Alkalmazott technika szerint: Ütő nyomtatók Nem ütő nyomtatók Működési elv szerint: Leütéses Tintasugaras Lézer

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Alkalmazott technika szerint: Ütő nyomtatók Nem ütő nyomtatók Működési elv szerint: Leütéses Tintasugaras Lézer"

Átírás

1

2 Alkalmazott technika szerint: Ütő nyomtatók Nem ütő nyomtatók Működési elv szerint: Leütéses Tintasugaras Lézer Egyszerre kinyomtatható karakterek száma szerint: Karakternyomtató Sornyomtató Lapnyomtató Funkció szerint: Csak nyomtató Multifunkciós

3 Nyomtatási minőség, a nyomtatás felbontása tűk száma (9, 24) egy inch-en (2,54 cm) megjeleníthető pontok száma: DPI (dots per inch). Pl.: 300 DPI Nyomtatási sebesség: karakter/másodperc: CPS (character per secundum) lap/perc: PPM (pages per minute)

4 Kivonó színkeverés A nyomat a fehér fényből bizonyos színeket elnyel és a visszavert maradékból áll elő a kép. Fekete szín külön kell.

5 Operációs rendszer része A nyomtató és a számítógép eltérő sebességgel dolgozik; ennek áthidalására szolgál

6 Fajtái: Gömbfejes nyomtató Margarétafejes nyomtató Előnye: Egyszerű, olcsó működés Hátránya: Fix karakterkészlet Működése: Írógéphez hasonlóan egyszerre egy karaktert nyomtat

7

8 Előnye: Nagyon gyors ( CPS) Hátránya: Fix karakterkészlet Zajos Drága Működése: Egy papír szélességű hengersor tartalmazza az összes karakter domborképét Minden karakterhelyen a megfelelő karakter kerül a festékszalag mögé és így egy sor egyszerre nyomtatódik Ezt a nyomtatót kis könyvtárakban lehet használni ahol nem kell olyan sokat nyomtatni.

9 Az első mátrix nyomtatót 1968-ban mutatták be. Működési elve: a betűt festékszalagon keresztül a papírra üti, úgy, hogy a fejből tűk ugranak ki, és ezek alakítják ki a betűket. Minél több tűvel dolgozik a printer, annál szebb és bonyolultabb alakzatok rajzolhatók ki vele. Képes indigóval dolgozni.

10 Egyszerre annyi pontot képesek kinyomtatni, ahány elektromágnesekkel mozgatott tű található a mozgatófejben. A jellemző tűszám 9 és 24, de létezik 7 és 18 tűs nyomtatófej is. A vezérelt mágnesek a hozzájuk tartozó tűket alaphelyzetükből elmozdítva egy a papír előtt elhelyezett festékszalagra ütik. A papírhoz nyomott festékszalag a papíron nyomot hagy. A mágnesek megfelelő vezérlésével és a tűoszlop papír előtti folyamatos léptetésével a nyomtató előállítja a nyomtatandó szöveg (kép) egy sorát. A nyomat viszonylag nagyméretű pontokból áll, az íráskép rossz.

11 Előnye: Olcsó, alacsony nyomtatási költség Többpéldányos nyomtatás Képes leporellót kezelni Hátránya: Lassú Zajos nyomtatás Nyomtatási kép nem szép Működése: Kis tűk segítségével egy festékszalagon keresztül pontokat nyom a papírra. Bizonyítványok nyomtatására használják.

12

13

14 Duplex Ethernet csatlakozási lehetőség Memória mérete RISC processzor Felbontás (DPI) A nyomtató az Adobe PostScript 3-as és a PCL 5c oldalleíró programnyelveket támogatja, Terhelhetősége n*oldal Nyomtatási sebesség: oldal/perc Tálca mérete

15 Kezelőfelület: érintőképernyő Felvett teljesítmény HDD Wifi támogatás Szoftver: eszközillesztő-program; webszerver is futhat a nyomtatón Üzemeltetési költségek Kártyaolvasó, USB port PictBridge

16 Típusa: tintasugaras vagy lézer (mátrix) Monokróm vagy színes nyomat Milyen célra, funkcióra Üzemeltetési költség Patronok, tonerek jellemzői.

17 Szkenner (OCR) Fénymásoló Fax Eprint szolgáltatás

18 A szolgáltatás lényege, hogy a nyomtató a saját címére érkezett dokumentumokat kinyomtatja (számítógép közbeiktatása nélkül nem kell hozzá driver), ami sok esetben lehet kényelmes, hiszen akár mobilról is küldhetünk nyomtatandó anyagot. Érdemes rá odafigyelni, hogy csak egy zárt kör számára tegyük elérhetővé a nyomtató e- mail címét, amelyben csak általunk megbízhatónak ítélt felhasználók vannak.

19

20 Sok fekete nyomathoz egy lézernyomtató a megfelelő. Sok fekete, kevés színes esetén tintasugaras. Sok színes esetén színes lézer. A papírminőségre a lézer kevésbé érzékeny, tartósabb a nyomat; ha csak a költség számít, akkor tintasugaras. Garancia.

21 A fekete-fehér nyomatokhoz (általános szöveges dokumentumok) elég a 300 dpi-s felbontás is, ugyanis az emberi szem 300 dpi felett nem igazán képes különbséget tenni a felbontások között, így általánosan a nyomdákban is ezt a felbontást szokták alkalmazni az esetek többségében. A fotóknál már lehet jelentősége a magasabb felbontásnak, ugyanis így "részletgazdagabbnak" hat a kép.

22 1984-ben a HP bemutatta a legendás Think Jet-et. Ez volt a legelső tintasugaras nyomtató. Ez a nyomtató fajta a legnépszerűbb.

23 Működési elve egyszerű: A fejből nagyon vékony csövekből spriccel ki a tinta. A mai printerek szinte mind színesek, és 4 tintát használnak. A 3 alapszín, amiből mindent kikevernek itt a cián, a bíbor és a sárga. Ebből ki lehetne keverni a feketét is, de takarékossági okokból a feketéhez külön fekete tintát alkalmaznak. Aki már olvasott tőlem valamit, az megszokta, hogy kitérek az elmélet és a gyakorlat közötti különbségekre. Gondolkodjanak el azon, hogy milyennek kell lennie annak a tintának, amelyik olyan finom, hogy átfér a századmilliméteres csövön, de hosszabb ideig állva sem sűrűsödik be, néhány hét alatt sem szárad be a fejbe a tinta, de a papírra kerülve olyan gyorsan megszárad, hogy nem kenődik el. Ehhez a mechanikai-, az elektro- és a vegyészmérnöki tudományok összefogása kellett.

24 A kinyomtatott szöveg és kép nagyon jó minőségű (speciális papíron fotó minőségű is lehet) Nagyon halk Egyszerre csak egy példányt lehet vele nyomtatni. Egy oldal költsége ennél a típusnál a legmagasabb. Általában nem leporellót, hanem sima lapot használ.

25 Fajtái: buboréknyomtatók (bubblejet) piezo-elektromos nyomtatók Előnye: Halk, viszonylag gyors működés Olcsó eszköz Jó minőségű nyomat Hátránya: Magas oldalköltség (főleg színes nyomatnál) Nem vízálló nyomat Működése: Térfogatváltozás következtében kis tinta csepp kerül a papírra

26 A személyi számítógépek környezetében a legjobb minőségű nyomtatást ezzel a nyomtató típussal tudjuk elérni. Felbontásuk DPI.Üemeltetésük olcsóbb és mint a tintasugarasoké.

27 Egy szelénhenger található a nyomtatóban, és a lézersugár pontokat rajzol erre a hengerre. A rárajzolt pontokon töltés keletkezik, ami az ellentétes töltésű festékszemeket magához vonzza. Így a henger mellett elhaladó papírra tapadnak a festékszemek. A megapadt szemcsék hő hatására ráégnek a papírra. E technológia alkalmazásával a festék nem maszatolódik el, mint a tintasugaras nyomtató esetében.

28 A színes lézer nyomtatók működése, nyilván valóan, nagyon hasonlít a mono vagyis egy színnel, feketével nyomtató nyomtatókéhoz A különbség annyi, hogy egy papírlapon négyszer teszi meg, vagyis négy különböző festéket vesz fel. Négy szín keverésével minden szín előállítható. Ez a négy szín a cián (kék), magenta (piros), sárga és fekete. Vagyis minden szín ezen négy szín különböző arányú kombinációja.

29 - sebesség, - pontosság - gazdaságosság (nyomatár).

30 A lézernyomtatók nagyobb sebességgel képesek nyomatot előállítani, mint a tintasugaras nyomtatók, hisz gyorsan képesek mozogni. Pontosabb képet adnak, hisz a lézersugarak átmérője állandó, a tintasugarakkal ellentétben. A lézernyomtatók beszerzése, megvásárlása drágábbak, mint a tintasugarasaké, ellenben a nyomatok előállítása, az üzemeltetés olcsóbb, így ott ahol nagyobb használatnak vannak kitéve, hamar megtérül az áruk.

31

32

33

34

35 A lenti összegek a papír árát nem tartalmazzák.

36 A HP például az eredeti, fekete patronoknál pigment alapú tintákat használ, amelyek a lap felületére kerülnek, nem szívódnak be a papír mélyebb rétegeibe, így rendkívül gyorsan, szinte azonnal száradnak. Ezáltal a papír nem lesz hullámos, nem maszatolódik el és a végeredmény is minőséginek hat majd. Amit az eredeti patron javára írnak az az, hogy eredeti patronnal egy fotó - a nyomtató képességeihez mérten - színhelyes lesz.

37 A másik sarkalatos pont, amely az eredeti és az utángyártott patronok között jelentkezik, az az, hogy az utángyártott patronoknál nem tudjuk követni az oldalfelhasználás mértékét. Míg az eredeti patronnál - a legfrissebb technológiánál - a rendszer figyelmeztet minket, ha a patron kifogyóban van, illetve kifogy, addig utángyártott patronnál ilyesmire nincs lehetőség.

38 A HP a saját patronjaival már évek óta garantálja, hogy azok nem fognak beszáradni. Soha. Ha rendeltetésszerűen használjuk őket. Ez nem kis előny, főleg ha ritkán nyomtatunk. Tény azonban az is, hogy a fejtisztítás miatt némi tinta kárba megy, de ennek mértéke még mindig kevesebb, mint ha egy félig tele patront ki kellene dobni beszáradás miatt.

39 zesek/tobbfunkcios_ xerox_keszulekeket_ teszteltunk/276/

40 Tintabevonat Papír Festékszublimációs nyomtató Hőnyomtatási módszerrel működik. A nyomtatófej hőhatást fejt ki a színes tintalapra, így a tinta elpárolog (szublimál), és átvivődik a speciális bevonattal ellátott papírra. A hőmennyiség szabályzásával kis mértékben módosítható a nyomtatás sűrűsége, azaz finom átmeneteket lehet elérni.

41 A szilárdtintás nyomtatás egy igen innovatív technológia, amely számos előnyt kínál és a felhasználók számára médiafüggetlen, jó minőségű színes dokumentumnyomtatást biztosít. A fekete-fehér nyomtatás költséghatékonyan kivitelezhető és a sebességre sem lehet panasz. A technológia főként olyan felhasználók számára ajánlható, akik sok színes nyomatot készítenek havi szinten és ehhez egy költséghatékony, könnyen használható, jó minőséget kínáló, környezetkímélő megoldásra van szükségük.

42 szilárdtintás nyomtató különlegességét, amely költséghatékony üzemeltetést, alacsony nyomtatási költségeket és minden felületen azonos nyomtatási minőséget ígér, legyen szó újrahasznosított papírról, vagy minőségi, drága lapról

43 alapanyag műgyanta alapú Nem mérgező

44

45 A szilárdtintás nyomtatónak három fő része van. Az egyik a nyomtatófej, amely a tintát sprayszerűen a nyomtatódobra juttatja, a második maga a nyomtatódob, a harmadik pedig a vezérlőegység, amely az egész folyamatot levezényli. az olvasztó egység, amely megolvasztja a tinta egy részét, hogy az felhasználható legyen, majd egy tárolóba továbbítja, ahol a rendszer időnként újramelegíti azt. A dobhoz tartozik egy kis szivacshenger, amely egy olajat tartalmazó tálcában lapul. Ez a henger biztosítja a dob számára a működéshez szükséges olajréteget. Az olajozó egységet karbantartó készletnek is nevezik, cseréjére bizonyos időközönként szükség van. A dob közelében találjuk még a fixáló hengert is, amely a papírt a dobra nyomja

46 A nyomtatási folyamat: A nyomtatóba töltött tinta egy része a készülék üzembe helyezésekor a bemelegedési (warmup) folyamat keretén belül felolvad, majd egy tárolóba kerül, ahol a nyomtató melegen tartja a tintát, és néha felhevíti, hogy az az azonnal felhasználható legyen. Nyomtatási feladat alkalmával a regisztrációs eszköz a papírt irányban tartja és egyúttal fel is melegíti, majd a rendszer a nyomtatófejek segítségével az olajozott dobra juttatja a felolvasztott tintát, így a dobon kirajzolódik a teljes nyomat képe. A papírt ezután a fixáló henger rányomja a dobra, a nyomat átkerül a papírra és ott azonnal rögzül.

47 A technológia előnye, hogy eltérő hordozóra történő nyomtatás alkalmával is azonos minőség érhető el, azaz nem kell drága, speciális nyomtatópapírt vásárolni - mint például a tintasugaras nyomtatókhoz, ha a helyzet indokolja -, hanem az olcsó, újrahasznosított papír is tökéletesen megfelel a célnak. A nyomtató kikapcsolásakor a felmelegített tinta a hulladékgyűjtő tálcába kerül, hogy az ne a tárolóban szilárduljon meg. Ez pazarlást jelent, így a nyomtatót - a gyártó ajánlása szerint - érdemes inkább energiatakarékos állapotba küldeni a munkanap végén, és nem teljesen kikapcsolni. ntas_xerox_nyomtatot/1069/1

Nyomtató. A nyomtató igen hasznos kiviteli periféria. A nyomtató feladata, hogy az információt papíron (esetleg fólián, CD-n...) megjelenítse.

Nyomtató. A nyomtató igen hasznos kiviteli periféria. A nyomtató feladata, hogy az információt papíron (esetleg fólián, CD-n...) megjelenítse. Nyomtató A nyomtató igen hasznos kiviteli periféria. A nyomtató feladata, hogy az információt papíron (esetleg fólián, CD-n...) megjelenítse. Nyomtatók csoportosítása: Ütő (impact) nyomtatók Kalapács vagy

Részletesebben

NYOMTATÓK. A nyomtatók fő tulajdonságai. sebesség: felbontás nyomtatóvezérlő nyelv papír kezelés

NYOMTATÓK. A nyomtatók fő tulajdonságai. sebesség: felbontás nyomtatóvezérlő nyelv papír kezelés NYOMTATÓK A nyomtatók fő tulajdonságai sebesség: felbontás nyomtatóvezérlő nyelv papír kezelés 2 1 A nyomtatók sebessége: A nyomtatók sebessége igen széles skálán mozog. Ennek mértékét az 1 perc alatt

Részletesebben

17.óra Nyomtatók típusai, nyomtatáskezelés

17.óra Nyomtatók típusai, nyomtatáskezelés 17.óra Nyomtatók típusai, nyomtatáskezelés A nyomtató (angolul printer), olyan hardver, kimeneti periféria, mely arra használható, hogy a digitális adatokat megjelenítse nem elektronikus formában, általában

Részletesebben

Hardver ismeretek. Zidarics Zoltán

Hardver ismeretek. Zidarics Zoltán Hardver ismeretek Zidarics Zoltán I/O eszközök Bemenet billentyűzet egér digitalizáló tábla szkenner Érintőképernyő Kimenet nyomtató monitor Port-ok Billentyűzet Mátrix szervezés PS/2 vagy USB interfész

Részletesebben

A számítógépek felépítése. A számítógép felépítése

A számítógépek felépítése. A számítógép felépítése A számítógépek felépítése A számítógépek felépítése A számítógépek felépítése a mai napig is megfelel a Neumann elvnek, vagyis rendelkezik számoló egységgel, tárolóval, perifériákkal. Tápegység 1. Tápegység:

Részletesebben

Jegyzetelési segédlet 2.

Jegyzetelési segédlet 2. Jegyzetelési segédlet 2. Informatikai rendszerelemek tárgyhoz 2009 Szerkesztett változat Géczy László Leütéses (impact) nyomtatók Szalag vagy öv nyomtató Mátrix nyomtatók Hagyományos karos írógépek Gömbfejes

Részletesebben

Betűkaros, villanymotoros írógép egy betűkarjának vonalas működési vázlata. Gömbfejes írógépben alkalmazott mechanikai logika

Betűkaros, villanymotoros írógép egy betűkarjának vonalas működési vázlata. Gömbfejes írógépben alkalmazott mechanikai logika Betűkaros, villanymotoros írógép egy betűkarjának vonalas működési vázlata 0. helyzet 1. emelet 2. emelet 1. helyzet 0. emelet 3. emelet A 2. helyzet 3. helyzet B Gömbfejes írógépben alkalmazott mechanikai

Részletesebben

Tervezte és készítette Géczy László 1999-2006

Tervezte és készítette Géczy László 1999-2006 Tervezte és készítette Géczy László 1999-2006 Leütéses (impact) nyomtatók Szalag vagy öv nyomtató Mátrix nyomtatók Hagyományos karos írógépek Gömbfejes írógép Karakterhengeres nyomtató egy fejes sornyomtató

Részletesebben

TestLine - Informatika gyakorló Minta feladatsor

TestLine - Informatika gyakorló Minta feladatsor illentyűzet billentyű: (1) ackspace, (2) elete, (3) S, (4) PrintScr 1. Párosítsd össze a következő 2:24 Normál kifejezéseket! Hatására az éppen futó programfolyamat megáll. Hatására a képernyő tartalma

Részletesebben

A., BEMENETI EGYSÉGEK

A., BEMENETI EGYSÉGEK Perifériák A., BEMENETI EGYSÉGEK Használatával adatok jutnak el a környezetből a központi feldolgozó egység felé. COPYRIGHT 2017 MIKECZ ZSOLT 2 1., Billentyűzet Adatok (szövegek, számok stb.) bevitelére

Részletesebben

NINCS SZÜKSÉG TÖBBÉ TINTAPATRONOKRA. Az Epson külső tintatartályos nyomtatóival

NINCS SZÜKSÉG TÖBBÉ TINTAPATRONOKRA. Az Epson külső tintatartályos nyomtatóival NINCS SZÜKSÉG TÖBBÉ TINTAPATRONOKRA Az Epson külső tintatartályos nyomtatóival RENDKÍVÜL ALACSONY KÖLTSÉGŰ MINDENNAPI NYOMTATÁS Akár otthon, akár az irodában dolgozik, az Epson külső tintatartályos (ITS)

Részletesebben

ML-2160: kompakt kialakítás, nagy teljesítmény

ML-2160: kompakt kialakítás, nagy teljesítmény Már Magyarországon is elérhető a Samsung legújabb mono lézernyomtató sorozata, az ML-2160/2165/2165W, valamint multifunkciós lézernyomtató sorozata, az SCX-3400/3405/3405W. Az újdonságokkal a kis- és középvállalatok

Részletesebben

Nyomtató. Alap paraméterek

Nyomtató. Alap paraméterek Nyomtató Alap paraméterek A nyomtató, vagy angolul printer, olyan hardver, kimeneti periféria, mely arra használható, hogy a digitális adatokat megjelenítse nem elektronikus formában, általában papíron.

Részletesebben

Perifériák. Összeállította: Kiss István tanárjelölt Debreceni Egyetem 2016.

Perifériák. Összeállította: Kiss István tanárjelölt Debreceni Egyetem 2016. Perifériák Összeállította: Kiss István tanárjelölt Debreceni Egyetem 2016. Periféria Külső rész, valaminek a széle Számítógépnél: kiviteli és beviteli eszközök Adatok ki- és bevitele Vezérlés (bevitel)

Részletesebben

7. Nyomtatók és lapolvasók

7. Nyomtatók és lapolvasók 7. Nyomtatók és lapolvasók Tartalom 7.1 A jelenleg elérhető nyomtatótípusok bemutatása 7.2 A nyomtatók telepítési és beállítási folyamatai 7.3 A jelenleg elérhető lapolvasó-típusok bemutatása 7.4 A lapolvasók

Részletesebben

Processzorsebesség: 800 MHz Nyomtatónyelvek: HP PCL 5e, HP PCL 6, HP Postscript Level 3 emuláció, közvetlen PDF (v 1.7) nyomtatás Képernyő:

Processzorsebesség: 800 MHz Nyomtatónyelvek: HP PCL 5e, HP PCL 6, HP Postscript Level 3 emuláció, közvetlen PDF (v 1.7) nyomtatás Képernyő: Műszaki adatok Nyomtatási sebesség (fekete): Normál:Akár 33 oldal percenként (A mérés az ISO/IEC 24734 használata alapján, a tesztdokumentumok első sorozatának kihagyásával történt. További információ:

Részletesebben

Informatika 9. évf. Alapfogalmak. Informatikai alapismeretek I.

Informatika 9. évf. Alapfogalmak. Informatikai alapismeretek I. Informatika 9. évf. Informatikai alapismeretek I. 2013. szeptember 12. Készítette: Gráf Tímea Alapfogalmak Hardver: A számítógép alkotórészeinek összessége. Szoftver: A számítógépre írt programok összessége.

Részletesebben

Epson L565 színes küls? tintatartályos multifunkciós készülék

Epson L565 színes küls? tintatartályos multifunkciós készülék Epson L565 színes küls? tintatartályos multifunkciós készülék Multifunkciós nyomtató beépített tintatartályokkal a gyors, költséghatékony és megbízható színes nyomtatáshoz, másoláshoz, szkenneléshez és

Részletesebben

Ütős A kép kialakítása mechanikai érintés útján történik (ütőfej-festékszalag). Több példányban is nyomtathatnak.

Ütős A kép kialakítása mechanikai érintés útján történik (ütőfej-festékszalag). Több példányban is nyomtathatnak. Nyomtató A nyomtató, vagy angolul printer, olyan hardver, kimeneti periféria, mely arra használható, hogy a digitális adatokat megjelenítse nem elektronikus formában, általában papíron. A nyomtatott kép

Részletesebben

Stílusos és helytakarékos megoldás az Ön otthonába.

Stílusos és helytakarékos megoldás az Ön otthonába. Canon ip2700 Canon ip7250 Canon MP230 A megfizethető otthoni fotónyomtatót kereső felhasználók számára ideális megoldás a PIXMA ip2700 készülék, amely egyszerűen használható és 2 pikoliteres tintacseppekkel

Részletesebben

Megadja, hogy a képek színesben vagy fekete-fehérben legyenek-e kinyomtatva Megjegyzések:

Megadja, hogy a képek színesben vagy fekete-fehérben legyenek-e kinyomtatva Megjegyzések: Oldal: 1 / 5 Színminőség-útmutató Az útmutató segítségével a felhasználók áttekintést kapnak arról, hogyan használhatók fel a nyomtatón rendelkezésre álló műveletek a színes kimenet beállításához és testreszabásához.

Részletesebben

2012.09.30. p e r i f é r i á k

2012.09.30. p e r i f é r i á k Informatika 9. évf. Informatikai alapismeretek II. 2012. szeptember 30. Készítette: Gráf Tímea A számítógép felépítése p e r i f é r i á k 2 1 Perifériák Beviteli perifériák: billenty zet egér érint pad,

Részletesebben

Perifériák Tétel szövege: Ismertesse a tűs és tintasugaras nyomtatók működését! Magyarázza el működésüket, kapcsolatukat a számítógéppel!

Perifériák Tétel szövege: Ismertesse a tűs és tintasugaras nyomtatók működését! Magyarázza el működésüket, kapcsolatukat a számítógéppel! Tétel szövege: Ismertesse a tűs és tintasugaras nyomtatók működését! Magyarázza el működésüket, kapcsolatukat a számítógéppel! I. Nyomtatók feladatai: o a számítógép által tárolt szöveget illetve képet

Részletesebben

Asztali PC kínálatunk:

Asztali PC kínálatunk: Asztali PC kínálatunk: Alfa Office PC Processzor: Intel Pentium Dual Core G3420-3,20GHz Memória: 4GB DDR-III 99 291 Ft + ÁFA Alfa II Offfice PC Processzor: Intel Pentium Dual Core G3460-3,50GHz Memória:

Részletesebben

Stílusos és helytakarékos megoldás az Ön otthonába.

Stílusos és helytakarékos megoldás az Ön otthonába. Canon ip2700 Canon ip7250 Canon MP230 A megfizethető otthoni fotónyomtatót kereső felhasználók számára ideális megoldás a PIXMA ip2700 készülék, amely egyszerűen használható és 2 pikoliteres tintacseppekkel

Részletesebben

Költséghatékony és tartós megoldások otthoni irodáknak, illetve kis- és közepes vállalatoknak egyaránt.

Költséghatékony és tartós megoldások otthoni irodáknak, illetve kis- és közepes vállalatoknak egyaránt. Költséghatékony és tartós megoldások otthoni irodáknak, illetve kis- és közepes vállalatoknak egyaránt. Canon i-sensys FAX-L150 Canon i-sensys FAX-L170 Canon i-sensys FAX-L3000 Egyszerűen használható és

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK LEGKISEBB LÉZEREINK VILÁGÁBAN! Megérkeztek a Brother új mononyomtatói és multifunkciós gépei! Kisirodák és otthoni felhasználók számára

ÜDVÖZÖLJÜK LEGKISEBB LÉZEREINK VILÁGÁBAN! Megérkeztek a Brother új mononyomtatói és multifunkciós gépei! Kisirodák és otthoni felhasználók számára ÜDVÖZÖLJÜK LEGKISEBB LÉZEREINK VILÁGÁBAN! Megérkeztek a Brother új mononyomtatói és multifunkciós gépei! Kisirodák és otthoni felhasználók számára Modellek HL-1110E DCP-1510E MFC-1810E Kisiroda/Otthoni

Részletesebben

Számítógép perifériák I.

Számítógép perifériák I. Perifériák csoportosítása I. Output perifériák: monitor nyomtató plotter hangszóró Számítógép perifériák I. II. Input perifériák: billentyűzet egér szkenner kamerák mikrofon III. Háttértárak Pl: Mágneses

Részletesebben

Stílusos és helytakarékos megoldás az Ön otthonába.

Stílusos és helytakarékos megoldás az Ön otthonába. Stílusos és helytakarékos megoldás az Ön otthonába. Canon ip2700 Canon ip7250 Canon MP230 A megfizethető otthoni fotónyomtatót kereső felhasználók számára ideális megoldás a PIXMA ip2700 készülék, amely

Részletesebben

Kyocera KM3050/KM4050/KM5050

Kyocera KM3050/KM4050/KM5050 www.dokutech.hu Költséghatékony nyomtatási megoldások teljes körű üzemeltetéssel Kyocera KM3050/KM4050/KM5050 Felújított többfunkciós berendezés A3-as fekete-fehér nyomtatás Nyomtatás, másolás, szkennelés

Részletesebben

3. SZÁMÚ KIEGÉSZÍTŐ TÁJÉKOZTATÁS közbeszerzési eljárásban a évi CXLIII. törvény (Kbt.) 56. alapján

3. SZÁMÚ KIEGÉSZÍTŐ TÁJÉKOZTATÁS közbeszerzési eljárásban a évi CXLIII. törvény (Kbt.) 56. alapján 3. SZÁMÚ KIEGÉSZÍTŐ TÁJÉKOZTATÁS közbeszerzési eljárásban a 2015. évi CXLIII. törvény (Kbt.) 56. alapján Ajánlatkérő: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1-2.)

Részletesebben

Informatikai alapismeretek

Informatikai alapismeretek Informatikai alapismeretek Ajánlott olvasnivaló: http://informatika.gtportal.eu/ Az anyag egy része a fent említett weboldalon található anyagok részleteiben vagy teljes mértékben át vett változata. Számítógép

Részletesebben

A színérzetünk három összetevőre bontható:

A színérzetünk három összetevőre bontható: Színelméleti alapok Fény A fény nem más, mint egy elektromágneses sugárzás. Ennek a sugárzásnak egy meghatározott spektrumát képes a szemünk érzékelni, ezt nevezzük látható fénynek. Ez az intervallum személyenként

Részletesebben

1. Milyen eszközöket használt az ősember a számoláshoz? ujjait, fadarabokat, kavicsokat

1. Milyen eszközöket használt az ősember a számoláshoz? ujjait, fadarabokat, kavicsokat 1. Milyen eszközöket használt az ősember a számoláshoz? ujjait, fadarabokat, kavicsokat 2. Mit tudsz Blaise Pascalról? Ő készítette el az első szériában gyártott számológépet. 7 példányban készült el.

Részletesebben

C60 Creative Plus. Arany, ezüst, fehér, Clear és fluoreszkáló színek

C60 Creative Plus. Arany, ezüst, fehér, Clear és fluoreszkáló színek C60 Creative Plus Arany, ezüst, fehér, Clear és fluoreszkáló színek C60 Creative Plus Engedje meg, hogy szíves figyelmébe ajánljam a C60 Creative Plus-t, amellyel Ön új üzletágat létesíthet, illetve virágoztathat

Részletesebben

Tervezte és készítette Géczy László 1999-2006

Tervezte és készítette Géczy László 1999-2006 Tervezte és készítette Géczy László 1999-2006 Leütés nélküli nyomtatók (non impact) hőtechnikai tintacseppes elektrográfiás hőérzékeny papírral festék transzferrel elektrosztatikus ionsugaras folyamatos

Részletesebben

CHS - Brother téli katalógus. 3 év. GARANCIA regisztráción alapuló A tartalomból:

CHS - Brother téli katalógus. 3 év. GARANCIA regisztráción alapuló   A tartalomból: CHS - Brother 2014. téli katalógus 3 év A tartalomból: "A csavaros eszű legkisebb" Mono lézernyomtatóhoz csavarhúzó szettet adunk! Árcsökkenés Brother MFC-1810E csak pár napig hihetetlenül jó áron! Le

Részletesebben

Nyomtatás és file-továbbítás

Nyomtatás és file-továbbítás Nymtatás és file-tvábbítás I. Nymtatás A digitalizált kép numerikus adatait visszaalakítjuk analóg frmába. A nymtatás kellékei Nymtató (Felhasznált irdalm: Infrmatikai fgalmtár http://gisfigyel.gecentrum.hu/infrmatika/index_infrmatika.html)

Részletesebben

Rendelési kód Nettó ár (Ft)

Rendelési kód Nettó ár (Ft) OKI HIVATALOS ÁRLISTA Érvényes: 2015. Május 1-től új árlista kiadásáig Az akciókért tekintse meg honlapunkat! mátrix készülékek Rendelési kód Nettó ár (Ft) Leírás 9 tűs nyomtatók ML 280DC 01138610 107

Részletesebben

Funkciók Szolgáltatások: Nyomtatás, másolás, beolvasás, digitális küldés, opcionális fax Párhuzamos feladat-végrehajtás támogatott: Igen

Funkciók Szolgáltatások: Nyomtatás, másolás, beolvasás, digitális küldés, opcionális fax Párhuzamos feladat-végrehajtás támogatott: Igen Funkciók Szolgáltatások: Nyomtatás, másolás, beolvasás, digitális küldés, opcionális fax Párhuzamos feladat-végrehajtás támogatott: Igen A nyomtatás műszaki adatai Nyomtatási sebesség (fekete): Normál:

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. KÜLSŐ TARTÁLYOS, FOLYAMATOS TINTAELLÁTÓ RENDSZER (CISS) ELŐRE TELEPÍTETT PATRONOKKAL 4 x 1000 ml PIGMENT TINTÁVAL FELTÖLTVE

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. KÜLSŐ TARTÁLYOS, FOLYAMATOS TINTAELLÁTÓ RENDSZER (CISS) ELŐRE TELEPÍTETT PATRONOKKAL 4 x 1000 ml PIGMENT TINTÁVAL FELTÖLTVE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÜLSŐ TARTÁLYOS, FOLYAMATOS TINTAELLÁTÓ RENDSZER (CISS) ELŐRE TELEPÍTETT PATRONOKKAL 4 x 1000 ml PIGMENT TINTÁVAL FELTÖLTVE A HP Officejet X 451dw, 476dw, 551dw, 576dw nyomtató modellekhez

Részletesebben

Irodai berendezések katalógusa

Irodai berendezések katalógusa Irodai berendezések katalógusa Feketefehér GELJET TM Projektor Innováció. Kiváló minőség. Árelőny. A fenti kulcsszavak jellemzik a Magyarországon már 1990 óta jelen levő Ricoh márka termékeit. A Ricoh

Részletesebben

Kis méretben hatalmas tudás

Kis méretben hatalmas tudás Kis méretben hatalmas tudás Canon ir1133 Canon ir1133a Canon ir1133if Ez a kompakt multifunkciós készülék alapfelszereltségként kétoldalas dokumentumkiadási funkcióval, és opcionális Wi-Fi kapcsolattal

Részletesebben

54 481 04 INFORMATIKAI RENDSZERGAZDA SZAKKÉPESÍTÉSHEZ valamint XII. INFORMATIKA ÁGAZAT TANANYAGÁHOZ TANULMÁNYI SEGÉDLET KÖVETELMÉNYMODUL

54 481 04 INFORMATIKAI RENDSZERGAZDA SZAKKÉPESÍTÉSHEZ valamint XII. INFORMATIKA ÁGAZAT TANANYAGÁHOZ TANULMÁNYI SEGÉDLET KÖVETELMÉNYMODUL INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 54 481 04 INFORMATIKAI RENDSZERGAZDA SZAKKÉPESÍTÉSHEZ valamint XII. INFORMATIKA ÁGAZAT TANANYAGÁHOZ TANULMÁNYI SEGÉDLET KÖVETELMÉNYMODUL 10815-12 INFORMÁCIÓTECHNOLÓGIAI

Részletesebben

LÉZERSEBESSÉG FÉLÁRON ÜZLETI IGÉNYEKRE TERVEZVE

LÉZERSEBESSÉG FÉLÁRON ÜZLETI IGÉNYEKRE TERVEZVE WorkForce Pro sorozat LÉZERSEBESSÉG FÉLÁRON ÜZLETI IGÉNYEKRE TERVEZVE VERHETETLEN PÁROSÍTÁS A nyomtatási költségek minden vállalkozás számára terhet jelentenek, ezért számos tintapatronméretet kínálunk.

Részletesebben

Papyrus Hungária Zrt - Irodatechnikai termékek - Irodai papírok. árazási egység

Papyrus Hungária Zrt - Irodatechnikai termékek - Irodai papírok. árazási egység SkyCopy 88054641 80 210 x 297 R 500 120 000 7318761031977 csomag 1 051 886 773 731 690 88022682 297 x 420 R 500 50 000 2 091 1 782 1 545 1 452 1 391 SkyLaser 88033939 80 210 x 297 R 500 120 000 csomag

Részletesebben

Jegyzetelési segédlet 3.

Jegyzetelési segédlet 3. Jegyzetelési segédlet 3. Informatikai rendszerelemek tárgyhoz 2009 Szerkesztett változat Géczy László Leütés nélküli nyomtatók (non impact) hőtechnikai tintacseppes elektrográfiás hőérzékeny papírral festék

Részletesebben

1. Digitális írástudás: a kőtáblától a számítógépig 2. Szedjük szét a számítógépet 1. örök 3. Szedjük szét a számítógépet 2.

1. Digitális írástudás: a kőtáblától a számítógépig 2. Szedjük szét a számítógépet 1. örök 3. Szedjük szét a számítógépet 2. Témakörök 1. Digitális írástudás: a kőtáblától a számítógépig ( a kommunikáció fejlődése napjainkig) 2. Szedjük szét a számítógépet 1. ( a hardver architektúra elemei) 3. Szedjük szét a számítógépet 2.

Részletesebben

Papyrus Hungária Zrt - Irodatechnikai termékek - Irodai papírok. árazási egység

Papyrus Hungária Zrt - Irodatechnikai termékek - Irodai papírok. árazási egység SkyCopy 88054641 80 210 x 297 R 500 120 000 7318761031977 csomag 1 020 860 750 710 670 88022682 297 x 420 R 500 50 000 2 030 1 730 1 500 1 410 1 350 SkyLaser Kiváló minőségű, különösen magas fehérségű

Részletesebben

MultiCopy Colour Laser

MultiCopy Colour Laser MultiCopy Colour Laser Kényeztesse el színes lézernyomtatóját! Magas fehérségű, kiváló tartású papír. Valamennyi lézer nyomtató típushoz és másológéphez alkalmazható. 88009408 80 210 x 297 R 500 2 500

Részletesebben

Lézernyomtatók. Készítette: Tasi Tibor Prog.terv. inf. 2005. november

Lézernyomtatók. Készítette: Tasi Tibor Prog.terv. inf. 2005. november Lézernyomtatók Készítette: Tasi Tibor Prog.terv. inf. 2005. november Történelem... 3 A lézernyomtató bemutatása... 3 1. A Lézerfény-forrás... 4 2. Az eltérítő rendszer... 4 3. Az optika... 5 Napjaink....6

Részletesebben

banner, Háló, Pontozott fólia, PVC, Vinyl, stb.

banner, Háló, Pontozott fólia, PVC, Vinyl, stb. Típus SK2000-510 SK2500-510 Osztály SK series SK series Nyomtatási technológia Drop-on-demand Piezo-elektromos Drop-on-demand Piezo-elektromos Nyomtatófej 4/6/8/12(SPT510) 4/6/8(spt510) Nyomat max. szélessége

Részletesebben

GS1 KisOkos 29. füzet. Hungary. A jelképek előállításának lehetőségei. www.gs1hu.org

GS1 KisOkos 29. füzet. Hungary. A jelképek előállításának lehetőségei. www.gs1hu.org Hungary GS1 KisOkos 29. füzet A jelképek előállításának lehetőségei www.gs1hu.org Jelkép előállításának lehetőségei A jelkép előállításának módját több tényező is befolyásolja: Terméken feltüntetendő információ

Részletesebben

HP LASERJET ENTERPRISE M 506 DN

HP LASERJET ENTERPRISE M 506 DN HP LASERJET ENTERPRISE M 506 DN Műszaki adatok Fekete nyomtatási sebesség: Normál: Akár 43 oldal percenként Első lap kinyomtatása (üzemkész) Fekete: Akár 5,9 mp alatt Fekete nyomtatási minőség (legjobb)

Részletesebben

Kis méretben hatalmas tudás

Kis méretben hatalmas tudás Kis méretben hatalmas tudás Canon ir1133 Canon ir1133a Canon ir1133if Ez a kompakt multifunkciós készülék alapfelszereltségként kétoldalas dokumentumkiadási funkcióval, és opcionális Wi-Fi kapcsolattal

Részletesebben

ismerd meg! A PC vagyis a személyi számítógép XVII. rész

ismerd meg! A PC vagyis a személyi számítógép XVII. rész ismerd meg! A PC vagyis a személyi számítógép XVII. rész A nyomtató 1. Bevezetés A nyomtató (printer), a monitor mellett, a számítógép egyik leggyakrabban használt adatkiviteli eszköze. Nyomtató nélkül

Részletesebben

icon by MACSA Tiszta. Gyors. Megfizethető. AZ ESÉLY A VÁLTÁSRA

icon by MACSA Tiszta. Gyors. Megfizethető. AZ ESÉLY A VÁLTÁSRA icon by MACSA Tiszta. Gyors. Megfizethető. AZ ESÉLY A VÁLTÁSRA AZ ESÉLY A VÁLTÁSRA icon, az új lézerjelölő a Macsa-tól Az icon egy specialista a Macsa-tól. Ez az új, kiskarakteres jelölő felszámolja a

Részletesebben

A számítóőép Őelépítése Kiviteli eőyséőek: nyomtatók és csatlakoztatásuk

A számítóőép Őelépítése Kiviteli eőyséőek: nyomtatók és csatlakoztatásuk Békési Ferenc A számítóőép Őelépítése Kiviteli eőyséőek: nyomtatók és csatlakoztatásuk A követelménymodul meőnevezése: Számítóőép összeszerelése A követelménymodul száma: 1173-06 A tartalomelem azonosító

Részletesebben

Canon PIXMA ip4600 Tintasugaras nyomtatók

Canon PIXMA ip4600 Tintasugaras nyomtatók Canon PIXMA ip4600 Tintasugaras nyomtatók A Canon termékválasztékát megkoronázó A4-es tintasugaras PIXMA nyomtatóval gyorsan és egyszerűen készíthet gyönyörű, tartós nyomatokat. A speciális hordozókezelési

Részletesebben

HP ENVY 7640 e-all-in-one series

HP ENVY 7640 e-all-in-one series HP ENVY 7640 e-all-in-one series Tartalomjegyzék 1 Hogyan történik?... 1 2 Első lépések... 2 A nyomtató részei... 3 Kezelőpanel és állapotjelző fény... 5 Útmutató a papírokról... 8 Töltsön papírt a nyomtatóba...

Részletesebben

HP Deskjet 3510 e-all-in-one series

HP Deskjet 3510 e-all-in-one series HP Deskjet 3510 e-all-in-one series Tartalom 1 Hogyan lehet?...3 2 Ismerkedés a HP Deskjet 3510 series készülékkel A nyomtató részei...5 A vezérlőpanel funkciói...6 A vezeték nélküli kapcsolat beállításai...6

Részletesebben

Tintasugaras Fotónyomtatás Nyomtatási sebesség Mono max 33 ppm (oldal per perc)

Tintasugaras Fotónyomtatás Nyomtatási sebesség Mono max 33 ppm (oldal per perc) MFC-295CN Hálózatos színes tintasugaras multifunkciós készülék fax funkcióval Tulajdonságok: Kompakt méret - ideális asztali eszköz Gyors, 27 lpp színes és 33 lpp mono nyomtatási sebesség Keret nélküli

Részletesebben

HP Deskjet 3050A J611 series

HP Deskjet 3050A J611 series HP Deskjet 3050A J611 series Tartalom 1 Hogyan lehet?...3 2 Ismerkedés a HP All-in-One készülékkel A nyomtató részei...5 A vezérlőpanel funkciói...6 Vezeték nélküli beállítások...6 Állapotjelző fények...7

Részletesebben

MultiCopy Colour Laser

MultiCopy Colour Laser MultiCopy Colour Laser Kényeztesse el színes lézernyomtatóját! Magas fehérségű, kiváló tartású papír. Valamennyi lézer nyomtató típushoz és másológéphez alkalmazható. 88009408 80 210 x 297 R 500 2 500

Részletesebben

HP Deskjet 1010 series

HP Deskjet 1010 series HP Deskjet 1010 series Tartalomjegyzék 1 HP Deskjet 1010 series súgó... 1 2 Ismerkedés a HP Deskjet 1010 series készülékkel... 3 A nyomtató részei... 4 Be gomb jelzőfénye... 5 Automatikus kikapcsolás...

Részletesebben

Funkciók. Szolgáltatások:

Funkciók. Szolgáltatások: Funkciók Szolgáltatások: Nyomtatás, másolás, beolvasás, digitális küldés, beolvasás csatlakoztatott USB tárolóra (opcionális fax, fejlett papírkezelés) Párhuzamos feladat-végrehajtás támogatott: A nyomtatás

Részletesebben

Epson WorkForce Pro sorozat VÁLTOZÓBAN AZ ÜZLETI NYOMTATÁS

Epson WorkForce Pro sorozat VÁLTOZÓBAN AZ ÜZLETI NYOMTATÁS sorozat VÁLTOZÓBAN AZ ÜZLETI NYOMTATÁS LÉZERSEBESSÉG FÉLÁRON Az Epson bemutatja az A4-es üzleti tintasugaras nyomtatóinak legújabb WorkForce Pro sorozatát, professzionális eszközöket, melyekkel gyors,

Részletesebben

Hardver üzembe helyezési útmutató

Hardver üzembe helyezési útmutató Kicsomagolás 1. lépés Távolítsa el az összes védő elemet. 2. lépés Lassan csukja le a lapolvasó egységet. Figyelem!; a személyi sérülések elkerülése érdekében pontosan az ábrán bemutatott módon végezze

Részletesebben

Perifériáknak nevezzük a számítógép központi egységéhez kívülről csatlakozó eszközöket, melyek az adatok ki- vagy bevitelét, illetve megjelenítését

Perifériáknak nevezzük a számítógép központi egységéhez kívülről csatlakozó eszközöket, melyek az adatok ki- vagy bevitelét, illetve megjelenítését Perifériák monitor Perifériáknak nevezzük a számítógép központi egységéhez kívülről csatlakozó eszközöket, melyek az adatok ki- vagy bevitelét, illetve megjelenítését szolgálják. Segít kapcsolatot teremteni

Részletesebben

Nagy teljesítményı, nagy formátumú nyomtatás

Nagy teljesítményı, nagy formátumú nyomtatás Nagy teljesítményı, nagy formátumú nyomtatás Ha egy gyors, professzionális színes nyomtatóra van szüksége, nem kell tovább keresnie. A speciális Epson UltraChrome TM festéktechnológiát a legújabb nyomtatási

Részletesebben

MultiCopy Colour Laser

MultiCopy Colour Laser MultiCopy Colour Laser Kényeztesse el színes lézernyomtatóját! Magas fehérségű, kiváló tartású papír. Valamennyi lézer nyomtató típushoz és másológéphez alkalmazható. 88009408 80 210 x 297 R 500 2 500

Részletesebben

Kis méretben hatalmas tudás

Kis méretben hatalmas tudás Kis méretben hatalmas tudás Canon ir1133 Canon ir1133a Canon ir1133if Ez a kompakt multifunkciós készülék alapfelszereltségként kétoldalas dokumentumkiadási funkcióval, és opcionális Wi-Fi kapcsolattal

Részletesebben

Fehér Toner Technológia

Fehér Toner Technológia Gépek, eszközök, kellékek 13.0.26275 Hohenstein PRODUCT CLASS 1 SUITABLE FOR BABY & CHILD WEAR Fehér Toner Technológia WHITE COLOR ON EVERYTHING Image trans from Joto Paper Minden jog fenntartva! Ennek

Részletesebben

1214 Budapest, Puli sétány 2-4. www.grimas.hu 1 420 5883 1 276 0557 info@grimas.hu. Rétegvastagságmérő. MEGA-CHECK -Master-

1214 Budapest, Puli sétány 2-4. www.grimas.hu 1 420 5883 1 276 0557 info@grimas.hu. Rétegvastagságmérő. MEGA-CHECK -Master- Rétegvastagságmérő MEGA-CHECK -Master- A "MEGA-CHECK -Master-" rétegvastagságmérő műszer alkalmas minden fémen a rétegvastagság mérésére. Az új generációs MEGA-CHECK rétegvastagságmérő eszközökben használtak

Részletesebben

1 Kitöltési Útmutató. 2 Általános adatok. 3 Technikai felszereltség 1 / 5 2011.10.24. 10:46. Tisztelt Kitöltő!

1 Kitöltési Útmutató. 2 Általános adatok. 3 Technikai felszereltség 1 / 5 2011.10.24. 10:46. Tisztelt Kitöltő! 1 / 5 2011.10.24. 10:46 Miskolci Egyetem Minőségbiztosítási Iroda Gazdaságtudományi Kar Dr. László Berényi Környezetbarát Iroda felmérés (Egyetem) 1 Kitöltési Útmutató Tisztelt Kitöltő! A TÁMOP-4.1.1.A-10/1/KONV

Részletesebben

2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice.

2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. Hogyan válasszunk gazdaságosan nyomtatót? Szakmai konferencia 2014. május 20. Perjési

Részletesebben

EcoTank nyomtatók választéka. A világ elsőszámú külsőtartályos nyomtató gyártója 1. Akár 3 évre 2. elegendő tinta.

EcoTank nyomtatók választéka. A világ elsőszámú külsőtartályos nyomtató gyártója 1. Akár 3 évre 2. elegendő tinta. EcoTank nyomtatók választéka Akár 3 évre 2 elegendő tinta www.epson.hu/ecotank A világ elsőszámú külsőtartályos nyomtató gyártója 1 Miért válasszon EcoTank nyomtatót? Akár 3 évre elegendő tinta 2 Szabaduljon

Részletesebben

Samsung Xpress SL-M2675F multifunkciós lézernyomtató

Samsung Xpress SL-M2675F multifunkciós lézernyomtató Samsung Xpress SL-M2675F multifunkciós lézernyomtató Funkciók Szolgáltatások Nyomtatás, másolás, szkennelés, faxolás A nyomtatás műszaki adatai Fekete nyomtatási sebesség: Normál: Akár 26 oldal percenként

Részletesebben

METRIPACK KFT. Hódmezővásárhely

METRIPACK KFT. Hódmezővásárhely METRIPACK KFT. Hódmezővásárhely VIPColor Technologies A VIPColor Technologies több, mint egy évtizede fejleszt, gyárt és szállít digitális nyomtatási megoldásokat 35 országba világszerte. A VIPColor megoldásokat

Részletesebben

Miért van szükség szabványokra az oldalkapacitás meghatározásában? Az oldalkapacitás egy adott festékpatronnal nyomtatható oldalak száma.

Miért van szükség szabványokra az oldalkapacitás meghatározásában? Az oldalkapacitás egy adott festékpatronnal nyomtatható oldalak száma. Bevezetés Miért van szükség szabványokra az oldalkapacitás meghatározásában? Az oldalkapacitás egy adott festékpatronnal nyomtatható oldalak száma. Korábban a nyomtatók és multifunkcionális termékek (MFP-k)

Részletesebben

Használati utasítás HARD SURFACE. Transzferpapírok. CL Hard Surface I CL Hard Surface II SIGNDEPOT.EU

Használati utasítás HARD SURFACE. Transzferpapírok. CL Hard Surface I CL Hard Surface II SIGNDEPOT.EU Használati utasítás HARD SURFACE Transzferpapírok I Megnevezés Paropy...2 Paropy I...3 Akril...4 Karton Papírok......5 Kerámia Bögrék...6 Kerámia Csempék...7 Kristály/Üveg...8 Bőr...9 Oldal Mágnes...10

Részletesebben

Konica Minolta bizhub 25e fekete-fehér A4 multifunkciós készülék

Konica Minolta bizhub 25e fekete-fehér A4 multifunkciós készülék Konica Minolta bizhub 25e fekete-fehér A4 multifunkciós készülék Multifunkciós fekete-fehér eszköz (nyomtat, másol, szkennel, faxol) 25 lap/perc sebességgel. Hálózati funkcionalitás. GDI és PCL. Fordított

Részletesebben

CLOSER TO YOU. Intraorális képalkotás A DIGITÁLIS VILÁG ELŐNYEI

CLOSER TO YOU. Intraorális képalkotás A DIGITÁLIS VILÁG ELŐNYEI CLOSER TO YOU Intraorális képalkotás A DIGITÁLIS VILÁG ELŐNYEI Intraorális képalkotás Páciens kényelem és könnyű használat A lemez mérete és a pozicionálás megegyezik a tradicionális kisfilmes eljárással,

Részletesebben

01 Papíráru. Tekercses plotter papír. HP tekercses plotter papír. KYM Ultra tekercses másolópapír. Fotókarton

01 Papíráru. Tekercses plotter papír. HP tekercses plotter papír. KYM Ultra tekercses másolópapír. Fotókarton tekercses másolópapír, plotter papír roll paper, plotter paper Tekercses plotter papír rendelési kód méret típus cséve tömeg/m 2 191-0941 210 mm 50 fm KYM ULTR 50 mm 80 g 191-0934 297 mm 50 fm KYM ULTR

Részletesebben

Panasonic faxok és multifunkciós készülékek

Panasonic faxok és multifunkciós készülékek Panasonic faxok és multifunkciós készülékek KX-FC962HG-T 9,6 kbps modem sebesség Vezetékes és vezetéknélküli (DECT) kézibeszélı 6 db kézibeszélı használatának lehetısége Belsı beszélgetés a kézibeszélık,

Részletesebben

Színelméleti alapok: 10. Tétel

Színelméleti alapok: 10. Tétel 10. Egy internetes portál fejlesztése során együttműködik a portál arculatát tervező grafikusokkal, Ön fogja meghatározni, hogy milyen formátumban készüljenek el a grafikai megjelenéshez szükséges forrásanyagok.

Részletesebben

Színek 2013.10.20. 1

Színek 2013.10.20. 1 Színek 2013.10.20. 1 Képek osztályozása Álló vagy mozgó (animált) kép Fekete-fehér vagy színes kép 2013.10.20. 2 A színes kép Az emberi szem kb. 380-760 nm hullámhosszúságú fénytartományra érzékeny. (Ez

Részletesebben

OFFICEJET PRO 8000. Felhasználói kézikönyv A811

OFFICEJET PRO 8000. Felhasználói kézikönyv A811 OFFICEJET PRO 8000 Felhasználói kézikönyv A811 HP Officejet Pro 8000 (A811) nyomtatósorozat Felhasználói kézikönyv Szerz i jogok 2011 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Hewlett-Packard

Részletesebben

Végfelhasználói listaárból garantált kedvezmény mértékegysége (% vagy Ft) Végfelhasználói listaárhoz hozzáadott ÁFA mértéke (%)

Végfelhasználói listaárból garantált kedvezmény mértékegysége (% vagy Ft) Végfelhasználói listaárhoz hozzáadott ÁFA mértéke (%) Szerződés árlista Keretszerződés / keretmegállapodás KSZF azonosító KM0108FMNY13 száma: Keretmegállapodás tárgya: Nyomat előállító eszközök 2013 - Sharp - CTS Informatika - R+R Periféria - Selectrade (Sharp)

Részletesebben

HP ENVY 5640 e-all-in-one series

HP ENVY 5640 e-all-in-one series HP ENVY 5640 e-all-in-one series Tartalomjegyzék 1 Hogyan történik?... 1 2 Első lépések... 2 A nyomtató részei... 3 Kezelőpanel és állapotjelző fény... 5 Útmutató a papírokról... 8 Töltsön papírt a nyomtatóba...

Részletesebben

Hardverek II. - Jegyzet. Összeállította: Katona László. Utolsó módosítás:

Hardverek II. - Jegyzet. Összeállította: Katona László. Utolsó módosítás: Hardverek II. - Jegyzet Összeállította: Katona László Utolsó módosítás: 2013.10.24. Periféria: Olyan hardver, amely ki- és bemeneti eszköz is lehet. Kimeneti eszköz (Output periféria): Olyan hardver, ami

Részletesebben

HP Officejet Pro 276dw többfunkciós nyomtató. Felhasználói útmutató

HP Officejet Pro 276dw többfunkciós nyomtató. Felhasználói útmutató HP Officejet Pro 276dw többfunkciós nyomtató Felhasználói útmutató Szerzői jogok 2013 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. 2. kiadás, 2014/1 Hewlett-Packard Company megjegyzések A jelen

Részletesebben

KONICAMINOLTA FÉNYMÁSOLÓ BERENDEZÉSEK. Alba-IdeaKft.

KONICAMINOLTA FÉNYMÁSOLÓ BERENDEZÉSEK. Alba-IdeaKft. KONICAMINOLTA FÉNYMÁSOLÓ BERENDEZÉSEK 215 Alba-IdeaKft. www.albaidea.hu www.konicaminolta.hu Fekete-fehér irodai rendszer bizhub 215 bizhub 215 Minden, amire egy irodában szükség van bizhub 215, fekete-fehér

Részletesebben

Nyomtatás, másolás, lapolvasás, faxolás, web

Nyomtatás, másolás, lapolvasás, faxolás, web Funkciók Szolgáltatások: Nyomtatás, másolás, lapolvasás, faxolás, web Párhuzamos feladat-végrehajtás támogatott: Igen A nyomtatás műszaki adatai Nyomtatási sebesség (fekete): ISO, lézernyomtatóval összehasonlítható:akár

Részletesebben

Gyors tájékoztató. A többcélú adagoló feltöltése. Tálcák feltöltése. 2 Igazítsa a helyükre az oldalvezetőket, hogy illeszkedjenek a papír méretéhez.

Gyors tájékoztató. A többcélú adagoló feltöltése. Tálcák feltöltése. 2 Igazítsa a helyükre az oldalvezetőket, hogy illeszkedjenek a papír méretéhez. Gyors tájékoztató 2 Igazítsa a helyükre az oldalvezetőket, hogy illeszkedjenek a papír méretéhez. 5 Helyezze be a tálcát. Szükség esetén, a nyomtató kezelőpanelén, a papír menüben állítsa be a betöltöttnek

Részletesebben

A R Z O N I ro d a te c h n ik a i

A R Z O N I ro d a te c h n ik a i A R Z O N I ro d a te c h n ik a i S z o l g á lta tó é s K e r e s k e d e lm i K ft. 1221 Budapest, Ady E. út 125. Tel: 06-20-4700188, Tel: 3623724, Fax: 3626054 w w w.a rz o n.h u a rz o n @ a rz o

Részletesebben

Epson Stylus Pro 4800 / 7800 / 9800 Kiváló minőségű fekete-fehér és színes nyomtatás

Epson Stylus Pro 4800 / 7800 / 9800 Kiváló minőségű fekete-fehér és színes nyomtatás Epson Stylus Pro 4800 / 7800 / 9800 Kiváló minőségű fekete-fehér és színes nyomtatás Az egyedülálló Epson UltraChrome K3 festéktechnológia felülmúlhatatlan minőségű fekete-fehér és színes nyomtatást tesz

Részletesebben

Hardver üzembe helyezési útmutató

Hardver üzembe helyezési útmutató Kicsomagolás lépés 1 Távolítsa el az összes védő elemet. A kézikönyvben található képek egy hasonló modellre vonatkoznak. Bár az ábrák eltérhetnek az aktuális modelltől, a használati módszer megegyezik.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. AirPrint

Felhasználói kézikönyv. AirPrint Felhasználói kézikönyv AirPrint BEVEZETÉS Mindent megtettünk annak érdekében, hogy e dokumentumban található adatok teljes körűek, pontosak és naprakészek legyenek. A gyártó nem vállal felelősséget a hatáskörén

Részletesebben

UTAX SZÍNES LÉZERNYOMTATÓK

UTAX SZÍNES LÉZERNYOMTATÓK UTAX SZÍNES LÉZERNYOMTATÓK CLP 3721 Színes duplex hálózati lézernyomtató 44721 10135 PF-520 Második/harmadik lapadagoló (500 lap) - A4-A5 44721 10136 PF-530 Második/harmadik lapadagoló (500 lap) - A4-A6;

Részletesebben