Itt kaptak helyet a legszebb templomok: a Mária Mennybemeneteléről elnevezett katedrális, valamint a Szent András, Szent Justus, Szent Kereszt, Szent

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Itt kaptak helyet a legszebb templomok: a Mária Mennybemeneteléről elnevezett katedrális, valamint a Szent András, Szent Justus, Szent Kereszt, Szent"

Átírás

1

2 Rab városát már az ókori szerzők is ismerték. Legelőször i.u. 70 körül a római író és földrajztudós, idősebb Plinius említi Arba néven, ami azt jelenti zöld, sötét. Ezt az elnevezést később az olasz nyelv is átvette, és a mai napig megtartotta. Az Arb tőből hangátvetéssel létrejött horvát nyelvű elnevezés elsőként 1446-ban fordul elő a kampori Szent Eufémia ferences rendi kolostor létrehozásáról szóló dokumentumban. Önálló státuszt már Liburnia részeként kapott i.e. 10-ben Oktavianus Augustus császártól, aki falakat és tornyokat emelt a város védelmére. A mai Horvátország területén Sali városán kívül egyedül ő kapta meg a felix (boldog) előnevet Septimus Severus császár idejében a Kr. utáni 3. század elején. Ma is számos templom, kolostor, palota, tér és oszlop tanúskodik a magasan fejlett városi és kulturális környezetről. Számos uralkodó váltotta egymást Rab városában az ókori rómaiaktól, bizánciaktól és velenceiektől kezdve a magyar és horvát királyokig, de soha sem szenvedett el komolyabb pusztítást. Ennél fogva megőrizte ókorból származó építészeti magját, és később még újabb építményekkel egészült ki.

3 TÖRTÉNELEM

4 ÉPÍTÉSZET A sziget építészetének összessége, népi épületeinek különféle stílusjegyei, az értékes műalkotások valamint kulturális műemlékek teszik különlegessé ezt a gazdag környezetet, és határozzák meg a mediterrán kultúrkörhöz való tartozását. Már a római építészek is gazdagították a várost antik épületeikkel, így már abban az időben kialakult három hosszabb fő utca, és számos kisebb, amelyek a félsziget felső részéből vezetnek lefelé a kikötőbe. A Gornja (Felső) utcában már a korai kereszténység megjelenésével megépültek a legjelentősebb szakrális épületek.

5 Itt kaptak helyet a legszebb templomok: a Mária Mennybemeneteléről elnevezett katedrális, valamint a Szent András, Szent Justus, Szent Kereszt, Szent János templom, és a négy torony. Ebből fakadóan a vallási és a szellemi jegyet még ma is a Felső utca viseli magán. A tereknek, közöknek, utcáknak és az őket összekötő lépcsőknek, csakúgy, mint a házaknak, a régi patrícius-palotáknak, templomoknak és kerteknek uralkodó eleme a terméskő, amely fehérségével hosszú idő óta meghatározza az évszázados épületek hangulatát. A követ az ókor óta használják az építészek, és a századok csupán egy hajszálnyit koptattak rajta, leheletvékony csillogó patinát hagyva a felszínén, amelyen keresztül átragyog és megőrződik az épületek minden szépsége, csodálatos harmóniában egyesülve a természettel.

6

7 ÓVÁROS Kevés horvát város dicsekedhet ilyen szépséggel. Rab városa egy félszigeten helyezkedik el, századokon át ellenállva az időnek, és felette éberen őrködik a négy harang, mint évszázados ismertetőjegye a városnak. Három hosszú, párhuzamos utcája az Alsó- (Donja-), Középső- (Srednja-) és a Felső utca (Gornja ulica), amelyek tizenkét kisebb keresztutcával vannak összekötve. A város főbb pontjai, a városi sétány a két gyönyörű térrel, a teraszok és a meghitt, pihenésre és kikapcsolódásra kiválóan alkalmas utcarészletek kapcsolják össze az idelátogatót a világgal. A Szent Eufémia öböl felé egy tengerparti sétány vezet a városi strandon keresztül. Oly sok minden található ebben a városban, és mindez csupán karnyújtásnyira egymástól! Az idelátogatók számára Rab mindig is sokkal többet nyújtott a smaragdszínű tengernél, és a kedves házigazdák terített asztalain illatozó halaknál, rákoknál és tengermelléki boroknál. Rab az ókortól fogva a kultúra otthona, a gyönyörű táj és a hosszú és kellemes sétányok szigete. Boldog Rab szigete Felix Arba -, így nevezték a rómaiak, akiknek volt érzéke a természet nyújtotta szépségek iránt.

8 Az óváros szívében három városi park található: a legnagyobb, a Komrčar nevezetű, valamint a Boškopini és a Szent Marinus park. Ezek a gyönyörű zöld övezetek képezik az óváros központjának lelkét és tüdejét, dús zöld lombjaikkal és a színes virágok tűzijátékával pihenni csábítanak minket, és hívnak, hogy elidőzzünk bennük. Rab parkjainak van egy másik különlegessége is: a halhatatlan legendák. A Komrčar parkban található Pravdoja Belije mellszobra, aki 1883-ban parkosította ezt a területet, a Boškopini park középső részében pedig egy száz éves szökőkút áll, amely a sziget összes helyét szimbolizálja és az élet forrását is egyben. A Szent Marinus parkban a San Marino Köztársaság megalapítójának, a park névadójának szobra áll. A Szent Kristóf téren áll a pásztorok legendás szökőkútja, ezen a téren élénk társasági élet is zajlik, itt találkoznak az emberek, pihennek, és együtt élvezik a nyári és az őszi eseményeket. A világszerte híres püspök, teológus és fizikus Marko Antun de Dominis Rab szülötte volt. Az UNESCO az ő évének nyilvánította a 2010-es évet. Ivan Krstitelj Rabljanin ágyú és harangöntő szintén ismert személyisége Rabnak.

9 PARKOK HÍRESSÉGEK LEGENDÁK

10 RABSKA FJERA A rabi fesztivál ( Rabska fjera ) a legnagyobb esemény, amely a sziget kulturális hagyományait eleveníti fel, ez az évszázadok találkozása Rab városában július 21-én a rabi Városi Tanács nyilvánította a város ünnepének Nagy Lajos király tiszteletére, aki felszabadította a várost a velenceiek alól, valamint Szent Kristófnak, a város védőszentjének tiszteletére. Az ünnepen hálával emlékeznek meg Szent Kristófról, aki a legenda szerint 1075-ben felszabadította és megmentette Rabot. A hagyományok fesztiválja három napon keresztül tart: július 25-én, Szent Jakab ünnepén, 26-án Szent Anna napján és 27-én Szent Kristóf ünnepén. A kikövezett utcákon és tereken, a kertekben és a tengerparton középkori műhelyeket rendeznek be, és a korabeli életképeket

11 Rab büszke lakosai jelenítik meg. Vannak itt pékek, cukrászok, mézesek, borászok, festők, papok, keramikusok, fazekasok, kőművesek, kovácsok, asztalosok, takácsok, kötélfonók, olajbogyó- és gyógynövény termesztők, kereskedők. Az etnofalu a vidéki családok életét mutatja be: a pásztorok sajtot készítenek és feldolgozzák a gyapjút; pálinkát főznek, a halászok hálót fonnak és halásznak, sós halat kínálnak, csónakot készítenek. Erre a fesztiválra mindenképpen érdemes ellátogatni, és megélni a találkozást az elmúlt évszázadok középkori hangulatával. A KÖZÉPKORI RAB

12 EMBEREK ÉS SZOKÁSOK Az itt élő emberek mindig is a hagyomány forrásához kötődtek: a tengerhez és a régi szokásokhoz. Rab városában óvárosi és velencei táncokat járnak, míg a falvakban a sziget hagyományos hangszere, a horvátul mijeh -nek nevezett duda kíséri a Rabszigeti táncot (Rapski tanac). Ezeket a régi táncokat a rabi néptánc egyesületek őrizték meg és adták át a fiataloknak. A szabadtéren előadott koncerteknek és táncoknak, valamint az acappellában énekelt régi daloknak köszönhetően az idelátogatók is megismerhetik a sziget népi hagyományait és gazdag kulturális örökségét.

13

14 A TERMÉSZET GAZDAGSÁGA Rab a természet színeinek és illatainak szigete, a zamatos és gyógyító növényeké, a kifogástalan boroké és a mézédes, pazarul gazdag Prosek boroké, a pálinkáé és mézé, és a mézből nyert termékeké. A levendula és a napsütés szigete, ahol évente 2480 napsütéses óra van, és 150 napsütéses nap. Az ilyen éghajlati viszonyok nagymértékben befolyásolják a sziget évi termését, és hatalmas ajándék még a szigeten található gazdag üledékes talaj és a tenger nyújtotta előnyök. A tiszta levegőnek köszönhetően, amely gyógyítóan hat a tüdőre és a szívre, Rab a természetes gyógyítás otthona, a kikapcsolódásé és az új energiával való feltöltődésé.

15

16 GASZTRONÓMIA Rab termékeny földjének gyümölcsei, valamint a környező tenger kiváló hal- és garnélarák állománya az alapja a helyi gasztronómiai kínálatnak, amelyet az egészséges mediterrán konyha jellemez. A gazdag és különleges ételkínálatból az ide látogatók szívesen visznek magukkal saját hazájukba is, hogy kis ideig felidézhessék még ezeket a jellegzetes ízeket. Friss halak és a tenger gyümölcsei, az egyedülálló rabi torta, amelyet a szigeten már nyolcszáz éve azonos recept szerint készítenek, az ökológiai gazdaságban termesztett olajbogyó, a füge, a szőlő és a méz jellegzetes rabi zamatukkal mind a helyi éttermek, vendéglők és fogadók étlapján szerepelnek, ahol tapasztalt és képzett szakácsok az itteni hagyományok szerint készítik az ételeket. A rabi vendéglátó ipari iskolában több mint ötven éve folyik az idegenforgalmi szakemberek képzése. Érdemes megismerkedni a rabi gasztronómia kínálatával és elmerülni titkaiba, hiszen felejthetetlen élvezettel ajándékozza meg a látogatókat.

17

18

19 ESEMÉNYEK Az év folyamán mintegy kétszáz különböző esemény váltja egymást a legigényesebb közönség elvárásainak is eleget téve. Legérdekesebb talán a Rabi Vitézi Játékok, a sziget íjász egyesületének versenye, amelyen a hajdani várvédő vitézekre emlékezve rendezik meg a számszeríjasok vetélkedőjét május 9-én, június 25-én, július 27-én és augusztus 15-én. Érdemes szólni a zenei estekről is, amelyeken kiváló hazai és külföldi zenészek lépnek fel, valamint a rabi rézfúvósok koncertjéről. A város utcái, terei nyaranta számos festőművész nyitott műtermévé változnak, a zárt helyiségekben pedig számos képzőművészeti kiállítás nyújt izgalmas élményeket. Az április és a május a sziget legmagasabb pontjára, a Kamenjakra vezető gyalogtúrák hónapja, valamint a Kalifronta pásztorról és Draga pásztorlányról elnevezett útvonalon zajló biciklitúrák ideje is. Szintén ez idő tájt van a szenvedélyes hajósok és a helyi kishajó építők kiállítása. Az őszi időszak munkánk gyümölcsének betakarítása. Az öko-hét folyamán bepillantást nyerhetünk a borászok tevékenységébe, a levendula- és olajbogyó termesztők valamint a méhészek munkájába. Izgalmas és kalandos sportokat is kipróbálhatunk, és élvezhetjük a vénasszonyok nyarát.

20

21 ÉJSZAKAI ÉLET Szinte nincs is olyan hely Rab városában, ahol a fiatalok ne gyűlnének össze időnként. A teraszok és terek jó alkalmat nyújtanak a zenehallgatáshoz, a night club pedig szintén elérhető közelségben van. Azoknak, akik hajnalig szeretnek szórakozni a Santos beach clubot ajánljuk, amelyet a brit Guardian 2011-ben az egyik legjobb klubbá nyilvánított Európában. Ismert horvát és európai előadók koncertjein szórakozhatnak a fiatalok április végén a Nautic Passion és augusztus elején a Rab Summer Festival keretében, amelyek felejthetetlen élményekkel ajándékozzák meg az idelátogatókat.

22 FÜRDŐHELYEK Az osztrák természettudós Camilo Morgan 1889-ben, 1904-ben és 1909-ben látogatott Rabra, és ezt írta róla: A sziget nyugati oldalán egy tucat gyönyörű öböl van, ahol a tenger különleges színe helyenként smaragddá változik. Ha az olasz és a francia partokat megilleti a cote d'azur,akkor az itteniek a cote smaragdine nevet érdemlik. A sziget rendkívül népszerű fürdőhelyein májustól októberig tart a fürdőszezon. A homokos, apró kavicsos, sziklás strandok az összes korosztály számára kellemes időtöltést kínálnak: a kisgyerekes családoknak, a kitűnő úszóknak és búvároknak, a közép- és időskorúaknak, és a fogyatékkal élőknek is.

23 A sziget sajátossága, hogy itt találhatók Horvátország legrégibb múltra visszatekintő nudista fürdőhelyei. Rab a CNN szerint ben ideális hellyé vált a naturisták számára, a Frkanj félsziget és a Kandarola öböl pedig igazi naturista paradicsomoknak számítanak. Rab legmelegebbnek számító öble, a Kandarola már 1936 óta várja naturista vendégeit, ez Horvátország egyik legrégibb nudista strandja

24

25 SPORT ÉS SZABADIDŐ A sziget természeti adottságainak sokszínűsége kellemes időtöltési lehetőségeket kínál a sportolni és kikapcsolódni vágyó vendégeknek, a pihenést, wellnesst és az egészségmegőrző programokat kedvelő látogatóknak. A biciklis ösvény 157 km hosszú, a gyalogösvény pedig 144 km-es, a hegymászó útvonal 20 km hosszú. Öt búvárközpont is működik a szigeten, húsz teniszpálya várja a sportolni vágyókat, öt kisméretű sportpálya, valamint egy sportcsarnok várja a sportok kedvelőit. Mindemellett sea kayak, vadászat és halászat, és egyéb vízi sportok nyújthatnak kellemes kikapcsolódást. Rab szigete Geo park -ként három tanösvényt is magába foglal Fruge és Lopar területén, a Kalifront félszigeten és a sziget középső részén a Maman sziget irányába. A kikapcsolódási lehetőségeket kiegészíti a hajók kisebb és nagyobb charter flottája, amelynek segítségével eldugott öblöket is megismerhetnek, hogy a nyaralás és az aktív kikapcsolódás még szebb legyen.

26 HOTEL PADOVA HOTEL ARBIANA VÁROSI SZÁLLODÁK Rab óvárosában és környékén magas színvonalú szállodák találhatók. Ezek gazdag lehetőségekkel kecsegtetnek: wellness központokkal, sportolási lehetőségekkel, a közeli parton kellemes sétákkal, délutáni pihenőkkel a hangulatos kávéházakban és cukrászdákban, a helyi tradíció termékeivel és emléktárgyaival jól felszerelt üzletekkel. Ezek a városi épületek a rabi turizmus gyöngyszemeinek számítanak tavasszal és ősszel, közülük a legrégibb az Imperial Hotel, amelyet 1927-ben építettek. A szigeten május 16-án indult meg az aktív turizmus, ami azt jelenti, hogy az itt lakók több mint 120 éve foglalkoznak idegenforgalommal.

27 HOTEL INTERNATIONAL HOTEL ISTRA HOTEL IMPERIAL

28 HOTEL CAROLINA ÜDÜLŐÖVEZET SUHA PUNTA HOTEL CAROLINA HOTEL EVA BUNGALÓK VILE ÜDÜLŐÖVEZETEK Rabon két egyedülállóan különleges és vonzó üdülőövezet van. Az egyik, a Suha Punta a Kalifront félszigeten található, rengeteg illatozó erdei fenyővel és a Dundo nevezetű rezervátummal, amely kiválóan alkalmas a természetet és az aktív pihenést kedvelők számára. A Carolina Hotel és az Eva Hotel, valamint a bérelhető apartmanok, villák és bungalók a kristálytiszta tengertől csak egy karnyújtásnyira fekszenek, az árnyas fenyők alatt. A másik üdülőövezet a Lopar félszigeten található, ez a sziget régészeti és archeológiai csodája, amely tele van apró, homokos strandokkal, ezért különösképpen kedvelik a kisgyermekes családok és az idősebb korosztály képviselői, akik a sekély és meleg tengervizet részesítik előnyben. A félszigeten huszonkét homokos strand van, amelyek közül három a naturista vendégeket fogadja.

29 ÜDÜLŐÖVEZET SAN MARINO

30 RAB VÁROS, BANJOL APARTMANOK, PANZIÓK, SZOBÁK, VENDÉGHÁZAK Mint mindig, a múltba való visszatekintés még csodálatosabbá teszi a sziget festői helyszíneit: a Barbat, Banjol, Kampor, Mundanije, Palit, Supetarska Draga és a Lopar mind látogatásra érdemes helyek Rab szigetén. Mindegyik a maga sajátosságával, vendégszerető lakóival és az idelátogatóknak nyújtott egyedi lehetőségekkel vonzza az utazókat és a kikapcsolódni vágyókat. A sziget egyik legizgalmasabb része apró kavicsos strandjaival, gazdag halállományával és hajóépítő hagyományaival, kiváló éttermeivel és kellemes sétányaival, ökológiai gazdálkodásból származó termékeivel, az óvárosra néző kilátással és homokos öbleivel a búvárok paradicsomának számít.

31 PALIT BARBAT

32 KAMPOR SUPETARSKA DRAGA

33 LOPAR MUNDANIJE APARTMANOK, SZOBÁK, PANZIÓK, VENDÉGHÁZAK A sziget északnyugati része változatos és vonzó lehetőségekben bővelkedik. A Kalifront félsziget a sétálók és kerékpározók oázisa, amely bámulatosan egybe fogja a régit és az újat, az érintetlen környezet egészséges levegőjét, a bio-termesztésű ételeket és a gazdag tengermelléki hagyományokat, ugyanakkor a korszerű vendégváró feltételeknek is eleget tesz. A sziget mindegyik részére jellemző a szállások, apartmanok, szobák, házak magas színvonalú berendezése, a kiváló éttermek és vendéglők kimagasló minőségű ételkínálata, a helyi lakosok vendégszerető és odaadó jelenléte. Minden látogató élvezheti Rab sziget jellegzetes és otthonos hangulatát, amely mindenkit az otthon melegségével és feledhetetlen mediterrán környezetével fogad.

34 PADOVA 3 KEMPINGEK Ahogyan a szállodák és üdülőövezetek, a rabi kempingek is kellemes időtöltést biztosítanak minden korosztály számára. A Padova 3 Kemping közel van Rab városához, évszázados fenyők árnyai között helyezkedik el, és kiválóan felszerelt szórakozóhelyekkel is ellátott. A mobil házikók a város kikötőjére és az óvárosra néznek, és a város mindössze öt-hat perces csónakázással vagy húsz perces sétával is megközelíthető. A San Marino kemping a legnagyobb homokos strand, a Paradicsom strand ( Rajska plaža ) szomszédságában helyezkedik el, és takaros parcellák, korszerűen felszerelt mobil házikók, valamint változatos kikapcsolódást nyújtó rekreációs központok várják a látogatókat.

35 SAN MARINO

36 ACI RAB

37 HAJÓZÁS Horvátországban egyre fejlettebb a tengeri turizmus, az Adrián hajózó járművek száma egyre nagyobb. Az utóbbi években az Adriára, így Rab szigetére is a világ leggazdagabb emberei látogatnak hatalmas yachtjaikon, és ez azoknak a napoknak az emlékét idézi, amikor Rabon tartózkodtak az angol királyi család tagjai. Rab szigetét különösen izgalmasnak találják a vitorlázást kedvelők. Az egész napos kirándulásokra alkalmat adó kisebb öblök, a számos apró szigetecske, a vitorláknak kedvező szél olyan sajátosságok, amelyek minden hajós számára vonzóan hatnak, hogy élvezettel cirkáljanak Rab szigete körül. A szigeten két jól felszerelt és komfortos kikötő áll a hajósok rendelkezésére. ACI SUPETARSKA DRAGA

38 VÁROSI SÉTÁK A szigeten való tartózkodás során különleges élményt nyújt az óváros kulturális és történelmi helyszíneinek megismerése. A nevezetességek megtekintése akár egyedül, akár egy helyi kísérővel minden látogató számára lélegzetelállítóan hat. Ha a séta alkalmával megtekintjük a legrégibb templomot Supetarska Dragában, a néprajzi múzeumot és Kamporában a Szent Eufémia kolostort és könyvtárát az élmény bizonyára feledhetetlen lesz. Emellett igen érdekes az Ante Premužić tanösvény, amely a sziget körül vezet. Rab szigete és a város egyaránt megfelel a korszerű turizmus követelményeinek és az európai közönség elvárásainak. A királyi család hajdani újságírója a BBCben, Jennie Bond Rab szigetének látogatása alkalmával a következőket írta: Rab Hawaii és Svájc üdítő kombinációja.

39

40

41 KIRÁNDULÁSOK Nem kevés azoknak a szigetlakóknak a száma, akik olykor felajánlanak egy különlegesen eltöltött napot az ide látogatóknak. Utazási irodáinkban és turisztikai központjainkban a séták, hegymászó kirándulások, hajókirándulások, autóbusz túrák, városnézések és szigetjáró kirándulások sorából választhatnak az ide utazók. Jöjjön velünk a sziget legmagasabb pontjára, a Kamenjakra, amelyről gyönyörű kilátás nyílik Rabra és a környező szigetekre. Hajóval elvisszük Önt egy sziget körüli útra, hogy a tenger felől is megismerje Rabot. A kerékpározást kedvelőknek 140 km hosszú kerékpárút áll rendelkezésükre. A Plitvice Nemzeti Park csupán három óra utazásra van a szigettől, a vízi taxisok pedig örömmel viszik el Önöket egy eldugott öbölbe, amelyben a megnyugtató magány vagy a meghitt együttlét óráit tölthetik el.

42 SZÁLLODÁK, KEMPINGEK, TURISZTIKAI KÖZPONTOK, VILLÁK, BUNGALÓK IMPERIAL D.D. SZÁLLODÁK ÉS KEMPINGEK MARKETING - KERESKEDELEM Tel: ; ; Fax: SZÁLLODÁK HOTEL IMPERIAL Tel: ; Fax: HOTEL PADOVA Tel: ; Fax: HOTEL CAROLINA ÉS VILE CAROLINA Tel: ; Fax: HOTEL EVA ÉS BUNGALÓK Tel: ; Fax: ÜDÜLŐÖVEZET SAN MARINO Tel: ; Fax: KEMPINGEK KEMPING PADOVA III Tel: ; Fax: KEMPING SAN MARINO Tel: ; Fax: HOTEL ARBIANA Tel: ; Fax: Web: HOTEL INTERNATIONAL Tel: ; Fax: Web: HOTEL ISTRA Tel: ; Fax: Web: HOTEL EPARIO Tel: ; Fax: Web: RAB SZIGET DÍJAI Rab városa az utóbbi tíz évben sok rangos állami és nemzetközi díjat és elismerést kapott. A Kék virág akcióval a horvát tengermellék idegenforgalmi úticéljainak kialakítása -, valamint az Idegenforgalmi virág A horvát színvonalért akció keretében az egyik legmagasabb színvonalú és legmodernebb stílusú mediterrán úticéllá vált, amely mindenben eleget tesz a jelenkori követelményeknek. Rab szigete megfelel az európai vendégek elvárásainak, és a kényelmes és egészséges életmód feltételeinek. A nemzetközi elismerések, az Entente florale a virágokkal és környezettel foglalkozó európai szervezet díja, az Europa nostra a kulturális örökségek európai szintű elismerése és a Quality Coast a turizmusban megvalósított fenntartható fejlődés európai elismerése egyre népszerűbbé tette Rabot Európában és világszerte. Ezek a díjak Rab szigetének minden lakosát elismeréssel illetik, hiszen ők azok, akik már régen felismerték az idegenforgalom értékét és a fejlesztéséért tett erőfeszítések jelentőségét, amellyel a saját jövőjüknek teremtenek biztos alapot. Rab a Turistički cvijet 2011 horvát bajnoka a horvát tengermellék győztese. "Turistički cvijet" 2003, 2004, 2011 "Entente florale" 2005 "Europa nostra" 2005 "Plavi cvijet" 2004, 2009, 2010 "Quality Coast" 2010

43 MARINY ACI RAB Tel: ; Fax: Web: ACI SUPETARSKA DRAGA Tel: ; Fax: Web: TURISZTIKAI HIVATALOK: ARBIA Tel: ; Fax: Web: DER Tel: ; Fax: Web: EHO Tel: ; Fax: Web: tourism.eho.hr KATURBO Tel: ; Fax: Web: KRISTOFOR Tel: ; Fax: Web: MILA Tel: ; Fax: Web: MATOVICA Tel: ; Fax: Web: NUMERO UNO Tel: ; Fax: Web: RAB-EKO Tel: ; Fax: Web: RAB INFO Tel: ; Fax: Web: SAHARA Tel: ; Fax: Web: VARDARIKA Tel: Web: VALSIKA Tel: ; Fax: Web: ADRIA MARE Tel: ; Fax: AUTOTRANS Tel: ; Fax: Web: Jablanac Mišnjak 15 min Kiadó: Rab város Turisztikai Hivatala Lopar község Turisztikai Hivatala Design, prepress: EHOmarketing, Rab Fényképek: Rab város Turisztikai Hivatalának Archívuma, Eho marketing Archivum, I. Pervan, M. Šćerbe, G. Novotny, D. Žunić, M. Šimičić, S. Lussigno, L. Grgurić, M. Ribarić Szöveg: Nedjeljko Mikelić Fordítás: "Adverbum", Opatija Nyomda: "Kreativni tisak" d.o.o. Példányszám: A SZIGET MEGKÖZELÍTÉSE A komp menetrendje Rapska plovidba A sziget és a szárazföld közötti legjobb összeköttetés a Rabi Hajózási Vállalat Rapska plovidba kompja, amely a szárazföldön Jablanac helyiségből indul és a sziget déli oldalán levő Mišnjak helyiségnél köt ki. Az út mindössze tizenöt percig tart, és a komp egész évben közlekedik. :: hr A komp menetrendje - Linijska nacionalna plovidba A Rab sziget északi partján levő Lopar kikötő és a Krk szigeti Valbiska kikötő között naponta kétszer közlekedik a komp egész évben, a nyári időszakban pedig naponta négyszer. Az út másfél órás. Autóbusz járatok- Autotrans d.d. Rijeka A rijekai és a zágrábi autóbusz közlekedésről a következő oldalon talál információkat: Katamarán útvonalak és menetrendjeik Jadrolinija A kizárólag személyszállításra alkalmas katamarán a Rijeka kikötő és Rab városának kikötője között szintén egész évben igénybe vehető, és naponta egyszer közlekedik. Az út 1 óra 45 percig tart. A rijekai, a zadari és a zágrábi repülők menetrendjéről a következő oldalakon informálódhat: A rijekai, a zadari és a zágrábi repülőterek megközelítésének lehetőségeiről, valamint további információkat a menetrendről és a helyfoglalás feltételeiről a következő telefonszámon kaphat: Imperial d.d. Telefon :: Fax ::

44 GRATIS FELIX ARBA RAB VÁROS TURISZTIKAI HIVATALA Tel: Fax: Web: LOPAR KÖZSÉG TURISZTIKAI HIVATALA Tel: Fax: Web:

UTASTÁJÉKOZTATÓ ZAKYNTHOS 2016

UTASTÁJÉKOZTATÓ ZAKYNTHOS 2016 UTASTÁJÉKOZTATÓ ZAKYNTHOS 2016 A festői szépségű kék tenger minden természetkedvelő embert elvarázsol Zakynthos szigetén. Aki egyszer a Navagio-öblöt megpillantja, az biztosan rabja lesz és szeretne visszatérni

Részletesebben

DUNA. A folyó közelsége biztosítja az exkluzív légkört ahely számára. Teraszhelyiségünkben és a 200 fő

DUNA. A folyó közelsége biztosítja az exkluzív légkört ahely számára. Teraszhelyiségünkben és a 200 fő Rendezvény központ Üdvözöljük A Római-part legújabb gyöngyszeme, ahely, csodálatos dunai panorámával várja kedves vendégeit. Hatalmas kertünkben közvetlenül a folyóparton gyönyörködhet a Dunában egy pohár

Részletesebben

KALANDOZÁS A MALÁJ-FÉLSZIGETEN KALANDOZÁS MALÁJ-FÉLSZIGETEN. Körutazás Malájziában tengerparti nyaralással Langkawin 2013. március 21-április 02.

KALANDOZÁS A MALÁJ-FÉLSZIGETEN KALANDOZÁS MALÁJ-FÉLSZIGETEN. Körutazás Malájziában tengerparti nyaralással Langkawin 2013. március 21-április 02. KALANDOZÁS A MALÁJ-FÉLSZIGETEN KALANDOZÁS MALÁJ-FÉLSZIGETEN Körutazás Malájziában tengerparti nyaralással Langkawin 2013. március 21-április 02. KUALA LUMPUR MODERN ÉS RÉGI ARCA, MALACCA GYARMATI EMLÉKEI,

Részletesebben

remisens family excelsior**** AI smart selection hotel bristol*** AI FREE FREE FREE

remisens family excelsior**** AI smart selection hotel bristol*** AI FREE FREE FREE LOVRAN horvátország, KVARNER ÉS SZIGETEI Opatijától kb. 6 km-re dél-nyugatra található fürdőhely. A két települést tengerparti sétány köti össze. A nyugalmat árasztó, hangulatos kisvárosból számos kirándulási

Részletesebben

Horvátország legszebb strandjai

Horvátország legszebb strandjai Horvátország legszebb strandjai ISZTRIA legszebb strandjai: 1.: Bijeca - Medulin. Több szép homokos strandja is van, de ez a legismertebb, a legjobban ellátott és kiépített. Sokak szerint Horvátország

Részletesebben

A szobák klimatizáltak, mely használati díját (35 óra/hét) az árak tartalmazzák. Az apartman sat TV-vel felszerelt. Parkolási lehetőség az utcán.

A szobák klimatizáltak, mely használati díját (35 óra/hét) az árak tartalmazzák. Az apartman sat TV-vel felszerelt. Parkolási lehetőség az utcán. HORVÁTORSZÁG - Omiš NIKOLA APARTMANHAZ (4+1 fő): A ház az aprókavicsos tengerparttól 200 m-re, a homokos tengerparttól, valamint Omiš központjától 700 m-re helyezkedik el. A ház teljesen új, modern berendezéssel

Részletesebben

Horvátország HOTEL LIŠANJ 2* - NOVI VINODOLSKI

Horvátország HOTEL LIŠANJ 2* - NOVI VINODOLSKI HOTEL LIŠANJ 2* - NOVI VINODOLSKI A hotel közvetlen tengerparton található, közelében postahivatal, bank és benzinkút, a városközpont kb. 10 perc. A kétágyas szobák mindegyikben zuhany/wc, SAT TV, telefon.

Részletesebben

Az Angol NYELV AZ ISKOLÁNKBAN

Az Angol NYELV AZ ISKOLÁNKBAN , Az Angol NYELV AZ ISKOLÁNKBAN Korábban már olvashattuk, hogy mit hány órában tanulhatunk nálunk, csakhogy az angol nyelv esetében nem elégszünk meg ennyivel és így kihagyhatatlan nálunk egy angliai utazás

Részletesebben

ÚJJÁSZÜLETÉS AZ ÚJ ÉVBEN SPIRITUÁLIS ÉS MEDITÁCIÓS ÉLMÉNYEK BALIN

ÚJJÁSZÜLETÉS AZ ÚJ ÉVBEN SPIRITUÁLIS ÉS MEDITÁCIÓS ÉLMÉNYEK BALIN ÚJJÁSZÜLETÉS AZ ÚJ ÉVBEN SPIRITUÁLIS ÉS MEDITÁCIÓS ÉLMÉNYEK BALIN Bali az indonéz szigetvilág gyönyörű szigete, egyedi, színes, spirituális kultúrájáról ismert. Számos szertartása és szokása, ami több

Részletesebben

Balatontourist Platán. Panzió. Balaton. H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. www.balatontourist.hu

Balatontourist Platán. Panzió. Balaton. H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. www.balatontourist.hu Balatontourist Platán Panzió Balaton 2013 H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. H Balatontourist Platán Panzió H 8621 Zamárdi, Damjanich u. 2/b. Foglalás: Tel.: (36) 84/314-388, (36) 30/758-4575 (36) 30/742-2107

Részletesebben

Kovászna megye Turizmus Fejlesztési stratégiája 2.sz.MELLÉKLET

Kovászna megye Turizmus Fejlesztési stratégiája 2.sz.MELLÉKLET Kovászna megye Turizmus Fejlesztési stratégiája 2.sz.MELLÉKLET EUROPE - Best practice áttekintés Kijelöltünk 4 régiót, hogy Erdélyt, Kovászna megyét összehasonlítsuk velük mindegyik közülük hasonló imázzsal

Részletesebben

Bulgária. facebook.com/eurolineshungary. Eurolines_logok_cmyk.pdf 1 1/22/15 10:47 AM

Bulgária. facebook.com/eurolineshungary. Eurolines_logok_cmyk.pdf 1 1/22/15 10:47 AM Eurolines_logok_cmyk.pdf 1 1/22/15 10:47 AM Bulgária A Napospart Bulgária legszebb partszakasza, ahol 8 km hosszan terül el az aranysárga homokos strand, néhol homokdűnékkel kiegészülve, a tenger vize

Részletesebben

Azték Mexikó - Acapulco üdüléssel

Azték Mexikó - Acapulco üdüléssel Azték Mexikó - Acapulco üdüléssel AZ AZTÉK KULTÚRA NYOMÁBAN Acapulco üdüléssel 2017. április 9 18.(10 nap, 8 éjszaka) 389.000.-Ft/fő + járulékos költség 145.000.-Ft/fő Az ősi maják egy varázslatos világot

Részletesebben

Beszámoló a horvátországi cseregyakorlatról

Beszámoló a horvátországi cseregyakorlatról Ország: Horvátország Fogadó intézmény: Klinički Bolnički Centar Rijeka (KBC Rijeka) Város: Rijeka Osztály: Plasztikai sebészet Beszámoló a horvátországi cseregyakorlatról A Debreceni Orvostanhallgatók

Részletesebben

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul programjának keretében a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskola harmincegy

Részletesebben

SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL

SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL Az érettségi vizsga tartalmi részét az alább felsorolt témakörök képezik, azaz a feladatok minden vizsgarészben tematikusan ezekre épülnek. Ez a lista az érettségi

Részletesebben

2014 KÜLÖNLEGESSÉGE! A TITOKZATOS EGZOTIKUM ÉSZAK-CIPRUS

2014 KÜLÖNLEGESSÉGE! A TITOKZATOS EGZOTIKUM ÉSZAK-CIPRUS 2014 KÜLÖNLEGESSÉGE! A TITOKZATOS EGZOTIKUM ÉSZAK-CIPRUS A gyönyörű sziget észak-keleti részén található a török ciprióták ún. Észak-Ciprusi Török Köztársasága. Szép és érintetlen strandjai, homokos partjai,

Részletesebben

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap:

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap: A Balaton-felvidék a Balaton-környéki borvidékek közül eddig eléggé ismeretlen volt a borkedvelő közönség körében. Néhány bor, néhány pincészet ugyan fel-felbukkan a fővárosi borszaküzletekben, éttermekben

Részletesebben

8. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely

8. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely 8. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely Európa egyik legszebb, szigetekkel, félszigetekkel tagolt tengerpartja a horvát partszakasz. A közép-dalmáciai részre, az Adriai-tenger partjára invitálja immár

Részletesebben

Kedvezményes Üdülés Keszthelyen, Szakszervezeti Tagok és Családtagjaik részére

Kedvezményes Üdülés Keszthelyen, Szakszervezeti Tagok és Családtagjaik részére Kedvezményes Üdülés Keszthelyen, Szakszervezeti Tagok és Családtagjaik részére Örömünkre szolgált, hogy az elmúlt évek során sok szakszervezeti tag és családja részére biztosítottuk szálláshelyünkön a

Részletesebben

Többirányú ökológiai természethasznosítás egy vizes élőhelyen. Vidéki turizmus és halgazdálkodás az Aranyponty Zrt. területén

Többirányú ökológiai természethasznosítás egy vizes élőhelyen. Vidéki turizmus és halgazdálkodás az Aranyponty Zrt. területén Többirányú ökológiai természethasznosítás egy vizes élőhelyen Vidéki turizmus és halgazdálkodás az Aranyponty Zrt. területén Teljes vertikumú halászat Rétimajor : halászat Halszaporítás Ivadéknevelés Áruhal-termelés

Részletesebben

Alföldi. Legendás Túracsomag NYÍRBÁTOR. Ahol magad is legendára találsz

Alföldi. Legendás Túracsomag NYÍRBÁTOR. Ahol magad is legendára találsz Alföldi %egendárium Legendás Túracsomag NYÍRBÁTOR Ahol magad is legendára találsz Nyírbátor, mint Legendás Helyszín bemutatása: Nyírbátor legendás múltja nagyban köthető a sárkányokhoz, mivel a Sárkány

Részletesebben

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Találkozó: Óváros tér/köd utcai parkoló Időtartam: 2-2,5 óra Ismerkedés Veszprémmel és a várnegyeddel Azoknak ajánljuk, akik előszőr járnak a városban,

Részletesebben

Alföldi. Legendás Túracsomag HAJDÚSZOBOSZLÓ. Ahol magad is legendára találsz

Alföldi. Legendás Túracsomag HAJDÚSZOBOSZLÓ. Ahol magad is legendára találsz Alföldi %egendárium Legendás Túracsomag HAJDÚSZOBOSZLÓ Ahol magad is legendára találsz Hajdúszoboszló, mint Legendás Helyszín bemutatása: Hajdúszoboszló az Alföld északkeleti részén, a Tiszántúlon fekvő

Részletesebben

MALDÍV-szigetek. BANDOS ISLAND Észak Malé atoll, 4 csillagos, 600 m x 400 m, zátony: 10-40 m, 20 perc gyorshajóval a reptértől,

MALDÍV-szigetek. BANDOS ISLAND Észak Malé atoll, 4 csillagos, 600 m x 400 m, zátony: 10-40 m, 20 perc gyorshajóval a reptértől, MALDÍV-szigetek. BANDOS ISLAND Észak Malé atoll, 4 csillagos, 600 m x 400 m, zátony: 10-40 m, 20 perc gyorshajóval a reptértől, Ez a méltán népszerű sziget az egyik legrégebben átadott üdülőhely. Eredetileg

Részletesebben

10. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely

10. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely 10. Dalmáciai Fotóművészeti Mesterműhely Európa egyik legszebb, szigetekkel, félszigetekkel tagolt tengerpartja a horvát partszakasz. A közép-dalmáciai részre, az Adriai-tenger partjára invitálja immár

Részletesebben

Sokáig voltam távol?

Sokáig voltam távol? Sokáig voltam távol? Az olasz lakosság utazási szokásai Kiss Kornélia kutatási igazgató Magyar Turizmus Zrt. Európa hatodik legnépesebb országa Olaszország területe: 301 230 km 2 Lakosainak száma: 58,1

Részletesebben

Alföldi. Legendás Túracsomag NYÍREGYHÁZA. Ahol magad is legendára találsz

Alföldi. Legendás Túracsomag NYÍREGYHÁZA. Ahol magad is legendára találsz Alföldi %egendárium Legendás Túracsomag NYÍREGYHÁZA Ahol magad is legendára találsz Nyíregyháza, mint Legendás Helyszín bemutatása: Nyíregyháza az ország hetedik legnagyobb városa, Szabolcs-Szatmár-Bereg

Részletesebben

52.Európa Rally Olaszországban

52.Európa Rally Olaszországban 52.Európa Rally Olaszországban Jean-Marc Dudt, az Eurpa Rally Tanács elnökének invitálója: Ezúttal Olaszországban kerül megrendezésre az 52.Európa Rally, amelyet az ACTITALIA klub rendez Velencében, Olaszország

Részletesebben

MALDÍV-szigetek: HOLIDAY ISLAND

MALDÍV-szigetek: HOLIDAY ISLAND MALDÍV-szigetek: HOLIDAY ISLAND 3 csillagos, 700m x 140m, zátony: 350-400 m, 35 perc belső járattal Malé reptértől+ 5 perc hajóval: PADI búvárközponttal rendelkezik! Talán a legkedvezőbb áru sziget! A

Részletesebben

Málta. Fővárosa: Valletta Államforma: Köztársaság Hivatalos nyelve: máltai, angol Területe: 316 km² Lakossága: 404 039 fő Valutája: euró

Málta. Fővárosa: Valletta Államforma: Köztársaság Hivatalos nyelve: máltai, angol Területe: 316 km² Lakossága: 404 039 fő Valutája: euró Málta Fővárosa: Valletta Államforma: Köztársaság Hivatalos nyelve: máltai, angol Területe: 316 km² Lakossága: 404 039 fő Valutája: euró Az 1964. óra független Málta a Földközi-tengerben található kis szigetcsoport,

Részletesebben

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL 2013. szeptember 6 8. Gasztronómiai és Kulturális Rendezvény 2013. szeptember 06. péntek Helyszín: Kikötő, Szabadtéri színpad 20:00 Románia Magyarország Világbajnoki selejtező mérkőzés

Részletesebben

Korfu. Odüsszeusz szigete. Korfu

Korfu. Odüsszeusz szigete. Korfu Odüsszeusz szigete 32 Moraitika Agios Ioannis városától 20 km-re délre, a keleti parton található kiépült nyaralóhely. A Messonghy folyó bal partján elterülő szállodák, nyaralók és apartmanházak között

Részletesebben

CSUPOR KERT. Kulturális- és alkotóközpont az Őrségben KASZÁS A KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA

CSUPOR KERT. Kulturális- és alkotóközpont az Őrségben KASZÁS A KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA CSUPOR KERT Kulturális- és alkotóközpont az Őrségben KASZÁS A I KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET V I S 1 Z Á K KASZÁS A I KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET TÖRTÉNETÜNK Két évvel később egy újabb vállalkozásba

Részletesebben

Olaszország. Fővárosa: Róma Államforma: Parlamentáris köztársaság Hivatalos nyelve: olasz Területe: 301 318 km² Lakossága: 56 995 744fő Valutája: euró

Olaszország. Fővárosa: Róma Államforma: Parlamentáris köztársaság Hivatalos nyelve: olasz Területe: 301 318 km² Lakossága: 56 995 744fő Valutája: euró Olaszország Fővárosa: Róma Államforma: Parlamentáris köztársaság Hivatalos nyelve: olasz Területe: 301 318 km² Lakossága: 56 995 744fő Valutája: euró A csizma alakú ország a kultúra és a művészetek bölcsőjének

Részletesebben

Hunor Hotel Budapest, H-1039 Pünkösdfürdő u.40. Phone: +36 1 243 09 49 Fax: +36 1 244 08 21 info@hunor-hotel.com www.hunor-hotel.

Hunor Hotel Budapest, H-1039 Pünkösdfürdő u.40. Phone: +36 1 243 09 49 Fax: +36 1 244 08 21 info@hunor-hotel.com www.hunor-hotel. Üdvözöljük A Hunor Szálloda Budapest egyik legszebb kerületében Óbudán, Békásmegyeren a Duna-parttól 500 m-re található. 140 kétágyas komfortos klimatizált szobával és tíz apartmannal várja egyéni és csoportos

Részletesebben

MENEDÉK. Me nedék a Borszék feletti Bükk-havason HELY

MENEDÉK. Me nedék a Borszék feletti Bükk-havason HELY A HELY A Keleti-Kárpátok havasainak a Gyergyói-, a Besztercei-, és a Kelemen-havasok ölelésében levő Borszék immár jó két évszázada Erdély egyik legszebb és méltán híres Európa szerte híres települése.

Részletesebben

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a Szardínia Szicília 2012. március 28-tól április 5-ig Készített: Varga Orsolya 13. a 1.nap: Már hetek óta várt utazás végre kezdetét vette. Mindenki izgatottan várta a repülő utat, a fogadó családját, az

Részletesebben

Ho t e l Pl aya Go l f ««««

Ho t e l Pl aya Go l f «««« MALLORCA NYÁR NYÁR Mallorca Spanyolország északi része elõtt húzódik a különbözõ földrajzi adottságokkal, kultúrával, valamint konyhával rendelkezõ öt szigetbõl álló Baleár-szigetvilág. Legnagyobb és egyben

Részletesebben

Beszámoló a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról

Beszámoló a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról Beszámoló a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról Pályázó neve: Crux-Ker Kereskedelmi Bt. Pályázó címe: 3060 Pásztó, Csohány Kálmán utca 12. Ügyfél-azonosító: 1004811576 Támogatási

Részletesebben

MSC Armonia Budapestről autóbusszal és magyar csoportkísérővel az út teljes ideje alatt

MSC Armonia Budapestről autóbusszal és magyar csoportkísérővel az út teljes ideje alatt MSC Armonia Budapestről autóbusszal és magyar csoportkísérővel az út teljes ideje alatt 2016.05.13-05.21. További információk 1.nap: Budapest-Genova Indulás a kora esti órákban Budapestről Genovába. Útközben

Részletesebben

Dudlesz túraúthálózat- és élménypark fejlesztési projekt

Dudlesz túraúthálózat- és élménypark fejlesztési projekt Dudlesz túraúthálózat- és élménypark fejlesztési projekt A NyDOP-2009-2.1.1./C.D.E pályázati program keretén belüli Dudlesz túraúthálózat- és élménypark fejlesztési projekt címen lehetőség nyílik a soproni

Részletesebben

Nyers ételkészítő Tábor

Nyers ételkészítő Tábor Nyers ételkészítő Tábor Első alkalommal, és reméljük lesz folytatása. megrendezzük a nyers életmód táborunkat. Együtt készítjük el a finomságokat, együtt is fogyasztjuk el, kirándulunk, énekelünk, jókat

Részletesebben

*CSALÁDI NYARALÁS AHOL A GYEREKEK INGYEN VAKÁCIÓZHATNAK* ***2 felnőtt + 2 gyerek (14 éves korig) 2 fő fizet 2 gyermek GRATIS***

*CSALÁDI NYARALÁS AHOL A GYEREKEK INGYEN VAKÁCIÓZHATNAK* ***2 felnőtt + 2 gyerek (14 éves korig) 2 fő fizet 2 gyermek GRATIS*** 2015 *CSALÁDI NYARALÁS AHOL A GYEREKEK INGYEN VAKÁCIÓZHATNAK* ***2 felnőtt + 2 gyerek (14 éves korig) 2 fő fizet 2 gyermek GRATIS*** CAMPING FIORI*** RABAC - Isztriai félsziget Horvátország 560 km-re Bp-től

Részletesebben

Bank adatok: Számlatulajdonos neve: Aviation Links ltd. V.A.T. No. 520039009-2, Nirim St., 67060 Tel Aviv, Israel

Bank adatok: Számlatulajdonos neve: Aviation Links ltd. V.A.T. No. 520039009-2, Nirim St., 67060 Tel Aviv, Israel Érkezés Tel Avivba a Barátság Hét kezdete előtt szállás lehetőségek Hotelek Tel Avivban: City Hotel kétágyas szobában 1 éjszakára 100 $ / fő Metropolitan Hotel kétágyas szobában 1 éjszakára 90 $ / fő Imperial

Részletesebben

TAVASZI & NYÁRI WELLNESS AJÁNLAT. Pihenjen és töltődjön fel energiával a Château Béla Kastélyszállóban, távol a mindennapok stresszes világától.

TAVASZI & NYÁRI WELLNESS AJÁNLAT. Pihenjen és töltődjön fel energiával a Château Béla Kastélyszállóban, távol a mindennapok stresszes világától. TAVASZI & NYÁRI WELLNESS AJÁNLAT Pihenjen és töltődjön fel energiával a Château Béla Kastélyszállóban, távol a mindennapok stresszes világától. Különleges ajánlatunk, amely a következőket tartalmazza:

Részletesebben

550,-EUR helyett 460,-EUR 70,-EUR/hét július 05-12. július 12-19. Főszezon

550,-EUR helyett 460,-EUR 70,-EUR/hét július 05-12. július 12-19. Főszezon Az Aqua Natural Hotel Apartman Dalmácia gyöngyszemeként is emlegetett Trogír város Seget Donji részében található, mely kb. 1.500 méterre található Trogír központjától. Budapestről végig autópályán kb.:

Részletesebben

2015. május RIO 2016 OLIMPIA

2015. május RIO 2016 OLIMPIA Engedélyszám: U 000390 Molnár Kriszta sportutak Tel: +361 999 1446 Fax: +361 345 1566 E-mail: kmolnar@tensi.hu Kovács Mónika sportutak Tel: +361 345 1589 Fax: +361 345 1566 E-mail: mkovacs@tensi.hu 2015.

Részletesebben

Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 28-29. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár EKF-GTK Turizmus Tanszék

Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 28-29. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár EKF-GTK Turizmus Tanszék Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 28-29. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár EKF-GTK Turizmus Tanszék A vendég Otthon: rokon, barát Üzleti életben: partner, munkatárs

Részletesebben

Apartmanok 2 0 1 5 Lido di Jesolo

Apartmanok 2 0 1 5 Lido di Jesolo Apartmanok 2 0 1 5 Lido di Jesolo LIDO DI JESOLO az Adriai tengerpart egyik legfőbb üdülőhelye, mindössze 21 km-re található az egyedülálló várostól, a nemzetközi kulturális események színházától, Velencétől.

Részletesebben

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI Óvodánk a hagyományőrzést, a népi kultúra ápolását egyik legfontosabb feladatának tekinti. Megteremtjük azt a miliőt, amelyben az óvodába lépés első pillanatától a nevelés

Részletesebben

BALATONFENYVES. Településfejlesztési Koncepció TERVEZET. Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata

BALATONFENYVES. Településfejlesztési Koncepció TERVEZET. Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata TERVEZET Megbízó: Balatonfenyves Község Önkormányzata Lombár Gábor polgármester 8646 Balatonfenyves, Kölcsey u. 27. Generál Tervező: Altervező: ARKER Stúdió Építészeti és Kereskedelmi Kft. 7400 Kaposvár,

Részletesebben

Isa-Paletta Vendéglátó és Kereskedelmi Betéti Társaság Csata vendéglô és vendégház 2117 Isaszeg Rákóczi u. 8. Kapcsolattartó: Könczöl Gábor Telefon:

Isa-Paletta Vendéglátó és Kereskedelmi Betéti Társaság Csata vendéglô és vendégház 2117 Isaszeg Rákóczi u. 8. Kapcsolattartó: Könczöl Gábor Telefon: Isaszeg Isa-Paletta Vendéglátó és Kereskedelmi Betéti Társaság Csata vendéglô és vendégház 2117 Isaszeg Rákóczi u. 8. Kapcsolattartó: Könczöl Gábor Telefon: 06-20/550-0924 E-mail: isapaletta@freemail.hu

Részletesebben

Campus Hotel Debrecen

Campus Hotel Debrecen Campus Hotel Debrecen Kedvezményes ajánlatunk hallgatók és felsőoktatási intézményekben dolgozók részére: Szállás 2 ágyas szobában 4.500 Ft/fő/éj Az ár tartalma: 1 éjszaka szállás, a parkoló használata,

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRİL

TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRİL TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRİL Nyugdíjasklubok és Idısek Életet az éveknek Országos Szövetsége (Budapest, 1053 Királyi Pál u. 20. I/3., tel/fax: 06/1/327-0118, email: nyugszov@hu.inter.net)

Részletesebben

A Kompetenciafejlesztés helyszíneinek a bemutatása

A Kompetenciafejlesztés helyszíneinek a bemutatása A Kompetenciafejlesztés helyszíneinek a bemutatása Közigazgatási szervek munkatársainak kompetenciafejlesztése Árop 2.2.23 Készítette: Szíjgyártó Beáta,Cserép Zsolt, Navracsics Antal, Lakatos Béla az Erzsébet

Részletesebben

RÉVFÜLÖP TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ

RÉVFÜLÖP TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ RÉVFÜLÖP TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ /2014.(07 ) sz. Határozat JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZ JÖVŐKÉP ÉS CÉLOK (314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet 2. melléklet I. fejezet tartalmi követelményei szerint) 2 0 1

Részletesebben

www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu

www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu Kedves Vendégeink! Idén nyolc színes túrával várjuk az aktívan kikapcsolódni vágyókat Mórahalmon és környékén. Fedezze fel velünk a Homokhátság

Részletesebben

3., 10., 17., 24. Fakultatív kirándulásokat, autóbérlést a helyszínen, telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni, helyi partnerünk szervezésében.

3., 10., 17., 24. Fakultatív kirándulásokat, autóbérlést a helyszínen, telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni, helyi partnerünk szervezésében. KARPATHOS Akad egy hely, egy parányi gyöngyszem, melynek neve egybeforrt a szenvedéllyel, egy sziget, ahol a vadság találkozik a nyugalommal, a hagyománytisztelő falu a nyitottabb fővárossal, a napsugár

Részletesebben

R E N D E Z V ÉNYH E LY S Z Í N KIA J Á N L Ó

R E N D E Z V ÉNYH E LY S Z Í N KIA J Á N L Ó R E N D E Z V ÉNYH E LY S Z Í N KIA J Á N L Ó 2 0 1 7 Rólunk A Liget Club, Budapest legnagyobb szórakozóhelye, mely 2011 szeptemberében nyitotta meg a kapuit. A klub 5 tánctérrel, 5 különböző zenei stílussal,

Részletesebben

Ivan Apartments Srima

Ivan Apartments Srima KEDVEZMÉNYES HORVÁTORSZÁGI NYARALÁS TAGJAINK RÉSZÉRE! Ivan Apartments Srima Három apartman várja tagjainkat Srimán (Vodice). Srima egy kisebb turisztikai helység közvetlen Vodice közelében a (dalmát) tenger

Részletesebben

Az élmények világa. Check in, chill out. www.aquaworldresort.hu. A resort of:

Az élmények világa. Check in, chill out. www.aquaworldresort.hu. A resort of: Az élmények világa A resort of: www.aquaworldresort.hu B_tematikus_HU_2014_11.indd 1 2015.01.07. 15:08:40 A vízibirodalom Az Aquaworld Resort Budapest komplexum fürdője Közép-Európa legnagyobb fedett vízi

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben

II. Wolters Kluwer Jogi Konferencia - Tájékoztató. 1. Bejelentkezés, csomagszoba

II. Wolters Kluwer Jogi Konferencia - Tájékoztató. 1. Bejelentkezés, csomagszoba II. Wolters Kluwer Jogi Konferencia - Tájékoztató 1. Bejelentkezés, csomagszoba A Thermal Hotel Visegrád****superior szobáit az érkezés napján 10.00-13.00 óra között lehet átvenni, távozás napján 10.00

Részletesebben

Harkány Termál Kemping Apartmanházak

Harkány Termál Kemping Apartmanházak Harkány Termál Kemping Apartmanházak 7815 Harkány, Bajcsy-zs. Utca 6. A természet teszi a dolgát, ha van róla tudomásunk, ha nincs! A harkányi víz bizonyítottan közel két évszázada meggyógyítja látogatóit!

Részletesebben

Miért pont Megyer? Tapolca Sümeg. Megyeri sonka

Miért pont Megyer? Tapolca Sümeg. Megyeri sonka Miért pont Megyer? Megyeri sonka Mondhatnánk azt is, hogy csak, de ez túl cinikus lenne és mi nem vagyunk ilyenek. Azt is mondhatnánk még, hogy azért, mert itt Neked jó és punktum, aminek jelentôs valóság

Részletesebben

AI AI. 250-700 m FREE FREE FREE

AI AI. 250-700 m FREE FREE FREE POREC Egyike a leglátogatottabb isztriai fürdőhelyeknek. A tengerpart legrégibb városai közé tartozik. Művészettörténeti ritkasága a VI. századból származó, bizánci stílusban épített, mozaikokkal díszített

Részletesebben

Képeslapok a Dunáról

Képeslapok a Dunáról Képeslapok a Dunáról Nagymaros a Dunakanyarban, a Börzsöny lábánál fekszik. Az uralkodók kedvenc tartózkodási helye volt a középkorban. A XX. században nagy nyilvánosságot kapott a település, ugyanis

Részletesebben

London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: Ft/fo

London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: Ft/fo London-Oxford-Stonehenge - augusztus (6 nap) Irányár: 109.900.-Ft/fo London-Windsor-Oxford-Stonhenge-Salisbury / 6 nap 2016. augusztus 30-szeptember 04. 1. nap Békéscsaba-Budapest-Bécs-Köln Találkozás:

Részletesebben

Trek biciklitúra sorozat és a 2011-es modellek tesztelése Velencei-tó

Trek biciklitúra sorozat és a 2011-es modellek tesztelése Velencei-tó Trek biciklitúra sorozat és a 2011-es modellek tesztelése Velencei-tó Aktív hétvégére várjuk a sportszerető családokat! Ezt a hétvégét olyan családoknak vagy egyéneknek ajánljuk, akik szeretnének egy sportos

Részletesebben

MSC Orchestra Budapestről autóbusszal és magyar csoportkísérővel az út teljes ideje alatt

MSC Orchestra Budapestről autóbusszal és magyar csoportkísérővel az út teljes ideje alatt MSC Orchestra Budapestről autóbusszal és magyar csoportkísérővel az út teljes ideje alatt 2016.04.23 05.01. További információk 1.nap: Budapest-Velence Indulás a késő esti órákban Budapestről Velencébe.

Részletesebben

Család, szórakozás és pihenés...

Család, szórakozás és pihenés... Család, szórakozás és pihenés... UMAG I VILLAGE SOL GARDEN ISTRA 4* CSALÁDI AJÁNLAT 2015.10.23-11.01. családi szobában 2 felnőtt + 2 gyermek 101 700 Ft/CSALÁD/3 éj félpanzióval családi szoba: két összenyitható

Részletesebben

MEDITERRÁN VAKÁCIÓ CIPRUSON

MEDITERRÁN VAKÁCIÓ CIPRUSON MEDITERRÁN VAKÁCIÓ CIPRUSON Utazás: Budapest Larnaca Budapest útvonalon Malév menetrendszerinti járataival, egyénileg. Időpont: választott időpontban és időtartamra. Idegenvezetés: helyi magyar nyelvű

Részletesebben

A balatonfűzfői Fövenystrand felújítása

A balatonfűzfői Fövenystrand felújítása A balatonfűzfői Fövenystrand felújítása A kivitelezés ideje: 2013. 03. 07. 2013. 06. 28. Az építtető neve és elérhetősége: Balatonfűzfő Város Önkormányzata 8184 Balatonfűzfő, Nike körút 1. Kivitelező neve

Részletesebben

Robin KalandSziget. Kalandpark tömör bemutatása. 20 kiemelt játék bemutatása

Robin KalandSziget. Kalandpark tömör bemutatása. 20 kiemelt játék bemutatása Robin KalandSziget Kalandpark tömör bemutatása Hazánk egyik leggyönyörűbb és legkalandosabb vízi világában, a Tisza-tó vadregényes szigetén Magyarországon egyedülálló élménypark épült. Az attrakció célja,

Részletesebben

Tájház. Javaslat a. Mezőkovácsháza települési értéktárba történő felvételéhez. 1. melléklet a 114/2013. (IV. 16.) Korm.

Tájház. Javaslat a. Mezőkovácsháza települési értéktárba történő felvételéhez. 1. melléklet a 114/2013. (IV. 16.) Korm. 1. melléklet a 114/2013. (IV. 16.) Korm. rendelethez Javaslat a Tájház Mezőkovácsháza települési értéktárba történő felvételéhez Készítette: Strifler Károlyné Mezőkovácsháza, 2016. november 30. HELYI ÉRTÉK

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról

BESZÁMOLÓ a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról BESZÁMOLÓ a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról Pályázó neve: Nagyné Csépe Éva Erzsébet Pályázó címe: 3065 Pásztó, Alkotmány út 134. Ügyfél-azonosító: 1009693281 Támogatási

Részletesebben

Fényképek a házról Fényképek a nyílt napról SZÁZADOS-UDVAR VENDÉGHÁZ Cserhátszentiván, Kossuth u. 64. A Százados-udvar vendégház Cserhátszentivánban, falusias környezetben kínál családok, szűkebb

Részletesebben

Copa Mediterraneo június Blanes, Tordera - Spain. Feledhetetlen élmény csapatának!

Copa Mediterraneo június Blanes, Tordera - Spain. Feledhetetlen élmény csapatának! COPA Copa Mediterraneo 2018. június 25-28. Blanes, Tordera - Spain Girona CSAPATOK SZÁMA: 100 KATEGÓRIÁK: U11, U13, U14, U15, U16, U17 SZERVEZŐ: CF TORDERA ELSŐ KIADÁS: 2003 RÉSZTVEVŐ ORSZÁGOK: Santa Susanna

Részletesebben

tel: web:

tel: web: - 2017 - Andiamo in Toscana! Kirándulás és interaktív workshopok Toszkánában Utazás időpontja: 2017. március 10-14. Utazás hossza: 5 nap/4 éj Létszám: 8-10 fő Részletes program 1. nap Érkezés Pisába, a

Részletesebben

Sarti. 4 férőhelyű. 3 férőhelyű

Sarti. 4 férőhelyű. 3 férőhelyű Sarti Napjainkban Sarti a Sithonia-félsziget egyik legkedveltebb települése, ahol a tenger kékje egyesül a kristálytiszta vizű, homokos tengerparttal. Ez a kép teszi feledhetetlenné az itt eltöltött vakációt.

Részletesebben

Tájékoztatjuk Kedves vendégeinket, hogy a minibárból történő fogyasztást a konferencia minden kedves vendége egyénileg rendezi a szálloda portáján.

Tájékoztatjuk Kedves vendégeinket, hogy a minibárból történő fogyasztást a konferencia minden kedves vendége egyénileg rendezi a szálloda portáján. II. Számviteli konferencia Helyszín ismertető A Szálloda a Budapest Székesfehérvár vasútvonalon Velence állomástól 150 méterre található. A szálláshely szolgáltatás megrendelése feljogosítja a megrendelőt

Részletesebben

IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, május

IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, május IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, 2016. május 14 16. Komplex rendezvény 2013-tól A rendezvény 2013-tól évente Pünkösdkor a események harmonikusan

Részletesebben

Michalovce - a zempléni turizmus kapuja VÍZ MELLETTI RELAX

Michalovce - a zempléni turizmus kapuja VÍZ MELLETTI RELAX VÍZ MELLETTI RELAX Michalovce - a zempléni turizmus kapuja VÍZ MELLETTI RELAX VíZ MELLETTI relax Zemplínska šírava A Zemplínska šírava az Oravska priehrada után a második legnagyobb vízfelület Szlovákiában,

Részletesebben

DANUBIUS HOTELS GROUP

DANUBIUS HOTELS GROUP KREATÍV KONFERENCIÁK KIHAGYHATATLAN PROGRAMOK SOPRONBAN ÉS KÖRNYÉKÉN Vegyen egy mély levegőt és élvezze az Alpoknak és a meseszép erdős vidéknek köszönhető üdítően tiszta, friss levegőt. KONFERENCIA ÉS

Részletesebben

MANTA 10 NAPOS CSOMAG

MANTA 10 NAPOS CSOMAG MANTA 10 NAPOS CSOMAG 5 NAP / 10 MERÜLÉS / 7 ÉJ WASINI SZIGET 3 NAP / 2 ÉJ SZAFARI: KELET TSAVO AMBOSELI 1 ÉJ NAIROBIBAN Érkezés: Mombasába, transzferünk a reptéren vár minket és elindulunk Mombasán keresztül

Részletesebben

Hotel Helikon *** Magyarország - Zala megye - Keszthely http://www.reise.info.hu/hotel-helikon/hu/

Hotel Helikon *** Magyarország - Zala megye - Keszthely http://www.reise.info.hu/hotel-helikon/hu/ http:///hotel-helikon/hu/ Bemutatkozás Üdvözlet Napfény, víz, levegő... Helikon. Keszthely, a régi barokk kisváros hangulatos környezetben fekszik a Keszthelyi hegység és a Balaton között. Szobák A háromcsillagos

Részletesebben

ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007.

ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007. ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007. Kiss Kornélia kutatási csoportvezető Magyar Turizmus Zrt. Budapest, 2007. március m 13. A kampányévet megalapozó kutatások A magyar lakosság utazási szokásai, 2000-től évente A KVVM

Részletesebben

SKALA. Kefalonia SKALA. Fiskardo. ITHAKA-sziget. Assos Myrtos Beach. Sami. Argostoli. Poros

SKALA. Kefalonia SKALA. Fiskardo. ITHAKA-sziget. Assos Myrtos Beach. Sami. Argostoli. Poros KEFALONIA A Jón-tenger legnagyobb szigete, lakosainak száma alig több mint 40000 fő. A patrasi öböl bejáratánál fekszik Zakynthos és Lefkada között. Mellette található Ithaka, melynek neve szorosan kapcsolódik

Részletesebben

Kerala, a földi Paradicsom - 9 nap / 8 éjszaka

Kerala, a földi Paradicsom - 9 nap / 8 éjszaka Kerala, a földi Paradicsom - 9 nap / 8 éjszaka Kerala India dél-nyugati részén fekvı állam, a Kókuszpálmák Földje-ként is emlegetik. A Backwaters a tengertıl a szárazföldbe nyúló lagúnák, csatornák, folyók,

Részletesebben

Jó gyakorlatok. Arnold Vendégház Mecseknádasd

Jó gyakorlatok. Arnold Vendégház Mecseknádasd Jó gyakorlatok Arnold Vendégház Mecseknádasd Készült a DDOP-2.1.3/A-12-2012-0007 Vidéki örökség útjai pályázaton belül a Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Egyesület és a Dél- Dunántúli Falusi Turizmus

Részletesebben

2 és 3 SZÁLLODÁK. 30.06.-14.07. 18.08.-01.09. 14.07.-18.08. 1/2 PN НВ 27 29 42 48 1/2 standard НВ 28 31 43 49 1/2 BLCTN, AC НВ 31 37 49 54

2 és 3 SZÁLLODÁK. 30.06.-14.07. 18.08.-01.09. 14.07.-18.08. 1/2 PN НВ 27 29 42 48 1/2 standard НВ 28 31 43 49 1/2 BLCTN, AC НВ 31 37 49 54 1000 ÚT Utazási Iroda HORVÁTORSZÁG 2007. 2 és 3 SZÁLLODÁK Az árak EUR-ban/fő. Forintban történő fizetésnél alkalmazott árfolyam: Kereskedelemi és Hitelbank napi valuta eladási jegyzése. RÖVIDíTÉSEK: 1/2=

Részletesebben

Négy napra megy nyaralni a magyar

Négy napra megy nyaralni a magyar Négy napra megy nyaralni a magyar Még mindig a magyar tenger a legnépszerűbb belföldi úti cél ez derült ki a Szállásvadász.hu friss turisztikai felméréséből, amelyben több mint 18 ezer hazai utazót kérdeztek

Részletesebben

A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA LENGYELORSZÁG

A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA LENGYELORSZÁG A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA LENGYELORSZÁG Kiss Kornélia Magyar Turizmus Zrt. Budapest, 2007. február 27. Felhasznált források UN WORLD TOURISM ORGANIZATION OECD, CIA FACTBOOK INTERNET WORLD STATS EUROPEAN TRAVEL

Részletesebben

A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14.

A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14. A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár Bevezető gondolatok A kultúra

Részletesebben

Tisztelt (leendő) partnerünk!

Tisztelt (leendő) partnerünk! Tisztelt (leendő) partnerünk! Engedje meg, hogy a következő néhány sorban felhívjuk figyelmét egy általunk kínált lehetőségre, amely bizonyára felkelti érdeklődését. Kéréseivel, kérdéseivel kapcsolatban

Részletesebben