ColorNavigator 6. Whitepaper. EIZO ColorNavigator 6 A főbb jellemzőkről és funkciókról röviden

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ColorNavigator 6. Whitepaper. EIZO ColorNavigator 6 A főbb jellemzőkről és funkciókról röviden"

Átírás

1 Whitepaper ColorNavigator 6 EIZO ColorNavigator 6 A főbb jellemzőkről és funkciókról röviden EIZO kalibrációs szoftver Az EIZO által kifejlesztett ColorNavigator szoftver a ColorEdge monitorok egyszerű és pontos kalibrálására szolgál. Ezzel a megoldással feleslegessé válik a speciális szakembert igénylő rendszeres színkalibrálás és monitorbeállítás. Mostantól elegendő lesz csupán a fényerő, a fehérpont és a gamma értékét beállítani. A ColorNavigator a belső mérőegység, és külső mérőkészülékek* használatával képes arra, hogy közvetlenül kiolvassa a ColorEdge monitorok által támogatott 16 vagy 10 bites színkeresési táblázatot, és néhány perc alatt pontos és megbízható kalibrálást hajtson végre. * A mérőkészülék külön megvásárolható kiegészítő. ColorNavigator Főbb jellemzők (1) Fényerő, fehérpont, fekete szint és gammaérték beállítás, illetve az ennek megfelelő profil létrehozása Csak ki kell választani vagy meg kell mérni a fényerő, a fehérpont és a gamma értékét, és a monitor egyetlen gombnyomásra automatikus kalibrálást végez, majd beállítja a megfelelő profilt. (2) RGB és CMY(K) színprofil-emuláció (csak Wide Gamut és 3D-LUT kialakítású CG-képernyőknél) Más típusú megjelenítőegységek vagy nyomtatási folyamatok színjellemzőinek emulációja. Ez a funkció a színellenőrzés egyik lépése, mely nem függ attól, hogy az adott számítógépes környezet milyen színkezelési rendszert használ. Akkor is ezt használja a rendszer, ha a munkafolyamatban jelen van egy referenciakészülék. (3) Programozott beállítási értékek (profilok) létrehozása és alkalmazása Korábbi kalibrálási eredmények mentése és tárolása profilként, majd felhasználása a monitorok beállításakor. Az aktuális felhasználási körülmények, pl. nyomtatási folyamat, színkezelés, megvilágítási viszonyok függvényében különböző profilok hozhatók létre és tárolhatók, melyek szükség esetén bármikor előhívhatók. A ColorNavigator kompatibilis az ICC V2.2- vagy ICC V4.2 színprofilokkal is. (4) Ellenőrzés / Validálás A monitor színmezőinek mérése, majd a színeltérés (delta E) megállapítása. Ide tartozik a profilpontosság értékelése, illetve a nyomtatási színskála validálása. A legáltalánosabb, sztenderd nyomtatási színskálák természetesen előredefiniáltak a szoftverben. Saját profilját bármikor kiegészítheti egyéb színskála beállítással.

2 Kalibrálás előre beállított vagy felhasználó által megadott értékekre Előre beállított értékek A nyomtatáshoz és fotó/grafikai tervezéshez használatos szabványos beállítások előredefiniált formában állnak rendelkezésre. A kívánt beállítási értékek kiválasztása után a ColorNavigator megkezdi a kalibrálást. Ily módon a felhasználó megszabadul a kézi adatbevitel bizonytalanságától, ami a színkezelésnél egyébként sem számít megbízható eljárásnak. Jellemző Nyomtatás Fotófeldolgozás Webtervezés Fényerő 80 cd/m cd/m 2 80 cd/m 2 Fehérpont 5000K 5500K 6500K Gamma 2,2 2,2 2,2 Fekete szint Minimum Minimum Minimum Felhasználói beállítások A tapasztalt felhasználók megadhatják vagy mérhetik a fényerő, a fehérpont és a gamma kívánt értékeit, majd elvégezhetik a kalibrálást.

3 Célobjektumok (<Measure a Target>) a színkalibráláshoz A ColorNavigator különböző választási lehetőségeket kínál arra, hogy méréssel átvegyük az ismert megjelenítőrendszerek, pl. létező LCD vagy képcsöves monitorok beállítási értékeit. Így például lehetővé válik az, hogy egy ipad fényerő, fehérpont és színtér paramétereit átvegyük, és alkalmazzuk egy ColorEdge monitoron. A megjelenítőrendszer vezérlését azonban a ColorNavigator nem képes átvenni. Ez azt jelenti, hogy a szükséges tesztábrát a felhasználónak kell előállítani és megjeleníteni. A <Measure Target> az alábbi lehetőségeket kínálja: Megjelenítő eszköz Fényerő Fehérpont Színtér Paper White Ambient Light LCD monitor (RGBW) LCD monitor (W) CRT monitor (RGBW) CRT monitor (W) Light booth (Luminace) Light booth (Illuminance) Hasznos tudnivaló: A tényleges választási lehetőségek az alkalmazott mérőkészüléktől függően változhatnak. Papírfehér mérés A szoftver lehetőséget kínál arra is, hogy a nyomtatópapír fehérségének mérésével összehangoljuk a monitoron látott kép és a nyomtatott dokumentum színeit. Abban az esetben, ha a nyomtatott anyag fehérség-adatai nem állnak rendelkezésre, a ColorNavigator automatikusan beállítja a fényerő és a fehérpont értékét.

4 Normál fénykamra (lightbox) Fényerőmérés A ColorNavigator és egy mérőkészülék használatával a normál fénykamrák* fényerejét beállíthatja a kívánt értékre. A ColorNavigator átveszi a mért fényerőértéket, és ezt mint kalibrálási alapértéket alkalmazza a monitoroknál, így a színegyeztetés egyszerűen megoldható a monitor és a normál fénykamra között. * Jelen pillanatban kizárólag a Color Communicator 1 és 2 készüléket támogatja a szoftver. Környezeti fény mérése A ColorNavigator egy érzékelő* használatával képes mérni a környezeti megvilágítást, és a mért értéket alkalmazza a monitor automatikus fehérpont-kalibrálásánál. Ha az adott dokumentum vizsgálatához nem áll rendelkezésre normál fénykamra, vagy a fénykamra fehérpont mérése nem felel meg pontosan a kívánt értéknek, ez a funkció gondoskodik arról, hogy a monitor fehérpont beállítása tökéletesen illeszkedjen az aktuális fényviszonyokhoz. Ennek köszönhetően a nyomtatott dokumentum és a képernyőn megjelenített ábra kiválóan összehasonlítható. * A DataColor Spyder, EIZO EX1, X-Rite Eye-One Display Pro, Eye-One Display, Eye-One Monitor, DTP94 és a DTP94B nem támogatott.

5 Profil ellenőrzés / Színskála validálás Ezek a funkciók figyelmen kívül hagyják a monitor színterét, így a lényeges színek és a ténylegesen megjelenített képernyőszínek távolsága (delta E) megállapítható. Ily módon lehetővé válik a kalibrálás eredményének ellenőrzése, illetve annak megállapítása, milyen mértékben változtak a monitor színei az utolsó kalibrálás óta. Ezen kívül, a ColorNavigator képes a színek mérésére is, és az eredményeket Adobe-Photoshop vagy Acrobat adatokként továbbítja. A monitor mérési eredmények és az egyes színskálákhoz tartozó profilok CIELAB vagy XYZ-értékekként kerülnek továbbításra; a távolságot delta E-értékként mutatja ki a szoftver. A delta E színeltérést önálló grafikon formájában, illetve a korábbi eredményekkel összehasonlítva is meg lehet jeleníteni. A CN 6 az alábbi integrált nyomdaipari szabványokat tartalmazza: Validálási cél RGB ISO Profile Quality FOGRA28 ISOwebcoated (legacy) FOGRA29 ISOuncoated (legacy) FOGRA30 ISOuncoatedyellowish FOGRA39 ISOcoated_v2_300_eci FOGRA39 ISOcoated_v2_eci FOGRA40 SC_paper_eci FOGRA41 PSO_MFC_Paper_eci FOGRA42 PSO_SNP_Paper_eci FOGRA43 PSO_Coated_300_NPscreen_ISO12647_eci FOGRA43 PSO_Coated_NPscreen_ISO12647_eci FOGRA44 PSO_Uncoated_NPscreen_ISO12647_eci FOGRA45 PSO_LWC_Improved_eci FOGRA46 PSO_LWC_Standard_eci FOGRA47 PSO_Uncoated_ISO12647_eci ECI PSR_LWC_PLUS_V2_PT ECI PSR_LWC_STD_V2_PT ECI PSR_LWC_PLUS_V2_PT ECI PSR_LWC_STD_V2_PT ECI PSRgravureMF_PT IDEAlliance GRACoL2006_Coated1v2 IDEAlliance SWOP2006_Coated3v2 IDEAlliance SWOP2006_Coated5v2 IFRA26 ISOnewspaper26v4 Típus RGB RGB

6 Színtónus-karakterisztika (Gamma) egyeztetés A <Gray Balance> menüpontban a ColorNavigator használatával a sötét tónusok kalibrálását és profilbeállítását lehet végrehajtani. Ami azonban, ésszerűségi megfontolások miatt könnyen a fényerő növeléséhez vezethet. Ez viszont csökkenti a kontrasztot. A <Contrast> opció kiválasztásával a ColorNavigator lehetőség szerint mellőzi a színtónuskarakterisztika mérését. Sötétebb tónusok esetében a kalibrálás és a profil beállítás legalább is elméletben kevésbé pontos, viszont a kontraszt a lehető legjobb lehet. A <Standard> opció mindkét eljárást alkalmazza a színtónus-karakterisztika beállításához. A fényerő növelése érdekében a sötétebb árnyalatok tartományában a mérés és a profilbeállítás mindig mellőzésre kerül. Csak a mérhető sötét, és a maradék világosabb árnyalatok kalibrálása és profil beállítása töténik meg. A <Standard> itt azt jelenti, hogy a javasolt beállítást alkalmazza a szoftver. A <Standard> jelenti az optimális beállítást a beépített érzékelővel rendelkező készülékek számára, bár erősen ingadozó fényviszonyok esetén a kalibrálás és profil beállítás elindítása nincs kizárva. CMY(K) színprofil emuláció A nyomdaipari eszközök, pl. nyomtatók vagy nyomdagépek saját profiljai e funkció segítségével a ColorEdge monitorokon emulálhatók. Általában az ilyen nyomtatási előképek csak az alkalmazott szoftver, pl. Adobe PhotoShop színkezelő rendszerén keresztül tekinthetők meg. A ColorNavigator a színprofil emulációval ugyanezt a célt valósítja meg. Ebből azok a felhasználók is profitálhatnak, akiknek a szoftvere nem, vagy csupán egyetlen nyomtatási előképpel rendelkezik, mint például a CAD-programok vagy a böngésző alapú alkalmazások. Hasznos tudnivaló: A 3D-Look-Up-Table nélküli készülékek műszakilag nem alkalmasak a CMY(K) színprofil emulációra.

7 Színegyeztetés kalibrálás után A különböző nyomtatók eltérő nyomtatási minősége, illetve speciális projekt igények miatt előfordulhat, hogy szükségessé válik az egyébként tökéletesen kalibrált nyomtatók egyes színeinek finomhangolása. A szoftver lehetővé teszi a színtónus, a telítettség, továbbá a hat fő- és mellékszín (vörös, zöld, kék, bíbor, lila, sárga), illetve a fehéregyensúly, a fényerő, a fekete szint és a gamma egyeztetését, a lehető legtökéletesebb vizuális összhang érdekében. A felhasználó dönthet, melyik egyeztetést kívánja profilként tárolni. (A 6 szín korrekciós beállítását nem lehet profilként tárolni.) A kalibrálási eredmények megerősítése, illetve pontosabb kézi finomhangolás lehetővé tétele érdekében tesztkép is megjeleníthető. Ezen a teljes szürkeskála, illetve csak a mélyebb tónusok (fekete szintek), a világosabb tónusok (fehér szintek), a gammaértékek, továbbá az EIZO és ColorNavigator logó körüli tartomány látható. A fényerő, a fehérpont és a gamma értéke manuálisan is beállítható, és az eredmény a tesztképen azonnal megjelenik, így könnyen ellenőrizhető. A tesztkép a szürkeskálával, illetve az EIZO és ColorNavigator logó területtel. A fényerő, a fehérpont és a gamma egyeztetése közvetlenül a képernyőn jelenik meg.

8 A kalibrálási profilok kezelése A ColorNavigator egyik speciális menüpontja leegyszerűsíti a kalibrálási profilok kezelését. Választási lehetőség az ICC V2.2 vagy az ICC V4.2 színprofil között A ColorNavigator lehetővé teszi, hogy a profilok létrehozásakor válasszunk az ICC V2.2 és a V4.2 formátum közül. A Windowsalapú rendszereken automatikusan a V4.2 formátum, a Mac OS számítógépeken a V2.2 formátum kerül alkalmazásra. Beépítésre került a LUT-profil támogatás is, mely a profilok importjánál és emulációjánál nyújt segítséget. Így egy gamma görbéből kiinduló, de teljesen egyéni színtónus-görbe is előállítható. Emlékeztető az utókalibrálásra Az első kalibrálást követően a monitorokat rendszeresen újra kell kalibrálni, hogy a színpontosságot megőrizzük. A ColorNavigator emlékeztető funkciója gondoskodik arról, hogy a felhasználó által beállított időtartam letelte után figyelmeztessen az utókalibrálás végrehajtására. Az első kalibrálás dátumát és időpontját tárolja a szoftver. A beállított időtartam (üzemóra) letelte után egy LED világítani kezd a kezelőpanelen; a ColorNavigator következő indításakor megjelenik egy figyelmeztető üzenet.

9 Automatikus szoftverfrissítés A ColorNavigator ellenőrzi, jelent-e meg újabb szoftverfrissítés az EIZO honlapján, és megkérdezi, hogy szeretné-e telepíteni. A frissítés ellenőrzése történhet automatikusan vagy manuálisan. Rendszerkövetelményekre és támogatott készülékekre vonatkozó további információk: A tévedések jogát fenntartjuk 04/14 EIZO Europe: Austria Belgium & Luxembourg Czech Republic Germany Hungary Italy Slovakia The Netherlands United Kingdom

Megadja, hogy a képek színesben vagy fekete-fehérben legyenek-e kinyomtatva Megjegyzések:

Megadja, hogy a képek színesben vagy fekete-fehérben legyenek-e kinyomtatva Megjegyzések: Oldal: 1 / 5 Színminőség-útmutató Az útmutató segítségével a felhasználók áttekintést kapnak arról, hogyan használhatók fel a nyomtatón rendelkezésre álló műveletek a színes kimenet beállításához és testreszabásához.

Részletesebben

MUNKAANYAG. Virág Miklós. Számítógépes perifériák. A követelménymodul megnevezése: Szövegfeldolgozás

MUNKAANYAG. Virág Miklós. Számítógépes perifériák. A követelménymodul megnevezése: Szövegfeldolgozás Virág Miklós Számítógépes perifériák A követelménymodul megnevezése: Szövegfeldolgozás A követelménymodul száma: 0971-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-006-50 SZÁMÍTÓGÉPES PERIFÉRIÁK

Részletesebben

Fogra szimpózium, München

Fogra szimpózium, München Fogra szimpózium, München Nagy Péter Február végén második alkalommal is megrendezésre került a Fogra szimpózium Münchenben. A kétnapos rendezvény a Fogra szerteágazó tevékenységéhez méltó módon teret

Részletesebben

HP Color LaserJet CP1210 sorozat nyomtató

HP Color LaserJet CP1210 sorozat nyomtató HP Color LaserJet CP1210 sorozat nyomtató Felhasználói kézikönyv Szerzői jog és licenc 2007 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Előzetes írásbeli engedély nélküli reprodukálása, adaptálása

Részletesebben

Print Media Academy. Profi Tipp Színkezelés

Print Media Academy. Profi Tipp Színkezelés Print Media Academy Profi Tipp Színkezelés Előszó Margull Jürgen cégvezető Kedves Olvasóink! A minőségi nyomtatott termékek legföbb jellemzői a nemes felületen megcsillanó ragyogó, valósághű színek. A

Részletesebben

BL sorozat LCD monitor Felhasználói kézikönyv

BL sorozat LCD monitor Felhasználói kézikönyv BL sorozat LCD monitor Felhasználói kézikönyv Szerzői jog Copyright 2014 by BenQ Corporation. Minden jog fenntartva. A BenQ Corporation előzetes írásos engedélye nélkül jelen kiadvány egyetlen része sem

Részletesebben

BL2411PT LCD monitor Felhasználói kézikönyv

BL2411PT LCD monitor Felhasználói kézikönyv BL2411PT LCD monitor Felhasználói kézikönyv Szerzői jog Copyright 2013 by BenQ Corporation. Minden jog fenntartva. A BenQ Corporation előzetes írásos engedélye nélkül jelen kiadvány egyetlen része sem

Részletesebben

Smart Pix DEVICE READER. Kézikönyv

Smart Pix DEVICE READER. Kézikönyv Smart Pix DEVICE READER Kézikönyv Accu-Chek Smart Pix Kézikönyv 2010. márciusi kiadás Roche Diagnostics GmbH 2010 Minden jog fenntartva. Az ACCU-CHEK, ACCU-CHEK AVIVA, ACCU-CHEK AVIVA COMBO, ACCU-CHEK

Részletesebben

A távvezérlő áttekintése...(3) A tv-készülék gombjainak és kijelzéseinek áttekintése...(10)

A távvezérlő áttekintése...(3) A tv-készülék gombjainak és kijelzéseinek áttekintése...(10) Tartalomjegyzék A távvezérlő és a tv-készülék gombjai/kijelzései A távvezérlő áttekintése...(3) A tv-készülék gombjainak és kijelzéseinek áttekintése...(10) Tv-nézés Tv-nézés...(15) A digitális elektronikus

Részletesebben

GW sorozat LCD monitor Felhasználói kézikönyv

GW sorozat LCD monitor Felhasználói kézikönyv GW sorozat LCD monitor Felhasználói kézikönyv Szerzői jog Copyright 2013 by BenQ Corporation. Minden jog fenntartva. A BenQ Corporation előzetes írásos engedélye nélkül jelen kiadvány egyetlen része sem

Részletesebben

SZOFTVER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

SZOFTVER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZOFTVER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DCP-felhasználók számára; ez a dokumentáció mind MFC, mind DCP típusokhoz készült. Ahol a használati útmutatóban MFC szerepel, az a DCP -re és az MFC -re is vonatkozik. Nem

Részletesebben

HOROMETER HASZNÁLATI ÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Korszerű Óra Mérő Technológia. Verziószám: 1.43

HOROMETER HASZNÁLATI ÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Korszerű Óra Mérő Technológia. Verziószám: 1.43 Korszerű Óra Mérő Technológia Verziószám: 1.43 HASZNÁLATI ÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK A Horometer 3 A Horometer kezelése 4 A főmenü 4 A gombok használata beállít menüben 5 A beállít menü paraméterei

Részletesebben

XL sorozat Felhasználói kézikönyv

XL sorozat Felhasználói kézikönyv XL sorozat Felhasználói kézikönyv Szerzői jog Copyright 2015 by BenQ Corporation. Minden jog fenntartva. A BenQ Corporation előzetes írásos engedélye nélkül jelen kiadvány egyetlen része sem sokszorosítható,

Részletesebben

Hibaelhárítás. Digitális egyaknás tükörreflexes fényképezőgép Felhasználói segédlet/ 2-689-106-31 (1) Mielőtt működtetné

Hibaelhárítás. Digitális egyaknás tükörreflexes fényképezőgép Felhasználói segédlet/ 2-689-106-31 (1) Mielőtt működtetné 2-689-106-31 (1) Mielőtt működtetné A fényképezési funkciók használata Digitális egyaknás tükörreflexes fényképezőgép Felhasználói segédlet/ Hibaelhárítás 100 DSLR-A100 A megtekintés funkciók használata

Részletesebben

Printer Administration Utility 4.2 Felhasználói útmutató

Printer Administration Utility 4.2 Felhasználói útmutató Verzió 2.4 Printer Administration Utility 4.2 Felhasználói útmutató Copyright Copyright 2006-2008 SHARP Corporation. All rights reserved. A jelen dokumentum írásos engedély nélküli reprodukciója, adaptációja

Részletesebben

SZOFTVER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

SZOFTVER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZOFTVER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A32R-9563-00G Védjegyek A KONICA MINOLTA és a KONICA MINOLTA logo a KONICA MINOLTA HOLDINGS, INC. védjegye ill. bejegyzett védjegye. A bizhub és a PageScope a KONICA MINOLTA

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv FlexScan EV2316W EV2336W EV2416W EV2436W Színes LCD monitor Fontos Kérjük, olvassa el INSTRUKCIÓINKAT, jelen felhasználói kézikönyvünket és a beállítási útmutatót (külön kiadvány)

Részletesebben

Használati útmutató. Színes LCD monitor. Fontos

Használati útmutató. Színes LCD monitor. Fontos Használati útmutató Színes LCD monitor Fontos Kérjük, figyelmesen olvassa el a jelen használati útmutatót és a külön telepítési kézikönyvet, hogy megismerje a biztonságos és hatékony használat módját.

Részletesebben

MH740 Digitális projektor Felhasználói kézikönyv

MH740 Digitális projektor Felhasználói kézikönyv MH740 Digitális projektor Felhasználói kézikönyv Tartalom Fontos biztonsági tudnivalók... 3 Bevezetés... 7 A projektor jellemzői... 7 Csomag tartalma... 8 A kivetítő külső nézete... 9 Kezelőszervek és

Részletesebben

W1400 Digitális projektor Házimozi sorozat Felhasználói kézikönyv

W1400 Digitális projektor Házimozi sorozat Felhasználói kézikönyv W1400 Digitális projektor Házimozi sorozat Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Fontos biztonsági tudnivalók... 3 Áttekintés... 6 A csomag tartalma...6 Alaptartozékok...6 Kiegészítő tartozékok...6 A

Részletesebben

2.34. ábra 2.35. ábra

2.34. ábra 2.35. ábra 2.2. A kép A látáskor szerzett információ rendkívül összetett (alak, szín, térbeliség, mozgás). Mindezek ismeretében érdemes röviden foglalkoznunk az emberi látás biológiájával és ezen belül a színlátással,

Részletesebben

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Az alkalmazás letöltése, belépés és regisztráció:... 2 3. A kamerakezelő

Részletesebben

SZOFTVER. Használati útmutató

SZOFTVER. Használati útmutató SZOFTVER Használati útmutató Hu Megjegyzések 2008 Nik Software, Inc. Minden jog fenntartva. A Nik Software Inc. előzetes írásbeli engedélye nélkül a használati útmutató semmilyen részét nem szabad reprodukálni,

Részletesebben

SyncMaster 913BM Monitorvezérlő telepítése Programtelepítés

SyncMaster 913BM Monitorvezérlő telepítése Programtelepítés SyncMaster 913BM Monitorvezérlő telepítése Programtelepítés Jelölések Ha elmulasztja az ezzel a szimbólummal jelölt utasítások betartását, akkor az testi sérülést vagy a készülék károsodását eredményezheti.

Részletesebben

Szabadítsa fel kreativitását

Szabadítsa fel kreativitását Professzionális műszaki kialakítása révén a D300 a funkcionalitás, a teljesítmény és a megbízhatóság teljesen új szintjét kínálja. A Nikon technológiáját fejlett, új funkciókkal ötvözi, és a fényképezési

Részletesebben

GDI 163/211. Kezelési Útmutató

GDI 163/211. Kezelési Útmutató GDI 163/11 Kezelési Útmutató . Tartalomjegyzék 1 Bevezetés Copyright... 1-4 1.1 Végfelhasználói licencszerződés számítógépes programhoz... 1-5 1. A kézikönyvben alkalmazott jelölések magyarázata... 1-8

Részletesebben

LCD monitor Felhasználói kézikönyv

LCD monitor Felhasználói kézikönyv LCD monitor Felhasználói kézikönyv GL950A / GL950AM G950A / G950AM GL951A / GL951AM / G951A G955A GL2250 / GL2250M / GL2250HM / GL2250TM G2250 / G2250HM G2255A / G2255 G2251M / G2251TM GL2450 / GL2450M

Részletesebben

SH910 Digitális projektor Felhasználói kézikönyv. Üdvözöljük

SH910 Digitális projektor Felhasználói kézikönyv. Üdvözöljük SH910 Digitális projektor Felhasználói kézikönyv Üdvözöljük Tartalom Fontos biztonsági tudnivalók...3 Bevezetés...7 A kivetítő jellemzői... 7 Csomag tartalma... 8 Projektor nézete kívülről... 9 Kezelőszervek

Részletesebben

Az Útmutatóban Használt Jelölések

Az Útmutatóban Használt Jelölések Használati útmutató Az Útmutatóban Használt Jelölések Biztonsági jelölések A dokumentáció és a kivetítő grafikus szimbólumokat használ a kivetítő biztonságos használatának bemutatása érdekében. Kérjük,

Részletesebben

Információs vonal: +36 30 4974-064 - empire.nyomda@gmail.com - www.empiremedia.hu. Nyomtatási útmutató

Információs vonal: +36 30 4974-064 - empire.nyomda@gmail.com - www.empiremedia.hu. Nyomtatási útmutató Nyomtatási útmutató Hogyan készítsük elő saját nyomdatermékünket... Tartalomjegyzék Nyomtatási adatok előállítása 3 Szerkesztőprogramok áttekintése 3 Körbevágás, vágási felületek 4 Vágó és nyomtatási segédjelek

Részletesebben