van (BEVÉTELI OLDAL) nincs 2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "van (BEVÉTELI OLDAL) nincs 2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása:"

Átírás

1 191/2015. sz. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Beszámoló az Önkormányzat évi pénzügyi tervének I. félévi teljesítéséről. 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati arány Nyilvánosság Véleményező polgármester x egyszerű nyílt ülés x Szociális és Egészségügyi Biz. alpolgármester jegyző minősített x zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő Oktatási, Kulturális és Sport Biz. Fejlesztési. Bizottság egyéb egyéb zárt ülés Pénzügyi Bizottság X 2. Az előterjesztésnek költségvetési kihatása (aláírás 2. pont): van (BEVÉTELI OLDAL) nincs 2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása: X X X tárgyi éven belüli éven túli 2.2. Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése) igen (a fedezet a költségvetési rendelet ) nem, (előirányzat módosítást igényel, a fedezet költségvetési rendelet melléklet sorról, a költségvetési rendelet melléklet. sorra történő módosítással biztosítható) 2.3. fedezet megjelölése összegszerűen:..,-ft 3. Az előterjesztés elfogadása előtti társadalmi egyeztetésre vonatkozó tájékoztatás (aláírás 3. pont): Nem került lefolytatásra, felettes jogi szabályozás nem írja elő, Lefolytatásra került, a tervezet honlapon való közzétételének dátuma..év.hó..napján közzétételre került észrevétel érkezett / nem érkezett év szeptember hónap 09. nap A borítólap kitöltésért felelős személy(ek): Név: Beosztás: Aláírás 1. Bartháné Lázár Eszter Gazdálkodási Irodavezető 2. 3.

2 Ez a kép most nem jeleníthető meg. ELŐTERJESZTŐ Előterjesztés száma: 191/2015. Pilis Város polgármestere ELŐTERJESZTÉS NYÍLT ÜLÉSEN tárgyalandó! A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges. a Képviselő-testület szeptember 24-ei ülésére Tárgy: Beszámoló az Önkormányzat évi pénzügyi tervének I. félévi teljesítéséről. Tisztelt Képviselő-testület! Az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 87.. /1/ bekezdésében, valamint az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) számú Korm. rendeletben előírt kötelezettségünknek eleget téve - az alábbiak szerint számolunk be. Pilis Város Önkormányzata 11/2015. (III.16.) sz. rendeletével hagyta jóvá az Önkormányzat évi költségvetését, amely a módosításokkal együtt alapját képezi az éves gazdálkodásnak. A féléves gazdálkodásról szóló központi előírásoknak megfelelő formában összeállított költségvetési garnitúra határidőre elkészült és továbbításra került a Magyar Államkincstár Budapesti és Pest Megyei Igazgatóságához. PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 1.) A hatályban lévő költségvetési rendelet rendelkezései szerint, Pilis Város Önkormányzat bevételi főösszegének eredeti előirányzata ezer Ft. Az I. félévben az előirányzat ezer Ft-tal emelkedett, így az Önkormányzat bevételi főösszege az időszak végén ezer Ft. Bevételek: A bevételi oldalon jelentkező növekedés elsősorban a betétlekötés technikai könyvelése okozza e Ft összegben, ami a bevételi és kiadási oldalon is megjelenik. További növekedést okozott az önkormányzati működési célú támogatások növekedése, ami a segélyek, a bérkompenzáció, a könyvtári érdekeltségnövelő támogatása és az ÁSZ ellenőrzés központi támogatása. A teljesülés az időszak végére 45,96 %-os értéket mutat. A csekély lemaradás oka, hogy a közfoglalkozatás és a rehabilitációs foglalkoztatottak után igényelhető támogatás nem előre érkezik, hanem a tárgy hónapot követően hívható le. 2.) A költségvetési rendelet rendelkezései szerint, Pilis Város Önkormányzat kiadási főösszegének eredeti előirányzata ezer Ft. Az I. féléves előirányzat

3 ezer Ft-al emelkedett a kiadási oldalon is, így az Önkormányzat kiadási főösszege az időszak végén ezer Ft. Kiadások: A kiadási oldal önkormányzati szinten takarékos gazdálkodást mutat. Itt is megjelenik a lekötések miatti könyvelés e Ft nagyságban. Az I félévi teljesítés 55,98%-ot mutat, aminek az oka, hogy az ingatlan felújítás és a felhalmozási célú támogatás 100%-ban teljesült az I. félévben. PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 1.) A hatályban lévő költségvetési rendelet rendelkezései szerint, az Önkormányzat bevételi főösszegének eredeti előirányzata ezer Ft. Az I. féléves előirányzat ezer Fttal növekedett, így az Önkormányzat bevételi főösszege az időszak végén ezer Ft. Bevételek: Támogatás: Az év elején nem tervezett, önkormányzati működési támogatások a következők: szociális és gyermekjóléti támogatások e Ft, bérkompenzáció e Ft, könyvtári érdekeltségnövelő támogatás 668 e Ft, Ász ellenőrzés támogatása 360 e Ft. Közhatalmi (helyi adó) bevétel a tervhez képest, szinte időarányosan teljesült 53,72%-ban. Működési bevétel soron a teljesítés 36,33%, aminek oka, hogy a tulajdonosi bevételek 4,4%-ra teljesültek, mivel a tervezett Daköv bérleti díj e Ft nem folyt be, és az ellátási díjak bevétele is alulteljesült (36,14%). Finanszírozási bevételünk 53,19%-ban realizálódott, amiben megjelenik a betétlekötés technikai bevétele. Összességében a bevételek a félév végére 51,97 %-ban teljesültek a tervhez képest. 2.) A költségvetési rendelet rendelkezései szerint, az Önkormányzat kiadási főösszegének eredeti előirányzata ezer Ft. Az I. féléves előirányzata ezer Ft-tal növekedett, így az Önkormányzat kiadási főösszege az időszak végén ezer Ft.

4 Kiadásai: Bérjellegű kiadások: a személyi juttatások és járulékok alulteljesültek (48,21 % és 40,28%), ennek oka, hogy a nem rendszeres juttatások számfejtése és kifizetése eltér egymástól időben, és az I. félévben volt üres álláshely az Önkormányzatánál. Dologi kiadások az időarányos előirányzatnak megfelelően alakultak. Ellátottak juttatásai az időarányos tervhez képest jóval alacsonyabb felhasználást mutat, mivel az étkezésre betervezett normatív kedvezmény technikai lekönyvelése az I. félévben még nem történt meg. Egyéb működési célú kiadás soron kerültek elszámolásra a Gubányi Károly Általános Iskola működésére, a Gerje Forrás Kft.-nek, a monori TÖKT-nek, illetve a Bölcsődének, és egyéb nonprofit szervezeteknek átadott működési támogatások. A teljesülés 37,91% időarányos alatti, mivel az előirányzat tartalmazza a tartalékokat is, amihez teljesítés nem tartozhat. Részletezve: Feladatellátásra átadott pénzeszköz: - Gerje Forrás Kft ezer Ft - Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (GKÁI) ezer Ft - TÖKT : 548 ezer Ft - 183/2014 (X.27) határozat szerint ezer Ft - Pilisi Labdarúgó Egyesület ezer Ft - Kyokushin Karate Csoport 45 ezer Ft - Országos Egyesület a Mosolyért 5 ezer Ft - Csase gyermekjóléti Szolgálat 180 ezer Ft - Vidám Tavasz Nyugdíjasklub 80 ezer Ft - Pilisi Zenész Egyesület 350 ezer Ft - Csipák János támogatása 50 ezer Ft - Gubányi Károly Általános Iskola Alapítványa 120 ezer Ft - Csilló Lovas Egyesület 20 ezer Ft Bölcsőde működési támogatása Összesen: ezer Ft ezer Ft

5 Beruházások/ Felújítások A beruházások teljesítése 20,97% időarányos alatti, mivel a tervezett beszerzések a II. félévben valósulnak meg. A felújítások teljesítése 59,59%, mely kiadási soron az ingatlan felújítások teljesültek az I. félévben, az informatikai felújításra tervezett előirányzat teljesítése a II. félévben várható. Egyéb felhalmozási kiadások Fejlesztési támogatásként a Gerje Kft részére lett kifizetve ezer Ft. Teljesítés 100 %. Finanszírozási kiadások: Teljesítése mindösszesen 67,6%, ami tartalmazza a 2014 évben befolyt 2015 évi 0. havi támogatás technikai könyvelését ( ezer Ft), az intézmények finanszírozását, és a lekötött betétek technikai könyvelési tételeit. PILISI POLGÁRMESTERI HIVATAL A költségvetési rendelet rendelkezései szerint, a Polgármesteri Hivatal bevételi főösszegének eredeti előirányzata ezer Ft. Az I. féléves előirányzata 689 ezer Ft-tal nőtt, így a Polgármesteri Hivatal bevételi főösszege az időszak végén ezer Ft. Bevételei: Támogatás soron a 2015 évi képviselő választásra érkezett állami támogatás a Hivatalra. Működési bevételeink ebben az időszakban időarányos alatt teljesültek. Ennek oka, hogy a évi költségvetésben tervezett bevételek tartalmazzák az előző évek be nem folyt bevételeit, de a felszólítások ellenére kevés a teljesülés. (Gerje Kft több mint ezer Ft-tal tartozik). Költségvetési bevételei ennek alapján 31,97%-os félévi teljesülést mutatnak. A finanszírozási bevételek tartalmazzák a Hivatal önkormányzati finanszírozását és az előző évi pénzmaradványt.

6 A Polgármesteri Hivatal bevételei összességében 44,5%-ban teljesültek. 2.) A költségvetési rendelet rendelkezései szerint, a Polgármesteri Hivatal kiadási főösszegének eredeti előirányzata ezer Ft. Az I. féléves előirányzata 689 ezer Ft-tal nőtt, így a Polgármesteri Hivatal kiadási főösszege az időszak végén ezer Ft. Kiadásai: Személyi juttatások: teljesítési adatai a tervezett személyi juttatásokon túl, tartalmazza a választásokkal kapcsolatosan felmerült összegeket és a bérkompenzáció címén kifizetésre került összeget is, ennek ellenére teljesítési adatai alul maradnak az időarányos összeghez képest. Dologi kiadások: a teljesítési adatok a tervezett kiadásokon túl, itt is tartalmazzák a választásokkal kapcsolatosan felmerült kiadásokat, melyhez az előirányzat is rendezésre került. A teljesítési adatok azonban a tervhez képest itt is alul maradnak. Ennek oka lehet, hogy a készletbeszerzések és a karbantartások nagyobb része a II. félévben valósul meg. Ellátottak juttatása a teljesítés 87,99%-os mivel az előirányzat módosítások egy havi csúszással követik a teljesítést. Beruházások teljesítése 0%, mivel a II. félévben teljesülnek a beruházások. A kiadások összességében 44,16%-ban teljesültek. JÁTÉKORSZÁG ÓVODA 1.) A költségvetési rendelet rendelkezései szerint, a Játékország Óvoda bevételi főösszegének eredeti előirányzata ezer Ft. I. féléves előirányzata 83 ezer Ft-tal nőtt, így a Játékország Óvoda bevételi főösszege az időszak végén ezer Ft. Bevételei: Működési bevételek teljesülése 47,35% időarányos. Finanszírozási bevételei: az alulfinanszírozás miatt maradnak el az időarányos mértéktől, így csak 42,73%-os a teljesülés mértéke.

7 A bevételek összes teljesítése 42,73%-os. 2.) A költségvetési rendelet rendelkezései szerint, a Játékország Óvoda kiadási főösszegének eredeti előirányzata ezer Ft. I. féléves előirányzata 83 ezer Ft-tal nőtt, így a Játékország Óvoda kiadási főösszege az időszak végén ezer Ft. Kiadásai: a költségek féléves teljesítési adatai minden kiemelt előirányzati soron alul maradtak az időarányos mértéknek, költségei a tervek szerint alakulnak, jellemzően takarékos gazdálkodást folytatott az intézmény. Kiadásai összességében 41,78%-ban teljesültek. KÁRMÁN JÓZSEF VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS KÖZÖSSÉGI HÁZ 1.) A költségvetési rendelet rendelkezései szerint, a Kármán József Városi Könyvtár és Közösségi Ház bevételi főösszegének eredeti előirányzata ezer Ft. I. féléves előirányzata 113 ezer Ft-tal nőtt, így a Kármán József Városi Könyvtár és Közösségi Ház bevételi főösszegének eredeti előirányzata ezer Ft Bevételei: Működési bevételei: a tervhez képest időarányosan 55,5 %-ban teljesültek. Finanszírozási bevételek az időarányos tervhez képest 39,87%-ban teljesítette, mivel a pénzmaradvány felhasználást csak a II. félévben könyveljük. 2.) A költségvetési rendelet rendelkezései szerint, a Kármán József Városi Könyvtár és Közösségi Ház kiadási főösszegének eredeti előirányzata ezer Ft. I. féléves előirányzata 113 ezer Ft-tal nőtt, így a Kármán József Városi Könyvtár és Közösségi Ház kiadási főösszegének eredeti előirányzata ezer Ft

8 Kiadásai: a költségek a negyedéves tervhez képest is alul maradtak, jellemzően takarékos gazdálkodást folytatott az intézmény. A teljesítési adatok alapján a féléves kiadásai 37,97% - os teljesülést mutatnak. Tisztelt Képviselő-testület! A fent írtak alapján javasolom T. Képviselő-testületnek és szerveinek elfogadásra az Önkormányzat évi I. féléves gazdálkodásáról szóló írásbeli beszámolót az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 87.. /1/ bekezdésében, valamint az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) számú Korm. rendeletben előírtak, valamint az azt módosító 413/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet alapján. A fent írtak alapján, az alábbi határozati javaslatot terjesztem a T. Képviselő-testület elé: I.sz. N o r m a t í v h a t á r o z a t i j a v a s a l a t Pilis Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy az Önkormányzat I. félévi gazdálkodásáról szóló, a Polgármesteri Hivatal által előkészített, a település polgármestere által benyújtott beszámolót - az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 87.. /1/ bekezdésében, valamint az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) számú Korm. rendelet és az azt módosító 413/2012 (XII. 29.) Korm. rendelet alapján - elfogadja. Felelős: Simó Gáborné polgármester Határidő: azonnal, a beszámoló Magyar Államkincstár részére történő továbbítására: a központi jogszabályban meghatározottak szerint. Ezen normatív önkormányzati határozat a helyben szokásos eszközökkel közzétéve szeptember hó. napjától szeptember hó... napjáig. II.sz. N o r m a t í v h a t á r o z a t i j a v a s a l a t

9 Pilis Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Polgármesteri Hivatal I. félévi gazdálkodásáról szóló, a Polgármesteri Hivatal által előkészített, a település polgármestere által benyújtott beszámolót - az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 87.. /1/ bekezdésében, valamint az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) számú Korm. rendelet és az azt módosító 413/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet alapján - elfogadja. Felelős: Simó Gáborné polgármester Határidő: azonnal, a beszámoló Magyar Államkincstár részére történő továbbítására: a központi jogszabályban meghatározottak szerint. Ezen normatív önkormányzati határozat a helyben szokásos eszközökkel közzétéve szeptember hó. napjától szeptember hó... napjáig. III. sz. N o r m a t í v h a t á r o z a t i j a v a s a l a t Pilis Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy az Játékország Óvoda I. félévi gazdálkodásáról szóló, a Polgármesteri Hivatal által előkészített, a település polgármestere által benyújtott beszámolót - az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 87.. /1/ bekezdésében, valamint az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) számú Korm. rendelet és az azt módosító 413/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet alapján - elfogadja. Felelős: Simó Gáborné polgármester Határidő: azonnal, a beszámoló Magyar Államkincstár részére történő továbbítására: a központi jogszabályban meghatározottak szerint, az intézmény vezetőjének tájékoztatására: a döntést követő 15 napon belül. Ezen normatív önkormányzati határozat a helyben szokásos eszközökkel közzétéve szeptember hó. napjától szeptember hó... napjáig. IV. sz. N o r m a t í v h a t á r o z a t i j a v a s a l a t Pilis Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy az Kármán József Városi Könyvtár és Közösségi Ház I. félévi gazdálkodásáról szóló, a Polgármesteri Hivatal által előkészített, a település polgármestere által benyújtott beszámolót - az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 87.. /1/ bekezdésében, valamint az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) számú Korm. rendelet és az azt módosító 413/2012 (XII. 29.) Korm. rendelet alapján - elfogadja. Felelős: Simó Gáborné polgármester

10 Határidő: azonnal, a beszámoló Magyar Államkincstár részére történő továbbítására: a központi jogszabályban meghatározottak szerint, az intézmény vezetőjének tájékoztatására: a döntést követő 15 napon belül. Ezen normatív önkormányzati határozat a helyben szokásos eszközökkel közzétéve szeptember hó. napjától szeptember hó... napjáig. Pilis, szeptember Simó Gáborné polgármester Az előterjesztés véleményezésére jogosult / illetékes: a Képviselő-testület Kulturális, Oktatási, Sport és Kommunikációs Bizottsága, a Képviselő-testület Pénzügyi Bizottsága, a Képviselő-testület Szociális és Egészségügyi Bizottsága, valamint a Képviselő-testület Településfejlesztési, Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottsága. Az előterjesztést törvényességi szempontból áttekintette: dr Szabó György jegyző Az előterjesztést szakmai részét készítette: Bartháné Lázár Eszter Gazdálkodási irodavezető Az előterjesztés megtárgyalásához tanácskozási joggal meg kell hívni: a) az Önkormányzat fenntartásában lévő oktatási-nevelési intézmények vezetőit, b) az Önkormányzat fenntartásában lévő egészségügyi, szociális és gyermekvédelmi intézmények megbízottjait,

van (BEVÉTELI OLDAL) nincs 2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása:

van (BEVÉTELI OLDAL) nincs 2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása: 158/2016. sz. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Beszámoló az Önkormányzat 2016. évi pénzügyi tervének I. félévi teljesítéséről. 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő

Részletesebben

van (BEVÉTELI OLDAL) nincs 2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása:

van (BEVÉTELI OLDAL) nincs 2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása: 140/2017. sz. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Beszámoló az Önkormányzat 2017. évi pénzügyi tervének I. félévi teljesítéséről. 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő

Részletesebben

Okt. Kult. és Sport Bizottság Városfejlesztési és Városgazdálkodási Bizottság egyéb egyéb zárt ülés Pénzügyi Bizottság X

Okt. Kult. és Sport Bizottság Városfejlesztési és Városgazdálkodási Bizottság egyéb egyéb zárt ülés Pénzügyi Bizottság X 239/2014. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA A./2014. (XII.11.) sz. önkormányzati rendelete Pilis Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetéséről szóló 19/2014. (VIII.31.) sz. önkormányzati rendelettel módosított

Részletesebben

../2014. SZ. ET. Beszámoló az Önkormányzat évi pénzügyi tervének I. negyedévi teljesítéséről.

../2014. SZ. ET. Beszámoló az Önkormányzat évi pénzügyi tervének I. negyedévi teljesítéséről. ../2014. SZ. ET. Beszámoló az Önkormányzat 2014. évi pénzügyi tervének I. negyedévi teljesítéséről. 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati

Részletesebben

polgármester X egyszerű nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz. jegyző minősített X zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő

polgármester X egyszerű nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz. jegyző minősített X zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő 3/2016. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat Pilis Város Önkormányzatának az Önkormányzat 2016. évi költségvetésének I. fordulós megtárgyalására valamint a költségvetést befolyásoló Képviselő-testületi

Részletesebben

x jegyző minősített X zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő

x jegyző minősített X zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő 210/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat 18/2015. (V. 31.) számú önkormányzati rendelet módosítása 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati

Részletesebben

Javaslat a 2015.évi nyári gyermekétkeztetéssel kapcsolatos feladatok meghatározására. polgármester x egyszerű x nyílt ülés x Fejlesztési Bizottság

Javaslat a 2015.évi nyári gyermekétkeztetéssel kapcsolatos feladatok meghatározására. polgármester x egyszerű x nyílt ülés x Fejlesztési Bizottság 122/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat a 2015.évi nyári gyermekétkeztetéssel kapcsolatos feladatok meghatározására 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont):

Részletesebben

ÖSSZESÍTETT GAZDÁLKODÁSI ADATOK

ÖSSZESÍTETT GAZDÁLKODÁSI ADATOK .../2013. sz. előterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 20/2013. (VI.30.) sz. önkormányzati rendelete 37. i. pontja alapján minősített

Részletesebben

Javaslat a évi költségvetési koncepció megtárgyalására.

Javaslat a évi költségvetési koncepció megtárgyalására. 250/2015. sz. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat a 2016. évi költségvetési koncepció megtárgyalására. 1.Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati

Részletesebben

X egyszerű nyílt ülés X Szociális-és Egészségügyi Bizottság. egyéb egyéb zárt ülés Pénzügyi Bizottság X

X egyszerű nyílt ülés X Szociális-és Egészségügyi Bizottság. egyéb egyéb zárt ülés Pénzügyi Bizottság X 107/2016. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat Pilis Város Önkormányzatának a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló 35/2013. (XII.13.) sz. önkormányzati rendelettel módosított 17/2015.(V.31.) sz. önkormányzati

Részletesebben

2.2. Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése) igen (a fedezet a költségvetési rendelet.melléklet.

2.2. Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése) igen (a fedezet a költségvetési rendelet.melléklet. 29/2016 SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat Pilis Város Önkormányzatának az Önkormányzat 2016. évi költségvetésének II. fordulós megtárgyalására valamint a költségvetési rendelet megalkotására és elfogadására.

Részletesebben

Javaslat Pilis Város Önkormányzata és intézményei személyi juttatásai tervezését érintő döntések meghozatalára

Javaslat Pilis Város Önkormányzata és intézményei személyi juttatásai tervezését érintő döntések meghozatalára 23/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat Pilis Város Önkormányzata és intézményei személyi juttatásai tervezését érintő döntések meghozatalára 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság

Részletesebben

117/2014. SZ. ET. A 10/2014.(III.14.) sz. költségvetési rendelet felülvizsgálatáról

117/2014. SZ. ET. A 10/2014.(III.14.) sz. költségvetési rendelet felülvizsgálatáról 117/2014. SZ. ET. A 10/2014.(III.14.) sz. költségvetési rendelet felülvizsgálatáról 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati arány Nyilvánosság

Részletesebben

Előterjesztés Mende Község 2011 évi költségvetésének I.-III. negyedévi teljesítéséről. Tisztelt Képviselőtestület!

Előterjesztés Mende Község 2011 évi költségvetésének I.-III. negyedévi teljesítéséről. Tisztelt Képviselőtestület! Előterjesztés Mende Község 2011 évi költségvetésének I.-III. negyedévi teljesítéséről Tisztelt Képviselőtestület! Az államháztartási tv. előírja, hogy minden évben tájékoztatni kell a Képviselőtestületet

Részletesebben

polgármester X egyszerű X nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása:

polgármester X egyszerű X nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása: 124/2016. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA a./ Csoportos beszerzési eljárás lebonyolítása villamos energia beszerzésére. b./ Pilisi Játékország Óvoda Földgáz energia beszerzés szakmai támogatása tárgyú megbízási

Részletesebben

2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása: 2.2. Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése)

2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása: 2.2. Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése) 141/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat szóló önkormányzati rendelet megalkotására. 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati arány Nyilvánosság

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület szeptember 27-i ülésére

Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület szeptember 27-i ülésére 1 Budakalász Város Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2012. szeptember 27-i ülésére 202/2012. (IX.27.) sz. előterjesztés Tárgy: I. Javaslat Budakalász Város Önkormányzat 2012.

Részletesebben

Beszámoló az Önkormányzat évi vagyongazdálkodásáról és vagyonhasznosításáról

Beszámoló az Önkormányzat évi vagyongazdálkodásáról és vagyonhasznosításáról 116/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Beszámoló az Önkormányzat 2014. évi vagyongazdálkodásáról és vagyonhasznosításáról 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont):

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének február 22-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének február 22-i ülésére 1937-1/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2017. február 22-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2016. évi költségvetéséről szóló 1/2016. (II. 25.)

Részletesebben

Javaslat a díjtételeket tartalmazó rendeletek felülvizsgálatára. polgármester X egyszerű nyílt ülés X Közbiztonsági és Külterületi Biz.

Javaslat a díjtételeket tartalmazó rendeletek felülvizsgálatára. polgármester X egyszerű nyílt ülés X Közbiztonsági és Külterületi Biz. 228/2014. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat a díjtételeket tartalmazó rendeletek felülvizsgálatára 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére 4. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Csabdi Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Tájékoztató Csabdi Község a 2015. I. félévi gazdálkodásról Tárgykört

Részletesebben

Szöveges beszámoló Tengelic Község Önkormányzatának 2014. 01. 01. 2014. 06. 30-ig terjedő gazdálkodásáról. I.) Bevezetés

Szöveges beszámoló Tengelic Község Önkormányzatának 2014. 01. 01. 2014. 06. 30-ig terjedő gazdálkodásáról. I.) Bevezetés Tisztelt Képviselő-testület! Szöveges beszámoló Tengelic Község Önkormányzatának 2014. 01. 01. 2014. 06. 30-ig terjedő gazdálkodásáról I.) Bevezetés Tengelic Község Önkormányzatának gazdálkodása, könyvvezetése

Részletesebben

Tájékoztatás néhai Csernai Pál hagyatékával kapcsolatban

Tájékoztatás néhai Csernai Pál hagyatékával kapcsolatban 236/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Tájékoztatás néhai Csernai Pál hagyatékával kapcsolatban 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati arány

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 24-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 24-i ülésére 4875-1/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 24-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2015. évi költségvetéséről szóló 5/2015.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 20-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 20-i ülésére 7415/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 20-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2016. évi költségvetéséről szóló 1/2016.

Részletesebben

Előterjesztés A Rábapatona Község Önkormányzata háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz

Előterjesztés A Rábapatona Község Önkormányzata háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz számú napirend a Képviselő testület 2014. október 29-i ülésén Előterjesztés A Rábapatona Község Önkormányzata 2014. háromnegyed éves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz Tisztelt Képviselő testület! Ezúton

Részletesebben

Az előterjesztés száma:49/2019.

Az előterjesztés száma:49/2019. A határozati javaslat elfogadásához az Mhötv. 50. -a értelmében minősített többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma:49/2019. Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

polgármester X egyszerű nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz. jegyző minősített X zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő

polgármester X egyszerű nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz. jegyző minősített X zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő 201/2016. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAP Pilisi Játékország Óvoda intézményvezetőjének nyugdíjazási kérelme 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a 2013. I. félévi gazdálkodás helyzetéről

BESZÁMOLÓ a 2013. I. félévi gazdálkodás helyzetéről BESZÁMOLÓ a 2013. I. félévi gazdálkodás helyzetéről BEVÉTELEK Az Önkormányzat bevételei 50,47 %-ban teljesültek az I. félévben, a Függő és átfutó kiadások figyelembevételével. MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK: A teljesülés

Részletesebben

LETENYE VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8868 Letenye, Kossuth L. u. 10. Pf. 60. T/F.: 93/343-290, T.: 93/544-970

LETENYE VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8868 Letenye, Kossuth L. u. 10. Pf. 60. T/F.: 93/343-290, T.: 93/544-970 LETENYE VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8868 Letenye, Kossuth L. u. 10. Pf. 60. T/F.: 93/343-290, T.: 93/544-970. napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Letenye Város Képviselő-testületének 2013.szeptember 26-i ülésére Tárgy:

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására

Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata 2012. évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 28-i ülésére

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére 873-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2015. február 25-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014. (II.13.)

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2017. szeptember 22. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-ei soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-ei soros ülésére E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-ei soros ülésére 3.napirend: Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2013. I. félévi beszámolója Tárgykört

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-i ülésére 834-3/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 30-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2015. évi költségvetéséről szóló

Részletesebben

polgármester X egyszerű X nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése)

polgármester X egyszerű X nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése) 88/2016. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Előterjesztés a Gubányi Károly Általános Iskola épületeinek energiahatékonysági projektjének megvalósítása tárgyában megindítandó közbeszerzési eljárásokról. 1. Előterjesztő

Részletesebben

Az önkormányzat és szervei évi költségvetés végrehajtása 2. napirend. B1. Müködési célú támogatások államháztartásról belülről.

Az önkormányzat és szervei évi költségvetés végrehajtása 2. napirend. B1. Müködési célú támogatások államháztartásról belülről. Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) 532-030, Fax: (99) 360-012, E-mail: polgarmester@nagycenk.hu Készítette: Percze Szilvia jegyző Hamar Tünde pü. előadó

Részletesebben

Tájékoztatás a évi Adventi Vásár megrendezéséről. polgármester X egyszerű X nyílt ülés X Közbiztonsági és Külterületi Bizottság

Tájékoztatás a évi Adventi Vásár megrendezéséről. polgármester X egyszerű X nyílt ülés X Közbiztonsági és Külterületi Bizottság 35/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Tájékoztatás a 2014. évi Adventi Vásár megrendezéséről 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati arány

Részletesebben

Bugyi Nagyközség Önkormányzatának 10/2016. (V.17.) sz. rendelete Bugyi Nagyközség Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről

Bugyi Nagyközség Önkormányzatának 10/2016. (V.17.) sz. rendelete Bugyi Nagyközség Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről Bugyi Nagyközség Önkormányzatának 10/2016. (V.17.) sz. rendelete Bugyi Nagyközség Önkormányzat 2015. évi költségvetésének teljesítéséről I. rész: A beszámoló indoklása (szöveges rész) Bugyi Nagyközség

Részletesebben

A költségvetési bevételek főösszege 2015. január 01. és június 30. között a következők miatt nőtt:

A költségvetési bevételek főösszege 2015. január 01. és június 30. között a következők miatt nőtt: 2. napirendi pont Előterjesztés az Önkormányzat 2015. évi költségvetési tervéről szóló, 1/2015. (II.11.) számú rendelet módosításának megtárgyalására és elfogadására a Képviselő-testület 2015. szeptember

Részletesebben

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő testületének 2013. szeptember 5 ei munkaterv szerinti nyílt ülése

Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő testületének 2013. szeptember 5 ei munkaterv szerinti nyílt ülése ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám: E-135 Tárgy: Az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 1/2013. (II.11.) önkormányzati rendeletének 3. sz. módosítása Előterjesztő neve: Bencsik Mónika polgármester

Részletesebben

Decs nagyközség képviselő-testületének 2014. december 18-án, 18-órakor megtartandó ülésére

Decs nagyközség képviselő-testületének 2014. december 18-án, 18-órakor megtartandó ülésére Előterjesztés száma: 196/2014. A rendelet tervezet elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2014. december 18-án, 18-órakor megtartandó ülésére A nagyközségi önkormányzat

Részletesebben

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztés

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztés Előterjesztés az önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az önkormányzat a 2013. évi költségvetését

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének október 26-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének október 26-i ülésére 7415-2/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2016. október 26-i ülésére Tárgy: A Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2016. évi költségvetéséről szóló 1/2016. (II. 25.)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 1. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2014. szeptember 15-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Lajosmizsei Közfeladat-ellátó

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 7. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2014. november 24-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Lajosmizsei Közfeladat-ellátó

Részletesebben

Egeraracsa Község Önkormányzata évi költségvetési előirányzat módosítása

Egeraracsa Község Önkormányzata évi költségvetési előirányzat módosítása Egeraracsa Község Önkormányzata 2016. évi költségvetési előirányzat módosítása Egeraracsa Községi Önkormányzat Polgármesterétől Előterjesztés: Egeraracsa Községi Önkormányzat 2016. évi költségvetési előirányzat

Részletesebben

Határozathozatal: minősített többség I/2014. Nyü. 5 E L Ő T E R J E S Z T É S

Határozathozatal: minősített többség I/2014. Nyü. 5 E L Ő T E R J E S Z T É S Határozathozatal: minősített többség I/2014. Nyü. 5 Ügyiratszám: 134-7/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S Csanádpalota Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 29-i ülésére Tárgy: 2014. évi

Részletesebben

1./ Az Önkormányzat évi költségvetésének módosítása Előterjesztő: polgármester

1./ Az Önkormányzat évi költségvetésének módosítása Előterjesztő: polgármester 1./ Az Önkormányzat 2016. évi költségvetésének módosítása Előterjesztő: polgármester ELŐTERJESZTÉS az önkormányzat 2016. évi költségvetési rendeletének módosítására Készült: Diósjenő Község Önkormányzata

Részletesebben

158 /2017. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Gerje-Forrás Nonprofit Kft végelszámolásával kapcsolatos egyes döntések meghozatala

158 /2017. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Gerje-Forrás Nonprofit Kft végelszámolásával kapcsolatos egyes döntések meghozatala 158 /2017. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Gerje-Forrás Nonprofit Kft végelszámolásával kapcsolatos egyes döntések meghozatala 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont):

Részletesebben

Javaslat a évi költségvetési koncepció megtárgyalására.

Javaslat a évi költségvetési koncepció megtárgyalására. 191/2016. sz. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat a 2017. évi költségvetési koncepció megtárgyalására. 1.Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a I-III. negyedévi gazdálkodás helyzetéről

BESZÁMOLÓ a I-III. negyedévi gazdálkodás helyzetéről BESZÁMOLÓ a 2013. I-III. negyedévi gazdálkodás helyzetéről BEVÉTELEK Az Önkormányzat bevételei 84,14 %-ban teljesültek az I-III. negyedévben, a Függő és átfutó kiadások figyelembevételével. MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására

E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata 2013. évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 10-i ülésére

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a megyei önkormányzat 2014. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről

ELŐTERJESZTÉS a megyei önkormányzat 2014. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. Tel.: 82/501-201 Fax: 82/312-634 e-mail: gelencser.attila@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/620/2014. ELŐTERJESZTÉS a megyei önkormányzat

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1./2013. ( I.31.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 3/2012.(II.16.) önkormányzati rendelet módosításáról. Tengelic

Részletesebben

Hetes Község Képviselőtestületének. 1/2015.(I.29.) önkormányzati rendelete. a 2014.évi költségvetéséről szóló

Hetes Község Képviselőtestületének. 1/2015.(I.29.) önkormányzati rendelete. a 2014.évi költségvetéséről szóló Hetes Község Képviselőtestületének 1/2015.(I.29.) önkormányzati rendelete a 2014.évi költségvetéséről szóló 3/2014.(III.04.) önkormányzati rendelet módosításáról. A Hetes Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) , Fax: (99) ,

Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) , Fax: (99) , Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) 532-030, Fax: (99) 360-012, E-mail: polgarmester@nagycenk.hu ELŐTERJESZTÉS Az önkormányzat és szervei 2017. évi költségvetés

Részletesebben

Előterjesztés. Csorvás Város Önkormányzatának Képviselő-testületéhez

Előterjesztés. Csorvás Város Önkormányzatának Képviselő-testületéhez Csorvás Város Polgármesterétől 5920. Csorvás, Rákóczi u. 17. Tel: 258-016. Előterjesztés Csorvás Város Önkormányzatának Képviselő-testületéhez az önkormányzat 2016. évi első féléves gazdálkodásáról Tisztelt

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 99/2017.

Az előterjesztés száma: 99/2017. A határozati javaslat elfogadásához az Mhötv. 50. -a értelmében minősített többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma: 99/2017. Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Monostorpályi Község Polgármesterétől E L Ő T E R J E S Z T É S Monostorpályi Községi Önkormányzat és intézményei 2015. évi gazdálkodásának I. félévi helyzetéről Tisztelt Képviselő-testület! Az államháztartásról

Részletesebben

Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) , Fax: (99) ,

Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) , Fax: (99) , Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) 532-030, Fax: (99) 360-012, E-mail: polgarmester@nagycenk.hu ELŐTERJESZTÉS Az önkormányzat és szervei 2018. évi költségvetés

Részletesebben

LETENYE VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8868 Letenye, Kossuth L. u. 10. Pf. 60. T/F.: 93/343-290, T.: 93/544-970

LETENYE VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8868 Letenye, Kossuth L. u. 10. Pf. 60. T/F.: 93/343-290, T.: 93/544-970 LETENYE VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8868 Letenye, Kossuth L. u. 10. Pf. 60. T/F.: 93/343-290, T.: 93/544-970. napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Letenye Város Képviselő-testületének 2013. november 14-i ülésére Tárgy:

Részletesebben

Előterjesztés száma: 159 / 2013. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges!

Előterjesztés száma: 159 / 2013. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Előterjesztés száma: 159 / 2013. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2013. augusztus 28-án, 18-órakor megtartandó ülésére A nagyközségi

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 26-i soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 26-i soros ülésére 5. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 26-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 66/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 66/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S 1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 66/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S Tapolca Város Önkormányzata, Gyulakeszi Község Önkormányzata és Raposka Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2014. április 25-i nyilvános

Részletesebben

N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. az önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének módosítására

N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. az önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztés az önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az önkormányzat a 2014. évi költségvetését

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET május 24-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET május 24-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 95/2018 ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2018. május 24-i ülésére Tárgy: Beszámoló Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzatának

Részletesebben

KÖNYVVIZSGÁLÓI ÉRTÉKELÉS, JELENTÉS. Tiszaújváros Város Önkormányzata I. félévi költségvetési beszámolójának felülvizsgálatáról

KÖNYVVIZSGÁLÓI ÉRTÉKELÉS, JELENTÉS. Tiszaújváros Város Önkormányzata I. félévi költségvetési beszámolójának felülvizsgálatáról KÖNYVVIZSGÁLÓI ÉRTÉKELÉS, JELENTÉS Tiszaújváros Város Önkormányzata 2013. I. félévi költségvetési beszámolójának felülvizsgálatáról 2013. augusztus KÖNYVVIZSGÁLÓI ÉRTÉKELÉS Tiszaújváros Város Önkormányzata

Részletesebben

Javaslat a évi költségvetési koncepció megtárgyalására.

Javaslat a évi költségvetési koncepció megtárgyalására. 214/2017. sz. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat a 2018. évi költségvetési koncepció megtárgyalására. 1.Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati

Részletesebben

Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/2015. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról

Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/2015. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/2015. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról Szálka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország helyi

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének módosítására

Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata 2011. évi költségvetési rendeletének módosítására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 30-i ülésére Előterjesztő:

Részletesebben

Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2005. (IV.15) rendelete. Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata 2004. évi zárszámadásáról

Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2005. (IV.15) rendelete. Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata 2004. évi zárszámadásáról Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2005. (IV.15) rendelete Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata 2004. évi zárszámadásáról Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete a

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 23-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 23-i ülésére Tárgy: Békés Város Önkormányzata 2014. évi költségvetési rendeletének IV. negyedévi módosítása Előkészítette: Váczi Julianna osztályvezető Baloghné Komlósi Ilona Véleményező bizottság: Gazdasági Osztály

Részletesebben

Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth Lajos utca 41. Tel.: 88/513-525 e-mail: szoc@pr.hu ELŐTERJESZTÉS

Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth Lajos utca 41. Tel.: 88/513-525 e-mail: szoc@pr.hu ELŐTERJESZTÉS 3. napirendi pont Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth Lajos utca 41. Tel.: 88/513-525 e-mail: szoc@pr.hu Ügyiratszám: 16-47/2015. Előterjesztő: Németh Balázs polgármester Előkészítette:

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i soros ülésére 3. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2015. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

Jászkiséri Polgármesteri Hivatal 5137 Jászkisér, Fő út 7. E-mail: jaszkiser@vnet.hu Tel.: 57/550-130 Fax: 57/550-120 Előterjesztés A napirend címe, tárgy: Az előterjesztő megnevezése: Jászkisér Városi

Részletesebben

A nagyközségi önkormányzat évi költségvetési rendeletének módosítása

A nagyközségi önkormányzat évi költségvetési rendeletének módosítása Az előterjesztés száma: 104/2015. A rendelet tervezet elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2015. május 28-án, 18-órakor megtartandó ülésére A nagyközségi önkormányzat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. november 12. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Kerekegyháza és Térsége Feladatellátó Társulás Társulási Tanácsa február 22-i ülésére

Kerekegyháza és Térsége Feladatellátó Társulás Társulási Tanácsa február 22-i ülésére 1926-1/2017 ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza és Térsége Feladatellátó Társulás Társulási Tanácsa 2017. február 22-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza és Térsége Feladatellátó Társulás 2016. évi költségvetésének elfogadásáról

Részletesebben

Előterjesztés Dunakeszi Város Képviselő-testülete 2012. szeptember 27 - i ülésére. .. napirendi pont

Előterjesztés Dunakeszi Város Képviselő-testülete 2012. szeptember 27 - i ülésére. .. napirendi pont Dunakeszi Város Polgármesterétől Sajtó tájékoztatható Előterjesztés Dunakeszi Város Képviselő-testülete 2012. szeptember 27 - i ülésére.. napirendi pont Dunakeszi Város 2012. évi költségvetésének 1. sz.

Részletesebben

N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L

N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Előterjesztés Az Egyek Nagyközség Önkormányzata 2014. harmadik negyedéves gazdálkodásáról szóló tájékoztatóhoz Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az egyes törvényeknek

Részletesebben

6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu, honlap: www.csanytelek.

6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu, honlap: www.csanytelek. Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesterétől Csanytelek Község Önkormányzata J e g y z ő j é t ő l 753/2015. 6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu,

Részletesebben

Budakalász Város Önkormányzat 13/2015. (V.29.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi zárszámadásáról

Budakalász Város Önkormányzat 13/2015. (V.29.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi zárszámadásáról Budakalász Város Önkormányzat 13/2015. (V.29.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2014. évi zárszámadásáról Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Előterjesztés az önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az önkormányzat a 2013. évi költségvetését

Részletesebben

Az önkormányzat és szervei évi költségvetés végrehajtása 2. napirend. B1. Müködési célú támogatások államháztartásról belülről.

Az önkormányzat és szervei évi költségvetés végrehajtása 2. napirend. B1. Müködési célú támogatások államháztartásról belülről. Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) 532-030, Fax: (99) 360-012, E-mail: polgarmester@nagycenk.hu Készítette: Percze Szilvia jegyző Hamar Tünde pü. előadó

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. szeptember 28-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. szeptember 28-i ülésére H AL I MB A K Ö Z S É G Ö N K O R M ÁN Y Z AT A P O L G Á R M E S T E R 8452HALIMBA, Petőfi u. 16. (88) 237-003 fax:(88) 237-794 Ügyszám: 11/896/2015. Az előterjesztést összeállította: Stampfné Varga Erika

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 51/2017.

Az előterjesztés száma: 51/2017. A határozati javaslat elfogadásához az Mhötv. 50. -a értelmében minősített többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma: 51/2017. Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. augusztus 31-i ülésére

Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. augusztus 31-i ülésére 2. Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. augusztus 31-i ülésére Tárgy: Jelentés a 2009. évi költségvetés I. félévi végrehajtásáról. Az előterjesztést készítette: Tengölics

Részletesebben

A nagyközségi önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló rendelet- tervezet I. forduló megvitatása

A nagyközségi önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló rendelet- tervezet I. forduló megvitatása Az előterjesztés száma: 14/2014. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2014. január 29-én, 16:30 órakor megtartandó ülésére A nagyközségi

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-ei soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-ei soros ülésére E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-ei soros ülésére 2.napirend: Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a társulás 2014. évi beszámolójáról és a 2015. évi költségvetéséről

ELŐTERJESZTÉS a társulás 2014. évi beszámolójáról és a 2015. évi költségvetéséről SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: tarsulas@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/98-13/2015. ELŐTERJESZTÉS a társulás 2014. évi beszámolójáról

Részletesebben

Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) , Fax: (99) ,

Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) , Fax: (99) , Nagycenk Nagyközség Önkormányzatának Polgármestere 9485 Nagycenk, Gyár u. 2. : (99) 532-030, Fax: (99) 360-012, E-mail: polgarmester@nagycenk.hu Készítette: Percze Szilvia jegyző Hamar Tünde pü. előadó

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/71-1/2019. E L Ő T E R J E S Z T É S

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/71-1/2019. E L Ő T E R J E S Z T É S 1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/71-1/2019. E L Ő T E R J E S Z T É S Tapolca Város Önkormányzata, Gyulakeszi Község Önkormányzata és Raposka Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2019. május 3-i nyilvános

Részletesebben

Dióskál Község Önkormányzata I. félévi költségvetési előirányzat módosítása

Dióskál Község Önkormányzata I. félévi költségvetési előirányzat módosítása Dióskál Község Önkormányzata 2017. I. félévi költségvetési előirányzat módosítása Dióskál Községi Önkormányzat Polgármesterétől Előterjesztés: Dióskál Községi Önkormányzat 2017. évi költségvetési előirányzat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET január 26-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET január 26-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 3/2017. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2017. január 26-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Előzetesen tárgyalja: Budapest

Részletesebben

Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének november 21-i ülésének 3. napirendi pontjához

Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének november 21-i ülésének 3. napirendi pontjához ELŐTERJESZTÉS Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 21-i ülésének 3. napirendi pontjához A költségvetési rendelet módosítására az 1. információs táblában kimutatott javaslatok

Részletesebben

256/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Pest Megye Önálló NUTS 2 Régióvá Válásának Kezdeményezése

256/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Pest Megye Önálló NUTS 2 Régióvá Válásának Kezdeményezése 256/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Pest Megye Önálló NUTS 2 Régióvá Válásának Kezdeményezése 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati arány

Részletesebben

Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere

Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere Majosháza Község Önkormányzatának Polgármestere 2339 Majosháza, Kossuth u. 34., Tel: 06/24-511-830, Fax: 06/24-511-831, E-mail: polgarmester@majoshaza.hu ELŐTERJESZTÉS Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Emőd Város Önkormányzat Polgármesterétől 3432 Emőd, Kossuth tér 1. Tel.: 46/ /2011.

Emőd Város Önkormányzat Polgármesterétől 3432 Emőd, Kossuth tér 1. Tel.: 46/ /2011. Emőd Város Önkormányzat Polgármesterétől 3432 Emőd, Kossuth tér 1. Tel.: 46/476-206 124-4/2011. Tárgy: Emőd Város Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló rendelet módosítása Emőd Város Képviselő-testületének

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016.(l.29.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről

Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016.(l.29.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016(l29) önkormányzati rendelete a 2016 évi költségvetésről Dunaalmás Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és szerveik,

Részletesebben