Fehér borok. White wines / Weissweine

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fehér borok. White wines / Weissweine"

Átírás

1 borlap

2

3 Fehér borok White wines / Weissweine

4 Bukolyi Családi Birtok Egri Rajnai Rizling - Ház bora 2011 félszáraz/ semi-arid/ semi-ariden 0,75l 2950 Huf 395 Huf/dl Nem véletlen, hogy épp ezt a fehér bort választottuk a Ház borának, hiszen hamisítatlan Rajnai Rizling, a fajtára jellemző erőteljes íz- és illatvilággal. A testesség és a hosszú érési potenciál egyaránt megmutatkozik a borban. Mindamellett, hogy gasztro bor, az ünnepi asztalokon is tökéletesen megállja a helyét. Gróf Buttler Borászat Gróf Buttler Egri Fehér Cuvée Huf 295 Huf/dl Rendhagyó házasítás, két nagyszerű szőlőfajta "násza". A Pinot Blanc feszes szerkezetét mediterrán melegséggel fűszerezi a Viognier. Egyszerre jelentkeznek meszes és vulkanikus talajokra utaló íz- és illatjegyek. Férfias, komplex, krémes textúrájú fehér bor, kellemesen melegítő alkoholérzettel.

5 Bussay Pince Esküvé Huf Eme fahordós érlelésű bor különlegességét legfőképp az adja, hogy fele-fele arányban Olaszrizling és Rajnai Rizling. Ezáltal a két fajta minden értéke és szépsége összeadódott a borban: a Rajnai ásványossága és citrusossága, valamint az Olaszrizling réti virágokra emlékeztető illata ölt testet a 2009-es Esküvében. Fogyasztását C-on ajánljuk. Gróf Buttler Borászat Gróf Buttler Egri Pinot Blanc Huf 295 Huf/dl Rendkívül feszes szerkezetű, ásványos, acélos Pinot Blanc. Tükrös, aranysárga szín, komplex illatvilág, koncentrált test, határozott savgerinc, szépen jelentkező cserzőanyagok jellemzik ezt a férfias bort. Gyümölcsök helyett inkább a minerális jegyek uralják az összképet, amely sokat sejtet a Szarkás-tető potenciáljáról. Gróf Buttler Borászat Gróf Buttler Egri Chardonnay Huf 295 Huf/dl Kiforrottabb, "hűvösebb" bort rejt a 2008-as évjáratú palack. Színe tükrösen csillogó, aranysárga. Illatában ásványosság észlelhető, amit csonthéjas gyümölcsökre és fűszerekre emlékeztető jegyek színesítenek. Kóstolva száraz, savai lendületesek, alkoholja tüzes érzetet fejt ki. Elegáns, karakteres fehér bor, melyet C-on fogyasztva halakból és szárnyasokból készített fogásokhoz ajánljuk kísérőként.

6 Szőke Mátyás Pincészete Mátrai Chardonnay Huf A jól beérett szőlőből tüzes, nagyon testes és zamatos bor született. Fűszeres illat és élénk savtartalom jellemzi. Gasztronómiai ajánlat: kiválóan alkalmas halakból, szárnyasokból készített ételek kísérőjeként. Bárdos és Fia Pincészet Mátrai Irsai Olivér Huf 375 Huf/dl A Manósi dűlő körbenapozott lankáin érlelődött szőlőből készült ez a zöldes-fehér színű, narancsvirágra emlékeztető, parfümösen intenzív illatú primőr bor. Harmonikus savtartalmának és a friss muskotály szőlőre emlékeztető ízének köszönhetően 8 C-on ideális párosítása a szárnyasokból, halakból készült ételeknek. Bukolyi Családi Birtok Egri Tramini Huf 440 Huf/dl Tiszta, jóivású, gyümölcsös, diszkrét és elegáns bor, a Tramini szőlőfajta karakteres illatjegyeivel és intenzív zamatával, mégsem harsog, cseppet sem tolakodik a bor. Fogyasztása C-on ajánlott, akár önmagában frissítő italként, de kitűnő kísérője salátáknak, fehérhúsú szárnyasokból és halakból készült ételeknek, valamint lágy sajtoknak.

7 Gróf Buttler Borászat Gróf Buttler Egri Viognier Huf Színét csillogó, aranysárga árnyalat jellemzi. Illatában határozott ásványosság és szaftos, lédús fehérhúsú gyümölcsöket, valamint virágokat idéző aromák jelennek meg. Kóstolva száraz, savai elegáns lendülettel ruházzák fel, alkoholérzete még húsosabbá varázsolja ezt az amúgy is sűrű szerkezetű bort C-on fogyasztva halakból és fehérhúsú szárnyasokból készített étkek mellé ajánljuk. Royal Tokaji Borászat Tokaji Furmint Huf 375 Huf/dl A legjobb mádi és tarcali dűlőkből szüretelt, fürtös feldolgozással készült száraz furmint. Elsőtöltésű újhordókban erjedt, majd első- és másodtöltésű hordókban érlelődött finom seprőn 6 hónapon keresztül. Színe rendkívül világos. Ízében száraz, de nagyon simulékony, nem túl markáns savakkal, kellemes gyümölcsösséggel, hosszantartó trópusi lecsengéssel. Fogyasztását C-on könnyű, magyaros ételekhez, valamint tésztákhoz és sajtokhoz ajánljuk. Hímesudvar Tokaji Cuvée 2009 édes/ sweet/ süss 0,75l 4500 Huf 600 Huf/dl A bor illatában szelíden, édesen jelennek meg az olyan gyümölcsök, mint a pomelo, a birs, a grapefruit vagy az aszalt sárgabarack, de érezhető még méz és egy fehér szirmú virágosság is. A korty követi az illatot, bár a savak nem ugranak az előtérbe, jelenlétükről onnan tudhatunk, hogy az édesség nem érezhető túl erősnek.

8 Hímesudvar Tokaji Zéta 2009 édes/ sweet/ süss 0,75l 5400 Huf Sárga- és fehérhúsú gyümölcsök bomlanak ki a bor illatából, a licsi, az ananász és az őszibarack dús jelenléte mellett az első szippantásban egy élesztős karaktert is érzünk, ez azonban hamar elillan. A korty felépítése kifejezetten imponáló, a savak olyan lendületet adnak a maradék cukornak és a korábban említett aromáknak, amelytől a bor édessége ellenére is üdítően hat. Royal Tokaji Borászat Royal Tokaji 5 puttonyos Aszú 2006 édes/ sweet/ süss 0,5l 6500 Huf Színe élénk aranysárga. Illatában először a botrytis, sárgabarack, a narancshéj és a mézes jegyek, majd erőteljesebben a füge jelentkeznek, valamint be-bevillan a fa, illetve a füstös jellemvonás is. A végén ismét a narancshéj és a méz dominál. Nagyon szép, élénk, vibráló savakkal bír. Ízvilágában feltűnik a menta is hűsítő hatásával. Fogyasztását C on desszertekhez, kék sajtokhoz, libamájhoz ajánljuk. Royal Tokaji Borászat Royal Tokaji 6 puttonyos Aszú 2006 édes/ sweet/ süss 0,5l 9800 Huf Színe tükrösen csillogó aranysárga, mely a poharat megforgatva narancs árnyalattal egészül ki. Illata rendkívül gazdag, friss gyümölcsök sorát felvonultató összetevők, melyek közül a naspolyát, narancshéjat, őszibarackot érdemes kiemelni, melyeket a menta foglal keretbe. Zamatában is megjelenik a narancshéj, valamint a naspolya. Friss savak teszik üdévé. Az igen hosszú lecsengését érett sárgabarack aromája kíséri.

9 Rosé borok Rosé wines / Roséweine

10 Juhász Testvérek Pincészete Egri Paptag Rosé Huf 375 Huf/dl A családi pincészet legértékesebb dűlőjéről származó különleges rosé bor. Későn szüretelt, érett szőlőből készült, szép, gyümölcsös illatú, gazdag, karakteres bor. Ízében az érett szőlő sokszínűsége és tüze gyönyörködtet. Takler Pince Szekszárdi Pinot Noir Rosé Huf Színe a kettévágott szamócát juttatja eszünkbe. Intenzív, fajtajelleges illatát senki sem vitathatja. Zamata a dohányra emlékeztet. Bodri Pincészet Szekszárdi Rozi Rosé Huf Ez a rosé a hagyományainknak megfelelően nem más, mint észak és dél szövetsége. Az észak gyümölcsösségével, frissességével, és kellemes savaival, míg a dél bájos testével és csalfa édességével zárja fogyasztóinak szívébe magát. Leginkább szárnyasokból készült sültek mellé és beszélgetésekhez ajánljuk.

11 Vörös borok Red wines / Rotweine

12 Szeleshát Pincészet és Szőlőbirtok K2 Szekszárdi Kékfrankos Huf 640 Huf/dl A késői szüretelésű kékfrankost kis tölgyfahordókban 15 hónapig érlelték, majd kiválasztották a legjobb hordókat, és palackozták K2 néven. Illata friss, gyümölcsös, ízében érett meggy és szilva keveredik. Harmónikus, testes, kerek bor. Bock Pince Villányi Kékfrankos Huf Színe sötét bíborvörös. Kóstolva vörös bogyós gyümölcsök harmonikus ízét érezzük, ugyanakkor fűszeres, savakban gazdag, de nem túlsúlyos bor. Bukolyi Családi Birtok Egri Kékfrankos Huf Rendkívül koncentrált vörösbor egy különleges termőhelyről, egy különleges évjáratból. Ez a bor egyszerre képes lehengerlően intenzív és valószínűtlenül kifinomult lenni, egyesítve a meleg évjárat mediterrán jellegét és a termőhely adottságaiból fakadó hűvös eleganciát C-on fogyasztva szinte bármilyen vöröshúsú étel, különösen roston sült marha és vadak ideális kísérője.

13 Gróf Buttler Borászat Gróf Buttler Egri Kadarka Huf Színe közepes intenzítású, rubinvörös. Illatában mély, gyümölcsös karakter jelentkezik. Kóstolva száraz, savai elevenek, alkoholja finoman melegít. Tannin érzete lágy, teste tömör, megbonthatatlanul szilárd. Ízében folytatódik a gyümölcsök gazdag áradása, sós érzettel és ásványos karakterrel egészülve ki C-on fogyasztva sertésből, barnahúsú szárnyasokból, illetve vadszárnyasokból készített fogásokhoz, valamint fehérpenészes lágy sajtokhoz ajánlott. Janus Borház Villányi Cabernet Franc válogatás Huf 775 Huf/dl Szeretek kiöltözni és levetni a gondokat. Szeretem, hogy a Janus Borház csúcsbora címet viselem. Szeretem a tölgyfát, amelyben értem és azt, hogy a palackban ezt a pillanatot is megértem. Fogyasszanak, fogyasszatok örömmel. Bukolyi Családi Birtok Cabernet Franc Huf Sűrűszövésű, hihetetlenül gazdag, igazi nagy vörösbor. Piros és fekete bogyós gyümölcsök, valamint a visszafogott, nemes tölgyaroma csodálatos harmóniája alakítja ki a bor aromakarakterét, melyet a krémes textúra tesz igazi élménnyé. Fogyasztását C-on ajánljuk a legkomolyabb húsételek, kemény sajtok és magas kakaótartalmú fekete csokoládéból készült desszertek mellé.

14 Takler Pince Szekszárdi Cabernet Franc Huf A pincészet egyre meghatározóbb vörösbora. Igen sokrétű, testes, ugyanakkor finomszövésű bor, erdei gyümölcsök, legfőképpen az áfonya lebilincselő zamatvilágával. 12 hónapig érlelődött másod- és harmadtöltésű hordókban. Vylyan Pincészet Villányi Cabernet Franc Huf A 2007-es Cabernet Franc összetett bor, komoly struktúrával, élénk, feszes savakkal, bársonyos tanninokkal, szép egyensúllyal. A hordó a háttérben maradva teret ad a sok gyümölcsnek és az illatos fűszereknek, köztük a csokoládénak, kávénak, cédrusnak. Bujdosó Pincészet Balatonboglári Sirály Merlot Huf 510 Huf/dl Illatában erős, intenzív fajtajelleg. Színe mély, rubinvörös. A tizenkét hónapos fahordós érlelés tanninjait lekerekítette, bársonyossága a finom savakkal és alkohollal szép egyensúlyban van, telt, hosszú, gyümölcsös utóízzel. Vérbeli balatoni!

15 Juhász Testvérek Pincészete Egri Gesztenyés Merlot Huf A Juhász Testvérek Pincészetének Gesztenyés dűlőjéből származó szelekciós tétel ez a bor. Színe mélybíbor, tanninjai érettek és vastagak. Illata az aszalt meggyet idézi, míg telt zamatát bársonyos lecsengés kíséri, melynek harmóniáját a palackban érlelés teszi teljessé. Tartalmas, hosszú életű vörösbor. Vylyan Pincészet Villányi Merlot Huf A 2007-es Merlot más személyiség jegyekkel bír, mint nővére. Kicsit pirulós (piros bogyós gyümölcsök: vörösáfonya, málna, érett meggy), ugyanakkor csípős nyelvű (pikáns fűszerek: chilis csoki, menta, édeskömény). A kishordós érlelésből származó kakaós, vaníliás jelleg teszi teljessé. Könnyen érthető, szerethető bor, és pont ettől magával ragadó. Gróf Buttler Borászat Gróf Buttler Egri Merlot Huf Színe mély rubinvörös. Illatában az aszalt szilvára, feketemeggyre, áfonyára, feketeribizlire, eperre, feketeborsra, vaníliára, csokoládéra és erdei gombákra emlékeztető jegyek jelennek meg. Kóstolva száraz, savai harmonikusak C-on fogyasztva sertés-, borjú-, marha- és vadhúsokból készített ételekhez, valamint kemény sajtokhoz ajánljuk kísérőként. Fogyasztás előtt ajánlott dekantálni.

16 Gere Pincészet Villányi Cabernet Sauvignon Huf Színe sötétrubin. Illatában nagyon intenzíven hozza elő a sötét, bogyós gyümölcsöket csokoládé köntösben. Ízében feketeszeder, érett szilva, csokoládé és füstös tónusok keverednek, jellegzetes fűszerességgel. Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok Indián Nyár 3800 Huf 510 Huf/dl Pincészet a borról: Egyszer, mikor indián voltam nyáron, egy elhajlás után rókát fogtam a kabáton. Azon gondolkodom, hogy ha nem vagyok a nyulakkal rokon, akkor mi végre a répa a kabátomon? A tanulság, hogy azért répaszínű a róka, hogy működjön a metafora. Bodri Pincészet és Szőlőbirtok Szekszárdi Civilis Cuvée Huf 585 Huf/dl Készítése a bikavérhez hasonló módon történt, de fontos megjegyezni, hogy az alapborok csak 4-4 hónapot értek külön-külön. Házasítás után további 6 hónapnyi hordós érlelés következett. A Civilis Cuvée összetevői Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Zweigelt és Kadarka.

17 Orsolya Pince Kettőezertíz Huf Felső-Magyarországi oltalom alatt álló földrajzi jelzésű száraz vörösbor. Sötét, majdnem fekete szín, meggyes, földes illat jellemzi. Íze cseresznyés, kompótos, szegfűszeges, a jól beérett szőlő jegyeivel. Pinot Noir, Kékfrankos és Syrah házasítása. Gróf Buttler Borászat Gróf Buttler Egri Bikavér Huf 510 Huf/dl Színe intenzív rubinvörös, illatában feketeribizlire, feketeszederre, áfonyára, aszalt szilvára, borsra, fahéjra, vaníliára, ibolyára, kakaóra, feketecsokira és nemes tölgyre emlékeztető jegyek fedezhetőek fel. Kóstolva száraz, savai lendületesek, nagytestű, hosszú érlelési potenciállal rendelkező vörösbor C-on fogyasztva sertés-, bárány-, borjú-, marha- és vadhúsokból készült ételekhez, kemény sajtokhoz ajánljuk kísérőként. Fogyasztás előtt ajánlott dekantálni. Gróf Buttler Borászat Gróf Buttler Egri Bikavér Huf Színe mély bíborvörös. Gazdag illatában a Nagy-Eged hegy különleges talajszerkezetének köszönhető egyedi ásványossága játssza a főszerepet. Kóstolva száraz, tanninja elegánsan simogat, teste teli C fogyasztva sertés-, borjú-, marha-, bárány- és vadhúsból készített ételekhez, valamint kemény sajtokhoz ajánljuk kísérőként. Fogyasztás előtt javallott dekantálni.

18 Gróf Buttler Borászat Gróf Buttler Kogart Cuvée Huf Színe intenzív rubinvörös, illatában ibolyára, feketeribizlire, meggye, cseresznyére, borsra, fahéjra, emlékeztető jegyeket fedezhetünk fel. Kóstolva száraz, savai lendületesek, tanninja elegáns, simogató érzetet fejt ki. Ezt a testes, komplex, remek érlelési potenciállal rendelkező vörösbort C-on fogyasztva sertés-, borjú-, marha- és vadhúsokból készített ételekhez, valamint kemény sajtokhoz ajánljuk kísérőként. Gróf Buttler Borászat Gróf Buttler Phantom Huf Színe mély, bíborlila. Illata több órás levegőztetés után kezd kibontakozni. Fekete bogyós gyümölcsök, virágok, némi bors és keleti fűszerek váltják egymást. Kóstolva száraz, savai kifejezetten elevenek, tannin érzete folyékony, bársonylepel érzetét keltve fejti ki hatását. Fogyasztását megfelelő előkészítés, dekantálás után ajánljuk. Elsősorban önmagában, de vadakból vagy marhahúsból készített sültek, illetve kemény sajtok mellett is igazi élményszámba megy. Monteverdi Dolce Novella Különleges gyümölcsbor félédes/ semi sweet/ halb süss 0,75 l 4600 Huf 615 Huf/dl A napfényes, mediterrán vidék dűlőin termett szőlőszemekből nyert, különleges ízvilágú, hamisítatlan olasz félédes vörösbort főképp az édesebb ízek kedvelőinek és hölgy vendégeinknek ajánljuk. Élénk, intenzív illatában a gyümölcsök főképp az eper dominálnak. Zamata hosszan elidőzik szánkban. Remek nedű, C-ra hűtve akár önállóan, vagy hangsúlyos desszertekkel is fogyasztható.

19

20 Debrecen, Panoráma-Diószegi út kereszteződése Tel.: / , /

Borlap Wine Card Weinkarte

Borlap Wine Card Weinkarte Etyek Budai borvidék Ft Etyeki Kúria pincészet Kúria White 13 dry 0.75 3.200 11.10 Királyleányka, szürkebarát Friss, gyümölcs illat, szájban körte és grapefruit jegyekkel. Friss savak jellemzik, melyek

Részletesebben

999 Ft BORVÁSÁR KEDVEZMÉNYES ÁRON! AUCHAN TÖBB MINT PONT PONT MINŐSÉGI BOR MAGYAR PINCÉSZETTŐL. Gere Attila Filigrán Cuvée. Bock Kupola Cuvée 2013

999 Ft BORVÁSÁR KEDVEZMÉNYES ÁRON! AUCHAN TÖBB MINT PONT PONT MINŐSÉGI BOR MAGYAR PINCÉSZETTŐL. Gere Attila Filigrán Cuvée. Bock Kupola Cuvée 2013 AUCHAN BORVÁSÁR BORKIVÁLÓSÁGOK KÖNYVÉNEK AJÁNLÁSÁVAL Keresse a 2. oldalon TÖBB MINT 500 80 Érvényes: 2014. október 10 22. között. MINŐSÉGI BOR MAGYAR PINCÉSZETTŐL KEDVEZMÉNYES ÁRON! Gere Attila Filigrán

Részletesebben

Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l)

Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) 0,05l/1.600.- 100% sárgamuskotályból készült, dűlőszelektált késői szüretű édes bor. 0,5l/16.000.- A botritiszes fürtök válogatása

Részletesebben

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica közösség zászlaja alatt összegyűlt Borászok képviselnek. A

Részletesebben

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica közösség zászlaja alatt összegyűlt Borászok képviselnek. A

Részletesebben

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2015 BORVERSENY DÍJAZOTTJAI

A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2015 BORVERSENY DÍJAZOTTJAI A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA BORA 2015 BORVERSENY DÍJAZOTTJAI KÖZÉPKATEGÓRIA száraz/félszáraz fehérborok első három helyezettje 1. helyezett és Az MTA Bora 2015 cím nyertese Petrányi Pince Csopaki Olaszrizling

Részletesebben

2014 legjobb. magyar borai. A VinCE Magazin vaktesztjei szerint

2014 legjobb. magyar borai. A VinCE Magazin vaktesztjei szerint A VinCE Magazin vaktesztjei szerint 2014 legjobb magyar borai A VinCE Magazin hónapról hónapra teszteli a frissen piacra kerülő tételeket, illetve egy-egy TEMATIKUS teszten bizonyos szőlőfajta vagy borstílus

Részletesebben

Hedvig Petróczki Sales manager

Hedvig Petróczki Sales manager BEMUTATKOZÁS A Hungary s Aurum Wine Trading company a magas minőségű magyar vörös és fehér borok kereskedelmével foglalkozó üzleti vállalkozás. Tulajdonosai, egy magyar-szlovák származású nemzetközi tapasztalatokkal

Részletesebben

WWW.SOPRONIBORHAZ.HU BORKÖNYV

WWW.SOPRONIBORHAZ.HU BORKÖNYV Soproni Borház WWW.SOPRONIBORHAZ.HU S O P R O N I BORKÖNYV A Soproni borvidék A Soproni borvidék Magyarország egyik történelmi borvidéke. Az Alpok lábánál, a Fertő-tó déli partján és a Soproni-hegység

Részletesebben

3 400 HUF 850 HUF Bujdosó Pincészet. 3 900 HUF 950 HUF Borpalota Borászat és Szőlőbirtok

3 400 HUF 850 HUF Bujdosó Pincészet. 3 900 HUF 950 HUF Borpalota Borászat és Szőlőbirtok Borok FEHÉRBOROK / WHITE WINES Balatonboglári Irsai Olivér Kapitány 2014 3 400 HUF 850 HUF Bujdosó Pincészet Élénk zöldfehér szín, muskotályos, virágos rétre emlékeztető intenzív illat jellemzi. Zamataiban

Részletesebben

Világot látott Eger EGER WINERY. Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery.

Világot látott Eger EGER WINERY. Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery. WINERY Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery.com www.kovacsnimrodwinery.com Tel: +36 36 537 232 / Fax: +36 36 537 233 H-3300 Eger, Verőszala u.

Részletesebben

EGER BIRTOK & BORÁSZAT. Világot látott Eger. Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery.

EGER BIRTOK & BORÁSZAT. Világot látott Eger. Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery. BIRTOK & BORÁSZAT Borászat megtekintése vagy borkóstoló bejelentkezés: +36 36 70 452 2626; info@kovacsnimrodwinery.com Borainkat megtalálja: MAGYARORSZÁG Monarchia Borszaküzlet 1052 Budapest, Haris köz

Részletesebben

Készült: 2015. Március

Készült: 2015. Március BORKÖNYV Készült: 2015. Március Magyarország borvidékei Ászár-Neszmély Badacsony Balatonfüred-Csopak Balaton-felvidék Bükkalja Csongrád Dél-Balaton Eger Etyek-Buda Hajós-Baja Kunság Mátraalja Mecsekalja

Részletesebben

Pannonhalmi Apátsági Pincészet karácsonyi ajándékajánlata 2013 Borok

Pannonhalmi Apátsági Pincészet karácsonyi ajándékajánlata 2013 Borok Pannonhalmi Apátsági Pincészet karácsonyi ajándékajánlata 2013 Borok Termék Nettó egységár Bruttó egységár (min. 1 pal.) (min. 1 pal.) SALVE 2012 száraz fehér gyöngyözőbor 1 441 Ft 1 830 Ft Pannonhalmi

Részletesebben

Bor- és itallap. Wine & drinks. Weine und Getränke

Bor- és itallap. Wine & drinks. Weine und Getränke Bor- és itallap Wine & drinks Weine und Getränke A Ház borai pohárban/glass of wines Szekszárdi Civilis Cuvée (fehér) 2011 / white wine (0,15 l) 760 HUF Mátrai Muscat Cuvée félédes 2012 / semi-sweet Borpalota

Részletesebben

Készült: 2014. Január

Készült: 2014. Január BORKÖNYV Készült: 2014. Január Magyarország borvidékei Ászár-Neszmély Badacsony Balatonfüred-Csopak Balaton-felvidék Bükkalja Csongrád Dél-Balaton Eger Etyek-Buda Hajós-Baja Kunság Mátraalja Mecsekalja

Részletesebben

a részletekre! Figyeljünk Újdonságok Caroline Gilby MW

a részletekre! Figyeljünk Újdonságok Caroline Gilby MW Caroline Gilby MW az Egyesült Királyságból közel két évtizede foglalkozik a közép-európai térség boraival, kezdetben borvásárlóként, majd borszakíróként. Rendszeresen bírál a Decanter World Wine Díjon,

Részletesebben

hírlevél Az eredményeket tekintve a korábbi évekhez Korszerű szőlőfeldolgozó rendszerük módszerében Az idei tavasz mérlege: 6 nemzetközi borverseny,

hírlevél Az eredményeket tekintve a korábbi évekhez Korszerű szőlőfeldolgozó rendszerük módszerében Az idei tavasz mérlege: 6 nemzetközi borverseny, hírlevél veritas az in vino veritas borkereskedés havilapja 2014. viii. évfolyam június csányi Pincészet H-7773 Villány, Ady fasor 2. Telefon: +36/72-492-141; Fax: +36/72-492-009 E-mail: villany@csanyipince.hu

Részletesebben

Karácsonyi csomagok. Ajánlatunk

Karácsonyi csomagok. Ajánlatunk Karácsonyi csomagok 2011 Ajánlatunk Megrendeléseket az alábbi telefonszámon ill. e-mail címen várjuk: +36-70-313-9792, +36-30-226-89-64 info@gourmethungary.com Gourmet a konyhában 1. csomag: Vegyes tokaji

Részletesebben

Magyarország borvidékei. Fehérborok. balatonboglári kapitány (irsai olivér) 3 450 Ft / 0,75 l 460 Ft / dl. balatonboglári horgony (chardonnay)

Magyarország borvidékei. Fehérborok. balatonboglári kapitány (irsai olivér) 3 450 Ft / 0,75 l 460 Ft / dl. balatonboglári horgony (chardonnay) Fehérborok WHITE WINES WEISSWEINE Magyarország borvidékei Hungary s wine - growing regions Ungarn wein anbauende gebiete balatonboglári kapitány (irsai olivér) bujdosó pincészet 2014 Élénk zöldfehér szín,

Részletesebben

Wine Island borcsalád

Wine Island borcsalád Wine Island borcsalád Szigetcsépi Rajnai Rizling száraz minôségi fehérbor A Rajnai Rizling sárgászöld színe, finom fûszeres illata és zamata, kellemes savtartalma a legmagasabb igényeket is kielégíti.

Részletesebben

0,15 l 1 100,- 0,15 l 1 300,- 0,15 l 1 500,-

0,15 l 1 100,- 0,15 l 1 300,- 0,15 l 1 500,- FEHÉRBOROK POHÁRBAN WHITE WINES BY GLASS ROSÉ BOROK POHÁRBAN ROSÉ WINES BY GLASS Laposa Badacsonyi Pinot Gris 2013/2014 A badacsonyi borvidék legjellegzetesebb bora a szürkebarát, amelynek üde, fűszeres

Részletesebben

Szétszabdaltságba zárva

Szétszabdaltságba zárva Badacsony Szétszabdaltságba zárva A Balaton-felvidék, amely egykoron a híres Zalai borvidék része volt, mind mennyiségben, mind minõségben jelentõs hányadát adta az országos fehérbortermelésnek. Az utóbbi

Részletesebben

2 PÉCSI BOROZÓ 2014. TAVASZ

2 PÉCSI BOROZÓ 2014. TAVASZ 2 PÉCSI BOROZÓ 2014. TAVASZ > >TARTALOM > > Szerkesztői gondolatok Mustra 04 A Pécsi Borozó hetedik évfolyamába léptünk, nem szakad meg a megjelenések sora, bár változik, kétségtelen. A körülmények olyanok,

Részletesebben

hírlevél veritas A világfi, a borász és a zongorista Liszkay Mihály 1956-ban hagyta el Magyarországot és

hírlevél veritas A világfi, a borász és a zongorista Liszkay Mihály 1956-ban hagyta el Magyarországot és veritas hírlevél az in vino veritas borkereskedés havilapja 2014. viii. évfolyam február www..com Borász a zongoránál Egyedi zongoraestek, Privát borvacsorák Liszkay Pincészet és BorKúria 8273 Monoszló,

Részletesebben

FRANC GASZTROKALANDOZÁSOK:

FRANC GASZTROKALANDOZÁSOK: INTERJÚK: Sarok Róbert Mayer Márton Forál Balázs KITEKINTÕ: Szlovénia IRODALOM: Méhes Károly Pécsi BOROZÓ A Pannon Borrégió ingyenes gasztronómiai és bormagazinja 2011. tavasz GASZTRONÓMIA: Tolnai termékek

Részletesebben

A magyar bor dicsérete

A magyar bor dicsérete Gottfried Benjamin Hancke A magyar bor dicsérete Mások Frankhon boráért hadd rajongjanak csak, magasztalják spanyol vagy olasz bor ízét, vagy azt dicsérjék, melyben sirászi tűz ég: magyar vessző nedvét

Részletesebben

Hogyan készül a pálinka?

Hogyan készül a pálinka? Ej, te sokat dicsőített pálinka, Szerelem tüzével vagy átitatva. Ha iszom, kereshetem a lábamat, Mindent feje tetejére állítasz! Hogyan készül a pálinka?.a pálinka készítéséhez kizárólag Magyarországon

Részletesebben

Vino D'oro BORNAGYKERESKEDÉS www.vinodoro.hu

Vino D'oro BORNAGYKERESKEDÉS www.vinodoro.hu Most még egyforma a szõlõfürt mindenütt ezen a darab földön, ahol szõlõ terem. De majd ha borrá érik a szõlõ, majd ha pincébe zárva megismerkedik a fogság gyötrelmeivel és forrongó szenvedélyeivel, majd

Részletesebben

Robbant a rozébomba. Tesztelőink. 79 magyar rozét teszteltünk. Hazai rozék tesztje

Robbant a rozébomba. Tesztelőink. 79 magyar rozét teszteltünk. Hazai rozék tesztje 79 magyar rozét teszteltünk Robbant a rozébomba T Tesztelőink Rekordnak örülhettünk volna, hiszen egy híján 80 bor érkezett, ennyi még soha! De míg az egyik szemünk nevetett a rózsaszín megszámlálhatatlan

Részletesebben