2. Melyik az alábbi ábrák közül, az EIA/TIA 568 A szabvány szerinti bekötési sorrend?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2. Melyik az alábbi ábrák közül, az EIA/TIA 568 A szabvány szerinti bekötési sorrend?"

Átírás

1 1. Melyek a VPN hálózatok típusai? a. Távoli b. Internetes c. Intranetes d. Elosztási e. Hozzáférési f. Központi 2. Melyik az alábbi ábrák közül, az EIA/TIA 568 A szabvány szerinti bekötési sorrend? 1. kép 2. kép 3. kép 4. kép a. 1. kép b. 2. kép c. 3. kép d. 4. kép 3. Melyik hullámhosszú fénysugarakat használják az optikai szálakban az adatok továbbítására? a nm b nm c nm d nm e. 850 nm f. 960 nm g nm h. 700 nm 4. Melyek azok az Ethernet típusok, amelyek az adatátvitel során Manchester kódolást használnak? a. 10Base T b. 100Base Tx c. 1000Base T d. 10Base2 e. 100Base Fx f. 1000Base Sx 5. Mely állítások igazak a kései ütközésre? a. Kései ütközés történhet, ha a négyismétlős szabályt megszegjük. b. Kései ütközés történhet, ha az ütközési tartományban a kábelek hossza szegmensenként kevesebb, mint 100 méter, de az összes kábelhossz 150 méter.

2 c. Kései ütközés történhet, ha az ütközés a keret első 46 bájtjának továbbítása előtt történik. d. Kései ütközés történhet, ha az ütközés a keret első 46 bájtjának továbbítása után történik. e. Kései ütközés történhet, ha az ütközés a keret első 64 bájtjának továbbítása után történik. 6. Az A állomás megpingeli a B állomást. Mely bejegyzés jön létre az A állomás ARP táblájában az átvitel során? a. IP cím: MAC cím: b1.01da b. IP cím: MAC cím: a83.dd6e c. IP cím: MAC cím: a83.dd6e d. IP cím: MAC cím: b1.01da e. IP cím: MAC cím: b1.01da f. IP cím: MAC cím: a83.dd6e 7. Az alábbi ábra alapján döntse el, hogy milyen típusú eszköz csatlakozik a kapcsoló fastethernet 0/10 es interfészéhez?

3 a. Munkaállomás b. Hálózati nyomtató c. Forgalomirányító d. Kapcsoló e. CSU/DSU eszköz f. DCE eszköz g. PDA 8. Tanulmányozza az alábbi ábrát! Kapcsolódási probléma merült fel a hálózatban. Azt gyanítják, hogy az S1 kapcsoló Fa0/9 interfészéhez tartozó kábel nem csatlakozik megfelelően. Mi történne, ha ezt a kábelt eltávolítanák? a. A VLAN3 és a többi VLAN között megszűnik a kommunikáció. b. A B állomás nem tudná elérni a VLAN9 ben található kiszolgálót, amíg a kábelt újra nem csatlakoztatják. c. Kevesebb, mint egy percig a B állomás nem lenne képes elérni a VLAN9 ben található kiszolgálót. Majd a hálózat működése visszaállna a normális állapotba.

4 d. A B állomásról a VLAN9 ben található kiszolgálóra küldött állományok átviteli sebessége jelentős mértékben lecsökkenne. e. Semmi, a hálózat működésében nem lesz probléma. 9. Az alábbiakban látható információk alapján határozza meg, melyik eszköz fogja a nyomtatókat kiszolgáló hálózati szegmens számára biztosítani a feszítőfa kijelölt portját! a. S1 kapcsoló b. S2 kapcsoló c. S3 kapcsoló d. S4 kapcsoló e. Hub f. Egyik kapcsoló sem fog kijelölt portot biztosítani. 10. Tanulmányozza az alábbi parancs kimenetet, és keret fejrészt! A megismert információk alapján válassza ki a kapcsolási folyamatra igaz állításokat! Cél MAC cím Forrás MAC cím Cél IP-cím Forrás IP-cím d.52da 00d0.ba16.79ba

5 a. A kapcsoló megvizsgálja a beérkezett keret forrás címét, hogy a MAC táblájában helyesen szerepel e. b. A beérkezett keretet a kapcsoló a Fa0/11 portján küldi tovább. c. A beérkezett keretet a kapcsoló egyedi címzésű keretként küldi tovább minden portján kivéve, amelyiken beérkezett a keret. d. A beérkezett keretet a kapcsoló elárasztással küldi tovább minden olyan portján, amelyhez eszköz csatlakozik kivéve, amelyiken beérkezett a keret. e. A beérkezett keretet a kapcsoló eldobja. 11. Egy kapcsolót úgy konfiguráltak, hogy minden portját a VLAN2 höz rendelték. Továbbá minden portot full duplex FastEthernet működésre állítottak be. Milyen hatással járna, ha ezen a kapcsolón egy új VLAN hoz rendelnénk kapcsolóportokat? a. A módosítással több ütközési tartomány jön létre. b. Az IP címek kihasználtsága sokkal hatékonyabb lesz. c. Több sávszélességre lesz szükség, mint korábban. d. Egy újabb szórási tartomány jön létre. e. A kapcsolási hurkok létrejöttének lehetősége jelentősen megnövekszik. 12. Alapértelmezés szerint, mely tényezők határozzák meg a feszítőfa protokoll által számolt útvonalköltséget az alábbiak közül? a. A különálló kapcsolatok költsége, késletetés alapján számolva. b. A költségek összege, sávszélesség alapján számolva. c. Az összesített ugrásszám. d. A terhelés függvényében dinamikusan kerül meghatározásra. 13. A bemutatott show spanning tree parancs kimenete alapján, mit lehet meghatározni a kapcsoló konfigurációját illetően? a. Ez a kapcsoló a gyökérponti híd a VLAN 1 számára. b. A 802.1d protokoll engedélyezésre került a kapcsolón. c. Ez a kapcsoló a Port 1 en keresztül kapcsolódik a gyökérponti hídhoz. d. A kapcsolók a gyors feszítőfa protokollt használják.

6 e. A Port 1 a gyökérport, a Port 2 pedig egy redundáns összeköttetés. 14. A hálózati rendszergazdának ellenőriznie kell, hogy a kapcsoló 0/5 ös portja a Marketing VLAN hoz van e hozzárendelve. Mely parancs segítségével valósíthatja meg ezt a feladatot? a. Show vlan b. Show mac address table c. Show vtp status d. Show spanning tree root e. Show ip interface brief 15. Az alábbi parancskimenet alapján mely állítások lehetnek igazak a lenti hálózatra? a. Az S2 kapcsoló a gyökérponti híd a VLAN 1 ben. b. Az S2 kapcsoló a gyökérponti híd a VLAN 10 ben. c. Az S3 kapcsoló a gyökérponti híd a VLAN 10 ben. d. Az S2 kapcsoló fa0/23 as portja tanuló állapotban van. e. Az S2 kapcsoló VLAN 1 prioritása kisebb, mint az S1 kapcsolóé. f. Az S2 kapcsoló fa0/23 as interfészén az adatok továbbítása kevesebb, mint 1 perc alatt helyreáll. 16. A hálózat biztonsági házirendje megköveteli, hogy kizárólag egyetlen állomásnak szabad dinamikusan hozzárendelődnie az egyes kapcsoló portokhoz. Ha ezt a szabályt megszegik, az interfésznek automatikusan letiltott állapotba kell kerülnie. Mely parancsokat kell a hálózati rendszergazdának alkalmaznia egy 2950 Catalyst kapcsolón, hogy eleget tegyen a biztonsági házirend követelményeinek? a. S1(config if)# switchport port security maximum 1 b. S1(config)# switchport port security maximum 1

7 c. S1(config)# switchport port security d. S1(config)# switchport port security mac address e. S1(config)# access list 10 permit ip host f. S1(config if)# switchport port security violation shutdown g. S1(config if)# ip access group Jellemzően honnan szerzi be egy kisebb hálózat az IP címeket vagy az IP cím tartományt? a. Az Internet Domain Name Registry től (IDNR). b. Az Internet Assigned Numbers Authority tól (IANA). c. Az internetszolgáltatótól (ISP). d. Az Internet Architecture Board tól (IAB). e. Az Institute of Electrical and Electronic Engineers től (IEEE). 18. Az alábbiak közül mely állítások igazak a DHCP re vonatkozóan? a. A DHCP Discover üzenet az FF FF FF FF FF címet használja 2. rétegbeli címként. b. A DHCP Discover üzenet UDP t használ szállítás rétegbeli protokollként. c. A DHCP Discover üzenet speciális 2. rétegbeli csoportos címzést használ célcímként. d. A DHCP Discover üzenet TCP t használ szállítás rétegbeli protokollként. e. A DHCP Discover üzenet nem használ 2. rétegbeli célcímet. f. A DHCP Discover üzenet nem igényel szállítás rétegbeli protokollt. 19. Az A munkaállomást most csatlakoztattuk a hálózatba. Az állomás az IP cím automatikus kérésére van beállítva. A DHCP szerver megfelelően van konfigurálva, a forgalomirányító konfigurációjának egy részletét pedig az ábra mutatja. Mi történik a munkaállomás bekapcsolása után? a. Mivel a DHCP kérés 2. rétegbeli célcíme szórási cím, a forgalomirányító nem továbbítja azt a szerver felé, így a munkaállomás nem kap IP címet. b. Mivel a DHCP kérés 2. rétegbeli célcíme a DHCP szerver címe, a forgalomirányító továbbítja azt a szerver felé, és a munkaállomás megkapja az IP címet.

8 c. A forgalomirányító megfelelő konfigurációja miatt a munkaállomás megkapja a kért IP címet. d. A munkaállomás nem kap IP címet, mert a forgalomirányítón nincs kiadva az ip default gateway parancs. e. Mivel a munkaállomás és a DHCP szerver nem egy hálózatban találhatók, a munkaállomás nem fog IP címet kapni. 20. Ön, mint rendszergazda, szeretne statikus IP címeket hozzárendelni a hálózaton található kiszolgálókhoz. A /29 hálózaton az első használható állomáscím a forgalomirányítóhoz van rendelve, míg az utolsó használható cím a Sales kiszolgáló számára kerülne beállításra. Az alábbiak közül mely értékeket használná a Sales kiszolgáló IPbeállításainak kitöltéséhez? a. IP cím: Alhálózati maszk: Alapértelmezett átjáró: b. IP cím: Alhálózati maszk: Alapértelmezett átjáró: c. IP cím: Alhálózati maszk Alapértelmezett átjáró: d. IP cím: Alhálózati maszk Alapértelmezett átjáró: e. IP cím: Alhálózati maszk Alapértelmezett átjáró: Az alább látható hálózati szegmens minden forgalomirányítóján beállításra került az "ip subnet zero" IOS parancs. Ez alapján, mely hálózati címeket lenne érdemes felhasználni az R1 R2 összeköttetéshez és az R1 hez csatlakozó hálózathoz? a. Összeköttetés /30 Hálózat /27 b. Összeköttetés /30 Hálózat /26 c. Összeköttetés /30 Hálózat /27 d. Összeköttetés /30 Hálózat /27 e. Összeköttetés /30 Hálózat / A bemutatott hálózati szegmensben az R2 höz csatlakozó alhálózatok címei összefogott formában, /21 ként kerültek továbbításra az R1 felé. Ezen információ alapján, mely csomag célcímeket fogja az R1 az R2 forgalomirányító felé továbbítani?

9 a b c d e f Mi okozhatja azt, hogy egy forgalomirányító beállítási módba lép? a. Hiányzó konfiguráció az NVRAM ban. b. A konfiguráció regiszter értéke 0x2100. c. A konfigurációs regiszter értéke 0x2142. d. A Boot rendszerparancsok hibásan szerepelnek az aktív konfigurációban. e. Privilegizált módban ki lett adva a setup parancs. f. Hiányzik az IOS. 24. Az R1 forgalomirányítón kiadott "show interfaces serial 0/0" parancs a következő kimenetet eredményezte. Melyek azok a lehetséges okok, amik miatt ebben az állapotban van a forgalomirányító interfésze? a. Nem csatlakozik kábel az interfészhez. b. Az interfész le van tiltva. c. Nincs beállítva az órajel. d. Nincs beállítva loopback cím. e. Nem érkeznek ébrenléti üzenetek. f. Eltérés van a beágyazási típusokban. g. Az interfész megfelelően működik. 25. Az alábbiak közül melyik paranccsal állítható be statikus útvonal az A forgalomirányítón a /24 hálózat felé, 90 es adminisztratív távolsággal? a. Router(config)# ip route b. Router(config)# ip route c. Router(config)# ip route

10 d. Router(config)# ip route e. Router(config)# ip route A megadott információk alapján, milyen útvonalat fog választani az R1 forgalomirányító a /24 hálózat felé, a különböző irányítási protokolloknak megfelelően? a. Ha RIPv2 az irányító protokoll, alapértelmezés szerint az egyenlő mértékű R1 R2 R4 és R1 R3 R4 útvonalak lesznek az irányítótáblában. b. Ha EIGRP az irányító protokoll, alapértelmezés szerint csak az R1 R4 útvonal lesz az irányítótáblában. c. Ha RIPv2 az irányító protokoll, alapértelmezés szerint csak az R1 R4 útvonal lesz az irányítótáblában. d. Ha mind az EIGRP és az OSPF is fut a hálózaton, akkor az EIGRP útvonalak lesznek az irányítótáblában. e. Ha mind az EIGRP és az OSPF is fut a hálózaton, akkor az OSPF útvonalak lesznek az irányítótáblában. f. Ha EIGRP az irányító protokoll, alapértelmezés szerint az egyenlő mértékű R1 R2 R4 és R1 R3 R4 útvonalak lesznek az irányítótáblában. 27. Adott az alábbi két forgalomirányítón kiadott show running config parancsok kimeneteinek részlete. Mely irányítási protokoll kerül használatra az R2 forgalomirányítóról a /28 hálózat felé küldött csomagok esetén?

11 a. OSPF b. RIP c. EIGRP d. Nincs útvonal a /28 felé. e. A megadott információk alapján ez nem határozható meg. 28. Egy hálózati szakember elvégezte a bemutatott összekapcsolt hálózat konfigurálását, viszont hibásan állította be az útválasztást. Mely konfigurációs parancsok segítségével biztosítható az R2 helyi hálózatához csatlakozó állomások számára, hogy elérjék az R1 LAN erőforrásait, azzal a feltétellel, hogy az a legkevésbé vegye igénybe a forgalomirányító feldolgozási teljesítményét és a WAN kapcsolat sávszélességét? a. R1(config)# router ospf 1 R1 (config router)# network area 0 R1 (config router)# network area 0 R2(config)# router ospf 1 R2(config router)# network area 0 R2(config router)# network area 0 b. R1(config)# router rip R1 (config router)# network R1 (config router)# network R2(config)# router rip R2(config router)# network R2(config router)# network c. R1(config)# ip route R2(config)# ip route

12 d. R1(config)# router eigrp 56 R1 (config router)# network R1 (config router)# network R2(config)# router eigrp 56 R2(config router)# network R2(config router)# network Mely állítások igazak az EIGRP successor útvonalakat illetően? a. Az EIGRP successor útvonalakat használ az adatforgalom továbbításához a cél felé. b. A successor útvonalak a topológia táblában kerülnek tárolásra, arra az esetre, ha az elsődleges útvonal meghibásodna. c. A successor útvonalak aktív ként vannak megjelölve az irányítótáblában. d. Egy successor útvonal mellett tartalékként szerepelhet egy feasible successor útvonal is. e. A successor útvonalakat a felderítési folyamatot követően a szomszédtáblában tárolják. f. Az EIGRP nem használ successor útvonalakat. 30. A megadott információk alapján melyik forgalomirányítóról származik a lentebb látható parancskimenet? a. R1 b. R2 c. R3 d. A megadott információk alapján ez nem határozható meg. 31. Tanulmányozza az ábrát! A hálózatból indított ping a hálózat felé sikertelen volt. Mely parancsok biztosítják a leghasznosabb hibaelhárítási információkat?

13 a. show interfaces b. show protocols c. show ip route d. show frame relay map e. show frame relay pvc f. show ip protocols 32. A forgalomirányítón nevesített ACL t konfiguráltak. Az alábbiak közül melyek a nevesített hozzáférési listák jellemzői? a. A nevesített hozzáférési listákban egyedileg törölhetőek az utasítások. b. A nevesített hozzáférési listák az számozott tartomány használatát igénylik. c. A nevesített hozzáférési listák esetén meg kell adni, hogy normál vagy kiterjesztett listával szeretnénk dolgozni. d. Az ip access list parancs segítségével hozhatók létre a nevesített hozzáférési listák. e. A nevesített hozzáférési listákban nem törölhetőek egyedileg az utasítások. f. Az ip name group parancs segítségével alkalmazhatóak a nevesített hozzáférési listák. 33. Miután az alábbi forgalomirányító hálózati címfordítást végez, mely cím lesz érvényes belső globális cím?

14 a b c d e f Mi a jelentősége Frame Relay esetén az Inverz ARP nak? a. Egy ismert IP cím MAC címhez való hozzárendelésére használják. b. Egy ismert DLCI MAC címhez való hozzárendelésére használják. c. Egy ismert MAC cím IP címhez való hozzárendelésére használják. d. Egy ismert DLCI IP címhez való hozzárendelésére használják. e. Egy ismert MAC cím DLCI hez való hozzárendelésére használják. 35. Ha egy kapcsolóport VLAN trönkként működik, mely trönk módok érvényesek az alábbiak közül? a. Blocking b. Auto c. Desirable d. On e. Transparent f. Learning 36. Milyen kommunikációs szabályok hiányoznak a kérdőjelek helyéről? a. Beágyazás b. Megjelenítés c. Keret d. Szegmens e. Kódolás f. Titkosítás g. Fordítás 37. A tananyag hányféle lehetőséget sorol az ISP hez való kapcsolódási formaként? a. 3 b. 4 c. 5

15 d. 6 e. 7 f A Linksys vezeték nélküli forgalomirányítón melyek az alapértelmezett DHCP beállítások? a. Az IP cím b. Az IP cím c. A DHCP szerver ki van kapcsolva. d. Az ügyfélnek elsőként kiosztható IP cím e. Az ügyfélnek elsőként kiosztható IP cím f. A kiosztható IP címek maximális száma Milyen szállítási protokollt használ a VoIP? Válaszát írja a vonalra! (Helyes válasz: UDP) 40. Melyik állítás igaz a vezeték nélküli hálózatok hitelesítésére? a. A PSK egyutas hitelesítést végez. b. A PSK kétutas hitelesítést végez. c. Az EAP egyutas hitelesítést végez. d. Az EAP kétutas hitelesítést végez. e. PSK használata esetén az AP n és az ügyfél eszközön ugyanazt a kulcsot kell beállítani. f. A RADIUS szolgáltatás a hozzáférési pontokon fut. 41. Milyen portszám tartozik az IMAP4 protokollhoz? a. 110 b. 443 c. 143 d. 344 e Melyik szabvány szerint működő eszközök használják a 2,4 GHz es frekvenciatartományt a vezeték nélküli adatátvitel során? a b a c b d g e n f j

54 481 03 0010 54 01 Informatikai hálózattelepítő és - Informatikai rendszergazda

54 481 03 0010 54 01 Informatikai hálózattelepítő és - Informatikai rendszergazda A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Department of Software Engineering

Department of Software Engineering Tavasz 2014 UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS UNIVERSITY OF SZEGED Department of Software Engineering Számítógép-hálózatok 12. gyakorlat Network Address Translation Deák Kristóf S z e g e d i T u d

Részletesebben

Tájékoztató. Értékelés. 100% = 90 pont A VIZSGAFELADAT MEGOLDÁSÁRA JAVASOLT %-OS EREDMÉNY: EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA 30%.

Tájékoztató. Értékelés. 100% = 90 pont A VIZSGAFELADAT MEGOLDÁSÁRA JAVASOLT %-OS EREDMÉNY: EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA 30%. Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Felkészítés szakmai vizsgára. 1163-06 modulhoz. II/14. évfolyam

Felkészítés szakmai vizsgára. 1163-06 modulhoz. II/14. évfolyam Felkészítés szakmai vizsgára informatika területre Felkészítés szakmai vizsgára informatika területre 1163-06 modulhoz II/14. évfolyam tanulói jegyzet A TISZK rendszer továbbfejlesztése Petrik TISZK TÁMOP-2.2.3-07/1-2F-2008-0011

Részletesebben

Netis ADS2+ Modem Router Telepítési és Kezelési Útmutató DL-4310, DL-4311, DL-4311D, DL-4312, DL-4312D, DL-4322, DL-4322D, DL-4323, DL-4323D

Netis ADS2+ Modem Router Telepítési és Kezelési Útmutató DL-4310, DL-4311, DL-4311D, DL-4312, DL-4312D, DL-4322, DL-4322D, DL-4323, DL-4323D Netis ADS2+ Modem Router Telepítési és Kezelési Útmutató DL-4310, DL-4311, DL-4311D, DL-4312, DL-4312D, DL-4322, DL-4322D, DL-4323, DL-4323D Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 1 1.1 A termékről... 1 1.2 Főbb

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Bevezetés - 4 - Első rész A termék áttekintése - 5 - Második rész Hardver telepítése - 7-

Tartalomjegyzék. Bevezetés - 4 - Első rész A termék áttekintése - 5 - Második rész Hardver telepítése - 7- Tartalomjegyzék Bevezetés - 4 - Első rész A termék áttekintése - 5-1.1 Funkciók - 5-1.2 Műszaki tulajdonságok - 5 - Második rész Hardver telepítése - 7-2.1 Eszközök felosztása - 7-2.1.1 Előlap - 7-2.1.2

Részletesebben

Képességeken alapuló felmérés. Akadémiai hallgatói változat

Képességeken alapuló felmérés. Akadémiai hallgatói változat CCNA Discovery Hálózati feladatok kis- és középvállalatoknál vagy internetszolgáltatóknál Képességeken alapuló felmérés Akadémiai hallgatói változat Célkitűzés(ek) Első rész- Egy IP-címzési terv készítése

Részletesebben

PPKE-ITK Adatbiztonság és kriptográfia. Hálózati protokollok vizsgálata

PPKE-ITK Adatbiztonság és kriptográfia. Hálózati protokollok vizsgálata PPKE-ITK Adatbiztonság és kriptográfia Mérési útmutató a Hálózati protokollok vizsgálata című méréshez Tartalom 1. Elméleti összefoglaló... 3 Protokollok... 3 IP protokoll... 3 ARP... 4 ICMP... 5 UDP...

Részletesebben

Wireless 54 Mbps ADSL Router Felhasználói kézikönyv

Wireless 54 Mbps ADSL Router Felhasználói kézikönyv Wireless 54 Mbps ADSL Router Felhasználói kézikönyv R46.1174.00 3. változat Telepítés... 3 A Wireless 54 Mbps ADSL Router konfigurálása... 7 Hibaelhárítás... 67 Műszaki adatok... 83 Szabályozások... 89

Részletesebben

Wireless-N otthoni vezetéknélküli router

Wireless-N otthoni vezetéknélküli router FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Wireless-N otthoni vezetéknélküli router Model: WRT120N A kézikönyv használata A kézikönyv használata A kézikönyv olvasása közben különböző ikonokkal találkozhat, melyek egy adott

Részletesebben

DNS forward-ok és reverse-ek hozzáadása...23 4.3.1. DNS forward hozzáadása...23 4.3.2. DNS reverse hozzáadása...24 4.4. Debian Linux 3.

DNS forward-ok és reverse-ek hozzáadása...23 4.3.1. DNS forward hozzáadása...23 4.3.2. DNS reverse hozzáadása...24 4.4. Debian Linux 3. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés:...3 2. Fizikai megvalósítás...4 3. Hardware és software követelmények...10 3.1. Debian Linux 3.0 stable...10 3.1.1. Hardware követelmény:...10 3.1.2. Software díjak:...10

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV RangePlus vezetéknélküli router Modell: WRT110 (EU) A kézikönyv használata A kézikönyv használata Az ikonok jelentése A kézikönyv olvasása közben különböző ikonokkal találkozhat,

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv 150Mbps vezeték nélküli, N típusú, AP/ Ismétlő / router kliens WF2411 Minősítés FCC CE FCC Nyilatkozat A készülék a tesztelés alapján megfelel az FCC-szabályok 15. pontjában ismertetett,

Részletesebben

CISCO gyakorlati segédlet v0.9

CISCO gyakorlati segédlet v0.9 CISCO gyakorlati segédlet v0.9 1 FORGALOMIRÁNYÍTÓK ALAPVETŐ KONFIGURÁLÁSA Üzemmódok: privilégizált felhasználói módba váltás: Router>enable (en), kilépés: disable globális konfigurációs módba váltás: Router#configure

Részletesebben

Hálózati ismeretek - Számítógéphálózatok

Hálózati ismeretek - Számítógéphálózatok Király László Hálózati ismeretek - Számítógéphálózatok A követelménymodul megnevezése: Számítógép javítása, karbantartása A követelménymodul száma: 1174-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

Compact. GHz 2,4 802.11g. Wireless-G. Szélessávú útvonalválasztó. Felhasználói kézikönyv WIRELESS WRT54GC (EU/LA) Model No.

Compact. GHz 2,4 802.11g. Wireless-G. Szélessávú útvonalválasztó. Felhasználói kézikönyv WIRELESS WRT54GC (EU/LA) Model No. GHz 2,4 802.11g WIRELESS Compact Wireless-G Szélessávú útvonalválasztó Felhasználói kézikönyv Model No. WRT54GC (EU/LA) Compact Wireless-G Broadband Router Szerzői jogi információk és védjegyek A jelen

Részletesebben

WS 2013 elődöntő Közös teszt

WS 2013 elődöntő Közös teszt WS 2013 elődöntő Közös teszt 36 feladat 40 perc (14:50-15:30) la_01 A fájl jogosultságokat betűkkel és számokkal is le lehet írni. Az rwxrw.r.. jogosultság megfelelője számokban a: la_02 321 764 761 766

Részletesebben

MUNKAANYAG. Virág Miklós. Hálózat- és Internetkezelés. A követelménymodul megnevezése: Szövegfeldolgozás

MUNKAANYAG. Virág Miklós. Hálózat- és Internetkezelés. A követelménymodul megnevezése: Szövegfeldolgozás Virág Miklós Hálózat- és Internetkezelés A követelménymodul megnevezése: Szövegfeldolgozás A követelménymodul száma: 0971-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-005-50 HÁLÓZAT ÉS INTERNETKEZELÉS

Részletesebben

Informatika alapjai. jegyzet. Szerzők: Bunkóczi László Klárné Barta Éva Pásztor Márta Zsuzsanna Pető István Popovics Attila. Szerkesztő: Pető István

Informatika alapjai. jegyzet. Szerzők: Bunkóczi László Klárné Barta Éva Pásztor Márta Zsuzsanna Pető István Popovics Attila. Szerkesztő: Pető István Informatika alapjai jegyzet Szerzők: Bunkóczi László Klárné Barta Éva Pásztor Márta Zsuzsanna Pető István Popovics Attila Szerkesztő: Pető István Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar

Részletesebben

MUNKAANYAG. Horváth Imre. Számítógép hálózatok kiépítése - Kommunikációs protokollok. A követelménymodul megnevezése: Számítógép összeszerelése

MUNKAANYAG. Horváth Imre. Számítógép hálózatok kiépítése - Kommunikációs protokollok. A követelménymodul megnevezése: Számítógép összeszerelése Horváth Imre Számítógép hálózatok kiépítése - Kommunikációs protokollok A követelménymodul megnevezése: Számítógép összeszerelése A követelménymodul száma: 1173-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

Az "Internet" napjainkban nem egy technológia a sok közül, hanem önálló életre kelt, a társadalmat befolyásoló eszköz.

Az Internet napjainkban nem egy technológia a sok közül, hanem önálló életre kelt, a társadalmat befolyásoló eszköz. 8. Internet Az "Internet" napjainkban nem egy technológia a sok közül, hanem önálló életre kelt, a társadalmat befolyásoló eszköz. A technológiai cél: egymástól eltérő fizikai architectúrájú hálózatok

Részletesebben

U.S. Robotics 802.11g 54Mbps Router

U.S. Robotics 802.11g 54Mbps Router U.S. Robotics 802.11g 54Mbps Router FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ rev 1.0 9-04 R24.0778.00 Védjegyek: A többi termék és cégnév az adott nevek tulajdonosainak bejegyzett védjegyei. TARTALOMJEGYZÉK A 802,11g 54Mbps

Részletesebben

Hálózati architektúrák

Hálózati architektúrák Hálózati architektúrák 1. Számítógép-hálózat fogalma A számítógép-hálózat egy olyan speciális rendszer, amely számítógépes rendszereket kapcsol össze, valamilyen információátviteli cél érdekében. Ez az

Részletesebben

MUNKAANYAG. Király László. Alkalmazott hálózati ismeretek - Vezeték nélküli kapcsolatok az informatikában. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Király László. Alkalmazott hálózati ismeretek - Vezeték nélküli kapcsolatok az informatikában. A követelménymodul megnevezése: Király László Alkalmazott hálózati ismeretek - Vezeték nélküli kapcsolatok az informatikában A követelménymodul megnevezése: Számítógép javítása, karbantartása A követelménymodul száma: 1174-06 A tartalomelem

Részletesebben

HÁLÓZATI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÁLÓZATI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Több protokollal működő többfunkciós nyomtatókiszolgáló beépített Ethernet porttal és vezeték nélküli (IEEE 802.11b/g) Ethernet porttal rendelkező többfunkciós nyomtatókiszolgáló HÁLÓZATI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Részletesebben

Hálózati ismeretek - A hálózati menedzsment eszközei - SNMP, MIB

Hálózati ismeretek - A hálózati menedzsment eszközei - SNMP, MIB Király László Hálózati ismeretek - A hálózati menedzsment eszközei - SNMP, MIB A követelménymodul megnevezése: Számítógép javítása, karbantartása A követelménymodul száma: 1174-06 A tartalomelem azonosító

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Útmutató a készülékhez Loading Paper (a papír behelyezése) Dokumentumok kinyomtatása Készülék konfigurálása segédprogramok segítségével A készülék karbantartása Hibaelhárítás Függelék

Részletesebben

Mérési útmutató a Hálózati protokollok vizsgálata lehallgatással (HIT1) című méréshez

Mérési útmutató a Hálózati protokollok vizsgálata lehallgatással (HIT1) című méréshez Mérési útmutató a Hálózati protokollok vizsgálata lehallgatással (HIT1) című méréshez 2007. október 3. BME, CrySys Adatbiztonság Laboratórium 1 Tartalomjegyzék 1. Elméleti összefoglaló 3 1.1. Protokollok..........................................

Részletesebben

IP Internet Protocol. IP címzés, routing, IPv6, IP mobilitás. Dr. Simon Vilmos

IP Internet Protocol. IP címzés, routing, IPv6, IP mobilitás. Dr. Simon Vilmos IP Internet Protocol IP címzés, routing, IPv6, IP mobilitás 2014.Március 27. Dr. Simon Vilmos docens BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék svilmos@hit.bme.hu IP - Áttekintés Bevezetés A TCP/IP

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Egyidejű dupla N-csatornás vezetéknélküli router. Modell: WRT610N (EU)

Felhasználói kézikönyv Egyidejű dupla N-csatornás vezetéknélküli router. Modell: WRT610N (EU) Felhasználói kézikönyv Egyidejű dupla N-csatornás vezetéknélküli router Modell: WRT610N (EU) A kézikönyv használata A kézikönyv használata Az ikonok jelentése A kézikönyv olvasása közben különböző ikonokkal

Részletesebben