TARTALOMJEGYZÉK A KUTATÁS HÁTTERE MINTA ÖSSZETÉTELE ÖSSZEFOGLALÓ 5 RÉSZLETES EREDMÉNYEK 6 BELÉPÉSKOR FIGYELEMBE VETT TÉNYEZŐK FONTOSSÁGA 6

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TARTALOMJEGYZÉK A KUTATÁS HÁTTERE MINTA ÖSSZETÉTELE ÖSSZEFOGLALÓ 5 RÉSZLETES EREDMÉNYEK 6 BELÉPÉSKOR FIGYELEMBE VETT TÉNYEZŐK FONTOSSÁGA 6"

Átírás

1 TAGFELMÉRÉS 2012.

2 TARTALOMJEGYZÉK A KUTATÁS HÁTTERE MINTA ÖSSZETÉTELE 3 4 ÖSSZEFOGLALÓ 5 RÉSZLETES EREDMÉNYEK 6 BELÉPÉSKOR FIGYELEMBE VETT TÉNYEZŐK FONTOSSÁGA 6 JELENLEGI ÉS VOLT TAGOK MOTIVÁCIÓI 7 KILÉPÉS IRÁNYÁBA HATÓ TÉNYEZŐK SÚLYA 8 TAGSÁG MEGHOSSZABBÍTÁSA JELENLEGI TAGOK 9 TAGSÁG MEGÚJÍTÁSA VOLT TAGOK 10 2

3 HÁTTÉR, CÉLOK, MÓDSZERTAN, MINTAÖSSZETÉTEL Kutatás célja Információt szerezni Magyar Kerékpárosklub tagjaitól és volt tagjaitól a klubba történő belépés - illetve a volt tagok esetében a kilépés motivációiról. Kutatás kérdéskörei? Módszertan A belépéskor figyelembe vett szempontok fontossága A kilépés irányába ható tényezők súlya A tagság megújításának szándéka On-line megkérdezés N=494 fő Célcsoport A Magyar Kerékpárosklub azon jelenlegi (337 fő) és volt (157 fő) tagjai, akik megkeresés után kitöltötték a nekik szóló kérdőívet. 3

4 ÖSSZEFOGLALÓ A jelenlegi és a volt tagokat egyaránt a kerékpáros ügy támogatása vonzotta elsősorban a klubba. Ugyanakkor arról sem szabad elfeledkezni, hogy a kérdőíveket kitöltő tagok és elsősorban volt tagok eleve azok közül kerülnek ki, akik az átlagosnál elkötelezettebbek, ami növeli a különben is vonzónak bizonyuló biztosítások jelentőségét. A jelenlegi tagok döntő hányada meg akarja hosszabbítani a tagságát. A volt tagok sem konkrét ok, hanem inkább egyfajta közömbösség miatt nem hosszabbítottak de itt sem szabad arról megfeledkezni, hogy a kérdőívet azok töltötték ki, akik még mindig legalább ennyire fontosnak érzik a Kerékpárosklubot. A volt tagok elsősorban a klub nyitottabb működésének hatására újítnák meg tagságukat.

5 MINTA ÖSSZETÉTELE N=494 volt tag 32% tag 68%

6 BELÉPÉSKOR FIGYELEMBE VETT TÉNYEZŐK FONTOSSÁGA egyáltalán nem fontos =1 inkább nem fontos =2 fontos is, meg nem is =3 inkább fontos =4 nagyon fontos =5 N=494 átlag kerékpárosügy támogatása ,53 felelősség biztosítás ,16 baleset biztosítás ,00 közösség ,05 vasúti kedvezmény ,00 kedvezmények boltokban, szolgáltatóknál ,46 A belépésről történő döntésnél egyértelműen a kerékpárosügy támogatása volt a legfontosabb tényező, és viszonylag nagy súllyal befolyásolták a döntést a tagsággal járó biztosítások is. Közepesen vonzó a közösség, illetve a vasúti kedvezmény. A boltokban, szolgáltatóknál kapható kedvezmények estek latba a legkisebb súllyal.

7 4,57 4,45 4,23 5 JELENLEGI ÉS VOLT TAGOK MOTIVÁCIÓI 4,5 4 4,01 4,02 3,97 3,5 3 3,11 2,93 2,96 3,08 jelenlegi tagok 2,5 2 2,55 2,27 volt tagok 1,5 1 0,5 0 kerékpárosügy támogatása felelősség biztosítás baleset biztosítás közösség vasúti kedvezmény kedvezmények boltokban, szolgáltatóknál A vasúti kedvezmény kivételével a a jelenlegi tagok a volt tagoknál nagyobb jelentőséget tulajdonítottak a vizsgált, belépéskor figyelembe vett tényezőknek.

8 KILÉPÉS IRÁNYÁBA HATÓ TÉNYEZŐK SÚLYA egyáltalán nem fontos =1 inkább nem fontos =2 fontos is, meg nem is =3 inkább fontos =4 nagyon fontos =5 N=157, volt tagok átlag pénzügyi okok ,77 nincs szükségem a szolgáltatásokra, nem váltak be ,00 nem kaptam elég infot a szervezet munkájáról ,84 csalódtam, mást vártam a kerékpárosklubtól ,78 már nem kerékpározom ,67 A volt tagok kilépésekor egyik vizsgált tényező sem bizonyult perdöntőnek, a feltárt adatok inkább egyfajta érdektelenséget jeleznek.

9 TAGSÁG MEGÚJÍTÁSA JELENLEGI TAGOK A tagság meghosszabbítását nem tervezi 1% N=337, jelenlegi tagok tervezi 99% A kérdőívet kitöltő jelenlegi tagok szinte mindegyike tervezi a tagság meghosszabbítását.

10 TAGSÁG MEGÚJÍTÁSA-VOLT TAGOK N=155, a kérdésre válaszoló volt tagok Megújítás feltétele Ha nyitottabb lenne a Kerékpárosklub működése a tagság felé Ha jobban fejlődne a kerékpáros infrastruktura Ha a Kerékpárosklub szolgáltatásai jobbak lennének Ha jobban állnék anyagilag Ha lenne helyben is aktív szervezet Ha visszaköltöznék külföldről Magyarországra Egyszerűen csak elfelejtettem fizetni Ha nem lennék Gyes-en Időközben megújítottam Egyéb Említések száma % A volt tagok esetében elsősorban a Kerékpárosklub nyitottabb működése hatna a tagság megújításának irányába. A jobban fejlődő kerékpáros infrastruktúra, a klub jobb szolgáltatásai és a kedvezőbb anyagi helyze közel azonos mértékben hatnának az újbóli belépésre. A válaszadók között meglepően magas a jelenleg külföldön élők és tagságukat emiatt szüneteltetők aránya.

11 TAGSÁG MEGÚJÍTÁSA-VOLT TAGOK EGYÉB VÁLASZOK Ha újra elkezdenék biciklizni Ha postán kijönne az új kártya:) igazából csak azért nem hosszabbítottam meg, mert lusta vagyok. Annak ellenére hogy már jóval kevesebbet kerékpározom, támogatnám a MKK-t:) Kicsit sajnálom, hogy a családi kedvezményt csak egy lakcímen élők vehetik igénybe. Elvi okokból, tehát meg fogom újítani ment. Ha szolgáltatóknál (boltokban, szervizekben) valóban érne valamit a tagságom (% kedvezmény nem igazán járt a tagkártyám felmutatatása után) Ha jobban fejlődne a kerékpáros infrastruktúra ÉS ha a Kerékpárosklub szolgáltatásai jobbak lennének Ellopták a bicajom, majd ha lesz megint újítok Ha lenne időm és lehetőségem kihasználni a klubtagsággal járó előnyöket Ha többet kerékpároznék Ha végre rászánnám magam, hogy elmenjek és befizessem a tagdíjat Igyekszem minél előbb rendezni a tartozást. :) Ha hírlevélben nagyon rövid aktuális információkat kapnék az MK-val kapcsolatban. Anyagi okai már nincsenek hogy újra tag legyek, bár kihasználni nem fogom igazából egyik kedvezményt sem, de csak támogatásból már lennék újra tag. Ha tudom hogy szükség van a támogatásomra.

12 TAGSÁG MEGÚJÍTÁSA-VOLT TAGOK EGYÉB VÁLASZOK Ha egyszerű lenne és kapnák rá figyelmeztetést Kevesebb tagdíj, esetleg valamilyen módon részlet fizetési lehetőség (negyedévente, félévente) Önkéntesként továbbra is segítek, Ha biztosítékát érezném annak hogy a civilkedésbe fektetett energia, idő és pénz jó helyre kerül, + ha tagtoborzás címén nem siránkozó leveleket kellene olvasni (egyébként minden fejlődés visszalépés útján jöhet csak létre!) Ha küldenének egy csekket Sokat voltam külföldön, de már itthon vagyok és hamarosan valószínűleg újra be fogok lépni. Ha olcsóbb lenne a díj és újra kerékpároznék. Ha kaptam volna értesítést, hogy mikor jár le a tagságom, hova és mennyit kell befizetnem a tagság megújításához. Ha megbecsülné az önkénteseit, meg az összes többi, amit itt felsoroltak és ha a régi tagok is kapnának kedvezményeket, nem csak az új belépők... Megújítom. Ha lenne újra bringám. Ha nem egy undorító pénzhajhász, mindenkin átgázoló, dogmák alapján döntő, akarnok, zsarnok pesti bunkókból összetákolt diktatórikus pénzfaló szervezet lenne, hanem egy CIVIL szervezet aki nem úgy jut előre hogy mindenkit sároz, hanem úgy hogy támogat, segít! Egyébként a pályázati pénzzel fillérre el kell számolni, a tagdíjakat költheted amire akarod, jó húzás!!!

13 TAGSÁG MEGÚJÍTÁSA-VOLT TAGOK EGYÉB VÁLASZOK A járdára megengedhetetlen mennyiségű, zömében tapló és agresszív biciklist terelt a mozgalom, ami felháborító és veszélyes. Én belvárosban lakó gyalogos is vagyok. Az autósok és más biciklisek életet veszélyeztető primitív magatartása is közrejátszott a megszüntetésben. Én hiába ismerem és tartom a Kreszt be, ha mások ezzel nem így vannak. A nagy mennyiségű biciklis már sokkal veszélyesebb számomra. Lámpa nélkül, agresszíven, minden irányban, de jó sokan, hiszen ez volt az egyetlen cél. Ha lezavarják őket a járdákról, ha kérik a lámpa nélküliek megbüntetését a rendőrségtől. Több közös szervezésű esemény, túra, kikapcsolódás. Mind a 4 pontra igent nyomtam volna, de nem lehet. Egyszerűen csak lejárt a tagságim. Utána pedig nem újítottam meg (világ körüli nászúton vagyunk biciklivel), mert nem gondoltam volna, hogy szükség lehet a távollevők támogatására is. (Paraszti logikával: nem vagyok otthon, minek magyarországi tagsági?) Ha hazaértünk, garantáltan aktív tag leszek. További sok sikert. Azt hiszem meg fogom Amennyiben visszamennék futárnak Ha újra olyan lenne a lábam, hogy rendszeresen bicóznék A levél hatására most megújítom a tagságomat:) Mostanában jóval kevesebbet bringázok Pl.: 3-4 év alatt nem tudta a Dráva utca bringa gyászt megszüntetni az MK. Ha többet kerékpároznék, akkor érezném úgy, hogy érdemes tagnak lennem, de ettől függetlenül asszem újra tag leszek mondjuk szeptemberben

14 TAGSÁG MEGÚJÍTÁSA-VOLT TAGOK EGYÉB VÁLASZOK Sok minden kellene, de ez megint csak egy ördögi kör a sok közül, ami ez ügyben már felmerült. Valószínűleg (biztos) mindenkinek nem lehet megfelelni. Nekem például fontos a környezetvédelem, de megmondom őszintén, sokkal fontosabb, hogy minél hamarabb legyen biztonságos és szabályos kerékpározási lehetőség biztosítva. Ebből kifolyólag minden egyes "Helyben vedd meg" és társai kampányra fordított időt úgy érzek, hogy elvette az energiát a minimális munkával azonnal módosítható régi vagy a több munkával járó Kresz-megújítási munkák elől. Sokkal fontosabb lenne a kötelező (gyalog- és) kerékpárút eltörlése, mint ezek a kampányok. A csapból is ennek kéne folynia. Ezenkívül, bár budapesti vagyok, de mégis zavar, hogy a vidéki területeken mennyien panaszkodnak. Szeged, Győr, Székesfehérvár, hogy csak a legnagyobb városokat említsem, vagy éppen Orosháza, hogy a "leghangosabbat", ahol rengeteg baleset történik, és idióta táblákkal akarják orvosolni a helyzetet, miközben gyalogosokat is gázolnak gyalogátkelőhelyen, úgyhogy egy marhaság, hogy tolva biztonságos. Ezek a túravezetések, amik mostanában indultak, hasznosak, közösségépítő erejük is van, de rendkívül túlárazottak. Értem én, hogy kell a pénz, de így csak ellenszenvessé teszi a klubot. Rengetegen szerveznek ilyen túrákat vagy ingyen, vagy ha már fizetős, akkor a vonatozás helyett kisbusszal történő utaztatással, kerékpárszállítással, esetlegesen olcsóbban is, mint a klub. Ezen kívül sajnos én sem keresek többet, mint pár éve, és sajnos egyre kevesebb a fölös pénz. Tökre megértem, hogy 400ft/hó az nem sok, de amikor csak akciós kenyeret veszek (vagy néha nem is veszek), hogy azzal is spóroljak, vagy nem megyek el nyaralni 1 hétre, csak 2-3 napra, akkor nem szívesen költöm el azt a havi 400 forintot sem. Ezenkívül ami még zavaró, hogy a régi tagokat nem éreztem úgy, hogy kellőképpen megbecsülné a klub. Gondolok itt többek között arra, hogy megújításkor több pénzt kell fizetni, mint az új tagoknak. Értem én, hogy fontos a toborzás, de a megőrzés is. Ezenkívül pedig a kedvezmények nagy része nem térül meg illetve kihasználatlan. Ez utóbbi az én "hibám", az előbbi viszont például a MÁV kedvezmény tipikus esete. Egyes állomásokon azt sem tudják, mi az a kártya. 100 forint kedvezményért 15 percet állok sorba, elmegy a vonat, mögöttem sor, lincshangulat, mert egy A4-es oldalnyi papírt tölt ki kézzel a pénztáros (pl. Gyöngyös, azt hiszem 2 éve, de máshol is néztek már rám értetlenül). ha a kedvezmény nem csak a kerékpárra vonatkozna, mindjárt barátibb lenne, és abban is biztos lennék, hogy többen használnák munkába járásra is a MÁV+bringa kombinációt. Ehhez persze az is kéne, hogy mindig legyen rendes bringaszállító vagon. Hadd ne mondjam, mi van mostanság a balatoni vonalakon. Szabályos káosz. Tegnap speciel ránk csukták a távvezérelt ajtókat, mikor még pakolásztunk lefele. Az egyik srác kapott is egy maflást az ajtótól, és még fizetett is érte. Számtalan apróság, amik együtt nagyon zavaróak, és ez utóbbi nyílván a MÁV hibája, de egy raklap ilyen sztori után sem látok MK közleményt, hogy ezt írtuk a MÁV-nak, ezt kértük a MÁV-tól, tárgyalunk velük, stb. A szokásos: kommunikációs hiányosságok. És még lehetne sorolni...

15 TAGSÁG MEGÚJÍTÁSA VOLT TAGOK EGYÉB VÁLASZOK Visszalépek hamarosan. :) Amúgy nem "kiléptem", csak "elfelejtettem megújítani", ezzel biztos sokan mások is így vannak. Befizetem Egyszerűen nem volt időm foglalkozni a klub tagsággal, ha elrendeződtek az ügyes-bajos dolgaim, a tagságomat is megújítom Meggyőztetek, Külföldön élek, nincs szükségem a biztosításokra, az éves tagdíjat adomány formájában fizetem tovább. Nem feltétlenül volt szükségem a szolgáltatásokra, de ettől függetlenül fenntartottam volna, ha itt lakom. Most ősztől iskola miatt ismét itt vagyok, és bár magamtól nem jutott eszembe, de szívesen megújítom a tagságot. Lényegesen alacsonyabb tagdíj a felelősségbiztosításért cserébe.

A Baptifon elégedettségi felmérés 2014. Az eredmények elemzése Bálint Benjámin, 2015. február 15.

A Baptifon elégedettségi felmérés 2014. Az eredmények elemzése Bálint Benjámin, 2015. február 15. A Baptifon elégedettségi felmérés 2014 Az eredmények elemzése Bálint Benjámin, 2015. február 15. Áttekintés Ez a Baptifon flotta első ügyfél elégedettségi felmérése Kitöltési időszak: 2014. december 2015.

Részletesebben

Kerékpáros balesetek és a forgalom Helyzetelemzés és következtetések. László János Magyar Kerékpárosklub

Kerékpáros balesetek és a forgalom Helyzetelemzés és következtetések. László János Magyar Kerékpárosklub Kerékpáros balesetek és a forgalom Helyzetelemzés és következtetések László János Magyar Kerékpárosklub Kiindulás Országos és Budapesti adatok Tanulságok és feladatok Kiindulás Közös nevező Adatok korlátai

Részletesebben

-2- Bene Istvánné: A kertjük végében egy területen folyik a kátrány. Nyáron a szaga is elviselhetetlen. Kérdi, mit lehet tenni?

-2- Bene Istvánné: A kertjük végében egy területen folyik a kátrány. Nyáron a szaga is elviselhetetlen. Kérdi, mit lehet tenni? Jegyzőkönyv Készült: Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 19-én 13 órai kezdettel megtartott közmeghallgatással egybekötött falugyűléséről. Jelen vannak: Dudás Róbert polgármester,

Részletesebben

Lesz-e Tarlós-bringa Budapesten?

Lesz-e Tarlós-bringa Budapesten? Lesz-e Tarlós-bringa Budapesten? Október vége van, 2013 októberéé, és jövő tavasszal, ha igaz, Budapesten is beindul a közbicikli rendszer, BUBI néven. Tud róla? Tudja, hogy mi is ez? Érdekli? Szeretné

Részletesebben

TÁMOP-1.4.5-12/1.-2012-0002. " Fejér megyei foglalkoztatási paktum támogatása. Készítette: Domokos Tamás tdomokos@echomail.hu

TÁMOP-1.4.5-12/1.-2012-0002.  Fejér megyei foglalkoztatási paktum támogatása. Készítette: Domokos Tamás tdomokos@echomail.hu TÁMOP-.4.5-2/.-202-0002 " Fejér megyei foglalkoztatási paktum támogatása Lakossági véleményfeltárás Székesfehérváriak véleménye a külföldi munkavállalásról 204. október 30. Készítette: Domokos Tamás tdomokos@echomail.hu

Részletesebben

Nagykovácsi biciklisták NATE kérdıíves felmérés legfontosabb megállapításai

Nagykovácsi biciklisták NATE kérdıíves felmérés legfontosabb megállapításai Nagykovácsi biciklisták NATE kérdıíves felmérés legfontosabb megállapításai Válaszadók A kérdıívet 2009 utolsó két hónapjában 275-en töltötték ki, elektronikusan vagy papíron. A válaszadók túlnyomó többségének

Részletesebben

Kerékpáros Kisokos 2009 A Nemzeti Közlekedési Hatóság tájékoztató kiadványa szülõknek a gyermekek kerékpáros ismereteihez

Kerékpáros Kisokos 2009 A Nemzeti Közlekedési Hatóság tájékoztató kiadványa szülõknek a gyermekek kerékpáros ismereteihez ... tanuló tulajdona Kerékpáros Kisokos 2009 A Nemzeti Közlekedési Hatóság tájékoztató kiadványa szülõknek a gyermekek kerékpáros ismereteihez 2 Kisokos a kerékpáros közlekedésrõl szülõknek A kétkerekû

Részletesebben

2013.04.23. Kaposvár Megyei Jogú Város a DDOP-5.1.1-11-2011-0002 azonosító számú Kaposvár kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése című projektjének keretében, európai uniós támogatással mintegy hét kilométerrel

Részletesebben

Óbudai kerékpártárolási felmérés

Óbudai kerékpártárolási felmérés Óbudai kerékpártárolási felmérés 1133 Budapest, Kárpát utca 48. e-mail: info@ Az alábbi összefoglaló Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Magyar Kerékpárosklub közös projektje alatt folytatott lakossági

Részletesebben

Monitoring DÉLMAGYARORSZÁG - 2016. 05. 19. (1,2. OLDAL)

Monitoring DÉLMAGYARORSZÁG - 2016. 05. 19. (1,2. OLDAL) DÉLMAGYARORSZÁG - 2016. 05. 19. (1,2. OLDAL) Négy hónapos mélyponton a forint Várjunk a nyaralásra szánt valutavasárlással Nem érdemes a devizapiaci elemzők szerint most megvásárolni a nyaralásra szánt

Részletesebben

KERÉKPÁR ÉS KERÉKPÁROS

KERÉKPÁR ÉS KERÉKPÁROS KERÉKPÁR ÉS KERÉKPÁROS A kerékpározás hatásai nem igényel fosszilis energiát externáliák nem szennyezi a levegőt, nincs széndioxid kibocsátása nem okoz zajt kevés helyet foglal infrastruktúra igénye alacsony

Részletesebben

Datum=03.07.2007; Forrás=Észak-Magyarország; Kiadás=157; Rovat=Társadalom; Oldal=1;

Datum=03.07.2007; Forrás=Észak-Magyarország; Kiadás=157; Rovat=Társadalom; Oldal=1; Datum=03.07.2007; Forrás=Észak-Magyarország; Kiadás=157; Rovat=Társadalom; Oldal=1; A tüdő a túloldalon n A tüdôgyógyászati osztállyal 15 beteget költöztettek át hétvégén, de hétfôn már 20-an voltak. Miskolc

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v JEGYZŐKÖNYV CSÓR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2008. DECEMBER 18-ÁN TARTOTT, KÖZMEG- HALLGATÁSSAL EGYBEKÖTÖTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL J e g y z ő k ö n y v Készült Csór Község Önkormányzat -testületének

Részletesebben

Hol és hogyan közlekedhetünk kerékpárral és segédmotoros kerékpárral:

Hol és hogyan közlekedhetünk kerékpárral és segédmotoros kerékpárral: Hol és hogyan közlekedhetünk kerékpárral és segédmotoros kerékpárral: (a hatályos KRESZ KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól 54. ) (1) Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy

Részletesebben

Kérdőív kiértékelés az MCS jövőjével kapcsolatban

Kérdőív kiértékelés az MCS jövőjével kapcsolatban Kérdőív kiértékelés az MCS jövőjével kapcsolatban Kitöltők száma: 59, az alábbi cserkészkerületek szerint: Melyik#cserkészkerülethez#tartozol? 9.#kerület 5% 10.# kerület 21% 1.#kerület % 8.#kerület 6.#kerület

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK HU HU HU AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 28.1.2009 COM(2009) 20 végleges A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE A TANÁCSNAK Az elektronikus számlázás terén megvalósuló technológiai fejlesztésekről, valamint

Részletesebben

Jegyzıkönyv. 1. A József Attila-lakótelep közbiztonságának helyzete

Jegyzıkönyv. 1. A József Attila-lakótelep közbiztonságának helyzete Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyőlésének József Attila-lakótelepi Településrészi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: I. 364-6/2012. Jegyzıkönyv Készült: a József

Részletesebben

2 Mennyit fizetünk az áramért? Elemzés a villamosenergia-ár csökkentésének társadalmi hatásairól

2 Mennyit fizetünk az áramért? Elemzés a villamosenergia-ár csökkentésének társadalmi hatásairól Policy Agenda: a felső húsz százaléknak kedvezett a rezsicsökkentés Elemzés a villamosenergia-ár csökkentésének társadalmi hatásairól 1 Bevezetés A kormány döntése alapján 201 3. január 1 -től 1 0%-kal

Részletesebben

HÁZTARTÁS. kérdõív. A válaszadás önkéntes! Település neve:... Budapesten kerület: 1996... hónap... nap... óra... perctõl

HÁZTARTÁS. kérdõív. A válaszadás önkéntes! Település neve:... Budapesten kerület: 1996... hónap... nap... óra... perctõl 5 Hullám lakás sorszáma a háztartás válaszoló Háztartáslapról sorszáma egyén sorszáma 96 felbomlás kód Magyar Háztartás Panel HÁZTARTÁS kérdõív 1996 A válaszadás önkéntes! Település neve:... Budapesten

Részletesebben

4./ Egyebek 1./ Kezdeményezés a napközbeni gyermekellátás fejlesztéséről 23/2016.(IV.25.) sz. határozat

4./ Egyebek 1./ Kezdeményezés a napközbeni gyermekellátás fejlesztéséről 23/2016.(IV.25.) sz. határozat 9/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2016. április 25. napján 15:15 órai kezdettel a Szociális, Egészségügyi, Gyermekvédelmi, Közrend és

Részletesebben

Szükség van-e kamarai nyilvántartásra?

Szükség van-e kamarai nyilvántartásra? Felmérés az iparkamarai szolgáltatásokról és díjakról kutatási jelentés A felmérés A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatok Országos Egyesülete 2015 március 3-a és 18-a között online felmérést

Részletesebben

Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban

Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban Szám: V/105/2014. Készült: 4 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének és Bozsok községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 4-én 18,00 órai

Részletesebben

XI.6. NYARALÁS. A feladatsor jellemzői

XI.6. NYARALÁS. A feladatsor jellemzői XI.6. NYARALÁS Tárgy, téma A feladatsor jellemzői Szövegértés, szövegből matematikai modell felállítása, számítás, az eredmény értékelése. Előzmények Szöveges feladatok, százalékszámítás, aritmetikai átlag,

Részletesebben

Konzultáció a Római-part jövőbeni fejlesztéséről. Eredmények

Konzultáció a Római-part jövőbeni fejlesztéséről. Eredmények Konzultáció a Római-part jövőbeni fejlesztéséről Eredmények 2017 Összefoglaló 3 Módszertan 7 Eredmények kérdésenként 8 Melléklet: Konzultáció kérdőíve 17 2 Összefoglaló Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata

Részletesebben

Záró Küldöttgyűlési beszámoló

Záró Küldöttgyűlési beszámoló Záró Küldöttgyűlési beszámoló Horváth Tamás Gazdasági elnökhelyettes ELTE TTK HÖK 2015.11.09. - 2015.05.04. Időrendi Bontás 2014.11.09. Alakuló Küldöttgyűlés 2014.11.10. Választmány 2014.11.11. Környezettudományi

Részletesebben

Sajtóközlemény. A stresszt okolják a magyarok a betegségekért. 2012. november 14.

Sajtóközlemény. A stresszt okolják a magyarok a betegségekért. 2012. november 14. Sajtóközlemény 2012. november 1. A stresszt okolják a magyarok a betegségekért A stressz tehet leginkább a rövidebb életről, a stressz miatt alakulnak ki bennünk a rettegett betegségek ezt gondolja a magyar

Részletesebben

Output menedzsment felmérés. Tartalomjegyzék

Output menedzsment felmérés. Tartalomjegyzék Összefoglaló Output menedzsment felmérés 2009.11.12. Alerant Zrt. Tartalomjegyzék 1. A kutatásról... 3 2. A célcsoport meghatározása... 3 2.1 Célszervezetek... 3 2.2 Célszemélyek... 3 3. Eredmények...

Részletesebben

E.ON EnergiaKözösségek. 3. versenyfeladat: Fedezd fel a közösségi közlekedést és a lábaidat!

E.ON EnergiaKözösségek. 3. versenyfeladat: Fedezd fel a közösségi közlekedést és a lábaidat! E.ON EnergiaKözösségek 3. versenyfeladat: Fedezd fel a közösségi közlekedést és a lábaidat! A Rezsiszelídítők közösségének közlekedési szokásainak bemutatásához, elemzéséhez elsőként is karbon-lábnyom

Részletesebben

KUTATÁSI JELENTÉS. CommOnline 2008. topline jelentés 2008.05.20

KUTATÁSI JELENTÉS. CommOnline 2008. topline jelentés 2008.05.20 KUTATÁSI JELENTÉS CommOnline 2008. topline jelentés 2008.05.20 Tartalomjegyzék 1. Vezetői összefoglaló 3 2. Kutatás leírása 5 A kutatás háttere 5 A kutatás módszertana 5 A topline jelentés szerkezete,

Részletesebben

Gyorsjelentés a hajléktalan emberek február 3-i kérdőíves adatfelvételéről

Gyorsjelentés a hajléktalan emberek február 3-i kérdőíves adatfelvételéről Gyorsjelentés a hajléktalan emberek 2009. február 3-i kérdőíves adatfelvételéről Összefoglaló: Győri Péter Válaszadó hajléktalanok száma 2009. február 3-án Település Szállón Utcán Együtt Budapest 2326

Részletesebben

KUTATÁSI JELENTÉS. A BOM Alapítvány számára Az olimpia hazai megrendezésével kapcsolatos telefonos közvélemény-kutatásból. 2015.

KUTATÁSI JELENTÉS. A BOM Alapítvány számára Az olimpia hazai megrendezésével kapcsolatos telefonos közvélemény-kutatásból. 2015. KUTATÁSI JELENTÉS A BOM Alapítvány számára Az olimpia hazai megrendezésével kapcsolatos telefonos közvélemény-kutatásból TARTALOM VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ 3 BEVEZETÉS 4 A MINTA ÖSSZETÉTELE 5 1. SPORT VILÁGVERSENYEK

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottsága 2014. február 12. napján tartott ülésérıl

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottsága 2014. február 12. napján tartott ülésérıl 562-4/2014. J E G Y Z İ K Ö N Y V Az ülésen jelen vannak: Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottsága 2014. február 12. napján tartott ülésérıl

Részletesebben

Scharle Ágota: Családi napközi hálózat működtetésének költség-haszon elemzése

Scharle Ágota: Családi napközi hálózat működtetésének költség-haszon elemzése Scharle Ágota: Családi napközi hálózat működtetésének költség-haszon elemzése Ez a fejezet a hálózatban működő családi napközik átlagos hozamára és költségére ad becslést, illetve felvázol egy lehetséges

Részletesebben

A 15-29 éves fiatalok véleménye a környezettudatosság anyagi hatásairól Kutatás a Lélegzet Alapítvány számára. 2010. május 26.

A 15-29 éves fiatalok véleménye a környezettudatosság anyagi hatásairól Kutatás a Lélegzet Alapítvány számára. 2010. május 26. A 1- éves fiatalok véleménye a környezettudatosság anyagi hatásairól Kutatás a Lélegzet Alapítvány számára 2010. május 26. A fiatalok véleménye a környezetvédelem jelentőségéről százalék A környezetvédelem

Részletesebben

A budapesti kerékpáros közlekedés regionális fejlesztési lehetőségei

A budapesti kerékpáros közlekedés regionális fejlesztési lehetőségei CATCH-MR Dissemination Workshop Budapest, 2012. november 23. A budapesti kerékpáros közlekedés regionális fejlesztési lehetőségei Bencze-Kovács Virág kerékpáros stratégiai koordinátor Budapesti Közlekedési

Részletesebben

MEDIÁCIÓ - Magyarország 2013

MEDIÁCIÓ - Magyarország 2013 MEDIÁCIÓ - Magyarország 2013 Tisztelt Hölgyem, Uram! MEDIÁCIÓ Magyarország 2013 A BKIK Mediációs- és Jogi Koordinációs Osztálya a Szent István Egyetem Menedzsment és HR Kutató Központjával együttműködve

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal meghívottak: Turóczi Hajnalka jegyző Macsóné Pálfalvi Mária ig.oszt.vezető. Megjelentek kb 15 fő tiszalúci lakos

JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal meghívottak: Turóczi Hajnalka jegyző Macsóné Pálfalvi Mária ig.oszt.vezető. Megjelentek kb 15 fő tiszalúci lakos JEGYZŐKÖNYV Készült Tiszalúc Nagyközség Képviselő-testületének 2011. április 7- napján a Községháza tanácskozó termében megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Majdanics László polgármester

Részletesebben

Teszteld le az Adwords kampányod!

Teszteld le az Adwords kampányod! Teszteld le az Adwords kampányod! A Te kampányod GYÉMÁNT BÁNYA vagy FEKETE LYUK??? Vigyázz! A kettő nagyon hasonlít egymásra: Egyre drágább az Adwords és egyre kevesebb az új ügyfél belőle? Úgy érzed,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. településfejlesztési és pályázati osztályvezető

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. településfejlesztési és pályázati osztályvezető J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2014. január 27-én a Városháza emeleti kistermében 9 00 órai kezdettel megtartott üléséről.

Részletesebben

xxx József úr Miskolc, 2014. augusztus 23. rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos főosztályvezető részére

xxx József úr Miskolc, 2014. augusztus 23. rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos főosztályvezető részére xxx József úr Miskolc, 2014. augusztus 23. rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos főosztályvezető részére Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály Budapest xxxxx@orfk.police.hu Tárgy:

Részletesebben

Mindenki a WEB2-őn? A KutatóCentrum villámkutatása 2011. január

Mindenki a WEB2-őn? A KutatóCentrum villámkutatása 2011. január Mindenki a WEB2-őn? A KutatóCentrum villámkutatása 2011. január KutatóCentrum 102 Budapest, Margit krt. /b Tel.:+ (1) 09. Fax: + (1) 09. A felmérésről Ha tíz évvel ezelőtt valakit megkérdeztünk volna,

Részletesebben

A Párbeszéd Magyarországért kiadványa

A Párbeszéd Magyarországért kiadványa A Párbeszéd Magyarországért kiadványa A Párbeszéd Magyarországért meggyőződése, hogy nincsenek másodrangú állampolgárok. Mindenkinek joga van a létbiztonsághoz. Ezért a PM teljes vállszélességgel kiáll

Részletesebben

A célom az volt, hogy megszólítsam az egész politikai elitet

A célom az volt, hogy megszólítsam az egész politikai elitet A célom az volt, hogy megszólítsam az egész politikai elitet (Népszava 2009. február 27.) Dobjuk félre a meglévő fogalmakat és határokat, mert nem működnek - mondja Kállai Ernő. A nemzeti és etnikai kisebbségi

Részletesebben

Elégedett olvasók az ötletek egy része már megvalósult

Elégedett olvasók az ötletek egy része már megvalósult Elégedett olvasók az ötletek egy része már megvalósult A Gödöllői Városi Könyvtár kérdőíves felmérést végzett a látogatók, használók elégedettségéről 2013 tavaszán. A célunk ezzel az volt, hogy visszajelzést

Részletesebben

Négy napra megy nyaralni a magyar

Négy napra megy nyaralni a magyar Négy napra megy nyaralni a magyar Még mindig a magyar tenger a legnépszerűbb belföldi úti cél ez derült ki a Szállásvadász.hu friss turisztikai felméréséből, amelyben több mint 18 ezer hazai utazót kérdeztek

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV EGERÁG KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. március 11. napján MEGTARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV EGERÁG KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. március 11. napján MEGTARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV EGERÁG KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. március 11. napján MEGTARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL Hozott határozatok: 13/2013.(III.11.) 14/2013.(III.11.) 15/2013.(III.11.) 16/2013.(III.11.)

Részletesebben

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség HÁLA KOPOGTATÁS 1. Egészség Annak ellenére, hogy nem vagyok annyira egészséges, mint szeretném, teljesen és mélységesen szeretem és elfogadom a testemet így is. Annak ellenére, hogy fizikailag nem vagyok

Részletesebben

Kecskeméti kerékpáros koncepció

Kecskeméti kerékpáros koncepció Kecskeméti területi szervezet Kecskeméti kerékpáros koncepció Jobbágy Zsigmond 2010. december 17. KIK VAGYUNK? A Magyar Kerékpárosklub 2002-ben alakult civil szervezet Ezer fı feletti taglétszám Országos

Részletesebben

Gyorsjelentés a hajléktalan emberek 2010 február 3-i kérdőíves adatfelvételéről

Gyorsjelentés a hajléktalan emberek 2010 február 3-i kérdőíves adatfelvételéről Gyorsjelentés a hajléktalan emberek 2010 február 3-i kérdőíves adatfelvételéről Összefoglaló: Győri Péter Válaszadó hajléktalanok száma 2010 február 3-án Település Szállón Utcán Együtt Budapest 2658 1252

Részletesebben

A játékról. A játék elemei. Előkészítés és a játék elemeinek magyarázata

A játékról. A játék elemei. Előkészítés és a játék elemeinek magyarázata A játékról Le Havre egy francia város, melyben Franciaország második legnagyobb kikötője található (Marseille után). A város nem csak mérete miatt figyelemre méltó, hanem szokatlan neve miatt is. A holland

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK Nagydorog Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG

Részletesebben

Jegyzőkönyv Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Vezetőségi Ülés

Jegyzőkönyv Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Vezetőségi Ülés Jegyzőkönyv Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Vezetőségi Ülés Időpont: 2015. november 7. 15:00 Helyszín: 6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 74. Melléklet: Jelenléti ív Szavazati joggal jelenlevők száma:

Részletesebben

Lesz egy saját weboldalunk ahol önmagát kínálja az üzlet. A regisztrációval tagsági jogosultságot szereztünk, Basic csomagnál havi 5$-os

Lesz egy saját weboldalunk ahol önmagát kínálja az üzlet. A regisztrációval tagsági jogosultságot szereztünk, Basic csomagnál havi 5$-os A Freeway To Success hasonlóan gondolkodó vállalkozók csapata, amely azért működik együtt, hogy tagjainak biztosítsa a vagyonteremtéshez szükséges eszközöket és információkat. A Freeway To üzlettulajdonosokból,

Részletesebben

Öngondoskodás kutatás. Allianz Hungária Zrt. 2017

Öngondoskodás kutatás. Allianz Hungária Zrt. 2017 Öngondoskodás kutatás Allianz Hungária Zrt. 2017 Tartalom 1 Összefoglaló 2 Kilátások és bizalom a piaci szereplőkben 3 Öngondoskodás tervezése 4 Öngondoskodás kezdete 5 Nyugdíjas évek 2 Összefoglaló A

Részletesebben

Verseny, rugalmasság, átjárhatóság BESZÉLGETÉS SZELÉNYI IVÁNNAL AZ AMERIKAI EGYETEMI VILÁGRÓL ÉS AZ EURÓPAI BOLOGNA-REFORMRÓL

Verseny, rugalmasság, átjárhatóság BESZÉLGETÉS SZELÉNYI IVÁNNAL AZ AMERIKAI EGYETEMI VILÁGRÓL ÉS AZ EURÓPAI BOLOGNA-REFORMRÓL 7 FELSŐOKTATÁSI MŰHELY Verseny, rugalmasság, átjárhatóság BESZÉLGETÉS SZELÉNYI IVÁNNAL AZ AMERIKAI EGYETEMI VILÁGRÓL ÉS AZ EURÓPAI BOLOGNA-REFORMRÓL Anélkül, hogy valaki különösebben foglalkozna nemzetközi

Részletesebben

Határozat száma: Fogorvosi ellátás helyettesítésével Dr. Istók László megbízásáról 2011. évi belső ellenőrzési terv elfogadásáról

Határozat száma: Fogorvosi ellátás helyettesítésével Dr. Istók László megbízásáról 2011. évi belső ellenőrzési terv elfogadásáról 91-16/2010. Jegyzőkönyv Készül: Heréd Község Képviselő-testületének 2010. november 9-én 17,30 órakor megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 212/2010.(XI.9.) 213/2010.(XI.9.) Tárgy: Fogorvosi

Részletesebben

Helyi emberek kellenek a vezetésbe

Helyi emberek kellenek a vezetésbe Varga László Helyi emberek kellenek a vezetésbe Ön szerint minek köszönhető, hogy az hetvenes-nyolvanas években egy sokszínű és pezsgő kulturális élet tudott létrejönni Kecskeméten? Milyen szerepe volt

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Magyar Autóklub 1024 Budapest, Rómer Flóris u. 8. (képviseli: Dr. Kovács Zoltán főtitkár, adószám: 19621140-2-41, bankszámlaszám: OTP Bank Rt. 11702036-20100308)

Részletesebben

Tavalyhoz hasonlóan megint adakoznunk kellene, hogy az f650.hu továbbra is tudjon mûködni.

Tavalyhoz hasonlóan megint adakoznunk kellene, hogy az f650.hu továbbra is tudjon mûködni. F650.hu támogatása Írta: ifa - 2009.05.07 10:50 Tavalyhoz hasonlóan megint adakoznunk kellene, hogy az f650.hu továbbra is tudjon mûködni. Az éves díja 12.000 Ft, ez lesz a harmadik évünk. Az eddigi adományok

Részletesebben

Civil szervezetek a lakosok szemével, 2008 június

Civil szervezetek a lakosok szemével, 2008 június Civil szervezetek a lakosok szemével, 2008 június Az Echo Survey Szociológiai Kutatóintézet a Helyi Érték - Közép-Dunántúli Civil Szolgáltató Hírlevél felkérésére kutatást végzett Közép-Dunántúl három

Részletesebben

Kerékpárral Helsinkibe? dr. Rigó Mihály okl. erdımérnök okl. építımérnök

Kerékpárral Helsinkibe? dr. Rigó Mihály okl. erdımérnök okl. építımérnök Kerékpárral Helsinkibe? dr. Rigó Mihály okl. erdımérnök okl. építımérnök 2014. december 2-án országos kerékpáros konferenciát tartottak Budapesten, melynek mottója sajnos a Bringázni élmény! volt. Dr.

Részletesebben

Közlekedésfejlesztési kérdőív

Közlekedésfejlesztési kérdőív I. számú melléklet Közlekedésfejlesztési kérdőív Hódmezővásárhely -elemzés- 2012. április I. Demográfiai elemzés kérdőívet 4261 fő (N=4261 fő) töltötte ki. z adatok elemzése alapján láthatjuk, hogy a válaszadók

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 29-én du. 13 00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Kedves Gyerekek! Miért jó kerékpározni, kerékpárral közlekedni?

Kedves Gyerekek! Miért jó kerékpározni, kerékpárral közlekedni? Kedves Gyerekek! Minél nagyobbak lesztek, annál hamarabb jön el az idő, amikor egyedül fogtok közlekedni az utcákon, viszont ehhez nagyon fontos, hogy jól ismerjétek a közlekedés szabályait! Ezeket először

Részletesebben

Döbbenet, már nem tudnak mit kitalálni, vagy inkább betartatnak egy felsőbb utasítást? CIVILHÁLÓZAT nyilvános állásfoglalása. Szia!

Döbbenet, már nem tudnak mit kitalálni, vagy inkább betartatnak egy felsőbb utasítást? CIVILHÁLÓZAT nyilvános állásfoglalása. Szia! Biztosan hallottad a médiákból, hogy szeptembertől tilos lesz a közétkeztetésben a sót + cukrot kitenni az asztalra! Többször hallottam, bemondták a Kossuth rádió híreiben és szépen beolvasták a miértet

Részletesebben

Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása. Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A.

Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása. Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A. Tevékenység: Lakossági igényfelmérés szolgáltatás eredményeinek a hasznosítása Dokumentum: Tanácsadói dokumentum ÁROP-1.A.5-2013-2013-0102 Államreform Operatív Program keretében megvalósuló Szervezetfejlesztés

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 22-én megtartott soros nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 22-én megtartott soros nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 22-én megtartott soros nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m : Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma 58/2015.(VI.03.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Jakabszállás Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2008. február 14-én megtartott képviselőtestületi üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Jakabszállás Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2008. február 14-én megtartott képviselőtestületi üléséről J e g y z ő k ö n y v Készült: Jakabszállás Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2008. február 14-én megtartott képviselőtestületi üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme. Jelen

Részletesebben

FELADATLAP. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésre nevelési programjának megvalósítása 3-4. ÉVFOLYAMOSOK RÉSZÉRE

FELADATLAP. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésre nevelési programjának megvalósítása 3-4. ÉVFOLYAMOSOK RÉSZÉRE FELADATLAP 3-4. ÉVFOLYAMOSOK RÉSZÉRE A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésre nevelési programjának megvalósítása A közúti közlekedés biztonságát szolgáló köznevelési intézményi nevelési tevékenység

Részletesebben

- Hétévesen kezdtél hegedülni. Volt aki zenei múlttal rendelkezett a családban és ennek hatására kezdtél el tanulni vagy teljesen önszántadból?

- Hétévesen kezdtél hegedülni. Volt aki zenei múlttal rendelkezett a családban és ennek hatására kezdtél el tanulni vagy teljesen önszántadból? Balczó Péter operaénekessel, a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház oszlopos tagjával, a nagykörúti Szamos Cukrászdában találkoztam. Észnél kell lenni, hiszen interjúalanyaimnak általában fogalmuk

Részletesebben

Tájak Korok Múzeumok Egyesület

Tájak Korok Múzeumok Egyesület HARASZTI GÁBOR Tájak Korok Múzeumok Egyesület Mint negyedik éve ügyvezetõ elnök, korábban évekig választmányi tag, egyben évtizedes résztvevõ és klubvezetõ, vázlatosan bemutatom a Tájak Korok Múzeumok

Részletesebben

SZÜKSÉGLETELEMZÉS AZ OLASZ ÉS MAGYAR FELMÉRÉS EREDMÉNYEINEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA LEONARDO DA VINCI INNOVÁCIÓ TRANSZFER. Copyright SME 2 Konzorcium 1/12

SZÜKSÉGLETELEMZÉS AZ OLASZ ÉS MAGYAR FELMÉRÉS EREDMÉNYEINEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA LEONARDO DA VINCI INNOVÁCIÓ TRANSZFER. Copyright SME 2 Konzorcium 1/12 LEONARDO DA VINCI INNOVÁCIÓ TRANSZFER SZÜKSÉGLETELEMZÉS AZ OLASZ ÉS MAGYAR FELMÉRÉS EREDMÉNYEINEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a kiadvány

Részletesebben

T. Ágoston László A főnyeremény

T. Ágoston László A főnyeremény T. Ágoston László A főnyeremény Gondosan bezárta az ajtót, zsebre vágta a kulcsot és egy széllel bélelt, kopott nyári nadrágban, hasonlóképp elnyűtt pólóban, és mezítlábas papucsban lecsoszogott a földszintre

Részletesebben

A megkérdezettek köre: az Észak-Alföldi régió kis, közepes és nagy vállalkozásai

A megkérdezettek köre: az Észak-Alföldi régió kis, közepes és nagy vállalkozásai Értékelés Ennek a kérdőívnek a célja az volt, hogy az EUROKONTAKT projekt munkatársait felvilágosítsa a vidéki vállalkozások szolgáltatási szükségleteiről, azok kielégítettségének szintjéről. A felmérést

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Berente Imréné polgármester köszönti a napirendhez kapcsolódóan meghívott vendégeket és a lakosság részérıl megjelenteket.

Jegyzıkönyv. Berente Imréné polgármester köszönti a napirendhez kapcsolódóan meghívott vendégeket és a lakosság részérıl megjelenteket. Jegyzıkönyv Készült: Tatárszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. május 14-én 17 órakor megtartott Falugyőlésérıl. Berente Imréné polgármester köszönti a napirendhez kapcsolódóan

Részletesebben

Magyarország kerékpáros nagyhatalom és Budapest minden kétséget kizáróan elbringásodott: egyre többen és egyre gyakrabban ülnek nyeregbe a fővárosban

Magyarország kerékpáros nagyhatalom és Budapest minden kétséget kizáróan elbringásodott: egyre többen és egyre gyakrabban ülnek nyeregbe a fővárosban Magyarország kerékpáros nagyhatalom és Budapest minden kétséget kizáróan elbringásodott: egyre többen és egyre gyakrabban ülnek nyeregbe a fővárosban 2014. június 30. A Magyar Kerékpárosklub legfrissebb,

Részletesebben

ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007.

ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007. ZÖLDTURIZMUS ÉVE 2007. Sztojanovits Kristóf Termék-csoportvezető Magyar Turizmus Zrt. Szolnok, 2007. április 19. Vissza a természethez! MARKETING CÉLOK: Belföldi turizmus élénkítése Vendégéjszaka szám

Részletesebben

1/2011 TERKA JEGYZŐKÖNYV

1/2011 TERKA JEGYZŐKÖNYV 1/2011 TERKA JEGYZŐKÖNYV Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2011. 01. 24-én 14:00 órai kezdettel a Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi bizottság nyílt ülésén.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: - az 2. számú Mellékletként csatolt jelenléti ívet aláíró személyek. (32 fő + 2 fő vendég )

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: - az 2. számú Mellékletként csatolt jelenléti ívet aláíró személyek. (32 fő + 2 fő vendég ) 1 JEGYZŐKÖNYV Készült 2013. március 13-án 14:15-i kezdettel a FESTO-AM Gyártó Kft. 1037 Budapest, Csillaghegyi út 32-34. szám alatti rendezvénytermében a FESTO-AM Sport Egyesület éves rendes taggyűlésén.

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS FENNTARTHATÓ VÁROSI MOBILITÁSI TERVE (SUMP) I. ütem Helyzetelemzés és helyzetértékelés

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS FENNTARTHATÓ VÁROSI MOBILITÁSI TERVE (SUMP) I. ütem Helyzetelemzés és helyzetértékelés ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS FENNTARTHATÓ VÁROSI MOBILITÁSI TERVE (SUMP) I. ütem Helyzetelemzés és helyzetértékelés Megbízó: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Készítette: Városkutatás Kft.

Részletesebben

Sajtófigyelés a 11. Életút Nap kapcsán

Sajtófigyelés a 11. Életút Nap kapcsán Sajtófigyelés a 11. Életút Nap kapcsán 2016. április 25., hétfő A 11. Életút Nap rendezvény kapcsán ez idáig összesen 69 megjelenést regisztráltunk. A megjelenések közel ötöde elektronikus médiumokban

Részletesebben

Nagy Webáruház Felmérés 2015

Nagy Webáruház Felmérés 2015 EREDMÉNYEK Nagy Webáruház Felmérés 2015 Folytatva a már 2008 óta meglévő hagyományunkat, idén is megrendeztük a Nagy Webáruház Felmérést. Ennek keretében 790 hazai webáruház tulajdonosa válaszolt, többek

Részletesebben

1.) HÉSZ (Helyi Építési Szabályzat) módosításához szükséges tervezési szerződés jóváhagyása Előterjesztő: Faa Béla polgármester

1.) HÉSZ (Helyi Építési Szabályzat) módosításához szükséges tervezési szerződés jóváhagyása Előterjesztő: Faa Béla polgármester Gara Község Képviselő-testülete 5/2012. (nyilvános) J e g y z ő k ö n y v Készült: Gara község képviselő-testület 2012. április 12-én megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Körjegyzőségi Hivatal

Részletesebben

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, József Attila u. 19. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2014. február 20.-i ülésének J E G Y Z Ő

Részletesebben

J E G Y ZİKÖNYV. Nem jelent meg: Ladányiné Abinéri Krisztina, Szabó Géza képviselık

J E G Y ZİKÖNYV. Nem jelent meg: Ladányiné Abinéri Krisztina, Szabó Géza képviselık J E G Y ZİKÖNYV Készült: Vasmegyer Önkormányzat Képviselıtestületének 2010. február 22-én 17 00 órai kezdettel megtartott ülésérıl Jelen vannak: Vass Imre polgármester Dr. Márton László alpolgármester,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Képviselő-testület Hegymagas J e g y z ő k ö n y v Készült Hegymagas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 17-én 16.00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselőtestület 8296 Monostorapáti Száma: 273-6/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2012. május 29- én /kedden/ 18.00 órai kezdettel

Részletesebben

A KÖRNYEZETI INNOVÁCIÓK MOZGATÓRUGÓI A HAZAI FELDOLGOZÓIPARBAN EGY VÁLLALATI FELMÉRÉS TANULSÁGAI

A KÖRNYEZETI INNOVÁCIÓK MOZGATÓRUGÓI A HAZAI FELDOLGOZÓIPARBAN EGY VÁLLALATI FELMÉRÉS TANULSÁGAI A KÖRNYEZETI INNOVÁCIÓK MOZGATÓRUGÓI A HAZAI FELDOLGOZÓIPARBAN EGY VÁLLALATI FELMÉRÉS TANULSÁGAI Széchy Anna Zilahy Gyula Bevezetés Az innováció, mint versenyképességi tényező a közelmúltban mindinkább

Részletesebben

Csináljunk hűséges vevőket!

Csináljunk hűséges vevőket! Csináljunk hűséges vevőket! AdWords Mennyibe kerül egy új vevő? Persze, vannak kivételek 400 Ft-ért is lehet új vevőt szerezni 1,1%-os konverzió 17 hónap alatt 141 vevő Ebből nem lehet megélni! Mennyibe

Részletesebben

LegalUp! Bajzik András: Mielőtt céget alapítanál

LegalUp! Bajzik András: Mielőtt céget alapítanál LegalUp! Bajzik András: Mielőtt céget alapítanál Készen állsz a startupper életre, így első lépésként mi mást tennél, mint céget alapítasz. Logikus, nem? Talán meglepő, de nem mindig van ez így. Számos

Részletesebben

Dr. Benedek Dezső Tudásra van szükségünk a túléléshez

Dr. Benedek Dezső Tudásra van szükségünk a túléléshez Dr. Benedek Dezső Tudásra van szükségünk a túléléshez Mindenki számára világos, hogy új világrend van kialakulóban. Az óra ketyeg, az átállás közeledik attól függetlenül, hogy mennyi skandallumot, komplikációt

Részletesebben

Alba Radar. 22. hullám. Nyaralási tervek

Alba Radar. 22. hullám. Nyaralási tervek Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 22. hullám Nyaralási tervek 201. július 03. Készítette: Bokros Hajnalka bokros.hajnalka@echomail.hu www.echoinn.hu 1 A kutatás háttere

Részletesebben

Évindító - 2015. Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra.

Évindító - 2015. Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra. Évindító 2015 Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra. Induljon ez az éved másként, mint eddig! Te vagy az, aki változtatni

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV mely készült a Győri Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsüléséről

JEGYZŐKÖNYV mely készült a Győri Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsüléséről JEGYZŐKÖNYV mely készült a Győri Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsüléséről Időpont: 2009. október 05. 09:00 óra Helyszín: Győri Többcélú Kistérségi Társulás tanácsterme (9024 Győr, Baross G. u. 61-63.)

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. 97/2010.(III.09.) számú határozat. Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése az alábbi napirendi pontokat tárgyalja:

J E G Y ZŐKÖNYV. 97/2010.(III.09.) számú határozat. Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése az alábbi napirendi pontokat tárgyalja: J E G Y ZŐKÖNYV Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2010. március 09-én (Kedd) 11.00 órakor tartott soron kívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Medgyaszay Ház Nagykanizsa, Sugár

Részletesebben

CSALÁDI TÁMOGATÁS kérdőív

CSALÁDI TÁMOGATÁS kérdőív sorszám Válaszoló sorszáma a családi táblában: REFORM KUTATÁS CSALÁDI TÁMOGATÁS kérdőív A válaszadás önkéntes! Kérdezett lehet: Háztartásfő, házastársa, Gyes-en, Gyed-en lévő személy 1995 Kérdezte:...

Részletesebben

Munkába, de hány keréken?

Munkába, de hány keréken? Munkába, de hány keréken? A Zöld Gondolat Lovagrend közlekedéstudatossági kutatása Újabb zöld kutatás, újabb fejlemények. Az őszi energiatakarékossági kérdőív után Lovagrendünk egy másik témában is feltette

Részletesebben

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. január 30-án megtartott ülésének

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. január 30-án megtartott ülésének Szám: 230/2013. TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 2013. január 30-án megtartott ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Tartalom: 1/2013.(I.31.) számú önkormányzati RENDELET A

Részletesebben

Galambos Gábor, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar főigazgatója (2001 March 01, Thursday) - Munkatársunktól

Galambos Gábor, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar főigazgatója (2001 March 01, Thursday) - Munkatársunktól Galambos Gábor, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar főigazgatója (2001 March 01, Thursday) - Munkatársunktól Amióta én vagyok a fõigazgató, kell, hogy látsszon az, hogy nagyobb rend van. Ez szép lassan

Részletesebben

4. sz. JEGYZŐKÖNYV. Távol maradt: Faluházi Sándor alpolgármester, Dr. Serester Zoltán képviselő.

4. sz. JEGYZŐKÖNYV. Távol maradt: Faluházi Sándor alpolgármester, Dr. Serester Zoltán képviselő. Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testülete Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520 203-4/2011. iktatószám 4. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének, Ecsegfalva Község

Részletesebben