VALLALKOZASI SZERZODES

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VALLALKOZASI SZERZODES"

Átírás

1 VALLALKOZASI SZERZODES mely letrejott egyfelol: nev: Sasd Varos Onkormanyzata szekhely: 7370 Sasd, Rakoczi lit 41. kepviseletre jogosult: Szekely Szilard polgarmester adoszam: bankszamlaszam: mint Megrendelo (tovabbiakban: Megrendelo) masfelol nev: GROPIUS Epitoipari es Kereskedelmi Zrt. szekhely: 1118 Budapest, Budaorsi ut 64. adoszam: cegjegyzekszam: kepviseletre jogosult: Csaktornyai Gyula elnok-vezerigazgato szamlavezeto bank: MKB Bank Zrt. bankszamlaszam: mint Fovdllalkozo (kesobbiekben: Fovallalkozo) kozott az alabbi helyen es idopontban a szerzodesben meghatarozott feltetelek szerint I. Elozmenyek 1. Ajanlatkero (a tovabbiakban: Megrendelo) a kozbeszerzesekrol szolo evi CXXIX. torveny (tovabbiakban: Kbt.) Masodik resz IV. fejezet 3. cim szerinti nyilt kozbeszerzesi eljarast inditott az alabbi targyban:,,sasdi Mikrotersegi Integralt Kozoktatasi es Miivelodesi Intezmeny letrehozasa, fejlesztese, bovitese vallalkozasi szerzodes kereteben kiviteli terv keszitesevel" Az ajanlati felhivas szama, kozzetetelenek napja a Kozbeszerzesi Ertesitoben: KE-21075/2009., kozzetetel napja: ev oktober honap 16. napja A beszerzes mennyisegi adatai: Sasdi Mikrotersegi Integralt Kozoktatasi es Miivelodesi Intezmeny,,A",,,B",,,C",,,D",,,F" epiiletenek, tovabba az ovoda felujitasa, valamint bolcsode tervezett kialakitasa; az

2 eptiletek (iskola, bolcsode, ovoda) osszesitett netto szintteriilete: 6.343,91 m 2 (osszekoto folyoso nelkiil). Sasdi Mikrotersegi Integral! Kozoktatasi es Muvelodesi Intezmeny,,G" epiiletenek letrehozasa. Az epiilet netto szintteriilete: 2.522,96 m 2. A reszletes muszaki parametereket az ajanlatkeresi dokumentacio tartalmazza. Megrendelo a beszerzes targyaval szemben tamasztott muszaki kovetelmenyeket az ajanlati dokurnentacioban hatarozta meg, amelyeket az ajanlattevok az eljaras soran reszletesen megismertek. 2. Megrendelo a kozbeszerzesi eljarasaban benyujtott ajanlatokat megvizsgalta, egymassal osszevetette, es donteset az elbiralast kovetoen, ev december honap 11. napjan kihirdette. 3. Megrendelo kozbeszerzesi eljarasban hozott dontese szerint a nyertes ajanlattevo (tovabbiakban: Fovallalkozo) lett. II. A szerzodes targya 4. A jelen szerzodes targya: Sasdi Mikrotersegi Integralt Kozoktatasi es Muvelodesi Intezmeny letrehozasa, fejlesztese, bovitese kiviteli tervek keszitesevel A beruhazas reszletes muszaki kovetelmenyeit, az uzemeltetoi felteteleket a Fovallalkozo altal biztositott kiviteli terv, a kozbeszerzesi eljaras ajanlatkeresi dokumentacioja, illetve a kiegeszito tajekoztatas kereteben adott tajekoztato tartalmazza. Ezek a dokumentumok jelen szerzodes elvalaszthatatlan reszet kepezik, az azokban foglaltak Fovallalkozora teljes kortien vonatkoznak. A munkateriilet atadas-atveteltol Fovallalkozo szakaszosan, folyamatosan szolgaltatja a kiviteli tervet. Fovallalkozo a teljes, hianytalan tervdokumentaciot e szerzodes alairasatol szamitott 30 napon beliil atadja Megrendelo reszere. 5. Fovallalkozo kotelezettseget vallal arra, hogy a jelen szerzodes teljesitese soran figyelembe veszi az ajanlati felhivasban, az ajanlatkeresi dokurnentacioban, a kiegeszito tajekoztatas (helyszini bejaras) kereteben adott ajanlatkeroi rendelkezesekben rogzitetteket. A jogszabalyi kotelezes esetet kiveve semmis minden olyan kikotes, amely ellentetes a fentiekben felsorolt okmanyok valamelyikevel, fuggetleniil attol, hogy maga a szerzodes ezt rogziti-e, vagy sem. A fenti okmanyokban szereplo kotelezes ervenyesen a szerzodes reszet kepezi.

3 III. Megrendelo jogai es kotelezettsegei 6. A munkat a Megrendelo altal a kijelolt helyen kell elvegezni. Megrendelo koteles a munkahelyet alkalmas allapotban a Fovallalkozo rendelkezesere bocsatani. 7. A munka barmely reszet jogaban all a Megrendelonek visszautasitani, amennyiben azt hibasnak, vagy nem megfelelo minosegiinek talalja, de ennek teteles indoklasat a kijavitas erdekeben koteles a Fovallalkozo tudomasara hozni. 8. Fovallalkozonak a hibat a jegyzokonyvben megjelolt hataridon beliil ki kell javitani. Ha ezt a Fovallalkozo elmulasztja, a Megrendelo jogosult a kijavitast mas szemelyekkel elvegeztetni, es osszes ezzel kapcsolatban felmeriilt kiadasat a Fovallalkozora tovabbharitani. 9. Amennyiben a teljesites hibas volta a felek kozott vitas, megfelelo szakerto kirendeleset kerhetik. Amennyiben a szakerto megallapitja, hogy a teljesites hibas volt, a szakerto eljarasaval kapcsolatos koltsegek a Fovallalkozot terhelik, ellenkezo esetben a Megrendelot. 10. Megrendelo az atvetelt nem tagadhatja meg, ha annak soran olyan kisebb jelentosegu hibakat es hianyossagokat allapit meg, amelyek a rendeltetesszerii hasznalatot nem akadalyozzak. 11. Megrendelo jogosult es koteles Fovallalkozo tevekenyseget folyamatosan ellenorizni. Ha a Megrendelo a Fovallalkozo teljesitese reven uj elgondolasrol, megoldasrol vagy muszaki ismeretrol szerez tudomast, ezt a Fovallalkozo elozetes hozzajarulasa nelkiil massal nem kozolheti. 12. Megrendelo - Fovallalkozo keresere - sziikseg eseten koteles a tervek magyarazatat, a reszletes kivitelezesi utasitast megadni. IV. Fovallalkozo jogai es kotelezettsegei 13. Fovallalkozo kotelezettseget vallal arra, hogy Megrendelo szamara a jelen, megallapodasban meghatarozott epitesi beruhazast sajat koltsegen elvegzi. A munka megkezdesere csak az ervenyes munkaterulet atadas-atvetele es a munkalatok megkezdesehez sziikseges engedelyek birtokaban kotelezheto. A munkaterulet eloirt elkeriteserol, elzarasarol, a munkateriileten es felvonulasi teriileten az eloirt figyelmezteto jelzesek elhelyezeserol es engedelyezteteserol, tovabba a munkaterulet es a felvonulasi teriilet orzeserol Fovallalkozo gondoskodik.

4 A Fovallalkozo koteles elvegezni a munkateriileten levo kozmuvek szakszerii feltarasat, a munkalatok ideje alatt zavartalan iizemeltetes felteteleinek biztositasat. A munkateriilet atveteletol a miiszaki atadas-atvetel idopontjaig Fovallalkozo felelosseggel tartozik a munkateriileten es a felvonulasi teriileten vegzett tevekenysegeert, beleertve a munkagepek, eszkozok, berendezesek es anyagok tarolasat, orzeset, valamint az elet- es vagyonbiztonsagot. Fovallalkozo felelossege kiterjed az alvallalkozokra es a fuvarozokra. Fovallalkozo koteles a bontasi anyagokat, hulladekokat es kornyezetkarosito anyagokat a vonatkozo jogszabalyi eloirasoknak, kovetelmenyeknek megfeleloen kezelni es elhelyezni, az eloirt kozlekedesi rendet betartani, a munkateriiletet es a felvonulasi teriiletet a munkalatok befejezese utan eredeti allapotba helyreallitani. 14. Fovallalkozo jogosult es koteles a munkateriiletet atvenni, az atvetelkor a munkavegzesre valo alkalmassagot megvizsgalni, az esetleges hianyossagokat jegyzokonyvben (epitesi naploban) rogziteni, es ebben felhivni a Megrendelo figyelmet a hianyossagok megsz iintetesere. Fovallalkozo koteles tovabba vizsgalni, hogy a munkateruleten korabban vegzett munkak esetleges hibai vagy hianyossagai nem akadalyozzak-e a munkavegzest. Ha a Fovallalkozonak felrohatoan nem keriil megallapitasra hiba, vagy hianyossag, akkor a Fovallalkozo vallalni koteles a felelosseget a korabban elkovetett hibak vagy korabban keletkezett hianyossagok kovetkezteben fellepo karokert, meg abban az esetben is, ha igazolhato, hogy a hibat mas vallalkozo okozta. 15. Fovallalkozo koteles a munkavegzest ligy megszervezni, hogy biztositsa a munka gazdasagos es gyors elvegzeset. A Fovallalkozo kotelezettseget vallal a munkateruleten levo kozmuvek szakszeru feltarasara, a sziikseges szakfeliigyeletek megrendelesere, az esetleges karok teritesmentes helyreallitasara. Fovallalkozo koteles ezek megszerzeset kezdemenyezni, es azokat megszerezni. Az ezekkel kapcsolatos illetekek es egyeb koltsegek a Fovallalkozot terhelik. 16. Fovallalkozo jogosult es koteles ellenorizni Megrendelo altal szolgaltatott terveket es ezt kovetoen koteles meggyozodni azok helyessegerol. 17. Ha csak jogilag vagy fizikailag nem lehetetlen, akkor a Vallalkozo koteles a beruhazas kivitelezeset es megvalositasat, valamint a hibak kijavitasat szigoruan a szerzodes szerint, azzal osszhangban vegezni. A Fovallalkozo koteles szigoruan alkalmazkodni es ragaszkodni a Megrendelo utasitasaihoz, minden olyan iigyben, akar emliti a szerzodes, akar nem, amely a beruhazast erinti, vagy arra vonatkozik. Az utasitas nem terjedhet ki a munka megszervezesere, illetoleg nem teheti a teljesitest terhesebbe, lehetetlenne. 18. Fovallalkozo a kivitelezes soran fellepo modositasi igenyeket a Megrendelo muszaki ellenorevel, es a tervezovel minden esetben koteles egyeztetni es elfogadtatni, valamint koteles egyeztetni a kozbeszerzest lebonyolito szakertokkel is.

5 19. Fovallalkozo koteles a Megrendelot minden olyan koriilmenyrol haladektalanul ertesiteni, amely a teljesites eredmenyesseget, vagy kello idore valo elvegzeset veszelyezteti vagy gatolja. Az ertesites elmulasztasabol eredo karert a Fovallalkozo felelosseggel tartozik. 20. Ha a Megrendelo celszerutlen vagy szakszerutlen utasitast ad, erre a Fovallalkozo koteles 6t figyelmeztetni. A figyelmeztetes elmulasztasabol eredo karert a Fovallalkozo felelos. Ha azonban a Megrendelo a figyelmeztetes ellenere utasitasat fenntartja, Fovallalkozo a szerzodestol elallhat. Ha nem all el, a Megrendelo utasitasa szerint a Megrendelo kockazatara koteles a munkat elvegezni. 21. Fovallalkozo a Megrendelo utasitasa szerint nem vegezheti el a munkat ha ez jogszabaly vagy hatosagi rendelkezes megsertesere, vagy elet es vagyonbiztonsag veszelyeztetesere vezetne. Fovallalkozo kotelessege a balesetmentes munkakorulmenyek megteremtese, az alkalmazottak jogszerii foglalkoztatasa. Fovallalkozo koteles a beruhazas kivitelezeset es megvalositasat, valamint a hibak kijavitasat szigoriian - hacsak az jogilag, vagy fizikailag nem lehetetlen - a szerzodes szerint, azzal osszhangban vegezni. 22. Fovallalkozo a munka megkezdeset mindaddig megtagadhatja, amig Megrendelo a munkavegzes helyet alkalmas allapotban a Fovallalkozo rendelkezesere nem bocsatja. 23. A Fovallalkozo a Kbt (2) bekezdese alapjan koteles felelossegbiztositasi szerzodest kotni, vagy a megfelelo felelossegbiztositast bemutatni. V. Alvallalkozok 25. Fovallalkozo az ajanlati felhivasban es dokumentacioban foglaltak figyelembevetelevel jogosult alvallalkozokat illetve a teljesitesben egyebkent resztvevoket igenybe venni. 26. Fovallalkozo a jogosan igenybe vett alvallalkozoert ugy felel, mintha a munkat maga vegezte volna. Alvallalkozo jogosulatlan igenybevetele eseten pedig felelos minden olyan karert is, amely anelkiil nem kovetkezett volna be.

6 VI. A munka ellenorzese es atvetele 27. A Megrendelo, illetve az altala kijelolt szervezet vagy szemely a Fovallalkozo, illetve annak alvallalkozoi tevekenyseget es munka vegzeset mindenfele korlatozas nelkiil barmikor jogosult ellenorizni. 28. A felek a munkavegzessel kapcsolatos minden lenyeges adatot, koriilmenyt es utasitast a munkahelyen vezetett naploban kotelesek egymassal kozolni. Az epitesi naplot a Fovallalkozo koteles 8 naponta a Megrendelo altal kijelolt kepviselojenek ellenjegyzesre bemutatni. 29. Megrendelo koteles a munkat a Fovallalkozo ertesiteseben megjelolt idopontra kitiizott atadas-atveteli eljaras soran megvizsgalni es a vizsgalat alapjan felfedezett hianyokat, hibakat, a hibas munkareszekre eso koltsegvetesi osszegeket, valamint az ervenyesiteni kivant szavatossagi igenyeket jegyzokonyvben rogziteni. 30. A Fovallalkozo koteles a Megrendelo palyazati elszamolasahoz sziikseges dokumentumokat (szamla, teljesites-igazolas/ minosegi bizonyitvanyok, stb.) az atadasatveteli eljaras soran, valamint az elszamolasi idopontoknal a Megrendelonek teljes koruen atadni. 31. Ha a Megrendelo az epitesi beruhazas egyes munkareszeit a teljesites elott ideiglenes jelleggel atveszi (elozetes atadas), ezek tekinteteben a karveszely az atvetel idopontjatol a Megrendelore szall at. 32. Fovallalkozo hataridoben teljesit, ha az atadas-atvetel a szerzodesben eloirt hataridon beliil, megtortenik. A teljesitesi hataridobe a miiszaki atadas-atvetel ideje is beleszamit. 33. Nem tagadhato meg az atvetel a szolgaltatas olyan jelentektelen hibai, hianyai miatt, amelyek mas hibakkal, hianyokkal osszefuggesben, illetve a kijavitasukkal, potlasukkal jaro munkak folytan sem akadalyozzak a rendeltetesszeru hasznalatot. 34. Az atadas- atveteli eljarastol szamitott egy even beliil az epitesi beruhazas munkait ismetelten meg kell vizsgalni (utofeliilvizsgalati eljaras). Ezt az eljarast Megrendelo kesziti elo es hivja meg arra a Fovallalkozot.

7 VII. Ellenszolgaltatas es f izetesi f eltetelek 35. Fovallalkozot az 1. pontban meghatarozott feladat hibatlan es hianytalan teljesiteseert ,- Ft, azaz hatszazhiiszmillio forint netto dij illeti meg. Felek az afa fizetese tekinteteben a junius 1-jetol hatalyos jogszabalyi valtozasok szerint jarnak el, kiilonos tekintettel az adozas rendjerol szolo evi XCII. torveny 36/A. -aban foglaltakra. A vallalkozoi dij egyosszegii elszamolasu, prognosztizalt atalanyaron szamitott dij, amely magaban foglalja valamennyi szolgaltatas ellenerteket, az idokozi arvaltozasbol eredo vallalkozoi kockazatot es Fovallalkozo hasznat is. A vallalkozoi dij reszletezeset az 1. szamu mellekletkent csatolt letesitmenyjegyzek tartalrnazza. Megrendelo kijelenti, hogy a beruhazas fedezete a DDOP-3.1.2/2F jelu nyertes palyazat alapjan megkotott tamogatasi szerzodes es az onkormanyzatok onresze alapjan rendelkezesre all. 36. Fovallalkozo tudomasul veszi, hogy a Megrendelo a jelen szerzodes targyat kepezo tevekenysegert jaro dij meghatarozasakor, valamint a dij elszamolasa es folyositasa soran kotve van a szerzodes penziigyi alapjat kepezo, a tamogato hatosag altal kibocsatott jogszabalyok rendelkezeseihez es a kifizetes az ott megjelolt hataridok figyelembevetelevel es betartasaval tortenik. 37. A Fovallalkozo az elvegzett munka aranyaban meghatarozott idoszakonkent reszszamla benyujtasara jogosult. A resz-szamla kibocsatasanak feltetele, hogy az adott munkafazis elvegzeset teljesites-igazolo jegyzokonyv felvetelevel a muszaki ellenor igazolja. A szamlazas alapja az alairt jegyzokonyv. A szamlak kiallitasara es azok fizetesi rendjere a Kozremiikodo Szervezet altal a szallitoi finanszirozasra eloirtak, illetve a Megrendelo es a Kozremukodo Szervezet kozott letrejott tamogatasi szerzodesben meghatarozottak az iranyadok. 38. A vegszamla kibocsatasara abban az esetben keriilhet sor, ha a jelen megallapodas szerinti munkak hianytalan atvetelet a sikeres muszaki atadas-atveteli eljaras befejezeset kovetoen - a Megrendelo irasban igazolja. 39. A Fovallalkozo szamlait a Megrendelo muszaki ellenorenek adja at. Fovallalkozo tudomasul veszi, hogy szamlak kifizetesenek feltetele a rehabilitacios szakmernoki ellenjegyzes.

8 VIII. Teljesitesi hataridok 40. A munkateriilet atadas idopontja: ev januar honap 18. napja 41. A kivitelezes befejezesi hatarideje: ev szeptember honap 11. napja IX. A felek egyiittmukodese 42. A szerzodo felek megallapodnak abban, hogy a fovallalkozasi szerzodesben foglaltak maradektalan megvalositasa erdekeben sziikseg szerint folyamatosan egyiittmukodnek. Ennek megfeleloen idoben tajekoztatjak egymast, nem csupan a jelen megallapodasban foglaltak teljesiteserol, hanem minden olyan kerdesrol (teny, adat, koriilmeny), amely a szerzodes teljesitesere kihatassal van. A beruhazas kivitelezesi koriilmenyeire vonatkozo, kiilso szervek altal hatosagi jogkorben adott, jogszeru utasitasokat a Fovallalkozo koteles megfeleloen vegrehajtani es arrol Megrendelot haladektalanul ertesiteni. A Fovallalkozo kotelezettseget vallal arra, hogy Megrendelot haladektalanul ertesiti abban az esetben, ha a jelen szerzodes maradektalan teljesitese elott ellene, illetoleg alvallalkozoja ellen csod-, felszamolasi-, vegelszamolasi-, illetve vegrehajtasi eljaras indul. A Fovallalkozo ugyancsak maradektalanul koteles a Megrendelot ertesiteni, ha sajat cegeben, vagy alvallalkozojanal a jelen szerzodes maradektalan teljesiteset megelozoen tulajdonos valtozasra, illetoleg jogutodlasra, jogok es kotelezettsegek atszallasara, szetvalasra, osszeolvadasra, vagy beolvadasra keriil sor. A Fovallalkozo felelos az ertesites elmulasztasabol eredo karert. 43. /a A Megrendelo altal a kapcsolattartasra kijelolt szemely, vagy szervezet: Nev: Cim: Telefon: FAX: Sasd Varos Onkormanyzata kepviseleteben Szekely Szilard polgarmester 7370 Sasd, Rakoczi lit / / /b. A muszaki ellenor reszerol: Nev: NOX 2000 Beruhazo es Fovallalkozo Zrt. Cim: Budapest, Kalman Imre ut 1.

9 Miiszaki ellenor: Telefon: FAX: Nevjegyzeki szam: Toth Elod ME-E-I / A Fovallalkozo altal kapcsolattartasra kijelolt szemely(ek): Nev: Cim: GROPIUS Zrt. Kepviseleteben Csaktornyai Gyula elnok-vezerigazgato 1118 Budapest, Budaorsi lit 64. Felelos miiszaki vezeto: Fekete Karoly Telefon: 0630/ Nevjegyzeki szam: MV-EP/A / X. Elallas a szerzodestol es Vis maior 45. A Megrendelo a szerzodestol indokolassal elallhat, koteles azonban a Fovallalkozo karat megteriteni. Ha a Megrendelo a szerzodestol azert all el, mert a teljesitesi hatarido lejarta elott nyilvanvalova valt, hogy a Fovallalkozo a munkat csak olyan szamottevo kesessel tudja elvegezni, hogy a teljesites emiatt a Megrendelonek mar nem all erdekeben, a Megrendelo a szerzodesszegesre vonatkozo szabalyok szerint karteritest kovetelhet. Ez ertelemszeriien vonatkozik a hataridok betartasara is. Ha a munka vegzese soran a koriilmenyek arra engednenek kovetkeztetest, hogy a teljesites hibas lesz, a Megrendelo a fogyatekossag kikuszobolesere tiizott megfelelo hatarido sikertelen eltelte utan gyakorolhatja a hibas teljesitesebol eredo jogokat. 46. A Felek mentesiilnek a nem szerzodesszeru magatartas negativ kovetkezmenyei alol, ha bizonyitjak, hogy a kesedelem a masik fel nem szerzodesszeru teljesitesere vezetheto vissza, vagy pedig bizonyitjak, hogy a kotelezettseg teljesiteset Vis maior koriilmeny akadalyozta. Az ilyen korulmeny felmeriilesekor a koriilmenyre hivatkozni kivano Fel a masik felet haladektalanul ertesiteni koteles. A Vis maior koriilmenyt az arra hivatkozo fel az illetekes kereskedelmi kamaraval igazoltatni koteles. A Felek kiilonosen az alabbi korulmenyeket tekintik vis maiornak: belviz, heves esozesek, felazott talaj.

10 XI. Kesedelmes teljesites, teljesitesi biztositek, szavatossag, karterites 47. A szerzodo felek megallapodnak abban, hogy ha a Fovallalkozo kesedelmesen teljesit, napi (naptari nap), az ellenszolgaltatas netto erteke 0,1%-anak megfelelo kesedelmi kotbert, illetve a szerzodes a Fovallalkozo hibajabol eloallt meghiusulasa eseten az ellenszolgaltatas netto erteke 10%-anak megfelelo osszegu meghiusulasi kotbert koteles fizetni a Megrendelonek. 48. A kotber osszege a resz-, illetve a vegszamlabol keriil levonasra, beszamitas alkalmazasaval. Amennyiben a Megrendelo fele benyujtott szamlak nem fedezik a kesedelmi kotber osszeget a Fovallalkozo koteles a kotbert az arrol szolo szamla alapjan 15 nap alatt kiegyenliteni. 49. Amennyiben a Fovallalkozo felrohato kesedelme a kozosen megallapitott iitemtervhez kepest eleri a 90 munkanapot es a Fovallalkozo a Megrendelo irasbeli felszolitasa ellenere kesedelmet nem hozza be, a teljesitest a Fovallalkozo hibajabol eredoen meghiusultnak kell tekinteni (a teljesites kotelezettnek felrohato okbol valo lehetetlenne valasa) es a Megrendelo anelkiil, hogy erdekmulasat bizonyitania kellene jogosult a szerzodestol elallni, vagy a szerzodest azonnali hatallyal felmondani. 50. Az ajanlattevonek a beruhazassal megvalositott epitmenyre az ajanlatban megajanlottnak megfeleloen - 5 (6t) eves idotartamu, teljes korii jotallast kell vallalnia. A jotallas idoszaka alatt a Fovallalkozo koteles dijtalanul, az ertesitest kovetoen haladektalanul, de legfeljebb 5 munkanapon beliil megkezdeni a hiba kijavitasat, es azt a legrovidebb idon beliil koteles befejezni. Amennyiben a Fovallalkozo a fenti kotelezettsegenek nem tesz eleget, ugy a Megrendelo jogosult a hiba elharitasat a Fovallalkozo koltsegere es felelossegere elvegezni, vagy massal elvegeztetni. 51. A munkavegzesboi szarmazo vetkes magatartassal okozott karokert a Fovallalkozo felelos, a karok rendezese az 6 feladata. A munkavegzessel, vagy a munka hataridore torteno elvegzesenek elmulasztasabol adodo, a Megrendelonek vagy harmadik szemelynek okozott karokert a Fovallalkozo kozvetleniil felelos, akkor is, ha a kart alvallalkozoja okozta. 10

11 XII. Titoktartas 52. A szerzodo felek megallapodnak abban, hogy a jelen megallapodasban foglaltakat, valamint a teljesitesiik soran az egymasnak atadott informaciot bizalmasan, iizleti titokkent kezelik. Ez ertelemszeruen nem vonatkozik arra az informaciora, amely titokban tartasat jogszabaly nem teszi lehetove. XIII. Jogvitak rendezese 53. Szerzodo felek megallapodnak abban, hogy esetleges jogvitaikat elsodlegesen bekes uton, targyalasok litjan kivanjak rendezni, s csupan akkor fordulnak birosaghoz, ha a targyalasos rendezes nem vezetett eredmenyre. Szerzodo felek megallapodnak abban, hogy a jelen megallapodasbol eredo valamennyi perben alavetik magukat Megrendelo szekhelye szerinti birosag kizarolagos illetekessegenek. XIV. Egyeb rendelkezesek 54. Mindket fel kijelenti, hogy kello felhatalmazassal es jogkorrel rendelkezik a jelen szerzodes alairasara es teljesitesere. 55. A jelen szerzodesben nem szabalyozott kerdesekre a kozbeszerzesekrol szolo evi. CXXIX. torveny, a Polgari Torvenykonyvrol szolo evi IV. torveny, valamint az egyeb kapcsolodo jogszabalyok rendelkezesei az iranyadok. 56. Jelen megallapodast a felek kepviseloi, elolvasas es kozos ertelmezes utan, mint akaratukkal mindenben megegyezot, 5 magyar nyelvu eredeti peldanyban jovahagyolag alairtak. Sasd r ev janua napja Sasd"Varos Onkormanyzata Szekely Szilard polgarmester Megrendelo GropiusZrt. Csaktornyai Gyula elnok-vezerigazgato Fovallalkozo Ellenjegyzo: 11

Vállalkozási szerződés. Mely létrejött az alábbi napon és helyen a Megrendelő és Vállalkozó között:

Vállalkozási szerződés. Mely létrejött az alábbi napon és helyen a Megrendelő és Vállalkozó között: Vállalkozási szerződés Mely létrejött az alábbi napon és helyen a Megrendelő és Vállalkozó között: Megrendelő: Neve: Lenti Város Önkormányzata Címe: 8960 Lenti, Zrínyi Miklós u. 4. Tel.: 92/553-938 Telefax:

Részletesebben

Vállalkozási szerződés. Mely létrejött az alábbi napon és helyen a Megrendelő és Vállalkozó között:

Vállalkozási szerződés. Mely létrejött az alábbi napon és helyen a Megrendelő és Vállalkozó között: Vállalkozási szerződés Mely létrejött az alábbi napon és helyen a Megrendelő és Vállalkozó között: Megrendelő: Neve: Lenti Város Önkormányzata Címe: 8960 Lenti, Zrínyi Miklós u. 4. Tel.: 92/553-938 Telefax:

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről: Tolna Város Önkormányzata Címe: 7130 Tolna, Hősök tere 1. Képviseli: dr. Sümegi Zoltán polgármester Adószáma: 15414289-2-17 Bankszámlaszám: 12071001-00153542-00100003

Részletesebben

TERVEZÉSI SZERZŐDÉS. a továbbiakban együttesen Szerződő Felek között a mai napon az alábbi feltételekkel. I. PREAMBULUM

TERVEZÉSI SZERZŐDÉS. a továbbiakban együttesen Szerződő Felek között a mai napon az alábbi feltételekkel. I. PREAMBULUM TERVEZÉSI SZERZŐDÉS Iktatószám: 3/8-53/2014. amely létrejött egyrészről Balatonfűzfő Város Önkormányzata székhelye: 8184 Balatonfűzfő, Nike körút 1. levelezési és számlázási címe: 8184 Balatonfűzfő, Nike

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a szerződéskötés és teljesítése során eljáró szervezet: Balatonfűzfőért Alapítvány levelezési címe: 8184 Balatonfűzfő, Nike körút 1. számlázási cím: 8184

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS Csabdi, Béke utca károsodott szakaszának úthelyreállítása vis maior VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészt név: Csabdi Község Önkormányzata székhely: 2064 Csabdi, Szabadság u. 44. adószám: 15727646-1-07

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Mezőlak Község Önkormányzata 8514 Mezőlak, Arany J. u. 1. Tel/Fax: 89/348-002 AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Mezőlak Egészségház kialakítása, épület felújítás, bővítés (egyszerű közbeszerzési eljárás) Mezőlak,

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Őszi Napfény Integrált Szociális Intézménye székhely: 6454 Bácsborsód, Dózsa György u. 9., adószáma: 15336440-2-03, képviseli:

Részletesebben

VALLALKOZASI SZERZODES

VALLALKOZASI SZERZODES VALLALKOZASI SZERZODES SARKA A SAROSPATAKr BAZfLIKA ^5 A KASSAI SZENT ERZS^BET D6M FELUJrTASA" CIMU PROJEKT VONATKOZASABAN KIVITELEZ^St MUNKAK ELV^GZ^SE HUSK/1101/1.3.1/0307 amely letrejott egyreszrol

Részletesebben

b. Megrendelő a kivitelezési dokumentációt a közbeszerzési eljárás dokumentációjában bocsátotta Vállalkozó rendelkezésére.

b. Megrendelő a kivitelezési dokumentációt a közbeszerzési eljárás dokumentációjában bocsátotta Vállalkozó rendelkezésére. VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS ÉPÜLETFELÚJÍTÁSI MUNKÁLATOK 02. RÉSZ amely létrejött egyrészről Név: Óbudai Egyetem Cím: 1034 Budapest, Bécsi út 96/b Telefon: 06-1-666-56-31 Adószám: 15773063-2-41 Bankszámlaszám:

Részletesebben

másrészről a D&D Builder Építőipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

másrészről a D&D Builder Építőipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 1 VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Római Katolikus Egyházközség Székhely: 4069. Egyek Fő tér 26. Képviseli: Papp László plébános Adószám: 19852056-1-09 Bankszámlaszám: OTP 70100121-10010062

Részletesebben

Vállalkozási Szerződés

Vállalkozási Szerződés Vállalkozási Szerződés PREAMBULUM.. Jelen szerződés Törtel Község Onkormányzat Polgármesteri Hivat1alának komplex energetikai felújítása tárgyú közbeszerzési eljárás lezárásaként jött létre. A szerződés

Részletesebben

Ajánlati Dokumentáció. Bocskaikert Község játszóterének és központjának fejlesztése

Ajánlati Dokumentáció. Bocskaikert Község játszóterének és központjának fejlesztése Ajánlati Dokumentáció Bocskaikert Község játszóterének és központjának fejlesztése Bocskaikert Község játszóterének és központjának fejlesztése 2 Az ajánlattételi felhívással és dokumentációval kapcsolatos

Részletesebben

Vállalkozási szerződés

Vállalkozási szerződés 1 Vállalkozási szerződés amely létrejött egyrészről Név: Bodony Községi Önkormányzat Cím: 3243 Bodony, Liget utca 2. Levelezési címe: 3243 Bodony, Liget utca 2. Képviseli: Kovács István, polgármester Szánilavezető

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről a Kiskimsági Nemzeti Park Igazgatóság székhely: 6000 Kecskemét, Liszt F. u. 19. adószáma: 15323888-2-03 képviseli: Dr. Vajna Tamásné igazgató mint megrendelő

Részletesebben

KIVITELI SZERZŐDÉS. Vállalkozói szerződés (felújítási kivitelezési tevékenységre)

KIVITELI SZERZŐDÉS. Vállalkozói szerződés (felújítási kivitelezési tevékenységre) KIVITELI SZERZŐDÉS Vállalkozói szerződés (felújítási kivitelezési tevékenységre) amely létrejött egyrészről Név: Jánoshalma Város Önkormányzata Székhely: 6440 Jánoshalma Béke tér 1. Adószáma: 15338954-2-03

Részletesebben

ny. száma: MO / 109 / 2010. VÁLLALKOZÁSI SZERZÕDÉS T a r t a l o m

ny. száma: MO / 109 / 2010. VÁLLALKOZÁSI SZERZÕDÉS T a r t a l o m Megrendelõ ny. száma: MO / 109 / 2010. ikt. száma: II/2061/2010. Vállalkozó ny. száma: ikt. száma: VÁLLALKOZÁSI SZERZÕDÉS T a r t a l o m 1./ A szerzõdés tárgya 2./ Teljesítési határidõ 3./ Szerzõdés (ajánlati)

Részletesebben

(, Fogyatékkal Élők és Idősek Napközi Otthona kialakításának kivitelezése ) JETA-4 1-2012 azonosító számon regisztrált projekt részeként.

(, Fogyatékkal Élők és Idősek Napközi Otthona kialakításának kivitelezése ) JETA-4 1-2012 azonosító számon regisztrált projekt részeként. JETA-4 1-2012 azonosító számon regisztrált projekt részeként. Megrendelő fly. száma: TPO/1/2013 ikt. száma: 1.6527-14/2013 Vállalkozó fly. száma: ikt. száma: VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS (, Fogyatékkal Élők

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről, Mezőberény Város Önkormányzata (székhelye: 5650 Mezőberény, Kossuth L. tér 1. adószáma: 15345352-2-04, számlavezető neve: K&H Bank Zrt., bankszámla száma:

Részletesebben

II. KÖTET SZERZŐDÉSTERVEZET

II. KÖTET SZERZŐDÉSTERVEZET II. KÖTET SZERZŐDÉSTERVEZET Oldal: 1 / 19 VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉSTERVEZET MRE SZERETETSZOLGÁLATI IRODA ÉPÜLETENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS PROJEKT, BUDAPEST, CEGLÉD, LEÁNYFALU, ŐRBOTTYÁN CÍMŰ PÁLYÁZAT TELJES

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Cégnév: Jósa András Oktatókórház Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Székhely: 4400 Nyíregyháza, Szent István u 68. Cégjegyzékszám:

Részletesebben

1.2. A Felek a másik Féltől kapott bizalmas információkat és dokumentumokat a Szerződés teljesítéséhez szükséges mértékben használhatják fel.

1.2. A Felek a másik Féltől kapott bizalmas információkat és dokumentumokat a Szerződés teljesítéséhez szükséges mértékben használhatják fel. MVM OVIT ORSZÁGOS VILLAMOSTÁVVEZETÉK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG VÁLLALKOZÁSI, KIVITELEZÉSI, TERVEZÉSI SZERZŐDÉSEKRE VONATKOZÓ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK MVM OVIT ZRT. MEGRENDELŐI POZÍCIÓJA

Részletesebben

Vállalkozási szerződés (" ÉMOP-3.1.2/A-2j-2009-0002 FunkcióbővÍfő település rehabilitácio")

Vállalkozási szerződés ( ÉMOP-3.1.2/A-2j-2009-0002 FunkcióbővÍfő település rehabilitácio) 'i'.,j~;"""i~ ~. Vállalkozási szerződés (" ÉMOP-3.1.2/A-2j-2009-0002 FunkcióbővÍfő település rehabilitácio") Mely létrejött az alábbi napon és helyen a Megrendelő és Vállalkozó között: Megrendelő: Neve:

Részletesebben

BKV Zrt. VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

BKV Zrt. VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS BKV Zrt. VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS A jelen vállalkozási szerződés (a továbbiakban: Szerződés) létrejött egyrészről a Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Székhely: 1980 Budapest, Akácfa

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZERZŐDŐ FELEK Mely létrejött egyrészről a Heves Megyei Önkormányzat székhely: 3300 Eger, Kossuth L. u. 9. képviseli: Sós Tamás Heves Megyei Közgyűlés Elnöke statisztikai jelzőszám:

Részletesebben

Vállalkozási Szerződés

Vállalkozási Szerződés Vállalkozási Szerződés 1. Szerződő Felek, a szerződés tárgya, ellenértéke 1.1. Megrendelő: Tiszajenő Község Önkormányzata címe: H-5094 Tiszajenő, Vasút út 11. adószám: 15410209-2-16 bankszámlaszám: 11745004-15410209-00000000

Részletesebben

ALVÁLLALKOZÓI ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF)

ALVÁLLALKOZÓI ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF) 6060 Tiszakécske, Kerekdombdűlő 138. Számlaszám: Budapest Bank Zrt. Észak-pesti fiók 10102244-10074700-01003005 Közösségi adószám: HU 11081423 Adószám: 11081423-4-03 Telefon: 76/540-060 Telefax: 76/441-314

Részletesebben

12. sz. melleklet. Elolegigenylesrol szolo nyilatkozat

12. sz. melleklet. Elolegigenylesrol szolo nyilatkozat 12. sz. melleklet Elolegigenylesrol szolo nyilatkozat NYILATKOZAT Alulirott Dekan Janos polgarmester Hereg Kozseg Onkormanyzata neveben nyilatkozom, hogy az elolegigenylesrol szolo nyilatkozat palyazatomra

Részletesebben

1. A Megrendelő Általános Szerződési Feltételeinek érvényessége

1. A Megrendelő Általános Szerződési Feltételeinek érvényessége 1. A Megrendelő Általános Szerződési Feltételeinek érvényessége 1.1. A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: Feltételek ) alkalmazandók minden egyes, szolgáltatás megrendelése tárgyában

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS KUNHEGYESI ÁLTALÁNOS ISKOLA TISZAROFFI TAGINTÉZMÉNYÉNEK UTÓLAGOS AKADÁLYMENTESÍTÉSE amely létrejött KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 5340 Kunhegyes, Szabadság tér 1. Adószám: 15410072-2-16

Részletesebben