október

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "október"

Átírás

1 Bikali Újság október Radnóti Miklós Október Hűvös arany szél lobog, leülnek a vándorok. Kamra mélyén egér rág, aranylik fenn a faág. Minden aranysárga itt, csapzott sárga zászlait eldobni még nem meri, hát lengeti a tengeri. Kedves Bikaliak! 1. A Képviselőtestület pályázatot kíván benyújtani a DDOP-5.1.5/B-11. kódszámú, Helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztése (csapadékvíz elvezetés) című pályázati felhívásra. A képviselőtestület a pályázathoz kapcsolódóan egyszerű beszerzési eljárást kíván lefolytatni a pályázatíró és a tervező kiválasztására. A képviselőtestület felhatalmazza Studer Imre polgármestert az eljárások lefolytatása érdekében ajánlati felhívást tegyen közzé, és a szükséges számú ajánlatot szerezze be. 2. Bikal Község Önkormányzat Képviselőtestülete a Hegyháti ÁMK bikali általános iskolai intézményegysége részére a karbantartási munkák megkönnyítése érdekében 7.745Ft értékben szerszámokat vásárol. 3. A Képviselőtestület a Mozgáskorlátozottak Egyesületének szászvári kirándulását az alábbiak szerint támogatja: az önkormányzat az utazás számlával igazolt költségének 50 %-át az egyesület részére megtéríti. 4. A polgármester szept. 16-án részt vett a Mecsek Völgység Hegyhát Egyesület közgyűlésén Szászváron. 5. Studer Imre szept. 19-én Balog Gábor tervezővel egyeztetett a csapadékvíz elvezetéssel kapcsolatos pályázat ügyében. Beköszönö Szeretném, ha a Falu Krónikája (ünnepei, fontos eseményei ) az utókornak le lennének írva, megőriznénk azokat. Van valahol egy vörös bőrkötésű Falukrónika könyv, melyben sok-sok év már rögzítve van. Sajnos, ennek a könyvnek nyoma veszett, eddig nem sikerült a nyomára akadnom. Ha valaki tud róla, hogy kinél van, kérem, jelezze felém, hogy a feljegyzéseket folytatni tudjuk. Üdvözlettel, szép őszi napokat kívánva: Studer Imre, polgármester Testületi Hírek 6.A Testület a DDOP-5.1.4/A-11. kódszámú, Kistelepülések szennyvízkezelésének fejlesztése című pályázat kapcsán a pályázatírásra egyszerű beszerzési eljárást folytatott le. Az ajánlattételi felhívással megkeresett vállalkozások a következő árajánlatokat adták: Vállalkozás megnevezése: Bruttó ajánlati ár: VisualCom Kft. Szentlőrinc Ft EuroRaptor Kft. Nyíregyháza Ft MSB Zrt. Pécs Ft A képviselőtestület az egyszerű beszerzési eljárás nyerteseként az MSB Fejlesztési és Tanácsadó Zrt.-t hirdeti ki. A képviselő-testület felhatalmazza Studer Imre polgármestert a szerződés aláírására. 7. A polgármester október 6-án szakemberekkel folytatott újabb megbeszélést a csapadékelvezetés ügyében. 8. A polgármesteri hivatal épületében a posta helyiség kialakítása az önkormányzatnak forint plusz költségébe került, mivel ezeket a költségeket az előző ciklusban beadott pályázat nem tartalmazta. 9. A Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program Települési Szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer fejlesztése keretében a szelektív gyűjtőszigetek aljzatának kialakítása a megvalósítás szakaszába lépett Bikalon.

2 2/7 oldal B i k a l i Ú j s á g október FOGADÓÓRÁK (más elfoglaltság esetén a fogadóóra elmarad. Ezért szíves elnézésüket kérjük!) Studer Imre polgármester szerda 16:00 17: Az Önkormányzat indulni szeretett volna a szociális földprogram évi pályázatán. A Wekerle Sándor Alapkezelő állásfoglalását kikérve, megállapításra került, hogy a SZOC- FP-11 pályázaton csak olyan település nyújthat be pályázatot, ahol a tartósan munkanélküliek részaránya a regisztrált álláskeresők összlétszámához képest eléri, vagy meghaladja az országos átlagot. Bikalon a tartósan munkanélküliek részaránya a regisztrált álláskeresők összlétszámához képest 16,7% (országos átlag 21,1%). A településen regisztrált álláskeresők aránya ben 12,3% (országos átlag 18,8%). Feller Henrik alpolgármester hétfő 18:00-19:00 ELÉRHETŐ- SÉGEK Studer Imre polgármester 0630/ studeri@fre .hu onkbikal@axelero.hu Feller Henrik alpolgármester (Béke u., Széchényi u., Jókai u., Árpád u.) tel.: 0630/ Mázsár Lászlóné képviselő (Szabadság u., Zrínyi u.) 0630/ Brandt Vincéné képviselő (Rákóczi u., Arany János u., Petőfi u.) 0630/ Kniesz Zoltán képviselő (Dózsa u., Hunyadi u., Ifjúság u.) 0630/ ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK! Alsómocsolád Község Önkormányzata munkatársakat keres 32 hónapra i kezdéssel. A betöltendő állások: 1 FŐ VIDÉKFEJLESZTÉSI MUNKATÁRS, 1 FŐ SZOCIÁLIS MUNKÁS, 4 FŐ CSALÁDMENTOR ÉRDEKLŐDNI:36/30/ Bühlben, Bonn és Köln mellett fekvő, nagyon szép város, a Gaststätte und Hotel Jägerhof egy családi vállalkozás, és sürgősen szakácsot / szakácsnőt keresnek. Vagy egyet, aki tud németül vagy kettőt, aki közül az egyik tud németül. részletek: ELADÓ INGATLANA, TELKE, FÖLDJE VAN BIKALON? Mivel a hivatalban is folyamatosan érdeklődnek eladó ingatlan után, szeretnénk összegyűjteni ezeket. Kérjük, jelezze a polgármesteri hivatalban, ha eladó ingatlannal, telekkel, termőfölddel rendelkezik Bikalon. A listát, amennyiben hozzájárul, a bikali honlap magyar és német nyelvű oldalán is közzétesszük. A szolgáltatás díjtalan! MEGHÍVÓ A Bikali Németklub és a Nőklub szeretettel hívja és várja a bikaliakat Az immár hagyományossá vált VIII. Falusi disznótorosra ideje: november óra helye: az iskola tornaterme Aki szeretne a disznóvágáson is részt venni, segédkezni, azt szeretettel és pálinkával várjuk az óvodánál reggel 7 órakor. Bikal Község Képviselőtestülete A képviselőtestületek soron következő nyilvános ülései ( az időpont változtatás jogát fenntartjuk) nov. 14. dec. 12. jan. 9. feb. 13. márc. 12. Német Önkormányzat nov. 7. dec. 5. jan. 2. feb. 6. márc. 5.

3 3/7 oldal B i k a l i Ú j s á g október Civilek Hangja Nyug díjasok és Fa l uszépítök Kedves olvasóink! Mielőtt elmélyednék ebben az "őszidei" hangulatban, hadd jelezzem, hogy sikeresen beindultak a megszokott gerinctornánk foglalkozásai. A foglalkozások minden kedden délelőtt 9-órakor lesznek (megváltozott időpontban!) a szokott helyen. Készülődünk a hagyományos családi estünkre. Itt emlékezünk az IDŐSEK VILÁGNAPJÁRA, amely során Polgármester Úr köszönti a község idős polgárait... A tavalyi családi est képei Az én gondolataim is e témához kapcsolódnak amikor "A idősek tisztelete" című M. Legrand verset idézem, illetve a gyorsan múló évek egy pillanatán, érdekes és tanulságos epizódján keresztül "bepillantást" nyerhetünk egy unoka és egy nagyapa háromdimenziós világába... Amíg fiatal vagy, Sosem gondolsz arra, Hogy eljön az ősz is, S elszállnak a darvak. Amíg fiatal vagy, Nincsen sosem gondod, Nem érdekel semmi, Csak a saját dolgod. Pedig gondolnod kell, Azon sok emberre, Akik annyit tettek, S jártak a kedvedbe. A történet úgy kezdődik, hogy az unoka megkérdezi: -Hány éves vagy Te Nagyapa? A nagyapa így válaszol: -Hadd gondolkozzam egy kicsit, hiszen annyi minden történt kiskorom óta. Hogy mi is változott? Nem volt még: radar, hitelkártya, lézersugár, légkondi, mosogató és szárítógép. Ember még nem lépett a Holdra. Ismeretlen volt: a vezeték nélküli telefon, a mobiltelefon, a sztereó zene, URH rádió, kazetták, CD, DVD, elektromos író és számológépek. Semmi digitális nem létezett (órák, fényképező gépek, videó-magnók, kamerák stb.) Az órákat naponta felhúzták ( ingás és rugósakat ).Csak fekete-fehér képek voltak, 3 napos előhívással! Nem hallottunk Pizza Hutról, vagy Mc Donaldsról, az instant kávéról, a mesterséges ételízesítőkről... Az én időmben a fű olyasmit jelentett AMIT NYÍRTAK és NEM SZÍVTAK! Bennünket megtanítottak, hogy különbséget tegyünk a jó és a rossz között és, hogy felelősek vagyunk tetteinkért, azok következményeiért. Mi voltunk az utolsó nemzedék, amely azt hitte, hogy egy asszonynak férjre van szüksége ahhoz, hogy gyereke legyen. Nagyapa: -És mond unokám, szerinted én hány éves vagyok? Unoka: - Hát Nagyapó biztosan több mint 200 éves, felelt az unoka. Nagyapa:Nem, Kedvesem én még csak 60 éves vagyok! A TANULSÁG mindebből: Az évek és a DARVAK elszállhatnak ha az unokák szeretete, tisztelete övezi a nagypapákat és a nagymamákat. Ezt kívánok mindnyájunknak az IDŐSEK VILÁGNAPJÁN és a hétköznapokon is egyaránt. Horváth Ferenc és Marika néni I s ten éltesse a Szépkorúaka t! Legalább e napon, Jussanak eszedbe, Legyél hálás nekik, S ne legyen feledve. Szüleid, akik az Életedet adták, Nagymamák, nagyapák, Ne legyenek árvák. Tanítóid, kiktől Csak a jót tanultad. Gondolj szeretettel Tiszteleted rójad. Törődjél és szeress, Mindenki azt mondja: Hogy amennyit most adsz Annyit kapsz, majd vissza! M Legrand Isten éltesse erőben, egészségben és vidámságban a bikali idős hölgyeket és urakat!

4 4/7 oldal B i k a l i Ú j s á g október Az iskola hírei Tanévnyitó Az osztályok bevonulása után közösen elénekeltük a Himnuszt. Ezután az általános iskolások rövid tanévnyitó műsora következett. Teninger Márk, Nagy Szimonetta, Ládás Olivér, Kindner Gréta, Nagy Mercédesz verssel, Studer Lili énekkel köszöntötte az új tanévet. A műsorban leendő elsőseink bemutatkozása következett, először a bikali, majd az egyházaskozári óvodások mutatták be, mivel készültek az iskola első napjára. Bikali elsőseink: Papp Milán, Szalai Milán, Kovács Gergő A gyerekek produkcióját követően iskolánk főigazgatója, Hegedűsné Paholik Márta osztotta meg velünk ünnepi gondolatait. Az új tanévet iskolánk tagintézmény-vezetője, Knieszné Virág Gizella nyitotta meg, aki sikerekben gazdag, eredményes évet kívánt iskolánk diákjainak. Tanévnyitó ünnepségünket a Szózat eléneklésével fejeztük be. Sportnap Október 5-én a Hegyháti ÁMK minden tagintézménye intézményi sportnapon vett részt Alsómocsoládon. Az óvodás gyerekek busszal, az iskolások lábbusszal érkeztek a helyszínre. A közös megnyitót követően a felső tagozatosok az erdőben kialakított tornapályán mérték össze ügyességüket, az alsósok akadályversenyen vettek részt. A program az ebédet követően a haza gyaloglás fáradalmaival zárult. Október 6-i megemlékezés Október 6-án emlékeztünk meg aradi vértanúinkról. A délelőtti órákban az iskola aulájában elhelyezett emlékfalnál mécsesekkel és díszőrséggel róttuk le tiszteletünket. Este 6 órakor diáktársaink közreműködésével emlékeztünk meg hős tábornokainkról. Ezt követően tartottuk meg hagyományos gyertyás felvonulásunkat a faluban. Környezetvédelmi hét az alsósoknál Október 10. és október 14. között környezetvédelmi hetet tartottunk az iskolában. A hét első felében a Zöld Híd Alapítvány munkatársai segítségével ismerkedtünk a környezetvédelem fontosságával. Minden osztály kapott egy táncos feladatot is, az Alma együttes Szuperkukák című számára kellett előadást készíteni. A produkciók igazán jól sikerültek. Pénteken, záró programként környezetvédelmi akadályversenyt tartottunk a faluban. Nyírő Roland tanár bácsi és az alsó tagozatosok. Zöld hét a felsősöknél Ha a világűr pereméről lenéznénk a Földre, mindössze két emberi alkotás látszana: a kínai Nagy Fal és New York hatalmas szeméthegye. Ez utóbbira nem lehetünk büszkék! Ezért az iskolában egy teljes héten át a környezetvédelem témakörében rendeztünk programokat. Az állatvédelem témaköréhez filmet néztünk, majd Figura Ede gyermekműsora a sáros kismacskáról teremtett vidám hangulatot. A pécsi Zöld Híd környezetvédelmi csoport a hulladékkezelésről, az újrahasznosításról tartott előadást, valamint ennek jegyében praktikus pénztárcákat készítettek a gyerekekkel tejes dobozokból. A csináld magad programban fafaragásból és agyagozásból kaptunk ízelítőt. A hét zárásaként egy vetélkedő során mérhették le a gyerekek, hogy mit tanultak és tapasztaltak a hét folyamán. A környezettudatosság jegyében ezután az iskolában szelektíven fogjuk gyűjteni a hulladékot. Ébert Annamária és a felsősök Vasgyűjtés Ez úton mondunk köszönetet minden kedves bikali lakosnak, akik az iskolai vasgyűjtés során hulladék fémmel és türelmükkel segítettek nekünk. Köszönjük! 6. és 7. osztály tanulói B ursa Ösztön díjpályázat Bikal Község Önkormányzat Képviselőtestülete csatlakozni kíván a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat évi fordulójához. Az önkormányzat kötelezettséget vállal arra, hogy a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer évi fordulója keretében a beérkezett pályázatokat és a pályázatokról hozott döntését a Wekerle Sándor Alapkezelő által üzemeltetett internet címen elérhető elektronikus adatbázisban rögzíti. A pályázati nyomtatványokat a hivatalban lehet kérni vagy letölthető a oldalról. Beadási határidő: november 14. a polgármesteri hivatalban.

5 5/7 oldal B i k a l i Ú j s á g október E g yházi hírek Isten a csend barátja. Szükségünk van arra, hogy rátaláljunk Istenre, ám ez zajban és nyüzsgésben nem lehetséges Minél többet kapunk csöndes imánkban, annál többet tudunk továbbadni tevékeny életünkben. (Teréz Anya) EVANGÉLIKUS EGYHÁZ Istentisztelet: A hónap 1. vasárnapján 14 órakor A hónap 3. vasárnapján 11 órakor Elérhetőségek Koskai Erzsébet lelkész , 0630/ Író-olvasó ta l álkozó KATOLIKUS EGYHÁZ Szentmisék: vasárnap: 11 órakor kedd, csütörtök: 18:00 órakor Elérhetőségek Cselik László lelkész , 0630/ Szeretettel várunk mindenkit író-olvasó találkozónkra október 28-án, pénteken kor a polgármesteri hivatal tetőtéri közösségi termében. Vendégünk Czakó Gábor Kossuth-díjas, József Attila díjas író, publicista, képzőművész. Bikali Kolping Család A Könyvtár hírei Tisztelt olvasók! Szeretnénk köszönetet mondani Czeglédi Ferencnek, aki a szeptemberi író-olvasó találkozó meghívott vendégeként olvasta fel verseit. Az elmúlt hónapban a Györki és a Czeglédi család jóvoltából ismét számos hasznos könyvvel bővült könyvtárunk állománya. Köszönjük felajánlásukat! Ezen könyvek mellett új kiadványok is várják az olvasni vágyókat. A teljesség igénye nélkül Lázár Ervin és Füst Milán kötetek a kicsiknek, klasszikus magyar prózai művek - így Ambrus Zoltán, Kuncz Aladár írásai az idősebb olvasók számára, valamint mai bestsellerek. Borsi Viktor, könyvtáros Kedves Fiatalok! Szeretnénk meghívni benneteket egy eszmecserére, amelyben vázolnánk az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér számotokra elérhető, jövőbeni programjait, lehetőségeit, ötleteinket, illetve örülnénk, ha ti is véleményt alkotnátok mindezekről és hozzátennétek saját elgondolásaitokat. A találkozó során megtekinthetnétek a már meglévő fejlesztéseket, valamint módotok nyílna mindezek birtokbavételének, használatának megvitatására. A találkozó időpontja október :00, színhelye az önkormányzat. Szeretettel várunk minden érdeklődőt! Studer Imre polgármester és Borsi Viktor könyvtáros E m l ékezzünk hösein kre! Tisztelettel hívunk mindenkit október 23-i ünnepi megemlékezésünkre! Helye: Polgármesteri hivatal tetőtéri közösségi helyisége. Ideje: okt.23. vasárnap 16 óra a szervezők: Nyírő Roland és dr. Fekete Levente Anyakönyvi hírek MEGÉRKEZETT Gorjanecz Zsolt és Kovácsovics Anett Ábel nevű kisfia Győri Tamás (volt bikali) és Vörös Anikó Sára és Bálint nevű gyermekei HÁZASSÁGKÖTÉS Maisch Csaba feleségül vette Skobrák Nikolettet. Brandt Zoltán feleségül vette Tukora Idát. Gratulálunk! ELVESZETT! Elveszett egy szürke selyemkendő az Arany János utca környékén. Aki megtalálta, legyen kedves visszajuttatni Bódog Kati néninek. RENDEZVÉNY- NAPTÁR október óra ünnepi megemlékezés lásd 5.old. október :00 vendégünk Czakó Gábor író lásd 5. old. október 29. Fiatalok találkozója lásd 5.old. november 11. Márton nap az iskolában november 12. falusi disznótoros lásd 2. old. ÓRAÁTÁLLÍTÁS! Október 30-én vasárnap hajnalban 3 órakor 2 órára kell átállítani az órákat.

6 6/7 oldal B i k a l i Ú j s á g október Civil Szín -Tér Baranyában Civil SZÍN-TÉR Baranyában projekt TÁMOP-5.5.1/A-10/ Az iskolánkban környezetvédelmi témahetet tartottunk az Egy Hajóban Gyermek- és Ifjúságvédő Alapítvány és a Zöld-Híd Alapítvány Civil SZÍN-TÉR Baranyában (TÁMOP-5.5.1/A-10/ ) elnevezésű nyertes projektjének keretében. A program megszervezésében két helyi civilszervezet, a Bikali Polgárőr Egyesület és a Hegyhát KSE működött közre. A program pénzügyi hátterét a szervezésben részt vevő szervezetek, valamint a felajánlott támogatások biztosították. A projekt helyi szervezői, megálmodói Bózsing György, Brandt Tímea, Knieszné Virág Gizella, Kőművesné Puchner Ildikó és Kőműves József voltak. A témahét alatt a hét első három napján az alsó-, és a felső évfolyamokon külön-külön a tananyagba illeszkedő, a diákokat aktív részvételre ösztönző játékos feladatokra került sor szakemberek irányításával. A következő témák lettek feldolgozva: globális problémák, környezet- és természetvédelem, hulladékhasznosítás, fenntartható fejlődés. A hét végén a tanult ismeretekre építkező vetélkedőt bonyolítottunk le, melynek célja az volt, hogy a hallott ismeretanyag meg is maradjon a gyerekekben. Hogy színesebbé és még hatékonyabbá tegyük programunkat, agyagozásra és fafaragásra is sort kerítettünk. Az intenzív témahetet azzal tettük maradandóvá, hogy az iskolák számára a témához kapcsolódó társasjátékokat vásároltunk, amelyekkel segíthetjük a tanulók közösségépítő szellemének fejlődését is. A fenntartható jövő kulcsa a felnövekvő generáció kezében van, és nekünk felnőtteknek kötelességünk, hogy erre figyelmeztessük őket. A gyermekek környezettudatos nevelésére nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen ha gyerekkorban helyesen rögzülnek az ismeretek, akkor felnőttként is tudatosan fognak figyelni környezetük védelmére. Projektünk ennek a célnak kívánt segítségére lenni. A programot az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósítottuk meg.

7 6/7 oldal B i k a l i Ú j s á g október KÖZÉRDEKŰ TELEFONSZÁMOK ORVOSI RENDELŐ BIKAL H.,K.,CS.,P., : 8:00-11:30 SZe.: 13:00-16:30 72/ FOGORVOSI RENDELŐ MÁGOCS Dr. Vass Edit bejelentkezés: 72/ ORVOSI ÜGYELET dombóvári kórház 74/ H.,K.,Sz.,Cs.: 16-tól másnap 8 óráig. Ünnepeken a hétvégi rend szerint. Gyermek ügyelet munkaszüneti napokon 8-16 óráig. CSALÁDSEGÍTŐ SZOLGÁLAT Tiringer Ernőné, fogadóóra az iskolában szerdán óra között. KÖRZETI MEGBIZOTT RENDŐR Müller György szolgálati tel.: 30/ POLGÁRÖRSÉG Hoffer Lajos: , 06/30/ POLGÁRMESTERI HIVATAL DOLGOZÓI Kubik Béláné ig. előadó Jurasits Gyöngyi adóügyi e BIKAL NONPROFIT KFT. Bogyay Gábor ügyvezető , 30/ SZOCIÁLIS ÉTKEZTETÉS BIKALON Piszkor Istvánné, Gyöngyi 06/30/ POSTA BIKAL ÚJ HELYEN! (A hivatal alatt) OKMÁNYIRODA SÁSD Dózsa Gy / , 72/ / 135-ös mellék, H., Sz.: 8-11, 13-15:30, K., P.: 8-11 VÍZ HIBABEJELENTÉS 30/ ÜGYINTÉZÉS Szászvár Május 1 tér EON ÁRAM- HIBABEJELENTÉS 06/ EON GÁZ- HIBABEJELENTÉS 06/ MUNKAÜGYI KÖZPONT Mágocs Művelődési Ház minden hónap második keddjén 8 12 óra között FÖLDHIVATAL KOMLÓ Berek u. 3. Tel.: KÉMÉNYSEPRŐ Schnetz Péter 06/ A BIKAL NONPROFIT KFT SZOLGÁLTATÁSAI szennyvízszippantás (ezek az árak csak Bikalon érvényesek): lakossági: 2.500Ft, közületi: 3.750Ft jármű bérleti díjak: utánfutó: 2.200Ft/nap, mazda: 5.000Ft/nap +80Ft/km sörpad garnitúra bérleti díj: 1 garnitúra (2 pad, 1 asztal) 500Ft/nap A Kft. vállalja Bikal területén: Fűnyírás 2.000Ft/óra Fűkaszálás: 3.000Ft/óra Ház körüli munkák: 1.000Ft/óra Érdeklődni az os számon lehet. GUMISZERELÉST, CENTÍROZÁST ÉS DEFEKTJAVÍTÁST VÁLLALOK Kübler István, autószerelő Bikal Ifjúság utca 37. Érdeklődés és időpont egyeztetés: 0672/ vagy 0630/ KÉZ ÉS LÁBÁPOLÁS Pedikűr, Manikűr, Műkörömépítés, Saját köröm erősítése zselével, Tartós francia lakkozás (2-3 hét) Molnár Sarolta Bikal, Szabadság u /30/ VIRÁG Szeifert Ibolya Béke u /20/ vagy Paintball és Airsoft Dalmandon 06/70/ , 06/20/ E- MAGYARORSZÁG ÚJ HELYEN! ÚJ NYITVATARTÁSSAL! AZ ÖNKORMÁNYZAT TETŐTERÉBEN H., K., Sz.,Cs: 12:30-16:30 P.: 8:00-12:00 Internet, nyomtatványok letöltése, elektronikus levelezés, fénymásolás, biztosítási adatlapok kitöltése, nyomtatás stb. Sterner Péter A KÖNYVTÁR nyitva tartása Hétfő Péntek (minden nap): 12:30-16:30 Szombat:14:00-18:00 AZ ÖNKORMÁNYZAT TETŐTERÉBEN Jó könyvekkel, újságokkal ( Nők lapja, Story, National Geographic, PC Guru ) vár kicsiket és nagyokat Borsi Viktor, könyvtáros Tel.: Bikali Újság Bikal Község Önkormányzatának havonta megjelenő információs kiadványa. A megjelentetni kívánt híreket, hirdetéseket, közérdekű információkat, az újsággal kapcsolatos észrevételeiket a következő e- mailcímre várjuk: bikaliujsag@fre .hu - anyagleadási határidő: november 16. Megjelenik 400 példányban a lap ingyenes. Szerkesztő: Studer Zsófia Nyomtatás: Basámi Kft. Dombóvár

www.bikal.hu 2011. szeptember

www.bikal.hu 2011. szeptember Bikali Újság www.bikal.hu 2011. szeptember Tóth Árpád Őszi kérdés Jártál-e mostanában a csendes tarlón este, Mikor csillaggal ékes a roppant, tiszta tér, S nagy, lassú szekerek ballagnak haza, messze,

Részletesebben

www.bikal.hu 2011. május

www.bikal.hu 2011. május Bikali Újság www.bikal.hu 2011. május Kányádi Sándor: Májusi szellő Almavirággal futkos a szellő, akár egy kócos semmirekellő. Kócosnak kócos, de nem mihaszna, okot nem ád ő soha panaszra. Füttyöget olykor,

Részletesebben

T estüle ti Hírek. Mindenkit szeretettel várunk az idei Falunapra! Részletek a 2. oldalon. Studer Imre polgármester. www.bikal.hu. 2014.

T estüle ti Hírek. Mindenkit szeretettel várunk az idei Falunapra! Részletek a 2. oldalon. Studer Imre polgármester. www.bikal.hu. 2014. Bikali Újság 2014. június Reviczky Gyula Nyári dal...vadvirágokat szedek S kötözöm füzérbe. Vagy a fűben heverek, S felnézek az égre. S haja hopp! A madárral dalolok... Szép világ, te, jó napot! www.bikal.hu

Részletesebben

www.bikal.hu 2011. november

www.bikal.hu 2011. november Bikali Újság www.bikal.hu 2011. november Szilágyi Domokos: Karácsony -részlet Mint szomjazónak a pohár víz, Úgy kell mindig e kis melegség, Hisz arra született az ember, Hogy szeressen és szeressék. S

Részletesebben

Áldott, meghitt, friss kalács-illatú, gyertyafényes karácsonyi ünnepeket és egészségben, örömökben, sikerekben gazdag 2013-as évet kívánunk!

Áldott, meghitt, friss kalács-illatú, gyertyafényes karácsonyi ünnepeket és egészségben, örömökben, sikerekben gazdag 2013-as évet kívánunk! Bikali Újság www.bikal.hu 2012. december Dömötör Tibor: Karácsony Karácsonykor: Angyalok szállnak, Híradást hoznak, Béke jegyében, Élet fényében, Szentség lelkében, Hívők hitében, Krisztus képében Földön

Részletesebben

H írek. Szívből köszönöm mindazok segítségét, munkáját, akik az idei Falunapunkat széppé tették! Studer Imre polgármester. www.bikal.

H írek. Szívből köszönöm mindazok segítségét, munkáját, akik az idei Falunapunkat széppé tették! Studer Imre polgármester. www.bikal. Bikali Újság 2014. augusztus Horváth Piroska Jövendő Zizzen a létünk aranykalászon, érik a hitünk búzaszemekben - mézízű remény fonott kalácson, bíborszín nedű - fut az erekben. Vágyaink kelyhén harmatcsepp

Részletesebben

11. Február 23-án a polgármester és a tagintézmény vezető (Knieszné Virág Gizella) részt vettek a Legyen esély! kistérségi fórumon Mágocson.

11. Február 23-án a polgármester és a tagintézmény vezető (Knieszné Virág Gizella) részt vettek a Legyen esély! kistérségi fórumon Mágocson. Bikali Újság 2011. március József Attila TAVASZ VAN! GYÖNYÖRŰ! Tavasz van, tavasz van, gyönyörű tavasz, A vén Duna karcsú gőzösökre gondol, Tavasz van! Hallod-e? Nézd, hogy karikázik Mezei szagokkal a

Részletesebben

www.bikal.hu 2014. február

www.bikal.hu 2014. február Bikali Újság 2014. február "Soha a nőkről csúnyán ne beszélj, nincs oly alantas asszonyi személy, aki ne volna méltó tiszteletre: hisz asszony nélkül férfi nem születne. " (Pedro Calderón) www.bikal.hu

Részletesebben

Eseménynaptár 2018/2019-es tanév

Eseménynaptár 2018/2019-es tanév Dátum szept. 01. szombat szept. 02. vasárnap szept. 03. hétfő szept. 04. kedd szept. 05. szerda szept. 06. csütörtök szept. 07. péntek szept. 08. szombat szept. 09. vasárnap szept. 10. hétfő szept. 11.

Részletesebben

www.bikal.hu 2013. január

www.bikal.hu 2013. január Bikali Újság www.bikal.hu 2013. január Szabó Magda Január A tó beállt, a tó türelmes, bólint, ha a tél szól neki, ám a patak nem engedelmes, az fut, ha a fagy kergeti, s mikor fehér inát harapják a jég

Részletesebben

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER 8. osztályok 1. (hétfő) 7.45 ELSŐ TANÍTÁSI NAP 8. (hétfő) 17.00 Szülői értekezlet alsó tagozat 11. (csütörtök) 16.30 Szülői Munkaközösségi értekezlet 15.

Részletesebben

6.1. Tanítási napok és szünetek

6.1. Tanítási napok és szünetek 6. A TANÉV RENDJE 6.1. Tanítási napok és szünetek A tanév első napja: 2016. szeptember 1. (csütörtök) A tanév első féléve: 2017. január 20. (péntek) A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2017. január

Részletesebben

Tordai Jolán: Karácsony

Tordai Jolán: Karácsony Bikali Újság www.bikal.hu 2015. december Tordai Jolán: Karácsony Zúzmarától terhes ágat Ringat kint a téli szél Bent aranyló sugarával Világít a gyertyafény. Karácsonyi pompájában Áll a szobám asztalán

Részletesebben

Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola. 2018/2019-es tanév. Eseménynaptár

Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola. 2018/2019-es tanév. Eseménynaptár 1 Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola 2018/2019-es tanév Eseménynaptár Tanítás nélküli munkanap Időpontja Felelőse Diákönkormányzati nap 2018. december 1. szombat diákönkormányzat Szakmai nap

Részletesebben

Képújság rovatai. Civil szervezetek, egyesületek hírei, Önkormányzati hírek. Kisebbségi Önkormányzati hírek, Közérdekű információk,

Képújság rovatai. Civil szervezetek, egyesületek hírei, Önkormányzati hírek. Kisebbségi Önkormányzati hírek, Közérdekű információk, 2017.07.11. Képújság rovatai Önkormányzati hírek Kisebbségi Önkormányzati hírek, Intézmények aktuális közleményei, Rendezvények, programok, Civil szervezetek, egyesületek hírei, Közérdekű információk,

Részletesebben

Áldott, Békés, Tavaszi Virágillatú Húsvétot kívánunk:

Áldott, Békés, Tavaszi Virágillatú Húsvétot kívánunk: Bikali Újság www.bikal.hu 2012. március Bíró András Ez a Húsvét fák, virágok megzsendülnek, mintha húznák-vonnák őket, oly sebesen, gyorsan nőnek. fiatalok megszédülnek, összebújnak, sugdolóznak, szavakból

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI KÉPÚJSÁG RÁBAPATY

ÖNKORMÁNYZATI KÉPÚJSÁG RÁBAPATY ÖNKORMÁNYZATI KÉPÚJSÁG RÁBAPATY 1 XIV. ÉVF. 4. HÉT UTOLSÓ FRISSÍTÉS A TARTALOMBAN: 2019.01.27. Oldalszám: 82 2 FELHÍVÁSOK, KÖZÉRDEKŰ HIRDETMÉNYEK 3 Lakossági felhívás Értesítjük a lakosságot, hogy községünkben

Részletesebben

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek) Téli szünet: 2015. december 21 2015. december 31.

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek) Téli szünet: 2015. december 21 2015. december 31. A tanév rendje 1. Tanítási napok és szünetek A tanév első napja: 2015. szeptember 1. (kedd) A tanév első féléve: 2016. január 22. (péntek) A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek)

Részletesebben

Kedves Bikaliak!

Kedves Bikaliak! Bikali Újság 2012. október www.bikal.hu Tamási Lajos: Piros a vér a pesti utcán (részlet) A háromszín-lobogó mellé tegyetek három esküvést: sírásból egynek tiszta könnyet, s a zsarnokság gyűlöletét s fogadalmat:

Részletesebben

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak.

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. Játsszunk együtt! 4. Kedves Nagycsoportos Óvodások! Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. A részvétel ingyenes!

Részletesebben

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: január 23-ig (péntek) Őszi szünet: október

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: január 23-ig (péntek) Őszi szünet: október A tanév rendje 6.1. Tanítási napok és szünetek A tanév első napja: 2014. szeptember 1. (hétfő) A tanév első féléve: 2015. január 16-ig (péntek) A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2015. január

Részletesebben

ÜTEMTERV tanév

ÜTEMTERV tanév ÜTEMTERV 2013 2014. tanév SZEPTEMBER 2. h Az első tanítási nap 8.00 Ünnepélyes tanévnyitó Iskolai Sportkör gyűlés Alsó tagozat: 1-4.óra: osztályfőnöki óra Felső tagozat: 1-5.óra: osztályfőnöki óra Ebéd

Részletesebben

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010 SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010 Összeállította: Dr. Sipos Ibolya igazgató A TANÉV RENDJE A 2009/2010. tanévben 183 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2009. szeptember

Részletesebben

december

december Bikali Újság 2011. december Major Tímea (4.oszt.) Karácsony este - részlet Karácsonyfa dísze csillog gyertyafényben, megterített asztal, tele süteménnyel. www.bikal.hu Beköszönö Felcsendül a csengő, a

Részletesebben

A 2016/17. tanév munkaterve

A 2016/17. tanév munkaterve A 2016/17. tanév munkaterve Alakuló értekezlet Munkavédelmi oktatás Javítóvizsgák Tankönyvosztás Elsősök előkészítője Szakkörök szervezése Elsős szülői értekezlet Tanévnyitó ünnepély Tanévnyitó értekezlet

Részletesebben

b) utolsó tanítási nap június 15. péntek ballagás tanévzáró : június 20. szerda

b) utolsó tanítási nap június 15. péntek ballagás tanévzáró : június 20. szerda TANÉV RENDJE Tanítás nélküli munkanapok 1. szept.29. őszi nevelési értekezlet szépkorúak napja 2. dec.22. péntek ig. szünet 3. február 5. félévi értekezlet 4. ápr. 4. tavaszi nevelési ért. 5. ápr. 21.

Részletesebben

A 2018/2019. tanév rendje

A 2018/2019. tanév rendje A 2018/2019. tanév rendje A tanév, a szorgalmi idő (tanítási év) A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember 3. (hétfő) és utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek).

Részletesebben

A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE

A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE AUGUSZTUS 22. alakuló értekezlet 22-23. DIFER mérés 23-31. munkaközösségi szakmai programok, tantermek dekorálása 25. szakmai továbbképzés: Lovasberény 29. tankönyvek átvétele

Részletesebben

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014 SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014 Összeállította: Dr. Sipos Ibolya igazgató -1- -6- A TANÉV RENDJE A 2013/2014. tanévben 180 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2013. szeptember

Részletesebben

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév.

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév. 2 Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév programjai 2014. SZEPTEMBER HAVI PROGRAM 1. HÉTFŐ Első tanítási nap 2. KEDD

Részletesebben

Ünnepélyes tanévnyitó, első tanítási nap. Szülői ért. 1. évf.

Ünnepélyes tanévnyitó, első tanítási nap. Szülői ért. 1. évf. A szept. 3. hétfő 8.00, 3 tanítási óra alsóban, ebéd 11-től folyamatosan Ünnepélyes tanévnyitó, első tanítási nap 17.00 Szülői ért. 1. évf. szept. 4. kedd szept. 5. szerda szept. 6. csüt. szept. 7. péntek

Részletesebben

augusztus

augusztus Bikali Újság www.bikal.hu 2012. augusztus Tóth Bálint Augusztusi este Beköszönö Kedves Bikaliak! A rózsa lábujjhegyre áll, tárt pillákkal nézi a holdat. Alszik fészkén a jégmadár, fenyőn feketerigók szólnak,

Részletesebben

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018/2019. TANÉV ESEMÉNYEI

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018/2019. TANÉV ESEMÉNYEI S Z E P T E M B E R 3 H Tanévnyitó ünnepély Első tanítási nap Tankönyvosztás Szülői értekezlet - Széchenyi Művészetis szülői értekezlet 4 K Szülői értekezlet Pattantyús Művészetis szülői értekezlet 19

Részletesebben

Szeptember. 14 péntek 7:45. felvételi tájékoztató iskolánkról leendő 5. és 9. évfolyamos diákjaink szüleinek. 17 hétfő 17:00

Szeptember. 14 péntek 7:45. felvételi tájékoztató iskolánkról leendő 5. és 9. évfolyamos diákjaink szüleinek. 17 hétfő 17:00 Szeptember 2 vasárnap 9:00 tanévnyitó 9:30 Veni Sancte szentmise az 1-4. évfolyamnak 3 hétfő 1. tanítási nap 14:00-17:30 zeneiskolai beiratkozás régi és új hangszeres növendékeknek helyszín: az általános

Részletesebben

KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA es TANÉV RENDJE

KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA es TANÉV RENDJE KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018-2019-es TANÉV RENDJE KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018-2019-es TANÉV RENDJE HÓNAP NAP ESEMÉNYEK (RENDEZVÉNYEK, ÜNNEPÉLYEK)

Részletesebben

Programterv. 2016/2017. tanév kiemelt feladatai

Programterv. 2016/2017. tanév kiemelt feladatai Programterv 2016/2017. tanév kiemelt feladatai Szorgalmi idő: 2016. IX. 1.(csütörtök)- 2017. VI.15.(csütörtök) Tanítási napok száma: 182 nap Tanítás nélküli munkanap: 5 nap I. félév: 2017. I. 20-ig tart.

Részletesebben

DEÁK TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA SOPRON, DEÁK TÉR / A TANÉV HELYI RENDJE:

DEÁK TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA SOPRON, DEÁK TÉR / A TANÉV HELYI RENDJE: DEÁK TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA SOPRON, DEÁK TÉR 78. 2017/2018. - A TANÉV HELYI RENDJE: Szorgalmi idő, tanítási szünetek: 2017. szeptember 1. Első tanítási nap péntek 2017. okt. 30. - nov. 3. Őszi szünet Utolsó

Részletesebben

es tanév helyi rendje

es tanév helyi rendje 2016-2017-es tanév helyi rendje Dátum Esemény Tanítási nap 22 hétfő 23 kedd 24 szerda Javítóvizsga 09:00 óra Tankönyvek kiosztása 5-8. évf. 12.00-18.00 25 csütörtök Tankönyvek kiosztása 5-8. évf. 08.00-12.00

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

február 19. (péntek) 18:00 Derekegyház Község Önkormányzata pályázatot hirdet

február 19. (péntek) 18:00 Derekegyház Község Önkormányzata pályázatot hirdet XVII. évfolyam - 2. szám 2016. Február A Magyar Kultúra Napjára kisiskolásoknak és óvodásoknak kiírt rajzpályázatra több, mint 40 rajz érkezett. Ennek eredményhirdetése következett, az eredmények a következők

Részletesebben

A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE

A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE A tanév rendje: A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember 3. (hétfő), az utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek). Az őszi szünet előtti

Részletesebben

2014.október. Nagypall Község Önkormányzatának lapja. M. Legrand : Az idősek tisztelete

2014.október. Nagypall Község Önkormányzatának lapja. M. Legrand : Az idősek tisztelete 2014.október Nagypalli Hírhozó Nagypall Község Önkormányzatának lapja Október 1. IDŐSEK VILÁGNAPJA M. Legrand : Az idősek tisztelete Amíg fiatal vagy, sosem gondolsz arra, hogy eljön az ősz is, s elszállnak

Részletesebben

ÜTEMTERV A 2014/2015. TANÉVRE Felelős: Kovács Istvánné igazgató

ÜTEMTERV A 2014/2015. TANÉVRE Felelős: Kovács Istvánné igazgató ÜTEMTERV A 2014/2015. TANÉVRE Felelős: Kovács Istvánné igazgató SZEPTEMBER 1. h Az első tanítási nap 8.00 - Ünnepélyes tanévnyitó. utána: Iskolai Sportkör gyűlés Alsó tagozat: 1-4.óra: osztályfőnöki óra

Részletesebben

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E

Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének. 2013. évi M U N K A T E R V E Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő Testületének 2013. évi M U N K A T E R V E 2013. január 30. (szerda) 15 óra 2.) Javaslat a városi rendezvények, ünnepségek előkészítésére vonatkozó elképzelések pontosítására,

Részletesebben

5. A tanév helyi rendje 2017/18.

5. A tanév helyi rendje 2017/18. 5. A tanév helyi rendje 2017/18. Az énekkari próbák rendje: kedd: 50-14-30 : 50-30. Szeptember 1. 4-8. 6. 7. 18. 22. 23. 30. Tanévnyitó ünnepély: 8.00 1-8. évfolyamos szülői értekezlet Tűzriadó próba Bombariadó

Részletesebben

Eseménynaptár 2015/2016 tanév Időpont Megnevezés Felelős augusztus augusztus Tanévnyitó értekezlet

Eseménynaptár 2015/2016 tanév Időpont Megnevezés Felelős augusztus augusztus Tanévnyitó értekezlet Eseménynaptár 2015/2016 tanév Időpont Megnevezés Felelős 2015. augusztus 31. 9 00 2015. augusztus 31. 17 00 Tanévnyitó Tanévnyitó ünnepség 2015. szeptember 1. Első Tanítási nap osztályfőnökök 2015. szeptember

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyilvános üléséről. 1 Jegyzőkönyv rendkívüli, nyilvános üléséről. Időpont: 2011. október 10. Helyszín: Polgármesteri Hivatal, 8044 Kincsesbánya, Kincsesi u. 39. Jelen vannak: Szavazati joggal meghívottak: Bajkai János polgármester

Részletesebben

A nyitva tartás rendje, éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjai

A nyitva tartás rendje, éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjai A nyitva tartás rendje, éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjai TARTALOM NYITVATARTÁS RENDJE... 3 CSENGETÉSI REND NAPPALI TAGOZAT... 3

Részletesebben

A 2018/2019-es tanév rendje

A 2018/2019-es tanév rendje A 2018/2019-es tanév rendje Szorgalmi idő A 2018/19. tanévben a szorgalmi idő első napja 2018. szeptember 3. (hétfő), utolsó tanítási nap 2018. június 14. (péntek). A tanítási napok száma 181 nap + 6 tanítás

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

Falukirándulás. Gépjárműadó. Hulladék elhelyezése. Művelődési ház és közösségi ház bérleti díj. Óvodai kezdőcsomag. Szelektív hulladék

Falukirándulás. Gépjárműadó. Hulladék elhelyezése. Művelődési ház és közösségi ház bérleti díj. Óvodai kezdőcsomag. Szelektív hulladék Falukirándulás Tisztelt Lakosaink! Az idei falukirándulásra megfelelő létszámú résztvevő jelentkezett. Az úti cél: Pécs és környéke Időpont: 2017. 10. 07-08. (szombat vasárnap) Részvételi díj: 3.000,-

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Makkos Dóra képviselő (6 fő) Kelemen Dóra aljegyző (1 fő) I. NAPIRENDEK ELŐTT

JEGYZŐKÖNYV. Makkos Dóra képviselő (6 fő) Kelemen Dóra aljegyző (1 fő) I. NAPIRENDEK ELŐTT Győrladamér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 13/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: Győrladamér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 05- én 17.15 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

AUGUSZTUS SZEPTEMBER

AUGUSZTUS SZEPTEMBER 2017/2018-as tanév munkaterve Időpontok Programok AUGUSZTUS 2017.08.22. Javító vizsga 2017.08.28. Tankönyvosztás 2017.09. 01. 08.00 2017.09.04. 16:30 2017.09.13-14. 14.00-17.00-ig 2017.09.15-ig SZEPTEMBER

Részletesebben

RENDEZVÉNYTERV 2017/2017

RENDEZVÉNYTERV 2017/2017 RENDEZVÉNYTERV 2017/2017 SZEPTEMBER VIII. 31. - Tanévnyitó ünnepély (csütörtök 17 00 óra) 1. - Első tanítási nap (péntek) elején - Első évfolyamos szülői értekezlet 17 00 -órakor 8 10. - Halasi Szüret

Részletesebben

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u /2015. tanév.

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u /2015. tanév. 2 Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév programjai 2014. SZEPTEMBER HAVI PROGRAM 1. HÉTFŐ Első tanítási nap 2. KEDD

Részletesebben

ISKOLAI KISOKOS 2018/2019. Budapest XIII. Kerületi Számítástechnikai Általános Iskola 1138 Budapest, Gyöngyösi sétány 7. Telefon/telefax:

ISKOLAI KISOKOS 2018/2019. Budapest XIII. Kerületi Számítástechnikai Általános Iskola 1138 Budapest, Gyöngyösi sétány 7. Telefon/telefax: 2018/2019 ISKOLAI KISOKOS Budapest XIII. Kerületi Számítástechnikai Általános Iskola 1138 Budapest, Gyöngyösi sétány 7. Telefon/telefax: 340-2556 Email: gyongyosi@chello.hu Web: www.gyongyosisk.hu Iskolai

Részletesebben

A tanév tervezett ütemterve. A 2014/2015. tanév rendje. művészeti iskola. 2014.október 27-től október 31-ig 2014. december 22-től 2015.

A tanév tervezett ütemterve. A 2014/2015. tanév rendje. művészeti iskola. 2014.október 27-től október 31-ig 2014. december 22-től 2015. A tanév tervezett ütemterve A 2014/2015. tanév rendje A tanév első tanítási napja általános iskola művészeti iskola 2014. szeptember 1. A tanév utolsó tanítási napja általános iskola művészeti iskola Az

Részletesebben

e) Az intézmény nyitva tartásának rendje, éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjai

e) Az intézmény nyitva tartásának rendje, éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjai e) Az intézmény nyitva tartásának rendje, éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjai Az óvoda nyitva tartása: Az óvoda öt napos munkarenddel

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. 2015-2016. tanév

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. 2015-2016. tanév ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2015-2016. tanév Időpont Program Résztvevők Felelős Megjegyzés 09. 03-09. 30. ökoszakkör szervezése alsó- és felső tagozatos tanulók alsó: Szántóné Seller Szilvia, felső: Bekő László,

Részletesebben

SZEPTEMBER HAVI ESEMÉNYEK

SZEPTEMBER HAVI ESEMÉNYEK SZEPTEMBER HAVI ESEMÉNYEK Első osztályosok köszöntése-évnyitó Szülői értekezlet o 4. Szülői értekezletek o. 7. Veni Sancte 8. 10. Szülői értekezlet --4.--7.- 8. o Az iskolakertek rendbetétele, szelektív

Részletesebben

U G O D. Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 7. napján 16 óra 30 perckor megtartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

U G O D. Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 7. napján 16 óra 30 perckor megtartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 110-12/2015. U G O D Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 7. napján 16 óra 30 perckor megtartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyve 2 Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Naptári terv 2012/2013.

Naptári terv 2012/2013. Naptári terv 2012/2013. A szorgalmi idő első tanítási napja szeptember 3. (hétfő) és utolsó tanítási napja 2013. június 14. (péntek). A tanítási napok száma száznyolcvanegy nap. A szorgalmi idő első féléve

Részletesebben

MUNKATERVE ÖREGLAK KÖZSÉG ÉVI KÖZMŰVELŐDÉSI. Készítette: Buzsáki Mónika Kulturális referens

MUNKATERVE ÖREGLAK KÖZSÉG ÉVI KÖZMŰVELŐDÉSI. Készítette: Buzsáki Mónika Kulturális referens ÖREGLAK KÖZSÉG 2010. ÉVI KÖZMŰVELŐDÉSI MUNKATERVE Készítette: Buzsáki Mónika Készült a 2009. november 30-án tartandó Képviselő-testületi ülésre 2010. évi Közművelődési munkaterv 2 Öreglak község 2010.

Részletesebben

1. Az iskola nyitva tartása, az iskolában tartózkodás rendje

1. Az iskola nyitva tartása, az iskolában tartózkodás rendje 1. Az iskola nyitva tartása, az iskolában tartózkodás rendje Az iskola szorgalmi időben reggel 7 órától a szervezett foglalkozások befejezéséig, de legalább 16 óráig tart nyitva. A felnőttoktatás levelező

Részletesebben

Beköszönő. Áldott, békés ünnepeket kívánunk minden bikali lakosnak! Felhívás

Beköszönő. Áldott, békés ünnepeket kívánunk minden bikali lakosnak! Felhívás 2018.december Beköszönő A szeretet, mit balgán tékozoltnak hittünk, mit egész évben szakadatlan vetettünk s vittünk már megeredt és hajtott virágot az emberben, s csokorszám hull vissza ránk most, így

Részletesebben

A tanév helyi rendje

A tanév helyi rendje A tanév helyi rendje 2016-17. AUGUSZTUS 16-17. 9 00 Vezetői 22. 8 00 Munkaközösségi Alakuló megbeszélések 25. 9 00 Javító vizsgák Tantermek rendezése Peringer Mónika 29-31. 8 00 Tanév előkészítése Iskolavezetés

Részletesebben

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET szeptember HIT VALLÁS

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET szeptember HIT VALLÁS 2019. szeptember HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG A GYÓNI KATOLIKUS PLÉBÁNIA SZEPTEMBER 15-TŐL ÉRVÉ- NYES MISERENDJE: hétfő, kedd, péntek 18.00 óra,

Részletesebben

I d ő t e r v A 2014/2015-ös tanévben

I d ő t e r v A 2014/2015-ös tanévben I d ő t e r v A 2014/2015-ös tanévben 6.1 A tanév rendje: 6.1.2. A szorgalmi idő az általános iskolában és a művészeti oktatásban: 2014. szeptember 1. (hétfő) 2015. június 15. (hétfő) Az első tanítási

Részletesebben

A TANÉV HELYI RENDJE ügyelet (síszünet. ügyelet (síszünet 02. ügyelet munkanap

A TANÉV HELYI RENDJE ügyelet (síszünet. ügyelet (síszünet 02. ügyelet munkanap A TANÉV HELYI RENDJE A ok jai, felhasználása sz. esemény / téma tanulók felének ellátása 1. (szombat) 2016. 10. 15. 2. (szerda) 2016. 12. 21. 2017. 3. 02. (síszünet 24. péntek) 2017. 4. 02. (síszünet 27.

Részletesebben

-1- A TANÉV RENDJE. Az I. félév vége: január 14. A tanulók értesítése a félévi eredményeikről: január 21.

-1- A TANÉV RENDJE. Az I. félév vége: január 14. A tanulók értesítése a félévi eredményeikről: január 21. -1- A TANÉV RENDJE A 2010/2011. tanévben 183 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2010. szeptember 1. (szerda) Utolsó tanítási nap: 2011. június 15. (szerda) Az I. félév vége: 2011. január 14. A tanulók

Részletesebben

A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Nyári események iskolánkban

A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Nyári események iskolánkban A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Nyári események iskolánkban A szünidő ideje alatt iskolánk ügyintézés céljából ügyeletet biztosított. Karbantartási munkálatok keretében több iskolaépületben

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK OKTATÁSI, KULTURÁLIS, IFJÚSÁGI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK OKTATÁSI, KULTURÁLIS, IFJÚSÁGI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA 1 509-8/2013. MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK OKTATÁSI, KULTURÁLIS, IFJÚSÁGI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA 2013. szeptember 30-án megtartott üléséről 8. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 2 J E

Részletesebben

Az Etyeki Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola eseménynaptára 2014-2015

Az Etyeki Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola eseménynaptára 2014-2015 Az Etyeki Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola eseménynaptára 2014-2015 2014. SZEPTEMBER 1. h. 8.00 Tanévnyitó, szülői ért. 1. osztályok, (pótbeiratkozás műv. isk.)

Részletesebben

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2015/2016. TANÉV MUNKATERVE O K T Ó B E R

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2015/2016. TANÉV MUNKATERVE O K T Ó B E R S Z E P T E M B E R 1 K Tanévnyitó ünnepély Első tanítási nap 7 H Szülői értekezlet - Széchenyi Szülői közösségi értekezlet 8 K Szülői értekezlet Pattantyús Művészetis szülői értekezlet Szülői közösségi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14/1/2016. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2016. szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 85-89. 1 TARTALOMJEGYZÉK OK: 85/2016.(IX.15.)

Részletesebben

Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon

Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon Szilvásvárad Állami Erdei Vasút: Október 31-ig naponta, az 1 -es jelzésű vonatok indulnak a Szalajka-völgybe: 10:30, 11:30, 13:00,

Részletesebben

egyházaink Hírei KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK F REFoRMÁTuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK Egyházi búcsú szentmise és körmenet GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET

egyházaink Hírei KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK F REFoRMÁTuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK Egyházi búcsú szentmise és körmenet GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET egyházaink Hírei KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK F gyóni KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉg A gyóni katolikus misék időpontja AugusztusbAn A következőképpen változik, szabadság miatt. augusztus 11-től szeptember 8-ig:

Részletesebben

Tanítási szünet Ünnepnap, pihenőnap tanítás nélküli munkanap Helyszín. Augusztus

Tanítási szünet Ünnepnap, pihenőnap tanítás nélküli munkanap Helyszín. Augusztus Győrújbaráti II: Rákóczi Ferenc Általános Iskola naptári terve a 2018-19 tanévre Jelmagyarázat Tanítási szünet Ünnepnap, pihenőnap tanítás nélküli munkanap Helyszín Augusztus 2018.08.01 szerda 2018.08.02

Részletesebben

Utolsó tanítási nap: június 14. péntek Első félév vége: január 25. péntek Félévi értesítők kiosztása: február 1.

Utolsó tanítási nap: június 14. péntek Első félév vége: január 25. péntek Félévi értesítők kiosztása: február 1. 5. A tanév helyi rendje Tanítási napok száma: 181 Első tanítási nap: 2018. szeptember 3. hétfő Utolsó tanítási nap: 2019. június 14. péntek Első félév vége: 2019. január 25. péntek Félévi értesítők kiosztása:

Részletesebben

SZEPTEMBER

SZEPTEMBER AUGUSZTUS 1. hétfő 2. kedd 3. szerda 4. csütörtök 5. péntek 6. szombat 7. vasárnap 8. hétfő 9. kedd 10. szerda 11. csütörtök 12. péntek 13. szombat 14. vasárnap 15. hétfő 16. kedd 17. szerda 18. csütörtök

Részletesebben

2012-2013. tanév. I. félév

2012-2013. tanév. I. félév 2012-2013. tanév I. félév Szeptember 3. Veni Sancte, Főplébánia 3. Első osztályosok szülői értekezlete 4. kedd Alsós szülői értekezlet: 4. a, 4. b 5. szerda Alsós szülői értekezlet: 2. a, 2. b. 10. Alsós

Részletesebben

Éves programok a 2017/2018. tanévben

Éves programok a 2017/2018. tanévben Éves programok a 2017/2018 tanévben AUGUSZTUS 21. 8 00 Alakuló értekezlet 23-31. Javítóvizsgák 22-31. Adminisztráció, teremdíszítés 25. 8 00 Vezetőségi értekezlet 28. 10 00 Tanévnyitó értekezlet Felelős:

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-6/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

Házasságkötő terem. Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Intézmény -

Házasságkötő terem. Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Intézmény - Január Február Március 22. Csütörtök 17 órától Ünnepi műsor a Magyar Kultúra Napja alkalmából Házasságkötő terem,, Etyeki Versmondó Kör 24. Szombat Etyeki piknik Szépvölgy, Újhegy Roxer Produkció 3. Kedd

Részletesebben

KECSKEMÉTI BELVÁROSI ZRÍNYI ILONA ÁLTALÁNOS ISKOLA BÉKE ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA as TANÉV (Napokra lebontva tanítási nap)

KECSKEMÉTI BELVÁROSI ZRÍNYI ILONA ÁLTALÁNOS ISKOLA BÉKE ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA as TANÉV (Napokra lebontva tanítási nap) KECSKEMÉTI BELVÁROSI ZRÍNYI ILONA ÁLTALÁNOS ISKOLA BÉKE ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA 201819as TANÉV (Napokra lebontva 181 tanítási nap) HÓNAP NAP TANÍTÁSI NAP 2018 AUGUSZTUS ESEMÉNYEK (RENDEZVÉNYEK, ÜNNEPÉLYEK)

Részletesebben

Esemény Időpont Iskola

Esemény Időpont Iskola Intézményi szinten összesítve a programok, ünnepségek, rendezvények Tanévnyitó ünnepség 2018. 09. 03. 2018. 09. 03. Damjanich J Ált. Iskola 2018. 09. 03. 2018. 09. 03. 2018. 09. 03. 2018. 09. 03. 2018.

Részletesebben

Feladatok havi ütemezése. 2018/2019. tanév

Feladatok havi ütemezése. 2018/2019. tanév Feladatok havi ütemezése 2018/2019. tanév SZEPTEMBER Dátum Nap Időpont Esemény Felelős Megjegyzés 3. hétfő 8:00 12:00 Tanévnyitó ünnepély Létszámegyeztetés Dr. Kunné Csobán Ilona osztályfőnökök 4. kedd

Részletesebben

KUKUCSKÁLÓ PROGRAM. Hevesi József Általános Iskola. Alapfokú Művészeti Iskola tanév

KUKUCSKÁLÓ PROGRAM. Hevesi József Általános Iskola. Alapfokú Művészeti Iskola tanév Mottó: Ez az én sulim, legyen a tied is! Jól érzed majd magad, mert itt jó a hangulat, sok barátom van, érdekes programok várnak bennünket. KUKUCSKÁLÓ PROGRAM Hevesi József Általános Iskola és Alapfokú

Részletesebben

A tanév helyi rendje 2018/19.

A tanév helyi rendje 2018/19. A tanév helyi rendje 2018/19. Szeptember 03. Tanévnyitó ünnepély: 8.00 1. évfolyamos szülői értekezlet 03-06. 2-8. évfolyamos szülői értekezlet 05. 06. 17. Tűzriadó próba Bombariadó próba Tanmenetek leadása

Részletesebben

A 2015/16-ES TANÉV FELADATTERVE 2015. AUGUSZTUS

A 2015/16-ES TANÉV FELADATTERVE 2015. AUGUSZTUS A 2015/16-ES TANÉV FELADATTERVE 2015. AUGUSZTUS 17. (hétfő) 9:00 alakuló értekezlet 18-31. munkaközösségi szakmai programok, tantermek dekorálása 24-26. DIFER mérés 26. tankönyvek átvétele 27. 7:00 szakmai

Részletesebben

A tanév helyi rendje

A tanév helyi rendje A tanév helyi rendje Időpont AUGUSZTUS 16-17. 9 00 Vezetői 22. 8 00 Munkaközösségi Alakuló megbeszélések 25. 9 00 Javító vizsgák Tantermek rendezése Peringer Mónika 29-31. 8 00 Tanév előkészítése Iskolavezetés

Részletesebben

Kedves Könyvtárlátogató!

Kedves Könyvtárlátogató! Kedves Könyvtárlátogató! Az Önök településén a Balassi Bálint Megyei Könyvtár által működtetett Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer biztosítja a könyvtári szolgáltatásokat. Ezzel a kérdőívvel arról szeretnénk

Részletesebben

A 2017/2018-as tanév helyi rendje

A 2017/2018-as tanév helyi rendje A 2017/2018-as tanév helyi rendje Tanítási Javítóvizsga Tankönyvcsomagok kiosztása 2017. augusztus 28. hétfő Tankönyvcsomagok kiosztása 2017. augusztus 29. kedd 2017. augusztus 30. szerda 2017. augusztus

Részletesebben

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. MUNKATERV alsós magyar munkaközösség 2013/2014 Zalaszentgrót, 2013. augusztus 28. Készítette:

Részletesebben

Havi munkaterv: augusztus: Nap Óra Program Felelős 22. k. 9:00 Alakuló értekezlet igazgató 23.sz-31.cs. 9:00

Havi munkaterv: augusztus: Nap Óra Program Felelős 22. k. 9:00 Alakuló értekezlet igazgató 23.sz-31.cs. 9:00 Az őszi szünet 2017. október 30-ától 2017. november 3-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2017. október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2017. november 6. (hétfő). A téli szünet

Részletesebben

AZ ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE SZORGALMI IDŐSZAK:

AZ ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE SZORGALMI IDŐSZAK: AZ ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE SZORGALMI IDŐSZAK: Tanítási napok száma: 180 Első tanítási nap: 2017. szeptember 1. (péntek) Utolsó tanítási nap: 2018. június 15. (péntek) Az első félév 2018. január 26-ig

Részletesebben

Tanév rendje 2017/18 tanév

Tanév rendje 2017/18 tanév Tanév rendje 2017/18 tanév Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános OM 033966 (Kaposvár, Fő u. 40-44.) Kaposvár, 2017. szeptember 12. Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna főigazgató 1. A tanév helyi rendje

Részletesebben

Eseménynaptár tanév

Eseménynaptár tanév Eseménynaptár 2017-2018. tanév Dátum Esemény Felelős Augusztus Tantárgyfelosztás, órarend elkészítése és e Aug. 22. Jelentkezés, munkafelvétel tantestület Aug. 23. 8 h Alakuló értekezlet tantestület Aug.

Részletesebben

Isten éltesse egészségben, szeretetben a bikali Anyukákat, Nagymamákat, Dédnagymamákat!

Isten éltesse egészségben, szeretetben a bikali Anyukákat, Nagymamákat, Dédnagymamákat! Bikali Újság www.bikal.hu 2012. április Kiss Jenő: ott a nap; sugarai rád hullanak, hogy nőj te szépen. ott a hold, beteg, ha voltál, rád hajolt a lázas éjben. ott a víz; a könny, ha utad félre visz, jaj!

Részletesebben

Légy biztos benne, hogy Isten mindig azt adja neked, ami számodra a legjobb. Ward Mária. Éves munkaterv, tanév

Légy biztos benne, hogy Isten mindig azt adja neked, ami számodra a legjobb. Ward Mária. Éves munkaterv, tanév Légy biztos benne, hogy Isten mindig azt adja neked, ami számodra a legjobb. Ward Mária Éves munkaterv, 2018-2019. tanév Dátum Esemény Alsó tagozat Felső tagozat Középiskola Összes tagozat AUGUSZTUS 23.

Részletesebben