Fut.hu. Fűtés tetőtől talpig. Gazdaságos fűtési megoldások otthonába, üzletekbe, éttermekbe és irodákba. Beltéren és kültéren egyaránt.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fut.hu. Fűtés tetőtől talpig. Gazdaságos fűtési megoldások otthonába, üzletekbe, éttermekbe és irodákba. Beltéren és kültéren egyaránt."

Átírás

1 Fut.hu Fűtés tetőtől talpig Gazdaságos fűtési megoldások otthonába, üzletekbe, éttermekbe és irodákba. Beltéren és kültéren egyaránt.

2 Hogyan válasszak elektromos fűtést? 1 Hova tervez fűtési rendszert? Új építésű házba Tervezési szakaszban még nem jelent problémát, hogy a megfelelő helyeken kiépítsük az elektromos csatlakozásokat. Utólag ezt már csak falon kívüli megoldással lehet megtenni a falburkolat megbontása nélkül. 2 Válasszon fűtési megoldásaink közül Beltéren Az elektromos fűtőpanel 5 év Garancia ADAX fali fűtőpanel konvekciós elven melegíti fel a helyiség levegőjét. Gazdaságos működését az egyedülálló fűtőelem és a precíz termosztátok biztosítják. Legjobb hatásfokot ablakok alatt, a padlótól 5-10 cm magasan felszerelve érhetünk el. Ilyenkor egy hőfüggöny képződik az ablak hideg üvege és a felmelegített szobalevegő között, ami által a helyiségben egyenletes, a termoszát által beállított hőmérséklet marad. A padlófűtési rendszer A tervezés során fontos lehet a helytakarékosság. Ebből a szempontból a padlófűtés a legjobb megoldás, ami az aljzatba építve fűti fel a szobát, hősugárzóvá alakítva az egész padlót. A ComfortHeat fűtőkábelek csupán néhány milliméter vastagok, ezért szinte bárhová beépíthetőek. Az alulról jövő hő miatt nagyon jó a hőeloszlás, ezért a hőérzet már alacsonyabb hőfokon is kellemes, így jelentős megtakarítás érhető e l. A ComfortHeat emellett kültéren is alkalmazható hó- és jégolvasztásra. 10 év Garancia Infravörös fűtőpanel Ha a fűteni kívánt helyiségek belmagassága 3 m- nél nagyobb, célszerű infravörös f ű tőpanelekben gondolkodni. Levegő t f ű tő berendezéseknél nagy belmagasság esetén nagy lesz a hőmérséklet különbség a padló és a mennyezet között, és a felfűtés is tovább tarthat. Az infrapanelek nem a levegőt melegítik, hanem a sugarak útjába eső tárgyakat (pl. padló, bútorok), melyek tovább adják a hőt a levegőnek, így jobb hőeloszlást biztosítanak. Az infrapaneleknek nincs saját vezérlésük, ezért ez esetben a termosztátok telepítésével még számolni kell.

3 Az -ról mondták: A termék továbbajánlásra méltó, viszont hangsúlyozandó, hogy megfelelő szigetelésű épület esetén váltja be a hozzá fűzött reményeket! - Pachl Tamás Elégedett vagyok a termékkel, mert gyorsan bemelegíti a teret és kellemes hőérzetet biztosít. - Regőczi Henriett A számítottnál gazdaságosabb a működése. - Molnár János Meglévő ingatlan fűtésének korszerűsítéséhez, vagy bővítéséhez Meglévő ingatlan fűtésének felújításakor vagy bővítésekor padlófűtést csak a padló megbontásával, vagy új réteg lerakásával lehet megoldani, ami többletköltséggel járhat. Ezért utólagos beszerelésre leginkább az ADAX panelek alkalmasak, mivel mindössze egy konnektorra van szükség a telepítésükhöz. Az infrapanelt elsősorban akkor praktikus utólag beszerelni, ha helyi fűtésrásegítésre van szükség (pl. íróasztal, munkaállomás). Fontos figyelembe venni a meglévő villamos hálózat kapacitását is, és igény esetén az áramszolgáltatónál kérni annak bővítését. Kültéren A Mensa Heating környezetbarát és formatervezett kültéri teraszfűtés, amivel az éttermek, kávézók, magánházak teraszai a hagyományos gázüzemű fűtőberendezések fogyasztásának töredékéért fűthetőek. A fiatal dán tervezőpáros olyan egyedi, és egyben tiszta energiát használó kültéri fűtőberendezést hozott létre, ami az infravörös fűtőelemekkel egyedülálló módon a lábat melegíti, biztosítva ezáltal az egész test kellemes hőérzetét. A Mensa Heating innovatív technológiája révén a szabadban tölthető időszak hónapokkal megnyújtható. Az új megoldással a terasz fűtése nem igényel extra helyet, hisz már meglévő asztal alá is könnyen betehető. Az elmúlt években a termékcsalád számos nemzetközi tervezői díjat is elnyert. Heliosa Hősugárzó Az Olaszországban tervezett és gyártott Heliosa hősugárzó nem csak szép, hanem hatékony is. A hő közel 100% -át közvetlenül a fűteni kívánt környezetnek adja le, mivel az infra sugarak akadálytalanul áthatolnak a levegő részecskéin, nincs szükség átadó közegre, ezért nincs energiaveszteség. A Heliosa vízálló típusai akár szitáló esőben, vagy fürdőszobában is használhatóak. Infra fűtés vörös fény nélkül Újszerű megjelenés és a legmodernebb technológia jellemzi a Heatstrip infra hősugárzót. A kizárólag Németországban gyártott és fejlesztett Heatstrip egyik különlegessége, hogy nem bocsát ki magából vörös fényt. Technológiájának köszönhetően közvetlenül melegíti a tárgyak felületét. Az ívelt, bordázott homlokpanel a lehető legjobb hőeloszlást biztosítja. Egy 3,2 kw-os modell több, mint 6 C-kal képes megemelni a hőmérsékletet egy 10 m2-es területen. A Heatstrip viszontagságos időjárásnak is ellenálló elemekből készül, ezért vízparti területeken sem kell félteni.

4 5 év teljes körű cseregarancia A norvég elektromos fűtőpanel Hatékony: közel 100%-ban hővé alakítja az elektromos energiát Biztonságos: alacsony felületi hőmérséklet (max. 60 C), túlmelegedés elleni védelem, opcionális gyermekzár és függönyvédő Egyszerűen telepíthető: szakembert nem igényel, egyszerűen csavarokkal a falra rögzíthető, azonnal használatba vehető. Ha áram van, már a vásárlás napján fűteni tudja ingatlanát. Megbízható: mozgó alkatrészeket nem tartalmaz, a meghibásodás lehetősége gyakorlatilag nem áll fenn. Szervizelést nem igényel. Karbantartási igénye egy porszívózás az őszi beindítás előtt. A panel könnyen előredönthető és könnyen portalanítható a hátsó oldala is. Továbbá 5 év teljes körű cseregaranciát biztosítunk minden panelre. Gazdaságos: a központi fűtésrendszer árának harmadáért kiváló minőséget kap, a fűtőszál nem izzik, ezért az izzószálas készülékekhez képest harmada a fogyasztása, precíz, energiatakarékos termosztátok Bárhol alkalmazható: egyedi körülmények között is profi fűtéshez juthat: használható önálló, vagy kiegészítő fűtésként, széles modellválaszték, fürdőszobában is használható típusok, diszkrét, ugyanakkor modern design Az ADAX termékcsalád: ADAX sorozat: VP10 ADAX VP11 ADAX MULTI ADAX VPS ADAX NEO Termosztát: beépített mechanikus, vagy elektronikus beépített mechanikus, vagy elektronikus cserélhető elektronikus, digitális vagy rádiójel vezérelt beépített mechanikus vagy elektronikus beépített digitális programozható Földelést igényel? igen nem igen nem igen Sajátosság: Garancia: standard panelek kompakt (keskeny, de magasabb) panelek távvezérelt rendszerré bővíthető 5 év teljes körű cseregarancia fürdőszobai, kifröccsenő víz elleni védelem díjnyertes dizájn ADAX NEO sorozat Műszaki tartalma és innovatív megjelenése egyaránt a magas színvonalú skandináv mérnöki precizitást tükrözi. A világhírű HAREIDE-DESIGNMILL tervezői asztalán született remekmű érdemeit a Norvég Formatervezői Tanács által megítélt termékdíj is igazolja. A gyönyörű formatervnek és a beépített digitális programozható termosztátnak köszönhetően az ADAX NEO magában hordozza a modern kor esztétikai igényeinek való megfelelés és a gazdaságos üzemeltetés kritériumait. Az ADAX NEO nem csupán egy kiváló fűtőpanel, hanem világszerte számos otthon és iroda igazi dísze is egyben.

5 ADAX VP10 sorozat A VP10 sorozat az ADAX legnépszerűbb termékcsaládja - nem véletlenül. Megbízható működésével, letisztult megjelenésével és kiváló ár érték arányával tökéletes választás azoknak, akik elsősorban a funkcionalitást és a hatékony működést tartják szem előtt. A VP10 fűtőpanelek bármilyen épület fűtésére alkalmasak 3 m belmagasságig. Költséghatékony megoldást jelentenek meglévő fűtésrendszerek kiegészítésére is, felújítás vagy bővítés esetén. A VP10 sorozat tagjainak takarékos működéséről a beépített elektronikus vagy mechanikus termosztát gondoskodik. ADAX VP10 sorozat - magasság: 29,5 cm Típus VP1004 VP1006 VP1008 VP1010 VP1012 VP1014 VP1020 Teljesítmény 400 W 600 W 800 W 1000 W 1200 W 1400 W 2000 W Panel hossza 39,8 cm 49,8 cm 61,6 cm 67,4 cm 84,6 cm 96 cm 130,6 cm Befűthető légtér 11 m³ 17 m³ 23 m³ 29 m³ 34 m³ 40 m³ 57 m³ Befűthető alapterület 4 m² 6 m² 8 m² 11 m² 13 m² 15 m² 21 m² ADAX VP11 sorozat Az ADAX VP11 fűtőpaneleket úgy tervezték, hogy diszkréten illeszkedjenek bármilyen belső térbe és maximális kényelmet biztosítsanak egyszerű kezelhetőség mellett. A VP10 panelekhez képest a két fő különbség a következő: a VP11 panelek keskenyebbek és magasabbak, így ezeket ott javasoljuk, ahol szűkebb hely áll rendelkezésre. A másik különbség pedig, hogy a VP11 panelek nem igényelnek földelt csatlakozást. A működési költségek csökkentését a precíz beépített termosztátok szavatolják. ADAX VP11 sorozat - magasság: 42 cm Típus VP1105 VP1107 VP1110 VP1112 VP1115 VP1120 VP1125 Teljesítmény 500 W 750 W 1000 W 1250 W 1500 W 2000 W 2500 W Panel hossza 37 cm 43 cm 54 cm 66 cm 73 cm 95 cm 117,5 cm Befűthető légtér 14 m³ 21 m³ 29 m³ 36 m³ 43 m³ 57 m³ 71 m³ Befűthető alapterület 5 m² 8 m² 11 m² 13 m² 16 m² 21 m² 26 m²

6 ADAX MULTI sorozat Fűtőpanelek cserélhető termosztáttal Az ADAX MULTI fűtőpanelek megjelenése modern, diszkrét, ugyanakkor elegáns. Az alapvető funkciókon túl a cserélhető termosztátoknak köszönhetően a paneleket felszerelheti egyedileg programozható digitális termosztátokkal, sőt rendszerét központilag vezérelhetővé is bővítheti a maximális kényelem érdekében. A MULTI panelek kétféle kivitelben kaphatóak. A hagyományos VP9 sorozat tagjai normál, 37 cm magas panelek, a VL9 sorozat tagjai pedig extra keskeny, mindössze 14 cm magas panelek, melyek alacsonyan levő, panoráma ablakok esetén nyújtanak tökéletes megoldást. ADAX MULTI VP9 ADAX MULTI VL9 ADAX MULTI VL9 sorozat - magasság: 14 cm Típus VL904 RK VL906 RK VL908 RK VL910 RK VL912 RK VL915 RK Teljesítmény 400 W 600 W 800 W 1000 W 1200 W 1500 W Panel hossza 66 cm 83,5 cm 100 cm 12,3 cm 14,6 cm 18 cm Befűthető légtér 11 m³ 17 m³ 23 m³ 29 m³ 34 m³ 43 m³ Befűthető alapterület 4 m² 6 m² 8 m² 11 m² 13 m² 16 m² ADAX MULTI VP9 sorozat - magasság: 37 cm Típus VP904 RK VP906 RK VP908 RK VP910 RK VP912 RK VP914 RK VP920 RK Teljesítmény 400 W 600 W 800 W 1000 W 1200 W 1400 W 2000 W Panel hossza 49 cm 54 cm 66 cm 72 cm 89 cm 100 cm 135 cm Befűthető légtér 11 m³ 17 m³ 23 m³ 29 m³ 34 m³ 40 m³ 57 m³ Befűthető alapterület 4 m² 6 m² 8 m² 11 m² 13 m² 15 m² 21 m² MULTI Basic ET: egyállású elektronikus szenzorral rendelkező termosztát. Csendes, megbízható működés, könnyű beállítás, könnyen olvasható számlap jellemzi. A működést jelző lámpa mindig mutatja, hogy a készülék éppen fűt-e vagy sem. MULTI Digital DT: digitális programozható termosztát. Tetszőlegesen beállíthat rajta komfort és takarék hőmérsékletet a hét minden napjára, amelyeket a készülék automatikusan alkalmaz, így akár 15-25% energiamegtakarítás is elérhető. MULTI Radio CRA2: rádiójel vezérelt termosztát a SYMPHONY rendszerhez. CTA központi jeladó szükséges hozzá, amivel azután tetszőlegesen programozható.

7 SYMPHONY Az ADAX fűtőpanelek vezeték nélküli központi szabályozó rendszere Az ADAX SYMPHONY rádiójel vezérelt központi szabályozó rendszert az ADAX MULTI termékcsaládhoz fejlesztették ki. Egy vezeték nélküli távirányító és a készülékekben elhelyezett, rádiójel vételére alkalmas termosztát segítségével szabadon programozható, energiatakarékos szabályozási rendszer alakítható ki. A SYMPHONY 16 fűtési zóna egyedi programozását teszi lehetővé a hét akár minden órájára külön-külön beállítva. A SYMPHONY ezen kívül még 8 db szintén rádió vezérelt relé be- illetve kikapcsolását tudja időzíteni (pl. kültéri világítás, motorfűtés, biztonsági világítások időszakos be és kikapcsolása egyéb elektromos készülékek). A rendszer telepítése nem igényel villanyszerelési munkát, mivel teljes mértékben vezeték nélküli megoldásokat tartalmaz. A rendszer GSM modullal bővíthető, ami távoli vezérlést, illetve monitorozást is lehetővé tesz. GSMA GSM modul a SYMPHONY távoli eléréséhez A GSMA egy olyan GSM átjátszó, amely a CTA központi jeladó egységhez csatlakoztatva kétoldalú SMS kommunikációt tesz lehető v é a SYMPHONY rendszer és az Ön mobiltelefonja között. A GSMA ezen kívül összekapcsolható külső hőszenzorral, sőt még otthona riasztórendszerével is. CTA központi jeladó: Rádiójelek segítségével 24 zóna szabályozására alkalmas (16 fűtési zóna, 8 egyéb). Programozása egyszerű, interaktív módon történik. A CTA kérdéseket tesz fel, Ön pedig a gombok megnyomásával válaszol. A menü felépítése egyszerű, a mobiltelefonokéhoz hasonló. Ha szükséges, a beállított program egy gombnyomással felülírható (ha pl. otthon tartózkodik olyankor, amikor eredetileg takarék hőmérsékletet állított be). Más rendszerekkel való interferencia lehetősége kizárt, mivel mindegyik rendszer egyedi kódolással rendelkezik. COA-e CRA rádiójel vezérelt termosztát: Az ADAX MULTI panelek rádiójel vezérelt termosztája. A központi jeladótól kapott információ alapján szabályozza a fűtési zóna hőmérsékletét. Garázsfűtés COA-e COA-e rádiójel vezérelt relé 2 db hálózati csatlakozóval: A központi jeladó utasításainak megfelelően kapcsolja be, illetve ki a csatlakoztatott elektromos készülékeket. Legfeljebb 10 A áramfelvételig használható. ADAX MULTI sorozatú panel CRA termosztáttal CTA GSMA CFA padlófűtés termosztát ComfortHeat Padlófűtés CFA rádiójel vezérelt padlófűtés-termosztát: Az elektromos padlófűtéssel felszerelt helyiségek hőmérsékletének szabályozására fejlesztették ki. Szintén a CTA központi jeladótól kapja az utasításokat, és ez alapján szabályozza az elektromos padlófűtés teljesítményét.

8 ADAX VPS sorozat fürdőszobai fűtés A fürdőszobai használatra különleges biztonsági előírások vonatkoznak. Az ADAX VPS9 és VPS10 elektromos fűtőpaneleket úgy tervezték, hogy azokat a fürdőkád, vagy zuhanyzó közvetlen közelében is fel lehessen szerelni. ADAX VPS9 fűtőpaneleket fürdőszobában, mosókonyhában, és egyéb vizes helyiségekben történő használatra fejlesztették ki, kifröccsenő víz elleni védelemmel. Lekerekített éleivel és 60 C-os maximális felületi hőmérsékletével biztonságos megoldást jelent még a kisgyermekek számára is, ezért óvodai használatra is ideális. Fürdőszobai panelek kifröccsenő víz elleni védelemmel Típus VPS1004 KEM VPS1006 KEM VPS1008 KEM VPS1010 KEM VPS904 KT VPS906 KT Teljesítmény 400 W 600 W 800 W 1000 W 400 W 600 W Panel hossza 38,8 cm 54,2 cm 69,6 cm 85 cm 34 cm 49,5 cm Panel magassága 32,5 cm 32,5 cm 32,5 cm 32,5 cm 32,5 cm 32,5 cm Befűthető légtér 11 m³ 17 m³ 23 m³ 29 m³ 11 m³ 17 m³ Befűthető alapterület 4 m² 6 m² 8 m² 11 m² 4 m² 6 m² ADAX VR5 sorozat infravörös fűtés Figyelem! Az elektromos fűtőpanelek fürdőszobában való felszerelését bízza szakképzett villanyszerelőre! Az infravörös sugarak rövid idő alatt kellemes hő érzetet biztosítanak, egy kis alapterületű fürdőszobában, vagy mosdóban. A VR5 fűtőelemek 4 fokozatú kapcsolóval és 1,2 m hosszú csatlakozó kábellel vannak ellátva. ADAX VR5 - Infravörös fűtés Típus VR505 KB VR507 KB VR510 KB Teljesítmény 500 W 750 W 1000 W Panel hossza 44 cm 60 cm 74 cm Befűthető légtér 14 m³ 21 m³ 29 m³ Befűthető alapterület 5 m² 8 m² 11 m² ADAX kiegészítők A norvég ADAX a tél igazi specialistája. Az egyszerű fűtőtestek mellett ezért számos kiegészítőt terveztek Önnek, melyek ezt a gyönyörű évszakot még kellemesebbé tudják tenni. Cipőszárító Különösen ajánlott gyermekes családoknak, sportolóknak, túrázóknak, szabadban dolgozóknak (vadászok, erdészek, mezőgazdasági dolgozók) és mindenkinek, akinek valaha problémát jelentettek a téli, átázott cipők. A berendezés rugalmas csöveken keresztül irányítja a mérsékelten meleg levegőt a cipők belsejébe, így gyors és kíméletes szárítást tesz lehetővé. Az ADAX ST3 digitális időzítővel és túlmelegedés elleni védelemmel rendelkezik ezért felügyelet nélkül is biztonságosan üzemeltethető. Az ADAX ST3 használható korcsolyák, kesztyűk, sapkák, táskák szárítására is. Gyermekzár A gyermekzár a MULTI készülékekhez készült praktikus megoldás, ami megakadályozza, hogy gyermekei átprogramozzák a készülék vezérlését. Tartóláb A fali panelek könnyedén mobil fűtőtestté alakíthatóak a praktikus tartólábak segítségével, így átmenetileg bárhol alkalmassá válnak a fűtésre, ahol van elektromos hálózat.

9 Infravörös fűtési rendszerek Az infrapanelek működési elve Az infrapanelek működése ahhoz hasonló, mint ahogyan a Nap sugarai felmelegítik a Földet. A hagyományos, konvekciós fűtőberendezésekkel ellentétben ezek tehát nem a levegőt melegítik, hanem a sugarak útjába eső testeket, majd ezek felmelegedve adják át a hőt a levegőnek. Az infra fűtés a közvetlenül jövő sugárzás miatt a megszokottnál 2-3 C-kal alacsonyabb hőmérsékleten is kellemes hőérzetet ad. A paneleket ajánlott a helyiségek mennyezetén elhelyezni a maximális hatásfok érdekében. A felülről jövő sugárzás miatt a padló és a mennyezet közötti hőmérséklet különbség sokkal kisebb lesz, mint a hagyományos fűtési módoknál. Van-e káros hatása az infra sugárzásnak? A kerámiakristályok 7-10 qm hullámhosszú sugárzással maximalizálják a hőleadást az egész felületen a környezet felé. Ez éppen az a fajtája a hőnek, amellyel a Nap melegíti Földünket és minden élőlény 99%-ban szívja magába. Ellentétben az ultraibolya és a mikrohullámú sugárzással, az infrapanel sugárzása hosszúhullámú (infravörös), így a fűtőpanel használatának az egészségre nincs negatív hatása. Típus Leírás Vastagság Teljesítmény választék ITPPI Gipszkarton mennyezetbe, álmennyezetbe építhető, ill. díszkerettel szerelhető típusok 16 mm 60 W, 120 W, 130 W, 180 W, 200 W, 300 W, 350 W, 500 W ITPFA Fakeretes típusok. Fehér színben 40 mm 200 W, 300 W, 350 W, 500 W ITPFAP Fakeretes típusok. Többféle színben, akár egyedileg is rendelhető 40 mm 200 W, 300 W, 350 W, 500 W ITPAL Alumínium keretes típusok. Többféle színben 25 mm 200 W, 300 W, 350 W, 500 W ITPPII Szaunákban, infrakabinokban és ipari környezetben használaható típusok. (IP 54) 20 mm 180 W, 300 W, 350 W, 500 W ITPTD Lépésálló típusok 10 mm 90 W MASTER ipari fűtés A MASTER légmelegítő készülékeket innovatív megoldások jellemzik, a legmodernebb gyártási technológiával készülnek, tartós, igényes kivitelben. A termékek könnyen kezelhetőek, kiváló minőségűek és megbízhatóak. A MASTER hőlégfúvók és hősugárzók nagyon sokféle területen alkalmazhatóak, legyen szó akár ipari, építőipari, vagy mezőgazdasági felhasználásról. A MASTER berendezések a nemzetközi minőségügyi és biztonsági szabványok követelményeinek megfelelően készülnek. A termékek így egyaránt alkalmasak fóliasátrak, csarnokok, nagy légterű épületek biztonságos, zavartalan melegítésére. Ezenkívül a termékpalettán szerepelnek az ipari felhasználású légszárítók, páramegkötők, melyek festés, vakolás során segítik a gyors száradást. Elektromos hőlégbefúvó Párátlanító rendszerek Közvetlen tüzelésű fűtőberendezések Infravörös fűtőberendezések Elektromos infrasugárzók PB gázzal üzemeltetett fűtőberendezések

10 A padlófűtési rendszer 10 év Garancia Az elektromos fűtések egyre elterjedtebb vállfaját képviselik az elektromos fűtőkábelek. A fűtőkábel népszerűségét leginkább annak köszönheti, hogy: Tartós: egyszerűségéből adódóan rendkívül hosszú az élettartama - 10 év garancia Találékony: olyan problémára kínál megoldást, ami korábban csak bonyolult épületgépészeti megoldásokkal volt elérhető Tanítható: az intelligens érzékelők és termosztátok segítségével a rendszer önmagát optimalizálja a klimatikus viszonyok és az elvárt teljesítmény függvényében Padlófűtés ComfortHeattel A padlót járólappal fedni tartós, higiénikus és nagyon praktikus dolog. A mi éghajlatunkon azonban a járólap nagyon is hideg lehet, különösen télen. De képzeljen csak el egy fürdőszobát, ahová egy téli reggelen belépve talpa a kellemesen meleg padlóval érintkezik! Ugye egész más így kezdeni a napot? Takarékos: kimagaslóan jó hőeloszlást tesz lehetővé, ami megsokszorozza a hatékonyságát Hó- és fagyvédelem ComfortHeattel A ComfortHeat a padlófűtés mellett számos területen nyújt forradalmi megoldást. Ilyen a járdák, lépcsők, kocsibeállók, ereszcsatornák és vízvezetékek hó- és fagymentesítése. Intelligens érzékelőinek köszönhetően a rendszer automatikusan bekapcsol, amikor havazást, vagy jegesedést érzékel, feleslegesen viszont sohasem üzemel. A ComfortHeat leveszi Önről a fagykárok, a hólapátolás, valamint a balesetek lehetőségének a terhét, miközben Önnek egy gombot sem kell megnyomnia. A padlófűtés óriási előnye más megoldásokkal szemben, hogy az alulról jövő meleg miatt azonos hőérzethez már alacsonyabb hőmérséklet is elég. Ez Önnek magasabb komfortérzetet és alacsonyabb fűtésszámlát jelent. A ComfortHeat fűtőkábelek és fűtőszőnyegek mindenféle helyiségben alkalmazhatóak, bármilyen burkolat esetén, legyen az járólap, parketta, hajópadló vagy padlószőnyeg. A ComfortHeat termékek akár a már meglevő padlóra is lerakhatóak, vastagságuk alig fél centiméter. Nincsenek kopó alkatrészek, sem lerakódások, így nyugodt szívvel vállalunk minden termékre 10 év garanciát. A padlófűtés óriási előnye más megoldásokkal szemben, hogy az alulról jövő meleg miatt azonos hőérzethez már alacsonyabb hőmérséklet is elég. ComfortHeat Hagyományos fűtés

11 A rendszer elemei: Fűtőkábel választék: Típus CTAV-10 CTAV-18 Leírás: kéteres fűtőkábel, PVC külső köpennyel, konfekcionált hidegvéggel kéteres fűtőkábel, PVC külső köpennyel, konfekcionált hidegvéggel Teljesítmény: 10 W/m 18 W/m Méret: 10 m-től 195 m-ig 8 m-től 123 m-ig Felhasználás: Beton vagy fa padló fűtésére, csövek fűtésére, fagymentesítésére Beton vagy fa padló fűtésére, csövek fűtésére, fagymentesítésére A f ű t ő kábelek olyan állandó ellenállású elektromos vezető k, amelyek az elektromos energiát hőenergiává alakítják. Készülnek belőle beltéri és kültéri használatra szánt típusok egyaránt. A padlófűtésen kívül kiválóan alkalmazhatóak csövek, ereszcsatornák fagyvédelmére. Nagy előnyük, hogy rendkívül rugalmasan alkalmazhatóak, gondos tervezés esetén bármilyen alaprajzú területre lerakhatóak, ugyanakkor nem vesznek el helyet a fűtendő helyiségben vagy külső területen. A z önszabályozó fűtőkábelek csövek és ereszcsatornák fagymentesítésére, vagy temperálására használhatóak. Működésük lényege, hogy mindig akkora teljesítményt adnak le, amekkora a beállított hőmérséklet folyamatos tartásához szükséges. Ennek köszönhető e n alkalmasak olyan ipari folyamatokban való alkalmazásra, ahol nagyon fontos az állandó hőmérséklet. Fűtőszőnyeg választék: Típus CTAE 100 CTAE 160 CFSAV-280/1 CFSAV-280/2 CFSAV-280/3 Leírás kéteres fűtőszőnyeg, GREEN LINE ólommentes kivitel kéteres fűtőszőnyeg, GREEN LINE ólommentes kivitel egyeres kültéri fűtőszőnyeg egyeres kültéri fűtőszőnyeg egyeres kültéri fűtőszőnyeg, 3 fázis (400V) Teljesítmény 100 W/m² 160 W/m² 280 W/m² 280 W/m² 280 W/m² Szélesség 0,5 m 0,5 m 0,5 m 1,0 m 0,5 m Hossz 4 m-től 36 m-ig 1 m-től 33 m-ig 4 m-től 33 m-ig 1,5 m-től 20 m-ig 2 m-től 35 m-ig Felhasználás Fa, vagy laminált padló alá, beltéri fűtéshez Kerámia járólap, márvány vagy kőpadló alá, beltéri fűtéshez Járdák, lépcsők, kocsibeállók fagymentesítésére Járdák, lépcsők, kocsibeállók fagymentesítésére Járdák, lépcsők, kocsibeállók fagymentesítésére A fűtőszőnyeg egy flexibilis műanyag hálóra előre lerögzített fűtőkábelt jelent. Előnye a fűtőkábellel szemben, hogy nagyon könnyen tervezhető, valamint lényegesen gyorsabban és egyszerűbben lerakható, így házilag való kivitelezésre inkább ezt a típust ajánljuk. Beltéri és kültéri használatra alkalmas változatban egyaránt készül. Termosztát választék: Beltéri: Falra szerelhető: C A C C A C Villanykapcsoló keretbe építhető: C A C C A C Időzíthető: C510T 16 A C C511T 16 A C Inravörös szenzorral: C502 IR 16 A C Vezeték nélküli: C502 IR 16 A C Kültéri: Termosztátok, érzékelők széles skálájából választhat igényeinek megfelelően a rendszer vezérléséhez. A ComfortHeat termosztátok padló- vagy szobaszenzorral vagy esetleg a kettő kombinációjával rendelkeznek, melyek által gyors és pontos hőmérséklet szabályozást biztosítanak. A szobaszenzorok használatát akkor javasoljuk, amikor a padlófűtés az egyetlen hőforrás a helyiségben. A padlótermosztátokat ezzel szemben inkább olyankor érdemes használni, amikor a padlófűtés csupán kiegészítő szerepet lát el, mivel így biztosítható a padlófelület kellemes hőmérsékleten való tartása. DIN sínre szerelhető: ETV A C ETI A C Hóolvasztáshoz, ETO-2 16 A C fagymentesítéshez: ETOR A C Talaj szenzor: ETOR Tető szenzor: ETOG Külső levegő szenzor: ETF-744/99A - -

12 Vireoo Környezetbarát fűtőtestek melyek meghosszabbítják a szabadtéri szezont Spóroljon 95%-ot a hagyományos kültéri fűtésekhez képest! 1. Szellőző nyílások A Vireoo lábának felső részén elhelyezett szellőzőnyílások megvédik a terméket a túlmelegedéstől. 2. Hővédő rács A fűtőelem körül levő rács biztosítja a termék érintésvédelmét. 3. Kapcsoló Az asztal lábán helyezkedik el Vireoo Professional Cafe table with integrated electrical powered infrared heat. 1 1 Placed on the side of the table leg 2 is designed to be safe to touch 3 Adjustable feet out the table when placed on uneven ground 2 GARDEN FURNITURE PARK Állítható láb Az állítható lábak lehetővé teszik az asztal 5 kiegyensúlyozását egyenetlen talajon is. 5. Soros kapcsolás Vireoo A Vireoo alján elhelyezett soros csatlakozók lehetővé teszik 5 készülék egyszerre történő bekötését egyetlen konnektorba. 5 (Csak a Vireoo Professional esetében) 3 Vireoo Private Cafe table with integrated electrical powered infrared heat. Colors: Powder coated hours 4 GARDEN FURNITURE PARK MENSA HEATING CATALOG MEN Omnis A kompakt, hordozható 1 fűtőtest Placed on the side of the table leg 2 is designed to be safe to touch Legújabb, hordozható teraszfűtési rendszerünk az Omnis a már meglévő kerti bútoraival is használható, azonnal bevethető, tiszta energiát Adjustable feet felhasználó kültéri fűtés. 3 out the table when placed on uneven ground 4 Innovatív technológia garantálja az alacsony CO2 kibocsátást, emiatt a leginkább környezetbarát termék a piacon. A dán tervezésű Omnis infravörös sugarakkal a lábat melegíti, így hatása azonnal érezhető. Statio Bárasztal hours Colors: Powder coated 14 MENSA HEATING CATALOG 2012 A Mensa Heating idei újdonsága az őszi szezonra a Statio. A statio egy olyan bárasztal, amit kifejezetten azon éttermek és kávézók számára fejlesztettek ki, akik szeretnék biztosítani vendégeik számára a hűvösebb napokon is szabadban töltött étkezés örömét. A Statioval egy forró kávé vagy tea elfogyasztása közben a vendégek nem csak belülről, hanem kívülről is kellemesen átmelegednek. Innovatív és környezetbarát fűtési technológiája révén a kiáramló hő egyenesen a lábakra irányul, ezáltal az egész test gyorsan átmelegszik. Az új Statio fűtőberendezés lábai dübelekkel a betonhoz/padlóhoz rögzíthetőek, biztosítva ezáltal a termék stabililitását. Egyedi dán dizájn zéró helyigény.

13 Vireoo Professional, Kávézók és éttermek részére A Vireoo Professional egy, a kávézók és éttermek számára kifejlesztett, környezetbarát kültéri fűtésrendszer. Az asztal lábában elhelyezett fűtőtest révén a kellemes hősugarak közvetlenül az emberek lábait érik, és ezen keresztül az egész testnek kellemes hőérzetet biztosítanak. Így a vendégek szívesen időznek akár hosszabb ideig is. When we freeze The brain closes the blood stream to: Villámgyors megtérülés A Vireoo által használt technológia olyan drámaian csökkenti az üzemeltetési Hands and arms költségeket, hogy az azonnal érezhetővé válik. A hagyományos, gázüzemű berendezésekhez képest az üzemeltetési költség akár több, mint 95%-kal is csökkenhet. Feet and legs Save money and CO2 Hereby the brain makes sure that there is enough heat for heart, brain and other vital organs Heat is going up Body heat is centred around vital organs before it rises upwards and evaporates through the top of your head The infrared rays are invisible meanwhile the bulb radiates a cosy light when darkness falls that you cant burn yourself.* Infrared heat like the sun The heat that we fell from the sun comes from the suns infrared rays The rays increase the vibration of the cells in the body, that expands the blood vessels, and thereby increases the blood circulation, which heats up the body Súly: 8 kg asztallap nélkül Energiafelhasználás: 400 Watt Felület: króm (láb, cső, rács) Színezés: porfestéssel Méretek: 55 cm x 70,7 cm Izzó élettartama: óra IP besorolás: IPX4 A traditional gas patio heater has the same running costs as 24 Vireoo tables *If the lattice/product is covered/blocked overheating can occur Egy hagyományos gázüzemű fűtőtest üzemeltetési költségeiből 24 Vireoo asztalt lehet működtetni Vireoo is space saving and therefore an ideal heating solution for balconies and small terraces. The infrared rays heats in the same way as the sun, so there is no risk of overheating the windows so that they shatter or break do to the heat from the terrace heater Vireoo Private, Lakossági használatra Vireoo Private kávézóasztal, beépített infravörös elektromos fűtéssel. A termék használatával Ön kora tavasztól egészen késő őszig élvezheti a szabad ég alatt töltött esték élményét. A Vireoo Private kapcsolóval, állítható lábbakkal valamint hőálló műanyag házzal rendelkezik. Króm, fekete és fehér kivitelben kapható. Súly: 7 kg asztallap nélkül Energiafelhasználás: 400 Watt Felület: króm (láb, cső, rács) Színezés: porfestéssel Méretek: 55 cm x 70,7 cm Izzó élettartama: óra IP besorolás: IPX4

14 Heliosa Maximális teljesítmény egyedülálló parabola hőtükörrel Maximális teljesítmény egyedülálló parabola hőtükörrel A Heliosa hősugárzók rövidhullámú infravörös sugarak segítségével fűtenek. A készülék képes már a bekapcsolás pillanatában leadni a maximális teljesítményét, így Önnek nem kell hosszú percekig várni, míg az bemelegszik. A kimagasló hatékonyság érdekében a Heliosa tervezői egy egyedüli, szabadalmaztatott parabola formájú hőtükröt fejlesztettek ki. A computeres technológiával tervezett szimmetrikus parabola hő tükörnek köszönhetően a Heliosa hatékonysága 30%-kal magasabb a hasonló kategóriájú infrasugárzókénál. Garantáltan alacsony fogyasztás és magas teljesítmény az egyedülálló parabola hőtükörnek köszönhetően. Változatos felszerelési lehetőségek A Heliosa hősugárzókat leggyakrabban oldalfalra szokás felszerelni. Ez egy egyszerű és diszkrét módja az adott terület fűtéssel való ellátásának. A fali konzol minden egyes modell felszerelésére alkalmas. Ha valamiért nincs lehetőség a hősugárzókat falhoz rögzíteni, akkor a Heliosa kínálatában szereplő mobil állványok is kiváló és elegáns megoldást jelentenek. A harmadik lehetőség a napernyők, vagy vászontetők alá történő rögzítés. Ilyenkor speciálisan erre a célra kifejlesztett hősugárzók és kiegészítők használata szükséges. A Heliosa hősugárzió előnyei Azonnali hőt ad pillanatok alatt bemelegszik Irányított hősugarak csak ott fűt, ahol szükséges Tiszta nincs égés, és kellemetlen szagok Szeles helyen is használható Akár 60% megtakarítás a gázgombákkal szemben Minden készülék minősítéssel rendelkezik Széles modellválaszték InFraCaLor infra izzók Minden Heliosa hősugárzó külön erre a célra kifejlesztett Infracalor izzót tartalmaz. Ezek az izzók felelősek a hőtermelésrét, és bocsátják ki magukból a jellegzetes vöröses fényt. A Heliosa vízálló infra izzói szabadalmi oltalom alatt állnak. Élettartamuk a használat körülményeitől függően akár több, mint 5000 óra. Rozsdamentes acél védőrács A Heliosa hősugárzók rozsdamentes acél védőráccsal rendelkeznek, ami óvja a felhasználókat az égési sérülések lehetőségétől. A rozsdamentes szerkezet hosszú élettartamot szavatol akár szélsőséges időjárási körülmények között is.

15 Infra fűtés vörös fény nélkül Hatékonyság és tartósság Újszerű megjelenés és a legmodernebb technológia jellemzi a Heatstrip infra h ő sugárzót. A Heatstrip legfő b b különlegessége, hogy nem bocsát ki magából vörös fényt. Technológiájának köszönhetően közvetlenül melegíti a tárgyak felületét, ezáltal fokozatosan felmelegíti azokat. Az ívelt, bordázott homlokpanel a lehető legjobb hőeloszlást biztosítja, egy 3,2 kw-os modell több, mint 6 C-kal képes megemelni a hőmérsékletet egy 10 m2-es területen. A Heatstip viszontagságos időjárásnak is ellenálló elemekből készül, ezért vízparti területeken sem kell félteni. 100% made in Germany A HeatStrip gyártója büszke arra, hogy termékei teljes egészében német fejlesztés és gyártás eredményeként jöttek létre. Az ebből fakadó minőség már a első ránáézésre szembetűnő, hiszen egy 3,2 kw teljesítményű edzett acélból és alumíniumból készült hősugárzó 13 kg-ot nyom, szemben a piacon található 4-5 kg súlyú termékekkel. A Siemensszel közösen fejlesztett elem nélküli távirányító pedig akár 100 méterről is kényelmes vezérlést tesz lehetővé. MHS-600 MSH-1800 MHS-2400 MHS-3200 MHS LIGHT-10 MHS LIGHT-15 Teljesítmény 600 W 1800 W 2400 W 3200 W 1800 W 2400 W Méret 60 x 16,9 x 7,5 cm 100 x 16,9 x 7,5 cm 150 x 16,9 x 7,5 cm 200 x 16,9 x 7,5 cm 141,5 x 47 x 12 cm 191,5 x 47 x 12 cm Súly 3,00 kg 5,00 kg 8,00 kg 10,50 kg 16,00 kg 24,00 kg Alkalmazási területek Éttermek és kávézók kerthelyiségei Fedett teraszok és erkélyek Sátrak, pavilonok, szaletlik Lakóházak teraszai Verandák Télikertek Kültéri dohányzóhelyek Letisztult dizájn és forma Infravörös technológia, vörös fény kibocsátása nélkül Egyedülállóan masszív kivitel Hatékonyság és kényelem Kiváló hőeloszlás Precíz szabályozhatóság Kimagasló hatásfok Zajtalan működés Kellemes hőérzet Időjárásálló Gazdaságos üzemeltetés Nem kell izzót cserélni Nincs karbantartási költség

16 Tippek és tanácsok Függetlenítse magát! Napjainkban egyre több lehetőség nyílik a különféle megújuló energiaforrások kihasználására (szélenergia, napenergia). Figyelje az ezzel kapcsolatos pályázati lehetőségeket, mert a jövőben az alternatív energiaforrások támogatása várhatóan növekedni fog. Legkönnyebben ez elektromos fűtési rendszerek függetleníthető e k a szolgáltatóktól, és az aktuális energiaáraktól a megújuló energiaforrások bevonásával. Válasszon megfelelő termosztátot! Nyaralókba, hétvégi házakba nem ajánlatos programozható termosztátot vásárolni, mert ezek hosszabb áramszünet esetén gyári beállításra állnak vissza, ami nem kívánt többletköltséget okozhat. Ilyen esetben manuálisan állítható termosztátot, vagy GSM vezérlésű rendszert javaslunk. Nem minden jó mindenhova - 3,5 m-nél nagyobb belmagasság esetén ne használjon konvekciós paneleket, mert a padló és a mennyezet közötti hőkülönbség gazdaságtalanná teszi a fűtést. Ilyen esetben jó alternatíva lehet a padlófűtés, vagy az infra fűtés % megtakarítás - mikor nem tartózkodik otthonában csökkentse a hőmérsékletet kb. 5 C-kal, ez akár 15-25%-os megtakarítást is jelenthet. Programozható termosztátokkal ez a folyamat automatizálható. Fafűtés árammal kombinálva megadja számunkra a fafűtés szépségét és hangulatát, miközben önszabályozó elektromos fűtésünk dolgozik, amikor a fafűtésünk inaktív. Tüzelő berendezések és tüzelőanyagok a oldalon! Szolgáltatásaink Felmérés, szaktanácsadás: Kérésére szakértőink házhoz mennek, hogy pontosan felmérjék az ingatlan fűtési igényeit, és szakmai tanácsokkal látják el Önt. Ez garantálja, hogy a kiépítendő fűtésrendszer maximálisan igazodjon az Ön elvárásaihoz, és a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa. Érdeklődjön kollégáinknál a részletekről. Házhoz szállítás: Az általunk forgalmazott fűtőtestekre általában kompakt méret és könnyű súly jellemző. Emiatt a házhoz szállítást gyorsan és kedvező feltételekkel vállaljuk az ország egész területén, sőt külföldre is. Érdeklődjön kollégáinknál a részletekről. Egyedi színek: Legtöbb termékünk esetében lehetőség van arra, hogy csekély felár ellenében az Ön igényének megfelelő színnel ruházzuk fel. Kiválaszthatja a RAL skála bármelyik árnyalatát, és mi néhány napon belül elkészítjük az egyedi, hőálló festékkel színezett terméket. Érdeklődjön kollégáinknál a részletekről. Fut.hu Tel: Mobil: Web:

BVF Heating Solutions

BVF Heating Solutions BVF Heating Solutions Ismerje meg a fűtésrendszerek új generációját www.caleo.hu BVF Heating Solutions Szolgáltatási rendszerünk Alapítva 1990 BVF Heating Solutions Cégünk és az elégedett felhasználók

Részletesebben

BVF Heating Solutions

BVF Heating Solutions BVF Heating Solutions Ismerje meg a fűtésrendszerek új generációját BVF Heating Solutions Alapítva 1990 Cégünk és az elégedett felhasználók százezreinek célja megegyezik. Az energiatakarékos és környezetbarát

Részletesebben

Fűtési megoldások Katalógusa

Fűtési megoldások Katalógusa Fűtési megoldások Katalógusa 2014 A komfort ihlette A dizájn vezette A mérnök megvalósította Fűtés, használati meleg víz és hűtés Fenntartható energia megoldások lakossági és kereskedelmi használatra 2

Részletesebben

Teljes körű omfort. alkalmazásokhoz. lakossági és kereskedelmi DAIKIN ALTHERMA FŰTÉSI RENDSZEREK KATALÓGUSA

Teljes körű omfort. alkalmazásokhoz. lakossági és kereskedelmi DAIKIN ALTHERMA FŰTÉSI RENDSZEREK KATALÓGUSA Teljes körű omfort lakossági és kereskedelmi alkalmazásokhoz DAIKIN ALTHERMA FŰTÉSI RENDSZEREK KATALÓGUSA Fűtés, használati melegvíz és hűtés Fenntartható és hatékony energia megoldások lakossági és kereskedelmi

Részletesebben

Fűtés. katalógus. Egész évben PERFECT C MFORT. Fűtés. Légkondícionálás. Folyadékhűtős rendszerek. Kereskedelmi hűtés

Fűtés. katalógus. Egész évben PERFECT C MFORT. Fűtés. Légkondícionálás. Folyadékhűtős rendszerek. Kereskedelmi hűtés Fűtés Egész évben PERFECT C MFORT katalógus Fűtés Légkondícionálás Folyadékhűtős rendszerek Kereskedelmi hűtés Fűtés - Használati melegvíz - Hűtés KIMAGASLÓAN ENERGIATAKARÉKOS MEGOLDÁSOK LAKOSSÁGI HASZNÁLATHOZ!

Részletesebben

Egész évben tökéletes C mfort. Kellemes klíma és tiszta levegő otthon, vásárláskor, a munkahelyen. Split Multi Split Sky Air

Egész évben tökéletes C mfort. Kellemes klíma és tiszta levegő otthon, vásárláskor, a munkahelyen. Split Multi Split Sky Air Egész évben tökéletes C mfort Kellemes klíma és tiszta levegő otthon, vásárláskor, a munkahelyen Split Multi Split Sky Air 2009 A vállalat Semmihez sem fogható klíma, semmihez sem fogható vállalat 2002-ben

Részletesebben

Kondenzációs készülékek Energiatakarékos fűtési megoldások a Bosch-tól

Kondenzációs készülékek Energiatakarékos fűtési megoldások a Bosch-tól Kondenzációs készülékek Energiatakarékos fűtési megoldások a Bosch-tól 2012 Élet az értékek mentén 2 Kondenzációs készülékek Tartalom 2012 Élet az értékek mentén 2 Kondenzációs technika 4 Megtakarítási

Részletesebben

Egész évben tökéletes C mfort. Kellemes klíma és tiszta levegő otthon, vásárláskor, a munkahelyen. Split Multi Split Sky Air

Egész évben tökéletes C mfort. Kellemes klíma és tiszta levegő otthon, vásárláskor, a munkahelyen. Split Multi Split Sky Air Egész évben tökéletes C mfort Kellemes klíma és tiszta levegő otthon, vásárláskor, a munkahelyen Split Multi Split Sky Air 2008 A vállalat Semmihez sem fogható klíma, semmihez sem fogható vállalat 2002-ben

Részletesebben

www.velux.hu árkatalógus Érvényes: 2010. december 6-tól

www.velux.hu árkatalógus Érvényes: 2010. december 6-tól www.velux.hu Termékés árkatalógus Érvényes: 2010. december 6-tól Eredeti tetőtéri ablakok a piacvezetőtől már alapáron is Vezető márka A VELUX több mint 60 évvel ezelőtt elsőként kezdett tetőtéri ablakokat

Részletesebben

Technical Kft. Budapest legnagyobb kandalló bemutatóterme

Technical Kft. Budapest legnagyobb kandalló bemutatóterme 2009. március április Energiatakarékos és passzív házak Technical Kft. Budapest legnagyobb kandalló bemutatóterme 1103 Budapest, Kőér u. 16. Tel: 06 (1) 260-2290, Mobil: 06/20 341-1217, 06/20 9342-911,

Részletesebben

Kondenzációs készülékek Energiatakarékos fűtési megoldások a Bosch-tól

Kondenzációs készülékek Energiatakarékos fűtési megoldások a Bosch-tól Robert Bosch Kft. Termotechnika üzletág Budapest Gyömrői út 120. 1103 Információs vonal: (06-1) 470-4747 Szerviz vonal (beüzemelés, karbantartás, javítás): (06-1) 470-4748 www.bosch.hu, www.bosch-climate.hu

Részletesebben

2005 Samsung DVM moduláris rendszerklímák

2005 Samsung DVM moduláris rendszerklímák Egy kényelmes élethez 2005 Samsung DVM moduláris rendszerklímák Mi a DVM? A DVM (Digital Variable Multi Digitális Változtatható Multi) légkondicionálási rendszert egy változtatható teljesítményű kompresszor

Részletesebben

www.velux.hu árkatalógus Érvényes: 2011. április 1-jétől

www.velux.hu árkatalógus Érvényes: 2011. április 1-jétől www.velux.hu Termékés árkatalógus Érvényes: 2011. április 1-jétől Eredeti tetőtéri ablakok komplett megoldások Piacvezető márka A VELUX Cégcsoport alapítója 70 évvel ezelőtt elsőként kezdett tetőtéri ablakokat

Részletesebben

Útmutató alacsony hőmérsékletű radiátorokhoz

Útmutató alacsony hőmérsékletű radiátorokhoz Útmutató alacsony hőmérsékletű radiátorokhoz CLEVER LOW TEMPERATURE RADIATORS minden alacsony hő mérsékletű fűtési rendszer esetén a leh ető legjobb megoldás a radiátor. de NE TŐL em fogadja el, olvassa

Részletesebben

Az Infravörös fűtéstechnológia

Az Infravörös fűtéstechnológia Az Infravörös fűtéstechnológia - magyar nyelvű ismertető - - 1 - I. Az Infravörös fűtéstechnológia bemutatása Az infravörös sugárzó - elemek a Naphoz hasonló elven működnek. Elsőként fokozatosan felmelegítik

Részletesebben

RADIÁTOROK AZ ALACSONY HŐMÉRSÉKLETŰ FŰTÉSI RENDSZEREKHEZ

RADIÁTOROK AZ ALACSONY HŐMÉRSÉKLETŰ FŰTÉSI RENDSZEREKHEZ WWW.PURMO.HU RADIÁTOROK AZ ALACSONY HŐMÉRSÉKLETŰ FŰTÉSI RENDSZEREKHEZ A teljes dokumentum szerzői jogvédett. A dokumentum egyes részeinek vagy egészének másolása, felhasználása csak a Rettig ICC írásos

Részletesebben

ÚJ LAKOSSÁGI TERMÉKCSALÁD NAGYOBB HATÉKONYSÁG NAGYOBB MEGTAKARÍTÁS 2013 / 2014

ÚJ LAKOSSÁGI TERMÉKCSALÁD NAGYOBB HATÉKONYSÁG NAGYOBB MEGTAKARÍTÁS 2013 / 2014 ÚJ LAKOSSÁGI TERMÉKCSALÁD NAGYOBB HATÉKONYSÁG NAGYOBB MEGTAKARÍTÁS 2013 / 2014 ÚJ LAKOSSÁGI LEVEGŐ-LEVEGŐ HŐSZIVATTYÚ 2013 / 2014 KÖSZÖNTJÜK ÚJ LAKOSSÁGI TERMÉKCSALÁDUNK KATALÓGUSÁBAN A Panasonic új termékcsaládja

Részletesebben

szakinfo építészet online kiadásunk: szakinfo-epiteszet@europe.com www.szakinfo-epiteszet.hu ENERGIATUDATOS ÉPÜLETEK, INTELLIGENS OTTHONOK

szakinfo építészet online kiadásunk: szakinfo-epiteszet@europe.com www.szakinfo-epiteszet.hu ENERGIATUDATOS ÉPÜLETEK, INTELLIGENS OTTHONOK szakinfo építészet ENERGIATUDATOS ÉPÜLETEK, INTELLIGENS OTTHONOK 2011. október online kiadásunk: szakinfo-epiteszet@europe.com A pelletgyártás specialistája Minden, ami a pelletgyártáshoz kell! Friedli

Részletesebben

Nem éri meg kevesebbel beérni! árkatalógus. Érvényes: 2013. március 1-jétől

Nem éri meg kevesebbel beérni! árkatalógus. Érvényes: 2013. március 1-jétől Nem éri meg kevesebbel beérni! Termékés árkatalógus Érvényes: 2013. március 1-jétől Mit nyújt Önnek a VELUX márka? 2 TETŐTÉRI ABLAKOK Több mint 70 év kutatás-fejlesztés a tetőn keresztül az otthonokba

Részletesebben

Kedves Olvasó! TARTALOMJEGYZÉK. Egyre népszerûbb a fenntartható építészet és a környezettudatos

Kedves Olvasó! TARTALOMJEGYZÉK. Egyre népszerûbb a fenntartható építészet és a környezettudatos TARTALOMJEGYZÉK Épületgenetikai szakkiállítás 2 Épületautomatikai rendszerek másként 3 Solaraction 4 Foton ablak és ajtó 5 Komfort rádióhullámokkal 6-7 Mire kell odafigyelünk Õsszel? 8 20 éves a Stiebel

Részletesebben

Infravörös fűtés rendszerek

Infravörös fűtés rendszerek Infravörös fűtés rendszerek Telepítési kellékek 1. Hőszigetelő alátét 6mm Depron 2. Szigetelőszalag 3. Sorkapocs 4. Kapocsfogó 5. Rézvezeték 6. Termosztát 7. Szénpasztás fűtőfilm 8. Olló 9. Mérőszalag

Részletesebben

árkatalógus Érvényes: 2012. február 1-jétől Nem éri meg kevesebbel beérni! www.velux.hu www.tetoablakcsere.hu

árkatalógus Érvényes: 2012. február 1-jétől Nem éri meg kevesebbel beérni! www.velux.hu www.tetoablakcsere.hu Termékés árkatalógus Érvényes: 2012. február 1-jétől Nem éri meg kevesebbel beérni! www.velux.hu www.tetoablakcsere.hu 70 évvel ezelőtt, a Cégcsoport alapítójának egyszemélyes vállalkozása elsőként kezdett

Részletesebben

Hagyományos gázkészülékek Hagyományos fűtési megoldások a Bosch-tól

Hagyományos gázkészülékek Hagyományos fűtési megoldások a Bosch-tól Robert Bosch Kft. Termotechnika üzletág Budapest Gyömrői út 120. 1103 Információs és szerviz vonal: (+36-1) 470-4747 www.bosch.hu, www.bosch-climate.hu bosch-termotechnika@hu.bosch.com Hagyományos gázkészülékek

Részletesebben

Truma Kemping Világ 2013. Több Kényelem útközben

Truma Kemping Világ 2013. Több Kényelem útközben Truma Kemping Világ 2013 Több Kényelem útközben Egyszerűen pihentetőbb utazás A Truma-val minden utazás nyaralás A kemping a nyaralás lényege. Közel a természethez, közel az emberekhez, közel önmagához.

Részletesebben

Tervezési segédlet. auroflow plus VPM 15 D / 30 D szolár töltőállomás. 1. kiadás

Tervezési segédlet. auroflow plus VPM 15 D / 30 D szolár töltőállomás. 1. kiadás Tervezési segédlet auroflow plus VPM 15 D / 30 D szolár töltőállomás Vaillant Saunier Duval Kft. 1 / 115. oldal Vaillant auroflow plus tervezési segédlet Vaillant Saunier Duval Kft. 2 / 115. oldal Vaillant

Részletesebben

Nyílászárók 70 HÁZ és KERT Nyílászárók Folyamatos akciók! Borovi- és Lucfenyőből ill. tölgyből készült fa ajtók, ablakok nagy választékban 3 és 5 légkamrás profilból készült műanyag ajtók ablakok nagy

Részletesebben

Egész évben tökéletes C o mfort. Kellemes klíma és tiszta levegõ otthon, vásárláskor, a munkahelyen. Split Multi Split Sky Air

Egész évben tökéletes C o mfort. Kellemes klíma és tiszta levegõ otthon, vásárláskor, a munkahelyen. Split Multi Split Sky Air Egész évben tökéletes C o mfort Kellemes klíma és tiszta levegõ otthon, vásárláskor, a munkahelyen Split Multi Split Sky Air Tökéletes C o mfort Tökéletes C o mfort - üdvözöljük egy teljesen új életminõség

Részletesebben

NAPENERGIA, AMI INGYEN HÁZHOZ JÖN

NAPENERGIA, AMI INGYEN HÁZHOZ JÖN NAPENERGIA, AMI INGYEN HÁZHOZ JÖN 100% energia, mindig ingyen melegvíz-előállításhoz és fűtéshez Tirol A hegyek országa. Lélegzetelállítóan gyönyörű környezet magas életminőséggel. És itt működik az a

Részletesebben

szellőzési megoldások

szellőzési megoldások szellőzési megoldások 2/3 Jobb levegőminőséget és energiamegtakarítást célzó innováció Abban mindenki egyetért, hogy amikor komfortról van szó, akár otthon, akár egy irodában, a levegőminőség meghatározó

Részletesebben

Innováció, Ösztönöz, Intelligens. A 3. Generáció új dimenziókat tár fel

Innováció, Ösztönöz, Intelligens. A 3. Generáció új dimenziókat tár fel Innováció, Ösztönöz, Intelligens A 3. Generáció új dimenziókat tár fel VRV III Technológia VRV III: nagy elõrelépés, több rugalmasság az egységek kombinálásában Kültéri egység Beltéri egység (max. 64 készülék)

Részletesebben