ÚTMUTATÓ a továbbképzési programok minősítési adatlapjának (BA-TK-02) kitöltéséhez MU-TK-02 ÚTMUTATÓ A BA-TK-02 JELŰ MINŐSÍTÉSI ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÚTMUTATÓ a továbbképzési programok minősítési adatlapjának (BA-TK-02) kitöltéséhez MU-TK-02 ÚTMUTATÓ A BA-TK-02 JELŰ MINŐSÍTÉSI ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ"

Átírás

1 MU-TK-02 ÚTMUTATÓ A BA-TK-02 JELŰ MINŐSÍTÉSI ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ Jelen útmutató célja, hogy segítséget nyújtson a felsőoktatási és akkreditált felnőttképző intézményeknek minősítési eljárása során használt adatlap kitöltésében. A minősítésről a közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről szóló 273/2012. (IX.28.). Korm. rendelet értelmében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által felkért programminősítési szakértő javaslata alapján a Közigazgatási Továbbképzési Kollégium dönt. A minősítés során a szakértők elsősorban azt vizsgálják, hogy a továbbképzési program megfelel-e a 273/2012. (IX.28.). Korm. rendeletnek és a közszolgálati tisztviselők továbbképzésének minőségirányítási szabályzatáról szóló 12/2013. (III. 14.) KIM utasításnak. Emellett a szakértők vizsgálják azt is, hogy megfelelő-e a célok, a képzési tartalmak és az alkalmazott módszertani eszközök koherenciája, a program megvalósíthatósága, valamint célcsoportra történő testre szabása. A minősítési adatlap benyújtása A minősítési adatlapot a regisztrált programtulajdonos intézmény a Továbbképzési és Vizsgaportálon (TVP) keresztül töltheti ki. A kitöltött adatlapot az adatlap tartalmának véglegesítését követően ki kell nyomtatni, majd cégszerű aláírással ellátva, egy példányban postai úton beküldeni az alábbi címre: Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető és Továbbképzési Intézete; 1518 Budapest, Pf. 26. A borítékon fel kell tüntetni az alábbi szöveget: Minősítési adatlap. A minősítési díj befizetését igazoló dokumentum és a felnőttképzési akkreditációs tanúsítvány másolatát szintén a TVP-n kell feltölteni.

2 I. A képző szervezet nyilvántartásba vételhez szükséges adatai 1. Az intézmény hivatalosan használt teljes neve Az intézmény teljes, rövidítések nélküli nevét kell megadni (pl. Kft. helyett Korlátolt Felelősségű Társaság). 2. Az intézmény hivatalosan használt rövidített neve Az intézmény hivatalosan használt rövidített nevét szükséges feltüntetni, amennyiben van ilyen (Minta Albert Felnőttképző Intézet esetében MA Felnőttképző Intézet). 3. Adószám Itt az intézmény adószámát kell megadni. 4. Az intézmény felnőttképzési nyilvántartásba vételi száma, akkreditációs lajstromszáma, OM azonosítója (amennyiben releváns) a) A felnőttképzést folytató intézmény nyilvántartásba vételi számát kell feltüntetni. b) Az intézmény felnőttképzési akkreditációs lajstromszámát kell feltüntetni (amennyiben rendelkezik ilyennel). c) Az OM által kibocsájtott intézményi azonosító feltüntetése abban az esetben szükséges, amennyiben az intézmény rendelkezik ilyen számmal (jellemzően felsőoktatási intézmények). 5. Az intézmény székhelyére vonatkozó adatok Ebben a mezőben az intézmény székhelyét kell megadni. Irányítószám: a székhely postai irányítószámok jegyzéke szerinti postai irányítószám. Helységnév: a székhely postai irányítószámok jegyzéke szerinti helységnév. Közterület neve: a közterület teljes, hivatalos neve (pl. Erzsébet királyné, Harminckettesek). Közterület jellege: a közterület jellege (utca, út, tér, lépcső, sétány, stb.) rövidítés nélkül Házszám: A székhely házszámát kell beírni (szükség esetén kötőjellel, pl ). 6. Az intézmény levelezési címe (amennyiben eltér a székhely címétől) Ha a székhely egyben a levelezési cím is, akkor ezt a mezőt üresen kell hagyni! Ha nem azonos a levelezési cím a székhely címével, akkor itt az intézmény levelezési címét kell megadni: irányítószám, helységnév, közterület neve, jellege és házszám, vagy postafiók megjelölésével Az intézmény egyéb elérhetőségei Telefonszám, faxszám: ország hívószáma/körzetszám/telefonszám formátumban. Weboldal címét kell feltüntetni. 9. Állandó képzési helyszínei (amennyiben releváns) A rovatot abban az esetben szükséges kitölteni, amennyiben az intézmény rendelkezik állandó képzési helyszínnel, és a minősítésre benyújtott programot részben vagy egészében itt tervezi megvalósítani. A helyszín(ek)et az intézmény székhelyének a címéhez hasonlóan kell megadni. Háromnál több képzési helyszín esetén kérjük, új sorok beszúrásával folytassa a képzési helyszínek felsorolását.

3 10. A képzésért felelős vezető neve, elérhetősége A képzésért felelős vezető nevét és beosztását kell feltüntetni, telefonos és elektronikus ( cím) elérhetőségével. 11. A képzési referens neve, elérhetősége A képzési referens nevét és beosztását kell feltüntetni, telefonos és elektronikus ( cím) elérhetőségével. 12. A minősítési díj befizetésének módja A minősítési díj befizetési módjának feltüntetése (belföldi készpénz-átutalási megbízás, átutalás, stb.). II. A továbbképzési programra vonatkozó adatok 2.1. A továbbképzési program címe A benyújtott továbbképzési program a programjegyzéken az itt megadott címen szerepel majd, ezért célszerű rövid, a program tartalmát kifejező megnevezést választani. A továbbképzés címének egyértelműen utalnia kell a választott témakörre, a továbbképzés tartalmára. Ha a program megnevezése túl általános, akkor nem orientálja kellőképpen a továbbképzésre jelentkezőket. Erre való tekintettel kérjük, a képzés megnevezése feleljen meg a tisztességes tájékoztatás követelményeinek. A program címe nem lehet megtévesztő, annak alkalmasnak kell lennie az érdeklődők korrekt tájékoztatására A továbbképzési program témacsoportja, fajtája A következő témacsoportok különíthetők el: a) Közszolgálati továbbképzés: Általános közigazgatási ismereteket közvetítő képzés, amelynek célja a központi szinten elfogadott és kihirdetett jogszabály (törvény, kormányrendelet és/vagy miniszteri rendelet), vagy országos jelentőségű stratégiai dokumentum, fejlesztési folyamat megismerésének, megértésének és végrehajtásának elősegítése. Ide tartoznak a szakvizsgára való felkészülést moduláris rendszerben segítő képzések is. b) Vezetőképzés: A vezetői feladatok ellátásához szükséges ismeretek, képességek, készségek, attitűdök és viselkedésre irányuló témák, amelyek általános készségek és specifikus készségek fejlesztésére irányulnak. Keretében megvalósul a vezetői utánpótlás-képzés, a továbbképzés és a kiválósági képzés. c) Szakmai és kompetenciafejlesztő képzés, amelynek lehetséges fajtái: - jogalkalmazás javítását támogató funkcionális ismereteket fejlesztő képzés: Olyan jogalkalmazói ismeretek fejlesztése, amelyek egyes funkcionális területeken (pl. HR, intézményi pénzügy, stb.) szükségesek. - személyes készségfejlesztés: Mindazoknak a készségeknek a fejlesztése, amelyek gyakorlati alkalmazása révén nő a tisztviselők egyéni hatékonysága és a szervezet teljesítménye. Ilyen készségfejlesztési területek az alábbiak lehetnek: együttműködés, kommunikáció, prezentáció, tárgyalás, team-építés, konfliktuskezelés, motiváció, problémamegoldás, stb.

4 - szakmai kompetenciafejlesztés: Terület-, intézmény-, munkakör-specifikus szakmai ismeretekre és ezek alkalmazására irányuló képzések (például szaknyelvi képzés, köznevelési szakértői szakmai ismeretbővítés, stb.) A továbbképzési program tartalmának rövid kifejtése A programjegyzékben megjelenik a továbbképzési program tartalmának rövid kifejtése is, melynek tömör megfogalmazása (minimum 3, maximum 5 sor) segíti a felhasználók eligazodását a változatos kínálaton belül A továbbképzési program célja Kérjük, határozza meg a továbbképzési program céljaként azt a többlettudást (ismeretet és/vagy kompetenciát), amellyel a képzésben résztvevő a továbbképzési program elvégzését követően rendelkezni fog. A képzési cél pontos meghatározása alapvető elvárás a képzési programmal szemben. A programminősítés vizsgálata alapvetően arra irányul, hogy a képzési program alkalmas-e a képzési célként megfogalmazottak elérésére, megvalósítható-e a tervezett módon, és megfelel-e a felnőttképzés módszertani követelményeinek. A képzési cél megfogalmazása alapján, az érdeklődő számára egyértelműen azonosítható kell, hogy legyen a képzés elvégzésével megszerezhető tudás, továbbfejlesztett képesség vagy kompetencia. Ennek megfelelően a képzési célnak egyértelműnek és konkrétnak kell lennie! A képzési célok meghatározására többféle gyakorlat is van. A kompetenciafejlesztésre alapozott képzések programjaiban a célmeghatározásra leggyakrabban alkalmazott mondatszerkezet: A képzés sikeres elvégzésével a résztvevő képes lesz munkafeladatai során (gyorsan és pontosan / kis segítséggel / önállóan stb. - a kompetenciaszint választható) alkalmazni nyitó szöveg folytatása. A célmeghatározás ugyanakkor nemcsak kompetenciák fejlesztésére vonatkozhat, hanem ismeretek, készségek, képességek, sőt akár attitűdrendszer fejlesztésére, bővítésére is. Ezek a meghatározások éppúgy érvényesek lehetnek, mint az előző, kompetencia alapú célkijelölés, azonban csak abban az esetben, ha az elsajátítandó ismeret, készség, képesség, vagy a fejlesztendő attitűd konkrétan megnevezett. A jellemzően új ismereteket nyújtó, meglévő ismereteket bővítő képzések esetén alkalmazható a következő fordulat: A résztvevő a képzés során elsajátítja/megismeri a.ismereteket. Bővülni fog a résztvevő szakterülete vonatkozó szókincse, képes lesz gondolatai szabatosabb kifejtésére... stb. Példa a képzési cél konkrét, helyes megfogalmazására: A képzés célja az etikus közszolgálati ügyfélbarát magatartás kialakítása/megerősítése, az ügyfélcentrikus attitűd fejlesztése. A képzés során alkalmazott eljárások hatására fejlődik a résztvevők empatikus kapcsolatteremtési és asszertív kommunikációs képessége.

5 2.5. A továbbképzési program célcsoportja Kérjük, hogy határozza meg egyértelműen a továbbképzési program célcsoportját, mindazoknak a körét, akik számára a program ajánlható! A program célcsoportjának korrekt meghatározása teljes egészében a képzési program kidolgozójának a joga, egyben az érdeke és felelőssége. A célcsoport meghatározásánál a következőkre kell figyelemmel lenni: a) a célcsoport számára a képzési célnak fontosnak és elérhetőnek kell lennie; b) a célcsoportnak egyértelműen meghatározottnak, és elérhetőnek kell lennie. Kérjük, az igen szó melletti négyzet bejelölésével nyilatkozzon, hogy a megjelölt célcsoport teljes mértékben azonos a jogszabályban meghatározott célcsoporttal! Figyelem! Minősített továbbképzési program célcsoportja csak közszolgálati tisztviselői körben határozható meg! 2.6. A továbbképzési program elsajátítása során megszerezhető kompetenciák Kérjük, nevezze meg a program során megszerezhető, illetve fejleszthető kompetenciákat, amelyek konkrétan feltételezik a résztvevő ismereteinek, készségeinek, képességeinek bővülését a program sikeres elvégzése által. (A program által érintett kompetenciák megnevezését, kiválasztását az 1. sz. mellékletben található kompetencialista segíti, de ebben nem szereplők is használhatók.) A megnevezettek között egyaránt szerepelhetnek kulcs-, általános munkaköri, vezetői vagy speciális munkaköri kompetenciák is tetszőleges, de reális számban. Kompetencia: a felnőttképzésben részt vett személy ismereteinek, készségeinek, képességeinek, magatartási, viselkedési jegyeinek összessége, amely által a személy képes lesz egy meghatározott feladat eredményes teljesítésére. Nyelvi programok minősítését kérelmezők e helyen szó szerint idézhetik a KER (Közös Európai Referenciakeret) megfelelő meghatározásait, leírásait, amennyiben a kérelem a KER szintekhez igazodik. Nem elegendő, ha csak annyit írnak: a szintnek megfelelő kompetenciák. Gondolják végig, és a program céljának megfelelően fejtsék ki milyen kompetenciákkal fognak rendelkezni a résztvevők a program elvégzésekor A továbbképzési programban való részvétel feltételei A programba való bekapcsolódás feltételeinél azokat az objektív, mérhető paramétereket kell meghatározni, amelyek igazolása esetén a jelentkező a képzési program résztvevőjévé válhat. Előzetesen Amennyiben a képzésbe való bekapcsolódás végzettséghez kötött, úgy legalább a végzettség szintjét, konkrétabb elvárás esetén a végzettség szakmai irányát, még konkrétabb előírás esetén a végzettség pontos megnevezését is meg kell adni. Szakmai gyakorlat, előzetesen teljesített program, végzettség elvárása esetén az elvárás pontos és egyértelmű meghatározása szükséges az objektív feltételek azonosításához.

6 2.8. A továbbképzési program típusa Kérjük, jelölje a program szempontjából megfelelő programtípus(oka)t. Ha nem szerepel a felsoroltak között, nevezze meg és írja be az Egyéb mezőbe! Az A), B) és C) típusból csak egy jelölhető meg. Ugyanakkor, amennyiben blended learning programot választ, a c) kiválasztása mellett, a jelenléti részre vonatkozóan az a) pontban felsorolt lehetőségek közül is jelölje meg a képzés jelenléti részének típusát (típusait). A) Jelenlétet igénylő programok Az itt felsorolt oktatási formák közül egyszerre több is megjelölhető. Előadás: Olyan képzési forma, amely frontális oktatási módszerre épül, nem interaktív, nagyobb létszámú csoport képzését szolgálja, és elsősorban az oktató szóbeli magyarázata segíti a résztvevőt az ismeretek elsajátításában. Szeminárium: Általában egyszerre kis létszámú résztvevő egyidejű elméleti felkészülését szolgáló, az oktató és a résztvevő személyes közreműködését is igénylő foglalkozás. Műhelymunka: Általában egyszerre kis létszámú résztvevő egyidejű felkészülését szolgáló, az oktató és a résztvevő személyes közreműködését is igénylő foglalkozás, amelynek célja új ismeretek szerzése, meglévő ismeretek elmélyítése gyakorlatorientált formában, elsősorban önálló vagy csoportmunkában, folyamatos interakció mellett. Konzultáció: Általában egyszerre kis létszámú résztvevő egyidejű elméleti és gyakorlati felkészülését szolgáló, az oktató és a résztvevő személyes közreműködését is igénylő foglalkozás, amely elsősorban a már megszerzett ismeretek frissítésére, a felmerült kérdések megválaszolására, gyakorlati feladatok, esettanulmányok megismerésére irányul. Tréning: A tréning egy olyan komplex képzési, továbbképzési eljárás (módszer-együttes), amelynek keretében célorientált (igény szerinti) tartalmú, továbbá bizonyos kompetenciák megszerzésére irányuló felkészítés történik. A tréning során a résztvevők feldolgozzák a szükséges elméleti ismereteket, biztosítják azok alkalmazását visszacsatolással összekapcsolva. B) E-learning Olyan, számítógépes hálózaton elérhető nyitott tér- és időkorlátoktól független képzési forma, amely a tanítási-tanulási folyamatot hatékony, optimális ismeretátadási, tanulási módszerek birtokában megszervezve mind a tananyagot és a tanulói forrásokat, mind a tutor-tanuló kommunikációt, mind pedig az interaktív számítógépes oktatószoftvert egységes keretrendszerbe foglalva hozzáférhetővé teszi a tanuló számára. C) Blended-learning: a jelenléti képzés és az e-learning kombinációja A továbbképzési program óraszáma a választott képzési program esetében Az óraszámok meghatározásánál minden esetben 45 percet kell 1 órának tekinteni!

7 A tervezett képzési időt a továbbképzést folytató intézmény határozza meg, saját belátása szerint. Fontos azonban, hogy az óraszám összefügg a tananyagmennyiséggel, a képzés, a tanulásszervezés módszereivel, a bemeneti és kimeneti követelményszintekkel, a célcsoporttal, stb. A tervezett képzési idő a tanegységek/modulok kidolgozását követően határozható meg, a tanegység/modul óraszámok összegzésével. Fordított eset is lehetséges, amikor a képzés összes óraszáma a kiinduló pont, de az képzéstervezi szempontból nem tekinthető optimális megoldásnak, hiszen nem abból indul ki, hogy egy adott teljesítménytöbblet, az adott célcsoportban, adott módszerrel mennyi idő alatt érhető el. Az óraszámokat attól függően is meg kell bontani, hogy a jelenlétin belül mennyi az elméleti vagy gyakorlati jellegű képzés óraszáma. Egy blended learning program esetében mind az e-learning, mind a jelenléti képzésen belül is meg kell adni, hogy az milyen arányban tartalmaz elméleti és gyakorlati órákat. A képzési tartalmak elsajátításához szükséges egyéni, a programalkotó által nem szabályozott tanulási idő nem része a képzés óraszámának (ide nem értve az e-learning tartalom megtekintésének, on-line feldolgozásának az időtartamát). A tervezett képzési idő meghatározásánál gyakori hiba, hogy a tanegységek/modulok óraszáma összességében eltér a képzés óraszámától! A továbbképzési program csoportlétszáma A maximális csoportlétszámra vonatkozóan az alábbi irányszámokat, ajánlásokat határozza meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető és Továbbképzési Intézete: interakció nélküli, hagyományos előadás esetén: kb fő interakcióval, konzultációs lehetőséggel kiegészített elméleti képzés esetén: kb fő gyakorlati képzés esetén (pl. tréning): kb. 12 fő nyelvi vagy informatikai képzés esetén: kb fő A meghatározott irányszámoktól el lehet térni, de az eltérést minden esetben indokolni kell annak érdekében, hogy a képzési program megvalósíthatósága objektív módon mérlegelhető legyen! A képzési programban való részvétel során teljesítendő feltételek Kérjük, hogy határozza meg mindazokat a feltételeket, amelyeket a képzésben szereplőknek a programban való részvétel során teljesítenie kell. A közszolgálati továbbképzési rendszerben a részvétel követésének módja a résztvevő által aláírt, naponta vezetett jelenléti ív.

8 A megengedett hiányzás azt a mértéket jelenti, amely felett a résztvevő nem kaphatja meg a képzési program sikeres elvégzését tanúsító dokumentumot, illetve a képzésben való részvétele a hiányzás túllépése esetén nem lehetséges. A megengedett hiányzás általánosan elfogadható mértéke a kontaktórák 20%-a, de minden esetben a képzési program jellegéhez, követelményeihez illeszkedőnek kell lennie. A megengedett hiányzást a kontaktórák arányában és/vagy konkrét óraszámmal egyaránt meg lehet adni. Az itt szereplő adat a képzés egészére vonatkozik. Egyéb feltétel lehet minden olyan elvárás, amelyet a résztvevőnek a képzési program elvégzése során valamennyi tanegységre/modulra érvényesen teljesítenie kell. Pl. napi szintű személyes elérhetőség biztosítása A továbbképzési program teljesítése során alkalmazott ismeretellenőrzési és/vagy számonkérési formák Mind a jelenléti, mind az e-learninges képzés esetében szükséges meghatározni a képzési folyamatba ágyazott ismeretellenőrzés, számonkérés formáját, rendszerességét, tartalmát, az ezekhez kapcsolódó minősítéseket, a minősítésekhez tartozó követelményszinteket (%), továbbá a sikertelen teljesítés következményét (pl. nem vehet részt a záróvizsgán). Blended learning képzés esetén mindkét oszlopban rögzíthetőek követelmények A továbbképzési program zárása Ebben a pontban nem a képzés közbeni számonkérés, hanem a képzés végén alkalmazott az egész képzésre vonatkozó zárás módját, formáját, feltételeit kell meghatározni. Valamennyi minősített program esetében kötelező az előírt követelmények elsajátításának ellenőrzése, a résztvevők felé történő visszacsatolás. Ez bármilyen formában történhet. Hagyományos záró számonkérés (pl. teszt, írásbeli, szóbeli vizsga stb.) hiánya esetén a visszacsatolás egyéb formáját kell a zárás módja mezőben feltüntetni (pl. az oktató/tréner szóbeli visszajelzése, értékelése a célban meghatározottak elsajátításának eredményességéről). Amennyiben a program során tanegységenként/modulonként történik a számonkérés, de a programhoz külön zárás nem kapcsolódik, úgy a képzés zárásának feltételei azonosak lehetnek az adatlap pontjában meghatározottal. Ebben az esetben elegendő a pontra történő hivatkozás, és a program zárásának módja például a program sikeres elvégzését igazoló irat átadása lehet A továbbképzési program elvégzését igazoló irat Az adatlapon felkínált változatok közül való választással, vagy a képzés zárásakor alkalmazott irat megnevezésével és beírásával teljesíthető. A kiadott dokumentum megnevezésével kapcsolatban azonban figyelembe kell venni, hogy a nemzeti felsőoktatásról szóló évi CCIV. Törvény 51. -ának (4) bekezdése értelmében oklevelet képzés igazolásként csak felsőoktatási intézmény adhat ki.

9 A közszolgálati továbbképzési rendszerben a program sikeres elvégzését követően az alábbi iratok adhatók ki: bizonyítvány, tanúsítvány, igazolás Igénybevétel esetén a továbbképzési program egy főre eső díja Kérjük, forintban határozzák meg (közszolgálati vagy vezetőképzés esetén a 12/2013 sz. KIM miniszteri utasítás díjszámítást tartalmazó mellékletének figyelembe vételével) azt az összeget, amelyet a képzés igénybevétele esetén résztvevőnként fizetni kell. III. A továbbképzési program tartalmára vonatkozó információk 3.1. A továbbképzés programja, a megvalósítás módszerei, ütemezése Továbbképzési modulnak a továbbképzési rendszerben meghatározott programot alkotó, logikailag összetartozó ismeretanyagokat, önállóan is elsajátítható tanulási egységeket nevezzük. 1 Modulok esetén meg kell határozni a modult záró ismeretellenőrzés módszerét, és az értékelés mikéntjét, tananyagegység, fejezet esetén ez nem feltétlenül szükséges. A program tanegységeit/moduljait értelemszerűen megnevezésük felsorolásával kell azonosítani. A moduloknak/tanegységeknek sorfolytonos számozásúnak kell lenniük. Az egy modulból/tanegységből álló képzés is minősítethető, amennyiben az megfelel a képzési programmal szemben támasztott elvárásoknak! 1 a közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről szóló 273/2012. (IX.28.) rendelet 2.. (1) bekezdés q) pontja

10 Modul, képzési egység időtartama: tanórában jelölje meg az egyes tananyagrészek időtartamát (1 tanóra = 45 perc). Nem egész órákat is fel lehet tüntetni! A továbbképzési program moduljainak, képzési egységeinek meghatározása, tartalmi kifejtése: az egyes tanegységek, képzési részek nevét, rövid tartalmát írja le ebben a mezőben. Alkalmazott képzési módszer/munkaforma: Munkaformának, továbbképzési formájának nevezzük a tanulás szervezésének kereteit. Jellemző munkaformák: frontális, kiscsoportos, pármunka vagy önálló munka. Az oktatási módszerek olyan egyszerű és összetett tevékenységek, amelyek segítségével megoldhatók a tanulási-tanítási folyamat valamely szakaszának feladatai. A felnőttoktatás módszertanában figyelembe kell vennünk, hogy a felnőtteknél a tanulás az elsődleges, ahhoz kell megválasztani a szükséges tanítási tevékenységet. Módszernek nevezzük tehát az oktató által alkalmazott stratégiákat, eljárásokat és technikákat. Alkalmazott ismeretellenőrzési módszer: Az ellenőrzés a tudáselsajátítás mértékének kontrollja. Az ellenőrzés funkciója annak vizsgálata, hogy a képzés megfelelt-e a kitűzött céloknak, illetve, hogy sikerült-e a tervezett célokhoz közelebb kerülni. Ez lehet beszélgetés, vita, portfólió, prezentáció, teszt, írásbeli dolgozat: teszt, kutatás, elemzés, szóbeli beszámoló; szóbeli, írásbeli vizsga stb. Alkalmazott oktatástechnológiai eszközök: A segédanyagok, segédeszközök olyan tárgyi eszközök, amelyek a módszertani megvalósításhoz szükségesek, de nem részei az oktatóterem felszereltségének. Ilyenek lehetnek a szemléltető eszközök, speciális papír-írószerek stb. A tanegység/előadás/modul elsajátítását segítő tananyagrész: amennyiben szakirodalom, szakanyag is tartozik a képzéshez, akkor itt tudja feltüntetni az adott modulhoz, tanegységhez tartozó szakirodalmat (szükség esetén oldalszám vagy fejezet megjelölésével). IV. A továbbképzési program megvalósítására vonatkozó információk A továbbképzési programok meghatározott követelményrendszere alapján zajló továbbképzési tevékenység, amely - magában foglalja a képzésszervezési feladatok ellátását, valamint - az oktatáshoz szükséges személyi és tárgyi feltételek biztosítását a kitűzött oktatási célok megvalósítása érdekében Kérjük, nyilatkozzon képzésszervezési tevékenységéről oly módon, hogy megjelöli az alábbiakban felsorolt lehetőségek közül a megfelelőt! E pontban a képzésszervezési tevékenység vonatkozásában a felsorolt lehetőségek közül meg kell jelölni a megfelelő választ.

11 4.2. Kérjük, nyilatkozzon a minősített programban résztvevő oktatóról oly módon, hogy megjelöli az alábbiakban felsorolt lehetőségek közül a megfelelőt! E pontban a minősített programban részt vevő oktatók vonatkozásában a felsorolt lehetőségek közül meg kell jelölni a megfelelő választ A program megvalósítására vonatkozó egyéb szabályozások Csak azok felsorolása szükséges, amelyek a felnőttképzésre vonatkozó általános jogi szabályozáson túlmenően szabályozzák a program megvalósítását. Ilyenek nemcsak jogszabályok lehetnek, hanem szabványok, vállalati képzések esetében intézményi belső utasítások, stb. A nyelvi programok megvalósítását, főleg, ha nyelvvizsgára irányulnak, jelentősen befolyásolhatják a nyelvvizsgáztatással, nyelvvizsgákkal kapcsolatos jogszabályok és előírások Tervezett továbbképzés indítása megyék szerint (A megyét jelölje x-szel! ) Annak a programtulajdonosnak, aki több megyében (illetve a fővárosban) is vállalja a továbbképzési programja megszervezését, a dokumentum ezen pontjában van lehetősége ezt jelezni. Az összes megye (és a főváros) megjelölésével a továbbképzést szervező vállalja, hogy felmerülő igény alapján az ország bármely megyéjében megszervezi továbbképzési programját. Ellenkező esetben értelemszerűen csak azt a megyét (a fővárost) szükséges bejelölni, amelyben tudja vállalni a továbbképzési program megtartását. Tisztán e-learning program esetén valamennyi megyét (és Budapestet) be kell jelölni. NYILATKOZAT Ha a minősítést kérő intézmény felelős vezetője a nyilatkozatot nem írja alá, akkor a program még ha meg is felel a formai és tartalmi követelményeknek - nem kerülhet fel a továbbképzési programjegyzékre.

Közszolgálati továbbképzés Minősítési adatlap Közszolgálati minősített továbbképzési programokhoz Útmutató a minősítési adatlap kitöltéséhez

Közszolgálati továbbképzés Minősítési adatlap Közszolgálati minősített továbbképzési programokhoz Útmutató a minősítési adatlap kitöltéséhez MU-TK-02 ÚTMUTATÓ A MINŐSÍTÉSI ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ Jelen útmutató célja, hogy segítséget nyújtson a továbbképzést folytató intézmények részére abban, hogy továbbképzési programjaik nyilvántartásba vételre

Részletesebben

SZÁMÍTÓGÉP AZ IRODÁBAN KÉPZÉSI PROGRAM

SZÁMÍTÓGÉP AZ IRODÁBAN KÉPZÉSI PROGRAM SZÁMÍTÓGÉP AZ IRODÁBAN KÉPZÉSI PROGRAM a Felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. tv. 12. (1) bekezdésének megfelelően. A képzési program Megnevezése Nyilvántartásba vételi száma Számítógép az irodában

Részletesebben

A tevékenység által, kreatív szemléletűek részére Szakszerű gyors módszerek elsajátítását, és a minőséget igénylők részére

A tevékenység által, kreatív szemléletűek részére Szakszerű gyors módszerek elsajátítását, és a minőséget igénylők részére I. ADATLAP - A program általános tartalma 1. A program megnevezése 1.1. Divat- és stílustervező felnőttképzés OKJ-s program esetén 1.2. OKJ száma is 54 211 07 0000 00 00 2. A program besorolása Csak egy

Részletesebben

A közszolgálati továbbképzés és vezetőképzés programjainak követelményrendszere a 2013. (átmeneti) évi tervezéshez

A közszolgálati továbbképzés és vezetőképzés programjainak követelményrendszere a 2013. (átmeneti) évi tervezéshez A közszolgálati továbbképzés és vezetőképzés programjainak követelményrendszere a 2013. (átmeneti) évi tervezéshez Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2013. január 1 Bevezető A közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

12/2013. (III. 14.) KIM utasítás a közszolgálati tisztviselők továbbképzésének minőségirányítási szabályzatáról

12/2013. (III. 14.) KIM utasítás a közszolgálati tisztviselők továbbképzésének minőségirányítási szabályzatáról 12/2013. (III. 14.) KIM utasítás a közszolgálati tisztviselők továbbképzésének minőségirányítási szabályzatáról A közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről szóló 273/2012. (IX. 28.) Korm. rendelet 3.

Részletesebben

Az értékelés rendszere - hasznos tanácsok az akkreditált képzési programokhoz

Az értékelés rendszere - hasznos tanácsok az akkreditált képzési programokhoz Az értékelés rendszere - hasznos tanácsok az akkreditált képzési programokhoz A képzések lényeges eleme az értékelés, hiszen ez alapján kap visszajelzést a résztvevő és az intézmény is a képzés hatékonyságáról.

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

SZÁMÍTÓGÉPES GRAFIKA KÉPZÉSI PROGRAM

SZÁMÍTÓGÉPES GRAFIKA KÉPZÉSI PROGRAM SZÁMÍTÓGÉPES GRAFIKA KÉPZÉSI PROGRAM a Felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. tv. 12. (1) bekezdésének megfelelően. A képzési program Megnevezése Nyilvántartásba vételi száma Számítógépes grafika E-000976/2014/D002

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. nyelvi programkövetelmény nyilvántartásba vételére vonatkozó javaslat benyújtásához

TÁJÉKOZTATÓ. nyelvi programkövetelmény nyilvántartásba vételére vonatkozó javaslat benyújtásához TÁJÉKOZTATÓ nyelvi programkövetelmény nyilvántartásba vételére vonatkozó javaslat benyújtásához A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény 19. (3) bekezdése értelmében nyelvi programkövetelmények

Részletesebben

Képzés megnevezése: ÚJ PREZENTÁCIÓS MÓDSZEREK A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓÉRT A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSBEN

Képzés megnevezése: ÚJ PREZENTÁCIÓS MÓDSZEREK A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓÉRT A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSBEN Képzés megnevezése: ÚJ PREZENTÁCIÓS MÓDSZEREK A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓÉRT A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSBEN A képzés célja A vállalkozások hatékonyságának növelése a munkatársak kommunikációs technikájának, eszközeinek,

Részletesebben

Útmutató minősített továbbképzési program adatlapjának kitöltéséhez MU-TK-02 ÚTMUTATÓ A BA-TK-02 MINŐSÍTÉSI ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ

Útmutató minősített továbbképzési program adatlapjának kitöltéséhez MU-TK-02 ÚTMUTATÓ A BA-TK-02 MINŐSÍTÉSI ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ MU-TK-02 ÚTMUTATÓ A BA-TK-02 MINŐSÍTÉSI ADATLAP KITÖLTÉSÉHEZ Az útmutató célja, hogy segítséget nyújtson a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (továbbiakban: NKE) és a közigazgatási szervek képzési referensei,

Részletesebben

belső továbbképzési program egyszerűsített nyilvántartásba vételi adatlapjának kitöltéséhez ÚTMUTATÓ

belső továbbképzési program egyszerűsített nyilvántartásba vételi adatlapjának kitöltéséhez ÚTMUTATÓ ÚTMUTATÓ A közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről szóló 273/2012. (IX. 28.) Korm. rendelet (továbbiakban: Rendelet) előírja a közszolgálati tisztviselők továbbképzésének kötelezettségét. A jogszabály

Részletesebben

A villamosipari műszaki ábrázolásban a jelölések, a szabványok helyes alkalmazásának. Szabványos villamos rajzok készítése, olvasása és értelmezése

A villamosipari műszaki ábrázolásban a jelölések, a szabványok helyes alkalmazásának. Szabványos villamos rajzok készítése, olvasása és értelmezése II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 2.1 Általános képzés 2.2 Nyelvi képzés 2.3 Szakmai képzés X

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 2.1 Általános képzés 2.2 Nyelvi képzés 2.3 Szakmai képzés X I. ADATLAP - A program általános tartalma 1. A program megnevezése 1.1. Ruhaipari technikus OKJ-s program esetén 1.2. OKJ száma is 54 542 01 0010 54 02 2. A program besorolása Csak egy terület jelölhető

Részletesebben

Ügyfélkapcsolat szerviztevékenység gyakorlása

Ügyfélkapcsolat szerviztevékenység gyakorlása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Informatikai, munkaszervezési és -tervezési, technológiai alaptevékenységek végzése

Informatikai, munkaszervezési és -tervezési, technológiai alaptevékenységek végzése II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai 1.1. Program megnevezése Webszerkesztés, a web programozás alapjai 1.2.. A modul sorszáma 1 1.3. A modul megnevezése Web

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 3. SZ. MELLÉKLET Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11.

Részletesebben

Villamos, hidraulikus, pneumatikus hibafeltárás.

Villamos, hidraulikus, pneumatikus hibafeltárás. II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP Programmodul részletes bemutatása 3. SZ. MELLÉKLET Valamennyi programmodulra különkülön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése

Részletesebben

A modul megnevezése: A modul azonosítója: Módszertani / oktatástechnikai készségek megerősítése

A modul megnevezése: A modul azonosítója: Módszertani / oktatástechnikai készségek megerősítése A modul megnevezése: Módszertani / oktatástechnikai készségek megerősítése A modul azonosítója: Szelektív hulladékgyűjtés és kezelés (képzők képzése) 620020-04 4. modul (WASTE project) A tervezett képzési

Részletesebben

PLC és számítógép hálózat, programozás, ellenőrzés végrehajtása és értékelése

PLC és számítógép hálózat, programozás, ellenőrzés végrehajtása és értékelése II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM. 1. A képzési program

KÉPZÉSI PROGRAM. 1. A képzési program A helyzetfiiggő és hatékonyan szervező vezető vezetői készségfejlesztés KÉPZÉSI PROGRAM 1. A képzési program 1,1. Képzés megnevezése A helyzetfuggő és hatékonyan szervező vezető vezetői készségfejlesztés

Részletesebben

Elektronikai alkalmazások a korszerű gépjárművekben

Elektronikai alkalmazások a korszerű gépjárművekben Elektronikai alkalmazások a korszerű gépjárművekben Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Az egész életen át tartó tanulás fejlesztése az intézmények közötti nemzetközi együttműködéssel

Részletesebben

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 1.1. Tudással a termelékenységért, a megbízható üzemelésért és a biztonságért (24 órás)

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 1.1. Tudással a termelékenységért, a megbízható üzemelésért és a biztonságért (24 órás) 1. A program megnevezése I. ADATLAP - A program általános tartalma 1.1. Tudással a termelékenységért, a megbízható üzemelésért és a biztonságért (24 órás) OKJ-s program esetén 1.2. OKJ száma is - 2. A

Részletesebben

Továbbképzési tájékoztató 2018.

Továbbképzési tájékoztató 2018. Agresszió- és konfliktuskezelés óvodapedagógusoknak 30 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 23/221/2015. (e-learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 2018. 1

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 2. SZ. MELLÉKLET Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. SZ. MELLÉKLET Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai 1.1. Program megnevezése Digitális fényfépezés alapismeretei 1.2.. A modul sorszáma 2 1.3. A modul megnevezése A fényképezés

Részletesebben

Felnőttképzési nyelvi programkövetelmények Tananyag

Felnőttképzési nyelvi programkövetelmények Tananyag Szerző: Dányi Lászlóné Szakmai lektor: Salusinszky András Felnőttképzési szakértők továbbképzése, az új jogforrások alkalmazására való felkészítése 2014 Felnőttképzési nyelvi programkövetelmények Tananyag

Részletesebben

Végső beállitási valamint üzemeltetési és karbantartási, ellenőrzési műveletek és bizonylatolás.

Végső beállitási valamint üzemeltetési és karbantartási, ellenőrzési műveletek és bizonylatolás. II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

I. ADATLAP - A program általános tartalma

I. ADATLAP - A program általános tartalma I. ADATLAP - A program általános tartalma 1. A program megnevezése 1.1. Kompetencia- és készségfejlesztő, ismeretfelújító, képzésre felkészítő tréning OKJ-s program esetén 1.2. OKJ száma is - 2. A program

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai 1.1. Program megnevezése Elektronikai alkalmazások a korszerű gépjárművekben 1.2.. A modul sorszáma 3 1.3. A modul megnevezése

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP Programmodul részletes bemutatása 3. SZ. MELLÉKLET Valamennyi programmodulra különkülön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése

Részletesebben

I. ADATLAP - A program általános tartalma

I. ADATLAP - A program általános tartalma I. ADATLAP - A program általános tartalma 1. A program megnevezése 1.1. Minősített hegesztő (135) OKJ-s program esetén 1.2. OKJ száma is nincs 2. A program besorolása Csak egy terület jelölhető meg! 2.1

Részletesebben

Ellenörző és elökészítő, beállító műveletek és funkció próba elsajátítása

Ellenörző és elökészítő, beállító műveletek és funkció próba elsajátítása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

16/2014. (IV. 4.) NGM

16/2014. (IV. 4.) NGM 16/2014. (IV. 4.) NGM rendelet a felnőttképzési nyelvi programkövetelmények nyilvántartásba vételének követelményeiről és eljárási rendjéről, valamint a nyelvi képzés követelményei teljesítésének igazolásáról

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai 1.1. Program megnevezése Elektronikai alkalmazások a korszerű gépjárművekben 1.2.. A modul sorszáma 1 1.3. A modul megnevezése

Részletesebben

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 2.1 Általános képzés 2.2 Nyelvi képzés 2.3 Szakmai képzés X

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 2.1 Általános képzés 2.2 Nyelvi képzés 2.3 Szakmai képzés X I. ADATLAP - A program általános tartalma 1. A program megnevezése 1.1. Számítógép a munka világában OKJ-s program esetén 1.2. OKJ száma is - 2. A program besorolása Csak egy terület jelölhető meg! 2.1

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11.

Részletesebben

Tudomány Nyelviskola Kft 1033 Budapest, Tavasz utca 3, Nyilvántartási szám: E /2014

Tudomány Nyelviskola Kft 1033 Budapest, Tavasz utca 3, Nyilvántartási szám: E /2014 KÉPZÉSI PROGRAM 1. A képzési program 1.1. Megnevezése Asszertív kommunikációs tréning 1.2. OKJ azonosító - 1.3. Szakmai, vagy nyelvi programkövetelmény azonosítója - 1.4. Engedély megszerzését követően

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM. 1. A képzési program «B» képzési kör SEE-REUSE

KÉPZÉSI PROGRAM. 1. A képzési program «B» képzési kör SEE-REUSE KÉPZÉSI PROGRAM 1. A képzési program «B» képzési kör 1.1. Megnevezése Megújuló energetikai asszisztens 1.2. Szakmai, vagy nyelvi programkövetelmény azonosítója 1.3. Engedély megszerzését követően a nyilvántartásba-vételi

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM. 1. A képzési program «D» képzési kör E /2018/D A képzés során megszerezhető kompetenciák

KÉPZÉSI PROGRAM. 1. A képzési program «D» képzési kör E /2018/D A képzés során megszerezhető kompetenciák KÉPZÉSI PROGRAM 1. A képzési program «D» képzési kör 1.1. Megnevezése Környezetvédelmi termékdíj asszisztens 1.2. Engedély megszerzését követően a nyilvántartásbavételi szám E- 001831/2018/D007 1.3 Célcsoport

Részletesebben

Továbbképzési tájékoztató 2018.

Továbbképzési tájékoztató 2018. Együttnevelés: integráció, inklúzió 30 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 23/145/2015. (e-learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 2018. 1 KÉPZÉSI ALAPINFORMÁCIÓK

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai 1.1. Program megnevezése Elektronikai alkalmazások a korszerű gépjárművekben 1.2.. A modul sorszáma 2 1.3. A modul megnevezése

Részletesebben

Tudomány Nyelviskola Kft 1033 Budapest, Tavasz utca 3, Nyilvántartási szám: E /2014

Tudomány Nyelviskola Kft 1033 Budapest, Tavasz utca 3, Nyilvántartási szám: E /2014 KÉPZÉSI PROGRAM 1. A képzési program 1.1. Megnevezése Minőségügyi szemléletmód tréning 1.2. OKJ azonosító - 1.3. Szakmai, vagy nyelvi programkövetelmény azonosítója - 1.4. Engedély megszerzését követően

Részletesebben

Az iskolai rendszeren kívüli rendőr szakképzésben való részvétel feltételei

Az iskolai rendszeren kívüli rendőr szakképzésben való részvétel feltételei Az iskolai rendszeren kívüli rendőr szakképzés célja Az iskolarendszeren kívüli rendőr szakképzés célja, hogy a rendőrség középfokú szakképesítéshez kötött beosztásaiba előírt szakképzettség megszerzését

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY MEZŐGAZDASÁGI SZAKNYELVI ANGOLLAL BŐVÍTETT ANGOL NYELV 2015 TÁMOP-2.2.7-B-2-13/1-2014 0004 Békés Megyei Képzési Klaszter, avagy gyakorlatorientált ágazati szak- és felnőttképzési

Részletesebben

Hallgatói tájékoztató

Hallgatói tájékoztató Hallgatói tájékoztató Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. megbízásából a CC.Consultatio Kft. meghirdeti a Bevezetés a forrásanyagok kutatásába és tudományos on-line adatbázisok használata

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM C képzési kör C képzési kör

KÉPZÉSI PROGRAM C képzési kör C képzési kör KÉPZÉSI PROGRAM C képzési kör C képzési kör 2 KÉPZÉSI PROGRAM C képzési kör C képzési kör 1. A képzési program 1.1. Megnevezése Angol C2 1 1 018 - KER C1/CS30 1.2. OKJ azonosító -- 1.3. Nyelvi programkövetelmény

Részletesebben

KORSZERŰ ANDRAGÓGIAI ISMERETEK, KÉPZÉSI PROGRAM- ÉS TANANYAGFEJLESZTÉS MÓDSZERTANA KÉPZÉSI PROGRAM

KORSZERŰ ANDRAGÓGIAI ISMERETEK, KÉPZÉSI PROGRAM- ÉS TANANYAGFEJLESZTÉS MÓDSZERTANA KÉPZÉSI PROGRAM ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS KÉPZŐ KÖZPONT KORSZERŰ ANDRAGÓGIAI ISMERETEK, KÉPZÉSI PROGRAM- ÉS TANANYAGFEJLESZTÉS MÓDSZERTANA KÉPZÉSI PROGRAM Készült a TÁMOP-2.2.4/08/1-2009-0014 Trans-Fair projekt keretében

Részletesebben

Alapszintű számítástechnikai ismeretek pedagógusoknak 30 óra. Továbbképzési tájékoztató 2017.

Alapszintű számítástechnikai ismeretek pedagógusoknak 30 óra. Továbbképzési tájékoztató 2017. Alapszintű számítástechnikai ismeretek pedagógusoknak 30 óra Akkreditált pedagógus-továbbképzés Alapítási engedély nyilvántartási száma: 575-2/2017. (e-learning képzés) Továbbképzési tájékoztató 2017.

Részletesebben

Résztvevői ütemterv. A Szabad hozzáférésű komplex természettudományos tananyagok tanórai és tanórán kívüli felhasználása c. továbbképzési program

Résztvevői ütemterv. A Szabad hozzáférésű komplex természettudományos tananyagok tanórai és tanórán kívüli felhasználása c. továbbképzési program Résztvevői ütemterv A Szabad hozzáférésű komplex természettudományos tananyagok tanórai és tanórán kívüli felhasználása c. továbbképzési program A továbbképzés: alapítási engedély száma: óraszáma (megszerezhető

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. FIGYELEM! A kérelemben fontos a képzési körök pontos megjelölése az alábbiak figyelembe vételével:

TÁJÉKOZTATÓ. FIGYELEM! A kérelemben fontos a képzési körök pontos megjelölése az alábbiak figyelembe vételével: TÁJÉKOZTATÓ A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (a továbbiakban: Fktv.) értelmében engedélyezési eljárás kezdeményezésére a https://felnottkepzesiengedely.munka.hu on-line felületen elérhető

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása /1. Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM. 1. Képzési program megnevezése TANULÁSI EREDMÉNY ALAPÚ KÉPZÉSFEJLESZTÉS. 2. A képzés célcsoportja

KÉPZÉSI PROGRAM. 1. Képzési program megnevezése TANULÁSI EREDMÉNY ALAPÚ KÉPZÉSFEJLESZTÉS. 2. A képzés célcsoportja Tanulási Eredmény Alapú Képzésfejlesztő Műhely a en KÉPZÉSI PROGRAM 1. Képzési program megnevezése TANULÁSI EREDMÉNY ALAPÚ KÉPZÉSFEJLESZTÉS 2. A képzés célcsoportja A képzés a en folyó oktatásban résztvevő

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 4. SZ. MELLÉKLET Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A. A képzési program

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A. A képzési program KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A Megnevezése A képzési program OKJ azonosító 32 720 01 Szakmai, vagy nyelvi programkövetelmény azonosítója Engedély megszerzését követően a nyilvántartásba-vételi szám A képzési program

Részletesebben

Hallgatói tájékoztató. Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre

Hallgatói tájékoztató. Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre Hallgatói tájékoztató Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. a TÁMOP 3.4.2.B Sajátos nevelési igényű gyerekek integrációja (Szakszolgálatok fejlesztése)

Részletesebben

I. rész: Azonosító és címadatok

I. rész: Azonosító és címadatok KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a G1050-01 jelű, Állandó meghatalmazás és annak nyilvántartásba vétele iránti kérelem elnevezésű nyomtatványhoz Kérjük, olvassa el az Általános tájékoztató az Egységes Mezőgazdasági

Részletesebben

ITSZK 2.0 INTEGRITÁS TANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ KÉPZÉS TOVÁBBFEJLESZTÉSE

ITSZK 2.0 INTEGRITÁS TANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ KÉPZÉS TOVÁBBFEJLESZTÉSE ITSZK 2.0 INTEGRITÁS TANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ KÉPZÉS TOVÁBBFEJLESZTÉSE DR PALLAI KATALIN AZ INTEGRITÁS TUDÁSKÖZPONT VEZETŐJE 2014.09.21. 1 ITSZK 1.0 Fejlesztés még a feladatkört szabályozó kormányrendelet

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a szaktanácsadói tevékenység végzésére irányuló

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a szaktanácsadói tevékenység végzésére irányuló KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ a szaktanácsadói tevékenység végzésére irányuló pedagógustovábbképzésre, valamint Mesterpedagógus fokozat elérését célzó minősítési eljárásra való jelentkezés során benyújtandó személyi

Részletesebben

Tudomány Nyelviskola Kft 1033 Budapest, Tavasz utca 3, Nyilvántartási szám: E /2014

Tudomány Nyelviskola Kft 1033 Budapest, Tavasz utca 3, Nyilvántartási szám: E /2014 KÉPZÉSI PROGRAM 1. A képzési program 1.1. Megnevezése Kommunikációs tréning 1.2. OKJ azonosító - 1.3. Szakmai, vagy nyelvi programkövetelmény azonosítója - 1.4. Engedély megszerzését követően a nyilvántartásba-vételi

Részletesebben

Ifjúsági védőnő szakirányú továbbképzési szak

Ifjúsági védőnő szakirányú továbbképzési szak Ifjúsági védőnő szakirányú továbbképzési szak Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar 2007. Szakirányú továbbképzés I. Képzési és kimeneti követelmények 1. A kérelmező felsőoktatási intézmény neve, címe: Debreceni

Részletesebben

a felnőttképzés során végzett adatkezeléshez

a felnőttképzés során végzett adatkezeléshez A D A T K E Z E L É S I T Á J É K O Z T A T Ó a felnőttképzés során végzett adatkezeléshez 1. Adatkezelő megnevezése: Adatkezelő: Székhely: Postacím: E-mail: Honlap: (továbbiakban: Képző Intézmény) 9700

Részletesebben

Felnőttképzési tájékoztató

Felnőttképzési tájékoztató Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00373-2010 Felnőttképzési tájékoztató Jász-Nagykun-Szolnok Felnőttképzési programjai és szolgáltatásai 2012. 1 Bemutatkozás A Jász-Nagykun-Szolnok t (a továbbiakban

Részletesebben

Adj magadnak egy esélyt! Képzési díjmentes képzési programok felnőttek számára

Adj magadnak egy esélyt! Képzési díjmentes képzési programok felnőttek számára Adj magadnak egy esélyt! Képzési díjmentes képzési programok felnőttek számára TÁVI-02-2018 sz. Pályázat A Távoktatási Intézet (székhely: 2100 Gödöllő, Rét út 58.) pályázatot hirdet szakmai felnőttképzési

Részletesebben

Résztvevői ütemterv. IKT eszközök hatékony alkalmazása a természettudományos oktatásban c. továbbképzési program

Résztvevői ütemterv. IKT eszközök hatékony alkalmazása a természettudományos oktatásban c. továbbképzési program Résztvevői ütemterv IKT eszközök hatékony alkalmazása a természettudományos oktatásban c. továbbképzési program A továbbképzés: alapítási engedély száma: óraszáma (megszerezhető kreditpontok száma): 30

Részletesebben

Képzési program. A képzés megnevezése: CNC szerviz technológus. 1. A képzéssel megszerezhető kompetenciák:

Képzési program. A képzés megnevezése: CNC szerviz technológus. 1. A képzéssel megszerezhető kompetenciák: Képzési program A képzés megnevezése: CNC szerviz technológus 1. A képzéssel megszerezhető kompetenciák: 1.1. Számítógépeket kezel, szoftvereket használ 1.2. Alkalmazza a számítástechnikai ismereteit 1.3.

Részletesebben

A FELNŐTTKÉPZÉSI MŰKÖDÉSI FOLYAMATOK SZABÁLYOZÁSA A FEHÉR BOT ALAPÍTVÁNYNÁL

A FELNŐTTKÉPZÉSI MŰKÖDÉSI FOLYAMATOK SZABÁLYOZÁSA A FEHÉR BOT ALAPÍTVÁNYNÁL A FELNŐTTKÉPZÉSI MŰKÖDÉSI FOLYAMATOK SZABÁLYOZÁSA A FEHÉR BOT ALAPÍTVÁNYNÁL 1. A KÉPZÉSEK TERVEZÉSE, SZAKMAI ELŐKÉSZÍTÉSE A 2013. szeptember 1-jén hatályba lépő LXXVII. törvény értelmében a felnőttképzési

Részletesebben

Magyar joganyagok - 81/2004. (IX. 18.) ESzCsM rendelet - az egyes szociális szolgálta 2. oldal d) a képzésben résztvevő oktatók képesítése és a felhas

Magyar joganyagok - 81/2004. (IX. 18.) ESzCsM rendelet - az egyes szociális szolgálta 2. oldal d) a képzésben résztvevő oktatók képesítése és a felhas Magyar joganyagok - 81/2004. (IX. 18.) ESzCsM rendelet - az egyes szociális szolgálta 1. oldal 81/2004. (IX. 18.) ESzCsM rendelet az egyes szociális szolgáltatásokat végzők képzéséről és vizsgakövetelményeiről

Részletesebben

1. A KÉPZÉSI PROGRAM

1. A KÉPZÉSI PROGRAM KÉPZÉSI PROGRAM 1. A KÉPZÉSI PROGRAM 1.1. Megnevezése D képzési kör Első lépések a digitális világba - IKER 1. szintű képzés 1.2. OKJ azonosító - 1.3. Szakmai, vagy nyelvi programkövetelmény azonosítója

Részletesebben

Gyakornoki felkészítés programja

Gyakornoki felkészítés programja Gyakornoki felkészítés programja Intézmény: A program érvényessége: Készítette: Jóváhagyta: Bedőné Fatér Tímea mentor Készült a gyakornok pedagógussal egyeztetve.. gyakornok Különleges körülmény, melyhez

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY SZEMÉLYES KOMPETENCIA FEJLESZTÉS VÁLLALKOZÁSBAN DOLGOZÓ VEZETŐK RÉSZÉRE 2015 TÁMOP-2.2.7-B-2-13/1-2014 0004 Békés Megyei Képzési Klaszter, avagy gyakorlatorientált ágazati

Részletesebben

MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ

MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN NYILVÁNTARTOTT MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ (OKJ 54 344 02 0000 00 00) 2013. nyár Budapest 1 KÉPZÉSI ALAPINFORMÁCIÓK A képzésbe való bekapcsolódás feltételei: A Nemzetgazdasági Minisztérium

Részletesebben

3. szint Köznyelvi szöveg fogalmazása írásban 3. szint Olvasott szakmai szöveg megértése

3. szint Köznyelvi szöveg fogalmazása írásban 3. szint Olvasott szakmai szöveg megértése II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése. felhasználói leírás

Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése. felhasználói leírás Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése felhasználói leírás Tartalom 1. Belépés a felületre... 2 2. Adatok módosítása... 2 2.1. Helyes személyi adatok, végzettség és elvégzett

Részletesebben

Adatlap az iskolarendszeren kívüli képzésről 2014.

Adatlap az iskolarendszeren kívüli képzésről 2014. Az elektronikus adatszolgáltatás a 243/2011. (XI. 22.) Kormányrendelet alapján kötelező! Nyilvántartási szám:1665 Adatszolgáltatók: a 2013. évi LXXVII. törvény (a továbbiakban: új Fktv.) szerint felnőttképzést

Részletesebben

6. A tantervek szerepe az oktatás tartalmi szabályozásában

6. A tantervek szerepe az oktatás tartalmi szabályozásában TKO1108 Tanítás-tanulás 2. A pedagógiai folyamat tervezése, értékelése előadás 1. A tanári hivatásra készülünk: a pedagógiai tervezés, mint meghatározó tanári kompetencia 2. Alapfogalmak: tervezés, tanterv,

Részletesebben

Digitális kompetenciák fejlesztése a pedagógus-továbbképzésben

Digitális kompetenciák fejlesztése a pedagógus-továbbképzésben Digitális kompetenciák fejlesztése a pedagógus-továbbképzésben Könczöl Tamás igazgató elearning Igazgatóság Sulinet etanulás Módszertani és Kompetencia Központ Educatio KHT. IKT - Információs és Kommunikációs

Részletesebben

IFRS MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ

IFRS MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN NYILVÁNTARTOTT IFRS MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ OKJ 55 344 05 szakképesítés-ráépülés 1 KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ Készüljön fel a változásokra Ön is, és szerezze meg az IFRS mérlegképes könyvelő

Részletesebben

KÉPZÉS NEVE: Informatikai statisztikus és gazdasági tervezı TANTÁRGY CÍME: Kommunikáció és viselkedéskultúra. Készítette: Dr.

KÉPZÉS NEVE: Informatikai statisztikus és gazdasági tervezı TANTÁRGY CÍME: Kommunikáció és viselkedéskultúra. Készítette: Dr. Leonardo da Vinci Kísérleti projekt által továbbfejlesztett Szakmai program KÉPZÉS NEVE: Informatikai statisztikus és gazdasági tervezı TANTÁRGY CÍME: Kommunikáció és viselkedéskultúra Készítette: Dr.

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar ÜZLETI TANÁCSADÓ szakirányú továbbképzési szak Az üzleti tanácsadás napjaink egyik kulcsfontosságú ágazata az üzleti szférában. A tercier szektor egyik elemeként

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar EU PROJEKTMENEDZSER. szakirányú továbbképzési szak

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar EU PROJEKTMENEDZSER. szakirányú továbbképzési szak Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar EU PROJEKTMENEDZSER szakirányú továbbképzési szak Az EU projektmenedzser képzés a projektek sikeres előkészítésével, menedzselésével, végrehajtásával, és

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Tanulásfejlesztési tréning. Nyilvántartásba vételi szám: E-000819/2014/D006

TÁJÉKOZTATÓ. Tanulásfejlesztési tréning. Nyilvántartásba vételi szám: E-000819/2014/D006 TÁJÉKOZTATÓ Tanulásfejlesztési tréning /D006 A képzés során megszerezhető kompetenciák A képzésben résztvevő Ismeret: ismeri és meg tudja nevezni az élethosszig tartó tanulás szükségszerűségét, a tanulás

Részletesebben

M5004 FELADATOK. f) elegendő előny esetén meg tudja kezdeni a program előkészítését, és a feltételek megteremtését ISMERETEK

M5004 FELADATOK. f) elegendő előny esetén meg tudja kezdeni a program előkészítését, és a feltételek megteremtését ISMERETEK M5004 FELDTOK Felnőttoktatási és képzési tevékenysége során alkotó módon alkalmazza a felnőttek tanulásának lélektani 4 törvényszerűségeit a) a felnőtt tanuló motiválására formális tanulmányai 5 során

Részletesebben

Tudomány Nyelviskola Kft 1033 Budapest, Tavasz utca 3, Nyilvántartási szám: E /2014

Tudomány Nyelviskola Kft 1033 Budapest, Tavasz utca 3, Nyilvántartási szám: E /2014 KÉPZÉSI PROGRAM 1. A 1.1. Megnevezése Flip tréning - a magabiztos órai jelenlét technikája 1.2. OKJ azonosító - 1.3. Szakmai, vagy nyelvi programkövetelmény azonosítója - 1.4. Engedély megszerzését követően

Részletesebben