Egy rendezvény. és ami mögötte van. Sajtótájékoztató április 23., csütörtök Budapest, Istvánmezei út 1-3.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Egy rendezvény. és ami mögötte van. Sajtótájékoztató április 23., csütörtök Budapest, Istvánmezei út 1-3."

Átírás

1 Egy rendezvény és ami mögötte van. Sajtótájékoztató Időpont: Helyszín: április 23., csütörtök Magyar Sport Háza 1146 Budapest, Istvánmezei út

2 A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ programja Mivel a szeptemberi III. Nagy Sportágválasztó rendkívül pozitív fogadtatásra talált mind a sportszakma, mind a nagyközönség körében (a rendezvényen 60 sportág képviseltette magát és 4500 volt a látogatók száma), töretlen lelkesedéssel szervezzük a évi, IV. Nagy Sportágválasztót. Célunk, hogy lehetőséget teremtsünk a nagyközönségnek, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, hogy a sport közelébe kerülhessenek, ismerjenek meg, próbáljanak ki minél több sportágat, s pozitív sportélményekkel, impulzusokkal gazdagodva, dönthessék el, hogy melyik mozgásforma áll hozzájuk a legközelebb. A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ TÉMÁJA IV. Nagy Sportágválasztó előkészületi munkái, változások, újdonságok, programok. A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT TARTJÁK Kozmann György, kétszeres olimpiai bronzérmes, többszörös világbajnok kenus és Hüttner Csaba, többszörös világbajnok kenus, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség utánpótlás kapitánya, a rendezvény két sajtófőnöke. Ipacs Endre, vb-bronzérmes kenus, a rendezvény főszervezője és Koós-Lukács Tímea, a rendezvény főkoordinátora. TOVÁBBI TÉMÁK ÉS VENDÉGEK Sportágválasztás tudományos háttérrel várható testalkat, testösszetétel, erősíthetőség meghatározása. Dr. Petrekanits Máté, Testnevelési Egyetem - mdurance Terhelésélettani Laboratórium vezetője. Min múlik a sportágválasztás? Egy sportéletút két állomása Miért és hogyan választottam a vízilabdát? Dr. Molnár Tamás, háromszoros olimpiai bajnok (2000 Sydney, 2004 Athén, 2008 Peking), a Domino Honvéd SE vízilabda játékosa, és Bakonyi Márk, a Domino Honvéd SE vízilabda csapatának 12 éves játékosa. Miért és hogyan választottam a jégkorongot? Géczi Gábor, a magyar jégkorong válogatott korábbi 45-szörös válogatott kapusa, a Magyar Jégkorong Szövetség Edzőbizottságának vezetője és Majoros Dániel, az UTE jégkorong csapatának 7 éves, szupermini korosztályú kapusa. Miért állt a Nagy Sportágválasztó mellé főtámogatóként a McDonald s? Vadnai Ágnes, a Mcdonald s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. kommunikációs vezetője.

3 A sport szerelmesei vagyunk Megszállottan hisszük, hogy a sport előre visz, testnek, léleknek egyaránt jobbítását szolgálja. A legjobb, ha a gyerekkorban az élet részévé válik, de bármikor elkezdhető Bármilyen sportágat, mozgásformát választasz tartást, kitartást ad, csapatszellemre tanít, közösségi életteret teremt, életminőséget javít. Nem kell élsportolónak lenned ahhoz, hogy az élményben neked is részed legyen. Nem mindenkinek jut eszébe ez a lehetőség, sajnos sok esetben igényt kell gerjeszteni A Nagy Sportágválasztó rendezvény azért született, hogy lehetőséget adjon a sportágak megismerésére kipróbálására és a kiválasztásra.

4 A rendezvényről IV. Nagy Sportágválasztó időpontja: május V. Nagy Sportágválasztó időpontja: szeptember Helyszín: Szervező: Szervezőiroda: Kapcsolat: Merkapt Maraton Sportközpont 1106 Budapest, Maglódi út 12/A. Merkapt Maraton Team Sportegyesület 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 90. I/16. Tel.: , Fax: Ipacs Endre, főszervező Tel.: 06-20/ Koós-Lukács Tímea, főkoordinátor Tel.: 06-30/ Weboldal: A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvény elsődleges célja, hogy minél többeknek - gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt - kedvet csináljon a sporthoz, valamint, hogy segítse a helyes sportágkiválasztást, olyan mozgásforma megtalálását, mely a leginkább illik az adott gyermek, felnőtt korához, testfelépítéséhez, erőnlétéhez. Elősegítve, hogy minél többen élvezettel, sikerélménnyel és ezáltal hosszútávon gyakorolják a kiválasztott sportágat, növelve az egyesületek utánpótlás és tömegbázisát. A lényeg, hogy a látogatók ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei legyenek maguk is a rendezvénynek, vegyék kezükbe a sporteszközöket, próbálják ki a sportágakat, tapasztalják meg az egyes mozgásformák lényegét, hangulatát. Ízleljék meg a sportot. A két napos IV. Nagy Sportágválasztón a tervek szerint több mint 80 sportágat (!) tehetnek próbára a jelenlévők. A sportágak ilyen egyedülállóan nagyszámú felhozatala, kipróbálási lehetősége reméljük azoknak is étvágyat csinál, akik eddig nem érdeklődtek a sport iránt, nem véletlenül hangoztatjuk, hogy rendezvényünk sportvágygerjesztő kíván lenni. A Nagy Sportágválasztó tehát nem egy kirakatrendezvény, hanem egy olyan non-profit, civil kezdeményezés, mely megítélésünk szerint a gyakorlatban tud hozzájárulni ahhoz, hogy minél többek életének természetes részévé váljon a mozgás, a sport. Bár a rendezvény budapesti helyszínű, az ország bármely pontjáról várjuk a látogatókat, mint ahogy erre a szeptemberi rendezvényünknél is akadt sok példa. A rendezvényre a belépés továbbra is ingyenes. A III. Nagy Sportágválasztó két napján 4500 volt a látogatók száma, pénteken 45 oktatási intézményből látogattak ki csoportosan a gyerekek kísérőtanáraikkal (összesen 2000 látogató jelent meg), szombaton 2500-an jöttek el a rendezvényre. A IV. Nagy Sportágválasztó várható látogatószámát főre becsüljük. A rendezvényen élsportolókkal, olimpikonokkal is találkozhatnak a látogatók, sőt együttsportolásra is lehetőség nyílik a neves sportszemélyiségekkel.

5 A rendezvényen megjelenő sportágak A IV. Nagy Sportágválasztóra eddig 84(!) sportág adta le a jelentkezését. A sportágak izgalmas sport-kalandparkká változtatják majd a kőbányai helyszínt, megjelenési programjuk igazi sportcsemegéket ígérnek! Megjelenő sportágak aerobik jiu-jitsu rafting aikido jodo ritmikus gimnasztika akrobatikus torna judo rögbi amerikai football kajak-kenu röplabda asztalitenisz kajakpóló sakk atlétika kempo sárkányhajó birkózás kendo sí bocsa kettlebell skimboard bridzs kézilabda sportlövészet curling kick-boksz streetsurf darts korfball súlyemelés élet- és vízimentés kosárlabda szinkronkorcsolya evezés könnyűbúvársport szinkronúszás fallabda krav-maga szlalom kenu floorball kung fu szörf freestyle foci labdarúgás taekwondo frizbi lábtenisz tájfutás golf láb-toll labda táncsport gyeplabda lacrosse teke gyorskorcsolya lovassport tenisz gyorstollaslabda lyonnaise terepgördeszka hapkido minigolf testépítés és fitness hegy- és sportmászás műkorcsolya tollaslabda hegyikerékpár ökölvívás torna iaido öttusa triatlon íjászat parasportok vitorlás jégkorong petanque vívás jégtánc rádióamatőr sport vízilabda A rendezvényig még várjuk további sportágak jelentkezéseit is.

6 Sportcsemegék Sok jó sportág kis helyen is elfér! Valóban érdemes lesz kilátogatni a helyszínre, hiszen több mint 80 sportágat megismerni, kipróbálni igazi kihívást jelent majd a látogatóknak. Minden sportág pazar bemutatókkal, megjelenési programmal készül, pár momentumot ízelítőnek mégis kiemelünk, hogy felcsigázzuk az érdeklődést. Érdekesség, hogy a Nagy Sportágválasztón a téli sportokba májusban is bele lehet kóstolni! Ugyan sem jeget, sem havat nem tudunk a helyszínre varázsolni, de a síelés az eddigi rendezvényekhez hasonlóan egy műanyag pályán most is kipróbálható, a korcsolyasportoknak (műkorcsolya, szinkronkorcsolya, gyorskorcsolya, jégtánc) és a jégkorongnak pedig egy 130 m 2 -es plasztik pályát építünk. A hegyikerékpárosoknak külön bemutató-pályát alakítunk ki, de kerékpáros trial bemutató részese is lehet majd a közönség. Az öt vizes medencében a kajak-kenu és sárkányhajó mellett, most a szlalom kenu és kajak póló is megjelenik, valamint a rafting, a szörf és a vitorlás sportokat is ki lehet próbálni, de vízbe érdemes merülni az élet- és vízimentés, az úszás, a szinkronúszás, a vízilabda és a búvárkodás miatt is. A nagy múltú, klasszikus sportágak mellett a fiatalos sportágakból sem lesz hiány, bemutatkozik a freestyle foci, és a frizbi is, a terepgördeszkások pedig a skimboard és streetboard sportágakkal együtt egy kis szigetet alkotnak, a bemutatóikhoz saját lemezlovasuk szolgáltatja majd a zenét. Szóval lesznek nőiesebb és férfiasabb sportágak is, de az biztos, itt mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illő mozgásformát! A további programokról, részletekről honlapunkon adunk tájékoztatást, illetve a május 19-én tartandó sajtótájékoztatónkon nyújtunk pontos információkat.

7 A rendezvényen megjelenő olimpikonok, élsportolók A Nagy Sportágválasztó rendezvényeken a sportágak kipróbálása mellett már a kezdetektől lehetőség nyílt a találkozásra élsportolókkal, olimpikonokkal is. Nem lesz ez másképpen a IV. Nagy Sportágválasztón sem. Mind a sportágak képviselői, mind a szervezők azon vannak, hogy minél több sportágnál, minél több híresség, sportkiválóság jelenjen meg, személyükkel is népszerűsítve saját sportágukat, illetve magát a sportot. A gyerekeknek nagyon sokat számít a példaképekkel való találkozás, és hogy a vállalkozóbb kedvű vendégeinkkel még együtt is sportolhatnak, életre szóló élményt jelent számukra. A rendezvényen megjelenő neves sportszemélyiségek: Dr. Molnár Tamás Kovács Antal Kovács Katalin Kozmann György Kucsera Gábor Nagy Tímea Sike András Szuper Levente A neves sportszemélyiségek meghívása még folyamatos, az újabb vendégek személyéről, megjelenésük napjáról, időpontjáról honlapunkon adunk tájékoztatást, illetve a rendezvény előtti, május 19-ei sajtótájékoztatón adunk hírt. (A változás jogát fenntartjuk.) Találkozz és sportolj együtt olimpikonjainkkal, élsportolóinkkal!

8 Változások, újdonságok NYITVATARTÁSI IDŐ, LÁTOGATÓKÖZÖNSÉG A nyitva tartási időt meghosszabbítottuk, a IV. Nagy Sportágválasztón 9-17 óra között várjuk a látogatókat. A pénteki (szakmai) napon továbbra is az előre bejelentkezett óvodás, általános- és középiskolás gyerekeket várjuk pedagógus kísérettel, azzal a változással, hogy 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké. KÍVETÍTŐ, SZÍNPAD A májusi rendezvényen most kivetítő és színpad is megjelenik, mely lehetőséget ad a sporthoz szorosan kötődő fellépésekre, látványos bemutatókra, emellett természetesen a sportági helyszíneken is érdekes bemutatókat, nyílt edzéseket láthat a közönség. HÁZIGAZDÁK, MŰSORVEZETŐK A rendezvény pénteki napján Hajdú B. István, szombaton pedig Siklós Erik sportriporter lesz a házigazda. A MCDONALD S SPORTKÓSTOLÓ A családokkal érkező gyerekek a belépéskor McDonald s Pontgyűjtő füzetet kapnak, amelyben az egyes sportágak kipróbálásával pontokat gyűjthetnek, melyek McDonald s ajándékokra válthatók. Mindkét nap db felnőtt kerékpár is kisorsolásra kerül a sportkóstolók között. NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓ INTERSPORT RAJZPÁLYÁZAT A pénteki napon megjelenő, előre regisztrált általános iskolák és óvodák növendékei rajzpályázaton vehetnek részt, és Ft összértékű sporteszköz-utalványokat nyerhetnek intézményeiknek. Az első nyolc helyezett kerül díjazásra, a nyertesek és forint közötti értékben választhatnak sporteszközöket az INTERSPORT kínálatából. A rajzpályázat témája: a IV. Nagy Sportágválasztón szerzett vagy egyéb sportélmény megörökítése. A rajzpályázat zsűrijébe olyan neves személyiségeket sikerült megnyerni, mint Jankovics Marcell, rajzfilmrendező, grafikus, kultúrtörténész, író, Füzesi Zsuzsa, rajzművész, Kutas Gyula az Egyszervolt.hu művészeti vezetője, Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Szujó Zoltán, újságíró, sportriporter, műsorvezető és Várbíró Ákos - az INTERSPORT marketing vezetője. SPORTÁGAJÁNLÁS TESTRE SZABVA A Testnevelési Egyetem mdurance Terhelésélettani Laboratóriuma és a NAVIMED közreműködésével abban is tanácsot tudunk adni, hogy a gyermek testalkata, genetikai adottságai alapján milyen sportágat válasszon, hogyan erősíthető, melyik sportágban lesz sikerélménye. A 7 éves kortól elvégezhető egyszerű méréssel (sportantropometria) meghatározható a várható testalkat, testösszetétel, és nagy pontossággal a felnőttkori testmagasság is megbecsülhető. A helyszínen a mérés díjmentes! NŐK A MAGYAR SPORTBAN A Magyar Sportmúzeum együttműködésének köszönhetően NŐK A MAGYAR SPORTBAN címmel sporttörténeti kiállítás részesei is lehetnek a jelenlévők. SPORTÁGVÁLASZTÓ FOTÓKIÁLLÍTÁS A III. Nagy Sportágválasztó alkalmából 2008-ban fotópályázatot írtunk ki. Sok kiváló sportágválasztós kép születetett. A legkiemelkedőbb munkákból (35 fénykép) a tavalyi évben tartottunk egy kiállítást a Magyar Sport Házában, illetve a fényképeket a évi falinaptárunknál is felhasználtuk. Sokan jelezték, hogy szívesen látnának egy bővebb kiállítást is a képekből, amelyre a IV. Nagy Sportágválasztón nyílik majd lehetőség, hiszen a helyszínen az eddiginél gazdagabb kiállítást tárunk a közönség elé.

9 Egy kis történeti áttekintés I. Nagy Sportágválasztó, Az első egy igazi fapados esemény volt 2007 szeptemberében, amit a szív és a lélek vitt előre. 20 sportág volt beszervezve élsportolóinkkal megfűszerezve egy szombati napra és nagy izgalommal vártuk, hogy mennyien fognak eljönni. Végül gyönyörű időben, jó hangulatban körüli látogatónk volt. Hihetetlen, de tényleg nagy sikernek örvendtünk és szint úgy a megjelent sportágak is. II. Nagy Sportágválasztó, Aztán gondoltunk egyet és nem kivárva az egy évet, szeptember helyett már májusra tettük a következő Sportágválasztó időpontját. Itt két dolgot teszteltünk egyszerre. Behoztuk a pénteki napot az iskolai csoportok számára, a szombat pedig maradt a nagyközönségé. Így két esélye van a gyerekeknek a sportágak megismerését illetően, vagy az iskola hozza el őket pénteken, vagy a szülők szombaton. A másik tesztelési pont a májusi időpont alkalmassága a szeptemberhez viszonyítva. Az elsővel ellentétben itt már sportági szövetségeket próbáltunk beszervezni az egyesületek helyett, hiszen nem törvényszerű, hogy mindenki a megjelenő egyesületet fogja választani. Végül 40 sportág jelezte részvételi szándékát (megdupláztuk a szeptemberi részvételt), az idő is velünk volt és 25 iskola előzetes regisztrációjával a két nap alatt összesen 2500 látogató jött el hozzánk megismerni és kipróbálni a sportágakat. III. Nagy Sportágválasztó, Közeledett az egy éves évforduló és már a III. Nagy Sportágválasztót szervezhettük. Lendületünk töretlen volt, 60 sportági bejelentkezéssel, testalkat-testösszetétel vizsgálati labor helyszíni kitelepülésével, 45 regisztrált iskolai és óvodai csoporttal a tarsolyunkban joggal bíztunk a rendezvény sikerében. Az összesen 4500 látogató minden várakozásunkat felülmúlta. Tehát létrejött egy sportvágygerjesztő rendezvénysorozat, mely nagyon sok örömet okozott gyerekeknek, sportolóknak, szülőknek, pedagógusoknak, ahol a résztvevők valóban pozitív, aktív sportélményeket szerezhettek. Az eddigi tapasztalatokat leszűrve a sportágak többsége felismerte és igyekszik kihasználni a Sportágválasztóban rejlő lehetőségeket, de sajnálatos módon akadnak olyan szövetségek is, akik többszöri megkeresésünk ellenére sem kívánták képviseltetni sportágukat ezen az ingyenes rendezvényen. Ez egy kicsit elgondolkodtató, de nem adjuk fel, és azon leszünk a jövőben is, hogy meggyőzzük Őket a részvételük szükségességéről. Örömmel értesültünk arról, hogy a sportágválasztó hatására a sportlövészetet képviselő BHSE szakosztálynál túljelentkezés volt. Hirtelen azon kellett elgondolkodniuk, honnan szerezzenek edzőt a megnövekedett érdeklődésre való tekintettel. A BHSE öttusa szakosztálya is többek között a mi rendezvényünkről tudott kihalászni sok gyermeket. Egy csepeli iskolában kiharcolták a gyerekek, hogy a rögbi edzők települjenek ki és tartsanak edzéseket az intézményükben. Májusban az egyik kajak-kenus edző 30 gyereket szerzett a nyári táborába. Innen már csak egy ugrás, hogy meg is maradjanak a sportágnál. A sok sporttal kapcsolatos negatív társadalmi mutatók ellenére örömteliek ezek a visszajelzések. A látogatói összetételt megvizsgálva, érkeztek hozzánk érdeklődők Budapest minden kerületéből, de egyre több számban jönnek vidéki városokból, településekről is, mint például Kartalról, Siófokról, Dunakesziről, Vácról, Tatabányáról, Agárdról. Messzemenő tudományos következtetéseket nem kívánunk levonni a rendezvényünk hasznosságát illetően, de tény, hogy a sportágaknál szinte azonnal jelentkező érdeklődéseken túl, sokszor csak később érvényesül a Nagy Sportágválasztón szerzett sportélmények hatása.

10 Néhány visszajelzés a III. Nagy Sportágválasztóról Először is szeretném megköszönni mindenkinek, aki a szervezésben részt vett, hogy ez a két nap így sikerült. Hihetetlen, hogy mennyien voltak és milyen nagy volt az érdeklődés. Nem tudom pontosan, hogy hány gyerek, de biztosan több száz (a 3 évestől a 20 évesig) próbálta ki életében először azt, hogy milyen egy sisakot felvenni, a kardot, tőrt, párbajtőrt megfogni. Sokszor a tanárok és a szülők is nagy élvezettel vívtak a vívógyerekekkel. A vívás nem egy olyan sport, amit egy testnevelés óra keretében vagy nyaraláskor valamilyen táborban megismerhetnek, kipróbálhatnak. Nekünk ebből a szempontból nagyon jó dolog, hogy vannak ilyen sportnapok, ahol népszerűsíthetjük ezt a nagy hagyományokkal rendelkező sportágat. Több száz szórólapot osztottunk ki, és biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan fognak jelentkezni. Nekünk nagyon jól sikerült, a gyerekek, akik velem voltak nagyon élvezték (csak alig tudták a többi sportot kipróbálni, játszani egy kicsit, mert szinte szünet nélkül jöttek hozzánk vívni). Remélem tavasszal megint lesz ilyen hétvége, mi nagy örömmel megyünk bármikor. Hortobágyi Gabriella, az UTE vívóedzője. Tisztelt Szervezők! Köszönjük, hogy részt vehettünk a sportágválasztó napon! Nagyon élveztük a különböző sportok kipróbálását. (Én 3. osztályosokkal vettem részt.) Sajnos, nagyon sok gyereket nem visznek sehova, így nekik külön élményt jelentett ez a rendezvény! A gyerekek mikor elhagytuk a telepet már kérdezték, hogy jövünk - e legközelebb is? Remélem mehetünk, ránk számíthatnak! Tisztelettel: D. Rita Az időjárás kegyeibe fogadta a pénteken és szombaton harmadik alkalommal megrendezett Nagy Sportágválasztót. A szombat délelőtti esőt leszámítva, kellemes időben látogathatott ki a MERKAPT Maraton Sportcentrumba a sok érdeklődő, pénteken óvodai-iskolai, szombaton családi kereteken belül. Több mint 60 sportág, köztük az atlétika is bemutatta mozgásanyagát a fiataloknak, akik az óvodástól a középiskolás korig szép számmal jelentek meg a két nap során. A Magyar Atlétikai Szövetség szervezésében az érdeklődők megismerkedhettek a magasugrással, gátfutással, a terematlétikai szerek segítségével a helyből távolugrással, szökdelésekkel, dobószámokkal. Több olimpikon is megjelent az eseményen, ahol az autogramosztogatás mellett aktívan segítettek az érdeklődőknek. Vári Edit a gátfutás rejtelmeibe avatta be a kicsiket, Pethrán Barbi a magasugrásnál segédkezett, Vaszi Tünde a rúdugrás alapjait oktatta, Ajkler Zita, Szabó Niki, Németh Roland és Farkas Györgyi tanácsokkal látta el a gyerekeket. A Budapesti Honvéd és a KSI edzőkkel is képviseltette magát. Köszönet illeti Ziegner Károlyt, aki mindkét nap információkat adott a szülőknek, testnevelőknek és a tehetségesnek tűnő gyerekek adatait a tőle megszokott pontossággal regisztrálta, ami a nagy nyüzsgés közepette nem volt egyszerű feladat. Gratulálunk a III. Nagy Sportágválasztó szervezőinek, akik a már hagyományosnak mondható rendezvénnyel, sok örömet okoztak a mozgást szerető és igénylő gyerekeknek és lehetőséget teremtettek a sportágaknak önmaguk népszerűsítésére és utánpótlásuk szélesítésére. Reményeink szerint a MASZ-nak is sikerült felkelteni a megjelentek érdeklődését az atlétika iránt és többen a Sportok Királynőjének vonzásába kerültek. Magyar Atlétikai Szövetség

11 A IV. Nagy Sportágválasztó támogatói Gyémánt fokozatú fıtámogató: Miért támogatja a McDonald s a Nagy Sportágválasztót? A McDonald s hagyományosan nagy súlyt fektet a kiegyensúlyozott életmód, azon belül is a gyerekek sportolásának támogatására. Úgy gondoljuk, az aktív testmozgás - különösen fiatal korban - nem a busz után futást vagy a kerti munkát kell, hogy jelentse, hanem kifejezetten a sportot. Míg korábban egy-egy ágra összpontosítottunk, ma már igyekszünk több területen is hozzájárulni a sportkedvelő gyerekeket segítő kezdeményezésekhez. Ez a rendezvény megtestesíti azt, amit mi az idén induló Sportkóstoló programunk céljául is kitűztünk: biztosítani a gyerekek és a sport egymásra találását. Úgy gondoljuk, ebben a szülőknek és a családnak kiemelten fontos szerepe van, hiszen a család formálja a gyerek ízlését, a szülő adhat mintát és biztosíthatja a támogatást, hogy gyermeke kitartson választott aktivitása mellett. A gyerekeknek lehetővé kell tenni, hogy belekóstoljanak minél több sportágba, hogy megtalálják az ízlésüknek, testalkatuknak leginkább megfelelőt. A Nagy Sportágválasztó erre a célra ideális rendezvény, ezért a McDonald s örömmel vállalta a főtámogatói szerepet.

12 További támogatók: Együttműködő partnerek:

V. Nagy Sportágválasztó

V. Nagy Sportágválasztó V. Nagy Sportágválasztó Időpont: 2009. szeptember 18-19. Helyszín: Szervező: Szervezőiroda: Kapcsolat: Merkapt Maraton Sportközpont 1106 Budapest, Maglódi út 12/A. Merkapt Maraton Team Sportegyesület 1134

Részletesebben

Senseimarossy Délegyházi Karate SE - www.senseimarossy.hu

Senseimarossy Délegyházi Karate SE - www.senseimarossy.hu 2009-09-08 11:03:57 SPORTOKTATÓ KÉPZÉS SPORTOKTATÓ KÉPZÉS A Budapesti Szabadidősport Szövetség - megfelelő számú jelentkező esetén - államilag elismert, Országos Képzési Jegyzékben szereplő 1 éves sportoktató

Részletesebben

HAJRÁ, MAGYAROK! Magyarország Kormánya 2010 óta kiemelten támogatja a sportot.

HAJRÁ, MAGYAROK! Magyarország Kormánya 2010 óta kiemelten támogatja a sportot. Magyarország Kormánya 2010 óta kiemelten támogatja a sportot. Ennek eredményeként háromszor több magyar ember sportol, és több mint duplájára nőtt az igazolt sportolók száma. EGYRE TÖBB MAGYAR SPORTOL

Részletesebben

Tisztelt Sportvezető!

Tisztelt Sportvezető! Tisztelt Sportvezető! Bizonyára Ön is jól ismeri a sport területén képesítéshez kötött tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítések jegyzékéről szóló 157/2004. (V. 18.) Korm. rendeletet, mely alapján

Részletesebben

Sportágak és hangszerek között választhatott Magyarország!

Sportágak és hangszerek között választhatott Magyarország! Sportágak és hangszerek között választhatott Magyarország! Óriási érdeklődés mellett, fantasztikus hangulatban zajlott a XXIV. Nagy Sportágválasztó, ahová több mint 19 000 mozogni vágyó gyermek és felnőtt

Részletesebben

/2012 EMMI - MOB SZERZŐDÉS / VERSENYSPORT SORSZ. KEDVEZMÉNYEZETT TÁMOGATÁS CÉLJA TÁMOGATÁS ÖSSZEGE MEGVALÓSULÁS HELYE

/2012 EMMI - MOB SZERZŐDÉS / VERSENYSPORT SORSZ. KEDVEZMÉNYEZETT TÁMOGATÁS CÉLJA TÁMOGATÁS ÖSSZEGE MEGVALÓSULÁS HELYE 17479-1/2012 EMMI - MOB SZERZŐDÉS / VERSENYSPORT SORSZ. KEDVEZMÉNYEZETT TÁMOGATÁS CÉLJA TÁMOGATÁS ÖSSZEGE MEGVALÓSULÁS HELYE 1. Magyar Asztalitenisz Szövetség 1. szakmai feladatok 2. 40 428 000 orzságos

Részletesebben

További információk és részletes versenykiírások hamarosan https://www.facebook.com/pages/es%c3%a9lyegyenl%c5%91s%c3%a9gisportnap/293850744104746

További információk és részletes versenykiírások hamarosan https://www.facebook.com/pages/es%c3%a9lyegyenl%c5%91s%c3%a9gisportnap/293850744104746 1 MEGHÍVÓ ESÉLYEGYENLŐSÉGI SPORTVÁLASZTÓ NAP A BAKONY ÉS BALATON KELETI KAPUJA KÖZHASZNÚ EGYESÜLET SZERVEZÉSÉBEN 2014. MÁJUS 25. BALATONFŰZFŐ VÁROSI STADION, BALATON USZODA 2014. május 9-én pénteken 16

Részletesebben

Testnevelési és Sporttudományi Kar

Testnevelési és Sporttudományi Kar SEMMELWEIS EGYETEM Testnevelési és Sporttudományi Kar 1123 Budapest, XII. Alkotás u. 44. Csoportvezető: Nagy Dóra Tel.: 487-9247, Fax.: 356-6337 Email: ndori@mail.hupe.hu S P O R T E D Z Ő S Z A K K É

Részletesebben

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS S p o r t o k t a t ó i t a n f o l y a m r a A Sportszövetségek Műhelye a Sportoktatásban (Stadion Kft.) az országos sportági szövetségekkel együttműködve sportoktatói tanfolyamot

Részletesebben

XXXI. Nyári Olimpia Rio de Janeiro

XXXI. Nyári Olimpia Rio de Janeiro XXXI. Nyári Olimpia Rio de Janeiro A riói olimpia célkitűzései A sportfinanszírozásban bekövetkezett kedvező változások hatására a nemzetek versengésében, az éremversenyben és a nem hivatalos pontversenyben

Részletesebben

Dr. Szabó Tamás a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója MOB-alelnök

Dr. Szabó Tamás a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója MOB-alelnök NEMZETI SPORT INTÉZET Dr. Szabó Tamás a Nemzeti Sport Intézet főigazgatója MOB-alelnök LEZÁRULT EGY KORSZAK A tehetséggondozó programok 9-10 évesek. Új struktúra áll fel. Új források jelennek meg. HÁROM

Részletesebben

TÁRSADALMI ESÉLYEK EGY

TÁRSADALMI ESÉLYEK EGY Magyar Szociológiai Társaság Kongresszusa 2008. november 15. TÁRSADALMI ESÉLYEK EGY ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT SPORTPROGRAMBAN RÉSZT VEVŐK KÖZÖTT Velenczei Attila Kovács Árpád Szabó Attila Szabó Tamás Nemzeti

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV Amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága 2014. február 18. napján, a Kaposvári Polgármesteri Hivatal Siposs

Részletesebben

PÁLYÁZATI TUDNIVALÓK. A rendezéssel kapcsolatos részletes forgatókönyvet az Általános Versenykiírás mellékletében találhatják.

PÁLYÁZATI TUDNIVALÓK. A rendezéssel kapcsolatos részletes forgatókönyvet az Általános Versenykiírás mellékletében találhatják. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2009/2010. TANÉVI ORSZÁGOS BAJNOKSÁGOK RENDEZÉSÉRE A Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség (MEFS) pályázatot hirdet a 2009-2010. tanévi országos egyetemi főiskolai bajnokságok döntőinek

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága JEGYZŐKÖNYV Amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága 2013. április 16. napján, a Kaposvári Polgármesteri Hivatal Siposs

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö NY V

J E G Y Z Ő K Ö NY V KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK SPORTBIZOTTSÁGA J E G Y Z Ő K Ö NY V Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága 2010. november 30-i, soron következő üléséről. A bizottsági ülés helye:

Részletesebben

Előterjesztés a MOB Elnökség március 22-i ülésére TERVEZET

Előterjesztés a MOB Elnökség március 22-i ülésére TERVEZET Előterjesztés a MOB Elnökség 2016. március 22-i ülésére TERVEZET I. 2016. évi szövetségi ösztöndíj-felosztási javaslatok A MOB Közgyűlése a 2016. február 2-i ülésén elfogadta a MOB 2016. évi költségvetését.

Részletesebben

GÖRDESZKA 1 olimpiai kvalifikációs idő kezdete (2020. május 31-ig) VÍZILABDA 15 női világliga, európai selejtező, Franciaország-Magyarország

GÖRDESZKA 1 olimpiai kvalifikációs idő kezdete (2020. május 31-ig) VÍZILABDA 15 női világliga, európai selejtező, Franciaország-Magyarország SPORTNAPTÁR 2019 JANUÁR ATLÉTIKA 1 IAAF kvalifikációs idő kezdete (10 000 méteren, maratonin, a gyaloglószámokban és tíz-, valamint hétpróbában) GÖRDESZKA 1 olimpiai kvalifikációs idő kezdete (2020. május

Részletesebben

SPORTSZAKEMBER KÉPZÉS A Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete 25 sportágban 1 éves tanfolyamot indít a 2018/2019-es tanévben

SPORTSZAKEMBER KÉPZÉS A Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete 25 sportágban 1 éves tanfolyamot indít a 2018/2019-es tanévben SPORTSZAKEMBER KÉPZÉS A Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete 25 sportágban 1 éves tanfolyamot indít a 2018/2019-es tanévben OKJ 54 813 02 Sportedző (szakképesítés) OKJ 31 813 01 Sportoktató

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Ifjúsági és Sport Bizottsága JEGYZŐKÖNYV

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Ifjúsági és Sport Bizottsága JEGYZŐKÖNYV Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Ifjúsági és Sport Bizottsága JEGYZŐKÖNYV Amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Ifjúsági és Sport Bizottsága 2017. február 14. napján, a Kaposvári

Részletesebben

AZ EVEZİS SPORT FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2010-2016

AZ EVEZİS SPORT FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2010-2016 AZ EVEZİS SPORT FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA 2010-2016 KITEKINTÉS, ELİZMÉNYEK Az evezés a világ egyik legelterjedtebb sportága. 131 ország tagja a Nemzetközi Evezıs Szövetségnek, a nyári olimpiai játékok 3.

Részletesebben

ELIT SPORTÁGAK VERSENYKÉPESSÉGE A RIÓ-I OLIMPIA EREDMÉNYEINEK TÜKRÉBEN

ELIT SPORTÁGAK VERSENYKÉPESSÉGE A RIÓ-I OLIMPIA EREDMÉNYEINEK TÜKRÉBEN ELIT SPORTÁGAK VERSENYKÉPESSÉGE A RIÓ-I OLIMPIA EREDMÉNYEINEK TÜKRÉBEN GULYÁS Erika, STERBENZ Tamás, KOVÁCS Eszter, CSURILLA Gergely Testnevelési Egyetem // Sportgazdasági és Döntéstudományi Kutatóközpont

Részletesebben

Az Egri Városi Sportiskola nevében köszöntöm a sportszakmai fórum résztvevőit!

Az Egri Városi Sportiskola nevében köszöntöm a sportszakmai fórum résztvevőit! Az Egri Városi Sportiskola nevében köszöntöm a sportszakmai fórum résztvevőit! A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze. /Szent-Györgyi Albert/ AZ EGRI VÁROSI

Részletesebben

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Magyar Kajak-Kenu Szövetség Magyar Kajak-Kenu Szövetség KAJAK-KENU SPORT SZAKMAI DOKUMENTUMAI Programok felelősei és a dokumentumok készítői: OLIMPIAI CIKLUS: 2012-2016 Rio TERVEZÉSI ÉV: 2014 Moszkva PROGRAMTERVEK BESZÁMOLÓK TÉMA

Részletesebben

Beszámoló a Magyar Diáksport Szövetség és a Hódmezővásárhelyi Diáksport Szövetség munkájáról

Beszámoló a Magyar Diáksport Szövetség és a Hódmezővásárhelyi Diáksport Szövetség munkájáról Iktatószám:41-15728/2010. Címzett: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Tárgy: Beszámoló a Magyar Diáksport Szövetség és a Hódmezővásárhelyi Diáksport Szövetség munkájáról Az anyagot készítette:

Részletesebben

A MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG (MOB) AZ EDZŐKÉRT DR. BARTHA CSABA SPORTIGAZGATÓ-HELYETTES

A MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG (MOB) AZ EDZŐKÉRT DR. BARTHA CSABA SPORTIGAZGATÓ-HELYETTES A MAGYAR OLIMPIAI BIZOTTSÁG (MOB) AZ EDZŐKÉRT DR. BARTHA CSABA SPORTIGAZGATÓ-HELYETTES A XXX. nyári Olimpiai Játékok nemzetek közötti összesített éremtáblázata LONDON 2012 / Éremtáblázat Aranyérem Ezüstérem

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö NY V

J E G Y Z Ő K Ö NY V KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK SPORTBIZOTTSÁGA J E G Y Z Ő K Ö NY V Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Sportbizottsága 2012. április 17-i soron következő üléséről. A bizottsági ülés helye:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. a Magyar Olimpiai Bizottság elektronikus úton történő döntéséről

Jegyzőkönyv. a Magyar Olimpiai Bizottság elektronikus úton történő döntéséről Jegyzőkönyv a Magyar Olimpiai Bizottság elektronikus úton történő döntéséről A Magyar Olimpiai Bizottság Elnöksége 2015. március 17-i ülésén megtárgyalásra került a 2. napirendi pont a Gerevich-ösztöndíjakról,

Részletesebben

Az intézményválasztás motivációi

Az intézményválasztás motivációi NYME 9400 Sopron Bajcsy-Zsilinszky u. 4.. Az intézményválasztás motivációi Felmérési eredmények kiértékelése - Elsőévesek sportolása Ez az összesítés a/az Elsőévesek sportolása elsőseinek körében végzett,

Részletesebben

Az intézményválasztás motivációi

Az intézményválasztás motivációi NYME 9400 Sopron Bajcsy-Zsilinszky u. 4.. Az intézményválasztás motivációi Felmérési eredmények kiértékelése - Elsőévesek sportolása, Soproni campus Ez az összesítés a/az Elsőévesek sportolása, Soproni

Részletesebben

PROTECTOR SPORTOKTATÓK ÉS PEDAGÓGUSOK SZAKMAI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSÁNAK KÜLÖNÖS BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEI

PROTECTOR SPORTOKTATÓK ÉS PEDAGÓGUSOK SZAKMAI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSÁNAK KÜLÖNÖS BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEI PROTECTOR SPORTOKTATÓK ÉS PEDAGÓGUSOK SZAKMAI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSÁNAK KÜLÖNÖS BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEI A Protector sportoktatók és pedagógusok szakmai felelősségbiztosítási szerződése (a továbbiakban: Protector

Részletesebben

S P O R T E D Z Ő E M E L T S Z I N T Ű S Z A K K É P E S Í T É S

S P O R T E D Z Ő E M E L T S Z I N T Ű S Z A K K É P E S Í T É S S P O R T E D Z Ő E M E L T S Z I N T Ű S Z A K K É P E S Í T É S A Testnevelési Egyetem (TF) 1,5 éves, levelező sportedző tanfolyamot indít 2016. őszén az alábbi sportágakban*: (* Egy adott sportágat

Részletesebben

FIATALOK NYÁRI SPORTOLÁSI LEHETİSÉGEI 2011 NYÁRI SPORTTEVÉKENYSÉGEK 2011. 2011.07.04 2011.08.31.

FIATALOK NYÁRI SPORTOLÁSI LEHETİSÉGEI 2011 NYÁRI SPORTTEVÉKENYSÉGEK 2011. 2011.07.04 2011.08.31. FIATALOK NYÁRI SPORTOLÁSI LEHETİSÉGEI 2011 SZERVEZİ: MAGYARKANIZSAI KÖZSÉGI SPORTSZÖVETSÉG TÁMOGATÓ: MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT NYÁRI SPORTTEVÉKENYSÉGEK 2011. 2011.07.04 2011.08.31. ÉLVEZD A MOZGÁS ÉS

Részletesebben

A BUDAPESTI SPORTSZÖVETSÉGEK UNIÓJA 2015 ŐSZÉN ISMÉT ELINDÍTJA EMELT SZINTŰ SPORTEDZŐ KÉPZÉSÉT. Szakképzés azonosítószáma: OKJ 54 81 02

A BUDAPESTI SPORTSZÖVETSÉGEK UNIÓJA 2015 ŐSZÉN ISMÉT ELINDÍTJA EMELT SZINTŰ SPORTEDZŐ KÉPZÉSÉT. Szakképzés azonosítószáma: OKJ 54 81 02 Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: 00394-2011; E-000862/2014 A BUDAPESTI SPORTSZÖVETSÉGEK UNIÓJA 2015 ŐSZÉN ISMÉT ELINDÍTJA EMELT SZINTŰ SPORTEDZŐ KÉPZÉSÉT. Szakképzés azonosítószáma: OKJ 54 81

Részletesebben

Tárgy: Tájékoztató a 2006/2007-s tanév megyei alapfokú sportszakember-képzésről (taj_sportoktatas*)

Tárgy: Tájékoztató a 2006/2007-s tanév megyei alapfokú sportszakember-képzésről (taj_sportoktatas*) Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Művelődési, Kisebbségi, Ifjúsági és Sport Bizottság Elnöke Szám: 360-31/2007. Melléklet: 3 db E l ő t e r j e s z t é s a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Művelődési,

Részletesebben

SPORTEREDMÉNYEINK KÖZÖTT:

SPORTEREDMÉNYEINK KÖZÖTT: SPORTEREDMÉNYEINK 2004-2016 KÖZÖTT: Év Helyezés Sportág Verseny Név 2004. I. lány kosárlabda XII. ker. Diákolimpia V. Korcsoportos 2004. III. váltóúszás XII. ker. Diákolimpia VI. korcsoportos 2004. I.

Részletesebben

HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HONVÉDELMI KÖTELÉK I. HONVÉD SPORTVÁLASZTÓ NAP. 2013. augusztus 24. Budapest. Margitsziget

HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HONVÉDELMI KÖTELÉK I. HONVÉD SPORTVÁLASZTÓ NAP. 2013. augusztus 24. Budapest. Margitsziget HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HONVÉDELMI KÖTELÉK I. HONVÉD SPORTVÁLASZTÓ NAP 2013. augusztus 24. Budapest Margitsziget Rendezvény időpontja: 2013. augusztus 24. - 10-17 óráig Rendezvény helye: Budapest - Margitsziget

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak:

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak: SPORTISKOLAI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2012. SZEPTEMBER 1-DECEMBER 31. SZAKMAI BESZÁMOLÓ 1. Az iskola folyamatos kapcsolatot tart a MOB Sportiskolai Program Pedagógiai Munkacsoportjával illetve a sportiskolai

Részletesebben

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/319/sorsoltak-ime-a-vilagbajnoki-vizilabdatornak-csoportbeosztasa Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása 2017.02.24. 12:28 CET A budapesti

Részletesebben

K I V O N A T. Ifjúsági és Sport Bizottsága április 17-i ülésének jegyzőkönyvéből. Sportszervezet neve - támogatás célja

K I V O N A T. Ifjúsági és Sport Bizottsága április 17-i ülésének jegyzőkönyvéből. Sportszervezet neve - támogatás célja Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Ifjúsági és Sport Bizottsága K I V O N A T Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Ifjúsági és Sport Bizottsága 2018. április 17-i ülésének jegyzőkönyvéből 13/2018.

Részletesebben

Évfolyam 1. 2. 3. 4. Óraszám 1 1 1 1

Évfolyam 1. 2. 3. 4. Óraszám 1 1 1 1 SPORTÁGVÁLASZTÓ 1-4. évfolyam Évfolyam 1. 2. 3. 4. Óraszám 1 1 1 1 A tantárgy tanulásának legfontosabb feladata és ja, hogy a gyermekeket megismertesse a sportolási kel, bepillantást nyújtson a sport világába,

Részletesebben

utánpótláskorúak felkészítése, versenyeztetése 200 Szeged

utánpótláskorúak felkészítése, versenyeztetése 200 Szeged A 20 évi sportcélú támogatási keret kiosztása 1 / 5 1. Kedvezményezett neve Lelkesedés SZEAC Súlyemelı Szakosztály Utánpótlás-nevelés támogatása célja összege i utánpótlás versenyeztetési, mőködési hátterének

Részletesebben

Az intézményválasztás motivációi

Az intézményválasztás motivációi NYME 9400 Sopron Bajcsy-Zsilinszky u. 4.. Az intézményválasztás motivációi Felmérési eredmények kiértékelése - Elsőévesek sportolása, Győr Ez az összesítés a/az Elsőévesek sportolása, Győr elsőseinek körében

Részletesebben

Katalógus Érembetétek 50mm

Katalógus Érembetétek 50mm A2 001 kétalakos foci A2 002 foci A2 003 viktória A2 004 fáklya A2 005 kézfogás A2 006 atlétika A2 007 kézilabda, férfi A2 008 kézilabda, női A2 009 kosárlabda A2 010 kosárlabda A2 011 baseball A2 012

Részletesebben

A BUDAPESTI SPORTSZÖVETSÉGEK UNIÓJA 2015 ŐSZÉN ISMÉT ELINDÍTJA SPORTOKTATÓ KÉPZÉSÉT. Szakképzés azonosítószáma: OKJ 31 813 01

A BUDAPESTI SPORTSZÖVETSÉGEK UNIÓJA 2015 ŐSZÉN ISMÉT ELINDÍTJA SPORTOKTATÓ KÉPZÉSÉT. Szakképzés azonosítószáma: OKJ 31 813 01 Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: 00394-2011; E-000862/2014 A BUDAPESTI SPORTSZÖVETSÉGEK UNIÓJA 2015 ŐSZÉN ISMÉT ELINDÍTJA SPORTOKTATÓ KÉPZÉSÉT. Szakképzés azonosítószáma: OKJ 31 813 01 Szakképesítés

Részletesebben

A SZOLNOKI FŐISKOLA SPORTSZOLGÁLTATÁSAINAK FEJLESZTÉSE (2013. OKTÓBER 10-2015. JÚNIUS 30.) SZAKMAI MEGVALÓSULÁS

A SZOLNOKI FŐISKOLA SPORTSZOLGÁLTATÁSAINAK FEJLESZTÉSE (2013. OKTÓBER 10-2015. JÚNIUS 30.) SZAKMAI MEGVALÓSULÁS INTÉZMÉNYI SPORTSZAKMAI FEJLESZTÉSI PROGRAM A SZOLNOKI FŐISKOLA SPORTSZOLGÁLTATÁSAINAK FEJLESZTÉSE (2013. OKTÓBER 10-2015. JÚNIUS 30.) SZAKMAI MEGVALÓSULÁS ELŐADÓ: H. SZŰCS LÁSZLÓ PROJEKTMENEDZSER 2015.

Részletesebben

Katalógus Érembetétek 25mm

Katalógus Érembetétek 25mm A1 001 kétalakos foci A1 002 foci A1 003 viktória A1 004 fáklya A1 005 kézfogás A1 006 atlétika A1 007 kézilabda, férfi A1 008 kézilabda, női A1 009 kosárlabda A1 010 kosárlabda A1 011 baseball A1 012

Részletesebben

Európai Sporthét

Európai Sporthét Európai Sporthét 2017.09.23-30. Az eseménysorozat keretében különböző sportágak kipróbálására és szabadidős versenysorozat lebonyolítása a cél, oly módon, hogy a hét programja lefedje egész Budapest területét.

Részletesebben

I. Harcművészeti Élménynap

I. Harcművészeti Élménynap I. Harcművészeti Élménynap- 2013. május 4-én szombaton, kiváló időben és hangulatban került megrendezésre az I. Harcművészeti Élménynap. A debreceni Decathlon Sportáruházba látogatók több mint, húsz harcművészeti

Részletesebben

2018/19. ŐSZ 1. KONZULTÁCIÓ 1. NAP - LEVELEZŐ augusztus 27. hétfő - I. ÉVFOLYAM (BA, MA, MSC)

2018/19. ŐSZ 1. KONZULTÁCIÓ 1. NAP - LEVELEZŐ augusztus 27. hétfő - I. ÉVFOLYAM (BA, MA, MSC) 8.00-9.0 9. -..0 -.00. -..0-7.00 7. - 8. BA--MA 08/9. ŐSZ. KONZULTÁCIÓ. NAP - LEVELEZŐ - 08. augusztus 7. hétfő - ÉVFOLYAM (BA, MA, ) EDZŐ BA 9 FŐ SZAKEDZŐ MENEDZSER TANÁR TANÁR F/ csop F/ csop F/csop

Részletesebben

A HAZAI SPORTFINANSZÍROZÁSI RENDSZER HATÉKONYSÁGA AZ ÉLSPORTBAN

A HAZAI SPORTFINANSZÍROZÁSI RENDSZER HATÉKONYSÁGA AZ ÉLSPORTBAN A HAZAI SPORTFINANSZÍROZÁSI RENDSZER HATÉKONYSÁGA AZ ÉLSPORTBAN GULYÁS Erika, STERBENZ Tamás, CSURILLA Gergely, JUHÁSZ Gábor Testnevelési Egyetem // Sportgazdasági és Döntéstudományi Kutatóközpont NYERGES

Részletesebben

Tanítványaim, akikre büszke vagyok

Tanítványaim, akikre büszke vagyok Tanítványaim, akikre büszke vagyok 2003-tól tanítok - etikát, tanulásmódszertant, technikát - a Csanádi Sportiskolában. Az elmúlt tíz év alatt sok diákkal ismerkedtem meg és követtem, követem sportpályafutásukat.

Részletesebben

Pedagógiai Csoport. VI. Országos Sporttudományi 1

Pedagógiai Csoport. VI. Országos Sporttudományi 1 A SPORTISKOLAI RENDSZER FEJLESZTÉSÉNEK AKCIÓKUTATÁSSOROZATA Pedagógiai Csoport 1 Szakmai vezető: DR. SZABÓ TAMÁS utánpótlás-nevelési nevelési igazgató Programvezető: LEHMANN LÁSZLÓ pedagógiai csoportvezető

Részletesebben

Velenczei Attila. velenczei.attila@nupi.com. 2009. október 20.

Velenczei Attila. velenczei.attila@nupi.com. 2009. október 20. Velenczei Attila velenczei.attila@nupi.com 2009. október 20. Bemelegítő kérdések 1) Hogyan nevezték az 1999-ben létrejött sportminisztériumot? 2) Ma hogy hívják a legfelsőbb állami sportirányító szervezetet?

Részletesebben

Kazany Nyári Universiade sportági szabályok, nevezési feltételek:

Kazany Nyári Universiade sportági szabályok, nevezési feltételek: Kazany Nyári Universiade sportági szabályok, nevezési feltételek: Alap sportágak Atlétika: Az atlétika versenyek hivatalosan 6 versenynapból állnak és az IAAF aktuális angol nyelvű ak: 100 m, 200m, 400m,

Részletesebben

11. évfolyam SPORTKÖR

11. évfolyam SPORTKÖR 11. évfolyam SPORTKÖR Az iskolai testnevelés amellett, hogy teljesíti egészségmegőrző, kultúraközvetítő és nevelési feladatait, szolgálhatja, segítheti a versenysportot is. A sportolás során a fizikai

Részletesebben

www.axa-assistance.hu sportkategóriák

www.axa-assistance.hu sportkategóriák sportkategóriák Szokásos sportok Sportok az alapdíj növelése nélkül Tartalmazza a következő szokásos szabadidős sporttevékenységeket és szabadidős szinten űzött sportokat. A nehézségi fokú via ferrata

Részletesebben

Diákolimpia Országos Döntők 1-10. helyezései

Diákolimpia Országos Döntők 1-10. helyezései 1993 Fiú csapat 9-10. röplabda 7. 1994 Fiú csapat 11-12. röplabda 6. Lány csapat 9-10. röplabda 6. 1995 Koleszárik Csaba 8. atlétika - 400m 2. Osztényi Éva 8. atlétika - magasugrás 6. 1996 Várkonyi Katalin

Részletesebben

Sporteredmények 2012/2013

Sporteredmények 2012/2013 Sporteredmények 2012/2013 Időpont Verseny megnevezése Eredmény Résztvevők Nyári eredmények Kajak-Kenu Katrinecz Rita Országos Bajnokság Borbély Bence Evezés Vívás Asztalitenisz-serdülő -serdülő Szent István

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 4. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak:

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 4. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak: VAJDA PÉTER ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ÉS SPORTISKOLA OM 034931 1089 BUDAPEST, Vajda Péter utca 25-31. Telefon: (+36-1) 333 49 13; Gazdasági iroda: 313 74 17; Telefax: 477 04 27 E-mail: info@vajdaiskola.hu;

Részletesebben

BABITS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA

BABITS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA BABITS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA 036280 ISKOLAI SPORTKÖR RÉSZLETES SZAKMAI PROGRAMJA 2009. IX. 1. A TANÉV SPORTTAL KAPCSOLATOS KIEMELT FELADATAI Legfontosabb feladatunk, hogy biztosítsunk minél több sportolási

Részletesebben

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2. A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2.   A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE Egyesületünknek 2017-ben is sikeres, eredményekben és eseményekben gazdag éve volt. Egyesületünk 2017-ben 4 szakosztállyal működött: - labdarúgás - asztalitenisz

Részletesebben

J A V A S L A T társadalmi sportszervezetek évi önkormányzati támogatására

J A V A S L A T társadalmi sportszervezetek évi önkormányzati támogatására J A V A S L A T társadalmi sportszervezetek 2013. évi önkormányzati támogatására Ó z d, 2013. március 28. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke Előkészítő: Ózdi Sportszervező Iroda

Részletesebben

HELYSZÍN: Paksi Ürgemezei Strand ASE Sporttelep melletti füves terület

HELYSZÍN: Paksi Ürgemezei Strand ASE Sporttelep melletti füves terület Paks város Önkormányzata, az ASE, a Csengey Dénes Kulturális Központ és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. közös szervezésében HELYSZÍN: Paksi Ürgemezei Strand ASE Sporttelep melletti füves terület sport és egészség

Részletesebben

LÉZERES SZEMMŰTÉT SPORTOLÓKNAK A BUDAI SZEMÉSZETI KÖZPONT JÓVOLTÁBÓL L É Z E R S Z E M - E G Y É L E T S T Í L U S

LÉZERES SZEMMŰTÉT SPORTOLÓKNAK A BUDAI SZEMÉSZETI KÖZPONT JÓVOLTÁBÓL L É Z E R S Z E M - E G Y É L E T S T Í L U S LÉZERES SZEMMŰTÉT SPORTOLÓKNAK A BUDAI SZEMÉSZETI KÖZPONT JÓVOLTÁBÓL L É Z E R S Z E M - E G Y É L E T S T Í L U S M I N D E N A M I T T U D N I K E L L A L É Z E R E S S Z E M M Ű T É T R Ő L É S S P

Részletesebben

Beszámoló SKS-SKDUN Országos Bajnokság, Eger

Beszámoló SKS-SKDUN Országos Bajnokság, Eger Beszámoló 2015 2015. 01. 17. SKS-SKDUN Országos Bajnokság, Eger A január 17-i Egerben a Pásztorvölgyi iskolában megrendezett magyar bajnokságot a 2014-es esztendő lezárásaként és az idei feladatok jegyében

Részletesebben

TOLNA MEGYEI SPORT HÍRLEVÉL

TOLNA MEGYEI SPORT HÍRLEVÉL TOLNA MEGYEI SPORT HÍRLEVÉL INFORMÁCIÓS KIADVÁNYA Felelős kiadó: Szerkesztő: Honlap: e-mail: Dr. Say István Dallos Tibor www.tmamk.hu sporti@tmamk.hu I. ÉVFOLYAM 2. szám 2005 Pályázati eredmények A Tolna

Részletesebben

Beosztása: 2.) Igénybevételi időszak: év hó napjától év hó napjáig. Péntek: órától óráig Szombat: órától óráig Vasárnap: órától óráig.

Beosztása: 2.) Igénybevételi időszak: év hó napjától év hó napjáig. Péntek: órától óráig Szombat: órától óráig Vasárnap: órától óráig. EGYEDI SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS A NEMZETI SPORTKÖZPONTOK VAGYONKEZELÉSÉBEN, ÜZEMELTETÉSÉBEN VAGY EGYÉB JOGCÍMEN HASZNÁLATÁBAN LÉVŐ ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI ÁLTALÁNOS OLIMPIAI KÖZPONT TATAI EDZŐTÁBOR, 2013. ÉVBEN

Részletesebben

SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA. VERSENYSZABÁLYZAT és ÖSSZESÍTETT PONTRNDSZER

SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA. VERSENYSZABÁLYZAT és ÖSSZESÍTETT PONTRNDSZER SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA VERSENYSZABÁLYZAT és ÖSSZESÍTETT PONTRNDSZER A program szervezője: Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. A

Részletesebben

A 10 éves Egri Városi Sportiskola és az 5 éves Agriasport köszönti a megjelenteket!

A 10 éves Egri Városi Sportiskola és az 5 éves Agriasport köszönti a megjelenteket! A 10 éves Egri Városi Sportiskola és az 5 éves Agriasport köszönti a megjelenteket! A sport minden férfi és minden nő öröksége, és hiányát soha nem pótolhatja semmi. /Pierre de Coubertin/ 2001. Az EVSI

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Nyert összeg: Ft. A pályázat neve: Nagy Sportágválasztó az Eötvösben. A pályázati program lényege:

Szakmai beszámoló. Nyert összeg: Ft. A pályázat neve: Nagy Sportágválasztó az Eötvösben. A pályázati program lényege: Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (a továbbiakban: Támogató) megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (a továbbiakban: Támogatáskezelő) a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2015 2016. évi

Részletesebben

FOGYATÉKOS DIÁKOK SPORTJA ÉS SZABADIDŐS SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEI MAGYARORSZÁGON

FOGYATÉKOS DIÁKOK SPORTJA ÉS SZABADIDŐS SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEI MAGYARORSZÁGON FOGYATÉKOS DIÁKOK SPORTJA ÉS SZABADIDŐS SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEI MAGYARORSZÁGON Egy kis számtan Magyarország lakossága: 10.000.000 ember 600.000 fogyatékkal élő felnőtt ember 80.000 fogyatékkal élő diák

Részletesebben

2. Az általános és a középiskolás korú gyerek testi fejlődésének és mozgásos cselekvőképességének kapcsolata.

2. Az általános és a középiskolás korú gyerek testi fejlődésének és mozgásos cselekvőképességének kapcsolata. 1. Az olimpiai játékok eredete, története, kialakulásának körülményei. Ókori és újkori olimpiák. Magyarok az olimpiai versenyeken. Olimpiai szimbólumok. 2. Az általános és a középiskolás korú gyerek testi

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ Magyar Birkózó Szövetséggel ( ) FTC Birkózó Kft-vel ( )

SZAKMAI BESZÁMOLÓ Magyar Birkózó Szövetséggel ( ) FTC Birkózó Kft-vel ( ) SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2012. MÁJUS 1-AUGUSZTUS 31. SZAKMAI BESZÁMOLÓ 1. Az iskola folyamatos kapcsolatot tart a MOB Sportiskolai Program Pedagógiai Munkacsoportjával illetve a sportiskolai módszertani központokkal.

Részletesebben

SPORTOKTATÓ (sportág megjelölésével) RÉSZSZAKKÉPESÍTÉS (OKJ )

SPORTOKTATÓ (sportág megjelölésével) RÉSZSZAKKÉPESÍTÉS (OKJ ) Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-000405/2014 SPORTOKTATÓ (sportág megjelölésével) RÉSZSZAKKÉPESÍTÉS (OKJ 31 813 01) KIKNEK AJÁNLJUK? Ezt a képzést ajánljuk mindazoknak, akik a választott sportágban

Részletesebben

GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS. 9021 Győr, Városház tér 1. Borkai Zsolt polgármester előterjesztése

GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS. 9021 Győr, Városház tér 1. Borkai Zsolt polgármester előterjesztése GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS 9021 Győr, Városház tér 1.... napirendi pont Borkai Zsolt előterjesztése Javaslat pályázati úton támogatott sportszervezetek (kiemelt és nem kiemelt sportágak), egyéni eredményes

Részletesebben

Szenvedély van február

Szenvedély van február Szenvedély van. 2018. február 22 25. BUDAPEST BOAT SHOW 2017 30.000* LÁTOGATÓ * A Budapest Motor Fesztivállal együtt 100 HAJÓ 90 KIÁLLÍTÓ 2MRD FT ÖSSZÉRTÉKŰ HAJÓK LÁTOGATÓI ELÉGEDETTSÉG VÁSÁRLÁS A KIÁLLÍTÁSON

Részletesebben

KAJAK PÓLÓ FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM 2015

KAJAK PÓLÓ FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM 2015 PROGRAMTERVEK Magyar Kajak-Kenu Szövetség KAJAK PÓLÓ FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM 2015 KAJAK-KENU SPORT SZAKMAI DOKUMENTUMAI Programok felelősei és a dokumentumok készítői: OLIMPIAI CIKLUS: 2012-2016 Rio TERVEZÉSI

Részletesebben

2010. évi "Élen a tanulásban, élen a sportban" Fıvárosi kitüntetı cím díjazottjai a központi ünnepségre ÁLTALÁNOS ISKOLA

2010. évi Élen a tanulásban, élen a sportban Fıvárosi kitüntetı cím díjazottjai a központi ünnepségre ÁLTALÁNOS ISKOLA ÁLTALÁNOS ISKOLA 1. Csatlós Barbara triatlon XXI. Katona József Általános Iskola 2. Barabás Alexandra karate IX. Weöres Sándor Általános Iskola és 3. Jakus Gábor kick-boksz XXIII. Török Flóris Általános

Részletesebben

Diákolimpia Országos Döntők helyezései

Diákolimpia Országos Döntők helyezései 1993 Fiú csapat 9-10. röplabda 7. 1994 Fiú csapat 11-12. röplabda 6. Lány csapat 9-10. röplabda 6. 1995 Koleszárik Csaba 8. atlétika - 400m 2. Osztényi Éva 8. atlétika - magasugrás 6. 1996 Várkonyi Katalin

Részletesebben

OSZTATLAN TANÁRKÉPZÉS ELŐTANULMÁNYI RENDJE. Középiskolai testnevelő gyógytestnevelő-egészségfejlesztő tanár (4,5+1 tanév)

OSZTATLAN TANÁRKÉPZÉS ELŐTANULMÁNYI RENDJE. Középiskolai testnevelő gyógytestnevelő-egészségfejlesztő tanár (4,5+1 tanév) OSZTATLAN TANÁRKÉPZÉS ELŐTANULMÁNYI RENDJE Középiskolai testnevelő gyógytestnevelő-egészségfejlesztő tanár (4,5+1 tanév) Tantárgyak KÖZÖS KÉPZÉSI SZAKASZ A tantárgy felvételének féléve A tantárgy felvételének

Részletesebben

KIVÁLÓ SPORTOLÓ ÖSSZESÍTÉS 2009.

KIVÁLÓ SPORTOLÓ ÖSSZESÍTÉS 2009. I. kategória Ssz. Név Sportág Sporteredmény Iskola Egyesület 1. Andrejszki Dóra tenisz 2. Baranyi Zsófia karate 3. Benkő Zsófia karate 4. Czímer Attila karate, strandröplabda 5. Csánki Alexandra karate

Részletesebben

2008. évi "Élen a tanulásban, élen a sportban" Fıvárosi kitüntetı cím díjazottjai a központi ünnepségre ÁLTALÁNOS ISKOLA

2008. évi Élen a tanulásban, élen a sportban Fıvárosi kitüntetı cím díjazottjai a központi ünnepségre ÁLTALÁNOS ISKOLA ÁLTALÁNOS ISKOLA 1 Aleksic Dominika karate I. Batthyány Lajos Általános Iskola 2 Borzsák Mariann taekwon-do XIV. 3 Braun Tímea WTF taekwondo XVII. 4 Burian Lóránt sí II. Horvát Óvoda, Általános Iskola,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 17-ei ülésére. 4. napirend

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének november 17-ei ülésére. 4. napirend ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. november 17-ei ülésére 4. napirend Napirend tárgya: Tájékoztató a KEF tevékenységéről Előadó: Mellékletek: Remport Csaba alpolgármester,

Részletesebben

Bemutatkozás. dksi.hu. A KONTENT-DKSI Cycling Team

Bemutatkozás. dksi.hu. A KONTENT-DKSI Cycling Team Bemutatkozás A KONTENT-DKSI Cycling Team Az országúti kerékpársport Debrecenben sikeres múltra tekinthet vissza. Számos válogatott szereplés, OB győzelmek, rangos külföldi versenyeken való eredményes részvételek

Részletesebben

S P O R T E D Z Ő S Z A K K É P E S Í T É S

S P O R T E D Z Ő S Z A K K É P E S Í T É S SEMMELWEIS EGYETEM Testnevelési és Sporttudományi Kar Felnőttképzési Csoport 1123 Budapest, XII. Alkotás u. 44. Csoportvezető: Nagy Dóra Tel.: 487-9247, Fax.: 356-6337 Email: ndori@mail.hupe.hu A nem olimpiai

Részletesebben

Eredmények és dilemmák 2017 Sterbenz Tamás Gulyás Erika Csurilla Gergely Juhász Gábor

Eredmények és dilemmák 2017 Sterbenz Tamás Gulyás Erika Csurilla Gergely Juhász Gábor Eredmények és dilemmák 2017 Sterbenz Tamás Gulyás Erika Csurilla Gergely Juhász Gábor Testnevelési Egyetem // Sportgazdasági és Döntéstudományi Kutatóközpont Kutatások - 2017 - Ösztönzés és teljesítmény

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen iskolai sportnapot szerveztünk a sportiskolás tanulóknak.

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen iskolai sportnapot szerveztünk a sportiskolás tanulóknak. SPORTISKOLAI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2013. JANUÁR 1-ÁPRILIS 30. SZAKMAI BESZÁMOLÓ 1. Az iskola folyamatos kapcsolatot tart a MOB Sportiskolai Program Pedagógiai Munkacsoportjával illetve a sportiskolai módszertani

Részletesebben

Választott sportágak. Támogatás összege

Választott sportágak. Támogatás összege Ssz. Sporti módszertani központ neve Helység Kiemelt sporti módszertani központ neve Helység Választott sportágak Támogatás összege Megjegyzés Támogatás Mintaértékű típusa fokonként -egyesület kapcsolat

Részletesebben

Az Országos bajnokság emlékversenyeinek névadói

Az Országos bajnokság emlékversenyeinek névadói Az Országos bajnokság emlékversenyeinek névadói 100 m férfi döntő Raggambi Fluck István emlékverseny Az 1920-as évek kiemelkedő vágtázója volt. 100 és 200 méteren hatszor nyert magyar bajnokságot. 14-szeres

Részletesebben

Szakkörök igénybevételének lehetősége, mindennapos testedzés lehetősége 2012/2013

Szakkörök igénybevételének lehetősége, mindennapos testedzés lehetősége 2012/2013 Szakkörök igénybevételének lehetősége, mindennapos testedzés lehetősége 2012/2013 A tevékenységi formák kialakításakor, megválasztásakor meghatározó a tanulók érdeklődése. A foglalkozások szervezését igényelheti

Részletesebben

Beszámoló. Szabadtéri mozgásos tevékenység

Beszámoló. Szabadtéri mozgásos tevékenység Beszámoló Szabadtéri mozgásos tevékenység Iskola neve: Somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Mezőcsokonyai Tagiskolája Program időpont: 2015. június 15. Helyszín: Mezőcsokonyai

Részletesebben

MOB Elnökségi ülés - 2016. március 22. 3. napirendi pont: Döntés a Gerevich ösztöndíjakról. I. 2016. évi szövetségi ösztöndíj-felosztási javaslatok

MOB Elnökségi ülés - 2016. március 22. 3. napirendi pont: Döntés a Gerevich ösztöndíjakról. I. 2016. évi szövetségi ösztöndíj-felosztási javaslatok MOB Elnökségi ülés - 2016. március 22. 3. napirendi pont: Döntés a Gerevich ösztöndíjakról I. 2016. évi szövetségi ösztöndíj-felosztási javaslatok A MOB Közgyűlése a 2016. február 2-i ülésén elfogadta

Részletesebben

A SPORTISKOLAI PROGRAM ÉS A SPORTISKOLAI KERETTANTERV

A SPORTISKOLAI PROGRAM ÉS A SPORTISKOLAI KERETTANTERV A SPORTISKOLAI PROGRAM ÉS A SPORTISKOLAI KERETTANTERV Szakmai vezető: DR. SZABÓ TAMÁS mb.főigazgató Sportiskolai programvezető: LEHMANN LÁSZLÓ pedagógiai csoportvezető Koordinátor: FARKAS MÁRTA pedagógiai

Részletesebben

2018/19/1.xls 2018/19. ŐSZ 3. KONZULTÁCIÓ 1. NAP - LEVELEZŐ - I. ÉVFOLYAM (BA, MA, MSC) november 12. hétfő - I. ÉVFOLYAM (BA, MA, MSC)

2018/19/1.xls 2018/19. ŐSZ 3. KONZULTÁCIÓ 1. NAP - LEVELEZŐ - I. ÉVFOLYAM (BA, MA, MSC) november 12. hétfő - I. ÉVFOLYAM (BA, MA, MSC) 8.00-9.0 9. -..0 -.00. -..0-7.00 7. - 8. BA--MA 08/9/.xls 08/9. ŐSZ. KONZULTÁCIÓ. NAP - LEVELEZŐ - ÉVFOLYAM (BA, MA, ) 08. november. hétfő - ÉVFOLYAM (BA, MA, ) EDZŐ BA 9 FŐ SZAKEDZŐ HUMÁNKINEZIOLÓGIA

Részletesebben

Beszámoló a 24 órás sportnapról:

Beszámoló a 24 órás sportnapról: Beszámoló a 24 órás sportnapról: A TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0236 számú pályázatunk iskolai hagyománnyá tehető eseményei között immár 2. alkalommal rendeztük meg a tanév vége előtti 24 órás sportnapot, amely

Részletesebben

52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa. Veszprém, 2010. július 10. szombat

52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa. Veszprém, 2010. július 10. szombat 52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa Veszprém, 2010. július 10. szombat Az atlétikai Balaton Bajnokságokról A korabeli megyei sajtó szerint az első atlétikai Balaton bajnokságot

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város sportéletének bemutatása

Székesfehérvár Megyei Jogú Város sportéletének bemutatása Székesfehérvár Megyei Jogú Város sportéletének bemutatása A székesfehérvári sportélet kiemelt területei Iskolai sport Szabadidősport Fogyatékkal élők sportja Idősek sportja Utánpótlás-nevelés Verseny-

Részletesebben

Szekszárdi Sportközpont Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.

Szekszárdi Sportközpont Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. XXIV. KIHÍVÁS NAPJA Szekszárd 2015. május 20. Részletes program Sportcsarnok Szekszárdi Sportközpont NKft. 2015. május 20-án, szerdán, 00:00 órától: 00.00 óra Ünnepélyes megnyitó 0.30 óra Kézilabda és

Részletesebben

MOL Tehetségtámogató Program Sport kategória 2017 Támogatott pályázók listája

MOL Tehetségtámogató Program Sport kategória 2017 Támogatott pályázók listája MOL Tehetségtámogató Program Sport kategória 2017 Támogatott pályázók listája Név Sportág Település MOL Tehetségtámogató Program Sport 1. András Csaba Asztalitenisz Budapest 2. Bacsa Fanni Futás Miskolc

Részletesebben