CITROËN BERLINGO KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "CITROËN BERLINGO KEZELÉSI ÚTMUTATÓ"

Átírás

1 CITROËN BERLINGO KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

2 A a -t választotta. Innovatív együttműködés A CITROËN és a TOTAL immár 35 esztendeje azon dolgozik, hogy a legújabb technológiák alkalmazásával a lehető legjobb motorokhoz a lehető legjobb kenőanyagokat fejlessze ki. A biztos választás A CITROËN és a TOTAL kutatócsoportjai azért egyesítették erőiket, hogy a legjobb motor-kenőanyag kombináció létrehozásával ügyfeleik mind nagyobb megelégedésére szolgáljanak. Ha Ön TOTAL kenőanyagot használ, biztos lehet benne, hogy CITROËN-je karbantartása, teljesítménye, illetve élettartama szempontjából is a legjobbat választotta. Ezért mondjuk, hogy a CITROËN a TOTAL-t választotta. A TOTAL a CITROËN partnere, tehát az Ön partnere is!

3 Köszönjük választását és gratulálunk új autójához! Kérjük, hogy mielőtt útra kelne, olvassa el figyelmesen ezt az ismertetőt. Megtalálható benne minden, a jármű vezetésével és a felszerelések működésével kapcsolatos információ, valamint azok az előírások, melyeket tanácsos betartania. Ez a kis könyv tartalmaz mindent, amit tudnia kell a karbantartásról és a folyamatos üzemeltetésről, s ami egyben új gépkocsija biztonságos, megbízható működésének garanciája is. Új autója alapos ismerete kellemesebbé teszi utazásait.

4 2 TARTALOMJEGYZÉK I I. fejezet A GÉPKOCSI ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA I Kulcsok, távvezérlés - Elemcsere a távvezérlőben 5-6 Az első, oldalsó és hátsó ajtók nyitása 7-14 A motorháztető nyitása 15 A rakodótér tetőnyílásának nyitása, tartórúd 16 A tüzelőanyag betöltése 17 Ülések 18 A kormánykerék beállítása 19 Légzsákrendszer 20 Biztonsági eszközök gyermekek részére A hátsó ülések megközelítése 23 Hátsó üléspad 24 Csomagtakaró 25 Csomagrögzítő háló Ablakemelő 27 Visszapillantó tükrök 28 Műszerfal 29 Műszerek Jelző- és vészjelző lámpák Menetellenőrzés Többfunkciós kijelző Jelzőberendezések Ablaktörlés, ablakmosás, páramentesítés és a fényszórók beállítása 41-42

5 TARTALOMJEGYZÉK 3 II II. fejezet A GÉPKOCSI VEZETÉSE II Kormányzár, gyújtás, önindító 45 A motor beindítása 46 Kézifék - ABS rendszer 47 Sebességváltókar - Sebességszabályozó automata Menetstabilizáló (ESP) 50 III III. fejezet KÉNYELMI BERENDEZÉSEK III Szellőzés, fűtés Légkondicionálás / pollenszűrő Szivargyújtó, hamutartók, rakodóhelyek, napellenző, mennyezetvilágítás, Kesztyűtartók / Ruhatartó háló 57 Többfunkciós tető Rádió-előkészítés, hangszórók elhelyezése 61 IV IV. fejezet KARBANTARTÁS IV Feltöltési szintek Szintek és ellenőrzésük Diesel befecskendező rendszer 71 A tüzelőanyag-ellátás megszakítása 72 Feltöltési mennyiségek 73

6 4 TARTALOMJEGYZÉK V V. fejezet GYAKORLATI TANÁCSOK V Biztosítékok Akkumulátor 78 Izzók táblázata 79 Az izzók cseréje Kerékcsere Vontatás, emelés 89 Vontatási szerelvény 90 Tetőcsomagtartó 91 Gumiabroncsok (abroncsnyomás táblázat) Pótkerék 94 VI VI. fejezet MŰSZAKI JELLEMZŐK VI ABC Általános adatok Méretek Azonosítás, tüzelőanyag fogyasztás 101 Téli hűtőrács 102 BETŰRENDES TÁRGYMUTATÓ ABC A JÁRMŰ HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK (Minden CITROEN modellhez) I

7 I KULCSOK, TÁVVEZÉRLÉS 5 I B A KULCSOK A kulcsok lehetővé teszik az ajtók és a tüzelőanyag-tartály nyitását és zárását, valamint az utasoldali légzsák kiiktatását és a gyújtás bekapcsolását. Központi zár A kulcsok lehetővé teszik a vezető oldali ajtó nyitásával, illetve zárásával az összes ajtó, és a csomagtérajtó nyitását, illetve reteszelését. Ha az egyik első vagy oldalsó ajtó nyitva van, a központi zár nem működtethető. Távvezérlő: ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint a kulcsok. Segítségével távolról nyithatja, illetve zárhatja a gépkocsit. A zárak reteszelése A zárak reteszeléséhez nyomja be egyszer az A gombot. A művelet sikeres végrehajtása esetén a gépkocsi irányjelzői kb. 2 másodpercig világítanak. A reteszelés oldása A zárak reteszelésének oldásához nyomja be egyszer a B gombot. A művelet sikeres végrehajtása esetén a gépkocsi irányjelzői gyorsan felvillannak. Gyújtáskapcsolóban felejtett kulcs A gyújtáskapcsolóban felejtett kulcsra hangjelzés figyelmeztet a vezető oldali ajtó nyitásakor. A gépkocsi lokalizálása Ha könnyen meg szeretné találni gépkocsiját akár a legzsúfoltabb parkolóban is, nyomja meg egyszer a távvezérlő A gombját. A mennyezetvilágítás ekkor kigyullad, és az irányjelzők néhány másodpercig villognak (a gépkocsi ajtói zárva maradnak). Elemcsere a távvezérlőben A lemerült elemre hangjelzés és a többfunkciós kijelzőn megjelenő Távvezérlő elem lemerült üzenet figyelmeztet. Az elemcseréhez vegye ki a csavart, majd egy pénzérme segítségével pattintsa le a fedelet a kulcsgyűrűnél. (CR 2016/3 voltos elem) Ha az elemcserét követően a távvezérlő nem működik, tanítsa be újra a távvezérlőt.

8 I 6 KULCSOK, TÁVVEZÉRLÉS I A távvezérlő betanítása - Kapcsolja le a gyújtást. - Kapcsolja rá a gyújtást. - Nyomja meg a távvezérlő A gombját. - Kapcsolja le a gyújtást és vegye le a kulcsos távvezérlőt az indításgátlóról. A távvezérlő újra működik. ELEKTRONIKUS INDĺTÁSGÁTLÓ A gyújtás lekapcsolását követően az elektronikus indításgátló zárja a motorellenőrző rendszert és megakadályozza a gépkocsi erőszakos módon történő indítását. A kulcs egy egyedi kódot tartalmazó chippel rendelkezik. Miután rákapcsolta a gyújtást, a gépkocsi csak akkor indítható, ha a rendszer felismerte a kódot. A rendszer nem megfelelő működésére hangjelzés és a többfunkciós kijelzőn megjelenő üzenet figyelmeztet. Ebben az esetben a gépkocsi nem indul. Haladéktalanul forduljon egy CITROËN márkaszervizhez. KÓDKÁRTYA A kártya egy titkos kódot tartalmaz, amely a CITROËN márkaszerviz számára lehetővé teszi az elektronikus indításgátló készülék karbantartását. A kódot egy vékony filmréteg takarja, amit csak szükség esetén távolítson el. A kártyát őrizze mindig biztonságos helyen. Soha ne hagyja az autóban. Pontosan írja fel a kulcsok számát. A számot a kulccsal együtt kapott kártya tartalmazza. Ha elveszítené a kulcsokat, a számok alapján a CITROËN márkaszerviz rövid időn belül pótolni tudja őket. A nagyfrekvenciás távvezérlő hatósugara igen nagy. A távvezérlő gombjának véletlen megnyomása (akár a zsebben is) a zárak nyitását eredményezheti. A kulcs betanításán kívül, amennyiben a kulcs az indításgátlón van, a távvezérlő még lekapcsolt gyújtás esetén sem működik. Biztonsági okokból (gyermekek az utastérben), bármilyen rövid időre is száll ki az autóból, vegye le a gyújtáskulcsot az indításgátlóról. Ne nyomkodja a távvezérlő gombjait hatósugáron kívül, mert működésképtelenné teheti, és akkor újra be kell tanítani. Használt autó vásárlása esetén: - győződjön meg róla, hogy megkapta-e a kódkártyát; - tanítassa be a kulcsokat egy CITROËN márkaszervizben, hogy biztos legyen benne, a gépkocsi kizárólag az Ön tulajdonában lévő kulcsokkal indítható. Semmilyen körülmények között ne avatkozzon az elektronikus indításgátló áramkörébe!

9 I AJTÓK 7 I KÖZPONTI ZÁR A Az ajtók zárása belülről Amikor az ajtók és a csomagtérajtó zárva van, a zárak központilag az A-val jelölt gomb segítségével reteszelhetők, illetve nyithatók. Az ajtók nyitása belülről Nyomja meg az A gombot. Az ajtók belülről mindig nyithatók (az oldalsó ajtók is nyithatók, lásd OLDALSÓ TOLÓAJTÓK ). Megjegyzés: - Reteszelt ajtók és lekapcsolt gyújtás: a visszajelző villog - Reteszelt ajtók és rákapcsolt gyújtás: a visszajelző folyamatosan világít - Ha a távvezérlővel történt nyitást követő fél percen belül egyik ajtót sem nyitják ki, a zárak automatikusan reteszelnek. Automata központi zár Bekapcsolás Nyomja be hosszan az A gombot. A funkció bekapcsolását hangjelzés (bip) kíséri. A gépkocsi zárjai menet közben automatikusan reteszelnek (kb. 10 km/ h sebesség felett). Kikapcsolás Nyomja be hosszan az A gombot. A funkció kikapcsolását hangjelzés (bip) kíséri. Amennyiben reteszelt ajtókkal kíván utazni, fel kell hívnunk a figyelmét, hogy egy esetleges vészhelyzetben ez megnehezíti a segítségére sietők bejutását a gépkocsiba.

10 I 8 AJTÓK I ELSŐ AJTÓK Az ajtók nyitása kívülről Az első ajtók egyikének nyitásához vezesse be teljesen a kulcsot a zárba és fordítsa el a jármű elejének irányába, vagy használja a távvezérlőt. Húzza maga felé a fogantyút. Az ajtók nyitása belülről Húzza maga felé a kallantyút, akár zárva, akár nyitva van az ajtó. Az ajtók zárása belülről Ha a gépkocsi ajtajai reteszelve vannak (központi zár), a vezető oldali ajtó zárópeckével az összes ajtó nyitható. Az utas oldali ajtó zárópeckével nem oldható a többi ajtó reteszelése, csak az utas oldali ajtó nyitását teszi lehetővé.

11 I AJTÓK 9 I OLDALSÓ TOLÓAJTÓK Nyitás kívülről A kulccsal vagy a távvezérlő segítségével oldja a tolóajtó zárját. Az ajtó nyitásához a fogantyú segítségével csúsztassa hátra az ajtót ütközésig. Lejtőn történő megállásnál a nyitott oldalsó tolóajtó nyitott helyzetben reteszelődik és nem záródik be. Az ajtó zárásához a fogantyú segítségével húzza az ajtót előre. A Nyitás belülről Az oldalsó tolóajtót a belső fogantyúval vagy a távvezérlő segítségével nyithatja. Az ajtó nyitásához nyomja meg a fogantyún található A gombot, és húzza hátra az ajtót. Az ajtó zárásához nyomja meg az A gombot, és húzza előre az ajtót. Soha ne vezessen nyitott oldalajtóval.

12 I 10 AJTÓK I OLDALSÓ TOLÓAJTÓK Biztonsági gyermekzár Ez a funkció lehetetlenné teszi az oldalsó tolóajtó belülről történő nyitását. A gyújtáskulcs segítségével fordítsa el a vezérlőt negyed fordulattal. A biztonsági gyermekzár a központi zártól függetlenül működik. Zárás belülről Az A vezérlő lefelé húzásával zárható, felfelé húzásával pedig nyitható az oldalsó tolóajtó. A Soha ne vezessen nyitott oldalajtóval. Ha a tanksapka nincs a helyén, a jobb oldali tolóajtó nem nyitható.

13 I AJTÓK 11 I A csomagtérajtó nyitása Illessze a kulcsot a zárba, és a fogantyú segítségével emelje fel a csomagtérajtót. Mindig győződjön meg róla, hogy a csomagtérajtó felnyitásához elegendő hely áll rendelkezésére.

14 I 12 AJTÓK I A hátsó ajtók nyitása kívülről B A A jobb hátsó ajtó A hátsó ajtót a kulcs (jobbra) fordításával, vagy a távvezérlővel nyithatja ki. Húzza maga felé az ajtókilincset. Bal hátsó ajtó Az ajtó az A kar meghúzásával nyitható. A hátsó ajtók 90 -ban történő nyitása Győződjék meg róla, hogy az ajtószárnyakat megfelelően rögzítette. A hátsó ajtók 180 -ban történő nyitása Húzza maga felé a B rögzítőt, amikor az ajtók nyitva vannak. Az ajtók becsukásakor a rögzítő automatikusan visszatér eredeti állapotába.

15 I AJTÓK 13 I A hátsó ajtók nyitása belülről B B 1 2 Nyissa ki az ajtót a B nyitókar segítségével. AZ AJTÓK ZÁRÁSAKOR ELŐSZÖR AZ 1-ES, MAJD A 2-ES AJTÓSZÁRNYAT HAJTSA BE. FIGYELEM! Rakodáskor ügyeljen arra, hogy mind a jobb, mind a bal oldali ajtó akadály nélkül nyitható, nyitott állapotban pedig rögzíthető legyen.

16 I 14 AJTÓK I Elektromos napfénytető A napfénytető nyitásához tartsa folyamatosan benyomva a kapcsoló elülső részét, a napfénytető zárásához tartsa folyamatosan benyomva a kapcsoló hátsó részét. Ha elhagyja a gépkocsit (még ha csak rövid időre is), mindig vegye ki a kulcsot a gyújtáskapcsolóból. Ha az ablakemelő működtetése közben becsípődik valami, a megfelelő vezérlőgomb segítségével mozgassa az ablakot ellenkező irányba. Ha a vezetőülésből szeretné vezérelni az ablakemelőket, győződjön meg róla, hogy utasai nem akadályozzák az üveg mozgását. Győződjön meg róla, hogy utasai megfelelően használják az ablakemelőket. AZ ABLAKOK NYITÁSAKOR/ZÁRÁSAKOR ÜGYELJEN GYERMEKEI TESTI ÉPSÉGÉRE!

17 I AJTÓK 15 I Motorháztető 1 A motorháztető nyitásához húzza maga felé a műszerfal alatt, a bal oldalon található piros fogantyút. Nyúljon be a motorháztető alá, a középtengelytől kissé balra. Emelje fel a motorháztető széle alatt található 1-es kart. Emelje fel a tetőt. Rögzítse a támasztórúddal, az ábrán látható módon. Zárás Nyomja vissza a támasztórudat eredeti pozíciójába. Hajtsa le a motorháztetőt és végül hagyja leesni. Ellenőrizze, hogy tökéletesen lezárta-e a motorház fedelét! Mivel a tető hangszigetelt, mozgatáskor figyeljen a súlyára.

18 I 16 AJTÓK I A hátsó tetőnyílás nyitása A hátsó tetőnyílást az A kar meghúzásával nyithatja ki. A Emelje fel a nyílás fedelét, az ellenállási ponton túl, a B önbeálló támaszok befeszüléséig. B Amikor a nyílást lezárja, ellenőrizze, hogy a támasztórúd (lásd a Támasztórúd hosszú rakományokhoz c. fejezetet) biztosan a helyére került-e. A tetőnyílás zárját csak a fedél lehajtása után lehet reteszelni. C D Támasztórúd hosszú rakományokhoz Azokra az esetekre, amikor a csomagtér tetején kialakított nyíláson át kilógó, hosszú tárgyat kíván szállítani, egy támasztórúd áll rendelkezésére, mely az ilyen rakományok megtámasztására szolgál. Az egyik oldalán rögzített rúd az C kar felemelése után lehajtható. Miközben egyik kezével az autóban szállított hosszú tárgyat tartja, másik, szabadon maradt kezével könnyedén lehajthatja a támasztót. Leengedésekor kísérje a rudat kezével az ajtóoszlopig, majd győződjék meg róla, hogy biztosan a helyére került. Rakományát soha ne támassza közvetlenül az ajtóknak. A D furatokba rögzítőket akaszthat. A hátsó lökhárító kialakítása olyan, hogy fellépőként is lehet használni. Soha ne közlekedjék úgy, hogy a tartórúd nincs a helyén, mert a hátsó ajtókat csak akkor lehet teljesen becsukni, ha a rúd a helyére került. Ha a csomagtér ajtaja nyitva van, óvatosan közlekedjék olyan helyeken, ahol magasságkorlátozás van érvényben. Használjon a szabályoknak megfelelő zászlót (jelzést), ha a rakomány több, mint egy méterrel meghaladja a jármű méreteit.

19 I TÜZELŐANYAG BETÖLTÉSE 17 I Kulcsra zárható tanksapka A fedél nyitásához fordítsa el a kulcsot negyed fordulattal a jármű hátsó része felé. Figyelem! A tanksapka a karosszéria vonalát követi, ezért mindig az ábrának megfelelő irányban helyezze be. Ha a tanksapka nincs a helyén, a jobb oldali tolóajtót nem lehet kinyitni. A tüzelőanyag-tartály űrtartalma: benzinüzemű gépkocsi: kb. 55 liter Diesel üzemű gépkocsi: kb. 60 liter. Tüzelőanyag minősége Egy, a betöltő nyílás közelébe ragasztott címke jelzi, melyek az engedélyezett tüzelőanyagok. GÁZOLAJ ÓLOMMENTES BENZIN Amennyiben olyan tüzelőanyag kerül járművébe, amely az adott motortípusnak nem felel meg, feltétlenül ki kell üríteni a tüzelőanyag tartályt, mielőtt újra üzembe állítaná.

20 I 18 ÜLÉSEK I Könyöktámasz A könyöktámasz kiemelhető. Kiszereléséhez döntse 45 -os szögbe, nyomja meg a könyöktámasz és a háttámla oldala között található kapcsolót és húzza ki a könyöktámaszt. Fejtámasz Magasságuk állítható, és rögzítőretesszel rendelkeznek. Leszerelésükhöz húzza felfelé a fejtámaszokat ütközésig, majd nyomja be a kioldó nyelvet. 1 A háttámla dőlésszöge 1 - A háttámla dőlésszögének beállításához húzza hátra az ülés belső oldalán található kart, a kívánt dőlésszög eléréséig. 2 - Forgassa el a szabályzót a kívánt dőlésszög eléréséig. 2 Asztalka az ülés háttámláján Húzza kissé felfelé, majd hajtsa le az asztalkát. Lásd KÉNYELMI BERENDEZÉSEK A hátsó ülések megközelítése Lásd HÁTSÓ ÜLÉSEK MEGKÖZELĺTÉSE Az ülés(ek) hosszanti beállítása A bal oldalon található szabályozókar segítségével állítsa az ülést a kívánt pozícióba. Fiók az ülés alatt Mielőtt kihúzná, kissé emelje meg a fiókot. Fűtött ülések (lásd MŰSZERFAL )

21 I A KORMÁNYKERÉK BEÁLLĺTÁSA 19 I A kormánykerék magassága igény szerint állítható. Álló helyzetben, először állítsa be ülését a legmegfelelőbb pozícióba. A vezérlőkart előre nyomva ezután oldja a kormánykerék rögzítését. Állítsa be a kormányt a kívánt magasságba, majd a vezérlőkar erőteljes meghúzásával rögzítse a kívánt pozícióban. Ügyeljen arra, hogy a műszerfalon található műszerek és jelzőlámpák jól láthatók maradjanak. FONTOS! Biztonsági okokból a kormány beállítását semmiféle körülmények között sem szabad menet közben végezni.

22 I 20 LÉGZSÁKRENDSZER I Az utasoldali légzsák(ok) használatára vonatkozó biztonsági előírások: Soha ne szereljen gyermekülést a nem kiiktatható utas oldali légzsákkal felszerelt első ülésre, mert baleset esetén a felfúvódó légzsák komoly sérüléseket okozhat a gyermeknek. Az utas oldali légzsák, felszereltségtől függően, kiiktatható (lásd a következő részt). Az utas oldali légzsák kiiktatása - A gyújtás lekapcsolását követően helyezze a kulcsot az A nyílásba, melyet a vezető oldali ajtó kinyitása után a műszerfal oldalfalán talál. - Fordítsa a kulcsot OFF állásba: az utasoldali légzsákot kiiktatta. - Rákapcsolt gyújtásnál a műszercsoport utasoldali légzsák kiiktatására utaló visszajelzője folyamatosan világít. A Az utas oldali légzsák visszakapcsolása - Ne felejtse el szükség esetén újra aktiválni az utas oldali légzsákot, amelyet a következőképpen tehet meg: - A gyújtás lekapcsolását követően a kulcsot fordítsa ON állásba: a légzsákot ezzel újraaktiválta. - A műszercsoporton található visszajelző a gyújtás rákapcsolásakor néhány másodpercre felvillan. A biztonsági övek használata mindenféle körülmények között szükséges és kötelező! Ne iktassa ki az utas oldali légzsákot, ha az ülésen utaznak (kivéve, ha menetiránynak háttal szerelt fel gyermekülést). Az utasülésen menetiránnyal szemben is szállíthat gyermeket. Ebben az esetben hagyja bekapcsolva a légzsákot és tolja az ülést hátra, amennyire lehet. Lásd a Biztonsági eszközök gyermekek részére című fejezetet.

23 I BIZTONSÁGI ESZKÖZÖK GYERMEKEK RÉSZÉRE 21 I ISOFIX GYERMEKÜLÉSEK Az ISOFIX gyermekülés rögzítők Gépkocsija jobb hátsó és középső ülését ISOFIX gyermekülés rögzítőkkel szerelték fel: 2 db egymástól kb. 28 cm távolságra lévő rögzítőgyűrű került az ülés háttámlája és ülőlapja közé. Az ISOFIX gyermekülésekbe épített két rögzítőelem pontosan illeszkedik ezekbe a rögzítőgyűrűkbe. Az ISOFIX rögzítők maximum 18 kg-os gyermekek biztonságos elhelyezésére szolgálnak. Rosszul beszerelt gyermekülés esetén ütközéskor a gyermek biztonsága nem garantált. Az ISOFIX rögzítéssel csökkenthető a nem megfelelő beszerelésből adódó sérülések kockázata. Az ISOFIX gyermekülés-rögzítők megbízható, egyszerű és gyors rögzítést tesznek lehetővé. A CITROËN hálózatban forgalmazott KIDDY Isofix* gyermekülés az összes CITROËN gépkocsiba beszerelhető. 0 éves kortól 13 kg-ig a menetiránynak háttal, 9-től 18 kg-ig a menetiránynak megfelelően használható. A gyermekülés beszerelésekor kövesse pontosan az üléshez mellékelt használati utasítást. Tanácsok az ISOFIX gyermekülés beszereléshez -A KIDDY Isofix* gyermekülés beszerelése előtt ellenőrizze, hogy a gépkocsiban található ISOFIX rögzítőgyűrűk szabadon hozzáférhetők-e. - Ha a KIDDY Isofix* gyermekülést menetiránynak megfelelő irányban szeretné felszerelni, állítsa a gépkocsi első ülését középső pozícióba, a háttámláját pedig függőleges helyzetbe. -A középső hátsó ülésre a KIDDY Isofix* gyermekülés csak a menetiránynak megfelelő irányban szerelhető fel. Erre az ülésre TILOS menetiránynak háttal gyermekülést felszerelni! - Ha a szélső hátsó ülésre a menetiránynak háttal szerel KIDDY Isofix* gyermekülést, a gépkocsi első ülését úgy állítsa be, hogy a gyermekülés háta az első ülés háttámlájának támaszkodjon. * A gépkocsi ISOFIX rögzítőgyűrűibe csak a gépkocsijához engedélyeztetett és a CITROËN hálózaton belül forgalmazott ISOFIX gyermekülés rögzíthető.

24 I 22 BIZTONSÁGI ESZKÖZÖK GYERMEKEK RÉSZÉRE I A KIDDY Isofix gyermekülés olyan gépkocsiba is beszerelhető, amelyben nincs ISOFIX rögzítőgyűrű. Ebben az esetben, mind a menetiránynak háttal, mind a menetiránynak megfelelő irányban beszerelt gyermekülést a hárompontos biztonsági övvel kell a gépkocsi üléséhez rögzíteni. GYERMEKÜLÉS RÖGZĺTÉSE A BIZTONSÁGI ÖVVEL A következő táblázatokból kiolvasható, hogy a 2000/3 európai irányelv értelmében gépkocsija melyik ülésére milyen univerzális gyermekülés rögzíthető biztonsági övvel, milyen súlycsoportba tartozó gyermek szállítására. A gyermek lehető legbiztonságosabb elhelyezése érdekében kérjük, olvassa el a Jármű használatával kapcsolatos tudnivalók c. fejezet Biztonsági eszközök gyermekek részére c. részét. Ülés(ek) A törvényben meghatározott súlycsoportok < 13kg 9-18kg 15-25kg 22-36kg (0 és 0+ súlycsoport) (1. súlycsoport) (2. súlycsoport) (3. súlycsoport) Első utasülés (1) U U U U Szélső hátsó ülések U U U U Középső hátsó ülés U U U U U: univerzális kategória, melyre a menetiránynak háttal, ill. a menetiránynak megfelelően is szerelhető gyermekülés. Amennyiben gyermekeket szállít, kérjük, tájékozódjon az illetékes hatóságoknál az érvényben lévő előírásokról, és gondoskodjon betartásukról. (1) Mielőtt gyermekét az első utasülésre ülteti, kérjük feltétlenül olvassa el a Biztonsági eszközök gyermekek részére c. rész erre vonatkozó utasításait az útmutató végén.

25 I A HÁTSÓ ÜLÉSEK MEGKÖZELĺTÉSE 23 I B Önbeálló vezető oldali ülés A vezető oldali ülést olyan berendezéssel szerelik, amely lehetővé teszi, hogy a hátsó helyekre való beszállást követően az ülés visszaálljon eredeti helyzetébe. A hátsó ülések megközelítése Húzza felfelé az A vezérlőt, vagy tolja előre a B kart, döntse meg az üléstámlát és húzza előre az ülést. A Ellenőrizze, hogy az ülés és a háttámla megfelelően vannak-e rögzítve normál helyzetben.

26 I 24 HÁTSÓ ÜLÉSPAD I 1 A 2 B Hátsó üléspad - Oldja a háttámla reteszelését az A kapcsoló benyomásával. - Ha a gomb piros része nem látszik, az ülés megfelelően van rögzítve. Döntse előre teljesen az 1-es háttámlát, az ülés reteszelésének oldásához. Ez a mozdulat oldja a rögzítőgyűrűket (lásd a fenti rajzot). A 2-es üléspadot egyben meg tudja emelni, illetve tartani. Az üléspad visszahelyezésekor bizonyosodjon meg róla, hogy a padlón lévő rögzítők szabadok és semmi nem akadályozza az üléspad szakszerű visszahelyezését. A csomagtér padlóján (felszereltségtől függően) 6 db (B) rögzítőgyűrű áll rendelkezésére (belső méretek lásd: MÉRETEK ). Minden helyzetben gondoskodjék a szállítmánya szempontjából legmegfelelőbb biztonsági felszerelésről (csomagrögzítő háló, rács, stb.). Biztonsága érdekében mindig rögzítse gondosan szállítmányát. Hátsó fejtámaszok A fejtámaszok kiszerelhetők és magasságuk állítható. Leengedésükhöz nyomja meg a pecket. Felemelésükhöz húzza felfelé a fejtámaszt ütközésig és nyomja meg a reteszelő gombot.

27 I CSOMAGTAKARÓ 25 I A Csomagtakaró A csomagtakaró segítségével elrejtheti a csomagtér tartalmát a kíváncsi szemek elől. A csomagtakaró feltekerhető. A csomagtakaró eleje rugalmas kialakítású, ami nem akadályozza a csomagfogó háló használatát. A csomagtakaró feltekerése Emelje fel a csomagtakaró hátsó részét és húzza maga felé, hogy a rögzítőpöcök kiugorjon az A helyről, majd a rajzon látható módon állítsa be a csomagtakarót. Ne helyezzen kemény vagy nehéz tárgyat a csomagtakaróra, mert azok megsérthetik a hátsó szélvédő fűtőszálait, és hirtelen fékezéskor vagy ütközés esetén előre repülve sérülést okozhatnak.

28 I 26 CSOMAGTAKARÓ I A B A csomagtakaró kiszerelése Hajtsa fel a csomagtakarót, majd emelje fel és húzza maga felé, hogy a rögzítőpöcök kiugorjon a B mélyedésből. A csomagtakaró beszerelése Vezesse be a rögzítőpöcköt a B mélyedésbe, majd tekerje le a csomagtakarót és vezesse be a rögzítőpöcköt az A mélyedésbe.

29 I CSOMAGRÖGZĺTŐ HÁLÓ 27 I Nyissa ki a ruhaakasztó tartóelemének fedelét. Rögzítse a háló felső részét az erre a célra kialakított 1-es rögzítőkbe. Előtte fordítsa el a rudat negyed fordulattal. Ellenőrizze, hogy a rúd vége megfelelően illeszkedik-e a fém rögzítőbe. Rögzítse a hevedereket a padlón kialakított rögzítőkbe. Feszítse ki a hálót a 2-es hevederek segítségével. A háló kétféle helyzetben szerelhető fel: normál helyzetű üléspaddal és lehajtott üléspaddal

30 I 28 ABLAKEMELŐ I A B Kézi vezérlés A hajtókar forgatásával emelheti fel, illetve eresztheti le az ablakokat. Elektromos vezérlés A középkonzolon található A és B kapcsolók segítségével lehet felemelni, illetve leereszteni a vezető és az utas oldali első ablakokat (rákapcsolt gyújtás mellett). Szakaszos vezérlés Az A gomb rövid ideig tartó benyomásával a vezető oldali ablak a kívánt pozícióig ereszthető le, illetve emelhető fel. A gomb hosszabb ideig tartó lenyomásával majd feleresztésével lehet teljesen felemelni/leereszteni a vezető oldali ablakot. Oldalablakok Az oldalablakok nyitásához húzza meg a kart és nyomja ki az üveget. Az ablak zárásához húzza be, majd nyomja le a kart. FIGYELEM Gyermekei biztonsága érdekében mindig vegye le a gyújtáskulcsot, még ha csak nagyon rövid időre is hagyja el az autót. Ha elhagyja a gépkocsit (még ha csak rövid időre is), mindig vegye ki a kulcsot a gyújtáskapcsolóból. Ha a napfénytető működtetése közben becsípődik valami, a megfelelő vezérlőgomb segítségével mozgassa a napfénytetőt az ellenkező irányba. A napfénytető működtetése közben, győződjön meg róla, hogy utasai nem akadályozzák a napfénytető mozgását. Győződjön meg róla, hogy utasai megfelelően használják a napfénytető vezérlőgombját. A NAPFÉNYTETŐ NYITÁSAKOR/ZÁRÁSAKOR ÜGYELJEN GYERMEKEI TESTI ÉPSÉGÉRE!

31 I VISSZAPILLANTÓ TÜKRÖK 29 I C Belső visszapillantók Éjszakai helyzet (fényvisszaverődés ellen). Húzza maga felé a kart. Kártyaolvasó A hőtaszító szélvédőn a visszapillantó tükör fölött a C-vel jelölt helyen egy kártyaolvasó található, amely lehetővé teszi a mágneskártyák, például a francia autópálya kártyák leolvasását. Külső visszapillantó tükrök Kézi beállítás A kocsi belsejéből a tükör a beállítókar segítségével állítható a kívánt helyzetbe. A tükör behajtása parkoláskor A tükröket kívülről, kézzel vissza lehet hajtani. Ez a művelet nem befolyásolja a tükör beállítását. Elektromos vezérlés Utas oldali tükör beállítása A tükör a vezető üléséből egy szabályozó gomb segítségével mind a négy irányba állítható. A visszapillantó tükrök páramentesítése a hátsó szélvédő páramentesítő gombjával vezérelhető, amely a műszerfal közepén található.

32 I 30 MŰSZERFAL I

33 I MŰSZERFAL 31 I 1 Bal oldali szellőzők 2 Bal oldali hangszóró (Tweeter) 3 Vezérlők: Világítás Irányjelző Hátsó ködlámpa Első ködlámpa 4 Műszercsoport 5 Vezérlők: Első ablaktörlő Hátsó ablaktörlő Ablakmosó 6 Középső szellőzők 7 Többfunkciós kijelző/óra 8 Vészvillogó kapcsolója 9 Központi zárás/adc visszajelző 10 Vezérlők: Elektromos ablakok Hátsó szélvédő/külső visszapillantó jégmentesítése Légkondicionálás ESP (menetstabilizáló) vezérlés 11 Autórádió helye vagy tároló rekesz 12 Fűtéskapcsoló 13 Utas oldali légzsák vagy tároló rekesz 14 Jobb oldali hangszóró (Tweeter) 15 Jobb oldali szellőzők 16 Kulcsos kapcsoló: Az utas oldali légzsák aktiválása/kiiktatása 17 Alsó kesztyűtartó V-os csatlakozó 19 Ülésfűtés 20 Kézifék 21 Sebességváltókar 22 Szivargyújtó 23 Kivehető hamutartó 24 Indításgátló gyújtáskapcsoló 25 Autórádió vezérlés 26 Vezető oldali légzsák Kürt 27 Kormánykerék beállító kar 28 Biztosítékdoboz fedele 29 Vezérlőgombok: Utas oldali elektromos visszapillantó Fényszórók beállítása 30 Sebességszabályozó automata 31 Mennyezetvilágítás

34 I 32 MŰSZEREK I

35 I MŰSZEREK 33 I 1 Vezető oldali biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztető jelzés 2 Utas oldali légzsák kiiktatása" visszajelző 15 Akkumulátortöltés visszajelző 16 Motorolaj-nyomás visszajelző 3 Első és oldalsó légzsákok visszajelzője 4 Első ködlámpák visszajelzője 5 ABS blokkolásgátló visszajelző 6 Hátsó ködlámpa visszajelző 17 Hűtővíz szintjelző / minimális szint 18 Hűtővíz hőmérsékletjelző 19 Összesített kilométerszámláló váltógombja 7 Diesel motorizzítás visszajelző 8 Bal oldali irányjelző 9 Összesített kilométerszámláló, karbantartásjelző és olajszintjelző 10 Jobb oldali irányjelző 11 Motorműködési hibajelző (auto-diagnosztika) 12 Országúti fény visszajelző 20 Vészjelzés (STOP) 21 Sebességjelző 22 Fordulatszámláló 23 Világítás szabályozó (műszerfal, kijelző) 24 Tüzelőanyag-szintjelző 13 Kézifék visszajelző, fékfolyadék szintjelző és elégtelen fékerő elosztás kijelző 14 Tompított fény visszajelző 25 Tüzelőanyag szintmérő/minimális szint 26 ESP (menetstabilizáló) visszajelző

36 I 34 JELZŐ- ÉS VÉSZJELZŐ LÁMPÁK I MENETELLENŐRZÉS Járó motornál egy felvillanó vagy folyamatosan világító vészjelző lámpa figyelmeztet a hozzá tartozó műszer rendellenes működésére. Egyes vészjelző lámpák kigyulladását hangjelzés és a többfunkciós kijelzőn megjelenő üzenet kísérheti. Vegye komolyan a következő figyelmeztetést: Haladéktalanul forduljon a CITROËN hálózat munkatársaihoz. Ha menet közben kigyullad a STOP vészjelző, azonnal álljon meg és a gépkocsit állítsa le a lehető legbiztonságosabb helyzetben! STOP vészjelző lámpa Az olajnyomás a hűtőfolyadék hőmérséklet és minimum szintjelző a kézifék a fékfolyadék minimum szintjelző és az elektronikus fékrendszer meghibásodása vészjelző lámpákkal együtt gyullad ki. Ha járó motornál villog a vészjelző lámpa, azonnal állítsa le a motort. Haladéktalanul forduljon a CITROËN hálózat munkatársaihoz. Motorolaj-nyomás és hőmérsékletjelző A STOP vészjelző lámpával együtt gyullad ki. Azonnal álljon meg! A kijelző kigyulladása a következőkre figyelmeztet: elégtelen olajnyomás, túl alacsony olajszint. Egészítse ki az olajszintet. Haladéktalanul forduljon a CITROËN hálózat munkatársaihoz. Hűtőfolyadék minimum szintjelző A STOP vészjelzővel együtt gyullad ki. Azonnal álljon meg! Várja meg, míg kihűl a motor, mielőtt feltöltené a hűtőfolyadék szintet. A hűtőrendszer nyomás alatt van. Ha fel akarja tölteni a rendszert, a sérülések elkerülése végett lazítson két fordulatot a záródugón, hogy csökkenjen a nyomás. Ha a nyomás lecsökkent, vegye le a dugót és töltse fel a szintet. Haladéktalanul forduljon a CITROËN hálózat munkatársaihoz. Kézifék visszajelző, fékfolyadék szintjelző és fékerő elosztási hibajelző A STOP vészjelző lámpával együtt gyullad ki. A következő esetekre figyelmeztet: a kézifék be van húzva, vagy nincs teljesen kiengedve, túlzott mértékű fékfolyadékszint csökkenés (ha a kijelző kiengedett kézifék mellett is égve marad), meghibásodott elektronikus fékerő elosztó rendszer, amennyiben az ABS visszajelzővel együtt gyullad ki. Azonnal álljon meg! Haladéktalanul forduljon a CITROËN hálózat munkatársaihoz. Blokkolásgátló rendszer (ABS) kijelző Ha a kijelző folyamatosan világít, az ABS rendszer meghibásodott. A gépkocsi fékszervója ettől függetlenül működik. Haladéktalanul forduljon a CITROËN hálózat munkatársaihoz.

CITROËN JUMPER Kezelési útmutató

CITROËN JUMPER Kezelési útmutató CITROËN JUMPER Kezelési útmutató CITROËN A CITROËN a -t választotta Innovatív együttműködés A CITROËN és a TOTAL immár 35 esztendeje azon dolgozik, hogy a legújabb technológiák alkalmazásával a lehető

Részletesebben

Figyelmesen olvassa el a szimbolikus ábrákkal megjelölt figyelmeztetéseket és javaslatokat:

Figyelmesen olvassa el a szimbolikus ábrákkal megjelölt figyelmeztetéseket és javaslatokat: Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük Önnek, hogy a Fiat márkát részesítette előnyben, és gratulálunk, hogy egy Fiat Fiorino QUBO gépkocsit választott. Ezt a útmutatót azért készítettük, hogy segítsük Önt a Fiat

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük Önnek, hogy a Fiat márkát részesítette előnyben, és gratulálunk, hogy egy Fiat Doblò gépkocsit választott.

Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük Önnek, hogy a Fiat márkát részesítette előnyben, és gratulálunk, hogy egy Fiat Doblò gépkocsit választott. F I A T D O B L Ó K E Z E L É S É S K A R B A N T A R T Á S Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük Önnek, hogy a Fiat márkát részesítette előnyben, és gratulálunk, hogy egy Fiat Doblò gépkocsit választott. Ezt

Részletesebben

WEB EDITION K EZELÉSI ÚTMUTATÓ

WEB EDITION K EZELÉSI ÚTMUTATÓ WEB EDITION K EZELÉSI ÚTMUTATÓ KEDVES VOLVO TULAJDONOS KΚSZΚNJÜK, HOGY A VOLVÓT VÁLASZTOTTA Reméljük, hosszú évekig élvezni fogja Volvo járművét Az autó úgy van kialakítva, hogy biztonságot és kényelmet

Részletesebben

ER-6n ABS. Használati Útmutató

ER-6n ABS. Használati Útmutató ER-6n ABS Használati Útmutató MAGYAR Motorkerékpár Használati útmutató Amennyiben az alább felsorolt jelekkel találkozik, kövesse az instrukciókat a praktikus és biztonságos működtetés, illetve karbantartás

Részletesebben

WEB EDITION K EZELÉSI ÚTMUTATÓ

WEB EDITION K EZELÉSI ÚTMUTATÓ WEB EDITION K EZELÉSI ÚTMUTATÓ KEDVES VOLVO TULAJDONOS KÖSZÖNJÜK, HOGY A VOLVÓT VÁLASZTOTTA Reméljük, hosszú évekig élvezni fogja Volvo járművét Az autó úgy van kialakítva, hogy biztonságot és kényelmet

Részletesebben

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia Kezelési útmutató

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia Kezelési útmutató SIMPLY CLEVER ŠKODA Octavia Kezelési útmutató A kezelési útmutató felépítése (magyarázatok) A kezelési útmutató egy meghatározott rendszer szerint épül fel, hogy a szükséges információkat könnyen és gyorsan

Részletesebben

JX1070U JX1080U JX1090U JX1100U. Kezelési és Karbantartási Útmutató

JX1070U JX1080U JX1090U JX1100U. Kezelési és Karbantartási Útmutató JX1070U JX1080U JX1090U JX1100U Kezelési és Karbantartási Útmutató Elektromágneses interferencia (EMC) A traktor kielégíti az elektromágneses kibocsátásra vonatkozó, szigorú európai előírásokat. Ugyanakkor

Részletesebben

WEB EDITION K EZELÉSI ÚTMUTATÓ

WEB EDITION K EZELÉSI ÚTMUTATÓ WEB EDITION K EZELÉSI ÚTMUTATÓ KEDVES VOLVO TULAJDONOS KΚSZΚNJÜK, HOGY A VOLVÓT VÁLASZTOTTA Reméljük, hosszú évekig élvezni fogja Volvo járművét Az autó úgy van kialakítva, hogy biztonságot és kényelmet

Részletesebben

WEB EDITION K EZELÉSI ÚTMUTATÓ

WEB EDITION K EZELÉSI ÚTMUTATÓ WEB EDITION K EZELÉSI ÚTMUTATÓ KEDVES VOLVO TULAJDONOS KΚSZΚNJÜK, HOGY A VOLVÓT VÁLASZTOTTA Reméljük, hosszú évekig élvezni fogja Volvo járművét Az autó úgy van kialakítva, hogy biztonságot és kényelmet

Részletesebben

Sonic 50 Kezelési és karbantartási útmutató

Sonic 50 Kezelési és karbantartási útmutató Sonic 50 Kezelési és karbantartási útmutató B I Z T O N S Á G I F I G Y E L M E Z T E T É S E K A következô elôvigyázatossági figyelmeztetéseket az egész kézikönyv során alkalmazzuk a következô üzenetek

Részletesebben

Viano FUN / MARCO POLO Westfalia kiegészítő kezelési útmutató

Viano FUN / MARCO POLO Westfalia kiegészítő kezelési útmutató Rendelési szám 6462 2591 21 Kiadás D 09/08 2008-12-12T13:14:49+01:00 - Seite 1 Version: 2.11.7.1 Viano FUN / MARCO POLO Westfalia kiegészítő kezelési útmutató mpotenz, Viano FUN / MARCO POLO Westfalia

Részletesebben

FORTERRA HD HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS 1/2014. Ha traktor, akkor Zetor. 1946 óta.

FORTERRA HD HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS 1/2014. Ha traktor, akkor Zetor. 1946 óta. FORTERRA HD HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI UTASÍTÁS 1/2014 130 140 150 Ha traktor, akkor Zetor. 1946 óta. ZETOR A jelen kezelési utasítás célja, hogy megismertesse Önt a Zetor traktorkezelésével és karbantartásával.

Részletesebben

KOTRA KÁROLY KRESZ. könyv. személygépkocsi-vezetők részére. centrifugális erő KOTR A KFT.

KOTRA KÁROLY KRESZ. könyv. személygépkocsi-vezetők részére. centrifugális erő KOTR A KFT. KOTRA KÁROLY KRESZ könyv személygépkocsi-vezetők részére centrifugális erő 2004 KOTR A KFT. KOTRA K ÁROLY KRESZ könyv személygépkocsi-vezetők részére KOTRA Kft. Püspökladány 2004 I. KÖZLEK EDÉSI ISMERETEK

Részletesebben

MOTOWELL Használati utasítás

MOTOWELL Használati utasítás MOTOWELL Használati utasítás MAGNET SPORT, MAGNET RS, MAGNET 2T, MAGNET 2T Limited Edition, RETROSA 50, YOYO 4T, MAGNET 4T, RETROSA 125, CROGEN CITY, CROGEN SPORT, CROGEN RS KEDVES VÁSÁRLÓ! Mindenekelőtt

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EL-GO ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ 3 KEREKŰ MOPED

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EL-GO ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ 3 KEREKŰ MOPED HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EL-GO ELEKTROMOS MEGHAJTÁSÚ 3 KEREKŰ MOPED REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja Figyelem: Kérjük, az eszköz átvétele

Részletesebben

Hagie Manufacturing Company 721 Central Avenue West Box 273 Clarion, IA 50525-0273 (515) 532-2861

Hagie Manufacturing Company 721 Central Avenue West Box 273 Clarion, IA 50525-0273 (515) 532-2861 Kezelési útmutató Hagie STS 10 magasított permetező traktor Hagie Manufacturing Company 721 Central Avenue West Box 273 Clarion, IA 50525-0273 (515) 532-2861 493527 A következő sorozatszámú permetezőgépekre:

Részletesebben

Hagie Manufacturing Company 721 Central Avenue West Box 273 Clarion, IA 50525-0273 (515) 532-2861

Hagie Manufacturing Company 721 Central Avenue West Box 273 Clarion, IA 50525-0273 (515) 532-2861 Kezelési útmutató Hagie STS 12 magasított permetező traktor Permetező-kukoricacímerező Hagie Manufacturing Company 721 Central Avenue West Box 273 Clarion, IA 50525-0273 (515) 532-2861 493535 A következő

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV R32 MODELEK FTXM20K3V1B FTXM25K3V1B Kiemelt funkciók A kényelem és energiatakarékosság érdekében INTELLIGENS SZEM Az INTELLIGENS SZEM érzékelője észleli

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 ÁLLÍTATÓ BEÜLŐ SZÉLESSÉGŰ, VILLAMOS HAJTÁSÚ KEREKESSZÉK REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja. Figyelem:

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO 30 ÁLLÍTATÓ BEÜLŐ SZÉLESSÉGŰ, VILLAMOS HAJTÁSÚ KEREKESSZÉK REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja. Figyelem:

Részletesebben

C-osztály Limuzin és T-modell Kezelési útmutató

C-osztály Limuzin és T-modell Kezelési útmutató Rendelési szám: 6515 0757 21 Cikkszám: 204 584 70 82 Z100 Kiadás: ÄJ 2011-b C-osztály Limuzin és T-modell C-osztály Limuzin és T-modell Kezelési útmutató Üdvözöljük a ercedes-benz világában! indenekelőtt

Részletesebben

EMT 17538 RDF FŰNYÍRÓ TRAKTOR

EMT 17538 RDF FŰNYÍRÓ TRAKTOR EMT 17538 RDF FŰNYÍRÓ TRAKTOR Horoszcoop Kft. H-2220 Vecsés, Széchenyi út 90. Tel. +36 29 550 742 TARTALOM Ilusztrációk...2 Kezelő biztonsága......6 Jellegzetességek és irányítás...11 Üzemeltetés......14

Részletesebben

Derby 1.433 / Acces 2.433 / Clou 9.500 elektromos meghajtású kerekesszék

Derby 1.433 / Acces 2.433 / Clou 9.500 elektromos meghajtású kerekesszék Derby 1.433 / Acces 2.433 / Clou 9.500 elektromos meghajtású kerekesszék Használati útmutató Meyra-Ortopedia Kft. 1121 Budapest, Szanatórium u. 19. 1528 Budapest, Pf. 3. Szerviz: 1044 Budapest, Megyeri

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Bosch Performance Line elektromos kerékpár rendszerekhez Nyon kijelzővel. 1 O l d a l

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Bosch Performance Line elektromos kerékpár rendszerekhez Nyon kijelzővel. 1 O l d a l HASZNÁLATI UTASÍTÁS Bosch Performance Line elektromos kerékpár rendszerekhez Nyon kijelzővel 1 O l d a l 1. Általános magyarázat az elektromos kerékpárokhoz Gratulálunk! Köszönjük, hogy a KTM elektromos

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV R32 MODELEK FTXM35K3V1B FTXM42K3V1B FTXM50K3V1B Kiemelt funkciók A kényelem és energiatakarékosság érdekében INTELLIGENS SZEM Az INTELLIGENS SZEM érzékelője

Részletesebben

ET2 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

ET2 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ET2 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1 VESPA...3 1.1 MŰSZERFAL...3 1.2 KEZELŐSZERVEK ÉS DIGITÁLIS ÓRA...3 1.3 A NYEREG FELNYITÁSA...4 1.4 AZONOSÍTÁS...4 2 HASZNÁLAT...4 2.1 ELLENŐRZÉSEK ÉS FELTÖLTÉSEK...4

Részletesebben

DS TS20-E 1.6. Használati utasítás. Printed: 10.03.2015 Doc-Nr: PUB / 5139369 / 000 / 01

DS TS20-E 1.6. Használati utasítás. Printed: 10.03.2015 Doc-Nr: PUB / 5139369 / 000 / 01 DS TS20-E 1.6 Használati utasítás hu KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Elektromos falvágó DS TS20-E 1.6 3 400 V Tartalomjegyzék 1. Általános információk 4 2. Leírás 5 3. Tartozékok 6 A gép első bekapcsolása előtt feltétlenül

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO-20 Elektromos meghajtású moped

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO-20 Elektromos meghajtású moped HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BERKO JO-20 Elektromos meghajtású moped REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja. Figyelem: Kérjük, az eszköz átvétele

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Lakossági 4-utas kazettás készülékhez. LÉGKONDÍCIONÁLÓ (SPLIT Típusú) RAS-M16SMUV-E RAS-M16SMUCV-E.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Lakossági 4-utas kazettás készülékhez. LÉGKONDÍCIONÁLÓ (SPLIT Típusú) RAS-M16SMUV-E RAS-M16SMUCV-E. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Lakossági 4-utas kazettás készülékhez LÉGKONDÍCIONÁLÓ (SPLIT Típusú) Beltéri Egység Hõszivattyús Modell Csak hûtõ Modell Mennyezeti panel RAS-M10SMUV-E RAS-M10SMUCV-E RB-B11MC(W)E RAS-M13SMUV-E

Részletesebben