A MICHELIN a hannoveri IAA szakkiállításon Németországban Az új MICHELIN teherabroncs termékcsaládok 2013-ra Sajtócsomag

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A MICHELIN a hannoveri IAA szakkiállításon Németországban Az új MICHELIN teherabroncs termékcsaládok 2013-ra Sajtócsomag"

Átírás

1 A MICHELIN a hannoveri IAA szakkiállításon Németországban Az új MICHELIN teherabroncs termékcsaládok 2013-ra Sajtócsomag Sajtókapcsolat:

2 Tartalomjegyzék Összefoglalás 1. Hírek és elemzések 2. A Michelin és az európai abroncscímkézési program A Michelin vállalása túlmutat a címkézésen 3. Az új MICHELIN teherabroncs termékválaszték 4. MICHELIN X Line Energy Z, D és T 5. A MICHELIN X Line Energy T mélybölcsős pótkocsikra 6. MICHELIN X Multi F 7. MICHELIN X Multi T 8. A Michelin Csoport legfontosabb évszámai 9. A Michelin Csoport legfontosabb számai Összefoglalás A Michelin bemutatja új teherabroncs választékát a hannoveri IAA szakkiállításon Németországban. A Michelin itt tartja az új MICHELIN X Line Energy abroncscsalád világpremierjét, mely kimagasló üzemanyag-hatékonyságával megfelel a távolsági fuvarozó vállalatok szükségleteinek. Az új MICHELIN teherabroncs-család bevezetésének külön jelentőséget ad, hogy egybeesik az új európai abroncscímkézési rendszer november 1-jén történő bevezetésével, ami az abroncsteljesítmény három összetevőjéről nyújt tájékoztatást a személy- és teherszállító vállalkozásoknak. Egy ehhez hasonló matricás rendszert vezetnek be a személyabroncsoknál is, hogy a vásárlók is tájékozódhassanak. A címke mindkét esetben egy biztonsági jellemzőről (nedves tapadás), az abroncs energiahatékonyságáról (a gördülési ellenállás alapján) és az abroncs külső zajszintjéről ad felvilágosítást.

3 1. Hírek és elemzések A Michelin bemutatja új teherabroncs választékát a 2013-as hannoveri IAA szakkiállításon Németországban. Az elmúlt három év során a Michelin új busz-, teherautó- és utánfutóabroncsokat vezetett be, melyek az új gumiabroncs eladásainak közel 40 százalékát fogják kitenni. Az európai fuvarozási ágazat A fuvarozási ágazat kulcsfontosságú Európában es európai uniós dokumentumok szerint 2009-ben és 2010-ben: - 27 országban összesen 10,6 millió ember dolgozott a fuvarozási ágazatban és árufuvarozó, valamint személyszállító cég tevékenykedett az EUban. - Az ágazat 533 milliárd euró bruttó hozzáadott értéket teremtett, ami az Európai Unió 27 országa (EU-27) által termelt összes bruttó hozzáadott érték 5,1 százalékát teszi ki ben az Európai Unióban (EU-27) az árufuvarozás milliárd kilométertonnát tett ki, melynek több mint 45 százalékát az unióban bejegyzett tehergépjármű végezte szárazföldön. 2 - A fuvarozó vállalatok az üzlet hanyatlásával szembesülnek, míg a kereslet kismértékben a kelet-európai országok felé tolódik, ahol a szállított árumennyiség a 2008-as tonnáról 2011-re tonnára növekedett. Ugyanezen időszak alatt Nyugat-Európában a szállított árumennyiség tonnáról tonnára esett vissza. - A magánfuvarozás, például mezőgazdasági és építőipari anyagok szállítása, csökkenőben van. Egyedül a bérfuvarozás mutat növekvő tendenciát (bár még mindig nagyon ingadozó), miközben a személyszállítás kismértékben emelkedik. - Olaszországban a tehergépjármű eladások 37 százalékkal estek vissza első félévében. A recesszió által súlyosan érintett Dél-Európában komoly visszaesés volt a tehergépjármű értékesítésben, Spanyolországban 25,5, Görögországban 49,4, Portugáliában pedig 54,2 százalékkal csökkent az értékesítés az említett időszakban. Igaz, kisebb mértékben, de még Németországot is elérte a negatív tendencia, itt 1,9 százalékkal csökkent a tehergépjármű értékesítés az első félévben. - Franciaországban az árufuvarozási szektor (mely 87,7 milliárd euró hozzáadott értéket termelt és a dolgozó népesség 5,5 százalékának adott munkát 2010-ben) 3 teljesítménye 5,9 százalékkal csökkent 2011 végére 4, és a tehergépjármű értékesítés 7 százalékkal volt alacsonyabb első negyedében. A es gazdasági 1 Forrás: Az EU közlekedési ágazata számokban, Európai Bizottság, Forrás: Az EU közlekedési ágazata számokban, Európai Bizottság, Forrás: Repères. Chiffres clés du transport, Ökológiai Minisztérium, Fenntartható fejlődés, Közlekedés és lakásügy, Forrás: La conjoncture des transports au premier trimestre 2012, Chiffres et Statistiques, no. 338, 2012 július, Francia Ökológiai Minisztérium, Fenntartható Fejlődés és Energia, 2012.

4 visszaesés által okozott összeomlás óta a kereslet a 2003-as szint alá esett vissza. 5 4,8 százalékkal növekedett az üres visszautak száma, ami a gazdasági tevékenység visszaesését tükrözi, miközben az átlagos rakomány 0,8 százalékkal csökkent ben mindössze tehergépjármű vezetői engedélyt adtak ki szemben a 2009-es engedéllyel. 7 Az újonnan létrehozott fuvarozó vállalkozások száma stagnál és még mindig nem érte el a 2010-es szintet, miközben a csődbe jutott vállalkozások száma változatlan utolsó negyedében és 2012 első negyedében például mintegy 600 fuvarozó vállalat kért csődeljárást maga ellen, köztük a SERNAM is. A fizetett alkalmazottak száma és az ideiglenes munkaerő igénybevétele tovább csökkent. - Európában máshol sem volt jobb a helyzet. Olaszországban 6.000, Spanyolországban és Németországban fuvarozó vállalatot zártak be 2008-ban. 8 - Tevékenysége fenntartásának érdekében, kivétel nélkül minden fuvarozónak, ugyanazokra a problémákra, elsősorban a növekvő energiaárakra kell megoldást találnia. Például a Brent nyersolaj hordónkénti ára 2008 decemberében 30,77 dollár volt, ami 2012 augusztusára 112,67 dollárra emelkedett. Ebből logikusan következik, hogy az árufuvarozás költsége is tovább emelkedik, 2011-ben további 3,2 százalékkal. 9 - Miközben a fuvarozók költségei országonként eltérőek, bizonyos tételek nagy súllyal szerepelnek az eredmény-kimutatásukban. Portugáliában például egy fuvarozó vállalat működési költségének átlagosan 37,1 százalékát teszi ki az üzemanyagköltség 10, míg Franciaországban ez az arány 28,4%, Lengyelországban pedig 40%. A gumiabroncs költségek ennél kevésbé eltérőek, Franciaországban 2,15, Portugáliában 2,81 és Lengyelországban 3,03 százalékot tesznek ki. Ha figyelembe vesszük, hogy milyen nagy hatása van az abroncsoknak az üzemanyaghatékonyságra, akkor a következtetés nyilvánvaló. A gumiabroncs-gazdálkodás optimalizálásával a fuvarozók jelentősen csökkenteni tudják üzemanyagköltségeiket, ami sok európai országban a legnagyobb kiadási tételt jelenti számukra. Az új MICHELIN teherabroncs-családok: válasz a fuvarozási ágazat problémáira Ez az a környezet, melyben a MICHELIN teherabroncs-választéka az európai abroncscímkézési rendszerben megszerzett kiváló energiahatékonysági besorolásának 5 Forrás: Les Transports Routiers de Marchandises sous pavillon français en 2011, Chiffres et statistiques, no. 325, Francia Ökológiai Minisztérium, Fenntartható Fejlődés és Energia, Forrás: Les Transports Routiers de Marchandises sous pavillon français en 2011, Chiffres et statistiques, no. 325, Francia Ökológiai Minisztérium, Fenntartható Fejlődés és Energia, Forrás: Repères. Chiffres clés du transport, Ökológiai Minisztérium, Fenntartható fejlődés, Közlekedés és lakásügy, L Officiel des Transporteurs, no. 2505, május Forrás: Repères. Chiffres clés du transport, Ökológiai Minisztérium, Fenntartható fejlődés, Közlekedés és lakásügy, Michelin belső adatok.

5 köszönhetően megbízható, gyakorlati megoldást jelent a beszerzési és fenntartási költségek jelentős csökkentésére. A MICHELIN teherabroncsokat ugyanis úgy tervezik, hogy újrafutózhatók és újravághatók legyenek, ami az abroncsok élettartamának meghosszabbítását célzó stratégiai vállalás egyik eleme. Ne felejtsük el, hogy az abroncsgyártók az új EU címkézési rendszer által meghatározott speciális piaci környezetbe vezetik be az új termékeiket november 1-jétől minden értékesített új gumiabroncson el kell helyezni egy címkét, amely tájékoztatást nyújt az abroncs teljesítményéről a gördülési ellenállás, a nedves tapadás és a külső zajszint tekintetében. A Michelin üdvözli az abroncscímkézési program bevezetését, mely a kiválasztott teljesítmény-összetevők tekintetében objektív tájékoztatást biztosít a vásárlóknak, akik így felkészültebben tudnak dönteni. Az üzemanyag-megtakarításon kívül az abroncs általános teljesítményének javulása, például a biztonság és az élettartam, további előnyöket biztosít a fuvarozási ágazatnak. A Michelin odafigyel a fuvarozókra és az igényeikre. A kisebb teherautókra tervezett MICHELIN X Line Energy T abroncscsalád segít optimalizálni a terhelést, miközben alacsony gördülési ellenállás és kimagasló futóélettartam jellemzi. Az új MICHELIN X Multi F és a X Multi T gumiabroncsok szintén ezt a szemléletet követik. A Michelin tapasztalatára és nagy szakismerettel rendelkező kutatócsapataira, valamint a fuvarozó cégekkel szorosan együttműködő figyelmes tanácsadóira támaszkodva a MICHELIN teherabroncs választéka az új tagjaival és szegmenseivel, melyek pontosan a vásárlók igényeihez igazítják a kínálatot, igazán a teherfuvarozó ágazat legjobb támogatója.

6 2 A Michelin és az európai abroncscímkézési program A 1222/2009/EK számú európai rendelet előírja, hogy november 1-jétől a gumiabroncsgyártóknak tájékoztatniuk kell a vásárlókat a termékeik teljesítményének három összetevőjéről. A rendeletnek három célkitűzése van: javítani a közúti fuvarozás biztonságát javítani a közúti fuvarozás költséghatékonyságát csökkenteni a közúti fuvarozás környezeti hatását A Michelin két okból is támogatja az új címkézési rendszert: egyrészt objektív tájékoztatást nyújt a fogyasztóknak az abroncsok teljesítményéről, amelyről a közvélemény általában keveset tud, másrészt az információk nyilvánosságra hozatalával elősegíti a gumiabroncsok teljesítményének fejlődését. A matricás osztályozáson túlmenően, a Michelin továbbra is elkötelezett aziránt, hogy a legjobb teljesítmény-egyensúlyt biztosítsa minden abroncscsaládjánál. A nehéz haszongépjármű abroncsok (C3-as kategória) esetén az osztályozás kritériumai a következők: Energiahatékonyság, amit az üzemanyag-fogyasztást befolyásoló gördülési ellenállás alapján határoznak meg. Az abroncsokat A-tól (a legkisebb gördülési ellenállás) F-ig (a legnagyobb) terjedő skálán osztályozzák. Nedves tapadás, A-tól (a legnagyobb tapadás) F-ig (legkisebb) terjedő skálán. Külső zajszint, decibelben meghatározva. Egy referencia értéktől való eltérés mértékét egy, két, vagy három hanghullám szimbolizálja. A címkézési rendszer nem terjed ki az újrafutózott és a szegecselt gumiabroncsokra. 11 A besorolás kézzelfogható információkat biztosít majd a felhasználóknak gumiabroncsaik teljesítményéről. Az európai címkézési program hozzájárul a közúti közlekedésbiztonság javításához A nedves tapadást egy fékezési teszt 60-ról 20 km/h sebességre segítségével mérik, az európai rendelet által meghatározott körülmények között. 12 A mért féktávolságot vetik össze egy referenciaabroncs adatával, és ez alapján osztályozzák az abroncsokat egy A-tól F-ig terjedő skálán. 11 A rendszer szintén nem terjed ki a terepjáró gumikra, a csak versenyzésre jóváhagyott gumikra, az ideiglenesen használható pótkerekekre, a 80 km/h-nál alacsonyabb sebesség indexszel rendelkező abroncsokra és a 10 collnál kisebb vagy a 25 collnál nagyobb pántátmérővel rendelkező gumiabroncsokra. 12 A méréseket olyan pályán végzik, melyen locsolással 0,5 és 2 milliméter közötti vastagságú vízréteget hoztak létre. A levegő és talaj hőmérséklete nyári gumik esetén 5 és 35 C között, téli gumik esetén pedig 2 és 20 C között kell, hogy legyen. A felület egyenetlensége, a súrlódási együttható és a pálya egyéb jellemzői a törvényhozó által meghatározott határok között változhatnak.

7 A Michelin számításai szerint két osztály, például B és C közötti különbség 4,5 méter távolságot jelent, ami megfelel egy kompakt szedán hosszának. A legszigorúbb nedves tapadási kritériumoknak megfelelő abroncsok tehát jelentősen javítják a közúti közlekedés általános biztonságát, és így a tehergépkocsik és a könnyebb járművek felelősebben tudnak együtt részt venni a közlekedésben. Az európai címkézési program energia-megtakarítást eredményez, és csökkenti a közúti közlekedésből származó szén-dioxid-kibocsátást Az energiahatékonyság meghatározásához az abroncs gördülési ellenállását mérik meg egy kalibrált tesztgépen. A minősítés 4 kg per tonnától (A) 8 kg per tonnáig (F) terjed. A fogyasztásbeli különbség egy kizárólag A besorolású abroncsokkal és egy B besorolású abroncsokkal szerelt nyergesvontató között 100 kilométeren körülbelül három liter. Azon kívül, hogy a környezetre gyakorolt hatásuk kedvezőbb, a legkedvezőbb energiahatékonysággal rendelkező gumiabroncsok lehetővé teszik, hogy a teherautók és a flották üzemeltetői számottevően csökkentsék az üzemanyagköltségeiket, javítva ezzel a szárazföldi fuvarozás költséghatékonyságát. Az európai címkézési program javítja a közegészségügy helyzetét Az új európai szabályozás a külső gördülési zajszintet is osztályozza. A mért értéket decibelben tüntetik fel a címkén, egy, két vagy három fekete hullám szimbólummal együtt, melyek azt jelzik, hogy az abroncs mennyi zajt kelt a rendeletben meghatározott maximális értékkel összehasonlítva. A három hullám szimbólum azt jelenti, hogy az abroncs eléri a rendeletben meghatározott maximális határértéket. A két hullám szimbólum azt jelzi, hogy az abroncs zajszintje három decibellel a jelenlegi határérték alatt van, vagyis kétszer olyan halk. Egy hullámmal jelölik a legcsendesebb abroncsokat, melyek gördülési zajszintje hat decibellel alacsonyabb a rendelet szerinti határértéknél, ami azt jelenti, hogy ezek az abroncsok négyszer csendesebbek a határértéknél. Városi és elővárosi területeken a közlekedéssel kapcsolatos zajterhelés komoly közegészségügyi problémát jelent, és az abroncsgyártók feladata az, hogy előmozdítsák a csendesebb, a társadalommal szemben felelősebb mobilitást. A Michelin vállalása túlmutat a címkézésen A rendelet szerint a címke az új abroncsok teljesítményének három területéről nyújt tájékoztatást. A Michelin elkötelezettsége nem csak arra terjed ki, hogy gumiabroncsai a felhasználási területüktől függetlenül kimagasló teljesítményt nyújtsanak, hanem arra is, hogy ezek a teljesítményszintek akár több tízezer kilométeres használat után is megmaradjanak. Technológiai képességeinek és szakértelmének köszönhetően a Michelin képes

8 megvalósítani ezeket a célokat, amihez az abroncsteljesítmény elvileg összeegyeztethetetlen összetevőit kellett egymással összehangolni. A Total Performance elvvel összhangban a Michelin olyan gumiabroncsokat gyárt, melyek tulajdonságait olykor egymással ellentétesnek tartják. Egy Michelin gumi biztos tapadást és alacsony gördülési ellenállást kínál, a biztonság pedig nem megy az optimális futásteljesítmény rovására. Ezeket az eredményeket a gumikeverékek, a karkaszfelépítés és a futómintázat alapos ismerete teszi lehetővé a Michelin számára. A címkézés kritériumain kívül egy gumiabroncs teljesítményét számos más tényező is befolyásolja, mint például a tapadás különböző helyzetekben (egyenes útszakaszon vagy kanyarban és különböző fajtájú burkolatokon), valamint a hosszú élettartam, a különböző behatásokkal, vágással, horzsolással szembeni ellenállás, a kényelem, a pontos irányíthatóság, a súly, a vonóerő és a terhelhetőség. Végső soron egy abroncs teljesítményét az határozza meg, hogy mennyire képes megfelelni a felhasználók igényeinek és a szakma követelményeinek. A felhasználók és flottakezelők a hosszú távú használhatóságot és lelki nyugalmat, valamint a beszerzési és fenntartási költségek csökkentését várják el az abroncsoktól. Ezt azok a többletkilométerek biztosítják, melyek annak köszönhetők, hogy a Michelin abroncsokat kifejezetten úgy tervezték, hogy újrafutózhatók és újravághatók legyenek. A Michelin és kereskedő partnerei minden szükséges információt biztosítanak a felhasználóknak, 13 hogy jól tudjanak dönteni. 13 A következő rész mutatja be a MICHELIN teherabroncs kínálatának új szegmenseit és termékneveit.

9 3 Az új MICHELIN teherabroncs termékválaszték Annak érdekében, hogy a termékválaszték korszerűbb és áttekinthetőbb legyen, az egyes abroncsfajták tényleges használati környezete alapján a Michelin megváltoztatta teherabroncs kínálatának szegmenseit és termékneveit. Ez a megfelelő abroncs a feladathoz elv lehetővé teszi, hogy fuvarozó vállalatok a lehető legtöbbet hozzák ki az abroncsaikból, és hosszabb futóélettartamot, nagyobb biztonságot és üzemanyaghatékonyságot kapjanak. A MICHELIN teherabroncs választéka mostantól az alábbi hat termékcsaládra oszlik: MICHELIN X Line, kimondottan autópályán és más főutakon való távolsági használatra tervezték. MICHELIN X Multi, rövidtávú és távolsági használatra egyaránt alkalmas mindenfajta úton. MICHELIN X Coach, kimondottan buszokra tervezve, rövidtávú és távolsági járatokra egyaránt alkalmas, mindenfajta úton. MICHELIN X Works, kimondottan változatos használati helyzetekre készült utakra, munkaterületekre és kőbányákba. MICHELIN X InCity, Kimondottan városi és elővárosi utcákon való használatra tervezték. MICHELIN X Force, kimondottan olyan polgári és katonai járművekre tervezték, melyeket főleg durva vagy burkolatlan terepen használnak. Az új szegmensek bevezetésével a Michelin lehetővé tette, hogy a fuvarozók pontosan kiválaszthassák a saját vállalkozásuknak és tevékenységüknek megfelelő gumiabroncsokat.

10 4 MICHELIN X Line Energy Az abroncscsalád, mely tényleg csökkenti az üzemanyag-fogyasztást távolsági használat során. A Michelin bevezeti az X Line Energy elnevezésű új abroncsot, mely autópályán és más főutakon nagy távolságokat megtevő teherautókra készült. A MICHELIN Energy SaverGreen helyére lépő MICHELIN X Line Energy a következő méretekben lesz kapható: 315/70 R 22.5 Z (bármelyik tengelyre) 315/70 R 22.5 D (kormányzott tengelyre) 385/55 R 22.5 T (utánfutókra) Ez az integrált kínálat lehetővé teszi, hogy a fuvarozók távolsági használatra tervezett gumiabroncsokkal szereljék fel nyerges vontatóikat. Az új MICHELIN X Line Energy az alacsony gördülési ellenállású teherabroncsok ötödik generációját testesíti meg, és felhasználja a Csoport üzemanyag-hatékonyság terén szerzett páratlan tapasztalatát. A Michelin egyedülálló szaktudással rendelkezik ezen a területen. Ennek köszönhető, hogy az új európai címkézési rendszerben a MICHELIN X Line Energy vontató abroncsok B, míg az utánfutó abroncsok A besorolást kaptak a gördülési ellenállás tekintetében. Utánfutó abroncsoknál az A osztályzat azt jelenti, hogy a MICHELIN X Line Energy T évente majdnem 2000 euró értékű üzemanyag-megtakarítást eredményez, feltéve, hogy az utánfutó egy év alatt kilométert tesz meg és mind az öt tengelyre az új abroncsokat szerelik, továbbá a dízel üzemanyag becsült ára 1,10 euró, és az összevetést azonos méretű MICHELIN X Multiway 3D abroncsokkal végezzük. Az új MICHELIN X Line Energy abroncs tulajdonságai tökéletesen megfelelnek a távolsági fuvarozást végző vállalatok elvárásainak, és az alábbi előnyöket kínálja: Elismert megbízhatóság, ami annak köszönhető, hogy a karkasz hosszú élettartamú, a gumi nem csúszik el a felnin, hatékonyan fékez nedves úton, kényelemesen vezethető és pontos a kormányzása. Magas futásteljesítmény (utánvágás és újrafutózás előtt), egyenletes kopás, ami csökkenti az abroncs forgását a felnin és sokoldalúság, ami lehetővé teszik a gumi használatát másodrendű utakon. Az előző generációval, a Michelin Energy SaverGreen abroncsokkal összehasonlítva az új MICHELIN X Line Energy lényegesen első gumik esetén akár 20%-kal, utánfutó gumik esetén akár 12%-kal tovább használható. 14 Az idő előrehaladtával nem változó teljesítmény. Az új MICHELIN X Line Energy abroncsok még 60%-os kopottság esetén is változatlan teljesítményt biztosítanak, ami az üzemeletet knek és a flottakezel knek további biztonságos használatot és üzemanyag-megtakarítást jelent. 14 A Michelin saját tesztjei.

11 A Michelin stratégiája a páratlan teljesítmény-egyensúly biztosítása, ennek megfelel en ez a futásteljesítmény növekedés a legkevésbé sem rontotta az abroncs teljesítményének egyéb jellemz it, mint például a nedves fékezést és a gördülési ellenállást. Az új MICHELIN X Line Energy abroncsokat ISO min sítéssel rendelkez Michelin üzemekben gyártják Európában, a legszigorúbb környezetvédelmi el írásoknak megfelel en. Az új abroncs 2012 novemberétől lesz elérhető elsőszerelt abroncsként, és 2013 februárjától kerül a kereskedőkhöz utánpótlás abroncsként.

12 5 A MICHELIN X Line Energy T mélybölcsős pótkocsikra Biztonságos, tartós, üzemanyag-takarékos A Michelin bemutatja a MICHELIN X Line Energy T abroncscsaládját mélybölcsős pótkocsikra. A belföldi és a nemzetközi fuvarozó vállalatoknak szánt új termékválasztékot úgy tervezték, hogy megfeleljen a fuvarozók szükségleteinek, akik folyamatosan javítják nyergesvontatóik biztonságát, növelik azok terhelhetőségét, és csökkentik a működési költségeiket. Az új mélybölcsős pótkocsikra való MICHELIN X Line Energy T abroncs a nyergesvontatók termelékenységét és biztonságát egyaránt javítja. Az abroncsok fokozott energiahatékonyságnak köszönhetően csökkentik a működési költséget, és közvetlen hatással vannak az üzemanyag-fogyasztásra és a szén-dioxid-kibocsátásra. Az üzemanyagfogyasztás például 100 kilométeren akár 0,4 literrel is csökkenhet tengelyenként 15, ami 100 kilométeren akár 1,1 kg szén-dioxid-kibocsátás csökkentést jelent tengelyenként. Egy olyan pótkocsi esetén, mely évente kilométert tesz meg, ez a szén-dioxid-kibocsátás csökkentés évente a kilogrammot is elérheti tengelyenként. 16 Az európai címkézési programban a gördülési ellenállásra kapott B osztályzatával a MICHELIN X Line Energy T egyértelműen kimagaslik a fuvarozó vállalatoknak kínált választékból. A MICHELIN X Line Energy T olyan új gumikeverékkel készül, mely rendkívül alacsony gördülési ellenállást biztosít, miközben a felépítése olyan, hogy csökkenti a gumi alakváltozását (robosztusabb és ellenállóbb) és ezáltal a hőfejlődést. Ráadásul 7 százalékkal nagyobb felfekvési felületével 17 az új MICHELIN X Line Energy T még nagyobb biztonságot garantál. Hiszen a nagyobb felfekvési felület: növeli a pótkocsi stabilitását javítja a tapadást nedves úton. A MICHELIN X Line Energy T futófelületén három csatorna található, ami javítja a víz elvezetését, miközben a nagyméretű vállak nem engedik elcsúszni az abroncsot. Ezen kívül az abroncs jelentősen javítja a termelékenységet, hiszen akár 14 százalékkal tovább használható, mint a MICHELIN XTA 2+ Energy. 18 A MICHELIN XTA 2 Energy és az XTA 2+ Energy abroncsokat felváltó MICHELIN X Line Energy T az alábbi méretekben kapható: 215/75 R /75 R /70 R /70 R Michelin belső teszt, amit egy távolsági útra megrakott járműre szerelt 265/70 R 19.5 méretű gumiabroncson végeztek, egy MICHELIN XTA 2 Energy abronccsal összevetve. 16 Michelin belső összehasonlító teszt, amit egy 19 collos MICHELIN XTE2+ abronccsal végeztek. 17 Azonos méretű MICHELIN XTA 2 Energy és XTA 2+ Energy abroncsokkal összehasonlítva. 18 Michelin belső teszt, amit egy távolsági útra megrakott járműre szerelt 265/70 R 19.5 méretű gumiabroncson végeztek, egy MICHELIN XTA 2 Energy abronccsal összevetve.

13 Ezen túlmenően a MICHELIN X Line Energy T család sokoldalú is. Használható két- vagy háromtengelyes félpótkocsikon, valamint több mint egy hagyományos vagy lengőtengellyel szerelt, nagy terheket szállító járműveken is. Mindenféle szállítási feladatra alkalmas, beleértve a legnehezebbeket is, mint például nagyon nagy terhek, gépjárművek, élőállat szállítása. A Michelin kutatók és fejlesztők erőfeszítéseinek köszönhetően az új MICHELIN X Line Energy T minden területen jobb teljesítményt nyújt. Mindezt úgy, hogy a MICHELIN abroncsokra jellemző fontos tulajdonságok biztonság, energiahatékony működés és a legalacsonyabb teljes beszerzési és fenntartási költség egyikét sem kellett feladni. Ezért kapott az új MICHELIN X Line Energy T mélybölcsős pótkocsiabroncs-család minden mérete igen jó minősítést az európai abroncs címke programban: energia-hatékonyság: B nedves tapadás: B zajszint: 67 decibel (két hullámjel) Napjainkban a MICHELIN abroncsválasztéka szolgálja ki a fuvarozói szükségletek legszélesebb skáláját, függetlenül a használattal kapcsolatos követelményekre vagy az igénybevett útfajtákra. E szükségletek megfelelő kezelése érdekében a Michelin bevetette hatalmas tapasztalatát és szakértelmét, hogy csökkentse a hőmérséklet, az időjárás, a terhelés, a motorteljesítmény és más külső tényezők lehetséges hatását az abroncsok teljesítményére. A Michelin stratégiája, hogy több élettel rendelkező abroncsokat gyárt. Ezzel az elvvel összhangban az X Line Energy T abroncsot úgy tervezték, hogy újravágható és újrafutózható legyen, és így a lehető leghosszabb legyen az élettartalma. MICHELIN Remix technológiával történő újrafutózás után a MICHELIN X Line Energy T ugyanolyan teljesítményt nyújt, mint egy új abroncs, miközben kilogrammal kevesebb alapanyagra van szükség. 19 Ehhez hasonlóan, utánvágáskor az abroncs élettartama meghosszabbodik, éppen abban az időszakban, amikor a legalacsonyabb az üzemanyag-fogyasztása. Bizonyított és általánosan elismert hosszú élettartamának és alacsony teljes beszerzési és fenntartási költségének köszönhetően a MICHELIN abroncsválasztéka megbízható, tökéletes megoldást jelent a fuvarozó flották üzemeltetőinek szükségleteire júniusában végzett belső Michelin tanulmány, az abroncs méretétől, súlyától és a karkasztól függően.

14 6 MICHELIN X Multi F Az abroncs, mely a helyes irányba visz, és kamionok kormányzott tengelyére szerelve futásteljesítménye 15%-kal magasabb A Michelin bevezetett egy új nagyméretű kormányzott tengelyre való gumiabroncsot, a MICHELIN X Multi F-et, mely 385/65 R 22.5 méretben kapható. Az új termék biztonságosabb használatot és hosszabb abroncsélettartamot biztosít a teherautó flották üzemeltetőinek és a felhasználóknak. Az új MICHELIN X Multi F biztonságosabbá tesz a nyergesvontatókat: A négy csatornával (melyekben deflektorok segítenek megakadályozni a kavicsok beragadását és az ebből származó sérülések kialakulását) rendelkező optimalizált futó hatékonyabb felfekvési felületet és egyenletesebb kopást biztosít. Az egyenletes kopás kiküszöböli a kormánykerék rázkódását. Az optimalizált futófelület kiváló tapadást biztosít fékezéskor. Az új MICHELIN X Multi F abroncs javítja a közúti fuvarozó vállalkozások üzleti eredményét: Univerzális gumikeverékének köszönhetően mindenféle úttípuson és burkolaton használható. Élettartama kimagasló, és akár 15%-kal nagyobb futásteljesítményt kínál. 20 Lehetővé teszi, hogy a fuvarozók és flottaüzemeltetők csökkentsék az egy kilométerre jutó működési költségeiket. Az új MICHELIN X Multi F abroncs tökéletesen összhangban van a fuvarozási szektor környezeti lábnyomának csökkentését támogató Michelin stratégiával: A Michelin elkötelezett az abroncsok élettartamának optimalizálása és az iránt, hogy a felhasználóknak a lehető leghosszabb élettartamú abroncsokat biztosítsa. Ezért az X Multi F is a több élet stratégia jegyében készült. Utánvágás után a MICHELIN X Multi F abroncs élettartama meghosszabbodik, éppen abban az időszakban, amikor a legalacsonyabb az üzemanyag-fogyasztása. MICHELIN Remix technológiával történő újrafutózás után a MICHELIN X Multi F ugyanolyan teljesítményt nyújt, mint egy új abroncs, miközben 54 kilogrammal kevesebb alapanyagra van szükség. Minden MICHELIN X Multi F gumiabroncs ISO minősítéssel rendelkező üzemben készül. Az új abroncs igen jó osztályzatokat kapott az Európai címkézési programban: energiahatékonyság: C nedves tapadás: B zajszint: 69 decibel (egy hullámjel) Mindezek alapján az új MICHELIN X Multi F abroncs ideális választás a vontatók kormányzott tengelyeire, függetlenül a fuvar hosszától vagy a használt utak típusától. 20 Egy 385/65 R 22.5 méretű abroncson végzett Michelin belső teszt, a MICHELIN XF 2-vel összehasonlítva.

15 A MICHELIN X Multi T 385/55 R 22.5 Az új félpótkocsi abroncs, mely hosszabb ideig használható, kompromisszumok nélkül A 385/55 R 22.5 méretben kapható új MICHELIN X Multi T félpótkocsi abroncsot azért hozták létre, hogy a fuvarozó vállalatok csökkenthessék a működési költségeiket. Úgy tervezték, hogy megfeleljen a pótkocsiabroncsokkal szemben támasztott három legfontosabb követelménynek: Fokozott biztonság: a MICHELIN X Multi T kitűnő hosszanti és oldalirányú tapadással rendelkezik száraz és nedves burkolaton egyaránt. Nagyobb futásteljesítmény: a Michelin Durable Technologies részeként kifejlesztett Carbion 21 adalék alkalmazásának köszönhetően, a 385/55 R 22.5 méretű új MICHELIN X Multi T etalonná vált az 55-ös szériában és akár 15 %- kal nagyobb futásteljesítményt biztosít. 22 Kényelmesebb utazás: a futófelület egyenletes kopásának köszönhetően kisebb a rázkódás. A Michelin úgy garantálja az új MICHELIN X Multi T abroncsteljesítményét, hogy egy ingyenes futásteljesítmény-követő alkalmazást kínál a felhasználóknak, melyet a félpótkocsira szerelt kilométerszámlálóval együtt lehet használni. Mint minden Michelin teherabroncsot, a X Multi T-t is úgy tervezték, hogy maximális élettartama legyen. Ezért újrafutózható, hogy aztán egy új abroncsnak megfelelő teljesítményt nyújtson, illetve akár az eredeti, akár az újrafutózott abroncs utánvágásával 25 %-kal növelhető a futásteljesítmény. Az 55-ös szériába tartozó abroncs értékesítése évente átlagosan 17 %-kal növekszik Európában. Ez azt mutatja, hogy ez az új termék hatékonyan válaszol a fuvarozók további szükségleteire is: maximalizálja a flotta üzemidejét, növeli a pótkocsi stabilitását és szállítókapacitását. Az új 385/55 R 22.5 méretű MICHELIN X Multi T-nek köszönhetően a fuvarozó vállalatoknak többé nem kell kompromisszumot kötniük. Ma már ugyanaz az abroncs képes nagyobb hatékonyságot, futásteljesítményt és végső soron nagyobb teljesítményt biztosítani minden tekintetben. 21 Egy innovatív anyag, mely jelentősen növeli a futásteljesítményt kiváló kopásállóságának köszönhetően /55 R 22.5 méretű abroncson végzett Michelin belső teszt, a MICHELIN XTE-vel összehasonlítva.

16 A Michelin Csoport legfontosabb évszámai Függelékek A Michelin, szakértelmével és innovációival, már több mint egy évszázada szolgálja elkötelezetten az autósok mobilitásának fejlődését szerte a világon. 1889: a Michelin et Cie (Michelin és Társa) megalapítása 1891: a Michelin első szabadalmai a leszerelhető és javítható gumiabroncsokra 1895: a Michelin bemutatja az első felfújható abronccsal szerelt autót, az Éclair-t 1898: megszületik Bibendum, a Michelin gumiemberkéje 1900: megjelenik az első Michelin Kalauz 1905: a Michelin Talp bevezetése--a tapadás és a tartósság javítása érdekében szegecsekkel ellátott futófelület 1910: megjelenik az első 1: méretarányú Michelin autóstérkép 1913: a Michelin feltalálja a leszerelhető acélkereket 1923: az első alacsony nyomású személyabroncs (2,5 bar) 1926: a Michelin megalkotja első turisztikai kalauzát, a Green Guide-ot 1930: a Michelin szabadalmaztatja a beépített légtömlőjű gumiabroncsot 1938: a Michelin bevezeti az első acélköpennyel rendelkező tehergépjármű abroncsot, a Metalic-ot 1946: a Michelin feltalálja a radiál gumiabroncsot 1959: A Michelin bevezeti az első földmunkagépekre készülő radiál abroncsot 1979: a Michelin radiál abroncs megnyeri a Forma 1 bajnokságot 1981: a MICHELIN X Air az első radiál abroncs repülőgépek számára 1989: a Michelin elindítja az első online útvonaltervező szolgáltatást a francia Minitel teletext hálózatán 1992: az üzemanyag-takarékos MICHELIN Energy gumiabroncs bevezetése 1993: a Michelin által feltalált új abroncsgyártási eljárás: a C3M 1995: az amerikai űrrepülőgép Michelin abroncsokon ér földet 1996: a Michelin feltalálja a keréktárcsáról defekt esetén nem leváló PAX System abroncsot 1998: az első Michelin Challenge Bibendum, a világ legnagyobb környezetkímélő járműveket népszerűsítő eseménye 1998: a Michelin Mester századik születésnapja 2000: a Bibendum figurát egy nemzetközi zsűri minden idők legjobb logójává választja 2001: a Michelin bevezeti a piacra a világ legnagyobb földmunkagép abroncsát 2003: a Michelin márkájú autófelszerelések bevezetése 2004: az új vállalati szlogen-- Michelin, a haladás szolgálatában --bevezetése 2004: az első, állandó alacsony nyomáson üzemelő mezőgazdasági abroncs, a MICHELIN XeoBib bevezetése 2005: a Michelin látja el abronccsal az új Airbus A-380-at - A Michelin Power Race, az első, közútra is engedélyezett, dupla gumis sport abroncs elindítása 2006: a Michelin forradalmasítja a teherabroncs gyártást a Michelin Tartós Technológiák (Michelin Durable Technologies) bevezetésével 2007: a Michelin piacra dobja az új MICHELIN ENERGY Saver abroncsot, ami közel 0,2 liter üzemanyagot takarít meg 100 kilométeren, és így kilométerenként 4 grammal csökkenti a szén kibocsátást 2008: a Michelin bevezeti az új MICHELIN X ENERGY TM SAVERGREEN teherabroncsot 2009: a MICHELIN Guide France 100. kiadása 2010: a MICHELIN Pilot Sport 3 és a MICHELIN Pilot Super Sport abroncsok bevezetése a piacra. 2012: a MICHELIN Primacy 3 abroncs bevezetése az európai utánpótlás piacra 2012: két új, nagyteljesítményű téligumi, a MICHELIN Pilot Alpin és a MICHELIN Latitude Alpin európai bevezetése.

17 2012: az új MICHELIN ENERGY Saver+ és a MICHELIN Agilis+ abroncsok európai bevezetése.

18 A Michelin Csoport legfontosabb számai Alapítva: 1889 Gyártóüzemek: Alkalmazottak száma: Technológiai központok: Éves kutatás-fejlesztési költségvetés: Éves termelés: 69 gyár 18 országban világszerte több mint 6000 kutató három kontinensen: Észak-Amerika, Európa és Ázsia 592 millió euró körülbelül 176 millió legyártott abroncs, valamint 10 millió eladott térkép és kalauz több mint 170 országban és 875 millió ViaMichelin által elkészített útiterv Nettó árbevétel 2011-ben: 20,7 milliárd euró

Sajtóközlemény. 2013. július 11.

Sajtóközlemény. 2013. július 11. Sajtóközlemény 2013. július 11. A Michelin solutions létrehozásával, ezen belül az EFFIFUEL programmal a Michelin célja, hogy a fuvarozó vállalatok partnereként elősegítse az üzemanyag költségek csökkentését.

Részletesebben

A gumiabroncsok szerepe a közlekedésbiztonságban

A gumiabroncsok szerepe a közlekedésbiztonságban A gumiabroncsok szerepe a közlekedésbiztonságban A MICHELIN Csoport A kezdetek 1889: Michelin cég alapítása 1891: leszerelhető kerékpár abroncs 1895: először szerel a Michelin levegővel fújt gumiabroncsot

Részletesebben

Michelin az Intermat 2012 szakkiállításon

Michelin az Intermat 2012 szakkiállításon Michelin az Intermat 2012 szakkiállításon Jövedelmezőség, biztonság és környezetvédelem Az igazi abroncs mindent megváltoztat Sajtócsomag 2012. január Sajtókapcsolat: + 36 1 459 2797 Tartalomjegyzék Összefoglalás

Részletesebben

Miért cserélné le a nyerő abroncsot?

Miért cserélné le a nyerő abroncsot? Miért cserélné le a nyerő abroncsot? Sokoldalúság A Bridgestone regionális abroncsainak új generációja Valóban sokoldalú, valóban többcélú A Bridgestone regionális abroncsainak új generációja az R-STEER

Részletesebben

Potkocsik MICHELIN CARGOXBIB HIGH FLOTATION MICHELIN CARGOXBIB HEAVY DUTY MICHELIN CARGOXBIB MICHELIN XS

Potkocsik MICHELIN CARGOXBIB HIGH FLOTATION MICHELIN CARGOXBIB HEAVY DUTY MICHELIN CARGOXBIB MICHELIN XS Potkocsik MICHELIN HIGH FLOTATION MICHELIN HEAVY DUTY MICHELIN MICHELIN XS PÓTKOCSIK Alacsony nyomású pótkocsi-abroncsok, melyek óvják a termőföldet ÚJ MICHELIN HIGH FLOTATION EGY HOMOGÉN ÉS HATÉKONY TRAKTOR-PÓTKOCSI

Részletesebben

- 1 - Hosszú élettartammal rendelkező új Continental abroncsok a regionális áruszállításhoz

- 1 - Hosszú élettartammal rendelkező új Continental abroncsok a regionális áruszállításhoz - 1 - Hosszú élettartammal rendelkező új Continental abroncsok a regionális áruszállításhoz A Continental megkezdte az új harmadik generációs abroncsszéria értékesítését 17,5 22,5 colos méretekben a rohamosan

Részletesebben

Traktorok MICHELIN AGRIBIB MICHELIN YIELDBIB MICHELIN OMNIBIB MICHELIN MULTIBIB MICHELIN XEOBIB MICHELIN MACHXBIB MICHELIN AXIOBIB

Traktorok MICHELIN AGRIBIB MICHELIN YIELDBIB MICHELIN OMNIBIB MICHELIN MULTIBIB MICHELIN XEOBIB MICHELIN MACHXBIB MICHELIN AXIOBIB Traktorok MICHELIN MICHELIN YIELDBIB MICHELIN OMNIBIB MICHELIN MULTIBIB MICHELIN XEOBIB MICHELIN MACHXBIB MICHELIN AXIOBIB TRAKTOROK Magas teljesítmény az abroncs teljes élettartama során és akár két évvel

Részletesebben

Proxes T1S Proxes T1R Proxes CF1. Proxes R888 R610 Proxes T1 Cleanprox

Proxes T1S Proxes T1R Proxes CF1. Proxes R888 R610 Proxes T1 Cleanprox 330-350 V1 VARIO V2 330 Rendkívül gazdaságos, hosszú futásteljesítményű gumiabroncs kiváló tapadási,és vízelvezetési tulajdonságokkal, mely nagy biztonságot ad nedves úton is. Alacsony gördülési ellenállása

Részletesebben

NYÁRI KÍNÁLAT SZEMÉLYAUTÓ - 4x4/SUV KISTEHER

NYÁRI KÍNÁLAT SZEMÉLYAUTÓ - 4x4/SUV KISTEHER NYÁRI KÍNÁLAT SZEMÉLYAUTÓ - 4x4/SUV KISTEHER KOMFORT A LEGMAGASABB SZINTEN A Champiro FE1 a GT Radial legújabb nagy teljesítményű gumiabroncsa, mely egyesíti a hosszú élettartam, a csendes, komfortos autózás,

Részletesebben

EXKLUZÍV ELSŐ OSZTÁLYÚ KITŰNŐ ÁRFEKVÉSŰ!

EXKLUZÍV ELSŐ OSZTÁLYÚ KITŰNŐ ÁRFEKVÉSŰ! EXKLUZÍV ELSŐ OSZTÁLYÚ KITŰNŐ ÁRFEKVÉSŰ! GARANTÁLT MINŐSÉGŰ GUMIABRONCS EURÓPAI ELSŐ OSZTÁLYÚ Az új európai gyártású SEBRING gumiabroncsot az egyik legnagyobb gumiabroncsgyártó gyártja. A minőség a legfontosabb

Részletesebben

A MICHELIN a 64. Frankfurti Nemzetközi Autószalonon 2011. Szeptember

A MICHELIN a 64. Frankfurti Nemzetközi Autószalonon 2011. Szeptember A MICHELIN a 64. Frankfurti Nemzetközi Autószalonon 2011. Szeptember Sajtóanyag A képek letölthetők az alábbi helyen: http://mediaevent.michelin.com/press/frankfurt-autoshow/ Login: WELCOME Password: FRK2011

Részletesebben

Termékáttekintés. Μagyarorszàg 07.2009

Termékáttekintés. Μagyarorszàg 07.2009 Termékáttekintés Μagyarorszàg 07.09 Ajánlott abroncsok az optimális teljesítményhez AUTÓPÀLYA KÖZÙT BURKOLATLAN ÙT ÉS TEREP SZÉLSŐSÈGES ÚTVISZONYOKRA VÀROSI UTAKRA TÉLI 70--AS SZÉRIÁJÚ TEHERGÉ- PJÁRMŰ

Részletesebben

: az X Radiál teherabroncs 60. évfordulóját ünnepli a Michelin

: az X Radiál teherabroncs 60. évfordulóját ünnepli a Michelin Sajtóközlemény 1952 2012: az X Radiál teherabroncs 60. évfordulóját ünnepli a Michelin 60. évfordulóját ünnepli a Michelin X Radial teherabroncs. Az 1952-ben szabadalmazott gumiabroncs gyökeres változást

Részletesebben

Tartalom. 1. Goodyear Dunlop üdvözli az EUs abroncscímkét. 2. Alapok: Mirıl szól a címke? 3. Mi változik az új címkékkel?

Tartalom. 1. Goodyear Dunlop üdvözli az EUs abroncscímkét. 2. Alapok: Mirıl szól a címke? 3. Mi változik az új címkékkel? Abroncscímkézés 1 Tartalom 1. Goodyear Dunlop üdvözli az EUs abroncscímkét 2. Alapok: Mirıl szól a címke? 3. Mi változik az új címkékkel? 4. A címke nem árul el mindent: 3-15-50 5. Összefoglalás és kérdések

Részletesebben

Az ásványgyapot új generációja

Az ásványgyapot új generációja Az ásványgyapot új generációja Egy selymes tapintású, kristálytiszta, nem éghető hő- és hangszigetelő ásványgyapot az URSA-tól PureOne az ásványgyapot új generációja URSA az Ön partnere elkötelezett a

Részletesebben

Még kisebb üzemanyagfogyasztás hosszú időn keresztül

Még kisebb üzemanyagfogyasztás hosszú időn keresztül Összefoglaló Még kisebb üzemanyagfogyasztás hosszú időn keresztül A gumiabroncs, amikor összenyomódik minden fordulatnál energiát nyel el ( gördülési ellenállása van ), és így üzemanyagot fogyaszt. A tartályban

Részletesebben

www.biztonsagautosiskola.hu A GUMIABRONCS

www.biztonsagautosiskola.hu A GUMIABRONCS A GUMIABRONCS A gumiabroncs felépítése futófelület mintaárok mintaelem övbetétek védıbetét peremvédı légzáró réteg peremhuzal-karika A gumiabroncs szerkezete és használata GUMIABRONCS RADIÁL (R) DIAGONÁL

Részletesebben

Permetezőgepek MICHELIN SPRAYBIB. MICHELIN AGRIBIB Row Crop

Permetezőgepek MICHELIN SPRAYBIB. MICHELIN AGRIBIB Row Crop Permetezőgepek MICHELIN SPRAYBIB MICHELIN AGRIBIB Row Crop PERMETEZŐGÉPEK Nagy teherbírású abroncsok permetezőgépekre MICHELIN SPRAYBIB Termelékenység Talajvédelem Kényelem Kimagasló terhelhetőség 7 000

Részletesebben

Firestone Mezőgazdasági gumiabroncs katalógus

Firestone Mezőgazdasági gumiabroncs katalógus Firestone Mezőgazdasági gumiabroncs katalógus Itt az ideje, hogy megkíméljük a földjét! Kiváló vonóerő minden talajtípuson Csökkentett talajpréselés Kitűnő öntisztító képesség Hosszabb élettartam, egyenletes

Részletesebben

ContiVanContact 200. ContiVanContact 100. Marketing

ContiVanContact 200. ContiVanContact 100. Marketing ContiVanContact 200 ContiVanContact 100 Marketing Marketing Marketing követelmények ContiVanContact 100 (2013) ContiVanContact 200 (2013) Új termékek (2015) Európa Mérsékelt és forró éghajlat Minden úttípus

Részletesebben

Bandag újrafutózási termékáttekintő Μagyarorszàg 03/2015

Bandag újrafutózási termékáttekintő Μagyarorszàg 03/2015 Bandag újrafutózási termékáttekintő Μagyarorszàg 03/2015 www.bandag.eu Ajánlott abroncsok az optimális teljesítményhez MINDEN POZÍCIÓ TEHERGÉP-JÁRMŰ & AUTÓBUSZ KISTEHER-GÉPJÁRMŰ TEHERGÉP-JÁRMŰ & AUTÓBUSZ

Részletesebben

Marketing Történelmi mérföldkövek

Marketing Történelmi mérföldkövek Marketing Történelmi mérföldkövek A Semperit abroncs divizió beolvad a Continental AG-ba. A Master-Grip bevezetése. A Semperit név megalkotása a Latin "semper it szavakból. (gördülésben tart). A Semperit

Részletesebben

Az ECOSE Technológia rövid bemutatása

Az ECOSE Technológia rövid bemutatása Az ECOSE Technológia rövid bemutatása Mi az ECOSE Technológia? egy forradalmian új, természetes, formaldehid-mentes kötőanyagtechnológia, mely üveg-, kőzetgyapot és számos más termék gyártásakor biztosítja

Részletesebben

Ügyfelünk a Knorr-Bremse. Központilag szervezett európai disztribúció

Ügyfelünk a Knorr-Bremse. Központilag szervezett európai disztribúció Ügyfelünk a Knorr-Bremse Központilag szervezett európai disztribúció Copyright Knorr-Bremse AG Közös növekedés lépésről lépésre A stabil kapcsolatok kialakulásához idő kell. Idő kell a kölcsönös bizalom

Részletesebben

Téli Kínálat. Személyautó - 4x4 / SUV - kisteher CHAMPIRO WINTERPRO HP

Téli Kínálat. Személyautó - 4x4 / SUV - kisteher CHAMPIRO WINTERPRO HP Téli Kínálat Személyautó - 4x4 / SUV - kisteher ÚJ CHAMPIRO WINTERPRO HP 1951 Létrejön a mai gyáróriás őse, a Gajah Tunggal vállalat, amely eleinte kerékpár abroncsokat és tömlőket gyártott. 1990 A vállalat

Részletesebben

MICHELIN HUNGÁRIA ABRONCSGYÁRTÓ KFT. - 2012. 10. - HU

MICHELIN HUNGÁRIA ABRONCSGYÁRTÓ KFT. - 2012. 10. - HU MICHELIN HUNGÁRIA ABRONCSGYÁRTÓ KFT. - 2012. 10. - HU Igaz vagy hamis? A teherabroncsokkal és az üzemanyag-megtakarítással kapcsolatos tévhitek eloszlatása ''Alacsony gördülési ellenállás''... Mirôl is

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK (KÖZLEKEDÉS - ÜZEMVITEL, KÖZLEKEDÉS-TECHNIKA) KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK

KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK (KÖZLEKEDÉS - ÜZEMVITEL, KÖZLEKEDÉS-TECHNIKA) KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK (KÖZLEKEDÉS - ÜZEMVITEL, KÖZLEKEDÉS-TECHNIKA) 1.1 Közlekedési alapfogalmak 1.2 Közúti közlekedés technikai elemei KÖZLEKEDÉSI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA I. RÉSZLETES KÖVETELMÉNYEK

Részletesebben

SIMA 2009. Tartalom. Michelin mezıgazdasági abroncsai. A legjobb megtérüléső befektetés. Sajtókapcsolat: 06-1- 459-2797

SIMA 2009. Tartalom. Michelin mezıgazdasági abroncsai. A legjobb megtérüléső befektetés. Sajtókapcsolat: 06-1- 459-2797 Tartalom Sajtóanyag 2009. február 22-26. Villepinte, Franciaország SIMA 2009 Michelin mezıgazdasági abroncsai A legjobb megtérüléső befektetés Összefoglaló sajtóközlemény A Michelin mezıgazdasági abroncsai:

Részletesebben

Az EU kohéziós politikájának 25 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi docens, dékánhelyettes SZIE GTK RGVI

Az EU kohéziós politikájának 25 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi docens, dékánhelyettes SZIE GTK RGVI Az EU kohéziós politikájának 25 éve (1988-2013) Dr. Nagy Henrietta egyetemi docens, dékánhelyettes SZIE GTK RGVI A kohéziós politika jelentősége Olyan európai közjavakat nyújt, amit a piac nem képes megadni

Részletesebben

Emissziócsökkentés és az elektromos közlekedés jelentősége. 2014 október 7. Energetikai Körkép Konferencia

Emissziócsökkentés és az elektromos közlekedés jelentősége. 2014 október 7. Energetikai Körkép Konferencia Emissziócsökkentés és az elektromos közlekedés jelentősége 2014 október 7. Energetikai Körkép Konferencia Magamról Amim van Amit már próbáltam 194 g/km?? g/km Forrás: Saját fotók; www.taxielectric.nl 2

Részletesebben

A Continental abroncsnyomás-felügyelő rendszerével (TPMS) milliárdok takaríthatók meg

A Continental abroncsnyomás-felügyelő rendszerével (TPMS) milliárdok takaríthatók meg Sajtóinformáció Marketing osztály Kacsó Dániel Marketing & PR koordinátor Tel: +36 23 511 183 Fax: +36 23 511 719 daniel.kacso@conti.de 2008.09.18. A Continental abroncsnyomás-felügyelő rendszerével (TPMS)

Részletesebben

Alcoa. Keréktárcsák, melyekben megbízhat

Alcoa. Keréktárcsák, melyekben megbízhat Alcoa Keréktárcsák, melyekben megbízhat Alcoa, az Ön partnere 1948 óta A megalakulása óta eltelt 125 év során innovációs örökségünknek és alkalmazottjaink eltökéltségének köszönhetően az Alcoa megnőtt,

Részletesebben

Hasznos tippek gumicserével kapcsolatban

Hasznos tippek gumicserével kapcsolatban Hasznos tippek gumicserével kapcsolatban Úgy tűnik, hogy végre tényleg beköszöntött hazánkban a tavaszi időjárás! Elérkezett az idő, hogy Fontos azonban, hogy mielőtt bárhová indul, a téli gumikat cserélje

Részletesebben

mint A VARTA MINDENKI SZÁMÁRA TÖKÉLETES TELJESÍTMÉNYT NYÚJT. A VARTA ULTRA DYNAMIC ÉS A DYNAMIC TRIO AZ ÚJ www.varta-automotive.

mint A VARTA MINDENKI SZÁMÁRA TÖKÉLETES TELJESÍTMÉNYT NYÚJT. A VARTA ULTRA DYNAMIC ÉS A DYNAMIC TRIO AZ ÚJ www.varta-automotive. www.varta-automotive.com mint AZ ÚJ A VARTA MINDENKI SZÁMÁRA TÖKÉLETES TELJESÍTMÉNYT NYÚJT. A VARTA ULTRA DYNAMIC ÉS A DYNAMIC TRIO Thanks go to Peugeot, www.peugeot.com MINDIG JOBB: ENERGIA PRÉMIUM MINŐSÉGBEN

Részletesebben

Kecskemét & Mercedes-Benz: Sikertörténet, nem csak a Mercedes-Benz számára

Kecskemét & Mercedes-Benz: Sikertörténet, nem csak a Mercedes-Benz számára Kecskemét & Mercedes-Benz: Sikertörténet, nem csak a Mercedes-Benz számára Manfred Schulz 2014. május 27. Kezdetben pusztán egy vízió volt 2 A Mercedes-Benz kecskeméti gyárának bemutatása és mára, íme

Részletesebben

Tartalomjegyzék. A Michelin története a WRC-ben.. 4. A WRC 2011 abroncs szabályai.. 6. A Michelin abroncsválasztéka a WRC-re... 7

Tartalomjegyzék. A Michelin története a WRC-ben.. 4. A WRC 2011 abroncs szabályai.. 6. A Michelin abroncsválasztéka a WRC-re... 7 1 Tartalomjegyzék Előszó Nick Shorrock, a Michelin Csoport Versenysport részlegének igazgatója..3 A Michelin története a WRC-ben.. 4 A WRC 2011 abroncs szabályai.. 6 A Michelin abroncsválasztéka a WRC-re...

Részletesebben

A Michelin zöld számlálói

A Michelin zöld számlálói A Michelin zöld számlálói A Michelin zöld energiatakarékos gumiabroncsai a világ minden részén, minden másodpercben segítenek az üzemanyag-fogyasztás, és így a CO 2 -kibocsátás csökkentésében 2007. október

Részletesebben

EMELD ÚJ SZINTRE MOTOROD TELJESÍTMÉNYÉT! MOL DYNAMIC MOTO MOTORKERÉKPÁR MOTOROLAJOK EXTRÉM IGÉNYBEVÉTELHEZ IS

EMELD ÚJ SZINTRE MOTOROD TELJESÍTMÉNYÉT! MOL DYNAMIC MOTO MOTORKERÉKPÁR MOTOROLAJOK EXTRÉM IGÉNYBEVÉTELHEZ IS EMELD ÚJ SZINTRE MOTOROD TELJESÍTMÉNYÉT! MOTORKERÉKPÁR MOTOROLAJOK EXTRÉM IGÉNYBEVÉTELHEZ IS ELASTIC LAYER TECHNOLOGY RUGALMAS VÉDŐFILM EXTRÉM IGÉNYBEVÉTELHEZ Az extrém hatásoknak is ellenálló Elastic

Részletesebben

A sok jelzőtábla zavaró. Dr. Debreczeni Gábor előadása

A sok jelzőtábla zavaró. Dr. Debreczeni Gábor előadása A sok jelzőtábla zavaró A jelzőtáblák mérete 4/2001. (I.31.) KöVim rendelet A jellemző méret 450 mm 600 mm 750 mm 900 mm 1000 mm A közlekedő személy segítése A pálya legyen egyszerű, egységes, akadálymentes,

Részletesebben

GUMIABRONCS VÁLASZTÉK TÉLI 2016 FREEDOM TO DRIVE

GUMIABRONCS VÁLASZTÉK TÉLI 2016 FREEDOM TO DRIVE GUMIABRONCS VÁLASZTÉK TÉ 2016 FREEDOM TO DRIVE A FIRESTONE TAPASZTALAT Most jött el az idő Sok a felfedezni való, találkozói vannak és élmények várnak Önre? Ez az Ön ideje. Ami most kezdődik! A Firestone

Részletesebben

TisztaShow SZAKMAI NAP. Van más választás: pozícionálja újra szolgáltatását a piacon. Budapest, október

TisztaShow SZAKMAI NAP. Van más választás: pozícionálja újra szolgáltatását a piacon. Budapest, október TisztaShow SZAKMAI NAP Budapest, 2016. október 21-22. Van más választás: pozícionálja újra szolgáltatását a piacon Barta Géza Róbert ügyvezető Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. Csak egy módon indulhatunk

Részletesebben

JÓVÁHAGYTÁK A MICHELIN PILOT SPORT ELSŐSZERELÉSÉT AZ ÚJ BMW M3-RA

JÓVÁHAGYTÁK A MICHELIN PILOT SPORT ELSŐSZERELÉSÉT AZ ÚJ BMW M3-RA JÓVÁHAGYTÁK A MICHELIN PILOT SPORT ELSŐSZERELÉSÉT AZ ÚJ BMW M3-RA Gyárilag szerelik a Michelin Pilot Sportot az új BMW M3 autókra A BMW M GmbH úgy döntött, hogy az M3-ra (a 3-as sorozat legsportosabb tagjára)

Részletesebben

TÉRKÉPEK A LOGISZTIKÁBAN. Miért hasznosak a fuvarozó vállalatoknak a térképek?

TÉRKÉPEK A LOGISZTIKÁBAN. Miért hasznosak a fuvarozó vállalatoknak a térképek? TÉRKÉPEK BTB 1407 H A LOGISZTIKÁBAN A logisztikában elengedhetetlen a helyes irány, a legjobb útvonalak ismerete, ha a küldeményeket pontosan célba szeretnék juttatni. A Stiefel megbízható és pontos térképei

Részletesebben

General Tire nyári gumiabroncsok Európa számára

General Tire nyári gumiabroncsok Európa számára - 1 - General Tire nyári gumiabroncsok Európa számára A Continental csoporthoz tartozó amerikai General Tire széles termékportfóliót kínál az európai autósok számára Nagyteljesítményű, kényelmes és üzemanyag-takarékos

Részletesebben

ÚJ KORSZAK AZ ÉPÜLETEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁBAN

ÚJ KORSZAK AZ ÉPÜLETEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁBAN ÚJ KORSZAK AZ ÉPÜLETEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁBAN HŐTECHNIKA KÖRNYEZET TŰZ GARANCIA 40 ÉV HŐTECHNIKAI GARANCIA 20%-KAL JOBB HŐTECHNIKAI TELJESÍTMÉNY Kezdje meg az IPN-QuadCore utazást itt: ipn-quadcore.co.uk

Részletesebben

A gumiabroncs piac változásai

A gumiabroncs piac változásai RoadSmart II A gumiabroncs piac változásai 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% -10% 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2002-2010 Hypersport 6% 3% 4% 6% -1% 2% -3% 1% 19% Sport Radiál Touring sport-túra Rad

Részletesebben

Ügyfelünk a Henkel. Központi fordítókorong komplex logisztikai feladatokhoz

Ügyfelünk a Henkel. Központi fordítókorong komplex logisztikai feladatokhoz Ügyfelünk a Henkel Központi fordítókorong komplex logisztikai feladatokhoz Összefoglalás Árufuvarozás különböző európai helyszínekről bulgáriai, romániai, szerbiai vagy horvátországi vevőknek a legegyszerűbb

Részletesebben

Linergy Evolution. A legújabb technológiai innovációt nyújtjuk Önnek B-4

Linergy Evolution. A legújabb technológiai innovációt nyújtjuk Önnek B-4 Linergy Evolution A legújabb technológiai innovációt nyújtjuk Önnek B-4 Linergy Evolution az új gyűjtősínrendszer Biztonságos, megbízható és rugalmas a legmagasabb teljesítményszint mellett A Schneider

Részletesebben

Alcoa préskovácsolt alumínium keréktárcsák. Tények és számok

Alcoa préskovácsolt alumínium keréktárcsák. Tények és számok Alcoa préskovácsolt alumínium keréktárcsák Tények és számok TUDTA? Az Alcoa keréktárcsák a legerősebb keréktárcsák Valamennyi keréktárcsát egyetlen, nagy szilárdságú, korrózióálló alumíniumötvözet tömbből

Részletesebben

ÚJ KORSZAK AZ ÉPÜLETEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁBAN AZ EREDETI: A JÖVŐ!

ÚJ KORSZAK AZ ÉPÜLETEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁBAN AZ EREDETI: A JÖVŐ! ÚJ KORSZAK AZ ÉPÜLETEK ENERGIAHATÉKONYSÁGÁBAN AZ EREDETI: A JÖVŐ! HŐTECHNIKA KÖRNYEZET TŰZ GARANCIA 40 ÉV HŐTECHNIKAI GARANCIA 20%-KAL JOBB HŐTECHNIKAI TELJESÍTMÉNY Kezdje meg az IPN-QuadCore utazást itt:

Részletesebben

Jogi és menedzsment ismeretek

Jogi és menedzsment ismeretek Jogi és menedzsment ismeretek Értékesítési politika Célja: A marketingcsatorna kiválasztására és alkalmazására vonatkozó elvek és módszerek meghatározása Lépései: a) a lehetséges értékesítési csatornák

Részletesebben

A környezetbarát autózás 10 pontja

A környezetbarát autózás 10 pontja A Környezetbarát autózás kampány célja, hogy csökkentse az autók környezetre gyakorolt káros hatását, valamint segítsen a járművezetőknek abban, hogy környezetvédő fejjel gondolkodjanak. A környezetbarát

Részletesebben

Magyarország 2008. Egészség g és kényelem

Magyarország 2008. Egészség g és kényelem Magyarország 2008 Egészség g és kényelem A SISTEM-AIR CSOPORT A SISTEM-AIR az európai központi porszívó gyártás és kereskedelem kiemelkedö képviselöje mind a lakossági, mind az ipari szektor területén.

Részletesebben

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG Az ABLOY magas biztonsági termékeit az egész világon ismerik és elismerik. Széles termékskálánk minden tagja csúcsminôséget képvisel és kiváló teljesítményt

Részletesebben

KÖZPONTI PORSZÍVÓK. egészség és kényelem

KÖZPONTI PORSZÍVÓK. egészség és kényelem KÖZPONTI PORSZÍVÓK egészség és kényelem higiénia ès komfort az egyszerűség jegyében 1 A fenti kép csupán tájékoztató jellegű Központi porszívó 2 Süllyesztett csőrendszer zer 3 Hag Hagtompító 4 Falic Falicsatlakozó

Részletesebben

Folyamat ésszerűsítés. Hidak a jövőbe. Szerszámok / Méréstechnika / Automatizáció

Folyamat ésszerűsítés. Hidak a jövőbe. Szerszámok / Méréstechnika / Automatizáció Folyamat ésszerűsítés Hidak a jövőbe Szerszámok / Méréstechnika / Automatizáció Küldetésünk Ön műszakilag igényes termékeket vagy alkatrészeket készít. Mi a gyártás hatékonyságáról és megbízhatóságáról,

Részletesebben

Maximális eredmény. minimális ráfordítással. Aquatak magasnyomású mosó termékcsalád.

Maximális eredmény. minimális ráfordítással. Aquatak magasnyomású mosó termékcsalád. Maximális eredmény minimális ráfordítással Aquatak magasnyomású mosó termékcsalád www.bosch-garden.hu 1619LA8537 Robert Bosch Kft. Elektromos Kéziszerszám Üzletág Gyömrői út 120. H 1103 Budapest HUNGARY

Részletesebben

Az innovatív megoldások világa

Az innovatív megoldások világa 2015. február 24. A Michelin a SIMA nemzetközi mezőgazdasági kiállításon Párizs Villepinte, 2015. február 22-26. Az innovatív megoldások világa Sajtóanyag www.michelin-pneu-agricole.fr Sajtókapcsolat:

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 2009.11.23. COM(2009)642 végleges 2008/0221 (COD) A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ EURÓPAI PARLAMENTNEK az EK-Szerződés 251. cikke (2) bekezdésének második albekezdése

Részletesebben

Fenntartható fejlődés és fenntartható gazdasági növekedés. Gyulai Iván 2013. november 20. Budapest

Fenntartható fejlődés és fenntartható gazdasági növekedés. Gyulai Iván 2013. november 20. Budapest Fenntartható fejlődés és fenntartható gazdasági növekedés Gyulai Iván 2013. november 20. Budapest A fenntartható fejlődés mítosza A jelen szükségleteinek kielégítése a jövő sérelme nélkül. A jelen szükségleteinek

Részletesebben

SCANIA AUTÓBUSZOK. Bemutatkozik a Scania Citywide

SCANIA AUTÓBUSZOK. Bemutatkozik a Scania Citywide SCANIA AUTÓBUSZOK Bemutatkozik a Scania Citywide SCANIA CITYWIDE 2-3 Átveszi a vezetést a városi versengésben Napjainkban a világ népességének több mint fele városokban él, és a városiasodás folyamata

Részletesebben

Bodnár Sándor 4150, Püspökladány, Toldi u.10. Adószám: 47773275-2-29. Beszámoló

Bodnár Sándor 4150, Püspökladány, Toldi u.10. Adószám: 47773275-2-29. Beszámoló Bodnár Sándor 4150, Püspökladány, Toldi u.10. Adószám: 47773275-2-29 Beszámoló a Püspökladány város közigazgatási határán belül autóbusszal végzett menetrendszerinti helyi személyszállítási tevékenységről,

Részletesebben

Miért kell télen téli gumiabroncsot, nyáron pedig nyári gumiabroncsot

Miért kell télen téli gumiabroncsot, nyáron pedig nyári gumiabroncsot Miért kell télen téli gumiabroncsot, nyáron pedig nyári gumiabroncsot használni? A gumikeverék tapadását befolyásolja a hőmérséklet. 7 C o fölött 7 C o alatt Ez a hőmérsékleti tartomány a nyári gumiabroncsok

Részletesebben

Közúti pályák (BMEKOEAA213)

Közúti pályák (BMEKOEAA213) Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésüzemi és Közlekedésgazdasági Tanszék Közúti pályák (BMEKOEAA213) Közlekedéspolitika Dr. Juhász János egyetemi docens Közlekedéspolitika az Európai

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM. Alf Martiensen

SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM. Alf Martiensen A tehergépkocsi balesetek in-depth elemzésének jelentősége Az európai áruforgalom mintegy 70 %-a a tehergépjárműveken keresztül bonyolódik. A tehergépkocsik a vasúti mennyiség mintegy 10-szeresét szállítják.

Részletesebben

EKÁER Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer

EKÁER Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer EKÁER Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer Közúti szállítási tevékenység 2015. január 1-jétől csak EKÁER szám birtokában végezhető. A belföldön (nem végső fogyasztónak) történő első adóköteles

Részletesebben

Felhívás! A sikeres vizsgáról a Nemzeti Közlekedési Hatóság igazolást ad ki. Az igazolás visszavonásig érvényes.

Felhívás! A sikeres vizsgáról a Nemzeti Közlekedési Hatóság igazolást ad ki. Az igazolás visszavonásig érvényes. Felhívás! A hatóság felhívja a mezőgazdasági vegyszerek és üzemanyagok mezőgazdasági vontatóval vagy lassú járművel vontatott pótkocsival történő közúti szállítását végzők figyelmét a rájuk vonatkozó veszélyes

Részletesebben

ÉS A VARTA A VALÓDI ERŐT JELENTI. Thanks go to Peugeot,

ÉS A VARTA A VALÓDI ERŐT JELENTI. Thanks go to Peugeot, www.varta-automotive.com ÉS A VARTA A VALÓDI ERŐT JELENTI. Thanks go to Peugeot, www.peugeot.com A DYNAMIC TRIO. KIMAGASLÓ TECHNIKA MINDEN FELHASZNÁLÁSRA. A Dynamic Trio-val minden felhasználásra a testreszabott

Részletesebben

A gyorsan változó piacra kifejlesztett két új SUV-abroncs: a Michelin Latitude Tour HP és a Michelin Latitude Sport

A gyorsan változó piacra kifejlesztett két új SUV-abroncs: a Michelin Latitude Tour HP és a Michelin Latitude Sport A gyorsan változó piacra kifejlesztett két új SUV-abroncs: a Michelin Latitude Tour HP és a Michelin Latitude Sport Az európai SUV-piac soha nem látott mértékben növekszik: 2001-ben 5 millió SUV közlekedett

Részletesebben

13 MÉTERES CREDO ECONELL ÉS ECONELL CiTY. Szóló és csuklós autóbuszok kiváltására KRAVTEX-KÜHNE CSOPORT

13 MÉTERES CREDO ECONELL ÉS ECONELL CiTY. Szóló és csuklós autóbuszok kiváltására KRAVTEX-KÜHNE CSOPORT 13 MÉTERES CREDO ECONELL ÉS ECONELL CiTY Szóló és csuklós autóbuszok kiváltására KRAVTEX-KÜHNE CSOPORT HELYZETKÉP A Kravtex-Kühne Csoport felmérést végzett egyes üzemeltető partnerei körében a városi és

Részletesebben

Maximális eredmény minimális ráfordítással.

Maximális eredmény minimális ráfordítással. Maximális eredmény minimális ráfordítással. Az új Bosch magasnyomású mosók. Az új Aquatak Go. Kicsi, mobil és mégis nagyon erős. Felejtse el a magasnyomású mosó húzogatását és rángatását. Az Aquatak Go

Részletesebben

Buy Smart+ tréning eszköz

Buy Smart+ tréning eszköz Buy Smart+ tréning eszköz Zöld Beszerzés - Bevezetés - 1. Mi az első lépése a zöld beszerzési folyamatnak? - a) Odaítélési feltételek kialakítása - b) Igény/szükséglet felmérés - c) Ajánlattételi felhívás

Részletesebben

Együttműködési lehetőség fuvarozók számára

Együttműködési lehetőség fuvarozók számára Együttműködési lehetőség fuvarozók számára A Berger Logistik G.m.b.H. (www.berger-logistik.com) partnereként fuvarozókat keresünk, kizárólag hosszú távú együttműködés céljából. A Berger Logistik biztosítja

Részletesebben

Cégtörténet. Célkitűzésünk. Transemex Kft. fejlődésének főbb állomásai:

Cégtörténet. Célkitűzésünk. Transemex Kft. fejlődésének főbb állomásai: Rólunk A TRANSEMEX Kft 1989-ben azzal a céllal alakult, hogy a hagyományos európai közúti szállítmányozási tevékenység mellett, megbízható szakmai hátteret biztosítson partnereinek a Törökország és Magyarország

Részletesebben

i-sint új kenőanyagcsalád a vezetés élményéért agip.hu

i-sint új kenőanyagcsalád a vezetés élményéért agip.hu i-sint új kenőanyagcsalád a vezetés élményéért agip.hu i-sint eni i-sint: személygépjármű kenőanyagok az enitől Minden motornak szüksége van a megfelelő kenőanyagra, amely védelmet nyújt és fokozza a teljesítményét.

Részletesebben

Erő és egyszerűség tökéletes egyensúlyban: a legjobb segítség annak, aki szereti gondozni a természet gyümölcseit.

Erő és egyszerűség tökéletes egyensúlyban: a legjobb segítség annak, aki szereti gondozni a természet gyümölcseit. Erő és egyszerűség tökéletes egyensúlyban: a legjobb segítség annak, aki szereti gondozni a természet gyümölcseit. 155 Professzionális, nagy teljesítményű gépek, olíva és más gyümölcsök szedésére fejlesztve,

Részletesebben

Bosch AEGIS reflektorok Biztonsági és védelmi világítás

Bosch AEGIS reflektorok Biztonsági és védelmi világítás Bosch AEGIS reflektorok Biztonsági és védelmi világítás 2 AEGIS reflektorok AEGIS reflektorok Biztonsági és védelmi világítás A bejegyzés alatt álló Constant Light technológia ellensúlyozza a LED teljesítménycsökkenését.

Részletesebben

Marc. Lucien MŰSZAKI INFORMÁCIÓK KLEBER GENERÁCIÓ MEZŐGAZDASÁGI ABRONCSVÁLASZTÉK os kiadás. KLEBER: nyugalom, minden alkalommal

Marc. Lucien MŰSZAKI INFORMÁCIÓK KLEBER GENERÁCIÓ MEZŐGAZDASÁGI ABRONCSVÁLASZTÉK os kiadás. KLEBER: nyugalom, minden alkalommal Marc Lucien MŰSZAKI INFORMÁCIÓK KLEBER GENERÁCIÓ MEZŐGAZDASÁGI ABRONCSVÁLASZTÉK 2016-os kiadás KLEBER: nyugalom, minden alkalommal Néhány gondolat gazdálkodó ügyfeleinktől Hubert Carré - 52 éves - Franciaország

Részletesebben

EGÉSZSÉGÜGYI CSOPORT: KLINIKAI VIZSGÁLATOK

EGÉSZSÉGÜGYI CSOPORT: KLINIKAI VIZSGÁLATOK EGÉSZSÉGÜGYI CSOPORT: KLINIKAI VIZSGÁLATOK NÖVEKVŐ SZÁMOK, SEBESSÉG ÉS KOMPLEXITÁS 2 A gyógyszeripar egy új fázisba ér a gyors növekedés a nagyobb bevizsgálási kapacitáson alapszik, amely elősegíti az

Részletesebben

EGYIDEJŰ FŰTÉS ÉS HŰTÉS OPTIMÁLIS ENERGIAHATÉKONYSÁG NAGY ÉPÜLETEKBEN 2012 / 13

EGYIDEJŰ FŰTÉS ÉS HŰTÉS OPTIMÁLIS ENERGIAHATÉKONYSÁG NAGY ÉPÜLETEKBEN 2012 / 13 FŰTÉS Iroda HŰTÉS Szerverszoba 2012 / 13 EGYIDEJŰ FŰTÉS ÉS HŰTÉS OPTIMÁLIS ENERGIAHATÉKONYSÁG NAGY ÉPÜLETEKBEN Bemutatjuk az új TOSHIBA SHRM rendszert Bemutatjuk az SHRM, Super Heat Recovery Multi rendszert,

Részletesebben

European Road Transport Research Advisory Council. Európai Közúti Közlekedési Kutatási Tanácsadó Bizottság

European Road Transport Research Advisory Council. Európai Közúti Közlekedési Kutatási Tanácsadó Bizottság European Road Transport Research Advisory Council Európai Közúti Közlekedési Kutatási Tanácsadó Bizottság Háttér EU-irányelvek: Barcelonai, Lisszaboni, Gothenburgi nyilatkozatok Európai Kutatási Tanácsadó

Részletesebben

Az energiapolitika szerepe és kihívásai. Felsmann Balázs 2011. május 19. Óbudai Szabadegyetem

Az energiapolitika szerepe és kihívásai. Felsmann Balázs 2011. május 19. Óbudai Szabadegyetem Az energiapolitika szerepe és kihívásai Felsmann Balázs 2011. május 19. Óbudai Szabadegyetem Az energiapolitika célrendszere fenntarthatóság (gazdasági, társadalmi és környezeti) versenyképesség (közvetlen

Részletesebben

Pályázatilehetőségek az EUH2020Közlekedésiprogramjában 2014-2015. Bajdor Gyöngy Katalin Horizon 2020 NCP Nemzeti Innovációs Hivatal

Pályázatilehetőségek az EUH2020Közlekedésiprogramjában 2014-2015. Bajdor Gyöngy Katalin Horizon 2020 NCP Nemzeti Innovációs Hivatal Pályázatilehetőségek az EUH2020Közlekedésiprogramjában 2014-2015 Bajdor Gyöngy Katalin Horizon 2020 NCP Nemzeti Innovációs Hivatal FP7 támogatás szektoronként FP7 költségvetés tevékenységenkénti bontásban

Részletesebben

CSÚCSTECHNOLÓGIÁK, TESTRE SZABOTT MEGOLDÁSOK FEJÉSTECHNOLÓGIA SOHA NEM VOLT KÖNNYEBB

CSÚCSTECHNOLÓGIÁK, TESTRE SZABOTT MEGOLDÁSOK FEJÉSTECHNOLÓGIA SOHA NEM VOLT KÖNNYEBB CSÚCSTECHNOLÓGIÁK, TESTRE SZABOTT MEGOLDÁSOK FEJÉSTECHNOLÓGIA SOHA NEM VOLT KÖNNYEBB MINDEN GAZDA IGÉNYEIT KIELÉGÍTIK: A KIS CSALÁDI ZDASÁGOKTÓL A NAGY TELEPEKIG. Válassza a mi rendszerünket! TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Flottamenedzsment Konferencia

Flottamenedzsment Konferencia Flottamenedzsment Konferencia 2010. január 29. Budapest Balogh Nikoletta Projekt Menedzser Geonardo Kft. Geonardo Kft. Budapesti KKV 1999-ben alapítva Főbb területeink: Környezetvédelem Vízgazdálkodás

Részletesebben

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság 2 1200-as sorozatú tűzjelző központ A biztonság nyugalma Tökéletes védelem az Ön igényihez szabva Az 1200-as sorozatú tűzjelző központ rugalmas,

Részletesebben

Energetikai beruházások jelentősége Európában dilemmák és trendek

Energetikai beruházások jelentősége Európában dilemmák és trendek Energetikai beruházások jelentősége Európában dilemmák és trendek Gerőházi Éva - Hegedüs József - Szemző Hanna Városkutatás Kft VÁROSKUTATÁS KFT 1 Az előadás szerkezete Az energiahatékonyság kérdésköre

Részletesebben

Bosch csoport. Éves sajtótájékoztató 2014. május 22.

Bosch csoport. Éves sajtótájékoztató 2014. május 22. Bosch csoport Éves sajtótájékoztató 2014. május 22. 1 Bosch csoport A Bosch csoport tulajdonosi szerkezete Üzletrész (%) Szavazati jog (%) Robert Bosch GmbH 1 Bosch család 7 Robert Bosch Industrietreuhand

Részletesebben

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében A Toyota alapítása óta folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló minõségû és úttörõ jelentõségû termékek elõállításával, valamint magas szintû szolgáltatásainkkal

Részletesebben

Integrált Direkt Expressz Biztonságos, hatékony

Integrált Direkt Expressz Biztonságos, hatékony Integrált Direkt Expressz Biztonságos, hatékony Biztonságos, hatékony elosztási megoldás a TNT-től Az Integrált Direkt Expressz ténylegesen az ügyfelek igényei alapján létrehozott megoldás, amely egyszerűbb

Részletesebben

Környezetvédelem (KM002_1)

Környezetvédelem (KM002_1) (KM002_1) 11. Fenntartható erőforrásgazdálkodás és fejlődés 2007/2008-as tanév I. félév Dr. Zseni Anikó egyetemi docens SZE, MTK, BGÉKI, Környezetmérnöki Tanszék Fenntartható fejlődés a fenntartható fejlődés

Részletesebben

BALINIT bevonatok alkalmazása fémek nyomásos öntésekor. Nagyobb tartósság, jobb termelékenység, megbízhatóbb termelés.

BALINIT bevonatok alkalmazása fémek nyomásos öntésekor. Nagyobb tartósság, jobb termelékenység, megbízhatóbb termelés. BALINIT bevonatok alkalmazása fémek nyomásos öntésekor. Nagyobb tartósság, jobb termelékenység, megbízhatóbb termelés. Nyomásos öntés A sikeres öntéshez az Oerlikon Balzers az Ön megbízható partnere! A

Részletesebben

Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa

Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa Hugo van der Goeslaan 1 P.O. Box 90065 5600 PT Eindhoven, Hollandia Tel.: +31 (0)40 214 21 04 Fax: +31 (0)40 214 43 17 Internet: www.daf.com DAF Transport Efficiency: Termékfejlesztések

Részletesebben

Gumibitumen - a jövő kötőanyaga az útépítésben

Gumibitumen - a jövő kötőanyaga az útépítésben Gumibitumen - a jövő kötőanyaga az útépítésben Dr. Geiger András Fejlesztő mérnök MOL DS Innováció, Termékfejlesztés XVI. Hulladékhasznosítási Konferencia 2014. szeptember 18-19. Gyula, Park Hotel Tartalom

Részletesebben

JELENTÉS. MPG-Cap és MPG-Boost hatásának vizsgálata 10. Üzemanyag és Kenőanyag Központ Ukrán Védelmi Minisztérium

JELENTÉS. MPG-Cap és MPG-Boost hatásának vizsgálata 10. Üzemanyag és Kenőanyag Központ Ukrán Védelmi Minisztérium JELENTÉS MPG-Cap és MPG-Boost hatásának vizsgálata 10. Üzemanyag és Kenőanyag Központ Ukrán Védelmi Minisztérium 1. Termék leírás Az MGP-Cap és MPG-Boost 100%-ban szerves vegyületek belső égésű motorok

Részletesebben

Az Európai Innovációs Partnerség(EIP) Mezőgazdasági Termelékenység és Fenntarthatóság

Az Európai Innovációs Partnerség(EIP) Mezőgazdasági Termelékenység és Fenntarthatóság Az Európai Innovációs Partnerség(EIP) Mezőgazdasági Termelékenység és Fenntarthatóság Dr. Maácz Miklós főosztályvezető Vidékfejlesztési Főosztály Vidékfejlesztési Minisztérium Kontextus Európa 2020 Stratégia:

Részletesebben

Kóczián Balázs: Kell-e aggódni a Brexit hazautalásokra gyakorolt hatásától?

Kóczián Balázs: Kell-e aggódni a Brexit hazautalásokra gyakorolt hatásától? Kóczián Balázs: Kell-e aggódni a Brexit hazautalásokra gyakorolt hatásától? Az Európai Unióhoz történő csatlakozásunkat követően jelentősen nőtt a külföldön munkát vállaló magyar állampolgárok száma és

Részletesebben

Éves sajtótájékoztató 2015 Bosch csoport

Éves sajtótájékoztató 2015 Bosch csoport Éves sajtótájékoztató 2015 Bosch csoport Tartalom 1 A 2014-es üzleti év a Bosch csoportnál Javier González Pareja 2 A 2014-es üzleti év a magyarországi Bosch csoportnál Torma Krisztina 3 Javier 2014-es

Részletesebben

OMV Diesel CleanTech. Tökéletes motorvédelem. OMV Commercial

OMV Diesel CleanTech. Tökéletes motorvédelem. OMV Commercial OMV Diesel CleanTech Tökéletes motorvédelem OMV Commercial OMV Diesel CleanTech Tisztaság és maximális teljesítmény OMV Diesel CleanTech: nagyteljesítményű üzemanyagunk. A prémium HVO biológiai összetevő

Részletesebben

A vállalat belső tevékenységi rendszere.

A vállalat belső tevékenységi rendszere. A vállalat tevékenységi rendszere 01. rész Fazekas Tamás Vállalatgazdaságtan szeminárium A vállalat belső tevékenységi rendszere. Az alapvető célból lebontott vállalati célrendszer megvalósításához szükséges

Részletesebben