AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ A HASZNÁLATI DÍJAS (E-MATRICÁS) RENDSZERHEZ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ A HASZNÁLATI DÍJAS (E-MATRICÁS) RENDSZERHEZ"

Átírás

1 AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ A HASZNÁLATI DÍJAS (E-MATRICÁS) RENDSZERHEZ

2 2 E-MATRICA AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ 2013 TISZTELT UTAZÓ! Magyarország autópályáit, autóútjait és az országos főutak egyes szakaszait kizárólag úthasználati díj megfizetésével lehet igénybe venni. A díjfizetés a gépjármű és a vontatmány megengedett legnagyobb össztömegértéke alapján használati díjas (e-matrica) vagy elektronikus (HU-GO) díjfizetési rendszerben történhet. Kiadványunk minden olyan fontos információt tartalmaz, amit a hazai használati díjas, azaz az e-matricás rendszer használatáról és a gyorsforgalmi utak közlekedési rendjéről ismerni szükséges. A 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművekre vonatkozó, megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerről (HU-GO) a weboldalon vagy a HU-GO tájékoztató kiadványában olvashat részletesen. Bízunk benne, hogy tájékoztató füzetünk az Ön állandó útitársává válik, amiben bármikor utánanézhet az utazásához szükséges feltételeknek, adatoknak vagy az ÁAK Zrt. elérhetőségeinek. Jó utat és balesetmentes közlekedést kívánunk! Állami Autópálya Kezelő Zrt.

3 E-MATRICA AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ E-MATRICA DÍJAK: Díjkategória Heti Havi Éves D Ft Ft Ft D1 (MOTOR) Ft B Ft Ft Ft A táblázatban szereplő árak az általános forgalmi adót magukban foglalják. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az autópálya-matricák értékesítését a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) megbízása alapján végzi. Az e-matrica értékesítéséből származó bevétel teljes egészében a magyarországi úthálózat fenntartásában, működtetésében hasznosul. Kérjük, hogy idejében, azaz még a díjas útszakaszra történő felhajtás előtt gondoskodjon az úthasználati díj megfizetéséről! A jogosulatlan úthasználat pótdíjfizetési kötelezettséget von maga után. nem rendelkezik Ha főútról autópályára terelik fel és érvényes e-matricával, az első kihajtónál hagyja el a pályát! Egy közút lezárásának vagy forgalomkorlátozásának időtartama alatt a hatóságok terelőútként olyan díjköteles útszakaszokat is kijelölhetnek, amelyeket átmenetileg díjmentesen lehet igénybe venni. A díjmentesség azonban csak egy bizonyos szakaszra, és nem a teljes gyorsforgalmi útra vonatkozik, ezért ilyen esetekben az első lehetőségnél el kell hagyni az autópályát.

4 4 E-MATRICA AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ 2013 AZ E-MATRICA ÉRVÉNYESSÉGI IDEJE Heti jogosultság: érvényes a vásárló által megjelölt kezdő napra és további 9 napra, összesen 10 egymást követő naptári napra, a 10. nap 24. órájáig. Havi jogosultság: érvényes a vásárló által megjelölt kezdőnaptól a következő hónap (számát tekintve) ugyanazon napjának 24. órájáig. Ha nincs ilyen nap a lejárat hónapjában, akkor a hónap utolsó napjának 24. órájáig (pl. érvényesség kezdete: március 15., érvényes április 15-e 24. órájáig, illetve ha az érvényesség kezdete: január 30., érvényes február 28-a 24. órájáig). Éves jogosultság: érvényes január 1-jétől január 31-én éjfélig (összesen 13 hónapra) Az e-matrica megvásárlása nem jelenthet visszamenőleges úthasználati jogosultságot! Az érvényességi időtartamon belüli vásárlás esetén az érvényesség kezdete a vásárlás időpontja. Ha egymás után több e-matricát szeretne vásárolni, mindig pontosan határozza meg az utazási (felhasználási) időpontokat! JÁRMŰKATEGÓRIÁK D1 3,5 t B2 > 3,5 t A gépjármű és vontatmány megengedett legnagyobb össztömegértékét a forgalmi engedélyben szereplő hatósági bejegyzés alapján kell meghatározni.

5 E-MATRICA AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ HOL ÉS HOGYAN VÁSÁROLHAT E-MATRICÁT? Úthasználati jogosultságát a gyors és kényelmes ügyintézés érdekében - számos helyen és módon, a nap bármely időszakában megvásárolhatja. Az e-matricát az ÁAK Zrt. ügyfélszolgálati irodái mellett online, e-ügyfélszolgálatunkon, továbbá a hivatalos viszonteladó partnereinknél, töltőállomásokon és SMS-ben is megvásárolhatja. Online e-matrica vásárlás A díjköteles útszakaszokra csak az érvényes ellenőrző szelvény, vagy a szolgáltató által küldött nyugtázó értesítés birtokában lehet felhajtani. e-matrica Az Eladói példányon minden esetben ellenőrizze az adatokat! Eladó példánya Az e-matrica típusa és kategóriája Rendszám AAK001 Ország Magyarország (HUN) Típus heti Kategória D1 A gépjármű rendszáma és felségjelzése A rendszám nem tartalmazhat ékezetes karaktereket. pl.:á=a Az e-matrica és a gépjármű adatait minden vásárlás során ellenőrizni kell! Aláírásával minden esetben jóvá kell hagynia az e-matrica adatait, így a továbbiakban Ön a felelős az adatok helyességéért! Az eladói példány kizárólag adatok ellenőrzésére használható, úthasználatra nem jogosít! Érvényesség kezdete :29:31 Érvényesség vége :59:59... Aláírás Ez az eladói példány úthasználatra nem jogosít Érvényesség ideje Sikeres vásárlás után minden esetben meg kell kapnia az e-matrica Vevői példányát, csak ennek birtokában használja a fizetős útszakaszokat!

6 6 E-MATRICA AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ 2013 DÍJMENTES SZAKASZOK D1 kategória számára díjmentes gyorsforgalmi utak A díjas és díjmentes szakaszokról interaktív térképünkön is tájékozódhat: Kezdőpont Végpont Út Csomópont Csomópont Csomópont Csomópont (Km-szelvény) (Km-szelvény) M0 teljes szakaszán M31 teljes szakaszán M1 Budapest 5 M0 autóút 16 M1 (csak Budapest felé) Biatorbágy 18 M0 autóút 16 M1 Tatabánya óváros 56 Tata 67 M1 M19 autóút sz. főút 129 M1 86. sz. főút 160 M15 autóút 166 M3 Budapest 11 M0 autóút 13 M3 21. sz. főút sz. főút 59 M3 4. sz. főút főút 234 M sz. főút sz. főút 44 M43 M5 autópálya 0 5. sz. főút 5 M5 Budapest 13 M0 autóút (gyáli csomópont) 22 M5 5. sz. főút sz. főút 90 M5 M43 autópálya 159 országhatár 174 M6 M0 autóút 14 Érdi-tető 22 M7 Budapest 5 Érd 18 M7 7. sz. főút sz. főút 64 M8 6. sz. főút sz. főút M15 M1 autópálya 0 országhatár 15 M19 M1 autópálya 0 1. sz. főút 10 M2 Budapest 17 Vác (12. sz. főút) 47 M70 M7 autópálya 0 országhatár 19 M9 6. sz. főút sz. főút 21 M4 autóút (4. sz. főút jelzés) Budapest Üllő M9 autóút Kaposvár elkerülő (61. sz. főút jelzés) Kaposvár elkerülő B2 kategória számára díjmentes gyorsforgalmi utak Kezdőpont Végpont Út Csomópont Csomópont Csomópont Csomópont (Km-szelvény) (Km-szelvény) M0 teljes szakaszán M31 teljes szakaszán M1 Budapest 5 M0 autóút 16 M3 Budapest 11 M0 autóút 13 M5 Budapest 13 M0 autóút (gyáli csomópont) 22 M7 Budapest 5 M0 autóút 16 M4 autóút (4. sz. főút jelzés) Budapest M0 autóút Magyarország közúthálózatán az alábbi KRESZ táblák jelzik, hogy mely járművek számára (díjkategória) pontosan hol, mettől meddig szükséges díjat fizetni az út használatáért. MATRICA VIGNETTE VIDEO- KONTROLL!

7 E-MATRICA AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ JOGOSULATLAN ÚTHASZNÁLAT Ha Ön díjköteles útszakaszon érvényes úthasználati jogosultság nélkül közlekedik, akkor az jogosulatlan úthasználatnak minősül. Az úthasználati jogosultság abban az esetben is érvénytelen: ha a nem motorkerékpárként nyilvántartott gépjármű motorkerékpáros e-matricával közlekedik; ha az ellenőrző szelvényen vagy a nyugtázó értesítésen szereplő rendszám nem egyezik a jármű tényleges rendszámával; ha az ellenőrző szelvényen vagy a nyugtázó értesítésen szereplő felségjel eltér a jármű forgalmi rendszámán szereplő valós felségjeltől; ha a matrica érvényességi ideje lejárt vagy még nem kezdődött meg. A JOGOSULATLAN ÚTHASZNÁLATÉRT PÓTDÍJAT KELL FIZETNI! Díjkategória Fizetési határidő 30 napon belül Fizetési határidő 30 napon túl D Ft Ft B Ft Ft A pótdíjat - az ellenőrzés módjától függetlenül - bármelyik ügyfélszolgálati irodában, postai készpénz-átutalási megbízással ( sárga csekk ), illetve banki átutalás útján, és az ÁAK Zrt. e-ügyfélszolgálatán (www.autopalya.hu vagy keresztül lehet megfizetni. A fizetési határidőt helyszíni ellenőrzés esetén az ellenőrzés napjától, elektronikus ellenőrzéskor pedig a pótdíjfizetésre felszólító levél kézhezvételétől kezdődően kell számítani. Ha Ön a befizetést banki átutalással teljesíti, az átutalási megbízáson feltétlenül szerepeljenek az alábbi adatok: A számlatulajdonos neve, számlaszáma: Állami Autópálya Kezelő Zrt A közlemény rovatban kérjük, szerepeltesse a Pótdíj szöveget, a helyszíni ellenőrzéskor készült jegyzőkönyv sorszámát vagy a felszólító levél azonosító számát, az ellenőrzés dátumát és a díjkategóriát (D1, B2). A pótdíjkövetelés az értesítés kézhezvételét követő 30. napon jár le, azaz ezt követően már jogi úton érvényesíthető (pl. fizetési meghagyás útján) a pótdíjazottal szemben fennálló tartozás.

8 8 E-MATRICA AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ 2013 A PÓTDÍJFIZETÉSRŐL A könyvelt küldeményként postára adott pótdíjfizetési felszólítást ellenkező bizonyításig a feladástól számított ötödik munkanapon kézbesítettnek kell tekinteni. Ha a postai úton történő kézbesítés azért hiúsul meg, mert a címzett vagy meghatalmazottja a fizetési felszólítást nem veszi át, az iratot a kézbesítés megkísérlésének napján kézbesítettnek kell tekinteni. Lakcímváltozását minden esetben a legrövidebb időn belül jelezze az illetékes hatóságnál! Ha a fizetési felszólítás azért érkezik vissza, mert a címzett azt nem kereste vagy elköltözött, az iratot (ellenkező bizonyításig) a postai kézbesítés második megkísérlésének napját követő ötödik munkanapon szintén kézbesítettnek kell tekinteni. A félreértések elkerülése érdekében kérjük, hogy amennyiben a járműnyilvántartásban változás történik (pl. címváltozás, tulajdonosváltás), azt mielőbb jelentse be az illetékes kormányhivatalban (okmányiroda). Mentesül a pótdíjfizetési kötelezettség alól az, aki a felszólítás kézhezvételétől számított 15 napon belül az ÁAK Zrt. ügyfélszolgálatán bemutatja a jogosultság megvásárlását igazoló ellenőrző szelvényt vagy nyugtázó értesítést. A PÓTDÍJ MAXIMALIZÁLÁSA A hatályos szabályok értelmében kérheti a pótdíjas esetek számának maximalizálását. Erre akkor van lehetősége, ha több alkalommal is abban a tudatban használja a díjköteles útszakaszokat, hogy járműve érvényes e-matricával rendelkezik. Ha egy bizonyos időszakon belül jóhiszemű mulasztásból több pótdíjfizetési felszólítása keletkezett, írásban vagy személyesen is kérheti a pótdíjas esetek maximalizálását, legfeljebb kettő pótdíjfizetési kötelezettségre. Kérelmét az alábbi címre juttassa el: Postai úton: Állami Autópálya Kezelő Zrt Gödöllő, Pf

9 E-MATRICA AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ HASZNOS TANÁCSOK GÉPJÁRMŰ VAGY RENDSZÁMLOPÁS ESETÉRE Ha gépjárműve vagy annak hatósági jelzése jogellenesen került ki az Ön birtokából vagy vélhetően azzal visszaélést követtek el (pl. egyedi azonosító jel meghamisítása), azt haladéktalanul jelentse az illetékes hatóságok számára! Abban az esetben, ha Ön pótdíjfizetési felszólítást kap, de járműve vagy annak hatósági jelzése jogellenesen került ki az Ön birtokából vagy azzal vélhetően visszaélést követtek el és ennek tényét rendőrségi feljelentéssel, illetve a közlekedési igazgatási hatóság által kiállított hatósági bizonyítvánnyal igazolja, lehetőség nyílik a pótdíjfizetési folyamat átmeneti felfüggesztésére. A pótdíj kiszabása törlésre kerül, ha Ön az eljárást lefolytató hatóság jogerős döntésével igazolja, hogy az ellenőrzést megelőzően járműve vagy annak hatósági jelzése jogellenesen került ki a birtokából, vagy azzal visszaéltek. Az eljárást lefolytató hatóság jogerős döntését vagy annak másolatát a jogerőre emelkedést követő 15 napon belül be kell bemutatni az ÁAK Zrt. számára. Amennyiben az eljáró hatóság nem igazolja a fentiek tényét, vagy nem történik meg határidőre a szükséges dokumentumok bemutatása, a pótdíj mértéke a 30 napon túli pótdíj mértékével fog megegyezni! AZ ELLENŐRZÉS Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. elkötelezett a tekintetben, hogy az autópálya használók körében minél kisebb legyen az az arány, akik a megfelelő jogosultság megváltása nélkül használják a gyorsforgalmi úthálózatot. Az úthasználat jogszerűségét az elektronikus értékesítési nyilvántartás, illetve az ellenőrző szelvény igazolja. Az úthasználati díj elektronikus megfizetése esetén a nyugtázó értesítés szolgál igazolásként. Az úthasználati díj megfizetésének ellenőrzése a díjköteles útszakaszon belül bárhol történhet manuális és elektronikus eszközökkel egyaránt. Ide tartoznak a díjköteles úthoz közvetlenül kapcsolódó pihenők, továbbá a csak a díjköteles szakaszokról elérhető, illetve a csak a díjköteles szakaszokra fel- és levezető csomóponti ágak is. Megállításos, ún. mobilcsoportos ellenőrzés esetén a gépjármű vezetője köteles megállni az ellenőrző ponton, és a díjkategória ellenőrzése céljából a gépjármű (és a vontatmány) forgalmi engedélyét az ellenőrzést végző személynek átadni. Az ÁAK Zrt. mobil ellenőrzőcsoportjainál jogosulatlan úthasználat esetén a pótdíjat a helyszínen be kell fizetni, melyre készpénzben forintban és euróban, vagy bankkártyás fizetéssel is lehetőség nyílik. Személyes, helyszíni ellenőrzéskor elsődlegesen a gépjármű vezetője, ennek elmulasztása vagy elektronikus úton történő ellenőrzés esetén a gépjármű tulajdonosa/üzemben tartója köteles a pótdíjat megfizetni. A díjköteles útszakaszokon belül található értékesítési helyek nem azt a célt szolgálják, hogy az aktuális utazáshoz szükséges úthasználati díjat ott váltsák meg, hanem a későbbi utazásokhoz szükséges e-matrica vásárlást teszik kényelmesebbé.

10 10 E-MATRICA AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ 2013 ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁINK ELÉRHETŐSÉGE: Település Hely Autópálya Km Pályaoldal* H-K, Cs-P Nyitva Szerda Budapest pihenő (Szilas pihenő) M3 12 jobb Budaörs pihenő (Garibaldi u. 1.) M1/M7 9 jobb Emőd Autópálya mérnökség M30 6 bal Hajdúböszörmény Autópálya mérnökség M35 24 jobb Szolnok Abonyi út. Hrsz: 8154/34/A Gyöngyös Atkári út Nyíregyháza Debreceni út Mátészalka Jármi út Békéscsaba Berényi út Baja Dózsa György út Szeged Budapesti út Pécs Mohácsi út Lajosmizse pihenő M5 67 jobb Dunaújváros Piactér M6 67 bal Székesfehérvár pihenő M7 59 jobb Lébény Autópálya mérnökség M1 142 bal Veszprém Budapest út Szombathely Körmendi út Fonyód Autópálya mérnökség M7 150 jobb Eszteregnye Autópálya mérnökség M7 219 jobb Szo-V * jobb oldal: Budapest felől, bal oldal: Budapest felé

11 E-MATRICA AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁKBAN IGÉNYBE VEHETŐ SZOLGÁLTATÁSOK Abban az esetben, ha: gépjárművét eladta vagy a használatát lehetővé tévő jogviszony megszűnt, és szeretné a régi gépkocsijára szóló úthasználati jogosultságot az új gépjárművére érvényesíttetni; rendszámát lecserélte, és szeretné a régi rendszámára szóló úthasználati jogosultságot az új rendszámra átíratni; gépjárművét ellopták vagy totálkáros lett, és szeretné a régi gépkocsijára szóló úthasználati jogosultságot egy új vagy másik gépjárműre érvényesíttetni; díjkategóriáját tévesen állapította meg, és szeretné annak korrekcióját kérni; a rendszámát tévesen adta meg, és szeretné annak korrekcióját (legfeljebb 3 karakter eltérésig) kérni; a felségjel tévesen került rögzítésre; a jogosultságának igazolására szolgáló ellenőrző szelvényt vagy a nyugtázó értesítést elvesztette; ugyanazon időszakra több jogosultságot is vásárolt egy bizonyos rendszámra; elővásárlásban megváltott e-matricája árának visszatérítését szeretné kérni; ügyfélszolgálati munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. Kérjük, az ügyfélszolgálati ügyintézés előtt tartsa szem előtt: Ellenőrző szelvényét legalább 1 évig gondosan őrizze meg, hőtől, fénytől védve tárolja; Az eredményes ügyfélszolgálati ügyintézés alapfeltétele az ellenőrző szelvény eredeti példányának bemutatása; Elveszett vagy sérült ellenőrző szelvénye a forgalmi engedély bemutatása mellett csak szolgáltatási díj ellenében pótolható; A szolgáltatási díj alap összege bruttó 1470 Ft, ami az elvégzett módosítások számának függvényében változhat; Kettős vásárlás vagy előre megvásárolt e-matrica árának visszatérítése során az ÁAK Zrt. szolgáltatási díjat számol fel. A szolgáltatásokhoz kapcsolódó részletes eljárási szabályokról érdeklődjön: Call Centerünknél a belföldről helyi tarifával hívható, as kék számunkon, elektronikus levélben az címen, személyesen ügyfélszolgálati irodáinkban, interneten: +36-(36) Call Centerünk elérhetősége külföldi hálózatból: (az adott szám hívásakor minden költség a hívó felet terheli!)

12 12 E-MATRICA AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ 2013 PRÉMIUM SZOLGÁLTATÁSAINK Biztonságosabb célba érés rövidebb időn belül (statisztikai adatok szerint az autópályákon harmad akkora a baleseti kockázat, mint az alsóbbrendű utakon). Tervezhetőbb menetidő. Fokozott gondossággal végzett üzemeltetési és karbantartási tevékenység. Éjjel-nappali diszpécserszolgálat. (tel: ) Folyamatos útellenőrzés. Kiemelt szintű téli útüzemi szolgálat. A forgalmi helyzetről és a pályák állapotáról tájékoztató változtatható jelzésű táblák, illetve mátrixtáblák tájékoztatják a közlekedőket. Egyszerű és komplex (benzinkúttal és vendéglátóegységgel kiegészített) pihenőhelyek a pályák mentén. MÉLTÓ MEGEMLÉKEZÉS: KEGYELETADÁS AZ AUTÓPÁLYÁK MENTÉN A magyarországi gyorsforgalmi utakon elhunytak emlékére sokan szeretnének valamilyen tárgyat, virágot vagy mécsest elhelyezni, jellemzően azon a helyen, ahol maga a baleset bekövetkezett (pl. a leállósávon vagy a szalagkorláton). Amellett, hogy megértjük ezt a szándékot és osztozunk a hozzátartozók fájdalmában, útüzemeltetőként nem tekinthetünk el attól a ténytől, hogy ez a tevékenység nem csak a megemlékezőkre, de az utakon közlekedőkre is óriási veszélyt jelent. Közlekedésbiztonsági megfontolásokból társaságunk ezért autópályánként/ autóutanként egy-egy kegyeleti emlékhelyet alakított ki, ahol méltó módon lehet tisztelegni a közlekedési balesetekben elhunytak emléke előtt. Az emlékhelyek listája: M0 autóút: Alacskai pihenő (37. km-szelvény, 4. sz. autóút felé vezető oldal) M1 autópálya: Grébicsi pihenő (72. km-szelvény, Győr felé vezető oldal) M2 autóút: Gödi pihenőhely (25. km-szelvény, Vác felé vezető oldal) M3 autópálya: Kerekharaszti pihenő (51. km-szelvény, Bp. felé vezető oldal) M7 autópálya: Töreki pihenő (109. km-szelvény, Bp. felé vezető oldal)

13 E-MATRICA AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ KÖZLEKEDJEN BIZTONSÁGOSAN! KERÜLJE EL A LEGGYAKORIBB BALESETI OKOKAT! Gyorshajtás: A hazai autópályákon a személygépjárművek megengedett legnagyobb sebessége 130 km/h, autóutakon 110 km/h, tehergépjárművek esetén ez a szám 80 km/h, illetve 70 km/h ha nincs ettől eltérő sebességkorlátozás feltüntetve. Sokszor a gyorshajtás és a nem megfelelő követési távolság tartásának következménye az utoléréses vagy ráfutásos baleset, ami nagy sebességnél könnyen tragédiához vezethet. Tartsa be a sebességkorlátozásokat! 2. Leállósávon való tartózkodás: Az autópályák melletti leállósávon tilos megállni vagy várakozni. Ha műszaki okból mégis megállásra kényszerül, mindig használjon vészvillogót, láthatósági mellényt és háromszöget, utasaival együtt pedig a legrövidebb időn belül húzódjon a szalagkorlát mögé. A nemzetközi tapasztalatok alapján a leállósávon tartózkodók átlagosan mindössze 20 percig maradnak életben. >2 sec 3. Megfelelő követési távolság tartása: Az előttünk haladó járművet mindig csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy annak hirtelen fékezése esetén is meg lehessen állni. Tehergépjárművek esetében lakott területen kívül olyan követési távolságot kell tartani, hogy a két jármű közé legalább egy előzést végrehajtó jármű biztonságosan besorolhasson. 4. Frontális ütközés autóúton: Az előzés a járművezetés egyik legveszélyesebb manővere. Előzésbe csak akkor kezdjünk, ha közúti jelzés ezt nem tiltja, jól belátható az útszakasz, nincs szembejövő forgalom és mögöttünk más még nem kezdett előzésbe. Egy rosszul felbecsült sebesség vagy távolság végzetes lehet! P 5. Elalvás vezetés közben: Ne kockáztasson! Ha fáradt, álljon meg! Egy másodperc figyelemkiesés is végzetes következményekkel járhat. Autópályáinkon km-enként található pihenő, fáradtság érzése esetén álljon meg, és néhány perc felfrissülés után már biztonságosan folytathatja útját. 6. Nem az időjárási viszonyoknak megfelelő vezetés: A vizes útfelület, a leszálló köd, a havas, csúszós út mind nagyobb odafigyelést és megváltoztatott vezetési stílust igényelnek. Minden alkalommal vegye figyelembe az aktuális időjárási viszonyokat és ennek megfelelően válassza meg haladási sebességét és a követési távolságot.

14 14 E-MATRICA AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ 2013 ELÉRHETŐSÉGEINK: Állami Autópálya Kezelő Zrt Gödöllő, Pf Központi kékszám: (Magyarországról helyi tarifával, éjjel-nappal hívható szám) Call Centerünk elérhetősége külföldi hálózatból: +36-(36) (az adott szám hívásakor minden költség a hívó felet terheli!) internet: Aktuális forgalmi információk SMS-ben: Szolgáltatásunk segítségével Ön egy alapdíjas SMS áráért aktuális forgalmi információkhoz juthat az Állami Autópálya Kezelő Zrt. által kezelt autópályákkal kapcsolatban. Nem kell mást tennie, csak küldje el a kiválasztott autópálya kódját (M0, M1, M15, M19, M2, M3, M30, M31, M35, M43, M5, M6, M7, M70, M8, M9) a következő telefonszámra: Válaszként két SMS-t kap. Az első üzenetben a kiválasztott autópályára vonatkozó általános információkról értesülhetnek az autósok (időjárási viszonyok, közlekedési helyzet, forgalmi adatok, hosszú távú fenntartási munkák). A második üzenetben a két utolsó pályaeseményről, tehát balesetekről, időszakos terelésekről és egyéb, a forgalmat érintő történésekről érkeznek hírek. A díjfizetés és díjellenőrzés módját meghatározó főbb törvények és jogszabályok: évi I. törvény a közúti közlekedésről évi LXXXIV. törvény a közúti közlekedés nyilvántartásáról 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet (Díjrendelet) 37/2007. (III. 26.) GKM rendelet 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet (KRESZ)

15 TÁJÉKOZÓDJON KÉNYELMESEN WEBOLDALUNKON KERESZTÜL HASZNOS INFORMÁCIÓK Megújult az Állami Autópálya Kezelő Zrt. weboldala, új funkciókkal és szolgáltatásokkal. INTERAKTÍV TÉRKÉP E-MATRICA VÁSÁRLÁS Újdonságaink: megújult, modernizált külső okostelefonra optimalizált kezelőfelület még több webkamera bővített adattartalom az interaktív térképen meteorológiai állomások adatai (látótávolság, burkolathőmérséklet, szélerősség) térképre vetített forgalmi adatok Weboldalunk utazás előtt és alatt is segítségére lehet! Induljon innen: Autópálya matricáját vásárolja meg online, közvetlenül az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-től! Az egyszerű bankkártyás internetes vásárlást vagy a pótdíjfizetést néhány kattintással elintézheti, kezelési költség nélkül. Induljon innen!

16 JÓ UTAT ÉS BALESETMENTES KÖZLEKEDÉST KÍVÁNUNK! KIVÁLÓSÁG AZ ÜGYFÉLKISZOLGÁLÁSBAN DÍJ 2012 Ügyfélszolgálati tevékenységünk elismeréséül 2012-ben a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban elnevezésű versenyen az Állami Autópálya Kezelő Zrt. elnyerte a telefonos ügyfélkiszolgálás kategóriában az I., a nagyvállalatok között a személyes ügyfélkiszolgálás kategóriában a III. díjat. Ezúton is köszönjük megtisztelő bizalmát!

A nemzeti fejlesztési miniszter. 57/2014. (XII.30.) NFM rendelete

A nemzeti fejlesztési miniszter. 57/2014. (XII.30.) NFM rendelete A nemzeti fejlesztési miniszter 57/2014. (XII.30.) NFM rendelete az útdíjfizetési rendszer átalakításával összefüggő egyes miniszteri rendeletek módosításáról Az 1. és a 2. alcím tekintetében a közúti

Részletesebben

AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ VEZESSEN ELSÔ OSZTÁLYON!

AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ VEZESSEN ELSÔ OSZTÁLYON! AUTÓPÁLYA ÚTMUTATÓ VEZESSEN ELSÔ OSZTÁLYON! Tisztelt Utazó! Magyarország autópályáit, autóútjainak többségét és az országos főutak egyes szakaszait a KRESZ előírásai és a Díjrendelet értelmében kizárólag

Részletesebben

110/2005. (XII. 23.) GKM rendelet az autópályák használatának díjáról A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény (a továbbiakban: Kkt.) 48. -a (3) bekezdésének g) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

Oktatási Segédlet. 1. Milyen szempontok alapján történik a járművek díjkategóriába sorolása az e- matricás rendszerben január 1-jétől?

Oktatási Segédlet. 1. Milyen szempontok alapján történik a járművek díjkategóriába sorolása az e- matricás rendszerben január 1-jétől? Oktatási Segédlet 1. Milyen szempontok alapján történik a járművek díjkategóriába sorolása az e- matricás rendszerben 2015. január 1-jétől? A gépjármű megengedett legnagyobb össztömege és a szállítható

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség 1/7. oldal 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról 1. oldal 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. e) pontja

Részletesebben

A gazdasági és közlekedési miniszter. /2006. (.) GKM rendelete

A gazdasági és közlekedési miniszter. /2006. (.) GKM rendelete III-3TK/37/2/2006. Tervezet A gazdasági és közlekedési miniszter /2006. (.) GKM rendelete az autópályák használatának díjáról szóló 110/2005. (XII. 23.) GKM rendelet módosításáról A közúti közlekedésről

Részletesebben

EME ZRT. Fizessen mobillal! Használati útmutató e-matrica

EME ZRT. Fizessen mobillal! Használati útmutató e-matrica EME ZRT. Fizessen mobillal! Használati útmutató e-matrica Tudnivalók ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK Ügyfeleink már 2006. decembere óta vásárolhatnak napi, heti, havi és havi e-matricát is mobiltelefonon keresztül,

Részletesebben

A nemzeti fejlesztési miniszter 25/2013. (V. 31.) NFM rendelete az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról. 1.

A nemzeti fejlesztési miniszter 25/2013. (V. 31.) NFM rendelete az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról. 1. M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 86. szám 54033 9. A kistelepülési önkormányzat a települési közkönyvtári és iskolai könyvtári feladatokat együttesen ellátó szolgáltató helyre is igénybe veheti a megyei

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. e) pontja

Részletesebben

Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától

Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától A jogszabály mai napon (2015.VII.3.) hatályos állapota A jel a

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. e) pontja

Részletesebben

I. Változnak a díjmentes és díjfizetős útszakaszok

I. Változnak a díjmentes és díjfizetős útszakaszok Tisztelt Partnerünk! Kérjük engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét a hazai útdíjfizetési rendszerek használatában 2015. február elsejétől érvénybe lépő leglényegesebb változásokra annak érdekében, hogy

Részletesebben

I. Változnak a díjmentes és díjfizetős útszakaszok

I. Változnak a díjmentes és díjfizetős útszakaszok Tisztelt Partnerünk! Kérjük, engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét a hazai útdíjfizetési rendszerek használatában 2017. január 1-én hatályba lépő leglényegesebb változásokra annak érdekében, hogy a tevékenységi

Részletesebben

I. Változnak a díjmentes és díjfizetős útszakaszok

I. Változnak a díjmentes és díjfizetős útszakaszok Tisztelt Partnerünk! Kérjük engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét a hazai útdíjfizetési rendszerek használatában 2016. január elsején érvénybe lépett leglényegesebb változásokra annak érdekében, hogy a

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. e) pontja

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM

36/2007. (III. 26.) GKM Az autópályák, autóutak és fıutak használatának díjáról szóló 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet a 2008.01.01-tıl hatályos módosításokkal egységes szerkezetben A gazdasági és közlekedési miniszter feladat-

Részletesebben

12/2004. (IV.24.) Orosházi Önkormányzati rendelet

12/2004. (IV.24.) Orosházi Önkormányzati rendelet 12/2004. (IV.24.) Orosházi Önkormányzati rendelet a fizető-parkolóhelyek működésének és igénybevételének rendjéről egységes szerkezetben a módosítására kiadott 19/2004. (VII.15.) Orosházi Önkormányzati

Részletesebben

TERVEZET A gazdasági és közlekedési miniszter./2007. ( ) GKM rendelete a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról

TERVEZET A gazdasági és közlekedési miniszter./2007. ( ) GKM rendelete a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról TERVEZET A gazdasági és közlekedési miniszter./2007. ( ) GKM rendelete a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről

Részletesebben

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2014/1. szám

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2014/1. szám E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2014/1. szám A HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszer díjkategóriái 2013. július 1-én hazánkban bevezetésre került a megtett úttal arányos HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszer. A

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. e) pontja

Részletesebben

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2016

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2016 E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2016 A HU-GO ELEKTRONIKUS ÚTDÍJSZEDÉSI RENDSZER A HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerben a díjfizetési kötelezettség minden 3,5 tonna megengedett legnagyobb

Részletesebben

60/2015. (III. 24.) Korm. rendelet

60/2015. (III. 24.) Korm. rendelet 60/2015. (III. 24.) Korm. rendelet a négy vagy több gyermeket nevelő nagycsaládos személyek és a mozgásukban korlátozott személyek részére nyújtott útdíjfizetési kompenzáció szabályairól és egyes kormányrendeletek

Részletesebben

37/2007. (III. 26.) GKM rendelet Hatályos: 2015.07.11-2015.12.31 a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról

37/2007. (III. 26.) GKM rendelet Hatályos: 2015.07.11-2015.12.31 a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról 37/2007. (III. 26.) GKM rendelet Hatályos: 2015.07.11-2015.12.31 a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről

Részletesebben

A megtett úttal arányos útdíj bevezetése, működése

A megtett úttal arányos útdíj bevezetése, működése A megtett úttal arányos útdíj bevezetése, működése Vertetics Dávid Közlekedési Infrastruktúra Főosztály IX. Forgalomszabályozási konferencia Közúti Infrastruktúra-Környezetvédelem-Forgalomszabályozás?

Részletesebben

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2015

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2015 E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2015 HU-GO ELEKTRONIKUS ÚTDÍJSZEDÉSI RENDSZER A HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerben a díjfizetési kötelezettség minden 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget

Részletesebben

vasárnap), továbbá húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20., október 23.

vasárnap), továbbá húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20., október 23. Nagymaros Város Önkormányzatának 7/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelete a fizető parkolási rendszerről Nagymaros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény

Részletesebben

ÚTDÍJFIZETÉSI KOMPENZÁCIÓ

ÚTDÍJFIZETÉSI KOMPENZÁCIÓ ÚTDÍJFIZETÉSI KOMPENZÁCIÓ A négy vagy több gyermeket nevelő nagycsaládos személyek és a mozgásukban korlátozott személyek részére nyújtott útdíjfizetési kompenzáció szabályairól és egyes kormányrendeletek

Részletesebben

NÚSZ kommunikációs háttéranyag

NÚSZ kommunikációs háttéranyag NÚSZ kommunikációs háttéranyag 2014. november 1 HU-GO e-útdíj 1.1 Bírság amnesztia A Parlament elfogadta az útdíjtörvény módosítását ( amnesztia törvény ). A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. közreműködik

Részletesebben

Magyarország mozgásban. Nemzeti Közlekedési Napok 2013

Magyarország mozgásban. Nemzeti Közlekedési Napok 2013 Magyarország mozgásban Nemzeti Közlekedési Napok 2013 Börzsei Tibor vezérigazgató TARTALOM ÁAK Zrt. története számokban Amire büszkék vagyunk HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszer Átalakulásunk Céljaink

Részletesebben

Füzesgyarmat Város Önkormányzatának 13/2011. (V. 26.) önkormányzati rendelete A FIZETŐ PARKOLÁSI RENDSZERRŐL

Füzesgyarmat Város Önkormányzatának 13/2011. (V. 26.) önkormányzati rendelete A FIZETŐ PARKOLÁSI RENDSZERRŐL Füzesgyarmat Város Önkormányzatának 13/2011. (V. 26.) önkormányzati rendelete A FIZETŐ PARKOLÁSI RENDSZERRŐL Füzesgyarmat Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988. évi

Részletesebben

Az ED bevezetése és a közúti szabályozás kérdései

Az ED bevezetése és a közúti szabályozás kérdései Az ED bevezetése és a közúti szabályozás kérdései Forgalmász Napok Sopron, 2013. június 12. Thoroczkay Zsolt miniszteri főtanácsadó NFM Közlekedési Infrastruktúra Főosztály Az előadásban érintett témák

Részletesebben

Így veszik meg a jegyet 2013.07.01 14:19

Így veszik meg a jegyet 2013.07.01 14:19 1 / 7 2013.07.02. 5:23 Jönnek az e-útdíj kedvezmények 2013.07.01 14:19 MTI Ugyan éjfélkor elindult, de azóta többször is leállt az Állami Autópálya Kezelő Zrt. által mûködtetett, a 3,5 tonna megengedett

Részletesebben

H/3032. számú. országgyűlési határozati javaslat

H/3032. számú. országgyűlési határozati javaslat MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA ORSZÁGG Y 0LfS I4I'V#k L Érkezett: 1007 MAJ 11. H/3032. számú országgyűlési határozati javaslat az elektronikus útdíjfizetési rendszer magyarországi bevezetéséről Előadó : Dr.

Részletesebben

A pótdíjazás folyamata

A pótdíjazás folyamata A pótdíjazás folyamata A pótdíjazási esemény a várakozó gépjármű ellenőrzésével indul. A parkolási ellenőrök, egy számukra kijelölt útszakaszon minden egyes várakozó járművet ellenőriznek, melynek során

Részletesebben

37/2007. (III. 26.) GKM rendelet a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról

37/2007. (III. 26.) GKM rendelet a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról 37/2007. (III. 26.) GKM rendelet a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm.

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ

TELEPÍTÉSI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ TELEPÍTÉSI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ ITS hordozható OBU gépjárműfedélzeti egység A Magyarországon díjköteles útszakaszok elektronikus útdíj bevallásához Kedves Vásárlónk, üzembehelyezés előtt gondosan

Részletesebben

Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (VII.13.) önkormányzati rendelete

Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (VII.13.) önkormányzati rendelete Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (VII.13.) önkormányzati rendelete a Kisoroszi Szigetorrban kialakítandó díjköteles várakozási terület kijelöléséről, valamint üzemeltetésének

Részletesebben

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2017

E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2017 E-ÚTDÍJ ÚTMUTATÓ 2017 A HU-GO ELEKTRONIKUS ÚTDÍJSZEDÉSI RENDSZER A HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerben a díjfizetési kötelezettség minden 3,5 tonna megengedett legnagyobb

Részletesebben

polgármester Iktatószám: 01/ /2011.

polgármester Iktatószám: 01/ /2011. Előterjesztő megnevezése: Dr. Botka László Iktatószám: 01/6383-32/2011. Tárgy: Az M43 autópálya Szegedet elkerülő szakaszának úthasználati díj mentességével kapcsolatos felterjesztés a Nemzeti Fejlesztési

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet. az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról. Díjfizetési kötelezettség 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. e) pontja

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 181. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 181. szám MAGYAR KÖZLÖNY 181. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2013. október 31., csütörtök Tartalomjegyzék 65/2013. (X. 31.) NFM rendelet Az egyes közúti közlekedési tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Ócsa Város Önkormányzatának 26/2010. (XII.24.) számú rendelete 1 A járművek közlekedésének önkormányzati tulajdonú utakon történő súlykorlátozásáról, a behajtási engedélyek kiadásának és felhasználásának

Részletesebben

Az eljárás az ügyfél kérelmére indul az okmányirodában. okmányirodában készül.

Az eljárás az ügyfél kérelmére indul az okmányirodában. okmányirodában készül. Gépjármű vezetői engedélyekkel kapcsolatos eljárások Ki kaphat vezetői engedélyt? 1. Magyar állampolgár, ha lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye Magyarországon van. 2. Az Európai Gazdasági Térség

Részletesebben

Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Tulajdonos - Vagyonkezelő - Tulajdonosi joggyakorló

Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Tulajdonos - Vagyonkezelő - Tulajdonosi joggyakorló Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Tulajdonos - Vagyonkezelő - Tulajdonosi joggyakorló ÁAK Zrt. története 2000. augusztus 29-én egyesül az ÉKMA Rt., a NYUMA Rt. és az ÁAK Rt. megalakult az ÁAK Zrt.

Részletesebben

Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2015. (IX..) önkormányzati rendelete

Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2015. (IX..) önkormányzati rendelete Enying Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2015. (IX..) önkormányzati rendelete az önkormányzat kezelésében lévő utakra történő behajtás rendjéről Enying Város Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

Közlekedésbiztonsági célok és eredmények, egy hatékonyabb és korszerűbb ellenőrzési rendszer a közúti közlekedési szabályok megtartása érdekében

Közlekedésbiztonsági célok és eredmények, egy hatékonyabb és korszerűbb ellenőrzési rendszer a közúti közlekedési szabályok megtartása érdekében Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője Közlekedésbiztonsági célok és eredmények, egy hatékonyabb és korszerűbb ellenőrzési rendszer a közúti közlekedési

Részletesebben

7. 3 Hatályon kívül helyezve.

7. 3 Hatályon kívül helyezve. Kesztölc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011. (XII.15.) önkormányzati rendelete a járművek közlekedésének helyi közutakon történő súlykorlátozásáról, a behajtási engedélyek kiadásának és

Részletesebben

Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez

Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez A NÚSZ Zrt., mint Szolgáltató az ematrica.nemzetiutdij.hu címen e-ügyfélszolgálati portált működtet. A portál szolgáltatásait a Felhasználó

Részletesebben

Mindent tudni akarok...

Mindent tudni akarok... Mindent tudni akarok... Műszaki vizsga. A gépjármű tulajdonosok közül, egyesek számára örök talány, a többség azonban ismeri a menetét. Személygépkocsit, gépjárművet tulajdonolni kötelezettséggel is jár.

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Borsodszirák Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2011.(IX.14.) önkormányzati rendelete A járművek közlekedésének helyi közutakon történő súlykorlátozásáról, a közútkezelői hozzájárulás kiadásának

Részletesebben

Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011.(VI.24.) önkormányzati rendelete a parkolási rendről

Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011.(VI.24.) önkormányzati rendelete a parkolási rendről Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011.(VI.24.) önkormányzati rendelete a parkolási rendről Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988.évi I.tv.

Részletesebben

A nemzeti fejlesztési miniszter. /2016. ( ) NFM rendelete

A nemzeti fejlesztési miniszter. /2016. ( ) NFM rendelete 1 A nemzeti fejlesztési miniszter /2016. ( ) NFM rendelete a díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról szóló 37/2007. (III. 26.) GKM rendelet, valamint az útdíj mértékéről

Részletesebben

LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2008. (VI.30.) rendelete a. behajtási engedélyek szabályozásáról

LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2008. (VI.30.) rendelete a. behajtási engedélyek szabályozásáról LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2008. (VI.30.) rendelete a behajtási engedélyek szabályozásáról Lébény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy lésének 18/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete a történelmi belváros környezetkímél forgalmi rendjér

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy lésének 18/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete a történelmi belváros környezetkímél forgalmi rendjér Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 18/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete a történelmi belváros környezetkímélő forgalmi rendjéről, valamint a fizető parkolóhelyek működtetéséről szóló

Részletesebben

PARKOLÁSI SZABÁLYZAT

PARKOLÁSI SZABÁLYZAT PARKOLÁSI SZABÁLYZAT LEHEL CSARNOK 1134 Budapest, Váci út 9-15. 1. A parkolási szabályzat hatálya Jelen parkolási rend területi hatálya kiterjed a 1134 Budapest, Váci út 9-15. alatt működő Lehel Csarnok

Részletesebben

A szabályozás azt kívánja elérni, hogy a járművek tulajdonosai, üzembentartói fokozott felelősséget érezzenek azért, hogy a járművüket használók

A szabályozás azt kívánja elérni, hogy a járművek tulajdonosai, üzembentartói fokozott felelősséget érezzenek azért, hogy a járművüket használók Hatósági ügyintézés: A gépjárművek használatát a jogszabályok, rendeletek egész sora szabályozza. Gondtalanul autózva nem is gondolunk ebbe bele, de azonnal szembesülünk vele, ha pl. egy szélvédő csere

Részletesebben

Van-e összefüggés a közúti közlekedés biztonsága és a termékhamisítás között?

Van-e összefüggés a közúti közlekedés biztonsága és a termékhamisítás között? Berzai Zsolt r. alezredes ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály kiemelt főreferens Tel.: +36-1443-5690 E-mail.: berzaizs@orfk.police.hu Van-e összefüggés

Részletesebben

Néhány hasznos információ egyéni utazók részére

Néhány hasznos információ egyéni utazók részére Néhány hasznos információ egyéni utazók részére Ausztria Országúton, lakott területen kívül 100 km/h Éjjel (22-05 óra között) az A10, az A13 és az A14 autópályán azonban csak max. 110 km/h Vannak továbbá

Részletesebben

Gépjárműügyintézés: Első forgalomba helyezés Ügyintézés kezdeményezhető: Az ügyintézés díja: Az alkalmazott jogszabályok Ügyintézésési határidő:

Gépjárműügyintézés: Első forgalomba helyezés Ügyintézés kezdeményezhető: Az ügyintézés díja: Az alkalmazott jogszabályok Ügyintézésési határidő: Gépjárműügyintézés: Első forgalomba helyezés : A külföldi gyártótól közvetlenül megvásárolt és importált, illetve Magyarországon gyártott jármű forgalomba helyezése. forgalmi engedély: 6.000 Ft, törzskönyv:

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/109

Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/109 ED-rendszer bevezetéséhez kapcsolódóan nyomtatók és multifunkciós eszközök szállítása, valamint teljes körű üzemeltetési, karbantartási szolgáltatás nyújtása Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/109 Beszerzés

Részletesebben

1. A közutak igazgatásáról szóló 19/1994. (V. 31.) KHVM rendelet módosítása

1. A közutak igazgatásáról szóló 19/1994. (V. 31.) KHVM rendelet módosítása A nemzeti fejlesztési miniszter 75/2015. (XII. 29.) NFM rendelete az egyes közúti közlekedési tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 208. szám A közúti közlekedésről

Részletesebben

Mobiltelefon számla. Csincsik Annamária. Budapest Erzsébet utca , Salgótarján Homok utca 1 1 2

Mobiltelefon számla. Csincsik Annamária. Budapest Erzsébet utca , Salgótarján Homok utca 1 1 2 Mobiltelefon számla Vodafone Magyarország zrt. 1096, Lechner Ödön fasor 6. Adószám: 11895927-2-44 Közösségi adószám / EU VAT ID: HU11895927 Bankszámlaszám: 16300000-04009163-90106414 Vodafone Ügyfélszolgálat:

Részletesebben

Közlekedés az EU-ban. Tények az EU-ról Fiataloktól Fiataloknak. Szeged, 2010.

Közlekedés az EU-ban. Tények az EU-ról Fiataloktól Fiataloknak. Szeged, 2010. Közlekedés az EU-ban Tények az EU-ról Fiataloktól Fiataloknak Szeged, 2010. A Közlekedés Jogosítvány Az EU bármely tagállamában megszerzett jogosítvány az egész Európai Unión belül érvényes. Az Európai

Részletesebben

Közlemény. A Díjszabás B fejezete kiegészül az alábbi, 18. Elıfizetıi Szerzıdés másolatának

Közlemény. A Díjszabás B fejezete kiegészül az alábbi, 18. Elıfizetıi Szerzıdés másolatának Közlemény A Vodafone Magyarország zrt. értesíti Tisztelt Elıfizetıit, hogy 2009. április 25-i hatállyal az Általános Szerzıdési Feltételek az alábbiak szerint módosul: A törzsrész 9.4., Csomagkapcsolt

Részletesebben

Irányítószám Település 1011 Budapest 1012 Budapest 1013 Budapest 1014 Budapest 1015 Budapest 1016 Budapest 1021 Budapest 1022 Budapest 1023 Budapest

Irányítószám Település 1011 Budapest 1012 Budapest 1013 Budapest 1014 Budapest 1015 Budapest 1016 Budapest 1021 Budapest 1022 Budapest 1023 Budapest Irányítószám Település 1011 Budapest 1012 Budapest 1013 Budapest 1014 Budapest 1015 Budapest 1016 Budapest 1021 Budapest 1022 Budapest 1023 Budapest 1024 Budapest 1025 Budapest 1026 Budapest 1027 Budapest

Részletesebben

LEGFONTOSABB KÖZÚTI JELZÉSEK Útvonaltípus jelző táblák

LEGFONTOSABB KÖZÚTI JELZÉSEK Útvonaltípus jelző táblák LEGFONTOSABB KÖZÚTI JELZÉSEK Útvonaltípus jelző táblák Autópálya Autópálya Autópálya. kilométerre...km...km...km Autóút Autóút. Kilométerre Autóút Autóút. Kilométerre Elsőbbséget szabályozó jelzőtáblák

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS ELŐFIZETÉSI FELTÉTELEK HATÁLYA II. KIADÓ ADATAI

I. ÁLTALÁNOS ELŐFIZETÉSI FELTÉTELEK HATÁLYA II. KIADÓ ADATAI ÁLTALÁNOS ELŐFIZETÉSI FELTÉTELEK (továbbiakban Előfizetési Feltételek ) a Silver Kiadó Kft által kiadott La Femme magazin (továbbiakban Kiadvány ) előfizetésére I. ÁLTALÁNOS ELŐFIZETÉSI FELTÉTELEK HATÁLYA

Részletesebben

VI. turnus (Kontaktnapok: szerda) Képzés időtartama: 2015. augusztus 24. - 2015. október 15.

VI. turnus (Kontaktnapok: szerda) Képzés időtartama: 2015. augusztus 24. - 2015. október 15. VI. turnus (Kontaktnapok: szerda) Képzés időtartama: 2015. augusztus 24. - 2015. október 15. Budapest, Balassagyarmat, Cegléd, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza,

Részletesebben

Bükkösd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2013. (X. 11.) önkormányzati rendelete a járművek közlekedésének helyi közutakon történő

Bükkösd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2013. (X. 11.) önkormányzati rendelete a járművek közlekedésének helyi közutakon történő Bükkösd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2013. (X. 11.) önkormányzati rendelete a járművek közlekedésének helyi közutakon történő súlykorlátozásáról, a behajtási engedélyek kiadásának és

Részletesebben

Forgalmi engedélyes ügyek: Gépjármű tulajdonjogának átírása (új típusú forgalmi engedély esetén)

Forgalmi engedélyes ügyek: Gépjármű tulajdonjogának átírása (új típusú forgalmi engedély esetén) Forgalmi engedélyes ügyek: Gépjármű tulajdonjogának átírása (új típusú forgalmi engedély esetén) Ügyintézés határideje és díja Kapcsolódó nyomtatványok, iratminták: dokumentumok, útmutatók, Gépjármű tulajdonjogának

Részletesebben

e-matrica balesetbiztosítással

e-matrica balesetbiztosítással EME ZRT. e-matrica balesetbiztosítással ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK Ügyfeleink már 2006. decembere óta vásárolhatnak napi, heti és havi e-matricát is mobiltelefonon keresztül, minden gépjármûtípusra. 2008. január

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 22/1999. (IX.14.) számú önkormányzati rendelete

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 22/1999. (IX.14.) számú önkormányzati rendelete Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 22/1999. (IX.14.) számú önkormányzati rendelete a város egyes területein történő gépjárművel várakozás átmeneti szabályairól. A rendelet kihirdetésének

Részletesebben

az üzemképtelen járművek közterületen való tárolásának szabályairól

az üzemképtelen járművek közterületen való tárolásának szabályairól DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 46/2007. (X. 25.) rendelete * az üzemképtelen járművek közterületen való tárolásának szabályairól Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a helyi

Részletesebben

T/ számú. törvényjavaslat. a közútkezelői feladatok átadásáról

T/ számú. törvényjavaslat. a közútkezelői feladatok átadásáról MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/12338. számú törvényjavaslat a közútkezelői feladatok átadásáról Előadó: Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Budapest, 2013. szeptember 2013. évi törvény a közútkezelői

Részletesebben

Tájékoztatás a közúti gépjárművek környezetvédelmi tulajdonságának jelöléséről

Tájékoztatás a közúti gépjárművek környezetvédelmi tulajdonságának jelöléséről Közlekedési Felügyelőség Vezetô Tájékoztatás a közúti gépjárművek környezetvédelmi tulajdonságának jelöléséről A környezetvédelmi felülvizsgálat szabályait a közúti járművek környezetvédelmi felülvizsgálatának

Részletesebben

KÉRELEM Jármű tulajdonosában vagy üzembentartójában bekövetkezett változás nyilvántartásba vételéhez

KÉRELEM Jármű tulajdonosában vagy üzembentartójában bekövetkezett változás nyilvántartásba vételéhez Az eljáró iroda fejbélyegzője Kérjük nyomtatott betűkkel kitölteni! KÉRELEM Jármű tulajdonosában vagy üzembentartójában bekövetkezett változás nyilvántartásba vételéhez A jármű azonosítója: Rendszáma:

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/

Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/ Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Ikt.sz.:07-1451-4/2007. Témafelelős: Cseuz András, Dr. Bujdosó Károly Tárgy: A fizető parkolóhelyek működésének és igénybevételének

Részletesebben

Fizessen mobillal! Mobilparkolás. Használati útmutató mobilparkolás. Parkolás TELEFONHÍVÁSSAL. Indítás: Leállítás: ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ

Fizessen mobillal! Mobilparkolás. Használati útmutató mobilparkolás. Parkolás TELEFONHÍVÁSSAL. Indítás: Leállítás: ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ Sikeres regisztrációt és egyenlegfeltöltést követôen a mobilparkolás igénybe vehetô. A szolgáltatás bármelyik mobilszolgáltató hálózatán keresztül, számkijelzés beállításával használható.

Részletesebben

Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése, a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. tv. 34. -ban foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése, a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. tv. 34. -ban foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendeli el: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 12/1991. (VI.12.) önkormányzati rendelete a korlátozott forgalmú belváros közlekedési rendjéről Módosította: 5/1993. (III.10.) 23/1994. (VI.29.). 19/1995.

Részletesebben

Hol és hogyan közlekedhetünk kerékpárral és segédmotoros kerékpárral:

Hol és hogyan közlekedhetünk kerékpárral és segédmotoros kerékpárral: Hol és hogyan közlekedhetünk kerékpárral és segédmotoros kerékpárral: (a hatályos KRESZ KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól 54. ) (1) Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy

Részletesebben

A bíróságon kívüli adósságrendezési eljárásokban történő együttműködés és kapcsolattartás rendje

A bíróságon kívüli adósságrendezési eljárásokban történő együttműködés és kapcsolattartás rendje A bíróságon kívüli adósságrendezési eljárásokban történő együttműködés és kapcsolattartás rendje Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 3 2. A felek közötti kapcsolattartás módja... 3 3. A felek

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet Hatályos 2012. január 01-től

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet Hatályos 2012. január 01-től 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. e) pontja

Részletesebben

Haszna lati ú tmútató a NÚ SZ Zrt. e-ú gyfe lszólga lat pórta l kezele se hez

Haszna lati ú tmútató a NÚ SZ Zrt. e-ú gyfe lszólga lat pórta l kezele se hez Haszna lati ú tmútató a NÚ SZ Zrt. e-ú gyfe lszólga lat pórta l kezele se hez A NÚSZ Zrt., mint Szolgáltató az ematrica.autopalya.hu címen e-ügyfélszolgálati portált működtet. A portál szolgáltatásait

Részletesebben

Módosult a KRESZ: nagyobb védelem a gyermekeknek! (ORFK)

Módosult a KRESZ: nagyobb védelem a gyermekeknek! (ORFK) Módosult a KRESZ: nagyobb védelem a gyermekeknek! (ORFK) 2013. május 1-jei hatállyal módosult a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet, azaz a KRESZ. A változásokat

Részletesebben

Egységes szerkezet A parkolási rendszer üzemeltetése. 3. A várakozási hozzájárulás

Egységes szerkezet A parkolási rendszer üzemeltetése. 3. A várakozási hozzájárulás Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2013. (VII. 2.) önkormányzati rendelete a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat közigazgatási területén a járművel

Részletesebben

Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004. (VII. 30.) rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről

Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004. (VII. 30.) rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004. (VII. 30.) rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről Albertirsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

A döntések közlése A KÖZLÉS JELENTŐSÉGE A KÖZLÉS MÓDJAI. Joghatások Bizonyítási teher

A döntések közlése A KÖZLÉS JELENTŐSÉGE A KÖZLÉS MÓDJAI. Joghatások Bizonyítási teher A döntések közlése A döntések közlése A KÖZLÉS JELENTŐSÉGE Joghatások Bizonyítási teher A KÖZLÉS MÓDJAI Szóban / írásban Kapcsolattartási formákon keresztül Eltérés lehetősége (életveszély, súlyos kár,

Részletesebben

ITS fejlesztések az állami gyorsforgalmi hálózaton

ITS fejlesztések az állami gyorsforgalmi hálózaton ITS fejlesztések az állami gyorsforgalmi hálózaton Nagy Ádám forgalomszabályozási mérnök ÁAK Zrt. 2013.06.26. ITS alkalmazása a stratégiai célok elérése érdekében Közlekedésbiztonság növelése Forgalom

Részletesebben

Számla. Eõry Tibor Tófalva utca 8. Budapest. Tófalva utca 8.

Számla. Eõry Tibor Tófalva utca 8. Budapest. Tófalva utca 8. Számla Vodafone Magyarország zrt. 1096, Lechner Ödön fasor 6. Adószám: 11895927-2-44 Közösségi adószám / EU VAT ID: HU11895927 Bankszámlaszám: 16300000-04009163-90106414 Vodafone Ügyfélszolgálat: 1270

Részletesebben

EME ZRT. Fizessen mobillal! Használati útmutató zárttéri mobilparkolás

EME ZRT. Fizessen mobillal! Használati útmutató zárttéri mobilparkolás EME ZRT. P Fizessen mobillal! Használati útmutató zárttéri mobilparkolás Zárttéri Mobilparkolás ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A felszíni mobilparkolás rohamosan növekvô népszerûsége magával hozta az igényt, hogy

Részletesebben

ITS fejlesztések az állami gyorsforgalmi hálózaton. Nagy Ádám Tomaschek Tamás Magyar Közút Nonprofit Zrt.

ITS fejlesztések az állami gyorsforgalmi hálózaton. Nagy Ádám Tomaschek Tamás Magyar Közút Nonprofit Zrt. ITS fejlesztések az állami gyorsforgalmi hálózaton Nagy Ádám Tomaschek Tamás Magyar Közút Nonprofit Zrt. Időutazás (2005.) MARABU Kiindulási helyzet - Heterogén, többnyire elöregedett, korszerűtlen eszközpark

Részletesebben

12/2008. (03.28.) Kgy. rendelet 1. A járművek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjéről

12/2008. (03.28.) Kgy. rendelet 1. A járművek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjéről 12/2008. (03.28.) Kgy. rendelet 1 A járművek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjéről Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított

Részletesebben

tapasztalatai Az ITS HUNGARY Egyesület jubileumi ülése november 24. Kibédi-Varga Lajos szolgáltatási igazgató

tapasztalatai Az ITS HUNGARY Egyesület jubileumi ülése november 24. Kibédi-Varga Lajos szolgáltatási igazgató A magyar útdíjfizetési rendszer működtetm dtetésének tapasztalatai Az ITS HUNGARY Egyesület jubileumi ülése 2016. november 24. Kibédi-Varga Lajos szolgáltatási igazgató Tartalom A magyar útdíjszedési megoldás

Részletesebben

Mágocs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 20/2008. (XII. 31.) rendeletével módosított. 11/2005. (X. 01.) rendelete

Mágocs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete. 20/2008. (XII. 31.) rendeletével módosított. 11/2005. (X. 01.) rendelete Mágocs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 20/2008. (XII. 31.) rendeletével módosított 11/2005. (X. 01.) rendelete a nagyközség belterületi úthálózatának környezetkímélő rendjéről (a módosításokkal

Részletesebben

Vágáshuta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2010.(IV.27.) rendelete. a helyi közutak járműforgalmának korlátozásáról

Vágáshuta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2010.(IV.27.) rendelete. a helyi közutak járműforgalmának korlátozásáról Vágáshuta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2010.(IV.27.) rendelete a helyi közutak járműforgalmának korlátozásáról Vágáshuta Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK VÍZIKÖZMŰ FEJLESZTÉSI DÍJAK RÉSZLETFIZETÉSI SZABÁLYZATA

PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK VÍZIKÖZMŰ FEJLESZTÉSI DÍJAK RÉSZLETFIZETÉSI SZABÁLYZATA PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK VÍZIKÖZMŰ FEJLESZTÉSI DÍJAK RÉSZLETFIZETÉSI SZABÁLYZATA 1 Általános rész 1.1 A Szabályzat célja Jelen szabályzat célja a közműfejlesztési hozzájárulási díjak részletfizetési

Részletesebben

T/1124. számú. törvényjavaslat

T/1124. számú. törvényjavaslat MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/1124. számú törvényjavaslat az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő, megtett úttal arányos díjról szóló 2013. évi LXVII. törvény módosításáról Előadó: Dr. Seszták

Részletesebben

Fizetés módja: Banki átutalás 2015.06.02. 26.470 Ft

Fizetés módja: Banki átutalás 2015.06.02. 26.470 Ft Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Adószám: 11895927-2-44 Bankszámlaszám: 16300000-04009163-90106414 Közösségi adószám / EU VAT ID: HU11895927 Vodafone csoportos beszedési

Részletesebben