Bemutatkozik a FULL-TECH

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bemutatkozik a FULL-TECH"

Átírás

1

2 Bemutatkozik a FULL-TECH A FULL-TECH elődje a FULL-TECH Fogászati Implantátum és Műszergyártó Egyéni Cég, a magyar fogászati implantológiai érdeklődés és élet kiszélesedésével párhuzamosan, 1992-ben kis családi vállalkozásként alakult és állt be a fogászati implantátumokat gyártó cégek közé. Ebben az időben Magyarországon főként külföldön beszerezhető implantátumokat alkalmaztak mindössze néhány helyen, főként szájsebészeti képzési egyetemi központokban. Így kapcsolódott össze a kezdeti cégtörténet, a budapesti akkor még Semmelweis Orvostudományi Egyetem Szájsebészeti- és Fogpótlástani Klinikáján dolgozó orvosokkal. Ez volt a fejlesztések, kísérletezések időszaka, amikor kis darabszámban, kézi hagyományos forgácsoló gépeken készültek elsősorban a magyar fogorvosok számára, a külföldi gyártmányokhoz képest olcsóbb és könnyebben hozzáférhető magyar implantátumok. Azóta több mint 15 év telt el, az implantátumok felhasználása Ma - gyar országon is szinte rutin beavatkozássá vált, a piaci igények mind minőségben, mind mennyiségben megnőttek. A cég elsődleges feladata mindvégig a fogorvosok által támasztott igényeknek megfelelve a növekvő kereslet kielégítése volt, amit a géppark folyamatos fejlesztésével, munkaerő megnövelésével és belső szervezéssel tudtak elérni. Az üzem Bayern TÜV CE minősítést 2001-ben szerzett, 2003 óta termékeink is CE minősítéssel rendelkeznek, a termelés az MSZ EN ISO 9001:2001, valamint az MSZ EN ISO 13485:2002, majd az MSZ EN ISO 13485:2004 szerinti minőség-irányítási rendszerben zajlik. Rövid cégtörténeti áttekintés Az első 13 év a szájsebészekkel - fogorvosokkal - fogtechnikusokkal, való közvetlen kommunikáció jegyében telt Az Egyéni Cég Kft.-vé alakul. Első kiállítási részvétel a Dental World szakkiállításon Költözés az új üzembe, ahol a kibővített CNC géppark, a megnövekedett tér és munkaerő kapacitás, a hazai és a meglévő külföldi keresleten túl, új piaci igények kiszolgálására is alkalmas, így egyedi kis darabszámú elgondolások megvalósítására is.

3 Első nemzetközi kiállítási részvétel a FULL-TECH termékeket forgalmazó svájci partnercéggel az IDS Köln kiállításon. Implantációs rendszereink belső struktúrájának egységesítése a könnyebb, egyszerűbb használatért. Fullplant E.G és Fullplant E.X rendszer megszületése. Első FULL-TECH Majális-NYÍLT NAP Az új üzemben kialakított továbbképzési központ használatbavétele, gyakorlati és elméleti bemutatók, akkreditált és szakmai továbbképzések, élő műtéti bemutatók. Első sebészeti és protetikai alaptanfolyamok. Cirkonfelépítmények, valamint az új fejlesztésű Symplant S implantátumok megszületése Idegennyelvű alaptanfolyamok szervezése. Első Hands-on kurzus. Tanfolyam fogtechnikusoknak. FULL-TECH felhasználók első baráti találkozója a Majálison. Kiállítóként ismételten az IDS Köln szakkiállításon. Fő célunk: EGYSZERŰ, ÉSSZERŰ, CÉLSZERŰ - önvágó élű implantátumok, - behelyező műszerek, - technikai eszközök és lenyomati rendszerek, - felépítmények gyártása, melyek felhasználása megbízható. Egyszerű Mert, a legkisebb átmérőjű (3.3) kétfázisú, valamint az egyfázisú implantátumok kivételével, minden alakú-formájú és átmérőjű implantátum behelyezéséhez azonos, univerzálisan alkalmazható és minimális behelyező műszer felhasználása szükséges. Mert, a fent említett két kivételtől eltekintve (Ø 3.3), a szuprastruktúrák és lenyomati rendszerek óriási tárháza is univerzálisan használható minden átmérőjű és alakú implantátumhoz. Célszerű Mert minden felhasználó egy rendszeren belül megtalálja a számára legmegfelelőbb formájú és alakú implantátumot, legyen az kúpos vagy párhuzamos magvú, magasan felületkezelt vagy szélesebb polírozott nyakkal rendelkező, esetleg a záró felszínnél kiszélesedő - csont és seblezárásra alkalmas implantátum, melyek mindegyikében azonos illeszkedésű szuprastruktúra alkalmazható. Ésszerű Mert a felépítmények széles palettája külső alakban, és magasságban is alkalmazkodni tud az aktuális esethez, így a fogorvosok és a fogtechnikusok által is egységesen és könnyen alkalmazható, ésszerű megoldást biztosít. Mindezek megnövelik az implantológiai kezelések hatékonyságát, és valóra váltják a könnyű fogtechnikai adaptációt. Az alkalmazhatóság egyszerűsége, a variabilitás célszerűsége kovácsolja a Fullplant és Symplant termékeket könnyen felhasználható és megbízható egységes implantológiai rendszerré.

4 Utóbbi évek újdonságai: (E.) Fullplant E.X (2007) Az E.X jelzésű implantátumok felületkezelése, az E.-jelzésűekhez képest nagyobb felületen kerül passziválásra a jobb csontintegrációért. A zárófelszíni polírozott rész mindössze 0,4-0,5 mm magas marad. (E.X) (E.X) (EX) Fullplant E.G (2007) Fullplant E.G galléros implantátum a záró felszínnél gallérszerűen kiszélesedve az implantátumágy gallérszerű lezárására alkalmas. Az E.X rendszer továbbfejlesztéseként, a galléros nyaki rész csontba süllyesztése kevesebb nyaki stresszt erdedményez. Mindehhez a speciálisan kiképzett készrefúró használata szükséges. Az implantátum formai kiképzése, teste már önmagában a platformswitching elvet valósítja meg. Symplant S (2008) Fejlődés a Symplant EX-implantátumhoz képest: Nyakban sűrített kis menetmélységű menetprofil az egyenletesebb feszültség elosztásért, mely csökkenti a marginális felszívódás esélyét. A kúpos mag és a felszíni forma kialakítása kompressziós implantátumként a spongiózában és a kortikálisban is stabil primer rögzülést biztosít. Cirkonfej (2008) Cirkónium átmenőcsavaros felépítményekben ötvözésre kerültek a nagy tisztaságú titán és a cirkónium előnyei, megfelelve az esztétikai, stabilitási, egészségügyi elvárásoknak. Az implantátum és a fej illeszkedésében az eddig meglévő, 60 -ként behelyezhető lehetőségeket megkétszerezi a 30 kal elforgatott cirkónium fej sorozat megvalósítása (B sorozat). Ennek eredményeképpen egya zon felső geometriával rendelkező fejet összesen 12 irányban lehet behe lyezni és rögzíteni. (A részletes leírást lásd a 27. oldalon) Új, megerősített gépi behajtó (2009) Megerősített nyomatékátviteles implantátumtest gépi behajtó fejlesztése mely a testén található hatszöggel illeszkedik minden W&H implantológiai kézidarabba. Növeli a kézidarab és a gépibehajtó élettartamát. (E.G) (S) Felépítmények és kéziműszerek új csomagolása (2009) Új csomagolási rendszer fejlesztése a higiénikusabb felhasználásért.

5 Implantátumok: A termékek közül fogászati felhasználásra gyártottak: A család párhuzamos maggal és önvágó menettel rendelkező kétrészes csavar implantátumai: - Fullplant E. } Felhasználási javaslat: főként az alsó állcsonton - Fullplant E.X D2-D3 csontminőség esetén - Fullplant E.G formában, a család kúpos maggal és szélesedő, önvágó menettel, így párhuzamos külsővel rendelkező, szintén kétrészes implantátumai: }Felhasználási javaslat: főként a felső állcsontban, - Symplant EX - Symplant EX 3.3, illetve az alsó állcsontban vékony kortikális és puha spongióza esetén. - Symplant S valamint a kúpos maggal és kúpos menetekkel rendelkező egyrészes - Symplant ONE csavarimplantátumai. - az alsó állcsont interforaminális területén teljes fogsor rögzítésére. A család implantátumai a maxillofaciális rehabilitációban, különböző arc-, állcsont és fül deformitások helyreállító sebészetében felhasználható kicsiny, párhuzamos, szintén önvágó menetű speciálisan kifejlesztett implantátumok. A Full-Tech által gyártott fogászati implantátumok között a fogsorrögzítésekhez ajánlott: - egyrészes Otcap, illetve standard felső résszel rendelkező implantátumokat csak úgy, mint a - kétrészes szélesebb indikációs körben és csont minőséghez alkalmazott implantátumokat is megtaláljuk. Fejlesztési főcélunk volt 2006-ban és kétrészes implantátumok közötti "átjárhatóság" kifejlesztése. Az átjárhatóság a évben már a felépítmények és természetesen az implantátum behajtók univerzális használhatóságát eredményezte a Fullplant és Symplant implantátum családok számára a legkisebb 3,3 átmérőjű kétfázisú implantátum kivételével. Így - a kúpos maggal rendelkező Symplant (Ø 3,8; 4,2; 5,3;) implantátumok és - a párhuzamos maggal rendelkező Fullplant (Ø 3,5; 4,0; 4,5; 5,3; 6,3) implantátumok esetén megvalósult az azonos belső struktúra: a brezonnal megerősített 2,3mm laptávolságú hatszög, amely stabil rögzítést biztosít a felépítmény és az implantátum között. Az uniformizált belső struktúra a Symplant (Ø 3,8; 4,2; 5,3;) családok esetén, új rövidebb implantátumok gyártására is lehetőséget adott. Így például az 5,3 átmérőben a 7 mm hosszú implantátum előállítására. - A kétrészes Symplant (Ø 3.3) implantátum belső kiképzése a kicsiny átmérő és kúpos forma miatt nem engedi meg a fenti egységes implantátum belső kialakítását, így ez változatlan maradt. Ebben az esetben a hosszított 2.2mm laptávolságú hatszöges illeszkedés biztosítja a stabil felépítmény-implantátum kapcsolatot.

6 Kétrészes-átmenőcsavaros, elfordulás biztos fejek (fej + rögzítőcsavar) illeszkedő hatszög részének befogadására alkalmas rész. Az illeszkedő csövecske befogadására alkalmas rész, vagyis a brezonos megerősítés ágya. Az implantátum menetes belső része, mely a rögzítő csavar-, illetve az egyrészes, önmagában csavaros fejek meneteinek rögzítésére szolgál. Csontágykialakító és implantátum behajtó műszerek: Az implantátumágy kialakítására az előfúrók után a rendszer specifikus színkódolt készrefúró használata ajánlott. A csontágy kíméletes kialakítása során, nagyobb átmérőjű implantátumok behelyezésekor a furatok fokozatos bővítéséhez, a kisebb átmérőjű implantátumok készrefúróját, mint előfúrót ajánlott használni. Mindezt természetesen a kiválasztott hosszban. Az implantátum behajtó műszerek közül választható: - a kézibehajtó rövid és hosszú szárral, - szintén rövid és hosszú implantátum-behajtó adapter a szétszedhető, jól sterilizálható kétféle formában gyártott nyomatékszabályozás nélküli, vagy Ncm között állítható nyomaték szabályozós racsnikhoz, - a 2009-es év újításaként a hatszöggel megerősített gépibehajtó, mely a W&H implantológiai kézidarabok bármelyikéhez illesztve biztosabban képes nagyobb nyomaték átvitelére. Ezzel növeli az implantológiai kézidarab élettartamát, valamint megelőzi a behajtó tengely körüli elcsavarodását, nyúlási deformációját. A gépibehajtó bármilyen gyártmányú implantológia kézidarabba beilleszthető, de a biztosabb nyomatékátvitel, csak a fent leírt esetben érvényes. Dupla steril csomagolás! Az orvosi minőségű, ötvözetlen titánból készülő implantátumok felülete alumínium-oxid kerámiával több lépcsőben érdesített, passzívált felszín. Az implantátumok gamma sterilizált, dupla csomagolásban, kísérő matricával ellátva, zárócsavarral együtt csomagolva kerülnek forgalomba.

7 Egyrészes implantátumok 3.3 ONE ONE Standard ONE Otcap ø 3.3 mm 8 mm 10 mm 13 mm 15 mm SYONE/S-3.3/08 SYONE/S-3.3/10 SYONE/S-3.3/13 SYONE/S-3.3/15 ø 3.3 mm 8 mm 10 mm 13 mm 15 mm SYONE/O-3.3/08 SYONE/O-3.3/10 SYONE/O-3.3/13 SYONE/O-3.3/15 Behelyezési műszerek Méret Ínykivágó 3,3 mm SY-IFM-37 Jelölő dárda fúró ø1.9 mm, 12 mm A-IFM-11 8 mm SYO-KF mm SYO-KF mm SYO-KF mm SYO-KF-15 Implantátumtest behajtó kulcs rövid, kézi behajtáshoz SYO-IBM-1 Implantátumtest behajtó rövid közti darab racsnis kulcshoz SYO-IBM-4 Implantátumtest behajtó kulcs hosszú, kézi behajtáshoz SYO-IBM-2 Implantátumtest behajtó hosszú közti darab racsnis kulcshoz SYO-IBM-5 Tartozékok Otcap sapka cserélhető gumi betéttel A-OTS-1 A-OTS-2 Otcap sapkában lévő cserélhető gumi betét A-OTB-1 (rózsaszín) A-OTB-2 (sárga)

8 Kétrészes párhuzamos magú implantátumok E. E.X ø 3.5 mm 10 mm 12 mm 14 mm FE-IMP-3.5/10 FE-IMP-3.5/12 FE-IMP-3.5/14 ø 3.5 mm 10 mm 12 mm 14 mm FEX-IMP-3.5/10 FEX-IMP-3.5/12 FEX-IMP-3.5/14 ø 4.0 mm ø 4.0 mm 8 mm 10 mm 12 mm 14 mm 8mm 10 mm 12 mm 14 mm FE-IMP-4.0/08 FE-IMP-4.0/10 FE-IMP-4.0/12 FE-IMP-4.0/14 FEX-IMP-4.0/08 FEX-IMP-4.0/10 FEX-IMP-4.0/12 FEX-IMP-4.0/14 ø 4.5 mm ø 4.5 mm 8 mm 10 mm 12 mm 14 mm 8mm 10 mm 12 mm 14 mm FE-IMP-4.5/08 FE-IMP-4.5/10 FE-IMP-4.5/12 FE-IMP-4.5/14 FEX-IMP-4.5/08 FEX-IMP-4.5/10 FEX-IMP-4.5/12 FEX-IMP-4.5/14 ø 5.3 mm ø 5.3 mm 6.5 mm 9 mm 11 mm 6.5 mm 9 mm 11 mm FE-IMP-5.3/6.5 FE-IMP-5.3/09 FE-IMP-5.3/11 FEX-IMP-5.3/6.5 FEX-IMP-5.3/09 FEX-IMP-5.3/11 ø 6.3 mm ø 6.3 mm 6.5 mm 9 mm 11 mm 6.5 mm 9 mm 11 mm FE-IMP-6.3/6.5 FE-IMP-6.3/09 FE-IMP-6.3/11 FEX-IMP-6.3/6.5 FEX-IMP-6.3/09 FEX-IMP-6.3/11

9 E. - E.X - E.G E.G ø 3.5 mm 10 mm 12 mm 14 mm FEG-IMP-3.5/10 FEG-IMP-3.5/12 FEG-IMP-3.5/14 Az implantátum a rögzítő kupakkal együtt kihúzva, forgatás nélkül tá volítható el az üvegfiolából. ø 4.0 mm 8 mm 10 mm 12 mm 14 mm FEG-IMP-4.0/08 FEG-IMP-4.0/10 FEG-IMP-4.0/12 FEG-IMP-4.0/14 A rögzítő kupakkal együtt a kialakított csont ágy fölé pozícionálható. ø 4.5 mm 8 mm 10 mm 12 mm 14 mm FEG-IMP-4.5/08 FEG-IMP-4.5/10 FEG-IMP-4.5/12 FEG-IMP-4.5/14 ø 5.3 mm 6.5 mm 9 mm 11 mm FEG-IMP-5.3/6.5 FEG-IMP-5.3/09 FEG-IMP-5.3/11 Az első néhány behelyező fordulat a rögzítő kupakkal végez hető el, egészen a csont és implantátum közötti mi ni mális súrlódási kap csolat érzékeléséig! Ekkor a kupak csont ágy felé történő nyo má - sával egyidőben vég - zett el len tétes irányú (óra mutató já rá sával ellenkező) csavarásával le választható az imp lantátumról.! ø 6.3 mm 6.5 mm 9 mm 11 mm FEG-IMP-6.3/6.5 FEG-IMP-6.3/09 FEG-IMP-6.3/11 A rögzítő kupak implantátumtól történő eltávolításával egyidőben ügyelni kell a tüskén lévő hatszög ujjal történő megtámasztására, rögzítésére, melyben segít ha a kupakot oldalirányba eldöntjük.!

10 Kétrészes kónikus magú kompressziós implantátumok EX - S ø 3.3 mm 10 mm 12 mm 14 mm 16 mm SYEX-IMP-3.3/10 SYEX-IMP-3.3/12 SYEX-IMP-3.3/14 SYEX-IMP-3.3/16 EX S ø 3.8 mm 8mm 10mm 12 mm 14 mm SYEX-IMP-3.8/08 SYEX-IMP-3.8/10 SYEX-IMP-3.8/12 SYEX-IMP-3.8/14 ø 3.8 mm 8mm 10mm 12 mm 14 mm SYS-IMP-3.8/08 SYS-IMP-3.8/10 SYS-IMP-3.8/12 SYS-IMP-3.8/14 ø 4.2 mm 8mm 10mm 12 mm 14 mm SYEX-IMP-4.2/08 SYEX-IMP-4.2/10 SYEX-IMP-4.2/12 SYEX-IMP-4.2/14 ø 4.2 mm 8mm 10mm 12 mm 14 mm SYS-IMP-4.2/08 SYS-IMP-4.2/10 SYS-IMP-4.2/12 SYS-IMP-4.2/14 ø 5.3 mm 7mm 9 mm 11 mm SYEX-IMP-5.3/07 SYEX-IMP-5.3/09 SYEX-IMP-5.3/11 ø 5.3 mm 7mm 9 mm 11 mm SYS-IMP-5.3/07 SYS-IMP-5.3/09 SYS-IMP-5.3/11

11 Kétrészes implantátumok sebészi készletei Fullplant E. és E.X kis sebészi tálca FE-SEB-2 Alap sebészi készlet, mellyel a leggyakrabban használt kis átmérőjű 14 féle implantátum behelyezése lehetséges. 22 műszert tartalmaz. Fullplant E. és E.X sebészi tálca FE-SEB-1 34 főként alsó állcsontba javasolt párhuzamos magú implantátum behelyezésére ajánlott. 39 műszert tartalmaz. Fullplant E.G sebészi tálca FG-SEB-1 A párhuzamos magú implantátumok közül az összes gallérral rendelkező 17 különböző méretű implantátum behelyez ésére alkalmas. 46 műszert tartalmaz.

12 Sebészi készletekben található műszerek részletes listája Symplant EX - S sebészi tálca S-SEB-1 26 féle kompressziós, kónikus magú implantátum behelyezésére, főként a szivacsosabb csontban ajánlott. 41 műszert tartalmaz. Fullplant-Symplant kombinált sebészi tálca FS-SEB-1 48 féle különböző, köztük - kompressziós - és nem kompressziós párhuzamos magú csontba süllyeszthető gallérral rendelkező implantátum behelyezésére is alkalmas. 48 műszerrel felszerelt. Operációs sablonok A sebészi készletek perforált fém dobozban kerülnek forgalomba, melyek autoklávozható fóliába lezárva tartósan sterilen tarthatóak. A sebészi dobozokhoz fényképes-ábrás műszerösszerakó magya - rázat áll rendelkezésre. Röntgensablon Fullplant E.-E.X (1:1,26) FE-RTG-1 Röntgensablon Fullplant E.G (1:1,26) FG-RTG-1 Röntgensablon Symplant (1:1,26) S-RTG-1

13 Megnevezés S-SEB-1 FE-SEB-1 FE-SEB-2 FG-SEB-1 FS-SEB-1 Jelölő gömbfúró A-IFM-1 X X X X Dárdafúró A-IFM-11 X Előfúró ø 2.0 A-IFM-2 X X X X X Kétlépcsős fúró ø A-IFM-3 X X X X X Vállsüllyesztő fúró FP ø 3.5 F-IFM-6 X X X X SY ø mm SY-KF-3.3/10 X SY ø mm SY-KF-3.3/12 X SY ø mm SY-KF-3.3/14 X SY ø mm SY-KF-3.3/16 X SY ø mm SY-KF-3.8/08 X SY ø mm SY-KF-3.8/10 X X SY ø mm SY-KF-3.8/12 X X SY ø mm SY-KF-3.8/14 X X SY ø mm SY-KF-4.2/08 X X SY ø mm SY-KF-4.2/10 X X SY ø mm SY-KF-4.2/12 X X SY ø mm SY-KF-4.2/14 X SY ø mm SY-KF-5.3/07 X X SY ø mm SY-KF-5.3/09 X X SY ø mm SY-KF-5.3/11 X FP ø 3.5 FE-KF-35 X X X FP ø 4.0 FE-KF-40 X X X FP ø 4.5 FE-KF-45 X X FP ø 5.3 FE-KF-53 X FP ø 6.3 FE-KF-63 X FPEG ø mm FEG-KF-3.5/10 X X FPEG ø mm FEG-KF-3.5/12 X X FPEG ø mm FEG-KF-3.5/14 X FPEG ø mm FEG-KF-4.0/08 X X FPEG ø mm FEG-KF-4.0/10 X X FPEG ø mm FEG-KF-4.0/12 X X FPEG ø mm FEG-KF-4.0/14 X FPEG ø mm FEG-KF-4.5/08 X X FPEG ø mm FEG-KF-4.5/10 X X FPEG ø mm FEG-KF-4.5/12 X X FPEG ø mm FEG-KF-4.5/14 X FPEG ø mm FEG-KF-5.3/6.5 X FPEG ø mm FEG-KF-5.3/09 X FPEG ø mm FEG-KF-5.3/11 X FPEG ø mm FEG-KF-6.3/6.5 X X FPEG ø mm FEG-KF-6.3/09 X X FPEG ø mm FEG-KF-6.3/11 X Menetfúró ø 3.5 F-MV-35 X X X X Menetfúró ø 4.0 F-MV-40 X X X X Menetfúró ø 4.5 F-MV-45 X X X Menetfúró ø 5.3 F-MV-53 X X Menetfúró ø 6.3 F-MV-63 X X X Körtrepán ø (fehér) SY-IFM-37 X Körtrepán ø / (sárga/piros) FS-IFM-43 X X Körtrepán ø 4.5 (kék) FS-IFM-47 X Körtrepán ø 5.3 (zöld) FS-IFM-55 X X Körtrepán ø 6.3 (fekete) FS-IFM-65 X Párhuzamosító indikátor A-IPM-1 X X X X X Menetes párhuzamosító A-IPM-2 X X X X Mélységmérő A-IMM-1 X X X X X Gingiva vastagságmérő A-IVM-2 X X X Implantátum behajtó SY 3.3 kézi behajtáshoz, rövid SY-IBM-1 X Implantátum behajtó SY 3.3 kézi behajtáshoz, hosszú SY-IBM-2 X Implantátum behajtó SY 3.3 gépi SY-IBM-3 X Implantátum behajtó SY 3.3 racsni közti darab, rövid SY-IBM-4 X Implantátum behajtó SY 3.3 racsni közti darab, hosszú SY-IBM-5 X Implantátum behajtó FP/SY kézi behajtáshoz, rövid FS-IBM-1 X X X X X Implantátum behajtó FP/SY kézi behajtáshoz, hosszú FS-IBM-2 X X X X Implantátum behajtó FP/SY gépi FS-IBM-3 X X X X X Implantátum behajtó FP/SY racsni közti darab, rövid FS-IBM-4 X X X X Implantátum behajtó FP/SY racsni közti darab, hosszú FS-IBM-5 X X X X X Fúróhosszabbító kézi behajtáshoz A-FHKM-1 X X X X Fúróhosszabbító gépi behajtáshoz A-FHGM-1 X X X X Fúróhosszabbító racsnis behajtáshoz A-FHRM-1 X X X X Racsnis kulcs A-RKM-22 X X X X X Ellentartó kulcs A-ETK-1 X X X X X Imbusz kulcs 1.3 kézi behajtáshoz A-IMBM-1 X X X X X

14 Csontágykialakító eszközök, fúrók Univerzálisan használható előfúrók, fúrómérő Jelölő gömbfúró ø 1.5 mm Az implantátum helyének kortikálison történő jelölésére, kortikális átfúrására. A-IFM-1 Jelölő dárda fúró ø 1.9 mm hossz:12 mm Az implantátum helyének kortikálison történő jelölésére, behelyezési irány előfúrására. A-IFM-11 Előfúró ø 2.0 mm Az implantátum fészek megfelelő mélységének és irányának előfúrásához, 8,10,12,14 jelöléssel. A-IFM-2 Kétlépcsős fúró ø 2.0=>2.9 mm A furat párhuzamos tágításához 8-10 jelöléssel. A-IFM-3 Ínykivágók Fúróütköző 2 mm-es előfúróhoz imbuszkulccsal fixálható FPE-FU-2 Méret 3.3 mm SY-IFM-37 Univerzális fúrómérő A-FME mm FS-IFM mm FE-IFM-47 Fúróütközők 8, 10, 12, 14 mm hosszban a Fullplant mélységkalibrált fúrókhoz (Ø 3,5; 4,0; 4,5 mm) A-FUTK mm FS-IFM mm FE-IFM-65 E. E. Méret Méret Vállsüllyesztő E.-E.X-E.G Ø 3.5 mm E.-E.X mm jelöléssel FE-KF-35 E.G 10 mm FEG-KF-3.5/10 E.G 12 mm FEG-KF-3.5/12 E.G F-IFM-6 14 mm FEG-KF-3.5/14 Menetfúró E.-E.X-E.G E.-E.X mm jelöléssel FE-KF-40 E.G 8 mm FEG-KF-4.0/08 E.G 10 mm FEG-KF-4.0/10 E.G 12 mm FEG-KF-4.0/12 E.G 14 mm FEG-KF-4.0/14 Menetfúró E.-E.X-E.G Ø 3.5 mm F-MV-35 Ø 4 mm F-MV-40

15 E. 3.3 Méret Méret E.-E.X mm jelöléssel E.G 8 mm FEG-KF-4.5/08 E.G 10 mm FEG-KF-4.5/10 E.G 12 mm FEG-KF-4.5/12 E.G FE-KF mm SY-KF-3.3/10 12 mm SY-KF-3.3/12 14 mm SY-KF-3.3/14 16 mm SY-KF-3.3/16 14 mm FEG-KF-4.5/14 Menetfúró E.-E.X-E.G Ø 4.5 mm F-MV-45 Méret E. E. Méret E.G E.-E.X mm jelöléssel FE-KF mm FEG-KF-5.3/6.5 E.G 9 mm FEG-KF-5.3/09 E.G 11 mm FEG-KF-5.3/11 Menetfúró E.-E.X Ø 5.3 mm F-MV-53 8 mm SY-KF-3.8/08 10 mm SY-KF-3.8/10 12 mm SY-KF-3.8/12 14 mm SY-KF-3.8/14 Méret 8 mm SY-KF-4.2/08 10 mm SY-KF-4.2/10 12 mm SY-KF-4.2/12 Méret 14 mm SY-KF-4.2/14 E.-E.X mm jelöléssel FE-KF-63 E.G 6.5 mm FEG-KF-6.3/6.5 E.G Méret 9 mm FEG-KF-6.3/09 E.G 11 mm FEG-KF-6.3/11 Menetfúró E.-E.X-E.G Ø 6.3 mm F-MV-63 7 mm SY-KF-5.3/07 9 mm SY-KF-5.3/09 11 mm SY-KF-5.3/11

16 Univerzális behelyező eszközök Fúróhosszabbítók kézi behajtáshoz Fúróhosszabbítók gépi behajtáshoz Fúróhosszabbítók racsnis behajtáshoz Mélység mérő A-FHKM-1 A-FHGM-1 A-FHRM-1 A-IMM-1 Párhuzamosító indikátor (Az implantátum ágyába illeszthető az előfúrás során) A-IPM-1 Menetes párhuzamosító csavar (Az implantátum belső menetébe illeszkedik) A-IPM-2 Gingiva vastagság mérő csavar (Az implantátum belső menetébe illeszkedik) A-IVM-1 Gingiva vastagság mérő (Az implantátum belsejébe illeszthető, menet nélkül) A-IVM-2 Implantátum test behajtók Implantátumtest behajtó kulcs rövid, kézi behajtáshoz FS-IBM-1 Implantátumtest behajtó kulcs hosszú, kézi behajtáshoz FS-IBM-2 Implantátumtest behajtó racsni kerék, rövid racsnis kulcshoz (A-RKM-1) FS-IBM-7 Implantátumtest behajtó racsni kerék, hosszú racsnis kulcshoz (A-RKM-1) FS-IBM-8 SY-IBM-1 SY-IBM-2 SY-IBM-7 SY-IBM-8 Implantátumtest behajtó kulcs gépi behajtáshoz FS-IBM-3 Implantátumtest behajtó közti darab kardán kulcshoz FS-IBM-6 Implantátumtest behajtó rövid közti darab racsnis kulcshoz FS-IBM-4 Implantátumtest behajtó hosszú közti darab racsnis kulcshoz FS-IBM-5 SY-IBM-3 SY-IBM-6 SY-IBM-4 SY-IBM-5

17 A jó tisztíthatóság érdekében részeire bontható racsnik Racsnis kulcs rövid A-RKM-21 Racsnis kulcs hosszú A-RKM-22 jelzés Fontos!!!, hogy a jelzések egy vonalba kerüljenek! A-RKM-21 A-RKM-22 Racsnis kulcs Racsni szár közti darabhoz illeszthető racsnikerékkel A-RKM-1 A-RKM-1 Nyomatéki racsnis kulcs A-RKNY-1 A-RKNY-1 Ellentartó kulcs A-ETK-1 Kardánkulcs A-KKM-1 Titán csipesz A-CSIP-1

18 Implantátumágy kialakítása a párhuzamos magvú FULLPLANT E.-E.X 4/10 implantátumokhoz Implantátum ágy kialakítása kónikus magvú SYMPLANT EX-S 4,2/10 implantátumokhoz. Zárócsavarok, rögzítőcsavarok behaj - tásához használható csavarhúzók Imbusz kulcs (1,3) kézi be és kihajtáshoz A-IMBM-1 Imbusz kulcs (1,3) kézi be és kihajtáshoz (fix véggel) A-IMBM-3 Imbusz kulcs (1,3) kézi be-, és kihajtáshoz (forgó véggel) A-IMBM-2 Racsni közti darab imbuszos véggel rövid (1,3) A-IMBM-5 Racsni közti darab imbuszos véggel hosszú (1,3) A-IMBM-6 Imbuszkulcs (1,3) gépi behajtással (kizárólag kicsavarozáshoz!) A-IMBM-4 Mini csavarhúzó nyitott kanalas rögzítő csavarokhoz kézi behajtással A-MCSM-1

19 Ínygyógyítás: Az íny gyógyítására nyitott sebészeti technika esetén a zárócsavar kihagyásával közvetlenül-, zárt sebészi technikát követően az íny felszabadítása után gyógyulási, vagy ínyformázócsavar használatát ajánljuk. Gingivaformálóval főként az ortonvállas és ferde fejek számára nagyobb átmérőjű, szebb ínylefutás alakítható ki, mint a gyógyulási csavarok használatával. (Részletes használati ajánlást, leírást lásd a felépítmények leírásánál.) A gyógyulási-, ínyformázó- és az ideiglenes fejet rögzítő csavar beés kicsavarásához az 1,3 imbuszkulcsok használhatók. Megfelelő primer stabilitás esetén (min. 40Ncm) ideiglenes felépítményekre rögzített ideiglenes korona - híd pótlás kivitelezését javasoljuk. Ideiglenes műanyag fej rögzítő-támasztó csavarral E - E.X - E.G Méret Méret Fej (11mm) + csavar Fej (11mm) + csavar gyógyulási FS-IDF-11 gyógyulási SY-IDF-11 Fej (11mm) + csavar Fej (11mm) + csavar gingivaformáló FS-IDF-21 gingivaformáló SY-IDF-21 Ideiglenes fejek melyekre a csontosodási szakaszban korona vagy híd pótlás készíthető. A felépítmények fogászati gyémánttal adaptálhatóak, beleértve a speciális rögzítőcsavart is, melynek meghosszabbított fala egyben a felépítmény falának belső megtámasztására is szolgál. Adaptáció után direkt lenyomat levételét követően vagy mélyhúzott fólia és fejmintázó csavar segítségével scutan módszerrel készíthető az ideiglenes akrilát korona - hídpótlás. Gyógyulási és Gingivaformáló csavarok E - E.X - E.G Ínyvastagság Ínyvastagság Gyógyulási csavar Gyógyulási csavar 2 mm FS-GYCS-2 Gyógyulási csavar 3 mm FS-GYCS-3 Gyógyulási csavar 4 mm FS-GYCS-4 Gyógyulási csavar 6 mm FS-GYCS-6 2 mm SY-GYCS-2 Gyógyulási csavar 3 mm SY-GYCS-3 Gyógyulási csavar 4 mm SY-GYCS-4 Gyógyulási csavar 6 mm SY-GYCS-6 Gingivaformáló csavar 2 mm FS-GFCS-2 Gingivaformáló csavar 3 mm FS-GFCS-3 Gingivaformáló csavar 4 mm FS-GFCS-4 Gingivaformáló csavar 6 mm FS-GFCS-6 Gingivaformáló csavar 2 mm SY-GFCS-2 Gingivaformáló csavar 3 mm SY-GFCS-3 Gingivaformáló csavar 4 mm SY-GFCS-4 Gingivaformáló csavar 6 mm SY-GFCS-6

20 Lenyomati rendszerek: A rendszerben nyitott és zárt kanalas technikához alkalmazható lenyomati fejet találunk az információ átvitelére. A lenyomati fejek vagy más néven átvivők mind a nyitott-, mind a zárt kanalas technikához kétféle formában kerülnek gyártásra. A két forma, az íny szintjében mérhető átmérőben különbözik egymástól. Külön fejet-átvivőt használhatunk a - gyógyulási csavarral gyógyított kisebb ínyátmérőjű helyeken, valamint a - gingivaformálóval formázott nagyobb, szélesebb átmérőjű helyeken. Ennek köszönhetően a technikán készített gipszmodell tényleges hű mása lesz az aktuálisan gyógyított ínyviszonyoknak. Így az implantátum fölött a szépen megformázott, nagyobb átmérőjű ínynek nincs lehetősége összeesni a kisebb átmérővel rendelkező lenyomati fej - átvivő mellett. Tehát a rendszer lehetőséget ad a fogorvosoknak, hogy a tervezett felépítménynek megfelelő metodikát válasszák, a lenyomatvétel során is. Lenyomati eszközök: Zárt kanalas lenyomati rendszer E - E.X - E.G Gyógyulási csavarhoz Gyógyulási csavarhoz sapka nélkül FS-LZR-11 sapka nélkül SY-LZR-11 sapkával FS-LZR-12 sapkával SY-LZR-12 Gingiva-formáló csavarhoz Gingiva-formáló csavarhoz sapka nélkül FS-LZR-21 sapka nélkül SY-LZR-21 sapkával FS-LZR-22 sapkával SY-LZR-22 Sapka Zárt kanalas lenyomati rendszerhez A-LZKS-11 Zárt kanalas lenyomati rendszer sapka nélkül - amit zárt kanalas lenyomatvételhez használunk. A rögzítő csavar speciálisan képzett, a lenyomati fej magasságában, vele egyszintben végződik, mely megakadályozza, illetve minimálisra csökkenti a lenyomatanyag fejbetüremkedését. Ez döntő fontosságú a fejek lenyomatba történő visszahelyezése során. Zárt kanalas lenyomati rendszer sapkával - amit szintén zárt kanál technikához használunk. A fejrésze azonos a sapka nélküli átvivő fej részével. Ebben az esetben a fejet a rápattanó sapkával és technikai rögzítő csavarral csomagoljuk. Mindkét csavar 1,3-as imbusszal csavarozható.

21 Nyitott kanalas lenyomati rendszer E - E.X - E.G Csavarkilógás Csavarkilógás Gyógyulási csavarhoz 3 mm FS-LNR-11 Gyógyulási csavarhoz 3 mm SY-LNR-11 6 mm FS-LNR-12 6 mm SY-LNR-12 Gingivaformáló csavarhoz 3 mm FS-LNR-21 Gingivaformáló csavarhoz 3 mm SY-LNR-21 6 mm FS-LNR-22 6 mm SY-LNR-22 Nyitott kanalas lenyomati rendszer 3 mm-t kilógó csavarral. - az átvivők használata fogatlan teljes állcsont esetén ajánlott. Nyitott kanalas lenyomati rendszer 6 mm-t kilógó csavarral. - az átvivők használata fogközökre ültetett implantációk esetén ajánlott, ahol a szomszédos fogak fölé kell nyúlnia a csavarvégnek. A csavarok vége keresztsliccel ellátott a könnyebb felhasználhatóság érdekében, egyenes csavarhúzóval használható. Ez nagyban megkönnyíti az implantátumok térbeli leképzéséhez használt lenyomatvételi eljárást, a teljes és részleges foghiányok lenyomatvételi különbségéhez alkalmazkodva. Rögzítő csavarok Használata 1) Oklúziós csavar A-RCSF-1 2) Rögzítő csavar EB, technikai használatra 1 db. A-RCST-1 2/b) Rögzítő csavar EB, technikai használatra 3 db. A-RCST-3 3) Rögzítő csavar EB, sapkás lenyomati és technikai fejekhez A-RCS-1 4) Rögzítő csavar ideiglenes fejhez A-RCSID-1 5) Rögzítő csavar zárt kanalas lenyomati fejhez A-RCSZL-1 6) Slicces rögzítő csavar nyitott kanalas lenyomati fejhez RÖVID A-RCSNYL-3 7) Slicces rögzítő csavar nyitott kanalas lenyomati fejhez HOSSZÚ A-RCSNYL-6 1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) 8) Rögzítő csavar ideiglenes fej mintázásához A-RCSID-2 Minden kétrészes, elfordulásbiztos felépítmény a végleges fixációhoz használható KÉK rögzítő csavar-ral kerül csomagolásra.

22 Technikai eszközök Technikai eszközök E - E.X - E.G Méret Méret Technikai implantátum FS-TIMP-1 Cserélhető technikusi betét FS-TEF-11 Technikai implantátum SY-TIMP-1 Cserélhető technikusi betét SY-TEF-11 Technikusi fejbefogó A-TEF-1 Rögzítőcsavar (technikai) 1 db. A-RCST-1 3 db. A-RCST-3 Technikai implantátum - a szájban lévő implantátum belső illeszkedő részének szájhű technikai megjelenítéséhez. A technikai analógok a gyártás során lépcsős bemarással és lapolással készülnek, ezzel a mintában történő horizontális és vertikális rögzülésük maximálisan biztosított. A felépítmények laborimplantátumokhoz történő rögzítéséhez a titánszínű technikai rögzítőcsavarok használatát ajánljuk. Technikusi fejbefogó és a fejében cserélhető betétek - a felépítmények technikai feldolgozása során a biztos kézbentartásához nyújtanak segítséget. Technikai rögzítő csavarok - a felépítmények rögzítésére a technikai feldolgozás és a próbák során ajánlott. A titánszínű külön 1 és 3 darabos csomagolásban kapható rögzítőcsavarok használatával kiküszöbölhetjük a végleges rögzítés előtti használat következtében kialakuló csavarmegnyúlást. Fejbehajtók: Fejbehajtó keresztbehajtó felülcsavarós gömbfejhez A-FBM-G Fejbehajtó 2.6-os Oringekhez és Otcapokhoz A-FBM-26 Fejbehajtó 3.2-es standard és felülcsavarós, egyenes és kúp fejekhez A-FBM-32 A fejbehajtók - felépítmények be- és kihajtásához használható kulcsok. Használatukkal kézi erő esetén is biztonsággal érhető el a minimálisan ajánlott 30 Ncm erősségű nyomaték.

23 Felépítmények: Gazdag választéka tág lehetőséget ad a legoptimálisabb fogpótlás tervezéséhez és megvalósításához. Az implantátum zárófelületéhez illeszkedő felépítmény, minden esetben ínybe süllyedő, magasfényre polírozott nyakkal indul, mely több méretben választható, alkalmazkodva az egyénileg különböző ínyvastagsághoz. A polírozott nyakat az íny feletti, fogpótlás rögzítésére szolgáló különböző fejrész követi, mely szintén több méretben rendelhető, a különböző magasságú interalveoláris távolsághoz adaptálva. A felépítmény fejrészének felülete érdesített, amennyiben cementezhető fogpótlás rögzítésére szolgál; magasfényre polírozott, amennyiben csavarral rögzíthető, vagy pattentos-pattintós fogpótlás viselésére tervezett. A felépítményeknek az implantátumhoz illeszkedő zárófelelületétől mért összmagasságát (fejmagasság + ínyvastagság), a termék megnevezése után található zárójelben lévő számok összege adja meg! A és implantátumok protetikai rendszerét két nagy csoportra oszthatjuk. 1. Az elfordulásbiztos (EB) -, más néven vario -, átmenőcsavaros -, kétrészes (fej+rögzítőcsavar) felépítmények. 2. Az önmagában csavarral rögzülő fejek, más néven csavaros felépítmények. Mindkét csoportban lévő felépítmények implantátumokhoz történő rögzítésekor, egyaránt ajánlott a minimális 30Ncm erősségű csavar, illetve fej meghúzása a megfelelő behajtóval, vagy imbuszkulccsal. E - E.X - E.G Tekintettel arra, hogy az implantátumok közül a legkisebb átmérőjű kétrészes Symplant 3.3 belső kiképzése a már említett kicsiny átmérő miatt eltér az összes többi implantátumétól, a katalógus további részében két fő oszlopra osztva, de egymás közelében találhatóak meg az azonos funkciójú termékek. A narancssárga színezetű cikkszámok és ennek megfelelően a jobb oldalra eső képek mindig a Symplant 3.3 átmérőhöz tartoznak! Ahol csak egy kép került megmutatásra, de szürke és narancsos cikkszámot is láthatunk, ott a képen szemmel nem látható eltérés mutatkozik, de külön termék rendelése szükséges a Symplant 3.3 implantátumok számára! 3.3

BIONIKA IMPLANTOLÓGIAI MAGAZIN A BIONIKA KUTATÓ KÖZPONT K+F KIADVÁNYA 2015 II.NEGYEDÉV

BIONIKA IMPLANTOLÓGIAI MAGAZIN A BIONIKA KUTATÓ KÖZPONT K+F KIADVÁNYA 2015 II.NEGYEDÉV IMPLANTOLÓGIAI MAGAZIN A BIONIKA KUTATÓ KÖZPONT K+F KIADVÁNYA 2015 BIONIKA II.NEGYEDÉV Biospirális megtámasztás a stabilitás garanciája HiCON Implant System BIOSPIRÁLIS IMPLANTÁTUM RENDSZER A BIONIKÁTÓL

Részletesebben

MAGYAR INNOVÁCIÓ NÉMET PRECIZITÁS 30 ÉVES A DENTI IMPLANTÁCIÓS RENDSZER

MAGYAR INNOVÁCIÓ NÉMET PRECIZITÁS 30 ÉVES A DENTI IMPLANTÁCIÓS RENDSZER EGY FÁZISÚ IMPLANTÁTUMOK MAGYAR INNOVÁCIÓ NÉMET PRECIZITÁS 30 ÉVES A DENTI IMPLANTÁCIÓS RENDSZER IMPLANTÁTUM OKTATÁS FRÉZKÖZPONT KUTATÁS GYÁRTÁS RENDSZEREK MINDEN INDIKÁCIÓS TERÜLETRE DENTIDENT IMPLANT

Részletesebben

IRODALMI ÖSSZEFOGLALÁS

IRODALMI ÖSSZEFOGLALÁS FOGPROTÉZIS SZILÁRDSÁGTANI VIZSGÁLATA TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI DOLGOZAT 2001 SZERZOK: FÜSTÖS ATTILA NASZTAN OVICS FERENC IV. éves BM E Ép ítomérnök hallga tók KON ZULENS: BOJTÁR IMRE Tartószerkezetek Mechaniká

Részletesebben

HANDBOOK. Nemzetközi Fogászati Kongresszus

HANDBOOK. Nemzetközi Fogászati Kongresszus Nemzetközi Fogászati Kongresszus Elméleti és gyakorlati továbbképző rendezvény a fogászat vezető témáiról HANDBOOK Platina fokozatú szponzor: 2015. máus 29 30. SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ 1146

Részletesebben

Konszenzus a fogászati implantológiában: az osszeointegráció elérésének módjai 2012, Nemzetközi Implantátum Alapítvány, München, Németország

Konszenzus a fogászati implantológiában: az osszeointegráció elérésének módjai 2012, Nemzetközi Implantátum Alapítvány, München, Németország Konszenzus a fogászati implantológiában: az osszeointegráció elérésének módjai 2012, Nemzetközi Implantátum Alapítvány, München, Németország Prof. Dr. Stefan Ihde Fogászati Implantációs Részleg vezetője

Részletesebben

Dental World 2011. október 13 15.

Dental World 2011. október 13 15. ELÔZETES Az Ön választása A 111-es stand D e n t a l W o r l d 2 0 1 1 Dental World 2011. október 13 15. Nemzetközi Fogászati Szakkiállítás és Továbbképzô Konferencia SYMA Sport- és Rendezvénycsarnok,

Részletesebben

Három nap a fogászat szolgálatában

Három nap a fogászat szolgálatában Bónuszprogramban résztvevô cégek listája térképpel a hátoldalon! ÚJDONSÁG! HYDRORISE, új A-szilikon október 17. [PÉNTEK] D E N T A L W O R L D MODULMIX, az új lenyomatkeverô gép: 5:1-es rendszer, mely

Részletesebben

S Z E R E L É S I K É Z I K Ö N Y V 2 0 1 2

S Z E R E L É S I K É Z I K Ö N Y V 2 0 1 2 SZERELÉSI KÉZIKÖNYV 2012 Szerelési kézikön yv Tartalomjegyzék I. Gyorskereső 4-7 II. Ajánló 8 III. Szaniterek 9-74 A) Általános információk 9-17 1. Alföldi szaniterek jellemzői 9-10 2. Kerámia anyagának

Részletesebben

REALTRADE MINDEN AMI FOGÁSZAT 2015 / 1. II. évfolyam 1. szám ...ÉS MÉG TÖBB

REALTRADE MINDEN AMI FOGÁSZAT 2015 / 1. II. évfolyam 1. szám ...ÉS MÉG TÖBB REALTRADE MINDEN AMI FOGÁSZAT II. évfolyam 1. szám 2015 / 1...ÉS MÉG TÖBB 2 REALTRADE FOGÁSZATI MAGAZIN Köszöntő! TISZTELT OLVASÓNK! Ö römmel nyújtjuk át Önnek Realtrade magazinunk legújabb számát, amely

Részletesebben

Fogorvosi Szemle. Stomatologia Hungarica. Alapította: Dr. Körmöczi Zoltán 1908-ban. 104. évfolyam 2. sz. 2011. június

Fogorvosi Szemle. Stomatologia Hungarica. Alapította: Dr. Körmöczi Zoltán 1908-ban. 104. évfolyam 2. sz. 2011. június Fogorvosi Szemle Stomatologia Hungarica A MAGYAR FOGORVOSOK EGYESÜLETÉNEK HIVATALOS KÖZLÖNYE Alapította: Dr. Körmöczi Zoltán 1908-ban 104. évfolyam 2. sz. 2011. június Főszerkesztő: Dr. Fejérdy Pál TARTALOM

Részletesebben

SZERELÉSI KÉZIKÖNYV 2013

SZERELÉSI KÉZIKÖNYV 2013 SZERELÉSI KÉZIKÖNYV 2013 SZERELÉSI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék I. Gyorskereső 4-7 II. Ajánló 8 III. Szaniterek 9-75 A) Általános információk 9-17 1. Alföldi szaniterek jellemzői 9-10 2. Kerámia anyagának

Részletesebben

Dental World fog-centrikus világ

Dental World fog-centrikus világ Bónuszprogramban résztvevô cégek listája térképpel a hátoldalon! október 18. [SZOMBAT] Polimerizáljon Ön is a villám erejével és sebességével! as 810 nd A sta Bôvebb információ a Bónuszstandon (A128) FlashMax

Részletesebben

Dental World 2008 8000 m -en 180 kiállító

Dental World 2008 8000 m -en 180 kiállító Today 2008 okt 16 csutortok 10/15/08 3:09 PM Page 1 Bónuszprogramban résztvevô cégek listája térképpel a hátoldalon! október 16. [CSÜTÖRTÖK] as 810 nd A sta + Bôvebb információ a Bónuszstandon (A128) vagy

Részletesebben

Kedves Doktornő / Doktor Úr!

Kedves Doktornő / Doktor Úr! Katalógus 2011/2012 Kedves Doktornő / Doktor Úr! Engedje meg, hogy néhány szóban bemutatkozzunk. Cégünk 2005-ben alakult. Fogászati kereskedelemmel és ehhez tartozó szolgáltatásokkal állunk fogorvosaink

Részletesebben

SaniAdvent. - elérhetõ áron! C-LD-005 WhiteStar. Sonicare Healthy White. Csúcstechnológia! DIXI3 - intraorális képdigitalizáló

SaniAdvent. - elérhetõ áron! C-LD-005 WhiteStar. Sonicare Healthy White. Csúcstechnológia! DIXI3 - intraorális képdigitalizáló 1024 Budapest, Rómer Flóris u. 34. Telefon: 336-0884, 336-0885, 315-0844 Fax: 336-0860 e-mail:shop@sanitaria.hu www.sanitaria.hu 2008. õsz Érvényes 2008. december 31-ig, illetve az akciós készlet erejéig.

Részletesebben

FlashMax. Három nap a fogászat szolgálatában és bûvöletében. október 16. [péntek] Polimerizáljon Ön is a villám erejével és sebességével!

FlashMax. Három nap a fogászat szolgálatában és bûvöletében. október 16. [péntek] Polimerizáljon Ön is a villám erejével és sebességével! FlashMax A108-as stand október 16. [péntek] Polimerizáljon Ön is a villám erejével és sebességével! D e n t a l W o r l d 2 0 0 9 Három nap a fogászat szolgálatában és bûvöletében Csütörtökön reggel fél

Részletesebben

M+W Prothesenfinish Plus 328. oldal

M+W Prothesenfinish Plus 328. oldal M+W házimárkák ha többet akar M+W fogselymek 321. oldal M+W profilaxis paszta 335. oldal M+W miniatűr fogtisztító kefék 333. oldal M+W házimárkák, a mindig kedvező választás M+W Prophy polírozó 334. oldal

Részletesebben

Dental World 2010 A 10. évforduló. Nemzetközi Továbbképzô Konferencia és Fogászati Szakkiállítás 2010. október 14 15 16.

Dental World 2010 A 10. évforduló. Nemzetközi Továbbképzô Konferencia és Fogászati Szakkiállítás 2010. október 14 15 16. Az Ön választása A 108-os stand október 14. [csütörtök] D e n t a l W o r l d 2 0 1 0 ISO 9001 minôsítés Dental World 2010 A 10. évforduló Nemzetközi Továbbképzô Konferencia és Fogászati Szakkiállítás

Részletesebben

MUNKAANYAG. Máté István Zsolt. A számítógép felépítése A ház, a tápegység és csatlakoztatása. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Máté István Zsolt. A számítógép felépítése A ház, a tápegység és csatlakoztatása. A követelménymodul megnevezése: Máté István Zsolt A számítógép felépítése A ház, a tápegység és csatlakoztatása. A követelménymodul megnevezése: Számítógép összeszerelése A követelménymodul száma: 1173-06 A tartalomelem azonosító száma

Részletesebben

+ 1 db zöld Zetaplus csomag (Zetaplus+Oranwash L+Indurent gél+ keverôlap) vásárlása esetén 1 db Phase alginátot és 2 db jégtasakot adunk ajándékba!

+ 1 db zöld Zetaplus csomag (Zetaplus+Oranwash L+Indurent gél+ keverôlap) vásárlása esetén 1 db Phase alginátot és 2 db jégtasakot adunk ajándékba! hydrorise hydrorise A108-as stand D e n t a l W o r l d 2 0 0 9 október 15. [csütörtök] Dental World 2009 8000 m 2 -en 180 kiállító Nemzetközi Továbbképzô Konferencia és Fogászati Szakkiállítás 2009. október

Részletesebben

Biztonság és esztétika camlog implantátumokkal. Betegtájékoztató

Biztonság és esztétika camlog implantátumokkal. Betegtájékoztató Biztonság és esztétika camlog implantátumokkal Betegtájékoztató A mosoly bemutatkozás Tisztelt Betegünk! Ezzel a tanácsadóval az Ön kezébe adjuk a fogbeültetéssel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Részletesebben

Innovatív alakító eljárások

Innovatív alakító eljárások MISKOLCI EGYETEM MECHANIKAI TECHNOLÓGIAI TANSZÉK Innovatív alakító eljárások Tanulmány Kidolgozta: Dr. Tisza Miklós 1 -Dr. KissAntal 2 - Kovács Péter Zoltán 3 1 egyetemi tanár, 2 egyetemi adjunktus, 3

Részletesebben

DENTAL TRIBUNE The World s Dental Newspaper Hungary Edition Hialuronsav Hialuronsav

DENTAL TRIBUNE The World s Dental Newspaper Hungary Edition Hialuronsav Hialuronsav DENTL TRIBUNE The World s Dental Newspaper Hungary Edition Hialuronsav Hialuronsav BUDPEST, 2013. SZEPTEMBER Ára: 750 Ft IX. ÉVFOLYM, 3. SZÁM Rövid hírek Tudomány és kutatás Gyakorló fogtechnikus ajánlja

Részletesebben

MACH-TECH. 54. évfolyam, 2011. 4. szám 700 Ft

MACH-TECH. 54. évfolyam, 2011. 4. szám 700 Ft 54. évfolyam, 2011. 4. szám 700 Ft TARTALOM www.technikamagazin.hu Megjelenik havonta Fõszerkesztõ: Dr. Wellek Margit e-mail: mwellek@muszakiszemle.hu Fõmunkatárs: Békés Sándor e-mail: s.bekes@muszakiszemle.hu

Részletesebben

A számítógép felépítése A ház, a tápegység és csatlakoztatása. A UPS

A számítógép felépítése A ház, a tápegység és csatlakoztatása. A UPS Máté István A számítógép felépítése A ház, a tápegység és csatlakoztatása. A UPS A követelménymodul megnevezése: Számítógép összeszerelése A követelménymodul száma: 1173-06 A tartalomelem azonosító száma

Részletesebben

electronicnews Új neves gyártók kínálatunkban

electronicnews Új neves gyártók kínálatunkban 2011 tél electronicnews tájékoztató jelenlegi és leendõ ügyfeleink részére Új neves gyártók kínálatunkban 1 Hi-Speed USB2.0 áramkörök / VINCULO - VINCULUM II. fejlesztõ modul / LT3958 DC/ DC váltó / TRACOPOWER

Részletesebben

2006 SZERELÉSI KÉZIKÖNYV

2006 SZERELÉSI KÉZIKÖNYV 2006 SZERELÉSI KÉZIKÖNYV S Z E R E L É S I K É Z I K Ö N Y V Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék I. Gyorskereső 4-7 II. Ajánló 8 III. Szaniterek 9-64 A) Általános információk 9-15 1. Alföldi szaniterek jellemzői

Részletesebben

az én fürdőszobám műszaki katalógus '08

az én fürdőszobám műszaki katalógus '08 az én fürdőszobám műszaki katalógus '08 az én fürdőszobám 1878 tartalom 12 kerámiagarnitúrák Cubito, Mio, Olymp, Lyra, Zeta 44 alsó szekrények 48 fürdőszobabútorok 72 kádak és kádparavánok új JIKA A HAGYOMÁNY

Részletesebben

Q26 Q36 Q38 Q39 Q46 Q48 Q49 Q56 Q58 Q66 Q68 Q76 Q78 Q88 Q98 Q21 Q31 Q33 Q41 Q51 Q61

Q26 Q36 Q38 Q39 Q46 Q48 Q49 Q56 Q58 Q66 Q68 Q76 Q78 Q88 Q98 Q21 Q31 Q33 Q41 Q51 Q61 Az Ön eredményességét növelő kialakítás Profi homlokrakodóink és munkaeszközeink teljes palettája Q26 Q36 Q38 Q39 Q46 Q48 Q49 Q56 Q58 Q66 Q68 Q76 Q78 Q88 Q98 Q21 Q31 Q33 Q41 Q51 Q61 HU 2 A homlokrakodó,

Részletesebben