ÜZLETPOLITIKAI CÉLKITŰZÉSEK 2013.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÜZLETPOLITIKAI CÉLKITŰZÉSEK 2013."

Átírás

1 HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 4026 Debrecen, Bethlen u I/6. Tel./fax: 52/ Web: ÜZLETPOLITIKAI CÉLKITŰZÉSEK 2013.

2 Makrogazdasági várakozások A nemzetközi és hazai gazdasági környezet alakulása továbbra is sok bizonytalanságot hordoz, amely az üzleti kilátásokat lényegesen befolyásolja. A hitelintézeti tevékenység külső feltételei nem javultak, a pénzügyi tranzakciós illeték bevezetésével a bizonytalanságok csak növekedtek, valamint szabályozási oldalról is egyre több szigorítás tapasztalható ben a hazai gazdaság recessziója tovább mélyült, a GDP 1,7%-kal csökkent. Mivel a gazdaság csak lassan lábalhat ki a recesszióból, idén mindössze 0,2%-os növekedésre lehet számítani, 2014-re azonban némileg erőteljesebben, 1,5%-ra gyorsulhat a növekedés üteme. Gazdaságpolitikai eszköztárral ugyan lehet javítani a középtávú gazdasági kilátásokon, azonban az államháztartás és a lakosság súlyos eladósodottsága, valamint a bankrendszer mérlegszerkezete, túlzottan magas hitel/betét mutatója miatt a hazai szereplők elhúzódó mérlegkiigazításra vannak szorulva. Ez pedig középtávon sem teszi lehetővé, hogy a gazdaság élénkülése belső forrásokra támaszkodjon. Az infláció közel hétéves mélypontra, a 3%-os középtávú inflációs cél alá csökkent. Mivel a belső kereslet hiánya továbbra is az infláció csökkenése irányába hat, valamint 2013 második felében feltehetően a tavalyi élelmiszerár emelkedés hatása is kiesik a bázisból, az infláció üteme továbbra is enyhe maradhat: decemberre 2,4%-ra várható az éves üteme. Az idén 2,6%, lehet az éves átlagos infláció. Kockázatot jelenthet, ha az inflációs várakozások magas szinten ragadnak, ugyanakkor lefelé mutató kockázatot jelenthetnek további rezsicsökkentések. Az MNB Monetáris tanácsa márciusban 5%-ra, történelmi mélypontra csökkentette az alapkamatot. A vártnál alacsonyabb infláció, valamint az érdemben javuló inflációs kilátások lehetővé tették, a reálgazdasági folyamatok, a vártnál jóval mélyebb recesszió pedig indokolttá tették a kamatcsökkentést. A piaci árazások, a határidős kamatlábak jelenlegi alakulása előrevetíti a további kamatcsökkentést, így az év végére 4,50%-ra csökkenhet az alapkamat prognózis GDP növekedés (%) -1,7 0,2 Éves átlagos infláció (%) 5,7 2,6 Államháztartási deficit (GDP %-ában) -2,4-2,7 Munkanélküliség (%) 10,9 10,9 Kamatláb (%, MNB) 5,75 4,5 HUF/EUR árfolyam A bankpiac és a tőkepiac helyzete A hazai bankrendszert a kedvezőtlen pénzügyi és makrogazdasági környezet mellett a bankadó nagyságrendje és a külföldi anyabankok forráskivonása a hitelezési aktivitás visszafogására kényszerítette. Az eszköz- és forrásoldali kiigazítás hatására a bankszektor magas hitel/betét aránya valamelyest mérséklődött. Mivel a hitelportfólió minőségének számottevő javulására 2013-ban sem lehet számítani, és a hitelkereslet is erősen korlátozott maradhat, a hitelezés terén valószínűleg nem 2013-ban következik be a fordulópont. A forrásgyűjtés terén tapasztalható versenyt a lakosság növekvő állampapír-befektetési is nehezítik.

3 A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet évi célkitűzései A Takarékszövetkezet évre szóló célkitűzései továbbra is az óvatos hitelezés politikával számol. Az eredménytervezést nehezítette, hogy a banki különadó 2013-ban is változatlan szinten marad, illetve az újonnan bevezetett tranzakciós illeték Takarékszövetkezet eredményére gyakorolt hatásának elemzése. A hitelezési veszteségek várhatóan kezelhető szinten maradnak, és a jövőben is a forrásköltségek magas szintjére lehet számítani. A HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet a meglévő szolgáltatásainak minőségjavítása mellett, mindig is igyekezett a piacon elérhető új szolgáltatásokat, technológiát bevezetni. Ez a mai kiélezett versenyben elengedhetetlen, mivel az ügyfelein is egyre jobban igénylik az újdonságnak számító dolgokat. Új termékekkel, még magasabb minőségű kiszolgálással kell az ügyfeleink elé állni. Piaci pozíció A takarékszövetkezetek gazdálkodása a válság éveiben viszonylag stabil maradt, azonban a jelenlegi keretek között az üzleti aktivitásukat csak korlátozottan tudják bővíteni. A szektor tőke és likviditási szempontból is növelni tudná hitelezési aktivitását, így a piaci részesedése számottevően emelkedhet. A forint alapú hitelezés előtérbe kerülése is a hazai forrásokkal rendelkező hitelintézetek pozíciót erősítheti. A Takarékszövetkezet célja, hogy piaci részesedését megőrizze, és olyan üzleti modell kialakítása, amelyben egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a szolgáltatási funkciók, amellyel versenyképes árakon, biztos jövedelemhez juttatja a szövetkezetet. Lakossági üzletág Az idei év első negyedében a lakossági fogyasztással kapcsolatosan kedvező adatok láttak napvilágot. A rezsicsökkentés, és a magas bázis az inflációra kedvező hatás gyakorolva harmincnyolc éves mélypontra lökte az inflációt. Az ezzel járó reálkereset nem feltétlenül jár együtt kereslet élénküléssel: a csökkenő irányadó alapkamat ellenére is inkább az év második felében várható némi emelkedés. A lakosság csak nagyon indokolt esetben választja a hitelfelvételt, inkább a megtakarítását próbálja növelni. Emiatt a bankoknál a betétállomány növekszik, az eddigi betétekért folyó harc fokozatosan áttevődik a hiteloldalra. A kormány próbálkozik a hitel élénkítésével, ehhez megfelelően támogatott lakáshitelprogram is szükséges. A lakosság hiteltörlesztési képessége egyre romló tendenciát mutat. Számtalan kérelem érkezik hozzánk hitelek átütemezésére, amelyeket az adós törlesztési hajlandóságát is figyelembe véve, méltányolunk. Ez a csökkenő törlesztési képesség megmutatkozik a hátralékos állományunk alakulásában és az értékvesztés képzésben is. A tavalyi kiugró lakossági hitelállomány növekedés a devizakiváltó hiteleknek volt köszönhető ra csak egy minimális, 2,2 %-os hitelállomány növekedéssel számolunk.

4 A lakossági megtakarításokért folyó versenybe a kormány beszállva, magas hozamokkal hirdet államkötvényeket ra 3,5 %-os lakossági betétállomány növekedést prognosztizálunk. Vállalkozói üzletág ben a bankok hitelezése szinte teljesen leállt. A kis és közepes vállalkozások hiteligényeikkel sorra jelentkeztek a Takarékszövetkezeteknél. Egyre nehezebb hitelezhető vállalkozást találni. Takarékszövetkezetünk kedvezményes kamatozású, az MFB által refinanszírozott, illetve MFB forrást próbál az ügyfeleihez kihelyezni 2013-ban. Az MNB által meghirdetett alacsony kamatú hitelprogramban is részt kívánunk venni. A javuló vállalkozói kilátások és a kedvező hitelprogramok miatt 2013-ban 5 %-os vállalkozói hitel bővülésre számítunk. A prognózisok az iparban jósolnak némi konjunktúra javulást, az építőiparban, kereskedelemben csökkenés várható, a mezőgazdaság a 2012-es rossz termés után 2013-ban valószínűleg átlagos termést hoz. Az ügyfeleink összetételét vizsgálva 6 %-os növekedéssel kalkulálunk 2013-ra. Önkormányzati üzletág A HAJDÚ TAKARÉK (és jogelődei) és az önkormányzatok együttműködése több évtizedes múltra tekinthet vissza. Az önkormányzati rendezvények támogatásán túl, az éles versenyben elnyert önkormányzati számlavezetések hatására ez a kapcsolat tovább mélyült. A 2011-es egyesülésekkel, illetve új önkormányzatok megnyerésével 2012-ben már 19 önkormányzat számláját vezetjük. Tisztában vagyunk önkormányzati partnereink helyzetével, ezért minden tőlünk telhető segítséget megadunk nekik a napi gondjaik enyhítésében. A számlavezetett önkormányzatok maximális kiszolgálására törekszünk a jövőben is, és keressük az együttműködést a többi önkormányzattal is. Működési folyamatok Értékesítési rendszer és hálózat fejlesztése Takarékszövetkezetünk mindig törekedett a legmodernebb szolgáltatások, szolgáltatási csatornák bevezetésére. Informatikai fejlesztések területén az előző évekhez képest alacsonyabb beruházási költséggel számolunk, a fejlesztések fókuszában a termékfejlesztéshez igazodó kisebb IT fejlesztések, valamint az értékesítés hatékonyságát elősegítő alkalmazások bevezetése áll. A banki informatikai fejlesztések fő iránya az internet alapú és elektronikus értékesítési és szolgáltatási csatornák fejlesztése, mely összhangban áll a szolgáltatások bővítésével és mobilizálásával. A fejlesztést az üzleti és ügyfél igények megváltozása, valamint a virtuális értékesítési csatornák térhódítása indukálja. A Takarékszövetkezet 2013-ban is folytatja a fiókjai állagmegóvását, és a kor követelményeinek megfelelő fejlesztését.

5 Az Integrációs Stratégia Projekt keretében kialakítandó szorosabb, a TakarékPont együttműködési modellen alapuló integrációs modell kialakítását támogatjuk, mely az üzleti kapcsolatok további bővülését és átalakulását is magával hozza várhatóan végére a TakarékPont Hálózatban résztvevő fiókhálózat nagysága elérte a 430-at, mely a legnagyobb egységes fiókhálózatot jelenti Magyarországon. A TakarékPont immáron az integráció markáns részét jelenti (mérlegfőösszeg alapján több, mint 40%). Az integrációs üzleti stratégia tavaszi elfogadása esetén a teljes integrációra kiterjed a TakarékPontos arculat alkalmazása, valamint egy meghatározott termékkör egységes forgalmazása. Ez gyakorlatilag a teljes takarékszövetkezeti integráció TakarékPontossá válását jelenti. Oktatás, fejlődéssel kapcsolatos célok 2013-ban a Takarék Akadémiával oktatási terv keretében, az Akadémia által szervezett értékesítési tréningeket tartunk, ahol a kollégák mind magasabb szintű ügyfél kiszolgálási gyakorlatra tehetnek szert. Igénybe fogjuk venni partnereink (FUNDAMENTA, Signal Biztosító) segítségét különböző értékesítési technikák elsajátításához. Részt veszünk a Takarékbank által szervezett, termék-, és értékesítési oktatásokon. Társadalmi szerepvállalás Helyben a helyiekért. Ezt a mondatot nem csak a szolgáltatás nyújtásában érezzük magunkénak ban is támogatjuk fiókhálózatunk területén lévő Önkormányzatokat, sportegyesületeket és civil szervezeteket. Ezekkel a szerény eszközökkel kívánjuk elérni, hogy a helyi lakosság színvonalasabb rendezvényeken vehessen részt, érezze Jó itt élni. Debrecen, május 16. HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet Igazgatósága

6 Mérleg 1. sz. melléklet Megnevezés tény terv változás Eszközök összesen , , ,28% Pénztár és elszámolási számlák 1 377, ,695 99,13% Értékpapírok 4 581, , ,10% Jegybanki betétek és bankközi kihelyezések 6 019, ,000 99,68% Hitelek , , ,04% - Vállalkozói hitelek 8 782, , ,09% - Lakossági hitelek 4 981, , ,19% Vagyoni érdekeltségek 450, ,863 95,64% Aktív időbeli elhatárolások, egyéb aktív elszámolások és egyéb eszközök 425, , ,69% Saját eszközök 848, ,208 94,75% Források összesen , , ,28% Betétek , , ,13% - Vállalkozói betétek 5 399, , ,13% - Lakossági betétek , , ,54% Felvett hitelek 586, , ,81% Passzív időbeli elhatárolások, és egyéb passzív elhatárolások 575, ,000 69,56% Céltartalék a függő és jövőbeni kötelezettségek után 182, , ,52% Saját tőke 2 702, , ,20%

7 Eredménykimutatás 2. sz. melléklet Megnevezés tény terv változás KAMAT ÉS KAMATJELLEGŰ BEVÉTEL ÖSSZESEN 2 569, ,782 95,18% KAMAT ÉS KAMATJELLEGŰ RÁFORDÍTÁS ÖSSZESEN 870, ,896 91,80% KAMATKÜLÖNBÖZET 1 699, ,886 96,91% Kapott osztalék 3,609 3,300 91,44% JUTALÉK ÉS DÍJEREDMÉNY 613, , ,39% PÉNZÜGYI MŰVELETEK EREDMÉNYE 45,518 42,501 93,37% EGYÉB ÜZLETI TEVÉKENYSÉG EREDMÉNYE -30, , ,70% Nem pénzügyi és befektetési szolgáltatási eredmény Egyéb eredmény -30, , ,70% Egyéb céltartalék képzése, felhasználása, felszabadítása ÁLTALÁNOS IGAZGATÁSI KÖLTSÉGEK 1 373, , ,12% Személyi jellegű ráfordítások 932, , ,21% Fizetett bérleti díj 30,555 38, ,86% Számítástechnikai költségek 149, ,783 99,75% Szakértői díjak 15,641 16, ,42% Marketing költségek 27,788 32, ,16% Egyéb igazgatási költségek 217, , ,18% Értékcsökkenési leírások 72,653 68,685 94,54% SZOKÁSOS (ÜZLETI) TEVÉKENYSÉG EREDMÉNYE 458, ,742 67,15% ÉRTÉKVESZTÉS ÉS KOCK. CÉLTART. VÁLTOZÁSA -426, ,838 73,15% RENDKÍVÜLI BEVÉTEL 1,300 RENDKÍVÜLI RÁFORDÍTÁS 33,620 19,000 56,51% ADÓZÁS ELŐTTI EREDMÉNY 425, ,742 67,79% ADÓZOTT EREDMÉNY 383, ,868 67,79% Befizetett adó (év közben adóelőleg), év végén adófizetési kötelezettség 41,609 28,874 69,39%

A HAJDÚ TAKARÉK HÁROMÉVES STRATÉGIAI TERVE

A HAJDÚ TAKARÉK HÁROMÉVES STRATÉGIAI TERVE HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet 4026 Debrecen, Bethlen u. 10-12. sz. Tel./fax: 52/500-850 E-mail: kozpont@hajdutakarek.hu Web: www.hajdutakarek.hu A HAJDÚ TAKARÉK HÁROMÉVES STRATÉGIAI TERVE (2013-2015)

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A HAJDÚ TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET VAGYONI, PÉNZÜGYI HELYZETÉRŐL, ÜZLETPOLITIKÁJÁRÓL ÉS AZ IGAZGATÓSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

BESZÁMOLÓ A HAJDÚ TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET VAGYONI, PÉNZÜGYI HELYZETÉRŐL, ÜZLETPOLITIKÁJÁRÓL ÉS AZ IGAZGATÓSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL 1. napirendi pont BESZÁMOLÓ A HAJDÚ TAKARÉK TAKARÉKSZÖVETKEZET VAGYONI, PÉNZÜGYI HELYZETÉRŐL, ÜZLETPOLITIKÁJÁRÓL ÉS AZ IGAZGATÓSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Készítette: Pénzes Lászlóné az Igazgatóság elnöke

Részletesebben

ÜZLETI JELENTÉS. a Sajóvölgye Takarékszövetkezet 2013.évi tevékenységéről

ÜZLETI JELENTÉS. a Sajóvölgye Takarékszövetkezet 2013.évi tevékenységéről ÜZLETI JELENTÉS a Sajóvölgye Takarékszövetkezet 2013.évi tevékenységéről Aktív állomány: A Takarékszövetkezet hitelállománya 2013.12.31-én 7,3 %-kal marad el a 2012.12.31-i állománytól és 88,2 %-a a tervezettnek.

Részletesebben

Szabadszállás és Vidéke TAKARÉKSZÖVETKEZET 6080 Szabadszállás, Kálvin tér 2. KSH: 10043347-6419-122-03. Üzleti jelentés 2014. Cg.

Szabadszállás és Vidéke TAKARÉKSZÖVETKEZET 6080 Szabadszállás, Kálvin tér 2. KSH: 10043347-6419-122-03. Üzleti jelentés 2014. Cg. Szabadszállás és Vidéke TAKARÉKSZÖVETKEZET 6080 Szabadszállás, Kálvin tér 2. KSH: 10043347-6419-122-03 Üzleti jelentés 2014. Cg.: 03-02-000284 Tartalomjegyzék 1. MAKROGAZDASÁGI KÖRNYEZET... 3 2. GAZDÁLKODÁSI

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A TAKARÉKSZÖVETKEZET 2011. ÉVI GAZDÁLKODÁSÁRÓL

BESZÁMOLÓ A TAKARÉKSZÖVETKEZET 2011. ÉVI GAZDÁLKODÁSÁRÓL Somogy Takarék Szövetkezet Igazgatósága BESZÁMOLÓ A TAKARÉKSZÖVETKEZET 2011. ÉVI GAZDÁLKODÁSÁRÓL A Somogy Takarék Szövetkezet éves üzletpolitikai céljaihoz alapot az egyesüléskor elfogadott stratégiai

Részletesebben

ÉVES JELENTÉS 2011 2011

ÉVES JELENTÉS 2011 2011 2011 ÉVES JELENTÉS 2011 Tartalomjegyzék 3 Főbb mutatók, minősítések 4 Levél az ügyfelekhez, üzleti partnerekhez, részvényesekhez 5 CSR tevékenység 8 A gazdasági környezet és a bankszektor 2011-ben 9 Üzletági

Részletesebben

A GÁDOROS ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET 2013 ÉVI ÜZLETI JELENTÉSE

A GÁDOROS ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET 2013 ÉVI ÜZLETI JELENTÉSE A GÁDOROS ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET 2013 ÉVI ÜZLETI JELENTÉSE A Takarékszövetkezet 2013. évi üzleti jelentése A Takarékszövetkezeti Integráció jelentős változásokon ment keresztül a 2013-as esztendő

Részletesebben

KSH: 10044348-6419-122-08 Cégjegyzék szám: 08-02-000928 PANNONHALMA ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET 9090 Pannonhalma, Dózsa György u. 1. www.phalmatksz.hu 2013. évi Kiegészítő melléklet Pannonhalma, 2014.

Részletesebben

Környe-Bokod Takarékszövetkezet ÜZLET JELENTÉS A 2011. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ. Kelt: Környe, 2012. március 05. a Takarékszövetkezet vezetője

Környe-Bokod Takarékszövetkezet ÜZLET JELENTÉS A 2011. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ. Kelt: Környe, 2012. március 05. a Takarékszövetkezet vezetője Környe-Bokod Takarékszövetkezet ÜZLET JELENTÉS A 2011. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ Kelt: Környe, 2012. március 05. a Takarékszövetkezet vezetője 2 1. Az üzletmenet fejlődése A takarékszövetkezet mérlegfőösszege 15.812

Részletesebben

A Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet Igazgatóságának beszámolója a 2014. üzleti évről

A Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet Igazgatóságának beszámolója a 2014. üzleti évről A Bóly és Vidéke Takarékszövetkezet Igazgatóságának beszámolója a 2014. üzleti évről 1. Makrogazdasági környezet Legfontosabb mutatószámok változása: 2010 2011 2012 2013 2014 GDP % 1,1 1,7-1,7 1,2 3,6

Részletesebben

Környe-Bokod Takarékszövetkezet ÜZLET JELENTÉS A 2013. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ. Kelt: Környe, 2014. február 13. a Takarékszövetkezet vezetője

Környe-Bokod Takarékszövetkezet ÜZLET JELENTÉS A 2013. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ. Kelt: Környe, 2014. február 13. a Takarékszövetkezet vezetője Környe-Bokod Takarékszövetkezet ÜZLET JELENTÉS A 2013. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ Kelt: Környe, 2014. február 13. a Takarékszövetkezet vezetője 2 1. Az üzletmenet fejlődése A Takarékszövetkezet mérlegfőösszege 15

Részletesebben

Kötvény Kibocsátá si Isme r t e t ő

Kötvény Kibocsátá si Isme r t e t ő Kötvény Kibocsátá si Isme r t e t ő a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. Kötvény Kibocsátási Programjáról 2012/2013. Budapest, 2012. szeptember 21. 1 Tartalomjegyzék Általános információk 3 I. A kibocsátó

Részletesebben

a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. Kötvény Kibocsátási Programjáról 2011/2012.

a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. Kötvény Kibocsátási Programjáról 2011/2012. Kötvény Kibocsátá si Isme r t e tő a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. Kötvény Kibocsátási Programjáról 2011/2012. A Kötvény Kibocsátási Program keretében kibocsátandó Kötvények a szokásostól eltérő

Részletesebben

Féléves jelentés. 2015. június 30.

Féléves jelentés. 2015. június 30. Féléves jelentés 2015. június 30. OTP JELZÁLOGBANK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (Székhelye: 1051 Budapest, Nádor utca 21.) VEZETŐSÉGI JELENTÉS I. BEVEZETÉS Az OTP Jelzálogbank Zrt. (továbbiakban

Részletesebben

ERSTE BANK HUNGARY NYRT. ÉVES JELENTÉS 2008

ERSTE BANK HUNGARY NYRT. ÉVES JELENTÉS 2008 ERSTE BANK HUNGARY NYRT. ÉVES JELENTÉS 28 Tartalomjegyzék 3 4 6 8 9 9 11 12 13 16 16 16 19 23 26 28 3 32 32 32 35 39 42 44 46 51 52 Fôbb mutatók, minôsítések Levél az ügyfelekhez, üzleti partnerekhez,

Részletesebben

ÉVES JELENTÉS 2010 2010

ÉVES JELENTÉS 2010 2010 21 ÉVES JELENTÉS 21 Tartalomjegyzék 3 Főbb mutatók, minősítések 4 Levél az ügyfelekhez, üzleti partnerekhez, részvényesekhez 6 CSR tevékenység 9 A gazdasági környezet és a bankszektor 21-ben 1 Üzletági

Részletesebben

A GÁDOROS ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET 2014 ÉVI ÜZLETI JELENTÉSE

A GÁDOROS ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET 2014 ÉVI ÜZLETI JELENTÉSE A GÁDOROS ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET 2014 ÉVI ÜZLETI JELENTÉSE Zsibrita Lászlóné elnök-ügyvezető sk. Nádai Árpádné ügyvezető sk. A Takarékszövetkezet 2014. évi üzleti jelentése 2013 végén befejeződött

Részletesebben

Üzleti jelentés. 2014. évi

Üzleti jelentés. 2014. évi Kápolnásnyék és Vidéke TAKARÉKSZÖVETKEZET 2475 Kápolnásnyék, Fő u. 29. Internet: www.nyekitakarek.hu Üzleti jelentés 2014. évi Cg.: 07-02-000504... Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK 2 1. BEVEZETŐ 3 2. A

Részletesebben

SZERKESZTETTE FELELÕS KIADÓ TERVEZTE NYOMTATÁS DR. BALOGH IMRE TRENKA GYULA POLONUS ENTER STUDIO 98 ARTEMIS NYOMDA MÜLLER JÁNOS

SZERKESZTETTE FELELÕS KIADÓ TERVEZTE NYOMTATÁS DR. BALOGH IMRE TRENKA GYULA POLONUS ENTER STUDIO 98 ARTEMIS NYOMDA MÜLLER JÁNOS ÉVES JELENTÉS 2004 SZERKESZTETTE DR. BALOGH IMRE TRENKA GYULA FELELÕS KIADÓ MÜLLER JÁNOS TERVEZTE POLONUS ENTER STUDIO 98 NYOMTATÁS ARTEMIS NYOMDA Tartalom 3 11 21 31 53 63 65 66 67 68 69 73 74 75 79 ELNÖKI

Részletesebben

Üzleti jelentés 2013.

Üzleti jelentés 2013. ZALAVÖLGYE TAKARÉKSZÖVETKEZET... 8900 ZALAEGERSZEG, Dísz tér 7. Internet: www.zalavolgye.tksz.hu Üzleti jelentés 2013. Cg.: 20-02-050052... 1. BEVEZETŐ 3 2. A VAGYONI, PÉNZÜGYI HELYZET ÉS A JÖVEDELMEZŐSÉG

Részletesebben

1.1. Világgazdasági környezet 4. 1.2. Magyar gazdaság 5. 1.3. Kamatok és pénzpiacok 7. 1.4. A bankszektor 8. 2.1. Vállalati Üzletág 10

1.1. Világgazdasági környezet 4. 1.2. Magyar gazdaság 5. 1.3. Kamatok és pénzpiacok 7. 1.4. A bankszektor 8. 2.1. Vállalati Üzletág 10 AZ IGAZGATÓSÁG JELENTÉSE A 2005-ÖS ÜZLETI ÉVRŐL TARTALOM 1. MAKROGAZDASÁGI KÖRNYEZET 2005-BEN 4 1.1. Világgazdasági környezet 4 1.2. Magyar gazdaság 5 1.3. Kamatok és pénzpiacok 7 1.4. A bankszektor 8

Részletesebben

éves jelentés 2012 2012 1

éves jelentés 2012 2012 1 éves jelentés 2012 2012 1 Tartalomjegyzék 3 Főbb mutatók, minősítések 4 Levél az ügyfelekhez, üzleti partnerekhez, részvényesekhez 6 CSR tevékenység 9 A gazdasági környezet és a bankszektor 2012-ben 10

Részletesebben

E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K

E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K KSH: 10044702-6612-122-10 Cg.: 10-02-020036 Nagyréde és Vidéke Körzeti Takarékszövetkezet adatok: ezer Ft-ban S.sz. M e g n e v e z és 2013.év 2014.év a. b. c. d. E S Z K Ö Z Ö K ( A K T Í V Á K ) 01 1.Pénzeszközök

Részletesebben

TARTALOM. 2 Elnöki bevezetô. 4 A gazdaság helyzete, a monetáris politika fô jellemzôi 2009-ben. 5 Piaci pozíciók alakulása, konkurencia értékelése

TARTALOM. 2 Elnöki bevezetô. 4 A gazdaság helyzete, a monetáris politika fô jellemzôi 2009-ben. 5 Piaci pozíciók alakulása, konkurencia értékelése TARTALOM 2 Elnöki bevezetô 4 A gazdaság helyzete, a monetáris politika fô jellemzôi 2009-ben 5 Piaci pozíciók alakulása, konkurencia értékelése 8 A Merkantil Bank Zrt. kitûzött üzletpolitikai céljainak

Részletesebben

Felelôs kiadó: Kereskedelmi és Hitelbank Rt. Budapest, 2001. Grafika: My Way Stúdió Kft.

Felelôs kiadó: Kereskedelmi és Hitelbank Rt. Budapest, 2001. Grafika: My Way Stúdió Kft. Éves Jelentés 2000 Felelôs kiadó: Kereskedelmi és Hitelbank Rt. Budapest, 2001 Grafika: My Way Stúdió Kft. Tartalomjegyzék T ARTALOM Az Igazgatóság elnökének bevezetôje..............................................................

Részletesebben

Fundamenta- Lakáskassza Zrt.

Fundamenta- Lakáskassza Zrt. Fundamenta- Lakáskassza Zrt. Konszolidált éves jelentés 2013 www.fundamenta.hu Tartalomjegyzék Fôbb mutatószámok 3 Az elnök-vezérigazgató elôszava 4 Társadalmi szerepvállalás 5 A lakás-takarékpénztár mûködését

Részletesebben

ÜZLETI JELENTÉS a 2012-es évről

ÜZLETI JELENTÉS a 2012-es évről ÜZLETI JELENTÉS a -es évről Éves Jelentés A HBW EXPRESS Bank Zrt. 2010.04.30 óta MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. néven folytatja tevékenységét. A névváltással együtt célul tűzte ki, hogy Magyarországon

Részletesebben

ELNÖKI BESZÁMOLÓ 2 ÜZLETI BESZÁMOLÓ 9. KONSZOLIDÁLT PÉNZÜGYI BESZÁMOLÓ ÉS ÜZLETI JELENTÉS (A Magyar Számviteli Szabályok szerint) 49

ELNÖKI BESZÁMOLÓ 2 ÜZLETI BESZÁMOLÓ 9. KONSZOLIDÁLT PÉNZÜGYI BESZÁMOLÓ ÉS ÜZLETI JELENTÉS (A Magyar Számviteli Szabályok szerint) 49 T A R T A L O M ELNÖKI BESZÁMOLÓ 2 ÜZLETI BESZÁMOLÓ 9 PÉNZÜGYI BESZÁMOLÓ (A Magyar Számviteli Szabályok szerint) 15 KONSZOLIDÁLT PÉNZÜGYI BESZÁMOLÓ ÉS ÜZLETI JELENTÉS (A Magyar Számviteli Szabályok szerint)

Részletesebben

EGY HAZAI BANK A TAKARÉKSZÖVETKEZETI INTEGRÁCIÓ SIKERÉÉRT FŐ PÉNZÜGYI ADATOK

EGY HAZAI BANK A TAKARÉKSZÖVETKEZETI INTEGRÁCIÓ SIKERÉÉRT FŐ PÉNZÜGYI ADATOK ÉVES JELENTÉS 2012 TARTALOM Egy hazai bank a Takarékszövetkezeti Integráció sikeréért 4 Fő pénzügyi adatok 5 Az Elnök vezérigazgató üzenete 6 A Felügyelőbizottság Elnökének üzenete 10 Tulajdonosi háttér

Részletesebben

Üzleti jelentés 2013.

Üzleti jelentés 2013. Kevermes és Vidéke Takarékszövetkezet 5744 Kevermes, Felszabadulás u. 2/a. Üzleti jelentés 2013. Cg.: 04 02 000350... Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK 2 1. BEVEZETŐ 3 2. A VAGYONI, PÉNZÜGYI HELYZET ÉS A

Részletesebben