D E B R E C E N I OKTÓBER 7. NOV.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "D E B R E C E N I 2011. OKTÓBER 7. NOV."

Átírás

1 DEBRECENI OKTÓBER 7. NOV. 8. DEBRECENI ŐSZ PROGRAMSZÜRET Film, színház, muzsika CÍVISVILÁG Darulestől pásztorbálig Tetszik Debrecen! Felfedezed?

2 hírek tények a lényeg.

3 3 6 A kultúra hosszú folyamat, ahol nevelni is kell a közön séget. Interjú Cs. Tóth Jánossal, a Főnix rendezvényszervező igazgatójával. 9 Nemzeti ünnep Debrecenben: az emlékezés és a tisztelet koszorúi. Képernyőre kerülnek a DTV filmjei is a forradalomról. 15 Irány a jég! A hokisok, műkorcsolyázók készülődése, s a versenynaptár egyértelműen jelzi: beindult a jeges szezon. 21 Tessék választani! Koncert, kiállítás, színház, sport: programok időrendben. 14 Hazavár a Radio Solis! A trió filozófiája szerint első a lemez, aztán jöhetnek az önálló koncertek. 17 Debreceni Ősz: elindult a programszüret. Őszi fények ritmusa Bőkezű volt hozzánk a szeptember. Meleg és napfény is jutott bőven az első őszi hónapra, és reménykedünk, hogy az október sem lesz sokkal gonoszabb velünk. A kicsiket iskolába indító szülők már túl vannak az első könnyes reggeleken, és talán már ott mosolyognak az első pirospontok is a leckefüzetekben. (Az én Édesanyám a mai napig emlegeti, hogy nálam hosszas várakozás után a feketepont volt az első magatartásból. Azóta folyamatosan igyekszem javítani.) Iskolakezdés, munkahelyi feladatok a nyári szabadság után ismét beleszoktunk az új rendbe, az új ritmusba. Talán már csak a lassan tűnő barnaság és a vakáció rendezésre váró fotói idézik a nyári napfényt. Ritmus és Fény. Nem kérdés: a legjobb dolgok eltűnnének az életünkből, ha nem lennének ők ketten. Ha illata vagy színe, úgy fénye és zenéje is van az ősznek. Egyre laposabban járja útját az égen a nap, de egész évben ilyenkor a legaranylóbb. Mint ahogy a szél, vagy a járdán gördülő falevelek is sejtelmes ritmust zizegnek. Azt szeretem az őszben, hogy becsalogat és előhívja a gondolatokat! Ha fényre és ritmusra vágyunk, van mit felfedezni. Könyvlapokon, csendes kiállítótermekben, a mozivásznon és koncerttermekben. Vagy csak úgy, séta közben. Októberi látványnak a hortobágyi daruvonulás, zenének pedig Lajkó Félix koncertje a tippem. Bízom benne, hogy a Debreceni Korzó programkínálatával ezúttal is segíti az Olvasót, hogy könnyebben rátaláljon arra, ami a hűvössé váló napokon is színeket és zenét ad! M. Tóth Ildikó (fotó: Kovács László)

4 4 Örökös strandidő O Még most, ősszel is javában élvezhetik a strandot azok, akik a nosztalgiázni szeretnének ráadásul ingyen. Csak egy kattintás, és máris beléphetünk a fürdő területére. Ez a strand ugyanis a Helytörténeti Fotótár internetes oldalán található. A Debreceni Strandok című virtuális kiállítás fényképei felidézik, milyen volt az élet a fürdőkben az 50-es, 60-as és 70-es években vagy akár még korábban is, hiszen eleink már a 30-as években is boldogan lubickoltak a termálvizes medencékben. Séta a régi strandokon: Vadak végveszélyben O Az állatkertek szerepe az elmúlt évtizedben jelentősen megváltozott, egyre inkább bárkaszerepet töltenek be az élővilág megőrzésében olvashatjuk a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertjének honlapján. Bár az internet korában mindent azonnal, látványos körülmények között szeretne megtekinteni a közönség, az állatkertet nem a pörgés, csillogás, villogás jellemzi. Az állatok izgalmas világának felfedezése elmélyülést igényel, idő kell hozzá. Idő van, a hely sincs meszsze, érdemes élni a lehetőséggel. A hónap témája az állatkertben ezúttal a veszélyeztetett állatok sorsa. Az Európai Fajmegmentési Program keretében október 9-én Tigrisek, leopárdok, örvös medvék, zsiráfok végveszélyben címen szerveznek rendezvényt. Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje Debrecen, Ady Endre út 1. (52) , Egyházzene régen és ma október 11., Bartók terem Gyöngyösi L.: Missa Vanitas vanitatum J. Brahms: Német requiem Op.45 Közreműködik: Kolonits Klára, Cser Krisztián ének Kodály Kórus Debrecen (karigazgató: Pad Zoltán) Kodály Filharmonikusok Debrecen Vezényel: Vashegyi György Liszt, Tarbuk és Webber művei október 24., Bartók terem Liszt F.: Les Préludes M. Tarbuk: Európai képeslapok A. L. Webber: Requiem Közreműködik: Rendes Ágnes, Cselóczki Tamás ének Nyíregyházi Cantemus Kórus (karigazgató: Szabó Soma) Kodály Kórus Debrecen (karigazgató: Pad Zoltán) Kodály Filharmonikusok Debrecen Vezényel: Mladen Tarbuk VÁLTSON BÉRLETET EGÉSZ ÉVADRA! Közönségkapcsolat és jegyértékesítés: Tourinform Iroda (Piac u. 20.) Belépők a koncertek előtt a helyszínen, valamint az Interticket országos hálózatában és a weboldalon is válthatók! (52)

5 5 Komédiával kezdenek Molière egyik legjobb darabja a Scapin furfangjai, amelyet Scapin, a szemfényvesztő címmel játszik a Csokonai Színház a világhírű Silviu Purcărete rendezésében. Egy idejétmúlt, lepukkant helyen járunk, talán a múlt század 50-es, 60-as éveiben, egy szegény olasz kikötőváros lepusztult kávézójában. A zongorista nem más, mint Scapin. A mindenkin átlátó eszes figura filozófiája ez: nemigen akad ember, aki nálam mesteribben tudna bonyodalmakat szőni, s aki több dicsőséget szerzett volna e nemes szakmában. A középszer tudatlanul szemfényvesztésnek nevezi ezt, én viszont művészetnek. Purcărete a múlt évadban már dolgozott a társulattal. Akkor Trill Zsoltot rendezte A tüzes angyalban, akiről azt mondja: rendkívül rugalmas és intelligens színész. Scapin véli Purcărete Molière maga. A művész frusztrációival, hiúságával, illúzióival, kudarcaival. Sok öniróniával fűszerezve. A Scapin igazi komédia, amely szeretné megnevettetni a nézőket persze tanulsággal a végén. Premier a Csokonai Színházban október 7-én. A főbb szerepekben Trill mellett Mészáros Tibort, Garay Nagy Tamást és Rácz Józsefet láthatjuk. Daruünnep A Hortobágyi Nemzeti Park jelképe, s egyben az egyik legféltettebb természeti értékünk ez a madár. A több tízezer daru naponta ismétlődő, alkonyathoz kötődő mozgásának, a daruhúzásnak a megtekintésére szervezett hétvégi programok a Hortobágyi Látogatóközpontban kezdődnek október 22- én. A Daruünnepen kulturális programok várják az érdeklődőket, hallhatunk a daruhoz köthető néphagyományokról, lesznek tudományos ismeretterjesztő előadások és kézműves-foglalkozások. Részletek: (52) Sztárparádé A debreceni Fehér Bot Alapítvány 15 éve segíti a látássérült és vak emberek életét. A jubileumot jótékonysági koncerttel ünneplik október 13-án a Főnix Csarnokban. A 19 órakor kezdődő koncert igazi sztárparádé lesz: színpadra lép többek között Zséda, Vásáry André, Szinetár Dóra, Feke Pál, Wolf Kati, Király L. Norbi, a Nemadomfel Együttes és Krizbai Teca.

6 6 Jól kamatozik a Debre O Sokrétű munka folyik az Ön által irányított cégnél, hiszen programszervezéssel és intézmények működtetésével is foglalkoznak. A kultúra hosszú folyamat, ahol nevelni is kell a közönséget. Vannak saját rendezvényeink, a virágkarnevál, borkarnevál, az ünnepi könyvhét, a nyári színház, katonazenekari fesztivál, dzsessznapok, melyek egyszerre szolgálják a város imidzsének építését, és magukat a városlakókat is. Másfelől itt állnak az épületek: a Kölcsey Központ, a Főnix Csarnok és az Apolló mozi. A maguk módján ezek is piaci termékek, amelyek megtölthetők saját tartalommal, de lehet bevételes produkciókat is idehozni. Szeretnénk elérni, hogy a város közművelődési intézményeivel szorosabbra vonjuk a viszonyt. Ősszel például a város 650 éves évfordulója kapcsán a Tetszik Debrecen címen futó programsorozatnak a városi könyvtár, a Nagyerdei Kultúrpark, a Tímárház, az Ifjúsági Ház, a Kölcsey Központ, a Déri Múzeum, a Csokonai Színház, a Sportuszoda és a Debreceni Egyetem egyszerre lesznek szervezői és helyszínei. A sorozat záróakkordja a színház Bánk bán beavató előadása lesz, illetve a Kölcsey Központ által szervezett Hatszázötvenen Hatszázötvenről című művészeti megnyilvánulás ígér különös szellemi izgalmakat. O Az elmúlt néhány év a kultúra számára is a nadrágszíj húzogatását hozta. Változott valami ezen a téren? Mivel 1974 óta folyamatosan a kulturális életben dolgozom, állítom, olyan nem volt és nem is lesz, hogy elég legyen a pénz. Ezért aztán meg kell próbálnunk megteremteni magunknak a szükséges összeget a rendezvényeinkkel, figyelni a pályázatokra, a közbeszerzésekre, melyek mind segíthetnek... Mindent úgy kell csinálni, mintha az ember a sajátjában tevékenykedne, mert másképpen nem is érdemes. A Debreceni Ősz rendezvényről, a tervekről és a munkáról beszélgettünk Cs. Tóth Jánossal, aki április óta áll a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. élén. A szakember egy csésze tea mellett arról is szólt, hogy szerinte sokféle programból válogathatnak a debreceniek, ha ki akarnak mozdulni otthonról.

7 7 cenről kialakuló kép egymillió forintot hozott a kasszába. Ilyen értelemben lehet azt mondani, hogy a kultúra árucikk, és nem csak azért, mert pénzbe kerül. De én ennél jobban hiszek abban, hogy itt a Debrecenről kialakuló kulturális összkép jobban kamatozik, mintha egy rendezvényen pénzt keresünk. O Eseményekben nagyon gazdag nyáron vagyunk túl. Tudja, hogy hány programot szerveztek az elmúlt 2 3 hónapban? O Az is örök kérdés, hogy a kultúra pont olyan árucikk-e, mint bármi más? Minden pénzbe kerül, ugyanakkor nagyon árnyalt a kép, mert a giccstől a magas művészetig sokféle színezet létezik, sokféle áron. Szükség van nagy tömegeket vonzó rendezvényekre, és az is kell, hogy olyan művészeti újdonságok szülessenek, amiért a világ ránk figyelhet. O Össze lehet ezeket hasonlítani? A virágkarnevál közel félmillió embert hoz lázba évente. Ha a vendégéjszakákat nézzük, s hogy augusztusban több tízezer turista érkezett, akik itt fogyasztottak, költöttek, akkor úgy érzem, nem túlzás azt állítani, hogy jelentős nyereséget hoz a városnak a karnevál, túl azon, hogy a Duna Tv által a világ magyarsága is láthatta ezt a rendezvényt. Robert Capa, a világhírű magyar fotográfus kiállítására háromezer néző váltott jegyet. A tárlat közel A programok mennyiségét számban meghatározni igen nehéz, hiszen például a virágkarnevál 7 napja alatt közel 50 sokszor párhuzamosan zajló külön eseményt számolhatunk össze. Vagy a negyvenedik dzsessznapokon negyven előadó lépett fel a négy nap alatt öt helyszínen. A nyári rendezvények sokaságát jól érzékelteti az a tény, hogy az 59 rendezvénynapon megközelítőleg 350 program közül válogathatott a közönség. O Most sem pihenhet azonban a stáb, hiszen küszöbön vannak az őszi és téli programok. Mit kínálnak a debrecenieknek? A téli időszakhoz kapcsolódó ünnepeink elsősorban a meglepetésekről szólnak, így most mi is meglepetésekkel készülünk. Annyit viszont elárulhatok, hogy meghitt, bensőséges kulturális élmények elé nézünk. Az élmény megteremtéséhez kiváló helyszínül szolgálnak majd az általunk újonnan felfedezett terek; a családias hangulatú Hal köz, vagy a történelemmel átitatott Romkert, illetve a régi városháza udvara. Sz. M. A Főnix Csarnoknak és a Kölcsey Központnak egyaránt jól csengő márkaneve van a magyar kulturális életben.

8 O Kaland kerékpáron Debrecen 650 éves jubileuma jó alkalom kicsit jobban megismerni városunkat. Erre korszerű lehetőséget biztosít a Tourinformiroda: októbertől vadonatúj kerékpárok, s rájuk szerelhető GPS-alapú hangos városkalauz-készülékek, Pocket Guide-ok kölcsönözhetők náluk. Az okostelefonokra is letölthető, a magyar mellett angol és német nyelven is elérhető ajánlott sétaútvonalak a történelmi belvároson és a Nagyerdőn keresztül vezetnek. Debrecen felfedezése után a Pocket Guide további szemlélődésre invitál a Hortobágyon, ahol a látogatóközpontban szintén kölcsönözhető kerékpár és városkalauz. Universitas-bérletek Megkezdődött a bérletárusítás az Universitas- Debrecen hangversenysorozatra. Két koncertet terveznek Liszt Ferenc emlékére: november 15-én a Zeneművészeti Kar zongoraművészei a Liszt-teremben muzsikálnak, 22-én az egyetem aulájában a Zeneművészeti Kar szimfonikus zenekara, kórusai és szólistái adnak hangversenyt Liszt oratórikus műveiből. Februárban a Miskolci Szimfonikus zenekar játszik igazi sláger darabokat, márciusban pedig a világ élvonalában számon tartott Budapesti Vonósok Kamarazenekar. A sorozat záróhangversenyén színpadra lép a Kodály Filharmonikus Zenekar a debreceni származású Gál Tamás vezényletével. A bérletet továbbra is alacsony, 3 ezer forintos áron kínálják a Campus Pont-ban és a Tourinformirodában. Bővebb információ: Tourinform-iroda, Piac u. 20. (52) KÚTKERÜLŐ MODELLEK MODELLEK A CITROËNTŐL CITROËN CITROËN C4 C4 MÁR 3 MÁR FT-TÓL000 FT-TÓL Citroën Plus Citroën Finanszírozással Plus Finanszírozással AKÁR 4 ÉV ÜZEMANYAGRA ELEGENDŐ KEDVEZMÉNY A A Kútkerülő CITROËN modellek modellek duplán megérik duplán az árukat. megérik Gazdaságos az motorjaik árukat. révén Gazdaságos kedvező üzemanyag-fogyasztásuk, motorjaik révén kedvező az üzemanyag most ráadásul akkora akkora kedvezménnyel kedvezménnyel vásárolhatja meg vásárolhatja őket, melynek összegéből meg őket, akár 4 melynek évig is tankolhat. összegéből akár 4 évig is tankolhat. Az ajánlat Az október október között érvényes, között Citroën érvényes, C4 modellre Citroën gyártásból C4 vagy modellre készletről. A feltüntetett gyártásból vagy 000 Ft-os készletről. ár 4 a év A üzemanyagra feltüntetett elegendő kedvezmény 000 a Ft-os Citroën ár C4 VTi és 95 4 a Tendance év üzemanyagra modellre, Citroën elegendő Plus Finanszírozás kedvezmén igény- bevétele esetén, km 000 éves km futásteljesítmény éves futásteljesítmény mellett, az Adó- és Pénzügyi mellett, Ellenőrzési az Adó- Hivatal és által Pénzügyi szeptember Ellenőrzési 15-én közzé Hivatal tett októberi által üzemanyagárak, szeptember és vegyes fogyasztási 15-én adatok közzé alapján tett számolva. októberi A Citroën üzemanyagárak, C4 vegyes fogyasztása: és veg 4,2-6,9 l/100 km, km, CO 2 -kibocsátás: CO 2 -kibocsátás: g/km A képek illusztrációk. g/km. A fenti képek hirdetés illusztrációk. tájékoztató jellegű, A fenti nem minősül hirdetés ajánlattételnek. tájékoztató A jelenlegi jellegű, fi nanszírozási nem ajánlat minősül a Citroën ajánlattételnek. Finanszírozás forint alapú, A jelenlegi változó kamatozású fi nanszírozási pénzügyi lízing ajánlata. a Ci A THM A mértéke 14,59% 30%. A THM meghatározása A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve az aktuális hatályos jogszabályok feltételek, fi gyelembevételével illetve hatályos történt, a jogszabályok feltételek változása fi esetén gyelembevételével mértéke módosulhat. történt, A THM mutató a feltételek nem tükrözi a változása fi nanszírozás esetén kamatkockázatát. mértéke A folyósítás A feltétele a pozitív a pozitív hitelbírálat. hitelbírálat. A fi nanszírozási A ajánlat fi nanszírozási minimum 30% kezdőrészlettel ajánlat minimum érhető el 3630% és 48 hónapos kezdőrészlettel futamidő mellett, érhető és kiemelt el 36 utolsó és törlesztőrészletet 48 hónapos tartalmaz, futamidő minimális mellett, fi nanszírozott és összeg: kiemelt utolsó 000 Ft. törlesztőrészlet A fi nanszírozás teljes teljes futamideje alatt alatt casco casco biztosítás biztosítás fenntartása szükséges. fenntartása szükséges. OPM AUTÓHÁZ, 4002 OPM DEBRECEN, AUTÓHÁZ, BALMAZÚJVÁROSI 4002 DEBRECEN, ÚT 10., TEL: 52/ BALMAZÚJVÁROSI ÚT 10., TEL: 52/5

9 9 Nemzeti ünnep Debrecenben O Október 23-án az 1956-os forradalom és szabadságharc 55., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 22. évfordulója tiszteletére rendez a város ünnepségeket. 8 órakor országzászló-felvonással és katonai tiszteletadással indul a program a Bem téren. 9-kor lesz az 56-os emlékmű ünnepélyes megkoszorúzása, illetve ünnepi beszéd az egyetemi templom előtti téren. 11 órakor kezdődik az ünnepi közgyűlés a régi városháza nagytanácstermében, itt adják át a Csokonai-, Hatvani-, Hajós Alfréddíjakat. Több koszorúzás lesz e napon: kor az ÁVH-s sortűz áldozatainak emléktáblájánál (Kossuth u. 8. sz.), 15-kor Nagy Imre mártírhalált halt miniszterelnök emléktáblájánál (Kossuth u ) és kor Szilágyi József 56-os mártír emléktáblájánál (Péterfia u. 1 7.). 16 órakor a programsorozatot az országzászló levonása zárja a Bem téren a képernyőn O A nemzeti ünnep előtt a Debrecen Televízió is tiszteleg műsoraival. Október 22-én, szombaton este től a Diákok a vádlottak padján című, saját készítésű dokumentumfilmjét tűzi műsorra. Másnap, október 23-án től Az én 56-om Buda Ferenc emlékei (a Kecskemét Tv filmje) kerül képernyőre. 16 óra 45-kor újra egy DTV által készített dokumentumfilmet láthatnak a nézők: Az nap a miénk volt. A városban zajló ünnepi eseményekről is beszámol este kor a Vasárnapi Napszemle. Ezt 19 órától az Egyetem tér 56 (a Debrecen Televízió filmje), majd től a Mindig új élet lesz a vérből In memoriam Iván Kovács László című dokumentumfilm követi. Koszorúzás A koszorúzni kívánó társadalmi és civil szervezetek részvételi szándékukat október 19-ig jelezhetik az (52) es faxszámon, vagy a címen. Ágyúdörgésre ébredt a város 1956 eseményeit, a forradalom és az azt követő időszak történéseit a Debrecen Televízió filmjei is megidézik. A filmeket a DTV megjelentette DVD-n, igény esetén a szerkesztőségben megvásárolhatók Debrecen Az a nap a miénk volt Október 23-a az esti kegyetlen visszavágás, lövöldözés ellenére a miénk volt. Az történt, amit az ifjúság kigondolt, amiért demonstrált, és amit követelt. Diákok a vádlottak padján Az elítéltek valamennyien a gépipari technikus diákjai voltak októberében. A tárgyalás három órán át tartott, és azonnal elnyelték őket Kádár János börtönei. Mindig új élet lesz a vérből Október 23-án, amikor megláttam a felvonulást, sírtam a meghatottságtól. Később azért fogtam fegyvert, mert nem akartam éhezni és éhezni látni másokat Debrecen 2. Nem akartam fejet hajtani A magyar nép nem vesztette el hitét. Továbbra is harcol a független, szabad Magyarországért Mi történt akkor hajnalban? (Debrecen, november 4.) Ágyúdörgésre, géppuskaropogásra ébredt a város. A forradalom vezetőit letartóztatták.

10 10 Főszerepben az idősek Több mint 10 éve, hogy októberről úgy emlékezünk meg, mint az idősek hónapjáról. A Debreceni Művelődési Központ rendezvénysorozatában 16 különböző program (kórustalálkozó, főzőverseny, egészségnap, előadás, kenyérsütés, Ki mit tud?) várja az érdeklődőket és családtagjaikat. A Belvárosi, Homokkerti, Józsai, Kismacsi és Újkerti Közösségi Házaiban szervezett programok lehetőséget teremtenek a városban működő nyugdíjasközösségeknek a találkozásra, egymás tevékenységének megismerésére, a közös élményszerzésre. Halottak napja A debreceni köztemetők így lesznek nyitva a halottak napja környékén: október óra, október 31. és november óra, november óra. Az október 22-i és 29-i behajtási tilalmat feloldják, (díj ellenében) be lehet majd hajtani. November 1-jén viszont a gépkocsiforgalom tilos lesz, ugyanakkor a nagyerdei köztemetőben térkép szerinti útvonalon közlekedő kisbusz segíti a rászorulókat. A hagyományoknak megfelelően november 1-jén 15 órakor a 2. számú ravatalozó előtt a református egyház tart istentiszteletet, kor kezdődik a Csokonai Színház művészeinek műsora, majd 16 órától a római katolikus mise. Kérem, boncoljanak fel! A magyar nyelvű kiadások és a szerb fordítás után a frankfurti Fischer Verlag is megjelentette a Neurológia Klinika igazgatójának novelláskötetét Bitte, machen Sie mich auf! címmel. Csiba László professzor történetei megmutatják, mit vált ki az emberekből a betegség közelsége, hogyan aggódnak szeretteikért, illetve miként mutatkozhat meg az emberi nagyság egy haldokló életének utolsó óráiban. A mű azok az orvosok előtt is tiszteleg, akiknek a munkája nemcsak foglalkozás, hanem áldozat is. Az első ízben 2008-ban Kérem, boncoljanak fel! Egy orvos hallomásai címen napvilágot látott kötet egy orvos szemével láttatja egy kórház gyógyítással, kudarcokkal, különleges emberi találkozásokkal teli mindennapjait.

11 11 Iki Iki Tojama! Jószolgálati koncertet tartanak a 30 éves japán magyar kulturális együttműködés jegyében a Kölcsey Központban november 5-én 18 órától. Közreműködnek többek között a Kodály Filharmonia, a Debreceni Mazsorett Együttes és Ifjúsági Fúvószenekar (képünkön), a Hajdú Táncegyüttes, a Szeredás, a Vojtina, a Talamba és sokan mások. A gálaműsort aukció követi. Cívisvilág Debrecen mezővárosi rangra emelkedésének 650. évfordulója tiszteletére egész éven át tartó programsorozatot szervezett a DMK. A Cívisvilág emlékezete címmel ebben a hónapban is több kiállítás és program várja a fiatalokat és felnőtteket. A Tímárházban a Debreceni kézművesek című tárlat az év végéig látogatható, a Kisgalériában pedig Dezsőné Borbély Emma szövő népi iparművész különleges alkotásai tekinthetők meg. A különböző hagyományos kézműves tevékenységekkel a Tovább élő mesterség bemutatókon ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Gara Gyula mestercukrász Használjuk ki a jó időt, s legyünk minél többet a friss levegőn, együtt a családdal, a gyerekekkel, az unokákkal! Mehetünk a Nagyerdőre, az állatkertbe, a vidámparkba, de akár a Vekeri környékére is. A kerthelyiségek még üzemelnek, tart a fagylaltszezon is, kellemes teraszokon, jó hangulatban üldögélhetünk kint. És érdemes elmenni kirándulni akár egy napra is, hiszen annyi szép hely van Magyarországon. Üzemanyag-fogyasztás (kombinált) 3,2-6,4 l/100km. CO2-kibocsátás (kombinált) g/km. 7 év/ km Kia garancia. Érvényes az EU tagállamokra (+Norvégia, Svájc, Izland, Gibraltár). Információ: OMP Autóház Kft Debrecen, Balmazújvárosi út 10. I Telefon: I Web: ompautohaz.hu

12 12 Fodrásznő jeltolmáccsal A szerelemben elpusztíthatatlanul hívő Irina, vagyis a fergeteges Fodrásznő történetét ismét műsorra tűzi a színház. S nem is akárhogyan: hallássérültek és siketek számára is élményt kívánnak nyújtani azzal, hogy a színház egyik legsikeresebb előadását jeltolmácsolással is bemutatják. A Víg Kamaraszínházban október 11-én 19 órától kerül színre a számos díjat nyert előadás Szűcs Nelli, Tóth László, Trill Zsolt és Kristán Attila játékával. Látja Isten, hogy állok a napon 1984-ben, a Hobo Blues Band Vadászat című lemezén mondtam először Pilinszky János Négysorosát. A vers skarlátbetűként átégette azt a kort, a lemezt és az előadásokat. Földes László Hobo szavai ezek, aki több mint negyedszázad elteltével ismét Pilinszkyhez fordult: reményért, hitért, szeretetért és vigaszért. Pilinszky verseit a színházi zeneszerzőként ismert Verebes Ernő zenésítette meg, a Hangzó Helikon sorozatban megjelent lemez anyagából pedig Vidnyánszky Attila rendezett előadást Látja Isten, hogy állok a napon címen. A különleges est premierje október 20-án lesz a Horváth Árpád Stúdiószínházban. Családi képek Az 1900-as évek elejétől napjainkig vár debreceni családi fényképeket tervezett kiállításához a Városi Könyvtár Helytörténeti Fotótára. A műtermi vagy szabad téri fotókról másolat készül, az eredetit sértetlenül visszakapja a tulajdonos. Szkennelt vagy digitális képeket ben is lehet küldeni. (Felbontás: min.1200x1600, 600 DPI.) Kérik a fényképek készítésének idejét, helyét is feltüntetni a küldő neve, címe, telefonszáma mellett. Bővebb felvilágosítás: (52) , ,

13 13 Pálinka és páros kolbász Jön a Budapest Bár is a Zamat fesztiválra! Házias ízek az Imbiszben Első ízben rendezik meg a Debreczeni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivált október között az egyetem főépülete előtt. A hangulatos nagyerdei környezetbe az ország legjobb pálinkái érkeznek. A különleges italok és ételek mellett gasztronómiai küzdelemre is sor kerül majd: népszerű helyi éttermek (köztük a Belga, a Calico Jack, a Krúdy, a Mester 8, a Paripa, a Pálma és a Platán) saját, speciális páros kolbásszal is versenyezni fognak. Lesznek vetélkedők, bemutatók, koncertek (többek között Cimbaliband, Magna Cum Laude, Mystery Gang, Kishúg Szalóki Ágival, Budapest Bár), jönnek a dumaszínház nagyágyúi (például Mogács Dániel, Kiss Ádám, Badár Sándor), a kiállítók sorában kézművesek és hagyományőrzők is szerepelnek. A rendezvény minden nap 17 óráig ingyenesen látogatható! A napijegy (17 órától) 1200, a bérlet 3300 forint. Jegyek: Campus Pont Jegyiroda (DE főépület alagsor), Lovarda söröző, Mezon és Tourinform. Részletek a Zamatfesztivál.hu oldalon, valamint a Debreceni Korzó programlistájában. Életreform az ifiházban Mintha Párizsban vagy Prágában járnánk: a helynek hangulata, varázsa van. A személyzet kedves, az ételek finomak, az árak megfizethetők. Aki ismeri Both Tibort, az nem csodálkozik ezen, nála a vendéglátás életmód és életforma. Vendéglője, a Bika és a Víg mozi mögött található Imbisz nagyon népszerű. Itt a legmodernebb konyhatechnológia és a magyar gasztronómiai hagyomány találkozik. A sültek, rakott ételek számítógép vezérelte sütőben készülnek zsír és olaj nélkül. Az asztalra szürkemarha, mangalica, csirke és pulyka kerül, s minden nap friss zöldségből, gyümölcsből főznek levest. Nálunk a bio szó nem csak reklámfogás, s minden nyomon követhető, mi van a tányéron: akár a Hortobágyig is elmehetünk mondja Both Tibor, aki a minőségi alapanyagok híve. Úgy kell vásárolni a piacon is, mint a háziasszonyok, mi is csak szép árut veszünk. Jót ezekből lehet főzni. A vendégek ezt értékelik: aki egyszer megfordult a Both- Dega Imbiszben, az visszatér a házaias ízek miatt. Októbertől a Simonffy utcai Ifjúsági Házban működik az Életreform Egyesület. Tevékenységük fókuszában továbbra is az egészséges, természetes életmód, az öngyógyító, önfejlesztő módszerek, az önismeretre nevelés, a pszichológiai kultúra fejlesztése, a környezettudatos gondolkodás erősítése, a néphagyományok ápolása és az ezoterikus ismeretterjesztés áll. Október 12.: Mit várhatunk 2012-től? Kövesi Péter a maja naptárról. 19.: Domoki Máriá képes mongóliai élménybeszámolója. 26.: Parácsi Anikó előadása az öt tibeti gyakorlatról és a keleti mozgáskultúráról.

14 Sugárzó napfény O Hazavár címmel tette fel dalát a YouTube-ra a Radio Solis. Az erdei tájon forgatott klip friss, modern popzenéjében némi népzenei íz is feltűnik. Ami nem véletlen, hiszen frontemberük, Erdős Fruzsina eredendően népdalénekes. A trió tagjai korábban többféle műfajban be mu tatkoztak már. Fruzsi az Abrakazabra és a Sun Factory énekese volt, jelenleg az Acoustic Galleryban és a Szeredásban énekel. Kozma Norbert a Games People Playben kezdett el gitározni, majd a Bugs, Kerozin, Sun Factory, Alien, Abrakazabra zenekarokban szerepelt. Tóth Zsolt pedig a Talamba ütőegyüttesben, az All Swing Jazz Quintettben, a Sun Factoryben, az Csak fújja a dalokat O Ha Subicz Gábor politikus lenne, biztosan álláshalmozással vádolnák. Ő azonban trombitás, s nem is akármilyen: csak úgy kapkodnak érte a zenekarok. Szinte mi is kapkodtuk a fejünket, mikor sorolni kezdte, hány bandának a tagja: Trombitálok Fekete-Kovács Kornél zenekarában, a Modern Art Orchestrában, ami egy bigband, s nagyon szeretem, hiszen kiváló zenészek alkotják. Ezen túl van egy saját formációm, az SG5. Játszom Pataj György kvintettjében, és ott van Meleg Tamás zenekara, valamint a Debrecen Jazz Group, a Debreceni Dixieland Jazz Band, a Pannonia Allstars Ska Orchestra... De Geszti Péter új zenekarában a Gringó Sztárban is fúj. Szerényen annyit mond erről: Felkértek, hogy játsszam velük. Ha egy szóval kellene leírnom a produkciót, akkor azt mondanám, professzionális. Bár Budapesten él, családja és barátai révén sok szállal kötődik Debrecenhez. Zenei pályája is itt indult, a Skafunderzben, majd a szép reményű Monchichi Potenciállal folytatódott. A város zenei életét ígéretesnek tartja, bár felvetésünkre, hogy Abrakazabrában fordult meg. Társaihoz hasonlóan ő is játszik az Acoustic Galleryben. A névválasztásról elárulják, hogy Fruzsi mindig is szerette volna, ha egyszer lesz egy zenekara, és azt napsugárnak hívják. Ezt lefordították latinra: napsugár, sugárzó napfény így született a Radio Solis név. Jelenleg első lemezük anyagán dolgoznak, s készül a trió második klipje és honlapja (radiosolis. hu) is. Bár önálló koncertekkel csak az első album után akarnak előállni, aki kíváncsi rájuk, az Acoustic Gallery fellépésein találkozhat a Radio Solisszal. Bővebben: dehir.hu egy-egy zenekar fellépésén olykor csak páran lézengenek, a gazdasági helyzetben látja az okokat. Kellemes emlékei vannak ugyanakkor a dzsessznapokról, járt itthon akkor is, és négy zenekarral játszott. S hogyan lehet ezt a sok munkát összeegyeztetni? Subicz Gábor szerint egyszerűen: kell hozzá egy határidőnapló... (rituper) Bővebben: dehir.hu

15 15 Már karcolják a jeget A hosszan tartó indián nyár ellenére sem feledkezhetünk meg a közelgő télről, a jeges sportágakról. A hokisok, műkorcsolyázók készülődése s a versenynaptár egyértelműen jelzi: beindult a jeges szezon. A Debreceni Jégcsarnokban a szokottnál korábban, már október elsején maximális erőre csavarták a hangszórókat, megkezdődtek a hagyományos szombat esti jégdiszkók. Korcsolyavonal A 2004-ben alakult Jégkarc Egyesület továbbra is azon munkálkodik, hogy felkarolja Debrecenben a műkorcsolyasportágat és utánpótlásbázist alakítson ki. Az egyesület a műkorcsolya-oktatáson kívül tanfolyamok szervezésével, valamint iskolai testnevelés órák megtartásával is foglalkozik, melyeknek célja a korcsolya mint szabadidősport folyamatos népszerűsítése és a jeges sportágakhoz szükséges alapismeretek elsajátítása. A keddi napokon órától, szombatonként reggel 8-kor várja Gyulai Györgyi edzőnő a sportág iránt érdeklődő 4 12 éves fiatalokat. Telefon: (20) A jövő hokisainak kiválasztása is az idénykezdés egyik feladata: Máthé Csaba edző kedden és csütörtökön kor várja a minikorosztály keretéhez csatlakozni kívánó, a korcsolyázással most ismerkedő 4 8 éves fiúkat és lányokat. Telefon: (20) Fiúk a jégen A Debreceni Hokiklub már rendszeresen meccseket vívó együttesei közül az U14 és U16-os társulat kezdett legkorábban, de októberben már az OB II. U23-as közös bajnokságban szereplő Debreceni HK is rendszeresen jégre lép. Október 9-én a Vasas vendégeskedett a Debreceni Jégcsarnokban, 16-án a Tisza Volán SC érkezik, 23-án a MAC 30-án pedig az Újpesti TE hokisai játszanak a tócóskerti publikum előtt.

50 ÉVES AZ ÁLLATKERT BÁNK BÁN Erkel operája újra műsoron. DEBRECENI ŐSZ Koncertkínálat: Edda, PG, Szekeres Adrien DEBRECENI 2011. NOV. 4. DEC. 8.

50 ÉVES AZ ÁLLATKERT BÁNK BÁN Erkel operája újra műsoron. DEBRECENI ŐSZ Koncertkínálat: Edda, PG, Szekeres Adrien DEBRECENI 2011. NOV. 4. DEC. 8. DEBRECENI 2011. NOV. 4. DEC. 8. 50 ÉVES AZ ÁLLATKERT BÁNK BÁN Erkel operája újra műsoron FOLYTATÓDIK A DEBRECENI ŐSZ Koncertkínálat: Edda, PG, Szekeres Adrien Négy márka és márkaszerviz egy helyen! OMP

Részletesebben

MÁRIA DEBRECENI. Újévi koncertre készül a 40 éves Kodály Kórus 2011. DEC. 8. 2012. JAN. 9.

MÁRIA DEBRECENI. Újévi koncertre készül a 40 éves Kodály Kórus 2011. DEC. 8. 2012. JAN. 9. DEBRECENI 2011. DEC. 8. 2012. JAN. 9. MÁRIA Új magyar musical Debrecenben Ősbemutatót tart a Csokonai Színház a Főnix Csarnokban Újévi koncertre készül a 40 éves Kodály Kórus jegy/infó: www.kulturalom.hu

Részletesebben

DEBRECENI 2012. FEBR. 10. MÁRC. 9. AZ ÉV EMBERE 2011 GYÖNGYÖSI ANDRÁS, A DVSE VEZETŐEDZŐJE

DEBRECENI 2012. FEBR. 10. MÁRC. 9. AZ ÉV EMBERE 2011 GYÖNGYÖSI ANDRÁS, A DVSE VEZETŐEDZŐJE DEBRECENI 2012. FEBR. 10. MÁRC. 9. AZ ÉV EMBERE 2011 GYÖNGYÖSI ANDRÁS, A DVSE VEZETŐEDZŐJE 3 6 Az egyetem itt lesz száz év múlva is. Interjú Fábián István rektorral 15 Kupameccsekkel kezdi 2012-es tétmérkőzéseinek

Részletesebben

LÁTVÁNYETETÉSEK minden nap az Állatkertben DEBRECENI. VEKERI FESZTIVÁL: a rock és a metál mellett más típusú zenei csemegék is lesznek!

LÁTVÁNYETETÉSEK minden nap az Állatkertben DEBRECENI. VEKERI FESZTIVÁL: a rock és a metál mellett más típusú zenei csemegék is lesznek! DEBRECENI 2012. JÚN. 8. JÚL. 6. LÁTVÁNYETETÉSEK minden nap az Állatkertben VEKERI FESZTIVÁL: a rock és a metál mellett más típusú zenei csemegék is lesznek! VÁROSRÉSZI PROGRAMOK: családi délelőttök és

Részletesebben

Debreceni Ősz. Régimódi történet Új bemutatóra készül a Csokonai Színház. Érdi Tamás, Harcsa Veronika, Herczku Ágnes koncertjei

Debreceni Ősz. Régimódi történet Új bemutatóra készül a Csokonai Színház. Érdi Tamás, Harcsa Veronika, Herczku Ágnes koncertjei Debreceni Ősz Érdi Tamás, Harcsa Veronika, Herczku Ágnes koncertjei Régimódi történet Új bemutatóra készül a Csokonai Színház 2013. okt. 10. nov. 10. ŐSZ 09. 28. SZÜRETI MUSTRA Itthon vagy Magyarország,

Részletesebben

GYERMEKNAP DEBRECENI. VILÁGHÍRŰ FILMZENÉK a Kodály Filharmonikusok koncertjén. Megnyílt a Korzó Terasz! Igazi családi program: foci, sör, hangulat

GYERMEKNAP DEBRECENI. VILÁGHÍRŰ FILMZENÉK a Kodály Filharmonikusok koncertjén. Megnyílt a Korzó Terasz! Igazi családi program: foci, sör, hangulat DEBRECENI 2012. MÁJ. 11. JÚN. 7. GYERMEKNAP a Kölcseyben, a Vekerinél és az Állatkertben VILÁGHÍRŰ FILMZENÉK a Kodály Filharmonikusok koncertjén Megnyílt a Korzó Terasz! Igazi családi program: foci, sör,

Részletesebben

DEBRECENI. 2011. július 8. aug. 9. CAMPUS DEBRECENI NYÁR. Jön a nagy buli! Koncertek, tárlatok, táborok. Zene, mozi, szórakozás a stadionban

DEBRECENI. 2011. július 8. aug. 9. CAMPUS DEBRECENI NYÁR. Jön a nagy buli! Koncertek, tárlatok, táborok. Zene, mozi, szórakozás a stadionban DEBRECENI 2011. július 8. aug. 9. DEBRECENI NYÁR Koncertek, tárlatok, táborok CAMPUS Jön a nagy buli! Zene, mozi, szórakozás a stadionban A NYÁR ÉLMÉNYE - SÉTAREPÜLÉS ÉS LÉGI DOKUMENTÁCIÓ www.clarbis.hu

Részletesebben

2012. nov. 15. dec. 31. ROCK A. angyal forog előttünk. Tankcsapda, Benzin, Omen - és az 50 éves Omega. Berecz András adventi estje a Nagytemplomban

2012. nov. 15. dec. 31. ROCK A. angyal forog előttünk. Tankcsapda, Benzin, Omen - és az 50 éves Omega. Berecz András adventi estje a Nagytemplomban 2012. nov. 15. dec. 31. angyal forog előttünk Berecz András adventi estje a Nagytemplomban ROCK A FŐNIXBEN Tankcsapda, Benzin, Omen - és az 50 éves Omega Nemzeti Fejlesztési Ügynökség KALÁKA PLÁZA - KREATÍV

Részletesebben

Állatok világnapja. Indul a színházi évad. Sportprogram. 2013. szept. 12. okt. 10. Látványetetések a Nagyerdei Kultúrparkban

Állatok világnapja. Indul a színházi évad. Sportprogram. 2013. szept. 12. okt. 10. Látványetetések a Nagyerdei Kultúrparkban 2013. szept. 12. okt. 10. Állatok világnapja Látványetetések a Nagyerdei Kultúrparkban Indul a színházi évad A víg özvegytől a hét randin át az antik drámáig Sportprogram Labdajátékok: foci, kézilabda,

Részletesebben

Zoo-titkok Állatkerti rendezvények a Föld napján. A sevillai borbély Rossini vígoperája a Csokonai Színházban

Zoo-titkok Állatkerti rendezvények a Föld napján. A sevillai borbély Rossini vígoperája a Csokonai Színházban DEBRECENI 2013. ÁPR. 5. máj. 5. Zoo-titkok Állatkerti rendezvények a Föld napján A sevillai borbély Rossini vígoperája a Csokonai Színházban tavasz Debrecenben Stadion, 2-es villamos, körforgalom, pályázatok

Részletesebben

HURRÁ, GYEREKNAP! CSALÁDI RENDEZVÉNYEK SZERTE A VÁROSBAN SZÍNHÁZI ESTÉK KOMÉDIÁK, VENDÉGJÁTÉKOK, STÚDIÓDARABOK

HURRÁ, GYEREKNAP! CSALÁDI RENDEZVÉNYEK SZERTE A VÁROSBAN SZÍNHÁZI ESTÉK KOMÉDIÁK, VENDÉGJÁTÉKOK, STÚDIÓDARABOK HURRÁ, GYEREKNAP! CSALÁDI RENDEZVÉNYEK SZERTE A VÁROSBAN SZÍNHÁZI ESTÉK KOMÉDIÁK, VENDÉGJÁTÉKOK, STÚDIÓDARABOK DÉLIBÁBOS HORTOBÁGY PÁSZTORTALÁLKOZÓ, GULYÁSVERSENY, PÜNKÖSD 2013. MÁJ. 9. JÚN. 6. 3 6 Nem

Részletesebben

AZ ÉV EMBERE 2014. A CAmpus fesztivál szervezőcsapata. 2015. jan. 22. MÁRC. 10.

AZ ÉV EMBERE 2014. A CAmpus fesztivál szervezőcsapata. 2015. jan. 22. MÁRC. 10. AZ ÉV EMBERE 2014 A CAmpus fesztivál szervezőcsapata 2015. jan. 22. MÁRC. 10. Az Orange Női Fitness Szalonban egyedülálló edzésformával találkozhat minden mozogni és formálódni vágyó hölgy, köredzéseink

Részletesebben

ÓRIÁSI BULI A CAMPUSON DEBRECENBEN NYÁR THE ASTEROIDS GALAXY TOUR, TANKCSAPDA, NATIONS AFIRE, KISCSILLAG 2014. JÚN. 19. AUG. 14.

ÓRIÁSI BULI A CAMPUSON DEBRECENBEN NYÁR THE ASTEROIDS GALAXY TOUR, TANKCSAPDA, NATIONS AFIRE, KISCSILLAG 2014. JÚN. 19. AUG. 14. ÓRIÁSI BULI A CAMPUSON THE ASTEROIDS GALAXY TOUR, TANKCSAPDA, NATIONS AFIRE, KISCSILLAG NYÁR DEBRECENBEN UTCAZENE, NYÁRI SZÍNHÁZ, BORKARNEVÁL, FŰSZER-CSEMEGE 2014. JÚN. 19. AUG. 14. Kulturált környezet.

Részletesebben

HURRÁ, GYERMEKNAP! CSALÁDI ÉS VÁROSRÉSZI PROGRAMOK DEBRECENBEN GALIBA AZ ARANYBIKÁBAN TÁNCMŰSOR A VÍG KAMARASZÍNHÁZBAN 2015. MÁJ. 15. JÚN. 17.

HURRÁ, GYERMEKNAP! CSALÁDI ÉS VÁROSRÉSZI PROGRAMOK DEBRECENBEN GALIBA AZ ARANYBIKÁBAN TÁNCMŰSOR A VÍG KAMARASZÍNHÁZBAN 2015. MÁJ. 15. JÚN. 17. HURRÁ, GYERMEKNAP! CSALÁDI ÉS VÁROSRÉSZI PROGRAMOK DEBRECENBEN GALIBA AZ ARANYBIKÁBAN TÁNCMŰSOR A VÍG KAMARASZÍNHÁZBAN 2015. MÁJ. 15. JÚN. 17. 3 6 Interjú Széles Diána alpolgármesterrel 9 Szeretsz szerepelni?

Részletesebben

2013. júl. 4. aug. 5. Sztárparádé. Bëlga, Nabiha, Ákos, Subways, Quimby, Csík. Nyár Debrecenben. Fesztiválok Jó zenékkel és jó borokkal

2013. júl. 4. aug. 5. Sztárparádé. Bëlga, Nabiha, Ákos, Subways, Quimby, Csík. Nyár Debrecenben. Fesztiválok Jó zenékkel és jó borokkal 2013. júl. 4. aug. 5. Sztárparádé a Campuson Bëlga, Nabiha, Ákos, Subways, Quimby, Csík Nyár Debrecenben Fesztiválok Jó zenékkel és jó borokkal ahol mindig ragyog a nap! Utánozhatatlan környezetben kínálunk

Részletesebben

Adventi koncertek. A festő dolga. A dühös lovag. Birkás Ákos képei a Modemben láthatók. Lackfi János darabot írt a Csokonai Színháznak

Adventi koncertek. A festő dolga. A dühös lovag. Birkás Ákos képei a Modemben láthatók. Lackfi János darabot írt a Csokonai Színháznak 2014. nov. 10. dec. 5. Adventi koncertek a Nagytemplomban A festő dolga Birkás Ákos képei a Modemben láthatók A dühös lovag Lackfi János darabot írt a Csokonai Színháznak 3 6 Kultúra, közösség, Debrecen.

Részletesebben

BOLDOG ÚJ ÉVET, DEBRECEN! Utcabál és tűzijáték a kossuth téren

BOLDOG ÚJ ÉVET, DEBRECEN! Utcabál és tűzijáték a kossuth téren 2014. dec. 5. 2015. JAN. 10. ADVENT A CÍVISVÁROSBAN Programok a főtéren és a városrészekben BOLDOG ÚJ ÉVET, DEBRECEN! Utcabál és tűzijáték a kossuth téren November 28-tól Karácsonyi vásár és programsorozat

Részletesebben

TAVASZI TÁRLAT DESZKA FESZTIVÁL A 2-ES VILLAMOSTÓL A STADIONIG 2014. MÁRC. 13. ÁPR. 3. AZ ELMÚLT HETEK LEGFONTOSABB ESEMÉNYEI A CÍVISVÁROSBAN

TAVASZI TÁRLAT DESZKA FESZTIVÁL A 2-ES VILLAMOSTÓL A STADIONIG 2014. MÁRC. 13. ÁPR. 3. AZ ELMÚLT HETEK LEGFONTOSABB ESEMÉNYEI A CÍVISVÁROSBAN TAVASZI TÁRLAT LÁTVÁNYOS SEREGSZEMLE A KÖLCSEY KÖZPONTBAN DESZKA FESZTIVÁL KORTÁRS MAGYAR DRÁMÁK DEBRECENBEN 2014. MÁRC. 13. ÁPR. 3. A 2-ES VILLAMOSTÓL A STADIONIG AZ ELMÚLT HETEK LEGFONTOSABB ESEMÉNYEI

Részletesebben

Augusztus 20. Szezon előtt. Győzzön a zene! Karnevál, koncertek, tűzijáték. A 150. évadra készül a Csokonai Színház

Augusztus 20. Szezon előtt. Győzzön a zene! Karnevál, koncertek, tűzijáték. A 150. évadra készül a Csokonai Színház Augusztus 20. Karnevál, koncertek, tűzijáték Szezon előtt A 150. évadra készül a Csokonai Színház Győzzön a zene! Klasszikusok és különlegességek a Kodály Filharmónia programjában 2015. AUG. 14. szept.

Részletesebben

2014. aug. 15. szept. 11. Virágkarnevál, koncertek, tűzijáték. Generációk utcája. Utcaművészeti programok a Hal közben

2014. aug. 15. szept. 11. Virágkarnevál, koncertek, tűzijáték. Generációk utcája. Utcaművészeti programok a Hal közben 2014. aug. 15. szept. 11. AUGUSZtuS 20. Virágkarnevál, koncertek, tűzijáték Generációk utcája Utcaművészeti programok a Hal közben Kulturált környezet. Most + 1.000 forint!* Malompark bevásárlóközpont,

Részletesebben

Óriási buli a Campuson. július 22 26. között a Nagyerdőn 2015. JÚN. 18. AUG. 11.

Óriási buli a Campuson. július 22 26. között a Nagyerdőn 2015. JÚN. 18. AUG. 11. Óriási buli a Campuson Caro Emerald, Enter Shikari, Modestep, Wilkinson július 22 26. között a Nagyerdőn 2015. JÚN. 18. AUG. 11. PROGRAMOK ÉS JEGYINFORMÁCIÓK: AUGUSZTUS 20. 7.30 PIAC UTCA Karneváli felvonulás

Részletesebben

2014. szept. 11. okt. 7. Indul az évad a Csokonai Színházban. Komédiák, Kulka, Dumaszínház. Gazdag programot kínál a Lovarda

2014. szept. 11. okt. 7. Indul az évad a Csokonai Színházban. Komédiák, Kulka, Dumaszínház. Gazdag programot kínál a Lovarda 2014. szept. 11. okt. 7. ISTENT A FALRA FESTENI Indul az évad a Csokonai Színházban Komédiák, Kulka, Dumaszínház Gazdag programot kínál a Lovarda Kulturált környezet. Most + 1.000 forint!* Malompark bevásárlóközpont,

Részletesebben

PROGRAMFÜZET 2015. SZEPTEMBER-OKTÓBER

PROGRAMFÜZET 2015. SZEPTEMBER-OKTÓBER PROGRAMFÜZET 2015. SZEPTEMBER-OKTÓBER KÖSZÖNTŐ 1032 BUDAPEST, SAN MARCO UTCA 81. TEL.: 388-2373 388-7370 KULTURKOZPONT@KULTURKOZPONT.HU Mindenütt jó, de legjobb otthon, tartja az ismert közmondás. Ekként

Részletesebben

Üdítô látvány. A legjobbak leszünk

Üdítô látvány. A legjobbak leszünk A legjobbak leszünk Dr. 3 6 Kósa Árpádot, a Nyírsuli Kft. ügyvezetôjét a gazdasági társaság jövôjérôl kérdeztük. Elgondolásai új alapokra helyezik Nyíregyháza sportéletét és utánpótlás nevelését. Új igazgató

Részletesebben

Az ember, aki stílust teremt Debrecenben. Ide süss! Csupacsoki-torta. 21 kérdés, 21 válasz: Krecz Tibor. 4 5. oldal Interjú Oravecz Nórával. 6.

Az ember, aki stílust teremt Debrecenben. Ide süss! Csupacsoki-torta. 21 kérdés, 21 válasz: Krecz Tibor. 4 5. oldal Interjú Oravecz Nórával. 6. I. évfolyam 1. szám 2014. május SZÓRAKOZTATÓ MAGAZIN www.civiscafe.hu Az ember, aki stílust teremt Debrecenben 4 5. oldal Interjú Oravecz Nórával 6. oldal Ide süss! Csupacsoki-torta 9. oldal 21 kérdés,

Részletesebben

ÚJPESTI NAPLÓ. Ajándékfürdõzés a vízibirodalomban. INGYENES! MEGJELENIK MINDEN HÉTEN! 2011. január 27., V. évf., 3. szám

ÚJPESTI NAPLÓ. Ajándékfürdõzés a vízibirodalomban. INGYENES! MEGJELENIK MINDEN HÉTEN! 2011. január 27., V. évf., 3. szám INGYENES! MEGJELENIK MINDEN HÉTEN! 2011. január 27., V. évf., 3. szám ÚJPESTI NAPLÓ ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA www.ujpest.hu FOTÓ: VÁRAI MIHÁLY Ajándékfürdõzés a vízibirodalomban Hátrányos

Részletesebben

MOSONVÁRMEGYE. Drescher Ottó vehette át a város sportdíját. Mosonmagyaróváron lesz a verseny döntője Gyurkovics Tibor vers-és prózamondó verseny

MOSONVÁRMEGYE. Drescher Ottó vehette át a város sportdíját. Mosonmagyaróváron lesz a verseny döntője Gyurkovics Tibor vers-és prózamondó verseny MOSONVÁRMEGYE MOSONMAGYARÓVÁR ÉS KÖRNYÉKE KÖZÉLETI LAP 2015. február 27. XIX. ÉVFOLYAM 4. SZÁM Drescher Ottó vehette át a város sportdíját Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata már nyolc alkalommal ítélte

Részletesebben

2015. évi Eseménynaptár

2015. évi Eseménynaptár 2015. évi Eseménynaptár A magyar tüzérség a XX. században és Az I. Világháború centenáriumi kiállítása Janus Pannonius Múzeum JPM Csontváry Múzeum (Pécs, Janus Pannonius u. 11.) 2015. január 1 - május

Részletesebben

DebreceN & Hortobágy. Amire mindig emlékezni fog a CSALÁD. Lépten-nyomon érdekesség és KULTÚRA. Ha eljön a WELLNESS ideje

DebreceN & Hortobágy. Amire mindig emlékezni fog a CSALÁD. Lépten-nyomon érdekesség és KULTÚRA. Ha eljön a WELLNESS ideje Amire mindig emlékezni fog a CSALÁD DebreceN & Hortobágy Lépten-nyomon érdekesség és KULTÚRA Ha eljön a WELLNESS ideje Debrecen FIATALOKNAK, a Tankcsapda ajánlásával Ajánlott SZÁLLÁSHELYEK Ajánlott VENDÉGLÁTÓHELYEK

Részletesebben

tartalom kalendárium 3 zenei közéletünk kritika mûhely hangversenynaptár próbajátékok 26, 40, 41, 42, 43

tartalom kalendárium 3 zenei közéletünk kritika mûhely hangversenynaptár próbajátékok 26, 40, 41, 42, 43 tartalom 2 kalendárium 3 zenei közéletünk NYári zenekari körkép Bár minden zenekarnál a nyár a szabadságolások idôszaka, emellett azért az együttesek promenádkoncerteket adnak, külföldi vendégszerepléseken

Részletesebben