Bemutatkozik a FULL-TECH

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bemutatkozik a FULL-TECH"

Átírás

1

2 Bemutatkozik a FULL-TECH A FULL-TECH elődje a FULL-TECH Fogászati Implantátum és Műszergyártó Egyéni Cég, a magyar fogászati implantológiai érdeklődés és élet kiszélesedésével párhuzamosan, 1992-ben kis családi vállalkozásként alakult és állt be a fogászati implantátumokat gyártó cégek közé. Ebben az időben Magyarországon főként külföldön beszerezhető implantátumokat alkalmaztak mindössze néhány helyen, főként szájsebészeti képzési egyetemi központokban. Így kapcsolódott össze a kezdeti cégtörténet, a budapesti akkor még Semmelweis Orvostudományi Egyetem Szájsebészeti- és Fogpótlástani Klinikáján dolgozó orvosokkal. Ez volt a fejlesztések, kísérletezések időszaka, amikor kis darabszámban, kézi hagyományos forgácsoló gépeken készültek elsősorban a magyar fogorvosok számára, a külföldi gyártmányokhoz képest olcsóbb és könnyebben hozzáférhető magyar implantátumok. Azóta több mint 15 év telt el, az implantátumok felhasználása Ma - gyar országon is szinte rutin beavatkozássá vált, a piaci igények mind minőségben, mind mennyiségben megnőttek. A cég elsődleges feladata mindvégig a fogorvosok által támasztott igényeknek megfelelve a növekvő kereslet kielégítése volt, amit a géppark folyamatos fejlesztésével, munkaerő megnövelésével és belső szervezéssel tudtak elérni. Az üzem Bayern TÜV CE minősítést 2001-ben szerzett, 2003 óta termékeink is CE minősítéssel rendelkeznek, a termelés az MSZ EN ISO 9001:2001, valamint az MSZ EN ISO 13485:2002, majd az MSZ EN ISO 13485:2004 szerinti minőség-irányítási rendszerben zajlik. Rövid cégtörténeti áttekintés Az első 13 év a szájsebészekkel - fogorvosokkal - fogtechnikusokkal, való közvetlen kommunikáció jegyében telt Az Egyéni Cég Kft.-vé alakul. Első kiállítási részvétel a Dental World szakkiállításon Költözés az új üzembe, ahol a kibővített CNC géppark, a megnövekedett tér és munkaerő kapacitás, a hazai és a meglévő külföldi keresleten túl, új piaci igények kiszolgálására is alkalmas, így egyedi kis darabszámú elgondolások megvalósítására is.

3 Első nemzetközi kiállítási részvétel a FULL-TECH termékeket forgalmazó svájci partnercéggel az IDS Köln kiállításon. Implantációs rendszereink belső struktúrájának egységesítése a könnyebb, egyszerűbb használatért. Fullplant E.G és Fullplant E.X rendszer megszületése. Első FULL-TECH Majális-NYÍLT NAP Az új üzemben kialakított továbbképzési központ használatbavétele, gyakorlati és elméleti bemutatók, akkreditált és szakmai továbbképzések, élő műtéti bemutatók. Első sebészeti és protetikai alaptanfolyamok. Cirkonfelépítmények, valamint az új fejlesztésű Symplant S implantátumok megszületése Idegennyelvű alaptanfolyamok szervezése. Első Hands-on kurzus. Tanfolyam fogtechnikusoknak. FULL-TECH felhasználók első baráti találkozója a Majálison. Kiállítóként ismételten az IDS Köln szakkiállításon. Fő célunk: EGYSZERŰ, ÉSSZERŰ, CÉLSZERŰ - önvágó élű implantátumok, - behelyező műszerek, - technikai eszközök és lenyomati rendszerek, - felépítmények gyártása, melyek felhasználása megbízható. Egyszerű Mert, a legkisebb átmérőjű (3.3) kétfázisú, valamint az egyfázisú implantátumok kivételével, minden alakú-formájú és átmérőjű implantátum behelyezéséhez azonos, univerzálisan alkalmazható és minimális behelyező műszer felhasználása szükséges. Mert, a fent említett két kivételtől eltekintve (Ø 3.3), a szuprastruktúrák és lenyomati rendszerek óriási tárháza is univerzálisan használható minden átmérőjű és alakú implantátumhoz. Célszerű Mert minden felhasználó egy rendszeren belül megtalálja a számára legmegfelelőbb formájú és alakú implantátumot, legyen az kúpos vagy párhuzamos magvú, magasan felületkezelt vagy szélesebb polírozott nyakkal rendelkező, esetleg a záró felszínnél kiszélesedő - csont és seblezárásra alkalmas implantátum, melyek mindegyikében azonos illeszkedésű szuprastruktúra alkalmazható. Ésszerű Mert a felépítmények széles palettája külső alakban, és magasságban is alkalmazkodni tud az aktuális esethez, így a fogorvosok és a fogtechnikusok által is egységesen és könnyen alkalmazható, ésszerű megoldást biztosít. Mindezek megnövelik az implantológiai kezelések hatékonyságát, és valóra váltják a könnyű fogtechnikai adaptációt. Az alkalmazhatóság egyszerűsége, a variabilitás célszerűsége kovácsolja a Fullplant és Symplant termékeket könnyen felhasználható és megbízható egységes implantológiai rendszerré.

4 Utóbbi évek újdonságai: (E.) Fullplant E.X (2007) Az E.X jelzésű implantátumok felületkezelése, az E.-jelzésűekhez képest nagyobb felületen kerül passziválásra a jobb csontintegrációért. A zárófelszíni polírozott rész mindössze 0,4-0,5 mm magas marad. (E.X) (E.X) (EX) Fullplant E.G (2007) Fullplant E.G galléros implantátum a záró felszínnél gallérszerűen kiszélesedve az implantátumágy gallérszerű lezárására alkalmas. Az E.X rendszer továbbfejlesztéseként, a galléros nyaki rész csontba süllyesztése kevesebb nyaki stresszt erdedményez. Mindehhez a speciálisan kiképzett készrefúró használata szükséges. Az implantátum formai kiképzése, teste már önmagában a platformswitching elvet valósítja meg. Symplant S (2008) Fejlődés a Symplant EX-implantátumhoz képest: Nyakban sűrített kis menetmélységű menetprofil az egyenletesebb feszültség elosztásért, mely csökkenti a marginális felszívódás esélyét. A kúpos mag és a felszíni forma kialakítása kompressziós implantátumként a spongiózában és a kortikálisban is stabil primer rögzülést biztosít. Cirkonfej (2008) Cirkónium átmenőcsavaros felépítményekben ötvözésre kerültek a nagy tisztaságú titán és a cirkónium előnyei, megfelelve az esztétikai, stabilitási, egészségügyi elvárásoknak. Az implantátum és a fej illeszkedésében az eddig meglévő, 60 -ként behelyezhető lehetőségeket megkétszerezi a 30 kal elforgatott cirkónium fej sorozat megvalósítása (B sorozat). Ennek eredményeképpen egya zon felső geometriával rendelkező fejet összesen 12 irányban lehet behe lyezni és rögzíteni. (A részletes leírást lásd a 27. oldalon) Új, megerősített gépi behajtó (2009) Megerősített nyomatékátviteles implantátumtest gépi behajtó fejlesztése mely a testén található hatszöggel illeszkedik minden W&H implantológiai kézidarabba. Növeli a kézidarab és a gépibehajtó élettartamát. (E.G) (S) Felépítmények és kéziműszerek új csomagolása (2009) Új csomagolási rendszer fejlesztése a higiénikusabb felhasználásért.

5 Implantátumok: A termékek közül fogászati felhasználásra gyártottak: A család párhuzamos maggal és önvágó menettel rendelkező kétrészes csavar implantátumai: - Fullplant E. } Felhasználási javaslat: főként az alsó állcsonton - Fullplant E.X D2-D3 csontminőség esetén - Fullplant E.G formában, a család kúpos maggal és szélesedő, önvágó menettel, így párhuzamos külsővel rendelkező, szintén kétrészes implantátumai: }Felhasználási javaslat: főként a felső állcsontban, - Symplant EX - Symplant EX 3.3, illetve az alsó állcsontban vékony kortikális és puha spongióza esetén. - Symplant S valamint a kúpos maggal és kúpos menetekkel rendelkező egyrészes - Symplant ONE csavarimplantátumai. - az alsó állcsont interforaminális területén teljes fogsor rögzítésére. A család implantátumai a maxillofaciális rehabilitációban, különböző arc-, állcsont és fül deformitások helyreállító sebészetében felhasználható kicsiny, párhuzamos, szintén önvágó menetű speciálisan kifejlesztett implantátumok. A Full-Tech által gyártott fogászati implantátumok között a fogsorrögzítésekhez ajánlott: - egyrészes Otcap, illetve standard felső résszel rendelkező implantátumokat csak úgy, mint a - kétrészes szélesebb indikációs körben és csont minőséghez alkalmazott implantátumokat is megtaláljuk. Fejlesztési főcélunk volt 2006-ban és kétrészes implantátumok közötti "átjárhatóság" kifejlesztése. Az átjárhatóság a évben már a felépítmények és természetesen az implantátum behajtók univerzális használhatóságát eredményezte a Fullplant és Symplant implantátum családok számára a legkisebb 3,3 átmérőjű kétfázisú implantátum kivételével. Így - a kúpos maggal rendelkező Symplant (Ø 3,8; 4,2; 5,3;) implantátumok és - a párhuzamos maggal rendelkező Fullplant (Ø 3,5; 4,0; 4,5; 5,3; 6,3) implantátumok esetén megvalósult az azonos belső struktúra: a brezonnal megerősített 2,3mm laptávolságú hatszög, amely stabil rögzítést biztosít a felépítmény és az implantátum között. Az uniformizált belső struktúra a Symplant (Ø 3,8; 4,2; 5,3;) családok esetén, új rövidebb implantátumok gyártására is lehetőséget adott. Így például az 5,3 átmérőben a 7 mm hosszú implantátum előállítására. - A kétrészes Symplant (Ø 3.3) implantátum belső kiképzése a kicsiny átmérő és kúpos forma miatt nem engedi meg a fenti egységes implantátum belső kialakítását, így ez változatlan maradt. Ebben az esetben a hosszított 2.2mm laptávolságú hatszöges illeszkedés biztosítja a stabil felépítmény-implantátum kapcsolatot.

6 Kétrészes-átmenőcsavaros, elfordulás biztos fejek (fej + rögzítőcsavar) illeszkedő hatszög részének befogadására alkalmas rész. Az illeszkedő csövecske befogadására alkalmas rész, vagyis a brezonos megerősítés ágya. Az implantátum menetes belső része, mely a rögzítő csavar-, illetve az egyrészes, önmagában csavaros fejek meneteinek rögzítésére szolgál. Csontágykialakító és implantátum behajtó műszerek: Az implantátumágy kialakítására az előfúrók után a rendszer specifikus színkódolt készrefúró használata ajánlott. A csontágy kíméletes kialakítása során, nagyobb átmérőjű implantátumok behelyezésekor a furatok fokozatos bővítéséhez, a kisebb átmérőjű implantátumok készrefúróját, mint előfúrót ajánlott használni. Mindezt természetesen a kiválasztott hosszban. Az implantátum behajtó műszerek közül választható: - a kézibehajtó rövid és hosszú szárral, - szintén rövid és hosszú implantátum-behajtó adapter a szétszedhető, jól sterilizálható kétféle formában gyártott nyomatékszabályozás nélküli, vagy Ncm között állítható nyomaték szabályozós racsnikhoz, - a 2009-es év újításaként a hatszöggel megerősített gépibehajtó, mely a W&H implantológiai kézidarabok bármelyikéhez illesztve biztosabban képes nagyobb nyomaték átvitelére. Ezzel növeli az implantológiai kézidarab élettartamát, valamint megelőzi a behajtó tengely körüli elcsavarodását, nyúlási deformációját. A gépibehajtó bármilyen gyártmányú implantológia kézidarabba beilleszthető, de a biztosabb nyomatékátvitel, csak a fent leírt esetben érvényes. Dupla steril csomagolás! Az orvosi minőségű, ötvözetlen titánból készülő implantátumok felülete alumínium-oxid kerámiával több lépcsőben érdesített, passzívált felszín. Az implantátumok gamma sterilizált, dupla csomagolásban, kísérő matricával ellátva, zárócsavarral együtt csomagolva kerülnek forgalomba.

7 Egyrészes implantátumok 3.3 ONE ONE Standard ONE Otcap ø 3.3 mm 8 mm 10 mm 13 mm 15 mm SYONE/S-3.3/08 SYONE/S-3.3/10 SYONE/S-3.3/13 SYONE/S-3.3/15 ø 3.3 mm 8 mm 10 mm 13 mm 15 mm SYONE/O-3.3/08 SYONE/O-3.3/10 SYONE/O-3.3/13 SYONE/O-3.3/15 Behelyezési műszerek Méret Ínykivágó 3,3 mm SY-IFM-37 Jelölő dárda fúró ø1.9 mm, 12 mm A-IFM-11 8 mm SYO-KF mm SYO-KF mm SYO-KF mm SYO-KF-15 Implantátumtest behajtó kulcs rövid, kézi behajtáshoz SYO-IBM-1 Implantátumtest behajtó rövid közti darab racsnis kulcshoz SYO-IBM-4 Implantátumtest behajtó kulcs hosszú, kézi behajtáshoz SYO-IBM-2 Implantátumtest behajtó hosszú közti darab racsnis kulcshoz SYO-IBM-5 Tartozékok Otcap sapka cserélhető gumi betéttel A-OTS-1 A-OTS-2 Otcap sapkában lévő cserélhető gumi betét A-OTB-1 (rózsaszín) A-OTB-2 (sárga)

8 Kétrészes párhuzamos magú implantátumok E. E.X ø 3.5 mm 10 mm 12 mm 14 mm FE-IMP-3.5/10 FE-IMP-3.5/12 FE-IMP-3.5/14 ø 3.5 mm 10 mm 12 mm 14 mm FEX-IMP-3.5/10 FEX-IMP-3.5/12 FEX-IMP-3.5/14 ø 4.0 mm ø 4.0 mm 8 mm 10 mm 12 mm 14 mm 8mm 10 mm 12 mm 14 mm FE-IMP-4.0/08 FE-IMP-4.0/10 FE-IMP-4.0/12 FE-IMP-4.0/14 FEX-IMP-4.0/08 FEX-IMP-4.0/10 FEX-IMP-4.0/12 FEX-IMP-4.0/14 ø 4.5 mm ø 4.5 mm 8 mm 10 mm 12 mm 14 mm 8mm 10 mm 12 mm 14 mm FE-IMP-4.5/08 FE-IMP-4.5/10 FE-IMP-4.5/12 FE-IMP-4.5/14 FEX-IMP-4.5/08 FEX-IMP-4.5/10 FEX-IMP-4.5/12 FEX-IMP-4.5/14 ø 5.3 mm ø 5.3 mm 6.5 mm 9 mm 11 mm 6.5 mm 9 mm 11 mm FE-IMP-5.3/6.5 FE-IMP-5.3/09 FE-IMP-5.3/11 FEX-IMP-5.3/6.5 FEX-IMP-5.3/09 FEX-IMP-5.3/11 ø 6.3 mm ø 6.3 mm 6.5 mm 9 mm 11 mm 6.5 mm 9 mm 11 mm FE-IMP-6.3/6.5 FE-IMP-6.3/09 FE-IMP-6.3/11 FEX-IMP-6.3/6.5 FEX-IMP-6.3/09 FEX-IMP-6.3/11

9 E. - E.X - E.G E.G ø 3.5 mm 10 mm 12 mm 14 mm FEG-IMP-3.5/10 FEG-IMP-3.5/12 FEG-IMP-3.5/14 Az implantátum a rögzítő kupakkal együtt kihúzva, forgatás nélkül tá volítható el az üvegfiolából. ø 4.0 mm 8 mm 10 mm 12 mm 14 mm FEG-IMP-4.0/08 FEG-IMP-4.0/10 FEG-IMP-4.0/12 FEG-IMP-4.0/14 A rögzítő kupakkal együtt a kialakított csont ágy fölé pozícionálható. ø 4.5 mm 8 mm 10 mm 12 mm 14 mm FEG-IMP-4.5/08 FEG-IMP-4.5/10 FEG-IMP-4.5/12 FEG-IMP-4.5/14 ø 5.3 mm 6.5 mm 9 mm 11 mm FEG-IMP-5.3/6.5 FEG-IMP-5.3/09 FEG-IMP-5.3/11 Az első néhány behelyező fordulat a rögzítő kupakkal végez hető el, egészen a csont és implantátum közötti mi ni mális súrlódási kap csolat érzékeléséig! Ekkor a kupak csont ágy felé történő nyo má - sával egyidőben vég - zett el len tétes irányú (óra mutató já rá sával ellenkező) csavarásával le választható az imp lantátumról.! ø 6.3 mm 6.5 mm 9 mm 11 mm FEG-IMP-6.3/6.5 FEG-IMP-6.3/09 FEG-IMP-6.3/11 A rögzítő kupak implantátumtól történő eltávolításával egyidőben ügyelni kell a tüskén lévő hatszög ujjal történő megtámasztására, rögzítésére, melyben segít ha a kupakot oldalirányba eldöntjük.!

10 Kétrészes kónikus magú kompressziós implantátumok EX - S ø 3.3 mm 10 mm 12 mm 14 mm 16 mm SYEX-IMP-3.3/10 SYEX-IMP-3.3/12 SYEX-IMP-3.3/14 SYEX-IMP-3.3/16 EX S ø 3.8 mm 8mm 10mm 12 mm 14 mm SYEX-IMP-3.8/08 SYEX-IMP-3.8/10 SYEX-IMP-3.8/12 SYEX-IMP-3.8/14 ø 3.8 mm 8mm 10mm 12 mm 14 mm SYS-IMP-3.8/08 SYS-IMP-3.8/10 SYS-IMP-3.8/12 SYS-IMP-3.8/14 ø 4.2 mm 8mm 10mm 12 mm 14 mm SYEX-IMP-4.2/08 SYEX-IMP-4.2/10 SYEX-IMP-4.2/12 SYEX-IMP-4.2/14 ø 4.2 mm 8mm 10mm 12 mm 14 mm SYS-IMP-4.2/08 SYS-IMP-4.2/10 SYS-IMP-4.2/12 SYS-IMP-4.2/14 ø 5.3 mm 7mm 9 mm 11 mm SYEX-IMP-5.3/07 SYEX-IMP-5.3/09 SYEX-IMP-5.3/11 ø 5.3 mm 7mm 9 mm 11 mm SYS-IMP-5.3/07 SYS-IMP-5.3/09 SYS-IMP-5.3/11

11 Kétrészes implantátumok sebészi készletei Fullplant E. és E.X kis sebészi tálca FE-SEB-2 Alap sebészi készlet, mellyel a leggyakrabban használt kis átmérőjű 14 féle implantátum behelyezése lehetséges. 22 műszert tartalmaz. Fullplant E. és E.X sebészi tálca FE-SEB-1 34 főként alsó állcsontba javasolt párhuzamos magú implantátum behelyezésére ajánlott. 39 műszert tartalmaz. Fullplant E.G sebészi tálca FG-SEB-1 A párhuzamos magú implantátumok közül az összes gallérral rendelkező 17 különböző méretű implantátum behelyez ésére alkalmas. 46 műszert tartalmaz.

12 Sebészi készletekben található műszerek részletes listája Symplant EX - S sebészi tálca S-SEB-1 26 féle kompressziós, kónikus magú implantátum behelyezésére, főként a szivacsosabb csontban ajánlott. 41 műszert tartalmaz. Fullplant-Symplant kombinált sebészi tálca FS-SEB-1 48 féle különböző, köztük - kompressziós - és nem kompressziós párhuzamos magú csontba süllyeszthető gallérral rendelkező implantátum behelyezésére is alkalmas. 48 műszerrel felszerelt. Operációs sablonok A sebészi készletek perforált fém dobozban kerülnek forgalomba, melyek autoklávozható fóliába lezárva tartósan sterilen tarthatóak. A sebészi dobozokhoz fényképes-ábrás műszerösszerakó magya - rázat áll rendelkezésre. Röntgensablon Fullplant E.-E.X (1:1,26) FE-RTG-1 Röntgensablon Fullplant E.G (1:1,26) FG-RTG-1 Röntgensablon Symplant (1:1,26) S-RTG-1

13 Megnevezés S-SEB-1 FE-SEB-1 FE-SEB-2 FG-SEB-1 FS-SEB-1 Jelölő gömbfúró A-IFM-1 X X X X Dárdafúró A-IFM-11 X Előfúró ø 2.0 A-IFM-2 X X X X X Kétlépcsős fúró ø A-IFM-3 X X X X X Vállsüllyesztő fúró FP ø 3.5 F-IFM-6 X X X X SY ø mm SY-KF-3.3/10 X SY ø mm SY-KF-3.3/12 X SY ø mm SY-KF-3.3/14 X SY ø mm SY-KF-3.3/16 X SY ø mm SY-KF-3.8/08 X SY ø mm SY-KF-3.8/10 X X SY ø mm SY-KF-3.8/12 X X SY ø mm SY-KF-3.8/14 X X SY ø mm SY-KF-4.2/08 X X SY ø mm SY-KF-4.2/10 X X SY ø mm SY-KF-4.2/12 X X SY ø mm SY-KF-4.2/14 X SY ø mm SY-KF-5.3/07 X X SY ø mm SY-KF-5.3/09 X X SY ø mm SY-KF-5.3/11 X FP ø 3.5 FE-KF-35 X X X FP ø 4.0 FE-KF-40 X X X FP ø 4.5 FE-KF-45 X X FP ø 5.3 FE-KF-53 X FP ø 6.3 FE-KF-63 X FPEG ø mm FEG-KF-3.5/10 X X FPEG ø mm FEG-KF-3.5/12 X X FPEG ø mm FEG-KF-3.5/14 X FPEG ø mm FEG-KF-4.0/08 X X FPEG ø mm FEG-KF-4.0/10 X X FPEG ø mm FEG-KF-4.0/12 X X FPEG ø mm FEG-KF-4.0/14 X FPEG ø mm FEG-KF-4.5/08 X X FPEG ø mm FEG-KF-4.5/10 X X FPEG ø mm FEG-KF-4.5/12 X X FPEG ø mm FEG-KF-4.5/14 X FPEG ø mm FEG-KF-5.3/6.5 X FPEG ø mm FEG-KF-5.3/09 X FPEG ø mm FEG-KF-5.3/11 X FPEG ø mm FEG-KF-6.3/6.5 X X FPEG ø mm FEG-KF-6.3/09 X X FPEG ø mm FEG-KF-6.3/11 X Menetfúró ø 3.5 F-MV-35 X X X X Menetfúró ø 4.0 F-MV-40 X X X X Menetfúró ø 4.5 F-MV-45 X X X Menetfúró ø 5.3 F-MV-53 X X Menetfúró ø 6.3 F-MV-63 X X X Körtrepán ø (fehér) SY-IFM-37 X Körtrepán ø / (sárga/piros) FS-IFM-43 X X Körtrepán ø 4.5 (kék) FS-IFM-47 X Körtrepán ø 5.3 (zöld) FS-IFM-55 X X Körtrepán ø 6.3 (fekete) FS-IFM-65 X Párhuzamosító indikátor A-IPM-1 X X X X X Menetes párhuzamosító A-IPM-2 X X X X Mélységmérő A-IMM-1 X X X X X Gingiva vastagságmérő A-IVM-2 X X X Implantátum behajtó SY 3.3 kézi behajtáshoz, rövid SY-IBM-1 X Implantátum behajtó SY 3.3 kézi behajtáshoz, hosszú SY-IBM-2 X Implantátum behajtó SY 3.3 gépi SY-IBM-3 X Implantátum behajtó SY 3.3 racsni közti darab, rövid SY-IBM-4 X Implantátum behajtó SY 3.3 racsni közti darab, hosszú SY-IBM-5 X Implantátum behajtó FP/SY kézi behajtáshoz, rövid FS-IBM-1 X X X X X Implantátum behajtó FP/SY kézi behajtáshoz, hosszú FS-IBM-2 X X X X Implantátum behajtó FP/SY gépi FS-IBM-3 X X X X X Implantátum behajtó FP/SY racsni közti darab, rövid FS-IBM-4 X X X X Implantátum behajtó FP/SY racsni közti darab, hosszú FS-IBM-5 X X X X X Fúróhosszabbító kézi behajtáshoz A-FHKM-1 X X X X Fúróhosszabbító gépi behajtáshoz A-FHGM-1 X X X X Fúróhosszabbító racsnis behajtáshoz A-FHRM-1 X X X X Racsnis kulcs A-RKM-22 X X X X X Ellentartó kulcs A-ETK-1 X X X X X Imbusz kulcs 1.3 kézi behajtáshoz A-IMBM-1 X X X X X

14 Csontágykialakító eszközök, fúrók Univerzálisan használható előfúrók, fúrómérő Jelölő gömbfúró ø 1.5 mm Az implantátum helyének kortikálison történő jelölésére, kortikális átfúrására. A-IFM-1 Jelölő dárda fúró ø 1.9 mm hossz:12 mm Az implantátum helyének kortikálison történő jelölésére, behelyezési irány előfúrására. A-IFM-11 Előfúró ø 2.0 mm Az implantátum fészek megfelelő mélységének és irányának előfúrásához, 8,10,12,14 jelöléssel. A-IFM-2 Kétlépcsős fúró ø 2.0=>2.9 mm A furat párhuzamos tágításához 8-10 jelöléssel. A-IFM-3 Ínykivágók Fúróütköző 2 mm-es előfúróhoz imbuszkulccsal fixálható FPE-FU-2 Méret 3.3 mm SY-IFM-37 Univerzális fúrómérő A-FME mm FS-IFM mm FE-IFM-47 Fúróütközők 8, 10, 12, 14 mm hosszban a Fullplant mélységkalibrált fúrókhoz (Ø 3,5; 4,0; 4,5 mm) A-FUTK mm FS-IFM mm FE-IFM-65 E. E. Méret Méret Vállsüllyesztő E.-E.X-E.G Ø 3.5 mm E.-E.X mm jelöléssel FE-KF-35 E.G 10 mm FEG-KF-3.5/10 E.G 12 mm FEG-KF-3.5/12 E.G F-IFM-6 14 mm FEG-KF-3.5/14 Menetfúró E.-E.X-E.G E.-E.X mm jelöléssel FE-KF-40 E.G 8 mm FEG-KF-4.0/08 E.G 10 mm FEG-KF-4.0/10 E.G 12 mm FEG-KF-4.0/12 E.G 14 mm FEG-KF-4.0/14 Menetfúró E.-E.X-E.G Ø 3.5 mm F-MV-35 Ø 4 mm F-MV-40

15 E. 3.3 Méret Méret E.-E.X mm jelöléssel E.G 8 mm FEG-KF-4.5/08 E.G 10 mm FEG-KF-4.5/10 E.G 12 mm FEG-KF-4.5/12 E.G FE-KF mm SY-KF-3.3/10 12 mm SY-KF-3.3/12 14 mm SY-KF-3.3/14 16 mm SY-KF-3.3/16 14 mm FEG-KF-4.5/14 Menetfúró E.-E.X-E.G Ø 4.5 mm F-MV-45 Méret E. E. Méret E.G E.-E.X mm jelöléssel FE-KF mm FEG-KF-5.3/6.5 E.G 9 mm FEG-KF-5.3/09 E.G 11 mm FEG-KF-5.3/11 Menetfúró E.-E.X Ø 5.3 mm F-MV-53 8 mm SY-KF-3.8/08 10 mm SY-KF-3.8/10 12 mm SY-KF-3.8/12 14 mm SY-KF-3.8/14 Méret 8 mm SY-KF-4.2/08 10 mm SY-KF-4.2/10 12 mm SY-KF-4.2/12 Méret 14 mm SY-KF-4.2/14 E.-E.X mm jelöléssel FE-KF-63 E.G 6.5 mm FEG-KF-6.3/6.5 E.G Méret 9 mm FEG-KF-6.3/09 E.G 11 mm FEG-KF-6.3/11 Menetfúró E.-E.X-E.G Ø 6.3 mm F-MV-63 7 mm SY-KF-5.3/07 9 mm SY-KF-5.3/09 11 mm SY-KF-5.3/11

16 Univerzális behelyező eszközök Fúróhosszabbítók kézi behajtáshoz Fúróhosszabbítók gépi behajtáshoz Fúróhosszabbítók racsnis behajtáshoz Mélység mérő A-FHKM-1 A-FHGM-1 A-FHRM-1 A-IMM-1 Párhuzamosító indikátor (Az implantátum ágyába illeszthető az előfúrás során) A-IPM-1 Menetes párhuzamosító csavar (Az implantátum belső menetébe illeszkedik) A-IPM-2 Gingiva vastagság mérő csavar (Az implantátum belső menetébe illeszkedik) A-IVM-1 Gingiva vastagság mérő (Az implantátum belsejébe illeszthető, menet nélkül) A-IVM-2 Implantátum test behajtók Implantátumtest behajtó kulcs rövid, kézi behajtáshoz FS-IBM-1 Implantátumtest behajtó kulcs hosszú, kézi behajtáshoz FS-IBM-2 Implantátumtest behajtó racsni kerék, rövid racsnis kulcshoz (A-RKM-1) FS-IBM-7 Implantátumtest behajtó racsni kerék, hosszú racsnis kulcshoz (A-RKM-1) FS-IBM-8 SY-IBM-1 SY-IBM-2 SY-IBM-7 SY-IBM-8 Implantátumtest behajtó kulcs gépi behajtáshoz FS-IBM-3 Implantátumtest behajtó közti darab kardán kulcshoz FS-IBM-6 Implantátumtest behajtó rövid közti darab racsnis kulcshoz FS-IBM-4 Implantátumtest behajtó hosszú közti darab racsnis kulcshoz FS-IBM-5 SY-IBM-3 SY-IBM-6 SY-IBM-4 SY-IBM-5

17 A jó tisztíthatóság érdekében részeire bontható racsnik Racsnis kulcs rövid A-RKM-21 Racsnis kulcs hosszú A-RKM-22 jelzés Fontos!!!, hogy a jelzések egy vonalba kerüljenek! A-RKM-21 A-RKM-22 Racsnis kulcs Racsni szár közti darabhoz illeszthető racsnikerékkel A-RKM-1 A-RKM-1 Nyomatéki racsnis kulcs A-RKNY-1 A-RKNY-1 Ellentartó kulcs A-ETK-1 Kardánkulcs A-KKM-1 Titán csipesz A-CSIP-1

18 Implantátumágy kialakítása a párhuzamos magvú FULLPLANT E.-E.X 4/10 implantátumokhoz Implantátum ágy kialakítása kónikus magvú SYMPLANT EX-S 4,2/10 implantátumokhoz. Zárócsavarok, rögzítőcsavarok behaj - tásához használható csavarhúzók Imbusz kulcs (1,3) kézi be és kihajtáshoz A-IMBM-1 Imbusz kulcs (1,3) kézi be és kihajtáshoz (fix véggel) A-IMBM-3 Imbusz kulcs (1,3) kézi be-, és kihajtáshoz (forgó véggel) A-IMBM-2 Racsni közti darab imbuszos véggel rövid (1,3) A-IMBM-5 Racsni közti darab imbuszos véggel hosszú (1,3) A-IMBM-6 Imbuszkulcs (1,3) gépi behajtással (kizárólag kicsavarozáshoz!) A-IMBM-4 Mini csavarhúzó nyitott kanalas rögzítő csavarokhoz kézi behajtással A-MCSM-1

19 Ínygyógyítás: Az íny gyógyítására nyitott sebészeti technika esetén a zárócsavar kihagyásával közvetlenül-, zárt sebészi technikát követően az íny felszabadítása után gyógyulási, vagy ínyformázócsavar használatát ajánljuk. Gingivaformálóval főként az ortonvállas és ferde fejek számára nagyobb átmérőjű, szebb ínylefutás alakítható ki, mint a gyógyulási csavarok használatával. (Részletes használati ajánlást, leírást lásd a felépítmények leírásánál.) A gyógyulási-, ínyformázó- és az ideiglenes fejet rögzítő csavar beés kicsavarásához az 1,3 imbuszkulcsok használhatók. Megfelelő primer stabilitás esetén (min. 40Ncm) ideiglenes felépítményekre rögzített ideiglenes korona - híd pótlás kivitelezését javasoljuk. Ideiglenes műanyag fej rögzítő-támasztó csavarral E - E.X - E.G Méret Méret Fej (11mm) + csavar Fej (11mm) + csavar gyógyulási FS-IDF-11 gyógyulási SY-IDF-11 Fej (11mm) + csavar Fej (11mm) + csavar gingivaformáló FS-IDF-21 gingivaformáló SY-IDF-21 Ideiglenes fejek melyekre a csontosodási szakaszban korona vagy híd pótlás készíthető. A felépítmények fogászati gyémánttal adaptálhatóak, beleértve a speciális rögzítőcsavart is, melynek meghosszabbított fala egyben a felépítmény falának belső megtámasztására is szolgál. Adaptáció után direkt lenyomat levételét követően vagy mélyhúzott fólia és fejmintázó csavar segítségével scutan módszerrel készíthető az ideiglenes akrilát korona - hídpótlás. Gyógyulási és Gingivaformáló csavarok E - E.X - E.G Ínyvastagság Ínyvastagság Gyógyulási csavar Gyógyulási csavar 2 mm FS-GYCS-2 Gyógyulási csavar 3 mm FS-GYCS-3 Gyógyulási csavar 4 mm FS-GYCS-4 Gyógyulási csavar 6 mm FS-GYCS-6 2 mm SY-GYCS-2 Gyógyulási csavar 3 mm SY-GYCS-3 Gyógyulási csavar 4 mm SY-GYCS-4 Gyógyulási csavar 6 mm SY-GYCS-6 Gingivaformáló csavar 2 mm FS-GFCS-2 Gingivaformáló csavar 3 mm FS-GFCS-3 Gingivaformáló csavar 4 mm FS-GFCS-4 Gingivaformáló csavar 6 mm FS-GFCS-6 Gingivaformáló csavar 2 mm SY-GFCS-2 Gingivaformáló csavar 3 mm SY-GFCS-3 Gingivaformáló csavar 4 mm SY-GFCS-4 Gingivaformáló csavar 6 mm SY-GFCS-6

20 Lenyomati rendszerek: A rendszerben nyitott és zárt kanalas technikához alkalmazható lenyomati fejet találunk az információ átvitelére. A lenyomati fejek vagy más néven átvivők mind a nyitott-, mind a zárt kanalas technikához kétféle formában kerülnek gyártásra. A két forma, az íny szintjében mérhető átmérőben különbözik egymástól. Külön fejet-átvivőt használhatunk a - gyógyulási csavarral gyógyított kisebb ínyátmérőjű helyeken, valamint a - gingivaformálóval formázott nagyobb, szélesebb átmérőjű helyeken. Ennek köszönhetően a technikán készített gipszmodell tényleges hű mása lesz az aktuálisan gyógyított ínyviszonyoknak. Így az implantátum fölött a szépen megformázott, nagyobb átmérőjű ínynek nincs lehetősége összeesni a kisebb átmérővel rendelkező lenyomati fej - átvivő mellett. Tehát a rendszer lehetőséget ad a fogorvosoknak, hogy a tervezett felépítménynek megfelelő metodikát válasszák, a lenyomatvétel során is. Lenyomati eszközök: Zárt kanalas lenyomati rendszer E - E.X - E.G Gyógyulási csavarhoz Gyógyulási csavarhoz sapka nélkül FS-LZR-11 sapka nélkül SY-LZR-11 sapkával FS-LZR-12 sapkával SY-LZR-12 Gingiva-formáló csavarhoz Gingiva-formáló csavarhoz sapka nélkül FS-LZR-21 sapka nélkül SY-LZR-21 sapkával FS-LZR-22 sapkával SY-LZR-22 Sapka Zárt kanalas lenyomati rendszerhez A-LZKS-11 Zárt kanalas lenyomati rendszer sapka nélkül - amit zárt kanalas lenyomatvételhez használunk. A rögzítő csavar speciálisan képzett, a lenyomati fej magasságában, vele egyszintben végződik, mely megakadályozza, illetve minimálisra csökkenti a lenyomatanyag fejbetüremkedését. Ez döntő fontosságú a fejek lenyomatba történő visszahelyezése során. Zárt kanalas lenyomati rendszer sapkával - amit szintén zárt kanál technikához használunk. A fejrésze azonos a sapka nélküli átvivő fej részével. Ebben az esetben a fejet a rápattanó sapkával és technikai rögzítő csavarral csomagoljuk. Mindkét csavar 1,3-as imbusszal csavarozható.

21 Nyitott kanalas lenyomati rendszer E - E.X - E.G Csavarkilógás Csavarkilógás Gyógyulási csavarhoz 3 mm FS-LNR-11 Gyógyulási csavarhoz 3 mm SY-LNR-11 6 mm FS-LNR-12 6 mm SY-LNR-12 Gingivaformáló csavarhoz 3 mm FS-LNR-21 Gingivaformáló csavarhoz 3 mm SY-LNR-21 6 mm FS-LNR-22 6 mm SY-LNR-22 Nyitott kanalas lenyomati rendszer 3 mm-t kilógó csavarral. - az átvivők használata fogatlan teljes állcsont esetén ajánlott. Nyitott kanalas lenyomati rendszer 6 mm-t kilógó csavarral. - az átvivők használata fogközökre ültetett implantációk esetén ajánlott, ahol a szomszédos fogak fölé kell nyúlnia a csavarvégnek. A csavarok vége keresztsliccel ellátott a könnyebb felhasználhatóság érdekében, egyenes csavarhúzóval használható. Ez nagyban megkönnyíti az implantátumok térbeli leképzéséhez használt lenyomatvételi eljárást, a teljes és részleges foghiányok lenyomatvételi különbségéhez alkalmazkodva. Rögzítő csavarok Használata 1) Oklúziós csavar A-RCSF-1 2) Rögzítő csavar EB, technikai használatra 1 db. A-RCST-1 2/b) Rögzítő csavar EB, technikai használatra 3 db. A-RCST-3 3) Rögzítő csavar EB, sapkás lenyomati és technikai fejekhez A-RCS-1 4) Rögzítő csavar ideiglenes fejhez A-RCSID-1 5) Rögzítő csavar zárt kanalas lenyomati fejhez A-RCSZL-1 6) Slicces rögzítő csavar nyitott kanalas lenyomati fejhez RÖVID A-RCSNYL-3 7) Slicces rögzítő csavar nyitott kanalas lenyomati fejhez HOSSZÚ A-RCSNYL-6 1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) 8) Rögzítő csavar ideiglenes fej mintázásához A-RCSID-2 Minden kétrészes, elfordulásbiztos felépítmény a végleges fixációhoz használható KÉK rögzítő csavar-ral kerül csomagolásra.

22 Technikai eszközök Technikai eszközök E - E.X - E.G Méret Méret Technikai implantátum FS-TIMP-1 Cserélhető technikusi betét FS-TEF-11 Technikai implantátum SY-TIMP-1 Cserélhető technikusi betét SY-TEF-11 Technikusi fejbefogó A-TEF-1 Rögzítőcsavar (technikai) 1 db. A-RCST-1 3 db. A-RCST-3 Technikai implantátum - a szájban lévő implantátum belső illeszkedő részének szájhű technikai megjelenítéséhez. A technikai analógok a gyártás során lépcsős bemarással és lapolással készülnek, ezzel a mintában történő horizontális és vertikális rögzülésük maximálisan biztosított. A felépítmények laborimplantátumokhoz történő rögzítéséhez a titánszínű technikai rögzítőcsavarok használatát ajánljuk. Technikusi fejbefogó és a fejében cserélhető betétek - a felépítmények technikai feldolgozása során a biztos kézbentartásához nyújtanak segítséget. Technikai rögzítő csavarok - a felépítmények rögzítésére a technikai feldolgozás és a próbák során ajánlott. A titánszínű külön 1 és 3 darabos csomagolásban kapható rögzítőcsavarok használatával kiküszöbölhetjük a végleges rögzítés előtti használat következtében kialakuló csavarmegnyúlást. Fejbehajtók: Fejbehajtó keresztbehajtó felülcsavarós gömbfejhez A-FBM-G Fejbehajtó 2.6-os Oringekhez és Otcapokhoz A-FBM-26 Fejbehajtó 3.2-es standard és felülcsavarós, egyenes és kúp fejekhez A-FBM-32 A fejbehajtók - felépítmények be- és kihajtásához használható kulcsok. Használatukkal kézi erő esetén is biztonsággal érhető el a minimálisan ajánlott 30 Ncm erősségű nyomaték.

23 Felépítmények: Gazdag választéka tág lehetőséget ad a legoptimálisabb fogpótlás tervezéséhez és megvalósításához. Az implantátum zárófelületéhez illeszkedő felépítmény, minden esetben ínybe süllyedő, magasfényre polírozott nyakkal indul, mely több méretben választható, alkalmazkodva az egyénileg különböző ínyvastagsághoz. A polírozott nyakat az íny feletti, fogpótlás rögzítésére szolgáló különböző fejrész követi, mely szintén több méretben rendelhető, a különböző magasságú interalveoláris távolsághoz adaptálva. A felépítmény fejrészének felülete érdesített, amennyiben cementezhető fogpótlás rögzítésére szolgál; magasfényre polírozott, amennyiben csavarral rögzíthető, vagy pattentos-pattintós fogpótlás viselésére tervezett. A felépítményeknek az implantátumhoz illeszkedő zárófelelületétől mért összmagasságát (fejmagasság + ínyvastagság), a termék megnevezése után található zárójelben lévő számok összege adja meg! A és implantátumok protetikai rendszerét két nagy csoportra oszthatjuk. 1. Az elfordulásbiztos (EB) -, más néven vario -, átmenőcsavaros -, kétrészes (fej+rögzítőcsavar) felépítmények. 2. Az önmagában csavarral rögzülő fejek, más néven csavaros felépítmények. Mindkét csoportban lévő felépítmények implantátumokhoz történő rögzítésekor, egyaránt ajánlott a minimális 30Ncm erősségű csavar, illetve fej meghúzása a megfelelő behajtóval, vagy imbuszkulccsal. E - E.X - E.G Tekintettel arra, hogy az implantátumok közül a legkisebb átmérőjű kétrészes Symplant 3.3 belső kiképzése a már említett kicsiny átmérő miatt eltér az összes többi implantátumétól, a katalógus további részében két fő oszlopra osztva, de egymás közelében találhatóak meg az azonos funkciójú termékek. A narancssárga színezetű cikkszámok és ennek megfelelően a jobb oldalra eső képek mindig a Symplant 3.3 átmérőhöz tartoznak! Ahol csak egy kép került megmutatásra, de szürke és narancsos cikkszámot is láthatunk, ott a képen szemmel nem látható eltérés mutatkozik, de külön termék rendelése szükséges a Symplant 3.3 implantátumok számára! 3.3

Bemutatkozik a FULL-TECH

Bemutatkozik a FULL-TECH 2 1992 Bemutatkozik a FULL-TECH A FULL-TECH Fogászati Implantátum és Műszergyártó Kft elődje a FULL-TECH Fogászati Implantátum és Műszergyártó Egyéni Cég, a magyar fogászati implantológiai érdeklődés és

Részletesebben

Fogászati implantátum rendszer

Fogászati implantátum rendszer P L U S Fogászati implantátum rendszer ORVOSI MÛSZERGYÁRTÓ KFT. 6800 Hódmezõvásárhely, Rákóczi út 2-4. - 6800 Hódmezõvásárhely, Lázár u. 61/A -- Tel./ Fax: 06 (62) 241-609, 248-144 E-mail: protetim@protetim.hu

Részletesebben

SEBÉSZETI MANUÁLIS KÉTSZAKASZOS IMPLANTÁCIÓ MŰTÉTI MÓDSZERE

SEBÉSZETI MANUÁLIS KÉTSZAKASZOS IMPLANTÁCIÓ MŰTÉTI MÓDSZERE SEBÉSZETI MANUÁLIS KÉTSZAKASZOS IMPLANTÁCIÓ MŰTÉTI MÓDSZERE A DR CSAVARIMPLANTÁTUMOK KÉTSZAKASZOS MŰTÉTI MÓDSZERREL VÉGZETT BEÜLTETÉSE A kétszakaszos műtéti módszert akkor alkalmazzuk, ha biztosítani akarjuk

Részletesebben

SEBÉSZETI MANUÁLIS EGYSZAKASZOS IMPLANTÁCIÓ MŰTÉTI MÓDSZERE

SEBÉSZETI MANUÁLIS EGYSZAKASZOS IMPLANTÁCIÓ MŰTÉTI MÓDSZERE SEBÉSZETI MANUÁLIS EGYSZAKASZOS IMPLANTÁCIÓ MŰTÉTI MÓDSZERE A DR+ CSAVARIMPLANTÁTUMOK EGYSZAKASZOS MŰTÉTI MÓDSZERREL VÉGZETT BEÜLTETÉSE 1.a FELTÁRÁS Az implantátum tervezett helyének megfelelően az állcsontgerinc

Részletesebben

CorticaL ECO Rendszer. CorticaL ECO Implantátumok. CorticaL ECO Felépítmények. Beültető műszerek. Termékjellemzők Rendszer struktúra

CorticaL ECO Rendszer. CorticaL ECO Implantátumok. CorticaL ECO Felépítmények. Beültető műszerek. Termékjellemzők Rendszer struktúra Cortica ECO Rendszer Termékjellemzők Rendszer struktúra Cortica ECO Implantátumok Alkalmazási területek Méretválaszték Cortica ECO Felépítmények Felépítmény jellemzők Méretválaszték Beültető műszerek Műszerkészlet

Részletesebben

FEJLESZTÉS GYÁRTÁS KERESKEDELEM

FEJLESZTÉS GYÁRTÁS KERESKEDELEM A BIONIKA Medline Orvostechnikai Kft. 1989-ben alakult. 20 éves tapasztalattal rendelkezünk az orvosi műszer és implantátum fejlesztésben, gyártásban és kereskedelemben. A BIONIKA, mint gyártó és forgalmazó

Részletesebben

FEJLESZTÉS GYÁRTÁS KERESKEDELEM

FEJLESZTÉS GYÁRTÁS KERESKEDELEM A BIONIKA Medline Orvostechnikai Kft. 1989-ben alakult. 20 éves tapasztalattal rendelkezünk az orvosi műszer és implantátum fejlesztésben, gyártásban és kereskedelemben. A BIONIKA, mint gyártó és forgalmazó

Részletesebben

FOGÁSZAT. Sanat Smile. Fogászati implantációs rendszer. BoneTact nanofelszín

FOGÁSZAT. Sanat Smile. Fogászati implantációs rendszer. BoneTact nanofelszín Sanat Smile FOGÁSZAT Fogászati implantációs rendszer BoneTact nanofelszín 1 Referenciák A következő műtéti leírás egy általános irányvonalakat tartalmazó útmutatás a Sanat Smile rendszerrel végzendő fogászati

Részletesebben

Implantológia II. Dr. Kispélyi Barbara

Implantológia II. Dr. Kispélyi Barbara Implantológia II. Dr. Kispélyi Barbara IMPLANTÁTUMOK SEBÉSZETE Kétfázisú műtéti technika Egyfázisú műtéti technika KÉTFÁZISÚ MŰTÉTI TECHNIKA Spiekermann: Color atlas of implantology EGYFÁZISÚ MŰTÉTI TECHNIKA

Részletesebben

CANULALT COMBNYAKCSAVAR

CANULALT COMBNYAKCSAVAR TARTALOM FEMUR Y VELŐŰRSZEG JELLEMZŐI MÉRETVÁLASZTÉKA KIEGÉSZÍTŐI GENOCEPHALICUS VELŐŰRSZEG JELLEMZŐI MÉRETVÁLASZTÉKA KIEGÉSZÍTŐI HUMERUS VELŐŰRSZEG JELLEMZŐI MÉRETVÁLASZTÉKA KIEGÉSZÍTŐI FEMUR VELŐŰRSZEG

Részletesebben

Sebészeti kézikönyv 5.0 ICX-templant

Sebészeti kézikönyv 5.0 ICX-templant Osseointegreation Sebészeti kézikönyv 5.0 ICX-templant a legkedvezőbb sebészeti protokoll templant -hoz... W a r r a n t y 20 Years Guaranteed Spare Part Availability Years Silversponsor of the DGI Bronzesponsor

Részletesebben

Alsó kivehetô fogsor stabilizálása Symplant One implantátumokkal

Alsó kivehetô fogsor stabilizálása Symplant One implantátumokkal Dr. Csák Csaba, dr. Kovács Emese Alsó kivehetô fogsor stabilizálása Symplant One implantátumokkal (Klinikai esettanulmány) Teljes alsó protézist viselô páciensek régi igénye az alsó fogpótlásuk stabilizálása

Részletesebben

SEMADOS felépítmény Sub-Tec Universal, no Hex

SEMADOS felépítmény Sub-Tec Universal, no Hex A hatszög nélküli Sub-Tec Universal nem ad elfordulás elleni védelmet, ezért olyan felépítményeknél használható fel, ahol az elfordulásgátlás biztosított: összesínezett koronák, hidak, stégek. a mestermodelt

Részletesebben

Felépítmény SEMADOS Sub-Tec Universal

Felépítmény SEMADOS Sub-Tec Universal SEMADOS Sub-Tec Universal A Sub-Tec Universal elfordulásgátlást biztosít a felépítménynek. Egy fog pótlásakor alkalmazható. a mestermodelt mûínnyel kell készíteni a munka befejezõ fázisában ragasztócementet

Részletesebben

BEKÖSZÖNTŐ. Tisztelt Olvasó! 2013. február 1. a BIONIKA 24. születésnapja. Az eltelt idő alatt több ezer terméket fejlesztettünk,

BEKÖSZÖNTŐ. Tisztelt Olvasó! 2013. február 1. a BIONIKA 24. születésnapja. Az eltelt idő alatt több ezer terméket fejlesztettünk, BEKÖSZÖNTŐ Tisztelt Olvasó! 2013. február 1. a BIONIKA 24. születésnapja. Az eltelt idő alatt több ezer terméket fejlesztettünk, gyártottunk partnereink számára. Ezek a termékek igen nagy területet fognak

Részletesebben

A maximális terhelést, amit a kulcs testén található skála jelöl, nem szabad meghaladni. A másik oldalán is található egy skála.

A maximális terhelést, amit a kulcs testén található skála jelöl, nem szabad meghaladni. A másik oldalán is található egy skála. 83/108 84. Speciális sebészeti műszerek 90. A csavarok vizsgálatai 91. Általános információk 84/108 Speciális sebészeti műszerek A MIS számos sebészi eszközt kínál, melyek az implantáció során megkönnyítik

Részletesebben

Öntősablon Szett összeállításához HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ REF. NR: 001

Öntősablon Szett összeállításához HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ REF. NR: 001 Öntősablon Szett összeállításához HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Elsner Kft. 1 / 14 Tartalomjegyzék 1. ÖSSZEÁLLÍTÁS KÉPEKKEL ILLUSZTRÁLVA... 3 2. ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK... 12 a. Termékleírás... 12 b. Alapanyag... 12

Részletesebben

GYORS. UNIVERZÁLIS. EGYSZERŰ.

GYORS. UNIVERZÁLIS. EGYSZERŰ. Be accurate. Be smart. SMART Guide Kézikönyv GYORS. UNIVERZÁLIS. EGYSZERŰ. Tartalom A SMART Guide folyamat SMART Guide Kanál Fogtechnikus által készített CT sablon 8 Teljes kivehető fogpótlás 10 Regisztrációs

Részletesebben

ICX-SafetyGuideaz. ICX-MAGELLAN fúrósablon rendszere: a jövő implantációs műtéteinek navigációs rendszere. sablonnal történő beavatkozás

ICX-SafetyGuideaz. ICX-MAGELLAN fúrósablon rendszere: a jövő implantációs műtéteinek navigációs rendszere. sablonnal történő beavatkozás P a jövő implantációs műtéteinek navigációs rendszere. ICX-SafetyGuideaz ICX-MAGELLAN fúrósablon rendszere: sablonnal történő beavatkozás még biztonságosabbá teszi az ICX-implantátumokkal elvégzett kezeléseket

Részletesebben

BEKÖSZÖNTŐ. Tisztelt Olvasó! Mint azt már az előző hírlevelünkben is írtuk a BIONIKA Implantológiai Hírlevél eddig havi rendszerességgel

BEKÖSZÖNTŐ. Tisztelt Olvasó! Mint azt már az előző hírlevelünkben is írtuk a BIONIKA Implantológiai Hírlevél eddig havi rendszerességgel BEKÖSZÖNTŐ Tisztelt Olvasó! Mint azt már az előző hírlevelünkben is írtuk a BIONIKA Implantológiai Hírlevél eddig havi rendszerességgel jelent meg, hogy Önöket szolgálja -hivatásának megfelelően- újabb

Részletesebben

PEEK felhasználása. Mit kell tudni a PEEK-ről: PEEK alkalmazása fogtechnikában: Marható PEEK tömb

PEEK felhasználása. Mit kell tudni a PEEK-ről: PEEK alkalmazása fogtechnikában: Marható PEEK tömb Dokumentáció 0 Versenykiírás: Meglévő fogak státusza a felső álcsonton: 17, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27. Behelyezett implantátumok státusza: 11, 13, 16 régiójában. Meglévő fogak státusza az alsó állcsonton:

Részletesebben

LENYOMATVÉTEL, HARAPÁSVÉTEL ÉS IDEIGLENES PÓTLÁS KÉSZÍTÉSE CAMLOG IMPLANTÁTUMOK ESETÉN. a perfect fit

LENYOMATVÉTEL, HARAPÁSVÉTEL ÉS IDEIGLENES PÓTLÁS KÉSZÍTÉSE CAMLOG IMPLANTÁTUMOK ESETÉN. a perfect fit a perfect fit LENYOMATVÉTEL, HARAPÁSVÉTEL ÉS IDEIGLENES PÓTLÁS KÉSZÍTÉSE CAMLOG IMPLANTÁTUMOK ESETÉN Nyitott és zárt kanalas lenyomatvétel Lenyomatvétel Platfom Switching esetén Harapásvétel Ideiglenes

Részletesebben

Ön úttörő fogászati megoldások

Ön úttörő fogászati megoldások Rendelési információk Termékkód Termék megnevezése Pentamix 3 lenyomatkeverô - gép és tartozékai 77871 Pentamix 3 Keverôgép - 230 V 71210 Penta Elastomer Fecskendô 71512 50 db piros Penta keverôcsôr Impregum

Részletesebben

A lágyszövetek gyógyulása az egyrészes implantátumok körül: két éves követéses vizsgálat Olimpiu L. Karancsi 1, Radu Sita 1, Emanuel A.

A lágyszövetek gyógyulása az egyrészes implantátumok körül: két éves követéses vizsgálat Olimpiu L. Karancsi 1, Radu Sita 1, Emanuel A. A lágyszövetek gyógyulása az egyrészes implantátumok körül: két éves követéses vizsgálat Olimpiu L. Karancsi 1, Radu Sita 1, Emanuel A. Bratu 1 Absztrakt Az egyrészes implantátumokat sok évvel ezelőtt

Részletesebben

Seven implantátumok klinikai és radiológiai vizsgálata. Az osseointegráció mértéke és a csont szintjének stabilitása. Elsődleges eredmények.

Seven implantátumok klinikai és radiológiai vizsgálata. Az osseointegráció mértéke és a csont szintjének stabilitása. Elsődleges eredmények. Seven implantátumok klinikai és radiológiai vizsgálata. Az osseointegráció mértéke és a csont szintjének stabilitása. Elsődleges eredmények. Zabaras D, Boubolis S, Spanos A, Petsinis V, Gisakis I G Bevezetés

Részletesebben

TARTALOM FEJSEBÉSZETI MINI LEMEZ OSTHEOSYNTHESIS FEJSEBÉSZETI MICRO LEMEZ OSTHEOSYNTHESIS FEJSEBÉSZETI ÁLLCSONT LEMEZ OSTHEOSYNTHESIS

TARTALOM FEJSEBÉSZETI MINI LEMEZ OSTHEOSYNTHESIS FEJSEBÉSZETI MICRO LEMEZ OSTHEOSYNTHESIS FEJSEBÉSZETI ÁLLCSONT LEMEZ OSTHEOSYNTHESIS TARTALOM FEJSEBÉSZETI MINI LEMEZ OSTHEOSYNTHESIS FEJSEBÉSZETI MICRO LEMEZ OSTHEOSYNTHESIS FEJSEBÉSZETI ÁLLCSONT LEMEZ OSTHEOSYNTHESIS FEJSEBÉSZETI MICRO HÁLÓ OSTHEOSYNTHESIS 2 VÁLLALAT A BIONIKA Medline

Részletesebben

DIO IMPLANTÁTUM. SM Implant. Titánium ötvözet (Ti-6Al-4V) Kettős csavarmenet. Metszett csavarmenet. RBM vagy Biotite-H.

DIO IMPLANTÁTUM. SM Implant. Titánium ötvözet (Ti-6Al-4V) Kettős csavarmenet. Metszett csavarmenet. RBM vagy Biotite-H. DIO IMPLANTÁTUM Titánium ötvözet (Ti-6Al-4V) Kettős csavarmenet Gyökérforma SM Implant Metszett csavarmenet RBM vagy Biotite-H Süllyesztett implantátum típus JELLEGZETESSÉGEK SM süllyesztett (submerged(

Részletesebben

BEKÖSZÖNTŐ. Tisztelt Olvasó!

BEKÖSZÖNTŐ. Tisztelt Olvasó! BEKÖSZÖNTŐ Tisztelt Olvasó! Ezúton üdvözli Önt ismét a BIONIKA Medline Kft. a nyári szünet után. Októberi hírlevelünk legsarkalatosabb témája az ECO implantátum rendszerünk, amely immáron ötödik születésnapját

Részletesebben

STABILO. Homlokzati állvány rendszerelemek. Normál bilincs. Forgó bilincs. Toldó bilincs. Félbilincs csatlakozó elemmel. Félbilincs.

STABILO. Homlokzati állvány rendszerelemek. Normál bilincs. Forgó bilincs. Toldó bilincs. Félbilincs csatlakozó elemmel. Félbilincs. Homlokzati állvány rendszerelemek Normál bilincs Forgó bilincs Fix 90, SW 22 48,3 mm-es átmérőjű csőhöz Acél és alumínium csőhöz egyaránt használható (DIN EN 74) SW 22 48,3 mm-es átmérőjű csőhöz Acél és

Részletesebben

Utasítások lépésenként Csavarozás fémben

Utasítások lépésenként Csavarozás fémben Utasítások lépésenként Csavarozás fémben Csavarok A fémekhez használható csavarok számos különféle fejtípussal rendelkezhetnek, például: 1. hatlapfej 2. kerek fej 3. süllyesztett fej 4. hengeres fej 5.

Részletesebben

tem S H e g e s z t õ 3 8 6 siegmund

tem S H e g e s z t õ 3 8 6 siegmund 386 Lap Lap Basic 1200x800x50 388 Basic 1000x1000x50 390 Basic 1200x1200x50 392 Basic 1500x1000x50 394 Professional 1000x500x100 396 Professional 1000x1000x100 398 Professional 1200x800x100 400 Professional

Részletesebben

Az Az implantátum behelyezése és és 2-3 2-3 menetmélységig történő

Az Az implantátum behelyezése és és 2-3 2-3 menetmélységig történő 1 Menetes fogászati implantátum zárócsavarral - bevonat nélkül Threaded dental implant with cover screw - without coating (mm) Ø 3,5 12 mm 14 mm MF-035-10 3,5/10 MF-035-12 3,5/12 MF-035-14 3,5/14 (mm)

Részletesebben

15 Épületvasalatok. 15 0010 Ajtóbehúzók

15 Épületvasalatok. 15 0010 Ajtóbehúzók 5 Épületvasalatok 5 000 Ajtóbehúzók Összehasonlító táblázat Würth DORMA GEZE GU/BKS TS- TS 68 /TS 77 TS 000 TS-5 TS 72 TS 500 TS-8 TS 72/TS73 TS-0 TS 70 / TS 72 TS 2000 OTS 330 TS-20 TS 83 TS 4000 OTS

Részletesebben

Keze ze é l s é i s i terv 2 /1 /1 é s é 3 s tí 3 p tí us fog fo hi g á hi ny ny k e k e e s té e n Dr. Hermann Péter

Keze ze é l s é i s i terv 2 /1 /1 é s é 3 s tí 3 p tí us fog fo hi g á hi ny ny k e k e e s té e n Dr. Hermann Péter Kezelési terv 2A/1 és 3 típusú foghiányok esetén Dr. Hermann Péter Maradék fogak száma egy vagy kettő A fulcrumvonal a gerincet követi Egy forgástengely van Rágóerő hatására a forgástengely mentén elfordulva

Részletesebben

FÉLKÉSZ TERMÉK KATALÓGUS - ÚTMUTATÓ CT_TECH_exterior_notxt.indd 1 1-10-2007 11:50:51 Kültéri időtálló, többfunkciós táblák. Az Exterior termékcsoport a kültéri használat követelményeknek megfelelően lett

Részletesebben

Stabilitás és gyors telepíthetőség

Stabilitás és gyors telepíthetőség BiP dobozok Stabilitás és gyors telepíthetőség Süllyesztődobozok tégla és gipszkartonos telepítéshez 393 BiP Stabil kivitelezés A BiP fali süllyesztődobozok polipropilénből készülnek, így könnyedén ellenállnak

Részletesebben

Eldobható lineáris vágó

Eldobható lineáris vágó QHY sorozat A legkényelmesebb kapocs kialakítást Különleges tulajdonságok Eldobható lineáris vágó A Lineáris vágó két dupla-lépcsőzetes kapocs sort helyez be, miközben ezzel párhuzamosan elosztja a szövetet

Részletesebben

barna fehér fehér ezüst ezüst

barna fehér fehér ezüst ezüst WÜRTH Szereléstechnika Kft. - 040 Budaörs, Gyár u.. - Tel.: (00 36) 3/48-30 - Nyomtatva Magyarországon B 5 000/H 0 050 0/003 -szerelési méret Ollókaros és csúszósines ajtóbehúzóra A helyi elôírások és

Részletesebben

Alapcsavar FBN II Milliószor bizonyított, rugalmas az ár és a teljesítmény tekintetében.

Alapcsavar FBN II Milliószor bizonyított, rugalmas az ár és a teljesítmény tekintetében. 1 Milliószor bizonyított, rugalmas az ár és a teljesítmény tekintetében. Áttekintés FBN II cinkkel galvanizált acél FBN II A4 korrózióálló acél, III-as korrózióállósági osztály, pl. A4 FBN II fvz* tüzihorganyzott

Részletesebben

a perfect fit CAMLOG IMPLANTÁCIÓS RENDSZER TERMÉKKATALÓGUS 2014

a perfect fit CAMLOG IMPLANTÁCIÓS RENDSZER TERMÉKKATALÓGUS 2014 a perfect fit CAMLOG IMPLANTÁCIÓS RENDSZER TERMÉKKATALÓGUS 2014 DEUTSCHLAND Gültig ab Januar 2014 HOZZÁADOTT ÉRTÉK A jó ügyfélkapcsolatot a CAMLOG implantációs rendszer kiváló ár- érték aránya és a minden

Részletesebben

ATTACHMENTS PRECI-SAGIX MAGYAR

ATTACHMENTS PRECI-SAGIX MAGYAR ATTACHMENTS PRECI-SAGIX MAGYAR PRECI-SAGIX SZAGITTÁLIS ATTACHMENT SZEGMENTÁLT MATRICA RÉSZLEGES PROTÉSEKHEZ ÉS IMPLANTÁTUMOKHOZ Szabadalmaztatott zármechanizmus Kiváló ár-teljesítmény együttható Széleskörü

Részletesebben

Az intelligens rendszer.

Az intelligens rendszer. Az intelligens rendszer. Tartalomjegyzék This is isy Az intelligens rendszer 5 Költséghatékony implantátumszettek 7 Határtalan rugalmasság 9 Céltudatos egyszerűség 11 A digitális jövő 13 Minőség megalkuvás

Részletesebben

Sanat Smile. Fogászati implantációs rendszer. BoneTact nanofelszín

Sanat Smile. Fogászati implantációs rendszer. BoneTact nanofelszín Sanat Smile Fogászati implantációs rendszer BoneTact nanofelszín 1 Áttekintés Nexus Nexus - D Vékonyfalú felépítmény Anatómikus felépítmény Speciális jellemzők Kompressziós kialakítás Eltérő kúposságú

Részletesebben

XL fali elosztószekrények

XL fali elosztószekrények Termékek és rendszerek XL 3 160 fali elosztószekrények [ XL 3 ] Az új XL 3 160 fali elosztószekrények elôszerelten kerülnek kiszállításra. Minden fô alkotóelemet tartalmaznak, mint pl. szekrény, 3 sínek,

Részletesebben

VELŐŰRSZEGEZÉS PROXIMALIS HUMERUS

VELŐŰRSZEGEZÉS PROXIMALIS HUMERUS 1.6 M P H T (MULTILOCKING PROXIMAL HUMERAL TREATMENT) SOKFUNKCIÓSAN RETESZELHETŐ PROXIMALIS IMPLANTÁTUMOK ÉS MŰTÉTI KÉSZLET VELŐŰRSZEGEZÉS PROXIMALIS HUMERUS Medical Products Manufacturing and Trading

Részletesebben

OEK-butik állványok. ONDA plakáttartó állvány. Akril állványok. TWIN-szett DEKOLINE. OEK-butik állványok

OEK-butik állványok. ONDA plakáttartó állvány. Akril állványok. TWIN-szett DEKOLINE. OEK-butik állványok ONDA plakáttartó állvány Akril állványok TWIN-szett DEKOLINE 31 ONDA ONDA új! Onda die Welle ONDA ONDA az új hullám plakáttartó állvány Az új ONDA plakáttartó állvány egyből a jó útra tereli reklámját!

Részletesebben

MENETVÁGÓ SZERSZÁMOK. profiline

MENETVÁGÓ SZERSZÁMOK. profiline MENETVÁGÓ SZERSZÁMOK profiline Műszaki adatok: M Metrikus ISO 13 UNC Amerikai durva menet UNC ANSI / ASME B 1.1 MF Metrikus finom ISO 13 UNF Amerikai finoenet UNF ANSI / ASME B 1.1 Ww (BSW) Angol standard

Részletesebben

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1.

Engedélyszám: 18211-2/2011-EAHUF Verziószám: 1. 1. feladat: A laboratóriumban szakmai gyakorlatot töltő fogtechnikus tanulók vizsgára készülnek, és azt kérik Öntől, hogy segítsen nekik a felkészülésben. Tájékoztassa a tanulókat az Angle-féle fogsorzáródási

Részletesebben

MAGYAR INNOVÁCIÓ NÉMET PRECIZITÁS 30 ÉVES A DENTI IMPLANTÁCIÓS RENDSZER

MAGYAR INNOVÁCIÓ NÉMET PRECIZITÁS 30 ÉVES A DENTI IMPLANTÁCIÓS RENDSZER EGY FÁZISÚ IMPLANTÁTUMOK MAGYAR INNOVÁCIÓ NÉMET PRECIZITÁS 30 ÉVES A DENTI IMPLANTÁCIÓS RENDSZER IMPLANTÁTUM OKTATÁS FRÉZKÖZPONT KUTATÁS GYÁRTÁS RENDSZEREK MINDEN INDIKÁCIÓS TERÜLETRE DENTIDENT IMPLANT

Részletesebben

Árjegyzék. A kezelés megkezdése előtt kérjen tájékoztatót a várható költségekről!

Árjegyzék. A kezelés megkezdése előtt kérjen tájékoztatót a várható költségekről! Árjegyzék A kezelés megkezdése előtt kérjen tájékoztatót a várható költségekről! Vizit ( kezelés nélkül ) 4000.- Oralkamerás diagnosztika 4500.- Digitális röntgen felvétel 2500.- Kezelési terv készítése

Részletesebben

Akció! -30. Lime székek. Fair Play fa székek. Színes székek

Akció! -30. Lime székek. Fair Play fa székek. Színes székek Akció! Vásároljon hihetetlenül kedvezményes áron egészen tavaszig csak a Fair Play-től! Ahogy ígértük ebben az évben is a lehető leghatékonyabban szeretnénk segíteni az Önök munkájukat. Rögtön az év elején

Részletesebben

3M Csiszolóanyag Csiszológépek katalógusa. Érvényes: 2012. augusztus 1-től. www.kucsaker.eu

3M Csiszolóanyag Csiszológépek katalógusa. Érvényes: 2012. augusztus 1-től. www.kucsaker.eu 3M Csiszolóanyag Csiszológépek katalógusa Érvényes: 2012. augusztus 1-től 3M Excenter csiszológépek - ÚJ ELITE SZÉRIA A már megszokott, megbízható minőségű 3M csiszolókorongok és csiszolótalpak használatához

Részletesebben

2388-09 Kombinált munkák, orthodontiai készülékek és implantátum felépítmény készítése követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai

2388-09 Kombinált munkák, orthodontiai készülékek és implantátum felépítmény készítése követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 2388-09 Kombinált munkák, orthodontiai készülékek és implantátum felépítmény készítése követelménymodul szóbeli vizsgafeladatai 1. feladat: A laboratóriumban szakmai gyakorlatot töltő fogtechnikus tanulók

Részletesebben

Függesztő rendszerek

Függesztő rendszerek FÜGGESZTő RENDSZEREK Függesztő rendszerek Posztersínek és kiegészítők Plakáttartó és klapp sínek 109 POSZTERSÍNEK ÉS Posztersínek és kiegészítők Az OEK poszter sínrendszer lendületbe hozza reklámját! A

Részletesebben

röntgenfelvétel: helyi arcüreg felvétel Röntgen CD-re írása/db

röntgenfelvétel: helyi arcüreg felvétel Röntgen CD-re írása/db Fogászati árlista Diagnosztika amamnézis, első megbeszélés (amennyiben nálunk folytatja a kezelést levonásra kerül a végső árból az ) státusz, tervkészítés orálkamerával való felmérés góckutatás röntgenfelvétel:

Részletesebben

Padlóösszefolyó és folyóka rendszerek

Padlóösszefolyó és folyóka rendszerek Padlóösszefolyó és folyóka rendszerek Résfolyókák Sávfolyókák Összefolyó dobozok A DIRECT-LINE Kft. az 1991 évi megalakulása óta fejleszt és gyárt rozsdamentes termékeket, amelyek széles körben elterjedtek.

Részletesebben

Anyagismeret a gyakorlatban Implantátumok: az ötlettől a termékig

Anyagismeret a gyakorlatban Implantátumok: az ötlettől a termékig Anyagismeret a gyakorlatban Implantátumok: az ötlettől a termékig 2014. Május 07. Dr. Bognár Eszter Nagy Péter Anyagismeret a gyakorlatban Orvostechnikai célra alkalmas fémek és ötvözetek alkalmazási lehetőségei

Részletesebben

AZ IMPLANTÁCIÓS FOGPÓTLÁSOK PROTETIKAI TERVEZÉSÉNEK ALAPVETŐ ISMERETEI II.

AZ IMPLANTÁCIÓS FOGPÓTLÁSOK PROTETIKAI TERVEZÉSÉNEK ALAPVETŐ ISMERETEI II. AZ IMPLANTÁCIÓS FOGPÓTLÁSOK PROTETIKAI TERVEZÉSÉNEK ALAPVETŐ ISMERETEI II. Dr. Kádár László Klinikai főorvos Fogpótlástani Klinika AZ IMPLANTÁCIÓS FOGPÓTLÁS RÉSZEI (Koeck, Wagner: Implantologie) substruktura

Részletesebben

Teljesítmény, pontosság és biztonság a tűzifavágás során.

Teljesítmény, pontosság és biztonság a tűzifavágás során. , pontosság és biztonság a tűzifavágás során. 29 A rönkhasítók a tűzifa-előkészítés speciális eszközei. Hosszában vágják el a törzseket, így biztosítják könnyű darabolásukat a kazánok, kandallók és kályhák

Részletesebben

ELEKTROSEBÉSZET A MINDENNAPI FOGORVOSI GYAKORLATBAN (4. RÉSZ)

ELEKTROSEBÉSZET A MINDENNAPI FOGORVOSI GYAKORLATBAN (4. RÉSZ) TÁVOKTATÁS A SEMMELWEIS EGYETEM FOGORVOSTUDOMÁNYI KAR SZAK- ÉS TOVÁBBKÉPZÉSI BIZOTTSÁGA TÁVOKTATÁSI RENDSZERÉBEN AZ ON-LINE TOVÁBBKÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT KÖZLEMÉNYEK BIBLIOGRÁFIÁJA, MELYEKRE VONATKOZÓ TESZTVIZSGAKÉRDÉSEK

Részletesebben

A cirkónium-oxid biokerámiáról a dentális implantáció kapcsán

A cirkónium-oxid biokerámiáról a dentális implantáció kapcsán Dr. Vajdovích István - Dr. Tóth Zsuzsanna A cirkónium-oxid biokerámiáról a dentális implantáció kapcsán Bevezetés Az elmúlt 25 évben a hazai fogorvosi implantológia nagyívű, dinamikus fejlődésen ment keresztül.

Részletesebben

AZ ISY IMPLANTÁCIÓS RENDSZER TAPASZTALAT A GYAKORLATBAN

AZ ISY IMPLANTÁCIÓS RENDSZER TAPASZTALAT A GYAKORLATBAN KÜLÖNSZÁM AZ ISY IMPLANTÁCIÓS RENDSZER TAPASZTALAT A GYAKORLATBAN Dr. Jan Klenke, Dr. Thomas Barth, ZA Stefan Ulrici, Dr. Dr. Manfred Wolf A logo magazin szerkesztői három praxisból négy felhasználót kérdeztek

Részletesebben

Katalógus. 2 Temps. 1 Temps B I S

Katalógus. 2 Temps. 1 Temps B I S Katalógus 2 Temps B I S 1 Temps www.implants.fr UPPERSIDE GROUP BIOTECH A Biotech International egy francia vállalat, amely 1987-ben alakult, mint fogászati és ortopédiai implantátumok gyártója és kizárólagos

Részletesebben

2011 KATALÓGUS KÜLTÉRI ÉS BELTÉRI BERUDALÓK ÉS KIEGÉSZÍTOIK www.estiare.hu

2011 KATALÓGUS KÜLTÉRI ÉS BELTÉRI BERUDALÓK ÉS KIEGÉSZÍTOIK www.estiare.hu ESTIARE S.A. Pol. Ind. Cova Solera - C/ Praga, 5 089 Rubí - Barcelona - España Tel. + (34) 935 86 282 - Fax. + (34) 936 979 768 info@estiare.es - www.estiare.es 20 KATALÓGUS KÜLTÉRI ÉS BELTÉRI BERUDALÓK

Részletesebben

MODUL. Kivetőpántrendszer

MODUL. Kivetőpántrendszer Kivetőpántrendszer A gazdaságos kivetőpántrendszer a sokrétű követelményekhez a megfelelő megoldást kínálja. A rátolható és csavarozható rögzítési technika már évek óta jól bevált rendszer. a talpra való

Részletesebben

Protetikai szemléletű tervezés a navigációs implantológia területén

Protetikai szemléletű tervezés a navigációs implantológia területén Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Fogpótlástani Klinika Protetikai szemléletű tervezés a navigációs implantológia területén Dr. Kispélyi Barbara egyetemi docens Mechanikai komplikációk Biológiai

Részletesebben

16 SZORÍTÓK & TARTOZÉKOK

16 SZORÍTÓK & TARTOZÉKOK 16 SZORÍTÓK & TARTOZÉKOK 558 siegmund 16 Szorítók 560 Oldal Professional Csavaros rögzítő 562 Professional Csavaros rögzítő 45 /90 564 Professional gyorsfeszítős szorító 566 Csavaros rögzítő körszelvénnyel

Részletesebben

Irodabútor rendszerek Tartalomjegyzék 6.1

Irodabútor rendszerek Tartalomjegyzék 6.1 Irodabútor rendszerek Tartalomjegyzék.1.3 Összeállítási példák.4 Postforming termékek, kiegészítôk.5 Irodabútor asztallábak. Asztalláb tartozékok.7 Irodabútor asztalláb kör keresztmetszetû kötôvel.8 Irodabútor

Részletesebben

BIOLEVEL IMPLANT SYSTEM BIONIKA. AB Alpha Bio Bioactive Cortex MIS SGS Zimmer KOMPATIBILITÁS

BIOLEVEL IMPLANT SYSTEM BIONIKA. AB Alpha Bio Bioactive Cortex MIS SGS Zimmer KOMPATIBILITÁS BIOLEVEL IMPLANT SYSTEM BIONIKA KOMPATIBILITÁS AB Alpha Bio Bioactive Cortex MIS SGS Zimmer Páciense bárhol a világon hosszútávon bízhat Önben! Mi szem előtt tartjuk a kompatibilitást! 1 BIOLEVEL Implant

Részletesebben

www.klauke.com LS 50-L FLEX 360 fokban forgatható fejű akkuhidraulikus lyukasztó szerszám

www.klauke.com LS 50-L FLEX 360 fokban forgatható fejű akkuhidraulikus lyukasztó szerszám www.klauke.com LS 50-L FLEX 360 fokban forgatható fejű akkuhidraulikus lyukasztó szerszám LS 50-L FLEX Akkuhidraulikus lyukasztó szerszám Rugalmas és könnyű. Állítható alumínium fej 360 fokban forgatható

Részletesebben

Beszerzés - Gyártás Hogy garantálni tudjuk az állandó magas minőséget, folyamatosan kontrolláljuk a beszerzést és a termelést.

Beszerzés - Gyártás Hogy garantálni tudjuk az állandó magas minőséget, folyamatosan kontrolláljuk a beszerzést és a termelést. SEBÉSZET SEBÉSZET 2 Bemutatkozás A BIOTECH International az egészségügy két területére specializálódott, s ezeken folyamatosan bővölő, fejlődő cég. Az egyik az Orális Implantológia, ez volt a kezdeti üzleti

Részletesebben

Implantátumokra közvetlenül felcsavarozott híd készítésének elméleti tudnivalói és gyakorlati tanácsok

Implantátumokra közvetlenül felcsavarozott híd készítésének elméleti tudnivalói és gyakorlati tanácsok Implantátumokra közvetlenül felcsavarozott híd készítésének elméleti tudnivalói és gyakorlati tanácsok Implantátumokra közvetlenül felcsavarozott korona/híd esetén nincs felépítmény, hanem a korona furatán

Részletesebben

CE-FE 80-3F-FA 2 DB 3 DB 85-1C/3F-FÉ. Bükk színazonos BÜ BÜ BÜ BÜ BÜ. Bükk - Fekete BÜ-FE BÜ FE FE BÜ. Világos dió színazonos VD VD VD VD VD

CE-FE 80-3F-FA 2 DB 3 DB 85-1C/3F-FÉ. Bükk színazonos BÜ BÜ BÜ BÜ BÜ. Bükk - Fekete BÜ-FE BÜ FE FE BÜ. Világos dió színazonos VD VD VD VD VD Té '96 Bt. Irodabútor és Irodaszék Stúdió 6000 Kecskemét, Géza fejedelem krt. 51. Telefon: 76/417-732; Fax: 76/506-897 E-mail: info@te96bt.hu KONTÉNEREK A konténerek méretbeli kialakítása lehetõvé teszi,

Részletesebben

Orion Plus - IP65-ös falon kívüli elosztószekrények. elosztószekrények

Orion Plus - IP65-ös falon kívüli elosztószekrények. elosztószekrények Orion Plus - IP65-ös falon kívüli elosztószekrények elosztószekrények Még nagyobb biztonság: Az új Orion elosztószekrény További információ az internetes oldalunkon Az új, "mindentudó" elosztószekrényünk

Részletesebben

Talajcsavarok formája és jelölése

Talajcsavarok formája és jelölése Talajcsavarok formája és jelölése Csoportosítás: Talajcsavarok típusai E-Széria M-Széria F-Széria U-Széria G-Széria X-Széria K-Széria Termékkód A talajcsavar termékkódjának leírása Hossz Átmérő Példa:

Részletesebben

Mikrométerek Tolómérők Mélységmérők Mérőórák Belső mikrométerek Mérőhasábok Sztereo mikroszkópok Mérőmikroszkópok Profil projektorok

Mikrométerek Tolómérők Mélységmérők Mérőórák Belső mikrométerek Mérőhasábok Sztereo mikroszkópok Mérőmikroszkópok Profil projektorok Mikrométerek Tolómérők Mélységmérők Mérőórák Belső mikrométerek Mérőhasábok Sztereo mikroszkópok Mérőmikroszkópok Profil projektorok ELLENŐRZÖTT NÉMET MINŐSÉG Mikrométerek Felbontás: digitális 0.001 mm,

Részletesebben

2.9.1. TABLETTÁK ÉS KAPSZULÁK SZÉTESÉSE

2.9.1. TABLETTÁK ÉS KAPSZULÁK SZÉTESÉSE 2.9.1 Tabletták és kapszulák szétesése Ph.Hg.VIII. Ph.Eur.6.3-1 01/2009:20901 2.9.1. TABLETTÁK ÉS KAPSZULÁK SZÉTESÉSE A szétesésvizsgálattal azt határozzuk meg, hogy az alábbiakban leírt kísérleti körülmények

Részletesebben

Védett elosztók orion plus. IP65-ös falon kívüli elosztószekrények

Védett elosztók orion plus. IP65-ös falon kívüli elosztószekrények Védett elosztók orion plus IP65-ös falon kívüli elosztószekrények Védett elosztók orion plus Fémszekrények 12 Méretválaszték 14 C rendszer 16 S rendszer 21 Kiegészítők 22 Poliészter szekrények 24 Még nagyobb

Részletesebben

DIDO. Elosztó szekrények. Az erő felügyeletet igényel. Elosztó szekrények. Mérő táblák. Univerzális táblaburkolatok. Tartozékok. Műszaki adatok DIDO

DIDO. Elosztó szekrények. Az erő felügyeletet igényel. Elosztó szekrények. Mérő táblák. Univerzális táblaburkolatok. Tartozékok. Műszaki adatok DIDO Elosztó szekrények Mérő táblák Univerzális táblaburkolatok Tartozékok Műszaki adatok 118 122 122 123 240 Elosztó szekrények Az erő felügyeletet igényel 117 Elosztó szekrények Elosztó szekrények -S lakossági

Részletesebben

Alumínium keretprofilok 1.53

Alumínium keretprofilok 1.53 Alumínium keretprofilok.53 Alumínium keretprofi lok métersúlya Profi l kg/fm TRZ 0,28 TR5 0,42 TR4 0,48 TR3 0,54 TR2 0,4 AP06 0,46 A betétméret kiszámítása TRZ A=X-25 mm B=Y-25 mm TR5 A=X-5 mm B=Y-5 mm

Részletesebben

Termékújdonságok. Szerszámkészítés IV / 2015. E 3300 Csúszkaegyég

Termékújdonságok. Szerszámkészítés IV / 2015. E 3300 Csúszkaegyég Termékújdonságok Szerszámkészítés IV / 2015 CD-katalógus 5.9.1.0 Online katalógus Ebben az évben is újabb termékbővítéssel reagálunk az Önök kívánságaira, észrevételeire. Mint teljeskörű beszállítók így

Részletesebben

Átfogó termékkínálat. FONA, a legizgalmasabb új márka a fogászatban. Tartós hatékonyság Forgó kézidarabok

Átfogó termékkínálat. FONA, a legizgalmasabb új márka a fogászatban. Tartós hatékonyság Forgó kézidarabok Átfogó termékkínálat Kezelőegységek Kézidarabok Lézer Higiénia 3D- és Panoráma röntgenek Intraorális röntgenek Intraorális szenzorok Foszforlemez szkenner FONA, a legizgalmasabb új márka a fogászatban

Részletesebben

A WIHA slágertermékei

A WIHA slágertermékei Jelen ajánlat 2015.03.01-2016.02.29.-ig érvényes. Jelen ajánlat 2015.07.22-töl 2016.02.29-ig érvényes A WIHA slágertermékei Ismerje meg a Wiha új termékeit! Találja meg kedvenc termékét nagyon jó áron!

Részletesebben

TERMÉK INFORMÁCIÓ Full-LED hátsó kamionlámpa 2VD / 2VP 012 381-xxx

TERMÉK INFORMÁCIÓ Full-LED hátsó kamionlámpa 2VD / 2VP 012 381-xxx TERMÉK INFORMÁCIÓ Full-LED hátsó kamionlámpa VD / VP 0 8-xxx Minden funkció LED-es, heavy-duty követelményekhez Cserélhető, optika nélküli lámpabura Innovatív dinamikus irányjelző TERMÉKJELLEMZŐK Részletek/előnyök:

Részletesebben

BIONIKA CANDREA PRÉMIUM KATEGÓRIA. Implant System. Páciense bárhol a világon hosszútávon bízhat Önben! Mi szem előtt tartjuk a kompatibilitást!

BIONIKA CANDREA PRÉMIUM KATEGÓRIA. Implant System. Páciense bárhol a világon hosszútávon bízhat Önben! Mi szem előtt tartjuk a kompatibilitást! CANDREA Implant System BIONIKA PRÉMIUM KATEGÓRIA Páciense bárhol a világon hosszútávon bízhat Önben! Mi szem előtt tartjuk a kompatibilitást! 1 Scandrea Implant System Tartalomjegyzék: Cégismertető Technológia

Részletesebben

Sprinkler szerelési rendszer áttekintő VdS jóváhagyással és megfelelőséggel

Sprinkler szerelési rendszer áttekintő VdS jóváhagyással és megfelelőséggel Sprinkler szerelési rendszer áttekintő jóváhagyással és megfelelőséggel System CEA System CEA CEA CEA CEA DN 200 CEA - "Anforderung und Prüfmethoden für Bauteile" jóváhagyással. CEA"Planung und Einbau"

Részletesebben

Kreatív nyár. w w w. m i o v o d a n k. h u

Kreatív nyár. w w w. m i o v o d a n k. h u Kreatív nyár A mi óvodánk, A mi nyarunk... 5.190 Ft Karton keretek - négy évszak CR 2500 100 db A4-es karton; 25 minta a négy évszak témájában Színes celofán CR 3300 6 tekercs, 6 külöböző színben. Méret:

Részletesebben

CONELOG IMPLANTÁCIÓS RENDSZER TERMÉKKATALÓGUS a perfect fit

CONELOG IMPLANTÁCIÓS RENDSZER TERMÉKKATALÓGUS a perfect fit CONELOG IMPLANTÁCIÓS RENDSZER TERMÉKKATALÓGUS 2011 a perfect fit HOZZÁADOTT ÉRTÉK A jó ügyfélkapcsolatot a CAMLOG és CONELOG implantációs rendszer kiváló ár-érték aránya és a minden igényt kielégítő vevőszolgálat

Részletesebben

Speciális festékek, oldószerek

Speciális festékek, oldószerek A teljes választék áttekintéséhez kérjen BÉLYEGZŐFESTÉK KATALÓGUST! N 110 S Normál vizes bázisú irodai bélyegzõfesték. Bélyegzőpárnák és önfestékezõ bélyegzõk blanco cserepárnáinak festékezéséhez. Jó fényálló

Részletesebben

AKCIÓK X. DENTI SZIMPÓZIUM ÉS BARÁTI TALÁLKOZÓ HÓDMEZŐVÁSÁRHELY QUALITY MADE IN GERMANY PREMIER SHORT IMPLANTÁTUM JÚNIUS

AKCIÓK X. DENTI SZIMPÓZIUM ÉS BARÁTI TALÁLKOZÓ HÓDMEZŐVÁSÁRHELY QUALITY MADE IN GERMANY PREMIER SHORT IMPLANTÁTUM JÚNIUS AKCIÓK 2014 JÚNIUS PREMIER SHORT IMPLANTÁTUM X. DENTI SZIMPÓZIUM ÉS BARÁTI TALÁLKOZÓ HÓDMEZŐVÁSÁRHELY EGY FÁZISÚ IMPLANTÁTUMOK KÉT FÁZISÚ IMPLANTÁTUMOK 26.999Ft/2db 14.999Ft/2 db 59.990Ft/2 db HEX & CSŐ

Részletesebben

MB 45 Alumínium ablak

MB 45 Alumínium ablak MB 45 Alumínium ablak Az MB-45 elnevezésű ablak a legkorszerűbb technológiára épülő, hőszigetelést nem igénylő alumínium rendszerű ablakok egyik kiemelkedő tagja. Egyaránt felhasználható kültéri és beltéri

Részletesebben

Ez a rögzítési mód nem nyújt semmilyen elfordulás elleni biztosítást alakzáró kötés segítségével és emiatt csökken a forgókoszorúfék terhelhetősége.

Ez a rögzítési mód nem nyújt semmilyen elfordulás elleni biztosítást alakzáró kötés segítségével és emiatt csökken a forgókoszorúfék terhelhetősége. Talp (Csavarozható talplemez) Hátfurat Acélcsap Menetes szár (Kiegészítő rendelési kód: -GS...) A görgő rögzítése csavarokkal és anyákkal történik a sík felületre. A furattávolságok szabványosítottak.

Részletesebben

MODUL kivetőpántrendszer

MODUL kivetőpántrendszer kivetőpántrendszer Kivetőpánt csúsztatható technikával A gazdaságos kivetőpántrendszer a sokrétű követelményekhez a megfelelő megoldást kínálja. A csúsztatható és csavarozható rögzítési technika már évek

Részletesebben

Rögzített fogpótlások készítésének klinikai és laboratóriumi munkafázisai. Dr. Borbély Judit 2015

Rögzített fogpótlások készítésének klinikai és laboratóriumi munkafázisai. Dr. Borbély Judit 2015 Rögzített fogpótlások készítésének klinikai és laboratóriumi munkafázisai Dr. Borbély Judit 2015 Rendelői Rendelői és laboratóriumi munkafázisok 1. Anamnézis,szájvizsgálat, stomatoonkológiai szűrés 2.

Részletesebben

BIZTONSÁG ÉS ESZTÉTIKA

BIZTONSÁG ÉS ESZTÉTIKA BIZTONSÁG ÉS ESZTÉTIKA FOGÁSZATI IMPLANTÁTUMOKKAL Betegtájékoztató Zahnimplantaten Tisztelt Páciensünk! Az implantációs fogpótlás ugyanazt az érzést adja, mint a saját természetes fogaira épülő fogpótlás.

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AJTÓKHOZ SZERELÉSI ÉS BEÉPÍTÉSI. FIGYELEM: Ügyeljen testi épségére a beépítés során!

ÚTMUTATÓ AJTÓKHOZ SZERELÉSI ÉS BEÉPÍTÉSI. FIGYELEM: Ügyeljen testi épségére a beépítés során! FIGYELEM: Ügyeljen testi épségére a beépítés során! ELLENŐRIZZE: Az ajtó tokja és a falnyílás közötti hézag 10-15 mm között kell 1. ÖSSZESZERELÉSHEZ SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK 1.... vízmérték 2.... állítható kitámasztó

Részletesebben

ANATÓMIA LENYOMAT ÉS ANATÓMIAI MINTA. Dr. Kispélyi Barbara SE Fogpótlástani Klinika

ANATÓMIA LENYOMAT ÉS ANATÓMIAI MINTA. Dr. Kispélyi Barbara SE Fogpótlástani Klinika ANATÓMIA LENYOMAT ÉS ANATÓMIAI MINTA Dr. Kispélyi Barbara SE Fogpótlástani Klinika SEMMELWEIS EGYETEM FOGORVOSTUDOMÁNYI KAR FOGPÓTLÁSTANI KLINIKA ÉS PROPEDEUTIKAI TANSZÉK KURIKULUM: Teljes foghiány protetikai

Részletesebben

Menetes mikroszórók beépítése Jet pálcával

Menetes mikroszórók beépítése Jet pálcával Menetes mikroszórók beépítése Jet pálcával Kiemelő pálcák: A kiemelő pálca funkciója a szórófej és a jet pálca Méretek: csatlakoztatása, de e mellett lehetővé teszi a szórófej menet MOTBJ20 20 cm magasságának

Részletesebben

6 Irodabútor rendszerek

6 Irodabútor rendszerek Irodabútor rendszerek .2 Tartalomjegyzék.3 Összeállítási példák Postforming termékek, kiegészítők.4 Irodabútor asztallábak.5 Asztalláb tartozékok. Irodabútor asztallábak, kör keresztmetszetű kötővel.7

Részletesebben

WÜRTH Szereléstechnika Kft. - 2040 Budaörs, Gyár u. 2. - Tel.:(00 36) 23/418-130 - Nyomtatva Magyarországon P 05 0010/ M 05 2259 04/2015

WÜRTH Szereléstechnika Kft. - 2040 Budaörs, Gyár u. 2. - Tel.:(00 36) 23/418-130 - Nyomtatva Magyarországon P 05 0010/ M 05 2259 04/2015 TIME-SERT-RENSZER WÜRTH Szereléstechnika Kft. - 2040 udaörs, Gyár u. 2. - Tel.:(00 36) 23/418-130 - Nyomtatva Magyarországon P 05 0010/ M 05 2259 04/2015 TIME- SERT Gewindeeinsatz Felhasználási példák:

Részletesebben