MKB Private Banking Bankkártya tájékoztató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MKB Private Banking Bankkártya tájékoztató"

Átírás

1 MKB Private Banking Bankkártya tájékoztató

2 MKB Private Banking Bankkártya tájékoztató Az MKB Private Banking Bankkártya magas presztízsértékű fizetési eszköz, amely számos előnyt biztosít az Ön számára!

3 Tartalomjegyzék Bankkártya szolgáltatások... 4 Kapcsolódó szolgáltatások... 5 Elektronikus szolgáltatások... 6 Folyamatosan bővülő kedvezmények... 6 Exkluzív szolgáltatások... 7 Repülőtéri VIP váró... 7 IAPA tagság... 7 IAPA/Biztonság... 8 IAPA/Kommunikációs technika... 9 IAPA/Utazástervezés... 9 IAPA/ALLIANCE Business Centers IAPA/Utazás IAPA/Megtakarítás gépkocsi kölcsönzésnél IAPA/Légijáratok IAPA/Utazási szolgáltatások MKB Private Banking Assistance Hasznos tanácsok a kártya használatához... 17

4 Bankkártya szolgáltatások Private Banking bankkártyája birtokában Ön élvezheti az MKB Bank kiemelt figyelmét, a különleges, kedvezményes szolgáltatásokat és a MasterCard Gold bankkártyák nyújtotta előnyöket. Készpénzfelvétel a nap 24 órájában Az ATM-eken keresztül, a hét minden napján, a nap 24 órájában a mindenkori érvényes kondíciós listában meghatározott napi készpénzfelvételi limiteknek megfelelő összegű és darabszámú készpénzfelvételre van módja. Az MKB bankfiókjaiban a hivatalos nyitvatartási időben van lehetősége készpénzfelvételre. Egyenleg lekérdezés 24 órás TeleBANKár szolgáltatásunk igénybevételével vagy az MKB által működtetett ATM berendezéseken tájékozódhat a bankkártyával még felhasználható egyenlegéről. PIN-kód csere MKB által működtetett ATM berendezéseken a kártyához eredetileg kibocsátott titkos személyi azonosítóját (PIN-kód) olyan négyjegyű számkombinációra cserélheti le, mely az Ön számára legkönnyebben megjegyezhető. Rendkívüli készpénzfelvétel és kártyapótlás külföldön (Emergency Cash és Emergency Card) segítségével bejelentett kártyalopás, illetve elvesztés esetén az igény jelzésétől számított egy munkanapon belül, legfeljebb 1000 USD-nak megfelelő helyi valutát, vagy pótkártyát bocsátunk kártyabirtokosaink rendelkezésére. Az MKB TeleBANKár zöld telefonszámai sürgős esetben díjmentesen hívhatók Európa, Amerika és a Távol-Kelet bizonyos, gyakran látogatott országaiból, továbbá Ausztráliából. Ezek a telefonszámok a bankkártyához mellékelt bordó színű tájékoztató kártyán találhatók, amelyet ajánljuk, hogy utazásaira mindig vigyen magával! Vásárlás A kártyával történő külföldi és belföldi vásárlásai után az MKB Bank nem számít fel díjat, így kényelmesen, készpénz nélkül vásárolhat a világ bármely pontján a MasterCard emblémával ellátott kereskedelmi elfogadóhelyeken.

5 Hotelfoglalás, autóbérlés Private Banking MasterCard Gold bankkártyája birtokában lehetősége van autóbérlésre és szállodai szobafoglalásra. Szállodai szoba foglalásakor a kártyájával ún. előengedélykérést indíthat a hotel, amikor a várható szállásköltség ellenértékét lefoglalják az Ön számlájáról. A szállodai számla kifizetésekor, az előengedélykéréskor lefoglalt összeget felszabadítják, és a tényleges szállásköltséggel terhelik meg számláját. Autóbérléskor hasonlóan járnak el, előengedélykérést indít a kereskedő az autó bérbevételekor, melyet a bérlés végén, a tényleges bérleti díj terhelésekor törölnek. Esetleges helytelen terhelés esetén kérje 24 órás TeleBANKár szolgálatunk vagy személyi bankára segítségét! Vásárlás telefonon, postai megrendeléssel és interneten Private Banking kártyájával lehetősége van telefonon, vagy interneten vásárolni. Interneten történő vásárláskor a kártya hátoldalán, az aláírás csík végén található 3 jegyű számkódot kérik megadni. Az adatok között biztonsági okokból a PIN kódját soha ne adja meg, erre Önt semmilyen körülmények között nem kérhetik! Számlaháttér Önnek lehetősége van Private Banking bankkártyát forint, dollár és euro devizanemben vezetett bankszámlájához igényelni. A számláján rendelkezésre álló folyószámlahitele bankkártyájával szabadon felhasználható. Kapcsolódó szolgáltatások Biztosítás Private Banking kártyájához díjmentes, emelt szintű külföldi utazási biztosítást nyújtunk, mind a főkártya, mind a társkártyabirtokosok számára. Külföldi utazásaik során, maximum 30 napos időtartamra, az alábbi biztosítási szolgáltatások igénybevételére nyílik lehetőségük: 24 órás segítségnyújtó (assistance) telefonszolgálat, egészségügyi segítségnyújtás és sürgősségi esetekre szóló betegségbiztosítás, balesetbiztosítások, jogvédelem, utazási késedelem, poggyász késedelmes megérkezése, iratok pótlása, poggyászbiztosítás. A részletes információkat a szerződési feltételekről a biztosító társaság tájékoztatója tartalmazza, amelyet bankfiókjaink, valamint személyi bankára kártyája átvételekor az Ön rendelkezésére bocsát.

6 Elektronikus szolgáltatások MobilBANKár szolgáltatásunk igénybevétele esetén a bank a bankkártyákkal végzett elfogadott, illetve elutasított tranzakciókról díjmentes SMS-üzenet formájában értesíti Önt. Az üzenet igény esetén tartalmazza a kártyával még felhasználható egyenleget is, így naprakészen nyomon követheti a számláján még rendelkezésre álló pénzét. NetBANKár szolgáltatásunk keretében az alábbi, a Private Banking kártyához kapcsolódó műveletek végzésére nyílik lehetősége: kártya aktiválása, a kártya forgalmának lekérdezése, a napi költési limitek módosítása, kártya blokkolása. TeleBANKár: 24 órás telefonos ügyfélszolgálatunk segítségével a vagy a helyi tarfával hívható telefonszámokon lehetősége nyílik a kártyájával kapcsolatos információk kérésére, kártyája aktiválására, a napi költési limitek módosítására, szükség esetén kártyája tiltására. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a telefonos aktiváláshoz szüksége lesz TeleBANKár ügyfél- és TeleBANKár PIN kódjára, melyek nélkül TeleBANKár rendszerünkön keresztül nem tudja kártyáját aktiválni. Folyamatosan bővülő kedvezmények Private Banking kártyájával megkülönböztetett figyelmet és kedvezményeket élvezhet számos elfogadóhelyen, kereskedőnél, melyek körét folyamatosan bővítjük. Vásárlásaikor, szolgáltatások igénybevételekor kártyás fizetésnél figyelje az MKB Private Banking jelzést és élvezze a kedvezményeket! Jelenleg igénybe vehető kedvezmények a következők: Danubius Hotels Rt. (www.danubiushotels.com/hu) szállodáiban, az éttermi szolgáltatásokból és a Premier Fitness bérlet árából 10%, a szobafoglalásból 5% engedményre jogosultak kártyabirtokosaink. A Caprice Kft. (www.caprice.co.hu) ékszerközpontjában 5% vásárlási kedvezménnyel vásárolhatnak.

7 A Kútvölgyi Klinikai Tömb Prémium szolgáltatásainak igénybevételekor 30%-os kedvezményt élvezhet. Az aktuális kedvezményekről kérjük, tájékozódjon honlapunkon, a oldalon, vagy személyi bankárjánál. Exkluzív szolgáltatások Repülőtéri VIP váró A Ferihegy 2A (Duna és Sky váró) és 2B (Millenium Lounge) terminálok Business váróiban kényelmes, kellemes körülményeket biztosítunk Private Banking Ügyfeleinknek és plussz egy fő velük utazó személy részére. További személyek részére a belépés és a szolgáltatások igénybevételének díját és feltételeit a mindenkori aktuális kondíciós lista és a honlapon található Private Banking Kártyához kapcsolódó szolgáltatások feltételei című dokumentum tartalmazza. A várakozás során díjmentes az üdítő, kávé és snack fogyasztás, valamint az internet használata. A VIP váró szolgáltatás igénybevétele érdekében Önnek nem kell mást tennie, mint Private Banking kártyáját, valamint beszállókártyáját bemutatnia és aláírásával igazolni, hogy Ön és az esetlegesen Önnel együtt utazó személy igénybe vette a szolgáltatást. Szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy amennyiben business repülőjeggyel utazik, úgy Önnek a repülőjegyhez jár a VIP váró szolgáltatás, így ebben az esetben Private Banking kártyáját nem kell bemutatnia. IAPA tagság A következőkben rövid magyar nyelvű összefoglalót adunk az IAPA Member Handbook angol nyelvű tájékoztató füzetből. Az IAPA által nyújtott szolgáltatások többségének igénybevétele érdekében kérjük, regisztráljon a honlapon. A regisztrációhoz Önnek szüksége lesz IAPA tagsági kártya számára. Private Banking MasterCard Gold kártyája birtokában Ön automatikusan IAPA (International Airline Passengers Association) taggá válik. Private Banking kártyája mellé átadjuk Önnek egyedi, az Ön IAPA tagsági számával megszemélyesített IAPA kártyáját, és 2 db szintén az Ön tagsági számával megszemélyesített csomag névjegy kártyáját, és 3 db, vezetéknevével és tagsági számával megszemélyesített kulcsőr (keyguard) kártyáját, valamint kézhez kapja IAPA csomagját. IAPA csomagja tartalmazza a tagságot, a szolgáltatásokat, valamint az azok igénybevételét részletesen leíró Member Handbook angol nyelvű tájékoztató füzetet. Az IAPA garantálja Önnek, hogy a szállodafoglalásnál a lehető legjobb áron tudjon szobát foglalni, segíti az utazás megtervezését, segít abban, hogy az utazás során a lehető legalacsonyabb legyen a mobiltelefonszámlája, továbbá képviseli a törzsutasok érdekeit az üzleti és kormányzati szervek előtt. Online szálloda-foglalás, gépkocsi-kölcsönzés és repülőjegy-foglalás céljából, továbbá a saját személyes tagsági lapjának megtekintéséhez, amely tartalmazza az Ön összes korábbi, az IAPA-tagsággal kapcsolatos ügyleteinek részleteit, látogassa meg a honlapot.

8 IAPA/Biztonság IAPA Bag-Guard etikett (csomag névjegy kártya) IAPA tagsági kártyája mellé átadunk Önnek 2 db IAPA csomag névjegyet, Bag-Guard etikettet. Amennyiben a csomagja megóvása érdekében használja az egyedülálló IAPA Bag-Guard etikettet, és a beregisztrált csomag elveszne, egyszerűen jelezze ezt a légitársaságnak, majd hívja fel az IAPA Membership Office-t, amely megkezdi a keresést a légitársaság szállítmányozási rendszerén keresztül. Ily módon gyorsan és kényelmesen visszakapja elveszett csomagját. Hogyan védekezzen csomagjai elkeveredése ellen? Távolítsa el az összes korábbi repülőtéri cédulát a csomagról! Erősítse az IAPA Bag-Guard etikettet a csomagjára! A reptéri check-in alkalmával győződjön meg arról, hogy a csomagjára helyezett repülőtéri etikett a megfelelő célállomást jelöli! Megérkezéskor azonnal kérje ki csomagját! IAPA Key-Guard etikett (kulcsőr kártya) Az IAPA Key-Guard szolgáltatás segítségével elkerülheti, hogy kulcsai elvesztése esetén, le kelljen cserélnie zárait. Ennek érdekében három, az Ön egyedi ügyfélszámával ellátott kulcsőr kártyát adunk át Önnek. Ezeket kulcsai mellé rögzítve, a kulcsőrön szereplő információk alapján, ha valaki megtalálja az Ön elveszített kulcsait, jutalom ellenében felveheti a kapcsolatot az IAPA-val, és beolvasva a kulcsőrön található ügyfélszámot, lehetővé válik, hogy az IAPA visszajuttassa Önnek kulcsait. Díjmentes IAPA Card-Protector (kártya- és okmány-védelem) Ez a világszerte minden IAPA tag számára elérhető kényelmi szolgáltatás egy online széfként működik az Ön hitelkártyája és fontos okmányai számára. Elveszítette a levéltárcáját? Csak egyetlen hívás, és az összes kártyája letiltásra és újból kibocsátásra kerül. Elveszítette az útlevelét? Töltse le az értékes utazási okmányok másolatait online széfünkből. Vigye be okmányainak (pl. útlevél, jogosítvány, vízumok, receptek stb.) adatait a személyes és biztonságos Card-Protector fiókjába. Amennyiben azok elvesznének, az IAPA elfaxolja a részleteket és a másolatokat a legközelebbi nagykövetségre, konzulátusra vagy egyéb, kölcsönös megállapodás szerinti kapcsolattartási ponthoz (pl. autókölcsönző céghez vagy szállodába). Csak egy telefonhívásba kerül, és az IAPA törölteti összes kártyáját, és újat bocsáttat ki, továbbá online letöltheti okmányainak másolatait is. Az IAPA Card-Protector oldalon történő regisztrálás céljából lépjen a honlapon a Security Section menüben az IAPA Card-Protector lapra. Itt elkészítheti saját fiókját.

9 IAPA/Kommunikációs technika Wi-Fi hozzáférés világszerte Ha gyakran utazik, különösen üzleti célból, az utazás során elkerülhetetlenül internet kapcsolatra lesz szüksége. A Wi-Fi hotspotok használata azonban a szállodákban, kávézókban és repülőtereken bonyolult és költséges lehet. Sok esetben fizetni kell egy minimum összeget. Az IAPA tagok részére kedvezményes áron elérhetőek a Wi-Fi hotspotok szerte a világon Önnek csak egy felhasználói névre és jelszóra van szüksége ahhoz, hogy hozzáférjen a hotspot egyikéhez. A kisfelhasználók előrefizetett hozzáférést vásárolhatnak, ami 12 hónapos felhasználható hitelt biztosít a tagoknak. A nagyfelhasználók részére egyszeri díjat ajánlunk, ami havi maximum 2000 perces felhasználást biztosít, hosszú távú hűségnyilatkozat nélkül. Az IAPA-tagok mindkét esetben speciális kedvezményes díjat fizetnek. Hogyan lehet megállapítani, hogy hol van Wi-Fi elérhetőség? Jelentkezzen be a honlapon, és a Technology Section menüben lépjen a Wi-Fi lapra. Csatlakozzon a szolgáltatáshoz, és egyszerűen csak töltse le a szoftvert. Amikor egy hotspot hatókörébe ér, a szolgáltatás automatikusan kapcsolatot létesít. A hotspot kereső megmutatja, hogy hol van a közelben hotspot, akkor is, ha Ön nincs annak hatókörzetében, így tudni fogja, hogy mikor lesz megint internet-kapcsolata. Útmutató a kommunikációs technikához (Technology Guides) A Technology Guide szolgáltatás tanácsokat és pénzmegtakarítási ötleteket ad ahhoz, hogy hogyan lehet olcsóbban kommunikációs kapcsolatokat fenntartani. Legyen szó akár arról, hogy hogyan lehet olcsó hívásokat lebonyolítani a VoiP segítségével, hol vannak a legjobb és legolcsóbb Wi-Fi hozzáférések, vagy hol vannak a legjobb PDA-k, a szolgáltatás ötletekkel szolgál a törzsutasok számára. Látogassa meg a honlapot egy szakzsargontól-mentes útmutató megtekintéséhez, amelyben segítséget kap ahhoz, hogy hogyan tud pénzt megtakarítani a külföldi utazásai során lebonyolított kommunikációs kapcsolataiban. Megtakarítások a kommunikációs technikában (Technology Discounts) Sok egyéb kedvezmény áll rendelkezésére ahhoz, hogy olcsóbban kommunikáljon. Az összes részletet megtalálja, ha meglátogatja a com honlapot. VoIP termékek Hívókártyák IAPA/Utazástervezés Az utazás minden szempont szerinti megtervezését és megszervezését elősegítő szolgáltatások. Légiforgalmi menetrend Ha pontos képet kíván kapni a légiközlekedés összes lehetőségéről, lépjen be az IAPA honlapra, és azonnal virtuális hozzáférése lesz a teljes nemzetközi légiközlekedéshez. Jelentkezzen be az IAPA honlapra, és információt kap az átfogó légiközlekedési adatbázisról, több mint 750 légitársaság szolgáltatásairól, beleértve a diszkont társaságokat is, az indulási és érkezési időpontokról, a működtető légitársaság nevéről, a repülés időtartamáról, a repülőgép típusáról, a szolgáltatás minőségéről. A légijárat pozíciója Ez a szolgáltatás közvetlenül tájékoztatja arról, ha változás van a járat pozíciójában, illetve, hogy a változás előreláthatólag mikor következik be. Abban a pillanatban, amikor a légitársaság jelzi, hogy késik a járat, vagy törlik azt, az IAPA ben értesíti Önt. Csökken a késések és a járattörlések által okozott bosszúság. Ideális a szolgáltatás az utast a repülőtéren fogadó személyek számára, akik így jobban be tudják osztani az idejüket.

10 Hogyan lehet igényelni a légijárat pozíciójára vonatkozó szolgáltatást? Lépjen be a honlapon a Planning Section menü Flight Status oldalára. Írja be a légijárat, az útvonal és a repülőtér részleteit és klikkeljen Enter-t. Az ben történő figyelmeztetés beállításához kattintson az érintett járat végén található piros háromszögre. Vigye be az címet, ahová szeretné, hogy a figyelmeztetés megérkezzen, és klikkeljen Enter-t. Egy megerősítő érkezik, amely jelzi, hogy a pozícióra vonatkozó szolgáltatás iránti igény bejegyzésre került. További ek érkeznek, ha változás történik a légijárat pozíciójában. A fedélzeti ülésrend Miért kellene a legrosszabb ülést kapnia a következő üzleti utazása során? Most megnézheti, melyik a legjobb hely az adott járaton. Ötleteket kap arról, hogy melyek a legjobb és a legrosszabb ülések bármelyik repülőgépet illetően, és részletes grafikát lát az ülésrendről, amely megmutat minden olyan információt, amely fontos lehet a kényelmes utazás szempontjából: fedélzeti ülésrend, kényelmi szempontok az utazás során, információk a légitársaságról, részletes grafika az ülésrendről, szín-kódok a legjobb és legrosszabb ülésekről, részletes leírás az egyes ülésekről, megjelölve azokat az üléseket, amelyeket korlátozott mértékben lehet lehajtani, ahol szűkös a hely a lábak kinyújtásához és ahol kedvezőtlen az ablak pozíciója, megmutatja, hol van ülésbe beépített power port, megmutatja, hol van a fedélzeti konyha, a mosdó, a kijárat és a gardrobe. Az utazás tervezéséhez szükséges információk Az IAPA honlapon megtalálható egy sor más fontos információ, mint a Nemzetközi időjáráselőrejelzés, a Valuta-konvertáló és a Nemzetközi időzónák. Fontos információk a célállomásokról érezze magát otthon külföldön Egy új városba vagy országba történő első látogatás bizonytalanságot jelenthet még a legtapasztaltabb üzleti utazók számára is. Az IAPA honlapon részletes információk állnak rendelkezésre több mint 200 ország, 100 város és 200 repülőtér adataira vonatkozóan. Ezek közé tartoznak: az útlevéllel és vízummal kapcsolatos előírások, az egészségügyi óvintézkedések, a közlekedési lehetőségek és a repülőtérről a városba történő bejutás költségei, a kiutazási illeték, az üzleti órák, a nemzeti ünnepek, a társadalmi szokások, a látnivalók, az időjárási és klimatikus viszonyok. 10

11 Mérföld-menedzser A Mileage Junkie segítséget nyújt Önnek a légijárat- és szállodai mérföldek nehézségek nélküli megszervezésében egy integrált online nyilatkozat segítségével, mégpedig oly módon, hogy egy helyen teszi hozzáférhetővé az Ön összes egyenlegét. Tartalmaz egy mérföld-tervezőt is, amely megmutatja az összes nemzetközi légitársaság összes útvonalán elérhető mérföldszerzési lehetőséget. Mérföld-kimutatás Ezek után nincs szükség arra, hogy sorra látogassa a légitársaságok honlapjait, mivel a Mileage Junkie egyetlen nézetbe foglalva megmutatja az Ön összes mérföld-egyenlegét és a legutóbbi tranzakciókat. Egyszerűen regisztráljon be a törzsutas lapjára, és a Mileage Junkie összefoglalja az összes mérleget és a legutóbbi tranzakciókat. Mérföld-tervezés A Mileage Junkie hozzáférést biztosít Önnek több mint 750 nemzetközi légitársaság több mint közvetlen légiforgalmi menetrendjéhez, és megmutatja, hogy hány törzsutas (Frequent Flyer Program, FFP) mérföldet tud szerezni a preferált repülési programmal. IAPA/ALLIANCE Business Centers Amikor az IAPA, azaz az International Airline Passengers Association, a légiutasok szövetsége ban megalakult, egyik fő célkitűzése az volt, hogy képviselje a légiutasok érdekeit olyan témákban, mint a biztonság és a szolgáltatások kérdése, vagy hogy megfelelő értéket kapjanak pénzükért. Az IAPA segíti és védi a légiutasok jogait; jelen van a globális légiközlekedési iparág egy sor kulcsfontosságú bizottságában és szervezetében, ahol aktívan munkálkodik azon, hogy jobb pozíciókat érjen el az utasok számára. Mindig is nagy súlyt helyezett arra, hogy meghallgassa tagjai véleményét és ez most egyszerűbb, mint valaha, a honlap Közösségi (Community) oldalán létrehozott blognak köszönhetően. Itt véleményeket és kommentárokat olvashat az érdeklődésre számot tartó ügyekkel kapcsolatban, és Ön is bejelentkezhet és kifejtheti saját véleményét. A légi utazás legfontosabb napi problémái a biztonság kérdései, a késések, vagy elveszett csomagok vonatkozásában nagyon zavaró, ha sehol nem tudjuk elmondani véleményünket. Csatlakozzon a közösségi oldalhoz és fejtse ki mondanivalóját. 11 Exkluzív ajánlatok az ALLIANCE üzleti központokban Az ALLIANCE Business Centers Network (ABCN) 36 ország 600 helyszínén tölt be vezető helyet az exkluzív irodák (üzletközpontok), virtuális irodák és teljes kiszolgálást nyújtó hivatali helyiségek kínálatában. Akár teljes kiszolgálást nyújtó irodát, reprezentatív virtuális címet, vagy azonnal igénybe vehető tanácstermet keres üzleti környezetben, az ALLIANCE megkönnyíti ezt az Ön számára. Az IAPA tagok 10% kedvezményt kapnak a tanácstermek és magánirodák bérleti díjából, ha a honlapon keresztül foglalnak. Havonta megjelenő hírlevél, amely közvetlenül az Ön postafiókjába kerül A legfrissebb hírek és a törzsutasokat érintő információk elérése érdekében ne felejtsen el feliratkozni az IAPA havonta megjelenő online hírlevelére. A hírlevél havonta érkezik közvetlenül az Ön postafiókjába, ha a honlapon belép a My Account lapra és frissíti kapcsolattartási preferenciáit (Communication Preferences). IAPA/Utazás Szállodai szobafoglalás Foglalja le szállodai szobáját online, a honlapon keresztül, és garantáltan a legjobb áron kapja meg szobáját több mint szállodában, beleértve a Starwood, Marriott, Hilton, Hyatt és sok más szállodaláncot is. Kedvezmények, amelyeket igénybe vehet: bejelentkezéskor magasabb kategóriájú szobák biztosítása, köszöntő ital érkezéskor, kedvezményes vacsora, a Business Center ingyenes használata, díjmentes gyógyvizes kezelés, késői szobaelhagyás (check-out).

12 Az IAPA piacvezető online szállodafoglalási szolgáltatása lehetővé teszi, hogy a nap 24 órájában foglaljon szobát, hogy könnyen megtalálhatók és összehasonlíthatók legyenek a szállodák elhelyezkedése, a szolgáltatások, a felszereltség, az IAPA kedvezmények, az árak és az elérhetőség. A tagok megkapják a szállodalánc gyakori vendég pontjait, amire abban az esetben jogosultak, ha az IAPA-n keresztül intézik a foglalást. A legjobb ár garanciája* Az IAPA legjobb ár garanciája azt jelenti, hogy ha Ön a foglalást követő 24 órán belül talál az interneten egy alacsonyabb árat valahol másutt, a foglalás befejezése után megtérítjük Önnek a különbözetet! Egyéb jellemzők A legalacsonyabb rugalmas árak általában a megérkezés napjáig díjmentesen törölheti a foglalást. Több mint szállodában lehet online, vagy a Travel Service csak tagoknak szolgáltatásán keresztül szobát foglalni. Alacsony előlegfizetés ugyancsak lehetséges, de a szálloda kikötheti, hogy ezt nem térítik vissza. Átláthatóság az IAPA nem számít fel díjat vagy költséget a tagok szállodai foglalásáért vagy a foglalás törléséért. A díjakra vonatkozó kondíciók meghatározása a szálloda joga, a törlés költségeit a szálloda közvetlenül szabja meg. 12 Hogyan lehet a legjobban kihasználni az IAPA szállodai szobafoglalás kedvezményeit? Ne foglaljon szobát közvetlenül a szállodától. Foglaljon online a honlapon keresztül. A másik megoldás, hogy küldje el ben vagy faxon rendelését a Travel Service-hez, és az IAPA elvégzi Önnek a foglalást. A legjobb árak és az IAPA kedvezmények igénybevételéhez foglaláskor és bejelentkezéskor (check-in) mindig hangsúlyozza, hogy IAPAtag, mondja be IAPA tagsági számát és speciális azonosítóját (ha van). A szálloda-partnerek és a tagsággal járó kedvezmények teljes listájának megtekintéséhez kérjük, lapozzon az angol nyelvű tájékoztató 11. oldalára. * A szerződés feltételei érvényesek. A szerződéses feltételek részleteit lásd a honlapon. IAPA/Megtakarítás gépkocsi kölcsönzésnél A gépkocsi kölcsönzés lebonyolítása Az IAPA rendkívül versenyképes autókölcsönzési lehetőségeket kínál a legnagyobb cégekkel, mint a Hertz, Avis, Europcar, National, Sixt és Holiday Autos. Minden IAPA tag megkapja mindazokat a plusz mérföldeket és pontokat, amelyek megilletik a programban részt vevő autóbérlő céggel fenntartott lojalitási program alapján.

13 Társaság Tag állampolgársága Azonosító szám Avis Hertz Amerika Ázsia Más ország Amerika Ázsia Más ország Hogyan lehet a legjobban kihasználni az IAPA autókölcsönzés kedvezményeit? Végezze a foglalást online, a honlapon keresztül! Telefonon történő foglalás esetén hívja a csak a tagoknak rendelkezésre álló Travel Service-t, vagy az autót kölcsönadó partner cég központi irodáját, amely a honlapon található. Minden alkalommal mondja be a pontos IAPA Car Rental azonosító számot és ragaszkodjon ahhoz, hogy ez szerepeljen a gépkocsi-kölcsönzési szerződésen is. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az árengedmények és kedvezmények különbözőek lehetnek attól függően, hogy Ön hol lakik, és hogy melyik országban kíván kölcsönözni, ezért kérjük, hogy a foglalás alkalmával helyes azonosító számot adjon meg, és figyeljen arra, hogy ez megjelenjen a AWD A AWD Y AWD E CDP CDP CDP Europcar bárhol Szerződésszám: National bárhol Szerződés-azonosító szám: Holiday Autos bárhol Csak online foglalás Sixt bárhol Csak online foglalás kölcsönszerződésen is (az összes azonosító szám a tagsági kártya hátoldalán található). Az IAPA kidolgozott egy új autókölcsönzési foglalási rendszert, amely lehetővé teszi, hogy egy egyszerű kereséssel ellenőrizzük az autókölcsönző partnerek elérhetőségét és összehasonlítsuk árajánlataikat, amivel időt és pénzt takaríthatunk meg. Miért ne próbálná ki Ön is? Válassza ki az autó átvételének és leadásának helyszínét. Vigye be az Önnek megfelelő napot és időpontot. Válassza ki, melyik autókölcsönző partnertől szeretne kölcsönözni. Válassza ki azt a járművet és díjtételt (az IAPA diszkont itt már érvényesül), amely megfelel az igényeinek. Erősítse meg a foglalást. A gépkocsi-bérbeadó partnerek teljes listájának és a tagságból adódó előnyök megtekintése érdekében lapozzon az angol nyelvű tájékoztató 42. oldalára! IAPA/Légijáratok Légiutak foglalása Az IAPA együttműködik egy piacvezető online nemzetközi légiutakat foglaló céggel annak érdekében, hogy gyors és átfogó keresést tudjon folytatni 500 légitársaság összes nemzetközi desztinációjában. A tagok egyszerűen és gyorsan be tudják írni a légijárattal kapcsolatos igényeiket a honlap Légijáratok oldalán és megtekinthetik a részletes kínálatot USA dollárban. Az oldalon találhatók a nagy-britanniai, franciaországi, németországi és olaszországi tagoknak szóló keresést szolgáló linkek is, ahol részletesebb keresésre van lehetőség, és az eredmény fontban vagy euróban, és a helyi nyelven is rendelkezésre áll. IAPA/Utazási szolgáltatások Szállodai szobafoglalás és gépkocsikölcsönzés online vagy telefonon Az online szállodai szobafoglalási- és gépkocsi-kölcsönzési szolgáltatás értékes időt és költségeket takaríthat meg Önnek utazásának megszervezése során. 13

14 Elkötelezett és gyakorlott tanácsadó munkacsoport áll az IAPA tagok rendelkezésére a szállodai szobafoglalás és gépkocsi-kölcsönzés terén. Csak telefonáljon, faxoljon vagy küldjön egy e mailt a foglalással foglalkozó munkacsoportnak, és ők bárhol a világon megkeresik az Ön számára a legkedvezőbb díjakat. Látogasson el a honlapra, vagy közvetlenül vegye fel a kapcsolatot valamelyik alább felsorolt foglalási irodával. Hogyan biztosíthatja magának, hogy jelentős megtakarítást érjen el? Az IAPA akkor tudja garantálni az Ön számára, hogy az elérhető legjobb árat kapja, ha Ön az összes szállodai szobafoglalását és gépkocsi kölcsönzését online, a honlapon, vagy az IAPA foglalási irodáján keresztül bonyolítja le. Foglalás során minden alkalommal hangsúlyozza, hogy Ön IAPA-tag. London T: +44 (0) (légijárat) T: +44 (0) (szálloda) T: +44 (0) (autókölcsönzés) F: +44 (0) E: Nyitva tartás (helyi idő): Hétfő péntek: Szombat: Dallas T: T: ingyenes USA/Kanada/Mexikó: F: T: ingyenes USA/Kanada/Mexikó: Nyitva tartás (helyi idő): Hétfő péntek: Hongkong T: F: E: Nyitva tartás (helyi idő): Hétfő péntek: Dubai T: +971 (4) F: +971 (4) E: Nyitva tartás (helyi idő): vasárnap csütörtök: Az IAPA TAGSÁG feltételei 1. Az IAPA-kártya nem átruházható, és csak IAPA tag használhatja. 2. Nem hitelkártya, és nem igazolja a hitelképességet sem. 3. A tagság a kártyán szereplő lejárat napjáig a lejárat napját is beleértve érvényes. Megújítás esetén új kártya készül, amely mu 14

15 tatja, hogy a tagság ideje meghosszabbításra került. 4. A tagságról és a tagság megújításáról az IAPA dönt. 5. A tagság személyre szól. Ha a kártyája elveszne, vagy ellopnák, azonnal vegye fel a kapcsolatot az MKB BANK TELEBANKÁR ügyfélszolgálatával a külföldről hívható vagy a belföldről hívható telefonszámokon. 6. Az Ön tagsági kártyája az IAPA tulajdona marad, a jelen szerződési feltételekkel ellentétes használat, vagy használat kísérletének esetén kérésre át kell azt adni. 7. Minden olyan esetet, amikor az IAPA kártyát nem fogadják el, vagy az Önt megillető kedvezményt nem nyújtják, írásban jelenteni kell az IAPA-nak, feltárva az eset minden részletét, és ha van, mellékelni kell a számla másolatát is. Az Önnek az IAPA-tagságból adódóan elérhető kedvezmények igénybe vételéhez fontos, hogy mind a foglaláskor, mind pedig érkezéskor hangsúlyozza, hogy Ön IAPA-tag. 8. A díjtételek csak az egyéni IAPA-tagokra vonatkoznak, a nem IAPA tag nem feltétlenül kapja meg a kedvezményeket, ha nem ugyanabban a szobában száll meg. 9. Az IAPA nem felelős azért, ha az intézmény nem fogadja a tagot, tulajdonost váltott, vagy beszüntette üzleti tevékenységét, és nem tehető felelőssé az áruk vagy szolgáltatások hiányosságaiért sem. 10. Az IAPA nem vállal felelősséget az esetlegesen előforduló hibákért, mulasztásokért vagy megtévesztésért. 11. Az IAPA nem vállal felelősséget a tag és egy harmadik személy között kialakult vitában. 12. Egyes, az IAPA részeként kínált kedvezményeket az IAPA-tól független szerződők nyújtják. Az IAPA törekszik arra, hogy a kedvezmények megmaradjanak, de nem tudja garantálni, hogy a kedvezmények elérhetők lesznek. MKB Private Banking Assistance A nap 24 órájában, a telefonszámon hívható magyar és angol nyelvű MKB Private Banking asszisztencia szolgáltatásunk, (melyet az Europ Assistance Kft. igénybe vételével nyújtunk) az alábbi tájékoztatási és szervezési szolgáltatásokkal áll a Private Banking kártya birtokos ügyfelek rendelkezésre. Szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy az alábbiakban részletezett szakipari munkák elvégzésének, szolgáltatások nyújtásának költségei, mint pl. kiszállás, munkadíj, anyagköltség ellenértékét a banki szolgáltatás nem tartalmazza. Háztartási Assistance Vészelhárítási szolgáltatás megszervezése a szerződtetett és rendszeresen ellenőrzött, országos szolgáltatói hálózat koordinálásával a következő szakmákban: duguláselhárító, tetőfedő, üveges, villanyszerelő, víz-, gáz-, fűtésszerelő, zárjavító. Vészhelyzet Amennyiben az épület gépészeti, műszaki berendezéseinek meghibásodása, vagy egy váratlan külső mechanikai behatás következtében vészhelyzet alakul ki, mely sürgős beavatkozást kíván a további károk és balesetveszély megelőzése érdekében (pl.: csőtörés következtében ázik a lakás, vagy beletörik a kulcs a zárba és nem tudnak a lakásba bejutni), szolgáltatásunk segítségével azonnal a megfelelő szakiparost küldjük a helyszínre. Egyéb szolgáltatások: faburkolók fel-, illetve lerakása, szaniterek beszerelése, elektromos munkák kivitelezése, festés, tapétázás, komplett lakásfelújítás. 15

16 Gépjármű Assistance Baleset, műszaki meghibásodás és önhiba esetén azonnali segítségnyújtás megszervezése a szerződtetett és rendszeresen ellenőrzött szolgáltatói hálózat segítségével, Magyarországon és Európában. Alapszolgáltatások: információnyújtás (legközelebbi benzinkút, márkaszerviz, bérautós cég), helyszíni javító küldése, autómentő küldése, gépjárműtárolás. Kiegészítő szolgáltatások: továbbutazás szervezése busszal, vonattal, repülővel, szállás szervezése, bérautó szervezés, visszautazás a megjavított gépjárműért, sofőrszolgálat, alkatrészküldés, jogsegélyszolgálat, telefonon keresztüli segítségnyújtás és idegen nyelvű vésztolmácsolás. Egészségügyi Assistance Orvosi és egészségügyi információk Magyarországon: orvosi és gyermekorvosi segítség: kórház, klinika, rendelő, orvosi ügyelet megnevezése, fogászati rendelők, nyitvatartási idejükről információ nyújtás, gyógyszertárak megnevezése. Háziápolás megszervezése szociális szolgáltatások: főzés, mosás, vasalás, kísérés, gyógyszerkiváltás, fürdésben segítés, napi takarítás, nagytakarítás, éjszakai felügyelet, egészségügyi szolgáltatások: injekciózás, sebkötözés, katéter tisztítás, katéter csere, ágytálazás, pelenkázás, mozgatás, fürdetés. A fenti szolgáltatások igénybevétele esetén annak díját Ön közvetlenül a szolgáltatónak, a helyszínen fizeti meg. A szolgáltatók kiválasztása során gondoskodunk a megfelelő szakértelemmel rendelkező szolgáltatóról, és annak részéről elvárható megfelelő magatartásról. A küldött autómentő, szakiparos és egyéb szolgáltatók szerződött tarifa szerint dolgoznak, amely a piaci szolgáltatási díjakhoz igazodik. 16

17 Hasznos tanácsok a kártya használatához Engedje meg, hogy Private Banking kártyája problémamentes használatához néhány tanácsot adjunk: Aláírás Kártyáját az átvételt követően azonnal írja alá és soha ne adja kölcsön senkinek! PIN kód A kártyával történő készpénzfelvétel esetén szüksége van egy négyjegyű titkos személyazonosító számra, a PIN-kódra. A titkos kód egyedi, újra-előállítására nincs mód. A PIN-kódot kizárólag Ön ismeri, kérjük, ügyeljen arra, hogy más ne ismerje meg! Kérjük, hogy saját érdekében a PIN-kódot ne írja a kártyára, és ne tárolja azzal egy helyen! Fizetés kártyával Ne engedje, hogy a kártya fizetéskor kikerüljön a látóköréből. Így megakadályozhatja, hogy a kártya adatait lemásolják. Fizetéskor útlevelét vagy személyi igazolványát is elkérhetik. Ez az Ön biztonságát szolgálja, mivel az elfogadóhely így ellenőrzi, hogy a kártyát a jogos birtokosa használja-e. Fizetés után kártyáját kérje vissza, automatából történő készpénzfelvételkor pedig vigyázzon, hogy kártyáját ne felejtse a berendezésben! Az esetleges visszaélésekből származó veszteség korlátozására szolgál a kártyahasználati napi limitek meghatározása. Ezek a limitek a kártyahasználat napi gyakoriságára és összegére vonatkoznak, amely felett automatikusan visszautasításra kerül minden tranzakció amelyre az elfogadóhely felhatalmazást kér, függetlenül a számlán rendelkezésre álló fedezettől. Havi számlakivonatát mindig ellenőrizze, és azonnal jelezze, ha olyan költéssel terheltük, amelyet nem Ön vagy a társkártya-birtokosa hajtott végre. Kártya elvesztése, ellopása A bankkártya elvesztését, illetve ellopását haladéktalanul jelezze TeleBANKár ügyfélszolgálatunknál, személyesen vagy telefonon személyi bankáránál, az MKB Bank bankfiókjaiban az üzleti órák alatt. Az MKB TeleBANKár ügyfélszolgálatán, a hét bármely napján, a nap bármely szakában. Telefon: , Telefax:

2014.01.01-től megkötött szerződések esetén reprezentatív példa

2014.01.01-től megkötött szerződések esetén reprezentatív példa Gyakran feltett kérdések UPC PARTNERKÁRTYÁVAL 2 ELÉRHETŐ KEDVEZMÉNYEK 1) Miért hasznos nekem a upc partnerkártya 2? A upc partnerkártya 2 tudatos használatával Ön éves szinten több ezer forint megtakarítást

Részletesebben

Bankszámlák és kapcsolódó szolgáltatások

Bankszámlák és kapcsolódó szolgáltatások PKM kiadványok 2. Bankszámlák és kapcsolódó szolgáltatások Lakossági tájékoztató kiadvány Készítette a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szakértőiből

Részletesebben

BANKSZÁMLÁK ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK

BANKSZÁMLÁK ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK BANKSZÁMLÁK ÉS KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOK Lakossági tájékoztató kiadvány Készítette a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szakértőiből álló Pénzügyi

Részletesebben

BANKKÁRTYA KISOKOS LAKOSSÁGI ÜGYFELEK RÉSZÉRE

BANKKÁRTYA KISOKOS LAKOSSÁGI ÜGYFELEK RÉSZÉRE HASZNOS INFORMÁCIÓK A BANKKÁRTYAHASZNÁLATHOZ Összegyűjtöttük a lakossági betéti és hitelkártyákkal (ideértve a társkártyákat is) kapcsolatos tudnivalókat és előnyöket, hogy megkönnyítsük az Ön számára

Részletesebben

Pénzügyi Iránytű Program. Háttéranyag a 2013.04. havi tartalmakhoz

Pénzügyi Iránytű Program. Háttéranyag a 2013.04. havi tartalmakhoz Pénzügyi Iránytű Program Háttéranyag a 2013.04. havi tartalmakhoz A hónap témája: Likviditásmenedzsment a háztartásban családi kassza Érintett témakörök: 1. A program felvezetése. 1.1. pénzügyek az életciklus

Részletesebben

Pénzforgalomról mindenkinek 1. Bankkártyák

Pénzforgalomról mindenkinek 1. Bankkártyák Pénzforgalomról mindenkinek 1. Bankkártyák 2008 Bankkártyák 2008. január A Magyar Nemzeti Bank jelen kiadványa kizárólag tájékoztatás célját szolgálja. A jelen tájékoztató tartalma nem minõsül a jogalkotásról

Részletesebben

Pénzügyi Iránytű Program. Háttéranyag a 2013.11. havi tartalmakhoz

Pénzügyi Iránytű Program. Háttéranyag a 2013.11. havi tartalmakhoz Pénzügyi Iránytű Program Háttéranyag a 2013.11. havi tartalmakhoz A hónap témája: Mindjárt karácsony! Hogyan kerüljük el a túlköltekezést? Visszautalás a családi kasszára, illetve a rendszeres megtakarítások

Részletesebben

VISA CHIP betéti bankkártyákra vonatkozó üzletszabályzat

VISA CHIP betéti bankkártyákra vonatkozó üzletszabályzat VISA CHIP betéti bankkártyákra vonatkozó üzletszabályzat Hatályos: 2014. március 17-től Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 3 2. Fogalommeghatározások... 4 3. A bankkártyaszerződés létrejötte...

Részletesebben

Hitelkártya általános igénylési feltételek

Hitelkártya általános igénylési feltételek Hitelkártya általános igénylési feltételek A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI 18 év feletti életkor; bejelentett magyarországi állandó lakóhely; MasterCard Electronic hitelkártyák esetében legalább

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Pécs, 2014. október 22. DRB DÉL-DUNÁNTÚLI Regionális Bank Zrt.

Tisztelt Ügyfelünk! Pécs, 2014. október 22. DRB DÉL-DUNÁNTÚLI Regionális Bank Zrt. Tisztelt Ügyfelünk! A pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. LXXXV. törvény értelmében tájékoztatjuk, hogy mellékelt üzletszabályzatunk 2015.01.12-ei hatállyal az alábbiak szerint változik.

Részletesebben

A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI

A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI Hitelkártya általános igénylési feltételek A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI 18 év feletti életkor; bejelentett magyarországi állandó lakóhely; MasterCard Electronic hitelkártyák esetében legalább

Részletesebben

I. Fogalmak. Cb 04/47 Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe Levélcím: 1367 Budapest, Pf. 123 www.citibank.hu

I. Fogalmak. Cb 04/47 Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe Levélcím: 1367 Budapest, Pf. 123 www.citibank.hu A Citibank Forintalapú Egyéni Hitelkártyáról szóló Általános Szerzõdési Feltételek A 2015. június 1. napjától hatályos Általános Szerzõdési Feltételekhez képest a változások kiemelve olvashatók. I. Fogalmak

Részletesebben

A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI

A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI Hitelkártya általános igénylési feltételek A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI 18 év feletti életkor; bejelentett magyarországi állandó lakóhely; MasterCard Electronic hitelkártyák esetében legalább

Részletesebben

LAKOSSÁGI BANKKÁRTYA ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI. Jelen Általános Szerződés Feltételek

LAKOSSÁGI BANKKÁRTYA ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI. Jelen Általános Szerződés Feltételek LAKOSSÁGI BANKKÁRTYA ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Jelen Általános Szerződés Feltételek Közzétételének időpontja: 2015. április 27. Hatályba lépésének időpontja: 2015. április 27. 1 1. A Lakossági Bankkártya

Részletesebben

Telefonhasználati és szolgáltatásútmutató. Vodafone Power to you

Telefonhasználati és szolgáltatásútmutató. Vodafone Power to you Telefonhasználati és szolgáltatásútmutató Vodafone Power to you Tartalomjegyzék 1. Első lépések a telefonálásig...4 1.1. SIM kártya...4 1.2. Akkumulátor...4 1.3. PIN kód...4 1.4. PUK kód...5 1.5. Ügyfélbiztonsági

Részletesebben

Bankkártya Általános Szerződési Feltételek bankkártyákra vonatkozóan

Bankkártya Általános Szerződési Feltételek bankkártyákra vonatkozóan Bankkártya Általános Szerződési Feltételek bankkártyákra vonatkozóan A jelen módosítással a Bankkártya Általános Szerződési Feltételek Chippel ellátott bankkártyákra vonatkozóan elnevezésű jelen üzletszabályzat

Részletesebben

POSTA BANKKÁRTYA ÉS ELEKTRONIKUS SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

POSTA BANKKÁRTYA ÉS ELEKTRONIKUS SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI POSTA BANKKÁRTYA ÉS ELEKTRONIKUS SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Jelen Általános Szerződés Feltételek Közzétételének időpontja: 2013. május 24. Hatályba lépésének időpontja: 2013. május

Részletesebben

Hasznos ország információk

Hasznos ország információk Amerikai Egyesült Államok Beutazási szabályok 2008. november 17-től a magyar állampolgárok a Vízummentességi Program keretében üzleti vagy magáncélból 90 napnál nem hosszabb időtartamra vízum nélkül utazhatnak

Részletesebben

A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI

A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI Hitelkártya általános igénylési feltételek A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI 18 év feletti életkor; bejelentett magyarországi állandó lakóhely; MasterCard Electronic hitelkártyák esetében legalább

Részletesebben

A BANKKÁRTYA SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

A BANKKÁRTYA SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI A BANKKÁRTYA SZOLGÁLTATÁSOK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Szabályzat száma: JOG-008/2010 Jóváhagyó határozat száma: 1/2015 (2015.07.31.) számú Igazgatósági Határozat Hatályos: 2015. július 31. I. Bevezető

Részletesebben

Hitelkártya általános igénylési feltételek

Hitelkártya általános igénylési feltételek Hitelkártya általános igénylési feltételek A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI 18 év feletti életkor; bejelentett magyarországi állandó lakóhely; MasterCard Electronic hitelkártyák esetében legalább

Részletesebben

A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI

A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI Hitelkártya általános igénylési feltételek A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI 18 év feletti életkor; bejelentett magyarországi állandó lakóhely; MasterCard Electronic hitelkártyák esetében legalább

Részletesebben

FOGLALÁSI FELTÉTELEK

FOGLALÁSI FELTÉTELEK FOGLALÁSI FELTÉTELEK 1. A HAJÓÚT LEFOGLALÁSA 1.1. Hogyan foglalhatom le a hajóutat? A kiválasztott hajóút lefoglalása céljából lépjen kapcsolatba az Utazom.com utazási tanácsadójával, vagy az utat foglalja

Részletesebben

Hitelkártya általános igénylési feltételek

Hitelkártya általános igénylési feltételek Hitelkártya általános igénylési feltételek A FŐHITELKÁRTYA IGÉNYLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI 18 év feletti életkor; bejelentett magyarországi állandó lakóhely; MasterCard Electronic hitelkártyák esetében legalább

Részletesebben

5-3-1% Onecard HITELkártya. pénzvisszatérítéssel. Spóroljon még többet! OneCard Hitelkártyával vásárlásai után pénzvisszatérítést kap.

5-3-1% Onecard HITELkártya. pénzvisszatérítéssel. Spóroljon még többet! OneCard Hitelkártyával vásárlásai után pénzvisszatérítést kap. 5-3-1% pénzvisszatérítéssel Onecard HITELkártya Spóroljon még többet! OneCard Hitelkártyával vásárlásai után pénzvisszatérítést kap. www.onecard.hu Mit nyújt a OneCard? A hitelkártya praktikus, rugalmas

Részletesebben

Vodafone Online Shop Vásárlási Feltételek és Adatvédelmi tájékoztató flották részére 2012. július 3-tól hatályos változata

Vodafone Online Shop Vásárlási Feltételek és Adatvédelmi tájékoztató flották részére 2012. július 3-tól hatályos változata Vodafone Online Shop Vásárlási Feltételek és Adatvédelmi tájékoztató flották részére 2012. július 3-tól hatályos változata A módosított feltételek a hatályba lépés napjától feladott igénybejelentésekre,

Részletesebben

Bankkártya szolgáltatás

Bankkártya szolgáltatás Pethő Irén Bankkártya szolgáltatás A követelménymodul megnevezése: Bankszakmai feladatok (banki termékek, banküzem, bankpiacok) A követelménymodul száma: 2012-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

MASTERCARD BANKKÁRTYÁKRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

MASTERCARD BANKKÁRTYÁKRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK MASTERCARD BANKKÁRTYÁKRA VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Hatályos 2015. július 29. napjától MagNet Magyar Közösségi Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság székhely: 1062 Budapest, Andrássy út

Részletesebben