TARTALOMJEGYZÉK A KUTATÁS HÁTTERE MINTA ÖSSZETÉTELE ÖSSZEFOGLALÓ 5 RÉSZLETES EREDMÉNYEK 6 BELÉPÉSKOR FIGYELEMBE VETT TÉNYEZŐK FONTOSSÁGA 6

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TARTALOMJEGYZÉK A KUTATÁS HÁTTERE MINTA ÖSSZETÉTELE ÖSSZEFOGLALÓ 5 RÉSZLETES EREDMÉNYEK 6 BELÉPÉSKOR FIGYELEMBE VETT TÉNYEZŐK FONTOSSÁGA 6"

Átírás

1 TAGFELMÉRÉS 2012.

2 TARTALOMJEGYZÉK A KUTATÁS HÁTTERE MINTA ÖSSZETÉTELE 3 4 ÖSSZEFOGLALÓ 5 RÉSZLETES EREDMÉNYEK 6 BELÉPÉSKOR FIGYELEMBE VETT TÉNYEZŐK FONTOSSÁGA 6 JELENLEGI ÉS VOLT TAGOK MOTIVÁCIÓI 7 KILÉPÉS IRÁNYÁBA HATÓ TÉNYEZŐK SÚLYA 8 TAGSÁG MEGHOSSZABBÍTÁSA JELENLEGI TAGOK 9 TAGSÁG MEGÚJÍTÁSA VOLT TAGOK 10 2

3 HÁTTÉR, CÉLOK, MÓDSZERTAN, MINTAÖSSZETÉTEL Kutatás célja Információt szerezni Magyar Kerékpárosklub tagjaitól és volt tagjaitól a klubba történő belépés - illetve a volt tagok esetében a kilépés motivációiról. Kutatás kérdéskörei? Módszertan A belépéskor figyelembe vett szempontok fontossága A kilépés irányába ható tényezők súlya A tagság megújításának szándéka On-line megkérdezés N=494 fő Célcsoport A Magyar Kerékpárosklub azon jelenlegi (337 fő) és volt (157 fő) tagjai, akik megkeresés után kitöltötték a nekik szóló kérdőívet. 3

4 ÖSSZEFOGLALÓ A jelenlegi és a volt tagokat egyaránt a kerékpáros ügy támogatása vonzotta elsősorban a klubba. Ugyanakkor arról sem szabad elfeledkezni, hogy a kérdőíveket kitöltő tagok és elsősorban volt tagok eleve azok közül kerülnek ki, akik az átlagosnál elkötelezettebbek, ami növeli a különben is vonzónak bizonyuló biztosítások jelentőségét. A jelenlegi tagok döntő hányada meg akarja hosszabbítani a tagságát. A volt tagok sem konkrét ok, hanem inkább egyfajta közömbösség miatt nem hosszabbítottak de itt sem szabad arról megfeledkezni, hogy a kérdőívet azok töltötték ki, akik még mindig legalább ennyire fontosnak érzik a Kerékpárosklubot. A volt tagok elsősorban a klub nyitottabb működésének hatására újítnák meg tagságukat.

5 MINTA ÖSSZETÉTELE N=494 volt tag 32% tag 68%

6 BELÉPÉSKOR FIGYELEMBE VETT TÉNYEZŐK FONTOSSÁGA egyáltalán nem fontos =1 inkább nem fontos =2 fontos is, meg nem is =3 inkább fontos =4 nagyon fontos =5 N=494 átlag kerékpárosügy támogatása ,53 felelősség biztosítás ,16 baleset biztosítás ,00 közösség ,05 vasúti kedvezmény ,00 kedvezmények boltokban, szolgáltatóknál ,46 A belépésről történő döntésnél egyértelműen a kerékpárosügy támogatása volt a legfontosabb tényező, és viszonylag nagy súllyal befolyásolták a döntést a tagsággal járó biztosítások is. Közepesen vonzó a közösség, illetve a vasúti kedvezmény. A boltokban, szolgáltatóknál kapható kedvezmények estek latba a legkisebb súllyal.

7 4,57 4,45 4,23 5 JELENLEGI ÉS VOLT TAGOK MOTIVÁCIÓI 4,5 4 4,01 4,02 3,97 3,5 3 3,11 2,93 2,96 3,08 jelenlegi tagok 2,5 2 2,55 2,27 volt tagok 1,5 1 0,5 0 kerékpárosügy támogatása felelősség biztosítás baleset biztosítás közösség vasúti kedvezmény kedvezmények boltokban, szolgáltatóknál A vasúti kedvezmény kivételével a a jelenlegi tagok a volt tagoknál nagyobb jelentőséget tulajdonítottak a vizsgált, belépéskor figyelembe vett tényezőknek.

8 KILÉPÉS IRÁNYÁBA HATÓ TÉNYEZŐK SÚLYA egyáltalán nem fontos =1 inkább nem fontos =2 fontos is, meg nem is =3 inkább fontos =4 nagyon fontos =5 N=157, volt tagok átlag pénzügyi okok ,77 nincs szükségem a szolgáltatásokra, nem váltak be ,00 nem kaptam elég infot a szervezet munkájáról ,84 csalódtam, mást vártam a kerékpárosklubtól ,78 már nem kerékpározom ,67 A volt tagok kilépésekor egyik vizsgált tényező sem bizonyult perdöntőnek, a feltárt adatok inkább egyfajta érdektelenséget jeleznek.

9 TAGSÁG MEGÚJÍTÁSA JELENLEGI TAGOK A tagság meghosszabbítását nem tervezi 1% N=337, jelenlegi tagok tervezi 99% A kérdőívet kitöltő jelenlegi tagok szinte mindegyike tervezi a tagság meghosszabbítását.

10 TAGSÁG MEGÚJÍTÁSA-VOLT TAGOK N=155, a kérdésre válaszoló volt tagok Megújítás feltétele Ha nyitottabb lenne a Kerékpárosklub működése a tagság felé Ha jobban fejlődne a kerékpáros infrastruktura Ha a Kerékpárosklub szolgáltatásai jobbak lennének Ha jobban állnék anyagilag Ha lenne helyben is aktív szervezet Ha visszaköltöznék külföldről Magyarországra Egyszerűen csak elfelejtettem fizetni Ha nem lennék Gyes-en Időközben megújítottam Egyéb Említések száma % A volt tagok esetében elsősorban a Kerékpárosklub nyitottabb működése hatna a tagság megújításának irányába. A jobban fejlődő kerékpáros infrastruktúra, a klub jobb szolgáltatásai és a kedvezőbb anyagi helyze közel azonos mértékben hatnának az újbóli belépésre. A válaszadók között meglepően magas a jelenleg külföldön élők és tagságukat emiatt szüneteltetők aránya.

11 TAGSÁG MEGÚJÍTÁSA-VOLT TAGOK EGYÉB VÁLASZOK Ha újra elkezdenék biciklizni Ha postán kijönne az új kártya:) igazából csak azért nem hosszabbítottam meg, mert lusta vagyok. Annak ellenére hogy már jóval kevesebbet kerékpározom, támogatnám a MKK-t:) Kicsit sajnálom, hogy a családi kedvezményt csak egy lakcímen élők vehetik igénybe. Elvi okokból, tehát meg fogom újítani ment. Ha szolgáltatóknál (boltokban, szervizekben) valóban érne valamit a tagságom (% kedvezmény nem igazán járt a tagkártyám felmutatatása után) Ha jobban fejlődne a kerékpáros infrastruktúra ÉS ha a Kerékpárosklub szolgáltatásai jobbak lennének Ellopták a bicajom, majd ha lesz megint újítok Ha lenne időm és lehetőségem kihasználni a klubtagsággal járó előnyöket Ha többet kerékpároznék Ha végre rászánnám magam, hogy elmenjek és befizessem a tagdíjat Igyekszem minél előbb rendezni a tartozást. :) Ha hírlevélben nagyon rövid aktuális információkat kapnék az MK-val kapcsolatban. Anyagi okai már nincsenek hogy újra tag legyek, bár kihasználni nem fogom igazából egyik kedvezményt sem, de csak támogatásból már lennék újra tag. Ha tudom hogy szükség van a támogatásomra.

12 TAGSÁG MEGÚJÍTÁSA-VOLT TAGOK EGYÉB VÁLASZOK Ha egyszerű lenne és kapnák rá figyelmeztetést Kevesebb tagdíj, esetleg valamilyen módon részlet fizetési lehetőség (negyedévente, félévente) Önkéntesként továbbra is segítek, Ha biztosítékát érezném annak hogy a civilkedésbe fektetett energia, idő és pénz jó helyre kerül, + ha tagtoborzás címén nem siránkozó leveleket kellene olvasni (egyébként minden fejlődés visszalépés útján jöhet csak létre!) Ha küldenének egy csekket Sokat voltam külföldön, de már itthon vagyok és hamarosan valószínűleg újra be fogok lépni. Ha olcsóbb lenne a díj és újra kerékpároznék. Ha kaptam volna értesítést, hogy mikor jár le a tagságom, hova és mennyit kell befizetnem a tagság megújításához. Ha megbecsülné az önkénteseit, meg az összes többi, amit itt felsoroltak és ha a régi tagok is kapnának kedvezményeket, nem csak az új belépők... Megújítom. Ha lenne újra bringám. Ha nem egy undorító pénzhajhász, mindenkin átgázoló, dogmák alapján döntő, akarnok, zsarnok pesti bunkókból összetákolt diktatórikus pénzfaló szervezet lenne, hanem egy CIVIL szervezet aki nem úgy jut előre hogy mindenkit sároz, hanem úgy hogy támogat, segít! Egyébként a pályázati pénzzel fillérre el kell számolni, a tagdíjakat költheted amire akarod, jó húzás!!!

13 TAGSÁG MEGÚJÍTÁSA-VOLT TAGOK EGYÉB VÁLASZOK A járdára megengedhetetlen mennyiségű, zömében tapló és agresszív biciklist terelt a mozgalom, ami felháborító és veszélyes. Én belvárosban lakó gyalogos is vagyok. Az autósok és más biciklisek életet veszélyeztető primitív magatartása is közrejátszott a megszüntetésben. Én hiába ismerem és tartom a Kreszt be, ha mások ezzel nem így vannak. A nagy mennyiségű biciklis már sokkal veszélyesebb számomra. Lámpa nélkül, agresszíven, minden irányban, de jó sokan, hiszen ez volt az egyetlen cél. Ha lezavarják őket a járdákról, ha kérik a lámpa nélküliek megbüntetését a rendőrségtől. Több közös szervezésű esemény, túra, kikapcsolódás. Mind a 4 pontra igent nyomtam volna, de nem lehet. Egyszerűen csak lejárt a tagságim. Utána pedig nem újítottam meg (világ körüli nászúton vagyunk biciklivel), mert nem gondoltam volna, hogy szükség lehet a távollevők támogatására is. (Paraszti logikával: nem vagyok otthon, minek magyarországi tagsági?) Ha hazaértünk, garantáltan aktív tag leszek. További sok sikert. Azt hiszem meg fogom Amennyiben visszamennék futárnak Ha újra olyan lenne a lábam, hogy rendszeresen bicóznék A levél hatására most megújítom a tagságomat:) Mostanában jóval kevesebbet bringázok Pl.: 3-4 év alatt nem tudta a Dráva utca bringa gyászt megszüntetni az MK. Ha többet kerékpároznék, akkor érezném úgy, hogy érdemes tagnak lennem, de ettől függetlenül asszem újra tag leszek mondjuk szeptemberben

14 TAGSÁG MEGÚJÍTÁSA-VOLT TAGOK EGYÉB VÁLASZOK Sok minden kellene, de ez megint csak egy ördögi kör a sok közül, ami ez ügyben már felmerült. Valószínűleg (biztos) mindenkinek nem lehet megfelelni. Nekem például fontos a környezetvédelem, de megmondom őszintén, sokkal fontosabb, hogy minél hamarabb legyen biztonságos és szabályos kerékpározási lehetőség biztosítva. Ebből kifolyólag minden egyes "Helyben vedd meg" és társai kampányra fordított időt úgy érzek, hogy elvette az energiát a minimális munkával azonnal módosítható régi vagy a több munkával járó Kresz-megújítási munkák elől. Sokkal fontosabb lenne a kötelező (gyalog- és) kerékpárút eltörlése, mint ezek a kampányok. A csapból is ennek kéne folynia. Ezenkívül, bár budapesti vagyok, de mégis zavar, hogy a vidéki területeken mennyien panaszkodnak. Szeged, Győr, Székesfehérvár, hogy csak a legnagyobb városokat említsem, vagy éppen Orosháza, hogy a "leghangosabbat", ahol rengeteg baleset történik, és idióta táblákkal akarják orvosolni a helyzetet, miközben gyalogosokat is gázolnak gyalogátkelőhelyen, úgyhogy egy marhaság, hogy tolva biztonságos. Ezek a túravezetések, amik mostanában indultak, hasznosak, közösségépítő erejük is van, de rendkívül túlárazottak. Értem én, hogy kell a pénz, de így csak ellenszenvessé teszi a klubot. Rengetegen szerveznek ilyen túrákat vagy ingyen, vagy ha már fizetős, akkor a vonatozás helyett kisbusszal történő utaztatással, kerékpárszállítással, esetlegesen olcsóbban is, mint a klub. Ezen kívül sajnos én sem keresek többet, mint pár éve, és sajnos egyre kevesebb a fölös pénz. Tökre megértem, hogy 400ft/hó az nem sok, de amikor csak akciós kenyeret veszek (vagy néha nem is veszek), hogy azzal is spóroljak, vagy nem megyek el nyaralni 1 hétre, csak 2-3 napra, akkor nem szívesen költöm el azt a havi 400 forintot sem. Ezenkívül ami még zavaró, hogy a régi tagokat nem éreztem úgy, hogy kellőképpen megbecsülné a klub. Gondolok itt többek között arra, hogy megújításkor több pénzt kell fizetni, mint az új tagoknak. Értem én, hogy fontos a toborzás, de a megőrzés is. Ezenkívül pedig a kedvezmények nagy része nem térül meg illetve kihasználatlan. Ez utóbbi az én "hibám", az előbbi viszont például a MÁV kedvezmény tipikus esete. Egyes állomásokon azt sem tudják, mi az a kártya. 100 forint kedvezményért 15 percet állok sorba, elmegy a vonat, mögöttem sor, lincshangulat, mert egy A4-es oldalnyi papírt tölt ki kézzel a pénztáros (pl. Gyöngyös, azt hiszem 2 éve, de máshol is néztek már rám értetlenül). ha a kedvezmény nem csak a kerékpárra vonatkozna, mindjárt barátibb lenne, és abban is biztos lennék, hogy többen használnák munkába járásra is a MÁV+bringa kombinációt. Ehhez persze az is kéne, hogy mindig legyen rendes bringaszállító vagon. Hadd ne mondjam, mi van mostanság a balatoni vonalakon. Szabályos káosz. Tegnap speciel ránk csukták a távvezérelt ajtókat, mikor még pakolásztunk lefele. Az egyik srác kapott is egy maflást az ajtótól, és még fizetett is érte. Számtalan apróság, amik együtt nagyon zavaróak, és ez utóbbi nyílván a MÁV hibája, de egy raklap ilyen sztori után sem látok MK közleményt, hogy ezt írtuk a MÁV-nak, ezt kértük a MÁV-tól, tárgyalunk velük, stb. A szokásos: kommunikációs hiányosságok. És még lehetne sorolni...

15 TAGSÁG MEGÚJÍTÁSA VOLT TAGOK EGYÉB VÁLASZOK Visszalépek hamarosan. :) Amúgy nem "kiléptem", csak "elfelejtettem megújítani", ezzel biztos sokan mások is így vannak. Befizetem Egyszerűen nem volt időm foglalkozni a klub tagsággal, ha elrendeződtek az ügyes-bajos dolgaim, a tagságomat is megújítom Meggyőztetek, Külföldön élek, nincs szükségem a biztosításokra, az éves tagdíjat adomány formájában fizetem tovább. Nem feltétlenül volt szükségem a szolgáltatásokra, de ettől függetlenül fenntartottam volna, ha itt lakom. Most ősztől iskola miatt ismét itt vagyok, és bár magamtól nem jutott eszembe, de szívesen megújítom a tagságot. Lényegesen alacsonyabb tagdíj a felelősségbiztosításért cserébe.

Nyeregbe, tekerj be!

Nyeregbe, tekerj be! A Közhasznú Alapítvány Nyeregbe, tekerj be! című projektjének hatásvizsgálata húsz perccel gyorsabban érek be a suliba és a reggeli alvásom hosszabb lett, meg kényelmesebb is biciklivel közlekedni megszerettem

Részletesebben

RENDKÍVÜLI TISZTÚJÍTÓ KÖZGYŰLÉS

RENDKÍVÜLI TISZTÚJÍTÓ KÖZGYŰLÉS 1 RENDKÍVÜLI TISZTÚJÍTÓ KÖZGYŰLÉS 2012. december 8. 15:00 Átrium Filmszínház, 1024 Budapest, Margit krt. 55. 15:00 László János: Üdvözlöm kedves tagjainkat, köszönöm, hogy eljöttek, a közgyűlést megnyitom.

Részletesebben

Mennyire szolidáris a magyar?

Mennyire szolidáris a magyar? Mennyire szolidáris a magyar? A szolidaritás makro- és mikroszintű aspektusai 2013. augusztus Tartalomjegyzék Vezetői összefoglaló... 3 Módszertani tudnivalók (adatfelvétel módja, mintavétel, minta bemutatása)...

Részletesebben

Vágóképek rögzítve 2008

Vágóképek rögzítve 2008 Vágóképek rögzítve 2008 Vágóképek rögzítve 2008 Nincs mese, ha egyszer ki kell fizetni, akkor ki kell fizetni A Magyar Szegénységellenes Hálózat jelentése a szegénységben vagy annak közelében élõ gyerekes

Részletesebben

és az együttműködésében NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS

és az együttműködésében NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS és az együttműködésében NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS 2012 Copyright @ 2012 WebShop-Experts Kft. Minden jog fenntartva. A tanulmány megállapításai csak a forrás megjelölésével, és a szerző előzetes jóváhagyásával

Részletesebben

Roóz József, a Budapesti Gazdasági Főiskola rector emeritusa

Roóz József, a Budapesti Gazdasági Főiskola rector emeritusa 126 interjú Roóz József, a Budapesti Gazdasági Főiskola rector emeritusa Educatio: Az Educatio jelen száma a minőségi felsőoktatás megteremtésének lehetőségeiről, a minőségbiztosítás módszereiről, intézményeiről

Részletesebben

Fiatal gyógyszerészek

Fiatal gyógyszerészek 2014 Tartalomjegyzék A gyógyszerészet jelene, jövője 2014 kérdőív eredményei 1. életrajz 2. életrajz 3. életrajz FIATAL GYÓGYSZERÉSZEK 2014 4. életrajz 5. életrajz 6. életrajz A Magyar Gyógyszerésztörténeti

Részletesebben

A csatorna- és szennyvízhálózat kiépítésének lakossági megítélése. Kecskemét, Kerekegyháza, Ballószög és Helvécia településeken

A csatorna- és szennyvízhálózat kiépítésének lakossági megítélése. Kecskemét, Kerekegyháza, Ballószög és Helvécia településeken A csatorna- és szennyvízhálózat kiépítésének lakossági megítélése Kecskemét, Kerekegyháza, Ballószög és Helvécia településeken 2005. december 2006. január TARTALOMJEGYZÉK VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ 3 1. RÉSZ

Részletesebben

Lakossági adományok és önkéntes tevékenységek

Lakossági adományok és önkéntes tevékenységek CZIKE Klára KUTI Éva Lakossági adományok és önkéntes tevékenységek Gyorsjelentés a 2004-es felmérés eredményeirõl Készült a Charles Stewart Mott Foundation, az ICSSZEM Civil Kapcsolatok Fõosztálya, a Nemzeti

Részletesebben

Marathon. Év közepére felpöröghet a befektetési termékek értékesítése

Marathon. Év közepére felpöröghet a befektetési termékek értékesítése MARATHON INSURANCE ZRT. Marathon I. évfolyam, 1. szám 2012. április 2011 decemberében a legjobb értékesítő Krasnyánszky Zsuzsanna Unit Managerünk A Marathonnál megtaláltam mindazt, ami nekem fontos, és

Részletesebben

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 8-án megtartott közmeghallgatásának: Tá rgysoro zat

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 8-án megtartott közmeghallgatásának: Tá rgysoro zat Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 8-án megtartott közmeghallgatásának: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (151-152) Tá rgysoro zat 1.) Beszámoló a Képviselő-testület

Részletesebben

Magyar ingázók az osztrák munkaerőpiacon. Tapasztalatok és jó tanácsok álláskeresőknek

Magyar ingázók az osztrák munkaerőpiacon. Tapasztalatok és jó tanácsok álláskeresőknek Magyar ingázók az osztrák munkaerőpiacon Tapasztalatok és jó tanácsok álláskeresőknek Információs füzet 2012 Magyar ingázók az osztrák munkaerőpiacon Tapasztalatok és jó tanácsok álláskeresőknek Információs

Részletesebben

Gajda Péter polgármester. dr. Kovács Bence alpolgármester dr. Istvánfi Sándor jegyző dr. Kiss Anna aljegyző

Gajda Péter polgármester. dr. Kovács Bence alpolgármester dr. Istvánfi Sándor jegyző dr. Kiss Anna aljegyző J E G Y Z Ő K Ö N Y V készült a kispesti önkormányzat képviselő-testületének 2011. január 20-án 8 óra 30 perces kezdettel a i hivatal nagytermében (Bp. XIX., Városház tér 18. I. em. 41.) megtartott üléséről

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. június 25-én 16 órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. június 25-én 16 órai kezdettel megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. június 25-én 16 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Fésüs Sándor Gubiczáné Kocsis Irén Tassi Lászlóné polgármester

Részletesebben

A FiAtAlok lendületben ProgrAm hét éve

A FiAtAlok lendületben ProgrAm hét éve A Fiatalok Lendületben Program hét éve 2 1 A Fiatalok Lendületben Program (FLP) 1.1 Az FLP alprogramjai 2 Az FLP a számok tükrében 2.1 A benyújtott és támogatott pályázatok száma 2.2 Honnan érkeztek a

Részletesebben

NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS

NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS NAGY WEBÁRUHÁZ FELMÉRÉS 2013 Copyright @ 2013 WebShop-Experts Kft. Minden jog fenntartva. A tanulmány megállapításai csak a forrás megjelölésével, és a szerző előzetes jóváhagyásával idézhetőek. Címünk:

Részletesebben

- Az idős népesség helyzete Székesfehérváron -

- Az idős népesség helyzete Székesfehérváron - - Az idős népesség helyzete Székesfehérváron - Kérdőíves felmérés a székesfehérvári 60 év feletti lakosság körében 2005 július - 2005 november A kutatásra Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

Mindennapi pénzügyeink

Mindennapi pénzügyeink Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete Mindennapi pénzügyeink a Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban című előadás- és vitasorozat

Részletesebben

J e g y zőkönyv STB-18/2010. (STB-18/2010-2014.)

J e g y zőkönyv STB-18/2010. (STB-18/2010-2014.) STB-18/2010. (STB-18/2010-2014.) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának 2010. november 3-án, hétfőn, 9 óra 12 perckor a Képviselői Irodaház V. emelet 520. számú tanácstermében

Részletesebben

A SZOLIDARITÁS MAKRO- ÉS MIKROSZINTŰ ASPEKTUSAI KIKET ÉS MILYEN MÓDON TÁMOGAT ÉS TÁMOGATNA MAGYARORSZÁG LAKOSSÁGA ITTHON ÉS KÜLFÖLDÖN?

A SZOLIDARITÁS MAKRO- ÉS MIKROSZINTŰ ASPEKTUSAI KIKET ÉS MILYEN MÓDON TÁMOGAT ÉS TÁMOGATNA MAGYARORSZÁG LAKOSSÁGA ITTHON ÉS KÜLFÖLDÖN? A SZOLIDARITÁS MAKRO- ÉS MIKROSZINTŰ ASPEKTUSAI KIKET ÉS MILYEN MÓDON TÁMOGAT ÉS TÁMOGATNA MAGYARORSZÁG LAKOSSÁGA ITTHON ÉS KÜLFÖLDÖN? Tartalomjegyzék Vezetői összefoglaló... 2 Módszertani tudnivalók (adatfelvétel

Részletesebben

Az MA-58/2010. előterjesztés, részletfizetési kérelem. Elnézést, ugrottam, az MA-46/2010. előterjesztés következik, a RÁDIÓJÁTÉK2010 pályázat.

Az MA-58/2010. előterjesztés, részletfizetési kérelem. Elnézést, ugrottam, az MA-46/2010. előterjesztés következik, a RÁDIÓJÁTÉK2010 pályázat. 2010.03.24. 1. 10:15-10:21 Ladvánszky György, levezető elnök: - Jó reggelt kívánok hölgyeim és uraim, minden jelenlevőnek szól ez az üdvözlet. Megállapítom, hogy az ülés határozatképes. Timár úr előbb

Részletesebben

A SZOCIÁLIS GAZDASÁGBAN REJLŐ LEHETŐSÉGEK FELTÁRÁSA CSALÁDI SEGÍTŐ HÁLÓZAT LÉTREHOZÁSA CÉLJÁBÓL - HELYZETFELTÁRÓ KUTATÁS J Ó L - L É T K Ö Z H A S Z N Ú A L A P Í T V Á N Y 2 0 1 0 A kutatást a Szociális

Részletesebben

Vasné Dr. Egri Magdolna Vajda Márta - Danó Györgyi Kutatási jelentés: Elterjeszthető-e a marketingszemlélet a civil szervezetek életében?

Vasné Dr. Egri Magdolna Vajda Márta - Danó Györgyi Kutatási jelentés: Elterjeszthető-e a marketingszemlélet a civil szervezetek életében? Vasné Dr. Egri Magdolna Vajda Márta - Danó Györgyi Kutatási jelentés: Elterjeszthető-e a marketingszemlélet a civil szervezetek életében? 2014. március Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...2 A kutatásról...3

Részletesebben

Készült: Csór Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. augusztus 30-án megtartott nyílt üléséről. Horváthné Zsédely Annamária

Készült: Csór Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. augusztus 30-án megtartott nyílt üléséről. Horváthné Zsédely Annamária JEGYZŐKÖNYV CSÓR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2007. AUGUSZTUS 30-ÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL 2 Készült: 2007. augusztus 30-án megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Csete Krisztián Berkes

Részletesebben

Siker és harmónia tanulságos vállalkozónői életutak. Házikence Tanoda Kft 1116 Budapest, Szerelmey M. u. 43. http://creativiky.hu

Siker és harmónia tanulságos vállalkozónői életutak. Házikence Tanoda Kft 1116 Budapest, Szerelmey M. u. 43. http://creativiky.hu Siker és harmónia tanulságos vállalkozónői életutak Házikence Tanoda Kft 1116 Budapest, Szerelmey M. u. 43. http://creativiky.hu 1 Hobbiból Munka Íme a Házikence Tanoda Bevezetés Hogy mikor kezdődik egy

Részletesebben

Jegyzőkönyv Hatékonyan a fiatalok szociális hátrányainak leküzdéséért Kerekasztal besze lgete s

Jegyzőkönyv Hatékonyan a fiatalok szociális hátrányainak leküzdéséért Kerekasztal besze lgete s Jegyzőkönyv Hatékonyan a fiatalok szociális hátrányainak leküzdéséért Kerekasztal besze lgete s Beszélgetőtársaink voltak: Antal Adrien, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Társadalmi Felzárkózási és Szociális

Részletesebben

Megdöbbentő tények vállalkozásokról

Megdöbbentő tények vállalkozásokról Megdöbbentő tények vállalkozásokról A vállalkozások közel egyharmada egy év alatt becsukja a boltot! Kíváncsi vagy rá, hogy miért? Remélem igen, hiszen ha megtudod miért mennek tönkre a legtöbben, akkor

Részletesebben

SMALL IS BEAUTIFUL SIKER ÉS HARMÓNIA - TANULSÁGOS VÁLLALKOZÓNŐI ÉLETÚTAK

SMALL IS BEAUTIFUL SIKER ÉS HARMÓNIA - TANULSÁGOS VÁLLALKOZÓNŐI ÉLETÚTAK SMALL IS BEAUTIFUL SIKER ÉS HARMÓNIA - TANULSÁGOS VÁLLALKOZÓNŐI ÉLETÚTAK Esettanulmány pályázat a Telenor Magyarország Zrt. és a SEED Kisvállalkozásfejlesztési Alapítvány kiírásában 2011. 07.27. 1 T A

Részletesebben

Konzultáció 10:09-11:05

Konzultáció 10:09-11:05 Konzultáció 10:09-11:05 Ladvánszky György, levezető elnök: - Jó, hát elkezdjük. Tisztelettel köszöntöm a testületi ülésen megjelenteket! Ez a szabadság utáni első ülés, úgyhogy számos anyag van. Először

Részletesebben