MTB XC Szakág szakmai beszámoló évről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MTB XC Szakág szakmai beszámoló 2014. évről"

Átírás

1 MTB XC szakág oldal MTB XC Szakág szakmai beszámoló évről év összefoglalója 2013 év végén már számítottunk, a kiemelt sportágként kapható állami támogatásra, ezért a válogatott menedzselését is újra gondoltuk. Elnökségi felkérésre elkészítettem a 2014 év tervezettét, amely tartalmazta az edzőtáborokat, a május 25. előtti kvóta futásra felkészítő versenyeket, és a Május 25 után indult 2016 évi Olimpiai kvóta futást. A szövetség ennek megfelelően, elfogadta az edzőtáborozásra beadott projektet, és az XCO válogatott versenyezetése projektet és a kvóta futás projektet, ez utóbbi kettő tekinthető egy nagyobb projektnek is. A szövetség elnöksége, (még teljes elnökség) megszavazta az edzőtábor projekthez szükséges 7 millió Ft t és a XCO felnőtt válogatott versenyeztetéséhez 17 Millió Ft t a 2014 évre. Ezekből az összegekből gazdálkodva, a télen el is kezdtük a felkészítő edzőtáborozást. 1. helyszín Portugália volt, amely az eredetileg tervezet Tunézia helyet lett, amely így kicsit drágább volt, de sokkal biztonságosabb között volt a tábor. A válogatottba igen nagy létszámot hívtam be. Résztvevők: Benkó Barbara, Dósa Eszter, Poór Brigitta, Parti András, Juhász Zsolt, Szatmáry András, Csielka Márk, Vigh Zoltán, Blazsó Márton, Fenyvesi Péter és Bányai Dominik volt. A helyszín és az időjárás tökéletes volt első felkészítő táborunkhoz. Az elő irányzott munkát mindenki tisztességesen elvégezte. 2. helyszín Tenerife volt, ez már igazán meleg égövi táborozás volt. Időpont: A tábor relatíve drágasága miatt, ill. a rendelkezésre álló keret nem túl lépése miatt, már csökkentett létszámmal vettünk részt, de azért a lehetséges kvóta futók mind lehetőséget kaptak. Résztvevők: Benkó Barbara, Poór Brigitta, Parti András, Juhász Zsolt, Szatmáry András, Csielka Márk, Blazsó Márton. Dósa Eszter egy korábbi sérülése miatt nem tudott részt venni ezen a táboron, ezért fel ajánlottuk neki, hogy a későbbiekben, Ft nagyságrenddel számolva, szervezzen magának tábort vagy felkészítő versenyt. Felkészítő Versenyek Langenlois (Ausztria)

2 MTB XC szakág oldal Első verseny, amin részt vett 2014 ben a Magyar válogatott Ausztriában Bécs mellett került megrendezésre. A verseny egyben Közép Európai évadnyitó versenynek is nevezik. 12 ország részvételével lezajló tornán, mi magyarok 8 versenyzővel képviseltettük magunkat férfi és női kategóriában. A verseny célja a mieinknek a verseny szezon megkezdése, a versenyzés elkezdése volt. Az igen népes mezőnyben a mieink tisztesen helyt álltak, mind férfi, mind női futamban. Részt vevők: Nők: Dósa Eszter, Poór Brigitta Férfiak: Parti András, Juhász Zsolt, Blazsó Márton, Csielka Márk, Szatmáry András, Bányai Dominik. A nőknél Dósa Eszter 13. lett, így pontszerző helyen végzett, ami nagyon ígéretes. Férfiaknál Parti András és Juhász Zsolt szerepeltek a legjobban helyen végeztek. További válogatott versenyzőink pedig a mezőny első felében végeztek, Szatmáry András, Csielka Márk, Blazsó Márton. Tavalyi Junior versenyzőnk, Bányai Dominik pedig a mezőny 88 helyen végzett a 145 fős mezőnyben. Összességében elmondható, hogy a felkészülés jól sikerült, és további 3 4 verseny után mindenki fogja tudni hozni a tőle elvárhatót! Premantura Pula (Horvátország) Idei második versenye volt a válogatottnak, hasonló népes mezőnyben, mint az előző héten. A verseny adottságait nézve abszolút technikás kemény köves terep volt, amihez hasonló Magyarországon nem található. A Magyar válogatott indulói: Nők: Dósa Eszter, Poór Brigitta Férfiak: Parti András, Juhász Zsolt, Szatmáry András, Csielka Márk, A cél ugyanaz volt, mint a múlt héten Ausztriában, felkészülni az idei szezonra. Legkiemelkedőbb eredményt Juhász Zsolt érte el 8. helyen végzett, Szatmáry András pedig a 16. helyett érte el. Csielka Márk 22. lett. Parti András feladta a versenyt. A lányoknak eléggé meggyült a baja a pályával a sok kő mellett még az eső is elkezdett esni, így a lányok most nem tudták kihozni a maximumot magukból. Eszter a 17. Brigitta a 18. helyen érkezett célba.

3 MTB XC szakág oldal Vodice (Horvátország) Az idei felkészülés 3. versenye volt, a Vodicei C2 verseny. A Magyar csapat 5 versenyzővel, Parti András, Juhász Zsolt, Szatmáry András, Blazsó Márton és Poór Brigitta vett részt a versenyen. A Horvát köves pálya kifejezetten technikás, végig komoly odafigyelést igényelt. A verseny 8 ország részvételével zajlott. A legkomolyabb ellenfelek a Lengyelek voltak. A férfiaknál idei évi legjobb eredményünket értük el, Parti András 2., Juhász Zsolt 3., Szatmáry András 4., Blazsó Márton pedig 9. helyen ér célba. A lányoknál Poór Brigitta az előkellő 5. helyen végzett. Ezzel a fiúknál 49, a lányoknál 10 világranglista pontot szereztünk. Stattegg (Ausztria) egyben utolsó válogatott verseny a kvóta futás előtt. A Magyar csapat 4 versenyzővel, Juhász Zsolt, Blazsó Márton, Benkó Barbara és Poór Brigitta vett részt a versenyen. Parti András lebetegedett, Szatmáry a sok maraton miatt volt kényszer pihenőn, Dósa pedig más versenyen vett részt. A verseny 10 ország részvételével zajlott. Az időjárás nagyon nem kedvezett ezen a hétvégén, gyakorlatilag végig esett, a felnőtt férfi futamra már annyira, hogy a versenyt az UCI bíró menet közben lerövidítette. A pálya a szokásosnak mondható volt, bár a szervezők egy párszáz méteres új szakaszt is bele építettek, amelyben komolyabb letörés és köves szekció is helyett kapott. Benkó Barbara a 9. helyen végzett, Poór Brigitta ezúttal lecsúszott a pontszerzésről a 17. helyen ért célba. A fiúknál Juhász Zsolt 10. lett, Blazsó Márton pedig a 21. helyen ért célba. Ezzel a fiúknál 10, a lányoknál 12 világranglista pontot szereztünk.

4 MTB XC szakág oldal Majd től elkezdődött a kvótafutás a Riói olimpiára. Mindjárt 2 Világ Kupával és az Európa Bajnoksággal. Nove Mesto (Csehország) Világ Kupa Az 1. Európai Világ Kupa 2014 ben, amely egyben az Olimpiai Kvóta futás kezdete is. A felnőtt válogatott 3 versenyzővel vett részt a versenyen, Benkó Barbara, Parti András és Juhász Zsolt részvételével. A Pénteki napon került sor az XCE versenyre ahol, Benkó Barbara és Juhász Zsolt állt rajthoz. Barbara bekerült a legjobb 32 közé majd az előkellő 14. helyen végzett. Zsolt a 40. helyen fejezte be a versenyt. Vasárnap rendezték az XCO versenyt mind a férfiaknak, mind a nőknek. Először Barbi indult, de ezúttal nem sikerült a jó eredmény a 65. helyen végzett. A Fiúknál viszont Parti Andris az előkellő 34. helyen végzett, csapat társa Juhász Zsolt pedig a 60. helyen ért célba. A verseny mérlege: Lányok: Benkó Barbara XCE 3 pont, XCO 3 pont Fiúk: Parti András 38 pont Juhász Zsolt 8 pont Albstadt 2.VK (Németország): A felnőtt válogatott 3 versenyzővel vett részt a versenyen, Benkó Barbara, Parti András és Juhász Zsolt részvételével. Benkó Barbara a 40. helyen végzett XCO ban. Parti és Juhász pedig 50. és 67. helyen végeztek. Európa Bajnokság Sankt Wendel (Németország) A pálya kicsit technikailag könnyűre sikerült, de a tempó és a meleg azért sokaknak gondot okozott.

5 MTB XC szakág oldal Parti András és Juhász Zsolt élete legjobb eredményét érte el. 18. és 24. helyen végeztek!!! Dósa Eszter és Poór Brigitta szintén életük legjobbját produkálták XCO Európa Bajnokságon, Eszter a 30. Brigi a 37. helyen ért célba USA Kanada Világ Kupa beszámoló! A két tengerentúli Világ kupát, a két rendező ország egymás utáni hétvégére szervezte, ez mindenkinek jelentős költségcsökkentő tényező volt. Az első hétvége a Kanadai (Mount St.Anna) Quebec volt. Bostonba repültünk, majd átkocsiztunk, a Kanadai verseny helyszínére. 3 nap pályajárás és az idő eltolódás miatti aklimatizálodás után, Vasárnap került megrendezésre a verseny. 2 kvótafutó versenyzővel vettünk részt a VK n, Parti Andrással és Juhász Zsolttal. Parti András kapta el jobban a rajtot, és végig tartani tudta az 57. helyett. Juhász Zsolt Arcüreg gyulladásból felépülve, még kevésbé tudod komoly eredményt felmutatni, a 74. helyen végzett. A versenyen 15 Világ Ranglista ponttal gyarapítottuk az Olimpiai kijutást. 2. hétvége az USA nagydíj (Windham, New York állam). Kanadából már hétfőn át kocsiztunk az amerikai verseny szállásunkra, egész héten optimális körülmények között készültünk, sajnos Parti Andris Kanadában is esett és itt is egy kisebbet, ezért a versenyt nem tudta befejezni. Juhász Zsolt viszont elkapta a fonalat, végig gyönyörű versenyzést produkálva igen komoly ellenfeleket maga mögé utasítva tekert, a végére kicsit vissza esett és a 47. helyen ért célba. Így is újabb 21 Világranglista pontot gyűjtöttünk. Világ Bajnokság Norvégia: Norvégiában is 3 felnőtt versenyzővel vettünk részt az XCO XCE szakágban. Először az XCE versenyt rendezték meg. Benkó Barbara a döntőbe jutva a 12. helyen végzet, ez élete legjobb VB XCE eredménye.

6 MTB XC szakág oldal Az XCO ban már nem sikerült neki a bravúr és az 54. helyen fejezte be a versenyt. Juhász Zsolt is indult az XCE versenyszámba, de nem bírt a 32 legjobb versenyző közé kerülni. Férfi XCO versenyszámban már Parti és Juhász indult. Parti András az előkellő, 41. helyen végzett, amely figyelembe véve, hogy még defektje is volt igen jó eredménynek tekinthető. Géphiba nélkül talán sikerült volna a tavalyi bravúros VB szereplés megismétlése. Juhász Zsolt 50. helyen végzett. Benkó Barbi 40 világranglista pontot szerzett az XCE XCE számokban összesen. A fiúk 57. világranglista pontot szereztek. Jelenia Góra Lengyelország C1 Ez évi utolsó válogatott versenyünk volt. A felnőtteknél itt is 4 versenyzővel vettünk részt. Benkó Barbara, Parti András, Juhász Zsolt Csielka Márk. Barbi 8. lett, míg az év végére újra csúcsformába kerülő Juhász Zsolt az 5. lett. Csielka Márk a 23. helyen végzet, míg Parti András nem tudott végig menni. Barbi 14, Zsolti 20 pontot gyűjtött utolsó idei kvóta futó versenyünkön. Megjegyzendő, hogy több válogatott versenyzőnk, köztük a kvótafutók is többször klub színekben is indultak nemzetközi versenyeken ahol további remek eredményeket értek el és sok világranglista pontot szereztek maguknak, csapatuknak és az országnak is éves értékelés: Egybe nézve az egész évet úgy gondolom, hogy sikeres évet zártunk 2014 ben. Kiemelve az Európa Bajnokságon elért sose látott remek eredményeket, (18. hely Parti, és 24. hely Juhász) vagy a Világ Bajnokság XCE 12. helyét, amelyet Benkó Barbi szerzett. A kvótafutás szempontjából már csak fél sikert tudunk jelenleg felmutatni, miszerint férfi szakágban jelenleg a 20. biztos kijutó helyen állunk (24 ország kvalifikál 1 versenyzőt az Olimpiára). Női szakágban jelenleg nem tudunk ilyen jó eredmény felmutatni. A kijutó 18 ország helyett jelenleg a 24. helyen vagyunk, hátrányunk több száz pont, matematikai esély van még kijutásra női vonalon, ehhez sokat segíthet a jövő évi hazai XCO sorozat, ami már mind nemzetközi minősítésű lesz. Ami még nagyon fontos a hosszú távú fejlődés fenntartásához a felnőtt bázis szélesítése, és további válogatott versenyzők kinevelése viszont nem áll jól. Az év eleji viszonylag nagyobb keretből sokan

7 MTB XC szakág oldal kiestek az év folyamán, bár jövőre 3 junior is felkerül a felnőtt/u23 kategóriába, de további fejlődésük és a felnőtt válogatott szintre emelésük eléggé kérdő jeles, és nagyon nagy feladat. A következő években szerencse a jó utánpótlás nevelésnek, további versenyzők kerülhetnek majd be a felnőtt/ U23 as keretbe. Ezért erre érdemes külön U23 keretet létre hozni, a szövetségnek és kiemelten segíteni fejlődésüket. Továbbá klubjaik erőteljes segítése is nagyon fontos lesz ehhez, de ez már a 2015 ös év egyik nagy feladata lesz a kvóta futás mellett Valter Tibor MTB Szövetségi Kapitány

8 1. oldal MTB szakmai beszámoló - utánpótlás válogatott 2014 Nálunk az utánpótlás 3 korosztályt jelent: U15-17 és ben 24 versenyző fordult meg valamilyen szinten a válogatottban (ebben benne van az edzőtáborokba meghívottak is) 12 egyesületből érkeztek. Jelenleg 17 főből áll a keret: U15 3 fő, U17 8fő, U19 6fő, összesen 8 klub tagjai. Közülük mindenki a tavalyi eredmények alapján tagja a keretnek, idén még nem volt válogató. A hivatalos tervezett költségvetés ben 10,800,000Ft volt ez több projektből jött össze. Egy szakmai alapon összeállított edzőtábor és versenynaptár alapján alakult ki a tervezet. A számlák elszámolásába semmilyen betekintésem nem volt, de úgy gondolom kevesebbet használtunk fel. A tavalyi versenynaptár minden versenyét és edzőtáborát meg tudtuk csinálni, a legtöbb esetben a tervezett költségvetés alatt tudtunk maradni. A felhasználás hatékonyságát elég nehéz mérni utánpótlás esetén, az én értelmezésemben ez egy olyan befektetés, ami évekkel később pontszámokban, világranglista helyezésekben és kvótákban mutatkozik meg. Statisztikailag 87 napot, 63 éjszakát voltunk hivatalos úton a válogatottal, 8 edzőtábort (ide számolom az 1-2 napos technikai edzéseket is) tartottunk. 15 versenyen voltunk 7 külföldi országban, ehhez közel 30000km-t kellett utazni. Szomorú statisztika, hogy hivatalos technikai edzőtáborban két egészségügyi ellátást igénylő sérülés is volt, ebből egy törés. Az eredmények beszédesebbek a statisztikánál, sajnos ezek tavaly nem voltak publikálva a szövetség hivatalos oldalain. U15-17 korosztályban hivatalos UEC EB számít kiemelt versenynek. 3 fős csapatok (1 lány 2 fiú) indulhatnak. Tavaly U15 csapatunk 7. lett 61 indulóból. A hazai sajtóban kevés visszhangja volt az eredményeknek. Az elemzéssel nem untatnék senkit, de hosszú idő után van több fiú és lányversenyzőnk is, aki korosztályában tagja az európai élmezőnynek. Ez mindenképp alapja a további munkának. U 17-ben kiemelném a V4 csehországi futamát, ahol sikerült aranyérmet szerezni. U19 korosztálynak már van hivatalos EB és VB-je, sőt 4 évente Ifjúsági Olimpia is. Ezen kívül tavaly kezdődött az UCI Junior széria, ami minden kontinensen így nálunk Európában is ennek a korosztálynak a kiemelt sorozata. Ebben nőknél 13. fiúknál 30. helyezés a legjobb, itt top 20 a pontszerző.

9 2. oldal Ifjúsági Olimpián sikerült XCE-ben lányoknál 4. fiúknál 7. helyet szerezni Kínában. Szakmai szempontból megoszlanak a vélemények az Ifi Olimpián lebonyolított kerékpáros versenyekről, de a top 10, sőt döntős helyezés mindenképp a mezőny első része. A VB sajnos nem a tervezettnek megfelelően sikerült. Utánpótlás szakvezetőként semmilyen juttatást nem kapok, néhány utazás finanszírozásába benne voltam anyagilag, így jelenleg erősen mínuszos ez a vonal. Mint olimpikon edzője (kiemelt edző) január 31.-ig kaptam rendszeres havi fizetést a MOB-tól. Új szerződés kötése folyamatban van. Tulajdonképpen a tavalyi évben kezdődött a kiemelt sportági utánpótlás válogatott tényleges működtetése. Alapvetően sikeresnek tartom, de a tanulságokat le kell vonni. Több éjszakába nyúló, hosszú és fárasztó utazás volt, leginkább takarékossági okokból. Ezeket az idei tervekben igyekeztem kiküszöbölni. A versenyekről esetleg edzőtáborokból hírek, fényképek eddig nehezen jutottak nyilvánosságra. Erre nincs ötletem most sem, sajnos én elég rosszul írok (mint látható) és elképzelhető, hogy a dolog nem is kiemelten fontos. Ami szerintem mindenképp javítandó az a megjelenésünk. A felnőtt válogatottaknál is látható, az utánpótlásnál kiemelten: mezből nincs elegendő, régiek, kopottak, különbözőek, nadrág egyáltalán nincs, a többi ruházat tervben sem. Az utánpótlás korosztály létszámban és erőnlétben is felemelkedőben van Magyarországon. Több csapatban kezdenek el fiatalokkal foglalkozni. Ezeknek a korosztályoknak a nevelése és klubjaik segítése egyre több és komolyabb feladatokat ad, amiket szövetségi szinten kell és lehet a jövőben megoldani Benkó László

10 A szakági szakmai beszámoló 10. pont. Az MTB szakág versenybírói bázisának bemutatása 2014-es évben I nov.- 30.dec.1. Találkozó aktív nemzeti bírók részére (MTB, BMX, Triál együtt) A találkozót együtt szervezte az MTB, a BMX és a Triál szakág. (Beszámoló mellékelve.) Költsége: ,-Ft II jan ENC (Elit National Commissaire képzés) A magyar bírók közül néhányan elérték azt a szintet, hogy továbblépjenek. A UCI hozzáárulásával így ENC képzést szerveztünk, mely nyitott volt magyar és külföldi résztvevők számára egyaránt. (Beszámoló mellékelve.) Költsége: ,-Ft III márc Új bírók elméleti képzése és vizsgája A versenyek ill. az aktív bírók számának függvényében kerül sor kb. 2-3 évenként új MTB bírók képzésére. A képzés, mely önköltséges 2 részből áll. Elméleti képzés és vizsga. Gyakorlati képzés és vizsga. Az elméleti képzésre 2014 márciusában került sor. A gyakorlati képzésekre és vizsgákra a 2014-es szezon folyamán a versenyeken. (Beszámoló mellékelve.) Költsége: (terembérlet) ,-Ft IV. Bírói díjak: A bírói díjak tekintetében minimum tarifákkal dolgoztunk a következők szerint: - utazás és szállás a versenyszervező költsége - napidíjat a Szövetség rendezte utólagos elszámolással. Napidíj: 1 napra:10.000,-ft / 2 napra:15.000,-ft / 3 napra: ,-Ft Total kifizetett napidíj 2014-re: ,-Ft 1

11 2014-ben aktív bírók a következő versenyeken vettek részt: Versenynév Versenytípus Helyszín Bíró1/nap Bíró2/nap Bíró3/nap Bíró4/nap Bíró5/nap Acél a cél XCO ranglista Pétfürdő Kovács László-1 Orbán László Gyerekverseny Gyerek/MK Nagykovácsi Tam Csilla-2 Bondor Peti Salgótarján XCO-MK Salgótarján Kovács László-2 Földi József-2 Bartók Kata Endura Vértes XCO-MK Tatabánya Tam Csilla-2 Kovács László- 1 Bondor Péter Kellys Bakonyerdő XCM-MK Bakonybél Zsoldos Éva-2 Farkas Ferenc Szilvásvárad Spezialized Maraton XCM-MK Szilvásvárad Bondor Péter-2 Földi József-2 Bartók Kata Bikemag Eplény Kupa XCO-MK Eplény Kovács László-2 Zsoldos Éva-1 Orbán László Kondenzgyík Maraton XCM Ranglista Miskolc Gyarmathy Tamás- 2 Bartók Kata Crosskovácsi Maraton XCM-MK Nagykovácsi Orbán László-2 Farkas Ferenc- 2 Földi József Csömör XCO XCO-MK UCI C2 Csömör Tam Csilla-2 Kovács László- 2 Herczeg Vera-1 Kovács László Zalaegerszeg XCO XCO-MK Zalaegerszeg Orbán László-2 2 Farkas Ferenc Duna Maraton XCM-MK Visegrád Földi József-2 Bartók Kata-2 Orbán László I love Balaton MTB XCM ranglista Szántódpuszta Földi József-2 Tam Csilla Gyarmathy Tamás- 13 Borsodnádasd XCO XCO-MK Borsodnádasd Bartók Kata-2 Földi József Pilis Kupa XCO-OB Pilisvörösvár Orbán László Tamási MTB Maraton XCM ranglista Tamási Kovács László-2 Földi József Gravity Hall Downhill és 27 4X DH-OB Eplény Tam Csilla-3 Bondor Péter-3 Zsoldos Éva-3 Gyarmathy Tamás Bükk Maraton XCM-MK Felsőtárkány 2 Bartok Kata-2 Földi József Kovács László- 10 Pécsi Maraton XCM ranglista Hosszúhetény Orbán László Pécsi DH DH-MK Hosszúhetény Gulyás Mihály Mátra Maraton XCM-OB Sástó Földi József-2 Bondor Péter-1 Bartók Kata Nagykanizsa XCE XCE-UCI C3 Nagykanizsa Nagykanizsa XCO XCO-MK UCI C2 Nagykanizsa Tam Csilla-3 Bondor Péter- 1 Gulyás Mihály- 2 Bondor Péter-1 Földi József-1 Gulyás Mihály- 2 Kovács László-2 Orbán László- 2 Farkas Ferenc- 1 Farkas Ferenc- 2 2

12 Beszámoló a Bírói találkozóról. Időpont: nov.30 december 1. Helyszín: Göd, Hotel Aphrodité Résztvevők: BMX, MTB, TRIAL Aktív Bírók. Összesen 18 fő. Szervező: Tam Csilla Commissaire International MTB BMX : 5 fő 1 uci Borbély Ferenc 2 nat Rozsenich Tamás 3 nat Rozsenich Gábor 4 nat Kelemen Tamás 5 nat Kovács Tamás MTB: 10 fő 1 uci Tam Csilla 2 nat Farkas Ferenc 3 nat Bartók Kata 4 nat Bondor Péter 5 nat Orbán László 6 nat Kovács László 7 nat Herczeg Vera 8 nat Földi József 9 nat Gyarmathy Tamás 10 nat Gulyás Mihály TRIAL: 3 fő 1 uci Pap Péter 2 nat Czettele Péter 3 nat Schettrer Zsolt Program: November 30.-án délelőtt a három szakág együtt ülésezett. Előadók voltak: - Tam Csilla: Kerékpáros Szövetségek, Szerveződések és a versenybírók helye e rendszerben - Pap Péter : A versenybírók Etika Kódexe - Borbély Ferenc: Milyen a jó versenybíró? Vendég előadó volt szombat délelőtt: Katona Kálmán MKSZ, MMTBSZSZ Elnök és Sztipán Orsolya MKSZ kommunikációs vezető. November 30-án délután valamint dec. 1-én délelőtt szekciókban (BMX, MTB, TRIAL) folyt a munka. Vendég előadó volt (az MTB szekcióban) szombat délután: Gács Péter MMTBSZSZ DH/4X szakág vezető.

13 Az előző szezonok tapasztalatainak számba vételét követően az MTB szekció a következő javaslatokat teszi az Elnökség felé különös tekintettel az XCO (Olimiai szakág)-at illetően: Gyerekverseny szombaton. Indoklás: - A gyerekek versenyének megfelelő szintre emelése, hogy ne csak egy gyors ( legyünk túl rajta ), hanem színvonalas verseny is legyen. Ahogy ezt már sok szakember hangoztatta, támogatjuk, hogy ne csak körverseny, hanem ügyességi versenyszámok is szerepeljenek a programban, - ahhoz, hogy a nézők számát növeljük, ugyanekkor (szombat délután) bonyolódhatna az elit, amatőr versenyzők nevezése valamint hivatalos pályajárása. (hiszen nem ugyanaz a pálya, mint a kicsiknek) Kevesebb kategória és egyértelműen elkülöníthető liszenszes kategóriák. Indoklás: - Annak, hogy szinte minden versenyzőnek külön kategóriát indítunk, - úgy érezzük - az lett a következménye, hogy nincs értéke egy kupának, éremnek. - További következmény, hogy nagyon kevés versenyző indul egy-egy kategóriában és nincs igazi, izgalmas verseny. - Az, hogy egy kategórián belül indulhat liszenszes és liszensz nélküli versenyző komplikálja a nevezést és a rangsorolást is. Javasoljuk a másodosztály elitbe vagy az amatőr másodosztályba történő integrálását! Véleményünk szerint a Master versenyzők számához képest Master 1,2,3 valamint a Master 1 nő kategória túl sok. Szívünk szerint és a nemzetközi tapasztalatokat figyelembe véve, azt mondanánk, legyen csak Master nő ill. Master ffi. (hiszen sajnos nem a Master kategóriából lesz az utánpótlás) Cél: hogy kihívás, valódi dicsőség legyen kupát/érmet nyerni, hogy ne tartson az eredményhirdetés túl hosszú ideig és különös tekintettel legyünk az utánpótlásra (Olimpiai szakágról van szó!) Egyetértünk a Focus Team javaslatával azzal kapcsolatban, hogy inkább kevesebb, de magasabb színvonalú legyen a kupafutamok száma. (Emelné a színvonalat, ha ezen versenyeken a válogatott is részt tudna venni.) Ranglista verseny több is lehet. A túl sok kategória számba vételezését az XCM kupafutamok esetén is javasoljuk! (A szervező indíthat több kategóriát, de a kupapontokért induló kategóriák számát csökkentenénk.) A fenti változtatások eredményei lehetnek: - nagyobb számú utánpótlás versenyző (számukra akár ingyenessé is lehetne tenni a nevezést) - kevésbé zsúfolt és színvonalasabb versenynapok (vasárnap is előbb haza tudna indulni mindenki) és rövidebb, követhetőbb, ezáltal élménydúsabb, eredményhirdetés. - több vendégéjszaka generálása (ami a támogatók szempontjából fontos lehet) Tisztelettel, Az MTB bírói bizottság nevében Tam Csilla Budapest, 2013 december.

14 Mountain Bike Elite National Commissaire Course Hungary, January 2014 Beszámoló Téma: ENC - MTB Course Elit National Commissaire képzés (Mountain Bike) Időpont: január Helyszín: Résztvevők: Tréner: Szervező: A képzés nyelve: Budapest (Hungary) Céline HUTSEBAUT (FRA) Corinne PERRIN-GANIER (FRA) Marin GOLA (CRO) László KOVÁCS (HUN) László ORBÁN (HUN) Róbert FETZER (HUN) Kevin MACCUISH (CAN) Union Cycliste Internationale által delegált Csilla TAM (HUN) UCI Nemzetközi versenybíró angol Program: Day 1 Thursday, 23 January 13:00 14:00 Welcome Presentation of the Training and Examination Schedule 14:00 15:00 Part I General Aspects 15:00 15:30 Break 15:30 17:00 Part I General Aspects (continued) 17:00 17:15 Break 17:15 18:30 Part II Before the race Before arriving After arriving at the race venue Preliminary meetings 1

15 Mountain Bike Elite National Commissaire Course Hungary, January 2014 Day 2 Friday, 24 January 08:30 09:30 Group sessions concerning topics of parts I and II 09:30 10:00 Questions / suggestions / comments session 10:00 10:20 Break 10:20 12:00 Part III Sporting control of XC races 12:00 13:00 Lunch Break 13:00 14:30 Part III Sporting control of XC Races 14:30 15:00 Break 15:00 16:15 Part IV Sporting control of DHI races 16:15 16:30 Break 16:30 18:00 Part V Sporting control of Eliminator Races XCE, 4X Day 3 Saturday, 25 January 08:30 09:30 Practical session on Modules III, IV and V 09:30 10:50 Part VI After the race 10:50 11:20 Break 11:20 12:40 Part VII Clothing and equipment 12:40 13:00 Part VIII Anti-doping 13:00 14:00 Lunch Break 14:00 14:45 Last Minute Questions / Review 14:45 15:00 Break 15:00 Oral Examination Day 4 Sunday, 26 January 08:30 12:00 Written Examination 2

16 Mountain Bike Elite National Commissaire Course Hungary, January 2014 Komoly tudásra tettek szert az ENC képzés résztvevői január között került sor Budapesten az Elit National Commissaire (MTB) képzésre. A továbbképzésre olyan nemzeti versenybírók jelentkezhettek, akik több éve aktívan bíráskodnak illetve megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek, hiszen a képzés és a vizsga is angol nyelven folyt. Mi is az ENC (Elit National Commissaire) course? A nemzeti és a nemzetközi versenybírói képzés között kíván összhangot teremteni. E továbbképzésnek két fő célja van: - elsődleges, hogy a képzést elvégző nemzeti versenybírók világszerte ugyanazzal a tudásanyaggal rendelkezzenek, és megfelelő színvonalon tudják segíteni hazájukban a versenyek sikerességét valamint a versenyre delegált nemzetközi versenybírók munkáját. - másodlagos, hogy az UCI nemzetközi bírói képzésre már csak megfelelő tapasztalattal és komoly nyelvtudással rendelkező ENC bírók jelentkezzenek. A tréningen részt vevő három magyar és három külföldi (két francia és egy horvát) versenybíró jelentős tudásanyaggal gazdagodott. A Franciaországból érkező bírók a kis országok résztvevőihez képest nagy előnnyel indultak, hiszen országukban minden típusú versenyre van példa és a bírói képzéseknek is jóval nagyobb múltja van, mint hazánkban, ill. Horvátországban. Ennek köszönhetően a résztvevők egymástól is sokat tanultak. Általánosságban a nagy országokból érkezők, azt, hogy becsüljék, amijük van, a kis országokból érkezők pedig, hogy van hova fejlődni. Csütörtök délután, pénteken egész nap valamint szombaton délelőtt a résztvevők átismételték az általános valamint az MTB specifikus UCI szabályzatot, sok-sok példával alátámasztva a versenybírói döntések fontosságát. Szombat délután került sor a szóbeli vizsgára, ahol minden versenyző öt kérdést húzott. Ebből egy az általános szabályokra, kettő az MTB szabályokra vonatkozott, további kettő pedig szituációs gyakorlat volt. Vasárnap délelőtt három órás írásbeli vizsgával zárult az Elit Mountain Bike versenybíró képzés. Az eredményeket a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség tudatja majd a Nemzeti Szövetségeken keresztül. Azt gondolom, hogy bármilyen eredmény születik, itt valóban a részvétel volt a fontos. Bízom benne, hogy a jövőben rendszeres időközönként lehetőség nyílik hasonló továbbképzések szervezésére, hogy minél több kolléga számára váljon nyilvánvalóvá a versenybírói munka fontossága és összetettsége. TAM Csilla a képzés szervezője Commissaire UCI/MTB Budapest, január

17 Mountain Bike Elite National Commissaire Course Hungary, January 2014 Íme néhány feed back a résztvevőktől: It was very good and usefull to meet with you. I faced the fact what is waiting us, and the long road where we have to go on. My opinion is that 3 day is not enough. There wasn't too much new things, but it is hard to learn anything on another language. I had a huge headache at saturday evening. I should have needed some more days to digest the things. All in all, thank you for your, Csilla, Kevin, effort. I hope neider of you have disappointed us. (K.Laci) Before coming I have done a lot of preparation, so I could easily follow the lectures and ask important questions and later correctly answer to question. Kevin, thank you for your time and patience. I really enjoyed the way you teach. With a lot of humor. Csilla, you have done great job. Hospitality was on top level, good position of hotel and great service. (Marin) I really enjoyed the course. I was tired at the end of each day, but the evening's program was unforgettable thanks to good team. I hope I will meet with everyone sooner or later on XC races. Finally, I learned a lot of new things that I hope I can use as a national commissaire. (O.Laci) I really appreciate this course. I enjoyed beeing with foreign commissaires. Great to share information and also to realize the chance we have in France to have so many races. We have the chance to have a great course teacher. Kevin you're a real great one. And all case studies were really efficient. Csilla you organised everything so well. It runs really comfortable staying in the same place. I stressed a bit because I realize I didn't learn as much as I would have do. Also for international, which is my goal, o still have a lot to learn (like penalties which I didn't review).thanks a lot to all for all your great behavior. (Céline) I particularly appreciated case studies that enriched my capacity to react properly and quickly on second thought even under pressure. Being myself teacher, I found that the teaching of Kevin was always effective and useful to remember the numerous things we had to know. I think exchanges with commissaires from various countries and with experimented UCI commissaires like Kevin MacCuish and Csilla Tam enriched my reflection. Now I can have a critical look on my shares and practices as a Commissaire on MTB races. Hungarian hospitality and "social times" on the evening also helped us to unwind and to be in the best conditions to progress! Special thanks to Csilla for that!! (Corinne) First of all I will repeat it: it was very nice to meet you last weekend in Budapest! If my exam does not succeed I may say thank for it only to myself... In my actual familiar situation and after a 4 years break in the MTB arbitration the training and the exam was pretty hard for me. If I would like to work in the future as a National Elit Commissaire, the main task for me to improve my english. It was often difficult to understand what our trainer says. Notwithstanding the course was interesting and effective - only I have to find my interest again. :-)Last but not least: Csilla, I would like to say many thanks for all organizations, the environment and the service was perfect! (Róbert) 4

18 Mountain Bike Elite National Commissaire Course Hungary, January 2014 Fotók A képzés 5

19 Mountain Bike Elite National Commissaire Course Hungary, January 2014 A csapat a képzést és a vizsgát követően. Egyik este városnézésre is sor került. (ez a fotó a Hősök terén készült) 6

20 Beszámoló a márc. új MTB bírók képzése. Az utóbbi évek során egyre több MTB verseny kerül a nemzetközi kerékpáros versenynaptárba, ami azt jelzi, hogy mind szervezői mind résztvevői oldalról igény mutatkozik a fejlődésre. Ahhoz, hogy ezek a versenyek még magasabb színvonalra emelkedjenek, szükség van jól képzett nemzeti és nemzetközi versenybírókra is. Nemzetközi versenybíró csak abból a nemzeti versenybíróból lehet, aki részt vesz és sikeresen elvégzi a nemzeti, később a nemzeti elit bíróképző tanfolyamokat, rendszeresen továbbképzi magát és megfelelő gyakorlattal rendelkezik. A nemzeti bíróképző a UCI által elismert képzés. Ez annyit jelent, hogy a UCI által javasolt, nemzetközi bírói igazolvánnyal és tapasztalattal rendelkező bíró tartja a tanfolyamot. A vizsga eredményeket hitelesíti és eljuttatja a UCI-hoz. Az első ilyen tanfolyamot 2005-ben szerveztük, majd 2009-ben újra megrendezésre került egy képzés ben ismét alkalmunk nyílt néhány új versenybírót képezni. A képzés helyszíne: Budapest XX. ker. Csili Művelődési központ Dátum: 2014 március Résztvevők: fő ebből szint "B" ebből szint "C" összes jelentkező 15 összes résztvevő 13 sikeres írásbeli vizsga sikeres szóbeli vizsga sikeres gyakorlati vizsga Új bírók 2015-től (Végül a «c» szintet elért kolléga lemondott a bíráskodásról, így 4 új «B» szintű bírónk lett.) Dr. Cseh veronika Pálos Zsófia Felföldi Viktória Toldi Tamás Az új kollégáknak még min. 3 versenyen részt kellett venniük tanonc -ként, ahol mind a 4- en sikeresen szerepeltek így 2015-től már teljes jogú nemzeti B szintű bíróként tevékenykedhetnek. Tam Csilla UCI Commissaire április 5.

DocuCom PDF Trial. www.pdfwizard.com. Zeon PDF Driver Trial. www.zeon.com.tw. Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA

DocuCom PDF Trial. www.pdfwizard.com. Zeon PDF Driver Trial. www.zeon.com.tw. Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2008. ÉVI PEKINGI OLIMPIA SZEMPONTOK AZ OLIMPIAI JÁTÉKOK FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJÁHOZ I. Olimpiai célkitűzések: A Magyar BMX Cross szövetség a BMX cross kerékpáros versenyeken

Részletesebben

ANGOL NYELV KÖZÉPSZINT SZÓBELI VIZSGA I. VIZSGÁZTATÓI PÉLDÁNY

ANGOL NYELV KÖZÉPSZINT SZÓBELI VIZSGA I. VIZSGÁZTATÓI PÉLDÁNY ANGOL NYELV KÖZÉPSZINT SZÓBELI VIZSGA I. VIZSGÁZTATÓI PÉLDÁNY A feladatsor három részből áll 1. A vizsgáztató társalgást kezdeményez a vizsgázóval. 2. A vizsgázó egy szituációs feladatban vesz részt a

Részletesebben

MKSZ 2015. évi költségvetési tervezet

MKSZ 2015. évi költségvetési tervezet MKSZ 2015. évi költségvetési tervezet BEVÉTELEK Az MKSZ 2015 ös költségvetésének bevételi oldalán az alábbi 9 bevételi sor szerepel: Bevételek I. Kiemelt Sportágfejlesztési támogatás KSF 4 150 000 000

Részletesebben

ANGOL NYELV KÖZÉPSZINT SZÓBELI VIZSGA I. VIZSGÁZTATÓI PÉLDÁNY

ANGOL NYELV KÖZÉPSZINT SZÓBELI VIZSGA I. VIZSGÁZTATÓI PÉLDÁNY ANGOL NYELV KÖZÉPSZINT SZÓBELI VIZSGA I. VIZSGÁZTATÓI PÉLDÁNY A feladatsor három részbol áll 1. A vizsgáztató társalgást kezdeményez a vizsgázóval. 2. A vizsgázó egy szituációs feladatban vesz részt a

Részletesebben

I. ÓZD KUPA XCO MAGYAR KUPA 2012. AUGUSZTUS 25-26.

I. ÓZD KUPA XCO MAGYAR KUPA 2012. AUGUSZTUS 25-26. I. ÓZD KUPA XCO MAGYAR KUPA 2012. AUGUSZTUS 25-26. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK Szervezők: Az 1999-ben alakult Ózdi Kerékpáros Egyesület 2004. után ismét XCO Magyar Kupa futamot szervez, ám az eddigiektől eltérően

Részletesebben

MERIDA CST Salgótarján Kupa nemzetközi, világranglista-pontszerző, C1-es kategóriájú hegyikerékpáros XCO verseny és magyar kupafutam VERSENYKIÍRÁS

MERIDA CST Salgótarján Kupa nemzetközi, világranglista-pontszerző, C1-es kategóriájú hegyikerékpáros XCO verseny és magyar kupafutam VERSENYKIÍRÁS MERIDA CST Salgótarján Kupa nemzetközi, világranglista-pontszerző, C1-es kategóriájú hegyikerékpáros XCO verseny és magyar kupafutam VERSENYKIÍRÁS Helyszín: Salgótarján Eresztvény, Salgó Hotel Időpont:

Részletesebben

ANGOL NYELVI SZINTFELMÉRŐ 2013 A CSOPORT. on of for from in by with up to at

ANGOL NYELVI SZINTFELMÉRŐ 2013 A CSOPORT. on of for from in by with up to at ANGOL NYELVI SZINTFELMÉRŐ 2013 A CSOPORT A feladatok megoldására 45 perc áll rendelkezésedre, melyből körülbelül 10-15 percet érdemes a levélírási feladatra szánnod. Sok sikert! 1. Válaszd ki a helyes

Részletesebben

Lopocsi Istvánné MINTA DOLGOZATOK FELTÉTELES MONDATOK. (1 st, 2 nd, 3 rd CONDITIONAL) + ANSWER KEY PRESENT PERFECT + ANSWER KEY

Lopocsi Istvánné MINTA DOLGOZATOK FELTÉTELES MONDATOK. (1 st, 2 nd, 3 rd CONDITIONAL) + ANSWER KEY PRESENT PERFECT + ANSWER KEY Lopocsi Istvánné MINTA DOLGOZATOK FELTÉTELES MONDATOK (1 st, 2 nd, 3 rd CONDITIONAL) + ANSWER KEY PRESENT PERFECT + ANSWER KEY FELTÉTELES MONDATOK 1 st, 2 nd, 3 rd CONDITIONAL I. A) Egészítsd ki a mondatokat!

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szakmai beszámoló a Szekszárdi Kerékpáros Sportegyesület működéséről és terveinek

Részletesebben

Tudományos Ismeretterjesztő Társulat

Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Sample letter number 5. International Culture Festival PO Box 34467 Harrogate HG 45 67F Sonnenbergstraße 11a CH-6005 Luzern Re: Festival May 19, 2009 Dear Ms Atkinson, We are two students from Switzerland

Részletesebben

Minta ANGOL NYELV KÖZÉPSZINT SZÓBELI VIZSGA II. Minta VIZSGÁZTATÓI PÉLDÁNY

Minta ANGOL NYELV KÖZÉPSZINT SZÓBELI VIZSGA II. Minta VIZSGÁZTATÓI PÉLDÁNY ANGOL NYELV KÖZÉPSZINT SZÓBELI VIZSGA II. A feladatsor három részből áll VIZSGÁZTATÓI PÉLDÁNY 1. A vizsgáztató társalgást kezdeményez a vizsgázóval. 2. A vizsgázó egy szituációs feladatban vesz részt a

Részletesebben

2015. évi szakmai terv

2015. évi szakmai terv 2015. évi szakmai terv Bevezetés 1. 2015. évi hazai versenyrendszerek 2. Utánpótlás szakág 2015-ös szakmai tervei 3. Felnőtt szakág 2015-ös szakmai tervei 4. Para szakág 2015-ös tervei 5. Multisport nemzetközi

Részletesebben

ANGOL NYELVI SZINTFELMÉRŐ 2014 A CSOPORT

ANGOL NYELVI SZINTFELMÉRŐ 2014 A CSOPORT ANGOL NYELVI SZINTFELMÉRŐ 2014 A CSOPORT A feladatok megoldására 45 perc áll rendelkezésedre, melyből körülbelül 10-15 percet érdemes a fogalmazási feladatra szánnod. Megoldásaid a válaszlapra írd! 1.

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése VERSENYKIÍRÁS A verseny megnevezése: XVII. Nyílt WKF Egyéni Súlycsoportos és Csapat Karate Magyar Bajnokság (Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21 és Felnőtt) II. WKF Para Karate Bajnokság VII. Nyílt WKF

Részletesebben

Bemutatkozás. dksi.hu. A KONTENT-DKSI Cycling Team

Bemutatkozás. dksi.hu. A KONTENT-DKSI Cycling Team Bemutatkozás A KONTENT-DKSI Cycling Team Az országúti kerékpársport Debrecenben sikeres múltra tekinthet vissza. Számos válogatott szereplés, OB győzelmek, rangos külföldi versenyeken való eredményes részvételek

Részletesebben

Tudományos Ismeretterjesztő Társulat

Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Sample letter number 1. Vancouver English Centre 47. Zoltán u. 840 Have St, Suite 200 Budapest Vancouver BC V6Z 212 H-1114 Canada Ref.: application 15 Januar, 2010 Dear Sir/Madam, I have just read your

Részletesebben

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség. Amerikai Kereskedelmi Kamara Budapest, V. ker. Deák Ferenc u. 10.

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség. Amerikai Kereskedelmi Kamara Budapest, V. ker. Deák Ferenc u. 10. Magyar BMX Cross-Triál Szövetség 2/2003. ELNÖKSÉGI EMLÉKEZTETŐ Időpont: 2003. november 13. Helyszín: Jelen voltak: Amerikai Kereskedelmi Kamara Budapest, V. ker. Deák Ferenc u. 10. Fáth Péter elnök, Dietrich

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése VERSENYKIÍRÁS A verseny megnevezése: XVIII. Nyílt WKF Egyéni Súlycsoportos és Csapat Karate Magyar Bajnokság (Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21 és Felnőtt) III. WKF Para Karate Bajnokság VIII. Nyílt

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. az Ózdi Kerékpáros Egyesület tevékenységéről. Ó z d, 2016. május 20. Előterjesztő: Ózdi Kerékpáros Egyesület Elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. az Ózdi Kerékpáros Egyesület tevékenységéről. Ó z d, 2016. május 20. Előterjesztő: Ózdi Kerékpáros Egyesület Elnöke TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kerékpáros Egyesület tevékenységéről Ó z d, 2016. május 20. Előterjesztő: Ózdi Kerékpáros Egyesület Elnöke Kezdetektől napjainkig A hegyikerékpározás az 1980-as években kezdte el meghódítani

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése VERSENYKIÍRÁS A verseny megnevezése: XVIII. Nyílt WKF Egyéni Súlycsoportos és Csapat Karate Magyar Bajnokság (Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21 és Felnőtt) III. WKF Para Karate Bajnokság VIII. Nyílt

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése VERSENYKIÍRÁS A verseny megnevezése: XV. Nyílt WKF Egyéni Súlycsoportos és Csapat Karate Magyar Bajnokság (Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21és Felnőtt) V. Nyílt WKF Egyéni Utánpótlás Karate Magyar

Részletesebben

EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD A Phrasal Verb hadsereg! 2. rész

EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD A Phrasal Verb hadsereg! 2. rész A Phrasal Verb hadsereg! 2. rész FONTOS! Ha ennek az ajándékanyag sorozatnak nem láttad az 1. részét, akkor mindenképpen azzal kezdd! Fekete Gábor www.goangol.hu A sorozat 1. részét itt éred el: www.goangol.hu/ajandekok/phrasalverbs

Részletesebben

Lesson 1 On the train

Lesson 1 On the train Let's Learn Hungarian! Lesson notes Lesson 1 On the train Dialogue for Lesson 1 (formal speech): Guard: Jó napot kívánok. Jó napot. Guard: Az útlevelét, kérem. Tessék. Guard: Köszönöm. Hmmmm, amerikai?

Részletesebben

Felnőtt, Utánpótlás Országúti OB június , Ibrány V E R S E N Y K I Í R Á S

Felnőtt, Utánpótlás Országúti OB június , Ibrány V E R S E N Y K I Í R Á S Felnőtt, Utánpótlás Országúti OB 2017. június 24-25., Ibrány V E R S E N Y K I Í R Á S A felnőtt-férfi, felnőtt-női, utánpótlás férfi és utánpótlás női korcsoportok számára kiírt országúti országos bajnokságot

Részletesebben

Versenyzés támogatási rendszer

Versenyzés támogatási rendszer Versenyzés támogatási rendszer Célunk a lehető legnagyobb támogatást nyújtani a versenysport számára. Az idei évben is az utánpótlás korosztályok minél magasabb szintű támogatását kívánjuk folytatni. Ezért,

Részletesebben

RESTART- MTB XCO C1 olimpiai kvalifikációs verseny Zalaegerszeg

RESTART- MTB XCO C1 olimpiai kvalifikációs verseny Zalaegerszeg RESTART- MTB XCO C1 olimpiai kvalifikációs verseny Zalaegerszeg 2019.06.22 23. Helyszín: Zalaegerszeg, Alsóerdei napközis tábor (gps: 46 48'44.6"N 16 49'27.0"E) Szervező. Zalaegerszegi Kerékpáros Sport

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése VERSENYKIÍRÁS A verseny megnevezése: A verseny célja: XIV. Nyílt WKF Egyéni Súlycsoportos és Csapat Karate Magyar Bajnokság (Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21 és Felnőtt) IV. Nyílt WKF Egyéni Utánpótlás

Részletesebben

Angol Középfokú Nyelvvizsgázók Bibliája: Nyelvtani összefoglalás, 30 kidolgozott szóbeli tétel, esszé és minta levelek + rendhagyó igék jelentéssel

Angol Középfokú Nyelvvizsgázók Bibliája: Nyelvtani összefoglalás, 30 kidolgozott szóbeli tétel, esszé és minta levelek + rendhagyó igék jelentéssel Angol Középfokú Nyelvvizsgázók Bibliája: Nyelvtani összefoglalás, 30 kidolgozott szóbeli tétel, esszé és minta levelek + rendhagyó igék jelentéssel Timea Farkas Click here if your download doesn"t start

Részletesebben

Egyetemi- Főiskolai Országos és Budapesti verseny. Mountain Bike Cross Country verseny. 2013. szeptember 15. Piliscsaba

Egyetemi- Főiskolai Országos és Budapesti verseny. Mountain Bike Cross Country verseny. 2013. szeptember 15. Piliscsaba Egyetemi- Főiskolai Országos és Budapesti verseny Mountain Bike Cross Country verseny 2013. szeptember 15. Piliscsaba JEGYZŐKÖNYV A verseny rendezője: Budapesti Kerékpáros Szövetség, Magyar Egyetemi Főiskolás

Részletesebben

Tavaszi Sporttábor / Spring Sports Camp. 2016. május 27 29. (péntek vasárnap) 27 29 May 2016 (Friday Sunday)

Tavaszi Sporttábor / Spring Sports Camp. 2016. május 27 29. (péntek vasárnap) 27 29 May 2016 (Friday Sunday) Tavaszi Sporttábor / Spring Sports Camp 2016. május 27 29. (péntek vasárnap) 27 29 May 2016 (Friday Sunday) SZÁLLÁS / ACCOMODDATION on a Hotel Gellért*** szálloda 2 ágyas szobáiban, vagy 2x2 ágyas hostel

Részletesebben

Felnőtt, Utánpótlás és Amatőr Időfutam OB június 23., Ibrány V E R S E N Y K I Í R Á S

Felnőtt, Utánpótlás és Amatőr Időfutam OB június 23., Ibrány V E R S E N Y K I Í R Á S Felnőtt, Utánpótlás és Amatőr Időfutam OB 2017. június 23., Ibrány V E R S E N Y K I Í R Á S A felnőtt-férfi, felnőtt-női, utánpótlás férfi és utánpótlás női korcsoportok számára kiírt időfutam országos

Részletesebben

KIKÜLDETÉS IRÁNYELVEI ÉVRE v.2019/1.4.

KIKÜLDETÉS IRÁNYELVEI ÉVRE v.2019/1.4. KIKÜLDETÉS IRÁNYELVEI 2020. ÉVRE v.2019/1.4. Ezen dokumentum a Nemzeti A Válogatott versenyzők világversenyekre történő kiküldetésének feltételeit, módját határozza meg. 1 A Magyar Íjász Szövetség, továbbiakban

Részletesebben

MMTBSzSz elnökségi ülés 2015. február 13. (péntek) 17 órára. Helye: 1106 Budapest, Fehér út 10. 14-es épület / Vuelta Sportiroda

MMTBSzSz elnökségi ülés 2015. február 13. (péntek) 17 órára. Helye: 1106 Budapest, Fehér út 10. 14-es épület / Vuelta Sportiroda MMTBSzSz elnökségi ülés 2015. február 13. 1. oldal MMTBSzSz elnökségi ülés 2015. február 13. (péntek) 17 órára. Helye: 1106 Budapest, Fehér út 10. 14-es épület / Vuelta Sportiroda Napirendek: 1. Közgyűlés

Részletesebben

Előterjesztés Részvétel a évi junior Világbajnokságon

Előterjesztés Részvétel a évi junior Világbajnokságon Előterjesztés Részvétel a 2018. évi junior Világbajnokságon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai alelnök A verseny megnevezése: Junior Világbajnokság A verseny helye: Trnava A verseny ideje: 2018. 09.

Részletesebben

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó 1. Célja: A 2014. év uszonyosúszó ifjúsági, junior és felnőtt korcsoport

Részletesebben

JAVASLAT A MAGYAR CURLING SZÖVETSÉG ÉVI SZAKMAI TERVÉRE

JAVASLAT A MAGYAR CURLING SZÖVETSÉG ÉVI SZAKMAI TERVÉRE JAVASLAT A MAGYAR CURLING SZÖVETSÉG 2018. ÉVI SZAKMAI TERVÉRE Általános működés A 2018. évi alap-, működési- és szakmai támogatással, valamint az Olimpiai Reménységek Versenyével kapcsolatos szakmai tervek

Részletesebben

A 2008. őszi Pro Tour versenyekkel kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatom Önöket:

A 2008. őszi Pro Tour versenyekkel kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatom Önöket: Tisztelt Sporttársak! A 2008. őszi Pro Tour versenyekkel kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatom Önöket: 2007. július 1-től életbe lépett nevezési rend értelmében minden nemzeti szövetség jogosult versenyszámonként

Részletesebben

52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa. Veszprém, 2010. július 10. szombat

52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa. Veszprém, 2010. július 10. szombat 52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa Veszprém, 2010. július 10. szombat Az atlétikai Balaton Bajnokságokról A korabeli megyei sajtó szerint az első atlétikai Balaton bajnokságot

Részletesebben

KIKÜLDETÉS IRÁNYELVEI ÉVRE v.2018/1.6..

KIKÜLDETÉS IRÁNYELVEI ÉVRE v.2018/1.6.. KIKÜLDETÉS IRÁNYELVEI 2019. ÉVRE v.2018/1.6.. Ezen dokumentum a Nemzeti A Válogatott versenyzők világversenyekre történő kiküldetésének feltételeit, módját határozza meg. A Magyar Íjász Szövetség (továbbiakban:

Részletesebben

XXIV. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

XXIV. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG XXIV. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Időpont: 2015. május 23. szombat Helyszín: Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő (3580 Tiszaújváros, Szederkényi út 12.) Program: 11:00 - Versenyiroda

Részletesebben

Emelt szint SZÓBELI VIZSGA VIZSGÁZTATÓI PÉLDÁNY VIZSGÁZTATÓI. (A részfeladat tanulmányozására a vizsgázónak fél perc áll a rendelkezésére.

Emelt szint SZÓBELI VIZSGA VIZSGÁZTATÓI PÉLDÁNY VIZSGÁZTATÓI. (A részfeladat tanulmányozására a vizsgázónak fél perc áll a rendelkezésére. Emelt szint SZÓBELI VIZSGA VIZSGÁZTATÓI PÉLDÁNY VIZSGÁZTATÓI PÉLDÁNY A feladatsor három részből áll 1. A vizsgáztató társalgást kezdeményez a vizsgázóval. 2. A vizsgázó egy vita feladatban vesz részt a

Részletesebben

SÁRKÁNYHAJÓ SZAKÁG PROGRAMJA 2015

SÁRKÁNYHAJÓ SZAKÁG PROGRAMJA 2015 PROGRAMTERVEK Magyar Kajak-Kenu SÁRKÁNYHAJÓ SZAKÁG PROGRAMJA 2015 KAJAK-KENU SPORT SZAKMAI DOKUMENTUMAI Programok felelősei és a dokumentumok készítői: OLIMPIAI CIKLUS: 2012-2016 Rio TERVEZÉSI ÉV: 2015

Részletesebben

XXIV. Felnőtt és Ifjúsági WTF Taekwondo Országos Bajnokság

XXIV. Felnőtt és Ifjúsági WTF Taekwondo Országos Bajnokság XXIV. Felnőtt és Ifjúsági WTF Taekwondo Országos Bajnokság 2014. november 29. BÉKÉSCSABA Kiíró: Rendező: Versenyigazgató: Főbíró: A verseny fővédnöke: Időpont: Helyszín: Magyar Taekwondo Szövetség Lakótelepi

Részletesebben

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2014.

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2014. ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2014. *Azon határozatnál, melyeknél az elnökség nem egyhangúan szavazott ott az igen/nem illetve a tartózkodások aránya jelölésre kerül. Kiemelt edzők 2014. év első féléves felosztására

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS BÁCSVÍZ KUPA Uszonyosúszó verseny

VERSENYKIÍRÁS BÁCSVÍZ KUPA Uszonyosúszó verseny VERSENYKIÍRÁS BÁCSVÍZ KUPA Uszonyosúszó verseny 1. A verseny célja: A sportág népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása. 2. Verseny helye és ideje: Kecskemét, Kecskeméti Fürdő, 50m-es 10 pályás

Részletesebben

Válogatott keret, válogatási elvek, tájékozódási búvárúszás szakág 2017

Válogatott keret, válogatási elvek, tájékozódási búvárúszás szakág 2017 Válogatott keret, válogatási elvek, tájékozódási búvárúszás szakág 2017 A Magyar Búvár Szakszövetség 2017. évben a 2017. évi Nyílt Európa Bajnokságra való felkészülést és kiutazást tudja támogatni központi

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI PÁLYAKERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019. TANÉVI PÁLYAKERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. TANÉVI PÁLYAKERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA A Pályakerékpár Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV ELNÖKSÉGI ÜLÉS

JEGYZŐKÖNYV ELNÖKSÉGI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYV ELNÖKSÉGI ÜLÉS 2017.05.08 Résztvevők: Sándor Benedek Eisenkrammer Károly Arató Gábor Nagy Ádám Soós Gábor Sutus Juhász Tímea Battai Bori Venczli Krisztián Tam Csilla Kádi József Sándor Benedek

Részletesebben

MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG AEROBIK SZAKÁGA. 2014/2015. tanév. ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ és DÖNTŐ

MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG AEROBIK SZAKÁGA. 2014/2015. tanév. ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ és DÖNTŐ MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG AEROBIK SZAKÁGA 2014/2015. tanév ORSZÁGOS ELŐDÖNTŐ és DÖNTŐ 1 2014/2015. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA Versenykiírás 1. A verseny célja: Az aerobik különböző verseny- és szabadidősport

Részletesebben

XX. BUDAPEST OPEN - HAYASHI KUPA SZEPTEMBER

XX. BUDAPEST OPEN - HAYASHI KUPA SZEPTEMBER XX. BUDAPEST OPEN - HAYASHI KUPA 0 NYÍLT NEMZETKÖZI KARATE BAJNOKSÁG VERSENY RENDEZŐJE: MAGYAR GOJU-KAI KARATE-DO SZÖVETSÉG VERSENY CÉLJA: A MAGYAR VERSENYZŐK RÉSZÉRE BIZTOSÍTANI A KÜLFÖLDI SPORTOLÓKKAL

Részletesebben

XII. Nemzetközi GoldStars Kupa WTF Taekwondo verseny. 2015. április 25. Budapest

XII. Nemzetközi GoldStars Kupa WTF Taekwondo verseny. 2015. április 25. Budapest XII. Nemzetközi GoldStars Kupa WTF Taekwondo verseny 2015. április 25. Budapest Kiíró: Rendező: Versenyigazgató: Főbíró: A verseny fővédnöke: Időpont: Helyszín: Magyar Taekwondo Szövetség GoldStarS Sportegyesület

Részletesebben

2013. év 1.félévi beszámoló

2013. év 1.félévi beszámoló ÉRDI SPORT KFT 2030 Érd, Ercsi út 34. Telefon:06-20-914-4037 Honlap: www.handballerd.hu E-mail: iroda.kezilabda@gmail.com ÉRDI SPORT KFT 2030 ÉRD ERCSI ÚT 34. 2013. év 1.félévi beszámoló 1 A Társaság bemutatása:

Részletesebben

Polony István, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke; Törzsök Zsolt, a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség elnöke.

Polony István, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke; Törzsök Zsolt, a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség elnöke. VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja: A Magyar Nemzeti Cyclo-cross bajnoki címek eldöntése. A téli- és a terep-kerékpározás népszerűsítése. Tehetségkutatás, tehetséggondozás. 2. A verseny helye és ideje: Gyula-Várkert,

Részletesebben

Japán és Kazahsztán is jön Budapestre, íme, a vb-mezőny!

Japán és Kazahsztán is jön Budapestre, íme, a vb-mezőny! http://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/176/japan-es-kazahsztan-is-jon-budapestre-ime-a-vb-mezony Japán és Kazahsztán is jön Budapestre, íme, a vb-mezőny! 2016.11.24. 11:09 CET Tokióban rendezték meg

Részletesebben

Versenykiírás MAGYARORSZÁG ÉVI PÁROS IDŐFUTAM BAJNOKSÁGA Debrecen-Bocskaikert, 354-es számú út, július 23.

Versenykiírás MAGYARORSZÁG ÉVI PÁROS IDŐFUTAM BAJNOKSÁGA Debrecen-Bocskaikert, 354-es számú út, július 23. Versenykiírás MAGYARORSZÁG 2016. ÉVI PÁROS IDŐFUTAM BAJNOKSÁGA Debrecen-Bocskaikert, 354-es számú út, 2016. július 23. szombat 10:00 óra 1. A verseny védnökei: Tasó László, közlekedéspolitikáért felelős

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS Az Aerobik Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg; a versenyt az MDSZ-szel

Részletesebben

XXIV. Felnőtt és Ifjúsági WTF Taekwondo Országos Bajnokság

XXIV. Felnőtt és Ifjúsági WTF Taekwondo Országos Bajnokság XXIV. Felnőtt és Ifjúsági WTF Taekwondo Országos Bajnokság 2014. november 29. BÉKÉSCSABA Kiíró: Rendező: Versenyigazgató: Főbíró: A verseny fővédnöke: Időpont: Helyszín: Magyar Taekwondo Szövetség Lakótelepi

Részletesebben

ITF TAEKWON-DO DIÁKOLIMPIA MEGHÍVÓ

ITF TAEKWON-DO DIÁKOLIMPIA MEGHÍVÓ ITF TAEKWON-DO DIÁKOLIMPIA 2010. Mezőhegyes, 2010. november 27, szombat 10 óra MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk és várjuk az ITF Taekwon-do sportegyesületeket a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség 2010.évi Országos

Részletesebben

EGYSZERŰNEK TŰNIK IV. RÉSZ

EGYSZERŰNEK TŰNIK IV. RÉSZ EGYSZERŰNEK TŰNIK IV. RÉSZ Lecke (Középhaladó 1. / 5.) MÉG TÖBBET A HAVE IGÉRŐL Igaz volt az előző leckére, igaz erre is. Részletes és átfogó. Kemény meló lesz ez is, de a kemény meló jellemző a profikra.

Részletesebben

ISMÉTLÉS 4. (MÓDBELI) SEGÉDIGÉK

ISMÉTLÉS 4. (MÓDBELI) SEGÉDIGÉK Könnyen, Gyorsan Angolul! ISMÉTLÉS 4. (MÓDBELI) SEGÉDIGÉK All modal verbs are auxiliary verbs but not all auxiliary verbs are modal verbs. Minden módbeli segédige segédige, de nem minden segédige módbeli

Részletesebben

OPTIMIST OSZTÁLYSZÖVETSÉG Stratégiai akcióterv

OPTIMIST OSZTÁLYSZÖVETSÉG Stratégiai akcióterv OPTIMIST OSZTÁLYSZÖVETSÉG Stratégiai akcióterv 2018-2020 Stratégiaalkotás menete Milyen Optimist közösséget szeretnénk? Versenyzők Csapat és közösség # Szülők Vitorlázó életmódra nevelés Fejlődés, sikerélmény

Részletesebben

XXII. TISZA TRIATLON FORNETTI TRIATLON MAGYAR NAGYDíJ TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

XXII. TISZA TRIATLON FORNETTI TRIATLON MAGYAR NAGYDíJ TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Időpont: 2013. május 18. szombat XXII. TISZA TRIATLON FORNETTI TRIATLON MAGYAR NAGYDíJ TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Helyszín: Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő (3580 Tiszaújváros, Szederkényi

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 1 2018/2019. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS Az Aerobik Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen

Részletesebben

Felnőtt, Utánpótlás Hegyi Országúti OB szeptember 22., Orfű - Pécs Versenykiírás

Felnőtt, Utánpótlás Hegyi Országúti OB szeptember 22., Orfű - Pécs Versenykiírás Felnőtt, Utánpótlás Hegyi Országúti OB 2018. szeptember 22., Orfű - Pécs Versenykiírás A felnőtt-férfi, a felnőtt-női, az utánpótlás férfi és az utánpótlás női korcsoportok számára kiírt hegyi országúti

Részletesebben

XXIII. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

XXIII. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG XXIII. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Időpont: 2014. május 24. szombat Helyszín: Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő (3580 Tiszaújváros, Szederkényi út 12.) Program: 11:00 - Versenyiroda

Részletesebben

Olimpiai Játékok, Athén 2004

Olimpiai Játékok, Athén 2004 Olimpiai Játékok, Athén 2004 A fotókon a 2004-es Athéni Olimpiai Játékok néhány magyar aranyérmesét látja. Olvassa el a képek alatti szöveget, majd oldja meg a feladatokat! / In these pictures you can

Részletesebben

VIII. BARÁTSÁG KUPA. GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, TOUCH CONTACT és FELNŐTT HARD CONTACT NYÍLT ITF. TAEKWON-DO VERSENY BATTONYA M E G H Í V Ó

VIII. BARÁTSÁG KUPA. GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, TOUCH CONTACT és FELNŐTT HARD CONTACT NYÍLT ITF. TAEKWON-DO VERSENY BATTONYA M E G H Í V Ó VIII. BARÁTSÁG KUPA GYERMEK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, TOUCH CONTACT és FELNŐTT HARD CONTACT NYÍLT ITF. TAEKWON-DO VERSENY 2010. BATTONYA M E G H Í V Ó A battonyai Barátság Sportegyesület meghív minden harcművész

Részletesebben

Tour de Pécs Országúti Kerékpárverseny. Grawe Nagydíj Szakasz Magyarország Hegyi Bajnoksága

Tour de Pécs Országúti Kerékpárverseny. Grawe Nagydíj Szakasz Magyarország Hegyi Bajnoksága Tour de Pécs Országúti Kerékpárverseny Grawe Nagydíj Szakasz Magyarország Hegyi Bajnoksága Versenykiírás: 1. A verseny jellege: nyílt nemzetközi kerékpárverseny 2. A verseny célja: Magyarország Kerékpáros

Részletesebben

LAKATOS PATRIK Első évem a Csányi Alapítványban 2010/2011 magyarul és angolul

LAKATOS PATRIK Első évem a Csányi Alapítványban 2010/2011 magyarul és angolul 1 LAKATOS PATRIK Első évem a Csányi Alapítványban 2010/2011 magyarul és angolul Patrik Lakatos My first year at Csányi Foundation 2010/2011 In Hungarian and in English 2 Nagyon örültem, mikor megtudtam,

Részletesebben

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2016.

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2016. ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2016. 2016/1. sz. határozat Az elnökség egyhangúlag elfogadta a 2015. 12. 10-i elnökségi ülés emlékeztetőjét. 2016/2. sz. határozat Az elnökség egyhangúlag elfogadta a következő elnökségi

Részletesebben

Magyar Evezős Szövetség

Magyar Evezős Szövetség Magyar Evezős Szövetség ORSZÁGOS DÖNTŐ III., IV., V., és VI. KORCSOPORT Szeged, 2014.09.05-06. 1 2014/2015. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: Az evezés

Részletesebben

Magyarország évi Serdülő Csapatbajnoksága

Magyarország évi Serdülő Csapatbajnoksága Magyarország 2019. évi Serdülő Csapatbajnoksága A verseny célja: 1. Versenyzési lehetőség biztosítása serdülő és újonc atléták részére. 2. A serdülő és újonc atléták pozitív élményhez segítése. 3. A Sport

Részletesebben

3. MINTAFELADATSOR KÖZÉPSZINT. Az írásbeli vizsga időtartama: 30 perc. III. Hallott szöveg értése

3. MINTAFELADATSOR KÖZÉPSZINT. Az írásbeli vizsga időtartama: 30 perc. III. Hallott szöveg értése Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001 XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz ANGOL NYELV 3. MINTAFELADATSOR KÖZÉPSZINT Az írásbeli vizsga időtartama: 30 perc

Részletesebben

Versenykiírás MAGYARORSZÁG ÉVI KRITÉRIUM BAJNOKSÁGA. Debrecen, július 24. vasárnap 10:00 óra

Versenykiírás MAGYARORSZÁG ÉVI KRITÉRIUM BAJNOKSÁGA. Debrecen, július 24. vasárnap 10:00 óra Versenykiírás MAGYARORSZÁG 2016. ÉVI KRITÉRIUM BAJNOKSÁGA Debrecen, 2016. július 24. vasárnap 10:00 óra 1. A verseny védnökei: Polony István, MKSZ elnök Dr. Papp László, Debrecen polgármestere 2. A verseny

Részletesebben

KAJAK PÓLÓ FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM 2015

KAJAK PÓLÓ FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM 2015 PROGRAMTERVEK Magyar Kajak-Kenu Szövetség KAJAK PÓLÓ FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM 2015 KAJAK-KENU SPORT SZAKMAI DOKUMENTUMAI Programok felelősei és a dokumentumok készítői: OLIMPIAI CIKLUS: 2012-2016 Rio TERVEZÉSI

Részletesebben

Hungarian Darts Open WDF II. Kategóriás, BDO C kategóriás Férfi és D kategóriás Női Ranglista Verseny Kelet-európai régió 2015. május 8-10.

Hungarian Darts Open WDF II. Kategóriás, BDO C kategóriás Férfi és D kategóriás Női Ranglista Verseny Kelet-európai régió 2015. május 8-10. Hungarian Darts Open WDF II. Kategóriás, BDO C kategóriás Férfi és D kategóriás Női Ranglista Verseny Kelet-európai régió 2015. május 8-10. GYŐR ETO PARK Élményközpont, (H-9027 Győr, Nagysándor József

Részletesebben

Póni Klub Díjlovagló és Díjugrató Országos Bajnokság Póni Klub Kezdők Országos Döntője

Póni Klub Díjlovagló és Díjugrató Országos Bajnokság Póni Klub Kezdők Országos Döntője Póni Klub Díjlovagló és Díjugrató Országos Bajnokság Póni Klub Kezdők Országos Döntője A verseny helyszíne: Budapest, Nemzeti Lovarda A verseny időpontja: 2015. szeptember 4-6. A verseny rendezője: Magyar

Részletesebben

XVIII. HUNGARIAN OPEN WEEKEND november 4-6.

XVIII. HUNGARIAN OPEN WEEKEND november 4-6. XVIII. HUNGARIAN OPEN WEEKEND 2016. november 4-6. HUNGARIAN DARTS CLASSIC WDF 2. kategóriás, BDO D kategóriás Férfi és WDF 3. kategóriás, BDO D kategóriás Női Ranglista Verseny Kelet-európai régió HUNGARIAN

Részletesebben

Szakmai terv A szakmai program elkészítésének főbb szempontjai:

Szakmai terv A szakmai program elkészítésének főbb szempontjai: Szakmai terv 2019. A szakmai program elkészítésének főbb szempontjai: - függetlenség: mindenki azzal a szakemberrel/edzővel dolgozik, akit céljai eléréséhez a legalkalmasabbnak tart. - objektív értékelés

Részletesebben

XII. CMAS USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA FEBRUÁR , EGER VERSENYKIÍRÁS

XII. CMAS USZONYOSÚSZÓ VILÁGKUPA FEBRUÁR , EGER VERSENYKIÍRÁS VERSENYKIÍRÁS 1. JOGOSULTSÁG: SZABÁLYZAT A Magyar Búvár Szakszövetség a CMAS felhatalmazásával 2017. február 24-26. között Egerben rendezi meg a XII. CMAS Uszonyosúszó Világkupa első fordulóját. A Magyar

Részletesebben

Ranglista és Minősítési Szabályzat

Ranglista és Minősítési Szabályzat MAGYAR TOLLASLABDA SZÖVETSÉG Hatályos: 2013.január 1-től Az MTLSZ Elnöksége által elfogadva 2013.január 7-én Készítette: Bakó László és Borka György 1 1 Egyéni ranglista 1.1 Az MTLSZ minden Ranglista verseny

Részletesebben

Preambulum:

Preambulum: ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI ÖKÖLVÍVÓ RÉGIÓ POFONPARTI SOROZAT 2018./3 AVAS - KUPA VERSENYKIÍRÁSA Preambulum: A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) az Emberi Erőforrások Minisztériumával mint Támogatóval és a

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite Magyar Bajnoki címek és Utánpótlás Bajnoki címek eldöntése

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite Magyar Bajnoki címek és Utánpótlás Bajnoki címek eldöntése VERSENYKIÍRÁS A verseny megnevezése: A verseny célja: XII. Nyílt WKF Egyéni Súlycsoportos és Csapat Karate Magyar Bajnokság ( Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21 és Felnőtt ) II. Nyílt WKF Egyéni Utánpótlás

Részletesebben

A Generomax Kupa résztvevőinek a nevezési díj: 500 Ft!!!

A Generomax Kupa résztvevőinek a nevezési díj: 500 Ft!!! Ifjúsági - Felnőtt Uszonyos-, és Búvárúszó Országos Bajnokság és I. Generomax Kupa - Cápa, Gyermek és Szenior Találkozó 2011. évi VERSENYKIÍRÁSA 1,/ Célja: A 2011. év uszonyos-, és búvárúszó serdülő, junior

Részletesebben

Határozati javaslat. Tárgy: A Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület működése és terveinek bemutatása

Határozati javaslat. Tárgy: A Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület működése és terveinek bemutatása Határozati javaslat Tárgy: A Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület működése és terveinek bemutatása 1. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Humán Bizottsága a Szekszárdi Szabadidős

Részletesebben

V. MIGHTYFIST EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG GYEREK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT 2015

V. MIGHTYFIST EAGLES CUP NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG GYEREK, SERDÜLŐ, IFJÚSÁGI, FELNŐTT 2015 Verseny megnevezése: Rendező Szervezet: V. MIGHTYFIST Eagles Cup Nemzetközi ITF. Taekwon-do Bajnokság Magyar ITF Taekwon-do Szövetség, Sasok Sportegyesület Rendező: Szalay Gábor V.dan, Békássy Csaba V.dan

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ÉS PÁROS ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ÉS PÁROS ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ÉS PÁROS ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS A Kötélugró Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdeti meg, a versenyt

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Országos Kötélugró Csapatbajnokság Szentes, 2015. november 28.

VERSENYKIÍRÁS. Országos Kötélugró Csapatbajnokság Szentes, 2015. november 28. Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S. u. 137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS Országos Kötélugró Csapatbajnokság Szentes, 2015. november 28. Időpont: 2015. november

Részletesebben

MINŐSÍTÉSI ÉS EGYESÜLETI RANGSOR SZÁMÍTÁSÁNAK SZABÁLYZATA

MINŐSÍTÉSI ÉS EGYESÜLETI RANGSOR SZÁMÍTÁSÁNAK SZABÁLYZATA HUNGARIAN GYMNASTICS FEDERATION MAGYAR TORNA SZÖVETSÉG H 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Tel. (36-1) 460-6883, 460-6905 Fax: (36-1) 460-6907 Web: www.tornasport.hu E-mail: torna@tornasport.hu Akrobatikus

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI MOUNTAIN BIKE DIÁKOLIMPIA TERÜLETI ÉS ORSZÁGOS DÖNTŐK VERSENYKIÍRÁSA

2015/2016. TANÉVI MOUNTAIN BIKE DIÁKOLIMPIA TERÜLETI ÉS ORSZÁGOS DÖNTŐK VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016. TANÉVI MOUNTAIN BIKE DIÁKOLIMPIA TERÜLETI ÉS ORSZÁGOS DÖNTŐK VERSENYKIÍRÁSA 1. A Mountain Bike Diákolimpia verseny célja: A diákok aktív testmozgásra ösztönzése, az egészségfejlesztő testmozgás

Részletesebben

XIX. HUNGARIAN OPEN WEEKEND n o v e m b e r 3 5.

XIX. HUNGARIAN OPEN WEEKEND n o v e m b e r 3 5. XIX. HUNGARIAN OPEN WEEKEND 2 0 1 7. n o v e m b e r 3 5. H U N G A R I A N C L A S S I C WDF 1. kategóriás, BDO C kategóriás Férfi és WDF 3. kategóriás, BDO C kategóriás Női Ranglista Verseny, Kelet-európai

Részletesebben

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2016.

ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2016. ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK 2016. 2016/1. sz. határozat Az elnökség egyhangúlag elfogadta a 2015. 12. 10-i elnökségi ülés emlékeztetőjét. 2016/2. sz. határozat Az elnökség egyhangúlag elfogadta a következő elnökségi

Részletesebben

SPORT XXI. PROGRAM REGIONÁLIS TRIATLON DIÁKOLIMPIA (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megye) X. JUBILEUMI VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY

SPORT XXI. PROGRAM REGIONÁLIS TRIATLON DIÁKOLIMPIA (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megye) X. JUBILEUMI VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY SPORT XXI. PROGRAM REGIONÁLIS TRIATLON DIÁKOLIMPIA (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megye) X. JUBILEUMI VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY A verseny Fővédnöke: Szervezőbizottság tagjai: Pásztor

Részletesebben

Értesítő. VB 2009 válogatóversenyek sprint és hosszútáv Edzőtábor 2009. június 25-28.

Értesítő. VB 2009 válogatóversenyek sprint és hosszútáv Edzőtábor 2009. június 25-28. Értesítő VB 2009 válogatóversenyek sprint és hosszútáv Edzőtábor 2009. június 25-28. 2009. június 25. csütörtök - sprint Találkozó: 13:00, Uni-Hotel, Miskolc-Egyetemváros, porta. Ekkor és itt történik

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok évi Versenykiírása

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok évi Versenykiírása Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2018. évi Versenykiírása 1. A VERSENYEK CÉLJA A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban: MÚSZ) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken Magyarország 2018.

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok évi Versenykiírása

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok évi Versenykiírása Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2019. évi Versenykiírása 1. A VERSENYEK CÉLJA A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban: MÚSZ) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken Magyarország 2019.

Részletesebben

A FŐHESZ évi versenyei és versenysport támogatási koncepciója

A FŐHESZ évi versenyei és versenysport támogatási koncepciója A FŐHESZ 2018. évi versenyei és versenysport támogatási koncepciója I. Válogatási és támogatási koncepció a finomszerelékes úszós szakág esetén OHCSB csapatválogató verseny: Saját rendezésű csapat/egyéni

Részletesebben

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Részvétel a 2016. évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai igazgató Az előterjesztést az MBSZ Elnöksége 2016. július 6-i ülésén 30/2016. számú határozatával elfogadta. 1 A

Részletesebben

36. Nemzetközi Tavaszi Sportgála Gyalogló Magyar Szuper Liga verseny

36. Nemzetközi Tavaszi Sportgála Gyalogló Magyar Szuper Liga verseny 36. Nemzetközi Tavaszi Sportgála Gyalogló Magyar Szuper Liga verseny Békéscsaba, 2015. április 26. vasárnap Magyarország Felnőtt 20 km-es Gyalogló Férfi, Női Egyéni és Csapatbajnoksága, Havasi István-emlékverseny

Részletesebben

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/319/sorsoltak-ime-a-vilagbajnoki-vizilabdatornak-csoportbeosztasa Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása 2017.02.24. 12:28 CET A budapesti

Részletesebben