Kertészettudományi Kar DÍSZNÖVÉNYTERMESZTÉSI ÉS DENDROLÓGIAI TANSZÉK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kertészettudományi Kar DÍSZNÖVÉNYTERMESZTÉSI ÉS DENDROLÓGIAI TANSZÉK"

Átírás

1 Kertészettudományi Kar DÍSZNÖVÉNYTERMESZTÉSI ÉS DENDROLÓGIAI TANSZÉK ügyintéző: Tillyné dr. Mándy Andrea telefon: fax ikt. sz.: KETK DDT 0160/2014. tjsz.: 93 mellékletek: 3 db Tantárgyi követelményrendszer a 2013/14. tanév tavaszi félévére A tantárgy neve: Szabadföldi dísznövénytermesztés angolul: Cultivation of openground-ornamental plants németül: Zierpflanzenanbau im Freiland Tantárgykód: 3DD02LAK12B Szak: kertészmérnöki alapszak Tagozat: határon túli levelező (Nyárádszeredai Konzultációs Központ) Tárgy típusa: kötelező Kurzus típusa: elmélet óra/félév óra/hét Óraszám: 14 0 előadás gyakorlat A félév végi számonkérés aláírás megszerzése + vizsgajegy típusa: A vizsga típusa: írásbeli és szóbeli Kreditérték: 4 A tantárgyért felelős tanszék: Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszék Tantárgyfelelős: A tanórák oktatói: Sütöriné dr. Diószegi Magdolna egyetemi adjunktus Tillyné dr. Mándy Andrea egyetemi docens Juhász Mária Mihálydeák Erzsébet 0 nap/félév terepgyakorlat A tantárgy felvételének előkövetelményei A tantárgy felvételének részleges előfeltétele: a Növényrendszertan tantárgy legalább elégséges (2) szintű teljesítése. (Megjegyzés: a ráépülő tárgy a feltételként szabott tárggyal párhuzamosan felvehető, de abból vizsgára jelentkezni csak a Növényrendszertan tárgy sikeres teljesítése után lehetséges.) A tantárgy feladata a szakképzés céljának megvalósításában A tantárgy oktatásának célja a szabadföldi fásszárú és évelő dísznövények jelentőségének, morfológiai és fiziológiai sajátosságainak, ökológiai igényének, fejlődési menetének és termesztésének megismertetése. A tantárgy tananyaga, a foglalkozások időpontja, oktatói A foglalkozások látogatása elvárt, de nem kötelező. Részletes szabályozását lásd később. Dátum Időpont Tematika, oktató Helyszín 1. foglalkozás - A konzultációs központ órarendje szerint 2. foglalkozás - A konzultációs központ órarendje szerint 3. foglalkozás - A konzultációs központ órarendje szerint 4. foglalkozás - A konzultációs központ órarendje szerint Gyakorlat HTLT órarendi beosztása szerint Követelményrendszer ismertetése. Lombhullató fás növények ismertetése, termesztése (Juhász Mária, Mihálydeák Erzsébet) Évelő dísznövények termesztése, alkalmazása (Tillyné dr. Mándy Andrea) Lombhullató fás növények II., Tű- és pikkelylevelű örökzöldek ismertetése, termesztése (Juhász Mária, Mihálydeák Erzsébet) Lomblevelű örökzöldek ismertetése, termesztése. Növényismereti beszámoló a szabadföldi dísznövényekből. (Juhász Mária, Mihálydeák Erzsébet) Látogatás a Farkas Dísznövénykertészetben (Szabó József, a Bíró Kft. erdélyi képviselője). Konzultációs központ Konzultációs központ Konzultációs központ Konzultációs központ Farkas Dísznövénykertészet 1/8.

2 Az értékelés módja, vizsgakövetelmények A félévaláírás követelményeit teljesített hallgatók a vizsgaidőszakban írásbeli vizsgát tesznek. A foglalkozásokon való részvétel követelményei, a pótlás módja Az utolsó foglalkozáson (írásbeli növényismereti beszámoló) és a gyakorlaton a részvétel kötelező, a vizsga sikeres teljesítéséhez azonban a többi foglalkozás látogatása is ajánlott. Igazolás módja a vizsgáról való távolmaradás esetén BCE TVSZ 21.. szerint A félévközi ellenőrzések száma, témaköre, időpontja, pótlásuk és javításuk lehetősége 1.) Növényismereti beszámoló (írásbeli) Az utolsó tanrendi foglalkozáson kötelezően megírandó dolgozat. A beszámolón 15 évelő és 20 fás növényt kell képről felismerni, a kiadott anyagból (fajták is lehetnek!) Sikeres (legalább elégséges) teljesítése a félév aláírásának, így a vizsgára bocsátásnak a feltétele. A növényismereti beszámoló értékelése: Herbárium-beszámoló Fás és évelő növény-ismeret (35 taxon alapján) Helyes válaszok száma A beszámoló eredménye A vizsgajegybe számító pontszám nem vizsgázhat 2.) Technológiai terv leadása Az utolsó tanrendi foglalkozás időpontjára kell a hallgatónak magával hoznia. A terv tetszőlegesen választott szabadföldi dísznövény termesztéstechnológiájáról kell, hogy szóljon, az első foglalkozáson ismertetett tartalmi és formai követelmények szerint. Sikeres (legalább elégséges) teljesítése a tantárgy aláírásának feltétele. A vizsgához többlet-pontokat ad (természetesen amennyiben legalább elégséges osztályzatú). A technológiai terv értékelése. Tervfeladat értékelése Jegy A vizsgára átvihető pontok nem vizsgázhat Az írásbeli növényismereti beszámoló megírására és a terv leadására a vizsgán nincs mód! Orvosi vagy hatósági igazolással igazolt távolmaradás vagy elégtelen osztályzat esetén a pótlás legkésőbb a vizsgaidőszak első hetében a konzulens oktatóval egyeztetett időpontban egy alkalommal lehetséges. Aki nem él ezzel a lehetőséggel, attól a félévaláírást a kurzus oktatója meg kell, hogy tagadja, így a hallgató vizsgára nem jelentkezhet. A hallgató egyéni munkával megoldandó feladatai, azok határideje 1. Technológiai terv készítése Részletezését ld. a félévközi ellenőrzéseknél. 2. Felkészülés a félévközi ellenőrzésekre és a vizsgára A félév végi aláírás megszerzéséhez előírt követelmények 1. Sikeres (legalább elégséges) növényismereti beszámoló 2. Legalább elégséges érdemjegyű technológiai terv 3. Részvétel a gyakorlaton 2/8.

3 A minősítés kialakításának módja A vizsgaidőszakban tett vizsga A kollokviumra való bejelentkezés A kiírt időpontokra a félévaláírás megszerzésére jogosult hallgatók legkésőbb a vizsga megkezdése előtt 24 órával (hétfőre meghirdetett vizsgák esetén 72 órával) a Neptun-rendszeren keresztül jelentkezhetnek. A vizsgára jelentkezett, de a vizsgán meg nem jelenő hallgatók a Neptun-rendszerben nem jelent meg bejegyzést kapnak. A vizsga kezdési időpontjára pontosan meg kell jelenni, a személyazonosságot fényképes okirattal (személyi vagy diákigazolvány, vezetői engedély, útlevél stb.) kell igazolni. A vizsga menete A hallgató írásbeli vizsgát tesz. Az írásbeli dolgozat 4 kidolgozandó kérdésből áll, a félév négy témaköréből. Az írásbeli dolgozatra legfeljebb 50 pont kapható. Az elért eredmények alapján a vizsgajegy kialakítása a következő: Összes elérhető pontszám Növényismereti beszámoló alapján hozott pont Technológiai terv alapján hozott pont Vizsgarészek Írásbeli vizsgadolgozat Mindösszesen max. 4 pont max. 2 pont max. 50 pont max. 56 pont Pontszám Vizsgajegy 0-28 (1) elégtelen (2) elégséges (3) közepes (4) jó (5) jeles Írásos tananyagok, segédletek, jegyzetek, irodalom A törzsanyagot tartalmazó irodalom SCHMIDT G. TÓTH I. (2006): Kertészeti dendrológia. Mezőgazda Kiadó, Budapest. SCHMIDT G. (szerk., 2005): Évelő dísznövények termesztése, ismerete, felhasználása. BCE Kertészettudományi Kar, Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszék, Budapest. Segédletek JÓZSA M. (2002): Fenyők. Nyugat-dunántúli Díszfaiskolások Egyesülete, Szombathely. RETKES J. TÓTH I. (2005): Lombos fák, cserjék. Botanika Kft., Budapest. SCHMIDT G. (szerk.) (1991): Dendrológiai Herbárium. Pro Natúra Kiadó Kft., Budapest. SCHMIDT G. - TÓTH I. SÜTÖRINÉ DIÓSZEGI M.(2009): Dendrológia (tanulmányi segédlet). Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszék, Budapest. SCHMIDT G. KOMISZÁR L. (2005): Díszfaiskolai alapismeretek (tanulmányi segédlet). BCE KETK Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszék, Budapest. SCHMIDT G. (2008): A Budapesti Corvinus Egyetem Budai Arborétuma. Egyetemi jegyzet, (növénytérkép). BCE, Budapest. SCHMIDT G. - TÓTH I. (2009): Díszfaiskola. Mezőgazda Kiadó, Budapest. ZSOHÁR CS. ZSOHÁRNÉ AMBRUS M. (2001): Évelő dísznövények. Botanika Kft., Budapest. Elektronikus segédletek HÁMORI Z. SCHMIDT G. TILLYNÉ MÁNDY A. (2007): Dísznövénytár Dísznövények A-tól Z-ig. BCE, Budapest. SCHMIDT G. HÁMORI Z. (2003): Dísznövénytár Évelők (CD). BKÁE, Budapest. SCHMIDT G. HONFI P. KOLLÁNYI L. (2006): Dísznövénytár Díszfák, díszcserjék (CD). BCE, Budapest. A tantárgy görgetése 1. Félévaláírást szerzett hallgatók számára A félévaláírást szerzett hallgatók a tantárgyat (keresztfélévben, vizsgakurzuson is) felvehetik, növényismereti beszámolón való újbóli részvétel és új technológiai terv nélkül is teljesíthetik. 2. A félévaláírást nem szerzett hallgatók számára A félévaláírást nem szerzett hallgatók csak a tavaszi félévben vehetik fel újra a tantárgyat. 3/8.

4 A tantárgy követelményrendszerét a tanszéki értekezlet január 27-ei ülésén elfogadta, szabályai az elfogadást követő napon lépnek hatályba, ezzel egyidejűleg a tárgyban kiadott korábbi követelményrendszer hatályát veszti. A jelen követelményrendszerben nem szabályozott kérdésekben a Budapesti Corvinus Egyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzatában foglaltak irányadók. Budapest, január 27. Dr. Hrotkó Károly egyetemi tanár, tanszékvezető 4/8.

5 Kertészettudományi Kar DÍSZNÖVÉNYTERMESZTÉSI ÉS DENDROLÓGIAI TANSZÉK ügyintéző: Tillyné dr. Mándy Andrea telefon: fax Az egyéni munkákhoz (technológiai terv) ajánlott és a növényismereti beszámolón számonkért növényanyag. Örökzöld fás növények Abies cephalonica -- concolor -- koreana -- nordmanniana -- pinsapo Aucuba japonica 'Variegata' Berberis julianae -- verruculosa Buxus sempervirens 'Aurea' 'Suffruticosa' Calluna vulgaris Cedrus atlantica Chamaecyparis lawsoniana Blue Surprise Ellwoodii 'Lővér' 'Stardust' -- nootkatensis -- pisifera Cotoneaster salicifolius 'Herbstfeuer' -- radicans Eichholz -- suecicus 'Skogholm' Cupressocyparis leylandii Cupressus arizonica -- sempervirens Erica carnea Euonymus fortunei 'Coloratus' 'Emerald n Gold' 'Emerald Gaiety' 'Sunspot' 'Vegetus' -- japonicus -- japonicus Aureus Hedera colchica Sulphur Heart -- helix 'Arborescens' -- hibernica Hypericum calycinum Ilex aquifolium 'Ferox' -- meserveae Juniperus chinensis 'Keteleerii' -- communis 'Hibernica' 'Repanda' Sentinel -- media 'Pfitzeriana' -- media 'Pfitzeriana Aurea' -- sabina 'Tamariscifolia' 'Tiszakürt' -- scopulorum 'Blue Heaven' -- scopulorum Skyrocket -- squamata 'Blue Carpet' -- virginiana 'Grey Owl' 'Tripartita' Lavandula angustifolia Lonicera japonica -- nitida 'Maigrün' -- pileata Mahonia aquifolium -- bealei Photinia x fraseri Phyllostachys viridiglaucescens Picea abies -- glauca Conica -- omorika -- pungens 'Koster' Pinus mugo -- nigra -- sylvestris -- wallichiana Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' - - Magnoliifolia Schipkaensis Pseudotsuga menziesii var. glauca Pyracantha coccinea -- 'Orange Glow' (terméssel) -- 'Soleil d Or' (terméssel) Ruscus aculeatus Quercus turneri 'Pseudoturneri' Santolina chamaecyparissus -- pinnata Skimmia japonica Sequoiadendron giganteum Taxus baccata ; Aurea 'Fastigiata' 'Overeynderi' -- media 'Hicksii' Thuja occidentalis 'Europe Gold' 'Rheingold' 'Smaragd' -- orientalis -- plicata Zebrina Viburnum Pragense -- rhytidophyllum Yucca filamentosa -- recurvifolia 5/8.

6 Kertészettudományi Kar DÍSZNÖVÉNYTERMESZTÉSI ÉS DENDROLÓGIAI TANSZÉK ügyintéző: Tillyné dr. Mándy Andrea telefon: fax Lombhullató fás növények Abelia grandiflora Acer campestre Acer ginnala Acer negundo Acer negundo 'Auratum' Acer negundo 'Flamingo' Acer palmatum Acer platanoides Acer platanoides 'Crimson King' Acer pseudoplatanus Acer pseudoplatanus 'Purpurascens' Acer saccharinum Acer tataricum Aesculus carnea Aesculus hippocastanum Ailanthus altissima Albizia julibrissin Alnus glutinosa Amelanchier ovalis Amorpha fruticosa Aristolochia durior Berberis media 'Parkjuweel' Berberis media 'Red Jewel' Berberis ottawensis 'Superba' Berberis thunbergii Berberis thunbergii 'Atropurpurea' Berberis vulgaris Berberis vulgaris 'Atropurpurea' Betula pendula Betula pendula Crispa Buddleja davidii Buddleja davidii 'Empire Blue' Buddleja davidii 'Pink Delight' Buddleja davidii 'Royal Red' Buddleja davidii 'White Profusion' Campsis radicans Caragana arborescens Carpinus betulus Carpinus orientalis Caryopteris clandonensis Caryopteris incana Catalpa bignonioides Catalpa ovata Celtis australis Celtis occidentalis Cercis siliquastrum Cercis canadensis Chaenomeles japonica Chaenomeles speciosa Clematis montana Clematis vitalba Cornus alba Cornus florida Cornus mas Cornus sanguinea Cornus stolonifera 'Flaviramea' Corylus avellana Corylus avellana 'Contorta' Corylus colurna Corylus maxima 'Purpurea' Cotinus coggygria Cotinus coggygria 'Royal Purple' Cotoneaster dielsianus Cotoneaster divaricatus Cotoneaster horizontalis Cotoneaster multiflorus Cotoneaster niger Cotoneaster nitens Crataegus crus galli Crataegus laevigata Paul s Scarlet Crataegus lavallei Crataegus monogyna Deutzia gracilis Deutzia hybrida Deutzia scabra Elaeagnus angustifolia Elaeagnus umbellata Elsholtzia stauntonii Euonymus alatus Euonymus europaeus Euonymus verrucosus Evodia hupehensis Exochorda racemosa Fagus sylvatica Fagus sylvatica 'Atropunicea' Fagus sylvatica 'Laciniata' Ficus carica Forsythia intermedia Fraxinus angustifolia subsp. pannonica Fraxinus excelsior Fraxinus ornus Fraxinus pennsylvanica Ginkgo biloba Gleditsia triacanthos f. inermis Gymnocladus dioicus Hibiscus syriacus Hydrangea arborescens 'Annabelle' Hydrangea arborescens 'Grandiflora' Hypericum 'Hidcote' Jasminum humile Jasminum nudiflorum Juglans nigra Juglans regia Kerria japonica Kerria japonica 'Picta' Kerria japonica Pleniflora Koelreuteria paniculata Kolkwitzia amabilis Laburnum anagyroides Larix decidua Ligustrum obtusifolium var. regelianum Ligustrum ovalifolium Ligustrum vulgare Lonicera amoena 'Alba' Lonicera brownii 'Fuchsioides' Lonicera caprifolium Lonicera korolkowii Lonicera maackii Lonicera periclymenum 'Serotina' Lonicera purpusii Lonicera tatarica Lonicera tellmanniana Lonicera xylosteum Lycium barbarum Maclura pomifera Magnolia soulangiana Malus floribunda Malus purpurea Malus 'Red Jade' Malus spectabilis Malus zumi Metasequoia glyptostroboides Morus alba Morus nigra Paeonia suffruticosa Parrotia persica Parthenocissus inserta Parthenocissus quinquefolia Parthenocissus tricuspidata 'Veitchii' Paulownia tomentosa Periploca graeca Perovskia abrotanoides Perovskia atriplicifolia Philadelphus coronarius Philadelphus pubescens Physocarpus opulifolius Physocarpus opulifolius 'Diabolo' Physocarpus opulifolius 'Luteus' Platanus acerifolia Populus alba Populus canadensis Populus 'Favorit' Populus nigra 'Italica' Populus simonii Populus simonii 'Fastigiata' Potentilla fruticosa Potentilla fruticosa var. mandshurica Prunus avium 6/8.

7 Prunus cerasifera Prunus cerasifera 'Hessei' Prunus cerasifera 'Nigra' Prunus dulcis Prunus fruticosa Globosa Prunus glandulosa Prunus mahaleb Prunus padus Prunus serotina Prunus serrulata Prunus tenella Prunus triloba Ptelea trifoliata Pterocarya fraxinifolia Pyrus betulifolia Pyrus calleryana Pyrus pyraster Quercus cerris Quercus farnetto Quercus petraea Quercus pubescens Quercus robur Reynoutria aubertii Rhamnus catharticus Rhodotypos scandens Rhus typhina Rhus typhina 'Dissecta' Ribes alpinum Ribes aureum Ribes sanguineum Robinia hispida Robinia pseudoacacia Robinia luxurians Rosa canina Rosa rugosa Rosa spinosissima Salix alba 'Vitellina' Salix elaeagnos 'Angustifolia' Salix matsudana 'Aranyspirál' Salix purpurea 'Gracilis' Sambucus nigra Sambucus nigra 'Laciniata' Sophora japonica Sorbaria aitchisonii Sorbaria sorbifolia Sorbus aria 'Favorit' Sorbus aucuparia Sorbus dacica Sorbus borbasii Sorbus rotundifolia Sorbus thuringiaca 'Fastigiata' Spartium junceum Spiraea arguta Spiraea cantoniensis Spiraea cinerea 'Grefsheim' Spiraea japonica Spiraea nipponica Spiraea vanhouttei Staphylea pinnata Symphoricarpos albus var. laevigatus Symphoricarpos chenaultii Symphoricarpos orbiculatus Syringa chinensis 'Saugeana' Syringa josikaea Syringa meyeri 'Palibin' Syringa microphylla 'Superba' Syringa vulgaris Tamarix pentandra Tamarix tetrandra Tilia cordata Tilia platyphyllos Tilia tomentosa Ulmus laevis Ulmus minor Viburnum burkwoodii Viburnum lantana Viburnum opulus Viburnum plicatum 'Mariesii' Vitex agnus castus Weigela florida Wisteria sinensis 7/8.

8 Kertészettudományi Kar DÍSZNÖVÉNYTERMESZTÉSI ÉS DENDROLÓGIAI TANSZÉK ügyintéző: Tillyné dr. Mándy Andrea telefon: fax Évelő dísznövények Acanthus spinosus (tüskés medveköröm) Achillea filipendulina (sárga cickafark) Aegopodium podagraria (podagrafű) Aegopodium podagraria Variegata (podagrafű) Allium ursinum (medvehagyma) Aquilegia vulgaris (közönséges harangláb) Arabis caucasica (kaukázusi ikravirág) Asphodeline lutea (sárga virágoszlop) Aubrieta hibridek (kerti pázsitviola) Aurinia saxatilis (szirti sziklaiternye) Bergenia cordifolia (szívlevelű bőrlevél) Bergenia crassifolia (vaskos bőrlevél) Brunnera macrophylla (kaukázusi-nefelejcs) Campanula carpatica (kárpáti harangvirág) Centaurea dealbata (szürkés búzavirág) Cerastium tomentosum (molyhos madárhúr) Convallaria majalis (májusi gyöngyvirág) Delphinium hibridek (évelő szarkaláb) Dianthus plumarius (tollas szegfű) Dryopteris filix-mas (erdei pajzsika) Epimedium alpinum (havasi tündérvirág) Euphorbia myrsinites (délszaki kutyatej) Festuca pallens (deres csenkesz) Filipendula vulgaris (koloncos legyezőfű) Geranium macrorrhizum (illatos gólyaorr) Geranium sanguineum (pirosló gólyaorr) Hemerocallis fulva (lángszínű sásliliom) Hosta fortunei (tobozvirágú árnyliliom) Hosta lancifolia (lándzsáslevelű árnyliliom) Hosta plantaginea (fehér árnyliliom) Hosta ventricosa (égkék árnyliliom) Hypericum calycinum (cserjés orbáncfű) Hypericum olympicum (aprólevelű orbáncfű) Iberis sempervirens (örökzöld tatárvirág) Iris barbata (kerti nőszirom) Kniphofia uvaria (fáklyaliliom) Galeobdolon luteum (erdei sárgaárvacsalán) Leymus arenarius (homoki hajperje) Muscari armeniacum (örmény gyöngyike) Nepeta faassenii (macskamenta) Paeonia lactiflora (késői bazsarózsa) Paeonia officinalis (kerti bazsarózsa) Papaver orientale (keleti mák) Pennisetum alopecuroides (évelő tollborzfű) Phlox paniculata (bugás lángvirág) Phlox subulata (árlevelű lángvirág) Polypodium vulgare (édesgyökerű páfrány) Saponaria ocymoides (törpe szappanfű) Saponaria officinalis (orvosi szappanfű) Saxifraga arendsii hibridek Sedum album (fehér varjúháj) Sedum floriferum (dúsvirágú varjúháj) Sedum hybridum (örökzöld varjúháj) Sedum rupestre (kövi varjúháj) Sedum spectabile (pompás varjúháj) Sedum spurium (kaukázusi varjúháj) Sedum telephium (bablevelű varjúháj) Vinca major (nagy meténg) Vinca minor (kis meténg) Waldsteinia geoides (Waldstein-pimpó) 8/8.

Lukács Zoltán. Faiskola Telephely: 8092 Pátka, Újtanya Pf: 16 H 1214 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 324 Tel.: 06-22/722-710, Fax.

Lukács Zoltán. Faiskola Telephely: 8092 Pátka, Újtanya Pf: 16 H 1214 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 324 Tel.: 06-22/722-710, Fax. Lukács Zoltán Faiskola Telephely: 8092 Pátka, Újtanya Pf: 16 H 1214 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 324 Tel.: 06-22/722-710, Fax.: 06-22/722-020 Tisztelt Partnerünk. Engedje meg, hogy e levél keretében

Részletesebben

Tantárgyi követelményrendszer a 2011/12. tanév tavaszi félévére

Tantárgyi követelményrendszer a 2011/12. tanév tavaszi félévére Kertészettudományi Kar DÍSZNÖVÉNYTERMESZTÉSI ÉS DENDROLÓGIAI TANSZÉK ügyintéző: dr. Honfi Péter telefon: 482-6270 fax. 482-6333 e-mail: peter.honfi@uni-corvinus.hu ikt. sz.: KETK DDT 0119/2012. tjsz.:

Részletesebben

FŐKERT NONPROFIT ZRT.

FŐKERT NONPROFIT ZRT. FŐKERT NONPROFIT ZRT. TERMESZTŐTELEP Kiskereskedelmi faiskolai árjegyzék Elérhetőségünk: 1106 Budapest, Keresztúri út 130. Tel.: 262-3166, Fax: 264-2570 Kedves Vásárlónk! Örömmel ajánljuk figyelmébe új,

Részletesebben

aláírás megszerzése + vizsgajegy

aláírás megszerzése + vizsgajegy DÍSZNÖVÉNYTERMESZTÉSI ÉS DENDROLÓGIAI TANSZÉK Oldal 1 / 7 Iktatószám: KETK DDT 0169/2016. Tételjegyzékszám: 93 Mellékletek: 3 db Tantárgyi követelményrendszer a 2015/16. tanév tavaszi félévére A tantárgy

Részletesebben

óra/hét Óraszám: 14 előadás gyakorlat A félév végi számonkérés típusa: aláírás megszerzése + vizsgajegy

óra/hét Óraszám: 14 előadás gyakorlat A félév végi számonkérés típusa: aláírás megszerzése + vizsgajegy DÍSZNÖVÉNYTERMESZTÉSI ÉS DENDROLÓGIAI TANSZÉK Oldal 1 / 7 Iktatószám: SZIE-KETK/406-33/2017. Irattári tételszám: 2-7. Mellékletek: 3 db Tantárgyi követelményrendszer a 2016/17. tanév tavaszi félévére A

Részletesebben

aláírás megszerzése + vizsgajegy Sütöriné dr. Diószegi Magdolna egyetemi adjunktus

aláírás megszerzése + vizsgajegy Sütöriné dr. Diószegi Magdolna egyetemi adjunktus DÍSZNÖVÉNYTERMESZTÉSI ÉS DENDROLÓGIAI TANSZÉK Tel.: +36-1-305-7270 Oldal 1 / 7 Iktatószám: SZIE-KETK/415-39/2018. Irattári tételszám: 2-7. Mellékletek: 3 db Tantárgyi követelményrendszer a 2017/18. tanév

Részletesebben

A földmûvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter 33/2008. (III. 27.) FVM rendelete. 2008/51. szám MAGYAR KÖZLÖNY 2501.

A földmûvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter 33/2008. (III. 27.) FVM rendelete. 2008/51. szám MAGYAR KÖZLÖNY 2501. 2008/51. szám MAGYAR KÖZLÖNY 2501 A földmûvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter 33/2008. (III. 27.) FVM rendelete az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nem termelõ mezõgazdasági beruházásokhoz

Részletesebben

2017. ősz tavasz

2017. ősz tavasz 2017. ősz - 2018. tavasz Faiskolai Kedves Vásárlónk! Faiskolám a fővárostól 120 kilométerre a Balaton déli partján, szép természeti környezetben az M7-es autópálya közelében helyezkedik el. Jelenleg a

Részletesebben

ÁRAJÁNLAT. Sorszám: AR-2015/25 2015. 09. 23. 2015. 09. 18. Vevõkód: 3. Címzett adatai: Árajánlat Kisker

ÁRAJÁNLAT. Sorszám: AR-2015/25 2015. 09. 23. 2015. 09. 18. Vevõkód: 3. Címzett adatai: Árajánlat Kisker Vevõkód: 3 HU - 8092 Pátka, Újtanya 1 Pf.:16 Információ: Hivatkozás: Kódszám *Chaenomales japonica 'Sargentii' K2 30/40 Ügyintézõ: Telefax: Vonalkód Ársor típus: Kisker ÁFA típus Érvényes: 2015. 09. 23.

Részletesebben

VESZPRÉM BELVÁROS REHABILITÁCIÓS TERVE I. ÜTEM FAÁLLOMÁNY TÁBLÁZATOS KIMUTATÁSA

VESZPRÉM BELVÁROS REHABILITÁCIÓS TERVE I. ÜTEM FAÁLLOMÁNY TÁBLÁZATOS KIMUTATÁSA Sorszám VESZPRÉM BELVÁROS REHABILITÁCIÓS TERVE I. ÜTEM FAÁLLOMÁNY TÁBLÁZATOS KIMUTATÁSA 2009. 06. 23-i MUNKAKÖZI ANYAG (Készítette: PressTonTerv Tervezőiroda, Göd, Hubayné Horváth Nóra, Meiszterné Kapisinszky

Részletesebben

ÁRAJÁNLAT. Sorszám: AR-2016/ Vevõkód: 3. Címzett adatai: Árajánlat Kisker. HU Pátka, Újtanya Tanya 1

ÁRAJÁNLAT. Sorszám: AR-2016/ Vevõkód: 3. Címzett adatai: Árajánlat Kisker. HU Pátka, Újtanya Tanya 1 Vevõkód: 3 HU - 8092 Pátka, Újtanya Tanya 1 Szállítási - Levelezési cím: HU - 1214 Budapest, Újtanya 1 Pf.:16 Információ: Hivatkozás: Kódszám *Chaenomales japonica 'Sargentii' K2 30/40 Ügyintézõ: Telefax:

Részletesebben

ÁRJEGYZÉK 2010 ŐSZ KONTÉNERES DÍSZFÁK

ÁRJEGYZÉK 2010 ŐSZ KONTÉNERES DÍSZFÁK ÁRJEGYZÉK 2010 ŐSZ KONTÉNERES DÍSZFÁK Acer campestre SUH. kont. 8 l. 150/200 1.800 Ft Acer n. Kelly s Gold 12/14 kont. 45 l. PF. 4.800 Ft Acer platanoides kont. 12 l. 200/250 2.400 Ft Acer saccharinum

Részletesebben

II. Melléklet: Fakivágások a 441. sz. főút mentén

II. Melléklet: Fakivágások a 441. sz. főút mentén II. Melléklet: Fakivágások a 441. sz. főút mentén Sorszám 1 Tilia cordata kislevelű hárs 1 Helyenként száraz ágak 2 Tilia cordata kislevelű hárs 1 Beteg 3 Tilia cordata kislevelű hárs 1 Helyenként száraz

Részletesebben

Tárgy típusa: a specializáció hallgatói számára kötelező Tárgyfelvétel féléve: 6. félév (III. évfolyam, tavaszi szemeszter) óra/hét

Tárgy típusa: a specializáció hallgatói számára kötelező Tárgyfelvétel féléve: 6. félév (III. évfolyam, tavaszi szemeszter) óra/hét Iktatószám: SZIE-KETK/352-2/2019. Irattári tételszám: 2-7. Mellékletek: 3 db Tantárgyi követelményrendszer a 2018/19. tanév tavaszi félévére A tantárgy neve: Dísznövénytermesztés és faiskola specializáció

Részletesebben

Fajta Méret Minőség Ft/db

Fajta Méret Minőség Ft/db Jaksics Faiskola Díszfaiskolai Nagykereskedelmi Árlista 2014 ősz-2015 tavasz 1 Fajta Méret Minőség Ft/db Acer campestre 6/8 szgy.** 1900 8/10 szgy.** 2100 10/12 szgy.** SF 3100 10/12 kont.35l SF 6500 10/12

Részletesebben

Tárgy típusa: a specializáció hallgatói számára kötelező Tárgyfelvétel féléve: 6. félév (III. évfolyam, tavaszi félév) Óraszám: 8.

Tárgy típusa: a specializáció hallgatói számára kötelező Tárgyfelvétel féléve: 6. félév (III. évfolyam, tavaszi félév) Óraszám: 8. Iktatószám: SZIE-KETK/352-4/2019. Irattári tételszám: 2-7. Mellékletek: 4 db Tantárgyi követelményrendszer a 2018/19. tanév tavaszi félévére A tantárgy neve: Dísznövénytermesztés és faiskola specializáció

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2009. (VI.23.) rendelete

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2009. (VI.23.) rendelete Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2009. (VI.23.) rendelete a temetőkről és a temetkezésről szóló 42/2004. (VI.24.) ÖKT rendelet módosításáról Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Nagykereskedelmi árjegyzék 2014 ősz Név Minőség Méret Nettó ár Megjegyzés 3 200

Nagykereskedelmi árjegyzék 2014 ősz Név Minőség Méret Nettó ár Megjegyzés 3 200 Szentesi Díszfaiskola Sárréti Gyuláné 6600 Szentes, Sáfrán M. u. 71. Fax: 06-63/316-158 Mobil:30/965-1557; 30/310-2728; 30/629-7007 E-mail: info@szentesifaiskola.hu Nagykereskedelmi árjegyzék 2014 ősz

Részletesebben

Verőce Község Polgármestere. Verőce Község Önkormányzat Polgármesterének ELŐTERJESZTÉSE. a Képviselő-testület 2012. október 16-i rendes ülésére

Verőce Község Polgármestere. Verőce Község Önkormányzat Polgármesterének ELŐTERJESZTÉSE. a Képviselő-testület 2012. október 16-i rendes ülésére Verőce Község Polgármestere 2621 Verőce, Árpád út 40. - Tel: 27 / 350-033 - Fax: 27 / 380-381 - www.veroce.hu - Email: polghiv@veroce.hu Verőce Község Önkormányzat Polgármesterének ELŐTERJESZTÉSE a Képviselő-testület

Részletesebben

latin név magyar név darab méret Salixmatsudana 'Tortuosa' spirálfűz 1 SF 3xi Fld.14/16

latin név magyar név darab méret Salixmatsudana 'Tortuosa' spirálfűz 1 SF 3xi Fld.14/16 2. MELLÉKLET NÖVÉNYLISTA I. II. világháborús emlékmű környezete Salixmatsudana 'Tortuosa' spirálfűz 1 SF 3xi Fld.14/16 Cornus alba 'Spaethii' 'Spaethii' fehér som 8 KONT40/60 Cornus stolonifera 'Flaviramea'

Részletesebben

BME CAMPUS FAFELMÉRÉSI LISTA. Törzs Ø (CM)

BME CAMPUS FAFELMÉRÉSI LISTA. Törzs Ø (CM) Sorsz. Latin név Magyar név Első csoport 001 Picea pungens f. glauca Ezüstfenyő 20 4 közepes 002 Syringa Vulgaris Orgona 20 4 szétágazó 003 Tilia Hárs 50 5 jó 004 Aesculus hippocastanum Gesztenye 70 7

Részletesebben

DÍSZCSERJÉK STRÄUCHER SHRUBS Recnfhybrb A növény megnevezése

DÍSZCSERJÉK STRÄUCHER SHRUBS Recnfhybrb A növény megnevezése DÍSZCSERJÉK 229 ACER TATARICUM Tatár juhar 230 ACER GINNALA Tûzvörös juhar C2 60/80 480 1,6 C2 60/80 552 1,8 ACER PALMATUM Japán juhar 231 - - DISSECTUM C18 60/80 14 400 48,0 232 - - DISSECTUM ATROPURPUREUM

Részletesebben

TERMÉSZETI ADOTTSÁGOK

TERMÉSZETI ADOTTSÁGOK TÁJRENDEZÉSI MUNKARÉSZ TERMÉSZETI ADOTTSÁGOK ALAPADATOK, TÉRSÉGI ADOTTSÁGOK Kemeneshőgyész község Veszprém megye északnyugati részén, a Marcal-folyó mentén fekszik. A település nyugati-északnyugati irányban

Részletesebben

Áruda lista Pepikert

Áruda lista Pepikert Növény megnevezése: Latin neve: Jegenyefenyő Háromerű juhar Japán juhar Szeldelt levelű japán juhar Hegyi juhar Ezüstjuhar Piros virágú vadgesztenye Vadgesztenye Sárga virágú vadgesztenye Agávé Selyemakác

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. október 28-i ülésére Tárgy: Zirc, Rákóczi tér zöldfelületeinek módosított növénykiültetési terve Előadó: Ottó Péter, polgármester

Részletesebben

ISK 1/ tavasz 80 Ft 60 Ft 38 Ft 32 Ft ISK 1/ tavasz 90 Ft 70 Ft 50 Ft ISK 1/ tavasz 100 Ft 100 Ft 60 Ft

ISK 1/ tavasz 80 Ft 60 Ft 38 Ft 32 Ft ISK 1/ tavasz 90 Ft 70 Ft 50 Ft ISK 1/ tavasz 100 Ft 100 Ft 60 Ft Frondeus Prima Kft. Székhely : 2112 Veresegyház Fácán u. 12. Telephely : 3000 Hatvan Görbeér hrsz. 0137/2 Telefon: +36 20 9 289 551 Email: attila.dobrovitz@frondeus.hu weboldal: www.hatvanicsemetekert.hu

Részletesebben

Dendrológia. 12. előadás. Dr. Bartha Dénes. 2009. november 3.

Dendrológia. 12. előadás. Dr. Bartha Dénes. 2009. november 3. Dendrológia 12. előadás Dr. Bartha Dénes 2009. november 3. Festőnövények fagyal kökény lucfenyő Faj bibircses nyír cserszömörce fekete bodza kocsányos tölgy és kocsánytalan tölgy kutyabenge mézgás éger

Részletesebben

Helyi egyedi védelem alatt álló értékek jegyzéke

Helyi egyedi védelem alatt álló értékek jegyzéke Helyi egyedi védelem alatt álló értékek jegyzéke Sorszám Utca megnevezése Házszám Helyrajzi szám 1. Kossuth Lajos 5 142 2. 10 5 3. 11 148 4. 13 151 5. 20 10 6. 44 21 (tornáca) 7. 46 22 8. 54 26 9. 57 205

Részletesebben

Helyi egyedi védelem alatt álló értékek jegyzéke (településképi rendelet 1. melléklete)

Helyi egyedi védelem alatt álló értékek jegyzéke (településképi rendelet 1. melléklete) Helyi egyedi védelem alatt álló értékek jegyzéke (településképi rendelet 1. melléklete) Sorszám Rendeltetés Utca, házszám Helyrajzi szám 1. református templom Kossuth u. 37. sz. 595 2. római katolikus

Részletesebben

Tolna Város Önkormányzatának 9/2010 (II.26.) rendelete a város Szabályozási Tervének jóváhagyásáról és Helyi Építési Szabályzatának megállapításáról

Tolna Város Önkormányzatának 9/2010 (II.26.) rendelete a város Szabályozási Tervének jóváhagyásáról és Helyi Építési Szabályzatának megállapításáról Tolna Város Önkormányzatának 9/2010 (II.26.) rendelete a város Szabályozási Tervének jóváhagyásáról és Helyi Építési Szabályzatának megállapításáról Tolna Város Képviselő-testülete az épített környezet

Részletesebben

Oladi Havasok Díszfaiskola KÖSZÖNTÔ TISZTELT VÁSÁRLÓNK!

Oladi Havasok Díszfaiskola KÖSZÖNTÔ TISZTELT VÁSÁRLÓNK! Oladi Havasok Díszfaiskola KÖSZÖNTÔ TISZTELT VÁSÁRLÓNK! Örömmel szeretnénk felkelteni az Ön érdeklôdését növényeink iránt. Augusztustól az ôszi és tavaszi szezonban ahogy az árjegyzékünkben látható komoly

Részletesebben

2016 Ősz-2017 Tavasz Név Méret Ár/nettó

2016 Ősz-2017 Tavasz Név Méret Ár/nettó 2016 Ősz-2017 Tavasz ABIES NORDMANNIANA 80-100 3 000 Ft ABIES NORDMANNIANA * 100-125 3 750 Ft ABIES NORDMANNIANA * 125-150 4 500 Ft CHAM LAWS. ELLWOODII 60-80 1 100 Ft CHAM LAWS. ELLWOODII 80-100 1 600

Részletesebben

Faiskolai. Árjegyzék. Kedves Vásárlónk!

Faiskolai. Árjegyzék. Kedves Vásárlónk! Kedves Vásárlónk! Faiskolám a fővárostól 120 kilométerre a Balaton déli partján, szép természeti környezetben az M7-es autópálya közelében helyezkedik el. Jelenleg a pihentetett területekkel együtt mintegy

Részletesebben

Dr GREUTTER ISTVÁN EGYEDI FA ÉS NÖVÉNYFAJTÁI Miskolc, Aulich Lajos utca 16/B. TERMÉSZETVÉDELMI KEZELÉSI TERV

Dr GREUTTER ISTVÁN EGYEDI FA ÉS NÖVÉNYFAJTÁI Miskolc, Aulich Lajos utca 16/B. TERMÉSZETVÉDELMI KEZELÉSI TERV Dr GREUTTER ISTVÁN EGYEDI FA ÉS NÖVÉNYFAJTÁI Miskolc, Aulich Lajos utca 16/B. TERMÉSZETVÉDELMI KEZELÉSI TERV 2006 Dr Greutter István egyedi fa és növényfajtái Miskolc, Aulich Lajos u. 16/B. Természetvédelmi

Részletesebben

Dendrológia. 12. elıadás. Dr. Bartha Dénes

Dendrológia. 12. elıadás. Dr. Bartha Dénes Dendrológia 12. elıadás Dr. Bartha Dénes Festınövények fagyal kökény lucfenyı Faj bibircses nyír cserszömörce fekete bodza kocsányos tölgy és kocsánytalan tölgy kutyabenge mézgás éger sóskaborbolya varjútövis-benge

Részletesebben

Tárgy típusa: a Dísznövények szakirány hallgatói számára kötelező Tárgyfelvétel féléve: tavaszi félévekben vehető fel óra/hét. óra/hét Óraszám: 0

Tárgy típusa: a Dísznövények szakirány hallgatói számára kötelező Tárgyfelvétel féléve: tavaszi félévekben vehető fel óra/hét. óra/hét Óraszám: 0 Iktatószám: SZIE-KETK/415-12/2018. Irattári tételszám: 2-7. Mellékletek: 4 db Tantárgyi követelményrendszer a 2017/18. tanév tavaszi félévére A tantárgy neve: Diplomamunka III. angolul: Preparation of

Részletesebben

Lomblevelű díszfák (Zierbäume) 2012. ősz/ 2013. tavasz Növény megnevezése Name

Lomblevelű díszfák (Zierbäume) 2012. ősz/ 2013. tavasz Növény megnevezése Name Lomblevelű díszfák (Zierbäume) 2012. ősz/ 2013. tavasz ACER campestre ACER platanoides (mezei juhar) 14/16 18 500 (korai juhar) 14/16 13 000 20/25 38 400 16/18 16 800 25/30 46 800 18/20 22 800 30/35 58

Részletesebben

2014. ősz - 2015. tavasz

2014. ősz - 2015. tavasz 2014. ősz - 2015. tavasz Kedves Vásárlónk! Faiskolám a fővárostól 120 kilométerre a Balaton déli partján, szép természeti környezetben az M7-es autópálya közelében helyezkedik el Jelenleg a pihentetett

Részletesebben

1. sz. melléklet Sajóbábony város Képviselőtestületének 22/2005.(XI.30.) rendeletéhez. A) Belterület Szabályozási terve Rajzszám: SZT_01_2M_BT

1. sz. melléklet Sajóbábony város Képviselőtestületének 22/2005.(XI.30.) rendeletéhez. A) Belterület Szabályozási terve Rajzszám: SZT_01_2M_BT 1. sz. melléklet Sajóbábony város Képviselőtestületének 22/2005.(XI.30.) rendeletéhez A) Belterület Szabályozási terve Rajzszám: SZT_01_2M_BT 1 B) Ipari Park Szabályozási terve Rajzszám: SZT_01_2M_GIP

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 27/2007.(V.31.) ÖK. számú RENDELETE

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 27/2007.(V.31.) ÖK. számú RENDELETE Mezőkövesd Város Önkormányzatának 27/2007.(V.31.) ÖK. számú RENDELETE a közterületek tisztántartásáról és a közhasználatú zöldterületek fenntartásáról, védelméről Mezőkövesd Város Képviselő-testülete a

Részletesebben

FAÓRIÁSOK ÉS FAMATUZSÁLEMEK MEGYEI BONTÁSBAN

FAÓRIÁSOK ÉS FAMATUZSÁLEMEK MEGYEI BONTÁSBAN FAÓRIÁSOK ÉS FAMATUZSÁLEMEK MEGYEI BONTÁSBAN MEGYE: BÁCS-KISKÜN Populus x canescens Jász úti dűlő bejárata 60 282 25 Egészségi állapota jó. Populus nigra 'Italica* Kecskemét- 70 376 25 Odvas törzs. Ágasegyháza

Részletesebben

Örökzöld növények. Törzses örökzöldek. Örökzöldek /földlabdás/ Latin név Magyar név Minőség Egységár

Örökzöld növények. Törzses örökzöldek. Örökzöldek /földlabdás/ Latin név Magyar név Minőség Egységár Törzses örökzöldek Chamaecyparis law. 'Barabits Lutea' Hamisciprus'Barabits Lutea' fl 8 000 Ft Chamaecyparis law. 'Barabits Lutea' Hamisciprus'Barabits Lutea' fl 9 000 Ft Chamaecyparis law. 'Potteni' törzses

Részletesebben

2015. ősz - 2016. tavasz

2015. ősz - 2016. tavasz 2015. ősz - 2016. tavasz Kedves Vásárlónk! Faiskolám a fővárostól 120 kilométerre a Balaton déli partján, szép természeti környezetben az M7-es autópálya közelében helyezkedik el. Jelenleg a pihentetett

Részletesebben

HODÁK FAISKOLA SZABADGYÖKERŰ DÍSZFÁK 2012 ŐSZ

HODÁK FAISKOLA SZABADGYÖKERŰ DÍSZFÁK 2012 ŐSZ SZABADGYÖKERŰ DÍSZFÁK 2012 ŐSZ Acer n. Flamingo 150/200 SUH. 2.600 Ft (zöld juhar) Acer n. Kelly s Gold 200/250 PF. 3.600 Ft (sárga levelű zöld juhar) Acer platanoides 150/200 SUH. 2.000 Ft Acer platanoides

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. /2012. (..) sz. önkormányzati rendelete

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. /2012. (..) sz. önkormányzati rendelete 150/2012. sz. elıterjesztés 1. sz. melléklete PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének /2012. (..) sz. önkormányzati rendelete a fák védelmének helyi szabályairól, illetve a fapótlási kötelezettségrıl

Részletesebben

Hajóállomás Veránka 0168, 0155/5, 0155/8

Hajóállomás Veránka 0168, 0155/5, 0155/8 lelőhely azonosító szám név HRSZ 1. függelék /2016.( ) önkormányzati rendelethez 0149/7, 0149/6, 0149/8, 0155/2, 0148/3, 0148/4, 0146, 0145, 0149/2, 0148/2, 0155/8 27454 1 Hajóállomás 27455 2 Veránka 0168,

Részletesebben

Mintaterv, Környezetrendezés CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉSI KIVITELEZÉSI TERVE (Cím.: ) TÉTELES ÁRAZATLAN KÖLTSÉGKIÍRÁS Dátum:

Mintaterv, Környezetrendezés CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉSI KIVITELEZÉSI TERVE (Cím.: ) TÉTELES ÁRAZATLAN KÖLTSÉGKIÍRÁS Dátum: Mintaterv, Környezetrendezés CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉSI KIVITELEZÉSI TERVE (Cím.: ) TÉTELES ÁRAZATLAN KÖLTSÉGKIÍRÁS Dátum: KÖLTSÉGKIÍRÁS FŐÖSSZESÍTŐ I. BONTÁSI, ELŐKÉSZÍTŐ MUNKÁK összesen: II. ÉPÍTÉSI MUNKÁK

Részletesebben

TANTÁRGYI KÖVETELMÉNYRENDSZER

TANTÁRGYI KÖVETELMÉNYRENDSZER TANTÁRGYI KÖVETELMÉNYRENDSZER I. A TANTÁRGY ADATAI (AZ ÚJ BA, BSC SZAKOK ESETÉBEN MEGEGYEZIK A TANTÁRGYI ADATLAP ADATAIVAL) 1. A tantárgy kódja: 6KP61DENDISZ3NB 2. A tantárgy megnevezése (magyarul): Dendrológia

Részletesebben

2016. ősz tavasz

2016. ősz tavasz 2016. ősz - 2017. tavasz Kedves Vásárlónk! Faiskolám a fővárostól 120 kilométerre a Balaton déli partján, szép természeti környezetben az M7-es autópálya közelében helyezkedik el. Jelenleg a pihentetett

Részletesebben

1. Műemléki védettség alatt álló épületek. Bécsi utca 23. hrsz.: 4090 Ferencesek egykori kertjének kapuja, barokk,1750 körül

1. Műemléki védettség alatt álló épületek. Bécsi utca 23. hrsz.: 4090 Ferencesek egykori kertjének kapuja, barokk,1750 körül 2. melléklet a.../2011. (...) önkormányzati rendelethez Műemléki védettség alatt álló épületek, Helyi védelemmel rendelkező, helyi védelem alá vont épületek 1. Műemléki védettség alatt álló épületek Bécsi

Részletesebben

1. A RENDELET MEGALKOTÁSAKOR HATÁLYOS VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK JEGYZÉKE

1. A RENDELET MEGALKOTÁSAKOR HATÁLYOS VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK JEGYZÉKE 15/2012. (XII.13.) önkormányzati rendelet 1. függeléke 1. A RENDELET MEGALKOTÁSAKOR HATÁLYOS VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK JEGYZÉKE 5. (20) Veszélyességi zónák övezetére vonatkozó hatályos jogszabály: a veszélyes

Részletesebben

F11 Csanytelek Fajok Borítás (%)

F11 Csanytelek Fajok Borítás (%) CSEMETE FASOROK 2010.05.29 F11 Csanytelek Fajok Borítás (%) Ritkás lombozatú két sor szélességű, néhány méter széles (kb. 5 m). Nagyrészt egy soros tölgy, de északi végén két sorossá válik, a második sorban

Részletesebben

Habitus, küls megjelenés

Habitus, küls megjelenés Díszfa alkalmazás Habitus, küls megjelenés Oszlopos növésűek Acer platanoides Columnare Carpinus betulus Fastigiata Quercus robur Fastigiata Sorbus aucuparia Compacta Sorbus thüringiaca Fastigiata Ulmus

Részletesebben

NAGYKERESKEDELMI ÁRJEGYZÉK. www.gavallerkert.hu. 2016 tavasz

NAGYKERESKEDELMI ÁRJEGYZÉK. www.gavallerkert.hu. 2016 tavasz NAGYKERESKEDELMI ÁRJEGYZÉK www.gavallerkert.hu 2016 tavasz www.gavallerkert.hu Dendro-Farm Kertészeti Bt. Faiskola vezető: Gavallér Lajosné Tel.: +36/30/9743-697 Kereskedelmi vezető: Jagodics Beáta Tel.:

Részletesebben

A jelű területegység. kód: 12/8/12/4 törzsátmérő/magasság/korona átmérő/kor. A-013-020 hrsz. 095/1. A-002-009, 010 hrsz. 295/1. A-026 hrsz.

A jelű területegység. kód: 12/8/12/4 törzsátmérő/magasság/korona átmérő/kor. A-013-020 hrsz. 095/1. A-002-009, 010 hrsz. 295/1. A-026 hrsz. A-002-009, 010 Salix alba Tristis Fehér fűz fasor 15-30/4-10/6-10/3 ok A-013-020 hrsz. 095/1 Tilia cordata Kislevelű hárs fasor 25-35/7-12/4-6/3 A-021-024 Betula pendula Bibircses nyír csop. 17-30/11-12/3-4/3

Részletesebben

A PÁL-VÖLGYI KŐFEJTŐ FELSŐ

A PÁL-VÖLGYI KŐFEJTŐ FELSŐ A PÁL-VÖLGYI KŐFEJTŐ FELSŐ BÁNYATERASZÁNAK CÖNOLÓGIAI KÉPE Szabó Emőke szalonka83@gmail.com Szent István Egyetem, Mezőgazdasági és Környezettudományi kar Természetvédelmi mérnöki szak Budapest, 2010. Tartalomjegyzék

Részletesebben

A PÜSPÖKLADÁNYI ARBORÉTUM. Dr. Kapusi Iinre. Északi szélesség o"; hosszúság 21 o9

A PÜSPÖKLADÁNYI ARBORÉTUM. Dr. Kapusi Iinre. Északi szélesség o; hosszúság 21 o9 - 82 - A PÜSPÖKLADÁNYI ARBORÉTUM Dr. Kapusi Iinre Földrajzi fekvése: Tengerszint feletti magassága 89 m. Északi szélesség 47 19 2o"; hosszúság 21 o9 Az arborétum éghajlatát alapvetően a szélsőséges megnyilvánulások

Részletesebben

2. SZ. MELLÉKLET SAJÁTOS JOGINTÉZMÉNNYEL ÉRINTETT INGATLANOK JEGYZÉKE

2. SZ. MELLÉKLET SAJÁTOS JOGINTÉZMÉNNYEL ÉRINTETT INGATLANOK JEGYZÉKE 2. SZ. MELLÉKLET SAJÁTOS JOGINTÉZMÉNNYEL ÉRINTETT INGATLANOK JEGYZÉKE 2/a ÉPÍTÉSI- ÉS TELEKALAKÍTÁSI TILALOMMAL ÉRINTETT INGATLANOK Hrsz.: 3240, 3291/1, 3291/2, 5004, 5141, 5143/2, 11182/15, 11182/16,

Részletesebben

Szentesi Díszfaiskola Sárréti Gyuláné 6600 Szentes, Sáfrán M. u. 71. Fax: 06-63/ Mobil:30/ ; 30/ ; 30/

Szentesi Díszfaiskola Sárréti Gyuláné 6600 Szentes, Sáfrán M. u. 71. Fax: 06-63/ Mobil:30/ ; 30/ ; 30/ Szentesi Díszfaiskola Sárréti Gyuláné 6600 Szentes, Sáfrán M. u. 71. Fax: 06-63/316-158 Mobil:30/965-1557; 30/310-2728; 30/629-7007 E-mail: info@szentesifaiskola.hu Kiskereskedelmi árjegyzék 2017 tavasz

Részletesebben

Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2011.(XI.25.) önkormányzati rendelete a növények telepítési távolságáról

Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2011.(XI.25.) önkormányzati rendelete a növények telepítési távolságáról Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2011.(XI.25.) önkormányzati rendelete a növények telepítési távolságáról Albertirsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság

Részletesebben

1. (1) A HÉSZ 11. (2) bekezdése helyére a következő rendelkezés kerül

1. (1) A HÉSZ 11. (2) bekezdése helyére a következő rendelkezés kerül Heves Város Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2016. (XII.01.) önkormányzati rendelete Heves város építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 7/2006. (II. 24.) rendeletének módosítására

Részletesebben

SPECIALMIX KFT - GERGELY DÍSZFAISKOLA

SPECIALMIX KFT - GERGELY DÍSZFAISKOLA SPECIALMIX KFT - GERGELY DÍSZFAISKOLA 2100 GÖDÖLLŐ, KŐRÖSI CSOMA S. U. 56. Tel: +36 20 355 6371 és +36 20 5232 462 email: specialmix@specialmix.hu www.specialmix.hu Frissítve: 2019.09.18 Az alábbi árak

Részletesebben

Orosháza város helyi védettségű építészeti értékei

Orosháza város helyi védettségű építészeti értékei Orosháza város helyi védettségű építészeti értékei Sorsz. Hrsz. Cím Leírás 1. 2236 Nyár utca 7. napsugaras ház 2. 1893 Major utca 15. napsugaras ház 3. 3766 Luther utca 17. napsugaras ház 4. 737/2 Lehel

Részletesebben

A KIS-KÜKÜLLŐ BALAVÁSÁR-SÓVÁRAD EGYESÜLET HELYI AKCIÓ CSOPORTJÁNAK NYÚJTOTT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ PÉNZÜGYI TÁMOGATÁS

A KIS-KÜKÜLLŐ BALAVÁSÁR-SÓVÁRAD EGYESÜLET HELYI AKCIÓ CSOPORTJÁNAK NYÚJTOTT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ PÉNZÜGYI TÁMOGATÁS ROMÁNIA KORMÁNYA NEMZETI VIDÉKFEJLESZTÉSI TERV 2007-2013 Európai Unió és Románia Kormánya által támogatott projekt/ FEADR A KIS-KÜKÜLLŐ BALAVÁSÁR-SÓVÁRAD EGYESÜLET HELYI AKCIÓ CSOPORTJÁNAK NYÚJTOTT VISSZA

Részletesebben

Gksz Ipari terület Általános Gip-1 Településgazdálkodási Gip-2 K ü l ö n l e g e s t e r ü l e t Sportterület Ksp-1. Ksp-2 Temető

Gksz Ipari terület Általános Gip-1 Településgazdálkodási Gip-2 K ü l ö n l e g e s t e r ü l e t Sportterület Ksp-1. Ksp-2 Temető BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLETEK ÉPÍTÉSI ÖVEZETEI övezet alövezet Falusias lakóterület Nagytelkes beépítés Lf-1 Lf-1* Kistelkes beépítés Lf-2 Külső övezet Lf-3 Többlakásos beépítés Lf-4 Kervárosias lakóterület

Részletesebben

Cseres - kocsánytalan tölgyesek

Cseres - kocsánytalan tölgyesek Előfordulás: Hegy és dombvidékeken kb. 200 400 m tszf. magasságban zonális Termőhely: optimálisan viszonylag mély barna erdőtalaj (pl. Ramman féle BE) és barnaföld, de előfordulhat sekély termőrétegű talajokon

Részletesebben

HELYZETFELTÁRÁS. 1. Táji és természeti adottságok vizsgálata. 1.1. Természetföldrajzi tájbesorolás

HELYZETFELTÁRÁS. 1. Táji és természeti adottságok vizsgálata. 1.1. Természetföldrajzi tájbesorolás II.4.1. TÁJRENDEZÉS HELYZETFELTÁRÁS 1. Táji és természeti adottságok vizsgálata 1.1. Természetföldrajzi tájbesorolás A földrajzi tájbeosztás szerint Bácsalmás az Alföld Bácskai síkvidék középtájának Bácskai

Részletesebben

Maloobchodní ceník jaro 2015

Maloobchodní ceník jaro 2015 Maloobchodní ceník jaro 2015 Alejové stromy Acer (Javor) - campestre 'Elegantissima' - campestre 'Elsrijk' - platanoides 30/35 bal 9 600,00 60/70 bal 37 500,00 - platanoides 'Columnare' - platanoides 'Crimson

Részletesebben

3. HÉSZ függelékei 1. számú: Övezeti összesítő 2. számú: Lakóövezetek beépítési mintalapjai 3. számú: Helyi védettségű épületek 4.

3. HÉSZ függelékei 1. számú: Övezeti összesítő 2. számú: Lakóövezetek beépítési mintalapjai 3. számú: Helyi védettségű épületek 4. 3. HÉSZ függelékei 1. számú: Övezeti összesítő 2. számú: Lakóövezetek beépítési mintalapjai 3. számú: Helyi védettségű épületek 4. számú Homlokzatszámítási minták 5. számú Őshonos növények 6. számú Régészeti

Részletesebben

Közterület-felügyelők eljárásai

Közterület-felügyelők eljárásai Közterület-felügyelők eljárásai 1. Közterület eltérő használatának bejelentése, közterület-használati engedély Ügyleírás: A közterület eltérő használata csak a tulajdonos engedélyével lehetséges. A közterületet,

Részletesebben

144/2008. (XI. 7.) FVM rendelet

144/2008. (XI. 7.) FVM rendelet 1 144/00. (XI. 7.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az erdészeti célra használt géppark fejlesztéséhez és korszerűsítéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A

Részletesebben

Törzsátmérő. összesen (cm)

Törzsátmérő. összesen (cm) VESZPRÉM BELVÁROS REHABILITÁCIÓS TERVE KIVÁGANDÓ FÁK LISTÁJA ÉS A KIVÁGÁSOK ESETI INDOKLÁSA 2009. 06. 22. MUNKAKÖZI ANYAG (Készítette: PressTonTerv Tervezőiroda, Göd, Hubayné dr. Horváth Nóra, Meiszterné

Részletesebben

CATALOG DE PRETURI 2015-2016. www.juniperus.hu. www.kefag.hu

CATALOG DE PRETURI 2015-2016. www.juniperus.hu. www.kefag.hu KEFAG Zrt. Juniperus Parkerdészet Ungaria, 6000 Kecskemét, Strada: Mártírok, nr: 88. Tel.: +36 76 501 629, +36 76 501 620, Fax: +36 76 414 772 E-mail: juniperusexport@kefag.hu, juniperus@kefag.hu Coordinatele

Részletesebben

46/2009. (IV. 16.) FVM

46/2009. (IV. 16.) FVM 46/2009. (IV. 16.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az agrár-erdészeti rendszerek mezőgazdasági földterületeken történő első létrehozásához nyújtandó támogatás igénybevételének

Részletesebben

FAISKOLAI KISKERESKEDELMI ÁRJEGYZÉK PROFESSIONAL CATALOGUE PREISLISTE. www.juniperus.hu. www.kefag.hu

FAISKOLAI KISKERESKEDELMI ÁRJEGYZÉK PROFESSIONAL CATALOGUE PREISLISTE. www.juniperus.hu. www.kefag.hu 6000 Kecskemét, Mártírok útja 88. Tel.: +36 76 501 625, +36 76 501 628, +36 76 501 620 Fax: +36 76 414 772 E-mail: juniperus@kefag.hu, juniperusexport@kefag.hu JUNIPERUS KERT ÉVE FAISKOLAI KISKERESKEDELMI

Részletesebben

Kõszeg Város Polgármesteri Hivatala Kõszeg, Jurisics tér 8. Tervezõ: Dr. Józsa Miklósné... okl. kertészmérnök

Kõszeg Város Polgármesteri Hivatala Kõszeg, Jurisics tér 8. Tervezõ: Dr. Józsa Miklósné... okl. kertészmérnök Megbízó: Kõszeg Város Polgármesteri Hivatala Kõszeg, Jurisics tér 8. A dokumentációhoz 7 rajzi melléklet tartozik. 2.0 Aláíró-lap: Tervezõ: Dr. Józsa Miklósné... okl. kertészmérnök Lóránthné Karácsony

Részletesebben

Szent Isván Egyetem Kertészettudományi Kar Kísérleti Üzem és Tangazdaság Dísznövénytermesztési Ágazat Kiskeres terméklista ősz

Szent Isván Egyetem Kertészettudományi Kar Kísérleti Üzem és Tangazdaság Dísznövénytermesztési Ágazat Kiskeres terméklista ősz ta magyar elnevezés kiszerelés Aster sp. csillag őszirózsa csp 10 350 évelő 0,8-1 / 0,4-0,6 m Berberis frikartii Amstelveen ezüstös levelű 9 x 9 250 lomblevelű örökzöld 1-1,5 / 1,5-1,8 m halványlila-rózsaszín

Részletesebben

KISKERESKEDELMI ÁRJEGYZÉK. ősz.

KISKERESKEDELMI ÁRJEGYZÉK. ősz. KISKERESKEDELMI ÁRJEGYZÉK 2018 ősz www.gavallerkert.hu https://www.facebook.com/gavallerkert Tisztelt Vásárlónk Kedves Érdeklődő! Engedje meg, hogy néhány szóban bemutassam faiskolánkat, majd nagy szeretettel

Részletesebben

KERTÉPÍTÉSZET BERZSENYI TÉR ÉS KÖRNYÉKE FELÚJÍTÁSÁNAK KIVITELI TERVE

KERTÉPÍTÉSZET BERZSENYI TÉR ÉS KÖRNYÉKE FELÚJÍTÁSÁNAK KIVITELI TERVE MANGLIÁR ÉPÍTÉSZ KFT. 9700 SZOMBATHELY, IGLÓ U 8. TEL., FAX.: 94/323401 EMAIL : INFO@MANGLIARKFT.HU WWW.MANGLIARKFT.HU BERZSENYI TÉR ÉS KÖRNYÉKE FELÚJÍTÁSÁNAK KIVITELI TERVE KERTÉPÍTÉSZET MEGRENDELŐ: Szombathely

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA ZÖLDFELÜLETEI

NYÍREGYHÁZA ZÖLDFELÜLETEI NYÍREGYHÁZA ZÖLDFELÜLETEI ZÖLD NYÍREGYHÁZA A kezdetek Nyíregyháza újkori történetéből Első írásos említése Nyír falu néven 1219. évben 1748. évre a hajdan nevezetes hajdúközség majdnem kihalt, puszta,

Részletesebben

Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. (..) önkormányzati rendelete

Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. (..) önkormányzati rendelete Kisújszállás Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. (..) önkormányzati rendelete a közterület igénybevételének, használatának, és a közterületi fák, cserjék telepítési szabályairól Kisújszállás

Részletesebben

Szent Isván Egyetem Kertészettudományi Kar Kísérleti Üzem és Tangazdaság Dísznövénytermesztési Ágazat Kiskeres terméklista ősz

Szent Isván Egyetem Kertészettudományi Kar Kísérleti Üzem és Tangazdaság Dísznövénytermesztési Ágazat Kiskeres terméklista ősz ta magyar elnevezés kiszerelés Abelia sp. tárnicslonc 9 x 9 350 lombhullató 1,8-2,4 / 2,5-3 m Aster sp. csillag őszirózsa csp 10 350 évelő 0,8-1 / 0,4-0,6 m Berberis frikartii Amstelveen ezüstös levelű

Részletesebben

VERESEGYHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATANÁK KÖRNYEZETVÉDELMI ALAPJA. Pályázati felhívás március

VERESEGYHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATANÁK KÖRNYEZETVÉDELMI ALAPJA. Pályázati felhívás március VERESEGYHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATANÁK KÖRNYEZETVÉDELMI ALAPJA Pályázati felhívás Környezetvédelmi és természetvédelmi közcélú feladatok végrehajtására 2009. március Veresegyház Város Önkormányzatának Környezetvédelmi

Részletesebben

Parkfák egészségi állapotának felmérése, különös tekintettel a balesetveszélyes példányokra

Parkfák egészségi állapotának felmérése, különös tekintettel a balesetveszélyes példányokra Nagykáta Város Önkormányzata Városgazdálkodási Szervezet Nagykáta, Temető u. 24. Parkfák egészségi állapotának felmérése, különös tekintettel a balesetveszélyes példányokra Készítette: Kutas Péter Nagykáta,

Részletesebben

VARGA-ERDŐMESTER Kft. 9491 Hidegség, Petőfi Sándor utca 27. tel: +36-309-791-671

VARGA-ERDŐMESTER Kft. 9491 Hidegség, Petőfi Sándor utca 27. tel: +36-309-791-671 VARGA-ERDŐMESTER Kft. 9491 Hidegség, Petőfi Sándor utca 27. tel: +36-309-791-671 Munkaszám:295/2014. BÁBOLNA VÁROS KÖZCÉLÚ ZÖLDFELÜLETEINEK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2014 1 VARGA-ERDŐMESTER Kft. 9491 Hidegség,

Részletesebben

Télen is lehet színes

Télen is lehet színes Színes vesszejű cserjékkel, színes vagy érdekes kérgű fákkal, változatos bambuszokkal Fehér som, piros vesszőkkel Ha pirosra vágyunk, ültessünk fehér somot (Cornus alba Sibirica, Siberia Pearl, Sibirica

Részletesebben

Természet- és tájvédelmi szempontból növénytelepítésre javasolt fajok listája

Természet- és tájvédelmi szempontból növénytelepítésre javasolt fajok listája 3. melléklet Természet- és tájvédelmi szempontból növénytelepítésre javasolt fajok listája Őshonos fafajok Acer campestre mezei juhar Acer platanoides korai juhar Acer pseudoplatanus hegyi juhar Acer tataricum

Részletesebben

Én kis kertet kerteltem...

Én kis kertet kerteltem... Én kis kertet kerteltem... virágos ötletek kertbarátoknak és virágbarát önkormányzatoknak itthon.hu viragosmagyarorszag.hu A Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny Az európai tapasztalatokat

Részletesebben

HT helyi területi védelem

HT helyi területi védelem I. HT helyi területi védelem 1. sz. melléklet utca neve: Fő út helyrajzi szám: 0129/1; 0129/2; 0146/1; 0146/2; 0146/58; 0141/31; 0141/32; 0141/33; 0141/34; 0141/35; 0141/54; 0141/56; 0141/57; 0141/58;

Részletesebben

KISKERESKEDELMI ÁRJEGYZÉK. tavasz.

KISKERESKEDELMI ÁRJEGYZÉK. tavasz. KISKERESKEDELMI ÁRJEGYZÉK 2019 tavasz www.gavallerkert.hu https://www.facebook.com/gavallerkert Tisztelt Vásárlónk Kedves Érdeklődő! Engedje meg, hogy néhány szóban bemutassam faiskolánkat, majd nagy szeretettel

Részletesebben

A VÁROSLIGET FAKATASZTERE

A VÁROSLIGET FAKATASZTERE A VÁROSLIGET FAKATASZTERE A VÁROSLIGET FAKATASZTERE A VÁROSLIGETI FAKATASZTER FELVÉTELE A FA KÓDJA A terület nagy kiterjedése, és a fák későbbi, egyszerűbb beazonosítása miatt három tömbre lett osztva.

Részletesebben

2. számú függelék a 9/2016. (III.31.) önkormányzati rendelethez

2. számú függelék a 9/2016. (III.31.) önkormányzati rendelethez 2. számú függelék a 9/2016. (III.31.) önkormányzati rendelethez Helyi védelemre javasolt természeti területek, értékek, egyedi tájértékek: - az Érdi sziget (Beliczay-sziget) természetközeli területei,

Részletesebben

Dísznövények makroszaporítása március 25.

Dísznövények makroszaporítása március 25. Dísznövények makroszaporítása 2017. március 25. Mivel foglalkozunk? Fásszárú dísznövények Évelő dísznövények Egynyári dísznövények Növényházban termesztett dísznövények Termesztőtájak Magyarországon 5

Részletesebben

A rendelet preambulumában a 48. (1) bekezdése, a szabálysértésekről szóló évi LXIX törvény 1. -a szövegrész hatályát veszti.

A rendelet preambulumában a 48. (1) bekezdése, a szabálysértésekről szóló évi LXIX törvény 1. -a szövegrész hatályát veszti. Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének 37/2009. (XII. 18.) ÖT. sz. rendelete a zöldfelület-gazdálkodás helyi szabályairól szóló 23/2008. (IX. 26.) ÖT. sz. rendelet módosítására 1. A rendelet

Részletesebben

Minimum kérdések a Növénytani záróvizsgához a Tájépítészeti Kar I. évfolyamos hallgatói részére tanév

Minimum kérdések a Növénytani záróvizsgához a Tájépítészeti Kar I. évfolyamos hallgatói részére tanév Minimum kérdések a Növénytani záróvizsgához a Tájépítészeti Kar I. évfolyamos hallgatói részére 2016-2017 tanév I. Ismerje föl az alábbi fajokat képről vagy rajzról. Minden faj esetében a következő kérdésekre

Részletesebben

Magyar joganyagok - 58/2017. (XII. 18.) FM rendelet - a fatermék szállításával, nyilvá 2. oldal 10. a szállítójárműnek a szállításra történő átadás he

Magyar joganyagok - 58/2017. (XII. 18.) FM rendelet - a fatermék szállításával, nyilvá 2. oldal 10. a szállítójárműnek a szállításra történő átadás he Magyar joganyagok - 58/2017. (XII. 18.) FM rendelet - a fatermék szállításával, nyilvá 1. oldal 58/2017. (XII. 18.) FM rendelet a fatermék szállításával, nyilvántartásával, valamint a szállítójegy és a

Részletesebben

Méret (cm) MCS 2/ ősz MCS 1/ ősz 50 Ft 35 Ft 22 Ft - MCS 1/ tavasz 60 Ft 45 Ft 26 Ft 22 Ft

Méret (cm) MCS 2/ ősz MCS 1/ ősz 50 Ft 35 Ft 22 Ft - MCS 1/ tavasz 60 Ft 45 Ft 26 Ft 22 Ft Frondeus Prima Kft. Székhely : 2112 Veresegyház Fácán u. 12. Telephely : 3000 Hatvan Görbeér hrsz. 0137/2 Telefon: +36 20 9 289 551 Email: attila.dobrovitz@frondeus.hu weboldal: www.hatvanicsemetekert.hu

Részletesebben

Az akácgazdálkodás biológiai alapjai. Borovics Attila Cseke Klára Csiha Imre Keserű Zsolt Koltay András Rédei Károly

Az akácgazdálkodás biológiai alapjai. Borovics Attila Cseke Klára Csiha Imre Keserű Zsolt Koltay András Rédei Károly Az akácgazdálkodás biológiai alapjai Borovics Attila Cseke Klára Csiha Imre Keserű Zsolt Koltay András Rédei Károly Az akác ellentmondásos megítélése akác nagyhatalom vagyunk nincs még egy olyan fafajunk,

Részletesebben

HÉSZ függelékei 1. Építési övezetek-, övezetek összesítő táblázata 2. Régészeti lelőhelyek 3. Épített örökség országos védettségű elemei 4.

HÉSZ függelékei 1. Építési övezetek-, övezetek összesítő táblázata 2. Régészeti lelőhelyek 3. Épített örökség országos védettségű elemei 4. HÉSZ függelékei 1. Építési övezetek-, övezetek összesítő táblázata 2. Régészeti lelőhelyek 3. Épített örökség országos védettségű elemei 4. Épített örökség helyi egyedi védettségű elemei 5. A jegyző által

Részletesebben

EOV koordináta (NY K) EOV koordináta (D É) Név. Pontos helyszín HRSZ Tipizálás főbb jellemző

EOV koordináta (NY K) EOV koordináta (D É) Név. Pontos helyszín HRSZ Tipizálás főbb jellemző Név EOV koordináta (NY K) EOV koordináta (D É) Pontos helyszín HRSZ Tipizálás főbb jellemző Csúnya munka 754115 282554 Elő hegy teteje 0130/3 Történelmi vagy kulturális eseménnyel, illetve jelentős személlyel

Részletesebben