Átlagméret nem akadály

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Átlagméret nem akadály"

Átírás

1

2 MEG CABOT Átlagméret nem akadály HEATHER WELLS REJTÉLYES ESETEI 1.

3 CICERÓ KÖNYVSTÚDIÓ A MŰ EREDETI CÍME Size 12 IS Not Fat A Heather Wells Mystery FORDÍTOTTA Lacza Katalin Copyright Meg Cabot, 2006 Published by arrangement with Avon Books a division of HarperCollins Publishers Lacza Katalin, Hungarian translation, 2006 Magyar kiadás, Ciceró Könyvstúdió, 2006

4 Heather Wells, az egykori tini popsztár, miután szakított vőlegényével és énekesi karrierjével is - valamint fölszedett néhány kilót-, új életet kezd a New York-i Főiskola Diákotthonában az igazgató asszisztenseként. Ám amikor a kollégiumban holtan találnak egy diáklányt a liftaknában, Heather ismét reflektorfénybe kerül - ráadásul volt vőlegényének jóképű bátyja, Heather átmeneti szállásadója, Cooper segítségével, aki egyszersmind magánnyomozó. A világsikerű, A neveletlen hercegnő naplója szerzőjének új sorozata ezúttal a felnőtt olvasóknak kínál izgalmat, feszültséget, könnyed szórakozást.

5 Benjaminnak

6 1. Ahányszor meglátlak, Rögtön elönt a vágy, Olyan vagy, mint a cukor, Menten megkívánlak. Azonnal annyi a diétának, Helyet kell adni ennek a vágynak, Ennek a vágynak. Eredeti cím: Sugar Rush Előadó: Heather Wells Szerző: Valdez/Caputo A Sugar Rush című albumról Kiadja a Cartwright Records Öhm, hahó! Van valaki odakint? A lány a mellettem lévő próbafülkében mintha az Alvin és a Mókusokat próbálná utánozni. Hahó! Kiköpött Alvin és a Mókusok. Hallom, hogy egy eladó siet a segítségére, a kulcstartóján a lánc szinte dallamosan csilingel. Igenis, hölgyem! Segíthetek valamiben? Hogyne a lány most már kevésbe hangos, ám továbbra is mókusok vinnyogását idéző hangja akadály nélkül szűrődik át a fülkéinket elválasztó paraván felett. Van esetleg ez a farmerjuk nullásnál" kisebb méretben? ( Az amerikai mértékegységeknél a 0 ás kb. a magyar 32 esnek felel meg. Szerk.) A meglepetéstől szinte lebénulok, egyik lábam még csupaszon, a másikon már rajta a nadrág, amelybe épp megpróbáltam belepréselődni. A mindenit! Csak a képzeletem játszik velem, vagy tényleg létezik ilyen?

7 Mert hát mi van a nullás méret alatt? Valami negatív szám, nem? Jó, rendben, valóban sok idő telt már el a másodikos matek órák óta. De határozottan emlékszem, hogy volt ez a számegyenes dolog, középen a nullával, és... Csak azért magyarázkodik a negatív méretű kismókus az eladónak - mert normál esetben kettes méretet hordok. De ezek a kettesek mind leesnek rólam. Ami felettébb különös. Tudom, hogy egy dekát sem fogytam azóta, mióta utoljára itt jártam. Meg kell hagyni, ennek a Miss Negatívméretnek van valami igazsága, állapítom meg, miközben felhúzom az éppen próbálni szándékozott nadrágot. Már nem is emlékszem, mikor volt utoljára, hogy belefértem egy nyolcas farmerba. Jó, ha nagyon akarok, akkor emlékszem. De az nem igazán az a korszak volt az életemben, amelyből kedves emlékeket dédelgetek. Aztán most meg mi van? Általában tizenkettes méretet hordok... de ma, amikor felpróbáltam egy tizenkettest, szinte elvesztem benne. Sőt, a tízesben is. Ami igen különös, tekintve, hogy az utóbbi időben nem voltam épp diétán, ha csak azt a kis Canderelt nem számítjuk annak, amit a habos tejeskávémba tettem cukor helyett ma reggel. De az is biztos, hogy a baconszalonnás, krémsajtos zsemle enyhén szólva is semlegesítette a Canderel fogyókúrás hatását. És edzésen sem igazán voltam mostanában. Nem mintha nem szoktam volna tornázni, persze hogy szoktam. Csak nem megyek el emiatt a konditerembe. Mert hát sétával is el lehet égetni ugyanannyi kalóriát, mint futással. Akkor meg minek futkosni, nem igaz? Már jó régen rájöttem, hogy ha elsétálok a Bleecker utcába a Murray sajtboltig, hogy megnézzem, mi az aznapi ebédajánlatuk, az pont tíz percet vesz igénybe.

8 A következő menet Murraytől a Betsey Johnsonig a Wooster utcába, hogy felmérjem az akciós kínálatot (imádom a sztrecsbársony gönceiket!) újabb tíz perc. A Betseytől a Dean & Delucáig a Broadwayn, ahol az ebéd utáni kapucsínómat szoktam meginni, és megnézem, van e csokiba mártott kandírozott narancshéjuk, amit annyira, de annyira szeretek ismét csak tíz perc. És így tovább, míg észre sem veszem, és már le is tudtam egy hatvanperces edzést. Ki mondja, hogy nem lehet eleget tenni a kormány legújabb egészségügyi ajánlásainak? Ha én képes vagyok rá, akkor bárki megteheti. De lehetséges volna, hogy ezeknek a sétáknak köszönhetően két egész méretet fogytam azóta, mióta utoljára farmert vettem magamnak? Azt tudom, hogy a napi zsírbevitelemet körülbelül a felére csökkentettem, amióta az asztalomon álló cukorkatartóban a Hershey Kisses csokicsókocskákat lecseréltem az iskolai egészségügyi központ által ingyen osztogatott óvszerekre. De akkor is. Nos, hölgyem tájékoztatja az eladó Miss Negatívméretet, ezek a farmerok úgynevezett sztrecs nadrágok. Ami azt jelenti, hogy két számmal kisebbet kell belőlük vennie, mint a normál mérete. Hogy mi? Miss Negatívméret hangja némi zavarról árulkodik. Hát, ezen egy cseppet sem vagyok meglepve. Hisz én is ugyanígy érzek. Megint csak azok a fránya számegyenesek... Arról van szó magyarázza az eladó türelmesen, hogy ha normál esetben négyes méretet hord, ezekből a nadrágokból nullásra van szüksége. Nem lenne egyszerűbb akkor, ha a szokásos méretet tüntetnék fel rajtuk? tudakolja Miss Negatívméret, véleményem szerint abszolút logikusan.

9 Hogyha egy ilyen nullás valójában négyesnek felel meg, miért nem írják rá egyszerűen, hogy négyes? Ezt úgy nevezik, hogy hiúsági méretezés világosítja fel az eladó, suttogóra fogva a hangját. Hogy milyen méretezés? kérdez vissza Miss Negatívméret szintén visszafogott hangon. Már amennyire egy mókus képes visszafogni a hangját. Tudja... suttogja az eladó Miss Negatívméret fülébe, de úgy, hogy azért még hallom. A nagyobb darab vásárlók jobban örülnek, ha elmondhatják magukról, hogy jó rájuk a nyolcas méret. Holott valójában az tizenkettes lenne. Érti... Na várjunk csak! Hogy micsoda? Mielőtt végiggondolnám, hogy mit teszek, kicsapom a próbafülkém ajtaját. Nekem tizenkettes a méretem hallom magam, ahogy ráförmedek az eladóra, aki döbbenten néz rám. Ami persze érthető, azt hiszem. De akkor is. Mi rossz van a tizenkettesben? Semmi! vágja rá rémülten. Semmi az ég adta világon! Csak arról van szó, hogy... Azt akarja mondani, hogy a tizenkettes méret kövérnek számít? vetem a szemére. Nem, dehogy erősködik tovább az eladó. Félreértett. Csak arra akartam kilyukadni, hogy... Mert az átlag amerikai nőnek éppen tizenkettes a mérete tájékoztatom. Ezt tudom, mert olvastam a People magazinban. Azt akarja mondani, hogy tulajdonképpen nem átlagosak vagyunk, hanem kövérek? Dehogyis! tiltakozik az eladó. Egyáltalán nem mondtam ilyesmit! Csak... Ekkor a mellettem lévő próbafülke ajtaja is kitárul, és végre megpillanthatom a mókushang tulajdonosát. Olyasmi korú lány, mint akikkel én dolgozom. És nem csak a hangja olyan, mint egy mókusé, állapítom meg. Hanem éppen úgy is néz ki. Tudják... Olyan kis helyes,

10 huncut teremtés. És olyan picike, hogy egy normál méretű leányzónak elférne a zsebében. És az milyen dolog, hogy az ő méretében nem is gyártanak semmit? faggatom a kiszolgálót, miközben Miss Negatívméret felé bökök az ujjammal. Úgy gondolom, sokkal szívesebben vagyunk átlagos méretűek, mint hogy ne létezzünk egyáltalán! Miss Negatívméret, úgy tűnik, kissé meghökkent. De aztán csak megszólal: Öhm... Igen! erősíti meg, amit mondtam. Az eladó idegesen nyeldekel. Jól hallhatóan. Szemmel láthatólag ez nem az ő napja. Munka után minden bizonnyal betér majd egy kocsmába, és panaszosan előadja, hogy aztán ezek a nők majdnem leharapták a fejemet, amikor megemlítettem nekik a hiúsági méretezést... Rettenetes volt..." De nekünk csak ennyit mond: Öhm, azt hiszem... öhm... megyek és megnézem, hogy van e ebből a nadrágból, amit kérdezett... öhm... a raktárban. Aztán elviharzik. Miss Negatívméretre pillantok. Ő pedig rám. Úgy huszonkettő körül lehet, és erősen szőke hajú. Magam is szőke vagyok ebbe persze némi Bellady is besegít, de a húszas éveim elejét már jó régen magam mögött hagytam. Ennek ellenére nyilvánvaló, hogy leszámítva a kor és méretbeli különbségeket, Miss Negatívméret és én olyan közös kötelékkel rendelkezünk, amelyet nem lehet megbontani. Mégpedig, hogy mindkettőnket teljesen kiakasztott ez a hiúsági méretezés dolog. Megveszi? tudakolja Miss Negatívméret, és a rajtam lévő nadrág felé biccent. Azt hiszem bólogatok. Mindenképpen kell már vennem egy újat. Amit eddig hordtam, azt valaki lehányta a munkahelyemen.

11 Jézusom! fintorítja el mókusszerű orrát Miss Negatívméret. Maga meg milyen helyen dolgozik? Hát... sóhajtok fel egy kollégiumban. Akarom mondani: diákotthonban. Komolyan? néz rám Miss Negatívméret érdeklődő tekintettel. A New York i Főiskolán? Mikor bólintok, lelkesen felkiált: Tudtam, hogy ismerem magát valahonnan! Én is a New York i Főiskolán végeztem, épp tavaly. Melyik kollégium? Öhm... krákogok kissé feszélyezetten. Én csak most nyár óta vagyok ott. Komolyan? Miss Negatívméret úgy tűnik, zavarba jött. Ez fura. Csak mert olyan ismerősnek tűnik... De még mielőtt esélyem nyílna rá, hogy megmagyarázzam, miből is gondolhatja, hogy ismer, a telefonomból felcsendülnek az első hangok a Go Go's együttes Vakáció című számának refrénjéből. (Ezt a dallamot azért választottam, hogy fájdalmas emlékeztetőül szolgáljon, hogy én azt egyelőre elfelejthetem -mármint a vakációt legalábbis, amíg le nem töltöm a hathónapos próbaidőmet a diákotthonban, amelyből még három hónap bőven hátravan.) Látom a kijelzőn, hogy a főnököm keres. Ilyenkor. Szombaton. Ami nyilvánvalóan azt jelenti, hogy fontos ügyről van szó. Nemdebár? Attól eltekintve, hogy valószínűleg egyáltalán nem. Úgy értem, szeretem a munkámat, meg minden főiskolásokkal dolgozni irtó élvezetes, mert egy csomó olyan dolog iránt képesek lelkesedni, amelyek a legtöbb embert teljesen hidegen hagyják, mint például Tibet felszabadítása, vagy az, hogy a munkásnyúzó üzemek dolgozói is kapjanak fizetett gyermekgondozási szabadságot, és hasonlók. De annak, hogy a Fischer Hallban dolgozom, megvan az a határozott hátránya, hogy csupán egy saroknyira

12 lakom tőle. Amitől egy icipicit könnyebben vagyok elérhető bárki számára, mint amennyire azt én kellemesnek találnám. Úgy értem, az egy dolog, hogy otthoni hívásokat kap az ember, ha mondjuk orvos, és egy betegének szüksége van rá. De az már egy egészen másik dolog, ha otthon hívogatnak, mert az üdítőital automata elnyelte valakinek az apróját, és nem találják a pénzvisszatérítési kérelem formanyomtatványát, így azt szeretnék, ha beugranál és segítenél megkeresni. Bár, gondolom, sok embernek ez olyan lehet, mint egy valóra vált álom. Mármint, tudják, hogy olyan közel lakjanak a munkahelyükhöz, hogy minden további nélkül beszaladhassanak, ha kitör az aprópénzválság. New Yorkban aztán meg különösen. Mert én mindössze két percre lakom onnan, ahol dolgozom, s ezt a távolságot könnyűszerrel meg is teszem gyalog (így újabb négy percet adhatok hozzá a napi edzésmennyiségemhez). De ami az álmok valóra válását illeti, az embereknek azt is számításba kellene venniük, hogy ez nem a létező legnagyszerűbb dolog a világon, mivel az éves keresetem mindössze dollár (amiből marad nagyjából az állami és önkormányzati adók levonása után), és itt, New Yorkban, dollárból épp hogy az ebédedre futja, meg tán egy ilyen farmerre, amelyre épp el akarom szórni a pénztárcám csekély tartalmát, akár hiúsági a méretezése, akár nem. Ennyiből nem is tudnék Manhattenben élni, ha nem lenne másodállásom, amiből a lakbéremet fizetem. Nekem nem jár bentlakás", mert a New York i Főiskolán csak a diákotthon igazgatója kap juttatásként lehetőséget arra, hogy bent lakjon a kollégiumban akarom mondani, a diákotthonban, az asszisztensek már nem. Akárhogy is, én elég közel lakom a Fischer Hallhoz, hogy a főnököm úgy érezze, bármikor felhívhat, hogy ugorjak be, amikor épp szüksége van rám.

13 Mint például egy ilyen napfényes szeptemberi szombat délutánon, miközben farmernadrágot próbálok, mert előző nap egy elsőéves, aki kicsit több koktélt ivott a kelleténél a Stoned Crow bárban, úgy döntött, hogy miközben épp fölé hajolok és a pulzusát próbálom számolni, juttat belőlük nekem is egy keveset. Mármint a nadrágomnak. Magamban gyorsan mérlegelem, mi szól mellette, illetve ellene, hogy felvegyem a telefont mellette: Rachel talán azért hív, hogy fizetésemelést ajánljon (ez azért nem túl valószínű); ellene: Rachel valami beivott félájult húszévest akar kórházba vitetni velem (na, ez már valószínűbb) amikor Miss Negatívméret hirtelen felvisít: Jaj istenem! Már tudom, honnan ennyire ismerős! Mondták már magának, hogy kiköpött úgy néz ki, mint Heather Wells? Tudja, az az énekesnő! Ezen körülmények közt úgy döntök, hogy hagyom a főnökömet a hangpostafiókra. Úgy értem, már így is jutott ma nekem épp elég ezzel a tizenkettes méret dologgal, most meg még ez is. Miért nem maradtam inkább otthon, és rendeltem meg a farmeromat az interneten?? Komolyan? vetem oda Miss Negatívméretnek nem különösebben lelkesen. De neki abszolút nem tűnik fel, hogy nem igazán dob fel a téma. Jaj istenem! visong tovább. Még a hangja is pontosan olyan! Micsoda különös véletlen! De teszi hozzá nevetve mi a csodáért gályázna Heather Wells egy kollégiumban, nem igaz? Diákotthonban javítom ki automatikusan. Jobban szeretjük, ha így nevezik, mert a diákotthon szó már maga a meleg hangulat és a baráti közösség érzetét kelti a lakók között, akik egyébként egy kollégiumnak nevezett valamiben túlságosan hidegnek és intézményszerűnek találnák az életet.

14 Nem mintha a padlóhoz csavarozott hűtőszekrények sora nem lenne éppen eléggé árulkodó jel... Vagyis hát... józanodik ki hirtelen Miss Negatívméret. Nem mintha bármi baj lenne ezzel a dologgal. Mármint hogy valaki egy kollégium igazgatójának az asszisztense. És, ugye nem sértődött meg, vagy valami, hogy azt mondtam, hasonlít Heather Wellsre? Nekem abszolút megvolt az összes lemeze. És egy óriási poszter a falamon. Tizenegy éves koromban. A legkisebb mértékben sem vagyok megsértve felelem. Miss Negatívméret láthatóan fellélegzik. Akkor jó sóhajt. Azt hiszem, most megyek, és keresek egy olyan boltot, ahol tartanak is valamit a méretemben. Aha bólintok, és már éppen javasolni akarom a Gap Kidst, de aztán meggondolom magam. Mert hát, végül is, nem az ő hibája, hogy ilyen vékonyka. Legalábbis nem jobban, mint amennyire az enyém az, hogy egy átlagos amerikai nő méreteivel rendelkezem. Már a pénztárnál állok, amikor lehallgatom a hangpostafiókomat, hogy megtudjam, mit akart Rachel, a főnököm. És hallom, hogy a hangja, amely mindig maximálisan visszafogott, most szinte hisztérikus. Heather, azért hívlak, hogy elmondjam, haláleset történt. Ha meghallgatod ezt az üzenetet, kérlek, hívj vissza, amilyen hamar csak tudsz." A nyolcas méretű farmert magam mögött hagyom a pulton, s újabb 15 percet letudok a napi edzésadagomból azzal, hogy kirohanok igen rohanok a boltból, s futok tovább, egészen a Fischer hallig.

15 2. Láttalak titeket, Átölelt, megcsókolt Azt mondtad, ő csak egy Unokatesód volt. Vágyak Vágyak, Vágyak Ha engem akarsz, Légy őszinte. Ez most egy kapcsolat, Vagy csak szinte? Vágyak Vágyak, Vágyak Eredeti cím: You Wish Előadó: Heather Wells Szerző: Valdez/Caputo A Sugar Rush című albumról Kiadja a Cartwright Records Az első dolog, amit megpillantok, amikor befordulok a sarkon a Washington Square Westre: egy tűzoltóautó, amely a járdán parkol. Azért a járdán és nem az úton, mert teljesen elzárja az utat az a bódé, ahol ezeket a tigrismintás tangákat árulják, öt dollárért darabját igazán jó vétel, ha azt vesszük, leszámítva, hogy amikor az ember közelebbről is szemügyre veszi, kiderül, hogy a pántok valami fekete csipkével vannak szegve, amitől minden bizonnyal viszketést kapunk, ha bekerül, nos... tudják, hová. A Washington Square West, ahol a Fischer Hall is található, szinte soha nincs lezárva. De ezen a bizonyos szombaton a helyi lakosság valószínűleg

16 behajtott egy régi tartozást a városi tanácson, vagy valami hasonló, mivel valahogy elintézték, hogy a parknak ezt az egész oldalát elzárják a közlekedés elől egy kirakodóvásár miatt. Tudják, milyenre gondolok: füstölős standok, zokniárusok, karikaturisták és cirkuszi bohóc kinézetű dróthajtogató művészek. Amikor először voltam egy ilyen manhattani kirakodóvásáron, olyasmi korú lehettem, mint azok a srácok, akikkel most dolgozom. Akkoriban még teljesen odavoltam: Hű, kirakodóvásár! Milyen klassz!" Akkor még nem tudtam, hogy a Macy's-nél még olcsóbban is lehet zoknit kapni, mint amennyibe egy ilyen helyen kerül. De az igazság az, hogy ha az ember egyszer látott egyetlen Ilyen manhattani kirakodóvásárt, akkor tulajdonképpen látta az összeset. Egyébként ez a tangaárus bódé meglehetősen furcsa látvány a Fischer Hall előtt. Sehogy sem illik össze a tanga meg ez az épület, na. Az 1850 ben épült vöröstéglás ház fenségesen tornyosul a Washington Square park fölé. Amikor megkezdtem itt az új munkát, az első napomon találtam egy pár prospektust az íróasztalom fiókjában, amelyekből megtudhattam, hogy egy városi rendelet szerint a főiskolának ötévente hívnia kell egy céget, kivésetni a régi habarcsot a falból, és újat tölteni a helyébe, hogy a Fischer Hall téglái egészen biztosan ne potyoghassanak az emberek fejére. Ami szerintem igen jó gondolat. Eltekintve attól, hogy a városi tanács minden erőfeszítése ellenére a Fischer Hallból így is, úgy is mindenféle dolgok potyognak az emberek fejére. És most nem a téglákról beszélek. Számos jelentést olvastam ablakokból kirepkedő üvegekről, konzervdobozokról, ruhadarabokról, könyvekről, CD lemezekről, sőt zöldségekről, zacskónyi cukorkáról, és egyszer még egy egész sült csirkéről is.

17 Én mondom, akárhányszor elmegyek a Fischer Hall előtt, mindig vetek egy pillantást felfelé, biztos, ami biztos. Leszámítva a mai napot. Ma a tekintetem eltéríthetetlenül az épület bejáratára szegeződik. Megpróbálom kitalálni, mi módon fogom magam átverekedni rajta, tekintetbe véve a hatalmas tömeget és a New York i rendőrség embereit, akik előtte tömörülnek. Úgy néz ki, mintha a kirakodóvásáron bámészkodó több tucatnyi turista mellett a diákok fele is az utcán tömörülne, arra várva, hogy visszaengedjék őket az épületbe. És fogalmuk sincs arról, mi történik. Ez teljesen nyilvánvaló az elkapott kérdésekből, amelyeket egymásnak kiabálnak, megpróbálván túlüvölteni a pánsípok hangját, mely a ház előtt álló másik bódéból árad, ahol, nos... pánsípzenét tartalmazó kazettákat árulnak: Mi folyik itt? Dunsztom sincs. Talán tűz van? Valami hülye biztos megint túlforralta a potpourrit... Aáá... szerintem Jeff volt. Megint belőtte magát. Jeff, te idióta! Esküszöm, ehhez most semmi közöm! Nyilvánvalóan nem tudják, hogy valaki meghalt odabent. Ha tudnák, nem poénkodnának holmi narkóval. Gondolom. Na jó, remélem. Aztán felismerek egy arcot, amelynek a tulajdonosa EGÉSZEN BIZTOSAN jól tudja, mi folyik odabent. Ez lerí róla. A lány nem csak azért van maga alatt, mert a tűzoltók nem engedik vissza a házba. Azért vág ilyen képet, mert TUDJA, mi történt. Heather! Magda, mihelyst megpillant a tömegben, alaposan kimanikűrözött kezével hevesen integetni kezd. Jaj, Heather! Ez rettenetes! Magda az ebédlőben hordott rózsaszín munkaköpenyben és leopárdmintás macskanadrágban

18 toporog, ide oda dobálja melírozott fürtjeit, és idegességében mélyeket szippant ötcentis körmei közé csippentett ultravékony cigarettájából. Minden egyes körmét az amerikai zászló kicsinyített mása ékesíti. Mert, bár Magda olyan sűrűn látogat haza a Dominikai Köztársaságba, ahol született, ahányszor csak alkalma adódik, mindazonáltal nagyon is hazafias érzelmekkel viseltetik második otthona iránt. s ezen kötődését körömdíszek révén fejezi ki. Tulajdonképpen így is ismerkedtem meg vele. Közel négy hónappal ezelőtt, a manikűrösnél. És ott szereztem tudomást erről munkáról is a kollégiumban (akarom mondani, diákotthonban). Az előttem ott dolgozó asszisztenst Justine-t éppen akkor rúgták ki, mert elsikkasztott hétezer dollárt az intézmény kasszájából, amin Magda, a kollégium akarom mondani, diákotthon ebédlőjének pénztárosa mélységesen felháborodott. Ki hitte volna! siránkozott Magda bárkinek, aki kész volt meghallgatni, s közéjük tartoztam én is, mivel éppen ott festettem a lábkörmeimet lángvörösre mert hát, tudják, még ha az életünk nem is ér többet, mint hogy egy mozdulattal lehúzzuk a vécén, már amilyen az én helyzetem volt akkoriban, legalább az ember lábkörmei nézzenek ki valahogy. Magda néhány asztallal arrébb épp mini Szabadság szobrot pingáltatott festékszóróval a hüvelykujja körmére a háborús hősök emléknapjának tiszteletére, és megállás nélkül árasztotta magából a szitkokat Justinera, az elődömre. Huszonhét kerámiamelegítőt rendelt az irodaellátóból, és mind odaadta nászajándékként a barátainak. A mai napig fogalmam sincs, mi lehet az a kerámiamelegítő, és vajon miért akarhat bárki is egy ilyet nászajándékba. De amikor meghallottam, hogy valakit épp elbocsátottak Magda munkahelyéről, ahol az állással járó egyik juttatás az évenkénti húsz

19 szabadnap és a teljes egészségügyi és fogászati ellátás mellűi az oktatásban való ingyenes részvétel, kapva kaptam a lehetőségen. Tényleg nagyon sokat köszönhetek Magdának. És nem csupán amiatt, hogy segített nekem állást szerezni (meg mert megengedi, hogy ingyen kajáljak a kantinban, ahányszor csak akarok ami részben magyarázatul szolgálhat arra, miért nem vagyok már távolról sem nyolcas méret, hacsak nem a hiúsági táblázatot nézzük), hanem mert Magda azóta az egyik legjobb barátnőm lett. Mag! tudakolom, miután sikerült valahogy melléfurakodnom. Kiről van szó? Ki halt meg? Mert hát nem hagy nyugodni a gondolat, hogy valaki olyan, akit ismerek, mondjuk, valamelyik karbantartó, aki mindig olyan készségesen ugrik, ha oda nem illő testfolyadékokat kell eltávolítani valahonnan, annak ellenére, hogy ez a tevékenység nem szerepel a munkaköri leírásában. Vagy az egyik diákmunkás, akit irányítanom kellett volna és itt a kellett volna" a kulcsszó, hiszen, a három hónap alatt, amióta a Fischer Hallban dolgozom, alig egy maroknyi diákmunkásom tette ténylegesen azt, amit mondtam neki (egy csomóan közülük még mindig ahhoz az enyves kezű Justine hoz húznak). És ha valamelyikük véletlenül tényleg azt tenné, amit kérek tőle, az csak azért lehet, mert olyasvalamiről van szó, mint például, hogy az előző lakók után takarítsanak ki, és távolítsák el a szemetet, ami általában félig teli piás üvegeket is jelent. Így, amikor másnap bemegyek dolgozni, már egyiküket sem tudom rávenni, hogy jöjjenek le és válogassák szét a leveleket, mert mindannyian totál másnaposak. De azért van néhány srác, akiket nagyon megszerettem: az ösztöndíjasok, akik nem lobogtatják a hitelkártyájukat, amit a mama meg a papa lelkesen tölt fel minden hónapban, és akiknek valóban meg kell

20 dolgozniuk azért, hogy ki tudják fizetni a tandíjat és a könyveiket. Ezért minimális könyörgésembe kerül csak, hogy elvállalják a délután négykor kezdődő éjszakai műszakot a portán. Jaj, Heather! suttogja a fülembe Magda. (Bár ő igazából úgy ejti: Heythar.) Azért suttog, mert nem akarja, hogy a kölykök megtudják, mi folyik itt valójában. Akármi is legyen az. Az egyik kis filmcsillagom! Egy diák? Látom, hogy néhány ember a tömegből kíváncsi tekintettel fürkészi Magdát. És nem azért, mert furán néz ki Jó, az igazat megvallva, valóban kissé különös látványt nyújt, mivel annyi smink van az arcán, hogy hozzá képest Christina Aguilera maga a merő természetesség, s ehhez jönnek még a tízcentis körmök, meg minden. De mivel Greenwich Village ben vagyunk, ha jobban belegondolunk, Magda kinézete igazából szolidnak mondható. Ez a filmcsillag" dolog az, amit az emberek nem fognak fel. Ahányszor csak egy diák belép a Fischer Hall ebédlőjének ajtaján, Magda elveszi az azonosító kártyáját, elhúzza a leolvasó tinit és sápítozni kezd: Lám, milyen csodááálatos filmcsillagok járnak hozzánk enni! Milyen szerencsések vagyunk, hogy ilyen sok csodááálatos filmcsillagot láthatunk vendégül itt, a Fischer Hallban! Először azt gondoltam, Magda a New York i főiskola dráma szakosainak akar csak hízelegni és azokból aztán akad itt. és kamionra való; sokkal, de sokkal többen vannak, mint a medikusjelöltek vagy a gazdaságtant hallgatók. Aztán az egyik Mixelj magadnak fagyikelyhet" napon Magda bedobta a hírt: a Fischer Hall tulajdonképpen iszonyú híres. Na nem arról, amiről gondolnánk, hogy a történelmi nevezetességű Washington Square en

21 található, ahol valamikor Henry James, a híres író is lakott, vagy mert éppen szemközt áll a hírhedt Akasztófával, amelyen a tizennyolcadik században kivégzéseket hajtottak végre. És még csak nem is az az oka, hogy a park egykoron a város szegényeinek temetőjeként szolgált. Hogy mi van akkor a padokkal meg a hotdogárusok bódéival? Úgy van, ezek mind halott emberek sírjai fölött terpeszkednek. De nem erről van szó. Magda szerint a Fischer Hall onnan szerezte hírnevét, hogy itt forgattak egy jelenetet a Tini nindzsa teknőcökből Donatello vagy Raphaello, vagy melyik a teknőcök közül már nem igazán emlékszem, hogy ki is volt az a Fischer Hall tetejéről átvetette magát a szomszédos épületre, az ide járó diákok statisztaként működtek közre a felvételnél: mindannyian felfelé bámultak, és elképedten mutogattak az elfajzott teknős akrobatamutatványára. Nem semmi. A Fischer Hall története egész izgalmas. Eltekintve attól az apróságtól, hogy azok a diákok, akik abban a filmben statisztáltak, már réges régen végeztek, és jó ideje kiköltöztek már a Fischer Hallból. Szóval, azt hiszem, az emberek egy kissé furcsának találhatják, hogy Magda ennyi év elteltével még mindig felemlegeti ezeket a dolgokat. De tényleg, ebből is láthatjuk, hogy az, hogy egy nagyszabású mozifilm egy jelenetét az ő munkahelyén forgatták, olyasvalakinek, mint Magda, egy újabb adalék azokhoz a dolgokhoz, amik Amerikát naggyá teszik. De az is nyilvánvaló, hogy azoknak a szemében, akik nem ismerik a történet hátterét, ez az egész kis filmcsillagom" os szöveg egy kissé... hogy is mondjam... hibbantságnak tűnik. Ami máris magyarázatul szolgálhat arra, miért bámul felénk ennyi ember kíváncsian, amikor meghallják Magda kirohanását. Mivel nem akarom, hogy a diákok rájöjjenek, hogy valami komoly baj van, megragadom Magda karját, és az

22 egyik cserepes fenyő felé húzom, amely az épület mellett áll és amelyet a diákok egy csoportja sajnos a saját különbejáratú hamutartójának tekint, hogy egy kicsit négyszemközt beszélhessünk. Mi történt? tudakolom halkan. Rachel hagyott egy üzenetet, hogy valaki meghalt odabent, de ennél többet nem mondott. Tudod, hogy ki? És hogy hogyan? Nem tudom csóválja a fejét Magda suttogva. Békésen ülök a pénztárgépemnél, amikor sikoltást hallok, és valaki azt kiabálja, hogy egy lány fekszik a liftaknában, és hogy meghalt. Ó, istenem! hallgatom döbbenten. Valami olyasmire számítottam, hogy valaki túladagolta magát, vagy esetleg brutális bűntény történt vannak ugyan biztonsági őrök, akik huszonnégy órában felügyelnek a rendre, de ez persze nem jelenti azt, hogy időnként egy egy rossz szándékú alak nem találja meg a módját, hogy valahogy besurranjon. Végül is New Yorkban vagyunk... De hogy haláleset a liftben? Magda szemét elhomályosítják a könnyek, de minden igyekezetével azon van, hogy ne sírja el magát, nehogy a kölykök, akik amúgy is hajlamosak a drámázásra, levegyék, hogy valami IGAZÁN NAGY baj van (na és persze a százrétegű szempillafestékének sem tenne jót). Azt mondják teszi hozzá hogy ööö... hogy is nevezik ezt? Amikor valaki a felvonó tetején utazik? Szörfözött? Ha lehet, még jobban úrrá lesz rajtam a döbbenet. - Liftszörfözött? Az az. Magda gyönyörűen manikűrözött körmével óvatosan a szeme sarkába nyúl, és kitöröl onnan egy könnycseppet Ezért nem engednek be senkit. A kis filmcsillagoknak szükségük lenne a liftre, hogy feljussanak az öltözőkbe, de most... Magda hangja zokogásba fúl. Átölelem a vállát, és magam felé fordítom, egyfelől, hogy megnyugtassam, másfelől, hogy tompítsam a sírás hangját. Számos diák tekintget kíváncsian felénk Nem akarom, hogy

23 megtudják, mennyire komoly a baj. Hamarosan úgyis rájönnek. Csak nekik valószínűleg nem lesz majd olyan nehéz elhinni a történteket, mint nekem. Igazság szerint nekem sem kellett volna ennyire meglepődnöm. A liftszörfözés régóta problémát jelent mindenhol a kollégium területén és nemcsak a New York i Főiskolán, hanem a többi egyetemen és felsőoktatási intézményben is szerte az országban. Egy csomó hibbant kölyöknek nincs jobb dolga, mint hogy kimásszanak a magasba, és arra biztassák a másikat, hogy a sötét és veszélyeket rejtő liftaknákban fel lejáró fülkék tetejére ugráljanak. Egyre másra érkeznek a jelentések olyan diákokról, akik a nyakukat szegik részeg vagánykodásuk közben. Azt hiszem, ennek természetszerűleg a Fischer Hallban is meg kellett történnie egyszer. Leszámítva, hogy... Leszámítva, hogy Magda folyamatosan egy lányról beszélt. Egy lány volt az, aki meghalt. Ami igen különös, mert én még egyszer sem hallottam olyanról, hogy egy lány liftszörfözött volna. Legalábbis nem a Fischer Hallban. Aztán Magda felemeli a fejét a vállamról, és meglepetten csak annyit mond: O hó! Megfordulok, hogy lássam, miről van szó, és nyomban elakad a lélegzetem. Mert Mrs. Allington, annak a Phillip Allingtonnal a felesége, akit tavasszal iktattak be az egyetem tizenhatodik elnökének, éppen felénk igyekszik a járdán. Elég sok mindent tudok Allingtonékról, mert Justine papírjai közt mielőtt még kihajítottam volna az összeset találtam egy New York Timesból kivágott cikket, amelyben hatalmas főcímbetűkkel tüntetik fel, hogy az újonnan megválasztott elnök egy diákotthonban akar lakni, s nem az iskola tulajdonában álló valamelyik luxusépületben.

24 Phillip Allington" írja a cikk olyan akadémikus, aki nem akarja elveszíteni a kapcsolatot a diákok közösségével. Amikor hazatér az irodájából, ugyanabban a liftben utazik, mint a diákok, akiknek a szobája mellett van a szállása..." Amit a Times totálisan elfelejt megemlíteni, hogy az elnök és a felesége az egész huszadik szintet elfoglaló különálló lakosztályban él a Fischer Hall tetején, s mivel állandóan arra panaszkodtak, hogy a lift minden emeleten megáll, hogy az ott lakó diákok kiszállhassanak, Justine végül adott nekik egy kulcsot, amelynek segítségével kézi vezérlésűvé vált a fülke. A lifttel kapcsolatos panaszkodáson kívül Allington elnök feleségének szemmel láthatólag nem sok egyéb dolga akad. Akárhányszor látom, vagy az Ötödik sugárúton lévő Saks áruházból tér haza, vagy épp oda indul. Fura mód megszállottan veti bele magát a vásárlásba valahogy úgy, mint ahogy egy olimpiai sportoló szenteli az életét az edzésnek. Csakhogy Mrs. Allington választott sportága a vásárolgatás mellett úgy tűnik, nem más, mint őrületes mennyiségű vodka elfogyasztása. Amikor dr. Allingtonnal hazatérnek az igazgatósági tagokkal elköltött késő esti vacsorájukból, Mrs. Allington kivétel nélkül mindig hatalmas ribilliót csap az előcsarnokban, általában a házi kakadui miatt legalábbis így hallottam Pete től, a kedvenc biztonsági emberemtől. A madaraim" mondta egyszer neki. A madaraim nem bírják a burádat, dagikám!" Ami, ha jobban belegondolunk, elég randa dolog volt tőle. Ráadásul még pontatlanul is fogalmazott, mivel Pete egy cseppet sem mondható kövérnek. Egyszerűen csak, tudják... átlagos Mrs. Allington részeg handabandázásai rengeteg mulatság forrásául szolgálnak a recepción, ahová a nap 24 órájában diákmunkások vannak beosztva azok, akiket elméletileg nekem kellene felügyelni. Késő

Copyright Meg Cabot, 2007 Published by arrangement with HarperCollins Publishers

Copyright Meg Cabot, 2007 Published by arrangement with HarperCollins Publishers MEG GABOT LOCSÍFECSÍ KIRÁLYNŐ NEW YORKBAN Ciceró Könyvstúdió A mű eredeti címe Queen of Babble in the Big City Fordította Varsányi Anna Fedél Rigler György Grafikusok Bt. ISSN 1586-2674 ISBN 963 539 677

Részletesebben

Anna. francia csók STEPHANIE PERKINS

Anna. francia csók STEPHANIE PERKINS Varázslatos. Az Anna és a francia csók igazán visszaadja, hogy milyen érzés szerelmesnek lenni Cassandra Clare, New York Times bestseller szerző a Végzet ereklyéi című sorozat írója Anna és a francia csók

Részletesebben

A SZERELEM SZÍNEI Felszabadulva

A SZERELEM SZÍNEI Felszabadulva KATHRYN TAYLOR A SZERELEM SZÍNEI Felszabadulva ART NOVEAU A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: Kathryn Taylor: Colours of Love Entfesselt Bastei Lübbe Taschenbuch, 2012 Copyright Bastei Lübbe GmbH

Részletesebben

Írta: Holly Black A mű eredeti címe: The Curse Workers - White Cat

Írta: Holly Black A mű eredeti címe: The Curse Workers - White Cat Ez a könyv a képzelet szüleménye. Bármilyen utalás valós történelmi eseményekre, valós személyekre vagy valóságos helyekre meseszerűen használt. További nevek, szereplők, helyek és történések a szerző

Részletesebben

E képregény alapján: http://img269.imageshack.us/img269/5121/happybirthdayrd1.jpg by http://oppositebros.deviantart.com/

E képregény alapján: http://img269.imageshack.us/img269/5121/happybirthdayrd1.jpg by http://oppositebros.deviantart.com/ //----------------------------- // Story: My Little Dashie // Chapter: My Little Dashie // Author: ROBCakeran53 //----------------------------- Írta ROBCakeran53 http://robcakeran53.deviantart.com/ Szerkesztette

Részletesebben

Még égett nála a villany. Mostanra biztos õ is megtudta, mi történt a testvérével. Vajon az ágyán fekszik és sír? Én biztos sírnék, ha megtudnám, hogy

Még égett nála a villany. Mostanra biztos õ is megtudta, mi történt a testvérével. Vajon az ágyán fekszik és sír? Én biztos sírnék, ha megtudnám, hogy HÍVÓSZÁM 1-800 MEG CABOT Isten veled, Villámlány! HIÁNYZOL A túloldalra néztem, Tasha Thompkins ablakára. Még égett nála a villany. Mostanra biztos õ is megtudta, mi történt a testvérével. Vajon az ágyán

Részletesebben

New York Times bestseller szerző SARAH DESSEN TÖKÉLETES

New York Times bestseller szerző SARAH DESSEN TÖKÉLETES New York Times bestseller szerző SARAH DESSEN TÖKÉLETES Könyvmolyképző Kiadó Szeged, 2008 Írta: Sarah Dessen A mű eredeti címe: The Truth About Forever Fordította: Bosnyák Viktória Copyright Sarah Dessen,

Részletesebben

Az én Izmaelem. Daniel Quinn. Fordította: M.A. Módosítva: 2009. 05. 15.

Az én Izmaelem. Daniel Quinn. Fordította: M.A. Módosítva: 2009. 05. 15. Az én Izmaelem Daniel Quinn Fordította: M.A. Módosítva: 2009. 05. 15. Üdvözletem! Szerintem elég vacak érzés tizenhat évesen arra ébrednie az embernek, hogy máris kiszúrtak vele. Nem mintha borzasztóan

Részletesebben

Pánik a plázában Mániákus vásárló sorozat

Pánik a plázában Mániákus vásárló sorozat Sophie Kinsella Pánik a plázában Mániákus vásárló sorozat KELLY A kiadás alapja Sophie Kinsella: Shopaholic takes Manhattan a Diai Press trade paperback Book www.dialpress.com Fordította BÉRES CSILLA Kiadványmenedzser

Részletesebben

Locsifecsi királynő férjhez megy

Locsifecsi királynő férjhez megy Meg Cabot Locsifecsi királynő férjhez megy Ciceró Könyvstúdió A mű eredeti címe Queen of Babble Gets Hitched Fordította Varsányi Anna Fedél Rigler György Grafikusok Bt. ISBN 978 963 539 698 6 Copyright

Részletesebben

A szürke ötven árnyalata

A szürke ötven árnyalata E L JAMES A szürke ötven árnyalata Ulpius-ház Könyvkiadó, 2012 A fordítás alapjául szolgáló mű E L James: Fifty Shades of Grey Fordította: Tótisz András Magánuniverzumom urának, Niallnek Ezt a példányt

Részletesebben

A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: Julie Garwood: Fire and Ice Ballantine Books, New York

A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: Julie Garwood: Fire and Ice Ballantine Books, New York 1 Julie Garwood A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: Julie Garwood: Fire and Ice Ballantine Books, New York Fordította: Tóth Gizella A könyvet tervezte: Malum Stúdió Copyright 2008 by Julie Garwood

Részletesebben

Nicholas Sparks. Eltékozolt évek

Nicholas Sparks. Eltékozolt évek Nicholas Sparks Eltékozolt évek Nicholas Sparks: The Wedding 2003 Hungarian translation: NAGY ÁGNES KAROLINA Köszönetnyilvánítás Köszönetet mondani oly dolog, mit kedvelek, Bár, megvallom, nem költő, ki

Részletesebben

SOPHIE KINSELLA. Kétbalkezes istennő KELLY

SOPHIE KINSELLA. Kétbalkezes istennő KELLY SOPHIE KINSELLA Kétbalkezes istennő KELLY A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: The Undomestic Goddess by Sophie Kinsella Fordította BÉRESI CSILLA Kiadványmenedzser KELLY KATA Szerkesztette PETER

Részletesebben

Érzelmek iskolája: szerelem Manhattanben? Na ne!

Érzelmek iskolája: szerelem Manhattanben? Na ne! Érzelmek iskolája: szerelem Manhattanben? Na ne! Valentin-napi történet következik. Készüljenek fel. Az angol újságírónő New Yorkba érkezik. Vonzó és szellemes, egyből össze is jön New York egyik legígéretesebb

Részletesebben

Tizenkét dühös ember

Tizenkét dühös ember Tizenkét dühös ember Dráma Írta: Reginald Rose Fordította: Fábri Péter SZEREPLŐK 1. esküdt () 2. esküdt 3. esküdt 4. esküdt 5. esküdt 6. esküdt 7. esküdt 8. esküdt 9. esküdt 10. esküdt 11. esküdt 12. esküdt

Részletesebben

Ez a különnyomat szabadon és ingyenesen terjeszthető.

Ez a különnyomat szabadon és ingyenesen terjeszthető. Ez a különnyomat szabadon és ingyenesen terjeszthető. A könyv megvásárolható az Ad Librum internetes könyvesboltjában A bekeretezett szövegekre kattintva további információkhoz juthat. A könyvvel kapcsolatban

Részletesebben

KELLY A BOLTKÓROS FÉRJHEZ MEGY

KELLY A BOLTKÓROS FÉRJHEZ MEGY SOPHIE KlNSELLA KELLY A BOLTKÓROS FÉRJHEZ MEGY A magyar kiadás alapja: Sophie Kinsella Shopaholic Ties The Knot Black Swan edition published, 2002 Mániákus vásárló sorozat Fordította Béresi Csilla Szerkesztette

Részletesebben

SOPHIE KlNSELLA A BOLTKÓROS FÉRJHEZ MEGY KELLY

SOPHIE KlNSELLA A BOLTKÓROS FÉRJHEZ MEGY KELLY SOPHIE KlNSELLA A BOLTKÓROS FÉRJHEZ MEGY KELLY A magyar kiadás alapja: Sophie Kinsella Shopaholic Ties The Knot Black Swan edition published, 2002 Mániákus vásárló sorozat Fordította Béresi Csilla Szerkesztette

Részletesebben

Fordította HUSSAMI PÉTER

Fordította HUSSAMI PÉTER Fordította HUSSAMI PÉTER ATHENAEUM A fordítás alapjául szolgáló mű Cecelia Ahern: Thanks for the Memories (London: HarperCollins, 2008) Copyright Cecelia Ahern, 2008 Hungarian translation Hussami Péter,

Részletesebben

Gayle Forman HOVÁ TŰNTÉL?

Gayle Forman HOVÁ TŰNTÉL? Gayle Forman HOVÁ TŰNTÉL? Gayle Forman: Where She Went Copyright 2011 by Gayle Forman Fordította: Rudolf Anna A dalszövegeket Gáti István fordította A SZÜLEIMNEK: amiért azt mondták, képes vagyok rá. Egy

Részletesebben

DOUGLAS ADAMS. Jobbára Ártalmatlan. Ronnak

DOUGLAS ADAMS. Jobbára Ártalmatlan. Ronnak Ronnak Sue Freestone-nak és Michael Bywaternek hálás köszönettel a támogatásért, segítségért és az építő jellegű szidalmakért Bármi, ami megtörténhet, az meg is történik. Bármi, ami megtörténés közben

Részletesebben

Jenny Downham. Amíg élek. Ciceró Könyvstúdió

Jenny Downham. Amíg élek. Ciceró Könyvstúdió Jenny Downham Amíg élek Ciceró Könyvstúdió A mű eredeti címe Before I Die Fordította Rudolf Anna Fedélterv Malum Stúdió Szabó Vince A könyv bármely részletének közléséhez a kiadó előzetes hozzájárulása

Részletesebben

FARKASSZEM forgatókönyv írta: Bernáth Zsolt 2007.

FARKASSZEM forgatókönyv írta: Bernáth Zsolt 2007. SZEM forgatókönyv írta: Bernáth Zsolt 2007. 1. VÁROSKÉP, ÉJJEL Egy panelváros, egy lakótelep képét látjuk. Szürke kockatömbök, körülöttük apró terek bújnak meg, fák lombjai próbálják takarni a csúfságot.

Részletesebben

H A L H A T A T L A N O K a l y s o n n o Ë l

H A L H A T A T L A N O K a l y s o n n o Ë l H A L H A T A T L A N O K alyson noël a l y s o n n o ë l Night Star a szerencsecsillag Első kiadás Könyvmolyképző Kiadó, Szeged, 2012 3 Bill Contardinak, a világ LEGJOBB ügynökének. 5 Amikor a legsötétebb

Részletesebben

DARREN SHAN FENEVAD Démonvilág

DARREN SHAN FENEVAD Démonvilág DARREN SHAN FENEVAD Démonvilág Ötödik könyv Móra Könyvkiadó A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: Darren Shan: Blood Beast First published in Great Britain by HarperCollins Children 's Books 2007

Részletesebben

Futótűz. Katniss kifinomultan öl, Collins pedig nyers erővel ír." Time Magazine

Futótűz. Katniss kifinomultan öl, Collins pedig nyers erővel ír. Time Magazine Suzanne Collins 1 Futótűz Katniss kifinomultan öl, Collins pedig nyers erővel ír." Time Magazine A Futótűz ugyanúgy a szívdobogtató események kellős közepébe csap, ahogyan az előző kötet. Az olvasók nem

Részletesebben

Jenny Carroll sorozata: HÍVÓSZÁM: 1-800. Tudom, hol vagy! Fedőneve: Kasszandra (megjelenik áprilisban)

Jenny Carroll sorozata: HÍVÓSZÁM: 1-800. Tudom, hol vagy! Fedőneve: Kasszandra (megjelenik áprilisban) Jenny Carroll sorozata: HÍVÓSZÁM: 1-800 Tudom, hol vagy! Fedőneve: Kasszandra (megjelenik áprilisban) Veszélyes terepen (megjelenik a második félévben) HÍVÓSZÁM: 1-800 JENNY CARROLL Tudom, hol vagy! KETTEN

Részletesebben

Cora Carmack. Színjáték. Ők a tökéletes pár. Bárcsak ne lenne az egész... színjáték

Cora Carmack. Színjáték. Ők a tökéletes pár. Bárcsak ne lenne az egész... színjáték Cora Carmack Színjáték Ők a tökéletes pár. Bárcsak ne lenne az egész... színjáték A fordítás alapjául szolgáló mű: Cora Carmack: Faking It Copyright 2013 Cora Carmack Fordította: Lukács Andrea ISBN 978

Részletesebben

Fordította Szabó Zsuzsanna Sarah Mason. Partiszezon ALEXANDRA

Fordította Szabó Zsuzsanna Sarah Mason. Partiszezon ALEXANDRA Fordította Szabó Zsuzsanna Sarah Mason Partiszezon ALEXANDRA A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: Sarah Mason: The Party Season Time Warner Books UK Brettenham House, Lancaster Place London WC2E

Részletesebben