Nagyobb megbízhatóság a mélyebb leszúrási műveleteknél

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Nagyobb megbízhatóság a mélyebb leszúrási műveleteknél"

Átírás

1 Nagyobb megbízhatóság a mélyebb leszúrási műveleteknél Az elsődleges felhasználói igényeket......melyek a mélyebb leszúrási műveletek esetén jelentkeznek, az új szerszámok tervezésének korai szakaszában azonosítottuk. Ehhez az iparági tapasztalatokat használtuk fel: A folyamatbiztonság a legfontosabb kritérium, A szerszám élettartama garantálja, hogy élenként megfelelő számú forgácsolási művelet legyen elvégezhető, Felhasználóbarát szerszámozás és egyszerű szerszámkiválasztást biztosító, átfogó program, amely a lehető legtöbb alkalmazást, gépet és anyagot lefedi, A szerszám túlnyúlása az egyik legfontosabb tényező, melyet minden megmunkálási műveletnél minimalizálni kell, azonban a nagy átmérőjű rudak leszúrásakor és nagyobb hozzáférhetőség esetén a túlnyúlás elkerülhetetlen. Ilyen esetben a szerszám feladata, hogy kompenzálja a művelettel járó instabilitást, valamint biztonságos, megfelelő és egyben versenyképes műveletet biztosítson. Napjainkban elengedhetetlen a mélységet és a túlnyúlást megfelelően kezelő leszúró szerszámrendszer. A lehető legkevesebb rúdanyag veszteség a darabolási művelet során, Megfelelő és megbízható forgácskezelés és forgácselvezetés, Megfelelő felületi minőség magas elvárások esetén, Optimális termelékenység, egy műveletre jutó alacsony megmunkálási költség, a többi megmunkálási művelettel összhangban lévő nagy működési hatékonysággal.

2 Hogyan teljesítettük ezeket az elvárásokat az új szerszám tervezésekor? A leszúró szerszámok esetén a forgácsolási mélységgel kapcsolatos követelmények egyre nagyobbak, ezért a sikerhez elengedhetetlen, hogy a szerszám nagyobb mélységre és hozzáférésre legyen képes. A normál esztergagépeknél a süllyesztés mélysége 38 mm (1,49 col) vagy annál nagyobb átmérőre, a csúszó revolverfejes gépeknél pedig 32 mm (1,25 col) átmérőre vonatkozik. A leszúráskor három fő műveleti szakaszt különböztetünk meg: folyamatos előtolás a beszúrás nagy részén a bekezdéstől, a középpont megközelítési szakasza, közvetlenül a középpont előtti rövid szakasz. E három szakasz eltérő igényeket támaszt a szerszámmal szemben, melyeket az új generációs szerszámok fejlesztésekor mind figyelembe kell venni. A hosszú forgácsolás kiváló tartósságot, forgácsolási képességet, forgácskezelést és -eltávolítást követel meg, melyek révén megvalósulhat a folyamat hatékonysága, biztonsága, valamint a megfelelő felületi minőség. Az itt elért szintek a szerszám kialakításától és az alkalmazott technológiai szinttől függenek. a nagy forgácsolási sebességeknek és előtolásoknak megfelelő lapkaminőség is követelmény. A forgácsolás befejező szakasza részben az alkalmazástól függő tényező, ahol megfelelő programozás és bizonyos óvintézkedések szükségesek, mivel nagyban befolyásolja a szerszám élettartamát és a folyamatbiztonságot. A befejező szakasz körültekintő programozást igényel, mivel a leszúró szerszámnak itt különleges feltételeknek kell megfelelnie. A forgácsolóél szilárdsága, az élrátétképződés kizárása a lapkán és a lapkabevonat tartóssága egyaránt kritikus fontosságú tényező. Emellett a hosszú leszúrási műveletnél

3 Óriási előrelépés a leszúrási technológia terén Az cserélhető lapkákkal dolgozó daraboló és beszúró szerszámok terén úttörő és piacvezető Sandvik Coromant megfelelő hátteret nyújt az iparági fejlődéshez. Az első szerszám 1976-ban jelent meg, és azóta a Coromant daraboló és beszúró szerszámok újabb generációi folyamatos fejlődést mutatnak a teljesítmény és az elért eredmények terén. A fejlődésnek, valamint az iparági szereplőkkel történő együttműködésnek köszönhetően a műveletek kialakítása és optimalizálása során szereztük azt az óriási tapasztalatot, amelyből kiindulva megvalósítottuk azt a jelentős előrelépést, melyet a CoroCut QD kifejlesztése jelentett. A CoroCut QD egy egyedülálló, új fejlesztésű szerszámcsoport nagy átmérőjű rudak leszúrásához és a hosszabb szerszám-túlnyúlást igénylő optimális forgácsoláshoz, például mellékorsó melletti hozzáférés esetén. Az új koncepció, melynek kialakításakor számos feltételnek kellett teljesülnie, ma már a jól ismert, leszúró, beszúró, esztergáló és homlokbeszúró szerszámokat tartalmazó CoroCut rendszer új, speciális alkalmazáshoz készült része. A lapkák fejlesztéséhez szükséges feltételek Mint minden modern megmunkálás esetén, a lapkák továbbfejlesztése meghatározó tényező az új termékek kialakításakor. Az összes anyagot lefedő, új geometriákkal rendelkező célzott, mély leszúró lapkák, a megfelelő helyen történő forgácstörés és a felületi minőséget garantáló Wiper forgácsolóélek napjainkban meghatározó tényezők. Emellett a lapkákat úgy tervezzük, hogy a CoroCut QD rendszer részeként alkalmazott precíziós hűtőfolyadék-sugarak optimálisan használhatók legyenek. A forgácskezelésből adódó hatékony forgácseltávolítás alacsonyabb forgácsolóerőket eredményez. Új, továbbfejlesztett lapkaminőségeket hoztunk létre a programhoz, melyben a bevonat tapadása és az élvonalbiztonság előtérbe került a leszúrás egyes szakaszainak jobb kezelése érdekében. A széles lapkaválasztéknak köszönhetően egyszerű a választás, könnyű az alkalmazás kialakítása, majd a széles körű optimalizálás.

4 Nincs többé határ a pengék terén A leszúráshoz viszonylag keskeny pengékre van szükség de meddig keskenyíthetők úgy, hogy eközben a biztonság és a teljesítmény nem csorbul? Ezt a szerszámtípust azért fejlesztettük ki, mert a rudak leszúrásakor az anyagmegtakarítás sokszor a gyártási körülmények függvénye. A CoroCut QD új egyensúlyt teremt a pengeszélesség és az elérhető teljesítmény között, részben a penge anyagában végzett fejlesztésnek köszönhetően, melyhez jelentősen hozzájárul a lapkák fejlett forgácsolási képessége, illetve a jobb elhelyezkedés és támasztás. Az élek új szerszámacél ötvözete jóval kopásállóbb, ellenáll az elhajlásnak, és a lapkafészek is jobb jellemzőkkel rendelkezik. Ebben a lapka minőségi helyzete nagy szerepet játszik, és a QD sín elhelyezkedése soha nem látott teljesítményt, elhelyezkedést, pontosságot és megbízhatóságot biztosít. A penge és a lapka új típusú csatlakozása a mély leszúrási műveletek esetén az akár 2 mm-es pengeszélességet is lehetővé tesz. Nagy pontosságú hűtőfolyadék-hozzávezetés A funkciót a Sandvik Coromant több éven át tartó folyamat során fejlesztette ki számos szerszámtípushoz, mára pedig modern tudományos tevékenységgé vált. A fúvókák segítségével vezetett és irányított hűtőközeg nagymértékben befolyásolja a megmunkálási teljesítményt, akár az ajánlott 70 barnál jóval alacsonyabb nyomással adagolt hűtőközeg esetén is. A CoroCut QD rendszer nagyban kihasználja a nagy pontosságú hűtőközeg nyújtotta lehetőségeket: a lentről és fentről irányított sugarak segítik a forgácsolási folyamatot és a forgácskezelést, illetve csökkentik a szerszám kopását. A szerszám pengéjének belsején átvezetett, belülről adagolt hűtőközeg a szükséges helyen fejti ki hatását, így biztosítva jobb teljesítményt ellenállóbb lapkaminőségekkel és magasabb forgácsolási paraméterekkel. A felhasználóbarát szerszámokra egyre nagyobb az igény a megmunkálási szektorban, mivel egyedülálló hatékonysággal kezelik a gépleállást, ezt a megfelelő szerszámcsere és beállítás szempontjából fontos biztonsági tényezőt. Az új rendszer a QD sínes csatlakozófelület révén pontos, biztos lapkahelyzetet biztosít, és ennek köszönhetően a szerszámcsere egyszerű és biztonságos. A lapkacsere problémamentesen zajlik, nincs szükség nyomatékhatárolásra, a penge egyszerűen igazítható a befogóban, valamint a hűtőközeg csatlakoztatása plug-and-play típusú és nagy pontosságú. A legtöbb gép esetén használható a kezelő és az üzem leterhelése vagy veszélyeztetése nélkül, emellett nagyobb termelékenység mellett könnyű megmunkálást kínál.

5 Új lehetőségek a biztonság és hatékonyság terén Néhány egyéb megmunkálási művelethez hasonlóan, a forgácsolás során az anyagba mélyen, nem látható területre behatoló, keskeny szerszámok miatt sokszor inkább a túlzott biztonságot választjuk, de így a művelet csak alacsony teljesítményt nyújt. A fémforgácsolás terén természetes dolog attól tartani, hogy a túlzott kívánalmak miatt sérül az érzékeny szerszám, azonban ez a kockázat megszüntethető, ha a helyes alkalmazást választjuk, és bízunk a minőségi, bizonyítottan hatékony rendszerben. A CoroCut QD szerszámrendszer a forgácsoló szerszámok terén megjelent újdonságok nyújtotta előnyök megfelelő kombinációjából és szabályozásából született. A rendszer nemcsak nagyobb biztonsággal végzi a mélyebb leszúrási műveleteket, hanem kevesebb anyagfelhasználás és jelentősen hosszabb szerszáméltartam mellett. További fontos jellemzője, hogy nagyobb termelékenységet tesz lehetővé köszönhetően a jobb teljesítménynek és az egyszerűbb, biztonságos kezelésnek és kiválasztásnak.

BusinessProcessOutsourcing

BusinessProcessOutsourcing BusinessProcessOutsourcing Üzleti folyamatok kiszervezése Ossza meg ismerőseivel! Az outsourcing fogalma ma már nem ismeretlen a döntéshozók körében, valószínűleg mindenkinek van elképzelése a témáról.

Részletesebben

1. Miért döntött az Magyar Nemzeti Bank (MNB) új bankjegysorozat kibocsátásáról?

1. Miért döntött az Magyar Nemzeti Bank (MNB) új bankjegysorozat kibocsátásáról? 1. Miért döntött az Magyar Nemzeti Bank (MNB) új bankjegysorozat kibocsátásáról? A forgalomban lévő forint bankjegysorozat legrégebbi címleteinek kibocsátása 17 évvel ezelőtt (1997-ben) kezdődött, de a

Részletesebben

90+ A gyors munkavégzés kulcsa az alkalmazás könnyű kiválasztása. Felhasználási útmutató az ECL Comfort szabályozókhoz

90+ A gyors munkavégzés kulcsa az alkalmazás könnyű kiválasztása. Felhasználási útmutató az ECL Comfort szabályozókhoz MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Felhasználási útmutató az ECL Comfort szabályozókhoz A gyors munkavégzés kulcsa az alkalmazás könnyű kiválasztása Az ECL Comfort termékcsaláddal elektronikus szabályozók optimális

Részletesebben

Élelmiszer-csomagolási aspektuselemzés - 2016-ban és azután

Élelmiszer-csomagolási aspektuselemzés - 2016-ban és azután Stora Enso 1/2014 Élelmiszer-csomagolási aspektuselemzés - 2016-ban és azután A csomagolóipar folyamatosan fejlo dik. A végfelhasználók preferenciái változnak, a fenntarthatóság egyre fontosabb szerephez

Részletesebben

Logisztikai információs rendszerek felépítés és fejlődési tendenciái. Gelei Andrea Kétszeri Dávid

Logisztikai információs rendszerek felépítés és fejlődési tendenciái. Gelei Andrea Kétszeri Dávid Műhelytanulmányok Vállalatgazdaságtan Intézet 1053 Budapest, Veres Pálné u. 36., 1828 Budapest, Pf. 489 (+36 1) 482-5901, fax: 482-5844, www.uni-corvinus.hu/vallgazd Vállalatgazdaságtan Intézet Logisztikai

Részletesebben

ITIL - az informatikaszolgáltatás módszertana. Fejlesztés és felülvizsgálat

ITIL - az informatikaszolgáltatás módszertana. Fejlesztés és felülvizsgálat ITIL - az informatikaszolgáltatás módszertana észült: 2002. novemberében a Széchenyi-terv támogatásával FI Számítástechnikai Rt Verzió: 3.1 Fejlesztés és felülvizsgálat Tartalom 1. FEJLESZTÉS ÉS FELÜLVIZSGÁLAT...

Részletesebben

local TCO: Mi rejtőzik a jéghegy csúcsa alatt? Magyarország 18 Rendszerintegrátor találkozó 12 Az energiamegtakarítás új útjai

local TCO: Mi rejtőzik a jéghegy csúcsa alatt? Magyarország 18 Rendszerintegrátor találkozó 12 Az energiamegtakarítás új útjai Magyarország 12 Az energiamegtakarítás új útjai 18 Rendszerintegrátor találkozó TCO: Mi rejtőzik a jéghegy csúcsa alatt? 08 ügyvezetői üzenet 2 ügyvezetői üzenet 3 KEDVES OLVASÓ! Örömmel számolhatok be

Részletesebben

STR-Prinzip. A tartós biztonság alapja. Homlokzati hõszigetelõ rendszerek dûbelezése

STR-Prinzip. A tartós biztonság alapja. Homlokzati hõszigetelõ rendszerek dûbelezése R STR-Prinzip R A tartós biztonság alapja Homlokzati hõszigetelõ rendszerek dûbelezése Impresszum Kiadó: EJOT Hungaria Kft., H-139 Budapest, Ócsai út 1-3. www.ejot.hu Felelõs szerkesztõ: Gellér Ákos Szakmai

Részletesebben

DOKTORI (PHD) ÉRTEKEZÉS LUKÁCS AURÉL ISTVÁN KAPOSVÁRI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR

DOKTORI (PHD) ÉRTEKEZÉS LUKÁCS AURÉL ISTVÁN KAPOSVÁRI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR DOKTORI (PHD) ÉRTEKEZÉS LUKÁCS AURÉL ISTVÁN KAPOSVÁRI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR 2010 KAPOSVÁRI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola A doktori Iskola vezetője:

Részletesebben

A TÁVOLI MUNKAVÉGZÉS BIZTONSÁGI KÉRDÉSEI, MEGOLDÁSI LEHETŐSEK WINDOWS SZERVEREK ESETÉN BEVEZETÉS

A TÁVOLI MUNKAVÉGZÉS BIZTONSÁGI KÉRDÉSEI, MEGOLDÁSI LEHETŐSEK WINDOWS SZERVEREK ESETÉN BEVEZETÉS Póserné Oláh Valéria Budapesti Műszaki Főiskola NIK, poserne.valeria@nik.bmf.hu A TÁVOLI MUNKAVÉGZÉS BIZTONSÁGI KÉRDÉSEI, MEGOLDÁSI LEHETŐSEK WINDOWS SZERVEREK ESETÉN Absztrakt A szervezetek hatékony működtetéséhez

Részletesebben

A LEGKEDVEZÕBB KÖLTSÉGÛ TÖMBÖS EDM-GÉPEK

A LEGKEDVEZÕBB KÖLTSÉGÛ TÖMBÖS EDM-GÉPEK FORM 20 FORM 30 A LEGKEDVEZÕBB KÖLTSÉGÛ TÖMBÖS EDM-GÉPEK 2 ITartalom Fõbb jellemzõk A mechanika A vezérlés 4 6 10 A generátor Munkaelõkészítés GF AgieCharmilles 12 13 14 FORM 20 FORM 30 A legkedvezõbb

Részletesebben

A helyi-kisregionális szint szerepe a fenntarthatóságban

A helyi-kisregionális szint szerepe a fenntarthatóságban Szlávik János A helyi-kisregionális szint szerepe a fenntarthatóságban 17. szám Budapest, 2002. december ISBN 963 503 294 3 ISSN 1587-6586 A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Környezettudományi

Részletesebben

Legjobb, ha láthatatlan

Legjobb, ha láthatatlan Legjobb, ha láthatatlan a British American Tobacco Hungarynél Interjú Sziklási Szabolccsal, a British American Tobacco Hungary javadalmazási vezetôjével (esettanulmány) Ügyfél: British American Tobacco

Részletesebben

Kutatás-fejlesztés és innováció a nemzetköziesedés tükrében a magyar információtechnológiai ágazat kisés középvállalatainak esete

Kutatás-fejlesztés és innováció a nemzetköziesedés tükrében a magyar információtechnológiai ágazat kisés középvállalatainak esete Külgazdaság, LV. évf., 2011. szeptember október (34 56. o.) Kutatás-fejlesztés és innováció a nemzetköziesedés tükrében a magyar információtechnológiai ágazat kisés középvállalatainak esete CSONKA LÁSZLÓ

Részletesebben

Hegesztő és plazmavágó berendezések. 6. kiadás

Hegesztő és plazmavágó berendezések. 6. kiadás Hegesztő és plazmavágó berendezések 6. kiadás 2 Hegesztés- és vágástechnológia Az ESAB több mint 100 éve vezető szerepet játszik a hegesztés- és vágástechnológiák megújításában. Folyamatosan dolgozunk

Részletesebben

Az innováció. Baranya Megyei Vállalkozói Központ. Vállalkozásfejlesztési oktatási jegyzet Pécs, 2007.

Az innováció. Baranya Megyei Vállalkozói Központ. Vállalkozásfejlesztési oktatási jegyzet Pécs, 2007. Szlovénia-Magyarország-Horvátország Szomszédsági Program 2004-2006 keretében megvalósult INTERREG III/A Az egyetemi innovációs transzfer potenciál elősegítése a határmenti régiók KKV-i felé Baranya Megyei

Részletesebben

98% VLT nagy teljesítményű frekvenciaváltók az Ön alkalmazási igényeinek figyelembevételével. Kiválasztási útmutató. www.danfoss.hu/vlt.

98% VLT nagy teljesítményű frekvenciaváltók az Ön alkalmazási igényeinek figyelembevételével. Kiválasztási útmutató. www.danfoss.hu/vlt. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Kiválasztási útmutató VLT nagy teljesítményű frekvenciaváltók az Ön alkalmazási igényeinek figyelembevételével 98% Hatásfok Jobb energiafelhasználás és csökkenő költségek

Részletesebben

Hogyan készítsünk környezeti jelentést? Skwarek Kristóf Éri Vilma Steve Brookes

Hogyan készítsünk környezeti jelentést? Skwarek Kristóf Éri Vilma Steve Brookes Skwarek Kristóf Éri Vilma Steve Brookes Budapest, 2002. június Készült a Tetra Alapítvány támogatásával. Tetra Alapítvány Budapest, 2002. június TARTALOM 1. BEVEZETŐ...1 1.1. A környezeti jelentésről...1

Részletesebben

Discrete Sole Ennek a különleges sarok konstrukciónak a hatására javul a súlyelosztás, a rezgéscsillapítás.

Discrete Sole Ennek a különleges sarok konstrukciónak a hatására javul a súlyelosztás, a rezgéscsillapítás. Discrete Sole Ennek a különleges sarok konstrukciónak a hatására javul a súlyelosztás, a rezgéscsillapítás. I.G.S. Az Asics Impact Guidance System, vagy I.G.S. egy fejlesztési filozófián alapuló technológiai

Részletesebben

A fejlesztés módszertana

A fejlesztés módszertana A fejlesztés módszertana (A térkép) 2003. május ago@intermail.hu http://www.ago.sw.hu 2003. május 1/58 1. BEVEZETÉS A MÓDSZERTANOK VILÁGÁBA...5 MI A MÓDSZERTAN ÉS MIÉRT VAN RÁ SZÜKSÉG?... 5 A PROGRAMOZÁSTÓL

Részletesebben

A köz- és a magánszféra együttműlödésének néhány vonatkozása

A köz- és a magánszféra együttműlödésének néhány vonatkozása A köz- és a magánszféra együttműlödésének néhány vonatkozása Dr. Turcsányi Katalin Budapesti Műszaki Főiskola, Keleti Károly Gazdasági Főiskolai Kar 1084 Budapest, Tavaszmező u. 17. turcsanyi.katalin@kgk.bmf.hu

Részletesebben

46/2003. (IV. 16.) OGY határozat. az Egészség Évtizedének Johan Béla Nemzeti Programjáról

46/2003. (IV. 16.) OGY határozat. az Egészség Évtizedének Johan Béla Nemzeti Programjáról 46/2003. (IV. 16.) OGY határozat az Egészség Évtizedének Johan Béla Nemzeti Programjáról Az Országgyűlés, tekintettel arra, hogy hazánk lakosságának egészségi állapota évtizedek óta elmarad az ország társadalmi

Részletesebben

Növénynemesítés és innovatív mezőgazdaság

Növénynemesítés és innovatív mezőgazdaság Technológiai alternatívák 10 milliárd ember élelmezésére Science and Technology Options Assessment Növénynemesítés és innovatív mezőgazdaság Összefoglalás HU Tudományos és Technológiai Alternatívák Értékelési

Részletesebben

9. Mérés és értékelés

9. Mérés és értékelés 9 fejezet_2.qxd 9/8/02 12:14 PM Page 217 9. Mérés és értékelés 9.1. Bevezetés A mérés 1 kifejezést ebben a fejezetben a nyelvhasználó készségszintjének mérésére vonatkozóan használjuk. Minden nyelvi teszt

Részletesebben

Halász Gábor A pedagógiai rendszerek általános hatás- és beválás vizsgálati rendszere

Halász Gábor A pedagógiai rendszerek általános hatás- és beválás vizsgálati rendszere 1 Halász Gábor A pedagógiai rendszerek általános hatás- és beválás vizsgálati rendszere TARTALOM Bevezetés 1 A hatás és beválás értelmezése 3 Hatás 3 Beválás 4 A hatásvizsgálat és beválás-vizsgálat 5 A

Részletesebben

Ahol élni jó Budapest

Ahol élni jó Budapest Ahol élni jó Budapest Intelligens helyi megoldások egy feltörekvő európai nagyvárosért A kiadvány a Studio Metropolitana és az MTA Regionális Kutatások Központja KÉTI közreműködésével készült www.siemens.hu

Részletesebben

ESET NOD32 ANTIVIRUS 5

ESET NOD32 ANTIVIRUS 5 ESET NOD32 ANTIVIRUS 5 Felhasználói útmutató (5.0-s és újabb termékverziókhoz) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját

Részletesebben

KORAI FEJLESZTÉS. Előrelépés és eredmények 2005 2010

KORAI FEJLESZTÉS. Előrelépés és eredmények 2005 2010 KORAI FEJLESZTÉS Előrelépés és eredmények 2005 2010 KORAI FEJLESZTÉS ELŐRELÉPÉS ÉS EREDMÉNYEK 2005 2010 Európai Ügynökség a Sajátos Nevelési Igényű Tanulók Oktatásának Fejlesztéséért Az Európai Ügynökség

Részletesebben

Mûkincs vagy mûködõ tõke?

Mûkincs vagy mûködõ tõke? Közgazdasági Szemle, LIII. évf., 2006. október (902 918. o.) CSERES-GERGELY ZSOMBOR CSORBA GERGELY Mûkincs vagy mûködõ tõke? Gondolatok a kutatási célú adatok hozzáférhetõségérõl A cikk célja a közérdekû

Részletesebben

Lépjünk be együtt a jövőbe! Együtt lehetséges. www.t-systems.hu

Lépjünk be együtt a jövőbe! Együtt lehetséges. www.t-systems.hu Lépjünk be együtt a jövőbe! Együtt lehetséges. www.t-systems.hu Tisztelt Ügyfelünk! Üdvözlöm Önt a T-Systems Magyarország Zrt. nevében! Engedje meg, hogy e kiadvány segítségével röviden bemutassam Önnek

Részletesebben