ColorNavigator 6. Whitepaper. EIZO ColorNavigator 6 A főbb jellemzőkről és funkciókról röviden

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ColorNavigator 6. Whitepaper. EIZO ColorNavigator 6 A főbb jellemzőkről és funkciókról röviden"

Átírás

1 Whitepaper ColorNavigator 6 EIZO ColorNavigator 6 A főbb jellemzőkről és funkciókról röviden EIZO kalibrációs szoftver Az EIZO által kifejlesztett ColorNavigator szoftver a ColorEdge monitorok egyszerű és pontos kalibrálására szolgál. Ezzel a megoldással feleslegessé válik a speciális szakembert igénylő rendszeres színkalibrálás és monitorbeállítás. Mostantól elegendő lesz csupán a fényerő, a fehérpont és a gamma értékét beállítani. A ColorNavigator a belső mérőegység, és külső mérőkészülékek* használatával képes arra, hogy közvetlenül kiolvassa a ColorEdge monitorok által támogatott 16 vagy 10 bites színkeresési táblázatot, és néhány perc alatt pontos és megbízható kalibrálást hajtson végre. * A mérőkészülék külön megvásárolható kiegészítő. ColorNavigator Főbb jellemzők (1) Fényerő, fehérpont, fekete szint és gammaérték beállítás, illetve az ennek megfelelő profil létrehozása Csak ki kell választani vagy meg kell mérni a fényerő, a fehérpont és a gamma értékét, és a monitor egyetlen gombnyomásra automatikus kalibrálást végez, majd beállítja a megfelelő profilt. (2) RGB és CMY(K) színprofil-emuláció (csak Wide Gamut és 3D-LUT kialakítású CG-képernyőknél) Más típusú megjelenítőegységek vagy nyomtatási folyamatok színjellemzőinek emulációja. Ez a funkció a színellenőrzés egyik lépése, mely nem függ attól, hogy az adott számítógépes környezet milyen színkezelési rendszert használ. Akkor is ezt használja a rendszer, ha a munkafolyamatban jelen van egy referenciakészülék. (3) Programozott beállítási értékek (profilok) létrehozása és alkalmazása Korábbi kalibrálási eredmények mentése és tárolása profilként, majd felhasználása a monitorok beállításakor. Az aktuális felhasználási körülmények, pl. nyomtatási folyamat, színkezelés, megvilágítási viszonyok függvényében különböző profilok hozhatók létre és tárolhatók, melyek szükség esetén bármikor előhívhatók. A ColorNavigator kompatibilis az ICC V2.2- vagy ICC V4.2 színprofilokkal is. (4) Ellenőrzés / Validálás A monitor színmezőinek mérése, majd a színeltérés (delta E) megállapítása. Ide tartozik a profilpontosság értékelése, illetve a nyomtatási színskála validálása. A legáltalánosabb, sztenderd nyomtatási színskálák természetesen előredefiniáltak a szoftverben. Saját profilját bármikor kiegészítheti egyéb színskála beállítással.

2 Kalibrálás előre beállított vagy felhasználó által megadott értékekre Előre beállított értékek A nyomtatáshoz és fotó/grafikai tervezéshez használatos szabványos beállítások előredefiniált formában állnak rendelkezésre. A kívánt beállítási értékek kiválasztása után a ColorNavigator megkezdi a kalibrálást. Ily módon a felhasználó megszabadul a kézi adatbevitel bizonytalanságától, ami a színkezelésnél egyébként sem számít megbízható eljárásnak. Jellemző Nyomtatás Fotófeldolgozás Webtervezés Fényerő 80 cd/m cd/m 2 80 cd/m 2 Fehérpont 5000K 5500K 6500K Gamma 2,2 2,2 2,2 Fekete szint Minimum Minimum Minimum Felhasználói beállítások A tapasztalt felhasználók megadhatják vagy mérhetik a fényerő, a fehérpont és a gamma kívánt értékeit, majd elvégezhetik a kalibrálást.

3 Célobjektumok (<Measure a Target>) a színkalibráláshoz A ColorNavigator különböző választási lehetőségeket kínál arra, hogy méréssel átvegyük az ismert megjelenítőrendszerek, pl. létező LCD vagy képcsöves monitorok beállítási értékeit. Így például lehetővé válik az, hogy egy ipad fényerő, fehérpont és színtér paramétereit átvegyük, és alkalmazzuk egy ColorEdge monitoron. A megjelenítőrendszer vezérlését azonban a ColorNavigator nem képes átvenni. Ez azt jelenti, hogy a szükséges tesztábrát a felhasználónak kell előállítani és megjeleníteni. A <Measure Target> az alábbi lehetőségeket kínálja: Megjelenítő eszköz Fényerő Fehérpont Színtér Paper White Ambient Light LCD monitor (RGBW) LCD monitor (W) CRT monitor (RGBW) CRT monitor (W) Light booth (Luminace) Light booth (Illuminance) Hasznos tudnivaló: A tényleges választási lehetőségek az alkalmazott mérőkészüléktől függően változhatnak. Papírfehér mérés A szoftver lehetőséget kínál arra is, hogy a nyomtatópapír fehérségének mérésével összehangoljuk a monitoron látott kép és a nyomtatott dokumentum színeit. Abban az esetben, ha a nyomtatott anyag fehérség-adatai nem állnak rendelkezésre, a ColorNavigator automatikusan beállítja a fényerő és a fehérpont értékét.

4 Normál fénykamra (lightbox) Fényerőmérés A ColorNavigator és egy mérőkészülék használatával a normál fénykamrák* fényerejét beállíthatja a kívánt értékre. A ColorNavigator átveszi a mért fényerőértéket, és ezt mint kalibrálási alapértéket alkalmazza a monitoroknál, így a színegyeztetés egyszerűen megoldható a monitor és a normál fénykamra között. * Jelen pillanatban kizárólag a Color Communicator 1 és 2 készüléket támogatja a szoftver. Környezeti fény mérése A ColorNavigator egy érzékelő* használatával képes mérni a környezeti megvilágítást, és a mért értéket alkalmazza a monitor automatikus fehérpont-kalibrálásánál. Ha az adott dokumentum vizsgálatához nem áll rendelkezésre normál fénykamra, vagy a fénykamra fehérpont mérése nem felel meg pontosan a kívánt értéknek, ez a funkció gondoskodik arról, hogy a monitor fehérpont beállítása tökéletesen illeszkedjen az aktuális fényviszonyokhoz. Ennek köszönhetően a nyomtatott dokumentum és a képernyőn megjelenített ábra kiválóan összehasonlítható. * A DataColor Spyder, EIZO EX1, X-Rite Eye-One Display Pro, Eye-One Display, Eye-One Monitor, DTP94 és a DTP94B nem támogatott.

5 Profil ellenőrzés / Színskála validálás Ezek a funkciók figyelmen kívül hagyják a monitor színterét, így a lényeges színek és a ténylegesen megjelenített képernyőszínek távolsága (delta E) megállapítható. Ily módon lehetővé válik a kalibrálás eredményének ellenőrzése, illetve annak megállapítása, milyen mértékben változtak a monitor színei az utolsó kalibrálás óta. Ezen kívül, a ColorNavigator képes a színek mérésére is, és az eredményeket Adobe-Photoshop vagy Acrobat adatokként továbbítja. A monitor mérési eredmények és az egyes színskálákhoz tartozó profilok CIELAB vagy XYZ-értékekként kerülnek továbbításra; a távolságot delta E-értékként mutatja ki a szoftver. A delta E színeltérést önálló grafikon formájában, illetve a korábbi eredményekkel összehasonlítva is meg lehet jeleníteni. A CN 6 az alábbi integrált nyomdaipari szabványokat tartalmazza: Validálási cél RGB ISO Profile Quality FOGRA28 ISOwebcoated (legacy) FOGRA29 ISOuncoated (legacy) FOGRA30 ISOuncoatedyellowish FOGRA39 ISOcoated_v2_300_eci FOGRA39 ISOcoated_v2_eci FOGRA40 SC_paper_eci FOGRA41 PSO_MFC_Paper_eci FOGRA42 PSO_SNP_Paper_eci FOGRA43 PSO_Coated_300_NPscreen_ISO12647_eci FOGRA43 PSO_Coated_NPscreen_ISO12647_eci FOGRA44 PSO_Uncoated_NPscreen_ISO12647_eci FOGRA45 PSO_LWC_Improved_eci FOGRA46 PSO_LWC_Standard_eci FOGRA47 PSO_Uncoated_ISO12647_eci ECI PSR_LWC_PLUS_V2_PT ECI PSR_LWC_STD_V2_PT ECI PSR_LWC_PLUS_V2_PT ECI PSR_LWC_STD_V2_PT ECI PSRgravureMF_PT IDEAlliance GRACoL2006_Coated1v2 IDEAlliance SWOP2006_Coated3v2 IDEAlliance SWOP2006_Coated5v2 IFRA26 ISOnewspaper26v4 Típus RGB RGB

6 Színtónus-karakterisztika (Gamma) egyeztetés A <Gray Balance> menüpontban a ColorNavigator használatával a sötét tónusok kalibrálását és profilbeállítását lehet végrehajtani. Ami azonban, ésszerűségi megfontolások miatt könnyen a fényerő növeléséhez vezethet. Ez viszont csökkenti a kontrasztot. A <Contrast> opció kiválasztásával a ColorNavigator lehetőség szerint mellőzi a színtónuskarakterisztika mérését. Sötétebb tónusok esetében a kalibrálás és a profil beállítás legalább is elméletben kevésbé pontos, viszont a kontraszt a lehető legjobb lehet. A <Standard> opció mindkét eljárást alkalmazza a színtónus-karakterisztika beállításához. A fényerő növelése érdekében a sötétebb árnyalatok tartományában a mérés és a profilbeállítás mindig mellőzésre kerül. Csak a mérhető sötét, és a maradék világosabb árnyalatok kalibrálása és profil beállítása töténik meg. A <Standard> itt azt jelenti, hogy a javasolt beállítást alkalmazza a szoftver. A <Standard> jelenti az optimális beállítást a beépített érzékelővel rendelkező készülékek számára, bár erősen ingadozó fényviszonyok esetén a kalibrálás és profil beállítás elindítása nincs kizárva. CMY(K) színprofil emuláció A nyomdaipari eszközök, pl. nyomtatók vagy nyomdagépek saját profiljai e funkció segítségével a ColorEdge monitorokon emulálhatók. Általában az ilyen nyomtatási előképek csak az alkalmazott szoftver, pl. Adobe PhotoShop színkezelő rendszerén keresztül tekinthetők meg. A ColorNavigator a színprofil emulációval ugyanezt a célt valósítja meg. Ebből azok a felhasználók is profitálhatnak, akiknek a szoftvere nem, vagy csupán egyetlen nyomtatási előképpel rendelkezik, mint például a CAD-programok vagy a böngésző alapú alkalmazások. Hasznos tudnivaló: A 3D-Look-Up-Table nélküli készülékek műszakilag nem alkalmasak a CMY(K) színprofil emulációra.

7 Színegyeztetés kalibrálás után A különböző nyomtatók eltérő nyomtatási minősége, illetve speciális projekt igények miatt előfordulhat, hogy szükségessé válik az egyébként tökéletesen kalibrált nyomtatók egyes színeinek finomhangolása. A szoftver lehetővé teszi a színtónus, a telítettség, továbbá a hat fő- és mellékszín (vörös, zöld, kék, bíbor, lila, sárga), illetve a fehéregyensúly, a fényerő, a fekete szint és a gamma egyeztetését, a lehető legtökéletesebb vizuális összhang érdekében. A felhasználó dönthet, melyik egyeztetést kívánja profilként tárolni. (A 6 szín korrekciós beállítását nem lehet profilként tárolni.) A kalibrálási eredmények megerősítése, illetve pontosabb kézi finomhangolás lehetővé tétele érdekében tesztkép is megjeleníthető. Ezen a teljes szürkeskála, illetve csak a mélyebb tónusok (fekete szintek), a világosabb tónusok (fehér szintek), a gammaértékek, továbbá az EIZO és ColorNavigator logó körüli tartomány látható. A fényerő, a fehérpont és a gamma értéke manuálisan is beállítható, és az eredmény a tesztképen azonnal megjelenik, így könnyen ellenőrizhető. A tesztkép a szürkeskálával, illetve az EIZO és ColorNavigator logó területtel. A fényerő, a fehérpont és a gamma egyeztetése közvetlenül a képernyőn jelenik meg.

8 A kalibrálási profilok kezelése A ColorNavigator egyik speciális menüpontja leegyszerűsíti a kalibrálási profilok kezelését. Választási lehetőség az ICC V2.2 vagy az ICC V4.2 színprofil között A ColorNavigator lehetővé teszi, hogy a profilok létrehozásakor válasszunk az ICC V2.2 és a V4.2 formátum közül. A Windowsalapú rendszereken automatikusan a V4.2 formátum, a Mac OS számítógépeken a V2.2 formátum kerül alkalmazásra. Beépítésre került a LUT-profil támogatás is, mely a profilok importjánál és emulációjánál nyújt segítséget. Így egy gamma görbéből kiinduló, de teljesen egyéni színtónus-görbe is előállítható. Emlékeztető az utókalibrálásra Az első kalibrálást követően a monitorokat rendszeresen újra kell kalibrálni, hogy a színpontosságot megőrizzük. A ColorNavigator emlékeztető funkciója gondoskodik arról, hogy a felhasználó által beállított időtartam letelte után figyelmeztessen az utókalibrálás végrehajtására. Az első kalibrálás dátumát és időpontját tárolja a szoftver. A beállított időtartam (üzemóra) letelte után egy LED világítani kezd a kezelőpanelen; a ColorNavigator következő indításakor megjelenik egy figyelmeztető üzenet.

9 Automatikus szoftverfrissítés A ColorNavigator ellenőrzi, jelent-e meg újabb szoftverfrissítés az EIZO honlapján, és megkérdezi, hogy szeretné-e telepíteni. A frissítés ellenőrzése történhet automatikusan vagy manuálisan. Rendszerkövetelményekre és támogatott készülékekre vonatkozó további információk: A tévedések jogát fenntartjuk 04/14 EIZO Europe: Austria Belgium & Luxembourg Czech Republic Germany Hungary Italy Slovakia The Netherlands United Kingdom

Megadja, hogy a képek színesben vagy fekete-fehérben legyenek-e kinyomtatva Megjegyzések:

Megadja, hogy a képek színesben vagy fekete-fehérben legyenek-e kinyomtatva Megjegyzések: Oldal: 1 / 5 Színminőség-útmutató Az útmutató segítségével a felhasználók áttekintést kapnak arról, hogyan használhatók fel a nyomtatón rendelkezésre álló műveletek a színes kimenet beállításához és testreszabásához.

Részletesebben

Számítógépes megjelenítő és képalkotó eszközök kalibrációja

Számítógépes megjelenítő és képalkotó eszközök kalibrációja Számítógépes megjelenítő és képalkotó eszközök kalibrációja Veszprém, 2013. április 24. Csuti Péter - Dr. Samu Krisztián Tartalom 1. Színinger megfeleltetés vs. Szín management 2. Számítógépes megjelenítő

Részletesebben

Számítógépes megjelenítő és képalkotó eszközök kalibrációja

Számítógépes megjelenítő és képalkotó eszközök kalibrációja Számítógépes megjelenítő és képalkotó eszközök kalibrációja Veszprém, 2014. május 7. Csuti Péter - Dr. Samu Krisztián Tartalom 1. Színinger megfeleltetés vs. Szín management 2. Számítógépes megjelenítő

Részletesebben

Készítette: Göttler Dániel alkalmazástechnikai mérnök (20/9313107) Dátum: 2006. augusztus 9.

Készítette: Göttler Dániel alkalmazástechnikai mérnök (20/9313107) Dátum: 2006. augusztus 9. - Kézirat gyanánt! - Készítette: Göttler Dániel alkalmazástechnikai mérnök (20/9313107) Dátum: 2006. augusztus 9. Bevezető A QMS szoftver feladata, hogy az Agfa próbanyomatkészítő berendezésekhez alapkalibráció

Részletesebben

Képszerkesztés elméleti feladatainak kérdései és válaszai

Képszerkesztés elméleti feladatainak kérdései és válaszai Képszerkesztés elméleti feladatainak kérdései és válaszai 1. A... egyedi alkotóelemek, amelyek együttesen formálnak egy képet. Helyettesítse be a pixelek paletták grafikák gammák Helyes válasz: pixelek

Részletesebben

A színérzetünk három összetevőre bontható:

A színérzetünk három összetevőre bontható: Színelméleti alapok Fény A fény nem más, mint egy elektromágneses sugárzás. Ennek a sugárzásnak egy meghatározott spektrumát képes a szemünk érzékelni, ezt nevezzük látható fénynek. Ez az intervallum személyenként

Részletesebben

Képszerkesztés elméleti kérdések

Képszerkesztés elméleti kérdések Képszerkesztés elméleti kérdések 1. A... egyedi alkotó elemek, amelyek együttesen formálnak egy képet.(pixelek) a. Pixelek b. Paletták c. Grafikák d. Gammák 2. Az alábbiak közül melyik nem színmodell?

Részletesebben

ISO szabvány lett a PDF 1.7

ISO szabvány lett a PDF 1.7 ISO szabvány lett a PDF 1.7 2007. december 6-án az ISO testület szabvánnyá tette az Adobe Acrobat 8 szoftver PDF formátumát, az 1.7-es verziójú dokumentumszabványt, mint ISO 32000 nemzetközi szabvány.

Részletesebben

A próbanyomatok ellenőrzése :SherpaCMS szoftverrel

A próbanyomatok ellenőrzése :SherpaCMS szoftverrel A próbanyomatok ellenőrzése :SherpaCMS szoftverrel - Kézirat gyanánt! - Készítette: Göttler Dániel alkalmazástechnikai mérnök (20/9313107) Dátum: 2007. június 11. Bevezetés A próbanyomatok ellenőrzése

Részletesebben

Bevezetés a színek elméletébe és a fényképezéssel kapcsolatos fogalmak

Bevezetés a színek elméletébe és a fényképezéssel kapcsolatos fogalmak Bevezetés a színek elméletébe és a fényképezéssel kapcsolatos fogalmak Az emberi színlátás Forrás: http://www.normankoren.com/color_management.html Részletes irodalom: Dr. Horváth András: A vizuális észlelés

Részletesebben

MODELL/SZÍN TERMÉKLEÍRÁS Ár

MODELL/SZÍN TERMÉKLEÍRÁS Ár MODELL/SZÍN TERMÉKLEÍRÁS Ár 4:3 LCD Formátum 17" / 43 cm EIZO S1701XSH-GY SXGA, 1000:1 kontraszt, 300 cd/m², 160 /160, AutoEcoView 64 200 Ft EIZO S1701XSH-BK u.a. mint S1701XSH-GY, 64 200 Ft EIZO S1721XSH-GY

Részletesebben

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció

TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció TERC V.I.P. hardverkulcs regisztráció 2014. második félévétől kezdődően a TERC V.I.P. költségvetés-készítő program hardverkulcsát regisztrálniuk kell a felhasználóknak azon a számítógépen, melyeken futtatni

Részletesebben

Bevezetés a színek elméletébe és a fényképezéssel kapcsolatos fogalmak

Bevezetés a színek elméletébe és a fényképezéssel kapcsolatos fogalmak Bevezetés a színek elméletébe és a fényképezéssel kapcsolatos fogalmak Az emberi színlátás Forrás: http://www.normankoren.com/color_management.html Részletes irodalom: Dr. Horváth András: A vizuális észlelés

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c ADAX NEO BASIC S5 NORDINOVA ENERGY KFT. 1106 Budapest X. Jászberényi út 47/c Neo Basic S5 termosztát használati utasítás Bevezetés A készüléket csökkent értelmi, vagy fizikai képességekkel rendelkező személyek

Részletesebben

Színek 2013.10.20. 1

Színek 2013.10.20. 1 Színek 2013.10.20. 1 Képek osztályozása Álló vagy mozgó (animált) kép Fekete-fehér vagy színes kép 2013.10.20. 2 A színes kép Az emberi szem kb. 380-760 nm hullámhosszúságú fénytartományra érzékeny. (Ez

Részletesebben

Használati utasítás.

Használati utasítás. Lotus Notes Naptár Windows telefonra Használati utasítás. Írta: Varga Róbert 1 http://www.robertwpapps.uw.hu Bevezetés: Ezt az alkalmazást a fejlesztő saját használatra írta a teljesség igénye nélkül.

Részletesebben

A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén)

A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén) A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén) A Web Services protokoll lehetővé teszi a Windows Vista (SP2 vagy

Részletesebben

AT-7000 gyorsteszter használati utasítás

AT-7000 gyorsteszter használati utasítás AT-7000 gyorsteszter használati utasítás Használat előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. - 1 - Figyelmeztetések A pontos mérés érdekében várjon legalább 15 percet a méréssel az utolsó alkoholfogyasztás

Részletesebben

www.testiny.hu Mark-X Használati utasítás

www.testiny.hu Mark-X Használati utasítás Mark-X Használati utasítás Kérjük, hogy a készülék használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. Az Alcovisor Mark X digitális alkoholszonda elektrokémiai érzékelőt használva határozza

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Kültéri színes (RGBW/ RGBA) 4 csatornás fényvető díszvilágításhoz

Kültéri színes (RGBW/ RGBA) 4 csatornás fényvető díszvilágításhoz Lighting Kültéri színes (RGBW/ RGBA) 4 csatornás fényvető díszvilágításhoz ColorBurst Powercore gen2 RGBW/RGBA A ColorBurst Powercore gen2 RGBW/RGBA kültéri, kiemelő jellegű és térvilágításra szánt LED-es

Részletesebben

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet Intelligens biztonsági megoldások A riasztást fogadó távfelügyeleti központok felelősek a felügyelt helyszínekről érkező információ hatékony feldolgozásáért, és a bejövő eseményekhez tartozó azonnali intézkedésekért.

Részletesebben

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso levelezésre

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso  levelezésre Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Samsung GT-S7230 készülékre.

Részletesebben

RHTemp 2000. TepRetriver-RH. Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő, LCD kijelzővel. Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő

RHTemp 2000. TepRetriver-RH. Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő, LCD kijelzővel. Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő TepRetriver-RH Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő - méréstartomány: -40 o C - +80 o C - pontosság: ±0,5 o C ( 0 o C - 50 o C) Páratartalom: - méréstartomány: 0%RH 95%RH - felbontás: 0,1 %RH - pontosság:

Részletesebben

Procontrol VRecX. Kezelői kézikönyv. Kamerás megfigyelőrendszer. Verzió: 1.1 2012.

Procontrol VRecX. Kezelői kézikönyv. Kamerás megfigyelőrendszer. Verzió: 1.1 2012. Procontrol VRecX Kamerás megfigyelőrendszer Kezelői kézikönyv Verzió: 1.1 2012. 2010 Procontrol Electronics Ltd. Minden jog fenntartva. A Worktime, a Workstar, a WtKomm a Procontrol Electronics Ltd. hivatalos

Részletesebben

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

phot RAW COLOR POWER Kontroll és kreativitás x-rite photo

phot RAW COLOR POWER Kontroll és kreativitás x-rite photo phot phot RAW COLOR POWER Kontroll és kreativitás x-rite photo A ColorChecker Passport megbízható és hordozható. Nem fogja otthon felejteni! A ColorChecker Passport - három fotó-referencia, egy könnyen

Részletesebben

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso levelezésre

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso  levelezésre Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Samsung GT-S7230 készülékre.

Részletesebben

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Cikkszám EW-7476RPC 1-8. oldal Gyors telepítési útmutató 1. Csomag tartalma... 1 2. Rendszerkövetelmények... 1 3. LED állapot... 2 4.

Részletesebben

GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv

GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ Felhasználói kézikönyv A dokumentáció a DELTON KFT. szellemi tulajdona, ezért annak változtatása jogi következményeket vonhat maga után. A fordításból, illetve a nyomdai

Részletesebben

IP Thermo for Windows

IP Thermo for Windows IP Thermo for Windows (2 db szenzorig ingyenes!) Klímafelügyelő és naplózó szoftver Az IP Thermo klímafelügyelő és naplózó szoftver szobák, épületek, irodák, szállodák teljes körű hőmérsékleti felügyeletére,

Részletesebben

PolyVision illesztőprogram Kibocsátási megjegyzések 2.2. változat

PolyVision illesztőprogram Kibocsátási megjegyzések 2.2. változat PolyVision illesztőprogram Kibocsátási megjegyzések 2.2. változat C. átdolgozás 2011. február 3. Áttekintés Ez a dokumentum a PolyVision illesztőprogram 2.2. változatára vonatkozó kibocsátási megjegyzéseket

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 )

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 ) HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 ) Jellemzők: - pontmátrixos, folyadékkristályos kijelző - idő/dátum - stopper memória funkcióval - visszaszámláló funkció - ébresztő:

Részletesebben

CS2420. Ön előnyei. 24,1" Graphics-Monitor

CS2420. Ön előnyei. 24,1 Graphics-Monitor CS2420 Ön előnyei A kifinomult elektronikai kivitelezés és a precíz kalibráció jelentős mértékben meghatározza a színtér elérhető terjedelmét és az LCD technológia nyújtotta lehetőségeket. A ColorEdge

Részletesebben

Általános jellemzők. Kimeneti periféria Működési elv szerint lehetnek: Vezérlését a videókártya végzi RGB-modell alapján állítja elő a színeket

Általános jellemzők. Kimeneti periféria Működési elv szerint lehetnek: Vezérlését a videókártya végzi RGB-modell alapján állítja elő a színeket MONITOR Általános jellemzők Kimeneti periféria Működési elv szerint lehetnek: CRT: egy katódsugárcső elektronnyalábbal rajzolják ki a képet a képernyőre már nem jellemző LCD: a folyadékkristály fényáteresztő

Részletesebben

CS2730. Ön előnyei. 27" Graphics-Monitor

CS2730. Ön előnyei. 27 Graphics-Monitor CS2730 Ön előnyei Hardveres kalibrálás, széles színtér, betekintési szög módosításakor is stabil színmegjelenítés mindössze néhány azon jellemzők sorából, melyek kiemelik a CS2730 modellt a hagyományos

Részletesebben

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak Русский Suomi Norsk Dansk Polski Čeština Svenska A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el ezt a kézikönyvet, és tartsa könnyen hozzáférhető helyen.

Részletesebben

A AVIEXTRAS TOOLBOX TELEPÍTÉSE

A AVIEXTRAS TOOLBOX TELEPÍTÉSE A AVIEXTRAS TOOLBOX TELEPÍTÉSE Mielőtt letölti a telepítőprogramot a Letöltések oldalról, kérjük győződjön meg arról, hogy számítógépe megfelel a minimális rendszerkövetelményeknek (operációs rendszer,

Részletesebben

INFORMATIKA Felvételi teszt 1.

INFORMATIKA Felvételi teszt 1. INFORMATIKA Felvételi teszt 1. 1) Mi a szoftver? a) Szoftvernek nevezzük a számítógépet és minden kézzel megfogható tartozékát. b) Szoftvernek nevezzük a számítógépre írt programokat és az ezekhez mellékelt

Részletesebben

SWS 500 HU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Megjegyzés: A mobiltelefon nem tartozék.

SWS 500 HU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Megjegyzés: A mobiltelefon nem tartozék. SWS 500 HU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Megjegyzés: A mobiltelefon nem tartozék. ELSŐ LÉPÉSEK A csomag tartalma: SWS 500 hő- és páratartalom-érzékelő Felhasználói kézikönyv 2x 1,5 V AA típusú elem (alkáli) Az

Részletesebben

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken F-Secure Biztonsági megoldás Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez

Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez A készülék használata nagyon egyszerű: távirányító segítségével a grafikus menüképernyőn keresztül, amelyen akár magyar nyelvű kijelzés

Részletesebben

TRANSPOREON-Web fuvarosok részére. Date : 2014-12-03 Version: 1.0 Customer Services East

TRANSPOREON-Web fuvarosok részére. Date : 2014-12-03 Version: 1.0 Customer Services East TRANSPOREON-Web fuvarosok részére Date : 2014-12-03 Version: 1.0 Customer Services East Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 1. Bejelentkezés... 3 2. No-touch order fuvartípus... 4 3. Best Carrier fuvartípus...

Részletesebben

DOAS FORD garanciális munkalap formátum változások

DOAS FORD garanciális munkalap formátum változások DOAS FORD garanciális munkalap formátum változások Tartalomjegyzék 1 Az FKKE által meghatározott Ford munkalap formátum kezelése...3 1.1 A Ford munkalap legfontosabb jellemzői, és használata...4 1.2 Ford

Részletesebben

FÉNYERŐSSÉG-SZÉLERŐSSÉG ÉRZÉKELŐ KÖZPONT HASZNÁLATI UTASíTÁSA JOLLY-FEBO AE0711 TARTALOM

FÉNYERŐSSÉG-SZÉLERŐSSÉG ÉRZÉKELŐ KÖZPONT HASZNÁLATI UTASíTÁSA JOLLY-FEBO AE0711 TARTALOM FÉNYERŐSSÉG-SZÉLERŐSSÉG ÉRZÉKELŐ KÖZPONT HASZNÁLATI UTASíTÁSA JOLLY-FEBO AE0711 TARTALOM Paragrafus Tárgy 1. Vezérlés / Szemléltetés panel 1.1. PARANCSOK 1.2. SZEMLÉLTETÉS 2. Üzemmódok 2.1. AUTOMATIKUS

Részletesebben

DEMUX 8. 8 csatornás digitálisról (DMX és DALI) 0-10V-ra átalakító - kezelési útmutató

DEMUX 8. 8 csatornás digitálisról (DMX és DALI) 0-10V-ra átalakító - kezelési útmutató DEMUX 8 8 csatornás digitálisról (DMX és DALI) 0-10V-ra átalakító - kezelési útmutató Bemutatás A DEMUX 8 egy DMX-512 és DALI jellel is vezérelhető átalakító, mely 8 csatorna értékét 0-10V-os jelekké alakítja.

Részletesebben

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére FONTOS: Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére Sajnálattal értesítjük, hogy a készülékkel együtt szállított CD vagy DVD lemezen található automata telepítőprogramok

Részletesebben

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan

A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Telepítés internetről A TERC VIP költségvetés-készítő program telepítése, Interneten keresztül, manuálisan Új szolgáltatásunk keretén belül, olyan lehetőséget kínálunk a TERC VIP költségvetéskészítő program

Részletesebben

CG2420. Ön előnyei. 24,1" Graphics-Monitor

CG2420. Ön előnyei. 24,1 Graphics-Monitor CG2420 Ön előnyei Az EIZO CG2420 legfőbb jellemzője: valósághű megjelenítés mindenek felett! Erről a pontos színvisszaadást és kalibrálást lehetővé tevő EIZO mikroprocesszor gondoskodik. A CG2420 kiemelkedő

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken Protection Service for Business Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

CS230B-BK. Ön előnyei. 23" Graphics-Monitor

CS230B-BK. Ön előnyei. 23 Graphics-Monitor CS230B-BK Ön előnyei Az EIZO 23 hüvelykes ColorEdge LCD monitora nem hátrál meg a legkisebb színkülönbségek megjelenítése előtt sem. Hála a 16- bites Look Up Table-nek és az akár 10-bites színvisszaadásnak,

Részletesebben

CG247X. Ön előnyei. 24.1" Graphics-Monitor

CG247X. Ön előnyei. 24.1 Graphics-Monitor CG247X Ön előnyei A ColorEdge CG247X modellt páratlan képminőség jellemzi. A kifejezetten nyomdai előkészítéssel, videóutómunkálatokkal és fényképezéssel foglalkozó professzionális felhasználók számára

Részletesebben

CG248-4K. Ön előnyei. 24" Graphics-Monitor

CG248-4K. Ön előnyei. 24 Graphics-Monitor CG248-4K Ön előnyei A 4K-UHD (ultra nagy, 3840 2160 képpontos) felbontásra is alkalmas, 23,8 hüvelykes monitorral ellátott ColorEdge CG248-4K modellt kifejezetten a nyomtatott média, a fényképezés és a

Részletesebben

A MEE VILÁGÍTÁSTECHNIKAI TÁRSASÁG HÍRLEVELE 7. évfolyam, 2. szám 2008. március

A MEE VILÁGÍTÁSTECHNIKAI TÁRSASÁG HÍRLEVELE 7. évfolyam, 2. szám 2008. március A MEE VILÁGÍTÁSTECHNIKAI TÁRSASÁG HÍRLEVELE 7. évfolyam, 2. szám 2008. március FÉNYTERHELÉSMÉRŐ MŰSZER... 1 A MAGYAR VILÁGÍTÁSTECHNIKÁÉRT ALAPÍTVÁNY FELHÍVÁSA... 3 LUMEN V4 VILÁGÍTÁSTECHNIKAI KONFERENCIA

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

CG2730. Ön előnyei. 27" Graphics-Monitor

CG2730. Ön előnyei. 27 Graphics-Monitor ColorNavigator kalibrációs szoftverrel és árnyékoló ernyővel 27" Graphics-Monitor CG2730 Ön előnyei Köszönhetően a True-Black-Panel képernyőnek, a 16 bites Look Up Table-nek és a tartozékként szállított

Részletesebben

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában.

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. A CIB Internet Bankból történő nyomtatás

Részletesebben

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Adobe Reader beállítása és használata a hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzéséhez A dokumentáció szabadon tovább terjeszthető, a legfrissebb

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK...1 3. A PC SUITE

Részletesebben

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése ÁNYK53 Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése Az ÁNYK53 egy keretprogram, ami a személyi jövedelemadó bevallás (SZJA,

Részletesebben

Horváth Gábor főtitkár

Horváth Gábor főtitkár . Horváth Gábor főtitkár Előadó szándéka A parlament előtt levő földforgalmi törvény mellett nincs hatástanulmány (jogalkotásról szóló törvény) Objektív hatásfelméréshez: Ismerni kellene mit sikerül megszülni

Részletesebben

Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel

Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel Ingyenes PDF nyomtató alkalmazás használata terminál szerverrel / felhős rendszerrel Terminál szerverről indított nyomtatási folyamat elindításával elérhetővé válik a kliens gépen feltelepített ingyenes

Részletesebben

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe

Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe Netlock Kft. által kibocsátott elektronikus aláírás telepítése Windows XP SP3 Internet Explorer 8 böngészőbe 1. Indítsa el az Internet Explorer 8-as böngészőt. (Windows XP esetén: Start menü > Internet

Részletesebben

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN irprint útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a használati útmutatóban végig az alábbi ikont használjuk: Megjegyzés Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző helyzetek kezelésére,

Részletesebben

CG277-BK. Ön előnyei. 27" Graphics-Monitor

CG277-BK. Ön előnyei. 27 Graphics-Monitor CG277-BK Ön előnyei A CG277 kiemelkedő képminőségének és egyedülálló precizitásának köszönhetően olyan pontosszínvisszaadásra képes, mely a legapróbb árnyalatbeli különbségeket is láthatóvá teszi. A 27

Részletesebben

Valena Life/ Valena Allure , , , ,

Valena Life/ Valena Allure , , , , Valena Life/ Valena Allure 7 521 35, 7 522 35, 7 523 35, 7 555 38, 7 555 39 EN LE08584AA EN - 2 LE08584AA_EN_print_p3.pdf 1 2015.09.07. 9:32 EN - 3 EN - 4 Valena Life/ Valena Allure 7 521 35, 7 522 35,

Részletesebben

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszeûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia N8 készülékre. A készülék integrált e-mail

Részletesebben

ELCOMÉTER 224 Felületi profil meghatározó műszer

ELCOMÉTER 224 Felületi profil meghatározó műszer ELCOMÉTER 224 Felületi profil meghatározó műszer Az ELCOMÉTER 224-es készülék a legújabb felületi profil-meghatározó mérési technológiát kínálja, úgy sima, mint görbült felületen történő profilméréshez.

Részletesebben

Android Commander Felhasználói kézikönyv

Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1 Kezelési utasítás F129 Modell CMG-BD1 F129 Modell elektronikus termosztáttal (HU) Az Atlantic 1968-ban alapított elismert francia márka a fűtés, a hőkomfort és az energiatakarékos rendszerek területén.

Részletesebben

A digitális képfeldolgozás alapjai

A digitális képfeldolgozás alapjai A digitális képfeldolgozás alapjai Digitális képfeldolgozás A digit szó jelentése szám. A digitális jelentése, számszerű. A digitális információ számokká alakított információt jelent. A számítógép a képi

Részletesebben

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios Program megnevezése: Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat címe: HUSK JOBs portal Közös munkaerő-piaci információs rendszer A vezető partner: Centrum pokročilých

Részletesebben

Android Commander Felhasználói kézikönyv

Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet!

Részletesebben

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató Acer kivetítők 3D technológiával Gyorsútmutató 2012. Minden jog fenntartva. Használati útmutató az Acer kivetítősorozatához Eredeti kiadás: 8/2012 Típusszám: Sorozatszám: Vásárlás időpontja: Vásárlás helye:

Részletesebben

Színes gyakorlókönyv színtévesztőknek

Színes gyakorlókönyv színtévesztőknek Lux et Color Vespremiensis 2008 Színes gyakorlókönyv színtévesztőknek Dr. Wenzel Klára, Dr. Samu Krisztián, Langer Ingrid Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mechatronika, Optika és Gépészeti

Részletesebben

OPTIKA. Szín. Dr. Seres István

OPTIKA. Szín. Dr. Seres István OPTIKA Szín Dr. Seres István Additív színrendszer Seres István 2 http://fft.szie.hu RGB (vagy 24 Bit Color): Egy képpont a piros, a kék és a zöld 256-256-256 féle árnyalatából áll össze, összesen 16 millió

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Telepítési leírás 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. július 1. Utolsó módosítás időpontja: 2004. június 21. A dokumentumot készítette:

Részletesebben

Végrehajtói Nyilvántartó Rendszerbe illeszkedő Postázási modul ismertetése

Végrehajtói Nyilvántartó Rendszerbe illeszkedő Postázási modul ismertetése Oldalak: 1/10 Ez a modulkiegészítés a Végrehajtói Nyilvántartó Rendszerben elkészülő nyomtatványok postai vagy kézi kézbesítésének fárattságos dokumentálását hivatott felváltani gépi nyilvántartással.

Részletesebben

OPTIKA. Hullámoptika Színek, szem működése. Dr. Seres István

OPTIKA. Hullámoptika Színek, szem működése. Dr. Seres István OPTIKA Színek, szem működése Dr. Seres István : A fény elektromágneses hullám A fehér fény összetevői: Seres István 2 http://fft.szie.hu Színrendszerek: Additív színrendszer Seres István 3 http://fft.szie.hu

Részletesebben

8. VIDEO KIMENET 9. Kezelőgombok 10. TÁPFESZÜLTSÉG jelzőfény 11. PAL jelzőfény 12. Csatornaválasztó kapcsoló 13. VIDEO BEMENET

8. VIDEO KIMENET 9. Kezelőgombok 10. TÁPFESZÜLTSÉG jelzőfény 11. PAL jelzőfény 12. Csatornaválasztó kapcsoló 13. VIDEO BEMENET Termékinformáció ADÓ VEVŐ 1. Antenna 2. VGA KIMENET 3. VGA BEMENET 4. AUDIO BEMENET 5. S-VIDEO 6. Tápfeszültség 7. Kezelőgombok 8. VIDEO KIMENET 9. Kezelőgombok 10. TÁPFESZÜLTSÉG jelzőfény 11. PAL jelzőfény

Részletesebben

Operátori segédlet a Guest Manager szoftverhez

Operátori segédlet a Guest Manager szoftverhez Operátori segédlet a Guest Manager szoftverhez Az utalványok előállításához szükséges alkalmazás böngésző segítségével érhető el. Használatához 1.7-es Java telepítése szükséges. A böngésző címsorába a

Részletesebben

Változtatások végrehajtása a kijelző beállításaival

Változtatások végrehajtása a kijelző beállításaival Változtatások végrehajtása a kijelző beállításaival Motion Picture kiválasztásához. Ez a mód lehetővé teszi a kijelző fényerejének beállítását, a gombok megvilágítási színének módosítását és a kijelző

Részletesebben

kompakt fényképezőgép

kompakt fényképezőgép kompakt fényképezőgép A digitális fényképezőgépek legszélesebb kategóriája, minden olyan, viszonylag kis méretű gép ide sorolható, amely egymagában sokféle fotós feladatra alkalmas. Előnyük a relatíve

Részletesebben

NVR-7308P8-H2 NVR-7316P8-H2 NVR-7524P8-H4

NVR-7308P8-H2 NVR-7316P8-H2 NVR-7524P8-H4 NVR-7308P8-H2 NVR-7316P8-H2 NVR-7524P8-H4 Telepítői Segédlet 2016.08.02. Köszönjük, hogy a Novus termékeket választotta! Megj.: A termékek teljes leírását, minősítését és a szükséges szoftvereket a következő

Részletesebben

SLT-A33/SLT-A55/SLT-A55V

SLT-A33/SLT-A55/SLT-A55V SLT-A33/SLT-A55/SLT-A55V Ez a dokumentum a firmware-frissítés által biztosított új funkciókat, valamint a hozzájuk tartozó műveleteket ismerteti. További információkat a Használati útmutató tartalmaz.

Részletesebben

Felhasználói leírás: STAHL Ex-Tool v1.0 rev101-2 -

Felhasználói leírás: STAHL Ex-Tool v1.0 rev101-2 - Felhasználói leírás: STAHL Ex-Tool v1.0 rev101-1 - Kezelési útmutató Tartalomjegyzék: Kezelési útmutató... 1 Tartalomjegyzék:... 1 Szoftver feladata:... 2 Szoftver telepítése:... 2 Els használat:... 3

Részletesebben

Hőmérsékletmérő (1 csatornás)

Hőmérsékletmérő (1 csatornás) Hőmérsékletmérő (1 csatornás) testo 926 Hőmérséklet mérés minden alkalmazásra Ideális az élelmiszeripari alkalmazásokra C Vezeték nélküli rádiófrekvenciás mérés lehetősége Riasztási határértékek beállítása

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6234C Fordulatszámmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Termékjellemzők... 2 2. Műszaki jellemzők... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Működési leírás... 3 5. Mérési folyamat... 4 6. Elem cseréje...

Részletesebben

EGYLAKÁSOS VIDEO KAPUTELEFON SZETT

EGYLAKÁSOS VIDEO KAPUTELEFON SZETT EGYLAKÁSOS VIDEO KAPUTELEFON SZETT CP-VK40S-VP KÜLTÉRI EGYSÉG CP-VK40S-VP Ajtózár Beltéri monitor 1: piros 2: kék 3: sárga 4: fehér 5: fekete Méretek: 58 x 135 x 39 mm SZÁM FUNKCIÓ Esővédő keret LED segédfény

Részletesebben

A MEGBÍZHATÓ MŰHELYESZKÖZ

A MEGBÍZHATÓ MŰHELYESZKÖZ A MEGBÍZHATÓ MŰHELYESZKÖZ Optimo 2 a Stoneridge-tól Egy Dell tablet, amely a műhelyek igényeire lett fejlesztve, hogy könnyű kezelhetőségén és hasznos alkalmazásain keresztül növelje a műhelyek hatékonyságát

Részletesebben

RIEL Elektronikai Kft v1.0

RIEL Elektronikai Kft v1.0 DeskCamera v1.6.1 1. DESKCAMERA A DeskCamera segítségével lehetőség nyílik a számítógép monitorán megjelenő képet rögzítő (NVR, DVR) segítségével rögzíteni. 1.1. TECHNIKAI ADATOK Maximális monitor szám:

Részletesebben

A tanulók gyűjtsenek saját tapasztalatot az adott szenzorral mérhető tartomány határairól.

A tanulók gyűjtsenek saját tapasztalatot az adott szenzorral mérhető tartomány határairól. A távolságszenzorral kapcsolatos kísérlet, megfigyelés és mérések célkitűzése: A diákok ismerjék meg az ultrahangos távolságérzékelő használatát. Szerezzenek jártasságot a kezelőszoftver használatában,

Részletesebben

Hardver üzembe helyezési útmutató

Hardver üzembe helyezési útmutató Kicsomagolás Távolítsa el az összes védő elemet. A kézikönyvben található képek egy hasonló modellre vonatkoznak. Bár az ábrák eltérhetnek az aktuális modelltől, a használati módszer megegyezik. A termék

Részletesebben

PDF DOKUMENTUMOK LÉTREHOZÁSA

PDF DOKUMENTUMOK LÉTREHOZÁSA PDF DOKUMENTUMOK LÉTREHOZÁSA A Portable Document Format (PDF) az Adobe Systems által kifejlesztett bináris fájlformátum. Ebben a formátumban dokumentumok tárolhatók, amelyek különbözı szoftverekkel, hardverekkel

Részletesebben

A Samsung bemutatta a CJG5 ívelt gaming monitort. Írta: Samsung augusztus 29. szerda, 10:47

A Samsung bemutatta a CJG5 ívelt gaming monitort. Írta: Samsung augusztus 29. szerda, 10:47 A Samsung Electronics bemutatta az új CJG5 ívelt gaming monitort. Ezzel a vállalat kifejezetten játékosok számára fejlesztett portfóliója egy kedvező árfekvésű, ívelt WQHD felbontású, 144Hz-es frissítési

Részletesebben

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1-

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Dinnyeválogató v2.0 Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Omron K3HB-VLC elektronika illesztése mérlegcellához I. A HBM PW10A/50 mérlegcella csatlakoztatása

Részletesebben

SafeQ nyomtatató telepítése

SafeQ nyomtatató telepítése SafeQ nyomtatató telepítése 1. Rendszerkövetelmények Ha a számítógép az EIK tartományba van léptetve és a bejelentkezett felhasználó szintén tartományi felhasználó, nincs szükség a SafeQ kliens telepítésére.

Részletesebben