TŰZVÉDELMI MEGFELELŐSÉGI

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TŰZVÉDELMI MEGFELELŐSÉGI"

Átírás

1 SZIE YMÉK Tű zvédelmi és Biztonságtechnikai Intézet 1146 Budapest, Thököly út 67. /Fax: (1) /1/2007. számú TŰZVÉDELMI MEGFELELŐSÉGI TANÚSÍTVÁNY Megbízó: Agora-GroupKft Budapest, Késmárk u. 9. Ezt a tanúsítványt a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Tűzvédelmi és Biztonságtechnikai Intézete a 15/2004. (V. 21.) BM rendelet, valamint a Magyar Köztársaság Belügyminisztere 1-A/610/2005. számú Kijelölő Okiratában foglaltak alapján adta ki. A tanúsítvány tárgya: SmartLight típusú analóg intelligens tűzjelző- és oltásvezérlő központ szabványossági megfelelősége A tanúsítvány érvényessége: A tanúsított termék fő jellemzői: Gyártó: Típus: INIM Electronics s.r.l. Via Ischia Prima, 34 I Grottammare, 5 év SmartLight/G, SmartLight/S Megnevezés: Egy jelzőáramkörös analóg intelligens tűzjelző és oltásvezérlő központcsalád A tanúsítás kiadásának alapja: - IMQ S.p.A. (I Milánó, via Qquintiliano, 43) CA számú bizonyítványa a központcsalád EN 54 egyéb szabványok szerinti megfelelőségéről - CERTIF (Portugália) 1328-CPD-0072 számú bizonyítvány a központcsalád EN szerinti megfelelőségéről Oldalszám: 1/6

2 és Biztonságtechnikai Intézet Oldalszám: 2/6 /fax: (1) Előzmények A tanúsítvány tárgyát az INIM Electronics s.r.l. gyártmányú, SmartLight típusú analóg intelligens tűzjelzőés oltásvezérlő központcsalád képezi. A központokat az IMQ (INSIEME PER LA QUALITA E LA SICUREZZA) vizsgálta. A vizsgálati jegyzőkönyvek alapján ugyancsak az IMQ kiadta a központok EN 54 és az EN szabványok szerinti megfelelőségéről szóló igazolást. A központ Tűzvédelmi Megfelelőségi Tanúsítványának kiállításához a megbízó az alábbi dokumentumokat mellékelte: - a tűzjelző- és oltásvezérlő központcsalád műszaki adatlapja magyar nyelven, FT-0246/14 számon, - a tűzjelző- és oltásvezérlő központcsalád részletes kezelési utasítása magyar nyelven, DCMIINE0SLIGHT azonosító jelzett (kiadva: , oldalszám: 16), - a tűzjelző- és oltásvezérlő központcsalád részletes üzembe helyezési és programozási leírása magyar nyelven, DCMUINE0SLIGHT jelzettel (kiadva: oldalszám: 106), - IMQ S.p.A. (I Milánó, via Qquintiliano, 43) CA számú bizonyítványa a központcsalád EN 54 és egyéb szabványok szerinti megfelelőségéről, - CERTIF (Portugália) 1328-CPD-0072 számú bizonyítvány a központcsalád EN szerinti megfelelőségéről, - gyártói nyilatkozat a fenti szabványok szerinti megfelelőségről 1328-CPD-0072 számon. A tanúsítvány tárgyát a tűzjelző- és oltásvezérlő központcsaládon belül az alábbi eszközök képezik: Típus Megnevezés SmartLight/G Egy jelzőáramkörös analóg intelligens tűzjelző központ 240 érzékelő csatlakoztatására, maximálisan 30 zónával SmartLight/S Egy jelzőáramkörös analóg intelligens tűzjelző központ 64 érzékelő csatlakoztatására, maximálisan 16 zónával SmartLetLoose/ONE Oltásvezérlő kártya SmartLLetUSee/LCD Önálló kijelző- és kezelő egység A tűzjelző és oltásvezérlő központcsalád főbb jellemzői, műszaki adatai Általános jellemzők A SmartLight egy jelzőáramkörös analóg, címezhető tűzjelző központcsalád, amelyre különböző tűzjelző eszközök illeszthetők (érzékelők, bemeneti modulok, kimeneti vezérlő modulok, kézi jelzésadók, tűzcsengők, szirénák, stb.)

3 és Biztonságtechnikai Intézet Oldalszám: 3/6 /fax: (1) A hurok maximális hossza 2000 méter lehet. A SmartLight rendelkezik olyan kimenetekkel, amelyek alkalmasak a csatlakoztatott eszközök felügyeletére. A központ azonosítja és jelzi a riasztást, az előriasztást, a hibát, a figyelmeztetést, a kikapcsolt zónákat, valamint a teszt állapotot. A rendszer állapota az LCD kijelzőn és az állapotjelző LED-eken látható. A SmartLight központra maximálisan 4 db Repeater (önálló kijelző- és kezelő egység - SmartLLetUSee/LCD típus) köthető, amelyek lehetővé teszik a központ állapotának különböző helyszíneken történő párhuzamos megjelenítését, valamint a 2. jogosultsági szinten a rendszer nyugtázását és törlését. A gázzal oltó rendszerek vezérléséhez külön oltókártyát lehet csatlakoztatni a központhoz (SmartLetLoose/ONE-típus). Az automatikus címzés és az adatpontok egyszerű programozása gyors és könnyű telepítést tesz lehetővé. A rendszer összes periférikus eszköze párhuzamosan csatlakozik a hurokra. A hurok egy zárt áramkör, amelyre számos hurokeszköz köthető. A hurok bármely pontján bekövetkező szakadás vagy zárlat hibajelzést generál. A hurkon történő kommunikáció miatt külön sorkapocsra kell kötni az induló és a visszatérő vezetékpárt. A központ digitális protokollon keresztül felügyeli és kommunikál a hurokeszközökkel. A hurkon keresztül történik a hurokeszközök tápfeszültség ellátása és kétirányú kommunikáció is. A hurkon, rövidzár hatására bekövetkező hiba elkerüléséhez izolátor modulokat lehet alkalmazni (izolátoros érzékelők alkalmazása esetén izolátor modulokra nincs szükség). Az izolátor modulok a hurokra sorosan csatlakoznak, így rövidzár esetén leválasztják a hurok további részét. Rövidzár estén csak a két izolátor modul közé eső eszközök esnek ki, a hurok többi része működőképes marad. Két izolátor közé legfeljebb 32 db hurokeszköz köthető. A rendszerhez opcionálisan illeszthető egység, amely lehetővé teszi a központ más helyszínekről történő felügyeletét is. Az önálló kijelző- és kezelő egység a központ összes információját megjeleníti, rendelkezik kezelőfelülettel, LCD és LED-es kijelzéssel. A központot az önálló kijelző- és kezelő egységgel összekötő vezetékhossz maximálisan 1000 méter lehet. A központcsalád típusai: SmartLight/G SmartLight Gold, amely 240 hurokeszközt és 30 zónát felügyel. SmartLight/S SmartLight Silver, amely 64 hurokeszközt és 16 zónát felügyel. Mindkét típusba SmartLetLoose/ONE típusú oltásvezérlő kártya építhető. Kijelzések, kezelés A SmartLight megfelel az EN-54 szabvány előírásainak, ennek alapján négy jogosultsági szintet különböztet meg: és Biztonságtechnikai Intézet Oldalszám:4/6 /fax: (1)

4 1. szint: Kezelőszemélyzet Láthatják a rendszer aktuális állapotát, az aktív eseményeket, megtekinthetik az eseménynaplót; elnémíthatják a központ belső hangjelzőjét (zümmer), előriasztási állapotban felülbírálhatják a központ jelzését, és azonnali riasztást aktiválhatnak. 2. szint: Kiemelt kezelőszemélyzet. Az épület biztonságáért felelős személyek. A kiemelt kezelőszemélyzet a kulcsos kapcsolót és PIN kódot használva elnémíthatja a hangjelzőket; törölheti a központot; elindíthatja a beavatkozási késleltetést; kikapcsolhat zónákat, adatpontokat (érzékelőket, stb.) kimeneteket; átkapcsolhatja a központ működési módját (Nappal/Éjszaka) valamint aktiválhatja a Kiürítési riasztást. 3. szint: Üzembe helyező műszaki személyek. Az üzembe helyező kinyithatja a központ dobozát, a programozói jumper segítségével átállíthatja a központot programozási módba, a központ kezelőegységéről vagy számítógépről programozhatja a központot illetve elvégezheti a rendszer karbantartási feladatait. A programozás fázisában a tűzjelzési és egyéb funkciók nem működnek. 4. szint: A gyártó (INIM Electonics s.r.l.) vagy az általa akkreditált műszaki személyzet. Kizárólag ezen személyek jogosultak a központ részegységeit javítani, vagy az alkatrészeket cserélni. A kijelzések és a kezelés részletes leírását a kezelési utasítás tartalmazza (DCMIINE0SLIGHT azonosító jelzettel). Műszaki adatok Hálózati tápfeszültség Maximális áramfelvétel 230V-on Maximális terhelés az +AUX kimeneten Megengedett áramingadozás az AUX és AUX-R kimeneteken Maximális akkumulátor töltő áram Akkumulátor 230 V AC (-15% + 10%) 50/60 Hz 0,5 A 0,8 A 1% max. 400 ma 2 x 12 V/7 Ah YUASA NP-12 FR vagy ezzel egyenértékű típus, amely megfelel az UL94-V2 vagy magasabb szintű tűzveszélyességi besorolásnak és Biztonságtechnikai Intézet Oldalszám:5/6 /fax: (1)

5 Kimeneti feszültség 19 V 27,6 V F2 Biztosíték Kapcsolóüzemű tápegység F6,3 A / 250 V F1 Biztosíték Kapcsolóüzemű tápegység T3,15 A / 250 V (nem újraindítható) Maximális kimeneti áramingadozás 1 % Működési hőmérséklet-tartomány -5 o C +40 o C Méretek mm Tömeg 2,8 kg Alaplapi áramfelvétel Részegységek Nyugalmi áramfelvétetel Maximális áramfelvé- SmartLight alaplap 70 ma 120 ma Oltókártya 10 ma 70 ma SmartLetUSee/LCD kártya 40 ma 80 ma Megállapítások A rendelkezésünkre bocsátott dokumentumok alapján az SmartLight típusú analóg, intelligens tűjelző és oltásvezérlő központcsalád megfelel az alábbi szabványok vonatkozó követelményeinek: EN 54-2: Tűzjelző berendezés. Tűzjelző központ EN 54-4: Tűzjelző berendezés. Tápegységek EN : Beépített tűzoltó berendezések. Gázzal oltó berendezések részegységei. Automatikus, elektromos vezérlő és késleltető szerkezet követelményei és vizsgálati módszerei Az EN 54-2 és az EN 54-4 szabványok hazai megfelelője az MSZ EN 54-2:2002 és az MSZ EN 54-4:2002, EN :2003 szabványnak pedig az MSZ EN :2003. A fentiek alapján kimondhatjuk, hogy a tűzjelző és oltásvezérlő központcsalád megfelel az MSZ EN 54-2, MSZ EN 54-4 és az MSZ EN vonatkozó követelményeinek és természetesen kielégíti a 2/2002. (I. 23.) BM rendelet 2. melléklet V/1. és V/2. fejezet előírásait is. Az MSZ EN szerinti megfelelés csak az oltókártya beépítése esetén érvényes. és Biztonságtechnikai Intézet Oldalszám:6/6 /fax: (1)

6 A megfelelés az alábbi eszközökre érvényes: Megnevezés Típusjelzés TMT hivatkozási száma Egy jelzőáramkörös analóg intelligens tűzjelző központ SmartLight/G /1-1/ érzékelő csatlakoztatására, maximálisan 30 zónával Egy jelzőáramkörös analóg intelligens tűzjelző központ SmartLight/S /1-2/ érzékelő csatlakoztatására, maximálisan 16 zónával Oltásvezérlő kártya SmartLetLoose/ONE /1-3/2007 Önálló kijelző- és kezelő egység SmartLetUSee/LCD /1-4/2007 Kikötés: Az alkalmazásnál be kell tartani a műszaki dokumentációban foglaltakat. A tűzjelző központ kezelőszerveit és kijelzőit magyar nyelven kell megnevezni ill. megjeleníteni. A termék megfelelősége változatlan kialakítás esetén - az érvényességi időn belül áll fenn. Budapest, szeptember 26. cégszerű aláírás dr. Beda László főiskolai tanár intézetigazgató A tanúsítvány 3 eredeti példányban készült. Ez a 2. számú példány A tanúsítvány a megrendelő tulajdona. Más (reklám, hirdetés, stb.) célra felhasználni, harmadik személynek kiadni csak a megrendelő tudtával és írásbeli hozzájárulásával szabad! Csak a maga egészében, teljes terjedelmében és változatlan formában másolható!

7

TŰZVÉDELMI MEGFELELŐSÉGI

TŰZVÉDELMI MEGFELELŐSÉGI S Z I E Y M É K T ű z v é d e l m i é s Biztonságtechnikai Intézet 1146 Budapest, Thököly út 67. /Fax: (1) 251-1060 776-10/1/2008. számú TŰZVÉDELMI MEGFELELŐSÉGI TANÚSÍTVÁNY Megbízó: A g o r a - G r o

Részletesebben

TŰZVÉDELMI MEGFELELŐSÉGI

TŰZVÉDELMI MEGFELELŐSÉGI SZIE YMÉK Tű zvédelmi és Biztonságtechnikai Intézet 1146 Budapest, Thököly út 67. /Fax: (1) 251-1060 706-06/2/2007. számú TŰZVÉDELMI MEGFELELŐSÉGI TANÚSÍTVÁNY Megbízó: Agora-GroupKft. 1158 Budapest, Késmárk

Részletesebben

SmartLight Analóg tűzjelző központ Oltásvezérlő központ Felhasználói útmutató. GameOver

SmartLight Analóg tűzjelző központ Oltásvezérlő központ Felhasználói útmutató. GameOver SmartLight Analóg tűzjelző központ Oltásvezérlő központ Felhasználói útmutató GameOver Tartalomjegyzék 1 KÖZPONT LEÍRÁSA...3 1.1 GYÁRTÓ NEVE ÉS CÍME...3 1.2 TERMÉK AZONOSÍTÁS...3 1.3 DOKUMENTÁCIÓK...3

Részletesebben

SmartLight. Analóg tűzjelző központ Oltásvezérlő központ. GameOver. Telepítői és programozói leírás

SmartLight. Analóg tűzjelző központ Oltásvezérlő központ. GameOver. Telepítői és programozói leírás SmartLight Analóg tűzjelző központ Oltásvezérlő központ Telepítői és programozói leírás GameOver Tartalomjegyzék 1 BEVEZETÉS...5 1.1 ALKALMAZÁS ÉS FELHASZNÁLÁS...5 1.2 A RENDSZER TOVÁBBI DEFINÍCIÓI...7

Részletesebben

SIOUX-RELÉ. Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés MACIE0191

SIOUX-RELÉ. Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés MACIE0191 SIOUX-RELÉ Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés 1.2 20MACIE0191 1 Leírás 1.1 Leírás A Sioux-relé egy soros modul, amely tartalmaz egy master kártyát, amely maximum két slave kártyával bővíthető.

Részletesebben

TŰZJELZŐ RENDSZEREK KARBANTARTÁSA

TŰZJELZŐ RENDSZEREK KARBANTARTÁSA Biztonságtechnikai rendszerek karbantartása konferencia Békéscsaba 2007 november 8-98 FŐVÁROSI TŰZOLTÓ PARANCSNOKSÁG TŰZJELZŐ RENDSZEREK KARBANTARTÁSA 2. rész Műszaki háttér Csepregi Csaba régióvezető

Részletesebben

IV. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok

IV. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok IV. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok Lakiteleki Népfőiskola 2015. szeptember 7-8. MMK éves kötelező szakmai továbbképzés A TŰZJELZŐ RENDSZEREK és a BEÉPÍTETT OLTÓRENDSZEREK ( sprinkler kivételével)

Részletesebben

Tűzjelző központok FC360

Tűzjelző központok FC360 Cerberus TM FIT Tűzjelző központok FC360 FC361-ZZ, FC361-ZA, FC361-YZ, FC361-YA Tűzjelző központ (1 hurokkal) címzett perifériákhoz beépített kezelő egységgel 1 hurok max. 126 címzett eszközzel vagy 2

Részletesebben

Tanúsítvány (fordítás)

Tanúsítvány (fordítás) EC-Megfelelőségi Tanúsítvány Az 1988. december 21-i 89/106/EEC irányelvvel összhangban a tagállamok építési termékek irányelvével (Construction Products Directive CPD) kapcsolatos jogközelítéséről, szabályozásáról

Részletesebben

FC410MIM modul Címzett intelligens mini bemeneti modul

FC410MIM modul Címzett intelligens mini bemeneti modul FC410MIM Címzett intelligens mini bemeneti Az FC410MIM mini bemeneti t a tűzjelző kontaktusok felügyeletére tervezték, úgy, mint oltórendszer vezérlések, ventilátor vezérlések, tűzgátló ajtó vezérlések

Részletesebben

CLEVER LIGHT RENDSZER/ Dinamikus kijáratmutatók

CLEVER LIGHT RENDSZER/ Dinamikus kijáratmutatók CLEVER LIGHT RENDSZER/ Dinamikus kijáratmutatók Balatonföldvár, 2018. március 22-23. ASM-Security Kft. Rendszerelemek Hagyományos lámpatestek Címzett lámpatestek Címzett központok Dinamikus kijáratjelzők

Részletesebben

Kezelési Utasítás Bentel J400-as központhoz. HAGYOMÁNYOS TŰZJELZŐKÖZPONT 2-24 hurokig

Kezelési Utasítás Bentel J400-as központhoz. HAGYOMÁNYOS TŰZJELZŐKÖZPONT 2-24 hurokig Kezelési Utasítás Bentel J400-as központhoz HAGYOMÁNYOS TŰZJELZŐKÖZPONT 2-24 hurokig 1 I. Bevezetés A tűzjelző központot csak kioktatott személyzet kezelheti, az ő feladatuk a tűzjelző rendszer jelzéseinek

Részletesebben

LON-busz LON-busz kiegészítő

LON-busz LON-busz kiegészítő LON-busz LON-busz kiegészítő a SynoLOG FC330A központi egységhez Synova Az összes kiegészítő teljesen formatervezett és beilleszkedik a már meglévő épület konstrukciójába Bizonyított LON-busz technológia,

Részletesebben

Kezelői kézikönyv LYON sorozat INTELLIGENS TŰZJELZŐ KÖZPONTOK

Kezelői kézikönyv LYON sorozat INTELLIGENS TŰZJELZŐ KÖZPONTOK Kezelői kézikönyv LYON sorozat INTELLIGENS TŰZJELZŐ KÖZPONTOK www.jpmtech.hu 1 rendeles@jpmtech.hu Kezelői kézikönyv A tűzjelző központ csak a megfelelő verziószámú EasyLyon szoftverrel (v4.0 vagy magasabb)

Részletesebben

Egyhurkos intelligens címezhető tűzjelző központ

Egyhurkos intelligens címezhető tűzjelző központ Egyhurkos intelligens címezhető tűzjelző központ INTELLIGENS TŰZJELZŐ KÖZPONT FELHASZNÁLÓBARÁT KÖLTSÉGHATÉKONY MEGBÍZHATÓ KOMPAKT Általános jellemzők Egyhurkos nem bővíthető központ Az S modell 64 eszközt

Részletesebben

Micropower line-interaktív UPS sorozat

Micropower line-interaktív UPS sorozat line-interaktív UPS sorozat MODELL 400 600 800 1000 1200 1500 2000 2400 3000 Teljesítmény (VA/W) BEMENET Feszültség Feszültségtartomány 400 / 240 600 / 360 800 / 480 1000 / 600 1200 / 720 1500 / 900 2000

Részletesebben

Használati útmutató SHEV hő és füstelvezető központhoz

Használati útmutató SHEV hő és füstelvezető központhoz Használati útmutató Rendszer felépítése - csatlakoztatható elemek szélcsapadékérzékelő hőmérséklet érzékelő szellőztető kapcsoló vészkapcsoló tűzjelző kontaktusa füstérzékelő A központ felépítése A hő

Részletesebben

Tanúsítvány. Építőelemek és rendszerek megfelelőségéről. Siemens Schweiz AG Building Technologies Division Gubelstraße 22 CH-6301 Zug 2014.04.18.

Tanúsítvány. Építőelemek és rendszerek megfelelőségéről. Siemens Schweiz AG Building Technologies Division Gubelstraße 22 CH-6301 Zug 2014.04.18. Tanúsítvány Építőelemek és rendszerek megfelelőségéről A tanúsítvány tulajdonosa: Siemens Schweiz AG Building Technologies Division Gubelstraße CH-60 Zug Tanúsítv.sz. G 0609 A tanúsítvány tárgya: Tűzjelző

Részletesebben

GSM-GPS gépjárművédelmi egység műszaki leírás

GSM-GPS gépjárművédelmi egység műszaki leírás GSM-GPS Fejlesztő és Szolgáltató Kft. TELEKOMMUNIKÁCIÓ H -1033 Budapest, Polgár u. 8-10. Tel.:(00-36-1)368-2052 Fax.(00-36-1)368-8093 E-mail: mcmkft@.axelero.hu. 1. 2004. 06. 24. Pintér Tamás Nagy Mihály

Részletesebben

SmartLoop Analóg Tűzjelző Központ. Felhasználói leírás

SmartLoop Analóg Tűzjelző Központ. Felhasználói leírás SmartLoop Analóg Tűzjelző Központ Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1 A KÖZPONT BEMUTATÁSA...3 1.1 A GYÁRTÓ NEVE...3 1.2 A TERMÉK PONTOS AZONOSÍTÁSA...3 1.3 MELLÉKELT DOKUMENTÁCIÓK...3 1.4 LEÍRÁSOK...3

Részletesebben

Tűzjelző és tűzoltó berendezések általános követelményei. Előadó: Ambrus István tűzoltó alezredes

Tűzjelző és tűzoltó berendezések általános követelményei. Előadó: Ambrus István tűzoltó alezredes Tűzjelző és tűzoltó berendezések általános követelményei Előadó: Ambrus István tűzoltó alezredes A szabályozás fejlődése Kötelező szabványok 2/2002 Bm rendelet 9/2008 ÖTM rendelet 28/2011 Bm rendelet Tervezés,

Részletesebben

JUNIOR Tűzjelző központ

JUNIOR Tűzjelző központ JUNIOR Tűzjelző központ KEZELŐI KÉZIKÖNYV 1. RÉSZ - KEZELÉS TARTALOM 1.1 A tűzjelző központ előlapja és kezelőszervei...2 1.2 Riasztás...3 1.3 Rendszer resetelése...4 1.4 Riasztás indítása és leállítása...5

Részletesebben

Tanúsítvány. Építőelemek és rendszerek megfelelőségéről. Köln, Reinermann (olvashatatlan aláírás)

Tanúsítvány. Építőelemek és rendszerek megfelelőségéről. Köln, Reinermann (olvashatatlan aláírás) Tanúsítvány Építőelemek és rendszerek megfelelőségéről A tanúsítvány tulajdonosa: Siemens Schweiz AG Building Technologies Division Gubelstraße CH-60 Zug Tanúsítv.sz. G 060 Oldalak száma: 7 Érvényes tól:

Részletesebben

FIRELESS. Vezeték nélküli tűzjelző rendszer

FIRELESS. Vezeték nélküli tűzjelző rendszer FIRELESS Vezeték nélküli tűzjelző rendszer Kollektív mód EOL EOL Infinity, M Plus, NPSX, Elite HAGYOMÁNYOS RENDSZER Hagyományos kialakítás esetén egy meglévő tetszőleges gyártmányú rendszerhez kerül illesztésre

Részletesebben

TM-72427. Vasúti átjáró vezérlő. Railroad-crossing controller. Használati útmutató. User's manual

TM-72427. Vasúti átjáró vezérlő. Railroad-crossing controller. Használati útmutató. User's manual TM-72427 Vasúti átjáró vezérlő Használati útmutató Railroad-crossing controller User's manual 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában,

Részletesebben

Használati útmutató M-SHEV hő és füstelvezető központhoz

Használati útmutató M-SHEV hő és füstelvezető központhoz Használati útmutató M-SHEV hő és füstelvezető központhoz felépítése A hő és füstelvezető központ alap alkotóeleme az energia ellátás, ami magába foglalja a hálózati tápegységet, a töltőelektronikát és

Részletesebben

A-NET EN-54 Tűzjelző központ KEZELŐI KÉZIKÖNYV

A-NET EN-54 Tűzjelző központ KEZELŐI KÉZIKÖNYV EN-54 Tűzjelző központ KEZELŐI KÉZIKÖNYV EN-54 KEZELŐI KÉZIKÖNYV 1.0 KIADÁS 21-08-2005 KEZELÉS 1. RÉSZ-KEZELÉS TARTALOM 1.1 A tűzjelző központ előlapja és kezelőszervei...2 1.2 Riasztás...4 1.3 Rendszer

Részletesebben

Advisor Master. GE Interlogix Magyarország Kft.

Advisor Master. GE Interlogix Magyarország Kft. Aritech A megoldás bármilyen biztonságtechnikai alkalmazásra mérettől és komplexitástól függetlenül az ATS Advisor Master Integrált Biztonságtechnikai rendszer. Néhány alkalmazási példa: Kisebb üzletek

Részletesebben

SZINOPTIKUS PANEL CA-64 PTSA

SZINOPTIKUS PANEL CA-64 PTSA SZINOPTIKUS PANEL CA-64 PTSA Kezelési utasítás CA64T v1.4-es modulhoz, 3.00 szoftver verzióval. A szinoptikus panel 3.00-ás szoftver verzióval összeilleszthető a CA-64 es riasztó központtal vagy a STAM-1

Részletesebben

IDAXA-PiroSTOP. PIRINT PiroFlex Interfész. Terméklap

IDAXA-PiroSTOP. PIRINT PiroFlex Interfész. Terméklap IDAXA-PiroSTOP PIRINT PiroFlex Interfész Terméklap Hexium Kft. PIRINT Terméklap Rev 2 2 Tartalomjegyzék. ISMERTETŐ... 3 2. HARDVER... 4 2. LED... 5 2.2 KAPCSOLAT A VKGY GYŰRŰVEL... 6 2.3 CÍMBEÁLLÍTÁS...

Részletesebben

GFE AD. Analóg címezhető hő és hősebesség érzékelő, illetve füstérzékelő analóg tűzjelző központhoz

GFE AD. Analóg címezhető hő és hősebesség érzékelő, illetve füstérzékelő analóg tűzjelző központhoz GFE AD Analóg címezhető hő és hősebesség érzékelő, illetve füstérzékelő analóg tűzjelző központhoz 1.oldal Kábelezés Az 1 ábrán a kábelezés látható. A hurokra az eszközök sorra kapcsolódnak rá, a központ

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV +DJ\RPiQ\RV WĦ]MHO]Ę N ]SRQWRN Tartalomjegyzék 1. Felhasználói útmutató......3 1.1 LED jelzések... 3 1.2 Akusztikus figyelmeztetések... 6 1.3 Vezérlőgombok... 6 1.4 Kezelési módok...

Részletesebben

FC721 Tűzjelző központ FS720 család (MP1XS)

FC721 Tűzjelző központ FS720 család (MP1XS) FC72 Tűzjelző központ FS720 család (MPXS) Cerberus PRO Kompakt, előszerelt, mikroprocesszor-vezérelt tűzjelző központ 26 címzett eszközig A tűzjelző központ önálló működésű, hálózatba nem köthető Beépített

Részletesebben

FC1008, FC1012 Tűzjelző központok Kollektív (hagyományos)

FC1008, FC1012 Tűzjelző központok Kollektív (hagyományos) FC1008, FC1012 Tűzjelző központok Kollektív (hagyományos) 8 vagy 12 kollektív jelvonal (FD1008-D + 7 vonal) Kompatibilis az összes kollektív (hagyományos) Siemens érzékelővel 2 választható érzékelő jelvonal

Részletesebben

Kétcsoportos minibölcsőde

Kétcsoportos minibölcsőde Tartalomjegyzék TERV-, ÉS IRATJEGYZÉK...3 KIINDULÁSI ADATOK...4 Előzmények...4 Építmény adatai...4 TERVEZÉSI ALAPELVEK...5 Védelmi elvek...5 Hibák korlátozása...5 Érzékelők, jelzésadók kiválasztásának

Részletesebben

FDCL221-Ex Jelvonal illesztő modul (Ex)

FDCL221-Ex Jelvonal illesztő modul (Ex) FDCL221-Ex Jelvonal illesztő modul (Ex) Címzett (FDnet-Ex/C-NET-Ex) FDnet-Ex/C-NET-Ex jelvonalhoz robbanásveszélyes ekre Sinteso Cerberus PRO FDnet-Ex / C-NET-Ex jelvonalak elektromos leválasztása az FDnet

Részletesebben

Tervezési segédlet motorok és vezérlések kiválasztásához. természetes szellőztetés és füstelvezető rendszerekhez

Tervezési segédlet motorok és vezérlések kiválasztásához. természetes szellőztetés és füstelvezető rendszerekhez Tervezési segédlet motorok és vezérlések kiválasztásához természetes szellőztetés és füstelvezető rendszerekhez KIFELÉ NYÍLÓ LKOK WMX MOTOROK 1-5 lépés lumínium profil Fa profil Műanyag profil 1. lépés

Részletesebben

SmartLoop Analóg tűzjelző központ Üzembe helyezési kézikönyv. GameOver

SmartLoop Analóg tűzjelző központ Üzembe helyezési kézikönyv. GameOver SmartLoop Analóg tűzjelző központ Üzembe helyezési kézikönyv GameOver A dokumentumban szereplő információk az Inim Electronics s.r.l. és a magyarországi forgalmazó kizárólagos tulajdonát képezik. Az Inim

Részletesebben

Tanúsítvány. megfelelőségéről. Építőelemek és rendszerek

Tanúsítvány. megfelelőségéről. Építőelemek és rendszerek Tanúsítvány Építőelemek és rendszerek megfelelőségéről A tanúsítvány tulajdonosa: Siemens Schweiz AG, Building Technologies Group GubelstraBe CH-630 ZUG Tanúsítvány száma.: Oldalszám: Érvényesség kezdete:

Részletesebben

M2037IAQ-CO - Adatlap

M2037IAQ-CO - Adatlap M2037IAQ-CO - Adatlap Szénmonoxid + Hőmérséklet + Páratartalom (opció) Két szénmonoxid riasztási szint Valós idejű környezeti szénmonoxid érzékelő és szabályzó Hőmérséklet- és relatív páratartalom-mérés

Részletesebben

Tanúsítvány az építőelemek és rendszerek megfelelőségéről

Tanúsítvány az építőelemek és rendszerek megfelelőségéről VdS A tanúsítvány tulajdonosa: Tanúsítvány az építőelemek és rendszerek megfelelőségéről Siemens Schweiz AG Building Technologies Group Gubelstraße CH-60 Zug A tanúsítvány csak az adott építőelemre/rendszerre

Részletesebben

Satalarm SA816. riasztó központ. Szatori Tamás. Villamosmérnök LDSZ Vagyonvédelmi Kft. Előadó:

Satalarm SA816. riasztó központ. Szatori Tamás. Villamosmérnök LDSZ Vagyonvédelmi Kft. Előadó: Satalarm SA816 riasztó központ Előadó: Szatori Tamás Villamosmérnök LDSZ Vagyonvédelmi Kft. Satalarm SA816P Behatolás jelző panel, mely ideális lakások, házak, irodák védelmére LED és LCD kezelő állapot

Részletesebben

TM-73733 Szervó vezérlő és dekóder

TM-73733 Szervó vezérlő és dekóder TM-73733 Szervó vezérlő és dekóder Használati útmutató 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai és mechanikai

Részletesebben

TM Intelligens akkumulátor töltő Car- Systemhez

TM Intelligens akkumulátor töltő Car- Systemhez TM-42200 Intelligens akkumulátor töltő Car- Systemhez Használati útmutató 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az

Részletesebben

Új vizsgálati eljárások, új kihívások

Új vizsgálati eljárások, új kihívások 1/6 Bevezető A tűzjelző eszközök, mint építési termékek megfelelőség igazolását az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht. az Európai Közösségek Tanácsának 89/106/EGK Irányelve, és az azt módosító

Részletesebben

Tanúsítvány az építőelemek és rendszerek megfelelőségéről

Tanúsítvány az építőelemek és rendszerek megfelelőségéről VdS A tanúsítvány tulajdonosa: Tanúsítvány az építőelemek és rendszerek megfelelőségéről Siemens Schweiz AG Building Technologies Group Gubelstraße CH-630 Zug A tanúsítvány csak az adott építőelemre/rendszerre

Részletesebben

TM-73726 Szervó vezérlő

TM-73726 Szervó vezérlő TM-73726 Szervó vezérlő Használati útmutató 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai és mechanikai kivitelezést

Részletesebben

PolyGard DGC-05 Digitális gázvezérlő RS 485 busszal

PolyGard DGC-05 Digitális gázvezérlő RS 485 busszal PolyGard DGC05 Digitális gázvezérlő RS 485 busszal LEIRÁS Mérő, jelző és vezérlő sorozat toxikus és robbanásveszélyes gázok és gőzök és freon felügyeletére. A DGC05 digitális gázvezérlő sorozat az RS 485

Részletesebben

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság 2 1200-as sorozatú tűzjelző központ A biztonság nyugalma Tökéletes védelem az Ön igényihez szabva Az 1200-as sorozatú tűzjelző központ rugalmas,

Részletesebben

Szén monoxid jelzőrendszerek

Szén monoxid jelzőrendszerek Szén monoxid jelzőrendszerek Működési elv A COFEM CO rendszere a környező levegőben érzékelhető CO molekulákat mutatja ki. A kiértékelés az érzékelő fejben történik, mely közvetlen kapcsolatban van a levegővel.

Részletesebben

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet Intelligens biztonsági megoldások A riasztást fogadó távfelügyeleti központok felelősek a felügyelt helyszínekről érkező információ hatékony feldolgozásáért, és a bejövő eseményekhez tartozó azonnali intézkedésekért.

Részletesebben

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás AC-MF1W RFID kártyaolvasó és kódzár Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1. Leírás... 3 1.1 Tulajdonságok... 3 1.2 Műszaki adatok... 3 1.3 Felszerelés... 3 1.4 Csatlakoztatás... 4 1.4.1 Bekötés... 4 1.4.2

Részletesebben

Leipold Zoltán műszaki vezető. info.security@hu.bosch.com. Robert Bosch Kft. Biztonságtechnikai üzletág Projektértékesítés. www.boschsecurity.

Leipold Zoltán műszaki vezető. info.security@hu.bosch.com. Robert Bosch Kft. Biztonságtechnikai üzletág Projektértékesítés. www.boschsecurity. Korszerű evakuáció menedzsment Leipold Zoltán műszaki vezető info.security@hu.bosch.com Robert Bosch Kft. Biztonságtechnikai üzletág Projektértékesítés www.boschsecurity.hu 1 Internal ST/SEA-PRM 2009.10.14.

Részletesebben

Utasítás az UniPOS IFS7000 címezhető tűzjelző rendszerének karbantartásához és technikai támogatásához

Utasítás az UniPOS IFS7000 címezhető tűzjelző rendszerének karbantartásához és technikai támogatásához Utasítás az UniPOS IFS7000 címezhető tűzjelző rendszerének karbantartásához és technikai támogatásához Cél: Ezen utasítás célja, hogy részletes információval szolgáljon az IFS7000 típusú UniPOS címezhető

Részletesebben

Termékismertető. Tápegység és vezérlő készülék: BVS20 egy felszálló vezetékű berendezésekhez

Termékismertető. Tápegység és vezérlő készülék: BVS20 egy felszálló vezetékű berendezésekhez Termékismertető Tápegység és vezérlő készülék: BVS20 egy felszálló vezetékű berendezésekhez 2 11/2009 1 x BVS20-SG 1 x termékismertető Szállítási terjedelem Biztonsági utasítások! A készüléket csak elektromos

Részletesebben

tapasztalatai Szabó Attila tű. alezredes Katasztrófavédelmi Kutatóintézet 12-06-11 1

tapasztalatai Szabó Attila tű. alezredes Katasztrófavédelmi Kutatóintézet 12-06-11 1 Tűzoltó készülék k tanúsítás s folyamata, tapasztalatai a vizsgáló intézet szemével Szabó Attila tű. alezredes Katasztrófavédelmi Kutatóintézet 12-06-11 1 Tűzvédelmi Megfelelőségi gi Tanúsítv tvány szerepe

Részletesebben

Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1

Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1 Hagyományos 500-as sorozatú tűzjelző központ Egyszerű, akár az 1x1 2 Egyszerűen telepíthető, beállítható, karbantartható és használható tűzjelző központ. LCD- kijelző az összes érzékelőzónára vonatkozó

Részletesebben

FDM223-Ex. Kézi jelzésadó. Building Technologies. Sinteso Cerberus PRO. Címzett (FDnet-Ex/C-NET-Ex) robbanásveszélyes területekre

FDM223-Ex. Kézi jelzésadó. Building Technologies. Sinteso Cerberus PRO. Címzett (FDnet-Ex/C-NET-Ex) robbanásveszélyes területekre FDM223-Ex Sinteso Cerberus PRO Kézi jelzésadó Címzett (FDnet-Ex/C-NET-Ex) robbanásveszélyes területekre Kézi jelzésadó címzett Sinteso FS20 és Cerberus PRO FS720 tűzjelző rendszerekhez FDM223-Ex: közvetett

Részletesebben

FT2040 Kezelő egység tűzjelző központokhoz, FS20 (MP2.1)

FT2040 Kezelő egység tűzjelző központokhoz, FS20 (MP2.1) FT2040 Kezelő egység tűzjelző központokhoz, FS20 (MP2.1) Sinteso Rendszer kezelése és rendszer adatok megjelenítése Nagyméretű, háttér világítású kijelző (8 x 40 karakter megjelenítése) Szöveges üzenet

Részletesebben

MATRIX 6 ICON LCD kezelővel TELEPÍTŐI ÉS PROGRAMOZÓI LEÍRÁS

MATRIX 6 ICON LCD kezelővel TELEPÍTŐI ÉS PROGRAMOZÓI LEÍRÁS MATRIX 6 ICON LCD kezelővel TELEPÍTŐI ÉS PROGRAMOZÓI LEÍRÁS Programozási munkalap 1 Belépés programozói módba [mérnöki kód] Kilépés: [0] Mérnöki kód [125] [ ] (új kód) : 9999 [ ] (új kód mégegyszer) Ha

Részletesebben

IO-84. Ki/Bemeneti modul. Telepítői kézikönyv VB SOROZATÚ KOMMUNIKÁTOROKHOZ. Rev

IO-84. Ki/Bemeneti modul. Telepítői kézikönyv VB SOROZATÚ KOMMUNIKÁTOROKHOZ. Rev IO-84 Ki/Bemeneti modul VB SOROZATÚ KOMMUNIKÁTOROKHOZ Telepítői kézikönyv Rev. 2016.05.27. MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT A VILLBAU Biztonságtechnikai Kereskedelmi és Műszaki Szolgáltató Kft. (1182. Budapest,

Részletesebben

Multi-20 modul. Felhasználói dokumentáció 1.1. Készítette: Parrag László. Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt.

Multi-20 modul. Felhasználói dokumentáció 1.1. Készítette: Parrag László. Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt. Multi-20 modul Felhasználói dokumentáció. Készítette: Parrag László Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt. 49 Budapest, Egressy út 7-2. telefon: +36 469 4020; fax: +36 469 4029 e-mail: info@rubin.hu; web:

Részletesebben

Kezelési útmutató AS 100 kapuvezérlés

Kezelési útmutató AS 100 kapuvezérlés Bevizsgálva a következő szabvány alapján: EN 12453 1 / 5 oldal 06 javítás Kezelési útmutató Az AS 100 vezérlést Totmann-üzemű, háromfázisú kapunyitó berendezésekkel történő használatra tervezték. A kapu

Részletesebben

Használati utasítás. DIMAT KFT Harkány, Bercsényi u

Használati utasítás. DIMAT KFT Harkány, Bercsényi u Használati utasítás M6 Lite V3 termosztát padló, és levegő érzékelő szondával DIMAT KFT. 7815 Harkány, Bercsényi u.18. info@dimat.hu +36 70 601 02 09 www.dimat.hu M6 Lite V3 termosztát Elektromos fűtési

Részletesebben

Digitális hőmérő Modell DM-300

Digitális hőmérő Modell DM-300 Digitális hőmérő Modell DM-300 Használati útmutató Ennek a használati útmutatónak a másolásához, terjesztéséhez, a Transfer Multisort Elektronik cég írásbeli hozzájárulása szükséges. Bevezetés Ez a készülék

Részletesebben

J08 AT-C. Gőzös légnedvesítő nagy gőzmennyiségre.

J08 AT-C. Gőzös légnedvesítő nagy gőzmennyiségre. 08 561 Elektródás gőz légnedvesítő digitális kijelzővel és beépített páratartalom szabályzóval. Teljesítmény tartomány: 4 kg/h-tól egészen 130 kg/h-ig. Irodaházak Kórházak Gyógyszergyártás Nyomdai eljárások

Részletesebben

TM Ingavonat vezérlő

TM Ingavonat vezérlő TM-78261 Ingavonat vezérlő Használati útmutató 2012 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai és mechanikai

Részletesebben

FMC 210 DM kétműveletes jelzésadók

FMC 210 DM kétműveletes jelzésadók Tűzjelző rendszerek FMC 210 DM kétműveletes jelzésadók FMC 210 DM kétműveletes jelzésadók A kézi jelzésadó visszaállítása a riasztás indítása után Automatikus vagy kézi címzés lehetséges forgókapcsolókkal

Részletesebben

TF 6/5 24 V/DC TÁPEGYSÉG FIÓK GÁZÁTADÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE. Gyárt. szám: Gyártás ideje: Állomás: 2040 BUDAÖRS Rákóczi u. 38.

TF 6/5 24 V/DC TÁPEGYSÉG FIÓK GÁZÁTADÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE. Gyárt. szám: Gyártás ideje: Állomás: 2040 BUDAÖRS Rákóczi u. 38. 2003-02-17 Oldalszám: 1/6 TF 6/5 TF TF 24 V/DC TÁPEGYSÉG FIÓK GÁZÁTADÓ ÁLLOMÁSOK RÉSZÉRE Gyárt. szám: Gyártás ideje: Állomás: 2003-02-17 Oldalszám: 2/6 TARTALOMJEGYZÉK 1. A TÁPFIÓK RENDELTETÉSE, ÁLLTALÁNOS

Részletesebben

Szobai kezelő egység zónákhoz

Szobai kezelő egység zónákhoz 2 72 Szobai kezelő egység zónákhoz RRV817 szabályozóhoz QAW810 Digitális szobai kezelő egység üzembe helyezői és végfelhasználói beállításokhoz RRV817 hőmérséklet szabályozó központi egységhez padlófűtési

Részletesebben

TÁPEGYSÉG aps-412_hu 06/16

TÁPEGYSÉG aps-412_hu 06/16 APS-412 TÁPEGYSÉG aps-412_hu 06/16 Az APS-412 kapcsolóüzemű tápegység 12 V DC feszültséggel működő eszközök tápfeszültségének biztosítására szolgál. Dedikált csatlakozója a SATEL eszközökhöz történő egyszerű

Részletesebben

Hő- és füstelvezető rendszer időszakos karbantartási tapasztalatai

Hő- és füstelvezető rendszer időszakos karbantartási tapasztalatai Hő- és füstelvezető rendszer időszakos karbantartási tapasztalatai Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok 2016. szeptember 14. Szabó Mónika Halas Tűzvédelem Kft. Karbantartási munkavégzés feltételei Tűzvédelmi

Részletesebben

A HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÁS ÉS A RENDSZER SZABÁLYOZÁS TARTOZÉKAI

A HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÁS ÉS A RENDSZER SZABÁLYOZÁS TARTOZÉKAI A HŐMÉRSÉKLET-SZABÁLYOZÁS ÉS A RENDSZER SZABÁLYOZÁS TARTOZÉKAI / 63 MULTIFUNKCIONÁLIS VEZÉRLŐ MULTIFUNKCIONÁLIS VEZÉRLŐ 3318636 Rendszervezérlő három azonos hőmérsékletű kör vezérlésére / Három zónaszelep

Részletesebben

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0 ROGER UT-2 1 Roger UT-2 Kommunikációs interfész V3.0 TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV ROGER UT-2 2 ÁLTALÁNOS LEÍRÁS Az UT-2 elektromos átalakítóként funkcionál az RS232 és az RS485 kommunikációs interfész-ek között.

Részletesebben

Általunk forgalmazott és telepített eszközök:

Általunk forgalmazott és telepített eszközök: Általunk forgalmazott és telepített eszközök: Az általunk forgalmazott és telepített eszközök MABISZ és BM OKF engedéllyel rendelkeznek, valamint megfelelnek a hatályos jogszabályok által előírt feltételeknek.

Részletesebben

FC2020 Tűzjelző központ FS20 család (MP2.1)

FC2020 Tűzjelző központ FS20 család (MP2.1) FC2020 Tűzjelző központ FS20 család (MP2.) Sinteso Kompakt, előszerelt, mikroprocesszor-vezérelt tűzjelző központ akár 252 címzett eszközig A tűzjelző központ működhet önállóan vagy hálózatba kötve Akár

Részletesebben

AQUA LUNA aqua_luna_int 08/11

AQUA LUNA aqua_luna_int 08/11 AQUA LUNA aqua_luna_int 08/11 DIGITÁLIS PASSZÍV INFRAÉRZÉKELŐ BEÉPÍTETT VILÁGÍTÁSSAL 1. Tulajdonságok Duál-elemes pyroszenzor. Teljesen digitális mozgásérzékelési algoritmus. Kettős jelelemzés, érték és

Részletesebben

CLRV 04, -08, -12 HAGYOMÁNYOS TŰZJELZŐ KÖZPONTOK

CLRV 04, -08, -12 HAGYOMÁNYOS TŰZJELZŐ KÖZPONTOK CLRV üzembe helyezői kézikönyv CLRV 04, -08, -12 HAGYOMÁNYOS TŰZJELZŐ KÖZPONTOK ÜZEMBEHELYEZŐI KÉZIKÖNYV v1.0-1 - TARTALOM ÁTTEKINTÉS....4 KÖZPONT......5 A KÖZPONT FELÉPÍTÉSE....9 BEKÖTÉSEK.....11 MŰKÖDÉS.....12

Részletesebben

IDAXA-PiroSTOP. BI12KR8 Optocsatolt bemeneti egység 12 bemenettel és Relés kimeneti egység 8 relével. Terméklap 2004/0177/073

IDAXA-PiroSTOP. BI12KR8 Optocsatolt bemeneti egység 12 bemenettel és Relés kimeneti egység 8 relével. Terméklap 2004/0177/073 IDAXA-PiroSTOP BI2KR8 bemeneti egység 2 bemenettel és Relés kimeneti egység 8 relével 24/77/73 Terméklap Hexium Kft. BI2KR8 Terméklap Rev 2 2 Tartalomjegyzék. ISMERTETŐ... 3 2. HARDVER... 4 2. LED... 5

Részletesebben

KIBŐVÍTETT RUGALMAS AUTOMATIZÁLÁS

KIBŐVÍTETT RUGALMAS AUTOMATIZÁLÁS KIBŐVÍTETT RUGALMAS AUTOMATIZÁLÁS ZEN-C4 nagyobb rugalmasság RS-485 kommunikációval Kínálatunk kommunikációs típussal bővült. Így már lehetősége van több ZEN egység hálózati környezetbe csatlakoztatására.

Részletesebben

IDAXA PiroSTOP Tűzjelző központ Rendszerleírás

IDAXA PiroSTOP Tűzjelző központ Rendszerleírás 2004/0177/051 IDAXA PiroSTOP Tűzjelző központ Rendszerleírás HEXIUM Műszaki Fejlesztő Kft. 1134 Budapest, Váci út 51/b Tel.: (+36 1) 320-8338 Fax.: (+36 1) 340-8072 www.hexium.hu E-mail: mail@hexium.hu

Részletesebben

IP megoldások a tűzjelzéstechnikában

IP megoldások a tűzjelzéstechnikában IP megoldások a tűzjelzéstechnikában Innovációk és megoldások az aktív tűzvédelemben Az OKF Tudományos Tanácsa és a Védelem Katasztrófavédelmi Szemle konferenciája 2017. május 15., Pécel Bemutatkozás Farkas

Részletesebben

KSA-700 tűzjelző központ

KSA-700 tűzjelző központ KILSEN analóg intelligens tűzjelző rendszer KSA-700 tűzjelző központ telepítési útmutató A rendszer szerelésének megkezdése előtt olvassa el figyelmesen a telepítési útmutatót, majd őrizze meg a későbbiek

Részletesebben

BEÉPÍTETT TŰZVÉDELMI BERENDEZÉSEK ENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSA

BEÉPÍTETT TŰZVÉDELMI BERENDEZÉSEK ENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSA I. KATONAI HATÓSÁGI KONFERENCIA Balatonkenese, 2012. május 8 9. BEÉPÍTETT TŰZVÉDELMI BERENDEZÉSEK ENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSA Készítette: Fóti Zoltán vezető tanácsos HM Hatósági Hivatal Veszélyes Katonai Objektum

Részletesebben

Vibranivo VN VN 2000 VN 5000 VN 6000 Sorozat. Használati útmutató

Vibranivo VN VN 2000 VN 5000 VN 6000 Sorozat. Használati útmutató Vibranivo VN 1000 VN 2000 VN 5000 VN 6000 Sorozat Használati útmutató 010516 1 UWT GmbH Westendstraße 5 Tel.: +49 (0)831 57123-0 Internet:www.uwt.de D-87488 Betzigau Fax: +49 (0)831 76879 E-Mail: info@uwt.de

Részletesebben

alarm MICROALARM KFT Budapest, Kende u. 1. Tel.: ,

alarm MICROALARM KFT Budapest, Kende u. 1. Tel.: , TP 5 MIKROPROCESSZOROS KÖZPONT Felhasználói Leírás VERZIÓ 1.0-11/00 Az Ön telepítõje: Tecn alarm MICROALARM KFT. 1111 Budapest, Kende u. 1. Tel.: 385-33-37, 385-33-39 TP5 FELHASZNÁLÓI LEIRÁS - +! Gyorsan

Részletesebben

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3NT

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3NT E3NT Tárgyreflexiós érzékelõ háttér- és elõtér elnyomással 3 m-es érzékelési távolság (tárgyreflexiós) 16 m-es érzékelési távolság (prizmás) Analóg kimenetes típusok Homloklapfûtéssel ellátott kivitelek

Részletesebben

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és TSZVSZ Országos Tűzvédelmi Konferencia

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és TSZVSZ Országos Tűzvédelmi Konferencia BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és TSZVSZ Országos Tűzvédelmi Konferencia Hotel Marina-Port Balatonkenese 2018. április 26 27. Oltóberendezések tervezése, kivitelezése és dokumentálása a gyakorlatban,

Részletesebben

ROBBANÁSBIZTOS ATEX TANÚSÍTOTT RADIÁLIS VENTILÁTOR

ROBBANÁSBIZTOS ATEX TANÚSÍTOTT RADIÁLIS VENTILÁTOR RFTX 140 A ATEX MK 160 hangtompító bilincs, mely megkönnyíti Nyomóoldali karima (Ø160), cső csatlakoztatásához RFTX 140 A ATEX Áramfelvétel 0.52 A Teljesítmény 110 W Fordulatszám 1300 1/min Hangnyomásszint

Részletesebben

Kültéri szünetmentes tápegységek térfigyelő rendszerekhez

Kültéri szünetmentes tápegységek térfigyelő rendszerekhez Kültéri szünetmentes tápegységek térfigyelő rendszerekhez Általános leírás A térfigyelő rendszerek megfelelő hatékonyságú üzemeltetésének feltétele, hogy a rendszer minden eleme lehetőség szerinti legkevesebb

Részletesebben

SYS700-PLM Power Line Monitor modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család

SYS700-PLM Power Line Monitor modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család DDC rendszerelemek, DIALOG-III család KIVITEL ALKALMAZÁS A az energiaellátás minőségi jellemzőinek mérésére szolgáló szabadon programozható készülék. Épületfelügyeleti rendszerben (BMS), valamint önállóan

Részletesebben

Tűzjelző rendszerek, a tűzvédelmi hatóság tapasztalatai

Tűzjelző rendszerek, a tűzvédelmi hatóság tapasztalatai Tűzjelző rendszerek, a tűzvédelmi hatóság tapasztalatai Tűzjelző Tervezők Szakmai Napja Lakitelek, 2013. december 10. Gyapjas János tű. őrnagy Bács-Kiskun MKI igazgató-helyettes Közös cél az építményben,

Részletesebben

CCD zónás hagyományos tűzjelző központ KEZELÉSI KÉZIKÖNYV PROMATT ELEKTRONIKA KFT 1116 BUDAPEST (36) Tel.

CCD zónás hagyományos tűzjelző központ KEZELÉSI KÉZIKÖNYV PROMATT ELEKTRONIKA KFT 1116 BUDAPEST (36) Tel. CCD 102-104-108-112 2-12 zónás hagyományos tűzjelző központ KEZELÉSI KÉZIKÖNYV PROMATT ELEKTRONIKA KFT 1116 BUDAPEST Hauszmann Alajos u. 9-11. HUNGARY Web: www.promatt.hu Tel.: Fax.: E-mail: (36)-1-205-2385

Részletesebben

PV GUARD Használati - kezelési útmutató PV-DC-AM-01 típusú készülékhez

PV GUARD Használati - kezelési útmutató PV-DC-AM-01 típusú készülékhez P P P enta P ort Mérnöki, Elektronikai és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 2440 Százhalombatta, Asztalos u. 5. Tel./Fax.: 23 355-701 e-mail: mail@pentaport.hu PV GUARD Használati - kezelési

Részletesebben

IDAXA-PiroSTOP OI1 Oltóvezérlő egy intelligens hurokhoz 2004/0177/083 Terméklap

IDAXA-PiroSTOP OI1 Oltóvezérlő egy intelligens hurokhoz 2004/0177/083 Terméklap IDAXA-PiroSTOP OI Oltóvezérlő egy intelligens hurokhoz 24/77/83 Terméklap Hexium Kft. OI Terméklap Rev 2 2 Tartalomjegyzék. ISMERTETŐ... 3 2. HARDVER... 4 2. LED... 6 2.2 KAPCSOLAT A VEZ EGYSÉG FELÉ...

Részletesebben

TM-76875 Hanglejátszó

TM-76875 Hanglejátszó TM-76875 Hanglejátszó Használati útmutató 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai és mechanikai kivitelezést

Részletesebben

AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV

AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV Adatlap Szelepmozgató motorok három-pont szabályozáshoz AMV 10, AMV 20, AMV 30 AMV 13, AMV 23, AMV 33 - DIN EN 14597 bizonyítvánnyal rendelkező biztonsági funkció (záró rugó) Leírás AMV 10 AMV 13 AMV 20,

Részletesebben

LCD-6000N tűz-távkezelő egység. központokhoz

LCD-6000N tűz-távkezelő egység. központokhoz LCD-6000N tűz-távkezelő egység AM2000N, AM4000 és AM6000N központokhoz SZERELÉSI ÉS ÜZEMBE HELYEZÉSI KÉZIKÖNYV Verzió 1.1 2011. április (sw.: V0.16) PROMATT ELEKTRONIKA KFT 1116 BUDAPEST Hauszmann Alajos

Részletesebben

TM Fékezés és állomás vezérlő modul

TM Fékezés és állomás vezérlő modul TM-22272 Fékezés és állomás vezérlő modul Használati útmutató 2012 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai

Részletesebben

HANGRIASZTÁSÚ VEZÉRLŐ- ÉS JELZŐ BERENDEZÉSEK ELŐÍRÁSAI

HANGRIASZTÁSÚ VEZÉRLŐ- ÉS JELZŐ BERENDEZÉSEK ELŐÍRÁSAI 2010. október 28. Tűzvédelmi Tudományos Osztály Tűzvédelmi Szakági Laboratórium Aktív tűzvédelem HANGRIASZTÁSÚ VEZÉRLŐ- ÉS JELZŐ BERENDEZÉSEK ELŐÍRÁSAI Lőrik Noémi ÉMI Nonprofit Kft. Tűzjelző rendszer

Részletesebben