TÁJÉKOZTATÓ. a április 24. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÁJÉKOZTATÓ. a 2013. április 24. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről"

Átírás

1 TÁJÉKOZTATÓ a április 24. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről Ó z d, június 27. Osztályok jelentései alapján összeállította: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály

2 Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály 1 A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ a határkeresztező közlekedési kapcsolatok fejlesztését előkészítő, megalapozó vizsgálatokat végez a teljes magyar-szlovák határszakaszon május 10-én az Olvasóban lakossági fórum keretében tájékoztatást nyújtottak az Ózd térségében vizsgált határátkelő lehetőségekről (Hangony-Dirma, Szentsimon-Harmac, illetve Susa-Jéne), továbbá a fórum keretében lehetőséget biztosítottak a határ két oldalán fekvő települések lakosságának a véleménynyilvánítására és információcserére. (Az elképzelés szerint 5,5 m széles aszfaltozott, 3,5 tonnát meg nem haladó tömegű járművek által használható közúti kapcsolat épülne ki.) Osztályunk közreműködésével méltó helyre került Kisfaludy Stróbl Zsigmond, Ózd fennállásának 700 éves évfordulójára készített Kohász szobra. A korábban megrongált és restaurált mű hosszas egyeztetéseket követően a Gyújtó téren került elhelyezésre, és a XV. Ózdi Napok keretében került átadásra. Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály Köznevelési Csoport április-június: A korábbi évek hagyományainak megfelelően nagy sikerrel zajlottak az önkormányzati fenntartású és egyházi fenntartású iskolákban a tavaszvégi, nyár eleji rendezvények április Tavaszi Apáczai Napok rendezvény sorozat az Apáczai Csere János Általános Iskolában május Árpád Napok az Árpád Vezér Úti Általános Iskolában június 5-6. Sajóvárkonyi Napok a Sajóvárkonyi Általános Iskolában június II. Ózdi Katolikus Diáknapok a II. János Pál Általános Iskolában április 5-én az Ózdi Szabadegyetem III. sorozat keretében, a Hit Éve alkalmából Orosz István görög katolikus atya tartott előadást Keresztény Európa címmel április 10-én a gyermekszínházi sorozatban Benedek Elek: Szélike királykisasszony című zenés mesejátékát mutatták be két részben, a Holdvilág Kamaraszínház Kulturális Egyesület (Budapest) előadásában április 12-én Mi vagyunk Európa címmel rendeztük meg az Olvasóban a Fesd meg Európát rajzverseny ózdi elődöntőjét április 13-án ÓMI-X címmel zajlott le az ÓMI Zenés Színház társulatának egész estés előadása. A repertoár népszerű operett, musical, retro dalokból és örökzöld slágerekből épült fel.

3 április 13. Itt a tavasz elnevezéssel amatőr asztalitenisz versenyt szervezett a Városi Asztalitenisz Szakbizottság az Árpád Vezér Ált. Isk. tornatermében április 14-én Családi Nap és Hol-Mi Börze keretében vártuk az Olvasóban az érdeklődőket. Téma: Anyák napi ajándékok készítése a Mosolyvár Kreatív játszóházban április 16. Leány labdarúgó diákolimpia megyei elődöntőjének adott otthont a Városi Stadion, melyen a végső győzelmet a Kazincbarcikai Pollack M. Ált. Isk. leánycsapata érdemelte ki április 18-án az Ózdi Szabadegyetem folytatásában, a Magyar X-akták, Rejtélyek és mítoszok földön, égen programsorozaton belül Nemere István tartott előadást, amely a Világunk titkai címet viselte április 21. Tavaszváró szabadidős programokat szervezett két klub is. Az Ózdi Teknőc Futó Club Dombfutó-versennyel, a kerékpárosok Tavaszköszöntő Kerékpártúrával sürgették a jó idő eljövetelét április 22-én nyílt meg az Olvasó Kisgalériájában a MOBIL-KOR TÖRTÉNET című időszakos kiállítás a miskolci Mobilkor Közhasznú Alapítvány gyűjteményéből. A tárlat az Ózdi Napok befejeztével zárult április 26-án a Dumaszínházban Bödőcs Tibor és Beliczai Balázs gagyi videókat kommenteltek a közönség nagy örömére április 26. II. III. korcsoport atlétika több próba kistérségi diákolimpia döntő keretein belül eldőlt, mely iskolák csapatai és egyéni versenyzői képviseltetik magukat a megyei döntőben április 27. Ózdi VSE II. Szerencs VSE II. megyei férfi asztalitenisz bajnokság küzdelmének megnyerésével eldőlt, hogy az ÓVSE megyei asztalitenisz csapata bajnoki címnek örülhet április 29-én A HELY, AHOL ÉLÜNK honismereti előadássorozat égisze alatt Ózdi szikrák az olimpiai lángban címmel ifjabb Vass Tibor helytörténeti kutató mutatta be legújabb kötetét április 30-án a hagyományos Májusfa állítás és Táncház hangolta az érdeklődőket a másnapi ünnepi eseményekre május-június. A TÁMOP / as pályázat keretén belül gyermek- és családi nap rendezvények szervezése és lebonyolítása történt az alábbi óvodákban: Katona József Úti Óvoda május 10. Árpád Vezér Úti Tagóvoda május 17. Tétény Vezér Úti Óvoda május 22. Csépányi Tagóvoda május 23. Mogyorósvölgyi Tagóvoda május 23. Újváros Téri Óvoda május 24. Virág Úti Tagóvoda május 24.

4 Alkotmány Úti Óvoda május 24. Petőfi Úti Óvoda június május-június: A TÁMOP / as pályázat keretén belül az alábbi képzéseken vettek részt a projektbe bevont óvodák óvodapedagógusai: Konfliktuskezelés a közoktatási intézményekben (14 fő, 30 óra) május Agressziókezelés a közoktatási intézményekben (14 fő, 30 óra) június május 1-jén a Majális helyi és térségi amatőr csoportok közreműködésével zajlott az Ifjúsági Parkban május 2. III. IV. korcsoport egyéni atlétika diákolimpia kistérségi döntőjében az egyéni versenyszámokban alakult ki a térséget képviselők személye a megyei döntőbe május 3-4. Középiskolai ballagási ünnepségek a város középiskoláiban május 5. A Mlinárik János Asztalitenisz Emlékversenyen nem csak Ózdról, de még Szlovákiából is érkeztek versenyzők. Az eseményt megtisztelte Jónyer István a 70-es évek többszörös világ és Európa-bajnok világklasszis asztaliteniszezője május Rendben lezajlottak óvodáinkban a beiratkozások, megkezdődött a felkészülés a következő nevelési évre május 8. I. IV. korcsoportosok számára kiírt atlétika több próba diákolimpia kistérségi döntővel folytatódott a diákversenyek sora május 9-én az Ózdi Szabadegyetem a Hit Éve előadássorozatában Istenhit, magánélet, idegsebészet (Vallomások út közben) címmel Prof. Dr. Csókay András főorvos, Príma és Prima Primissima díjas idegsebész volt a vendégünk az Olvasó Tánctermében május 10-én A szlovák-magyar határ térségi szakaszán tervezett közlekedési fejlesztések tárgykörében rendeztünk lakossági fórumot az Olvasó Tánctermében, a budapesti Agenda Consulting Kft. szervezésében május Hetedik alkalommal került megrendezésre az Országos Nyugdíjas Sportnapok, mely az idén több versenyszámban és részvételi csúccsal lett lebonyolítva május 11. A Fiedler Ottó Sportegyesület Hagyományőrző Úszó Emlékversenye ismét sok utánpótlás úszópalántát vonzott a térségből, melyen az ózdi versenyzők kitűnő eredményeket értek el május Az MLSZ Intézményi Bozsik Program III. és 0 (ovis) korcsoportjainak tavaszi tornáival véget ért az egész tanévre tervezett program. Minden résztvevő emlékérmet és oklevelet kapott. Az óvodások kogelán focilabdával gazdagodhattak.

5 május Chorzówi testvériskolai csereprogram keretében lengyel iskolások látogattak a Bolyky Tamás Általános Iskolába és az Újváros Téri Általános Iskolába május 17. Ózdra érkezett a hagyományosan minden évben lebonyolított Drogmentes Maraton. A szervezők ezúttal központi ceremónia nélkül az iskolákban tartottak drogmentes előadásokat és Drogmentes Kapitány avatót május 17. Szintén hagyománnyá vált már az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat által életre hívott Rasszizmus elleni kispályás labdarúgó torna, melyen az idén már 6 meghívott csapat vett részt május 18. Ózdi Városi SE I. Vásárosnaményi SE NB. II. asztalitenisz bajnoki mérkőzés, melyen fennállásának legjobb eredményét érte el az ÓVSE asztalitenisz szakosztálya május 18-án a megszokott formában ünnepeltük a Tánc Világnapját. A Szinvavölgyi Alapfokú Művészeti Iskola ózdi telephelyének néptáncosai által szervezett jótékonysági gálán a helyi csoportok mellett vendégek is bemutatkoztak: Szinvavölgyi Néptánc Műhely Miskolc, Ózdi Néptánc Egyesület, Gesztelyi Néptáncosok május 24. Az ÓVSE judo szakosztályának szervezésében 5. alkalommal álltak tatamira a régió speciális dzsúdósai a 48-as úti gyógypedagógiai intézményben. A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség nemzetközi versenyeinek egyfajta erőfelmérő verseny is volt ez egyben, melyen remekeltek a helyi versenyzők. A mieink 3 arany, 2 ezüst és 3 bronzérmet nyertek a nap folyamán május között került megrendezésre a XV. Ózdi Napok eseménysorozata, melynek főbb programelemei az alábbiak voltak: Ózd Város Önkormányzatának ünnepi képviselő-testületi ülése, benne: 1 személy részére Postumus Díszpolgári Cím, 5 fő részére Ózd Város Közszolgálatáért kitüntető díj adományozása; V. Ózdi Ipari Örökségvédelmi Konferencia, a Finomságok című kiállítás megnyitója, a Kohász-szobor ünnepélyes átadása és a XXXIII. Ózdi Honismereti Pályázat ünnepélyes eredményhirdetése; Ózdi Vigasságok diákszínpadi produkciók, könyvtári kísérőprogramok; IV. Ózdi Jazz Parádé a Benkó Dixieland Band, a Hooligans, az ózdi Lucky Boys Dixieland Band és a műfaj sok más művelője közreműködésével; Városi Gyermeknap május Ózdi Terepfutó Hétvége néven rendezte meg a Teknőc Futó Club a Hegyi- és Terepfutó Diákversenyét, a XVIII. Ózdi Hegyi Futóversenyt, mely egyben az I. Terep-félmaraton Országos Bajnokság is volt. A sporttörténeti esemény rendezéséről elégedetten nyilatkoztak a versenyzők és a szövetség képviselői is május 26-án zajlott a hagyományos megemlékezés a Magyar Hősök Emlékünnepe alkalmából. A sajóvárkonyi római katolikus templomban celebrált szentmisét rövid ünnepség és koszorúzás követte a templomkertben lévő világháborús emlékműnél.

6 május 31. Az Öregfiúk Kézilabda Torna szervezése is országosan egyedülálló. Nyíregyháza, Debrecen, Ózd egykori nagy játékosai évről-évre összecsapnak egymással, mely után van alkalmuk a régi történeteket is feleleveníteni június 1-jén a VII. Táblai Bográcsfőzőverseny nyitotta az egész nyarat átszövő településrészi rendezvények sorát június 1-jén Susán, majd június 4-én a Gyári temetőben rendeztek megemlékezéseket a Nemzeti Összetartozás Napja (Trianoni Gyásznap) alkalmából: előbbi Uraj Susa városrészek és a szlovákiai Jéne település hagyományos, közös programja volt, utóbbi a József Attila Gimnázium szervezése június 1. A Meteor Lövész Klub először rendezte meg az Esélyegyenlőségi lövészversenyét, melyen csak TOZ8-as puskával lehetett lőni. A versenyen 6 egyesület képviselői is jelen voltak június 1. Hazai pályán játszotta le utolsó bajnoki mérkőzését az Ózdi Football Club felnőtt csapata a Maglód ellen, mely sajnos egyben az utolsó NB III-as mérkőzése is volt a csapatnak. A kiesés következtében jövőre a megyei első osztályban folytathatja a társulat június 4. Városi Pedagógusnapot tartottunk az ágazati intézményvezetőkkel az Árpád Étteremben. A pedagógusnap alkalmából pedagógus kitüntetések és díszoklevelek átadására került sor június 7. Világharmónia Futás keretén belül iskolások részvételével a Városi Stadion külső futó körén kerülnek elhelyezésre és átadásra a mozgásra, futásra motiváló táblák június 8-9. Az ÓVSE Lovas Szakosztálya az idén is megrendezte az Uraji Lovas Napokat, melyen a díjugratók mellett ismét lehetőséget kaptak a fogathajtók is a megmérettetésre.

7 Tisztelt Képviselő-testület! 6 Fürjes Pál polgármester 2013-ban is 39 nap fizetett szabadságra jogosult, melyből eddig 3 napot vett igénybe. Az alábbi határozati javaslat szerint az elfogadott szabadságolási ütemtervtől eltérően kéri előzetesen július 5-8. között 2 nap évi fizetett szabadság engedélyezését. Határozati javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2013.(VI.27.) határozata Fürjes Pál polgármester fizetett szabadsága igénybevételének engedélyezéséről Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete engedélyezi Fürjes Pál polgármesternek - a szabadságolási ütemtervtől eltérően - előzetesen július 5-8. között 2 nap évi fizetett szabadság igénybevételét. Felelős: Polgármester Határidő: értelemszerűen

TÁJÉKOZTATÓ. a 2011.április 21. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ. a 2011.április 21. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről TÁJÉKOZTATÓ a 2011.április 21. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről Ó z d, 2011. június 21. Osztályok jelentései alapján összeállította: Jogi, Képviselő-testületi és Kistérségi Osztály Településfejlesztési

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a 2015. február 19. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről

TÁJÉKOZTATÓ. a 2015. február 19. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről TÁJÉKOZTATÓ a 2015. február 19. óta eltelt időszak legfontosabb eseményeiről Ó z d, 2015. április 23. Osztályok jelentései alapján összeállította: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály Településfejlesztési

Részletesebben

Tenni akarás, tartalékképzés, teljesítmény, rend

Tenni akarás, tartalékképzés, teljesítmény, rend Ajánló 65-ös járat Ózd nevezetes épületeiről és azok történetéről is hallhattak a 65-ös autóbuszjárat utasai a XVI. Ózdi Napokon. A városi túrán a képviselő-testület tagjai vették át az idegenvezetők szerepét,

Részletesebben

Kiemelt sportrendezvények és találkozók városunkban, ózdi kötődésű események

Kiemelt sportrendezvények és találkozók városunkban, ózdi kötődésű események ÓZDI SPORTALMANACH 2013. év legjobb sportolói Ez történt 2013-ban Asztalitenisz Atlétika Autósport Birkózás Judo Karate Kerékpár Kézilabda Kosárlabda Küzdősport Labdarúgás Lovaglás Lövészet Modellezés

Részletesebben

2012. év legjobb sportolói. Ez történt 2012-ben. Kiemelt sportrendezvények és találkozók városunkban, ózdi kötődésű események.

2012. év legjobb sportolói. Ez történt 2012-ben. Kiemelt sportrendezvények és találkozók városunkban, ózdi kötődésű események. 2012. év legjobb sportolói Ez történt 2012-ben Asztalitenisz Atlétika Autósport Birkózás Karate Kerékpár Kézilabda Kosárlabda Labdarúgás Lovaglás Lövészet Modellezés Sakk Súlyemelés Teke Teremlabdarúgás

Részletesebben

Tájékoztató. Borsod-Abaúj-Zemplén megye sportéletének helyzetéről

Tájékoztató. Borsod-Abaúj-Zemplén megye sportéletének helyzetéről Tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye sportéletének helyzetéről Magyarország Országgyűlése kinyilvánítja, hogy minden embernek alapvető joga van a sporthoz, és e jogát az állam biztosítja, függetlenül

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. az Ózd Városi Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, 2015. április 23. Elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. az Ózd Városi Sportegyesület tevékenységéről. Ó z d, 2015. április 23. Elnöke TÁJÉKOZTATÓ az Ózd Városi Sportegyesület tevékenységéről Ó z d, 2015. április 23 Előterjesztő: Ózd Városi Sportegyesület Elnöke Az Ózd Városi Sportegyesület egyes szakosztályai a megyei, regionális és

Részletesebben

Közlöny. Évnyitó a kiskunfélegyházi főiskolán

Közlöny. Évnyitó a kiskunfélegyházi főiskolán Félegyházi Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának lapja Megjelenik 2 hetente ingyenesen Kiskunfélegyháza közigazgatási területén 2011. szeptember 22. XX. évfolyam 17. szám Közlöny Évnyitó a kiskunfélegyházi

Részletesebben

számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere I. Tartalmi összefoglaló

számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere I. Tartalmi összefoglaló Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere (C) számú előterjesztés Előterjesztés a Humánszolgáltatási Bizottság részére a Kőbányai Sportegyesületek és Sportszervezetek Szövetsége

Részletesebben

Egy hobbitevékenység seregszemléje

Egy hobbitevékenység seregszemléje Új» AZ ÚJSÁG CELLDÖMÖLKÖN INGYENES, A VIDÉKI ELÔFIZETÔKNEK HAVONTA 170 FORINT. XXII. ÉVFOLYAM 11. SZÁM (518) 2010. JÚNIUS 4. CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA» A kisebbségi választásokról 3.» Zöld

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. -a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsághoz-

ELŐTERJESZTÉS. -a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsághoz- NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA SZOCIÁLIS és KÖZN EVELÉSI OSZTÁLY 4401 NY[REGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-585; FAX: +36 42 524'586 E-MAIL: NYHSZOC@NYIREGYHAZA.HU

Részletesebben

Hősök napi megemlékezés Nagycenken. Óriási siker volt a Világörökség Nap! 20 éves a nagycenki Iparosfa. Nagycenkért Díj - 2011

Hősök napi megemlékezés Nagycenken. Óriási siker volt a Világörökség Nap! 20 éves a nagycenki Iparosfa. Nagycenkért Díj - 2011 Felelős kiadó: Nagycenk Nagyközség Önkormányzata Tisztelt Olvasó! Halljuk naponta a híreket: a hatalmas adósság-állomány miatt országunk egyre nehezebb helyzetben van. Az adóbevételek 70-75%-át adósságtörlesztésre

Részletesebben

Ingyenes. II. évfolyam, 17. szám 2008. augusztus 29. Ceglédi. Tanévkezdés. 2008-ban

Ingyenes. II. évfolyam, 17. szám 2008. augusztus 29. Ceglédi. Tanévkezdés. 2008-ban Ingyenes Ceglédi II. évfolyam, 17. szám 2008. augusztus 29. P A N O R Á M A S P O R T - T O B O R Z Ó M E L L É K L E T T E L 1 7-3 3. O L D A L Tanévkezdés 2008-ban 5 kamrás mûanyag ablakok 1.0 hõszigeteléssel,

Részletesebben

LAKÓHELYÜNK ÓZD 15. SZÁM

LAKÓHELYÜNK ÓZD 15. SZÁM LAKÓHELYÜNK ÓZD 15. SZÁM AZ ÓZDI VÁROSI MÛVELÕDÉSI KÖZPONT (VMK) LAJOS ÁRPÁD HONISMERETI KÖRÉNEK KIADVÁNYA Felelõs kiadó: Pappné Szalka Magdolna, a VMK igazgatója Szerkesztette: Alabán Péter Döbör Istvánné

Részletesebben

A Magyar Olimpiai Akadémia évkönyve 2014

A Magyar Olimpiai Akadémia évkönyve 2014 A Magyar Olimpiai Akadémia évkönyve 2014 Budapest, 2015 Magyar Olimpiai Akadémia Hungarian Olympic Academy Academie Olympique Hongrois 1124 Budapest, Csörsz u. 49 51. Telefon: +36 1/386 80000 Szerkesztette

Részletesebben

HÍRLAP. Sámsoni. TeSzedd! Értékteremtő közfoglalkoztatás Hajdúsámsonban. Értéket teremtünk. Önkéntesen a Tiszta Magyarországért!

HÍRLAP. Sámsoni. TeSzedd! Értékteremtő közfoglalkoztatás Hajdúsámsonban. Értéket teremtünk. Önkéntesen a Tiszta Magyarországért! Értéket teremtünk Sámsoni HÍRLAP Odaadó példamutatással csatlakozott városunk is a TeSzedd! Önkéntesen a Tiszta Magyarországért akcióhoz idén is. Május 16-án, szombaton reggel 8 órakor gyűltek össze a

Részletesebben

Ebesi Hírlap Ebesi Hírlap Ebesi Hírlap. Ebesi Hírlap Ebesi Hírlap

Ebesi Hírlap Ebesi Hírlap Ebesi Hírlap. Ebesi Hírlap Ebesi Hírlap Ebesi Hí Ebesi Hí Ebes Ebesi Hírla Ebesi H Ebesi Hírla Ebesi Ebesi Hírla Ebesi Ebesi Hírla Eb Ebesi Hír Ebesi H XIII. évf. 12. szám 2014. december Ingyenes kiadvány Ebes Község Önkormányzatának havonta

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1.1 Tevékenység jellege 1. oldal. 1.2. 1.2.Tevékenységünk 2. oldal 1.3. 2.Országos, megyei, kistérségi és városi kiemelt rendezvények

Tartalomjegyzék. 1.1 Tevékenység jellege 1. oldal. 1.2. 1.2.Tevékenységünk 2. oldal 1.3. 2.Országos, megyei, kistérségi és városi kiemelt rendezvények Tartalomjegyzék 1.Helyzetelemzés 1. oldal 1.1 Tevékenység jellege 1. oldal 1.2. 1.2.Tevékenységünk 2. oldal 1.3. 2.Országos, megyei, kistérségi és városi kiemelt rendezvények 3.oldal 2.2. Erkel Ferenc

Részletesebben

KRÓNIKA A JÁSZSÁGI TELEPÜLÉSEK ELMÚLT ÉVI ESEMÉNYEIBŐL

KRÓNIKA A JÁSZSÁGI TELEPÜLÉSEK ELMÚLT ÉVI ESEMÉNYEIBŐL Krónika 207 KRÓNIKA A JÁSZSÁGI TELEPÜLÉSEK ELMÚLT ÉVI ESEMÉNYEIBŐL JÁSZAPÁTI 1 2005 Április-május 1. 30-1. Tavaszindító gazdanapok és Városi Majális az Ipari Park területén. Mezőgazdasági gépkiállítás

Részletesebben

Búcsú a nyolcadikosoktól

Búcsú a nyolcadikosoktól KÖZÉLETI LAP V. évfolyam 2. szám Búcsú a nyolcadikosoktól Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen a tudásvágy, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás

Részletesebben

Kiemelt sportrendezvények és találkozók városunkban, ózdi kötődésű események

Kiemelt sportrendezvények és találkozók városunkban, ózdi kötődésű események 2014. év legjobb sportolói Ez történt 2014-ben Asztalitenisz Atlétika Autósport Birkózás Judo Karate Kerékpár Kézilabda Kosárlabda Küzdősportok Labdarúgás Lovaglás Lövészet Modellezés Sakk Súlyemelés Teke

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 02-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 02-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Nemzetiségi Önkormányzatok 2014. évi működéséről Előkészítette: Bárdiné Békési Mária a Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Simon Éva Mária a Békési Román Nemzetiségi Önkormányzat

Részletesebben

Közlöny. Kitüntetések városalapítóink ünnepén

Közlöny. Kitüntetések városalapítóink ünnepén Félegyházi Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának lapja Megjelenik 2 hetente ingyenesen Kiskunfélegyháza közigazgatási területén 2011. május 26. XX. évfolyam 10. szám Közlöny Kitüntetések városalapítóink

Részletesebben

Európa Napok Hercegkúton 2004 10 év az Európai Unióban 2014

Európa Napok Hercegkúton 2004 10 év az Európai Unióban 2014 HERCEGKÚT KÖZSÉG INFORMÁCIÓS LAPJA 2014. ÁPRILIS HÓ, 15. ÉVFOLYAM 4. SZÁM ÁRA: 200,- FT Európa Napok Hercegkúton 2004 10 év az Európai Unióban 2014 A Hercegkúti Hírek 2004. májusi száma igazi ünnepi szám

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. február 28-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. február 28-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a Nemzetiségi Önkormányzatok 2012. évi működéséről Előkészítette: Bárdiné Békési Mária a Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Simon Éva a Békési Román Nemzetiségi Önkormányzat

Részletesebben

Képes beszámoló a II. Nagy Tavaszi Koncertről a 8-9. oldalon

Képes beszámoló a II. Nagy Tavaszi Koncertről a 8-9. oldalon XXI. év fo lyam, 5. szám 2015. május Szigetszentmiklós Önkormányzatának lapja KISVÁROS Örökzöld dallamokkal köszöntötték a tavaszt Képes beszámoló a II. Nagy Tavaszi Koncertről a 8-9. oldalon ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

Indulhat a csatorna-beruházás befejező üteme

Indulhat a csatorna-beruházás befejező üteme Félegyházi Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának lapja Megjelenik kéthetente ingyenesen Kiskunfélegyháza közigazgatási területén 2011. november 11. XX. évfolyam 18. szám Közlöny Emléktábla a tordai hősöknek

Részletesebben

HELYI TERMÉKBEMUTATÓ APÁTFALVÁN

HELYI TERMÉKBEMUTATÓ APÁTFALVÁN Apátfalva Község Önkormányzatának ingyenes, tájékoztató havi lapja IX. évfolyam 7. szám 2014. július HELYI TERMÉKBEMUTATÓ APÁTFALVÁN Maros-völgyi LEADER Egyesület Apátfalva Község Önkormányzata tisztelettel

Részletesebben

Félegyházi. Kétszeres olimpiai bajnok hófutó. Ünnepi szentmise Félegyházáért. Bővült az iskolai együttműködés

Félegyházi. Kétszeres olimpiai bajnok hófutó. Ünnepi szentmise Félegyházáért. Bővült az iskolai együttműködés Félegyházi Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának lapja Megjelenik kéthetente ingyenesen Kiskunfélegyháza közigazgatási területén K ö z l ö2013. február n8. XXII. évfolyam y3. szám Kétszeres olimpiai

Részletesebben

Önkormányzati ÉrtesítŐ. Hatvan év a nagyiskolában

Önkormányzati ÉrtesítŐ. Hatvan év a nagyiskolában VII. ÉVFOLYAM 5 6. SZÁM Önkormányzati ÉrtesítŐ Hatvan év a nagyiskolában Mészáros Gréta, Gedó Fanni, Bálint Adrienn Egy település életében meghatározó szerepe van az oktatási intézményeknek. Különösen

Részletesebben