Virányosi Közösségi Ház

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Virányosi Közösségi Ház"

Átírás

1 Virányosi Közösségi Ház január-február 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: (06 1) Web: Megközelíthetõ a Széll Kálmán térrõl a 156-os autóbusszal a végállomásig (menetidõ 10 perc), vagy a 155-ös autóbusszal a Fészek utcai megállóig. (Hétvégeken csak a 155-ös busz közlekedik!)

2 január 2. január 9. hétfõ RENDEZVÉNYEK Mentovics Éva: Újévi köszöntõ Szeretetben, egészségben legyen részed egész évben. Légy szerencsés, vidám, boldog, felejtsd el a bút, és gondot. Kezdõdjön hát egy új élet: legyen békés, boldog éved! LELKÜNK TITKAI mentálhigiénés elõadássorozat Boldogság hormonjaink. Mit tesz velünk a hiánya? Az elõadássorozat az élet fontosabb, nehezebb területeit és problémáit járja körbe feltárva az okokat, majd a lehetséges megoldásokat. Az elõadások végén a résztvevõk feltehetik kérdéseiket, valamint lehetõség van személyes problémák megbeszélésére és további segítség kérésére is. Szeretettel várunk minden érdeklõdõt, aki a lelki egészséget fontosnak tartja és mélyebben szeretné megismerni lelkünk titkait! A sorozat további témái: 5. A megbocsátás hiánya, a harag, a düh fizikailag meg tud bennünket betegíteni? (II.6.) 6. A gondolataink által lehetséges daganatos betegséget okozni önmagunknak? (III.6.) 7. Lehet ölni a szavaink által? (IV.3.) 8. Hová vezet az érzelmi intelligencia hiánya? (V.8.) Elõadó: Kecskeméti János mentálhigiénés elõadó Belépõdíj: 500 Ft/alkalom január 14. szombat Akvarellek KISNÉMETH FERENC KIÁLLÍTÁSA Megnyitja: Szalai Zsuzsanna Gitáron közremûködik: Kisnémeth Ferenc Ha utazom, mindig magammal viszek egy vízfesték készletet, papírt és ha csak lehetõség van rá, festek. Ha nincs nálam víz, akkor a patak vize, vagy az esõ is jó oldószernek. A papír, a víz és a festék öntörvényûen, szabadon mûködik, hagyni kell, hogy önálló életük legyen, keveredjenek, összefolyjanak, kiszáradjanak. De arra mindig van lehetõség, hogy a saját gondolataimat kiemeljem, amíg a víz meg nem szárad. Számomra az akvarell a pillanat megörökítését teszi lehetõvé, a pillanatét, amelyben valahol benne van az örök. A kiállítás megtekinthetõ február 23-ig, telefonon történõ egyeztetés után:

3 RENDEZVÉNYEK január 14. szombat HARMÓNIA TÁNCKLUB - FARSANG Klubvezetõ: Székely Attila január 18. szerda SZABADSÁG VÁNDORAI - természetjárók klubja KÖRÖSI CSOMA SÁNDOR NYOMÁBAN Sóti Sándor, a Csomas room alapítvány önkénteseként jutott el Zanglába, ahol három hetet töltött, mely idõ alatt az alapítvány feladata egy falusi iskola építése és a Kõrösi Csoma Sándor hagyomány ápolása volt. Elõadó: Sóti István Klubvezetõ: Sütõ-Nagy István Belépõdíj: 500 Ft, klubtagoknak ingyenes! január 20. péntek APS STÚDIÓ ELÕADÁS TÓTH ÁRPÁD KÖLTÉSZETÉRÕL A MAGYAR KULTÚRA NAPJA ALKALMÁBÓL Elõadó: Erdõdi Gábor költõ, mûfordító Klubvezetõ: Abonyi Maya fotómûvész Belépõdíj: 500 Ft, klubtagoknak ingyenes! január 23. hétfõ A BOLDOGSÁG EZER ARCA, A BOLDOGSÁG- TEREMTÉS - IRODALOMTERÁPIÁS FOGLALKOZÁS Mi a boldogság? Felhasználandó irodalom: Weöres Sándor, Seneca mûvei. Joel Lehtonen (finn író): Muttinen boldogsága Vezeti: Szász Éva könyvtár és irodalomterapeuta Belépõdíj: 500 Ft, bérlet: Ft/10 alkalom Részletes információ a 8. oldalon. január 31. kedd KERTBARÁT KÖR LEMOSÓ PERMETEZÉS A BIOKERTBEN, TÉLI FAÁPOLÁS, PALÁNTANEVELÉS A LAKÁSBAN. Elõadó: Jakab Judit Klubvezetõ: Bartók Sándor Belépõdíj: 500 Ft, klubtagoknak ingyenes! február 6. hétfõ LELKÜNK TITKAI mentálhigiénés elõadássorozat A megbocsátás hiánya, a harag, a düh fizikailag meg tud bennünket betegíteni? Elõadó: Kecskeméti János mentálhigiénés elõadó Belépõdíj: 500 Ft/alkalom 3.

4 február 4. február 15. szerda RENDEZVÉNYEK február 14. kedd GYERMEKSZÍNHÁZ GRYLLUS VILMOS KONCERTJE: MASZKABÁL Belépõdíj: Ft, óvodai csoportoknak 900 Ft/fõ Elõzetes jelentkezés szükséges! Telefon: SZABADSÁG VÁNDORAI - természetjárók klubja ALBERT FERENC: HÕSÖK ÉS HANTOK c. film vetítése Klubvezetõ: Sütõ-Nagy István Belépõdíj: 500 Ft, klubtagoknak ingyenes! február 20. hétfõ A BOLDOGSÁG EZER ARCA, A BOLDOGSÁG- TEREMTÉS - IRODALOMTERÁPIÁS FOGLALKOZÁS A tükör. Szembenézés önmagunkkal Felhasználandó irodalom: B. Hrabal: Legenda Káinról W. Bain meséje a jószerencsérõl, Karinthy elbeszélések Vezeti: Szász Éva könyvtár és irodalomterapeuta Belépõdíj: 500 Ft, bérlet: Ft/10 alkalom február 25. szombat GÖRÖG FARSANG A SIRTOS EGYÜTTESSEL KONCERT ÉS TÁNCHÁZ Az est elsõ felében a Sirtos együttes ad koncertet, bemutatják a hangszereket, a görög népzene sokszínûségét, majd elõadják a régi és új dalaikat. A koncertet táncház követi, 5-6 tánc lépéseit sajátíthatják el az érdeklõdõk a zenekar kíséretével. Belépõdíj: gyerekeknek Ft, felnõtteknek Ft február 27. hétfõ Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából Írók és költõk a karikatúrában A MÚOSZ MAGYAR KARIKATÚRAMÛVÉSZETI SZAKOSZTÁLY KIÁLLÍTÁSA Megnyitja: Szakolczay Lajos Széchenyi-díjas irodalomtörténész és irodalomkritikus A kiállítás író-költõ portrékat jelenít meg a karikatúra eszközrendszerével. A humor közel hozza az olvasókhoz a már jól ismert alakokat. Minden ábrázolt poéta attribútummal van ellátva, amely még karakteresebbé és felismerhetõbbé teszi az ábrázolt személyt. A szakosztály tagjai között nem csak képzõmûvészek, hanem írók és zenészek is találhatók. Úgy tartják a tagok, hogy a karíkírozás mûfaja minden mûvészeti ágat magába foglal, így például egy vers, egy szobrászati alkotás, vagy egy zenemû is lehet karikatúra. A kiállítás megtekinthetõ március 31-ig, telefonon történõ egyeztetés után:

5 RENDEZVÉNYEK február 28. kedd KERTBARÁT KÖR TAVASZI METSZÉSEK Elõadó: Posnyák Klári Klubvezetõ: Bartók Sándor Belépõdíj: 500 Ft, klubtagoknak ingyenes! KIÁLLÍTÁSOK A LÍVIA-VILLÁBAN (1121 Budapest, Költõ utca 1/a) A Lívia-villa megközelíthetõ a Széll Kálmán térrõl induló 21 és 21/A valamint a 212-es jelzésû autóbusszal és a 60-as jelzésû fogaskerekû vasúttal a Városkút megállóig. Kreálmányok és varrmányok KAKUK ANDREA és a Kiskakukk játszóház KÉZMÛVES KIÁLLÍTÁSA Játszóházunkban hétrõl hétre hátat fordítunk és fricskát mutatunk a fogyasztói társadalomnak. Magunk készítjük a játékainkat, bevásárló táskáinkat, tornazsákjainkat valamint a karkötõinket, amelyekbe ezer szeretetet fûzünk bele. Ettõl lesz egyedi. A varrmányok is saját találmányaink. A régi ruháinkat felújítjuk, megtervezzük, újragondoljuk, mert mi azt szeretjük, ami minket tükröz, a mi ízlésünket, álmainkat, nem a másokét. A gyerekek elképzeléseit követõen a ruhákat varrta: Kakuk Andrea tanító néni. A kiállítás megtekinthetõ január 31-ig, elõre egyeztetett idõpontban. Telefon: február 3. péntek A megszokás szépsége PAPAGEORGIU ANDREA FESTÕMÛVÉSZ KIÁLLÍTÁSA Megnyitja: Angelidisz Vaszilisz, a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatának görög örökségért felelõs elnökhelyettese Papageorgiu Andrea 2007-ben diplomázott a Magyar Képzõmûvészeti Egyetem festõ szakán. A Vásárhelyi Õszi Tárlaton számos díjat kapott. A legfrissebb ezek közül 2016-ban a Magyar Mûvészeti Akadémia Képzõmûvészeti Tagozatának díja. Több galériával is együtt dolgozik. Festményei a Lívia-villa impozáns környezetében lenyûgözõ hatást érnek el. A klasszicista épület, a fényviszonyok, a festmények intenzív színhatása a térben igazi élményt adnak, különösen akkor, ha a februári idõpont idején hó borítja a Lívia-villa kertjét, így belépve a kiállítótérbe egy színes, különös világba csöppenünk majd. A képeken a kerület tájai is megjelenek, például a Városmajor címû festményen. Kurátor: Fábry Tímea M.A. Master of Arts A kiállítás megtekinthetõ február 28-ig, elõre egyeztetett idõpontban. Telefon:

6 KICSIKNEK ÉS SZÜLEIKNEK KEREKÍTÕ TIPPENTÕ hétfõ A foglalkozásokra pár hónapos kortól várják a babákat, kisgyerekeket szüleikkel, nagyszüleikkel. A 40 perces foglalkozásokon a magyar néphagyományból merített ölbeli játékok, mondókák és dalok közt kalandozhatnak a kisgyermekek szüleikkel és nagyszüleikkel és kötetlen módon ízlelgethetik a magyar néptánc alapjait. Cirókázás, lovagoltatás, hintáztatás, sétáltatókkal, tánccal színesítve. Bõvebb információ, bejelentkezés: Vezetõ: Cseke-Marosi Eszter tánc- és drámapedagógus GYEREKEKNEK, FIATALOKNAK A Magyar Örökség Díjas, Európa Táncdíjas és Príma Primissima Díjas CSILLAGSZEMÛ TÁNCEGYÜTTES NÉPTÁNC OKTATÁS szerda és péntek óvodásoknak kisiskolásoknak Mûvészeti vezetõk: Timár Sándor a Nemzet Mûvésze, Állami és Kossuth-díjas, Érdemes Mûvész, a Hegyvidék Díszpolgára és Timár Böske táncmûvész ANGOL NYELVOKTATÁS csütörtök középsõ- és nagycsoportos óvodásoknak Beszédcentrikus oktatás 4-8 fõs csoportokban. Folyamatosan továbbfejlesztett tananyagok, speciálisan képzett Helen Doron tanárok. Jelentkezés folyamatosan. Endre Judit: 30/ Részvételi díj: Ft/hó IFJÚSÁGI SAKK SZAKKÖR szerda éves kortól várjuk az érdeklõdõket. Vezeti: Rollinger Károly Részvételi díj: 500 Ft/alkalom, Ft/hó, Ft/félév 6.

7 GYEREKEKNEK, FIATALOKNAK TÁRSASTÁNC HARMÓNIA TÁNCKLUB Kezdõ tánciskola: vasárnap Haladó tánciskola: vasárnap Részvételi díj: Ft/fõ/10 alkalom Versenytánc elõkészítõ: vasárnap Részvételi díj: Ft/fõ/hó Klubvezetõ: Székely Attila MÛVÉSZI TORNA az Óbuda Mozgásmûvészeti Iskola szervezésében kedd és csütörtök Mûvészi torna Berczik Sára módszerével, iskolarendszerûen egymásra épülõ korosztályos csoportokban, 4 éves kortól. Testképzõ- és mozgásfejlesztõ gimnasztika sok tartásjavító gyakorlattal, zenei kísérettel. A foglalkozást vezeti: Mády Krisztina Információ: , 20/ , HANGSZERVARÁZS - ZENEtanoda ROSALES ZENEóvoda Játéknak megélt iskolai elõkészítõ és fejlesztõ módszer, 30 alkalomra kidolgozott tematikával, furulya használattal, egyedi zenei és érzékszervi játékgyûjteménnyel, feladatés kottafüzetekkel. Kiscsoportos zenei fejlesztés, a hangszertanulás irányelvein alapuló egyedi pedagógiai és fejlesztõ módszerrel. kedd Dúr-moll Moderátó Allegro Vezeti: Fehérvári Edit 30/ Információ: Nagy Teréz kulturális menedzser 30/ Vezetõje: Nagy Mária az Operaház zenekari mûvésze és gyerekprogramok játékmestere 30/ , hangszervarazs@gmail.com A foglalkozások januári kezdési idõpontjáról kérjük érdeklõdjenek telefonon, vagy tájékozódjanak a honlapunkról! 7.

8 FELNÕTTEKNEK AJÁNLJUK IRODALOMTERÁPIÁS FOGLALKOZÁS A BOLDOGSÁG EZER ARCA, A BOLDOGSÁGTEREMTÉS Mi a boldogság? Találkozásaink alkalmával kérdéseket teszünk fel, amelyeket közösen irodalmi mûvek, elbeszélések és mesék segítségével, kibeszéléssel, játékkal és átéléssel próbálunk megválaszolni. Az irodalomterápiás foglalkozások mûveltségnevelõ és tudást közvetítõ értéket teremthetnek. Népszerûsíthetik az olvasók, a foglalkozáson résztvevõk köreiben a lassan feledésbe merülõ klasszikus világirodalmi és magyar szépirodalmi mûveket, a tartalmas és igényes irodalmi alkotásokat, a szép magyar nyelvünk felfedezése iránti érdeklõdést. PREVENTÍV GERINCTRÉNING szerda Célja: a helyes testtartás megéreztetése, ennek megtartása. Módja: helyes testtartásban izomerõsító gyakorlatok végzése zenére. A gyakorlatok rendszeres végzésével elkerülhetõ a porckorongsérv, az izületi kopás, a csontritkulás. Minden korosztály számára ajánlott! Vezeti: Borbély Enikõ Részvételi díj: Ft/alkalom, Ft/10 alkalom BABA-MAMA TORNA kedd és csütörtök (kivétel minden hónap 2. keddi napja) A tornára szerettel várunk minden kisgyerekes édesanyát, aki kikapcsolódásra, baráti kapcsolatokra, testmozgásra vágyik. Amíg a mamák tornáznak, addig a gyermekek, felügyelet mellett játszanak! Vezeti: Borbély Enikõ fitness oktató 30/ Részvételi díj: Ft/alkalom, Ft/10 alkalom KARBANTARTÓ TORNA kedd és péntek és A test teljes átmozgatása, hogy minden nap frissen ébredhessünk (gerinc-, csípõ-, vénás torna, légzõgyakorlatok). Vezeti: Krizsánné Bucsú Andrea gyógytornász 20/ EGÉSZség JÓGA péntek A hatha jóga, az ászanák gyakorlásával megtanít arra, hogyan legyünk egészségesek a természet erõit tudatosan felhasználva testünkben és lelkünkben, fokról fokra fejlesztve akatarerõnket. Vezeti: Ruff Annamari 20/

9 FELNÕTTEKNEK AJÁNLJUK JÓGA hétfõ kezdõ, haladó A jóga gyakorlása segíti a testi-lelki és szellemi egészség és harmónia megteremtését, a jó közérzet kialakítását és fenntartását. A tanfolyam felépítése lehetõvé teszi, hogy a kezdõ és haladó csoportba is bármikor be lehet kapcsolódni. Klubvezetõ: Bucher Katalin 30/ FELNÕTT MÛVÉSZI TORNA hétfõ - szerda - péntek és A foglalkozás ajánlott mindazoknak, akik szép és természetes mozgások útján szeretnének eljutni izomerejük, állóképességük, hajlékonyságuk fejlesztéséhez, testük fizikai.karbantartásához, alakjuk formálásához. Vezeti: Tass Olga mesteredzõ, olimpiai bajnok Jelentkezés, információ: TÁRSASTÁNC Haladó: vasárnap Kezdõ: vasárnap Klubvezetõ: Székely Attila Részvételi díj: Ft/fõ/alkalom Harmónia Táncklub LATIN-AMERIKAI TÁNCTANFOLYAM szerda Részvételi díj: havi tagdíjjal 500 Ft, ill Ft/fõ/alkalom Klubvezetõ: Székely Attila 30/ ZUMBA kedd és csütörtök (kivétel minden hónap 2. keddi napja) Vezeti: Borbély Enikõ zumba oktató Részvételi díj: Ft/alkalom, Ft/10 alkalom Csillagszemû Táncegyüttes NÉPTÁNC OKTATÁS szerda és péntek Vezeti: Timár Böske táncmûvész ÉLJ 100 ÉVET EGÉSZSÉGESEN a meridián gyakorlatokkal kedd 9.00 A tornát vezeti: Szigeti Magdolna A torna ingyenes, terembérleti hozzájárulás 300 Ft/fõ Bõvebb információ: 9.

10 KLUBOK FOLTOS MaMoK Foltos Magyar Modern Klub minden hónap negyedik szerda (január 25., február 22.) "NAMASTÉ ASPERGER KORTÁRS KLUB 10. A nagy érdeklõdésre való tekintettel a Virányosi Közösségi Házban egy állandó klub alakult, ahol a modern stílusú foltmunkák szerelmesei havonta egy alkalommal közös varrással hódolhatnak szenvedélyüknek. Tagsági díj: Ft/év. Alkalmi látogatókat is szeretettel várunk 500 Ft/klubnap áron. autizmussal élõ fiatalok számára minden hónap 2. vasárnap (január 8., február 12.) A klub változatos programokkal várja a fiatalokat: kézmûvesség, drámajáték, színház- és kiállításlátogatás, túrák. Segítséget nyújt a munkavállalásban, a világ dolgaiban való eligazodásban. A klubot vezeti: Vadasné Tóth Mária: 30/ TÉRY ÖDÖN TURISTA BARÁTI TÁRSASÁG kedd A jól összeszokott, önszervezõdõ baráti kör intézményünkben tervezi meg soron következõ túráit, és itt osztják meg egymással a kirándulások tapasztalatait, tanulságait. Vezeti: Mészáros János BLESS YOU GYM TORNASZALON BOMBA FORMÁBA HOZ! Ettõl még VONZÓBB és magabiztosabb NÕ leszel! TORNÁZZ, formáld az alakod velünk! Nyitva a hét minden napján! Foglalkozások idõpontjai: hétfõ: 8, 9, 17, 18 órától kedd: 8, 9, 17, 18, órától szerda: 8, 9, 17, 18 órától csütörtök: 8, 9, 17, 18, órától péntek: 8, 9, 15, 16, órától szombat, vasárnap: 8, 9, 10 órától Részvételi díj: Ft/alkalom, bérlettel kedvezmény! Információ a ös telefonszámon

11 SZOLGÁLTATÁSOK SZAKTANÁCSADÁS Dr. Petrich Judit akupunktúrás orvos hétfõ , csütörtök Bejelentkezés: 30/ LI-FE MASSAGE Irodai székesmasszázs, frissítõ, relaxáló masszázs kedd-péntek , szombat Idõpont egyeztetés: Liskán Ferenc gyógymasszõr 20/ TEREMBÉRLÉS A háromszintes épület 100-m2-es tetõtéri légkondicionált nagyterme koncertek, elõadások, táncestek, tanfolyamok, ünnepségek befogadására alkalmas. A középsõ szinten 40 fõs elõadóterem, társalgó várja a látogatókat. Terembérleti díjak: Nagyterem: Ft/óra, technikával Ft/óra Ft/óra 50 fõ felett Ft/óra 22 óra után Elõadó I: Ft/óra, technikával Ft/óra Társalgó: Ft/óra Információ és egyeztetés hétköznapokon ig, Orvos Gabriella VIRÁNYOSI TÁRSALGÓ Társalgónkban a napilapokon kívül Családi Lap, Pesti Mûsor, Hegyvidék újság olvasható, valamint wi-fi használat biztosított. HIRDETÉSI FELÜLET BÉRLÉSE Várjuk magánszemélyek és cégek jelentkezését hirdetési felület bérlése céljából. Bérelhetõ felületek: mûsorfüzet, üveges vitrin, hirdetési tábla, LCD képernyõ. A feltételekrõl bõvebb információt a as telefonszámon kérhet. Tisztelt Látogatóink! Kérjük, hogy adójuk 1 %-ával támogassák a Virányosi Közösségi Ház rendezvényeit! Adószámunk: Segítségüket köszönjük! 11.

12 VIRÁNYOSI KÖZÖSSÉGI HÁZ A Közösségi Ház a környék villaépületeinek stílusát követve simul a zöldövezeti környezetbe: Kútvölgy, Zugliget és Virányos határán, közel a Széll Kálmán térhez, mégis csendes, kertvárosi övezetben. Intézményünk minden korosztály részére szervez ismeretterjesztõ, egészségmegõrzõ, irodalmi, zenei, táncmûvészeti, szórakoztató tanfolyamokat, elõadásokat valamint kiállításokat. Helyet ad baráti körök, klubok összejöveteleinek. Bérbe adja helyiségeit, családi, baráti találkozók, kulturális rendezvények céljára. VIRÁNYOSI KÖZÖSSÉGI HÁZ Szarvas Gábor út - Virányos út Kútvölgyi út Városmajor út Szilágyi Erzsébet fasor Széll Kálmán tér Megközelíthetõ a Széll Kálmán térrõl a 156-os busszal a végállomásig. Felelõs kiadó: Herczeg Józsefné Megjelenik: példányban A mûsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Virányosi Közösségi Ház

Virányosi Közösségi Ház Virányosi Közösségi Ház 2018. 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: 06 1 200 8713 E-mail: viranyosikh@gmail.com Web: www.viranyos.hu Megközelíthetõ a Széll Kálmán térrõl a 156-os autóbusszal a

Részletesebben

Virányosi Közösségi Ház

Virányosi Közösségi Ház Virányosi Közösségi Ház 2016 január-február 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: 200 8713 E-mail: viranyosikh@gmail.com Web: www.viranyos.hu Megközelíthető a Széll Kálmán térről a 156-os autóbusszal

Részletesebben

Virányosi Közösségi Ház

Virányosi Közösségi Ház Virányosi Közösségi Ház 2016 május-június 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: 200 8713 E-mail: viranyosikh@gmail.com Web: www.viranyos.hu Megközelíthető a Széll Kálmán térről a 156-os autóbusszal

Részletesebben

1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: (06 1) Web:

1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: (06 1) Web: Virányosi 2017. november-december Közösségi Ház 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: (06 1) 200 8713 E-mail: viranyosikh@gmail.com Web: www.viranyos.hu Megközelíthetõ a Széll Kálmán térrõl a 156-os

Részletesebben

Virányosi Közösségi Ház

Virányosi Közösségi Ház Virányosi Közösségi Ház 2017. március-aprilis 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: (06 1) 200 8713 E-mail: viranyosikh@gmail.com Web: www.viranyos.hu Megközelíthető a Széll Kálmán térről a 156-os

Részletesebben

1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: (06 1) Web:

1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: (06 1) Web: Virányosi 2017. szeptember-október Közösségi Ház 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: (06 1) 200 8713 E-mail: viranyosikh@gmail.com Web: www.viranyos.hu Megközelíthetõ a Széll Kálmán térrõl a

Részletesebben

1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: (06 1) Web:

1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: (06 1) Web: Virányosi 2016. november-december Közösségi Ház 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: (06 1) 200 8713 E-mail: viranyosikh@gmail.com Web: www.viranyos.hu Megközelíthetõ a Széll Kálmán térrõl a 156-os

Részletesebben

Virányosi Közösségi Ház

Virányosi Közösségi Ház Virányosi Közösségi Ház 2017. 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: 06 1 200 8713 E-mail: viranyosikh@gmail.com Web: www.viranyos.hu Megközelíthetõ a Széll Kálmán térrõl a 156-os autóbusszal a

Részletesebben

Virányosi Közösségi Ház

Virányosi Közösségi Ház Virányosi Közösségi Ház 2016 március-április 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: 200 8713 E-mail: viranyosikh@gmail.com Web: www.viranyos.hu Megközelíthető a Széll Kálmán térről a 156-os autóbusszal

Részletesebben

Virányosi Közösségi Ház

Virányosi Közösségi Ház HEGYVIDÉKI HEGYVIDÉKI ZENÉS PÉNTEK DÉLUTÁN a XII. kerületi Polgármesteri Hivatal melletti téren 16-19 óráig Cím: 1126 Budapest, Böszörményi út 23-25. Folytatódik a Hegyvidéki Zenés Péntek Délután rendezvénysorozat,

Részletesebben

Közösségi Ház. 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: 200 8713 Tel.: 275 1394 E-mail: viranyosikh@gmail.com Web: www.viranyos.

Közösségi Ház. 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: 200 8713 Tel.: 275 1394 E-mail: viranyosikh@gmail.com Web: www.viranyos. Virányosi 2015 szeptember-október Közösségi Ház 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: 200 8713 Tel.: 275 1394 E-mail: viranyosikh@gmail.com Web: www.viranyos.hu Megközelíthető a Széll Kálmán térről

Részletesebben

Virányosi Közösségi Ház

Virányosi Közösségi Ház 20 14 HEGYVIDÉKI HEGYVIDÉKI ZENÉS PÉNTEK DÉLUTÁNOK a XII. kerületi Polgármesteri Hivatal melletti téren 16-19 óráig Cím: 1126 Budapest, Böszörményi út 23-25. Folytatódik a Hegyvidéki Zenés Péntek Délután

Részletesebben

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek" Zm. Szövetség klubjai részére

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek Zm. Szövetség klubjai részére PROGRAMJAINK: Keresztury Dezső Általános Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21. Tel: 92/314-120, Fax: 92/815-522 E-mail: info@kereszturyamk.hu Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja

Részletesebben

A Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ többcélú intézmény.

A Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ többcélú intézmény. Kedves Lakók, Szülők, Gyerekek! A Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ többcélú intézmény. Alaptevékenysége az iskoláskorúak általános iskolai oktatása, napközi otthonos ellátásuk, a gyermekek, fiatalok,

Részletesebben

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA Erkel Ferenc Művelődési Központ 2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA 2092 Budakeszi, Fő u. 108. Tel/fax: 06-23-451-161 www.efmk-budakeszi.hu, info@efmk-budakeszi.hu Szeptemberi programjaink Szeptember 20-án, (péntek)

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár programjai szeptember II. Rákóczi Ferenc Könyvtár

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár programjai szeptember II. Rákóczi Ferenc Könyvtár 2019. szeptember 9 15. II. Rákóczi Ferenc Könyvtár Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Szeptember 11., szerda 14.00 Mit Miskolc adhatott az elővárosainak is Kerekasztal-beszélgetés Miskolc város és a Miskolc

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendezett kiállítása

Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendezett kiállítása Programajánló Szeptember 12-ig megtekinthető Előtéri fotókiállítás: Nyugat-nógrádi barangoló Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és májusi programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi Kalendárium 2011. május 14. A Népi Kalendárium májusi témája a gyapjú. Ez alkalommal

Részletesebben

BERCZIK SÁRA BUDAI TÁNCKLUB 2018/2019. TANÉV I. FÉLÉV ÓRARENDJE MŰFAJONKÉNT

BERCZIK SÁRA BUDAI TÁNCKLUB 2018/2019. TANÉV I. FÉLÉV ÓRARENDJE MŰFAJONKÉNT BERCZIK SÁRA BUDAI TÁNCKLUB 2018/2019. TANÉV I. FÉLÉV ÓRARENDJE MŰFAJONKÉNT MŰVÉSZI TORNA 15.15-16.00 ISKOLÁS (11-12 ÉVESEK) SZOLLÁS ERZSÉBET 16.15-17.00 ÓVODÁS (4-5 ÉVESEK) SZOLLÁS ERZSÉBET 17.00-17.45

Részletesebben

PROGRAMFÜZET. 2015. február június

PROGRAMFÜZET. 2015. február június PROGRAMFÜZET 2015. február június 2 www.algyokultura.hu ADATOK Faluház Búvár u. 5. Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8-20 óráig, rendezvények esetén ettől eltérően. Hétvégenként a rendezvényeknek megfelelően.

Részletesebben

Tát, Kulturális rendezvényterv és eseménynaptár évre

Tát, Kulturális rendezvényterv és eseménynaptár évre Tát, Kulturális rendezvényterv és eseménynaptár 2019. évre Időpont Rendezvény Helye Jan. 04. Egy kis esti természettudomány Múzeumi rejtélyek Jan. 06. Újévi koncert a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekarral

Részletesebben

KÖNYVTÁRAK AZ EMBERI KAPCSOLATOKÉRT Országos Könyvtári Napok 2013-ban október 7-13. Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Győr KÖNYVTÁRAK AZ EMBERI KAPCSOLATOKÉRT Országos Könyvtári Napok 2013-ban

Részletesebben

OKTÓBER 14. KEDD 10:00. CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás. Helyszín: Gyermekkönyvtár 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM

OKTÓBER 14. KEDD 10:00. CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás. Helyszín: Gyermekkönyvtár 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM OKTÓBER 14. KEDD 10:00 CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM Az induló helyismereti klub vendége a VERSEGHY KÖR HÍDVÉGI ILONA: Szemelvények a szolnoki gépipari technikum történetéből című

Részletesebben

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 SZEPTEMBER Szeptember 16. kedd 18:00 Találkozás a festészettel I. Színek versek hangulatok: Hölgyek ecsettel és tollal Festménykiállítás

Részletesebben

A Váci Mihály Művelődési Ház szakkörei, klubjai, kiscsoportjai

A Váci Mihály Művelődési Ház szakkörei, klubjai, kiscsoportjai Hagyományőrző Népi Együttes Művészeti vezető: Széphalmi Zoltán Váci Mihály Művelődési Ház (október 30-ig az Innovációs Centrumban) szerda 19.00-21.00 Népdalkör Vezeti: Kovács László népzenész kedd 17.00-19.00

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és júniusi programjainkat ajánljuk figyelmébe, külön felhívnánk figyelmét a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁRA! Programok: Múzeumok

Részletesebben

NYÁRI KALENDÁRIUM. Így fedezzük fel a világot! Gyermekhét

NYÁRI KALENDÁRIUM. Így fedezzük fel a világot! Gyermekhét Június 01. hétfő NYÁRI KALENDÁRIUM Így fedezzük fel a világot! Gyermekhét Kalandozások Napja Lovas kocsikázás településeink utcáin Június 02. kedd Tűzoltók, Rendőrök Napja 10. 00 11. 00 Ismerkedés a tűzoltók,

Részletesebben

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig musical premiere DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra Belépõdíj: 1000 Ft Eisemann Mihály- Szilágyi László ÉN ÉS A KISÖCSÉM zenés bohózat 2

Részletesebben

A Fonó novemberi programjai 2009-11-01-2009-11-30 minden nap Fonó Budai Zeneház

A Fonó novemberi programjai 2009-11-01-2009-11-30 minden nap Fonó Budai Zeneház A Fonó novemberi programjai 2009-11-01-2009-11-30 minden nap Fonó Budai Zeneház Cím: Sztregova u. 3. Tel.: 206-5300 Fonó Budai Zeneház novemberi programja November 2. Hétfı November 3. Kedd November 4.

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5.

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. MEGHÍVÓ Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. 2011. június 2. csütörtök 18.00 óra A Dunavarsányi Napok rendezvénysorozat nyitóünnepsége, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Év végi Hangversenye

Részletesebben

honismereti, kerámia, grafikai, népdalkör, könyvbarát, szûrrátét, citera, leánykórus. (A szakkörök havi díja: 500 Ft).

honismereti, kerámia, grafikai, népdalkör, könyvbarát, szûrrátét, citera, leánykórus. (A szakkörök havi díja: 500 Ft). 2007. SZEPTEMBER KÖNYVTÁR ISKOLAI PROGRAMOK SPORT KLUBOK, FOGLALKOZÁSOK ZENÉS RENDEZVÉNYEK EGYHÁZI ÉLET MOZI, SZÍNHÁZ OÁZIS KIÁLLÍTÁS, VÁSÁR SZAKKÖRÖK, TANFOLYAMOK A MÛVELÕDÉSI KÖZPONTBAN: Szeptemberben

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és aktuális programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi kalendárium 2011.április 16. Februárban útjára indítottunk

Részletesebben

SZÍNHÁZ. A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2010/2011-es színházi bérletes elõadásai: Bérletvásárlás és további információ:

SZÍNHÁZ. A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2010/2011-es színházi bérletes elõadásai: Bérletvásárlás és további információ: SZÍNHÁZ A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2010/2011-es színházi bérletes elõadásai: 2010. október 30. Cirkuszhercegnõ (operett) 2010. november 27. Vidám kísértet (komédia) 2011. január 29.

Részletesebben

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola Különös közzétételi listája Melléklet a 32/2008. (XI.24.) OKM rendelethez, 10. sz. melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok

Részletesebben

Decemberi programok Sárospatakon és Környékén

Decemberi programok Sárospatakon és Környékén Turisztikai Hírlevél Tourinform Sárospatak Decemberi programok Sárospatakon és Környékén A Művelődés Háza és Könyvtára programjai: December 01. 17.00 óra Cserepes nap Értékes fazekas hagyománnyal bír Sárospatak.

Részletesebben

A szerkesztôség e-mail címe: derekegyhazihirek@gmail.com Telefon: - Myletos Art Ságiné Őze Rita élelmiszer boltja Gyógynövény és Reformélelmiszer Üzlet (Szentes) Rongybika (Szentes) Erasmus + Dr. Brusznyai

Részletesebben

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2017/2018. tanév

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2017/2018. tanév ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2017/2018. tanév Telephelyek Székhely Pedagógusok létszáma és végzettsége - 2 fő rajz - 1 fő drámapedagógus - 4 fő tánc Oktatott tantárgyak Összlétszám Csoportok száma - vizuális

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA 2017-2018. nevelési évre FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÓVODÁJA Kedves Kollégák! SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLAT a 2017/2018-as nevelési évre Szeretettel ajánljuk az érdeklődők figyelmébe a 2017

Részletesebben

2013. január havi programtáblázat

2013. január havi programtáblázat Apáczai Csere János Városi Művelődési Központ 8900 ZALAEGERSZEG, Apáczai Csere János tér 5. Telefon: 92/511-210 Fax: 511-213, Pf.: 168 E-mail: kozmuvelodes@apaczaizeg.hu Web: www.apaczaizeg.hu 2013. január

Részletesebben

A Benczúr Gyula Utcai Óvoda Szombathely Kámon körzetében csendes, jó levegőjű, zöldövezeti környezetben helyezkedik el.

A Benczúr Gyula Utcai Óvoda Szombathely Kámon körzetében csendes, jó levegőjű, zöldövezeti környezetben helyezkedik el. Szombathely, 2013 A Benczúr Gyula Utcai Óvoda Szombathely Kámon körzetében csendes, jó levegőjű, zöldövezeti környezetben helyezkedik el. A 4540 m2 területen lévő óvodaépületet 2097 m2 kert és játszóudvar

Részletesebben

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI Óvodánk a hagyományőrzést, a népi kultúra ápolását egyik legfontosabb feladatának tekinti. Megteremtjük azt a miliőt, amelyben az óvodába lépés első pillanatától a nevelés

Részletesebben

A 2014/2015. nevelési év ÓVODAI RENDJE. KÁROLY ÓVODA 6630 Mindszent, Szabadság tér 4.

A 2014/2015. nevelési év ÓVODAI RENDJE. KÁROLY ÓVODA 6630 Mindszent, Szabadság tér 4. A 2014/2015. nevelési év ÓVODAI RENDJE KÁROLY ÓVODA 6630 Mindszent, Szabadság tér 4. A nevelési- oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.)

Részletesebben

2013. május havi programtáblázat

2013. május havi programtáblázat Apáczai Csere János Városi Művelődési Központ 8900 ZALAEGERSZEG, Apáczai Csere János tér 5. Telefon: 92/511-210 Fax: 511-213, Pf.: 168 E-mail: kozmuvelodes@apaczaizeg.hu Web: www.apaczaizeg.hu 2013. május

Részletesebben

Rendezvények színházterem. Apáczai terem: 7 30 Német nyelvvizsga Tárgyaló terem: Kerekítő játékklub

Rendezvények színházterem. Apáczai terem: 7 30 Német nyelvvizsga Tárgyaló terem: Kerekítő játékklub 01. 04. 01. 05. 01. 06. 01. 07. 01. 0. 10 55 Gimnázium rendezvény 12 45 Gimnázium rendezvény 7 30 Német nyelvvizsga Tárgyaló terem: 7 30 Német nyelvvizsga 10 00 Kerekítő játékklub Tárgyaló terem: 17 00

Részletesebben

Tisztelt Látogatóink!

Tisztelt Látogatóink! Tisztelt Látogatóink! Ezúton szeretnénk figyelmükbe ajánlani a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. tagegységeinek programjait. Rendszeres foglalkozásainkról honlapunkon (www.cserepeshaz.hu) valamint

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Pályázati azonosító: 3508/01174 SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Árny az árnyban. Versszínház Radnóti Miklós utolsó pillanatáról Időpont: 2014.11.10.

Részletesebben

forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március

forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptárja

Részletesebben

RÁTH GYÖRGY-VILLA PROGRAMFÜZET JANUÁR JÚNIUS

RÁTH GYÖRGY-VILLA PROGRAMFÜZET JANUÁR JÚNIUS RÁTH GYÖRGY-VILLA PROGRAMFÜZET 2019. JANUÁR JÚNIUS kurátori tárlatvezetés A MI SZECESSZIÓNK CÍMŰ KIÁLLÍTÁSBAN Múzeumi kollégák szakmai tárlatvezetése a Ráth György-villa állandó kiállításában. 01.18. PÉNTEK

Részletesebben

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok 03. Körök Karika Lívia mandala kiállításának megnyitója. Megtekinthető: november 20-ig. XV. Könyvszalon

Részletesebben

Februári Hírlevél 2009.

Februári Hírlevél 2009. Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár 2700 Cegléd, Kossuth tér 5/a. I. évfolyam, 1. szám A hírlevél Februári Hírlevél 2009. A tartalomból: Petőfi Sándor: A puszta, télen 1 Petőfi Sándor: A puszta, télen

Részletesebben

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS Szülők számára tájékoztató Gyermekek számára iskolahívogató foglalkozás Ismerkedés minden tanítóval Hetente, csütörtök 16,30 óra Kertvárosi iskolaválasztó 2017. február 11. Beiratkozás

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2014. december 31.) Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok 03. 05. 06. 07. 09. 12. Körök Karika Lívia mandala kiállításának megnyitója. Megtekinthető: november

Részletesebben

K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 28-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 28-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

A 2016/2017. nevelési év ÓVODAI RENDJE. KÁROLY ÓVODA 6630 Mindszent, Szabadság tér 4. OM azonosító:

A 2016/2017. nevelési év ÓVODAI RENDJE. KÁROLY ÓVODA 6630 Mindszent, Szabadság tér 4. OM azonosító: A 2016/2017. nevelési év ÓVODAI RENDJE KÁROLY ÓVODA 6630 Mindszent, Szabadság tér 4. OM azonosító: 029 524 1 A nevelési- oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló

Részletesebben

DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN

DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN Dátum hét napja Program Szervező Helyszín 2019.02.7 Csütörtök Vámos Miklós: Legközelebb majd sikerül 2019.02.8 Péntek Világjárók Hátizsákkal Vietnámtól Mexikóig 2019.02.14.

Részletesebben

2013. március havi programtáblázat

2013. március havi programtáblázat Apáczai Csere János Városi Művelődési Központ 8900 ZALAEGERSZEG, Apáczai Csere János tér 5. Telefon: 92/511-210 Fax: 511-213, Pf.: 168 E-mail: kozmuvelodes@apaczaizeg.hu Web: www.apaczaizeg.hu 2013. március

Részletesebben

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a évi. Gyóni Napok. rendezvénysorozatára

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a évi. Gyóni Napok. rendezvénysorozatára Gyóni Napok 2018 Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2018. évi Gyóni Napok rendezvénysorozatára Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester Kőszegi Zoltán polgármester Program: október 13. (szombat)

Részletesebben

23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015. Analitikus program

23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015. Analitikus program 23. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2015 "A nyelv írja a szöveget, a beszéd szövi a szellemet" Kántor Zoltán A kommunikációs kompetenciák fejlesztése tanórán A. Curriculáris szempontok Analitikus program 1. Tanfolyam

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány

Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány "Ha úgy tűnik, nincs segítség, közelebb van, mint remélnéd." Unique 2010. május- június havi programajánlat 2800 Tatabánya, Kodály tér

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. január

Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. január Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. január Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptárja 2015. január hónapra

Részletesebben

2012. 12. 13-án, csütörtökön véradás lesz a művelődési házban. 9 órától délután 4 óráig tart a véradás.

2012. 12. 13-án, csütörtökön véradás lesz a művelődési házban. 9 órától délután 4 óráig tart a véradás. December 12. 17.00 órakor kiállítás megnyitó a művelődési házban: Takács Gabriella kézműves, szövő szakember kiállítása. Megnyitja: Adorjáni Endre (20 éves a bátaszéki rajztagozat keretében) 2012. 12.

Részletesebben

Művészetek Völgye 2015 LEMangURIA udvar Foglalkozásainkat a művészeti fesztivál ideje alatt INGYENESEK!

Művészetek Völgye 2015 LEMangURIA udvar Foglalkozásainkat a művészeti fesztivál ideje alatt INGYENESEK! LEMangURIA udvar Foglalkozásainkat a művészeti fesztivál ideje alatt INGYENESEK! LEMangURIA Tanoda Udvarán a tánc és társművészetek, zene, színjátszás, meditációk, testtudatos és egészségmegőrző módszerek

Részletesebben

Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet)

Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet) Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet) Májusi Program HONVÉD KULTURÁLIS KÖZPONT 1899 óta a katonaközösségek szolgálatában Nyitva: minden nap 8-22 óráig 1143 Budapest, Stefánia út 34-36. Telefon: (1) 460

Részletesebben

A szerkesztôség e-mail címe: derekegyhazihirek@gmail.com Telefon: 6 06 70/59-323-59 XVI. évfolyam - 1. szám 2015. Január január 28. (szerda) 16:00 Derekegyház régen és ma Előadás és kisfilm vetítése Derekegyház

Részletesebben

E MÓRA FERENC SZT SZAKKOLLÉGIUM

E MÓRA FERENC SZT SZAKKOLLÉGIUM SZTE MÓRA FERENC SZAKKOLLÉGIUM BEMUTATKOZÁS Az SZTE Móra Ferenc Szakkollégiuma Szeged egyik legszebb részén, zöldövezetben található. Kollégiumunk több mint 50 éve egyszerre biztosítja a hallgatók számára

Részletesebben

NÁLUNK TÁJEKOZÓDHAT! OLVASÁS ÉS SOKMINDEN MÁS! Tudnivalók a Grázi Városi Könyvtárról

NÁLUNK TÁJEKOZÓDHAT! OLVASÁS ÉS SOKMINDEN MÁS! Tudnivalók a Grázi Városi Könyvtárról NÁLUNK TÁJEKOZÓDHAT! OLVASÁS ÉS SOKMINDEN MÁS! Tudnivalók a Grázi Városi Könyvtárról MINDIG KÖZEL VAGYUNK! Gráz kulturális hivatalának városi könyvtára változatos és magas szintű állománnyal rendelkezik.

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 218/2016. (XI. 30.) számú h a t á r o z a t a

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 218/2016. (XI. 30.) számú h a t á r o z a t a ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Győr-Moson-Sopron megye

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Győr-Moson-Sopron megye #zeneóra Ifjúsági bérlet 2019-2020 Győr-Moson-Sopron megye Elérhetővé tesszük az élményt! A Filharmónia Magyarország ifjúsági koncertsorozata 6 éves kortól egészen 18 éves korig szólítja meg az iskolásokat

Részletesebben

Az egyesület képviselője: Némethné Koczka Edit elnök (sz:szeged, 1961.június 21. an: Pataki Mária) 6900 Makó, Kelemen L. 57.

Az egyesület képviselője: Némethné Koczka Edit elnök (sz:szeged, 1961.június 21. an: Pataki Mária) 6900 Makó, Kelemen L. 57. HAGYMAVIRÁG FOLTVARRÓ EGYESÜLET Alakulás, előzmények: Az egyesület tagjainak megalakulás előtt közös céljuk volt, hogy olyan közösséget hozzanak létre mely vagyon és nyereségszerzési cél nélkül a kézi

Részletesebben

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Programfüzet Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Augusztus 8. péntek Futóverseny Göncről Vizsolyba 10.00 Szenczi Molnár Albert nyomában futóverseny Gönc és Vizsoly

Részletesebben

Ünnepélyes megnyitó június 11., szerda délután 3 óra

Ünnepélyes megnyitó június 11., szerda délután 3 óra Előzetes könyvtári programok június 2., hétfő 11.00 Hahó, könyvtársak! Megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntője. A vetélkedő győztesei, összesen 45 gyermek egyhetes balatoni táborozáson vehet részt

Részletesebben

VEGYESCIKK KEReSKEDÉS

VEGYESCIKK KEReSKEDÉS DERECSKEI PROGRAMFÜZET E-mail:programfuzet@gmail.com 2007. DECEMBER HÓ Közösségi programok Klubok, tanfolyamok Zenés rendezvények Iskolai programok Kiállítás, vásár Színház, mozi Egyházi élet Áldott, Békés

Részletesebben

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/ A programjai 2017. 2017. január 16. Tücsök Peti zenés interaktív gyermekműsora 2017. január 23 február 14. Vasutas Galéria FISAIC fotókiállítás, megnyitó: január 23. 2017. január 27. Tabán Táncegyüttes

Részletesebben

csepeli nyár programajánló július augusztus

csepeli nyár programajánló július augusztus csepeli nyár programajánló 2017. július augusztus FINA Vizes VB (17. Úszó, Műúszó, Műugró, Óriástorony-ugró, Nyílt Vízi Úszó és Vízilabda Világbajnokság) Időpont: 2017. július 14 30. A vízisportokat szeretők

Részletesebben

Szolgáltatási terv előlap. Város

Szolgáltatási terv előlap. Város Szolgáltási terv előlap Tárgyév 2019 Település neve hárd Megye Vas Település típusa - község, nagyközség, város, megyei jogú város, fővárosi kerület A település állandó lakónépessége (fő) Város A közművelődési

Részletesebben

2014. évi programterv (művelődési házbeli és egyéb nagyobb rendezvények)

2014. évi programterv (művelődési házbeli és egyéb nagyobb rendezvények) 2014. évi programterv (művelődési házbeli és egyéb nagyobb rendezvények) Január - Január 20. Szép magyar beszéd a Kazinczy verseny városi döntője a Városi Könyvtárban - Január 21. A Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

Különös közzétételi listája

Különös közzétételi listája Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola Különös közzétételi listája Melléklet a 32/2008. (XI.24.) OKM rendelethez, 10. sz. melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok

Részletesebben

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG 2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG JANUÁR Település Időpont Rendezvény Zalalövő Január 15. Informatikai és családi nap Nagylengyel Január 22. Asztalitenisz bajnokság Nagylengyel Január

Részletesebben

1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: 363-2656 Fax: 460-0278 E-mail: info@cserepeshaz.hu Cégjegyzék szám: 01-09-991425 Adószám: 24120872-2-42

1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: 363-2656 Fax: 460-0278 E-mail: info@cserepeshaz.hu Cégjegyzék szám: 01-09-991425 Adószám: 24120872-2-42 Z U G L Ó I C S E R E P E S K U L T U R Á L I S N O N P R O F I T K F T. 1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: 363-2656 Fax: 460-0278 E-mail: info@cserepeshaz.hu Cégjegyzék szám: 01-09-991425 Adószám: 24120872-2-42

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2015. (I. 28.) számú h a t á r o z a t a

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2015. (I. 28.) számú h a t á r o z a t a ÚJFEHÉRTÓI POLGÁRMESTERI HIVATAL 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

A játszóház nyitvatartása. Helyszín:

A játszóház nyitvatartása. Helyszín: A játszóház nyitvatartása 2018. 09. 03. 12. 31. Hétfôtôl péntekig: 09.00 18.00 Szombaton: 15.00 18.00 Vasárnap: 10.00 13.00 Játszóház hétköznap: 1000 Ft/gyermek/óra, utána minden megkezdett 30 perc 500

Részletesebben

Békési Mentálhigiénés Szolgálat 2015.augusztusi programjai (2015.07.31.) Szenvedélybetegek Nappali Ellátása

Békési Mentálhigiénés Szolgálat 2015.augusztusi programjai (2015.07.31.) Szenvedélybetegek Nappali Ellátása Időpont 08.03. Hétfő / 9.00 Békési Mentálhigiénés Szolgálat 2015.augusztusi jai (2015.07.31.) 08. 04. Kedd / 09.00 08.04. Kedd / 12.00 08.05. Szerda / 9.00 12.00 javító közösségi 08.06. Csüt. / Addiktológiai

Részletesebben

AGORA - 2008. szeptember

AGORA - 2008. szeptember AGORA - 2008. szeptember SZEPTEMBER 6. szombat 19.30 Fő tér Szabadtéri koncert a Savaria Szimfonikus Zenekarral Műsor: Mozart: Figaro házassága nyitány Rossini: Tolvaj szarka nyitány Ravel: Lúdanyó meséi,

Részletesebben

22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014. Analitikus program

22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014. Analitikus program A nevelés egyet jelent azzal, hogy segítünk a gyermeknek valóra váltani lehetőségeit Kosztolányi Dezső 22. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2014 Differenciált oktatás, felzárkóztatás és tehetségápolás a A. Curriculáris

Részletesebben

2015. OKTÓBERI PROGRAMOK

2015. OKTÓBERI PROGRAMOK SZAKMAKÖZI MŰVELŐDÉSI HÁZ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 6100 KISKUNFÉLEGYHÁZA, Szent János tér 3. Telefon/fax:76/462-364 e-mail:szakmakozimuvelodesihaz@gmail.com 2015. OKTÓBERI PROGRAMOK Október 1. Csütörtök Október

Részletesebben

Az Ének-zenei Tanszék SZAKDOLGOZATI TÉMAKÖREI ősz

Az Ének-zenei Tanszék SZAKDOLGOZATI TÉMAKÖREI ősz Az Ének-zenei Tanszék DOLGOZATI TÉMAKÖREI A DOLGOZAT TÉMÁJA Asztalos Bence 1. Koncert-pedagógia, közönségnevelés óvodás kortól 2. Kreativitás és vállalkozókészség fejlesztése az ének-zene oktatásban. 3.

Részletesebben

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 3. szám

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 3. szám REGINA Fórum Hírlevél 2011. 3. szám Kedves Olvasó! A hosszúra nyúlt hideg idő után végre élvezhetjük a tavaszt. Áprilisban nemcsak a Húsvétra készülünk kínálatunkkal, de már anyák napjára is, hiszen május

Részletesebben

KÖNYVTÁRI HÍRLEVÉL. A Békés Megyei Könyvtár elektronikus hírlevele /02. szám január 19.

KÖNYVTÁRI HÍRLEVÉL. A Békés Megyei Könyvtár elektronikus hírlevele /02. szám január 19. Ha az üzenet nem jelenik meg megfelelően vagy ki szeretné nyomtatni, kattintson ide. KÖNYVTÁRI HÍRLEVÉL A Békés Megyei Könyvtár elektronikus hírlevele - 2017/02. szám - 2017. január 19. RENDEZVÉNYEK HÍREK

Részletesebben

A Solti György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

A Solti György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola A Solti György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 2014/2015. tanév éves intézményi munkaterve Dátum Nap Óra Esemény Helyszín augusztus 25. 11.00 Tanszakvezetői alakuló Solti értekezlet augusztus 26 29. Vonószenekar

Részletesebben

Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza május havi programja

Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza május havi programja Megyei Művelődési Központ Művészetek Háza Székesfehérvár, III. Béla király tér 1. 2019. május havi programja Április 24. május 7. Kiállítóterem Álmok a vásznon A Derkovits Képzőművészeti Kör tavaszi tárlata

Részletesebben

DEBRECENI NYÁRI EGYETEM

DEBRECENI NYÁRI EGYETEM DEBRECENI NYÁRI EGYETEM Az anyanyelvi kultúra megőrzése idegennyelvi környezetben Grundtvig felnőtt tanulói műhely 2010. OKTÓBER 14 24. Október 14. csütörtök 12.00-14.00 Ebéd (Cívis Étterem) 14.00-16.00

Részletesebben

PRÓFÉTAPARÁDÉ A Łódź Kaliska csoport művészeti projektje

PRÓFÉTAPARÁDÉ A Łódź Kaliska csoport művészeti projektje 2017 január február január 8-ig február 9-ig január 11. február 9. 19.00 január 11 15. 18.00 január 14. 20.00 január 16. 18.00 január 30. 18.00 február 9. március 17. 18.00 február 13. 18.00 február 13.

Részletesebben

Agora táborok Itt mindig történik valami!

Agora táborok Itt mindig történik valami! Agora táborok 2017 Itt mindig történik valami! Ötkarikás SPORT tábor 2017. június 19-23., 8-16 óráig Helyszín: Földi Imre Sportcsarnok Szent Borbála ú Spor elep sportlétesítményei Korosztály: 7 éves kortól

Részletesebben

CSODÁLATOS PROGRAMFÜZET

CSODÁLATOS PROGRAMFÜZET Szolárium Újdonság Kollagén csövek Szarvasi Gyógyfürdő KEDVEZMÉNYES ÚSZÓJEGY: Reggeli úszójegy 06.00-10.00 VAGY 10.00-15.00 bármelyik 2 órás időtartamban! Cím: 5540 Szarvas, Kossuth Lajos u. 23, - Telefonszám:

Részletesebben