A MAGYAR TURIZMUS ZRT. BALATONI REGIONÁLIS MARKETING IGAZGATÓSÁGÁNAK SAJTÓANYAGA UTAZÁS 2010.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A MAGYAR TURIZMUS ZRT. BALATONI REGIONÁLIS MARKETING IGAZGATÓSÁGÁNAK SAJTÓANYAGA UTAZÁS 2010."

Átírás

1 , március 4. A MAGYAR TURIZMUS ZRT. BALATONI REGIONÁLIS MARKETING IGAZGATÓSÁGÁNAK SAJTÓANYAGA UTAZÁS MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság 8230, Blaha Lujza u. 2. Tel: 87/ , 87/ , Tel/Fax: 87/ balaton@itthon.hu, web:

2 Balaton, a Fesztiváltenger Ezer program, ezer titkot rejtő, ezerarcú táj: rabul ejti az embert itt élőt és ide vágyó, kíváncsi turistát egyaránt. Ki miért is szereti a Balatont? A nyári szabadság, az egymást érő fesztiválok éppúgy a Balatont jelentik, mint a természet csodálatos békéje, vagy a Balaton-felvidéki tanúhegyek felejthetetlen panorámája. Az Utazás kiállítás Balaton standja ízelítőt ad mindabból, ami a Balatont jelenti: Érkezzék családosan vagy egyedül, a Balaton régióban mindenki megtalálja a kedvére valót: a fiatalságot a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum várja, gazdag üdülési ajánlatokat kínál a Balatontourist Zrt., pihentető és aktív felüdülést ígér a balatonkenesei Hotel Marina-Port****, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park pedig izgalmas kirándulásokkal csábítja a természet szerelmeseit. A Balaton Turizmus Kártya kedvezményeket biztosít pihenéshez, nyaraláshoz, amelyekhez a hasznos információkat a régió Tourinform irodái biztosítják. Zamatos badacsonyi borok hozzák el a régió ízeit képviselve az egyedülálló balatoni borkultúrát. A Nyugat-Balaton térsége, Hévíz, Balatonboglár, Balatonlelle, Siófok, és Fonyód szintén bemutatkoznak a standon felvonultatva a sokszínű balatoni települések nyújtotta lehetőségeket: a napsütötte strandokat, welness szállodáik kínálatát, a gyógyfürdők melegét és nem utolsó sorban a balatoni fesztiválok kavalkádját. Látogasson el a Balaton régió standjára! ( A pavilon, 308/A és 308/B)

3 AZ MT ZRT. BALATONI REGIONÁLIS MARKETING IGAZGATÓSÁGÁNAK ÉVI KIEMELT MARKETINGAKCIÓI Tematikus évszakok a marketingkommunikációban Az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának (RMI) évi marketingtevékenysége a fesztiválok, mint kiemelt termék köré összpontosul. A Fesztiválok Éve egész éves kampányévként jelenik meg a Balaton Régió marketingkommunikációjában is. A kampányokat évszakonként és célcsoportonként tematizálja az RMI: - TAVASZ Tavaszi pezsgés a Balatonnál Kampányüzenet: a Balatonnál nem lehet unatkozni, irány a természet, a testmozgás! Témák: aktív turizmus + fesztiválok Kiemelt akció: Balaton7 - NYÁR Balaton: Lehet egy fesztivállal több? Kampányüzenet: a Balaton tele van vízzel, a régió tele van fesztiválokkal. Témák: családi üdülés + fesztiválok Kiemelt akciók: Pecsétgyűjtő akció, óriásplakát-kampány - ŐSZ Balaton: Lakta-tó Kampányüzenet: itt senki sem marad éhes, vagy szomjas Témák: Bor és gasztronómia + fesztiválok Kiemelt akció: Pecsétgyűjtő akció, intenzív médiakampány - TÉL Balaton, a meghitt varázslat Kampányüzenet: Téli Balaton: különleges világ, wellnessélmény. Témák: egészségturizmus + rendezvények Kiemelt akció: intenzív TV-s kampány Balaton, a Fesztiváltenger Az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága a tematikus év alkalmából az éves marketingtervében rögzítetteknek megfelelően meghirdette a kiemelt fesztiválokat érintő, forgalomgeneráló céllal életre hívott pecsétgyűjtő akcióját. Az akció ismertetése: A rendezvényjáró pecsétgyűjtő füzetben 5 pecsétet kell, hogy összegyűjtsön a fesztivállátogató. A pecsétgyűjtő füzethez hozzájuthat az év során 2 alkalommal megjelenő Balatoni Fesztiválajánló különszámokban, illetve számos terjesztési helyen legfőképpen a Tourinform irodákban. A betelt pecsétgyűjtő füzetet az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának kell elküldeni, amiért garantált nyeremény jár. Emellett az RMI májustól októberig kéthavonta tart egy sorsolást, valamint év végén egy fődíj-sorsolást. A nyereményfelajánlók megjelennek a gyűjtőfüzetben, csakúgy, mint azok a rendezvények, amelyek részt vesznek az akcióban:

4 1. Balaton7, május 7-16.: Sió Kanál Fesztivál Siófok Balatoni Vágta A Nemzeti Vágta rádpusztai előfutama Rádpuszta Vitorlabontó Ünnepség- 2. Festetics Vágta A Nemzeti Vágta gyenesdiási előfutama Keszthely, Gyenesdiás, május XIV. Méta Fesztivál Balatonboglár, május Balaton Bike Fest, június Nemzetközi Harley Davidson Fesztivál Alsóörs, június Levendula Fesztivál Tihany, június Coke Club Siófok, júniustól 8. Zánkai Nyári Fesztiválnapok Zánka, június 19. július Kékszalag Nagydíj és Fesztivál, Keszthely július Balaton Sound Zamárdi, július Jazz és Bor Fesztiválja Balatonboglár, július Kannavirág Fesztivál Zalakaros, július Művészetek Völgye - Kapolcs és környéke, július 23. augusztus Balaton-átúszás - Révfülöp-Balatonboglár, július Keszthelyi Nyári Játékok Keszthely, július 29. augusztus Stefánia Fesztivál Siófok, augusztus i Borhetek, augusztus Boglári Szüreti Fesztivál Balatonboglár, augusztus Balatonalmádi Pálinka Napok Balatonalmádi, augusztus Badacsonyi Szüret Badacsony, szeptember Moto GP Sávoly, szeptember Romantikus Reformkor, szeptember V. Országos Tabányi Amatőr Harmonika Gála Keszthely, szeptember Tojásfesztivál Siófok, október Süllőfesztivál Szigliget, október Gardafesztivál Tihany, november Balaton Maraton Siófok, november közepe A évi marketingtervében foglaltakkal összhangban, 2010 tavaszán a hagyományos rendezvények mellett három, kiemelkedően fontos eseményt állít a kommunikáció középpontjába a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága: "Király(i) Balaton" Balatonalmádi nyerte el a évi Nemzetközi Vitorlás Kongresszus rendezési jogát. A május között megrendezésre kerülő eseményre meghívott prominens személyiségeket, Európa uralkodó házainak képviselőit, kiemelt sajtófigyelem kíséri. A rendezvény lehetőséget biztosít arra, hogy az MT Zrt. a nemzetközi média figyelmét ráirányítsa a Balaton régióra, bemutatva a vitorlázáson túli számos egyéb, minőségi kikapcsolódást ígérő programlehetőséget is. "Balaton7: a Nyár Előszobája" A rendezvénysorozat célja, hogy a Balatoni RMI mind a belföldi nagyközönség, mind pedig a szakma részére bemutassa az elő- és utószezoni, gazdag aktív és passzív szabadidős

5 programlehetőségeket. A programsorozat idén is május 2. hetében, május között kerül megrendezésre, nyitórendezvénye a Sió-kanál Fesztivál, zárórendezvénye pedig a Vitorlabontó Ünnepség lesz. "Karnyújtásnyi Balaton" A harmadik kiemelt rendezvény egy helyi kezdeményezés, amely ugyanakkor régiós a szó szoros értelmében vett összefogást feltételez. A balatonboglári általános iskola diákjai egy felhívást tettek közzé, amelyben arra kérik a Balatont szeretőket, hogy szenteljenek egy napot a tónak, és ünnepeljék meg közösen a Balatont. A kijelölt ünnepnapon, május 15-én, arra buzdítanak mindenkit, hogy egymással kezet fogva alkossanak élőláncot a Balaton körül, és énekeljék el a "Széles a Balaton vize" c. népdal első két strófáját. Az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága a kezdeményezés mellé áll, tekintettel többek között arra, hogy a tervezett akció (ötlet szinten) az RMI évi marketingtervében is szerepel. A fent említett májusi rendezvények mellett számos programsorozat megújul 2010-re, ilyen például az egyhetesre kibővített Harley Davidson Fesztivál, a második alkalommal megrendezendő balatonfüredi Bike Fest, amely Magyarország legnagyobb kerékpáros rendezvénye, vagy a siófoki, hagyományteremtő céllal életre hívott, a boldog békeidőket megidéző Stefánia Fesztivál. Nemzetközi sporteseményben sem szűkölködik a régió, hiszen június 5. és 11. között Balatonkenesén rendezik meg a év legjelentősebb nemzetközi vitorlás versenyét, az Erste Private Banking Dragon Európa-bajnokságot. S végül, de nem utolsó sorban 2010-ben újra benépesül a Völgy, Nagyvázsonyban a Völgytornácon, Kapolcson és a Völgy többi településén változatos programokat kínál a július végi rendezvénysorozat. MEGÚJUL A BALATON RÉGIÓ TURISZTIKAI PORTÁLJA Megújult arculattal és gazdagabb tartalommal várja tavasztól látogatóit a Balatoni RMI által fenntartott turisztikai portál. A Fesztiválok Éve kampányév keretében kiemeltebb figyelmet fordít az RMI a Balaton régió nagyrendezvényeire, a fesztiválokhoz kötődő kulturális értékeire és az épített örökségekre.

6 ÚJ KIADVÁNYAINK Balatoni Vakáció szálláshely és étteremajánló A Balatoni RMI kifejezetten a belföldi vendégeknek gyűjtötte össze egy katalógusba az üdülési ajánlatokat a négycsillagos és exkluzív szálláshelyektől a panziókon át a magánszálláshelyekig. A kiadvány másik felében éttermi kalauz segíti a gasztronómia szerelmeseit. Balaton (Best of) image katalógus A kiadvány fő célja informatív és invitatív elemekkel vegyesen bemutatni a Balaton régiót, annak kiemelt kínálatát. Magyar és idegen nyelven, kibővített és aktualizált tartalommal, új külsővel jelenik meg. Balaton Funzine programajánló KÜLÖNSZÁM A Funzine-nal kötött együttműködés keretében 2010-ben két alakommal jelenik meg balatoni rendezvényajánló. Az Utazás kiállításra a high lights típusú tavaszi-nyári fesztiválajánlót, míg június 1-re a nyári-őszi részletes rendezvénynaptárt adja ki a Balatoni RMI. A fesztiválajánló különszámok mellett a megszokott külsővel és igényességgel jelenik meg idén két alkalommal a Balaton Funzine.

7 BALATON7 TÖBB MINT EGY HÉT Balaton május A másfél hetes, az előszezoni forgalmat élénkítő programsorozatot 2009-hez hasonlóan az alábbi 7 termék köré csoportosítva tervezi megvalósítani a Balatoni RMI: - épített örökségek (várjátékok, múzeumok) - színházi előadások, kulturális estek - könnyűzenei programok - összművészeti fesztiválok - wellness, élményfürdők - bor nyílt nap - aktív turizmus (vitorlázás, golf, lovaglás, természetjárás) 10 napon keresztül, 10 kiemelt településen (Siófok, Balatonlelle Rádpuszta,, Keszthely, Hévíz, Szigliget - balatoni várak, Badacsony, Nagyvázsony, Balatonföldvár, Balatonfenyves) kínál "minden jót" a régió: fesztiválokat és rendezvényeket, színházi és operett előadásokat, zenei koncerteket és múzeumlátogatásokat. Izgalmas és egyedi szórakozást ígér az éjszakai, fáklyafényes várlátogatás, a harcászati bemutató, de alkalom nyílik arra is, hogy megtanuljuk a vitorlázás vagy a golfozás csínját-bínját - legalábbis alapfokon. A jó borokat és finom ételeket kedvelőket a titkokat rejtő borospincék és a kulináris élvezetet kínáló éttermek csalogatják a Balatonhoz. Az aktív időtöltés rabjainak szakvezetett kirándulásokat, nordic walking túrákat, a tavat megkerülő, szervezett kerékpártúrákat, vagy lovas programokat ajánlunk, és persze nem szabad kihagyni a balatoni sétahajózást sem! Ízelítő a programokból: - Tradicionális Pince-Party Balatonfenyvesen - Hét nap alatt a Föld körül Balatonföldváron - Éjszakai fáklyás várlátogatás Nagyvázsonyban - Séta Tihanyban, a gejzírmezőn - Harcászati bemutató a Szigligeti várban

8 A Balaton régió Európai Uniós forrásból támogatott turisztikai attrakció fejlesztései ( február 9.) A Dél-Dunántúli régió nyertes turisztikai pályázatai DDOP 2.1.1/D-09 Balatoni komplex turisztikai termékcsomagok kialakítása Település Pályázó neve / Projekt megnevezése: Balatonföldvár Balatonföldvár Város Önkormányzata Fürdőkultúra fejlesztése a Balatonföldvári Keleti strandon Siófok Balaton-Parti Fenntartó és Hasznosító Kft. A Siófoki Nagystrand fejlesztése Balatonberény Berény Yacht Club Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelőségű Társaság Balatonberényi egész évben nyitva tartó 355 férőhelyes vitorlás kikötő fejlesztése Balatonszárszó Somogy Megyei Múzeumok Igazgatósága A József Attila Emlékmúzeum korszerűsítése Balatonszárszón Balatonboglár "Sziszi" Vendéglő Betéti Társaság Várdomb kaland és szabadidőpark Megítélt támogatás (HUF): DDOP 2.1.1/D-2f A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése Balatonboglár Balatoni Hajózási Zrt. A balatonboglári vitorláskikötő korszerűsítése és bővítése Balatonlelle Balatonlelle Város Önkormányzata Balatonlelle turisztikai szolgáltatási palettáját színesítő kulturális és strandi attrakciók fejlesztése Balatonmáriafürdő Balatonmáriafürdő Község Önkormányzata Hajóállomási szabadstrand szolgáltatási színvonalának fejlesztése Balatonfenyves "Előny" Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt felelősségű Társaság "Bontsunk vitorlát és irány Balatonfenyves"- vitorláskikötő, csónakház, Yacht Club: a vitorlás sport minőségi megteremtése Balatonfenyvesen Fonyód Fonyód Város Önkormányzata A Fonyódi Várhegy kilátó és a hozzá tartozó tanösvény kialakítása Szántód Helikon Kastélymúzeum Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Szántódpuszta idegenforgalmi és kulturális központ fejlesztése Siófok

9 Kálmán Imre Kulturális Központ Stefánia fesztiválsorozat megrendezése Siófokon hagyományteremtő jelleggel Siófok Kálmán Imre Kulturális Központ "A siófoki szabadtéri színpad korszerűsítése" Fonyód M and G Ingatlanközvetítő és Kezelő Korlátolt Felelősségű Társaság "Kikötőfejlesztés Fonyódon a minőségi vitorlásturizmus feltételeinek megteremtése céljából" Marcali Marcali Városi Kulturális Központ Nemzetek Fesztiválja évi megvalósítása Balatonföldvár Összpróba Alapítvány Balatonföldvári Szabadtéri Színház- Kulturális kikötő 2008., 2009., évi programsorozata és színpad fejlesztése Siófok Siófok Város Önkormányzata "Mobil színpad beszerzése Siófok önkormányzata által" Siófok Termofok Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Galerius Fürdő szolgáltatásainak fejlesztése a térség turisztikai vonzerejének növelése, a szezon hosszabbítása és a környezeti hatásoktól való függetlenség növelése érdekében A Közép-Dunántúli régió nyertes turisztikai pályázatai KDOP 2.1.1/D-2f A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése Badacsonytomaj Badacsonytomaj Város Önkormányzata "Egy jobb kilátásért!" Új kilátó létesítése a Badacsony hegyen. Balatonalmádi BALATONALMÁDI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Balatonalmádi, Wesselényi strand szolgáltatási színvonalának fejlesztése Tihany Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Levendula-ház látogatóközpont - a Bakony-Balaton Geopark keleti kapuja Város Önkormányzata A 183., 184. és a 185. évi Anna-bál és kísérőrendezvényeinek megvalósítása en i Kistérségi Többcélú Társulás Mobil rendezvényhelyszín létrehozása a i kistérségben Balatonudvari Balatonudvari Vitorláskikötő Klub Zrt. Vitorláskikötő létesítése Balatonudvariban Csopak Csopak Község Önkormányzata Intelligens strand

10 Balatonfűzfő LURKÓ-LAND Szabadidős Szórakoztató és Szolgáltató Korlátolt Felelőségű Társaság "LURKO-LAND" GYERMEKPARADICSOM ÉS SZABADIDŐS SZÓRAKOZTATÓ KÖZPONT kialakítása Magyar Strandvízilabda Szövetség Egyesület "UNIÓS STRANDJÁTÉKOK 2008" Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet Balaton Általános Olimpiai Központ - Vitorláskikötő Balaton Általános Olimpiai Központ balatonfüredi vitorláskikötőjének felújítása, korszerűsítése, rendezvénysátor kialakítása a megváltozott felhasználói igényeknek való megfelelés és a látogatottság növelése céljából PROBIO i Településüzemeltetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Kisfaludy és Esterházy strandjainak funkcióbővítése, korszerűsítése, igazodva a város kiemelt balatoni üdülőhely rangjához státuszához Tihany Tihany Község Önkormányzata Tihany Szabadtéri színpad felújítása és fejlesztése II. forduló Tihany Tihanyi Apátság A Tihanyi Bencés Apátság komplex turisztikai fejlesztése Alsóörs TÚRAVITORLÁS SPORTKLUB Balatoni vitorlás rendezvénysorozat megvalósítása a TVSK közreműködésével Zánka Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum Oktatási és Üdültetési Nonprofit, Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság Kikötőfejlesztés a Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrumban A Nyugat-Dunántúli régió nyertes turisztikai pályázatai NYDOP 2.1.1/F-09 Balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése Zalavár Zala Megyei Önkormányzat A Zalavári Történelmi Emlékpark turisztikai fejlesztése Zalakaros Zalakaros Kistérség Többcélú Társulása Termál-Völgy-Kis-Balaton Kerékpáros és Ökoturisztikai Szolgáltató Hálózat A Balaton régió Európai Uniós forrásból támogatott szálláshely fejlesztései ( február 9.)

11 A Dél-Dunántúli régió nyertes turisztikai pályázatai DDOP Szálláshelyek és turisztikai szolgáltatások fejlesztése Siófok HOTEL AZÚR SZÁLLODAIPARI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG A Hotel Azúr szálloda szálláshely és szolgáltatás bővítésével, fejlesztésével komplex turisztikai termék kialakítása a Dél-Dunántúli Régióban Marcali Marcali Szálloda Korlátolt Felelősségű Társaság Hotel Medical és Életerő Center Marcaliban Balatonmáriafürdő Pelso-Hotel Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Korlátolt Felelősségű Társaság Új tulajdonossal, új tevékenységgel, új megjelenéssel egy új turizmusért a Pelso Panzióban Zamárdi Wellamarin Kereskedelmi és Vendéglátó Kft. Wellamarin Családi Wellness Szálloda kialakítása Zamárdiban A Közép-Dunántúli régió nyertes turisztikai pályázatai KDOP Szálláshelyek és a turisztikai termékkínálat értékét növelő egyéb szolgáltatások infrastrukturális és minőségi fejlesztése Badacsonytomaj B 1237 Ingatlanforgalmazó Kft. Hotel Borbarátok - Hiánypótló turisztikai beruházás Badacsonyban Tapolca HUNGUEST Hotels Szállodaipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság HUNGUEST Hotel Pelion turisztikai szolgáltatásfejlesztése Ipoly Szálló Vagyonkezelő Korlátolt Felelősségű Társaság Az IPOLY SZÁLLÓ, és versenyképességének javítása új magas kategóriájú akadálymentesítéssel rendelkező,kimagasló kvalitású, műemléki épületben megvalósuló balatonfüredi szálláshely kialakításával a növekvő piaci igények alapján. Alsóörs "K. Catering" Szolgáltató és Vendéglátó korlátolt Felelősségű Társaság Alsóörsi Laroba Hotel magasabb kategóriába sorolást eredményező bővítése és szolgáltatásfejlesztése Masped Első Magyar, Általános Szállítmányozási Zártkörű Részvénytársaság Hotel Annagora*** A Nyugat-Dunántúli régió nyertes turisztikai pályázatai NYDOP 2.3.1/A Magas kategóriájú szálláshelyek minőségi fejlesztése Hévíz HÉVINVEST SPA-GOLF Idegenforgalmi és Szolgáltató Zártkörűen

12 Működő Részvénytársaság A HÉVINVEST SPA-GOLF ZRt infrastrukturális fejlesztése és szolgáltatásainak bővítése a Hotel Európa Fit ****superior-ban Alsópáhok Magyar Kolping Családi Üdülési Alapítvány Kolping Hotel kapacitásbővítése és szolgáltatásainak fejlesztése Vonyarcvashegy Taverna Pince Kereskedelmi és Vendéglátóipari Korlátolt Felelősségű Társaság A Helikon Taverna panzió bővítése és fejlesztése a komplex, minőségi turisztikai kínálat megteremtése érdekében Zalakaros Zala-Kraft Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság A zalakarosi Hotel Venus minőségi kapacitás- és szolgáltatásbővítése, valamint 3- ról 4 csillagos szállodává fejlesztése További információ: MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság 8230, Blaha Lujza u. 2. Tel: 87/ , 87/ , Tel/Fax: 87/ balaton@itthon.hu, web:

A Balaton régió turizmusa és turisztikai marketingtevékenység a Balaton népszerűsítésére

A Balaton régió turizmusa és turisztikai marketingtevékenység a Balaton népszerűsítésére A Balaton régió turizmusa és turisztikai marketingtevékenység a Balaton népszerűsítésére Dr. Niklai Ákos elnök, Magyar Turizmus Zrt. Balaton konferencia Siófok, 2009. április 22. A 2008. évről dióhéjban

Részletesebben

A Balaton fejlesztési térkép v.0.1 bemutató előadás

A Balaton fejlesztési térkép v.0.1 bemutató előadás A Balaton fejlesztési térkép v.0.1 bemutató előadás Balaton Fejlesztési Tanács Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Kht. Siófok, 2008. június 10. Fejlesztési Térkép céljai Mire irányul? A Balaton

Részletesebben

Balatonfüred és környéke gyöngyszemei

Balatonfüred és környéke gyöngyszemei Balatonfüred és környéke gyöngyszemei azaz Balatonfüred és a Kelet-balatoni Kistérség mikro-régiójának összefogása az egész éves kulturális, egészség- és borturizmus fenntartható fejlôdéséért. Balatonfüred

Részletesebben

Fesztiválok, kulturális rendezvények 2009.09.03.- 2009.09.06. 2009.09.03-

Fesztiválok, kulturális rendezvények 2009.09.03.- 2009.09.06. 2009.09.03- Rendezvény neve Település Helyszín időpont információ V. Balatoni Filmfesztivál Keszthely Balaton Színház Repülő Hollandi Országos Bajnokság Balatonföldvár Fesztiválok, kulturális rendezvények 2009.09.03.-

Részletesebben

2-3. melléklet: Természetes fürdőhelyek

2-3. melléklet: Természetes fürdőhelyek Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv - 0 -. melléklet: Természetes fürdőhelyek Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv - 0 -. melléklet: Természetes fürdőhelyek A /00 (IV..) Korm. rendelet szerint kijelölt fürdőhelyek listája,,

Részletesebben

Regionális szervezetek közötti együttműködés a Balaton régió egységes turisztikai desztinációként kezelése és pozicionálása során

Regionális szervezetek közötti együttműködés a Balaton régió egységes turisztikai desztinációként kezelése és pozicionálása során Regionális szervezetek közötti együttműködés a Balaton régió egységes turisztikai desztinációként kezelése és pozicionálása során Varga-Dani Barbara Regionális marketing igazgató Országos TDM Konferencia

Részletesebben

A BALATON RÉGIÓ TURISZTIKAI CÉLKITŰZÉSEI

A BALATON RÉGIÓ TURISZTIKAI CÉLKITŰZÉSEI A BALATON RÉGIÓ TURISZTIKAI CÉLKITŰZÉSEI Balaton számokban I. A Balaton Régió szálláshely forgalmának alakulása 1998 és 2004 között vendégéjszakák száma 1998. 2004. változás% Kereskedelmi szálláshelyek:

Részletesebben

A BALATONT TURISZTIKAI CÉLLAL FELKERESŐK JELLEMZŐINEK FELTÁRÁSA

A BALATONT TURISZTIKAI CÉLLAL FELKERESŐK JELLEMZŐINEK FELTÁRÁSA EFOP-3.6.2-16-2017-00017 Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi modellek A BALATONT TURISZTIKAI CÉLLAL FELKERESŐK JELLEMZŐINEK FELTÁRÁSA ÉLMÉNYPONTOK HARGITAI DÁVID MÁTÉ A SZABADIDŐS

Részletesebben

SPIRIT OF BALATON. 24 órás kerékpáros élmény- és teljesítménytúra július 2. szombat, 8:00. Nyomtatványok

SPIRIT OF BALATON. 24 órás kerékpáros élmény- és teljesítménytúra július 2. szombat, 8:00. Nyomtatványok 24 órás kerékpáros élmény- és teljesítménytúra szombat, 8:00 Nyomtatványok Ez a file az alábbi nyomtatványokat tartalmazza: - pecsétkönyv - ellenőrzőlapok - rajttábla (A4 és 2xA5) - plakát - matricák Név:

Részletesebben

Településfejlesztési pályázat keretében támogatott projektek

Településfejlesztési pályázat keretében támogatott projektek Településfejlesztési pályázat keretében támogatott projektek - 2017 Ságvár Község Önkormányzata Jaba római kori bemutató- és közpark kialakítása Ságváron, I. ütem Ságvár 14 900 053 50,00% 2. Lesenceistvánd

Részletesebben

SAJTÓANYAG BALATONI VÍZ-PARTY A VÍZPARTON! NEM ÚSZOD MEG SZÁRAZON!

SAJTÓANYAG BALATONI VÍZ-PARTY A VÍZPARTON! NEM ÚSZOD MEG SZÁRAZON! Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Turisztikai Projekt Iroda 8230 Balatonfüred, Blaha L. u. 2. Tel.: (06-87) 342-801, 482-023 Fax: (06-87) 342-871 E-mail: balaton@itthon.hu www.balaton-tourism.hu

Részletesebben

Hévíz Az élet forrása. A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai

Hévíz Az élet forrása. A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai Hévíz Az élet forrása A Hévíz TDM Egyesület tevékenysége és céljai Hévízi turizmusa számokban Magánszállás 812 ház 2240 szoba 4692 ágy Kereskedelmi szállás 20 Hotel (3-5 * ) 2078 szoba 5814 ágy Összesen

Részletesebben

Ökoturizmus és zöld partnerség Magyarországon és a közép-dunántúli régióban

Ökoturizmus és zöld partnerség Magyarországon és a közép-dunántúli régióban Ökoturizmus és zöld partnerség Magyarországon és a közép-dunántúli régióban Ökoturisztikai és természetvédelmi konferencia Magyar Nemzeti Parkok Hete, Tata, 2014. június 13. Ökoturizmus a Magyar Turizmus

Részletesebben

Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács által 2015. évben támogatott rendezvényekről

Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács által 2015. évben támogatott rendezvényekről Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács által 2015. évben támogatott rendezvényekről A Balaton Fejlesztési Tanács 2015. februári ülésén döntött arról, hogy a 3/2015.(02.19.) számú határozatában nevesített

Részletesebben

Sió-Kanál Fesztivál. A Balaton Régió és a Siócsatorna. versenyképes turizmusáért!

Sió-Kanál Fesztivál. A Balaton Régió és a Siócsatorna. versenyképes turizmusáért! Sió-Kanál Fesztivál A Balaton Régió és a Siócsatorna fenntartható és versenyképes turizmusáért! A Balaton Turisztikai Régió, a Siócsatorna településeinek kulturális bemutatkozási lehetősége, turisztikai

Részletesebben

Gyenesdiás a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja.

Gyenesdiás a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja. Gyenesdiás a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja Hol is található? Nyugat-Magyarországon a határtól 100 km-re Nyugat-Balaton régióban, Keszthelyi-hegység lábánál, Keszthely és Hévíz szomszédságában,

Részletesebben

Balatoni RMI 2012. évi marketing terve. Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság Benkő Krisztina mb.

Balatoni RMI 2012. évi marketing terve. Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság Benkő Krisztina mb. Balatoni RMI 2012. évi marketing terve Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság Benkő Krisztina mb. igazgató Helyzetelemzés Balaton régió erősségei: A Balaton régió hazánk legjelentősebb

Részletesebben

Siófok, június 9-10.

Siófok, június 9-10. Szponzori kiajánló Siófok, 2018. június 9-10. Az esemény több mint egy vitorlásverseny! Balatoni Hajózási Zrt. 1.000.000 komputas 750.000 személyhajó utas 2.000 vitorláshely bérlő 22 személyhajó kikötő

Részletesebben

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1.

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám: Előkészítő: Cserép László / Reischl Eszter Tárgy: Csatlakozás a Légi Marketing Alaphoz E L Ő T E R

Részletesebben

A fesztiválok szerepe a Balaton régió turizmusában. Rosta Sándor

A fesztiválok szerepe a Balaton régió turizmusában. Rosta Sándor A fesztiválok szerepe a Balaton régió turizmusában Rosta Sándor Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság Balatonfüred, 2007. szeptember 26. Kulturális rendezvény, mint turisztikai termék Kiemelkedı

Részletesebben

A balatoni TDM modell - kutatási eredmények

A balatoni TDM modell - kutatási eredmények A balatoni TDM modell - kutatási eredmények Szakály Szabolcs Heller Farkas Fıiskola MATUR 2007 január A Települési szintő TDM szerv A települési TDM szerv tagjai Az adott település vállalkozói, önkormányzata,

Részletesebben

Balaton-felvidék. Balatonakali Balatonszepezd. Révfülöp Badacsonyörs. Badacsony. SCD Balaton-fejlesztési Program

Balaton-felvidék. Balatonakali Balatonszepezd. Révfülöp Badacsonyörs. Badacsony. SCD Balaton-fejlesztési Program Balaton-felvidék Balatonakali Balatonszepezd Révfülöp Badacsonyörs Badacsony 3 Szőlőskert Hotel és Borászda Szőlőskert Hotel és Borászda BADACSONY Terület nagysága: Fejlesztés jellege: Szálláshely kapacitása:

Részletesebben

BALATONI UTAZÁSOK JELLEMZŐI

BALATONI UTAZÁSOK JELLEMZŐI Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi BALATONI UTAZÁSOK JELLEMZŐI DR. MADARÁSZ ESZTER Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Turizmus Intézeti Tanszék A SZABADIDŐS CÉLLAL UTAZÓK KÖRÉBEN

Részletesebben

Verseny Típus Szervező Helyszín Verseny Kezdete Verseny vége

Verseny Típus Szervező Helyszín Verseny Kezdete Verseny vége Verseny Típus Szervező Helyszín Verseny Kezdete Verseny vége Alba Regia Kupa Pályaverseny Aqualibrium VSE Agárd 2017.04.01 2017.04.02 Silwell Kupa Pályaverseny Aqualibrium VSE Agárd 2017.04.08 2017.04.09

Részletesebben

A Balaton turisztikai régió sikeres desztinációvá fejlesztése *** A TDM minta-projekt eredményei. Siófok, 2007. december 13.

A Balaton turisztikai régió sikeres desztinációvá fejlesztése *** A TDM minta-projekt eredményei. Siófok, 2007. december 13. A Balaton turisztikai régió sikeres desztinációvá fejlesztése *** A TDM minta-projekt eredményei Siófok, 2007. december 13. Globális lis cél: c Hosszútávon fenntartható versenyképes turizmus létrehozása

Részletesebben

A Tisza-tavi régió turisztikai kínálata, kiemelkedő vonzerők Szendy Mónika MT Zrt. Tisza-tavi Regionális Turisztikai Projekt Iroda Marketing menedzser Veszprém, 2006. április 7. A TISZA-TÓ ALTERNATÍV ÜDÜLÉSI

Részletesebben

SAJTÓANYAG A BALATONI SZEZON ÉRTÉKELÉSE A BALATON RÉGIÓ MARKETINGMUNKÁJA A KULTURÁLIS TURIZMUS ÉVÉBEN

SAJTÓANYAG A BALATONI SZEZON ÉRTÉKELÉSE A BALATON RÉGIÓ MARKETINGMUNKÁJA A KULTURÁLIS TURIZMUS ÉVÉBEN MAGYAR TURIZMUS ZRT. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság 8230, Balatonfüred, Blaha Lujza utca 2. Tel: (06) 87-482-023 (06) 87-342-801 Fax: (06) 87-342-871 E-mail: balaton@itthon.hu www.gyereabalatonra.hu

Részletesebben

Balatoni Turizmus Szakmai Nap

Balatoni Turizmus Szakmai Nap Balatoni Turizmus Szakmai Nap A BATUKI előzményei A Turizmus Tanszék kutatásai Dr Raffay Ágnes Turizmus Intézeti Tanszék 1996 óta működik a Pannon (Veszprémi) Egyetemen Turizmus Intézeti Tanszék Oktatás

Részletesebben

1. Turisztikai szolgáltatások fejlesztése a régiókban DAOP-2.1.1/K-11 DDOP-2.1.1/I-11 ÉAOP-2.1.1/H-11 ÉMOP-2.1.1/C-11 KDOP-2.1.1/G-11 KMOP-3.1.

1. Turisztikai szolgáltatások fejlesztése a régiókban DAOP-2.1.1/K-11 DDOP-2.1.1/I-11 ÉAOP-2.1.1/H-11 ÉMOP-2.1.1/C-11 KDOP-2.1.1/G-11 KMOP-3.1. o ldal 1 Tisztelt Partnerünk! Az alábbiakban szeretném felhívni a figyelmét az Új Széchenyi Terv Gyógyító Magyarország Egészségipari Program pályázati lehetőségeire: 1. Turisztikai szolgáltatások fejlesztése

Részletesebben

BudapestKözép-Dunavidék

BudapestKözép-Dunavidék BudapestKözép-Dunavidék Marketingterv 2009 Budapest- Közép-Dunavidék Marketingterv 2009 A régióban Budapest, Visegrád, Esztergom és Göd a kereskedelmi szálláshelyeken legtöbb belföldi vendégéjszakát regisztráló

Részletesebben

A Balaton Fejlesztési Tanács és a Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal által 2005. évben támogatott projektek

A Balaton Fejlesztési Tanács és a Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal által 2005. évben támogatott projektek A Balaton Fejlesztési Tanács és a Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal által 2005. évben támogatott projektek A Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben található önkormányzati tulajdonú gyűjtő-utak,

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A BFT 2011. DECEMBER 9-I ÜLÉSÉRE A BALATONI TURIZMUS 2011. I-IX HAVI EREDMÉNYEI, TAPASZTALATAI

ÖSSZEFOGLALÓ A BFT 2011. DECEMBER 9-I ÜLÉSÉRE A BALATONI TURIZMUS 2011. I-IX HAVI EREDMÉNYEI, TAPASZTALATAI ÖSSZEFOGLALÓ A BFT 2011. DECEMBER 9-I ÜLÉSÉRE A BALATONI TURIZMUS 2011. I-IX HAVI EREDMÉNYEI, TAPASZTALATAI 2011. ÉV ELSŐ KILENC HÓNAPJÁNAK BALATONI VENDÉGFORGALMA A SZÁMOK TÜKRÉBEN 2011. előszezoni időszakában,

Részletesebben

Négy napra megy nyaralni a magyar

Négy napra megy nyaralni a magyar Négy napra megy nyaralni a magyar Még mindig a magyar tenger a legnépszerűbb belföldi úti cél ez derült ki a Szállásvadász.hu friss turisztikai felméréséből, amelyben több mint 18 ezer hazai utazót kérdeztek

Részletesebben

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. TÁJÉKOZTATÓJA

A MAGYAR TURIZMUS ZRT. TÁJÉKOZTATÓJA 1 2007. április 11. A MAGYAR TURIZMUS ZRT. TÁJÉKOZTATÓJA 2007 - A ZÖLDTURIZMUS ÉVE A 2006-os Bor és Gasztronómia évének sikerére alapozva 2007-ben a Magyar Turizmus Zrt. folytatja a tematikus évad koncepcióját

Részletesebben

Horwath HTL Hungary & Russia

Horwath HTL Hungary & Russia Horwath HTL Hungary & Russia 2007. November 27. 0 Szálláshely fejlesztés az ÚMFT-ben, EU-s és hazai társfinanszírozásban a Regionális Operatív Fejlesztési Programokban 2007-2013 A balatoni turizmus fejlődése

Részletesebben

Nyitott kapuk-tárt karok Hogyan segíti a TDM szervezetek munkáját a Magyar Turizmus Zrt.?

Nyitott kapuk-tárt karok Hogyan segíti a TDM szervezetek munkáját a Magyar Turizmus Zrt.? Nyitott kapuk-tárt karok Hogyan segíti a TDM szervezetek munkáját a Magyar Turizmus Zrt.? Katona Ilona Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság igazgató Budapest, 2011.03.04.

Részletesebben

régió fesztiváljain Prezentáció cím egy vagy két sor, balrazárva

régió fesztiváljain Prezentáció cím egy vagy két sor, balrazárva Budapesti Innováció Corvinus és élményteremtés Egyetem a Balaton régió fesztiváljain Prezentáció cím egy vagy két sor, balrazárva Jászberényi Melinda (Egyetemi docens) Kökény László (PhD hallgató) 2018.11.13.

Részletesebben

Országos Tourinform Találkozó. Horváth Gergely

Országos Tourinform Találkozó. Horváth Gergely Országos Tourinform Találkozó Horváth Gergely Magyar Turizmus Zrt. Budapest, VAM Design Center, 2011. május 11. Szakmai találkozó és párbeszéd 143 Tourinform Fenntartók, önkormányzatok TDM-ek Magyar Turizmus

Részletesebben

ÉszakMagyarország. Marketingterv.

ÉszakMagyarország. Marketingterv. ÉszakMagyarország Marketingterv 2009 Észak- Magyarország Marketingterv 2009 Eger a 8. a kereskedelmi szálláshelyeken legtöbb belföldi vendégéjszakát regisztráló városok listáján. A régióban Eger, Miskolc,

Részletesebben

Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács részére biztosított 2015. évi fejlesztési forrás felhasználásáról

Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács részére biztosított 2015. évi fejlesztési forrás felhasználásáról Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács részére biztosított 2015. évi fejlesztési forrás felhasználásáról A Balaton Fejlesztési Tanács 2015. február 19-n határozta meg a rendelkezésére álló 70 millió

Részletesebben

TURISZTIKAI EGYESÜLET SZOLGÁLTATÁSAI 2014.

TURISZTIKAI EGYESÜLET SZOLGÁLTATÁSAI 2014. TURISZTIKAI EGYESÜLET AI 2014. Gyenesdiási Turisztikai Egyesület H-8315 Gyenesdiás, Hunyadi u. 2. Tel.: +36 83/511-790 gyenesdias@tourinform.hu www.gyenesdias.info.hu Tisztelt Partnerünk! Gyenesdiás mára

Részletesebben

Fürdőkultúra fejlesztése a Balatonföldvári Keleti strandon (DDOP-2.1.1/D )

Fürdőkultúra fejlesztése a Balatonföldvári Keleti strandon (DDOP-2.1.1/D ) Balatonföldvár Város Önkormányzata 2009. novemberében sikeres pályázatot nyújtott be a Dél-Dunántúli Operatív Program A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése című pályázati felhívás keretében.

Részletesebben

TURISZTIKAI RÉGIÓK MEGJELENÉSEI Balaton Az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága az Utazás kiállításon idén 259 m 2 -en, 3

TURISZTIKAI RÉGIÓK MEGJELENÉSEI Balaton Az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága az Utazás kiállításon idén 259 m 2 -en, 3 TURISZTIKAI RÉGIÓK MEGJELENÉSEI Balaton Az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága az Utazás kiállításon idén 259 m 2 -en, 3 szigetstandon, 21 társkiállítóval közösen várja a Balaton és a régió

Részletesebben

Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program. Kisfaludy szálláshely fejlesztési konstrukció I. ütem: Balaton régió TFC-1.1.

Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program. Kisfaludy szálláshely fejlesztési konstrukció I. ütem: Balaton régió TFC-1.1. Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program Kisfaludy szálláshely fejlesztési konstrukció I. ütem: Balaton régió TFC-1.1.1-2017-A TERVEZET Jelen kiírás célja kereskedelmi szálláshelyeken belül a panziók

Részletesebben

A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet népességelőrejelzése (2041-ig) és várható hatásai

A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet népességelőrejelzése (2041-ig) és várható hatásai A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet népességelőrejelzése (2041-ig) és várható hatásai Csilla Obádovics PhD Tudományos főmunkatárs KSH Népességtudományi Kutatóintézet A demográfiai változások új kihívásai, adottságok

Részletesebben

MotoGP 2009 Magyarország

MotoGP 2009 Magyarország Budapest, 2008. július 23. MotoGP 2009 Magyarország Dr. Róna Iván vezérigazgató Magyar Turizmus Zrt. Tartalom I. A MotoGP, mint kiemelt világesemény bemutatása II. A MotoGP 2009. magyarországi futamának

Részletesebben

HÁLÓZATI KOORDINÁCIÓS IRODA - Aktualitások

HÁLÓZATI KOORDINÁCIÓS IRODA - Aktualitások » Mártonné Máthé Kinga HÁLÓZATI KOORDINÁCIÓS IRODA - Aktualitások A HÁLÓZATI KOORDINÁCIÓS IRODA AKTUALITÁSAI HAJDÚSZOBOSZLÓ MAGYAR TURIZMUS 2014.MÁJUS Zrt.» 2013. november 13-14.. 13. Szervezet BELFÖLDI

Részletesebben

Desztináció menedzsment és brandépítés - a balatoni turizmus jövője. Termék- és desztinációfejlesztés regionális szinten Hévíz, 2015. 05. 29.

Desztináció menedzsment és brandépítés - a balatoni turizmus jövője. Termék- és desztinációfejlesztés regionális szinten Hévíz, 2015. 05. 29. Desztináció menedzsment és brandépítés - a balatoni turizmus jövője Termék- és desztinációfejlesztés regionális szinten Hévíz, 2015. 05. 29. A desztináció menedzsment fogalma és megkerülhetetlensége -

Részletesebben

Melléklet. Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területén található különleges madárvédelmi területek. Aggteleki-karszt (HUAN10001)

Melléklet. Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területén található különleges madárvédelmi területek. Aggteleki-karszt (HUAN10001) Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területén található különleges madárvédelmi területek Aggteleki-karszt (HUAN10001) Aggtelek 010, 0100, 0101, 0102/7, 0103/2, 0103/3, 0103/4, 0103/6, 0103/7,

Részletesebben

Siófok, június 1-2.

Siófok, június 1-2. Szponzori kiajánló Siófok, 2019. június 1-2. Balatoni Hajózási Zrt. 1.250.000 komputas 750.000 személyhajó utas 2.000 vitorláshely bérlő 22 személyhajó kikötő 11 vitorláskikötő A Balatoni Hajózási Zrt.

Részletesebben

Térségi TDM-együttműködések a Nyugat-Balaton térségben

Térségi TDM-együttműködések a Nyugat-Balaton térségben Térségi TDM-együttműködések a Nyugat-Balaton térségben Tar László ügyvezető, Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. XIII. Országos TDM Konferencia Hévíz, 2015. május 29. Trendek, események a

Részletesebben

Nyitott Balaton Balaton Turizmus Szövetség 2016/2017

Nyitott Balaton Balaton Turizmus Szövetség 2016/2017 Nyitott Balaton Balaton Turizmus Szövetség 2016/2017 Offline marketing 2016 tavasz Balatoni tavasz újratöltve! / Irány a tavasz, irány a Balaton! 2016 tavasszal Budapesten a balatoni kabalafigurákkal a

Részletesebben

Balatonfüredi Turisztikai Egyesület

Balatonfüredi Turisztikai Egyesület Balatonfüredi Turisztikai Egyesület Bevezetés Egyesület megalakulása: 2006.február 22. Alapító tagok száma: 37 Jelenlegi tagok száma: 91 Tagok: Balatonfüredi turisztikai vállalkozások, azok a kompetens

Részletesebben

Az egészségturizmus szerepe az önkormányzatok életében

Az egészségturizmus szerepe az önkormányzatok életében A KÖZSZFÉRA VERSENYKÉPESSÉGE KÖZPÉNZÜGYEK AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Az egészségturizmus szerepe az önkormányzatok életében Tapolczai Tímea PhD. hallgató Kaposvári Egyetem Bodrogai László Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli

Részletesebben

Előterjesztés a Mozdulj Balaton! strandi szabadidős sportprogram-sorozat évi megvalósításáról

Előterjesztés a Mozdulj Balaton! strandi szabadidős sportprogram-sorozat évi megvalósításáról Előterjesztés a Mozdulj Balaton! strandi szabadidős sportprogram-sorozat 2018. évi megvalósításáról A Balaton Fejlesztési Tanács (továbbiakban: BFT) 2017. december 8-i ülésén tárgyalta a programsorozat

Részletesebben

Dél-Alföld. Marketingterv. www.pusztaregion.hu

Dél-Alföld. Marketingterv. www.pusztaregion.hu Dél-Alföld Marketingterv 2009 Dél-Alföld Marketingterv 2009 A régióban Gyula, Szeged, Kecskemét, Kiskunmajsa, Orosháza és Békéscsaba a kereskedelmi szálláshelyeken legtöbb belföldi vendégéjszakát regisztráló

Részletesebben

2013. évi idegenforgalmi idény rendezvényei témája, helye: Tavaszi Játékok, Veszprém, Belváros 2013.04.25

2013. évi idegenforgalmi idény rendezvényei témája, helye: Tavaszi Játékok, Veszprém, Belváros 2013.04.25 Időpontja: 2013. évi idegenforgalmi idény rendezvényei témája, helye: (hónap, nap) Rendőrkapitányság i Rendőrkapitányság Tapolcai Rendőrkapitányság i Rendőrkapitányság 2013.04.24 Tavaszi Játékok,, 2013.04.25

Részletesebben

Vidéki vonzerő fejlesztés és a vidéki kis - mikro vállalkozások, családi gazdaságok élénkítése a Vidékjáró segítségével

Vidéki vonzerő fejlesztés és a vidéki kis - mikro vállalkozások, családi gazdaságok élénkítése a Vidékjáró segítségével Vidéki vonzerő fejlesztés és a vidéki kis - mikro vállalkozások, családi gazdaságok élénkítése a Vidékjáró segítségével Vidékjáró 27 civil és stratégiai partnere Vidékfejlesztési Minisztérium Nemzeti

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A BFT 2012. ÁPRILIS 20-I ÜLÉSÉRE A BALATON RÉGIÓ 2012. ÉVI TURISZTIKAI MARKETING FELADATAI ÉS A 2011. ÉVI TURISZTIKAI EREDMÉNYEK

TÁJÉKOZTATÓ A BFT 2012. ÁPRILIS 20-I ÜLÉSÉRE A BALATON RÉGIÓ 2012. ÉVI TURISZTIKAI MARKETING FELADATAI ÉS A 2011. ÉVI TURISZTIKAI EREDMÉNYEK TÁJÉKOZTATÓ A BFT 2012. ÁPRILIS 20-I ÜLÉSÉRE A BALATON RÉGIÓ 2012. ÉVI TURISZTIKAI MARKETING FELADATAI ÉS A 2011. ÉVI TURISZTIKAI EREDMÉNYEK 2011. ÉV BALATONI VENDÉGFORGALMA A SZÁMOK TÜKRÉBEN A Központi

Részletesebben

Balatoni Hajózási Zrt. Beszámoló a 2015. évi turisztikai tapasztalatokról Keszthely

Balatoni Hajózási Zrt. Beszámoló a 2015. évi turisztikai tapasztalatokról Keszthely Balatoni Hajózási Zrt. Beszámoló a 2015. évi turisztikai tapasztalatokról Keszthely 8.sz. melléklet Balaton régió idegenforgalma 2015. évben A Balaton régió hazánk egyik legjelentősebb belföldi fogadóterülete,

Részletesebben

Előterjesztés a BFT és évi fejlesztési forrásának felhasználásának módosításáról

Előterjesztés a BFT és évi fejlesztési forrásának felhasználásának módosításáról Előterjesztés a BFT 2016. és 2017. évi fejlesztési forrásának felhasználásának módosításáról Jelen előterjesztés keretében a Balaton Fejlesztési Tanács rendelkezésére álló 2016. és 2017. évi fejlesztési

Részletesebben

A MAGYAR LAKOSSÁG ÉVI NYÁRI UTAZÁSI TERVEI

A MAGYAR LAKOSSÁG ÉVI NYÁRI UTAZÁSI TERVEI A MAGYAR LAKOSSÁG 2006. ÉVI NYÁRI UTAZÁSI TERVEI dr. Galla Gábor, vezérigazgató Magyar Turizmus Zrt. Budapest, 2006. június 7. STABILAN NÖVEKVŐ BELFÖLDI KERESLET 2005-BEN MINDEN KORÁBBINÁL TÖBB BELFÖLDI

Részletesebben

Támogatott pályázatok operatív programok szerint az üdülőkörzetben, 2004-2010

Támogatott pályázatok operatív programok szerint az üdülőkörzetben, 2004-2010 Támogatott pályázatok operatív programok szerint az üdülőkörzetben, 2004-2010 Operatív program parti és partközeli települések támogatott pályázat, db elnyert Balaton kiemelt üdülőkörzet további települések

Részletesebben

Pecsételd körbe a Balatont két keréken! Pecsételő pontok listája

Pecsételd körbe a Balatont két keréken! Pecsételő pontok listája Pecsételd körbe a Balatont két keréken! Pecsételő pontok listája Szolgáltató neve Település Cím Telefon Szélesség Hosszúság Nyitvatartás & egyéb Régió Kategória Alsóörs Tourinform Alsóörs Strand sétány

Részletesebben

INGYENES RÉSZVÉNY ÁTRUHÁZÁSI MEGÁLLAPODÁS MÓDOSÍTÁSA

INGYENES RÉSZVÉNY ÁTRUHÁZÁSI MEGÁLLAPODÁS MÓDOSÍTÁSA INGYENES RÉSZVÉNY ÁTRUHÁZÁSI MEGÁLLAPODÁS MÓDOSÍTÁSA Jelen szerződésmódosítás alulírott helyen és időben jött létre egyrészről amagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság ( 1133 Budapest,

Részletesebben

Kommunikációs tevékenység a projektek megvalósítása során

Kommunikációs tevékenység a projektek megvalósítása során Tartalomjegyzék Kommunikációs tevékenység a projektek megvalósítása során...2 Területi áttekintés...6 1. Mogyorós-hegy HUBF20022...7 2. Bogaras HUBF20026...7 3. Szentkirályszabadja HUBF20031...7 4. Balatonkenesei

Részletesebben

H-8230 Balatonfüred Blaha Lujza u. 2. Tel.: 36-87/342-801, 482-023 Fax: 36-87/342-871 E-mail: pokos@itthon.hu Mobil: 30/99-43-033

H-8230 Balatonfüred Blaha Lujza u. 2. Tel.: 36-87/342-801, 482-023 Fax: 36-87/342-871 E-mail: pokos@itthon.hu Mobil: 30/99-43-033 Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság A Bizottság Elnökétől H-8230 Balatonfüred Blaha Lujza u. 2. Tel.: 36-87/342-801, 482-023 Fax: 36-87/342-871 E-mail: pokos@itthon.hu Mobil: 30/99-43-033 Előterjesztés

Részletesebben

Balaton újratöltve. Termék- és desztinációfejlesztés regionális szinten Siófok, 2013. 12. 03.

Balaton újratöltve. Termék- és desztinációfejlesztés regionális szinten Siófok, 2013. 12. 03. Balaton újratöltve Termék- és desztinációfejlesztés regionális szinten Siófok, 2013. 12. 03. Új irányítási struktúra A 2011-es év újdonsága: A regionális desztináció menedzsment szervezet megalapítása

Részletesebben

PANNON EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR Balatoni Turisztikai Kutatóintézet

PANNON EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR Balatoni Turisztikai Kutatóintézet Balatoni Turizmus-barométer 218/2 Területi és időbeni koncentráció Szakmai tájékoztató Veszprém, 218. június A szakmai megkérdezésének fókuszában a Balaton turizmusát érintő területi és időbeni koncentráció

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TRENDEK A TURIZMUS SZEKTORBAN, 2010 A listaáras reklámköltések tükrében

KOMMUNIKÁCIÓS TRENDEK A TURIZMUS SZEKTORBAN, 2010 A listaáras reklámköltések tükrében KOMMUNIKÁCIÓS TRENDEK A TURIZMUS SZEKTORBAN, 2010 A listaáras reklámköltések tükrében KANTAR MEDIA REKLÁMFIGYELÉS, REKLÁMKÖLTÉS-MÉRÉS Figyelt médiumok 20 TV csatorna 11 rádióadó 300 újság cím 17 internetes

Részletesebben

NYUGAT-BALATONI TURISZTIKAI IRODA TÉRSÉGI TDM PÁLYÁZATI ELEMEK. 1. Kitáblázás Összesen 6.450-eFt

NYUGAT-BALATONI TURISZTIKAI IRODA TÉRSÉGI TDM PÁLYÁZATI ELEMEK. 1. Kitáblázás Összesen 6.450-eFt NYUGAT-BALATONI TURISZTIKAI IRODA TÉRSÉGI TDM PÁLYÁZATI ELEMEK I. Kerékpáros infrastruktúrafejlesztések 1. Kitáblázás Összesen 6.450-eFt 1.1. A múltkori pályázatban kitáblázott útvonalak tökéletesítése,

Részletesebben

A hazai lovas turizmus helyzete és a Magyar Turizmus Zrt. lovasturisztikai marketingtevékenysége

A hazai lovas turizmus helyzete és a Magyar Turizmus Zrt. lovasturisztikai marketingtevékenysége A hazai lovas turizmus helyzete és a Magyar Turizmus Zrt. lovasturisztikai marketingtevékenysége Sztojanovits Kristóf termék-csoportvezető Magyar Turizmus Zrt. Budapest, 2007. március m 29. A lovas turizmus

Részletesebben

GYULA, A TÖRTÉNELMI FÜRDŐVÁROS

GYULA, A TÖRTÉNELMI FÜRDŐVÁROS XIV. ORSZÁGOS TDM KONFERENCIA GYULA 2015. DECEMBER 3-4. GYULA, A TÖRTÉNELMI FÜRDŐVÁROS Előadó: Komoróczki Aliz Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető TDM menedzser Köszöntő 2015. december 3. A DESZTINÁCIÓ

Részletesebben

Befektetések, fejlesztések megtérülési lehetıségei a Balaton Kiemelt Üdülıkörzetben

Befektetések, fejlesztések megtérülési lehetıségei a Balaton Kiemelt Üdülıkörzetben Befektetések, fejlesztések megtérülési lehetıségei a Balaton Kiemelt Üdülıkörzetben A Balatoni Hajózási Zrt. vitorláskikötı beruházásai Siófok, 2007. november 27. A Balaton egyetlen vitorláskikötı lánca

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület november.-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület november.-i rendkívüli ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com Szám: 1/171- /2017. Előkészítő Kossárné Gál Alexa Melléklet: Megállapodás 2.

Részletesebben

Hogyan kívánja a Főváros elősegíteni Budapest turizmusának fejlődését? Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ

Hogyan kívánja a Főváros elősegíteni Budapest turizmusának fejlődését? Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Hogyan kívánja a Főváros elősegíteni Budapest turizmusának fejlődését? Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ Agenda 1. A múlt elemzése 2. A turizmuspolitikai irányítás megteremtése 3. Új típusú stratégiai

Részletesebben

Natúrparkok és turizmus. Mártonné Máthé Kinga Aktív és kulturális turizmusért felelős igazgató Magyar Turisztikai Ügynökség

Natúrparkok és turizmus. Mártonné Máthé Kinga Aktív és kulturális turizmusért felelős igazgató Magyar Turisztikai Ügynökség Natúrparkok és turizmus Mártonné Máthé Kinga Aktív és kulturális turizmusért felelős igazgató Magyar Turisztikai Ügynökség A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2030 A TURIZMUS SZEREPE

Részletesebben

Turizmus kitörési pont? Belföldi utazási szokások, elvárások

Turizmus kitörési pont? Belföldi utazási szokások, elvárások Turizmus kitörési pont? Belföldi utazási szokások, elvárások Velencei-tó a Természetes Egészs szség Területfejleszt letfejlesztési si Program stratégiai tervezés alapjainak vizsgálata Kérdőíves ves Felmérés

Részletesebben

A Keszthelyi-hegység ökoturisztikai fejlesztése Darnay-Dornyai Béla öröksége nyomán

A Keszthelyi-hegység ökoturisztikai fejlesztése Darnay-Dornyai Béla öröksége nyomán A Keszthelyi-hegység ökoturisztikai fejlesztése Darnay-Dornyai Béla öröksége nyomán Új, korszerű, magas színvonalú látogatóközpont épül Gyenesdiás Ny-i szélén, amely kiállító és rendezvénytér, s egyben

Részletesebben

A regionális TDM és a Balatoni RMI kapcsolódási pontjai. Dani Barbara Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság igazgató

A regionális TDM és a Balatoni RMI kapcsolódási pontjai. Dani Barbara Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság igazgató A regionális TDM és a Balatoni RMI kapcsolódási pontjai Dani Barbara Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság igazgató Balaton régió jövıje a TDM A turisztikai kínálatot ma már regionális, de minimum

Részletesebben

KISFALUDY SZÁLLÁSHELY FEJLESZTÉSI KONSTRUKCIÓ BALATON (TFC A), SOPRON-FERTŐ (TFC B), TOKAJ (TFC-1.1.

KISFALUDY SZÁLLÁSHELY FEJLESZTÉSI KONSTRUKCIÓ BALATON (TFC A), SOPRON-FERTŐ (TFC B), TOKAJ (TFC-1.1. KISFALUDY SZÁLLÁSHELY FEJLESZTÉSI KONSTRUKCIÓ BALATON (TFC-1.1.1-2017-A), SOPRON-FERTŐ (TFC-1.1.1-2017-B), TOKAJ (TFC-1.1.1-2017-C) Tervezet A konstrukció célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó szálláshelyek,

Részletesebben

Turisztikai Desztináció Fejlesztési Stratégia 2016-2020. Balaton Best Térségi Turisztikai Nonprofit Kft.

Turisztikai Desztináció Fejlesztési Stratégia 2016-2020. Balaton Best Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. Turisztikai Desztináció Fejlesztési Stratégia 2016-2020 Balaton Best Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. Tartalomjegyzék 1. Vezetői összefoglaló... 1. 2. Helyzetelemzés... 3. 2.1. Kereslet-kínálat... 3.

Részletesebben

Támogatási lehetőségek a turizmusban

Támogatási lehetőségek a turizmusban Támogatási lehetőségek a turizmusban Hévíz 2015. május 28. Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó Lehetőségek az operatív programokban 2014-2020 1. Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP)

Részletesebben

Campus Hotel Debrecen

Campus Hotel Debrecen Campus Hotel Debrecen Kedvezményes ajánlatunk hallgatók és felsőoktatási intézményekben dolgozók részére: Szállás 2 ágyas szobában 4.500 Ft/fő/éj Az ár tartalma: 1 éjszaka szállás, a parkoló használata,

Részletesebben

TDM rendszer szerepe a Balaton régió turizmusában. Dani Barbara MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

TDM rendszer szerepe a Balaton régió turizmusában. Dani Barbara MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság TDM rendszer szerepe a Balaton régió turizmusában Dani Barbara MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság TDM rendszer célja A fenntartható és versenyképes turizmus rendszerének kialakítása és mőködtetése

Részletesebben

2003 - Az egészségturizmus éve

2003 - Az egészségturizmus éve 2003 - Az egészségturizmus éve Oláh László igazgató Stratégiai Termékek Igazgatósága Magyar Fürdőszövetség Közgyűlése 2003. április Az egészségturizmus nemzetközi trendjei Európaiak összes utazásából (270

Részletesebben

1.Fórum: Levél, 2014.06.23.

1.Fórum: Levél, 2014.06.23. Emlékeztető Projektötlet gyűjtő fórumokról 1.Fórum: Levél, 2014.06.23. Életminőség fejlesztése: Civil szervezetek rendezvény, eszköz, kiadvány Nem elaprózott pontszerű fejlesztések Átfogó térségi gazdaságfejlesztés,

Részletesebben

Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács 2014. évi BFT Elnöki határozatairól (2014.10.08-2014.12.10.)

Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács 2014. évi BFT Elnöki határozatairól (2014.10.08-2014.12.10.) Előterjesztés a Balaton Fejlesztési Tanács 2014. évi BFT Elnöki határozatairól (2014.10.08-2014.12.10.) A Balaton Fejlesztési Tanács Elnöke, a BFT által biztosított források ütemezett, a jogszabályokban

Részletesebben

All inclusive - valóban minden benne van???

All inclusive - valóban minden benne van??? All inclusive - valóban minden benne van??? Manapság a szállodák előszeretettel használják leírásukban, szóróanyagaikban ezt a kifejezést: ALL INCLUSIVE. Mit is jelent valójában az all inclusive? Annak

Részletesebben

Tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye turisztikai helyzetértékeléséről

Tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye turisztikai helyzetértékeléséről Előterjesztő: Molnár Anita a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatóság Igazgatója Tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye turisztikai helyzetértékeléséről Miskolc, 2013.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 8. NAPIREND Ügyiratszám: 1/ 340 /2009. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2009. április 24-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: TOURINFORM Iroda

Részletesebben

Turisztikai Fórum 2010. december 20.

Turisztikai Fórum 2010. december 20. Turisztikai Fórum 2010. december 20. Adózott Vendégéjsza vendégéjszaka Vendégszám ka szám szám 2009 25313 73390 47405 2010 25204 78371 45949 IFA adatok 2009-2010 IFA bevétel 2009 15 643 650 Ft 2010 novemberig

Részletesebben

Írottk. rparkért. Előadó: Bakos György elnök

Írottk. rparkért. Előadó: Bakos György elnök Írottk rottkő Natúrpark rparkért rt Egyesület Előadó: Bakos György elnök Fogalom A natúrpark egy különösen értékes, jellegzetes tájegységet takar, általában védett természeti területet, amely üdülési célokra

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A BFT 2013. MÁJUS 17-I ÜLÉSÉRE A BALATON RÉGIÓ 2013. ÉVI TURISZTIKAI MARKETING FELADATAI ÉS A 2012. ÉVI TURISZTIKAI EREDMÉNYEK

TÁJÉKOZTATÓ A BFT 2013. MÁJUS 17-I ÜLÉSÉRE A BALATON RÉGIÓ 2013. ÉVI TURISZTIKAI MARKETING FELADATAI ÉS A 2012. ÉVI TURISZTIKAI EREDMÉNYEK TÁJÉKOZTATÓ A BFT 2013. MÁJUS 17-I ÜLÉSÉRE A BALATON RÉGIÓ 2013. ÉVI TURISZTIKAI MARKETING FELADATAI ÉS A 2012. ÉVI TURISZTIKAI EREDMÉNYEK 2012. ÉV BALATONI VENDÉGFORGALMA A SZÁMOK TÜKRÉBEN A Központi

Részletesebben

Miért lehet a Balaton régió TDM mintarégió Magyarországon. Rosta Sándor és Dani Barbara

Miért lehet a Balaton régió TDM mintarégió Magyarországon. Rosta Sándor és Dani Barbara Miért lehet a Balaton régió TDM mintarégió Magyarországon Rosta Sándor és Dani Barbara Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság TDM rendszer célja

Részletesebben

2010-2012. évi marketingstratégiája

2010-2012. évi marketingstratégiája A Magyar Turizmus Zrt. 2010-2012. évi marketingstratégiája Gulyás Péter igazgató Dél-alföldi RMI Békéscsaba, 2010. február 11. A stratégiaalkotás előzményei Nemzeti turizmusfejlesztési stratégia (NTS)

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 07/205-2008, 07/217-2008, 07/225-2008, 07/231-2008

Részletesebben

Az ökoturizmus szerepe a hazai turizmus 2014-2024 közötti fejlesztésében, a támogatási programok tervezése

Az ökoturizmus szerepe a hazai turizmus 2014-2024 közötti fejlesztésében, a támogatási programok tervezése Az ökoturizmus szerepe a hazai turizmus 2014-2024 közötti fejlesztésében, a támogatási programok tervezése 2013. június 7. Dr. Nemes Andrea főosztályvezető NGM Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztály

Részletesebben

t flotta hajózási társaság

t flotta hajózási társaság t flotta hajózási társaság info@tflotta.hu +36 30 542 4547 bemutatkozó Az elmúlt 16 évben cégünk a Balatoni hajózás meghatározó szereplőjévé vált. Folyamatos fejlődésünknek köszönhetően mára a térség legnagyobb

Részletesebben

AKTÍV TURISZTIKAI FEJLESZTÉSEK JELENTŐSÉGE

AKTÍV TURISZTIKAI FEJLESZTÉSEK JELENTŐSÉGE AKTÍV TURISZTIKAI FEJLESZTÉSEK JELENTŐSÉGE AKTÍV TURIZMUS FONTOSSÁGA AZ NTS 2030 ALAPJÁN 1747/2017. (X. 18.) Korm. Határozat a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 elfogadásáról Aktív turizmus -

Részletesebben