Dracéna Warneckii Létezik törzses és tuffos fajtájuk, az utóbbi értékesebb.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Dracéna Warneckii Létezik törzses és tuffos fajtájuk, az utóbbi értékesebb."

Átírás

1 Agleonema Silver Queen 30 cm 80 cm között kapható. A helyiség sötétebb zugaiban is megél, de akkor a levél mintázata fakóbb lesz. Nem szereti a huzatot C fok közötti hőmérsékletet kedveli. Hálás, ha langyos vízzel permetezik. Elviseli a kevés vizet is. Anthurium Minél idősebb a növény annál több virágot hoz a Flamingó. Február és július közötti időszakban hoz virágot, az év többi részében pihen. Szép zöld levelei miatt a pihenési időszakban is mutatós a cserepes növényünk. Szereti a világos helyet,de nyáron inkább szűrt fényre tegyük. A 18 C fok alatti hőmérsékletet nem viseli. Két öntözés között hagyjuk kiszáradni a földjét, a túl sok vízbe belefullad a gyökér. Virágzáskor szereti a párát. Pihenési időszakban fontos a tápoldatozás. Max. magassága 100 cm. Aspidistra elatior Kimondottan jól viseli a mostoha körülményeket, száraz levegőjű helyiségben is mutatósak a kukorica formájú levelek. Szűrt fényt és mérsékelt öntözést igényel, maximum magassága cm. A tűző napot nem viseli, hosszú élettartamú, kb. 50 évig él. Két öntözés között hagyjuk kiszáradni, 10 C foknál hidegebbet nem visel el télen sem.

2 Areca pálma Szereti a világos helyet, de nyáron sem viseli a tűző napot, ilyenkor szűrt fényre, árnyékba helyezzük. Párás meleg környezetet kedvel, 18 C foknál hűvösebbet nem viseli. 4-5 év után kezd el rohamosan nőni, elérheti a 4-6 m magasságot is. Földjét tartsuk nedvesen, de ne álljon alatta a víz. Rendszeresen tápoldatozzuk. Chamaedorea elegans pálma A gyompálma kedvelt növény. Mivel könnyen tartható cserepesről van szó, egyik legalkalmasabb a lakásban, irodában tartásra. Félárnyékos helyet kedvel, nyáron óvjuk a tűző naptól. Nyáron hűvösebb, árnyékosabb helyre tegyük, C fokot kedveli. Télen a huzattól kíméljük. Rendszeresen öntözzük, pangó víztől kíméljük. Két hetente tápoldatozzuk. Max : cm-ig nő, Clusia rose Az Ördögfüge nem szereti a túl sok fényt, levelei ilyenkor megperzselődnek, nyáron 21 C fok fölötti hőmérsékletet igényel, a nyár a növekedési időszaka ennek a virágnak. Télen sem szereti a C alatti hőt, a huzattól kíméljük, mert a leveleit elveszíti. Alaposan öntözzük meg, de a következő öntözésig hagyjuk teljesen kiszáradni a földjét. Havonta tápoldatozzuk közepes töménységű oldattal. Szereti nyáron a párásítást. Magassága 50 cm 160 cm.

3 Cupressus Wilma Szobaciprus, szereti a világos, napos helyet, ám a tűző napot nem viseli. A földjét soha ne hagyjuk kiszáradni. A fagyot nem bírja. Nyáron kihelyezhető a terasz árnyékosabb részére. Magassága 55 cm 25 méter. Cycas pálma Szágo pálmaként is ismert, a pálmák királya, ősidők növénye, mely max. 2 méter magasra nő. Nagyon lassan nő, ezért ideális szobanövény. Télen pihen. A földjét soha ne hagyjuk kiszáradni, de télen kevesebb vizet igényel. A pihenési időszakban C fok ajánlott. Szereti a világos, napos helyet, nyáron folyamatos szoktatással kihelyezhető a szabadba. A tengerpartok jellegzetes növénye, levele mérgező. Codiaeum excellent C fok egyenletes meleg, fény és pára, s a növényünk nagyon jól fogja érezni magát. Bőven öntözzük, s 6-8 levélpár felett csípjük vissza, így jobban bokrosodik. Vigyázat, a növény által kibocsájtott tejnedv mérgező! Magasága 50 cm- 180 cm. Huzatos helyre ne tegyük mert nem bírja a hőingadozást. A földjét ne hagyjuk kiszáradni. Dacena Warneckii A sárkányfa gondozása egyszerű, elviseli a kevésbé világos helyet, a ritkább öntözést, az alacsony páratartalmú környezetet. Elég hetente egyszer öntözni, tápoldatozni ősszel és télen nem szükséges. Magasság: 50 cm 180 cm között. Dracéna Warneckii Létezik törzses és tuffos fajtájuk, az utóbbi értékesebb. Dracena Song of India A világos helyet kedveli, nem szereti a pangó vizet. magassága : 50 cm-200 cm

4 Dracena Massangeana Kedveli a világosságot, de a tűző napot nem viseli. Akkor öntözzük ha a földlabda teteje megszikkad. Általában hetente egyszer kapjon kevés vizet. Tápanyagot tavasztól őszig kéthetente egyszer kapjanak. Szereti a meleget. Nagysága : 50 cm- 200 cm. Dracena fragans Compacta Az egyenletes fejlődés érdekében a sárkányfa számára a félárnyékos hely az ideális. Közvetlen napfény csak a leghidegebb téli napokon érheti. Nyáron C fok télen C fok az optimális. Nem bírja a huzatot. A földjét mérsékelten öntözzük, két öntözés között mindig hagyjuk kiszáradni a talajt. A pangó vizet kerüljük. Rendszeresen permetezhetjük kézmeleg vízzel a leveleit, utána hagyjuk megszáradni. Nagyság: 50 cm- 200 cm Dracena Marginata A sárkányfa karakteres megjelenésű, kevés gondozást igénylő növény. A jó árnyéktűrő képessége miatt a sötétebb irodákat is élettel töltheti meg. Jobban alkalmazkodik a fényhiányhoz mint a legtöbb szobanövény, ilyenkor viszont a levelei fakóbbá válnak. Alapvetően szárazságtűrő növény, heti egyszeri öntözés elégséges számára. Télen is 15 C fok fölötti hőmérséklet szükséges számára. Méret: 50 cm-180 cm között kapható.

5 Ficus Benjamina Natasja Szereti a nagyon világos helyet, közvetlen napsütés nélkül. Meleg helyiségben leveleit permetezzük rendszeresen, mérsékelt öntözést igényel. Télen sem szereti a 16 C fok alatti hőmérsékletet. A Natasja habitusa miatt néha alakításra szorúl, metsszük vissza, hogy tartsa formáját. Ha ablakban tartjuk, havonta érdemes 180 fokkal elforgatni mert így nem lesz féloldalas a növényünk. Ficus Micr. Ginseng Tökéletes szobabonsai, könnyen tartható a többi bonsaihoz képest. Jó szárazságtűrő, élénken reagál a metszésekre. Szeptembertőlmájusig amennyiben lehetséges tartsuk ablak közelében, mivel szereti a sok fényt. Viszont a huzatot kevésbé, így figyeljünk rá szellőztetéskor. Radiátornál figyeljünk arra, a forró levegő a leveleket megperzselheti. Öntözni 7-10 naponta érdemes. Tápoldatozása nyáron 2 hetente, télen 3 hetente. Méret: 50 cm-120 cm között. Ficus cyathistipula A fikuszok közül ez a növény bírja legjobban a félárnyékos helyet. Méret: cm között vásárolható. Huzatot, hőingadozást, kiszáradt földlabdát és a pangó vizet sem tűri.

6 Ficus Benjamina Daniella 30 cm 220 cm magasságig kapható, melegkedvelő, szereti a világos helyet, a tűző napot nem szereti. Huzatot nem viseli. Havonta forgassuk, hogy ne legyen egyoldalas. Évente metsszük, a száraz ágakat, s a túl nagyra nőt hajtásokat vágjuk vissza, megtartva ezzel a növény formáját. Ficus Lyrata 30 cm 180 cm között vásárolható, melegkedvelő, szereti a világos helyet, a tűző napot nem szereti. Huzatot nem viseli. A nagytermetű fikuszok közül a lantlevelű fikusz legkevésbé igényes és a legmutatósabb fajta. Öntözzük langyos vízzel, két öntözés között hagyjuk kiszáradni a földjét. Télen kevesebb vizet igényel. Ficus Benjamina rácsos fonott 120 cm 180 cm között kapható, melegkedvelő, szereti a világos helyet, a tűző napot nem szereti. Huzatot nem viseli. Lásd ficus benjamina daniella.

7 Euphorbia Trigona Fényigényes, de az árnyékos helyet is elviseli, tűző napfénytől védett helyen tartandó. a szobahőmérséklet vagy a C fok legkedvezőbb számára. A hirtelen klíma vagy helyzetváltozást nem viseli el. Télen fényszegény környezetben szinte alig kell öntözni, nyáron is csak nagyon mérsékelten. Szakszerű tartás esetén a növény hosszú életű. Méret: cm között. Ficus benjamina Starlight Igényei megegyeznek az alapnövénnyel. Lásd Ficus benjamina Daniella. Világos helyet szereti, óvjuk a hideg vizes öntözéstől, huzattól, hirtelen hőmérsékletváltozástól. Gyökerei érzékenyek a túlöntözésre. Hedera Helix A borostyán kúszónövény, teljesen igénytelen, teljes mértékben árnyéktűrő. Örökzöld leveleivel kiváló talajtakaró. Átültetés utáni első évben nehezen fejlődik, utána viszont folyamatosan vágjuk vissza, így tudjuk kordában tartani a növényt.

8 Howeia belmoreana A kencia pálma félárnyékos irodában is szépen fejlődik, kimondottan szoliter növény. Évente cm képes nőni, állandóan szoba hőmérsékletet igényel. Tavasszal védjük a tűző naptól, mivel ilyenkor könnyen megperzselődhet, a meleg nyári időszakban ne hagyjuk kiszáradni a földjét. Télen kevesebbet öntözzük. Amennyiben ezt a növényt válasszuk gondoljuk végig, hogy a későbbiekben lesz e helyünk a növény számára. Magasság: 50 cm-200 cm között vásárolható. Nolina recurvata Érdekes formájú, egyedi látványt nyújtó, igénytelen dísznövény. Meleg, félárnyékos helyet kedveli. a palack formájú törzs tárolja a vizet, ezért csak mérsékelten öntözzük, két öntözés között hagyjuk kiszáradni a földjét. Tápoldatozzuk hetente egyszer, vagy téli időszakban mikor kevesebbet kell öntözni, két hetente egyszer. Magasság : cm között kapható. Pachira Aquatica Törzse, mint egy fonott kalács össze van fogva, tetején pedig lombkorona található. a vadkakaó szereti a sok vizet, s a párás helyet. strapabíró növény, szereti a világos helyet, de a tűző naptól védjük. A törzsében is tartalékol vizet, így télen mérsékeljük az öntözést, a pangó vizet nem szereti. Tavasztól őszig hetente egyszer tápoldatozzuk. Amennyiben a lombozata túl nagyra nő, nyugodtan vágjuk vissza. Magasság 50 cm- 150 cm.

9 Phalaenopsis orchidea Elsőként ismerjük meg a növény eredeti életmódját. Az egyenlítő közelében a fák ágain telepszik meg, s elhalt növényi részekből táplálkozik. Hazája az esőerdő, ami meleget C fokot és magas páratartalmat jelent a növény számára. Természetesen a hibridek már kicsit megváltoztak. A növényt ne rakjuk déli oldalra, szereti a szűrt fényt, a pangó víz nem jó a virágnak. 40 %-nál kevesebb páratartam ne legyen, de 65 % több se a lepkeorchideának. 10 C foknál nagyobb hőingadozást nem viseli el. Fényhiány esetén a bimbók lepotyognak, amennyiben 40% alatti a páratartalom, csak 2-3 virágot fog hozni növény. Érzékeny az ásványi sókra, élőhelyén nem találkozik kálciummal, ezért forralt vizet hagyjuk kihűlni és ezzel öntözzük. Szobahőmérsékletű vízzel történik az öntözés. Phoenix pálma Napfény kedvelő növény, tartsuk világos helyen. Tavasztól őszig C fok között érzi jól magát, télen C fok között tartsuk. Tavasszal kezdjük el fokozatosan öntözni, s ahogy melegszik az idő úgy egyre több vizet igényel. Nyáron 3 hetente tápoldatozzuk, szeptembertől fokozatosan csökkentsük a víz mennyiségét. Gongozása nem a legegyszerűbb, de a jó helyet különleges megjelenésével meghálálja. Méret: cm Rhapis pálma Világos szűrt fény, vagy félárnyékos hely ideális számára. Normál szobahőmérsékleten érzi jól magát, 10 C fok alatt ne tartsuk a növényt. Tavasszal és nyáron öntözzük mérsékelten, télen elég ha a földjét nedvesen tartjuk. Meleg szobában a növény leveleit permetezzük. Télen havonta tápoldatozzuk, tavasztól őszig két hetente kapjon tápot. Magasság 150 cm

10 Sansavieria Laurentii Az anyósnyelv a legellenállóképesebb növények közé tartozik. A növény minden helyiségben jól fejlődik amennyiben elég meleg és világos, a hőmérséklet 15 C fok alá ne süllyedjen télen sem. A tarka levelű fajtáknak még ennél is melegebb kel C fok. A száraz irodák levegőjét is tűri, a klóros csapvíztől sem lesz semmi baja. A túlöntözés és a pangó víz azonban a növény pusztulását okozhatja. Nyáron 2 hetente öntözzük kaktusz tápoldattal. Magasság: cm között vásárolható. Sansevieria Cylinrica A figyelemfelkeltő külalakján túl további előnye, hogy a közkedvelt anyósnyelvhez hasonlóan ez sem igényel nagyobb figyelmet. Gondozását illetően lásd a Sasavieria Laurentii virágot. Schefflera arboricola Gerda A sugárarália viszonylag állandó körülményeket, C fokos, világos vagy félárnyékos, nyáron levegős, naptól és széltől védett helyet igényel. A tarka levelűek magasabb hőigényűek (18-20 c fok). Kis árnyékhoz is alkalmazkodik, vízigénye télen nagyon alacsony. Melegben nagyon szereti a gyakori vízpermetezést, nyáron tartsuk a földjét nedvesen, de a pangó vizet és a túlöntözést nem viseli. Amennyiben nagyon megnyúlik, nyugodtan vágjuk vissza. Magassága : cm között.

11 Schefflera amate Gondozását illetően lásd a Schefflera arboricola Gerdát. Spathiphyllum Quatro A vitorlavirág nagyon népszerű, mivel igénytelen, könnyen nevelhető növény. Az iroda azon részére helyezzük, ahol közepes vagy kevés fény éri. Jobban virágzik közepes erősségű fényben, de túléli a sötétebb helyet is. Télen kevesebbet öntözzük, viszont mikor virágzik, akkor gyakrabban. Ha túl sok műtrágyát használunk, akkor megbarnulhatnak a növény levélszélei. Magasság: cm Yucca enkel stam A jukkák két fajtáját forgalmazzuk, törzses és törzs nélküli változatukat. Igénytelen növény, a száraz levegőt és a rendszertelen öntözést is jól tűri. Melegkedvelő növény lévén szereti a világos meleg helyet. Nyáron öntözzük bőségesen, de a két öntözés között hagyjuk kiszáradni a földjét. Télen teleltessük 10 C fok hőmérséklet közelében s keveset öntözzük. Melegben párásítsunk a növénynek. Magasság cm között.

12 Zamioculcas zamifolia Az elmúlt pár évben a Zamio a legnépszerűbb, legkeresettebb szobanövény lett. Gondozása igen egyszerű, minden kezdő szobanövény kertésznek ajánlható. Árnyékos helyre helyezzük és kerüljük a tűző napot. A Zamionak egyetlen kívánsága van, ne öntözzük túl, gyökérgumóiban nagymennyiségű folyadékot képes tárolni, még ha úgy is tűnik, hogy száraz a földje. Két hetente tápoldatozzuk a növényt cm közötti magasságban beszerezhető. Ficus Micr. Moclame Tartsuk világos helyen, ha a föld felső része száraz, öntözzük meg. Tűző napot nem bírja. Nyáron 2 hetente, télen 3 hetente tápoldatozzuk. A túlzott levélhullás oka lehet a kevés víz, huzat, vagy sötét hely. Gondozásával kapcsolatban lásd a többi Ficus fajnál leírtakat. Méret: cm között vásárolható. Ficus fonott törzsel Gondozását illetően lásd: Ficus benjamina Starligh-nál leírtakat Magassága : cm között.

1 Aspidistra elatior kb.60 cm magasra nő, nagyon árnyéktűrő ( lux), igénytelen, a legmostohább körülmények közt is megél

1 Aspidistra elatior kb.60 cm magasra nő, nagyon árnyéktűrő ( lux), igénytelen, a legmostohább körülmények közt is megél 1 Aspidistra elatior kb.60 cm magasra nő, nagyon árnyéktűrő (300-400 lux), igénytelen, a legmostohább körülmények közt is megél 2 Chrysalidocarpus más néven Dypsis vagy Areca lutescens pálma, kb 1,5-2,5

Részletesebben

Növénygondozási útmutatók

Növénygondozási útmutatók Anyósnyelv/Sansevieria sp. Elhelyezés: napos, világos és félárnyékos helyen is tartható. Árnyékosabb helyre, a nem csíkos változatokat válasszuk. Öntözés: elég csak mértékkel öntözni, nyugodtan hagyjuk

Részletesebben

Mikulásvirág Közzétette: (https://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve

Mikulásvirág Közzétette:  (https://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve 2010 december 08. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Az alul zöld, felül gyönyörű bíborszínű leveleket növesztő cserepes virág eredetileg

Részletesebben

Minden virágnak más a vízigénye, minden lakásnak más a hőmérséklete, fényviszonya Kisebb cserépbe hamarabb kiszárad a föld, a nagy cserépbe, ha

Minden virágnak más a vízigénye, minden lakásnak más a hőmérséklete, fényviszonya Kisebb cserépbe hamarabb kiszárad a föld, a nagy cserépbe, ha Minden virágnak más a vízigénye, minden lakásnak más a hőmérséklete, fényviszonya Kisebb cserépbe hamarabb kiszárad a föld, a nagy cserépbe, ha száraz a föd teteje az alsó rész vizes lehet- fapálcikával

Részletesebben

Dísznövény dekoráció. kölcsönzés

Dísznövény dekoráció. kölcsönzés Dísznövény dekoráció kölcsönzés Fontos tudnivalók: A Plantart 1991 óta foglalkozik dísznövény-dekorációk tervezésével, kivitelezésével, és ehhez kapcsolódóan rendezvények, kiállítások dísznövénydekorációjának

Részletesebben

Szeretjük a macskákat, de nem a kertben - macskariasztó növények

Szeretjük a macskákat, de nem a kertben - macskariasztó növények Szeretjük a macskákat, de nem a kertben - macskariasztó növények A macskák látogatása után a kertben nem csak a szétkapart ágyások és a kellemetlen szag marad, de négylábú kedvenceink előszeretettel öntözik

Részletesebben

Igényeim: Napos vagy félárnyékos helyeket kedvelek. Mezofita, azaz közepes vízigényű vagyok. Meszes talajokat is jól viselem

Igényeim: Napos vagy félárnyékos helyeket kedvelek. Mezofita, azaz közepes vízigényű vagyok. Meszes talajokat is jól viselem Igényeim: Napos vagy félárnyékos helyeket kedvelek Fény Árnyékot is elviselem, ám ilyen helyen kevesebbet virágzom, tavaszi kihajtásban kevésbé élénk-piros a levelem Mezofita, azaz közepes vízigényű vagyok

Részletesebben

Praktikus kertészeti tanácsok a virágkiültetésekről

Praktikus kertészeti tanácsok a virágkiültetésekről Praktikus kertészeti tanácsok a virágkiültetésekről Így alakítsuk ki virágágyásunkat A hely megválasztása Vegyük figyelembe a hely adottságait, hol mutat legjobban, honnan a legjobban látható virágágyásunk

Részletesebben

Rózsa katalógus Tearózsa hibridek tel

Rózsa katalógus Tearózsa hibridek   tel Rózsa katalógus 2013. Tearózsa hibridek www.rozsa.kereskedes.eu tel. +36 70 311-6255 www.rozsa.kereskedes.eu rozsa@kereskedes.eu Tearózsa hibridek www.rozsa.kereskedes.eu tel.: +36 70 311-6255 Tearózsa

Részletesebben

Igényeim: Félárnyékos helyeket kedvelek. Mezofita, azaz közepes vízigényű vagyok. A normál kerti talajokat kedvelem. Gondozási igényem csekély

Igényeim: Félárnyékos helyeket kedvelek. Mezofita, azaz közepes vízigényű vagyok. A normál kerti talajokat kedvelem. Gondozási igényem csekély Igényeim: Félárnyékos helyeket kedvelek Fény Fényen is jól fejlődök, ha fokozottabb vízellátásról gondoskodsz számomra Mezofita, azaz közepes vízigényű vagyok Víz Kisebb szárazságot még elviselek, kánikulában

Részletesebben

II. félév 1. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

II. félév 1. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 2. osztályos tanulók részére II. félév 1. óra Készült az Európai

Részletesebben

Tudnunk kell, hogy ha pálmákat szeretnénk kertünkbe sokkal többet kell foglalkoznunk velük mint akár egy tujával!

Tudnunk kell, hogy ha pálmákat szeretnénk kertünkbe sokkal többet kell foglalkoznunk velük mint akár egy tujával! Forrás: Megyeri Csaba Pálmák: Általánosságban: Tudnunk kell, hogy ha pálmákat szeretnénk kertünkbe sokkal többet kell foglalkoznunk velük mint akár egy tujával! Az újonnan vásárolt növényünket az első

Részletesebben

Plantart dísznövény dekoráció, kölcsönzés. hívogató és marasztaló? rendezvénye, kiállítási. standja még inkább. Hogyan lesz az Önök

Plantart dísznövény dekoráció, kölcsönzés. hívogató és marasztaló? rendezvénye, kiállítási. standja még inkább. Hogyan lesz az Önök Plantart dísznövény dekoráció, kölcsönzés Hogyan lesz az Önök rendezvénye, kiállítási standja még inkább hívogató és marasztaló? Nem kell többé különböző kertészeteket, dísznövény kereskedőket keresnie,

Részletesebben

Újdonságdíjasok az IPM-en

Újdonságdíjasok az IPM-en Egynyári és balkonnövény kategóriában az MNP Flowers (Suntory) által nevezett Xerochrysum bracteatum Granvia Gold nyert. A szalmavirágfajta különlegességei nagy méretű, sárga virágai, amelyek tartósak,

Részletesebben

Trewartha-féle éghajlat-osztályozás: Köppen-féle osztályozáson alapul nedvesség index: csapadék és az evapostranpiráció aránya teljes éves

Trewartha-féle éghajlat-osztályozás: Köppen-féle osztályozáson alapul nedvesség index: csapadék és az evapostranpiráció aránya teljes éves Leíró éghajlattan_2 Trewartha-féle éghajlat-osztályozás: Köppen-féle osztályozáson alapul nedvesség index: csapadék és az evapostranpiráció aránya teljes éves potenciális evapostranpiráció csapadék évszakos

Részletesebben

A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. 2013. évi Őszi búza és árpa vetőmag ajánlata

A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. 2013. évi Őszi búza és árpa vetőmag ajánlata A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. 2013. évi Őszi búza és árpa vetőmag ajánlata GK Békés A fajta elismerés éve: 2005. A fajtai korai érésű, szálkás típusú. Alkalmazkodóképessége kiváló. Fagy- és télállósága

Részletesebben

Paradicsom és paprika tápoldatozása fejlődési fázisai szerint. Szőriné Zielinska Alicja Rockwool B.V

Paradicsom és paprika tápoldatozása fejlődési fázisai szerint. Szőriné Zielinska Alicja Rockwool B.V Paradicsom és paprika tápoldatozása fejlődési fázisai szerint Szőriné Zielinska Alicja Rockwool B.V page 2 A növények növekedésének alapjai: Napenergia,CO2, víz, tápelemek Tápelemeket 2 csoportra osztjuk:

Részletesebben

Igényeim: Royal Burgundy japán díszcseresznye / Prunus serrulata Royal Burgundy Igényeim Babérmeg Felhasználásom Betegségeim

Igényeim: Royal Burgundy japán díszcseresznye / Prunus serrulata Royal Burgundy Igényeim Babérmeg Felhasználásom Betegségeim Igényeim: Fény Napsütötte helyeket kedvelem, a félárnyékot is elviselem Víz Mezofita, azaz közepesen vízigényes viszonyok között érzem jól magam, ilyen körülmények között, és benapozott helyen, teljes

Részletesebben

Igényeim: Oszlopos japán díszcseresznye / Prunus serrulata Amanogawa Igényeim Babérmeg Felhasználásom Betegségeim. lama@zoldvilag.info.

Igényeim: Oszlopos japán díszcseresznye / Prunus serrulata Amanogawa Igényeim Babérmeg Felhasználásom Betegségeim. lama@zoldvilag.info. Igényeim: Fény Napsütötte helyeket kedvelem, a félárnyékot is elviselem Víz Mezofita, azaz közepesen vízigényes viszonyok között érzem jól magam, ilyen körülmények között, és benapozott helyen teljes pompámat

Részletesebben

Virág katalógus. Álló muskátli. Baldo. Emma. Fireworks Scarlet. Közepes növekedésű. Sötétzöld levelű fajta, előnye kevesebb vizet párologtat.

Virág katalógus. Álló muskátli. Baldo. Emma. Fireworks Scarlet. Közepes növekedésű. Sötétzöld levelű fajta, előnye kevesebb vizet párologtat. Virág katalógus Álló muskátli Baldo Közepes növekedésű. Sötétzöld levelű fajta, előnye kevesebb vizet párologtat. Emma Közepes növekedésű, világos rózsaszín. Világoszöld levelű fajta, nagyobb vízigényű.

Részletesebben

Új gyep kialakítása. 1. A talaj elıkészítése

Új gyep kialakítása. 1. A talaj elıkészítése Új gyep kialakítása 1. A talaj elıkészítése Mindenek elıtt tudnunk kell, hogy a talajokban sok millió gyommag arra vár, hogy mővelést követıen a talaj felszínére kerülve kikeljen. Ezért ne siessük el a

Részletesebben

Dísznövény kölcsönzési katalógus. Szoliter növények Csak beltéri használatra. Areca pálma cm magas Ft

Dísznövény kölcsönzési katalógus. Szoliter növények Csak beltéri használatra. Areca pálma cm magas Ft Szoliter növények Csak beltéri használatra Areca pálma 130-150 cm magas 4.500 Ft Howea / Kentia pálma Dracaena Dracaena Compacta 120-150 cm magas Zamioculcas 60-80 cm magas, 3500 Ft vagy 80-100 cm magas,

Részletesebben

PLANTART DÍSZNÖVÉNY DEKORÁCIÓ, KÖLCSÖNZÉS HÍVOGATÓ ÉS MARASZTALÓ? RENDEZVÉNYE, KIÁLLÍTÁSI HOGYAN LESZ AZ ÖNÖK STANDJA MÉG INKÁBB

PLANTART DÍSZNÖVÉNY DEKORÁCIÓ, KÖLCSÖNZÉS HÍVOGATÓ ÉS MARASZTALÓ? RENDEZVÉNYE, KIÁLLÍTÁSI HOGYAN LESZ AZ ÖNÖK STANDJA MÉG INKÁBB PLANTART DÍSZNÖVÉNY DEKORÁCIÓ, KÖLCSÖNZÉS HOGYAN LESZ AZ ÖNÖK RENDEZVÉNYE, KIÁLLÍTÁSI STANDJA MÉG INKÁBB HÍVOGATÓ ÉS MARASZTALÓ? Nem kell többé különböző kertészeteket, dísznövény kereskedőket keresnie,

Részletesebben

SZÖVEGÉRTÉS SZÖVEGALKOTÁS A

SZÖVEGÉRTÉS SZÖVEGALKOTÁS A SZÖVEGÉRTÉS SZÖVEGALKOTÁS A 4. ÉVFOLYAM HÉTKÖZNAPI SZÖVEGEK SZOBANÖVÉNYEK ÁPOLÁSA 3 ÉLELMISZEREK, RECEPTEK 48 RUHÁINK 106 KERÉKPÁR 157 JÁTÉKOK 181 A POSTA 224 PÉNZISMERET 268 KÉSZÍTETTE: SZÉKELY BALÁZSNÉ

Részletesebben

Igényeim: Fehér virágú japán díszcseresznye / Prunus serrulata Shirotae Igényeim Babérmeg Felhasználásom Betegségeim. zoldvilag.info.

Igényeim: Fehér virágú japán díszcseresznye / Prunus serrulata Shirotae Igényeim Babérmeg Felhasználásom Betegségeim. zoldvilag.info. Igényeim: Fény Napsütötte helyeket kedvelem, a félárnyékot is elviselem Víz Mezofita, azaz közepesen vízigényes viszonyok között érzem jól magam, ilyen körülmények között, és benapozott helyen teljes pompámat

Részletesebben

4. TALAJKÉPZŐ TÉNYEZŐK. Dr. Varga Csaba

4. TALAJKÉPZŐ TÉNYEZŐK. Dr. Varga Csaba 4. TALAJKÉPZŐ TÉNYEZŐK Dr. Varga Csaba Talajképző tényezők 1. Növényzet, állatvilág 3. Éghajlat 5. Domborzat 7. Talajképző kőzet 9. Talaj kora 11. Emberi tevékenység 1. Természetes növényzet és állatvilág

Részletesebben

Készítette: Vajda Péter

Készítette: Vajda Péter Készítette: Vajda Péter A Salvia nemzetséghez csaknem 1000 faj tartozik, de egyik sem hasonló a "látnokzsályához", a Salvia divinorumhoz. Ahogy a hivatalos magyar neve sugallja ("jósmenta", "látnokzsálya"),

Részletesebben

SZORTIMENT AJÁNLAT 2015.

SZORTIMENT AJÁNLAT 2015. Kisker COMPO UNIVERZÁLIS VIRÁGTÁP COM TÁPOLDAT UNIVERZÁLIS 500ML 4 008 398 943 523 12 357 Ft 550 Ft Felhasználás: január - december, általános minden növény számára ideális tápanyagutánpótlást biztosít

Részletesebben

Ha a Föld csupán egy egynemű anyagból álló síkfelület lenne, ahol nem lennének hegyek és tengerek, akkor az éghajlatot csak a napsugarak beesési

Ha a Föld csupán egy egynemű anyagból álló síkfelület lenne, ahol nem lennének hegyek és tengerek, akkor az éghajlatot csak a napsugarak beesési A Forró övezet Ha a Föld csupán egy egynemű anyagból álló síkfelület lenne, ahol nem lennének hegyek és tengerek, akkor az éghajlatot csak a napsugarak beesési szöge, vagyis a felszínnel bezárt szöge határozná

Részletesebben

2015. Pozsgások és kaktuszok. Fábián Tímea CityGreen Növénygondozás A-tól Z-ig

2015. Pozsgások és kaktuszok. Fábián Tímea CityGreen Növénygondozás A-tól Z-ig 2015. Pozsgások és kaktuszok Fábián Tímea CityGreen Növénygondozás A-tól Z-ig 2015.01.29. Pozsgások és kaktuszok bemutatása Pozsgások 1 A pozsgások, vagy más néven szukkulensek jó szárazságtűrő képességű,

Részletesebben

Kosborok az erdőkben Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál (

Kosborok az erdőkben Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál ( A trópusokon fák ágain és kérgén megtelepedő és talajlakó fajaik egyaránt vannak, a mérsékelt övben csak utóbbiak. A legtöbb faj élőhelyigénye igen jellegzetes. A különböző gyepeknek, lápoknak is megvannak

Részletesebben

P e t Z o l. V i r á g k i s é s n a g y k e r e s k e d e l e m. katalógus

P e t Z o l. V i r á g k i s é s n a g y k e r e s k e d e l e m. katalógus katalógus krizantém fehér krizantém rózsaszín krizantém citromsárga krizantém narancssárga krizantém spray santini mix 5 szín agaphanthus alstromeria 5 féle szín v á g o t t v i r á g o k amaryllis red

Részletesebben

2014. Szobanövény Kisokos. Fábián Tímea Eszter 2014.11.26. CityGreen Növénygondozás A-tól Z-ig

2014. Szobanövény Kisokos. Fábián Tímea Eszter 2014.11.26. CityGreen Növénygondozás A-tól Z-ig 2014. Szobanövény Kisokos Fábián Tímea Eszter CityGreen Növénygondozás A-tól Z-ig 2014.11.26. Miért tartsunk szobanövényeket? Összegyűjtöttünk néhány közismert, és pár, talán kevéssé ismert pozitívumot,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX CAFE PERFETTO CP2200 http://hu.yourpdfguides.com/dref/812122

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX CAFE PERFETTO CP2200 http://hu.yourpdfguides.com/dref/812122 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató AEG-ELECTROLUX CAFE PERFETTO CP2200. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv

Részletesebben

Levélfelületi index mérése és modellezése intenzív cseresznye ültetvényben. Készítette: Piblinger Brigitta Környezettan alapszakos hallgató

Levélfelületi index mérése és modellezése intenzív cseresznye ültetvényben. Készítette: Piblinger Brigitta Környezettan alapszakos hallgató Levélfelületi index mérése és modellezése intenzív cseresznye ültetvényben Készítette: Piblinger Brigitta Környezettan alapszakos hallgató Levélfelületi index (Leaf Area Index) Növényállomány jellemzésére

Részletesebben

KUTATÁSI JELENTÉS ŐSZI KÁPOSZTAREPCE FAJTÁK ÉS -HIBRIDEK MÉHÉSZETI ÉRTÉKÉNEK ÖSSZEHASONLÍTÓ ELEMZÉSE

KUTATÁSI JELENTÉS ŐSZI KÁPOSZTAREPCE FAJTÁK ÉS -HIBRIDEK MÉHÉSZETI ÉRTÉKÉNEK ÖSSZEHASONLÍTÓ ELEMZÉSE KUTATÁSI JELENTÉS ŐSZI KÁPOSZTAREPCE FAJTÁK ÉS -HIBRIDEK MÉHÉSZETI ÉRTÉKÉNEK ÖSSZEHASONLÍTÓ ELEMZÉSE Készítette: Dr. Farkas Ágnes Pécsi Tudományegyetem Farmakognóziai Tanszék 2009 _ Kutatási előzmények

Részletesebben

Iskolakód 2008/2009. S ZÖVEGÉRTÉS 4. év f olyam. Az MFFPPTI nem járul hozzá a feladatok részben vagy egészben történő üzleti célú felhasználásához!

Iskolakód 2008/2009. S ZÖVEGÉRTÉS 4. év f olyam. Az MFFPPTI nem járul hozzá a feladatok részben vagy egészben történő üzleti célú felhasználásához! Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet 1088 Budapest, Vas utca 8-10. Iskolakód 5 Évfolyam Osztálykód Naplósorszám Nem 2008/2009. S ZÖVEGÉRTÉS 4. év f olyam Az iskola bélyegzője:

Részletesebben

A KUKORICA CSEPEGTETŐ SZALAGOS ÖNTÖZÉSE

A KUKORICA CSEPEGTETŐ SZALAGOS ÖNTÖZÉSE A KUKORICA CSEPEGTETŐ SZALAGOS ÖNTÖZÉSE A KUKORICA VÍZIGÉNYE A kukorica a szántóföldi növények között a közepes űek csoportjába tartozik. A tenyészidő folyamán a termőhelytől, a hibrid tenyészidejének

Részletesebben

GOLDEN RETRIEVER KÖR TENYÉSZTÉSI SZABÁLYZAT 3.SZÁMÚ MELLÉKLET. A fajtára jellemző és a tenyésztésnél ajánlott tartási módok

GOLDEN RETRIEVER KÖR TENYÉSZTÉSI SZABÁLYZAT 3.SZÁMÚ MELLÉKLET. A fajtára jellemző és a tenyésztésnél ajánlott tartási módok GOLDEN RETRIEVER KÖR TENYÉSZTÉSI SZABÁLYZAT 3.SZÁMÚ MELLÉKLET A fajtára jellemző és a tenyésztésnél ajánlott tartási módok MEGKÖTVE TARTANI RETRIEVERT NEM SZABAD!!! 3.1. Tenyészkutyák tartása gazdasági

Részletesebben

Hideg-/melegborogatás tépőzáras pánttal

Hideg-/melegborogatás tépőzáras pánttal Vegye figyelembe a használati útmutatót! Hideg-/melegborogatás tépőzáras pánttal hu Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93629AB6X6VII 2017-08 Biztonsági előírások Rendeltetés Meleg- vagy hidegborogatás

Részletesebben

Smaragdfa, a zöld jövő. Négyéves Smaragdfa erdő

Smaragdfa, a zöld jövő. Négyéves Smaragdfa erdő Smaragdfa, a zöld jövő Négyéves Smaragdfa erdő Smaragdfa fejlődése A kiültetéskor 3 év múlva Az előző évben ültetett, a fagyok után tarra vágott Smaragdfa növekedése A 30, a 80 és a 100 napos facsemete

Részletesebben

HOGYAN... ellenőrizzük a csibék

HOGYAN... ellenőrizzük a csibék Ellenőrizzük a csibék MIÉRT LÉNYEGES, HOGY A CSIBÉK KOMFORTÉRZETE JÓ LEGYEN? HOGYAN... Mikor a csibék kikelnek, nem képesek szabályozni a testhőmérsékletüket. A helyes csibetárolási hőmérséklet a légsebességtől

Részletesebben

HASZÁLATI ÚTMUTATÓ OHF-118 LÉGKEVERÉSES SÜTŐ

HASZÁLATI ÚTMUTATÓ OHF-118 LÉGKEVERÉSES SÜTŐ HASZÁLATI ÚTMUTATÓ OHF-118 LÉGKEVERÉSES SÜTŐ Importálja és forgalmazza: Orion Elektronikai Kft. H-1106 Budapest, Jászberényi út 29. 1 FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK Amikor elektromos készülékeket használ, kérjük

Részletesebben

Nyári fajtasor. CalendarColors Summer

Nyári fajtasor. CalendarColors Summer Nyári fajtasor CalendarColors Summer Corey Yellow CalendarColors Summer Slágerlista - Nyári fajtasor A nyári fajtasor előnyei Lehetővé teszi az értékesítési szezon meghosszabbítását könnyen termeszthető

Részletesebben

Csorba György természettudományos feladatmegoldó verseny

Csorba György természettudományos feladatmegoldó verseny Biológia 2. forduló 1. Melyik térképvázlat ábrázolja a sivatagokat, melyik a szavannákat, és melyik a trópusi esőerdőket? Írd a nevüket a megfelelő térkép alá! (3 p.) a) Húzd alá azokat az állításokat,

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS HAJSZÁRÍTÓ TÍPUS: SP-120 SP-121-A SP-1600 SP-1800

HASZNÁLATI UTASÍTÁS HAJSZÁRÍTÓ TÍPUS: SP-120 SP-121-A SP-1600 SP-1800 HASZNÁLATI UTASÍTÁS HAJSZÁRÍTÓ TÍPUS: SP-120 SP-121-A SP-1600 SP-1800 N.I.F. F-20.020.517-B. Sant Andrés, n 18 - Apartado 49-20500 MONDRAGON (Guipúzcoa) SPANYOLORSZÁG 1. LEÍRÁS (1. ábra) A. Szárító B.

Részletesebben

KERTRENDEZÉS TERVEZET ÁPRILIS 27.

KERTRENDEZÉS TERVEZET ÁPRILIS 27. KERTRENDEZÉS TERVEZET 2019. ÁPRILIS 27. Fűszerspirál frissítés oregano bazsalikom levendula menta citromfű kakukkfű Nagy-Magyarország növényültetés Fürtös kőtörőfű Hazánkban természetes körülmények közt

Részletesebben

Használati útmutató. Borhűtő ERC38800WS. http://www.markabolt.hu/

Használati útmutató. Borhűtő ERC38800WS. http://www.markabolt.hu/ Használati útmutató Borhűtő ERC38800WS 1 Önre gondoltunk, amikor megalkottuk ezt a terméket. Üdvözöljük az Electrolux világában! Köszönjük, hogy egy első osztályú Electrolux terméket választott. Az Electrolux

Részletesebben

Omnichef minisütő. A berendezés részei: Paraméter adatok. Használat közben óvja a berendezés üvegajtaját víztől. Az üveg megsérülhet.

Omnichef minisütő. A berendezés részei: Paraméter adatok. Használat közben óvja a berendezés üvegajtaját víztől. Az üveg megsérülhet. 10010781 10010782 10011460 10010783 10010784 10011461 Omnichef minisütő A berendezés részei: 1. Fűtőelem 2. Üveg ajtó 3. Belső tér 4. Toldások 5. Fogantyú 6. Burkolat 7. Hőmérséklet szabályozó 8. Üzemjelző

Részletesebben

Kedves Olvasó! Az utóbbi években többször figyelhető meg hazánkban is rendkívüli, gyakran hosszantartó meleg időjárás.

Kedves Olvasó! Az utóbbi években többször figyelhető meg hazánkban is rendkívüli, gyakran hosszantartó meleg időjárás. HASZNOS TANÁCSOK KÁNIKULA IDEJÉRE Kedves Olvasó! Az utóbbi években többször figyelhető meg hazánkban is rendkívüli, gyakran hosszantartó meleg időjárás. A kánikula bárkinek okozhat egészségügyi panaszokat,

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Kényelem egész évben. MODELEK FTX50KMV1B FTX60KMV1B FTX71KMV1B Jellemzők Fokozott kényelem és energiatakarékosság KÉNYELMI LÉGFÚVÁS A levegőáramlás felfelé

Részletesebben

Néhány adat a bükki töbrök mikroklímájához

Néhány adat a bükki töbrök mikroklímájához 1. Bevezetés A Miskolci Egyetem Közleményei, A sorozat, Bányászat, 82. kötet (2011) Néhány adat a bükki töbrök mikroklímájához Keveiné Bárány Ilona SzTE Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék keveibar@earth.geo.u-szeged.hu

Részletesebben

szükség esetén támasztékot igényel. Hosszú életű virágágyi dísznövény a nyári és az őszi virágágyba. Ideális vágott virág.

szükség esetén támasztékot igényel. Hosszú életű virágágyi dísznövény a nyári és az őszi virágágyba. Ideális vágott virág. KERT Könnyen gondozható kerti növények Mivel minden kezdet nehéz, az újdonsült kertészek főleg olyan növényeket szeretnének, amelyeket egyszerű gondozni és az elvégzett munka után gyors eredményt látnánk.

Részletesebben

HŰTŐSZEKRÉNY ------------------------------

HŰTŐSZEKRÉNY ------------------------------ HŰTŐSZEKRÉNY ------------------------------ ZI 1603 ZI 2403 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Útmutatások a Használati útmutató olvasásához Az alábbi szimbólumok megkönnyítik a Használati útmutató olvasását: A készülék

Részletesebben

Cserépkályha, kandalló minőségi zalaegerszegi kályhacsempéből.

Cserépkályha, kandalló minőségi zalaegerszegi kályhacsempéből. Cserépkályha, kandalló minőségi zalaegerszegi kályhacsempéből. Rögtön az elején egy tévhitet szeretnénk eloszlatni, mely a cserépkályha és a kandalló körül forog. Sokak számára az ülőpadlával, búbbal,

Részletesebben

Öntözés alapelvei, öntözés napi és éves görbéi. Szőriné Z. Alicja

Öntözés alapelvei, öntözés napi és éves görbéi. Szőriné Z. Alicja Öntözés alapelvei, öntözés napi és éves görbéi Szőriné Z. Alicja Klimaat Miért fontos? Klíma Tulajdonságok régebben Gyökér zóna Miért fontos? Klimaat Most Tulajdonságok Klíma Gyökérzóna 90 80 Tábla nedvessége

Részletesebben

Párásítsunk. A száraz levegő tünetei

Párásítsunk. A száraz levegő tünetei Párásítsunk Ha a hőmérséklet kint fagypont alá csökken, sok lakásban a páratartalom 20% alá esik. A páratartalom szempontjából a szellőztetés mellett meghatározó a rossz szigetelés hatása: ha valahol folyamatosan

Részletesebben

óra 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23 24 C 6 5 3 3 9 14 12 11 10 8 7 6 6

óra 1 3 5 7 9 11 13 15 17 19 21 23 24 C 6 5 3 3 9 14 12 11 10 8 7 6 6 Időjárási-éghajlati elemek: a hőmérséklet, a szél, a nedvességtartalom, a csapadék 2010.12.14. FÖLDRAJZ 1 Az időjárás és éghajlat elemei: hőmérséklet légnyomás szél vízgőztartalom (nedvességtartalom) csapadék

Részletesebben

2. Itató és porfürdő

2. Itató és porfürdő Gyakorlati madárvédelem a ház körül 2. Itató és porfürdő Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 2011. A legegyszerűbb itató a 40-60 cm átmérőjű műanyag virágalátét: - ez nem törik el könnyen

Részletesebben

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ Természettudomány középszint 0801 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. május 23. TERMÉSZETTUDOMÁNY KÖZÉPSZINTŰÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM I. Vándortábor

Részletesebben

A TAPOLCAI PLECOTUS BARLANGKUTATÓ CSOPORT 2004. ÉVI BESZÁMOLÓJA. Összeállította: Szilaj Rezső

A TAPOLCAI PLECOTUS BARLANGKUTATÓ CSOPORT 2004. ÉVI BESZÁMOLÓJA. Összeállította: Szilaj Rezső A TAPOLCAI PLECOTUS BARLANGKUTATÓ CSOPORT 2004. ÉVI BESZÁMOLÓJA Összeállította: Szilaj Rezső Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék......1 I. Keszthelyi-hegység...2 1. Csodabogyós-barlang...2 a. Patakmeder-ág...2

Részletesebben

Természeti értékeink Tápiógyörgyén

Természeti értékeink Tápiógyörgyén Természeti értékeink Tápiógyörgyén 1 Madarak a ház körül Madarak a ház körül Mennyire kell érteni a madarakhoz? Településünk nem csak nekünk, embereknek jelent lakóhelyet, számos madár alkalmazkodott a

Részletesebben

Megjegyzések a termék használatával kapcsolatban

Megjegyzések a termék használatával kapcsolatban L Megjegyzések a termék használatával kapcsolatban A levegő mindig tartalmaz bizonyos mennyiségű vizet, vízgőz formájában, ez közismert néven a páratartalom. A vízgőz mennyisége annál nagyobb, minél nagyobb

Részletesebben

Távirányító használati útmutató

Távirányító használati útmutató Távirányító használati útmutató MODEL RAR-5F1 Távirányító használati útmutató Oldalak: 1~8 A legjobb teljesítmény elérése és a problémamentes használat érdekében kérjük, olvassa végig ezt az útmutatót!

Részletesebben

Dísznövények teleltetése

Dísznövények teleltetése NÖVÉNYGONDOZÁS A-TÓL Z-IG 0 Dísznövények teleltetése 14 növény teleltetésével, téli gondozási tudnivalóival Fábián Tímea 2015. WWW. C I T Y G R E E N. HU Az angyaltrombita teleltetése, téli gondozása 1

Részletesebben

OGNIK 12, OGNIK 18 szabadon álló vízteres kandalló

OGNIK 12, OGNIK 18 szabadon álló vízteres kandalló OGNIK 12, OGNIK 18 szabadon álló vízteres kandalló beszerelési és felhasználói útmutató 2014. Üzembehelyezés és működtetés előtt kérem olvassa el a használati útmutatót! PN-EN13240:2008 szabvány szerint

Részletesebben

Tájékoztató. a Dunán tavaszán várható lefolyási viszonyokról. 1. Az ősz és a tél folyamán a vízgyűjtőre hullott csapadék

Tájékoztató. a Dunán tavaszán várható lefolyási viszonyokról. 1. Az ősz és a tél folyamán a vízgyűjtőre hullott csapadék Országos Vízügyi Főigazgatóság Országos Vízjelző Szolgálat Tájékoztató a Dunán 218. tavaszán várható lefolyási viszonyokról A tájékoztató összeállítása során az alábbi meteorológiai és hidrológiai tényezőket

Részletesebben

TANÁCSOK NAGY MELEG ESETÉRE

TANÁCSOK NAGY MELEG ESETÉRE TANÁCSOK NAGY MELEG ESETÉRE Általános tudnivalók Kánikulai napokon a különösen meleg dél körüli, kora délutáni órákat töltse otthon, viszonylag hűvösben, besötétített szobában! Nagy melegben zuhanyozzon

Részletesebben

Fázisátalakulások. A víz fázisai. A nem közönséges (II-VIII) jég kristálymódosulatok csak több ezer bar nyomáson jelentkeznek.

Fázisátalakulások. A víz fázisai. A nem közönséges (II-VIII) jég kristálymódosulatok csak több ezer bar nyomáson jelentkeznek. Fázisátalakulások A víz fázisai. A nem közönséges (II-VIII) jég kristálymódosulatok csak több ezer bar nyomáson jelentkeznek. Fából vaskarika?? K Vizes kalapács Ha egy tartályban a folyadék fölötti térrészből

Részletesebben

Törökszentmiklós Város területén található helyi védelemre javasolt természeti értékek

Törökszentmiklós Város területén található helyi védelemre javasolt természeti értékek Törökszentmiklós Város területén található helyi védelemre javasolt természeti értékek Javaslat helyi jelentőségű védett természeti értékek védetté nyilvánításához Készítette: Petre Anna Gabriella K2/16-0266

Részletesebben

Zselés borogatások. hu Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 88184AB6X6VI

Zselés borogatások. hu Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 88184AB6X6VI Zselés borogatások hu Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 88184AB6X6VI 2016-08 Kedves Vásárlónk! Összeállítottunk Önnek néhány fontos információt a termék használatával kapcsolatban. Kérjük,

Részletesebben

COMPO TERMÉKEK 45-60

COMPO TERMÉKEK 45-60 COMPO TERMÉKEK 5-0 COMPO TERMÉKEK 3020000 302000 3020200 3020300 Compo sana minőségi ált vir. föld 5 l Compo sana minőségi ált vir. föld 0 l Compo sana minőségi ált vir. föld 20 l Compo sana minőségi ált

Részletesebben

Boa constrictor tartása és szaporítása

Boa constrictor tartása és szaporítása Boa constrictor tartása és szaporítása Írta: Lovász András Carl von Linné (1707-1778) a kor kiváló svéd botanikusa és természet tudósa, 1758-ban írta le ezt a közepes méretû óriáskígyót. Elterjedés: A

Részletesebben

www.hurom.hu HUROM HUNGARY

www.hurom.hu HUROM HUNGARY Hurom HH Elite ( HH második generáció ) Használati útmutató Használat előtt figyelmesen olvassa el az utasitásokat. Utasitások szerint használja a Hurom gyümölcsfacsaró. Tartalomjegyzék Miért Hurom?...

Részletesebben

Fehér és csípős paprika

Fehér és csípős paprika Fehér és csípős paprika fehér paprika Kertész kollégák! Amikor találkozunk Önökkel szakmai rendezvényeinken, bemutatóinkon mindig nagy érdeklődéssel várjuk, hogy új fajtáinkat hogyan fogadják, mennyire

Részletesebben

1.1. EGYETLEN KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.2. KÉT KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4

1.1. EGYETLEN KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.2. KÉT KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 TÁRGYMUTATÓ 1. fejezet 1: ÜZEMBE HELYEZÉS...4 1.1. EGYETLEN KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.2. KÉT KÉSZÜLÉK ÜZEMBE HELYEZÉSE...4 1.3. AJTÓK BEÁLLÍTÁSA (ha lehetséges)...4 1. fejezet 2: FUNKCIÓK...5 2.1.

Részletesebben

Általános klimatológia gyakorlat

Általános klimatológia gyakorlat Általános klimatológia gyakorlat Gál Tamás PhD hallgató tgal@geo.u-szeged.hu SZTE Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék 2009. április 2. Általános klimatológia gyakorlat III. Házi feladat. Természetes állapotban

Részletesebben

Keressünk jó termőhelyet a mandulának

Keressünk jó termőhelyet a mandulának Irán, Irak, Törökország, Szíria, Libanon, Kazahsztán, Üzbegisztán hegyeiben találhatók természetes élőhelyei. Az ókorban az egyik legfontosabb mezőgazdasági termék volt, széles körben termesztették a Földközi-tenger

Részletesebben

Azok a külső környezeti tényezők, növényi szervesanyag mennyiségét két nagy csoportba sorolhatók.

Azok a külső környezeti tényezők, növényi szervesanyag mennyiségét két nagy csoportba sorolhatók. övid bevezetés a Grime-féle -- stratégia té koncepcióhoz Azok a külső környezeti tényezők, melyek korlátozzák ák az élő és elhalt lt növényi szervesanyag mennyiségét két nagy csoportba sorolhatók. Ezek

Részletesebben

Compo termékek árlistája VIRÁGFÖLDEK

Compo termékek árlistája VIRÁGFÖLDEK Compo termékek árlistája Érvényes 2010 március 1-től visszavonásig ARSNATURA KFT www.arsnatura.hu info@arsnatura.hu tel: 06 209 670 878 VIRÁGFÖLDEK COMPO SANA VIRÁGFÖLD 1,302,040,100 Com Virágföld szoba

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Típus: HM6925. Olajsütő CE

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Típus: HM6925. Olajsütő CE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Típus: HM6925 Olajsütő CE Olvassa el figyelmesen a tájékoztatót mielőtt használná a készüléket, és a jövőre nézve is tartsa kötelező érvényűnek a benne foglaltakat! Fontos védelmi előírások!

Részletesebben

2015. Mindig szép örökzöldek. Fábián Tímea & Szigeti Emil. Mindig szép örökzöldek

2015. Mindig szép örökzöldek. Fábián Tímea & Szigeti Emil. Mindig szép örökzöldek 2015. 0 Mindig szép örökzöldek Fábián Tímea & Szigeti Emil CityGreen Növénygondozás A-tól Z-ig 2015.02.05. Mire használjuk az örökzöld növényeket a kertben? 1 Az örökzöld növények ismérve, hogy a leveleik

Részletesebben

TERMÉKKATALÓGUS 2008 ÕSZ-2009 TAVASZ - VIRÁGFÖLDEK -

TERMÉKKATALÓGUS 2008 ÕSZ-2009 TAVASZ - VIRÁGFÖLDEK - TERMÉKKATALÓGUS 08 ÕSZ09 TAVASZ VIRÁGFÖLDEK 3 40 4 48 PH 6,0 7,0 ÁLTALÁNOS VIRÁGFÖLD Közepesen laza szerkezetû, sötétbarna színû, magas biotápanyag tartalmú termesztõ közeg. Vízmegtartó képessége kitûnõ,

Részletesebben

Hűtőkészülékek. Hűtőkészülékek

Hűtőkészülékek. Hűtőkészülékek Hűtőkészülékek Hűtőkészülékek 2008 E g y a j t ó s h ű t ő s z e k r é n y e k MP 13 SA Energiaosztály A 40 dba 0,4 kwh 130 l Méret: 84,5 x 54,5 x 55,8 cm MP 16 SA Energiaosztály A 40 dba 0,45 kwh 102

Részletesebben

Uszodai páramentesítõ berendezések

Uszodai páramentesítõ berendezések Uszodai páramentesítõ berendezések Működési elv Az uszodai páramentítő egy monoblokk készülék, amellyel az uszoda levegőjének páratartalmát 60-70% között tudjuk tartani. Ez egyben a kellemes levegő előállítása

Részletesebben

A kandallótüzelés 5 titka

A kandallótüzelés 5 titka 1. A megfelelő tüzifa A kandalló kezelésének szempontjából alapvető fontosságú a megfelelő szárazságú tüzifa. A tüzifa vásárlást érdemes körültekintően végezni. Lehet, hogy egyszerűbb beszerezni az olcsóbb

Részletesebben

Elektromos gyorsforraló Használati útmutató

Elektromos gyorsforraló Használati útmutató Használati útmutató A termék első használata előtt olvassa el a használati útmutatót, akkor is, ha hasonló termékek használatát már ismeri. Csak az ebben a használati útmutatóban leírtaknak megfelelően

Részletesebben

CM927 - Használati útmutató

CM927 - Használati útmutató Leírás A Honeywell CM927 egy vezeték nélküli szobatermosztát mely az Ön fűtésrendszerének nagy hatásfokú vezérlésére lett kifejlesztve. A készülék otthon tartozkodása esetén biztosítja a kellemes hőmérsékletet

Részletesebben

Hogyan működik az üvegházhatás?

Hogyan működik az üvegházhatás? Hogyan működik az üvegházhatás? Az atmoszférában lévő üvegházgázok elnyelik a Föld felszínéről visszaverődő sugarakat, ezáltal visszatartják a hőt. Normális esetben egyfajta természetes takaróként működnek,

Részletesebben

J A G A K N O C K O N W O O D

J A G A K N O C K O N W O O D J A G A K N O C K O N W O O D Kivételes, formabontó, konfrontáló. A KNOCKONWOOD a legelső fűtőtest fából. A gyönyörűen kivitelezett, egyszerű, mégis elegáns, tartós burkolat a legjobb minőségű furnérból

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye, egyike a gyártó

Részletesebben

MEZŐGAZDASÁGI ALAPISMERETEK

MEZŐGAZDASÁGI ALAPISMERETEK Mezőgazdasági alapismeretek középszint 1511 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 19. MEZŐGAZDASÁGI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

FS-017 TURBÓ LÉGKEVERÉSES SÜTŐEDÉNY

FS-017 TURBÓ LÉGKEVERÉSES SÜTŐEDÉNY FS-017 TURBÓ LÉGKEVERÉSES SÜTŐEDÉNY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tisztelt Vásárlónk! Köszönjük az FG Electronics termékei iránt tanúsított bizalmát. Ön a vásárlás pillanatától egy olyan műszaki berendezés tulajdonosa,

Részletesebben

Miklós Dénes. Különleges növények a háztájiban

Miklós Dénes. Különleges növények a háztájiban Miklós Dénes Különleges növények a háztájiban Sok szeretettel ajánlom feleségemnek, Karolinának, kislányomnak, Karolina Rékának és minden kedves ismerœsömnek Miklós Dénes Különleges növények a háztájiban

Részletesebben

Fisher Free multi inverter

Fisher Free multi inverter Fisher Free multi inverter Hűtsön, vagy fűtsön* otthonában egyetlen kültéri egységgel! Egy kültéri 5 beltéri egység A Fisher Free Multi Inverter egyetlen kültéri egységéhez akár 5 beltéri egység is csatlakoztatható,

Részletesebben

Növényvédelem otthonunkban

Növényvédelem otthonunkban Növényvédelem otthonunkban Bevezető A növényvédelem, egy olyan téma, ami kikerülhetetlen, akár lakásunkban, akár kertünkben foglalkozunk növényekkel. Mindannyian találkoztunk már kártevővel, vagy gombás

Részletesebben

JEGYEZZE FEL Jegyezze fel ide az egység típus- és sorozatszámát:

JEGYEZZE FEL Jegyezze fel ide az egység típus- és sorozatszámát: JEGYEZZE FEL Jegyezze fel ide az egység típus- és sorozatszámát: Egység típusa:.. Sorozatszáma(i):.. A sorozatszámokat a berendezések oldalára ragasztott címkén találja. Eladó cég neve, címe:.. Vásárlás

Részletesebben

LB12. Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.

LB12. Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer. LB12 O Luchtbevochtiger voor op reis Gebruikshandleiding...2 P Humidificador de ar portátil Instruções de utilização...8 K Υγραντήρας αέρα για ταξίδι Οδηγίες χρήσης...14 c Rejseluftfugter Brugsanvisning...21

Részletesebben

A MEGFELELŐ LÉGKONDICIONÁLÓ KIVÁLASZTÁSA

A MEGFELELŐ LÉGKONDICIONÁLÓ KIVÁLASZTÁSA A MEGFELELŐ LÉGKONDICIONÁLÓ KIVÁLASZTÁSA A friss és hűvös levegőt nyújtó légkondicionáló nagyon fontos a fedélzeti kényelemhez. Ez a vásárlási útmutató segít megérteni a légkondicionáló modellek különböz

Részletesebben