Tengeri csaták A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ A TENGEREKEN

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tengeri csaták A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ A TENGEREKEN"

Átírás

1 Tengeri csaták A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ A TENGEREKEN Naval Battles - Tengeri csaták - magyar szabály oldal 1. Bevezetés A Tengeri csaták egy gyors harci kártyajáték, második világháborús haditengerészeti környezetben. 2-6 játékos játszhatja. A játékosok célja, hogy megtámadják, és elsüllyesszék az ellenfél hajóit. A játék 6 különbözõ nemzet hadihajóit és tengeralattjáróit tartalmazza: francia, német, angol, olasz, japán, amerikai. (Történelmileg azért érdekes helyzet áll elõ amikor pl. a németek - japánok - olaszok egymást csépelik, mindenki mindenki ellen... :) ) A Tengeri csaták kétféle kártyát tartalmaz: akciókártyákat és hajókártyákat. A játék kezdetekor a játékos a kiválaszt egy flottát a hajókártyák közül. Emellé a játékos akciókártyákat kap (minden körben 7db-ot), amiket a játék során kijátszhat. 2. Összetétel Minden Tengeri csaták játék tartalmaz: kártya (78 hajókártya, 102 akciókártya) - 6 dobókocka - 1 szabálykönyv Ha ezen részek bármelyike hiányzik vagy sérült, akkor elnézést kérünk a kellemetlenségért, és kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megkapja a szükséges kiegészítõ részeket. Levelét küldje az alábbi címre: Phalanx Games B.V. Attn.: Customer Service P.O. Box AA Weesp The Netherlands info@phalanxgames.nl 2.1 A kártyák A Tengeri csaták kétféle kártyát tartalmaz: - hajókártya, - akciókártya HAJÓKÁRTYA: A hajókat ellenséges hajók elleni támadások indítására használjuk. Ugyanakkor a hajók célpontjai az ellenséges támadásoknak. A "hajókártya" kifejezés, mind felszín, mind pedig tengeralattjáró kártyákat jelenti. Nemzeti zászló: Az ország, amelynek a flottájába a hajó tartozik. Egy flotta minden hajója és tengeralattjárója ugyanahhoz az országhoz kell, hogy tartozzon. Gyõzelmi pontok: A pontok száma, amit a játékos kap, ha elsüllyeszti az ellenfél hajóját. Az a játékos nyer, aki leghamarabb elér 25 pontot. Aktív/passzív: A tengeralattjáró kártyának két oldala van: - AKTÍV OLDAL: ezek támadhatnak - PASSZÍV OLDAL: nehezebb eltalálni Erõsségérték (védelmi érték): Ha a hajó ennyi sérüléspontot szenved el, akkor elsüllyed.

2 Naval Battles - Tengeri csaták - magyar szabály oldal Hajókép: Kép a hajóról. Név: A hajó neve. Hajó osztálya: Év: Az év, amikor a hajó szolgálatba állt. Fegyverek: A hajó által hordozott fegyvertípusok: ezek a fegyverek használhatók az ellenséges flották ellen indított támadásokban a megfelelõ akciókártyákkal. Egy támadás végrehajtásához a játékosnak rendelkeznie kell a fegyvertípusnak megfelelõ akciókártyával: - fõ tüzérség - másodlagos tüzérség - torpedó Különleges jelzések: Néhány hajó különleges szimbólumokkal rendelkezik, ami a támadásivagy védekezési képességeit írja le. (Ez a légvédelem képesség, ill. repülõgéphordozóknál a légicsapás képesség.) AKCIÓKÁRTYÁK: Négyféle akciókártya van: átrendezõ/újraszervezõ felkészülés támadó védekezõ Ezek a jelzések tájékoztatják a játékost a kártya jellegérõl, és egyúttal meghatározzák, hogy a játék menetében (lásd. 4.0) mikor használható fel. Például: a támadókártyák csak támadási lépésben játszhatóak ki. A játék folyamata szimbólum melletti zöld gomb jelzi, hogy a kártya típushoz tartozik, azaz melyik lépésben játszható ki. Néhány kártya több lépésben is kijátszható. A védekezõ kártyák kivételével a kártyák csak a játékos saját körében játszható ki. A védekezõ kártyák akkor játszhatók ki, amikor a többiek támadják a játékos flottáját. Felhasználás után minden akciókártyát el kell dobni, ezek a dobott pakliba kerülnek. Ha elfogy a húzópakli, akkor a dobott paklit újrakeverjük, és az lesz az új húzópakli.

3 3. A játék kezdete Naval Battles - Tengeri csaták - magyar szabály oldal Elõször minden játékos választ egyet a 6 nemzetbõl, és az ahhoz tartozó összes hajókártyát magához veszi: - Francia (kék fehér piros) - Német (keresztes zászló) - Angol (angol zászló) - Olasz (zöld fehér piros) - Japán (piros napkorong fehér alapon) - USA (csillagok és sávok) (Nem elõírás, de érdekes próbálkozás némi történelmi hûséget vinni a jatákba, azzal hogy pl. 2 fõ játéka esetén USA vs. Japán, vagy Anglia vs. Németek kombinációt használjuk. ) Miután játékosok összegyûjtötték a nemzetiségüknek megfelelõ hajókat, kiválasztanak 25 gyõzelmi pont értékben hajókártyát (hajókártya alatt a hajókat és a tengeralattjáró(ka)t is értjük). A gyõzelmi pont értéket lásd a hajókártyán. Ezek a lapok alkotják a játékosok kezdõ flottáját. A maradék hajókártyákat elhelyezzük valahol a flotta mellett, ez lesz az erõsítés pakli. Az elsõ játékost kockadobással határozzuk meg. Az kezd, aki a legnagyobbat dobja. Az elsõ játékossal kezdve, az óramutató járásának megfelelõ irányába haladva a játékosok elhelyezik a hajókártyáikat az asztalon, felállítják a kiinduló flottát. A hajókat sorokba helyezik el maguk elõtt. Minden flotta 1, 2 vagy 3 sorral rendelkezhet. Második sor csak akkor lehet, ha van elsõ sor. Harmadik sor csak akkor lehet, ha van második sor. A játékos a tengeralattjáróját sosem teheti a egyik sorba sem, mindig a flotta mellé kell elhelyeznie. Például három ember játéka:

4 Naval Battles - Tengeri csaták - magyar szabály oldal Ezután minden játékos húz 7 akciókártyát, ezek a játékosok kezében lesznek. A maradék akciókártyák a játékosok között, a húzópaklit képezik. Az elsõ játékos után a többiek az óramutató járása szerint következnek. Az elsõ játékos, aki 25 gyõzelempontnyi hajót elsüllyeszt, megnyeri a játékot. 4. A játék menete A játék a következõ lépésekbõl áll: 1. Hajók rendezése / Újraszervezés 2. Elõkészítés 3. Támadás A. Támadások kijelölése B. Védekezés C. Ki nem védett támadások hatásfelmérése 4. Dobás 5. Húzás A lépések sorrendje meghatározott. 5. Hajók rendezése / Újraszervezés Ebben a szakaszban a játékos szabadon rendezheti a hajóit különbözõ sorokba (legfeljebb 3 sorba). Ha több sort szeretne a játékos, akkor az elõtte lévõ sorban legalább egy hajónak lennie kell. A tengeralattjáró kártyáit is szabadon lehet aktívról passzív, illetve passzívról aktív oldalára fordítani. Ebben a lépésben lehet az újraszervezõ kártyákat is kijátszani (kézbõl). 6. Elõkészítés Amikor a játékos kijátszik egy "elõkészítés" kártyát a kezébõl, meghatározza, melyik hajója vagy aktív tengeralattjárója "játszhatja ki" a lapot. Bármelyik hajó vagy aktív tengeralattjáró felhasználható az "Elõkészítés kártya" kijátszására. Az a hajó vagy tengeralattjáró már nem játszhat ki több Elõkészítés kártyát abban a körben. Az Elõkészítés kártyákat a játékos flottája elé kell helyezni. Ezek játékban maradnak addig, amíg a játékosnak ismét nem kezdõdik köre. A játékos következõ körének kezdeténél ezek a lapok a dobott pakliba kerülnek. A játékos minden többi játékos körében egyszer használhatja ezeket a kártyákat. (Pl. 3 játékos esetén használhatja egyszer az egyik játékos köre alatt, majd egyszer a másik játékos köre alatt is.) 7. Támadás Ebben a szakaszban a játékos kijátssza a támadó kártyáit a kezébõl, és légi támadást kezdeményezhet a repülõgép anyahajójáról. Három lépésbõl áll a támadás: 1. Minden támadást meghatározunk. 2. A megtámadott játékos védekezik a kezében tartott, illetve az elõkészítési fázisban lerakott

5 Naval Battles - Tengeri csaták - magyar szabály oldal kártyáival. 3. Minden ki nem védett támadás kifejti hatását. 8. Kártyák eldobása A játékos a támadások lejátszása után eldobja az összes kártyát a kezébõl is. A dobott pakli az asztal közepén van, lappal felfelé. 9. Új kártyák húzása. A játékos 7 új kártyát húz a húzópakliból. Ha a húzópakli már üres, akkor a dobott paklit kell megkeverni és az lesz az új húzópakli. 10. A harc menete 10.1 Támadások meghatározása A játékos a kezében lévõ összes támadó kártyáját kijátszhatja. Minden támadókártyájánál meghatározza, hogy melyik hajó fegyverzetével játssza ki. Egy körben csak egyszer lehet egy fegyverzetet felhasználni. A támadókártya kijátszásához az adott hajónak kell, hogy legyen olyan fegyverzete, amely szerepel a támadókártyán. Például: A 14", 15", 16", 18" fõ sortûz kártyák csak a 14", 15", 16", 18" fõ tüzérséggel támadhatnak. (Megjegyzés: 14""=14 inch átmérõjû fegyvercsõ.) A támadókártyák meghatározott sorból tudnak támadni megadott sorban lévõ hajóval szemben. (Célszerû a támadókártyákat elõször azokra a saját hajóinkra helyezni, amelyek támadni fognak, és miután lepakoltuk az összes támadókártyát, melyet használni tudunk, akkor helyezzük át azokat a támadható célpontokra. Így véletlenül sem tudunk 1 hajóval 2x támadni. Egy hajó akkor is csak egyszer támadhat, több fegyverzet van rajtva. )

6 Van néhány különleges támadókártya, amelynek egynél több fegyverzetre van szüksége ahhoz, hogy kijátszható legyen. Példa: Ahhoz, hogy a játékos ezt a kártyát kijátszhassa, használnia kell egy 4" és egy 5" fegyvert két különbözõ elsõ sorban lévõ hajóról. A játékos a támadókártyáját a célpont mellé helyezi Védekezés Az ellenségnek lehetõsége van a védekezésre. Ezt megteheti az elõkészítõ szakaszban lehelyezett Elõkészítõ kártyák használatával, kijátszhat védekezõ kártyákat kézbõl vagy adott helyzetben kockadobás is elõfordulhat. Néhány hajónak légvédelmi ágyúk szimbóluma van, ami azt jelenti, hogy akár földi, akár repülõgép anyahajóról légi támadás indul ellene, akkor ki kell venni a légvédelmi ágyúk szintjét a támadásdobásból. Például: Ha egy légicsapás 4 vagy magasabb dobás esetén lenne sikeres, akkor a "-1 légvédelmi ágyúk" szimbólummal rendelkezõ hajók esetén 5 (vagy több) eredményû dobásra van szükség a sikeres támadáshoz. Több játékos esetén a védekezõ játékosok védelmüket az órajárással megegyezõ irányban haladó sorrendben határozzák meg, és játsszák ki. Az elõkészítési fázisban kijátszott kártyák a játékos következõ saját köréig érvényben vannak. A kézbõl kijátszott védekezõ kártyákat el kell dobni miután hatásuk érvénybe lépett. (Ebbõl látszik, hogy a védekezõ kártyák nagy részét 2 játékos esetén nem érdemes lerakni az elõkészítési fázisban, mivel ezzel a lépéssel felfedjük azokat, viszont több játékos esetén már meggondolandó, mert így viszont ugyanaz a kártya több körön át hatásban marad. ) 10.3 Támadások feloldása Az összes olyan támadás, ami ellen nem tud a megtámadott védekezni, csapást mér a célpontra. Pár támadásnak, mint pl. a légi támadásnak vagy a torpedónak szüksége van sikeres kockadobásra a találathoz. Ezt a támadó ebben a szakaszban dobja ki kockával. Amennyiben a támadónak nem okoz elég sérüléspontot ahhoz, hogy elsüllyessze az ellenség hajóját, akkor a támadáskártya a célpont alá kerül fejjel felfelé fordítva, így láthatóvá válik, hogy mekkora a sérülése. Minden támadás egyidejûleg fejti ki hatását, a támadások feloldási sorrendjétõl függetlenül Hajósüllyesztés Naval Battles - Tengeri csaták - magyar szabály oldal Egy hadihajó akkor süllyed el, ha annyi sérüléspontot (vagy annál többet) kap, mint a saját védelmi értéke. Például: A Bismarck hajó akkor süllyed el, ha 11 sérülési pont gyûlik össze. Ha egy játékos elsüllyeszt egy hajót, akkor magához veszi és lappal felfelé fordítva egy pakliba gyûjti, amelyet az erõsítés paklija mellett helyezhet el. Nem kell figyelembe venni az összes többi támadást, ami ez elsüllyesztett hajót éri. A játékosok bármikor megnézhetik bármelyik másik játékos elsüllyesztett hajó pakliját. Miután minden támadás kifejtette hatását, és lett olyan sorunk, amelyben nem maradt hajó, akkor a mögötte levõ sort mozgassuk elõre, hogy betöltsük az ûrt. Így pl. a harmadik sorból második lesz, ha a második sor össze hajójat kilõtték. Egy harci körben a hajók végig abban a sorban levõnek számítanak, amelyben a támadások megkezdesékor voltak. (Pl. ha az ellenfél kilövi a második sorban levõ utolsó hajónkat, emiatt nem fog módosulni a harmadik sorban elhelyezett légicsapás kocka értéke, mivel a támadások egy idõben zajlanak le.)

7 11. Az akciókártyák leírása Naval Battles - Tengeri csaták - magyar szabály oldal 11.1 Fõ sortûz (Main Salvo) Ez a lap a támadási szakaszban játszható ki. Két fajtája van: 1. 11", 12" vagy 13"-as fõtüzérséggel rendelkezõ hajóval, 2. 14", 15, 16" vagy 18"-as fõtüzérséggel rendelkezõ hajóval játszható ki. A tüzelõ hajónak az elsõ vagy a második sorban kell állnia, a megtámadott hajó pedig az ellenséges flotta elsõ vagy második sorában állhat. A piros és a zöld hajójelek ezt mutatják is az akció kártyán, bármelyik zöld hajósor támadhat a játékos flottájából (alsó csoport) bármelyik zöld hajósorra az ellenfél flottájában (felsõ csoport). A sebzés értéke a kártyán megtalálható (a narancs-vöröses robbanás jelben, eléggé szembetûnõ módon) Másodlagos sortûz (Secondary Salvo) Ez a lap a támadási szakaszban játszható ki. Négy fajtája van: 1. 4", 5"-es másodlagos tüzérséggel rendelkezõ hajóval játszható ki. 2. 6", 8"-es másodlagos tüzérséggel rendelkezõ hajóval játszható ki. 3. 2db 4", 5"-es másodlagos tüzérséggel rendelkezõ hajóval játszható ki. 4. 2db 6", 8"-es másodlagos tüzérséggel rendelkezõ hajóval játszható ki. A fõ sortûz és a másodlagos sortûz abban különbözik csak egymástól, hogy míg a fõ sortûz esetében az elsõ két sorból lehet támadni az ellenfél elsõ két sorába, addig ez utóbbinál csak az elsõ sorból az ellenfél elsõ sorába. A sebzés értéke a kártyán megtalálható Torpedó (Torpedo Spread) Ez a lap a támadási szakaszban játszható ki. Szükség van torpedó fegyverre is, ezek némelyik hajókártyán, illetve a tengeralattjáró kártyákon találhatóak. Ha felszíni hajóról indítunk torpedót, annak az elsõ sorban kell lennie, és megtámadhatja az ellenfél összes elsõ sorban lévõ hajóját. Ha tengeralattjáróról indítunk torpedót, akkor aktívnak kell lennie. Csak ellenséges tengeralattjárót nem támadhat, de egyébként bármelyik ellenséges hajót, bármelyik sorban. (Van két kép egy-egy kártyáról: az egyik balra feljebb, a másik jobbra lejjebb.) Az ellenség védekezésének értékelése után, ha marad kivédetlen torpedó támadás, akkor vizsgáljuk meg, talált-e a torpedó! Dobjunk egy kockával, és annak értékéhez adjuk hozzá a támadó hajó vagy tengeralattjáró kártyáján szereplõ torpedó vezérlõ számot. Ez a szám a hajókártyán a torpedó ábra mellett szerepel. A tengeralattjárók torpedó vezerlõ száma általában nagyobb mint a hajóké. Ha az eredmény nagyobb vagy egyenlõ mint 5, akkor a támadás sikeres, es a torpedó kártyán látható serülést elszenvedi a célpont. (Példa. A német flottában található XXI tengeralattjáró kilõ egy 6-os sebzesû torpedót az USA Enterprise anyahajóra. Az XXI tengeralattjáró torpedó vezerlõ száma +3. Az USA játékosnak nincs sem Kitérõ manõver, sem Kísérõhajó védekezõ kátyája, így a torpedó támadást nem tudja hatástalanítani. A német flottát irányító játékos így dobhat, talált-e végül a torpedó. A dobás eredménye 2, ehhez hozzáadjuk a torpedó vezérlõ számot, ami 3, az eredmény 5. A torpedó kártyán latható, hogy ez pont elegendõ a sikeres találathoz. A sebzés 6, az Enterprise elsüllyed, van öröm, mert az idegesítõ légitámadások amelyeket minden körben indítottak róla, véget értek.)

8 11.4 Mélységi töltet (Depth Charges) A lap a támadási szakaszban játszható ki. Ahhoz, hogy ezzel a kártyával támadni lehessen, a támadó hajójának ez elsõ sorban kell állnia, és rendelkeznie kell torpedó fegyverzettel. Csak az ellenfél tengeralattjárója támadható. Egy mélységi töltet kártya a megjelölt számú sérüléspontot okozza az ellenséges tengeralattjáróban Földi bázisról indított légicsapás (Land-based Air Raids) A lap a támadási szakaszban játszható ki.többféle légicsapás van, amelyet ellenséges hajók és tengeralattjárók támadására használhatunk. Van amelyikkel 2 vagy 3 támadást is indíthatunk. Az indítható támadások számát a kártyán található x1, x2, x3 jelzés mutatja meg. A támadó kiválasztja a hajókártyá(ka)t, ami(ke)t támadni szeretne. A célbavett hajó sora határozza meg azt a számot, amennyit dobni kell. (A légicsapás kártyán láthatjuk, hogy melyik sort mekkora dobással találjuk el. Minél több támadás indítható egy légicsapás kártyával, annál nagyobb célszámokkal tudja csak eltalálni a sorokat.) A játékos elhelyezi a kockát a "célhajókon", jelölésnek. A kockát úgy kell elhelyezni, hogy a felsõ lapja mutassa, hányast kell dobnia a játékosnak a sikerért. Például, ha egy támadás ötös dobásra lesz sikeres, akkor helyezzük a kockát az ötös felével felfelé a célbavett hajón. Ha a támadó ugyanannyit vagy többet dob, mint a célponton levõ kocka, akkor elsüllyeszti, s így az a támadó trófeái közé kerül. Többszörös támadási lehetõség esetén a támadó akár ugyanazt a célpontot is támadhatja többször, de a hajók és tengeralattjárók tetszõleges kombinációját is bejelölheti. (Ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes hajóknak van légvédelem képessége, ami módosítja a találati esélyt, illetve arról sem, hogy a repülõgép anyahajók légvédelem képességével 1 kiválasztott légicsapást akár teljesen kivédhetünk.) 11.6 Közel csapott be (Near Miss) (Ábra: áthúzott nagyméretû lövegtorony) A lap az elõkészítõ- vagy a védekezõ szakaszban játszható ki. Ha az elõkészítõ szakaszban használja fel a játékos, akkor a játékos minden egyes támadó forduló alatt egyszer felhasználhatja, hogy megállítsa bármely fõsortûz kártyát, ami a flottáját célozza. Ha a védekezõ szakaszban használjuk fel, akkor a kézben lévõ kártyák közül tesszük le, s megállítjuk vele a kiválasztott fõ sortûz támadást. Egy kártyával egy támadást lehet megállítani Páncélzat (Armor Plating) (Ábra: áthúzott kisebb lövegtorony.) A lap az elõkészítõ- vagy a védekezõ szakaszban játszható meg. Gyakorlatilag ez ugyanolyan, mint a közeli találat kártya, kivétel, hogy a másodlagos sortüzet lehet vele védeni Kísérõhajó (Escort Ship) Naval Battles - Tengeri csaták - magyar szabály oldal A lap az elõkészítõ- vagy a védekezõ szakaszban játszható ki. Ha az elõkészítõ szakaszban használja fel a játékos, akkor úgy tud vele védekezni, hogy átirányíthatja egyszer az õt ért támadást az ugyanabban a sorban lévõ hajója bármelyikére. Felhasználhatja a kártya ezen képességét minden ellenséges játékos körében egyszer, majd a kártyát el kell dobni mikor ismét a saját köre következik. Lehet azonban a védekezõ szakaszban is használni. Ha támadás éri a hajót, ak-

9 kor a támadást át lehet irányítani egy másik hajóra, ami ugyanabban a sorban áll. Tengeralattjárók védelmre a kártya nem használható, és a támadást sem lehet tengeralattjáróra átirányítani (mivel az nem áll egyik sorban sem). (Milyen esetben jó ez a kártya? Pl. ha van Kis célpont kártyánk, de a célbavett hajó védelmi értéke nagyobb mint 4, akkor átirányíthatjuk a támadást egy 4 vagy kisebb védelmi értékû hajóra ugyanabban a sorban, és aztán a Kis célpont kártyával megszüntethetjük. Vagy, ha kis védelmi értékû hajónk elsüllyedne a támadástól, de van mellette valami masszivabb hajó, akkor ideiglenesen megmenthetjük a kisebbik hajót, ha a sebzõdést átirányítjuk az erõsebbre. Akkor már csak reménykednünk kell, hogy fogunk húzni Visszavonulás kártyát, amelynek felhasználásakor azonnal levehetünk 3 sérülést a flotta hajóiról.) 11.9 "Kis célpont" (Small target) Naval Battles - Tengeri csaták - magyar szabály oldal A lap csak a védekezõ szakaszban játszható ki. Bármilyen támadást meg lehet vele állítani, amely olyan hajóra irányul, aminek védelmi értéke 4 vagy kisebb, és még nincsen megsérülve Kitérõ manõver (Evasive Action) A lap csak a védekezõ szakaszban játszható ki. Egy, bármilyen támadást kivéd Visszavonulás (Retreat) A lap az újraszervezés szakaszban játszható ki. A flotta elé helyezzük, ezzel a flotta visszavonul. Három sérülést jelzõ kártyát azonnal kidobhatunk a hajóink alól. A támadási szakaszt ki kell hagynunk a körben. Amíg ez a kártya a játékban van, addig nem érheti támadás a flottát (hacsak ki nem dobatják velünk a Váratlan támadás kártya kijátszásával). A kártya a kijátszó játékos következõ körének kezdetéig marad játékban Utánpótlás (Reinforcements) A lap az újraszervezés szakaszban játszható ki. A játékos a fel nem használt hajókártyákból, az erõsítés pakliból a flottájához adhat a kártyán látható gyõzelmi pont értékben hajókat. Több utánpótlás kártyát is ki lehet használni egyszerre, a pontok ilyenkor összeadódnak. A fel nem használt pontok elvesznek. Példa: egy 3 pontot érõ utánpótlás kártya esetán, ha a kiválasztott hajó csak 2 gyõzelmi pont értékû, akkor a maradék 1 pont elveszett. A játékos a lap kijátszása után, az új hajók lehelyezésekor újjászervezheti a flottáját: átszervezheti a sorokat, a tengeralattjárók aktív/passzív oldalát válthatja Váratlan támadás (Surprise attack) Ez a lap a támadási szakaszban játszható ki. Akire kijátszák ezt a lapot, annak el kell dobnia az összes elõkészületi és újraszervezési szakaszban lehetelyezett kártyáit. (Így pl. a visszavonulás kártya is eldobandó.) Tervezés (Planning) Ez a lap az elõkészületi szakaszban játszható ki. A tervezés kártyát a játékos a flottája elé helyezi. Hatása, hogy 1-et hozzáadhatunk egy kiválasztott dobáshoz amikor a saját körünk van. Ezenkívül hozzáadhatunk 1-et az egy-egy dobásához minden más játékos köre alatt. A játékosnak még mielõtt

10 Naval Battles - Tengeri csaták - magyar szabály oldal dob, nyilatkoznia kell a tervezés használatáról. (Azaz ki kell jelentenie, hogy ebben a körben ez az a dobás, amire a tervezés kártya által nyújtott +1 bónuszt elhasználja.) A tervezés kártya a játékos következõ körének kezdetkor kerül eldobásra. Több tervezés kártyát is ki lehet játszani egy körben, ekkor a játékos felhasználhatja a lapok által nyújtott bónuszt több dobásra elosztva, vagy akár egyesítve is, egyetlen dobás támogatására Légicsapás A játékosok légitámadásokat indíthatnak az anyahajóikról (anyahajók beépített képessége, nem kell hozzá külön kártya) és szárazföldi bázisról ( Földi bázisról indított légicsapás kártya). Ezek a támadások elsüllyeszthetik az ellenséges flotta hajóit. A légvédelemmel védekezhetünk a légitámadások ellen Anyahajóról indított támadások és légivédelem A játékos anyahajói légi támadásokat indíthatnak, illetve légvédelmet biztosíthatnak a flottája számára az ellenséges támadások ellen. Háromféle repülõgép anyahajó van: - repülõgép anyahajó - könnyû repülõgép anyahajó - kísérõ repülõgép hordozó 12.2 Légitámadások Flottánk minden egyes anyahajója indíthat egy légitámadást a támadási szakaszban (Ha légitámadást indítunk egy anyahajóról, akkor, ha van más fegyverzete is, azt már nem használhatjuk. Egy hajó mindenképpen csak egy támadást indíthat.). Az anyahajóról indított légitámadásokhoz nincsen szükség kártyára; ez a hajó egy beépített funkciója. Egy ellenséges hajó elleni sikeres légitámadás esélye az anyahajó és a légitámadás kártyán az ellenséges flottai sorai szerint van feltüntetve. A játékos kiválasztja a hajót, amit támad és megjelöli egy dobókockával. (A tetejére helyezi a dobókockát). Ha egy támadás 7 vagy annál nagyobb dobásra sikeres, akkor használjon két kockát, hogy jelölje a szükséges dobás nagyságát. (Mindig 1 kockával dobunk, 7 vagy nagyobb dobás tervezés kártyák segítségével lehetséges.) Példa: Ha egy támadás 6+ (6 vagy annál nagyobb) dobás esetén sikeres, akkor a kockát a '6'- os felével felfelé kell lerakni az ellenséges hajóra. (Ez azért célszerû, mert lehet hogy egész sok légitámadást tudunk indítani, pl. az amerikai flottával vagyunk, a flottában van 2 anyahajó, és kihúzunk egy 2x -es és egy 3x -os légitámadás kártyát, akkor az anyahajókat beleszámítva már 7 légicsapást indíthatunk, és az égboltot elsötétítik a repülõgépek... Ekkor nagyon praktikus, ha elõre kiszámoljuk és lerakjuk a célpont hajókra a kockákat jelölõnek. Ha több légicsapást is mérünk egy hajóra, és már az elsõ sikeres, akkor a többit nem kell kidobnunk, és azok elvesznek, hiszen valamennyi támadás egy idõben játszódik.) Ha a dobás egyenlõ vagy nagyobb, mint a kártyán jelölt érték, az ellenséges hajó azonnal elsüllyed és a támadó játékoshoz kerül.

11 12.3 Légvédelem Naval Battles - Tengeri csaták - magyar szabály oldal Az anyahajók alkalmasak mind a földi bázisú, mind pedig az anyahajóról indított légicsapások kivédésére. A játékos bejelenti a légvédelem használatát a védelmi lépés alatt. Minden egyes légvédelmi szimbólum után megkísérelhetjük egy légitámadás elhárítását minden más játékos köre alatt. Dobás elõtt bejelentjük, hogy melyik légitámadást kívánjuk megállítani. A légicsapás kivédéséhez az anyahajó kártya jobb oldalán jelölt légvédelmi értéket, vagy annál többet kell dobnunk. Ha a játékosnak több mint egy légvédelem dobása van, akkor megpróbálhat több különbözõ légitámadást elhárítani, vagy ugyanazt a légitámadást többször. A játékos láthatja a légvédelem dobás eredményét, mielõtt bejelenti, hogy a következõ dobással melyik légitámadást akarja kivédeni Tengeralattjárók Ezeknek a kártyáknak két oldaluk van: aktív és passzív. A játékos az újraszervezési fázisban dönti el, hogy az adott körben az aktív, vagy a passzív felével felfelé fordítja a lapot. Ahhoz, hogy egy tengeralattjáróról támadást indíthassunk, aktív állapotban kell lennie. Ha tengeralattjárónk nem vesz részt a harcban (mert nem pl. nem húztunk torpedó kártyát), akkor ajánlatos a passzív felével felfelé fordítani, hogy javítsunk a védelmén. A passzív tengeralattjáró ugyanis rendelkezik a "csendes mozgás" képességgel. Minden alkalommal, amikor egy passzív tengeralattjárót támadnak meg, a tulajdonosa a "csendes mozgás" képessége ellen dob a védekezési fázisban. Ha a csendes mozgás értéket vagy annál nagyobbat dob, akkor a támadást megállítja. 14. A játék gyõztese Aki a hamarabb összegyûjt 25 (vagy több) pontot az elsüllyesztett ellenséges hajókból és tengeralattjárókból, az azonnal megnyeri a csatát. (De nem háborút! :) Amúgy az esetek szignifikáns többségében a nyertes azonos azzal a játékossal, aki kezd. Írja meg, aki mást tapasztal!) 15. Példa egy játékos lehetséges fordulójára Alan, Dan és Michael csatáznak. Alané a német, Dané az olasz, Michaelé pedig a japán flotta. Michael kezdi az elsõ fordulót. - Az elsõ sorba 2 hajót tesz: Mikuma és Kashii.

12 Naval Battles - Tengeri csaták - magyar szabály oldal - A második sorban szintén 2 hajó áll: Yamato és Kagero. - A harmadik sorba 1 hajó és egy passzív tengeralattjáró kerül: Shoho és I cselekvõkártya van a kezében: - 5" másodlagos sortûz (1 pont) - 12" fõ sortûz (2 pont) - 18" fõ sortûz (4 pont) - Torpedó (4 pont) - Földi bázisú légitámadás (x2) - Közeli találat - Utánpótlás (3 pont) Michael elõször újraszervezi a flottáját: Kagero a második sorból az elsõ sorba kerül, és az I-174 tengeralattjáróját aktívvá teszi, azaz támadó lesz belõle. Él az utánpótlás lehetõségével is: Shimakaze kártyáját a második csatasorba "küldi". Ennek az értéke 2 gyõzelmi pont, az utánpótlás kártyája 3 pontos, így az utolsó pontot elveszíti. Ezután az utánpótlás kártyáját eldobja. Michael aztán az elõkészítõ szakaszba kerül. Bejelenti, hogy a Shimikaze hajón keresztül kijátsza a közel csapott be kártyát. Ezt a lapot flottája elé teszi (ábrával felfelé fordítva). Michael következõ köréig ez a kártya minden más játékos körében használható egyszer, egy fõ sortûz támadás kivédésére. Ezután következik Michael támadó lépése. Elhelyezi a támadókártyáit azokon a hajókon, amelyek támadni fognak azokkal, így mindenki láthatja, hogy a felhasználandó támadókártyákhoz megvan a megfelelõ fegyverzete. Az 5"-es másodlagos sortüzet a Kagerora teszi. 12"-es fõ sortûz kártyáját Mikumára rakja. A 18"-es fõ sortûz Yamatora kerül. A torpedót az I-174 lövi ki. A földi bázisú légitámadást is beveti. Michael megjelöli a célpontokat. Az 5"-es másodlagos sortûzzel a Dan elsõ sorában lévõ Capitani Romani nevû hajóját lövi. A 12"-es fõ sortûzzelalan elsõ csatasorában lévõ Schnellboatot, a 18"-es fõ sortûzzel Alan második sorbeli Bismarckját, a torpedó pedig Dan harmadik sorában lévõ Littorioját támadja. Ezután támad a két, földi bázisú légitámadással: a 3-as kockával Dan elsõ sorbeli Aliseoját, 5-össel pedig Alan Bismarckját jelöli meg. Bismarck a második sorban áll, és egy átlagos esetben 4-es dobással is el lehetne süllyeszteni, de van egy -1-es jelzésû légvédelmi bónusza, így legalább 5-ös dobásra van szükség, ha meg el akarják süllyeszteni. Michael Shoho anyahajója is indít egy légitámadást, Alan T13-masát támadja a második sorban. Ehhez 6-os dobásra van szüksége, tehát a dobókockát a 6-os felével felfelé helyezi a lapra. Alannak és Dannek ezután lehetõsége van a védekezésre. Alan a páncélzat kártyát veti be az 5"-es másodlagos sortûz ellen. Ezzel mindkét kártya a dobott pakliba kerül. Dan nem tudja semmilyen lappal megállítani a torpedót. Alan védekezik a légi támadás ellen a Graf Zepplin légvédelme segítségével. Ha a dobókockával 5-öt vagy annál magasabbat dob (a Graf Zeppelin légvédelmi értéke), akkor megvédte, de sajnos csak 3-at dobott, így nem tudta hárítani a légitámadást (még nem biztos hogy elsüllyed a hajó, hiszen Michaelnek a légitámadás sikerességét is ki kell dobni). Ezután a kitérõ manõver lapot használja fel a légitámadás elhárítására, és leveszi a légitámadást jelölõ kockát. A Bicmarckról a 18"-es tüzérségi támadást a kisérõ hajó kártyával a T13-ra irányítja, majd a "kis célpont" kártyával eldobatja ezt a lapot a T13-ról. Alan Schnellboatját viszont sikerül elsüllyeszteni a 12"-es tüzérségi támadással. Michael ezt a hajókártyát az elsüllyesztett hajók paklijába teszi, a 12"-es támadókártya pedig a dobott pakliba kerül. Michael kidobja, hogy a torpedótámadás sikeres-e Dan Littoriója ellen. 5, vagy nagyobb dobás lenne elegendõ, de a dobott számhoz 3-at hozzáadhat, ez az I-173 torpedó vezerlõ bónusza. Michael 4-et dob, + 3 a torpedó vezérlõ bónusz, így a torpedója talál. A Littorio ettõl még nem süllyed el, így a torpedó kártya alá kerül, jelölni, hogy már van 4 sérülés pontja. Michael aztán kidobja hogy a légitámadások sikeresek-e. Elsõször az Aliseo ellen dob, itt 3-at vagy magasabbat kellene dobnia, és 5-öt dob, a támadás így sikeres. Az Aliseo bekerül Michael elsüllyesztett hajók paklijába. Aztán kidobja, hogy a légitámadás elsüllyeszti-e a T13-at. 6-os dobásra lenne szükség, de csak 4-est dob, így ez a támadás nem sikerült.

13 Naval Battles - Tengeri csaták - magyar szabály oldal Ez volt Michael utolsó támadási lépése. Nem marad több lap a kezében, így nincs mit eldobnia. A húzópakliból 7 lapot vesz fel. 16. Opcionális kiegészítõ szabályok Ezek a szabályok bevezethetõk, hogy növeljük a játék változatosságát Kapcsolt játékok A szabály szerint összekapcsolunk több csatát, hogy meghatározzunk egy végsõ gyõztest. Játsszunk le minden játékot a normál szabályok szerint. Állítsuk le a játékot, ha egy játékos 25 vagy több pontnak megfelelõ ellenséges erõt süllyeszt el. Írjuk fel a játékosok pontjait és kezdjünk új játékot. Játszunk annyi kört, amíg valaki 75, vagy több pontot szerez. Az elsõ játékos, aki 75 pontnak megfelelõ ellenséges hajót és tengeralattjárót süllyeszt el, azonnal nyer. A játékosok szabadon választhatnak a flották közül az egyes játékokban Csapat játékok Ebben a játék variációban megengedett, hogy 2 vagy 3 játékos szövetségre lépjen és szintén 2 vagy 3 játékos szövetsége ellen csatázzon.(azaz 2:2 ellen, vagy 3:3 ellen, és nem 2:3 ellen, vagy 3:2 ellen.) Csapatjátékban a játékos nem indíthat támadást a szövetségesei ellen, de védelmi kártyákat játszhat ki megsegítésükre. Ha 2 személyes csapatokkal játszunk, akkor az elsõ 50 gyõzelmi pontot elérõ csapat nyer. Három fõs csapatok esetén az elsõ 75 pontot gyûjtõ csapat nyer. Köszönet: Kivitelezés: Dan Verssen Fejlesztés: Holly Verssen Produkció: MIchael Bruinsma, Ulrich Blennemann Borítóterv: W.L. Arance Hajómodell és logó: Dan Okling Számítógépes garfika: Martin Van Balkom Grafika: Dan Verssen Magyar szöveg: Mirza Diána A magyar szöveget erõsen átírta, lektorálta, és kommentálta: Zelei Péter Külön köszönet: Mark Anderson, Dirk Dirksen, Gary Doriott, Alan Emrich, Denise Guadagigno, Mike Guadagigno, Vern Hee, Tom Johnson, Bill Loftis, Paul Phillabaum, Keith Poulter, Chris Richardson, Danielle Smeltzer, Kevin Verssen, Kira Verssen, Sean Wallace

A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül.

A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül. WASABI Játékszabály A JÁTÉK CÉLJA A játékosok célja megszabadulni az összes kockájuktól. A győztes az lesz, akinek ez elsőként sikerül. A JÁTÉK ELŐKÉSZÜLETEI A játék kezdetén minden játékos kap 4 kockát,

Részletesebben

Tartozékok. A játék ötlete. Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Michael Schacht játéka. 110 Karakter kártya

Tartozékok. A játék ötlete. Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Michael Schacht játéka. 110 Karakter kártya Michael Schacht játéka Egy fenséges kártyajáték, ahol japán dinasztiák versenyeznek! Tartozékok +5 110 Karakter kártya 12 császári feladatkártya Megjegyzés! Szükség lesz papírra és tollra a pontok feljegyzéséhez.

Részletesebben

KI A SZAMÁR? Hajcibálós játék 3-12 játékos részére, 8 éves kortól

KI A SZAMÁR? Hajcibálós játék 3-12 játékos részére, 8 éves kortól KI A SZAMÁR? Hajcibálós játék 3-12 játékos részére, 8 éves kortól Tartalom 1.0 Játékötlet 2.0 Tartozékok 3.0 Előkészületek 4.0 Játékmenet 5.0 A játék vége 6.0 Példák 1.0 Játékötlet A játékosok célja, hogy

Részletesebben

Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum

Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum Canal Grande Tervező: Alan R. Moon és Aaron Weissblum kártyajáték 2 játékos részére 12 éves kortól játékidő 30-45 perc Tartalom 52 akciókártya ( A hátlappal) 30 kerületkártya (5-5 Cannaregio, Santa Croce,

Részletesebben

Reinhard Staupe remek üzletelős játéka B A S A R I. 10 éves kortól 3-4 játékos részére 20-30 perc játékidő

Reinhard Staupe remek üzletelős játéka B A S A R I. 10 éves kortól 3-4 játékos részére 20-30 perc játékidő Reinhard Staupe remek üzletelős játéka B A S A R I 10 éves kortól 3-4 játékos részére 20-30 perc játékidő Mi van a dobozban? Játéktábla 100 db drágakő 4 színben (tartalék drágakövek is vannak a dobozban,

Részletesebben

Lovagok (Knatsch) Áttekintés

Lovagok (Knatsch) Áttekintés Lovagok (Knatsch) Áttekintés A játékosok lovagi tornákon vesznek részét és várakat foglalnak el azon célból, hogy ők legyenek a legbefolyásosabb lovagok. A játékosok kockát vetnek, és azon igyekeznek,

Részletesebben

TAJ MAHAL SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ

TAJ MAHAL SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ TAJ MAHAL Cél: SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ A legtöbb pontot összegyűjteni a játék végére. Játék előkészítése: A játéktábla felépítése: A játéktábla 12 tartományra van felosztva, minden tartomány 4

Részletesebben

A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól.

A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól. A Jungle Speed -et 2 15 (vagy még több!) játékos játszhatja, hétéves kortól. A JÁTÉK CÉLJA A játékosok megpróbálnak minél gyorsabban megszabadulni a kártyáiktól. A JÁTÉK ELŐKÉSZÍTÉSE A totemet a kör közepére

Részletesebben

Bohnanza - La Isla Bohnita

Bohnanza - La Isla Bohnita Bohnanza - La Isla Bohnita Tervezte: Uwe Rosenberg Kiadja: AMIGO Spiel + Freizeit GmbH Waldstrasse 23- D5, D-63128 Dietzenbach www.amigospiele.de 2-7 játékos 12 éves kortól játékidő kb. 90 perc A La Isla

Részletesebben

18 állat-kártya (9 kutya és 9 macska) 18 akció-kártya (9 különböző típus, mindegyikből 2)

18 állat-kártya (9 kutya és 9 macska) 18 akció-kártya (9 különböző típus, mindegyikből 2) Wie Hund und Katz! Chris Baylis játéka 2-6 játékosnak 10 éves kortól Játékötlet A játékosoknak kutyákat és macskákat kell etetniük úgy, hogy élelem-kártyákat tesznek az állatok mellé. Amíg a kutyák a csontokat

Részletesebben

101.1 KIEGÉSZÍTŐ A ONE ZERO ONE JÁTÉKHOZ. Játékelemek: 10 parancskártya / 1 60 kártya / 1 irányításkártya / 2 játékos segédlet

101.1 KIEGÉSZÍTŐ A ONE ZERO ONE JÁTÉKHOZ. Játékelemek: 10 parancskártya / 1 60 kártya / 1 irányításkártya / 2 játékos segédlet 101.1 KIEGÉSZÍTŐ A ONE ZERO ONE JÁTÉKHOZ Játékosok száma: 2 Életkor: 8+ Játékidő: 10 perc Játékelemek: 10 parancskártya / 1 60 kártya / 1 irányításkártya / 2 játékos segédlet JÁTÉK A 60-AS SORRAL SAVE

Részletesebben

Hector és Achilles A trójai háború Fordította: Balázs Attila

Hector és Achilles A trójai háború Fordította: Balázs Attila Hector és Achilles A trójai háború Fordította: Balázs Attila Tartalom: 1.0 Bevezető 2.0 Összetevők 3.0 Ismerkedés a játékkal 4.0 Áttekintés 5.0 A játék menete 1.0 Bevezető A Hector és Achilles A trójai

Részletesebben

A GYORS REFLEXEK VÍZHATLAN JÁTÉKA JÁTÉKOS SZÁMÁRA - 4 ÉVES KORTÓL

A GYORS REFLEXEK VÍZHATLAN JÁTÉKA JÁTÉKOS SZÁMÁRA - 4 ÉVES KORTÓL A GYORS REFLEXEK VÍZHATLAN JÁTÉKA - 2 5 JÁTÉKOS SZÁMÁRA - 4 ÉVES KORTÓL Játékszabály Mi a Dobble Beach? Akárhová is vezessenek kalandos utazásaitok, ugorjatok fejest a népszerű családi játék új, tartós

Részletesebben

Vadak Ura Kártyajáték. Pakliteszt. Lombhullató erdők

Vadak Ura Kártyajáték. Pakliteszt. Lombhullató erdők Vadak Ura Kártyajáték Pakliteszt Lombhullató erdők Bevezető: A paklit harminc körös teszttel tesszük próbára, ami azt jelenti, hogy max. ennyi fordulón át támadjuk a virtuális ellenfelet és ő is minket.

Részletesebben

Bár minden koncert ilyen lenne...!

Bár minden koncert ilyen lenne...! Bár minden koncert ilyen lenne...! Bevezetés A Ready To Rock egy kártyajáték, ami egy rock koncerten zajlik. A játékosok, vagyis a rockerek fő célja, hogy a keverőpulttól kezdve eljussanak a színpadig.

Részletesebben

RICHARD GARFIELD ÁTTEKINTÉS A JÁTÉK CÉLJA A SZELLEM KÁRTYÁK

RICHARD GARFIELD ÁTTEKINTÉS A JÁTÉK CÉLJA A SZELLEM KÁRTYÁK 2 2 Bolyhoska Jr. 11 11 Csonti Rosszel 2-6 8+ 15perc RICHARD GARFIELD A doboz tartalma Szabályfüzet Játéktáblává kihajtható doboz 62 kártyából álló pakli (a kártyák a Szellemek ) 9 Húú! jelölő ÁTTEKINTÉS

Részletesebben

A szupergyors kártya-rally. Játékszabály

A szupergyors kártya-rally. Játékszabály A szupergyors kártya-rally Játékszabály 1000 Kilométer 2, 3, 4, vagy 6 játékos részére 10 éves kortól. A játék tartalma: 106 játékkártya 2x4 információs kártya (Játékkártyák áttekintéssel és értékeléssel.)

Részletesebben

A játék tartozékai. A játék célja. 4 segédlettábla 1 kultúraérme 104 kártya, amelyek a 3 kor és a 6 terület között oszlanak meg: III. kor. II.

A játék tartozékai. A játék célja. 4 segédlettábla 1 kultúraérme 104 kártya, amelyek a 3 kor és a 6 terület között oszlanak meg: III. kor. II. A játék tartozékai 4 segédlettábla 1 kultúraérme 104 kártya, amelyek a 3 kor és a 6 terület között oszlanak meg: Katonaság Vallás Gazdaság Tudomány Kultúra Utópia A CIVilizációs játék CIV kártyával 8 8

Részletesebben

A játékosok célja. A játék elemei. Spielablauf

A játékosok célja. A játék elemei. Spielablauf Donald X. Vaccarino játéka 2-4 játékos részére, 8 éves kortól A játék elemei 8 különböző játéktábla rész (A továbbiakban negyed) A játékosok célja Minden játékos települések ügyes megépítésével saját birodalmát

Részletesebben

Tartozékok. 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100)

Tartozékok. 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100) Tartozékok 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100) 5 nagy alattvaló (1-1 minden színben) 5 kis alattvaló (1-1 minden színben) 5 láda 5 100/200-as lapka hátlap Fontos:

Részletesebben

natúr, kék, zöld, és narancs, valamint 8 db szürke, semleges figura) kék, zöld, és narancs, valamint 10 db szürke, semleges kocka)

natúr, kék, zöld, és narancs, valamint 8 db szürke, semleges figura) kék, zöld, és narancs, valamint 10 db szürke, semleges kocka) Az 1200 esztendőben fektették le a troyes-i katedrális alapjait, de befejezésére csak 400 évvel később, számos esemény bekövetkezte után került sor A játékban négy évszázadot barangolhatsz a történelemben,

Részletesebben

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Coloretto

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Coloretto Coloretto Tervezte: Michael Schacht Kiadja: ABACUSSPIELE Verlags GmbH & Co. KG, 63303 Dreieich info@abacusspiele.de www.abacusspiele.de 3-5 játékos részére, 8 éves kortól, játékidő kb. 30 perc Összefoglaló

Részletesebben

AntE Portas. Szabálykönyv Marosvári Tamás perc

AntE Portas. Szabálykönyv Marosvári Tamás perc AntE Portas Szabálykönyv Marosvári Tamás 2 12+ 25-40 perc B Bevezetés Az Ante Portas egy kétszemélyes kártyajáték, mely Hannibál hadjáratát dolgozza fel a II. Pun háború idejéből. Az egyik játékos Hannibál

Részletesebben

S A M U R A I. by Reiner Knizia

S A M U R A I. by Reiner Knizia S A M U R A I 2-4 játékos számára 10 év felett by Reiner Knizia Tartozékok: 3 x 13 db figura - Sisak, Buddha, Rizsmező 80 db jelzőlapka 20 db mind a négy színben 4 db japán karakteres paraván Játéktábla

Részletesebben

Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól

Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól Mi a Dobble? A Dobble egy 55 lapos kártyapakli, melynek minden lapján 8 szimbólum látható. A lapokon összesen több mint 50 különbüző szimbólum

Részletesebben

e ee Tartalom A játék lényege E F H Mennyi színt látsz valójában? 12 nyílkártya 98 színkártya

e ee Tartalom A játék lényege E F H Mennyi színt látsz valójában? 12 nyílkártya 98 színkártya Mennyi színt látsz valójában? Wolfgang Warsch Játékosok: 2-5 személy Korhatár: 8 év felett Játékidő: kb. 15 perc Tartalom 12 nyílkártya 98 színkártya 3-3 piros, sárga, zöld és kék színű Előlap 10 27 22

Részletesebben

Az ötödik sugárút - Fifth Avenue by Wilko Manz 2-4 játékos számára, 12 éves kortól

Az ötödik sugárút - Fifth Avenue by Wilko Manz 2-4 játékos számára, 12 éves kortól Az ötödik sugárút - Fifth Avenue by Wilko Manz 2-4 játékos számára, 12 éves kortól A JÁTÉK CÉLJA A játékosok a lehető legtöbb győzelmi pontot próbálják elérni a magasba törő épületek, és üzletek építése

Részletesebben

A játék tartalma: 16 játékkô értékkel 8 dobókocka 6 szimbólummal (egy kukac és 1 5 értékben pöttyök) 1 játékszabály

A játék tartalma: 16 játékkô értékkel 8 dobókocka 6 szimbólummal (egy kukac és 1 5 értékben pöttyök) 1 játékszabály kukac szabaly 2005/06/16 13.57 Page 1 Egy ízletesen érdekes kockajáték 2 7 laza madárnak, akik megérezték a grillezett kukac illatát. A grillezett kukacok már nagyon keresettek. Egyrészrôl azért, mert

Részletesebben

Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól.

Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól. Egy játék 2-3 aranyra éhes játékosnak, 8 éves kortól. Arany! Arany! Semmi más, csak arany, ameddig a szem ellát. Az arany szamaraknak sok esetben hasznukat vesszük. De légy óvatos: a makacs vadállatok

Részletesebben

TÁRSASJÁTÉK JÁTÉKSZABÁLYOK

TÁRSASJÁTÉK JÁTÉKSZABÁLYOK TÁRSASJÁTÉK JÁTÉKSZABÁLYOK A cylonokat az ember teremtette. Azért készültek, hogy megkönnyítsék az életet a Tizenkét Kolónián. Ám eljött a nap, mikor a cylonok eldöntötték: megölik gazdáikat. Hosszú és

Részletesebben

Fordította: Uncleszotyi

Fordította: Uncleszotyi Fordította: Uncleszotyi Kiegészítette: Adhemar EL GRANDE 1 Összetevők Egy játéktábla 5 Grande (vezetők - nagy kockák) öt különböző színben 155 Caballero (lovagok - kis kockák) 5 színben (31 db színenként)

Részletesebben

A Császár bizalmasai Ingyenes, házilag elkészíthető taktikai társasjáték 2-4 fő részére

A Császár bizalmasai Ingyenes, házilag elkészíthető taktikai társasjáték 2-4 fő részére A játék paraméterei A Császár bizalmasai Ingyenes, házilag elkészíthető taktikai társasjáték 2-4 fő részére Típus: taktikai társasjáték (versengő) Környezet: római kor (fiktív terület) Játékosok száma:

Részletesebben

Szerzô: Wolfgang Kramer. Ki lesz az ökörkör elnöke?

Szerzô: Wolfgang Kramer. Ki lesz az ökörkör elnöke? Szerzô: Wolfgang Kramer Ki lesz az ökörkör elnöke? Játékosok száma: 2-10 fô Ajánlott: 10 éves kor felett Tartalom:104 db játékkártya, 1 db játékismertetô A JÁTÉK CÉLJA: A játékos célja az, hogy a játékos

Részletesebben

A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede

A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede 2-4 játékos részére 10 éves kortól játékidő kb. 30-45 perc Tartalom 9 árkártya az árak jelölésére (1-9 gulden) 1 Gazdag Jakab-kártya 5 áruértékjelző kártya 45 árukártya

Részletesebben

A tolvajok játéka Tervezte: Richard de Rijk

A tolvajok játéka Tervezte: Richard de Rijk H A tolvajok játéka Tervezte: Richard de Rijk A 3-6 játékos részére, 8 éves kortól Piatnik játékszám: 658501 2015 999 Games b.v., Niederlande Deutsch/Ungarisch/Tschechisch/Slowakische Ausgabe: 2016 Piatnik,

Részletesebben

Hozzávalók: A játék célja:

Hozzávalók: A játék célja: Egy étvágygerjesztő kockajáték 2-7 szerencsemadár részére. Roston sült kukacok a madarak nagy örömére. Egyfelől ezek a kukacok a szárnyasok kedvenc eledele, másfelől nézve viszont ezeket eleddig még senki

Részletesebben

Cartagena 2. - Kalózfészek

Cartagena 2. - Kalózfészek Cartagena 2. - Kalózfészek (A menekülés folytatódik) Tervezte: Leo Colovini Kiadja: Winning Moves Deutschland GmbH Luegallee 99 40545 Düsseldorf www.winning-moves.de 2-5 játékos részére, 8 éves kortól,

Részletesebben

VIDÁM CSALÁDI NE VIDD EL AZ UTOLSÓ ÜTÉST! KÁRTYAJÁTÉK 3-6 játékos részére, 8 éves kortól Szerző: Szöllősi Péter

VIDÁM CSALÁDI NE VIDD EL AZ UTOLSÓ ÜTÉST! KÁRTYAJÁTÉK 3-6 játékos részére, 8 éves kortól Szerző: Szöllősi Péter H VIDÁM CSALÁDI NE VIDD EL AZ UTOLSÓ ÜTÉST! KÁRTYAJÁTÉK 3-6 játékos részére, éves kortól Szerző: Szöllősi Péter A távoli Kínában 000 évvel ezelőtt elszabadultak a fenséges Han császár házi kedvencei: majom,

Részletesebben

Stone Age. Style is the goal kiegészítő

Stone Age. Style is the goal kiegészítő Stone Age Style is the goal kiegészítő Előkészületek 1. Tegyük az új játéktáblát az eredetire. 2. A díszeket (10 fog és 5 gyűrű) a vadászmezőre tesszük az étel korongok mellé. 3. A fát az erdőre tesszük.

Részletesebben

A két harcmodor kétféle taktikát, játékstílust jelent, és ki-ki eldöntheti, inkább melyikre támaszkodik - vagy inkább mindkettőre.

A két harcmodor kétféle taktikát, játékstílust jelent, és ki-ki eldöntheti, inkább melyikre támaszkodik - vagy inkább mindkettőre. Az 5. századi Anglia: változások, új kor kezdete. A rómaiak eltávoztak, a szászok pedig meghódították a szigetet. A kereszténység még nem erősödött meg, még küzd a kelta vallsásal. A játék ezekben a bizonytalan

Részletesebben

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál Lovagok és Városok Fejlesztési Kártya Almanach Alkimista (2db) Dobása előtt játssza ki ezt a kártyát. Állítsa be a két számkockán a kívánt értéket, dobjon a szimbólum kockával, majd folytassa körét a szabályok

Részletesebben

Tartozékok: 7 kezdı lap (mindegyik épülettípusból egy, Ezeknek piros a hátulja) 1 játéktábla 60 farmer, négy színben. 4 extra akció jelölı

Tartozékok: 7 kezdı lap (mindegyik épülettípusból egy, Ezeknek piros a hátulja) 1 játéktábla 60 farmer, négy színben. 4 extra akció jelölı http://www.gemklub.hu/ 1846-ot írunk. Egész családok keltek útnak, hátrahagyva az otthonaikat, hogy szerencsét próbáljanak a Vadnyugaton. Minden vagyonukat szekerekre rakták, majd pusztákon, sivatagokon,

Részletesebben

Lehetséges helyek: Ezen a példán nyolc olyan hely látható, ahova az emberiség lehelyezhető.

Lehetséges helyek: Ezen a példán nyolc olyan hely látható, ahova az emberiség lehelyezhető. Röviden Az első játékos, akinek egyedül sikerül az utolsó kártyáját kijátszania egy teljes kör során, megnyeri a játékot. Amikor a játékoson a sor, meg kell próbálnia kijátszani egy kártyáját a megfelelő

Részletesebben

BOHNAPARTE. Szababság, egyenlőség, testvériség!

BOHNAPARTE. Szababság, egyenlőség, testvériség! BOHNAPARTE Szababság, egyenlőség, testvériség! Hanno Girke / Uwe Rosenberg 3-6 játékos részére, 12 éves kortól, játékidő kb. 90 perc A játék tartozékai 72 jelző, minden színből 12 6 tábor (minden színből

Részletesebben

A cél. A játék részei

A cél. A játék részei Jay Cormier & Sen-Foong Lim Tortugán a játékosok a kalózok szerepébe bújva a Karib-térség értékes kincsei után kutatnak. Céljuk, hogy minél több kinccsel megrakodva elérjenek a kalózvárosba, Tortugába!

Részletesebben

Der Goldene Kompass (Az arany iránytű) játékszabály

Der Goldene Kompass (Az arany iránytű) játékszabály Der Goldene Kompass (Az arany iránytű) játékszabály Előkészületek: - A játéktáblát tegyük az asztal közepére. - Minden játékos válasszon egy színt és vegye magához a színének megfelelő bábút, egy arany

Részletesebben

JÁTÉKSZABÁLY KEZDŐ JÁTSZMA

JÁTÉKSZABÁLY KEZDŐ JÁTSZMA Marsha J. Falco JÁTÉKSZABÁLY A játék célja hogy 3 kártyából álló SET-eket találjunk meg az asztalra lehelyezett 12 kártyából. Minden kártyának 4 tulajdonsága van, amik a következők: FORMA: ovális, hullámos,

Részletesebben

1. A Honfoglaló játék célja. 1. A Honfoglaló játék célja 2. A csapatok kialakítása 3. Kérdéskártyák

1. A Honfoglaló játék célja. 1. A Honfoglaló játék célja 2. A csapatok kialakítása 3. Kérdéskártyák Tartalom 1. A Honfoglaló játék célja 2. A csapatok kialakítása 3. Kérdéskártyák 3.1 Tudnivalók a kérdéskártyákról 3.2 Feleletválasztós kérdéskártyák 3.3 Tippelős kérdéskártyák 4. A játék menete - Hosszú

Részletesebben

Tervező: Thomas Lewandowicz. Grafika: Ewa Kotowska BEVEZETŐ ÉS A JÁTÉK CÉLJA

Tervező: Thomas Lewandowicz. Grafika: Ewa Kotowska BEVEZETŐ ÉS A JÁTÉK CÉLJA Tervező: Thomas Lewandowicz Grafika: Ewa Kotowska BEVEZETŐ ÉS A JÁTÉK CÉLJA A királyság elvette ezt a tengerparti területet és átadta az új báróknak. A bárók hamar felfedezték, hogy ezen vidék igazi értéke

Részletesebben

A játék célja. A célod, hogy saját léghajógyárad segítségével lenyűgöző flottát építs ezekből az óriásokból, hogy megnyerd ezt az izgalmas játékot.

A játék célja. A célod, hogy saját léghajógyárad segítségével lenyűgöző flottát építs ezekből az óriásokból, hogy megnyerd ezt az izgalmas játékot. Hosszú időbe telt, míg a munka megkezdődhetett a fenséges léghajókon. De most nagy lépés történt a fejlődésben - hangárok épülnek, mérnökök segítenek, motorok készülnek. A célod, hogy saját léghajógyárad

Részletesebben

Martinique Martiniqui

Martinique Martiniqui Martinique Martiniqui A legenda Egy ősi legenda szerint nagy kalóz kincset ástak el Martiniqui szigetén. A kalózok számos kereskedő hajót süllyesztettek el, a rakományt elvettek, és a hajókat elsüllyesztették.

Részletesebben

Áruló. Játékszabály. 1998 by Adlung Spiele 71686 Remseck a. N. Tel.: 07146/44005 Fax: 07146/44006 www.adlung-spiele.de info@adlung-spiele.

Áruló. Játékszabály. 1998 by Adlung Spiele 71686 Remseck a. N. Tel.: 07146/44005 Fax: 07146/44006 www.adlung-spiele.de info@adlung-spiele. Áruló Játékszabály 1998 by Adlung Spiele 71686 Remseck a. N. Tel.: 07146/44005 Fax: 07146/44006 www.adlung-spiele.de info@adlung-spiele.de Áruló Tervező: Marcel-André Casasola Merkle kártyajáték 3-4 játékos

Részletesebben

SUMMONER WARS. A játék célja: megsemmisíteni az ellenfél Summoner kártyáját. Ha csak az egyik játékosnak marad játékban Summoner kártyája, ő nyert.

SUMMONER WARS. A játék célja: megsemmisíteni az ellenfél Summoner kártyáját. Ha csak az egyik játékosnak marad játékban Summoner kártyája, ő nyert. SUMMONER WARS A játék célja: megsemmisíteni az ellenfél Summoner kártyáját. Ha csak az egyik játékosnak marad játékban Summoner kártyája, ő nyert. Tartozékok: 1 szabálykönyv, 1 csatamező, 5 db 6 oldalú

Részletesebben

Adam Kałuża játéka Piotr Socha rajzaival J á t é k s z a b á l y

Adam Kałuża játéka Piotr Socha rajzaival J á t é k s z a b á l y Adam Kałuża játéka Piotr Socha rajzaival Játékszabály A JÁTÉK ELŐKÉSZÍTÉSE Az első játék előtt le kell választani a sablonról a zsetonokat és a játékos jelölőket. TÁRSASJÁTÉK 2 4 FŐ RÉSZÉRE JÁTÉKIDŐ KB.

Részletesebben

Az Aranyváros Die Goldene Stadt / The Golden City by Michael Schacht 3-4 játékos számára, 10 éves kortól

Az Aranyváros Die Goldene Stadt / The Golden City by Michael Schacht 3-4 játékos számára, 10 éves kortól Az Aranyváros Die Goldene Stadt / The Golden City by Michael Schacht 3-4 játékos számára, 10 éves kortól A fordítás Steve McKeogh, a játék német nyelvű szabályának angol nyelvű fordításából készült. A

Részletesebben

RAPA NUI. Tartalom. Játékötlet

RAPA NUI. Tartalom. Játékötlet RAPA NUI Tartalom 16 Kezdő kártya 50 Rapa Nui kártya: 9 Moai (Kőszobor) 9 Pap 12 Favágó 20 Vadász és Gyűjtögető (4 típus, mindegyikből 5-5 db) 4 Áttekintő kártya 100 Áldozat kártya (4 típus, mindegyikből

Részletesebben

Az alap kockajáték kellékei

Az alap kockajáték kellékei Egy játék Dirk Henn-től 2-6 játékos számára Ez a játék két játszási lehetőséget is kínál! Az Alap Kockajáték, és az Alcazaba Variáns. Az alapjáték az Alhambra családba tartozó, teljesen önálló játék, amely

Részletesebben

Játékosok száma: 2-6. Életkor: 6+. A játék időtartama: perc.

Játékosok száma: 2-6. Életkor: 6+. A játék időtartama: perc. Ki lesz az, aki a kezében tartott zöldségkártyáktól megszabadulva a leggyorsabban főz finom leves? Ehhez jó szakácsként gondolkodás nélkül tudnunk kell, mikor milyen zöldséget használtunk fel, de néha

Részletesebben

ZSÁKBAMACSKA. zsákbamacskakártya. 4 egérkártya (2, 3, 4, 6 egér) 76 egér (68 fekete egyes és 8 zöld ötös ) kezdőjátékos-jelző

ZSÁKBAMACSKA. zsákbamacskakártya. 4 egérkártya (2, 3, 4, 6 egér) 76 egér (68 fekete egyes és 8 zöld ötös ) kezdőjátékos-jelző ZSÁKBAMACSKA Zsákbamacska, szó szerint. A zsákban jó és rossz macskák is vannak. Miután minden játékos beletett egy macskát (vagy kutyát... vagy nyulat), mind blöffölni meg trükközni próbálnak. A játék

Részletesebben

figyelés és A gyors reflexek játéka - 2-8 játékos számára 6 éves k

figyelés és A gyors reflexek játéka - 2-8 játékos számára 6 éves k A megfigyelés és a gyors reflexek játéka - 2-8 játékos számára 6 éves kortól Játékszabály Mi a Dobble? A Dobble egy 55 lapos kártyapakli, melynek minden lapján 8 szimbólum látható. A lapokon összesen több

Részletesebben

Kétszemélyes szabályok

Kétszemélyes szabályok Kétszemélyes szabályok A doboz tartalma: 80 Trade Deck kártya 16 Scout kártya 10 Explorer kártya 4 Viper kártya 12db 1/5 értékű befolyás kártya 6db 10/20 értékű befolyás kártya Ez a játékszabály Áttekintés

Részletesebben

CAYLUS. A játéktábla. Tartalom. Egyszer volt, hol nem volt. A játék célja. Előkészületek. Nyersanyagok élelmiszer. posztó. arany. Épületek.

CAYLUS. A játéktábla. Tartalom. Egyszer volt, hol nem volt. A játék célja. Előkészületek. Nyersanyagok élelmiszer. posztó. arany. Épületek. CAYLUS William Attia játéka Illusztráció és grafika: Arnaud és Cyril Demaegd A játéktábla játéktábla Tartalom Nyersanyagok élelmiszer udvarnagy (fehér henger) és intéző (fehér korong) 30 egydénáros és

Részletesebben

A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL

A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL A GYORS REFLEXEK JÁTÉKA 2 5 JÁTÉKOS RÉSZÉRE 4 ÉVES KORTÓL Játékszabály Milyen játék a Dobble Kids? A Dobble Kids egy 30 lapos kártyapakli, amelynek minden lapján 6 állat látható. A lapokon összesen 30

Részletesebben

Nagy Sándor A birodalomalapító

Nagy Sándor A birodalomalapító Nagy Sándor A birodalomalapító Tervezte: Ronald Hofstätter és Dietmar Keusch Phalanx Games b.v. 2-5 játékos részére, 10 éves kortól játékidõ legalább 75 perc Fordította: Thaur 1.0 Bevezetés A játékban

Részletesebben

A JÁTÉK TARTALMA. Játékosok: 2-4 Korosztály: 8 éves kortól Játékidő: kb. 15perc

A JÁTÉK TARTALMA. Játékosok: 2-4 Korosztály: 8 éves kortól Játékidő: kb. 15perc Maureen Hiron játéka Christine Hoffmeyer illusztrációival Játékosok: 24 Korosztály: 8 éves kortól Játékidő: kb. 15perc 1 1 + 1 1 1 2+ 2+ 4 4 3+ 3+ + 1 4 4 7 710 10 A JÁTÉK TARTALMA 73 játékkártya, a sarkain

Részletesebben

Az új Taktikai játék Wolfgang Kramer &Michael Kiesling párostól. Az amulettek nyomában

Az új Taktikai játék Wolfgang Kramer &Michael Kiesling párostól. Az amulettek nyomában Az új Taktikai játék Wolfgang Kramer &Michael Kiesling párostól Az amulettek nyomában TARTALOM 1 játéktábla 5 druida Egy régi ír legenda szerint egyszer egy kelta uralkodó Chu Chulainn tíz hűséges harcost

Részletesebben

ELŐKÉSZÜLETEK JÁTÉKMENET

ELŐKÉSZÜLETEK JÁTÉKMENET ELŐKÉSZÜLETEK Először is készítsük elő a játékteret. A db dobókocka-jelző korongot (továbbiakban kockajelző) növekvő sorrendben helyezzük el egy sorban a játékos között. A pénz- és a kártya- jelző korongot

Részletesebben

Kozmikus baklövés. A játék

Kozmikus baklövés. A játék Kozmikus baklövés A Kozmikus baklövés eredetileg Amerika békés északnyugati erdejeiből származik. Két utazó találkozott ott a játékkal, és annyira megtetszett nekik, hogy elhatározták, mindenhol megosztják

Részletesebben

A játékot tervezte Wolfgang Panning; 2 4 személyre, 8 éves kortól

A játékot tervezte Wolfgang Panning; 2 4 személyre, 8 éves kortól A játékot tervezte Wolfgang Panning; 2 4 személyre, 8 éves kortól A Taj Mahal - Mughal maharadzsa lenyűgöző szerelmi vallomása hitveséhez - már majdnem kész. Már csak a színpompás mozaikok hiányoznak.

Részletesebben

Alhambra Az 1. kiegészítő A vezír jóindulata (Die Gunst des Wesirs)

Alhambra Az 1. kiegészítő A vezír jóindulata (Die Gunst des Wesirs) Alhambra Az 1. kiegészítő A vezír jóindulata (Die Gunst des Wesirs) Tervezte: Dirk Henn & Wolfgang Panning Kiadja: Queen Games D-53842 Troisdorf, Deutschland www.queen-games.de Figyelem! Csak az alapjátékkal

Részletesebben

LECTIO játékszabályok

LECTIO játékszabályok LECTIO játékszabályok Thomas H. Jung játéka A latin Lectio (ejtsd: lekció) szó jelentése választás. Ebben a játékban az a játékos győz, aki a legjobb döntéseket hozza és elsőként fekteti le összes kövét.

Részletesebben

FERGETEGES CSALÁDI GYÜMÖLCSPARTI! JÁTÉKSZABÁLY

FERGETEGES CSALÁDI GYÜMÖLCSPARTI! JÁTÉKSZABÁLY halligalli szabaly 2005/05/25 13.32 Page 1 FERGETEGES CSALÁDI GYÜMÖLCSPARTI! JÁTÉKSZABÁLY Játékosok száma: 2 6 játékos részére Ajánlott: 6 éves kortól Játékidô: kb. 20 perc A játék tartalma: 72 játékkártya

Részletesebben

Filou Zsákbamacska. Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele.

Filou Zsákbamacska. Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele. Filou Zsákbamacska Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele.de 3-5 játékos részére, 8 éves kortól, játékidő 20 perc A játék

Részletesebben

Új tartozékok. Ez a kiegészítő két új modult tartalmaz: Modul 5: Küldetéskamrák

Új tartozékok. Ez a kiegészítő két új modult tartalmaz: Modul 5: Küldetéskamrák Ez a kiegészítő két új modult tartalmaz: Modul 5: Küldetéskamrák Ez a kiegészítő csak az Escape alapjátékkal együtt játszható. Az alapjáték szabályai változatlanul érvényesek, kivéve ha az alábbi szabályok

Részletesebben

Tartozékok. 48 étel ( 12 mind a négy színből) 16 Tanonc lap (4 mind a négy színből) 4 kétoldalú összefoglaló kártya. 4 fedő.

Tartozékok. 48 étel ( 12 mind a négy színből) 16 Tanonc lap (4 mind a négy színből) 4 kétoldalú összefoglaló kártya. 4 fedő. 2-4 játékos ( több társasjátékkal többen is játszható) Játékidô: 30 perc Ebben a játékban mindenki pincéreket és pincér tanoncokat irányít, hogy ételeket szolgáljanak fel az étterem vendégeinek. Az a játékos

Részletesebben

Játéklap Társasjáték és Kártyajáték Portál fordította: kokix

Játéklap Társasjáték és Kártyajáték Portál fordította: kokix Reiner Kniziától Forr(ong)ó játék hűvös ínyencségekkel 2-5 sushiimádó részére 8 éves kortól Nemcsak sült kukacból áll ám az élet! Willy Wing, a kócsag gondolta ezt, miután meglátogatta a Gackelwack csirkefarmot.

Részletesebben

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Klánok. (Clans)

::JÁTÉKLAP:: Társasjáték Portál. Klánok. (Clans) Klánok (Clans) Tervezte: Leo Colovini Kiadja: Winning Moves Deutschland GmbH Leugallee 99 40545 Düsseldorf info@winningmoves.de http://www.winningmoves.de/ 2-4 játékos részére, 10 éves kortól, játékidő

Részletesebben

A játék célja. A játék elemei

A játék célja. A játék elemei Hegedűs Csaba játéka 2-6 fő részére 8 éves kortól Az őskorban sok dolga volt az embereknek: vadásztak, hogy legyen prémjük és élelmük, építették a közösségüket, és mindent megörökítettek a barlangjaik

Részletesebben

Carlo A. Rossi. A gazdagság jó. Még jobb a gazdagság és a tekintély. 3-5 játékos részére 10 év felett Játékidő: kb. 45 perc

Carlo A. Rossi. A gazdagság jó. Még jobb a gazdagság és a tekintély. 3-5 játékos részére 10 év felett Játékidő: kb. 45 perc Carlo A. Rossi A gazdagság jó. Még jobb a gazdagság és a tekintély. 3-5 játékos részére 10 év felett Játékidő: kb. 45 perc Az iparbárók megpróbálják ügyesen növelni a profitjukat a legfontosabb áru részvények

Részletesebben

A játék lényege és az e õkészületek

A játék lényege és az e õkészületek Steffen Benndorf és Reinhard Staupe Egyszerűen nagyszerű! Játékosok: 2-6 személy Korhatár: 8 év felett Játékidő: kb. 15 perc A játék lényege és az e õkészületek Minden játékos kap egy külön cetlit (6 különböző

Részletesebben

46. Grósz Erzsébet: A MAGYAR KÁRTYA a fejlesztésben

46. Grósz Erzsébet: A MAGYAR KÁRTYA a fejlesztésben 46. Grósz Erzsébet: A MAGYAR KÁRTYA a fejlesztésben A matematikai készségek kialakítása, és megerősítése a magyar kártya segítségével Kidolgozta: Grósz Erzsébet fejlesztő pedagógus A magyar kártya méltatlanul

Részletesebben

Összetevők. Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen

Összetevők. Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen Az élet (és halál) játéka, szerzők Inka és Markus Brand 2-4 játékos részére 12 éves kortól Egy teljesen új fejezet nyílik

Részletesebben

Válassz egy rúna kártyát a dobott pakliból és vedd a kezedbe!

Válassz egy rúna kártyát a dobott pakliból és vedd a kezedbe! Válassz egy Viking telepest! Amelyik Vikingé az ember, az dob EGY kockával. Ha ez nagyobb, mint a kikötő értéke, a telepes túlélte, egyébként le kell venni. Megj: A kikötő értéke 1-el csökken, ha van áru

Részletesebben

OLVASÁS FEJLESZTÉSE 6.HÉT PROGRAMJA

OLVASÁS FEJLESZTÉSE 6.HÉT PROGRAMJA OLVASÁS FEJLESZTÉSE 6.HÉT PROGRAMJA OLVASÁS FEJLESZTÉSE 1.NAP PROGRAMJA Elsőként megismerkedünk azokkal a betűkkel, amelyekkel ezen a héten dolgozni fogunk. Ezek pedig: b,d,p Nem elég, hogy vizuálisan

Részletesebben

Kris Burm játéka. Tartozékok

Kris Burm játéka. Tartozékok Kris Burm játéka Én legyek erősebb, vagy az ellenfelemet gyengítsem? Ezt a húzós kérdést kell feltenni magadnak minden egyes körödben. Tartozékok - 1 játéktábla - 30 fehér korong: 6 Tzaar, 9 Tzarnő és

Részletesebben

A játék vége. Jokerkocka: A fehér kocka egy szín-jokerkocka. Egy körön belül éppúgy számolhatjuk a kék, mint a piros kockák közé.

A játék vége. Jokerkocka: A fehér kocka egy szín-jokerkocka. Egy körön belül éppúgy számolhatjuk a kék, mint a piros kockák közé. A kicserélt / nem kicserélt kockákat ismét vissza kell tennünk középre. Megkapjuk a soraink és a szettjeink után járó pontokat. Sorok: Minden sorért annyi pontot kapunk, amennyit a sorban a legnagyobb

Részletesebben

The Mind. Wolfgang Warsch Játékosok: 2-4 személy Korhatár: 8év felett Játékidő: kb. 15 perc

The Mind. Wolfgang Warsch Játékosok: 2-4 személy Korhatár: 8év felett Játékidő: kb. 15 perc The Mind Váljunk eggyé! Wolfgang Warsch Játékosok: 2-4 személy Korhatár: 8év felett Játékidő: kb. 15 perc Az összes játékos egyetlen csapatot alkot. Az első körben (1. szint) mindenki húz 1 kártyát, a

Részletesebben

Tartozékok Játékötlet

Tartozékok Játékötlet Tartozékok 1 játéktábla Az Aranysziget Tartozékok Játékötlet Előkészületek 4 kapitánybábu (piros, sárga, zöld, kék) 4 hajóbábu (piros, sárga, zöld, kék) 64 kalózkártya (16-16 piros, sárga, zöld és kék)

Részletesebben

AZ ÉLELMISZEREK ELOSZTÁSA

AZ ÉLELMISZEREK ELOSZTÁSA World Robot Olympiad 2018 Regular kategória Senior korosztály A játék leírása, szabályok és pontozás AZ ÉLELMISZER FONTOS ÜGY AZ ÉLELMISZEREK ELOSZTÁSA Verzió: Végleges változat január 15. Tartalomjegyzék

Részletesebben

Játékszabály. Logikai játék 2 5 fő részére 7 éven felülieknek 1 játszma időtartama kb. 45 perc. A doboz tartalma:

Játékszabály. Logikai játék 2 5 fő részére 7 éven felülieknek 1 játszma időtartama kb. 45 perc. A doboz tartalma: Játékszabály Logikai játék 2 5 fő részére 7 éven felülieknek 1 játszma időtartama kb. 45 perc A doboz tartalma: 75 fakocka (15 15 db öt színből) 5 db kétoldalú játéktábla pontozótábla 5 db pontszám jelölő

Részletesebben

Tartalom. 32 akciókártya 6 partfok 1 tábla. A játék alapja és célja

Tartalom. 32 akciókártya 6 partfok 1 tábla. A játék alapja és célja Tartalom 56 viking 4 színben 4 pontozó k 4 színben 18 terep lap 12 gálya 32 akciókártya 6 partfok 1 tábla A játék alapja és célja A játékosok viking törzsf nökökként a saját flottájukat vezénylik, amelyekkel

Részletesebben

Anno 1701 A kártyajáték, amely Klaus Teuber Catan telepesei című játékán alapul

Anno 1701 A kártyajáték, amely Klaus Teuber Catan telepesei című játékán alapul Anno 1701 A kártyajáték, amely Klaus Teuber Catan telepesei című játékán alapul 1701-et írunk, amikor hajód a királynő megbízásából egy ismeretlen sziget partjánál kiköt. A sziget termékeny, fában gazdag

Részletesebben

TÁRSASJÁTÉK. 4. Egy bábut mindenki elhelyez a pontok számolására szolgáló táblán

TÁRSASJÁTÉK. 4. Egy bábut mindenki elhelyez a pontok számolására szolgáló táblán TÁRSASJÁTÉK A játék célja A játék az útonállók, lovagok, földművesek és szerzetesek világába vezet el: Mindegyikőjük célja, gyarapodni, pontokat szerezni. Hogyan? Lovag várat, várost épít, minél nagyobb

Részletesebben

Iszkenderun. Mint ringyó, új vendégére vár, felékszerezve hív a Nagy Bazár, parázna módon csábít, integet, hamisat kínál, túl borsos az ár.

Iszkenderun. Mint ringyó, új vendégére vár, felékszerezve hív a Nagy Bazár, parázna módon csábít, integet, hamisat kínál, túl borsos az ár. Iszkenderun A Nur-hegyek felett félhold ragyog, Sándor nevét susogják a romok, fűszer, selyem kél át a szír kapun - Iszkenderun, te boldog, itt vagyok! Iszkenderun (Alexandria ad Issum, majd Alexandretta,

Részletesebben

Bohnanza - A kiegészítő

Bohnanza - A kiegészítő Bohnanza - A kiegészítő (Erweiterungs-Set) Tervezte: Uwe Rosenberg Kiadja: AMIGO Spiel + Freizeit GmbH Waldstrasse 23-D5, D63128 Dietzenbach http://www.amigo-spiele.de/ Megjegyzés: A fordítás a 2001-es

Részletesebben

Szerencsejátékok. Elméleti háttér

Szerencsejátékok. Elméleti háttér Szerencsejátékok A következőekben a Szerencsejáték Zrt. által adott játékokat szeretném megvizsgálni. Kiszámolom az egyes lehetőségeknek a valószínűségét, illetve azt, hogy mennyi szelvényt kell ahhoz

Részletesebben

Áttekintés. Tartalom. Andreas Seyfarth

Áttekintés. Tartalom. Andreas Seyfarth Andreas Seyfarth Aranyásó vagy kormányzó? Tanácsos vagy építész? Melyik szerepet játszod majd az új világban? Egyetlen célod, hogy minél nagyobb gazdagságra és hírnévre tegyél szert. A kiadó és a szerző

Részletesebben

Játékszabály. 30min

Játékszabály. 30min 3-6 10+ 30min Játékszabály 1 Vedd meg a legjobb házakat olcsón, vedd rá az ellenfeleidet, hogy túl sokat költsenek, majd add el a házaidat minél nagyobb profitot termelve! Tartalma 30 zkártya 1-től 30-ig

Részletesebben

Az Ezeréves Sólyom (Millennium Falcon) elmenekül a Halálcsillagról, pillanatokkal a robbanás előtt! & Lucasfilm Ltd.

Az Ezeréves Sólyom (Millennium Falcon) elmenekül a Halálcsillagról, pillanatokkal a robbanás előtt! & Lucasfilm Ltd. CHSW01HU_rules _v2.indd 1 A játék röviden A - A soron lévő játékos megpróbálja az egyik lapját beilleszteni az idővonal megfelelő helyére. A kártyáknak mindig időrendben kell követniük egymást. - Ha sikerül,

Részletesebben

MAG YAR IZGALMAS CSAPAT- JÁTÉK JOHANNES SCHMIDAUER-KÖNIG- TŐL 2-6 JÁTÉKOS RÉ- SZÉRE.

MAG YAR IZGALMAS CSAPAT- JÁTÉK JOHANNES SCHMIDAUER-KÖNIG- TŐL 2-6 JÁTÉKOS RÉ- SZÉRE. MAG YAR IZGALMAS CSAPAT- JÁTÉK JOHANNES SCHMIDAUER-KÖNIG- TŐL 2-6 JÁTÉKOS RÉ- SZÉRE. VIGYÁZAT! A DOG az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tett szert. Ha még nem játszottál a DOG játékkal, akkor

Részletesebben