Az INFINITI ÜZEMMÓDVÁLASZTÓ KAPCSOLÓVAL egyetlen mozdulattal az igényeihez, sőt, a pillanatnyi hangulatához hangolhatja autója viselkedését.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az INFINITI ÜZEMMÓDVÁLASZTÓ KAPCSOLÓVAL egyetlen mozdulattal az igényeihez, sőt, a pillanatnyi hangulatához hangolhatja autója viselkedését."

Átírás

1 50

2 Hagyja, hogy a vágy vezesse útjain. Élvezze, adja át érzéseit a luxus érzéki örömeinek. Az új Infiniti Q50 éppen ezeket az örömöket nyújtja. Kiemelkedő dinamikával és a legkorszerűbb technológiával felvértezve. A luxus megtalálta a jövőjét. Eljött az ideje, hogy Ön is elmerüljön benne. MEGSZÁLLOTTSÁG

3 MÁSODPERCEK A sebességnek megvan a maga különös varázsa. Már az elindulás pillanatában érezni fogja azt a mindent átható mérnöki precizitást, ami a teljesítmény és a hatékonyság útján felpörgeti az érzékeket. Sokkal több ez, mint puszta mozgás. Az INFINITI DIRECT RESPONSE HYBRID technológiával nem kell választania a gazdaságos és az izgalmas autózás között. 364 lóerős teljesítményét elsöprő közvetlenséggel adja le, miközben 6,2 l/100 km fogyasztás elérésére is képes, CO 2 - kibocsátása pedig csak 144 g/km. A LEHENGERLŐ GYORSULÁS izgalmas élménnyé varázsolja a teljesítményt. A precízen hangolt motor szélesebb fordulatszám-tartományban adja le nyomatékát, és hosszabb ideig tartó gyorsulási erőt biztosít. A gyorsulásérzet annál erőteljesebb, minél gyorsabban halad.

4 Mit keres? Milyen érzésekre vágyik? Bármilyen élmény is lebeg a szeme előtt, a Q50 kormányát megragadva biztos lehet benne, hogy sokszoros erővel fogja átélni. Azzá válik, amerre vágyai vezetik. A KÖZVETLEN ADAPTÍV KORMÁNYZÁS (DAS Direct Adaptive Steering) a teljes kontroll érzését adja a volán mögött; a digitálisan programozott kormányzás személyre szabható kezelhetőséget biztosít, és kiszűri a nem kívánt rezgéseket. Az INFINITI ÜZEMMÓDVÁLASZTÓ KAPCSOLÓVAL egyetlen mozdulattal az igényeihez, sőt, a pillanatnyi hangulatához hangolhatja autója viselkedését.

5 PILLANATOK A vezetési élmény rejtett rétegei akkor fedik fel magukat, amikor a technológia és a forma együttes ereje egyetlen letisztult élménnyé formálja a vezető és az út kapcsolatát. Egyetlen pillanat alatt felfedezheti, mi rejlik a felszín alatt. A ZÉRÓ FELHAJTÓERŐT PRODUKÁLÓ AERODINAMIKA úgy irányítja a légáramlást, hogy a Q50 a mozgás minden pillanatában tökéletesen kiegyensúlyozott legyen, nagy sebesség mellett is megőrizze páratlan stabilitását és közvetlen kapcsolatát az úttal. A KÉTDUGATTYÚS LENGÉSCSILLAPÍTÓK az útviszonyoknak megfelelően szabályozzák a csillapítóerőt, így tökéletes kényelmet és precíz reakciókat biztosítanak az autózás minden pillanatában.

6 VÁRAKOZÁS Minden érintésnek ereje van. A határozott reakció és az intim kapcsolat egy pillanat műve egyetlen könnyed érintésé. Fedezze fel, ahogyan az átgondolt technológiának köszönhetően a mozdulatok parancsokká válnak. A logikusan kezelhető, érintőképernyős INFINITI INTOUCH számos alkalmazásával elérhető közelségbe hozza teljes digitális életét. Érintse meg, húzza el az ujjával: olvassa el jeit, hallgassa kedvenc zenéit a hangátvitellel, nézze meg, mi történik a közösségi oldalakon, barangoljon a virtuális világban. Az INFINITI INTOUCH NAVIGÁCIÓ könnyen áttekinthető, 3 dimenziós képpel és egyszerű kezelőfelülettel rendelkezik, így Ön még a zsúfolt belvárosi utcákon is könnyen és magabiztosan meghatározhatja helyzetét és eltalálhat úti céljához. Az INTELLIGENS SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATIKA (ICC Intelligent Cruise Control) automatikusan csökkenti a sebességet, amikor az Ön előtt haladó járművek lassítanak. Amikor az út szabaddá válik, az automata visszagyorsít a kívánt sebességre. Kényelmesebb vezetés, kevesebb erőfeszítéssel.

7 ÉBREDÉS A látnokok nemcsak pontosabban látják a világot, hanem álmaikban soha nem látott élmények is megjelennek. Merüljön el az egyedi luxus világában, amely a konvencióktól merészen elrugaszkodva teljes élményt nyújt minden érzékének. A LED FÉNYSZÓRÓK tökéletesen kiegészítik az Infiniti Q50 szoborszerű megjelenését, és egyedi formájukkal vonzzák a tekintetet. Fényterítésük a kanyarodás szögének megfelelően változik, ami számottevően jobb látási viszonyokat biztosít manőverezés közben. Az INTELLIGENS FÉNYSZÓRÓ-ASSZISZTENS automatikusan tompított fényre kapcsol, amikor egy másik jármű közeledik szemből. Tapasztalja meg Ön is az előzékenyebb, biztonságosabb és kényelmesebb vezetés élményét.

8 A VONZALOM TÁRGYA AZ INFINITI Q50

9 KÖRNYEZET, AMELY KÖRÜLVESZI Otthonos és hívogató belső tér, amely felkavarja az érzelmeket. 360 EMBER 6 ORSZÁG 0,48 MILLIMÉTER PÁRATLAN ANYAGOK Simítsa végig a kartámaszt, és azonnal érezni fogja a belső tér ösztönösen otthonos hangulatát. A célunk az volt, hogy mély és bensőséges atmoszférát teremtsünk. Másfél évig tartó munkával, világszerte 360 ember véleménye alapján válogattuk ki a legkellemesebb tapintású anyagokat, hogy biztosítsuk ezt az élményt. Az emberi ujjhegy barázdáinak mélységével és távolságával harmonizáló felületek tökéletes érzést nyújtanak minden egyes érintés alkalmával. HÍVOGATÓ Számunkra a fény nemcsak biztonságot teremt, hanem azt a célt is szolgálja, hogy Ön megbecsült vendégnek érezze magát autójában. Az üdvözlő világítás az autóhoz közeledve automatikusan bekapcsolja az első ajtókilincsekbe épített, diszkrét lámpákat. Amikor még közelebb ér autójához, kigyulladnak a belső fények. A fények koreográfiája a Start/Stop gomb megnyomásával ér véget, amely a szívverésre rímelő pulzálással jelzi, hogy a Q50 életre keltésével egy különleges utazás veszi kezdetét. FRISSEBB ÉS TISZTÁBB LEVEGŐ Mi a láthatatlan dolgokra is odafigyelünk. A fejlett klímavezérlő rendszer egy kétzónás, alkalmazkodó légkondicionáló berendezést tartalmaz, keringetés-szabályzással. A berendezésben egy polifenol szűrő található, amely az allergiát okozó anyagok 99,5%-át kiszűri a kívülről beáramló levegőből. BŐSÉGES HELYKÍNÁLAT A Q50 belső tere a bőséges helykínálata mellett kellemes térérzetet ad utasainak. A beltérben lévő elemek, például a tető és a szélvédő oszlopainak formáját úgy terveztük meg, hogy minél nyitottabb érzést biztosítsanak. A jó megtámasztást adó első ülések hátoldala nagyobb lábteret biztosít a hátsó utasok számára. A széles csomagtérnyílás pedig megkönnyíti a kategória egyik legtágasabb csomagterének elérését.

10 TELJESÍTMÉNY Díjnyertes gyártási minőség, üzemanyag-hatékonyság és teljesítmény: mindez grafikonokkal kifejezhető, de az Infiniti-motorok valódi arca a vezetés közben bontakozik ki. 364 LE 6,2 * l/100 km 3,5 LITERES V6 MOTOR, INFINITI DIRECT RESPONSE HYBRID RENDSZERREL A 364 lóerős kombinált rendszerteljesítmény hihetetlen gyorsasággal reagál a vezető utasításaira, mindezt meglepően alacsony, 144 g/km CO 2 -kibocsátás mellett. Olyan természetességgel vált át a teljesen elektromos üzemmódból a maximális teljesítményt nyújtó hibrid üzemmódba, hogy gyökeresen átfogalmazza a hibridekről alkotott eddigi véleményét. 170 LE 4,4 * l/100 km 2,2 LITERES KÖZVETLEN BEFECSKENDEZÉSŰ TURBÓDÍZEL MOTOR Éppolyan tiszta és takarékos, amennyire rugalmas és élvezetes. A legkorszerűbb dízeltechnológiával felszerelt motor teljesítménye 170 LE, nyomatéka 400 Nm, mindössze 4,4 * l/100km-es fogyasztás mellett. Kiemelkedő menetteljesítményei mellé 115 g/km CO 2 -kibocsátás párosul. 211 LE 6,3 * l/100 km 2,0 LITERES TURBÓFELTÖLTÉSES BENZINMOTOR A modern turbófeltöltő-rendszerrel szerelt négyhengeres benzinmotor folyamatos és stabil gyorsulást biztosít, és villámgyorsan reagál a legkisebb gázadásra is. A 211 lóerő és 350 Nm forgatónyomaték leadására képes erőforrás a választható vezetési mód opciókkal kimagaslóan jó kezelhetőséget és lélegzetelállító vezetési élményt biztosít. Az Infiniti Q50 2.0t km/h gyorsulása 7,2 másodperc és kombinált fogyasztása mindössze 6,3 * l/100km. A kormánykerék mögött elhelyezkedő magnézium váltófülekkel a sebességváltás gyorsan, sportosan elvégezhető. * Ez az érték a vegyes üzemanyag-fogyasztást jelöli. 364 LE 546 Nm 144 g/km CO 2

11 TELJESÍTMÉNY Az Infiniti Direct Response technológia intelligens és dinamikus jellemzőinek köszönhetően a Q50-nel mindig pontosan úgy autózhat, ahogyan szeretne. HATÉKONY LENDÜLET Nincs a világon még egy hibrid rendszer, amely ilyen felépítésű lenne, és így gyorsulna. Az Infiniti Direct Response Hybrid rendszer 68 lóerős villanymotorja és a legkorszerűbb technológiát képviselő lítium-ion akkumulátorai lehetővé teszik, hogy a jármű akár 80 km/h-ás sebességgel haladjon teljesen elektromos üzemmódban. Amikor nincs szükség a 3,5 literes V6 benzinmotor teljesítményére, a motor nem jár, és teljesen lekapcsolódik a rendszerről, ami maximális hatékonyságot eredményez. A rendszer ugyanakkor pillanatok alatt reagál, ha a vezetőnek extra teljesítményre van szüksége. RUGALMASABB FÉKEZÉS A Q50 sportos teljesítményét szemközti dugattyús sport féknyergekkel felszerelt fékrendszer tartja kordában (csak a Q50S Hybrid modellnél). A különlegesen harapósra hangolt fékrendszer rövidebb idő alatt és magabiztosabban képes a sebesség megzabolázására. 96 EGYEDI BEÁLLÍTÁS KÖNNYŰ LÁBAK A 19 colos könnyűfém keréktárcsák nemcsak szépek, hanem hozzájárulnak a Q50 kitűnő menetteljesítményeihez. Az anyaghasználat és a kialakítás következtében könnyű keréktárcsák csökkentik a futómű rugózatlan tömegét. Ez a tömegcsökkenés izgalmasabb vezetési élményt eredményez, hiszen a felfüggesztések finomabban hangolhatók, így a Q50 közvetlenebbül irányítható és fordulékonyabb. AERODINAMIKAI ELŐNYÖK A Q50 karosszériája a jármű alatt, felett és mellett is gondoskodik a légáramlás irányított és tudatos elvezetéséről hihetetlen leszorítóerőt biztosít, és hatékonyan segít a motor teljesítményének maximalizálásában. Az autó alatt fellépő nyomás és a karosszéria feletti szívóhatás csökkentése elöl-hátul nulla felhajtóerőt eredményez. Ez mérsékli a nagy sebességnél jelentkező turbulens légáramlást, és jobb útfogást, biztonságosabb kezelhetőséget eredményez. ÉLESEBB KANYAROK Amikor a magnézium váltófül billentésével alacsonyabb fokozatba kapcsol, a fordulatszám-összehangolást végző rendszer (Downshift Rev Matching, csak a Q50S hybrid modellekhez elérhető) egy pillanatnyi gázfröccsel előkészíti a motort az új sebességfokozatra (csak 7AT * sport verziónál). Ez a profi autóversenyzőknél megszokott sebességváltási érzést és finomabb visszakapcsolást, ezáltal nagyobb stabilitást és egyenletesebb motorteljesítményt eredményez. FELVILLANYOZÓ KAPCSOLAT A Q50 menetdinamikája közel 100-féleképpen hangolható. A világon elsőként bevezetett közvetlen adaptív kormányzás (DAS Direct Adaptive Steering) egyedülálló lehetőséget nyújt a személyre szabott beállításhoz. Az új generációs digitális rendszerek jelentősen leegyszerűsítik a kormányzási mechanizmus finomhangolását. A rendszer a nem kívánt rezgések kiszűrésén túl lehetővé teszi a kormányzás közvetlenségének beállítását, hogy Ön pontosan olyan reakciókat érezzen a kormánykeréken, amilyenekre számít. KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜLI ÚTTARTÁS Ideális menetkörülmények között az intelligens összkerék-meghajtású rendszer (AWD All-Wheel Drive) a sportos vezetési élmény érdekében a teljesítmény 100%-át a hátsó kerekekre irányítja. Ugyanakkor a rendszer folyamatosan figyeli a kerekek kipörgését, a gázpedál állását és a jármű sebességét, és szükség esetén a rendelkezésre álló teljesítmény akár 50%-át képes az első kerekekre irányítani, ami nagyobb tapadást és jobb kezelhetőséget eredményez kevésbé kedvező útviszonyok között. Az eredmény: élvezetes, ugyanakkor biztonságos vezethetőség. * Hétfokozatú automata sebességváltó.

12 TÁMOGATÁS/SZÓRAKOZTATÁS Az Infiniti InSuite modern technológiai megoldásai egyszerűbbé és könnyebbé teszik a beállításokat és a jármű képességeinek maximális kiaknázását, kitalálják, mit szeretne a vezető, állandó kapcsolatot biztosítanak a modern, digitális világgal, miközben gondoskodnak róla, hogy a minket körülvevő, valós, fizikai világról is a lehető legtöbb információ álljon rendelkezésünkre. " 8 7 FENT " LENT TESTRESZABHATÓ DUPLA ÉRINTŐKÉPERNYŐ (DUAL-TOUCH) INTUITÍV TECHNOLÓGIA Az Infiniti InTouch lehetővé teszi a jármű rendszereinek és szolgáltatásainak intuitív beállítását, és gondoskodik róla, hogy kedvenc alkalmazásaink mindig csak egy kattintásra legyenek tőlünk. A dupla érintőképernyő (dual-touch) elegáns és felhasználóbarát kezelőfelületén keresztül szabályozhatjuk többek közt a klímát, használhatjuk a Google keresőt, megnézhetjük közösségi média oldalainkat, és számos más kényelmi funkciót és beállítást aktiválhatunk. Az Infiniti InTuition megjegyzi a kiválasztott alkalmazásainkat és gondoskodik azok folyamatos láthatóságáról. LÁTNI, NEM CSAK LÁTSZANI Az adaptív első fényszórórendszer (AFS Adaptive Front-lighting System) nem csak előre világít, de a jármű környékét is láthatóvá teszi. A fényszórók a kormányról érkező jelekre reagálva együtt fordulnak a járművel, és bevilágítanak a sötét kanyarokba. Sőt, a Q50-ben debütál az intelligens fényszóró asszisztens, amely automatikusan leveszi a reflektorok fényerejét, ha szembejövő autót érzékel (opcionális felszereltség). BIZTONSÁGOS KÖRNYEZET A távolságtartó automatika (DCA Distance Control Assist) radarok segítségével figyeli az előttünk haladó járművet és segít a biztonságos követési távolság tartásában. Ha a követési távolság túlságosan lecsökken, a rendszer automatikusan fékez, amint levesszük a lábunkat a gázról, illetve figyelmeztet a fékezés szükségességére. Ha lábunkat a gázon tartjuk és a rendszer eközben érzékeli a távolság túlzott csökkenését, akkor a gázpedált felfelé nyomva segít a gázelvételben. KÉNYELEM A FORGALOMBAN A teljes sebességtartományban működő, intelligens sebességtartó automatika (ICC Intelligent Cruise Control) a forgalom ritmusának megfelelően képes a járművet lassítani és gyorsítani, és akár teljesen lefékezni. Amint a forgalom újra megindul, automatikusan gyorsít a beállított sebesség eléréséig. Mindössze egyetlen gombnyomás, és az innovatív technológia által biztosított személyre szabott kényelem e kimagasló foka máris rendelkezésünkre áll. KÖRNYEZETFIGYELÉS Az első és hátsó szonárral ellátott, 360 -os panorámaképet biztosító monitor (AVM Around View Monitor) és mozgásérzékelő eddig sosem látott hatékonysággal és biztonsággal figyeli a jármű környezetét parkolás közben. A rendszer a jármű körül érzékelt objektumokat a képernyőn felülnézetből egyértelműen mutatja. A jármű közvetlen közelében található, mozgó objektumokra pedig figyelmeztet. Ezáltal minden korábbinál kevesebb stressz és energia árán lehetünk tökéletesen urai a jármű környezetének. KONCERTTERMI HANGÉLMÉNY A BOSE Premium hangrendszer legújabb generációja 14 beépített hangszóróval amelyek között a mélyeket érezhetően és valósághűen kiemelő, három, 10" átmérőjű mélynyomót is találunk gondoskodik a tökéletes hangélményről. A külön a Q50 belteréhez optimalizált, és mérnöki pontossággal elhelyezett hangszórók segítenek a zajok és torzítások kiszűrésében, részletgazdag és valósághű zenével ölelik körül a jármű utazóit. INFINITI INTELLIGENS KULCS A kulcs, amely automatikusan az Ön igényeinek megfelelően állítja be autóját. Mire a kormány mögé ülünk, az autóban minden az üléspozíciótól a navigáción, a klímán és rádión keresztül, a teljesítménybeállításokig pontosan úgy lesz beállítva, ahogy mi szeretjük.

13 VÉDELEM Az Infiniti átfogó Dinamikus Védőpajzs (DSS Dynamic Safety Shield) biztonsági koncepciója több rétegű technológiával figyeli a körülményeket, segíti a balesetek elkerülését, ütközés esetén pedig maximális védelmet nyújt Önnek és utasainak. OTT IS ÉREZ, AHOL NEM IS LÁTJA A Blind Spot Intervention holttérfigyelő rendszer a beépített érzékelők segítségével figyeli a szomszédos sávban lévő holtteret, és figyelmezteti a vezetőt a holttérben lévő járműre. A rendszer először egy fényjelzést ad. Ha Ön ezután megkezdi az átsorolást a foglalt sávba, a rendszer hangjelzést ad ki. Szélsőséges esetben a rendszer az ellenkező oldali kerekek fékezésével segít visszatéríteni autóját az eredeti sáv közepe felé. MINDIG RÉSEN A ráfutásos ütközésekre figyelmeztető rendszer (FCW Forward Collision Warning) 1 még akkor is figyelmezteti a vezetőt az esetleges ütközésre, ha a másik jármű látótávolságon kívül esik. A rendszer a beépített radar segítségével folyamatosan figyeli és elemzi az Ön előtt haladó és az azt megelőző jármű relatív sebességét. Ha a járművek a biztonságosnál nagyobb sebességgel közelítenek egymáshoz, a rendszer figyelmeztető jelzést ad, és a biztonsági öv megfeszítésével védi a vezető testét. SÁVTARTÁS A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDW Lane Departure Warning) és a sávelhagyást megelőző rendszer (LDP Lane Departure Prevention system) egy kamera segítségével figyeli az autó sávtartását, és hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt az irányjelző használata nélküli sávváltásra. Ha a jármű továbbra is távolodik az eredeti sávjától, a sávelhagyást megelőző rendszer óvatosan visszatereli az autót az eredeti sávba. Az Aktív sávtartó rendszer (ALC Active Lane Control, csak a közvetlen adaptív kormányzáshoz rendelhető) segíti a vezetőt abban, hogy erős oldalszélben vagy rézsútos úton is a saját sávjában maradjon. MAGABIZTOS TOLATÁS Az Infiniti által a világon elsőként bemutatott ütközést megakadályozó tolatórendszer (BCI Back-up Collision Intervention) egy sor korszerű érzékelővel segíti az autó két oldaláról érkező járművek észlelését tolatás közben. Ha a rendszer egy járművet érzékel, először egy figyelmeztető fényjelzéssel, majd hangjelzéssel, végül a gázpedál ellenállásának növelésével segíti az ütközés elkerülését. Szükség esetén a rendszer automatikusan fékez az ütközés elkerülése érdekében (csak automata sebességváltó esetén). VÉDELEMRE FELKÉSZÜLVE Bizonyos fékezési körülmények esetén az első ülésekre szerelt ütközés előtt megfeszülő biztonsági övek automatikusan megfeszülnek, így biztosítva a többi utasvisszatartó rendszer, például a légzsákok maximális hatékonyságát. AZ ÜTKÖZÉS ELŐTTI vészfékező rendszer folyamatosan pásztázza az autó előtti területet egy esetleges elkerülhetetlen ütközés jelei után kutatva. Amennyiben a rendszer elkerülhetetlen ütközést észlel, figyelmezteti a vezetőt, és a sebesség és a károk csökkentése érdekében megfeszíti a vezető biztonsági övét és működésbe hozza a fékeket.

14 VÁLASZTÉK A beeső fény erőssége és szöge alapján változó árnyalatok. Egymással harmonizáló külső és belső színek, amelyek jól tükrözik az autó egyedi energiáját és az évszakok hangulatát. Öngyógyító fényezés (Scratch Shield Paint), amely gondoskodik a karosszéria ragyogásának megőrzéséről. Csak néhány azok közül az eszközök közül, amelyekkel az Infiniti a fényezés segítségével igyekszik kifejezni autóinak érzelmi világát, hangulatát és védelmét. KÜLSŐ SZÍNEK (KÓD) BELSŐ SZÍNEK (KÓD) DÍSZÍTŐ BETÉTEK MOONLIGHT WHITE (QAA) LIQUID PLATINUM (K23) HAGANE BLUE (RBP) GRAPHITE SHADOW (KAD) CHESTNUT BRONZE (CAN) VENETIAN RUBY (NAH) MALBEC BLACK (GAC) BLACK OBSIDIAN (KH3) WHEAT * (C) STONE (K) GRAPHITE * (G) KACCHU ALUMÍNIUM JÁVORFA ANTRACITSZÜRKE * Szövetkárpittal is rendelhető. KEREKEK KEREKEK 17 COLOS, ÖT DUPLA KÜLLŐS KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁK DEFEKTTŰRŐ GUMIABRONCSOKKAL 19 COLOS, ÖT TRIPLA KÜLLŐS KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁK DEFEKTTŰRŐ GUMIABRONCSOKKAL 18" 7 DUPLAKÜLLŐS, KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁ DEFEKTTŰRŐ ABRONCSOKKAL INFINITI Europe a Nissan International SA, CH , Z.A. La Pièce Bât. B2, Route de l Etraz, 1180 Rolle, Svájc divíziója Ez a prospektus kizárólag általános tájékoztató célokat szolgál. Tartalma bármikor módosítható, semmilyen formában nem tekinthető az INFINITI Europe által tett ajánlatnak vagy vállalásnak. Mielőtt jelen prospektusban foglaltak alapján döntene a vásárlásról, kérjük vegye fel a kapcsolatot helyi Infiniti forgalmazójával, és ellenőrizze, hogy az itt megadott adatok és információk helyesek-e és arra a járműre is vonatkoznak-e, amelyet meg kíván vásárolni. Az INFINITI Europe fenntartja a jogot, hogy árakat, színeket, anyagokat, felszereltséget, specifikációkat és modelleket előzetes értesítés nélkül, bármikor módosítson vagy megszüntessen. A folyamatos termékfejlesztés valamint egyéb, gyártás előtti és gyártás utáni tényezők következtében az elkészült járművek, anyagok és specifikációk jelen prospektusban foglaltaktól eltérhetnek. A képeken látható egyes járművek választható extrákat is tartalmaznak. Kérjük, hogy a félreértések elkerülése végett, vásárlás vagy megrendelés előtt tekintse meg a kiválasztott járművet. A rendelhetőség és szállítási idők az egyes modellek és felszereltségi szintek függvényében eltérhetnek. A specifikációk, opciók és kiegészítők országonként eltérőek lehetnek. További információkért a rendelhetőség, opciók és kiegészítők vonatkozásában kérjük, érdeklődjön Infiniti márkakereskedőjénél. 1 A ráfutásos ütközésekre figyelmeztető rendszer feladata a vezető figyelmeztetése egy esetleges ütközés előtt; a rendszer az ütközést nem tudja megakadályozni. Csak meghatározott sebességtartományban működik. Mindig vezessen óvatosan és körültekintően. Az Infiniti mindent megtett azért, hogy az itt látható színminták a lehető legélethűbben tükrözzék a valós járműszíneket. A színminták színe a nyomtatási folyamat során mindazonáltal némileg változhat, illetve szemünk a színminta színét másként érzékeli napsütésben, lámpafényben illetve neonfény alatt. Kérjük, hogy a járművek valós színét tekintse meg személyesen Infiniti márkakereskedőjénél.

15 EREDETI INFINITI KIEGÉSZÍTŐK Az eredeti Infiniti kiegészítők ugyanolyan magas minőségi előírások szerint készülnek, mint maguk a járművek. Autójával tökéletesen kompatibilis és stílusban egységes, minőségi kiegészítők széles skáláját kínáljuk. A 17 COLOS KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁKKAL kétség sem férhet stílusérzékéhez és sportos dizájn iránti elkötelezettségéhez. Tízküllős könnyűfém keréktárcsák 225/55 R 17 méretű abroncsokkal. KÜSZÖBVÉDŐ DÍSZLÉCEK A rozsdamentes acél keretbe foglalt, halványan világító Infiniti feliratú díszlécek beszálláskor az utastér sportos és dinamikus hangulatát erősítik. A párban kapható díszlécek megvilágítják az ajtónyílást és védik a fényezést. TÁROLÓREKESZEK A tartós és rugalmas anyagból készült, összecsukható tárolórekeszek segítenek a csomagtartóban szállított dolgok rendszerezésében, és megakadályozzák a tárgyak egymáshoz ütődését, sérülését. HÁTSÓ LÉGTERELŐ * A gyári fényezéssel azonos színű és a járműhöz tökéletesen illeszkedő hátsó légterelő kihangsúlyozza Infinitije sportosságát és aerodinamikus vonalait. VONÓHOROG A legmagasabb szintű biztonsági és használati szempontok szerint tesztelt vonóhorog segítségével bármikor magával viheti mindazt, amire utazása során szüksége lehet. A jármű karosszériájába integrált vonóhorog jóváhagyott vontatókapacitása 1,5 tonna. A vonóhorog ha éppen nincs rá szükség egyszerűen leszerelhető. LÁTHATÓ KIEGÉSZÍTŐK, éjfekete hűtőrács, csomagtartó, tetőbox, üdvözlő világítás. PADLÓSZŐNYEGEK A Q50 modern és luxus belteréhez tökéletesen illeszkedő, elegáns, emblémával ellátott, személyre szabott szőnyegek. A szennyeződéstaszító anyagból készült, biztonsági horoggal rögzített szőnyegek mindig legjobb formájukat hozzák. * Elérhetőségéről kérjük érdeklődjön helyi Infiniti kereskedőjénél.

16 EGY DINAMIKUS KAPCSOLAT Dübörgő pulzus. Századmásodpercek. Győzelem vagy vereség. A Formula 1 folyamatosan a technológia és az emberi innovativitás korlátait teszteli. A siker mégis elsősorban a szenvedélyen múlik, ami minden alkatrészben és minden pillanatban tetten érhető. Ez a szenvedély az, amelynek köszönhetően az Infiniti Red Bull Racing csapat az elmúlt években a Formula 1 meghatározó szereplőjévé vált. Az Infiniti azért vállal szerepet a Formula 1 -ben, mert itt a mérnöki tudás teljes egészében az izgalom és a vezetési élmény szolgálatában áll. Az izgalom és élmény, amely túlmutat a versenypályán, partnerünkön, a Red Bull Racing csapaton keresztül a szurkolókra és a kultúrára is hatással van. Csapatunk lelkesedése és eltökéltsége sorozatban négy Formula 1 konstruktőri világbajnoki címet eredményezett. A mindkét fél számára kölcsönösen előnyös kapcsolat csupa új és izgalmas technikai megoldást ígér mind a Formula 1 mind az utcai Infiniti járművek világában. Technológiai együttműködésünk és közös filozófiánk eredményeként a négyszeres Formula 1 világbajnok, Sebastian Vettel lett az Infiniti teljesítményért felelős igazgatója. Sebastian már az Infiniti Q50 fejlesztésében is részt vett: kiemelkedő vezetési tudásával és sebesség iránti szenvedélyével hozzájárult, hogy az új modell a lehető legdinamikusabb legyen. Az Infiniti új járműveiben mostantól az ő szaktudása, zsenialitása és páratlan szenvedélye is tükröződik.

17 A páratlan luxus nem csak a tökéletességet jelenti. Olyan korlátlan élvezet, amely különleges érzéseket szabadít fel a szívünkben. Mi, az Infinitinél hiszünk abban, hogy van, amikor az ésszerűségnek vissza kell húzódnia, és az érzelmek (a színtiszta és elsődleges érzelmek) veszik át az irányítást. Fontosak persze a kézzel fogható részletek is: az érzéki, lendületes vonalak; a bőr illata; a motor zsigeri hangja. Az 1989-ben alapított Infiniti szedánokból, kupékból, kabriókból és crossoverekből álló prémium modellkínálata immár a világ 49 országában kapható. Az Infiniti a prémium kategória provokatív márkájaként híresült el, amely a végletes gondossággal kialakított részletekkel megépített, ellenállhatatlan és provokatív autóival alapozta meg hírnevét. A Red Bull Racing csapattal 2011-ben kötött együttműködésünk is az egyedülálló precizitás, a lélegzetelállító teljesítmény és a túláradó vezetési élmény iránti szenvedélyünket tükrözi. Mindezek egytől egyig hozzájárulnak ahhoz az érzéshez, hogy az Infiniti egy igazán különleges autó.

18 FELSZERELTSÉGEK Q50 Q50 Premium Q50 Sport Q50S Hybrid Q50 Q50 Premium Q50 Sport Q50S Hybrid MENETTELJESÍTMÉNY Stop-start rendszer Elektromos szervokormány, sebességfüggő rásegítéssel Kormányzás csomag 1 Közvetlen adaptív kormányzás (Direct Adaptive Steering DAS) Aktív sávtartó rendszer (Active Lane Control ALC) o Aktív menetstabilizátor Sport felfüggesztés Regeneratív fékrendszer BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM Ellendugattyús sport féknyergek (elöl 4 dugattyúval; hátul 2 dugattyúval) Abroncsnyomás-figyelő rendszer (TPMS Tyre Pressure Monitoring), nyomásfigyelmeztetéssel Abroncsnyomás-ellenőrző rendszer (TPMS Tyre Pressure Monitoring System) kerekenkénti nyomáskijelzéssel o Emelkedőn indulást segítő rendszer 6 légzsák (vezető- és utasoldali, első oldallégzsákok, valamint függönylégzsákok elöl és hátul) Automatikusan elsötétülő visszapillantó tükör Esőérzékelő ablaktörlők o o o o Sebességtartó automatika Szabályozható sebességhatároló 4 kerékre ható blokkolásgátló fékrendszer (ABS Anti-lock Braking System), elektronikus fékerő-elosztó (EBD Electronic Brake force Distribution), kipörgésgátló rendszer (TCS Traction Control System) és menetstabilizáló rendszer (VDC Vehicle Dynamic Control) Fékasszisztens (BA Brake Assist) Közeledő járműre figyelmeztető gyalogosvédő hangjelzés (VSP Approaching Vehicle Sound for Pedestrians) Járművédelmi rendszer motorindítás-gátlóval és riasztóval Ultrahangos riasztórendszer o o o o Safety Shield átfogó biztonsági rendszer 2 Intelligens távolság- és sebességtartó automatika (ICC Intelligent Cruise Control) (manuális sebességváltóhoz) Intelligens távolság- és sebességtartó automatika (ICC Intelligent Cruise Control) a teljes sebességtartományra (automata sebességváltóhoz) Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDW Lane Departure Warning) és a sávelhagyást megelőző rendszer (LDP Lane Departure Prevention) Holttér-figyelő rendszer (BSW Blind Spot Warning) és a holttérben haladó járművel való ütközést megakadályozó rendszer (Blind Spot Intervention ) Ütközés előtti vészfékező rendszer Amennyiben a rendszer elkerülhetetlen ütközést észlel, figyelmezteti a vezetőt, és a sebesség és a károk csökkentése érdekében megfeszíti a vezető biztonsági övét és működésbe hozza a fékeket. Ráfutásos ütközésekre figyelmeztető rendszer (csak automata sebességváltóhoz) Távolságtartó automatika (DCA Distance Control Assist) (csak automata sebességváltóhoz) Baleset potenciális bekövetkezésekor a rendszer segít a vezetőnek a gázelvételben és fékezésben. Ütközést megakadályozó tolatórendszer (BCI Back-up Collision Intervention) 3 (csak automata sebességváltóhoz) Hátramenetben a BCI rendszer érzékeli a jármű mögötti tárgyakat és elhaladó járműveket, és vizuálisan és hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt. Szükség esetén a BCI automatikusan fékez az ütközés elkerülése érdekében. o o o KEREKEK 17" acél keréktárcsák dísztárcsával, 225/55 R W abroncsokkal 17" 5 duplaküllős, könnyűfém keréktárcsák 225/55 RF W defekttűrő abroncsokkal o 18" 7 duplaküllős, könnyűfém keréktárcsák 225/50 RF W defekttűrő abroncsokkal o 19" 5 triplaküllős, könnyűfém keréktárcsák 245/40 RF W defekttűrő abroncsokkal KÜLSŐ Színre fújt külső visszapillantó tükrök LED irányjelzővel Fűtött, elektromosan állítható külső tükrök Fűtött, elektromosan állítható és behajtható külső tükrök, hátramenet-szinkronizációval o KÜLSŐ (Folytatás) LED ködlámpák (elöl és hátul) Automata fényszórókapcsolás Automata szintszabályozású halogén fényszórók és nappali menetfények Automata szintszabályozású LED fényszórók és nappali menetfények o o Adaptív első fényszórórendszer (AFS Adaptive Front-lighting System) o o o SmartBeam o o o LED hátsó lámpák Elektromos működtetésű üveg napfénytető o o o Metálfényezés o o o o Öngyógyító fényezés (Scratch Shield Paint) Ez a fényezés egy tiszta, puha réteg, amely önmagától eltünteti a kisebb karcolásokat és súrlódásnyomokat, így a fényezés színe sokáig megőrzi csillogását. Sportos kialakítású első lökhárító Kettős kipufogócső, króm csővéggel Láthatóság csomag 4 Adaptív első fényszórórendszer (AFS Adaptive Front-lighting System) SmartBeam Panoráma monitor (AVM Around View Monitor) mozgásérzékelő rendszerrel és parkolássegítővel o o o FEDÉLZETI TECHNOLÓGIA Infiniti üzemmódválasztó kapcsoló 5 Infiniti InTouch Két érintőképernyő (LCD VGA 8" és LCD VGA 7") Fine vision mutatók 5"-os színes TFT kijelzővel Infiniti navigációs rendszer o o Multimédia csomag 6 Infiniti navigációs rendszer BOSE Premium hangrendszer 14 hangszórós hangrendszer o o o Bluetooth technológia mobilkapcsolathoz Hangfelismerő rendszer Kulcs nélküli ajtónyitó rendszer I-Key Intelligens kulcs könnyű beszállás funkcióval és bővített memóriával o Tolatókamera Első és hátsó parkolóérzékelő kijelzővel o o o o Panoráma monitor (AVM Around View Monitor) mozgásérzékelő rendszerrel és parkolássegítővel o o o KÉNYELEM Hazakísérő világítás Üdvözlő világítás rendszer o Kétzónás, alkalmazkodó légkondicionáló berendezés Kétzónás, alkalmazkodó légkondicionáló berendezés keringetés-szabályzással, és polifenol szűrővel o o o o Hátsó légkondicionáló-szellőzőnyílások (csak automata sebességváltó esetén) Infiniti InTuition Teljesen személyre szabható digitális környezet 1 Csak a 225/50 RF W Run-flat abroncsokkal felszerelt, 18 colos, hét duplaküllős könnyűfém keréktárcsákkal együtt kapható. 2 Csak a Comfort csomaggal kapható. 3 Kizarolag a Lathatosag csomag reszet kepező panorama monitorral egyutt rendelhető. 4 Csak a Comfort csomaggal, az automatikus magasságállítású LED fényszórókkal és a Daytime Running Light fényrendszerrel együtt kapható. 5 A vezető által kiválasztható vezetési módok és beállítások a motortól függően eltérőek lehetnek. 6 Az Infiniti navigációs rendszerrel együtt nem kapható. Alapfelszereltség o Feláras kiegészítő Nem rendelhető

19 SZÍNEK ÉS DÍSZÍTŐ BETÉTEK Q50 Q50 Premium Q50 Sport Q50S Hybrid Q50 Q50 Premium Q50 Sport Q50S Hybrid KÉNYELEM (Folytatás) Elektromos ablakemelő elöl-hátul, a kulcsról vezérelhető automatikus működtetéssel Nyomógombos motorindítás Napellenzők, megvilágított sminktükörrel és meghosszabbítással Kényelem csomag 1 o o o o Esőérzékelő ablaktörlők Első és hátsó parkolóérzékelő kijelzővel Kétzónás, alkalmazkodó légkondicionáló berendezés keringetés-szabályzással, és polifenol szűrővel Üdvözlő csomag Abroncsnyomás-ellenőrző rendszer (TPMS Tyre Pressure Monitoring System) kerekenkénti nyomáskijelzéssel Fűtött, elektromosan állítható és behajtható külső tükrök, hátramenet-szinkronizációval I-Key Intelligens kulcs könnyű beszállás funkcióval és bővített memóriával Üdvözlő világítás rendszer Függőlegesen és tengelyirányban elektromosan állítható kormányoszlop Elektromosan állítható első ülések memória funkcióval Elektromosan állítható deréktámasz a vezetőülésen o HANGRENDSZER AM/FM hangrendszer, egylemezes CD-lejátszóval 6 hangszórós hangrendszer USB/iPod-csatlakozó és RCA-audiocsatlakozó Bluetooth -audiostreaming BOSE Premium hangrendszer o o o 14 hangszórós hangrendszer o o o Aktív zajcsillapítás BELSŐ Multifunkciós vezérlés a kormánykeréken Bőr bevonatú kormánykerék és váltógomb Első kartámasz tárolórekesszel 12 V-os csatlakozók a középkonzolon Függőlegesen és tengelyirányban manuálisan állítható kormányoszlop Függőlegesen és tengelyirányban elektromosan állítható kormányoszlop o Alumínium pedálok és lábtartó Kacchu hatású alumínium díszítő betétek o Jávorfa díszítő betétek o Infiniti alumínium küszöbvédő csíkok az első ajtóknál ÜLÉSEK Szövet üléskárpit Bőr üléskárpit Fűthető első ülések Sportos kialakítású első ülések Elektromosan állítható első ülések memória funkcióval o Manuálisan állítható deréktámasz a vezetőülésen Elektromosan állítható deréktámasz a vezetőülésen o 40/60 arányban osztottan lehajtható hátsó üléstámla 2 o o o Sílécnyílás Hátsó középső kartámasz pohártartóval ISOFIX gyermekülés-rögzítési pontok a hátsó szélső üléseken CSOMAGTÉR Elsősegélykészlet és elakadásjelző háromszög Kárpit Szövet Bőrkárpit Bőrkárpit Bőrkárpit Belső színek (Kód) Graphite (G) Wheat (C) Graphite (G) Wheat (C) Stone (K) Graphite (G) Stone (K) Graphite (G) Stone (K) Külső színek Kód Típus Black Obsidian KH3 Normál Moonlight White QAA o o o o o o o o o Liquid Platinum K23 o o o o o o o o o Graphite Shadow KAD o o o o o o o o o Hagane Blue RBP Metál o o o o o o o o o Chestnut Bronze CAN o o o o o o o o o Venetian Ruby NAH o o o o o o o o o Malbec Black GAC o o o o o o o o o Díszítő betétek Antracitszürke Kacchu alumínium o o o Jávorfa o o Q50 HYBRID RWD Q50, Q50 Premium Q50 Sport, Q50S Hybrid Q50, Q50 Premium Q50 Sport, Q50S Hybrid Alapfelszereltség o Feláras kiegészítő Nem rendelhető Q50 HYBRID RWD 1 Csak a 40/60 arányban megosztva előrehajtható hátsó üléstámlával együtt kapható. 2 Csak a Comfort csomaggal kapható. A megadott méretek mm-ben értendők Q50, Q50 Premium Q50 Sport, Q50S Hybrid

20 MŰSZAKI ADATOK Q50 2.2d man. Q50 2.2d aut. Q50 2.0t aut. Q50S Hybrid aut. Q50S Hybrid AWD aut. MOTOR Üzemanyag típus Dízel Dízel Hengerek száma 4 4 Hengerűrtartalom cm cm 3 Üzemanyag-ellátás Közös nyomócsöves, közvetlen befecskendezés (CDI) Közös nyomócsöves, közvetlen befecskendezés (CDI) Kipufogórendszer Kettős kipufogórendszer, dízel részecskeszűrő Kettős kipufogórendszer, dízel részecskeszűrő Puissance Dizel-/Benzinmotor 125 kw (170 LE) 125 kw (170 LE) villanymotor kombinált Couple Dizel-/Benzinmotor 400 Nm, percenkénti fordulatszámnál 400 Nm, percenkénti fordulatszámnál villanymotor kombinált Erőátvitel Hatfokozatú kézi sebességváltó Hétfokozatú automata sebességváltó Meghajtott kerekek Hátsókerék-meghajtás (RWD Rear-Wheel Drive) Hátsókerék-meghajtás (RWD Rear-Wheel Drive) Károsanyag-kibocsátási norma Euro 5b+ Euro 5b+ MENETTELJESÍTMÉNY Végsebesség 231 km/h 230 km/h Gyorsulás km/h 8,7 s 8,5 s Hivatalos üzemanyag-fogyasztás 1 Városban 5,6 l/100 km 2, 3 / 5,7 l/100 km 4 6,0 l/100 km Városon kívül 3,7 l/100 km 2, 3 / 3,8 l/100 km 4 4,1 l/100 km 2, 3 / 4,2 l/100 km 4 Vegyes 4,4 l/100 km 2, 3 / 4,5 l/100 km 4 4,8 l/100 km 2, 3 / 4,9 l/100 km 4 Hivatalos fajlagos CO 2 -kibocsátás g/km 2, 3 / 118 g/km g/km 2, 3 / 128 g/km 4 DIRECT RESPONSE HYBRID RENDSZER Hibrid rendszer Akkumulátor típusa Akkumulátor teljesítménye Akkumulátor kapacitása ALVÁZ Kormánymü Típus Elektro-hidraulikus szervokormány Elektro-hidraulikus szervokormány Fordulókör átmérője 11,4 m 11,4 m Felfüggesztés Első Kettős lengőkaros, független felfüg gesztés, a tekercsrugókon belüli lengéscsillapítóval, stabilizátorrúddal Kettős lengőkaros, független felfüg gesztés, a tekercsrugókon belüli lengéscsillapítóval, stabilizátorrúddal Hátsó Fékrendszer Első/Hátsó Többlengőkaros, független felfüg gesztés, kétutas (DFP Dual Flow Path) lengéscsillapítókkal, stabilizátorrúddal Elol 320 mm, hátul 308 mm átmérőjű hűtött tárcsafék Többlengőkaros, független felfüg gesztés, kétutas (DFP Dual Flow Path) lengéscsillapítókkal, stabilizátorrúddal Elol 320 mm, hátul 308 mm átmérőjű hűtött tárcsafék KAPACITÁS- ÉS TÖMEGADATOK Saját tömeg kg 2 / kg 3 / kg kg 2 / kg 3 / kg 4 Csomagtér befogadóképessége 500 l 500 l Üzemanyagtartály kapacitása 74 l 74 l MÉRETEK Külső Légellenállási együttható 0,26 2, 3 / 0, ,26 2, 3 / 0,265 4 Teljes hossz mm 2, 3 / mm mm 2, 3 / mm 4 Teljes szélesség Tükrök nélkül mm mm Teljes magasság Tetősín nélkül mm mm Tengelytáv mm mm 1 A megadott értékek mérése a 2007/715/EK irányelv hatályos szövegében meghatározott mérési módszerek szerint történt: egy jármű üzemanyag-fogyasztása és CO 2 - kibocsátása nem csupán a jármű üzemanyag-hasznosítási hatékonyságától, de a vezetési stílustól és más, nem műszaki tényezőktől is függ. A gépkocsi üzemanyaggazdaságossági jellemzői mellett a vezető magatartása, valamint további nem műszaki tényezők is szerepet játszanak a gépkocsi üzemanyag-fogyasztásában és CO 2 -kibocsátásában. A CO 2 a globális felmelegedést okozó legfontosabb üvegházhatású gáz. Minden eladási helyen a fogyasztók díjmentesen átolvashatnak egy olyan, üzemanyag-gazdaságosságról szóló ismertető kiadványt, amely az összes új személygépkocsi üzemanyag-fogyasztási és CO 2 -kibocsátási adatát tartalmazza. 2 Q50 3 Q50 Premium 4 Q50 Sport Benzin Benzinmotor / Villanymotor (hibrid) Benzinmotor / Villanymotor (hibrid) 4 V6 V cm cm cm 3 Közvetlen befecskendezés Nagy kapacitású, finomhangolt szívórendszer Nagy kapacitású, finomhangolt szívórendszer Kettős kipufogórendszer Kettős kipufogórendszer Kettős kipufogórendszer 155 kw (211 LE) 225 kw (306 LE) 225 kw (306 LE) 50 kw (68 LE) 50 kw (68 LE) 268 kw (364 LE) 268 kw (364 LE) 350 Nm, percenkénti fordulatszámnál 350 Nm, percenkénti fordulatszámnál 350 Nm, percenkénti fordulatszámnál 270 Nm 270 Nm 546 Nm 546 Nm Hétfokozatú automata sebességváltó Hétfokozatú automata sebességváltó Hétfokozatú automata sebességváltó Hátsókerék-meghajtás (RWD Rear-Wheel Drive) Hátsókerék-meghajtás (RWD Rear-Wheel Drive) Intelligens összkerék-meghajtás (AWD All-Wheel Drive) Euro 5b+ Euro 5b+ Euro 5b+ 245 km/h 250 km/h 250 km/h 7,2 s 5,1 s 5,4 s 8,6 l/100 km 3 / 8,8 l/100 km 4 8,2 l/100 km 9,6 l/100 km 5,0 l/100 km 3 / 5,2 l/100 km 4 5,1 l/100 km 5,3 l/100 km 6,3 l/100 km 3 / 6,5 l/100 km 4 6,2 l/100 km 6,8 l/100 km 146 g/km 3 / 151 g/km g/km 159 g/km Egy villanymotor, 2 tengelykapcsoló Egy villanymotor, 2 tengelykapcsoló Lítium-ion akkumulátor Lítium-ion akkumulátor 346 V 346 V 50 kw 50 kw Elektro-hidraulikus szervokormány Közvetlen adaptív kormányzás (Direct Adaptive Steering DAS) Közvetlen adaptív kormányzás (Direct Adaptive Steering DAS) 11,4 m 11,2 m 11,4 m Kettős lengőkaros, független felfüg gesztés, a tekercsrugókon belüli lengéscsillapítóval, stabilizátorrúddal Többlengőkaros, független felfüggesztés, kétutas (DFP Dual Flow Path) lengéscsillapítókkal, stabilizátorrúddal Elöl 330mm, hátul 308 mm átmérőjű hűtött tárcsafék Sportos hangolású, kettős lengőkaros, független felfüggesztés, a tekercsrugókon belüli kétdugattyús (DPS) lengéscsillapítóval, stabilizátorrúddal Sportos hangolású, többlengőkaros, független felfüggesztés, kétdugattyús (DPS) lengéscsillapítóval, stabilizátorrúddal Elöl 355 mm átmérőjű léghűtött tárcsafékek, 4 dugattyús (szemközti elhelyezésű) alumínium féknyergek; hátul 350 mm átmérőjű léghűtött tárcsafékek, 2 dugattyús (szemközti elhelyezésű) féknyergek Sportos hangolású, kettős lengőkaros, független felfüggesztés, a tekercsrugókon belüli kétdugattyús (DPS) lengéscsillapítóval, stabilizátorrúddal Sportos hangolású, többlengőkaros, független felfüggesztés, kétdugattyús (DPS) lengéscsillapítóval, stabilizátorrúddal Elöl 355 mm átmérőjű léghűtött tárcsafékek, 4 dugattyús (szemközti elhelyezésű) alumínium féknyergek; hátul 350 mm átmérőjű léghűtött tárcsafékek, 2 dugattyús (szemközti elhelyezésű) féknyergek kg 3 / kg kg kg 500 l 400 l 400 l 80 l 70 l 70 l 0,26 3 / 0, ,275 0, mm 3 / mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm mm

fényszórórendszerrel (Afs AdAptive front-lighting system)

fényszórórendszerrel (Afs AdAptive front-lighting system) X70 A sportosság, a praktikum és egy modern művészeti alkotás jellemzőit ötvöző QX70 nem tartozik semelyik hagyományos járműkategóriába. Nagy teljesítményű és páratlan vezetési élményt nyújtó luxus crossover,

Részletesebben

X50 VEGYEN MÉLY LEVEGŐT. Tartsa bent, és érezze a pillanat erejét. A QX50 az Ön személyiségének kiterjesztése, az érzékeket kényeztető stílus és kényelem tökéletes kombinációja. Luxus crossover, amely

Részletesebben

fényszórórendszerrel (Afs AdAptive front-lighting system)

fényszórórendszerrel (Afs AdAptive front-lighting system) X70 A sportosság, a praktikum és egy modern művészeti alkotás jellemzőit ötvöző QX70 nem tartozik semelyik hagyományos járműkategóriába. Nagy teljesítményű és páratlan vezetési élményt nyújtó luxus crossover,

Részletesebben

KALANDRA CSÁBÍTÓ. Csak bizonyos modellekhez rendelhető.

KALANDRA CSÁBÍTÓ. Csak bizonyos modellekhez rendelhető. 60 COUPE & CABRIO KALANDRA CSÁBÍTÓ A Q60 Coupé egyedülálló utazás ígéretével csábít. A szemet gyönyörködtető külső vonalvezetés és a lehengerlő teljesítmény kombinációja azonnal magával ragad és rabul

Részletesebben

AZ Ú IS FEDEZZE FEL AZ

AZ Ú IS FEDEZZE FEL AZ AZ Ú IS AZ Ú IS TARTALOM AZ Ú IS Bevezetés 04-07 Menetdinamika 08-09 L-Finesse 1 0-1 1 Luxuskivitelű Utastér 1 2-1 5 Modern megoldások 1 6-1 7 Full Hybrid 1 8-2 1 V6 kifinomultság 22-23 F SPORT 24-25

Részletesebben

AZ Ú NX 300h ISMER E MEG AZ Ú NX 300h MODELLT!

AZ Ú NX 300h ISMER E MEG AZ Ú NX 300h MODELLT! AZ Ú NX 300h 02 AZ Ú NX 300h TARTALOM AZ Ú NX 300h Bevezetés 04-07 Formaterv 08-1 1 Menetdinamika 1 2-1 3 Beépített luxus 1 4-1 7 Fejlett technológia 1 8-2 1 Full Hybrid 22-23 F SPORT 24-25 Innovatív biztonsági

Részletesebben

Accord. Sedan és Tourer

Accord. Sedan és Tourer Accord Sedan és Tourer MINDEN TÉREN FEJLETT Fejlett Az új Accordban legfejlettebb technológiáink mûködnek: a tovább tökéletesített futómû és a sportos Type S változat erôteljes dízelmotorja, korszerû,

Részletesebben

TIZENEGYMILLIÓS RAJONGÓTÁBOR.

TIZENEGYMILLIÓS RAJONGÓTÁBOR. OPEL ASTRA TIZENEGYMILLIÓS RAJONGÓTÁBOR. TARTALOMJEGYZÉK Astrában gondolkodik? Akkor jó társaságban van. Több mint tizenegy millió vásárló választotta már ezt a modellt. Ez teszi olyan sikeressé, és vonzerejét

Részletesebben

A LÉNYEGHEZ KAPCSOLÓDVA.

A LÉNYEGHEZ KAPCSOLÓDVA. ÚJ OPEL INSIGNIA A LÉNYEGHEZ KAPCSOLÓDVA. Az új Opel Insigniát vezetve megtudhatja, mi tesz egy autót kivételessé. A forradalmian megújult kezelőfelület átalakítja a vezető és az autó együttműködését.

Részletesebben

AZ Ú LS 600h. A művészi kifinomultság csúcsa

AZ Ú LS 600h. A művészi kifinomultság csúcsa AZ Ú LS 600h A művészi kifinomultság csúcsa AZ Ú LS 600h Új LS 600h zászlóshajónk rendkívül vonzó megjelenése érzékletesen tükrözi a Lexus folyamatos fejlődését. Az autót minden eddiginél intelligensebb

Részletesebben

Több hely. Több lehetőség. Több Civic.

Több hely. Több lehetőség. Több Civic. Az új Civic Tourer Több hely. Több lehetőség. Több Civic. A Honda Civic fejlesztését mindig is az innováció határozta meg, mérnökeink a múlt tapasztalataira építkezve alkottak egyre hatékonyabb járműveket.

Részletesebben

Opel Insignia & Opel Insignia Sports Tourer

Opel Insignia & Opel Insignia Sports Tourer Opel Insignia & Opel Insignia Sports Tourer Transparent Fond only Fedezze fel az Opel Insigniát. Fedezze fel a dinamikus forma, a leleményes ergonómia és a vérpezsdítő vezetési élmény merész egységét.

Részletesebben

AZ ÚJ JEEP CHEROKEE. a Chrysler Group LLC bejegyzett vedjegye. jeep.hu

AZ ÚJ JEEP CHEROKEE. a Chrysler Group LLC bejegyzett vedjegye. jeep.hu AZ ÚJ JEEP CHEROKEE Ez a katalógus a Chrysler Group LLC kiadványa. A katalógusban szereplő termék illusztrációk, illetve műszaki adatok a katalógus jóváhagyásának idején érvényben lévő információkon alapulnak.

Részletesebben

Az új Kia cee d: >>>

Az új Kia cee d: >>> www.kiamotors.hu 2 Hagyja maga mögött a hétköznapok gondjait, és adja át magát egy meglepetésekkel teli életnek! Válassza az új generációs Kia cee det! Oly sok minden vár felfedezésre: ne habozzon, tartson

Részletesebben

VÁLTSA VALÓRA ÁLMAIT!

VÁLTSA VALÓRA ÁLMAIT! ÉLETRE VALÓ! A Suzuki környezeti koncepciója Környezeti filozófiánknak megfelelően azon dolgozunk, hogy csökkentsük termékeink környezetüket terhelő hatását, valamint kutatási és fejlesztési tevékenységet

Részletesebben

Új Prius Termékismertető

Új Prius Termékismertető Új Prius Termékismertető Íme, a világ első számú hibrid autója! Nézze meg közelebbről az új Priust, és fedezze fel számos ötletes formai megoldását! Ismerje meg az áttörést jelentő technológiát, amely

Részletesebben

egy hamisítatlan energiabomba volánja mögött helyet foglalni. A sportosság és a technológia optimális elegye, az eredeti

egy hamisítatlan energiabomba volánja mögött helyet foglalni. A sportosság és a technológia optimális elegye, az eredeti www.alfaromeo.hu A kiválóság ihlette, egy álom táplálja. A sportos evolúció élvonalában áll, akárcsak a 8C Competizione. A legfontosabb biztonsági és technológiai elismerések: 5 csillagos Euro NCAP értékelés,

Részletesebben

19 55 A Toyota LC 20-30 sorozat Az ekkor már Land Cruiser néven futó 20-as sorozat megörökölte a BJ terepképességeit,

19 55 A Toyota LC 20-30 sorozat Az ekkor már Land Cruiser néven futó 20-as sorozat megörökölte a BJ terepképességeit, Land Cruiser V8 19 51 Toyota BJ A Land Cruiser legendájának kezdete; a BJ-t olyan erôs motor hajtotta, amelyet a nála négyszer nagyobb teherautókban használtak. Ez az új jármû olyan jól teljesített, hogy

Részletesebben

Az illusztrációkon olyan kiegészítő felszereltségek és tartozékok is láthatóak, amelyek nem képezik az alapfelszereltség részét.

Az illusztrációkon olyan kiegészítő felszereltségek és tartozékok is láthatóak, amelyek nem képezik az alapfelszereltség részét. M-osztály. Von zerő. Az állandó magabiztosság azt jelenti, hogy a jelen kihívásainak éppúgy meg kell felelni, mint a jövőben várhatóknak. Az új M-osztállyal az SUV-k történetének új fejezetét írjuk. Egy

Részletesebben

2014/1. VOLVOCARS.HU

2014/1. VOLVOCARS.HU 2014/1. VOLVOCARS.HU ÜDVÖZÖLJÜK! AZ ÖN ÚJ AUTÓJA KALANDRA FEL! SENSUS 01 04 08 10 INTELLISAFE DRIVE-E VOLVO OCEAN RACE FELSZERELTSÉGI SZINTEK 12 14 16 18 BELSŐ TÉR KÁRPITOK KERÉKTÁRCSÁK TARTOZÉKOK 20 22

Részletesebben

MERÉSZ SZÉPSÉG. kitűnjön a tömegből. NAGYSZERŰ TÉR. BIZTONSÁGOS EVOLÚCIÓ. az evolúcióban, hogy bizalommal tekinthessen a jövőbe.

MERÉSZ SZÉPSÉG. kitűnjön a tömegből. NAGYSZERŰ TÉR. BIZTONSÁGOS EVOLÚCIÓ. az evolúcióban, hogy bizalommal tekinthessen a jövőbe. Legyen merész stílusában és egyéniségében, hogy MERÉSZ SZÉPSÉG. kitűnjön a tömegből. NAGYSZERŰ TÉR. Találja meg a hívogató életteret, hogy megvédje magát a külvilág zajától. KOMPAKT ARCHITEKTÚRA. Fejezze

Részletesebben

SIMPLY CLEVER AZ ÚJ. ŠKODA superb

SIMPLY CLEVER AZ ÚJ. ŠKODA superb SIMPLY CLEVER AZ ÚJ ŠKODA superb 3 EGY AUTÓ, AMELY VALÓBAN MÉLTÓ A NEVÉHEZ Képzeljen el egy olyan autót, amely elmossa a szépség és a funkcionalitás közötti határokat. Amelyben a stílus és a tágasság

Részletesebben

TOYOTA és LEXUS kínálat. a Magyar Telekom Nyrt. vállalati gépjárműre jogosult dolgozói számára

TOYOTA és LEXUS kínálat. a Magyar Telekom Nyrt. vállalati gépjárműre jogosult dolgozói számára TOYOTA és LEXUS kínálat a Magyar Telekom Nyrt. vállalati gépjárműre jogosult dolgozói számára Toyota Business üzleti megoldások Üdvözöljük a Toyota nevében! Megtiszteltetés számunkra, hogy modelljeink

Részletesebben

Opel Vivaro. Üdvözöljük saját első osztályú útján!

Opel Vivaro. Üdvözöljük saját első osztályú útján! Opel Vivaro Opel Vivaro. Üdvözöljük saját első osztályú útján! Opel Szerviz 4 Kisteherautó 6 Duplafülkés változat 8 Mindegy, hogy mit szállít, az első osztályra jellemző tágasságot, kényelmet és hangulatot

Részletesebben

Toyota Hilux. Kész bármire.

Toyota Hilux. Kész bármire. Toyota Hilux Toyota Hilux. Kész bármire. A Hiluxot világszerte erős és tartós autóként tartják számon. Keménység és teljesítmény ezek a modell legfontosabb jellemzői. 1968 óta több mint 13 millió Toyota

Részletesebben

Az új S-osztály Coupé.

Az új S-osztály Coupé. Pappas Auto Klasszisokkal vezet/www.pappas.hu A Pappas Auto Magazinja Kilencedik évfolyam 2/2014. október Gran Performer. Az új S-osztály Coupé. Vadonatúj 2015-ös Jeep Renegade Ingyenes téli átvizsgálás

Részletesebben

az egyterű, melynek nem akad párja

az egyterű, melynek nem akad párja ÚJ PEUGEOT 5008 az egyterű, melynek nem akad párja Az 5008 olyan kivételes modularitással rendelkező kompakt egyterű, amely remekül ötvözi a sokoldalúságot a stílusossággal. Legújabb technológiájú, minden

Részletesebben

Hyundai Holding Hungary Kft. www.hyundai.hu EU. LHD 1104 HUN. WD-KM Copyright 2011 Hyundai Motor Company. Minden jog fenntartva.

Hyundai Holding Hungary Kft. www.hyundai.hu EU. LHD 1104 HUN. WD-KM Copyright 2011 Hyundai Motor Company. Minden jog fenntartva. Ha a személyes mobilitásról van szó, az emberek többet várnak el praktikus közlekedési megoldásoknál. Az autókról korábban alkotott kép már a múlté. Az autó nem csak egy közlekedési eszköz, hanem egy életstílus

Részletesebben

Opel Movano. Nem ismer lehetetlent.

Opel Movano. Nem ismer lehetetlent. OPEL MOVANO Opel Movano. Nem ismer lehetetlent. Minden szám ezt mutatja. Az üzleti életben nincs helye olyan számoknak, amelyek nem a megfelelő eredményt adják. Ez különösen igaz a szállítási és logisztikai

Részletesebben

Válasszon magabiztosan!

Válasszon magabiztosan! Válasszon magabiztosan! A világ legértékesebb autómárkájának legfrissebb ajánlatai * Tegyen egy próbakört a szerencséjével! Nyílt hét 2013. november 4-9. között. Ha még nem próbálta, nem tudhatja, miről

Részletesebben