VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK"

Átírás

1 ÉRETTSÉGI VIZSGA május 19. VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA május 19. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek emelt szint írásbeli vizsga 1411

2 Fontos tudnivalók Kedves Vizsgázó! Az írásbeli feladatsor 3 különálló részből áll, amelyek a következő témakörökben szerzett ismereteit ellenőrzik: vendéglátó és turizmus alapismeretek, szállodai alapismeretek, valamint marketing alapismeretek. A feladatok egymástól függetlenek, így bármilyen sorrendben megoldhatja azokat. Javasoljuk, hogy először olvassa végig a példasort, a megoldást az Ön számára egyszerűbb feladatok megválaszolásával kezdje. A sikeres vizsga érdekében kérjük, hogy figyeljen az alábbiakra! Bizonyos feladatoknál példákat, jellemzőket kérünk Öntől. Ennél a feladattípusnál különösen figyeljen, hogy hány darabot kér a feladat, ugyanis többletpontszám nem adható, még akkor sem, ha az elvárt darabszámnál többet sorolna fel. Némelyik feladattípus elvárja, hogy megindokolja választását. Kérjük, hogy itt szorítkozzon a lényegre, s mindig a kipontozott vonalra próbálja meg összefoglalni a legfontosabb szempontokat! A legutolsó oldal (hátsó borító) az értékelésre van fenntartva, kérjük, erre ne írjon. A feladatok megoldásához szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológép, körző, vonalzók használhatóak. Amennyiben a feladat megoldásában javít, a végleges választ a félreérések elkerülése végett pontosan jelölje meg! Ellenkező esetben a feladat nem ér pontot. Ceruzával írt dolgozat nem fogadható el. Ügyeljen arra, hogy áttekinthetően és szép külalakkal dolgozzon! Sikeres megoldást és jó munkát kívánunk! írásbeli vizsga / május 19.

3 Vendéglátó-turizmus alapismeretek Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a Turizmus Világnapját. Ehhez kapcsolódva az MT Zrt ben hagyományteremtő szándékkal nagyszabású vendégbarát akciót hirdetett, melynek sikerén felbuzdulva azóta hazánkban is megünnepelik a Turizmus Világnapot. Országszerte több száz szakmai partner: turisztikai szolgáltatók, különböző szervezetek, programgazdák és magánszemélyek sorakoztatták fel kreatív ötleteiket arra vonatkozóan, hogy mivel kedveskednek vendégeiknek ezen a napon. A cél a turisztikai szakma és a hazai lakosság figyelmének felhívása a vendégszeretet, a vendégbarát viselkedés jelentőségére, a folyamatos szemléletformálás szükségességére. Az akcióval azt kívánták tudatosítani a szervezők, hogy milyen fontos szerepet tölt be a turizmus a magyar gazdaságban. (Forrás: megtekintés: ) 1. A következő feladatok a fenti cikkhez kapcsolódnak. 6 pont a) Ismertesse a turizmus gazdasági jelentőségét! Tegyen négy érdemi megállapítást!.... b) Írja a kipontozott vonalra annak a turizmus irányításában részt vevő szervezetnek, intézménynek a nevét, amelyre ráismer a meghatározásból! Legfontosabb feladata a turisztikai vonatkozású törvények kezdeményezése a Parlamentben, valamint a turisztikai szempontok érvényesítése a jogalkotásban és az állami költségvetésben. Olyan marketingszervezet, melynek legfontosabb feladata Magyarország turisztikai helyszínként való népszerűsítése. Ennek kapcsán kampányokat, rendezvényeket szervez és támogat, kiállításokon képviseli hazánkat, valamint turisztikai kiadványokat készíttet. c) Fogalmazza meg rövid esszében, mit jelent Önnek a vendégbarát viselkedés! Mit kell tenniük a turizmusban dolgozóknak azért, hogy a vendégek megtapasztalhassák a híres magyar vendégszeretetet? Tegyen négy érdemi megállapítást!..... írásbeli vizsga / május 19.

4 Az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára a Turizmus Világnapja alkalmából köszöntötte a szakmát. Véleménye szerint a év minden idők legmagasabb forgalmát fogja hozni a turizmusban. A KSH adatai szerint az év első hét hónapjában 4,8 millió vendég közel 12,5 millió vendégéjszakát töltött el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken. A vendégek száma 4580 ezer főről 6%-kal, a vendégéjszakáké 5,3%-kal nőtt a múlt év azonos időszakához képest. A bevételek 10,4 %-kal millió forintra emelkedtek. A kiváló eredményekhez egyértelműen hozzájárult a SZÉP kártya, hisz a kártya bevezetése óta folyamatosan ösztönzi a belföldi turizmust és élénkíti a gazdaságot. A kereskedelmi szálláshelyek SZÉP kártyából származó bevétele az összes belföldi szállásdíj-bevételük ötödét teszi ki. Jelenleg a 866 ezer kártyabirtokos csaknem 50 ezer elfogadóhelyen fizethet a SZÉP kártyával. (Forrás: megtekintés: ) 2. Oldja meg az alábbi, a fenti cikkhez kapcsolódó feladatokat! 7 pont a) A szövegben található adatok felhasználásával számítsa ki az alábbi mutatókat! A vendégek átlagos tartózkodási ideje a hazai kereskedelmi szálláshelyeken év első hét hónapjában (egy tizedesjegyre kerekítsen): A vendégek száma év első hét hónapjában (egész számra kerekítsen): A kereskedelmi szálláshelyek előző évi (2012.) azonos időszaki bevétele (egész számra kerekítsen): A vendégéjszakák száma év első hét hónapjában (két tizedesjegyre kerekítsen): b) Mit jelentenek az alábbi rövidítések? Milyen kapcsolatban állnak a turizmussal? Egészítse ki a táblázatot! Rövidítés Jelentése Kapcsolata a turizmussal NGM KSH SZÉP kártya írásbeli vizsga / május 19.

5 2013-ban a világnap központi témájaként a turizmus és a víz kapcsolatát jelölték meg. Az idei mottó: Tourism & Water: Protecting our Common Future. Az esemény rávilágít arra, hogy a turizmus egyik legfontosabb eszköze és forrása is a víz. Évente milliók utaznak világszerte azért, hogy élvezzék a víz melletti desztinációk szolgáltatásait. 3. Írjon az alábbi turisztikai adottságokhoz 2-2 példát (nemzetközi is lehet)! 2 pont tenger:. tó:. folyó:.. forrás:. A 2013-ban a Turizmus Világnapja alkalmából a Közép-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság is csatlakozott a régiós partnerek akciójához. Szóróajándékokkal (csokival, lufival és ásványvízzel) kedveskedtek az alábbi helyszíneken: Veszprémben a Tourinform Veszprém által szervezett ingyenes, garantált idegenvezetésen, Komáromban a Monostori Erődben a Duna, hajók, mesterségek című kiállításhoz kapcsolódó játékos kvíz vetélkedőn, Tatán a Tourinform iroda munkatársai által összeállított, Vizek városával kapcsolatos rövid TOTÓ kitöltőinek, Székesfehérváron a Tourinform iroda ingyenes délelőtti idegenvezetésén és az Árpádfürdőbe érkező vendégeknek. (Forrás: megtekintés: ) 4. A Turizmus Világnapján 30 fős csoport (28 középiskolás diák, 1 tanár, 1 gépkocsivezető) érkezik néhány napra az Önök testvériskolájából, a vajdasági Szabadkáról. Szállásukat Budapesten foglalták, ahonnan csillagtúrákat tesznek. Az Ön feladata, hogy számukra a Közép-dunántúli régióba szervezzen egy 1 napos kirándulást. A buszos kirándulás reggel 7-től 22 óráig tart. Ön Tatát választotta a kirándulás helyszínéül. A Tourinform Iroda a következő ajánlatot küldte: 8 pont Kirándulás Tatára 7 30 Indulás Budapestről A tatai Tourinform Iroda felkeresése, információk és tájékoztató kiadványok beszerzése Séta a belvárosban, a Harangláb, a vízi malmok megtekintése. Utána rövid séta az Angolparkban (Esterházy nyári lak, Kazinczy-emlékpad, Törökmecset, Műromok, Cseke-tó) Ebéd Tata hangulatos vendéglőinek egyikében Séta a tatai várban, a Kuny Domokos Múzeum állandó kiállításainak megtekintése Kirándulás az Agostyáni Arborétumba (saját autóbusszal) Vacsora Tata hangulatos vendéglőinek egyikében Hazautazás. a) Határozza meg a nemzetközi turizmus fogalmi rendszerében az aktív turizmus jelentését!... írásbeli vizsga / május 19.

6 b) Ismertesse a turisztikai program összeállításának szempontjait, tegyen 4 megállapítást! c) Értékelje a tatai kirándulás programját a program-összeállítás szakmai szempontjai szerint! Mit talál jónak a programban? Tegyen két érdemi megállapítást!.. Milyen hibákat fedezett fel? Tegyen itt is két érdemi megállapítást!.. 5. Az egyik jó hírű tatai vendéglő elküldte Önnek étlapját a teljes választékkal. Tanulmányozza az étlapot! 8 pont LEVESEK Forint Csészében Hideg gyümölcsleves 500,- Csontleves májgaluskával 500,- Gombaleves 500,- Brokkoli krémleves 600,- Tálban Babgulyás 950,- Gulyásleves 950,- ELŐÉTELEK Hideg libamáj zsírjával, pirítóssal 2550,- Tatár beefsteak pirítóssal 2500,- Velőrózsa rántva 980,- SERTÉSHÚS FRISSENSÜLTEK Sertésszelet rántva 1180,- Párizsi sertésszelet 980,- Bakonyi sertésszelet (natúrszelet paprikás gombamártással) 1480,- Cigánypecsenye 1380,- Sertésszelet velővel töltve 1480,- Brassói aprópecsenye pirított burgonyával 1550,- SZÁRNYASOK Pulykamell hercegnő módra (gombával, juhsajttal, sonkával, burgonyás bundában) 1650,- Pulykamellcsíkok kapormártással 1450,- Pulykamell tejszínes gombamártással 1550,- Pulykamell libamájjal töltve 2250,- írásbeli vizsga / május 19.

7 KONYHAFŐNÖK AJÁNLATA Halas tál 2 személyre (fogasfilé rántva, vajhal párolt zöldségekkel és sajttal grillezve, fogasfilé burgonyás bundában, rizs, hercegnőburgonya) Borzas sertésszelet fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal és vegyeskörettel 2180,- Szarvassült vadas mártással, burgonyakrokettel 3350,- Libamáj rántva 3280,- BÉLSZÍN ÉTELEK Beefsteak tükörtojással 3260,- Bélszíncsíkok bikavérben (barnamártás, vörösbor, gomba, borsó, sertésmáj) 3680,- HALÉTEK Halászlé 1180,- Lazac steak tejszínes gombás széles metélttel 2550,- Harcsapaprikás kapros túrós galuskával 2250,- Pisztráng sütve (30 dkg) KÉSZÉTELEK Sertéspörkölt 1150,- Marhapörkölt 1550,- Velős pacal 1450,- VEGETÁRIÁNUS ÉTELEK Vegetáriánus tál (gombafejek rántva, rántott sajt, párolt zöldségek sajttal grillezve) 1680,- Tejszínes gombás szélesmetélt 880,- Gombafejek rántva 880,- Rántott sajt 980,- KÖRETEK Hasábburgonya 400,- Pirított burgonya 400,- Krokett 500,- Petrezselymes burgonya 400,- Sós burgonya 400,- Párolt rizs 400,- Gombás rizs 400,- Rizi-bizi 400,- Galuska 400,- Párolt zöldség 500,- SALÁTÁK, SAVANYÚSÁGOK Káposztasaláta 390,- Csemegeuborka 390,- Ecetes almapaprika 390,- Paradicsomsaláta 420,- Uborkasaláta 420,- Vegyes saláta 480,- Majonézes kukorica 550,- Friss kevert saláta Sopszka bolgár saláta (hagyma, uborka, paradicsom, juhsajt) 690,- TÉSZTÁK Túrós csusza tepertővel 1100,- Szélesmetélt tejszínes, gombás pulykaraguval 1450,- Tojásos galuska háziasan 690,- DESSZERTEK Túrófánk házi lekvárral 640,- Palacsinta: kakaós, ízes, túrós, diós 360,- Gundel-palacsinta 690,- Gesztenyepüré 640,- írásbeli vizsga / május 19.

8 a) Állítson össze az étlapról háromfogásos ebédmenüt a csoport számára! A menüben szerepeljen leves vagy előétel, főétel, köret, saláta vagy savanyúság és desszert! Tüntesse fel a választott ételek árát is! Előétel vagy leves:.. Főétel:. Köret:.. Saláta vagy savanyúság:. Desszert:.. b) Indokolja meg választását!.. c) Számolja ki, mennyit kell összesen fizetnie a 30 fős csoportnak az ételekért, ha az Ön által összeállított menü árából az üzlet 25% engedményt ad! A kísérő tanár és az autóbusz vezetője térítés nélkül kapja az étkezést. Az italokat mindenki egyénileg fizeti. A menü teljes ára 1 főre: A menü teljes ára a csoport számára: A menü kedvezményes ára a csoport számára: írásbeli vizsga / május 19.

9 6. A vendéglátás választékának kialakításával kapcsolatosak a következő feladatok. 6 pont a) Mi befolyásolja egy vendéglátó üzlet áruválasztékának kialakítását? Soroljon fel 6 szempontot! b) Pótolja a következő meghatározások hiányzó részeit! A választék azt jelenti, hogy hányféle ételcsoport szerepel az étlapon (pl. levesek frissensültek stb.). A választék azt jelenti, hogy egy ételcsoporton belül hányféle választékelem található (pl. 5-féle készétel). A választék. azt jelenti, hogy az egyes ételek alapanyagainak értéke milyen színvonalú (pl. libamáj, csirkemáj, sertésmáj). 7. A vendéglátó vállalkozásoknál külső és belső ellenőrzést különböztetünk meg. Kösse össze a külső ellenőrzéssel kapcsolatos ellenőrzési célokat az illetékes hatósággal! 3 pont NÉBIH NAV NFH NMH számlaadás és a jövedéki termékek ellenőrzése élelmiszerbiztonsági kockázatértékelés munkaügyi szabálytalanságok kivizsgálása nemdohányzók védelme írásbeli vizsga / május 19.

10 Szállodai alapismeretek Szeptember 27-én a Danubius szállodák vendégei üdvözlőlevelet kaptak szobájukba, amelyben a vezérigazgató "Kellemes Turisztikai Világnapot kívánt, továbbá felhívta a figyelmet a környék turisztikai látnivalóira. A Világnap tiszteletére a Danubius "világjáró koktélt" kínált az egyes hotelek vendéglátó üzleteiben egyet fizet kettőt kap" akció keretében. A budapesti Sofitel szállodában a víz témájával kapcsolatban azt ajánlották a vendégeknek, hogy tegyék próbára érzékszerveiket. Ezt szolgálta a vendégszobákba bekészített grátisz ásványvíz. A VIP vendégeknek kínált háromféle különböző ásványvízet kínáltak. (Forrás: megtekintés: ) 1. Magyarázza el az alábbi kifejezések jelentését! 2 pont Bekészítés: Grátisz: VIP: Rack Rate: Az alábbi mondatok helyes kiegészítésére válasszon ki a megadott lehetőségek közül egyet! Választását aláhúzással jelölje! 4 pont A/z.. a szállodák térítéses saját szolgáltatásai közé sorolható, ami azt jelenti, hogy a szálloda külső résztvevő bevonása nélkül, ellenérték felszámításával nyújtja a vendégeknek. színházjegy-beszerzés, pay-tv, üzenetközvetítés, poggyászmegőrzés A vendég az utazási irodánál előre kifizetett és lekötött szolgáltatásokat a szállodában a.. leadása ellenében veheti igénybe. cardex card, credit card, voucher, traveller s check A csekkel történő fizetés esetén a/z... feladata ellenőrizni, hogy a szükséges fedezet a banknál rendelkezésre áll-e. Journal, Sales, Accounting, Cashier A szigorú számadású nyomtatványok és az egyéb szállodai adathordozók kiállítására, továbbítására, kezelésére és ellenőrzésére vonatkozó szabályokat a... tartalmazza, amely az ügyviteli szabályzat része. szervezeti és működési szabályzat, munka törvénykönyve, belső ellenőrzési rend, bizonylati rend írásbeli vizsga / május 19.

11 A feladata a rábízott munkaterületen a vendégszobák, a közös helyiségek takarításának és műszaki állapotának ellenőrzése. Room s Division Manager, Gondnoknő, Szobalány, Front Office Manager A/z... egy előre megállapodott időpontig terjedő elővásárlási jogot jelent. Ha eddig az időpontig nem érkezik megerősítés, akkor a megrendelés mindkét fél részéről semmisnek tekintendő. opció, eseti lekérés, eladási paktum, együttműködési szerződés A szállodák a vendégszegmentálás során.-nak/nek hívják azokat, akik térítésmentesen kapnak valamilyen szolgáltatást vagy akár az egész tartózkodásukat. tours, complimentary, corporate, direct Miután a vendég kiegyenlítette a számláját, leadta a szobakulcsát és elutazott, a Front Office dolgozói átállítják a. naptárt, terheléseket, rezervációs rendszert, szobastátuszt A Novotel Danube munkatársai a Turizmus Világnapon a Parlamentet a budai oldalról fotózó turistáknak házi készítésű süteményeket kínáltak, ajándékokat adtak. A balatonfüredi Silver Resort Hotel 20%-os kedvezményt biztosított a Rack Rate-árból a szeptember 27-ét szállodájukban töltő vendégeknek. 3. Az alábbi feladatok a szállodai árképzéssel kapcsolatosak. 6 pont a) Soroljon fel négy szempontot, amelyek a szállodai szobaárak nagyságát befolyásolják!.... b) Írja a kipontozott vonalra annak az ártípusnak az elnevezését, amelyre ráismer a meghatározás alapján! : Céges ár, amelyet a szerződött vállalati partnerek meghatározott feltételekkel például garantált szobaéjszaka teljesítésekor kapnak...: Személyekre lebontott ár, mely általában több éjszakai elszállásolást, ellátást és egyéb szolgáltatásokat foglal magában. Tartalmán nem lehet változtatni..: Az egyéni áraknál mindig kedvezőbb ár, melyet meghatározott létszám (például fő) együttes érkezése esetén kaphat a megrendelő. írásbeli vizsga / május 19.

12 c) Húzza alá az alábbi felsorolásból azokat, amelyeket NEM tartalmazza/tartalmazhatja a vendég által fizetett szobaár! reggeli ára, nettó szobaár, idegenforgalmi adó, bérjárulék, Dunára néző felár, általános forgalmi adó, BBP biztosítás Magyarország különösen gazdag termálvizekben. Hévízkészlete világviszonylatban is jelentős, európai viszonylatban pedig egyedülálló. Gyógyvizeink száma is csodálatra méltó, jelenleg 217 fürdési célra alkalmas forrást és kutat tartanak nyilván. A gyógyfürdők és a gyógyszállodák jelentős turisztikai szereplők. 4. Pótolja az alábbi mondatok hiányzó részeit! 2 pont A gyógyszállodák a/z.. betűjelű Szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás nemzetgazdasági ágba, ezen belül a/z... TEÁOR számú Szállodai szolgáltatás szakágazatba tartoznak. Ebben a szakágazatban jellemző a/z.. időtartamú tartózkodás, melyhez kényelmesen berendezett vendégszobákat és nagyobb alapterületű biztosítanak. 5. Döntse el az állításokról, hogy igazak-e vagy hamisak, tegyen x-et a megfelelő oszlopba! A hamis állításokat javítsa ki (tegye igazzá), az igaz állításoknál nincs szükség indoklásra. 5 pont Állítások Igaz Hamis 1. A gyógyszállók építésekor körültekintően kell eljárni, mivel csak termál- vagy gyógyvíz mellé lehet őket telepíteni. Javítás: 2. A gyógyszállodákban kötelező rendszeres orvosi ellátást biztosítani, hiszen gyógykezelések folynak. Javítás: 3. A gyógyászati részleg kiemelt jelentősége miatt a részleg vezetője a General Managerrel azonos vezetői szinten kezelendő. Javítás: 4. A gyógyászati szolgáltatások általában térítésmentesek, mivel ezekért a gyógyszállodák nem kérhetnek pénzt. Javítás: 5. A gyógypackage-k lehetnek akár 21 naposak is, és általában tartalmaznak kezdő és záró orvosi vizsgálatot. Javítás: írásbeli vizsga / május 19.

13 A víz a turizmus egyik legfontosabb forrása, ezért a turizmusnak vezető szerepet kell vállalnia a megfelelő vízmenedzsment megoldások ösztönzésében. A Turisztikai Világszervezet a turisták számára is ajánlásokat fogalmazott meg a környezettudatos magatartás ösztönzése érdekében. 6. Tegyen javaslatokat a szállodák számára a környezettudatos vízfogyasztás megvalósítására! Írjon 2-2 intézkedést az alábbi témakörökhöz! 4 pont Víztakarékosság:.. Vízszennyezés csökkentése: 7. A szállodákban a textíliák mosása is jelentősen növeli a vízfelhasználást. Soroljon fel 2-2 példát az alábbi textíliákra! 4 pont Ágyneműk:... Fürdőszobai textíliák:... Éttermi textíliák:.. Konyhai munkaruha és textíliák:. 8. Az alább felsorolt tevékenységeket csoportosítsa aszerint, hogy a szállodai tevékenység fő- vagy mellékfolyamatai (járulékos tevékenységek) közé tartoznak-e! 3 pont gyógytorna, szórólapszerkesztés, munkaügyi feladatok, reggeliztetés, vendégparkoló biztosítása, szobakiadás, karbantartás, valutaváltás, rendészet Főfolyamat elemei Mellékfolyamat elemei írásbeli vizsga / május 19.

14 Marketing alapismeretek 1. A Turizmus Világnap szervezése komoly marketingmunkát igényel. Írja be a kipontozott helyekre a marketingfolyamat hiányzó elemeit! 1 pont 1. Helyzetelemzés Végrehajtás 6. Ellenőrzés 2. A turizmus és a vendéglátás számára is rendkívül fontosak a piaccal kapcsolatos ismeretek. 10 pont a) Ismertesse a piac fogalmát marketing szempontból! b) Sorolja fel a piac legfontosabb három elemét (alkotórészét, alapkategóriáit)! c) Írja be a következő meghatározások hiányzó részeit!..: egy termékből az elméletileg lehetséges eladások összessége. : adott piacon adott termékből meghatározott idő alatt értékesített mennyiség. Piaci részesedés:... d) Hogyan számoljuk ki a piaci részesedést?.. e) Határozza meg a következő, a piaci résztvevőkkel kapcsolatos fogalmakat! Fogyasztói piac:... írásbeli vizsga / május 19.

15 Termelői piac:.. Viszonteladói piac:.. Állami piac:.. 3. A Turizmus Világnap számos programja különböző célcsoportokat célzott meg. A Harvard Egyetem oktatójaként híressé vált Theodor Levitt ( ) amerikai közgazdász szerint: Aki nem szegmentumokban gondolkodik, az egyáltalán nem gondolkodik. Értékelje Levitt professzor gondolatát! Tegyen négy érdemi megállapítást a szegmentációval, a piaci szegmenssel kapcsolatban! 4 pont Számos franchise rendszert üzemeltető vállalkozás is szerepet vállalt a Turizmus Világnap rendezvényein. Pótolja a következő szöveg hiányzó részeit! 3 pont A névhasználati jog átadása kötelező fogalmi eleme a franchise-szerződésnek. Szinte minden esetben bejegyzett védjegy (esetleg több védjegy) használatának jogát adják át és szavatolnak azért, hogy.. személynek nincs olyan joga, amely ezt a névhasználatot akadályozná vagy kizárná. A/z.. nem lehet franchise-szerződés tárgya, legfeljebb vezérszavának használatáról lehet szó (amely egyben általában bejegyzett védjegy is). Ennek az az indoka, hogy használata nem engedhető át, mivel ez a forgalomban zavarokat okozna sem a partnerek, sem a hatóságok, sem a fogyasztók nem tudnák, melyik céggel kerültek kapcsolatba. A franchise-szerződés nem járhat a/z megtévesztésével, mert egy gyorsétteremi lánc saját (ún. központi) egységei ugyanolyan alapvető jellemzőkkel rendelkeznek, mint a franchise-szerződés keretében létesült, illetve üzemeltetett egységek. Amikor betérünk egy étterembe, nem figyelünk erre a kettősségre. írásbeli vizsga / május 19.

16 5. Milyen tényezők befolyásolják a fogyasztói árelfogadást? Soroljon fel négyet! pont.. 6. A Turizmus Világnapon a részt vevő turisztikai vállalkozások a vendégeket ajándékokkal is meglepték. A következő feladatok a csomagolással kapcsolatosak. 4 pont a) Soroljon fel a csomagolás hagyományos/általános funkciói közül kettőt!.. b) Miért nevezhetjük néma eladónak a csomagolást? Tegyen két érdemi megállapítást! 7. A következő meghatározásokban egy-egy kifejezés (szó) hibás. Javítsa ki! 2 pont A fedélzeti pont az az ár-mennyiség kombináció, amely mellett a vizsgált vállalat profitja rövid és hosszú távon éppen zérus, vagyis bevételeivel a termelés során felmerülő minden költségét éppen fedezni tudja. Helyesen:.. Az előző meghatározásban szereplő pont kiszámításánál figyelembe kell venni a termelés során felmerülő változatos költségek mellett az állandó költségeket is. Helyesen: 8. Egy felmérés a közelmúltban azt vizsgálta, hogy a kis- és középvállalkozások (kkv-k) milyen gondolatokat társítanak a reklám, a PR, a marketing- és a piackutatás fogalmaihoz. Az eredmény szerint a megkérdezettek többsége számára az említett fogalmak egymással keverednek, nem tudják szétválasztani a funkciókat, nem ismerik az eszköztárakat, nem tudják, mire használhatnák. A felmérés szerint a legtöbben 85% az ingyenes hirdetési újságokban népszerűsítik cégüket, a második legnépszerűbb eszköz az interneten való megjelenés, amelyet 63 % vesz igénybe. 4 pont (Forrás: piackutatás.blog.hu, https://www.google.hu/?gws_rd=cr&ei=uedxuqn3dorqtaabq4hiba#q=piackutat%c3%a1si+eredm%c3%a 9nyek+%C3%A9rt%C3%A9kel%C3%A9se, megtekintés: ) írásbeli vizsga / május 19.

17 a) Mi a különbség a reklám és a PR között? Az alábbi jellemzőket helyezze el a megfelelő oszlopban! közvetett befolyásolás közvetlen befolyásolás a piaci taktika eszköze a piaci stratégia eszköze kétoldalú kapcsolat alapvetően egyoldalú kapcsolat a potenciális fogyasztókhoz szól valamennyi érdekszférához szól jellemzője a szervezeti és a közérdek együttes képviselete jellemzője a profitorientáció Reklám PR b) Milyen online eszközök alkalmazását javasolná a kkv-k számára? Soroljon fel négy lehetőséget! írásbeli vizsga / május 19.

18 írásbeli vizsga / május 19.

19 írásbeli vizsga / május 19.

20 témakör Vendéglátó-turizmus alapismeretek Szállodai alapismeretek Marketing alapismeretek a feladat sorszáma maximális pontszám elért pontszám a témakör maximális pontszáma Az írásbeli vizsgarész pontszáma 100 a témakör elért pontszáma javító tanár Dátum:... Vendéglátó-turizmus alapismeretek Szállodai alapismeretek Marketing alapismeretek pontszáma egész számra kerekítve programba beírt egész pontszám javító tanár jegyző Dátum:... Dátum:... írásbeli vizsga / május 19.

VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK Vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek emelt szint 1411 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. május 19. VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ

Részletesebben

Étlap. (Éh SE) Előételek. (Bemelegítés) Ropogós libatepertő lilahagymával. Velőrózsák rántva, sült burgonya, tartármártás

Étlap. (Éh SE) Előételek. (Bemelegítés) Ropogós libatepertő lilahagymával. Velőrózsák rántva, sült burgonya, tartármártás Étlap (Éh SE) Előételek (Bemelegítés) Ropogós libatepertő lilahagymával Velőrózsák rántva, sült burgonya, tartármártás Tatárbeafsteak pirítóssal, salátaágyon Rántott sajt rizzsel, tartármártással Szezámmagos

Részletesebben

Rösti tejszínes gombamártással Juhtúróval töltött gombafejek Rántott sajt tartármártással

Rösti tejszínes gombamártással Juhtúróval töltött gombafejek Rántott sajt tartármártással ELŐÉTELEK Kis vitamin salátatál (paradicsom, paprika, uborka, fejes saláta, kapros joghurtos öntet, reszelt sajt) Hortobágyi palacsinta (1db) (magyar különlegeség-palacsinta hússal töltve, paprikás szósszal)

Részletesebben

Krémlevesek. Brokkoli krémleves Camambert-kockákkal Spárga krémleves Fokhagyma krémleves Levesek

Krémlevesek. Brokkoli krémleves Camambert-kockákkal Spárga krémleves Fokhagyma krémleves Levesek Krémlevesek Brokkoli krémleves Camambert-kockákkal Spárga krémleves Fokhagyma krémleves Levesek 690 Ft Bográcsgulyás Falusi Raguleves tárkonnyal, és tejföllel 750 Ft Hideg gyümölcsleves tejszínhabbal mandulaszelettel

Részletesebben

III. Kategória. Tükörtojás 150,- Rántott karfiol 700,- Rántott gombafejek 700,- Rántott sajt 1000,- Rántott Camembert 1000,- Milánói spagetti 1000,-

III. Kategória. Tükörtojás 150,- Rántott karfiol 700,- Rántott gombafejek 700,- Rántott sajt 1000,- Rántott Camembert 1000,- Milánói spagetti 1000,- III. Kategória ELŐÉTELEK: Tükörtojás 150,- Rántott karfiol 700,- Rántott gombafejek 700,- Rántott sajt 1000,- Rántott Camembert 1000,- Milánói spagetti 1000,- Cézársaláta 750,- LEVESEK: Csontleves 350,-

Részletesebben

A kisadag ételek a teljes adagok árának 70 %-át képezik. Ételeink többsége az Ön érdekében frissen készül, ezért szíves türelmét és megértését

A kisadag ételek a teljes adagok árának 70 %-át képezik. Ételeink többsége az Ön érdekében frissen készül, ezért szíves türelmét és megértését ÉTLAP Előételek 1. Rántott Camembert áfonyával 1260.- 2. Juhtúróval töltött gombafejek rántva 1190.- 3. Görög saláta 490.- 4. Tenger gyümölcsei, kerti zöldségekkel 1200.- Levesek Csésze Tál 5. Tejszínes

Részletesebben

Konyhafőnök ajánlata

Konyhafőnök ajánlata Konyhafőnök ajánlata Nyitrai finom falatok hasábburgonyával Vadpörkölt dödöllével, áfonyával Kijevi pulykamell bazsalikomos, paradicsomos rizzsel Szűzérmék ínyenc módra, krokettel (pirított póréhagyma,

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. október 18. VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2010. október 18. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK! ELŐÉTELEK Hortobágyi húsos palacsinta HUF 680.- Rántott camembert, áfonyalekvárral HUF 950.- Rántott gombafejek tartármártással HUF 680.- Rántott sajt, tartármártással HUF 1030.- Tatár Beefsteak HUF 2550.-

Részletesebben

MENÜ MOZZARELLA ÉTTEREM-PIZZERIA & CAFÉ ÉTELEINK REGGELI ÉTELEK (10.00 H-11.30 H) Sonkás melegszendvics (1,7,6)... 500 Ft

MENÜ MOZZARELLA ÉTTEREM-PIZZERIA & CAFÉ ÉTELEINK REGGELI ÉTELEK (10.00 H-11.30 H) Sonkás melegszendvics (1,7,6)... 500 Ft ÉTELEINK REGGELI ÉTELEK (10.00 H-11.30 H) Sonkás melegszendvics (1,7,6)... 500 Ft Parasztos omlett (3,6,7)... 800 Ft LEVESEK Húsleves gazdagon (1,3,9)... 600 Ft Húsleves májgaluskával (1,3,9)... 600 Ft

Részletesebben

Előételek. Házi vegyes finomságok. Levesek

Előételek. Házi vegyes finomságok. Levesek Házi vegyes finomságok Előételek (kolbász, sajt, szalonna, paprika, paradicsom, lila hagyma) Húsleves Levesek (leveszöldség, cérnametélt vagy csigatészta) Májgaluska leves (leveszöldség, májgaluska) Csülkös

Részletesebben

III. Kategória. Tükörtojás 150,- Rántott karfiol 800,- Rántott gombafejek 800,- Rántott sajt 1200,- Milánói spagetti 1200,- Csontleves 400,-

III. Kategória. Tükörtojás 150,- Rántott karfiol 800,- Rántott gombafejek 800,- Rántott sajt 1200,- Milánói spagetti 1200,- Csontleves 400,- III. Kategória ELŐÉTELEK: Tükörtojás 150,- Rántott karfiol 800,- Rántott gombafejek 800,- Rántott sajt 1200,- Milánói spagetti 1200,- LEVESEK: Csontleves 400,- Májgombócleves 500,- Gulyásleves 700,- Babgulyás

Részletesebben

Üdvözöljük éttermünkben!

Üdvözöljük éttermünkben! Üdvözöljük éttermünkben! Kedves Vendégünk! Örülünk megtisztelő látogatásának Kapitány éttermünk fedélzetén! Reméljük, hogy a nagy odafigyeléssel szerkesztett étlapunkon sikerül kedvére való falatokat találnia.

Részletesebben

Üdvözöljük éttermünkben!

Üdvözöljük éttermünkben! Üdvözöljük éttermünkben! Kedves Vendégünk! Örülünk megtisztelő látogatásának Kapitány éttermünk fedélzetén! Reméljük, hogy a nagy odafigyeléssel szerkesztett étlapunkon sikerül kedvére való falatokat találnia.

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 14. VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2010. május 14. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

Ajánlataink. Előételek. Levesek. Készételek. egész adag. ½ adag. Rántott camambert rizzsel áfonyamártással. 840 Ft 1400 Ft

Ajánlataink. Előételek. Levesek. Készételek. egész adag. ½ adag. Rántott camambert rizzsel áfonyamártással. 840 Ft 1400 Ft Ajánlataink Előételek Rántott camambert rizzsel áfonyamártással ½ 840 Ft 1 Csirkesaláta 630 Ft 1050 Ft Görög saláta 630 Ft 1050 Ft Rántott sajt 630 Ft 1050 Ft Rántott karfiol 540 Ft 900 Ft Hortobágyi húsos

Részletesebben

Kakas Vendéglő Étterem

Kakas Vendéglő Étterem Ajánlatunk a 2011. Decemberi Rendezvényekre Mint minden évben, ezúttal is szeretnénk segíteni Önöknek a céges ebédek, illetve vacsorák lebonyolításánál. Menü ajánlataim most is két részből állnak: hagyományos

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK Név:... osztály:... É RETTSÉGI VIZSGA 2008. október 20. VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2008. október 20. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma

Részletesebben

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK! BOWLING TREFF SÖRÖZŐ ÉTTEREM 5502 GYOMAENDRŐD, FŐ ÚT 81/1. TELEFON: +36 (66) 282-048 E-MAIL: INFO@BOWLINGTREFF.HU WEB: WWW.BOWLINGTREFF.HU III. KATEGÓRIA ÉTTERMÜNKBEN FELSZOLGÁLÁSI

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. május 26. VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2008. május 26. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2008. május 26. VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2008. május 26. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

A HÁZ AJÁNLATA. (füstölt kolbásszal, füstölt szalonnával, vöröshagymával töltött sertés szelet) Minden Kedves Vendégünknek jó étvágyat kívánunk!

A HÁZ AJÁNLATA. (füstölt kolbásszal, füstölt szalonnával, vöröshagymával töltött sertés szelet) Minden Kedves Vendégünknek jó étvágyat kívánunk! A HÁZ AJÁNLATA 1. Rubin Ékessége 1490,- (füstölt kolbásszal, füstölt szalonnával, vöröshagymával töltött sertés szelet) 2. Szezámmagos rántott tarja 1290,- 3. Betyárcsípős flekken 1290,- 4. Fűszeres csirkemell

Részletesebben

VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK É RETTSÉGI VIZSGA 2014. október 13. VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2014. október 13. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

Bográcsgulyás Jókai bableves

Bográcsgulyás Jókai bableves II. kategória Érvényes:2010. március 01-től Levesek és egytálételek Csontleves cérnametélttel csészében Májgaluskaleves csészében Tárkonyos csirkeragu leves csészében Tejszínes gyümölcsleves csészében

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. május 13. VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2011. május 13. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. október 19. VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2009. október 19. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

Rántott sajt tartármártással. Ropogós csirkeszárny csípős szósszal BBQ csirkeszárny (5db) Orjaleves csészében Húsleves gazdagon

Rántott sajt tartármártással. Ropogós csirkeszárny csípős szósszal BBQ csirkeszárny (5db) Orjaleves csészében Húsleves gazdagon ELŐÉTELEK Rántott sajt tartármártással Tatárbeefsteak Bruschetta Ropogós csirkeszárny csípős szósszal BBQ csirkeszárny (5db) 1 LEVESEK Orjaleves csészében Húsleves gazdagon Gulyásleves Babgulyás Jókai

Részletesebben

Étlap. 1. Rántott trappista sajt...900. 2. Rántott cammambert áfonyalekvárral...950. 3. Rántott gombafej...900. 4. Kemencés burgonya...800.

Étlap. 1. Rántott trappista sajt...900. 2. Rántott cammambert áfonyalekvárral...950. 3. Rántott gombafej...900. 4. Kemencés burgonya...800. Étlap Előételek: 1. Rántott trappista sajt...900. 2. Rántott cammambert áfonyalekvárral...950. 3. Rántott gombafej...900. 4. Kemencés burgonya...800. Levesek: 5. Erőleves tojással...400. 6. Erőleves házi

Részletesebben

VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. október 15. VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2012. október 15. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

Sasfészek Étterem II. kat.

Sasfészek Étterem II. kat. I. Hideg előételek: 1. Makói hideg libamáj zsírjában, friss vágott zöldségekkel, fokhagymás pirítóssal 2590.- 2. Tatárbeefsteak (15 dkg) zöldségekkel, fűszervajjal, pirítóssal 2790.- II. Levesek: 3. Újházi

Részletesebben

8360 Keszthely, Martinovics I. utca 1 Web : jobarat.blogspot.com E-mail : jobarat@keszthelynet.hu Tel.: +36-83-311-422. Levesek

8360 Keszthely, Martinovics I. utca 1 Web : jobarat.blogspot.com E-mail : jobarat@keszthelynet.hu Tel.: +36-83-311-422. Levesek 8360 Keszthely, Martinovics I. utca 1 Web : jobarat.blogspot.com E-mail : jobarat@keszthelynet.hu Tel.: +36-83-311-422 Húsleves finommetélttel Húsleves házi májgombóccal 350,- Levesek Húsleves gazdagon

Részletesebben

6763 Szatymaz, IV. ker. 130. Tel: 06-62-283-146 info@postakocsicsarda.hu www.postakocsicsarda.hu

6763 Szatymaz, IV. ker. 130. Tel: 06-62-283-146 info@postakocsicsarda.hu www.postakocsicsarda.hu 6763 Szatymaz, IV. ker. 130. Tel: 06-62-283-146 info@postakocsicsarda.hu www.postakocsicsarda.hu Üzemeltetõ: Napfény EU Kft. Csárdavezetõ: Vass Éva: 06-30-4667175 Zámbó Erika: 06-30-8248707 Étkezési jegyet,

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK É RETTSÉGI VIZSGA 2006. október 24. VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2006. október 24. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

É T L A P. III. Kategória Üzletvezető: Soltész Zoltán

É T L A P. III. Kategória Üzletvezető: Soltész Zoltán É T L A P Az étlapon nincsnek degusztációs ételek, nincsenek háromsoros, különleges összeállítású fogások. Vannak viszont egyszerűen készített hagyományos ételek, frissen készítve, normális adagban, házias

Részletesebben

1. Zeller krémleves... 550 Ft. 2. Fokhagyma krémleves... 550 Ft

1. Zeller krémleves... 550 Ft. 2. Fokhagyma krémleves... 550 Ft LEVESEK 1. Zeller krémleves... 550 Ft 2. Fokhagyma krémleves... 550 Ft 3. Tejszínes csirkeragu leves... 950 Ft /csirkemell, vegyes zöldség, tejszín, gyömbér, tárkony/ 4. Babgulyás... 1150 Ft 5. Birkagulyás...

Részletesebben

VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK É RETTSÉGI VIZSGA 2013. október 14. VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. október 14. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 25. VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2012. május 25. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. február 20. VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2006. február 20. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. május 22. VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2009. május 22. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

2509 Esztergom-Kertváros, Dorogi út 5-7. Asztalfoglalás: (+36) 33 512 465 caffe@grante.hu www.caffe.grante.hu

2509 Esztergom-Kertváros, Dorogi út 5-7. Asztalfoglalás: (+36) 33 512 465 caffe@grante.hu www.caffe.grante.hu Köszöntjük Önt éttermünkben! INFORMÁCIÓK Áraink magyar forintban (HUF) vannak megadva és tartalmazzák az ÁFA t. Készpénzt, bankkártyát (Visa, MC), SZÉP kártyát és étkezési utalványokat elfogadunk. Amennyiben

Részletesebben

Őszibarack krémleves 700.-

Őszibarack krémleves 700.- Levesek és egytálételek Csontleves cérnametélttel csészében 400,- Májgaluskaleves csészében 450,- Tárkonyos csirkeragu leves csészében 700,- Orjaleves 600,- Babgulyás 950,- Bográcsgulyás 950,- Jókai bableves

Részletesebben

Csülök - tál 2 személyre (sült csülök lyoni hagymával, steakburgonyával és idei vegyes salátával) 4 700 Ft 4 100 Ft

Csülök - tál 2 személyre (sült csülök lyoni hagymával, steakburgonyával és idei vegyes salátával) 4 700 Ft 4 100 Ft ~ Konyhafőnök ajánlata ~ Erdélyi fatányéros (roston sült hátszín, sertésszűz, sertéskaraj, kolozsvári szalonna szalmaburgonyával, párolt rizzsel és vegyes salátával) 3 300 Ft 2500 Ft Kiskakas - tál 2 személyre

Részletesebben

Étlap HIDEG ELÔÉTELEK LEVESEK MELEG ELÔÉTELEK SZÁRNYASOKBÓL KÉSZÜLT ÉTELEINK

Étlap HIDEG ELÔÉTELEK LEVESEK MELEG ELÔÉTELEK SZÁRNYASOKBÓL KÉSZÜLT ÉTELEINK Tel.: 06-76/356-800 www.mizsemotelm5.hu e-mail: mizsemotel@t-online.hu Érvényes: 2014. 04. 01-tôl Étlap H HIDEG ELÔÉTELEK Ft 1 Hideg libamáj zsírjában, magyarosan tálalva 2100 2 Chef saláta roston sült

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. október 24. VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. október 24. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

Ajánlatunk: Hideg Előételek: Tatár Beefsteak, kerti zöldségekkel és pirítóssal Ft. Hideg libamáj zsírjában, zöldségekkel

Ajánlatunk: Hideg Előételek: Tatár Beefsteak, kerti zöldségekkel és pirítóssal Ft. Hideg libamáj zsírjában, zöldségekkel Ajánlatunk: Hideg Előételek: Tatár Beefsteak, kerti zöldségekkel és pirítóssal... 2490.- Ft Hideg libamáj zsírjában, zöldségekkel... 2950.- Ft Snidlinges rikottával töltött házi sonka színes nyári salátával...

Részletesebben

(6 db) (főtt hússal, zöldséggel)

(6 db) (főtt hússal, zöldséggel) Előételek Tatár beefsteak friss zöldségekkel, pirítóssal Serpenyőben sült garnéla chilis - fokhagymás mártással Rántott tintahalkarikák fokhagymás-majonézes mártogatóssal Sajttal panírozott chili paprika

Részletesebben

Üdvözöljük a Medveotthon területén lévő Fatálas étteremben!

Üdvözöljük a Medveotthon területén lévő Fatálas étteremben! K Ö S Z Ö N T Ő Üdvözöljük a Medveotthon területén lévő Fatálas étteremben! Éttermünk családias hangulatú, hagyományos magyar ízekkel egész évben szeretettel várja az étkezni kívánókat. Állandó étlap mellett,

Részletesebben

Ajánlatunk: Előételek: Tatár Beefsteak... 2500. Ft. Hideg libamáj zsírjában, zöldségekkel... 2950.-Ft. Görög saláta feta sajttal... 920.

Ajánlatunk: Előételek: Tatár Beefsteak... 2500. Ft. Hideg libamáj zsírjában, zöldségekkel... 2950.-Ft. Görög saláta feta sajttal... 920. Ajánlatunk: Előételek: Tatár Beefsteak... 2500. Ft Hideg libamáj zsírjában, zöldségekkel... 2950.-Ft Görög saláta feta sajttal... 920.-Ft Garnéla falatok thai curry szószban, pirított ciabattával és ropogós

Részletesebben

5 800 Ft. Csülök - tál 2 személyre (sült csülök lyoni hagymával, steakburgonyával és idei vegyes salátával) 4 700 Ft

5 800 Ft. Csülök - tál 2 személyre (sült csülök lyoni hagymával, steakburgonyával és idei vegyes salátával) 4 700 Ft ~ Konyhafőnök ajánlata ~ Erdélyi fatányéros (roston sült hátszín, sertésszűz, sertéskaraj, kolozsvári szalonna szalmaburgonyával, párolt rizzsel és vegyes salátával) 3 300 Ft Kiskakas - tál 2 személyre

Részletesebben

III. kategória. 12. Kis húsfazék. (Marha, csirke és sertés hússal ) 13. Újházi tyúkhús leves. 16. Fokhagyma krémleves cipóban.

III. kategória. 12. Kis húsfazék. (Marha, csirke és sertés hússal ) 13. Újházi tyúkhús leves. 16. Fokhagyma krémleves cipóban. Ft Előételek: 1. Hortobágyi húsos palacsinta 2. Tatárbeefsteak 3. Sonkával, sajttal töltött rántott palacsinta 4. Gombás pirítós Levesek: 5. Gulyás leves 6. Tárkonyos raguleves eperlevéllel 7. Erőleves

Részletesebben

31 812 01 0000 00 00 Panziós, falusi vendéglátó Panziós, falusi vendéglátó

31 812 01 0000 00 00 Panziós, falusi vendéglátó Panziós, falusi vendéglátó A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Étel. Kemencés ételek. Stánglik. Szárnyasételek. Halételek. Köretek

Étel. Kemencés ételek. Stánglik. Szárnyasételek. Halételek. Köretek Étel Kemencés ételek Kemencés csülök hagymás burgonyával 1.500 Kemencés tarja hagymás burgonyával 1.600 Stánglik Baconos stangli 550 Fokhagymás stangli 500 Sajtos stangli 500 Szárnyasételek Bacon szalonnába

Részletesebben

Tájjellegű ételeink, Konyhafőnökünk ajánlásával

Tájjellegű ételeink, Konyhafőnökünk ajánlásával Tájjellegű ételeink, Konyhafőnökünk ajánlásával Savanyú tojásleves * 890.- - hagyományos sváb leves 650.- köménymagos tojásleves, ecettel és tejföllel ízesítve Bakonyi betyárleves, ropogós cipóban * 1

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2010. május 14. VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2010. május 14. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI

Részletesebben

HIDEG ELÖÉTELEK LEVESEK

HIDEG ELÖÉTELEK LEVESEK A megterített asytal nyújtotta örömöt mindannyian élvezhetjük kortól és társadalmi helyzettől függetlenül, minden nap, a Föld bármelyik résyén az élet többi szépségével együtt. HIDEG ELÖÉTELEK 100 g Sajttál

Részletesebben

Tájjellegű ételeink, Konyhafőnökünk ajánlásával

Tájjellegű ételeink, Konyhafőnökünk ajánlásával Tájjellegű ételeink, Konyhafőnökünk ajánlásával Savanyú tojásleves * 790.- - hagyományos sváb leves 590.- köménymagos tojásleves, ecettel és tejföllel ízesítve Bakonyi betyárleves, ropogós cipóban * 1

Részletesebben

Az asztal az oltárunk az asztal a világunk, az étel a létünk, az asztallal élünk. Pierre Székely. Kedves Vendégünk!

Az asztal az oltárunk az asztal a világunk, az étel a létünk, az asztallal élünk. Pierre Székely. Kedves Vendégünk! Az asztal az oltárunk az asztal a világunk, az étel a létünk, az asztallal élünk. Pierre Székely Kedves Vendégünk! Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy üdvözölhetjük éttermünkben! Reméljük, megújult étlapunk

Részletesebben

ÉTLAP. Levesek. Filézett ponty hallé 7,5 DL Adag 1100 Ft Csirkeragu leves 5 DL Adag 500 Ft. Rónay-kúria ajánlatok

ÉTLAP. Levesek. Filézett ponty hallé 7,5 DL Adag 1100 Ft Csirkeragu leves 5 DL Adag 500 Ft. Rónay-kúria ajánlatok Levesek Filézett ponty hallé 7,5 DL Adag 1100 Ft Csirkeragu leves 5 DL Adag 500 Ft Rónay-kúria ajánlatok 1 személyes Rónay bőségtál: Adag 2500 Ft Grill fűszerezésű csirkemell filé roston 10 dkg, Hagymás

Részletesebben

Fokhagymakrém leves csészében 800,-

Fokhagymakrém leves csészében 800,- Előételek Hal tepertő, sült hagymakarikával 1.300,- Hideg libamáj zsírjában, lilahagyma-karikával, pirítóssal 2.000,- Camembert sajt diós bundában, áfonya öntettel 900,- Levesek és egytálételek Csontleves

Részletesebben

ROOSEVELT TÉRI HALÁSZCSÁRDA

ROOSEVELT TÉRI HALÁSZCSÁRDA R O O S E V E L T T É R I H A L Á S Z C S Á R D A I I. K A T E G Ó R I A étel és ital árlap speise und getränke preisliste menu cenovnik jela i pica lista delle portate e bevande Carte ÜZLETVEZETŐ: Frank

Részletesebben

H a l é t e l e i n k

H a l é t e l e i n k H a l é t e l e i n k Rántott ponty patkó, majonézes kukorica salátával 2420 ft Házi tejfölös harcsa paprikás, házi túrós csuszával 2500 ft Fogas filé Kárpáti módra (tejszínes, kapros rákragu) krokettel

Részletesebben

Hal. Pangasius grillezve 1590.- (rizzsel vagy burgonyával) Pangasius panírban 1590.- (rizzsel vagy burgonyával) Ház specialitásai

Hal. Pangasius grillezve 1590.- (rizzsel vagy burgonyával) Pangasius panírban 1590.- (rizzsel vagy burgonyával) Ház specialitásai Csattogj fogam most! Had töltöm kedvemet! S te jó gyomor, válaszd a nedveket! Kitűnő kedvem van, angyal lakik ma nálam. Lám, a levesbe is belecsorog nyálam! Remeg a töltelék, villám alátolom, Szemem is

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2006. október 24. VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2006. október 24. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

Chilly con carne; 400 g 25 lei. Chilly Csárda karaj köményes burgonyával; 400 g 24 lei

Chilly con carne; 400 g 25 lei. Chilly Csárda karaj köményes burgonyával; 400 g 24 lei A csárda ajánlata: C h i l l y C s á r d a Chilly con carne; 400 g 25 lei Chilly Csárda karaj köményes burgonyával; 400 g 24 lei A konyhafőnökök ajánlata: Nagy Sándor: sertés oldalas chillys barbeque szószban,

Részletesebben

VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2015. október 12. VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2015. október 12. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2011. október 17. VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2011. október 17. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

Tisztelt Partnerünk!

Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Partnerünk! Alábbiakban szeretnénk bemutatni a Bástya Bisztró 2009 évi ajánlatát. Termeink befogadóképessége az asztalok elrendezésétől függően: Étterem 60-100 fő Kávézó 40-50 fő Különterem 50-80

Részletesebben

VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 23. VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. május 23. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK É RETTSÉGI VIZSGA 2010. október 18. VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2010. október 18. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK É RETTSÉGI VIZSGA 2011. október 17. VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2011. október 17. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

Tájjellegű ételeink, Konyhafőnökünk ajánlásával

Tájjellegű ételeink, Konyhafőnökünk ajánlásával Tájjellegű ételeink, Konyhafőnökünk ajánlásával Savanyú tojásleves * 890.- - hagyományos sváb leves 650.- köménymagos tojásleves, ecettel és tejföllel ízesítve Bakonyi betyárleves, ropogós cipóban * 1

Részletesebben

Reggeli ételek-italok

Reggeli ételek-italok Reggeli ételek-italok Tea 290 Ft Gyümölcstea 290 Ft Forró csokoládé 290 Ft Hosszú kávé 220 Ft 1. Sajtos omlett 580 Ft 2. Ham and Eggs 580 Ft 3. Tojáslepény parasztosan (burgonya,szalonna,hagyma) 580 Ft

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. május 22. VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2009. május 22. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI

Részletesebben

Tájjellegű ételeink, Konyhafőnökünk ajánlásával

Tájjellegű ételeink, Konyhafőnökünk ajánlásával Tájjellegű ételeink, Konyhafőnökünk ajánlásával Savanyú tojásleves * 890.- - hagyományos sváb leves 650.- Bakonyi betyárleves, ropogós cipóban * 1 290.- Tejföllel, kaporral bolondított, gombás raguleves

Részletesebben

Szluka Étterem. Étlap

Szluka Étterem. Étlap Szluka Étterem Étlap Köszöntjük Éttermünkben! Ételeink és szolgáltatásaink minőségét a több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező; friss, házi alapanyagokból dolgozó szakácsok; valamint az Önök kívánságait

Részletesebben

KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK

KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 23. KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. május 23. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI

Részletesebben

ELŐÉTELEK LEVESEK HALÉTELEK

ELŐÉTELEK LEVESEK HALÉTELEK ELŐÉTELEK 1. Tatárbeefsteak (160 g) 2.390 Ft 2. Forró rostlapon sült Mozzarella sajt borskéregben friss zöldségekkel 1.490 Ft 3. Fácánmell csíkok friss salátaágyon, metélőhagymás-joghurtos öntettel 1.890

Részletesebben

Specialitásaink Csülök pékné módra, vele sült hagymás burgonyával Főtt, füstölt csülök steak burgonyával,

Specialitásaink Csülök pékné módra, vele sült hagymás burgonyával Főtt, füstölt csülök steak burgonyával, Specialitásaink Csülök pékné módra, vele sült hagymás burgonyával Főtt, füstölt csülök steak burgonyával, párolt lilakáposztáva Rántott csülök fokhagymás steak burgonyával Vörösboros marhapörkölt Vargányás

Részletesebben

HIDEG ELŐÉTEK LEVESEK MELEG ELŐÉTELEK

HIDEG ELŐÉTEK LEVESEK MELEG ELŐÉTELEK HIDEG ELŐÉTEK Pácolt-füstölt szarvas Carpaccio fehér szarvasgombaolajjal, pirítóssal 2000 Tatárbeefsteak, lilahagyma, paradicsom, paprika és pirítós 2000 Csilis királyrák farok színes salátaleveleken 2000

Részletesebben

Menü 2. Palócleves 2047 Ft 2600 Ft Őszibarackos jércemell rizzsel Gesztenyepüré

Menü 2. Palócleves 2047 Ft 2600 Ft Őszibarackos jércemell rizzsel Gesztenyepüré A kedvezményes menüárak abban az esetben érvényesek, ha az egész csoport étkezésenként 1-1 azonos menüt választ. Svédasztalos étkezések 30 fő felett. Amelyik menünél leves és előétel is van, az egyik választható.

Részletesebben

I. OPTIMUM AJÁNLATUNK:

I. OPTIMUM AJÁNLATUNK: Tisztelt Hölgyem/Uram! Mókus Sörkert étel és ital ajánlata rendezvényekre: Tányérszerviz esetén: 25 fő felett az étlapról választott egyfajta ételsor árából 10% kedvezményt adunk. Svédasztalos rendezvény

Részletesebben

LEVESEK ELŐÉTELEK. EGYTÁLÉTELEK (köret nélkül) GYERMEK ÉS DIÁKÉLELMEZÉSI INTÉZMÉNY OROSHÁZA MENÜAJÁNLATA JANUÁR 1-TŐL

LEVESEK ELŐÉTELEK. EGYTÁLÉTELEK (köret nélkül) GYERMEK ÉS DIÁKÉLELMEZÉSI INTÉZMÉNY OROSHÁZA MENÜAJÁNLATA JANUÁR 1-TŐL GYERMEK ÉS DIÁKÉLELMEZÉSI INTÉZMÉNY OROSHÁZA MENÜAJÁNLATA 2015. JANUÁR 1-TŐL LEVESEK 1 Erőleves eperlevéllel 465 Ft 2 Hideg gyümölcsleves 580 Ft 3 Májgaluska leves 580 Ft 4 Tárkonyos pulykaragu leves citrommal

Részletesebben

KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK

KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. október 13. KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2014. október 13. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

Vadvirág Étterem Panzió

Vadvirág Étterem Panzió Konyhafőnök nök ajánlata Ínyenceknek 1. Göcseji vadgomba krémleves szalonnával 595,- 2. Basapecsenye hasábburgonyával 1.620,- grill tarja pirított csülökkel, fokhagymás tejföllel leöntve 3. Bounty álom

Részletesebben

MARHA-VAD-SERTÉS HÚSOKBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK

MARHA-VAD-SERTÉS HÚSOKBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK Kedves Vendégünk! Szeretettel köszöntjük Pósteleken a Mókus Csárdában. Az étlapon szereplő ételeken kívül a rendelkezésre álló alapanyagokból a vendégek egyéni igényeit is ki tudjuk elégíteni. Köszönjük,

Részletesebben

HIDEG ELŐÉTEK LEVESEK

HIDEG ELŐÉTEK LEVESEK HIDEG ELŐÉTEK Vadászkürt kóstoló: 2500 vaddisznó pástétom, hideg libamáj, füstölt szarvas comb, juhsajt Tatárbeefsteak, lilahagyma, paradicsom, paprika és pirítós 2500 LEVESEK Fácán erőleves fürjtojással

Részletesebben

RÓMAI PINCE RÖMER KELLER ÉTLAP. Éléskamránk legmélyérõl. Szõlõsgazda reggelije (1 személyre) házisonka, szalámi, parasztkolbász, sajt,

RÓMAI PINCE RÖMER KELLER ÉTLAP. Éléskamránk legmélyérõl. Szõlõsgazda reggelije (1 személyre) házisonka, szalámi, parasztkolbász, sajt, Éléskamránk legmélyérõl Szõlõsgazda reggelije (1 személyre)... 2 7 90 Ft ( füstölt házisonka, szalámi, parasztkolbász, sajt, füstölt házi májas, lilahagyma, paprika, paradicsom) Vegyes sajt fa tál (1 személyre)...

Részletesebben

4.990 Ft. 23. 2 személyes haltál /Füstölt sonkába tekert lazacfilé roston sütve, zöldfűszeres afrikai harcsa,

4.990 Ft. 23. 2 személyes haltál /Füstölt sonkába tekert lazacfilé roston sütve, zöldfűszeres afrikai harcsa, E L Ő É T E L E K 1. Kaviár vajjal, citrommal, vöröshagymával, pirítóssal 990 Ft 2. Vadkerti palacsinta /vadpörkölttel töltött palacsinta paprikás mártással/ 1.290 Ft 3. Tatárbeefsteak (160g) 2.690 Ft

Részletesebben

ÉTLAP Szent Orbán Erdei Wellness Hotel****

ÉTLAP Szent Orbán Erdei Wellness Hotel**** ÉTLAP Szent Orbán Erdei Wellness Hotel**** Levesek: Húsleves cérnametélttel (3 dl) Fokhagyma krémleves reszelt sajttal, pirított zsemlekockával (V) (3 dl) Sajtleves (V) (3 dl) Vargányagomba leves (V) (3

Részletesebben

VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2014. május 20. VENDÉGLÁTÁS- IDEGENFORGALOM ALAPISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2014. május 20. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

Big Bell étterem. 301 Hagymaleves 450.- 302 Brokkoli krémleves 450.- 303 Sajtkrém leves 450.- 304 Vadgomba krémleves csipetkével 550.

Big Bell étterem. 301 Hagymaleves 450.- 302 Brokkoli krémleves 450.- 303 Sajtkrém leves 450.- 304 Vadgomba krémleves csipetkével 550. Big Bell étterem Levesek 301 Hagymaleves 450.- 302 Brokkoli krémleves 450.- 303 Sajtkrém leves 450.- 304 Vadgomba krémleves csipetkével 550.- 305 Ököruszályleves gazdagon tésztával, zöldségekkel, főtt

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK

VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2007. május 25. VENDÉGLÁTÓ- IDEGENFORGALMI ALAPISMERETEK 2007. május 25. 8:00 EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati

Részletesebben

7712 Dunaszekcső, Petőfi út 146. E-mail: dunarena@dunarena.hu www.dunarena.hu Köszöntő Az ARÉNA 1986-ban nyílt meg Pazaurek Dezső vezetésével családi vállalkozásként. Az első években elsődlegesen a kemping

Részletesebben

CZZ Vendéglõ SALGÓTARJÁN FÕ TÉR 1. TELEFON: 06-32/ 311-384

CZZ Vendéglõ SALGÓTARJÁN FÕ TÉR 1. TELEFON: 06-32/ 311-384 SALGÓTARJÁN FÕ TÉR 1. TELEFON: 06-32/ 311-384 Étvygerjeszto italok 5cl Jagermeister keserulikor Ballantines whiskey Johnie Walker whiskey Jim Beam Finlandia vodka Smirnoff vodka Bacardi Kóser szilvapálinka

Részletesebben

Étlap. Köszöntjük Önt éttermünkben! Kellemes szórakozást és jó étvágyat kívánunk! Speisekarte - Getrankekarte

Étlap. Köszöntjük Önt éttermünkben! Kellemes szórakozást és jó étvágyat kívánunk! Speisekarte - Getrankekarte Étlap Köszöntjük Önt éttermünkben! Kellemes szórakozást és jó étvágyat kívánunk! Speisekarte - Getrankekarte Wir begrüßen Sie herzlich in unserem Restaurant! Wir wünschen Ihnen einen angenehmen Aufenthalt

Részletesebben

I. OPTIMUM AJÁNLATUNK:

I. OPTIMUM AJÁNLATUNK: Tisztelt Hölgyem/Uram! Mókus Sörkert étel és ital ajánlata rendezvényekre: Tányérszerviz esetén: 25 fő felett az étlapról választott egyfajta ételsor árából 10% kedvezményt adunk. Svédasztalos rendezvény

Részletesebben

Reggeli ételek. Parasztos rántotta Kolbászos rántotta Sonkás rántotta Gombás rántotta Virslis rántotta Velıs tojáslepény Zöldséges omlett

Reggeli ételek. Parasztos rántotta Kolbászos rántotta Sonkás rántotta Gombás rántotta Virslis rántotta Velıs tojáslepény Zöldséges omlett Reggeli ételek Parasztos rántotta Kolbászos rántotta Sonkás rántotta Gombás rántotta Virslis rántotta Velıs tojáslepény Zöldséges omlett Sajtos omlett Sonkás omlett Gombás omlett Ham and eggs Fıtt virsli

Részletesebben

KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK

KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2012. május 25. KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2012. május 25. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati NEMZETI

Részletesebben

Szlovák Étterem 5600 Békéscsaba Kossuth tér 10. 66/458-275 06/30 /9670-513 email cím: aranykonyhakkt@gmail.com É T L A P. Levesek

Szlovák Étterem 5600 Békéscsaba Kossuth tér 10. 66/458-275 06/30 /9670-513 email cím: aranykonyhakkt@gmail.com É T L A P. Levesek É T L A P Levesek Csontleves cérnametélttel (csészében) 400,- Hideg gyümölcsleves tejszínhabbal (csészében) 500,- Orjaleves csigatésztával (csészében) 600,- Bográcsgulyás 900,- Babgulyás 900,- Készételek

Részletesebben

35. hét DÁTUM A MENÜ B MENÜ Hétfő Csontleves csigatésztával Csontleves csigatésztával Kedd Paradicsom leves Paradicsom leves

35. hét DÁTUM A MENÜ B MENÜ Hétfő Csontleves csigatésztával Csontleves csigatésztával Kedd Paradicsom leves Paradicsom leves 35. hét 08. 29. Hétfő Csontleves csigatésztával Csontleves csigatésztával Zöldborsó főzelék Sertésszelet pirított gombával Burgonyakrokett Vaníliás piskóta Vaníliás piskóta 08. 30. Kedd Paradicsom leves

Részletesebben