MTB XC Szakág szakmai beszámoló évről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MTB XC Szakág szakmai beszámoló 2014. évről"

Átírás

1 MTB XC szakág oldal MTB XC Szakág szakmai beszámoló évről év összefoglalója 2013 év végén már számítottunk, a kiemelt sportágként kapható állami támogatásra, ezért a válogatott menedzselését is újra gondoltuk. Elnökségi felkérésre elkészítettem a 2014 év tervezettét, amely tartalmazta az edzőtáborokat, a május 25. előtti kvóta futásra felkészítő versenyeket, és a Május 25 után indult 2016 évi Olimpiai kvóta futást. A szövetség ennek megfelelően, elfogadta az edzőtáborozásra beadott projektet, és az XCO válogatott versenyezetése projektet és a kvóta futás projektet, ez utóbbi kettő tekinthető egy nagyobb projektnek is. A szövetség elnöksége, (még teljes elnökség) megszavazta az edzőtábor projekthez szükséges 7 millió Ft t és a XCO felnőtt válogatott versenyeztetéséhez 17 Millió Ft t a 2014 évre. Ezekből az összegekből gazdálkodva, a télen el is kezdtük a felkészítő edzőtáborozást. 1. helyszín Portugália volt, amely az eredetileg tervezet Tunézia helyet lett, amely így kicsit drágább volt, de sokkal biztonságosabb között volt a tábor. A válogatottba igen nagy létszámot hívtam be. Résztvevők: Benkó Barbara, Dósa Eszter, Poór Brigitta, Parti András, Juhász Zsolt, Szatmáry András, Csielka Márk, Vigh Zoltán, Blazsó Márton, Fenyvesi Péter és Bányai Dominik volt. A helyszín és az időjárás tökéletes volt első felkészítő táborunkhoz. Az elő irányzott munkát mindenki tisztességesen elvégezte. 2. helyszín Tenerife volt, ez már igazán meleg égövi táborozás volt. Időpont: A tábor relatíve drágasága miatt, ill. a rendelkezésre álló keret nem túl lépése miatt, már csökkentett létszámmal vettünk részt, de azért a lehetséges kvóta futók mind lehetőséget kaptak. Résztvevők: Benkó Barbara, Poór Brigitta, Parti András, Juhász Zsolt, Szatmáry András, Csielka Márk, Blazsó Márton. Dósa Eszter egy korábbi sérülése miatt nem tudott részt venni ezen a táboron, ezért fel ajánlottuk neki, hogy a későbbiekben, Ft nagyságrenddel számolva, szervezzen magának tábort vagy felkészítő versenyt. Felkészítő Versenyek Langenlois (Ausztria)

2 MTB XC szakág oldal Első verseny, amin részt vett 2014 ben a Magyar válogatott Ausztriában Bécs mellett került megrendezésre. A verseny egyben Közép Európai évadnyitó versenynek is nevezik. 12 ország részvételével lezajló tornán, mi magyarok 8 versenyzővel képviseltettük magunkat férfi és női kategóriában. A verseny célja a mieinknek a verseny szezon megkezdése, a versenyzés elkezdése volt. Az igen népes mezőnyben a mieink tisztesen helyt álltak, mind férfi, mind női futamban. Részt vevők: Nők: Dósa Eszter, Poór Brigitta Férfiak: Parti András, Juhász Zsolt, Blazsó Márton, Csielka Márk, Szatmáry András, Bányai Dominik. A nőknél Dósa Eszter 13. lett, így pontszerző helyen végzett, ami nagyon ígéretes. Férfiaknál Parti András és Juhász Zsolt szerepeltek a legjobban helyen végeztek. További válogatott versenyzőink pedig a mezőny első felében végeztek, Szatmáry András, Csielka Márk, Blazsó Márton. Tavalyi Junior versenyzőnk, Bányai Dominik pedig a mezőny 88 helyen végzett a 145 fős mezőnyben. Összességében elmondható, hogy a felkészülés jól sikerült, és további 3 4 verseny után mindenki fogja tudni hozni a tőle elvárhatót! Premantura Pula (Horvátország) Idei második versenye volt a válogatottnak, hasonló népes mezőnyben, mint az előző héten. A verseny adottságait nézve abszolút technikás kemény köves terep volt, amihez hasonló Magyarországon nem található. A Magyar válogatott indulói: Nők: Dósa Eszter, Poór Brigitta Férfiak: Parti András, Juhász Zsolt, Szatmáry András, Csielka Márk, A cél ugyanaz volt, mint a múlt héten Ausztriában, felkészülni az idei szezonra. Legkiemelkedőbb eredményt Juhász Zsolt érte el 8. helyen végzett, Szatmáry András pedig a 16. helyett érte el. Csielka Márk 22. lett. Parti András feladta a versenyt. A lányoknak eléggé meggyült a baja a pályával a sok kő mellett még az eső is elkezdett esni, így a lányok most nem tudták kihozni a maximumot magukból. Eszter a 17. Brigitta a 18. helyen érkezett célba.

3 MTB XC szakág oldal Vodice (Horvátország) Az idei felkészülés 3. versenye volt, a Vodicei C2 verseny. A Magyar csapat 5 versenyzővel, Parti András, Juhász Zsolt, Szatmáry András, Blazsó Márton és Poór Brigitta vett részt a versenyen. A Horvát köves pálya kifejezetten technikás, végig komoly odafigyelést igényelt. A verseny 8 ország részvételével zajlott. A legkomolyabb ellenfelek a Lengyelek voltak. A férfiaknál idei évi legjobb eredményünket értük el, Parti András 2., Juhász Zsolt 3., Szatmáry András 4., Blazsó Márton pedig 9. helyen ér célba. A lányoknál Poór Brigitta az előkellő 5. helyen végzett. Ezzel a fiúknál 49, a lányoknál 10 világranglista pontot szereztünk. Stattegg (Ausztria) egyben utolsó válogatott verseny a kvóta futás előtt. A Magyar csapat 4 versenyzővel, Juhász Zsolt, Blazsó Márton, Benkó Barbara és Poór Brigitta vett részt a versenyen. Parti András lebetegedett, Szatmáry a sok maraton miatt volt kényszer pihenőn, Dósa pedig más versenyen vett részt. A verseny 10 ország részvételével zajlott. Az időjárás nagyon nem kedvezett ezen a hétvégén, gyakorlatilag végig esett, a felnőtt férfi futamra már annyira, hogy a versenyt az UCI bíró menet közben lerövidítette. A pálya a szokásosnak mondható volt, bár a szervezők egy párszáz méteres új szakaszt is bele építettek, amelyben komolyabb letörés és köves szekció is helyett kapott. Benkó Barbara a 9. helyen végzett, Poór Brigitta ezúttal lecsúszott a pontszerzésről a 17. helyen ért célba. A fiúknál Juhász Zsolt 10. lett, Blazsó Márton pedig a 21. helyen ért célba. Ezzel a fiúknál 10, a lányoknál 12 világranglista pontot szereztünk.

4 MTB XC szakág oldal Majd től elkezdődött a kvótafutás a Riói olimpiára. Mindjárt 2 Világ Kupával és az Európa Bajnoksággal. Nove Mesto (Csehország) Világ Kupa Az 1. Európai Világ Kupa 2014 ben, amely egyben az Olimpiai Kvóta futás kezdete is. A felnőtt válogatott 3 versenyzővel vett részt a versenyen, Benkó Barbara, Parti András és Juhász Zsolt részvételével. A Pénteki napon került sor az XCE versenyre ahol, Benkó Barbara és Juhász Zsolt állt rajthoz. Barbara bekerült a legjobb 32 közé majd az előkellő 14. helyen végzett. Zsolt a 40. helyen fejezte be a versenyt. Vasárnap rendezték az XCO versenyt mind a férfiaknak, mind a nőknek. Először Barbi indult, de ezúttal nem sikerült a jó eredmény a 65. helyen végzett. A Fiúknál viszont Parti Andris az előkellő 34. helyen végzett, csapat társa Juhász Zsolt pedig a 60. helyen ért célba. A verseny mérlege: Lányok: Benkó Barbara XCE 3 pont, XCO 3 pont Fiúk: Parti András 38 pont Juhász Zsolt 8 pont Albstadt 2.VK (Németország): A felnőtt válogatott 3 versenyzővel vett részt a versenyen, Benkó Barbara, Parti András és Juhász Zsolt részvételével. Benkó Barbara a 40. helyen végzett XCO ban. Parti és Juhász pedig 50. és 67. helyen végeztek. Európa Bajnokság Sankt Wendel (Németország) A pálya kicsit technikailag könnyűre sikerült, de a tempó és a meleg azért sokaknak gondot okozott.

5 MTB XC szakág oldal Parti András és Juhász Zsolt élete legjobb eredményét érte el. 18. és 24. helyen végeztek!!! Dósa Eszter és Poór Brigitta szintén életük legjobbját produkálták XCO Európa Bajnokságon, Eszter a 30. Brigi a 37. helyen ért célba USA Kanada Világ Kupa beszámoló! A két tengerentúli Világ kupát, a két rendező ország egymás utáni hétvégére szervezte, ez mindenkinek jelentős költségcsökkentő tényező volt. Az első hétvége a Kanadai (Mount St.Anna) Quebec volt. Bostonba repültünk, majd átkocsiztunk, a Kanadai verseny helyszínére. 3 nap pályajárás és az idő eltolódás miatti aklimatizálodás után, Vasárnap került megrendezésre a verseny. 2 kvótafutó versenyzővel vettünk részt a VK n, Parti Andrással és Juhász Zsolttal. Parti András kapta el jobban a rajtot, és végig tartani tudta az 57. helyett. Juhász Zsolt Arcüreg gyulladásból felépülve, még kevésbé tudod komoly eredményt felmutatni, a 74. helyen végzett. A versenyen 15 Világ Ranglista ponttal gyarapítottuk az Olimpiai kijutást. 2. hétvége az USA nagydíj (Windham, New York állam). Kanadából már hétfőn át kocsiztunk az amerikai verseny szállásunkra, egész héten optimális körülmények között készültünk, sajnos Parti Andris Kanadában is esett és itt is egy kisebbet, ezért a versenyt nem tudta befejezni. Juhász Zsolt viszont elkapta a fonalat, végig gyönyörű versenyzést produkálva igen komoly ellenfeleket maga mögé utasítva tekert, a végére kicsit vissza esett és a 47. helyen ért célba. Így is újabb 21 Világranglista pontot gyűjtöttünk. Világ Bajnokság Norvégia: Norvégiában is 3 felnőtt versenyzővel vettünk részt az XCO XCE szakágban. Először az XCE versenyt rendezték meg. Benkó Barbara a döntőbe jutva a 12. helyen végzet, ez élete legjobb VB XCE eredménye.

6 MTB XC szakág oldal Az XCO ban már nem sikerült neki a bravúr és az 54. helyen fejezte be a versenyt. Juhász Zsolt is indult az XCE versenyszámba, de nem bírt a 32 legjobb versenyző közé kerülni. Férfi XCO versenyszámban már Parti és Juhász indult. Parti András az előkellő, 41. helyen végzett, amely figyelembe véve, hogy még defektje is volt igen jó eredménynek tekinthető. Géphiba nélkül talán sikerült volna a tavalyi bravúros VB szereplés megismétlése. Juhász Zsolt 50. helyen végzett. Benkó Barbi 40 világranglista pontot szerzett az XCE XCE számokban összesen. A fiúk 57. világranglista pontot szereztek. Jelenia Góra Lengyelország C1 Ez évi utolsó válogatott versenyünk volt. A felnőtteknél itt is 4 versenyzővel vettünk részt. Benkó Barbara, Parti András, Juhász Zsolt Csielka Márk. Barbi 8. lett, míg az év végére újra csúcsformába kerülő Juhász Zsolt az 5. lett. Csielka Márk a 23. helyen végzet, míg Parti András nem tudott végig menni. Barbi 14, Zsolti 20 pontot gyűjtött utolsó idei kvóta futó versenyünkön. Megjegyzendő, hogy több válogatott versenyzőnk, köztük a kvótafutók is többször klub színekben is indultak nemzetközi versenyeken ahol további remek eredményeket értek el és sok világranglista pontot szereztek maguknak, csapatuknak és az országnak is éves értékelés: Egybe nézve az egész évet úgy gondolom, hogy sikeres évet zártunk 2014 ben. Kiemelve az Európa Bajnokságon elért sose látott remek eredményeket, (18. hely Parti, és 24. hely Juhász) vagy a Világ Bajnokság XCE 12. helyét, amelyet Benkó Barbi szerzett. A kvótafutás szempontjából már csak fél sikert tudunk jelenleg felmutatni, miszerint férfi szakágban jelenleg a 20. biztos kijutó helyen állunk (24 ország kvalifikál 1 versenyzőt az Olimpiára). Női szakágban jelenleg nem tudunk ilyen jó eredmény felmutatni. A kijutó 18 ország helyett jelenleg a 24. helyen vagyunk, hátrányunk több száz pont, matematikai esély van még kijutásra női vonalon, ehhez sokat segíthet a jövő évi hazai XCO sorozat, ami már mind nemzetközi minősítésű lesz. Ami még nagyon fontos a hosszú távú fejlődés fenntartásához a felnőtt bázis szélesítése, és további válogatott versenyzők kinevelése viszont nem áll jól. Az év eleji viszonylag nagyobb keretből sokan

7 MTB XC szakág oldal kiestek az év folyamán, bár jövőre 3 junior is felkerül a felnőtt/u23 kategóriába, de további fejlődésük és a felnőtt válogatott szintre emelésük eléggé kérdő jeles, és nagyon nagy feladat. A következő években szerencse a jó utánpótlás nevelésnek, további versenyzők kerülhetnek majd be a felnőtt/ U23 as keretbe. Ezért erre érdemes külön U23 keretet létre hozni, a szövetségnek és kiemelten segíteni fejlődésüket. Továbbá klubjaik erőteljes segítése is nagyon fontos lesz ehhez, de ez már a 2015 ös év egyik nagy feladata lesz a kvóta futás mellett Valter Tibor MTB Szövetségi Kapitány

8 1. oldal MTB szakmai beszámoló - utánpótlás válogatott 2014 Nálunk az utánpótlás 3 korosztályt jelent: U15-17 és ben 24 versenyző fordult meg valamilyen szinten a válogatottban (ebben benne van az edzőtáborokba meghívottak is) 12 egyesületből érkeztek. Jelenleg 17 főből áll a keret: U15 3 fő, U17 8fő, U19 6fő, összesen 8 klub tagjai. Közülük mindenki a tavalyi eredmények alapján tagja a keretnek, idén még nem volt válogató. A hivatalos tervezett költségvetés ben 10,800,000Ft volt ez több projektből jött össze. Egy szakmai alapon összeállított edzőtábor és versenynaptár alapján alakult ki a tervezet. A számlák elszámolásába semmilyen betekintésem nem volt, de úgy gondolom kevesebbet használtunk fel. A tavalyi versenynaptár minden versenyét és edzőtáborát meg tudtuk csinálni, a legtöbb esetben a tervezett költségvetés alatt tudtunk maradni. A felhasználás hatékonyságát elég nehéz mérni utánpótlás esetén, az én értelmezésemben ez egy olyan befektetés, ami évekkel később pontszámokban, világranglista helyezésekben és kvótákban mutatkozik meg. Statisztikailag 87 napot, 63 éjszakát voltunk hivatalos úton a válogatottal, 8 edzőtábort (ide számolom az 1-2 napos technikai edzéseket is) tartottunk. 15 versenyen voltunk 7 külföldi országban, ehhez közel 30000km-t kellett utazni. Szomorú statisztika, hogy hivatalos technikai edzőtáborban két egészségügyi ellátást igénylő sérülés is volt, ebből egy törés. Az eredmények beszédesebbek a statisztikánál, sajnos ezek tavaly nem voltak publikálva a szövetség hivatalos oldalain. U15-17 korosztályban hivatalos UEC EB számít kiemelt versenynek. 3 fős csapatok (1 lány 2 fiú) indulhatnak. Tavaly U15 csapatunk 7. lett 61 indulóból. A hazai sajtóban kevés visszhangja volt az eredményeknek. Az elemzéssel nem untatnék senkit, de hosszú idő után van több fiú és lányversenyzőnk is, aki korosztályában tagja az európai élmezőnynek. Ez mindenképp alapja a további munkának. U 17-ben kiemelném a V4 csehországi futamát, ahol sikerült aranyérmet szerezni. U19 korosztálynak már van hivatalos EB és VB-je, sőt 4 évente Ifjúsági Olimpia is. Ezen kívül tavaly kezdődött az UCI Junior széria, ami minden kontinensen így nálunk Európában is ennek a korosztálynak a kiemelt sorozata. Ebben nőknél 13. fiúknál 30. helyezés a legjobb, itt top 20 a pontszerző.

9 2. oldal Ifjúsági Olimpián sikerült XCE-ben lányoknál 4. fiúknál 7. helyet szerezni Kínában. Szakmai szempontból megoszlanak a vélemények az Ifi Olimpián lebonyolított kerékpáros versenyekről, de a top 10, sőt döntős helyezés mindenképp a mezőny első része. A VB sajnos nem a tervezettnek megfelelően sikerült. Utánpótlás szakvezetőként semmilyen juttatást nem kapok, néhány utazás finanszírozásába benne voltam anyagilag, így jelenleg erősen mínuszos ez a vonal. Mint olimpikon edzője (kiemelt edző) január 31.-ig kaptam rendszeres havi fizetést a MOB-tól. Új szerződés kötése folyamatban van. Tulajdonképpen a tavalyi évben kezdődött a kiemelt sportági utánpótlás válogatott tényleges működtetése. Alapvetően sikeresnek tartom, de a tanulságokat le kell vonni. Több éjszakába nyúló, hosszú és fárasztó utazás volt, leginkább takarékossági okokból. Ezeket az idei tervekben igyekeztem kiküszöbölni. A versenyekről esetleg edzőtáborokból hírek, fényképek eddig nehezen jutottak nyilvánosságra. Erre nincs ötletem most sem, sajnos én elég rosszul írok (mint látható) és elképzelhető, hogy a dolog nem is kiemelten fontos. Ami szerintem mindenképp javítandó az a megjelenésünk. A felnőtt válogatottaknál is látható, az utánpótlásnál kiemelten: mezből nincs elegendő, régiek, kopottak, különbözőek, nadrág egyáltalán nincs, a többi ruházat tervben sem. Az utánpótlás korosztály létszámban és erőnlétben is felemelkedőben van Magyarországon. Több csapatban kezdenek el fiatalokkal foglalkozni. Ezeknek a korosztályoknak a nevelése és klubjaik segítése egyre több és komolyabb feladatokat ad, amiket szövetségi szinten kell és lehet a jövőben megoldani Benkó László

10 A szakági szakmai beszámoló 10. pont. Az MTB szakág versenybírói bázisának bemutatása 2014-es évben I nov.- 30.dec.1. Találkozó aktív nemzeti bírók részére (MTB, BMX, Triál együtt) A találkozót együtt szervezte az MTB, a BMX és a Triál szakág. (Beszámoló mellékelve.) Költsége: ,-Ft II jan ENC (Elit National Commissaire képzés) A magyar bírók közül néhányan elérték azt a szintet, hogy továbblépjenek. A UCI hozzáárulásával így ENC képzést szerveztünk, mely nyitott volt magyar és külföldi résztvevők számára egyaránt. (Beszámoló mellékelve.) Költsége: ,-Ft III márc Új bírók elméleti képzése és vizsgája A versenyek ill. az aktív bírók számának függvényében kerül sor kb. 2-3 évenként új MTB bírók képzésére. A képzés, mely önköltséges 2 részből áll. Elméleti képzés és vizsga. Gyakorlati képzés és vizsga. Az elméleti képzésre 2014 márciusában került sor. A gyakorlati képzésekre és vizsgákra a 2014-es szezon folyamán a versenyeken. (Beszámoló mellékelve.) Költsége: (terembérlet) ,-Ft IV. Bírói díjak: A bírói díjak tekintetében minimum tarifákkal dolgoztunk a következők szerint: - utazás és szállás a versenyszervező költsége - napidíjat a Szövetség rendezte utólagos elszámolással. Napidíj: 1 napra:10.000,-ft / 2 napra:15.000,-ft / 3 napra: ,-Ft Total kifizetett napidíj 2014-re: ,-Ft 1

11 2014-ben aktív bírók a következő versenyeken vettek részt: Versenynév Versenytípus Helyszín Bíró1/nap Bíró2/nap Bíró3/nap Bíró4/nap Bíró5/nap Acél a cél XCO ranglista Pétfürdő Kovács László-1 Orbán László Gyerekverseny Gyerek/MK Nagykovácsi Tam Csilla-2 Bondor Peti Salgótarján XCO-MK Salgótarján Kovács László-2 Földi József-2 Bartók Kata Endura Vértes XCO-MK Tatabánya Tam Csilla-2 Kovács László- 1 Bondor Péter Kellys Bakonyerdő XCM-MK Bakonybél Zsoldos Éva-2 Farkas Ferenc Szilvásvárad Spezialized Maraton XCM-MK Szilvásvárad Bondor Péter-2 Földi József-2 Bartók Kata Bikemag Eplény Kupa XCO-MK Eplény Kovács László-2 Zsoldos Éva-1 Orbán László Kondenzgyík Maraton XCM Ranglista Miskolc Gyarmathy Tamás- 2 Bartók Kata Crosskovácsi Maraton XCM-MK Nagykovácsi Orbán László-2 Farkas Ferenc- 2 Földi József Csömör XCO XCO-MK UCI C2 Csömör Tam Csilla-2 Kovács László- 2 Herczeg Vera-1 Kovács László Zalaegerszeg XCO XCO-MK Zalaegerszeg Orbán László-2 2 Farkas Ferenc Duna Maraton XCM-MK Visegrád Földi József-2 Bartók Kata-2 Orbán László I love Balaton MTB XCM ranglista Szántódpuszta Földi József-2 Tam Csilla Gyarmathy Tamás- 13 Borsodnádasd XCO XCO-MK Borsodnádasd Bartók Kata-2 Földi József Pilis Kupa XCO-OB Pilisvörösvár Orbán László Tamási MTB Maraton XCM ranglista Tamási Kovács László-2 Földi József Gravity Hall Downhill és 27 4X DH-OB Eplény Tam Csilla-3 Bondor Péter-3 Zsoldos Éva-3 Gyarmathy Tamás Bükk Maraton XCM-MK Felsőtárkány 2 Bartok Kata-2 Földi József Kovács László- 10 Pécsi Maraton XCM ranglista Hosszúhetény Orbán László Pécsi DH DH-MK Hosszúhetény Gulyás Mihály Mátra Maraton XCM-OB Sástó Földi József-2 Bondor Péter-1 Bartók Kata Nagykanizsa XCE XCE-UCI C3 Nagykanizsa Nagykanizsa XCO XCO-MK UCI C2 Nagykanizsa Tam Csilla-3 Bondor Péter- 1 Gulyás Mihály- 2 Bondor Péter-1 Földi József-1 Gulyás Mihály- 2 Kovács László-2 Orbán László- 2 Farkas Ferenc- 1 Farkas Ferenc- 2 2

12 Beszámoló a Bírói találkozóról. Időpont: nov.30 december 1. Helyszín: Göd, Hotel Aphrodité Résztvevők: BMX, MTB, TRIAL Aktív Bírók. Összesen 18 fő. Szervező: Tam Csilla Commissaire International MTB BMX : 5 fő 1 uci Borbély Ferenc 2 nat Rozsenich Tamás 3 nat Rozsenich Gábor 4 nat Kelemen Tamás 5 nat Kovács Tamás MTB: 10 fő 1 uci Tam Csilla 2 nat Farkas Ferenc 3 nat Bartók Kata 4 nat Bondor Péter 5 nat Orbán László 6 nat Kovács László 7 nat Herczeg Vera 8 nat Földi József 9 nat Gyarmathy Tamás 10 nat Gulyás Mihály TRIAL: 3 fő 1 uci Pap Péter 2 nat Czettele Péter 3 nat Schettrer Zsolt Program: November 30.-án délelőtt a három szakág együtt ülésezett. Előadók voltak: - Tam Csilla: Kerékpáros Szövetségek, Szerveződések és a versenybírók helye e rendszerben - Pap Péter : A versenybírók Etika Kódexe - Borbély Ferenc: Milyen a jó versenybíró? Vendég előadó volt szombat délelőtt: Katona Kálmán MKSZ, MMTBSZSZ Elnök és Sztipán Orsolya MKSZ kommunikációs vezető. November 30-án délután valamint dec. 1-én délelőtt szekciókban (BMX, MTB, TRIAL) folyt a munka. Vendég előadó volt (az MTB szekcióban) szombat délután: Gács Péter MMTBSZSZ DH/4X szakág vezető.

13 Az előző szezonok tapasztalatainak számba vételét követően az MTB szekció a következő javaslatokat teszi az Elnökség felé különös tekintettel az XCO (Olimiai szakág)-at illetően: Gyerekverseny szombaton. Indoklás: - A gyerekek versenyének megfelelő szintre emelése, hogy ne csak egy gyors ( legyünk túl rajta ), hanem színvonalas verseny is legyen. Ahogy ezt már sok szakember hangoztatta, támogatjuk, hogy ne csak körverseny, hanem ügyességi versenyszámok is szerepeljenek a programban, - ahhoz, hogy a nézők számát növeljük, ugyanekkor (szombat délután) bonyolódhatna az elit, amatőr versenyzők nevezése valamint hivatalos pályajárása. (hiszen nem ugyanaz a pálya, mint a kicsiknek) Kevesebb kategória és egyértelműen elkülöníthető liszenszes kategóriák. Indoklás: - Annak, hogy szinte minden versenyzőnek külön kategóriát indítunk, - úgy érezzük - az lett a következménye, hogy nincs értéke egy kupának, éremnek. - További következmény, hogy nagyon kevés versenyző indul egy-egy kategóriában és nincs igazi, izgalmas verseny. - Az, hogy egy kategórián belül indulhat liszenszes és liszensz nélküli versenyző komplikálja a nevezést és a rangsorolást is. Javasoljuk a másodosztály elitbe vagy az amatőr másodosztályba történő integrálását! Véleményünk szerint a Master versenyzők számához képest Master 1,2,3 valamint a Master 1 nő kategória túl sok. Szívünk szerint és a nemzetközi tapasztalatokat figyelembe véve, azt mondanánk, legyen csak Master nő ill. Master ffi. (hiszen sajnos nem a Master kategóriából lesz az utánpótlás) Cél: hogy kihívás, valódi dicsőség legyen kupát/érmet nyerni, hogy ne tartson az eredményhirdetés túl hosszú ideig és különös tekintettel legyünk az utánpótlásra (Olimpiai szakágról van szó!) Egyetértünk a Focus Team javaslatával azzal kapcsolatban, hogy inkább kevesebb, de magasabb színvonalú legyen a kupafutamok száma. (Emelné a színvonalat, ha ezen versenyeken a válogatott is részt tudna venni.) Ranglista verseny több is lehet. A túl sok kategória számba vételezését az XCM kupafutamok esetén is javasoljuk! (A szervező indíthat több kategóriát, de a kupapontokért induló kategóriák számát csökkentenénk.) A fenti változtatások eredményei lehetnek: - nagyobb számú utánpótlás versenyző (számukra akár ingyenessé is lehetne tenni a nevezést) - kevésbé zsúfolt és színvonalasabb versenynapok (vasárnap is előbb haza tudna indulni mindenki) és rövidebb, követhetőbb, ezáltal élménydúsabb, eredményhirdetés. - több vendégéjszaka generálása (ami a támogatók szempontjából fontos lehet) Tisztelettel, Az MTB bírói bizottság nevében Tam Csilla Budapest, 2013 december.

14 Mountain Bike Elite National Commissaire Course Hungary, January 2014 Beszámoló Téma: ENC - MTB Course Elit National Commissaire képzés (Mountain Bike) Időpont: január Helyszín: Résztvevők: Tréner: Szervező: A képzés nyelve: Budapest (Hungary) Céline HUTSEBAUT (FRA) Corinne PERRIN-GANIER (FRA) Marin GOLA (CRO) László KOVÁCS (HUN) László ORBÁN (HUN) Róbert FETZER (HUN) Kevin MACCUISH (CAN) Union Cycliste Internationale által delegált Csilla TAM (HUN) UCI Nemzetközi versenybíró angol Program: Day 1 Thursday, 23 January 13:00 14:00 Welcome Presentation of the Training and Examination Schedule 14:00 15:00 Part I General Aspects 15:00 15:30 Break 15:30 17:00 Part I General Aspects (continued) 17:00 17:15 Break 17:15 18:30 Part II Before the race Before arriving After arriving at the race venue Preliminary meetings 1

15 Mountain Bike Elite National Commissaire Course Hungary, January 2014 Day 2 Friday, 24 January 08:30 09:30 Group sessions concerning topics of parts I and II 09:30 10:00 Questions / suggestions / comments session 10:00 10:20 Break 10:20 12:00 Part III Sporting control of XC races 12:00 13:00 Lunch Break 13:00 14:30 Part III Sporting control of XC Races 14:30 15:00 Break 15:00 16:15 Part IV Sporting control of DHI races 16:15 16:30 Break 16:30 18:00 Part V Sporting control of Eliminator Races XCE, 4X Day 3 Saturday, 25 January 08:30 09:30 Practical session on Modules III, IV and V 09:30 10:50 Part VI After the race 10:50 11:20 Break 11:20 12:40 Part VII Clothing and equipment 12:40 13:00 Part VIII Anti-doping 13:00 14:00 Lunch Break 14:00 14:45 Last Minute Questions / Review 14:45 15:00 Break 15:00 Oral Examination Day 4 Sunday, 26 January 08:30 12:00 Written Examination 2

16 Mountain Bike Elite National Commissaire Course Hungary, January 2014 Komoly tudásra tettek szert az ENC képzés résztvevői január között került sor Budapesten az Elit National Commissaire (MTB) képzésre. A továbbképzésre olyan nemzeti versenybírók jelentkezhettek, akik több éve aktívan bíráskodnak illetve megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek, hiszen a képzés és a vizsga is angol nyelven folyt. Mi is az ENC (Elit National Commissaire) course? A nemzeti és a nemzetközi versenybírói képzés között kíván összhangot teremteni. E továbbképzésnek két fő célja van: - elsődleges, hogy a képzést elvégző nemzeti versenybírók világszerte ugyanazzal a tudásanyaggal rendelkezzenek, és megfelelő színvonalon tudják segíteni hazájukban a versenyek sikerességét valamint a versenyre delegált nemzetközi versenybírók munkáját. - másodlagos, hogy az UCI nemzetközi bírói képzésre már csak megfelelő tapasztalattal és komoly nyelvtudással rendelkező ENC bírók jelentkezzenek. A tréningen részt vevő három magyar és három külföldi (két francia és egy horvát) versenybíró jelentős tudásanyaggal gazdagodott. A Franciaországból érkező bírók a kis országok résztvevőihez képest nagy előnnyel indultak, hiszen országukban minden típusú versenyre van példa és a bírói képzéseknek is jóval nagyobb múltja van, mint hazánkban, ill. Horvátországban. Ennek köszönhetően a résztvevők egymástól is sokat tanultak. Általánosságban a nagy országokból érkezők, azt, hogy becsüljék, amijük van, a kis országokból érkezők pedig, hogy van hova fejlődni. Csütörtök délután, pénteken egész nap valamint szombaton délelőtt a résztvevők átismételték az általános valamint az MTB specifikus UCI szabályzatot, sok-sok példával alátámasztva a versenybírói döntések fontosságát. Szombat délután került sor a szóbeli vizsgára, ahol minden versenyző öt kérdést húzott. Ebből egy az általános szabályokra, kettő az MTB szabályokra vonatkozott, további kettő pedig szituációs gyakorlat volt. Vasárnap délelőtt három órás írásbeli vizsgával zárult az Elit Mountain Bike versenybíró képzés. Az eredményeket a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség tudatja majd a Nemzeti Szövetségeken keresztül. Azt gondolom, hogy bármilyen eredmény születik, itt valóban a részvétel volt a fontos. Bízom benne, hogy a jövőben rendszeres időközönként lehetőség nyílik hasonló továbbképzések szervezésére, hogy minél több kolléga számára váljon nyilvánvalóvá a versenybírói munka fontossága és összetettsége. TAM Csilla a képzés szervezője Commissaire UCI/MTB Budapest, január

17 Mountain Bike Elite National Commissaire Course Hungary, January 2014 Íme néhány feed back a résztvevőktől: It was very good and usefull to meet with you. I faced the fact what is waiting us, and the long road where we have to go on. My opinion is that 3 day is not enough. There wasn't too much new things, but it is hard to learn anything on another language. I had a huge headache at saturday evening. I should have needed some more days to digest the things. All in all, thank you for your, Csilla, Kevin, effort. I hope neider of you have disappointed us. (K.Laci) Before coming I have done a lot of preparation, so I could easily follow the lectures and ask important questions and later correctly answer to question. Kevin, thank you for your time and patience. I really enjoyed the way you teach. With a lot of humor. Csilla, you have done great job. Hospitality was on top level, good position of hotel and great service. (Marin) I really enjoyed the course. I was tired at the end of each day, but the evening's program was unforgettable thanks to good team. I hope I will meet with everyone sooner or later on XC races. Finally, I learned a lot of new things that I hope I can use as a national commissaire. (O.Laci) I really appreciate this course. I enjoyed beeing with foreign commissaires. Great to share information and also to realize the chance we have in France to have so many races. We have the chance to have a great course teacher. Kevin you're a real great one. And all case studies were really efficient. Csilla you organised everything so well. It runs really comfortable staying in the same place. I stressed a bit because I realize I didn't learn as much as I would have do. Also for international, which is my goal, o still have a lot to learn (like penalties which I didn't review).thanks a lot to all for all your great behavior. (Céline) I particularly appreciated case studies that enriched my capacity to react properly and quickly on second thought even under pressure. Being myself teacher, I found that the teaching of Kevin was always effective and useful to remember the numerous things we had to know. I think exchanges with commissaires from various countries and with experimented UCI commissaires like Kevin MacCuish and Csilla Tam enriched my reflection. Now I can have a critical look on my shares and practices as a Commissaire on MTB races. Hungarian hospitality and "social times" on the evening also helped us to unwind and to be in the best conditions to progress! Special thanks to Csilla for that!! (Corinne) First of all I will repeat it: it was very nice to meet you last weekend in Budapest! If my exam does not succeed I may say thank for it only to myself... In my actual familiar situation and after a 4 years break in the MTB arbitration the training and the exam was pretty hard for me. If I would like to work in the future as a National Elit Commissaire, the main task for me to improve my english. It was often difficult to understand what our trainer says. Notwithstanding the course was interesting and effective - only I have to find my interest again. :-)Last but not least: Csilla, I would like to say many thanks for all organizations, the environment and the service was perfect! (Róbert) 4

18 Mountain Bike Elite National Commissaire Course Hungary, January 2014 Fotók A képzés 5

19 Mountain Bike Elite National Commissaire Course Hungary, January 2014 A csapat a képzést és a vizsgát követően. Egyik este városnézésre is sor került. (ez a fotó a Hősök terén készült) 6

20 Beszámoló a márc. új MTB bírók képzése. Az utóbbi évek során egyre több MTB verseny kerül a nemzetközi kerékpáros versenynaptárba, ami azt jelzi, hogy mind szervezői mind résztvevői oldalról igény mutatkozik a fejlődésre. Ahhoz, hogy ezek a versenyek még magasabb színvonalra emelkedjenek, szükség van jól képzett nemzeti és nemzetközi versenybírókra is. Nemzetközi versenybíró csak abból a nemzeti versenybíróból lehet, aki részt vesz és sikeresen elvégzi a nemzeti, később a nemzeti elit bíróképző tanfolyamokat, rendszeresen továbbképzi magát és megfelelő gyakorlattal rendelkezik. A nemzeti bíróképző a UCI által elismert képzés. Ez annyit jelent, hogy a UCI által javasolt, nemzetközi bírói igazolvánnyal és tapasztalattal rendelkező bíró tartja a tanfolyamot. A vizsga eredményeket hitelesíti és eljuttatja a UCI-hoz. Az első ilyen tanfolyamot 2005-ben szerveztük, majd 2009-ben újra megrendezésre került egy képzés ben ismét alkalmunk nyílt néhány új versenybírót képezni. A képzés helyszíne: Budapest XX. ker. Csili Művelődési központ Dátum: 2014 március Résztvevők: fő ebből szint "B" ebből szint "C" összes jelentkező 15 összes résztvevő 13 sikeres írásbeli vizsga sikeres szóbeli vizsga sikeres gyakorlati vizsga Új bírók 2015-től (Végül a «c» szintet elért kolléga lemondott a bíráskodásról, így 4 új «B» szintű bírónk lett.) Dr. Cseh veronika Pálos Zsófia Felföldi Viktória Toldi Tamás Az új kollégáknak még min. 3 versenyen részt kellett venniük tanonc -ként, ahol mind a 4- en sikeresen szerepeltek így 2015-től már teljes jogú nemzeti B szintű bíróként tevékenykedhetnek. Tam Csilla UCI Commissaire április 5.

2013. évi sportági beszámolók. 116. oldal

2013. évi sportági beszámolók. 116. oldal 2013. évi sportági beszámolók Tenisz Evezés Sí Atlétika Kajak-Kenu Asztalitenisz Triatlon Judo Sportlövészet Ülőröplabda Boccia Csörgőlabda Erőemelés Íjászat Vívás Úszás 2. oldal 8. oldal 14. oldal 23.

Részletesebben

2006. november 27., hétfô 6. Wilson Hungarian Junior Open, Szeged VB UTÁN, EB ELÔTT Cseh fölény a szegedi Wilson Hungarian Junior Openen Cseh gyôzelem a fiú U13-ban is: Martin Svec (jobbra) Püski Lénárdot

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a MOB Közgyűlése részére A XXX. LONDONI NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOKRÓL

BESZÁMOLÓ a MOB Közgyűlése részére A XXX. LONDONI NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOKRÓL BESZÁMOLÓ a MOB Közgyűlése részére A XXX. LONDONI NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOKRÓL Készítette: Szabó Bence főtitkár, dr. Nagy Zsigmond csapatvezető-helyettes Medvegy Iván sportszakmai főmunkatárs, Dr. Balogh

Részletesebben

A Komlósi Oktatási Stúdió olimpiai kvótafigyelő magazinja

A Komlósi Oktatási Stúdió olimpiai kvótafigyelő magazinja A Komlósi Oktatási Stúdió olimpiai kvótafigyelő magazinja I. évfolyam, 1. szám. 201 2. január 1 3. Szemünk Londonon TARTALOM 3 Molnár Zoltán: "Jobban fogunk szerepelni, mint Pekingben" 4 Asztalitenisz

Részletesebben

20 to 23 August 2015

20 to 23 August 2015 OFFICIAL RACE PROGRAM 20 to 23 August 2015 BUDAPEST, HUNGARY www.ironmanbudapest.com EUROPEAN TOUR 2015 WELCOME TO THE JOURNEY! www.ironmanbudapest.com IMPRESSZUM IMPRINT Kiadó: Kropkó Promotion Kft. 1145

Részletesebben

A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGÉNEK 2013. ÉVI SZAKMAI BESZÁMOLÓJA

A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGÉNEK 2013. ÉVI SZAKMAI BESZÁMOLÓJA Megtárgyalta és jóváhagyta az MKSZ Elnöksége 2014. május 6-án A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG ELNÖKSÉGÉNEK 2013. ÉVI SZAKMAI BESZÁMOLÓJA Budapest 2014. 1 1. A SPORTÁG JELENLEGI HELYZETE ÉS A SZÖVETSÉG TEVÉKENYSÉGE

Részletesebben

BMX cross olimpiai felkészülési programja LONDON 2012. A sportág a nemzetközi és hazai sportéletben betöltött helye és szerepe.

BMX cross olimpiai felkészülési programja LONDON 2012. A sportág a nemzetközi és hazai sportéletben betöltött helye és szerepe. BMX cross olimpiai felkészülési programja LONDON 2012 1. Helyzetelemzés: A sportág a nemzetközi és hazai sportéletben betöltött helye és szerepe. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetségnek 75 olyan Nemzeti Szövetség

Részletesebben

Kiemelt sportrendezvények és találkozók városunkban, ózdi kötődésű események

Kiemelt sportrendezvények és találkozók városunkban, ózdi kötődésű események 2014. év legjobb sportolói Ez történt 2014-ben Asztalitenisz Atlétika Autósport Birkózás Judo Karate Kerékpár Kézilabda Kosárlabda Küzdősportok Labdarúgás Lovaglás Lövészet Modellezés Sakk Súlyemelés Teke

Részletesebben

HUNGARIAN OLYMPIC TEAM

HUNGARIAN OLYMPIC TEAM MAGYAR OLIMPIAI CSAPAT HUNGARIAN OLYMPIC TEAM Impresszum/Imprint: A Magyar Olimpiai Bizottság kiadványa/published by the Hungarian Olympic Committee Felelős kiadó/publisher: Borkai Zsolt, a MOB elnöke

Részletesebben

B U D A P E S T I H Í R E K

B U D A P E S T I H Í R E K Címlap B U D A P E S T I H Í R E K Elnökségi ülés A BTFSZ Elnöksége 2006. november 6- án tartott ülésén értékelte a II. félévi Budapest bajnokságok lebonyolítását, tájékoztatót hallgatott meg a Budapest

Részletesebben

Baba néni köszöntése. Köszöntõ

Baba néni köszöntése. Köszöntõ 2009. március Magyar Sportlövész 3 Köszöntõ Baba néni köszöntése Kedves eseményre került sor a Magyar Sportlövõk Szövetségének irodájában: a legidõsebb örökifjú lövésznõnket köszönthettük 95.(!) születésnapja

Részletesebben

III. rész A Magyar Parakenu Válogatott felkészülési programjának értékelő beszámolója

III. rész A Magyar Parakenu Válogatott felkészülési programjának értékelő beszámolója III. rész A Magyar Parakenu Válogatott felkészülési programjának értékelő beszámolója készítette: Weisz Róbert szövetségi vezetőedző Tartalomjegyzék 1. Beszámolási időszak, érintettek... 3 1.1 Beszámoló

Részletesebben

A Magyar Birkózó Szövetség 2015-2016. évi szakmai program tervezete

A Magyar Birkózó Szövetség 2015-2016. évi szakmai program tervezete A Magyar Birkózó Szövetség 2015-2016. évi szakmai program tervezete Készítette: Komáromi Tibor szakmai alelnök Stuhács György kötött fogású szövetségi kapitány Gulyás István szabad fogású szövetségi kapitány

Részletesebben

2007. december-január ittésmost 3. Kedves Barátaim!

2007. december-január ittésmost 3. Kedves Barátaim! 2007. december-január ittésmost 3 Kedves Barátaim! Ez a lap az újdonságok lapja. Számos eddig nem tapasztalt dologgal találkozhattok. Egy dupla számot tartotok most a kezetekben. Ennek legfőbb oka az,

Részletesebben

A DANUBIUS NEMZETI HAJÓS EGYLET

A DANUBIUS NEMZETI HAJÓS EGYLET EVEZŐS ÉVKÖNYV A DANUBIUS NEMZETI HAJÓS EGYLET 2014. ÉVI EREDMÉNYEI Nem a győzelem a fontos, hanem a legfontosabb Készítette: A DNHE 2014. december TARTALOM FŐVERSENYEK 24. NYÍLT MAGYAR ERGOMÉTER BAJNOKSÁG

Részletesebben

Edző. Széles Sándor az év edzôje 2012. Olimpia. Labdarúgás. Utánpótlás. Kézilabda. Végsô tisztelgés. 150 éve született Coubertin.

Edző. Széles Sándor az év edzôje 2012. Olimpia. Labdarúgás. Utánpótlás. Kézilabda. Végsô tisztelgés. 150 éve született Coubertin. M Edzo 2013/1/01-44 2013/03/24 20:36 Page 1 Módszertani és továbbképzô szaklap /1 2013 Olimpia 150 éve született Coubertin Labdarúgás Mészöly Géza álma Utánpótlás AYOF Sydneyben Magyar Edző A Magyar Edzôk

Részletesebben

A BUDAPESTI EGYETEMI ATLÉTIKAI CLUB

A BUDAPESTI EGYETEMI ATLÉTIKAI CLUB A BUDAPESTI EGYETEMI ATLÉTIKAI CLUB 2013. ÉVI SZAKOSZTÁLYI BESZÁMOLÓJA 1 Tartalomjegyzék: Aerobik és Cheerleader Szakosztály 3. oldal Asztalitenisz Szakosztály 5. oldal Atlétikai Szakosztály 5. oldal Falmászó

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK ATLÉTIKA EVEZÉS JUDO KAJAK-KENU LEÁNY KOSÁRLABDA FIÚ KOSÁRLABDA ÚSZÁS RÖPLABDA VÍVÁS MELLÉKLET: LÉTSZÁMTÁBLÁZAT

TARTALOMJEGYZÉK ATLÉTIKA EVEZÉS JUDO KAJAK-KENU LEÁNY KOSÁRLABDA FIÚ KOSÁRLABDA ÚSZÁS RÖPLABDA VÍVÁS MELLÉKLET: LÉTSZÁMTÁBLÁZAT 1 TARTALOMJEGYZÉK TÁJÉKOZTATÓ A SZOLNOKI SPORTCENTRUM KHT. UTÁNPÓTLÁS NEVELÉS SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL 3 ATLÉTIKA 5 EVEZÉS 7 JUDO 12 KAJAK-KENU 16 LEÁNY KOSÁRLABDA 18 FIÚ KOSÁRLABDA 19 ÚSZÁS 23 RÖPLABDA

Részletesebben

Magyar Kerékpársportok Szövetsége. Magyar BMX Cross-Triál Szakág Sportágfejlesztési terv 2014. II. fél év

Magyar Kerékpársportok Szövetsége. Magyar BMX Cross-Triál Szakág Sportágfejlesztési terv 2014. II. fél év Magyar Kerékpársportok Szövetsége Magyar BMX Cross-Triál Szakág Sportágfejlesztési terv 2014. II. fél év Sportágfejlesztési területek: I. Versenysport, felnőtt válogatott keret, II. Versenysport, utánpótlás

Részletesebben

Oxigén Futó Magazin. www.frissoxigen.hu. Mottó: A halnak úszni, a madárnak repülni, az embernek futni kell. Emil Zatopek

Oxigén Futó Magazin. www.frissoxigen.hu. Mottó: A halnak úszni, a madárnak repülni, az embernek futni kell. Emil Zatopek Oxigén Futó Magazin A Friss Oxigén Alapítvány lapja Alapítva: 2011 2014. augusztus KÜLÖNSZÁM Mottó: A halnak úszni, a madárnak repülni, az embernek futni kell. Emil Zatopek www.frissoxigen.hu 2 OXIGÉN

Részletesebben

XXII. TÉLI OLIMPIAI JÁTÉKOK KVALIFIKÁCIÓS FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMTERVEZETE

XXII. TÉLI OLIMPIAI JÁTÉKOK KVALIFIKÁCIÓS FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMTERVEZETE A MAGYAR ORSZÁGOS KORCSOLYÁZÓ SZÖVETSÉG HOSSZÚPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ VÁLOGATOTTJÁNAK XXII. TÉLI OLIMPIAI JÁTÉKOK KVALIFIKÁCIÓS FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMTERVEZETE 2013 2014 STRATÉGIAI MEGVALÓSÍTÁSI TERV ÉS

Részletesebben

számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere I. Tartalmi összefoglaló

számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere I. Tartalmi összefoglaló Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere (C) számú előterjesztés Előterjesztés a Humánszolgáltatási Bizottság részére a Kőbányai Sportegyesületek és Sportszervezetek Szövetsége

Részletesebben

Magyar Telekom Dolgozók Sport Club Elnökségének beszámolója a Club 2011 évi közhasznúsági tevékenységéről 2012évi tervekről

Magyar Telekom Dolgozók Sport Club Elnökségének beszámolója a Club 2011 évi közhasznúsági tevékenységéről 2012évi tervekről Magyar Telekom Dolgozók Sport Club Elnökségének beszámolója a Club 2011 évi közhasznúsági tevékenységéről 2012évi tervekről 1. Általános adatok Az egyesületet társadalmi szervezetként a Fővárosi Bíróság

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: 2013. február 14-én Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselőtestületének

JEGYZŐKÖNYV. Készült: 2013. február 14-én Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselőtestületének JEGYZŐKÖNYV Készült: 2013. február 14-én Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselőtestületének nyílt üléséről. Jelen vannak: Távol maradt: Dr. Fülöp Erik polgármester, Sipos Ibolya alpolgármester, Balázsi

Részletesebben

2012. év legjobb sportolói. Ez történt 2012-ben. Kiemelt sportrendezvények és találkozók városunkban, ózdi kötődésű események.

2012. év legjobb sportolói. Ez történt 2012-ben. Kiemelt sportrendezvények és találkozók városunkban, ózdi kötődésű események. 2012. év legjobb sportolói Ez történt 2012-ben Asztalitenisz Atlétika Autósport Birkózás Karate Kerékpár Kézilabda Kosárlabda Labdarúgás Lovaglás Lövészet Modellezés Sakk Súlyemelés Teke Teremlabdarúgás

Részletesebben

Edző. Csúcsteljesítmény az Eb-n! Olimpia. Edzôképzés. Labdarúgás. Jubileum. Végsô tisztelgés. Módszertani és továbbképzô szaklap

Edző. Csúcsteljesítmény az Eb-n! Olimpia. Edzôképzés. Labdarúgás. Jubileum. Végsô tisztelgés. Módszertani és továbbképzô szaklap M Edzo 2012-1/1-60 2012/03/10 09:02 Page 1 Módszertani és továbbképzô szaklap /1 2012 Olimpia MOB átalakuló közgyûlés Mi, hol, mikor? Edzôképzés A Pécsi Kongresszuson Magyar Edző A Magyar Edzôk Társaságának

Részletesebben

VOLUNTAS. Nikolett egy magántanuló Párizsban 24-25. Matekos sikerek a határon innen és a határon túl. 3-5. oldal. 6. oldal. Vendéglátó franciások

VOLUNTAS. Nikolett egy magántanuló Párizsban 24-25. Matekos sikerek a határon innen és a határon túl. 3-5. oldal. 6. oldal. Vendéglátó franciások VOLUNTAS A KAPOSVÁRI TÁNCSICS MIHÁLY GIMNÁZIUM LAPJA 7 XLIII. ÉVFOLYAM, 1. SZÁM 7 2011. március Nikolett egy magántanuló Párizsban 24-25. oldal Matekos sikerek a határon innen és a határon túl 3-5. oldal

Részletesebben

A BUDAPESTI EGYETEMI ATLÉTIKAI CLUB

A BUDAPESTI EGYETEMI ATLÉTIKAI CLUB A BUDAPESTI EGYETEMI ATLÉTIKAI CLUB 2014. ÉVI SZAKOSZTÁLYI BESZÁMOLÓJA 1 Tartalomjegyzék Aerobik és Cheerleader Szakosztály... 3 Asztalitenisz Szakosztály... 5 Atlétika Szakosztály... 8 Erőnlét-és Fitnesz

Részletesebben

2008 Tavasz/Spring. Jet Set. Tartalom/Countent. hirdetés/advertising

2008 Tavasz/Spring. Jet Set. Tartalom/Countent. hirdetés/advertising hirdetés/advertising Tartalom/Countent Jet Set Golf & luxuséletmód magazin Golf & Luxury Lifestyle Magazine 2008 Tavasz/Spring Jet Set Golf&luxuséletmód magazin/golf&luxury Lifystyle Magazine Igazgató-főszerkesztő/Director-Editor

Részletesebben

Úszó Országos Bajnokság. Széchy Tamás Emlékére. Helyszín: Debreceni Sportuszoda Zákány u. 4. július 16-19. www.dbsportcentrum.

Úszó Országos Bajnokság. Széchy Tamás Emlékére. Helyszín: Debreceni Sportuszoda Zákány u. 4. július 16-19. www.dbsportcentrum. 2014. évi 2014 Úszó Széchy Tamás Emlékére Helyszín: Debreceni Sportuszoda Zákány u. 4. 2014. július 16-19. A Jövo Bajnokai az észak-alföldi régióban Andriychuk Alexandra Békési Eszter Berghoffer Milán

Részletesebben