játék indítása A játék indítása előtt győződj meg róla, hogy minden virtuális meghajtó le van tiltva! :: ::

10 Indítás a DVD-ről Miután behelyezed A Céh 2 DVD-ROM-ot a DVD-ROM meghajtódba, megjelenik a DVD indító menü. Kattints a Játék gombra. Indítás a Windows-ból Ha A Céh 2 DVD-ROM már a számítógéped DVD-ROM meghajtójában van, de a DVD indító menü nem jelenik meg automatikusan, akkor te magad is elindíthatod A Céh 2-t. Ehhez kattints a Start menü Programok menüpontjára, majd az A Céh 2 -re. Ezután válaszd a Játék lehetőséget. Elindul a játék Navigáció a Menükben Az egér segítségével navigálhatsz a menükben. A billentyűzettel vihetsz be szavakat és számokat. Fő menü A Céh 2 indításakor, vagy egy játékból történő kilépéskor a főmenübe kerülsz. EGYEDI JÁTÉK Erre a gombra kattintva indíthatod el A Céh 2 interaktív bemutatóját, elkezdhetsz egy egyedi játékot, vagy betölthetsz egy előzőleg elmentett egyedi játékot. HÁLÓZATI JÁTÉK Ezzel a gombbal indíthatod el saját hálózati játékodat, csatlakozhatsz egy létező játékhoz, vagy betölthetsz egy előzőleg elmentett hálózati játékot. LEHETŐSÉGEK Erre a gombra kattintva a játék beállításait tartalmazó menübe juthatsz. KÉSZÍTŐK Itt azoknak a nevét láthatod, akik részt vette A Céh 2 készítésében. :: 10 ::

11 KILÉPÉS A Céh 2 befejezése és visszatérés a Windows-hoz. Egyedi játék Egyedi játék kezdésekor három lehetőség közül választhatsz. JÁTÉK INDÍTÁSA Ha a Játék indítása parancsra kattintasz, közvetlenül az Új játék indításához jutsz. BEMUTATÓ Ez a parancs indítja el A Céh 2 interaktív bemutatóját. Itt ismerheted meg az alapvető irányítási lehetőségeket és a játék legfontosabb összetevőt. JÁTÉK BETÖLTÉSE Ezzel tölthetsz be egy előzőleg elmentett játékot, ha folytatni akarod azt. HÁLÓZATI JÁTÉK Itt indíthatsz hálózati játékot, vagy részt vehetsz egy létező játékban az Interneten vagy helyi hálózaton. Ehhez a számítógépednek rendelkeznie kell Internet kapcsolattal, vagy más működő hálózati kapcsolattal. Ha bármilyen problémába ütközöl, tiltsd le a tűzfalat, vagy állítsd játék üzemmódra. INTERNET A Céh 2 az Internetes játékhoz a Quazal Rendez-Vous programot használja. Egy internetes játék elindításához, vagy egy létező játékhoz való csatlakozáshoz egy account-ra van szükséged. Ehhez kattints az Account létrehozása parancsra. Adj meg az accounthoz egy felhasználónevet például a nevedet és egy számot és egy jelszót, amit csak te ismersz valamint az címedet. Ha elfelejted a felhasználónevedet és/vagy jelszavadat, a Quazal-tól ben lekérheted az adatokat. A Quazal Rendez-Vous account létrehozása és használata ingyenes és semmilyen kötelezettséget nem jelent számodra. HELYI HÁLÓZAT Egy helyi hálózaton játszható játék létrehozásához, vagy csatlakozáshoz először meg kell adnod a játékos nevedet. Tetszés szerint bármilyen nevet választhatsz. Ennek a névnek nincs köze a szereplő nevéhez, inkább arra való, hogy a többi játékos azonosíthasson téged a hálózaton. :: 11 ::

12 A Lehetőségek menü A Lehetőségek menü számos beállítási lehetőséget biztosít A Céh 2 megjelenítésének és hangjainak beállításához, valamint a játék különféle beállításainak módosításához. Grafika A Grafika menüpontban állíthatod be többek között a kép minőségét, a képernyő felbontását, a fényerőt, a kontrasztot és a megjelenítés részletességét. Játék A Játék menüpontban állíthatod be többek között a játék sebességét, a kamera sebességét, a megjelenő eszköztippeket, a tippek & trükkök megjelenítését, valamint az automatikus mentéseket. Hang A Hang menüpontban találhatod A Céh 2 zenéjének, hangeffektusainak és szöveges információinak valamennyi beállítás lehetőségét. Új játék indítása Miután elhatároztad, hogy Egyedi vagy Hálózati játékot választasz, először a Játék létrehozás, majd a Szereplő létrehozás következik. Egyedi játék Amikor egyedi játékot hozol létre, először a Játék világ kiválasztása menübe kerülsz. A Játék világ kiválasztása az alábbi részekből áll: a bal felső részben választhatod ki azt, hogy melyik térképen akarsz játszani. Ez alatt láthatod az egyes térképek leírását. A képernyő jobb felső felében láthatod magát a térképet, a városokkal. Itt választhatod ki lakóhelyedet. Ehhez egyszerűen csak kattints rá az egyik városra. Ha nem választasz ki város, a program véletlen szerűen választ egyet számodra. A képernyő jobb alsó felében választhatod ki a játék módot és a játék célját; a játék cél lehetőség a kiválasztott játékmódtól függően változik. A játékmódok a következők: Játék mód Végtelen játék Megsemmisítés Időkorlát Játék célja Meghatározott cél nélküli játék Semmisítsd meg ellenfeleid dinasztiáit Válassz egy időkorlátot. Az idő lejárta után összehasonlításra kerülnek a játékosok győzelmi pontjai. (*) :: 12 ::

13 Csapatonként egy véletlen Minden csapatnak egy véletlenszerűen kiválasztott küldetés küldetést kell teljesítenie. Minden csapatnak ugyanaz Válassz ki egy küldetést. Minden csapatnak ezt a a küldetése küldetést kell teljesítenie. (*) A győzelmi pontok kiszámítása a családok vagyonai, a megszerzett címek és hivatalok valamint a legyőzött ellenfelek alapján történik. A játékosok számával határozhatod meg, hogy hány dinasztia versengjen a hatalom megszerzéséért. Az általános nehézségi szint segítségével saját magad számára határozatod meg, hogy mennyire legyen bonyolult a játék, a számítógép által vezérelt dinasztiákat ez nem befolyásolja. Más részről viszont a küldetések nehézségi szintje a számítógép dinasztiáira is hatással van. Végül választhatsz egyet a 16 családi címer közül. Ez a címer jelképezi a dinasztiádat a játék során. Hálózati játék Ha a főmenüben az Internetes vagy helyi Hálózati játékot választod, A rendelkezésre álló játékok áttekintése jelenik meg. FRISSÍTÉS Ezzel frissítheted a játékok listáját. CSATLAKOZÁS JÁTÉKHOZ Válassz egyet a felsorolt játékok közül és kattints a Csatlakozás játékhoz parancsra, ha részt akarsz venni a kijelölt játékban. Ez közvetlenül a Hálózati játék váróba visz. JÁTÉK LÉTREHOZÁS Kattints erre a gombra a saját játékod létrehozásához. A megjelenő menüben kiválaszthatod a térképet, a játékmódot és a játékban résztvevő játékosok maximális számát. Itt töltheted be az előzőleg elmentett játékokat is, hogy folytasd a játékot. Amikor a Tovább-ra kattintasz vagy betöltesz egy Hálózati játékot, a Hálózati váróba kerülsz. :: 13 ::

14 Hálózati váró A hálózati váróban találod meg a játékban részt vevő többi játékost. Itt határozhatod meg a csapatok színét, és a bal alsó részen található Chat Ablakban kommunikálhatsz a többi játékossal. Amikor kipiálod a neved mellett lévő jelölőnégyzetet, a beállításaid tárolásra kerülnek és regisztrálódsz a játékba. Ha a játékot te hoztad létre, a Játék indítása gombra kattintva kezdheted meg a játékot. Ekkor a regisztrált játékosok a Szereplő létrehozás szekcióba kerülnek. Szereplő létrehozás Itt hozhatod létre kezdő szereplődet. Nevet adhatsz neki, meghatározhatod a nemét, a külsejét, a szereplő osztályt, a foglalkozását, a tehetség értékeit és különleges képességeit. Ne feledd, nem egy jelentéktelen figurát hozol létre, hanem minden idők legsikeresebb dinasztiájának megalapítóját. Név, nem & vallás A szereplőd vezetékneve lesz a dinasztiád alapja, az idők végezetéig viselni és tisztelni fogják. Válassz ennek megfelelő keresztnevet is. A szereplőd neme bizonyos különleges lehetőségeket tartalmaz, hátránnyal egyik nem sem jár. Természetesen azonban egy férfi szereplő nem flörtölhet férfiakkal, míg egy nő nem írhat verset egy másik nőnek, hogy ezzel nyerje el a szimpátiáját. Mondanunk sem kel, hogy a házasság is csak férfi és nő között lehetséges mivel dinasztiád fennmaradása a cél, amihez utódokra van szükséged A vallás kiválasztásával csatlakozhatsz a Katolikus vagy Protestáns közösséghez. A másik valláshoz tartozóktól egy kicsit kevesebb szimpátiára számíthatsz. A játék során természetesen lehetőséged van a vallásod megváltoztatására. Szereplő osztály A Céh 2-ben négy szereplő osztály közül választhatsz. Minden osztály számos foglalkozást tartalmaz, melyeket az adott szereplő gyakorolhat. Ezek pontos leírását A szereplő című fejezetben olvashatod. Szereplő osztály Patrónus Mesterember Tudós Gazember Foglalkozások Pék, farmer, fogadós Kovács, szabó, asztalos Alkimista, pap Tolvaj, rabló :: 14 ::

15 Csillagjegyek A Zodiákus minden csillagjegye egy további külön tehetséget biztosít a szereplőd számára. A csillagjegyekről A szereplő című fejezetben olvashatsz bővebben. A Táblák & Áttekintések alatt további áttekintést találsz a csillagjegyekről. Tehetségek A kiválasztott szereplő osztálytól függően, a szereplődnek lesznek tanulási előnyei (+) és tanulási hátrányai (-) a 10 tehetség elsajátítása során. A tanulási előny azt jelenti, hogy a szereplő könnyebben növeli tehetségét a tapasztalati pontokkal (TP), míg a tanulási hátrány ennek épp az ellenkezője. Alapvetően, a tanulási előnyöktől és hátrányoktól függetlenül, minden tehetség a 10-es értékig növelhető. A Táblák & Áttekintések alatt további áttekintést találsz a tehetségekről. A játék elején a szereplőd kap néhány induló tapasztalati pontot. Ezeket tehetségeid növelésére fordíthatod. Minden tehetség jobb oldalán, a plusz és mínusz jelek mellett, látsz egy TP mennyiséget, ami ahhoz szükséges, hogy a következő szintre lépj. A szereplő című fejezetben tovább információkat találsz a tehetségekről. Képességek Minden szereplőnek vannak különleges képessége. Néhányan különösen nehéz terhet tudnak cipelni, mások kitűnő szónokok. Megjelenés A kedélyes patrónust játszanád, akinek derékbősége is jelzi, mennyire ízletes és tápláló ételeket készít? Vagy jobban éreznéd magad egy agyafúrt tolvajnő bőrében, aki macskaként csusszan át a gazdag villák ablakrácsai között? Válassz kedved szerint! A szereplő megjelenését a következő lehetőségekkel módosíthatod: arcvonások, testalkat, haj stílus, haj szín, fejfedő (*), hang, és szőrzet (*) (*) csak a férfi szereplők esetében A ruházat színe a játék létrehozásakor kiválasztott családi címertől függ. :: 15 ::

16 Játék vezérlők A Céh 2 úgy készült, hogy az egérrel és a billentyűzettel lehessen irányítani. Nem feltétel, de az irányítás sokkal egyszerűbb, ha az egereden van görgető kerék is. A bal egér gombbal választhatod ki a szereplőidet és a kocsijaidat, valamit egy gombra vagy ikonra kattintva műveleteket hajthatsz végre. A bal egér gomb lenyomva tartásával és az egér mozgatásával kijelölő keretet rajzolhatsz, amikor egyszerre több szereplőt és kocsit akarsz kiválasztani. A jobb egér gomb lenyomva tartásával részletes információkat jeleníthetsz meg, ha az egeret egy ikon fölé viszed. Az egyszerű jobb kattintással bezárhatod a megnyitott ablakokat és megszüntetheted a tárgyak kijelölését. A kézikönyv végén található Táblák & Áttekintések című fejezetben részletes áttekintést találsz a billentyűparancsokat és gyorsbillentyűket illetően. A statisztikák a dinasztiád vagyonáról, egyenlegéről, győzelmi pontjairól és egyebekről tartalmaznak információt. Kamera mozgatás A Céh 2 kamerájával madártávlatból is figyelheted a játék világát, de rá is közelíthetsz az egyes szereplőkre vagy épületekre. Így felülről áttekintheted az eseményeket, de közelről akár ki is hallgathatod két szereplő beszélgetését, miközben megfigyeled arckifejezéseiket és gesztusaikat. A kamera vezérlésére az egeret és a billentyűzetet egyaránt használhatod. Tartsd lenyomva az egér jobb gombját és mozgasd az egeret. A kamera követi az egér mozgását. Ha mindkét egér gombot lenyomva tartod, szabadon forgathatod a kamerát és nagyíthatsz, kicsinyíthetsz. A nagyítás az egér kerekével is lehetséges és a kerék lenyomva tartásával is forgathatod a kamerát. Tartsd lenyomva az egér jobb gombját a kamera mozgatásához. Ha mindkét egér gombot lenyomva tartod, szabadon forgathatod a kamerát és nagyíthatsz. Ha az egered rendelkezik görgető kerékkel, ezt is használhatod a nagyításhoz, ha pedig lenyomva tartod, szabadon forgathatod a kamerát. Ha a kamera egy épületen elül van, tovább mozgathatod az egér jobb gombjának lenyomva tartása közben, és forgathatod is, ha mindkét egér gombot egyszerre lenyomva tartod. Az épületen belül a nagyítás és kicsinyítés nem lehetséges. Az épületeken belül szabadon mozgathatod és forgathatod a kamerát. A nagyítás itt nem lehetséges. :: 16 ::

17 Szereplők & kocsik mozgatása A szereplőket és a kocsikat úgy mozgathatod, hogy az egér bal gombjával kiválasztod őket, majd az egér jobb gombjával kiválasztod a célt. A cél lehet egy épület, vagy egy tetszőleges pont valahol a világban. Válassz ki egy szereplőt vagy kocsit az egér bal gombjával, majd kattints valahol a játék világában egy pontra vagy egy épületre a jobb egér gombbal. A szereplők és kocsik kiválasztásához a szereplő és kocsi ikonokat is használhatod. Ha a mozgás célpontja egy épület, az s kiválaszthatod úgy, hogy az egér jobb gombjával az épület listában kattintasz rá. :: 17 ::

18 A kezelő felület A Céh 2 kezelő felülete számos hasznos funkciót tartalmaz. A legfontosabbakról az alábbiakban olvashatsz. 6) Üzenet sáv Amikor üzenetet kapsz, egy kis ikon jelenik meg az üzenet sávon. Új olvashatod el az üzenetet, hogy rákattintasz az ikonra az egér bal gombjával. A jobb egér gombbal az üzenet ikonjára kattintva törölheted az üzenetet, azonban ez a művelet nem vonható vissza. A különösen fontos üzeneteket villogó ikonok jelzik. Ezeket érdemes gyorsan megnyitni, mert olyan fontos eseményekről tájékoztatnak, amiket nem szabad elmulasztanod. Néhány üzenethez egy idő sáv is tartozik. Ezek általában egy döntést igényelnek tőled. Ha nem hozod meg időben a döntést, akkor automatikusan negatív döntésként értékeli a program. 1) Általános információk Itt találod dinasztiád címerét, aktív szereplőd nevét, az aktuális dátumot és időt. Az egér bal gombjával kattintva az üzenet ikonra megnyílik az üzenet, a jobb kattintás törli az üzenetet. Ha a továbbiakban nem akarsz megkapni bizonyos típusú üzeneteket, az üzenet sáv alatti levél ikonra kattintva állíthatod be az üzenetek szűrését. Így például beállíthatod, hogy csak az üzleti jellegű üzeneteket fogadd. Az üzenet szűrővel meghatározhatod, hogy milyen típusú üzeneteket akarsz megkapni és milyeneket nem. 7) Általános műveletek Az általános műveleteket a képernyő bal és jobb alsó részén találod. 4) Művelet sáv dául, ha beszélni akarsz valakivel, vagy meg akarsz támadni valakit. Ezen a sávon találod az aktuálisan A különleges műveleteket csoportokra osztva láthatod, típu- kiválasztott szereplővel, kocsival vagy épülettel végrehajtható valamennyi suknak megfelelő színekkel jelölve. Például a szociális műveletek műveletet. Például itt nézheted meg a szereplőd felszerelését, vagy az épületed fejlesztéseit. De a különféle spe- műveletek pirosak. türkiz kék színűek, a támadó ciális műveleteket is itt találod, pél- :: 18 ::

19 2) Játékos csoport A Céh 2-ben, legfeljebb három játékost vehetsz fel a játékos csoportodba, akiket azután te irányíthatsz. Természetesen dinasztiádnak jóval több tagja lehet, de ezek közül te egyszerre legfeljebb csak hármat irányíthatsz. Egy szereplő kijelöléséhez a játékos csoportba, egyszerűen kattints az egér bal gombjával a szereplő képére. Ha duplán kattintasz a bal egér gombbal, a kamera megkeresi a kiválasztott szereplőt.. 3) Épület lista Ebben a listában láthatod a dinasztiád által birtokolt valamennyi épületet, valamint a városházát és az aktuálisan kiválasztott szereplő városának piacterét. Tartsd az egér mutatóját egy darabig valamelyik épületen az ott lakó szereplők és az ott dolgozó alkalmazottak, valamit az épülethez tartozó kocsik megjelenítéséhez. Ha az egér bal gombjával egy épületre, szereplőre vagy kocsira kattintasz az épület listában, kijelölheted az adott épületet, szereplőt vagy kocsit. Dupla bal kattintásra a kamera megkeresi az adott célpontot. Ha egyszer kiválasztottad valamelyik szereplődet vagy kocsidat, bármelyik épülethez elküldheted, ha az egér jobb gombjával rákattintasz az épületre az épület listában az egér jobb gombjával. 5) Információs sáv Itt jelennek meg az aktuálisan kijelölt szereplővel, épülettel vagy kocsival kapcsolatos műveletekre vonatkozó információk. Például, ha olyan műveletet akarsz végrehajtani, amihez egy célpont megadása is szükséges, ezen a sávon jelenik meg a kérés, hogy válassz egy célpontot. Ha az egeret a sáv valamelyik művelete fölött tartod, megjelenik az adott csoport összes művelete. A művelet végrehajtásához kattints a kiválasztott műveletre az egér bal gombjával. Bizonyos műveleteknél meg kell adnod a célpontot is, amire a művelet vonatkozik. A célpont kiválasztása szintén a bal egér gombbal történik. A műveletet menet közben bármikor félbeszakíthatod, ha az X ikonra kattintasz a művelet sávon. :: 19 ::

20 Általános műveletek (Lásd a Kezelő felület című rész 7-es pontját) Lehetőségek A Lehetőségek menü megjelenítése. Térkép A földgömb ikonra kattintva jelenítheted meg a térképet. Ha az egér bal gombjával duplán kattintasz egy tárgyra a térképen, a kamera odaugrik a kiválasztott tárgyhoz. Ha van kijelölt szereplőd vagy kocsid, odaküldheted a kijelölt tárgyhoz, ha az egér jobb gombjával rákattintasz a térképen. Dinasztia Erre az ikonra kattintva jelenítheted meg szereplőid adatlapjait, dinasztiád családfáját és a fontos személyek áttekintését. A szereplőidhez tartozó adatlapon fejlesztheted a tehetség értékeiket a megszerzett tapasztalati pontjaik felhasználásával, és új képességeket szerezhetsz számukra, amikor feljebb lépnek egy szintet. Erre vonatkozóan minden információt A szereplő című részben találsz meg. Szereplőid adatlapján növelheted tehetség értékeiket és választhatod ki különleges képességeiket. A dinasztiád családfája családod tagjait és a szereplők között lévő rokoni kapcsolatokat jeleníti meg. A családfában kiválasztva egy szereplőt, hozzáadhatod őt a játékos csoporthoz, vagy eltávolíthatod onnan. Válassz egy szereplőt a családfában, ha hozzá akarod adni a játékos csoporthoz, vagy el akarod távolítani őt onnan. A fontos személyek áttekintésében, megtalálod valamennyi családtagodat, barátaidat és ellenségeidet. Szintén itt találod az ellenfeleid dinasztiáira vonatkozó információkat. Ha ki akarsz választani egy szereplőt valamely műveleted célpontjaként, például beszélni akarsz valakivel, egyszerűen csak válaszd ki célpontként a listából. :: 20 ::

21 Napló A naplóban nem csupán a megtörtént eseményekről olvashatsz, szereplőid határidőnaplóit is itt találod, például a találkozók vagy párbajok időpontjait, vagy a bizonyítékok könyvét, amely az ellenfeleidről összegyűjtött bizonyítékokat tartalmazza és a küldetések könyvét, ahol küldetéseid listáját láthatod. A naplóban megtalálod a beérkezett üzeneteket, a találkozóid időpontjait, valamint a versenytársaid ellen összegyűjtött bizonyítékokat és a küldetéseket. Politika Ezzel az ikonnal jelenítheted meg a térképen található városok politikai áttekintését. A fontos személyek áttekintéséhez hasonlóan a politikai áttekintést is használhatod arra, hogy kiválassz egy szereplőt a műveleted célpontjaként. STATISZTIKÁK Többek között ebben az áttekintésben találhatod meg a vagyonodra és a dinasztiád győzelmi pontjaira vonatkozó információkat. A szereplő Jellegzetességek Karakterosztályok & foglalkozások A Céh 2-ben mindegyik szereplő valamelyik szereplő osztályhoz tartozik. Attól függően, hogy a szereplő melyik osztály tagja, különböző különleges műveleteket is végrehajthat és különböző mesterségeket gyakorolhat. A dinasztia szereplői például valamennyi szereplőd minden osztályban kiépíthetik és működtethetik saját üzletüket, amennyiben elérik a szükséges szintet. :: 21 ::

22 Patrónus A Patrónusok az élelmiszer ellátással foglalkoznak. Jutalmat fizethetnek alkalmazottaiknak, vagy munkára ösztönözhetik őket, hogy egy kis időre növeljék üzletük termelékenységét. Felvehetnek továbbá banki kölcsönöket is. Farmerként ők termelik az élelmiszer és az italok előállításhoz szükséges nyersanyagokat a pékségek és serfőzdék számára. A farmer állítja elő a gyapjút is, a szabó munkájához. A serfőző kiadhatja kocsmájának hálószobáit és fürdőt is építhet vendégei számára. Foglalkozás 1. épület szint 2. épület szint 3. épület szint Pék Pék üzlet Pékség Cukrász üzlet Farmer Major Farm Gazdaság Serfőző Kocsma Fogadó Vendéglő Mesterember A kereskedők minden város iparának gerincét alkotják. A patrónusokhoz hasonlóan ők is fizethetnek alkalmazottaiknak jutalmat és ösztönözhetik őket a munkára. A bankból is vehetnek fel kölcsönt. A kovács választhat az ékszerek és egyéb tárgyak, vagy a fegyverek és páncélzatok készítése között. A szabó mindenféle gyönyörű és hasznos öltözetet készíthet, míg az ács foglalkozhat lámpásokkal, sétapálcákkal vagy fából készült fegyverekkel. Foglalkozás 1. épület 2. épület 3. épület szint szint szint Kovács Öntöde Kovácsműhely Ötvös műhely Fegyvergyár Fegyverüzem Szabó Szövőműhely Szabóműhely Ruhaüzlet Ács Ács üzlet Esztergályos műhely Asztalos műhely Tudós Különleges műveletként a tudósok munkára ösztönözhetik alkalmazottaikat, fenyegethetnek másokat, és az egyetemeken folytathatják tanulmányaikat. A papok befolyásolhatják hívőiket a szertartásokon, és szenvedélyes beszédek tartásával új híveket toborozhatnak a piactéren. Az alkimisták pedig, érdeklődési körüktől függően ötletes feltalálóként hasznos találmányokat készíthetnek, vagy titokzatos varázslóként sötét szellemeket idézhetnek meg. :: 22 ::

23 Foglalkozás 1. épület szint Alkimista Boszorkánykonyha 2. épület 3. épület szint szint Alkimista műhely Feltaláló műhely Varázsló műhely Varázslók céhe Pap Templom (Kat.) Dóm (Kat.) Katedrális (Kat.) Templom (Prot.) Dóm (Prot.) Katedrális (Prot.) Gazember A gazemberek, a tisztességes polgárok legnagyobb bánatára lopással és erőszakkal keresik meg mindennapi betevőjüket. Ráadásul, a többi szereplő osztály tagjaival ellentétben, a gazemberek született harcosok. Meg is fenyegethetnek másokat, hogy elérjék céljaikat, rabolhatnak és el is törhetik a csatában elgyőzött ellenfeleik csontjait. Ráadásul a rablók saját táborukban is gyógyíthatják magukat, helyreállíthatják életpontjaikat. A tolvajok nem csak lopással és betöréssel kereshetnek jókora összegeket, hanem emberrablással is szép summához juthatnak. A rablók az út mellett lesben állva kirabolhatják az arra haladó embereket és szállító kocsikat és kifoszthatják az épületeket. Foglalkozás 1. épület 2. épület 3. épület szint szint szint Tolvaj Tolvajok odúja Tolvajok barlangja Tolvajok céhe Rablór Rabló tanya Rabló tábor Rablóvezér tábora Tehetségek A Céh 2-ben minden szereplőnek 10 tehetsége van, melyek értéke minden tehetségesetében 1 és 10 között változhat. Ez az érték jelképezi, hogy a szereplő milyen jól bánik az adott tehetséggel, az 1 a lehető legalacsonyabb, a 10 a legmagasabb érték. A tehetségeknek bizonyos hatása van a szereplőkre. Így például a szervezet tehetség a szereplő életpontjainak pl. az egészség kiszámításánál játszik szerepet. Néhány tehetség bizonyos műveletek végrehajtásához szükséges. Az alapszabály itt a következő: az egyszerű műveletek még alacsony tehetség értékek esetén is többnyire sikerülnek, de a bonyolultabb műveletek már csak magasabb értékek esetén. Bizonyos műveleteknél a két szereplő tehetség értékeinek összehasonlítása dönti el, hogy melyik a győztes. Ilyen például a harc, ahol a két küzdő fél közül a nagyobb harci tehetség értékkel rendelkező harcos nagyobb eséllyel üt és többször találja el az ellenfelét. A Táblák & Áttekintések alatt további áttekintést találsz a tehetségekről.. :: 23 ::

Elektronikus ügyintézés, üzletvitel

Elektronikus ügyintézés, üzletvitel Készült a Phare HU0008-02 program támogatásával A felnőttoktatás és az élethosszig tartó tanulás lehetőségeinek javítása Rózsa Tünde Készült a Phare HU0008-02-01-0007 számú Vállalkozások felhasználó-orientált

Részletesebben

Titkárság dokumentáció 1.5

Titkárság dokumentáció 1.5 Titkárság dokumentáció 1.5 SZAKK Vállalkozás - 1 - Titkárság 1.5 Windows környezetben futó iratkezelő és adminisztráló irodai alkalmazás SZAKK Vállalkozás Ez a dokumentum a SZAKK Vállalkozás gondozásában

Részletesebben

NetOffice. felhasználói kézikönyv

NetOffice. felhasználói kézikönyv NetOffice felhasználói kézikönyv 2 Üdvözöljük Általános tudnivalók Az alábbiakban a NetOffice 4.4 kézikönyvét olvashatja. Mivel a rendszer fejlesztése folyamatosan zajlik, elképzelhetô, hogy egyes funkciók

Részletesebben

Hódító MUD. Felhasználói kézikönyv

Hódító MUD. Felhasználói kézikönyv Hódító MUD Felhasználói kézikönyv FIGYELEM! Ez a kézikönyv erősen kezdeti állapotú, az éles játék tapasztalatai alapján kerül komolyabb bővítésre. Ha valamit nem találsz benne, vagy nem értesz, akkor kérünk,

Részletesebben

OPERÁCIÓS RENDSZEREK WINDOWS XP JEGYZET. Összeállította: Ruzsinszki György

OPERÁCIÓS RENDSZEREK WINDOWS XP JEGYZET. Összeállította: Ruzsinszki György OPERÁCIÓS RENDSZEREK WINDOWS XP JEGYZET Összeállította: Ruzsinszki György Tartalom 1. Bevezetés... 2 2. Az operációs rendszerek... 2 3. Az operációs rendszerek csoportosítása... 3 4. A Windows XP betöltési

Részletesebben

Felhasználó útmutató. Lenovo Security Solution FP

Felhasználó útmutató. Lenovo Security Solution FP Felhasználó útmutató Lenovo Security Solution FP Az itt közölt információk minden tudomásunk szerint pontosak és megbízhatók. Az Upek, Inc ugyanakkor nem vállal felelősséget az információk használatából

Részletesebben

Buda-Cash MetaTrader Használati útmutató

Buda-Cash MetaTrader Használati útmutató Buda-Cash MetaTrader Használati útmutató Üdvözöljük! Köszönjük, hogy a Buda-Cash MetaTrader kereskedési szoftvert választotta. Ahhoz, hogy a termék minden funkcióját megfelelően tudja használni, és ne

Részletesebben

Számítógépes ismeretek időseknek. e-learning tananyag

Számítógépes ismeretek időseknek. e-learning tananyag Számítógépes ismeretek időseknek e-learning tananyag 1 Szakértő: Kiliti Szabolcs Készítette a Ribotrading Kft. az IT Carei Egyesület megbízásából. A tananyag a Közösség-alapú határmenti hírügynökség és

Részletesebben

2002 Provimax Kft. PROVIMAX KFT Iroda: Levélcím: Megrendelés: Telefax: E-mail: Honlap:

2002 Provimax Kft. PROVIMAX KFT Iroda: Levélcím: Megrendelés: Telefax: E-mail: Honlap: Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos! 2002 Provimax Kft. A könyv készítése

Részletesebben

AVG Internet Security 2013

AVG Internet Security 2013 AVG Internet Security 2013 Felhasználói kézikönyv Dokumentumverzió 2013.11 (13.2.2013.) C opyright AVG Technologies C Z, s.r.o. Minden jog fenntartva. Minden egyéb márkanév a tulajdonosok tulajdonát képezi.

Részletesebben

Alapfokú számítógépkezelési tanfolyam felnőtteknek

Alapfokú számítógépkezelési tanfolyam felnőtteknek Alapfokú számítógépkezelési tanfolyam felnőtteknek Móra Ferenc Művelődési Ház és Könyvtár Cím: 6786 Ruzsa, Tömörkény tér 1. Tel.: (+36) 285 193 Honlap: www.ruzsamuvhaz.hu 1 1 A számítógép első bekapcsolása,

Részletesebben

Szintézis Informatikai Rt.

Szintézis Informatikai Rt. Számítástechnikai alaptanfolyam Jegyzet a NEFELEJCS Nyugdíjas Klub részére Számítástechnikai alapismeretek (8 óra) Microsoft Windows felhasználói ismeretek (12 óra) Szövegszerkesztési ismeretek (15 óra)

Részletesebben

Gyors kezdési és hibaelhárítási útmutató

Gyors kezdési és hibaelhárítási útmutató Gyors kezdési és hibaelhárítási útmutató TARTALOMJEGYZÉK Fontos információk 2 Számítógépes alapismeretek 4 Biztonság és kényelem... 4 Biztonsági óvintézkedések... 4 Egészségügyi óvintézkedések... 4 Ismerkedés

Részletesebben

Világteremtő eszköz Béta

Világteremtő eszköz Béta Világteremtő eszköz Béta EA ESZKÖZÖK ÉS ÖSSZETEVŐK VÉGFELHASZNÁLÓI LICENCSZERZŐDÉS Az Electronic Arts Inc és leányvállalatai, társvállalatai, illetve licencadói (együttesen: EA ) átadják a felhasználónak

Részletesebben

2002 Provimax Kft. PROVIMAX KFT Iroda: Levélcím: Megrendelés: Telefax: E-mail: Honlap:

2002 Provimax Kft. PROVIMAX KFT   Iroda: Levélcím: Megrendelés: Telefax: E-mail: Honlap: jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos! 2002 Provimax Kft. A könyv készítése során

Részletesebben

XTB-Trader Felhasználói Kézikönyv

XTB-Trader Felhasználói Kézikönyv XTB-Trader Felhasználói Kézikönyv www.xtb.hu 1 Tartalomjegyzék Jelentkezzen be a demo számlába... 3 Mi a különbség a Standard Fix és Floating között?...4 Demo számla regisztrálása...6 Az XTB Trader Platformról...

Részletesebben

ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012.

ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012. ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012. - 2 - SZOFTVER FELHASZNÁLÁSI SZERZŐDÉS EZ EGY SPECIÁLIS SZERZŐDÉS ÖN, MINT FELHASZNÁLÓ (AKÁR MAGÁNSZEMÉLY,

Részletesebben

OPERÁCIÓS RENDSZEREK ÉS FÁJLKEZELÉS 1. Operációs rendszerek

OPERÁCIÓS RENDSZEREK ÉS FÁJLKEZELÉS 1. Operációs rendszerek OPERÁCIÓS RENDSZEREK ÉS FÁJLKEZELÉS 1. Operációs rendszerek Hardver, szoftver, operációs rendszer fogalma A hardver a számítógép működését lehetővé tevő elektromos, elektromágneses egységek összessége.

Részletesebben

Bevezetés az adatbázis használatába

Bevezetés az adatbázis használatába Base Útmutató Bevezetés az adatbázis használatába Base alapfunkcióinak bemutatása OpenOffice.org Szerzői jog E dokumentum szerzői joga a Szerzőké Copyright 2006-2009. Szabadon terjesztheti és/vagy módosíthatja

Részletesebben

VINO. Felhasználói kézikönyv. Verzió 2.1. Commade Software Kft. 7623 Pécs, Tompa M. u. 31.

VINO. Felhasználói kézikönyv. Verzió 2.1. Commade Software Kft. 7623 Pécs, Tompa M. u. 31. VINO Verzió 2.1 Felhasználói kézikönyv Commade Software Kft. 7623 Pécs, Tompa M. u. 31. VINO 2.1 Copyright 2000-2001 Commade Software Kft. Minden jog fenntartva. A jelen dokumentációban megadott információk

Részletesebben

KÖZÚTI HÍDMÉRLEG NYILVÁNTARTÓ PROGRAM

KÖZÚTI HÍDMÉRLEG NYILVÁNTARTÓ PROGRAM KÖZÚTI HÍDMÉRLEG NYILVÁNTARTÓ PROGRAM KEZELÉSI LEÍRÁS A program tulajdonosa : Cím : Telefon / Fax : A mérleget szállította : M e t r i p o n d - M 9 3 M é r l e g g y á r t ó K f t. Cím : 6800 Hódmezővásárhely,

Részletesebben

P340. Felhasználói Kézikönyv

P340. Felhasználói Kézikönyv P340 Felhasználói Kézikönyv Kiadás: R00 (3/2007) Bejegyzett márkavédelem Microsoft, Windows, a Windows logó, Windows Media, Outlook és ActiveSync a Microsoft Vállalat bejegyzett márkanevei az Amerikai

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Airis T620/T610

Felhasználói kézikönyv Airis T620/T610 Felhasználói kézikönyv Airis T620/T610 Forgalomba hozza Magyarországon: GPS Trade Kft. 1134 Budapest Lehel u 23 Tel.: 239-6013, 7-888-888 Kiadás: R00 Bejegyzett márkavédelem Microsoft, Windows, a Windows

Részletesebben

AVG Internet Security 2013

AVG Internet Security 2013 AVG Internet Security 2013 Felhasználói kézikönyv Dokumentumverzió 2013.01 (30.8.2012) Copyright AVG Technologies CZ, s.r.o. Minden jog fenntartva. Minden egyéb márkanév a tulajdonosok tulajdonát képezi.

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KEZELÉSI LEÍRÁS

ÁLTALÁNOS KEZELÉSI LEÍRÁS ÁLTALÁNOS KEZELÉSI LEÍRÁS Kulcs-Szoftver termékcsaládhoz Negyedik 2007 TARTALOMJEGYZÉK I. TECHNIKAI JELLEMZŐK... 4 II. TERMÉKTÁMOGATÁS... 5 III. TELEPÍTÉS... 7 III. 1. RENDSZERIGÉNY... 7 III. 2. A TELEPÍTÉS

Részletesebben

Telepítési Útmutató és Kezdeti Lépések

Telepítési Útmutató és Kezdeti Lépések Tel +36 1 327 4082 Fax +36 1 327 4081 Internet www.portfolio-teletrader.hu TeleTrader Professional Telepítési Útmutató és Kezdeti Lépések Portfolio TeleTrader Minden jog fenntartva. Tel +36 1 472 2093

Részletesebben

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció Frissítés dátuma: 2012.08.08 Bizalmas! www.computrend.hu 1/223 Tanúsítvány Tanúsítjuk, hogy a CompuTREND Kft által a CT-EcoSTAT

Részletesebben

A keresett művelet vagy funkció leírását a tartalomjegyzék megfelelő sorára való kattintással lehet a legkönnyebben megtalálni.

A keresett művelet vagy funkció leírását a tartalomjegyzék megfelelő sorára való kattintással lehet a legkönnyebben megtalálni. Használati utasítás az elektronikus kézikönyvhöz A keresett művelet vagy funkció leírását a tartalomjegyzék megfelelő sorára való kattintással lehet a legkönnyebben megtalálni. 1. Mozgassa a kurzort az

Részletesebben

Szolgszám V2. Felhasználói Kézikönyv

Szolgszám V2. Felhasználói Kézikönyv Szolgszám V2 Felhasználói Kézikönyv Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos!

Részletesebben

A Silent Hunter 5 : Battle of the Atlantic telepítése Silent Hunter 5 : Battle of the Atlantic Silent Hunter 5 : Battle of the Atlantic

A Silent Hunter 5 : Battle of the Atlantic telepítése Silent Hunter 5 : Battle of the Atlantic Silent Hunter 5 : Battle of the Atlantic TARTALOM ELSÕ LÉPÉSEK... 04 BEVEZETÕ... 06 JÁTÉKMÓDOK... 07 MULTIPLAYER... 10 IRÁNYÍTÁS ÉS KEZELÕFELÜLET... 11 ONLINE REKORDOK... 31 TECHNIKAI SEGÍTSÉG... 33 GARANCIA... 35 3 SH5_PC_MANUEL_UK.indd 3 ELSÕ

Részletesebben