Modem és Fax támogatás - G.711 fax és modem átvitel (automata kapcsolás fax/modem érzékelés esetén) - T.38 Valós idejű faxátvitel

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Modem és Fax támogatás - G.711 fax és modem átvitel (automata kapcsolás fax/modem érzékelés esetén) - T.38 Valós idejű faxátvitel"

Átírás

1 1. Tulajdonságok, szolgáltatások 1.1 VOIP SIP Protocol (RFC 3261) - Egy telefon csatlakozás amely támogatja az analóg TONE kódos telefonokat - Fejlett előfeldolgozás, amely fullduplex (kétirányú) hangtömörítésre optimalizálva - Nagyteljesítményű visszhangelnyomás - Dinamikus hálózat-figyelés, amely jitter segítségével kiküszöböli a csomagvesztést - Tiszta, természetes hangzású hangminőség - Radvision Sip stack ( verzió) - Digest MD5 azonosítás Hangkódolás (Codec-ek) - G.729A - G G.711 (Alaw, Ulaw) Forgalomszabályozás (Quality of Service) - Diffserv - VLAN STUN támogatás (RFC3849) DTMF opciók - DTMF kódok érzékelése és generálása - Hívás közbeni DTMF kódok - RFC Konfigurálható frekvenciák Visszhangelnyomás - G.165, G.168 megfelelőség - Minden aljzatra külön visszhangelnyomó - Programozható időegységek: msec - Nemlineáris visszhangelnyomás - Konvergencia idő: 250ms - ERLE: 10 -> 20 db (Echo Return Loss Enhancement) - 1 fővonali aljzat (FXO) Opció - 1 analóg port (FXS) - 2 analóg port (FXS) Opció Modem és Fax támogatás - G.711 fax és modem átvitel (automata kapcsolás fax/modem érzékelés esetén) - T.38 Valós idejű faxátvitel

2 1.2 Hálózati Protokollok és csatlakozási felületek - Ethernet felület (RJ45) - 10/100mbps - Auto MDI/MDI-X érzékelés (egyenes és keresztkábel támogatása) 1.3 SoftSwitch Együttműködés - Cisco Proxy/Gateway - Nortel Proxy/Gateway - Nokia Proxy/Gateway - Avaya Proxy/Gateway - Mitel UA (User Agent) - GL UA/proxy - Marconi Proxy/UA - Navaltel Proxy/UA - Texas Instruments UA - MetaSwitch Proxy/Gateway - BATM UA - Alcatel B2BUA - CCL/ITRI Proxy/UA - 3COM Proxy/Sip telefon - BroadSoft

3 2. ATA Áttekintés Az ATA számos porttal, kapcsolóval, LED-el rendelkezik. A megvásárolt típus rendelkezik néhány vagy az összes felsorolt funkcióval típustól függően. 2.1 Portok és gombok Áram: Használja az egységhez adott tápegységet (amennyiben az megegyezik a helyi szabvánnyal!). Más feszültségű tápegység használata tönkreteheti a berendezést! A tápegység legyen maximum 12Volt-os. WAN port: Ide csatlakoztassa az internet kapcsolatot (ADSL, kábelmodem) ETH port: Ide csatlakoztassa a hálózati eszközöket, úgymint számítógép, hub, switch, vagy router. Berendezéstől függően lehet, hogy egyenes, vagy kereszt kábelre lesz szüksége. RESET: A Reset gomb az egységet a gyári beállításokra állítja vissza. Vigyázzon!!! A Reset gomb használata után lehet, hogy nem éri el a berendezést IP Cím változások miatt így helyi beavatkozás lehet szükséges! A Reset funkció használatához másodpercig tartsa benyomva a gombot, majd 30 másodperc múlva használhatja a készüléket mintha a dobozból vette volna elő. PSTN port: ide csatlakoztassa a bejövő fővonalat PHONE (1/2) Jack: ide a DTMF kompatiblis telefonkészüléket csatlakoztassa

4 2.2 LED Leírások Áram LED: üzemszerű működés közben a LED folyamatosan világít SIP (1/2) LED: A LED világít, ha a port regisztrálva van a SIP kiszolgálóra WAN LED: A LED világít, ha van internet kapcsolat, és villog adatátvitel esetén LAN LED: A LED világít, ha van hálózati kapcsolat, és villog adatátvitel esetén

5 3. ATA telepítése 1. Keresse meg az optimális helyet az egység számára 2. A hálózati csatlakozásokhoz kövesse az alábbi ábrát 3. Dugja be a tápegységet. Felhasználástól függően használjon szünetmentes tápegységet (UPS-t ne feledje, ha áramszünet esetén kívánja használni a VoIP eszközt, az ADSL/Kábelmodemet is csatlakoztassa!). Csak a berendezéssel kompatibilis tápegységet használjon! A hardware egységek telepítése befejeződött, lépjünk tovább a beállításokra.

6 3.1 A számítógép beállítása Automatikus IP-Cím fogadásra:

7 3.2 Gyors beállítás A gyors beállításhoz használja a csomagban található CD lemezt. Ha a program nem indulna el automatikusan a lemez behelyezésekor, akkor a Start Menü-ben válassza a futtatást, és a CD meghajtón, az Easysetup mappában található vbpes.exe programot indítsa el. Három beállítás között választhat: - DHCP client (a szolgáltató automatikus IP-címet ad Önnek) - PPPoE client (ADSL és néhol mikrohullámú kapcsolat esetén) - Static IP (FIX IP-Cím)

8 3.2.1 DHCP kliens mód 1. Protokoll mód: DHCP Client 2. Töltse ki a szolgáltató áltat megadott értékekkel az alábbi mezőket: Registar Address: Port: Proxy: Port: Outbound Proxy: Port: (A legtöbb hazai szolgáltató esetén a fenti értékek ugyanazok, tehát pl: sip.szolgaltato.hu és a port: 5060) User ID Auth ID (itt lehet, hogy formában kell megadni) Password 3. Nyomja meg a SETUP gombot. 4. Ezzel beállította az internet és VoIP kapcsolatot. 5. Csatlakoztassa az ATA egységet az internethez (ADSL/Kábelmodemhez) 6. Ellenőrizze a SIP LED állapotát. Ha a LED világít, akkor a készülék regisztrálta magát a VoIP kiszolgálóhoz. Ha nem, akkor nyomja meg a RESET gombot (2.1-es bekezdés), és kezdje újra a beállításokat. 7. A beállítás kész, használhatja az eszközt!

9 3.2.2 PPPoE Kliens mód 1. Protokoll mód: PPPoE Client 2. Töltse ki a szolgáltató áltat megadott értékekkel az alábbi mezőket: PPPoE rész: Username: felhasználó vagy Password: VoIP rész: Registar Address: Port: Proxy: Port: Outbound Proxy: Port: (A legtöbb hazai szolgáltató esetén a fenti értékek ugyanazok, tehát pl: sip.szolgaltato.hu és a port: 5060) User ID Auth ID (itt lehet, hogy formában kell megadni) Password 3. Nyomja meg a SETUP gombot. 4. Ezzel beállította az internet és VoIP kapcsolatot. 5. Csatlakoztassa az ATA egységet az internethez (ADSL/Kábelmodemhez) 6. Ellenőrizze a SIP LED állapotát. Ha a LED világít, akkor a készülék regisztrálta magát a VoIP kiszolgálóhoz. Ha nem, akkor nyomja meg a RESET gombot (2.1-es bekezdés), és kezdje újra a beállításokat. 7. A beállítás kész, használhatja az eszközt!

10 3.2.3 FIX IPcím esetén 8. Protokoll mód: Static IP 9. Töltse ki a szolgáltató áltat megadott értékekkel az alábbi mezőket: IP rész: IP Address: szolgáltató áltat megadott IP Cím Subnet masz: alhálózati maszk Gateway: alapértelmezett átjáró DNS: DNS kiszolgáló VoIP rész: Registar Address: Port: Proxy: Port: Outbound Proxy: Port: (A legtöbb hazai szolgáltató esetén a fenti értékek ugyanazok, tehát pl: sip.szolgaltato.hu és a port: 5060) User ID Auth ID (itt lehet, hogy formában kell megadni) Password 10. Nyomja meg a SETUP gombot. 11. Ezzel beállította az internet és VoIP kapcsolatot. 12. Csatlakoztassa az ATA egységet az internethez (ADSL/Kábelmodemhez) 13. Ellenőrizze a SIP LED állapotát. Ha a LED világít, akkor a készülék regisztrálta magát a VoIP kiszolgálóhoz. Ha nem, akkor nyomja meg a RESET gombot (2.1-es bekezdés), és kezdje újra a beállításokat. 14. A beállítás kész, használhatja az eszközt!

11 3.3 Alap VoIP beállítások A Webes felület elérése 1. Lépés: - Indítsa el a böngészőjét (Firefox, Internet Explorer, stb) - Nyissa meg a következő oldalt: (az alapértelmezett átjáró a router ipcíme) - Felhasználónév: admin, jelszó: epicrouter - Figyelem! Ha a kis kockába pipát tesz, akkor a böngészője megjegyzi a jelszót!

12 2. Lépés: Az alábbiak alapján beállíthatja a routert:

13 3.3.2 VoIP beállítások: 1. Lépés Válassz a bal oldali menüben a VoIP opciót, majd válassza ki a beállítani kívánt vonalat, és végül: Update Service Provider

14 2. Lépés Töltse ki a mezőket a szolgáltató által megadott paraméterekkel, pl: New Service Provider: szolgáltató Registrar address: sip.szolgaltato.hu port: 5060 Proxy address: sip.szolgaltato.hu port: 5060 Outbound Proxy address: sip.szolgaltato.hu port: 5060 Service Provider Action: ADD NEW SIP (új hozzáadása) Majd a rögzítéshez válassza a SUBMIT gombot

15 3. Lépés Válassza ki a most beállított szolgáltatót, majd lépjen tovább az UPDATE USER LOGIN ACCOUNT gombbal

16 4. Lépés Töltse ki a mezőket a szolgáltató által megadott paraméterekkel: New Account name: szolgaltato User ID: Password: jelszo Auth ID: (vagy Display Name: Noname Kft Login Action: ADD (hozzáadás) Majd rögzítse a SUBMIT gombbal

17 5. Lépés Válassza a Login Account-ot, amit használni kíván (a szolgáltatón belül) Majd a SUBMIT gomb lenyomásával rögzítse. Végüla Save Configuration opciót választva letárolhatja a beállításokat a készülékbe.

18 6. Lépés Válassza a SAVE & REBOOT opciót

19 7. Lépés A készülék most menti az adatokat majd újraindul

20 8. Lépés Az adatok elmentése sikerült, újraindítás folyamatban.

21 3.3.3 WAN beállítások Fix IP Cím 1. Lépés A bal oldali menüben válassz a WAN opciót, majd a jobb oldalon, a Static IP alatt lévő opciókat töltse ki az internet szolgáltatója által adott paraméterekkel. Ha végzett az adatokat a SUBMIT gomb lenyomásával rögzítheti.

22 2. Lépés A DNS mezőket töltse ki a szolgáltató által adott paraméterekkel, majd rögzítse a SUMBIT gomb segítségével

23 3. Lépés Mentse el a beállításokat a SAVE CONFIGURATION gombbal

24 4. Lépés Válassza a SAVE & REBOOT funkciót az adatok rögzítéséhez, és az újraindításhoz

25 5. Lépés Várja meg amíg a berendezés újraindul.

26 6. Lépés A beállítások mentése sikeres. Ellenőrizze, hogy a SIP LED világít-e. Amennyiben igen, úgy a beállítás sikeres, ha nem, kérem ellenőrizze az adatokat és az internet-kapcsolatot, majd állítsa be újra.

27 Automatikus IP Cím 1. Lépés: - Indítsa el a böngészőjét (Firefox, Internet Explorer, stb) - Nyissa meg a következő oldalt: (az alapértelmezett átjáró a router ipcíme) - Felhasználónév: admin, jelszó: epicrouter - Figyelem! Ha a kis kockába pipát tesz, akkor a böngészője megjegyzi a jelszót!

28 2. Lépés A bal oldali menüben válassz a WAN opciót, majd a jobb oldalon, a DHCP Client alatt Engedélyezze az automatikus IP Címet: DHCP Client Enable. Ha végzett az adatokat a SUBMIT gomb lenyomásával rögzítheti.

29 3. Lépés Mentse el a beállításokat a SAVE CONFIGURATION gombbal

30 4. Lépés Válassza a SAVE & REBOOT funkciót az adatok rögzítéséhez, és az újraindításhoz

31 5. Lépés Várja meg amíg a berendezés újraindul.

32 6. Lépés A beállítások mentése sikeres. Ellenőrizze, hogy a SIP LED világít-e. Amennyiben igen, úgy a beállítás sikeres, ha nem, kérem ellenőrizze az adatokat és az internet-kapcsolatot, majd állítsa be újra.

33 PPPoE Kliens mód 1. Lépés: - Indítsa el a böngészőjét (Firefox, Internet Explorer, stb) - Nyissa meg a következő oldalt: (az alapértelmezett átjáró a router ipcíme) - Felhasználónév: admin, jelszó: epicrouter - Figyelem! Ha a kis kockába pipát tesz, akkor a böngészője megjegyzi a jelszót!

34 2. Lépés A bal oldali menüben válassz a WAN opciót, majd a jobb oldalon, a PPPoE Client alatt Engedélyezze az PPPoE Klienst: PPPoE Client Enable. A továbbiakban adja meg az internetszolgáltatója által adott paramétereket: Username: usernév vagy Password: jelszó Automatic Reconnect (Amennyiben nem időkorlátos ADSL kapcsolata van Igen) Ha végzett az adatokat a SUBMIT gomb lenyomásával rögzítheti.

35 3. Lépés Mentse el a beállításokat a SAVE CONFIGURATION gombbal

36 7. Lépés Válassza a SAVE & REBOOT funkciót az adatok rögzítéséhez, és az újraindításhoz

37 8. Lépés Várja meg amíg a berendezés újraindul.

38 9. Lépés A beállítások mentése sikeres. Ellenőrizze, hogy a SIP LED világít-e. Amennyiben igen, úgy a beállítás sikeres, ha nem, kérem ellenőrizze az adatokat és az internet-kapcsolatot, majd állítsa be újra.

39 4. Haladó VoIP beállítások - Indítsa el a böngészőjét (Firefox, Internet Explorer, stb) - Nyissa meg a következő oldalt: (az alapértelmezett átjáró a router ipcíme) - Felhasználónév: admin, jelszó: epicrouter - Figyelem! Ha a kis kockába pipát tesz, akkor a böngészője megjegyzi a jelszót! - A router weboldalán a bal oldali menüben tudja kiválasztani a VoIP menüpontot, ahol megtekintheti az ATA beállításokat. Amennyiben módosít a beállításokon, azok csak mentés és újraindítás után érvényesülnek! Megjegyzés: Néhány VoIP paraméter módosításához nem szükséges az újraindítás. Ezen paraméterek már a következő telefonhívás esetén aktiválódnak, de újraindítás esetén elvesznek amennyiben nem választja a SAVE & REBOOT opciót!

40 4.1 ATA konfigurációs lap Az ATA konfigurációs lapon a VoIP paraméterek állíthatja. Az ATA konfigurációs lap három részre van osztva, ezek a következők: - Verzió részletek (Version Details) A software verzióját mutatja - Vonalankénti beállítások (Line Based Config) A kiválasztott vonal konfigurációja - Egyéb beállítások (Non-Line Config) Vonalankénti beállítások: Válassza a 0-t az első vonalhoz (alapértelmezett) vagy 1-t a második vonalhoz. Amikor kiválasztja a vonalat, az alatta lévő beállítási adatok frissülnek (úgymint SIP regisztráció, szolgáltató, stb). SIP regisztráció engedélyezése (Enable SIP Registration): Ha engedélyezni kívánja, válassza a YES-t, ha tiltani a NO-t. Megjegyzés: amennyiben tiltja, úgy nem tud hívásokat fogadni, és elképzelhető, hogy hívni sem (szolgáltató függő)

41 Átviteli típus (Transport type): Válassza ki a kívánt típust (TCP vagy UDP) Szolgáltató választás (Select provider to use): Válassza ki az adott vonalhoz használni kívánt szolgáltatót. Különböző, szolgáltató-specifikus beállításokra van lehetőség, ha az UPDATE SERVICE PROVIDER linket választja, és követi a leírtakat a pontok szerint. Megjegyzés: Ha másik szolgáltatót választ a legördülő menüből, a Login Account legördülő menü adatai is frissülnek. Belépési adatok választása (Login Account to use): Válassza ki a használni kívánt vonalhoz a felhasználói fiókot. Külön felhasználói fiókokat állíthat be az UPDATE USER LOGIN ACCOUNT linkre kattintva, és a pontokat követve. Ezzel több fiókot definiálhat azonos szolgáltatóhoz. Regisztrációs státusz (Current Registration Status): A regisztrációs státuszok a következők: Regiszrációs Státusz Állapot VOIP SERVICES DISABLED SIP letiltva REGISTRATION DISABLED Regisztráció a weblapon letiltve REGISTERING Internet kapcsolat rendben, regisztráció folyamatban (amennyiben regisztráció engedélyezve) REGISTERED Regisztráció sikeres REGISTRATION FAILED Regisztráció meghiúsult UNREGISTERED Nincs internet kapcsolat Ország specifikus csengetési és tone kódok (Country specific ring and tone parameters): Itt be tudja állítani az ország specifikus kódokat amennyiben ez szükséges, bővebben a szekcióban. Általános beállítások (General Parameters): Itt tudja beállítani a nem vonalspecifikus paramétereket Haladó rendszerbeállítások (Advanced System Telephony Paramteres): Haladó telefonos beállítások bővebben és es szekció.

42 4.1.1 Ország-specifikus csengetési és DTMF kódok Az Ország-specifikus csengetési és DTMF kódok ( Country specific Ring & Tones ) oldalán lehet definiálni a különböző jelzések hangszínét (tone), úgymint: csengetés, tárcsahang, foglaltsági jelzés, stb. Az eszköz alapesetben az amerikai szabványnak megfelelő kódokat használja, de lehetőséget biztosít új országok, és ahhoz tartozó kódok hozzáadására és törlésére. Használandó ország (Working Country): Itt választható ki az ország, amelynek a letárolt csengetési és DTMF kódjait akarja használni. Az alapértelmezett terület az USA. Amint kiválasztja az országot, a hozzá tartozó kódok automatikusan megjelenítésre kerülnek. A maximálisan beállítható területek száma 32. Új országokat definiálhat és rögzíthet. Új ország (New country): Adja meg rögzíteni kívánt ország nevét, ha a mező üres, vagy változtassa meg a kívánt nevet a Working Country mezőben. Megjegyzés: -A definiálni kívánt DTMF paramétereknél az idő millisecundumban, a frekvencia Hertzben van megadva. - Amplitudó érték, dbm-ben meghatározva, tíz szorzataként

43 Aktív hívás státusza (Current voice call status): Ez a mező jelzi az kiválasztott vonal státuszát. Kijelzett státuszinformáció Állapot NO VOICE CALL IN PROGRESS A kiválasztott végponton nincs aktív hívás VOICE CALL IN PROGRESS CODEC Hanghívás van folyamatban G711U (PCMU) USED IS G711U kodek használatával VOICE CALL IN PROGRESS CODEC Hanghívás van folyamatban G711A (PCMA) USED IS G711A kodek használatával VOICE CALL IN PROGRESS CODEC Hanghívás van folyamatban G729 kodek USED IS G729 használatával VOICE CALL HELD BY REMOTE END A túloldal tartásba tette a hívást VOICE CALL ON HOLD BY LOCAL END A helyi oldal tartásba tette a vonalat Idő beállítások (time parameters): Válassz ezt a linket, hogy megnyissa a Timeout (időtúllépés) oldalt, hogy beállítsa az időzítéseket. Bővebben: bekezdés Hívásjellemzők (Call feature parameters): A Call Feature opción belül módosíthatja a hívásjellemzőket. Bővebben: bekezdés Címjegyzék (Address book): Itt rögzítheti a neveket és telefonszámokat. Bővebben bekezdés Haladó telefonos beállítások (Advanced Telephony Settings): A haladó telefonos beállításokhoz válassza ezt a menüpontot. Bővebben bekezdés Változások rögzítése (Submit changes): E menüpont választásával a változásokat elmentheti a készülék memóriájába. A végleges rögzítéshez a következő menüt is használnia kell! Konfiguráció mentése (Save configuration): A menüpont használatával a memórában tárolt adatokat rögzítheti a berendezés háttértárába, végleges mentés céljából így az adatok újraindítás után is megmaradnak. Nem vonali paraméterek (Non-Line config): Itt a nem vonalakhoz tartozó paramétereket módosíthatja.

44 Csengetési paraméterek (Ring parameters): Csengetés (Ring): Adjon meg az öt egymást követő értéket vesszővel elválasztva a következőképpen: Frekvencia, Bekapcsolva1,Kikapcsolva1,Bekapcsolva2,Kikapcsolva2 ( Frequency, Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 ) DTMF Paraméterek PSTN tárcsahang (Dialtone): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 akkor használatos, ha az internetkapcsolat nem működik. IP-IP kapcsolat tárcsahang (Peer to Peer dialtone): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 akkor használatos, ha a regisztráció ki van kapcsolva, így nem szolgáltató keresztül telefonál ha direkt hív másik IP készüléket. Normál tárcsahang (normal dialtone): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 akkor használatos, ha az internetkapcsolat működik, és be van regisztrálva a kiszolgálóra. Foglaltsági hang (Busy tone): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 Visszacsengés (Ringback tone): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 Hívás várakoztatás (Call Waiting): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 Figyelmeztetés (Alerting tone): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 Hálózati torlódás (Congestion): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 Gyors foglaltság (Fast busy tone): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 Megerősítés (Confirm tone): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 Trillázás (Warble tone): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2

45 Elérhetetlen (Unobtainable tone): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 Visszahívás (Recall tone): Öt érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Stutter duration Dadogás (Stutter dialtone): Öt érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Stutter duration Hangüzenet érkezett (VMI Dial tone): Öt érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Stutter duration Ezt a tárcsahangot kapja, ha hangüzenete érkezett. Csengetési hang opciók (RingTone Action): Válassza ki a kívánt opciót a legördülő menüből, annak megtekintéséhez, vagy a kívánt opció módosításához. Megtekintés (Display): A Working Country menüben kiválasztott ország adatainak megtekintése Hozzáadás (Add): A frissített paraméterek hozzáadása a New Country opcióban kiválasztott országhoz. A New Country mező nem lehet üres! Szerkesztés (Edit): A menüben felülírhatja a Working Country opcióban kiválasztott országhoz tartozó paramétereket, vagy az ország nevét ha az új nevet a New Country mezőbe beírja azt. Adatok rögzítése (Submit changes): A rögzítés után a program a Megtekintés (Display) opciót választja. Törlés (Delete): Az opcióval törölheti a kiválasztott országot a listából Változások rögzítése (Submit changes): E menüpont választásával a változásokat elmentheti a készülék memóriájába. A végleges rögzítéshez a következő menüt is használnia kell! Konfiguráció mentése (Save configuration): A menüpont használatával a memórában tárolt adatokat rögzítheti a berendezés háttértárába, végleges mentés céljából így az adatok újraindítás után is megmaradnak.

46 4.1.2 Általános konfiguráció (General Configuration Page) Az Általános konfiguráció oldalon a vonalfüggetlen rendszeradatok állíthatók be. Öt bekezdés található: - SIP eszközök (SIP device) - VoIP általános adatok (VoIP General) - BLAM kiszolgáló (BLAM Server) - STUN paraméterek (STUN parameter) - Általános tárcsázási szabályok (Default Dial Plan Paramteres) SIP eszközök: Itt a következő SIP információk állíthatók - SIP engedélyezése (Enable SIP): Igen (Yes) esetén a SIP protokoll az alapértelmezett jelzésrendszer (signalling) - Helyi SIP Port (Local SIP Port): Itt definiálható az alapértelmezett port, a SIP üzenetek számára. A lehetséges portok: Alapértelmezett: Port a hangátvitel számára (Media Base Port): A médiaüzenetek (hangcsomagok-rtp) számára dedikált port. Páratlan port megadása nem ajánlott, ebben az esetben a következő Páros kerül használatra, az RFC szabványoknak megfelelően között állítható.

47 Általános VoIP paraméterek (VoIP General) Automata bejelentkezés engedélyezése (Enable Auto Login): Ha engedélyezett, az eszköz megpróbálja lekérni a bejelentkezési adatok a szolgáltatótól, a MAC cím segítségével. Megjegyzés: Ha engedélyezett és sikeres, nem jelennek meg VoIP beállítási adatok. Kliens azonosító (User Agent String): Itt állítható ha SIP üzenetben elküldendő azonosító adat általában a kliens szoftver verzió-adatait tartalmazza. Azonosító hozzáfűzése (Append User ID): Engedélyezés esetén a kitöltött adatok hozzáfűzésre kerülnek a SIP üzenet To: fejlécéhez. Ha a PIN mező ki van töltve akkor az, ha nincs akkor a USER ID kerül hozzáfűzésre. PIN kód (PIN Number): PIN kód hozzáfűzése a SIP üzenetben. (Miután az előző paraméter engedélyezve lett) Használni kívánt csatoló (Interface to Use): A használni kívánt csatoló a VoIP irányhoz. Alapértelmezetten az első elérhető és engedélyezett szélessávú kapcsolat. Megjegyzés: Hívás csak akkor kezdeményezhető, ha a kiválasztott vagy alapértelmezett csatolón aktív az internet kapcsolat. ADSL esetén a választható csatolók PVC0, PVC1 (Állandó Virtuális Áramkör Permanent Virtual Circuit) az érvényes csatolók a legördülő menüből választhatók, egyéb kapcsolat esetén az Ethernet-1 csatoló. Újraregisztrálási idő (RegFail Retry Timer): Itt definiálhatja az időt, amennyit várakozik a készülék sikertelen regisztráció esetén. BLAM kiszolgáló (BLAM server): Ez a beállítás lehetővé teszi a BLAM kiszolgáló indítását és leállítását. A mezők: RTrace puffer méret (fifo), RDump puffer méret és Port szám. Indítás: töltse ki a három mezőt, majd válassza a Rögzít (SUBMIT) gombot. Leállítás: az RTrace es RDump értéket állítsa 0-ra és válassza a Rögzít (SUBMIT) gombot. RTrace fifo méret (kilobájtban): 0-nál nagyobb érték szükséges a kiszolgáló indításához, a maximális méret: 100 RDump fifo méret (kilobájtban): 0-nál nagyobb érték szükséges a kiszolgáló indításához, a maximális méret: 100 Port: A kiszolgáló portszáma, amin figyeli a BLAMski kéréseket között állítható BLAM állapot (BLAM Current State): Jelzi a kiszolgáló jelenlegi állapotát

48 Címfordítási paraméterek (NAT Traversal Parameters): Itt állíthatók az ATA címfordítási tulajdonságai. Technológia (NAT Traversal Technique): STUN-hoz válassza a USE STUN opciót (alapértelmezett) ha a berendezés címfordító mögött van (jellemzően az internet felőli ipcíme 10 el, al, al kezdődik), és nem rendelkezik SIP-NAT funkcióval. Ha NONE opciót választja, azzal kikapcsolja az STUN támogatást. Az ATA rendelkezik nem szabványos technológiával is, amely segítségével tud dolgozni STUN támogatás nélkül is ehhez a szolgáltatónak is támogatnia kell a címfordítás mögötti klienseket ezt a készülék automatikusan eldönti, hogy tud-e így kommunikálni a szolgáltatóval. Megjegyzés: amennyiben az STUN opció be van kapcsolva, de a szolgáltató másik technológiát támogat, a készülék automatikusan felismeri ezt, és kikapcsolja az STUN használatát. STUN paraméterek: Itt paraméterezhető a berendezés STUN (Simple Traversal of UDP through NAT egyszerű átvitel UDP csomagokkal címfordításon át) támogatása. STUN kiszolgáló (STUN server): az STUN kiszolgáló domain neve vagy ipcíme (alapértelmezett: ) csak akkor elérhető ha az STUN engedélyezett. STUN port: az STUN kiszolgáló portja (alapértelmezett: 3478) között állítható csak akkor elérhető, ha az STUN engedélyezett. Folyamatos ébrentartás (Force Keep Alive): Csak akkor elérhető, ha az STUN nincs engedélyezve, és még mindig szükséges így folyamatosan küld üzenetet a kiszolgálónak Ébrentartási időszak (Kepep Alive Period): az ébrentartási üzenetek közötti időszak másodpercben - csak akkor elérhető, ha az STUN nincs engedélyezve Alapértelmezett tárcsázási szabályok (Default Dial Plan Parameters): Alapértelmezett szabály a tárcsázáshoz, bővebben bekezdés. Állítható szükség szerint például itt definiálható az automatikus körzetszám tárcsázása ( 06-1 ) Új szolgáltató hozzáadása esetén, annak alapértelmezett tárcsázási szabálya innen kerül kiolvasásra. Bővebben és 2.2 bekezdés Változások rögzítése (Submit changes): E menüpont választásával a változásokat elmentheti a készülék memóriájába. A végleges rögzítéshez a következő menüt is használnia kell! Konfiguráció mentése (Save configuration): A menüpont használatával a memórában tárolt adatokat rögzítheti a berendezés háttértárába, végleges mentés céljából így az adatok újraindítás után is megmaradnak.

49 4.1.3 SIP szolgáltató beállítása (SIP Provider Configuration Page) Itt állíthatja be a SIP szolgáltató által megadott adatokat. Szolgáltató lista (SIP Provider List): SIP szolgáltató nevének beállítása. Ha a legördülő menüből választ, a hozzá tartozó adatok automatikusan megjelenítésre kerülnek. Az alapértelmezett szolgáltató adatai alapértelmezett paraméterekkel kerülnek kitöltésre, ezeket lehet szerkeszteni is. Új szolgáltató definiálható és hozzáadható, a meglévők szerkeszthetők és törölhetők. Új szolgáltató (New Provider): a hozzáadni kívánt szolgáltató neve, ha a szolgáltató neve üres, vagy a meglévőt át akarja nevezni. Bejövő csomagok korlátozása (Restrict packets from Service Provider): pipálja ki a négyzetet, ha a bejövő csomagokat korlátozni kívánja a szolgáltatóra az összes egyéb címről jövő csomag eldobásra kerül. Regisztrációs időszak (registration interval) (másodpercben): a két regisztráció közötti várakozás másodpercben. Alapértelmezett 3600másodperc (1 óra). Amennyiben túl kicsi időszakot ad meg, feleslegesen terheli a kiszolgálót (60), amennyiben túl sokat (14400) úgy a kiszolgáló nem érzékeli, ha esetleg megszakad az internet kapcsolata. Azonosítási eljárás (Authentication method): Csak MD5 azonosítás támogatott - AUTH_NONE: Nincs azonosítás - AUTH_MD5: MD5 Digest Azonosítás Kiszolgáló címe (Registrar address): A regisztrációs kiszolgáló domain neve, vagy ipcíme, ahová csatlakoznia kell, hogy hívásokat kezdeményezzen vagy fogadjon. Kiszolgáló port (Registrar port): Adja meg, milyen porton várja a kiszolgáló a regisztrációs üzeneteket között állítható, alapértelmezetten Proxy kiszolgáló címe (Proxy Address): A SIP proxy kiszolgáló domain neve vagy ipcíme

50 Proxy Port: Adja meg, milyen porton várja a Proxy kiszolgáló az üzeneteket között állítható, alapértelmezetten Kimenő Proxy kiszolgáló címe (Outbound Proxy Address): A SIP proxy kiszolgáló domain neve vagy ipcíme akkor használatos, ha a kliens címfordítás mögött van Kimenő Proxy Port (Outbound proxy port): Adja meg, milyen porton várja a Proxy kiszolgáló az üzeneteket között állítható, alapértelmezetten Megjegyzés: további információt az RFC 3261 szabványleírásban talál. Tárcsázási szabály (Dial Plan String): A szolgáltatóhoz szükséges tárcsázási szabályok beállítása. Ha új szolgáltatót ad hozzá, akkor az alapértelmezett tárcsázási szabályokból veszi az ide vonatkozó beállításokat. Ha módosítani akarja a mezőt, a szolgáltató hozzáadása után megteheti. További részletek a 4.2 bekezdésben. Szolgáltató lehetőségek (Service Provider Action): A következő lehetőségek közül választhat: - Szolgáltató-szabályok megjelenítése (DISPLAY SP RULES) Az opciót választva megjeleníti a kiválasztott szolgáltató adatait - Hozzáadás (ADD NEW SP) Új szolgáltató hozzáadása, maximum négy szolgáltató lehet - Törlés (DELETE SEL SP) A kiválasztott szolgáltató törlése - Szerkesztés (EDIT SEL SP) A kiválasztott szolgáltató adatainak módosítása Ezzel megjelenítheti vagy módosíthatja a szolgáltatók SIP beállításait és tárcsázási szabályait. Változások rögzítése (Submit changes): E menüpont választásával a változásokat elmentheti a készülék memóriájába. A végleges rögzítéshez a következő menüt is használnia kell! Konfiguráció mentése (Save configuration): A menüpont használatával a memórában tárolt adatokat rögzítheti a berendezés háttértárába, végleges mentés céljából így az adatok újraindítás után is megmaradnak.

51 4.1.4 Bejelentkezési adatok (User Login Account Configuration Page) A kiválasztott szolgáltatóhoz rendelt bejelentkezési adatok módosítása Szolgáltató neve (Service Provider Name): A konfigurálandó szolgáltató neve. A szolgáltató kiválasztása az ATA Configuration oldalon történik. Felhasználói fiókok (Login Account List): Válassza ki a felhasználói fiókot. Kiválasztás után megjelennek a fiók adatai. Az új fiókok adatai alapértelmezett adatokkal lesznek kitöltve, ezek szerkeszthetők. Új fiókok definiálhatók, a meglevők pedig szerkeszthetők és törölhetők. Új Fiók neve (New Account Name): Adja meg a létrehozni kívánt fiók nevét, vagy az új nevet, amire átnevezni kíván egy meglévőt. A szerkesztendő fiók az lesz, amit kiválasztott a Fióklista (Login Account List) menüből. Fióknév (UserID): adja meg a fióknevet, amivel be kíván regisztrálni a kiszolgálóra Jelszó (Password): a megadott fiókhoz tartozó jelszó Autentikációs név (Auth User ID): adja meg az autentikációs nevet, ha nincs külön definiálva, akkor ugyanaz, mint a fióknév (UserID) vagy Megjelenítendő név (Display Name): Adja meg amit el kíván küldeni a hívott fél kijelzőjére (CallerID) Belépési opció (Login Action): válassza ki a kívánt opciót az alábbiak közül - Megjelenítés (DISPLAY) A listából kiválasztott fiók adatainak megtekintése - Hozzáadás (ADD) Új fiók hozzáadása a listához - Szerkesztés (EDIT) A listából kiválasztott fiók adatainak szerkesztése - Törlés (DELETE) A listából kiválasztott fiók törlése Egy szolgáltatóhoz maximum négy fiók hozható létre

Használati útmutató BudgeTone-100 sorozat IP-telefon Verzió: 1.0.5.11. Grandstream Networks, Inc. www.grandstream.com

Használati útmutató BudgeTone-100 sorozat IP-telefon Verzió: 1.0.5.11. Grandstream Networks, Inc. www.grandstream.com Használati útmutató BudgeTone-100 sorozat IP-telefon Verzió: 1.0.5.11 www.grandstream.com Tartalomjegyzék 1. KÖSZÖNTÉS - 2-2. TELEPÍTÉS - 3-2.1 A CSOMAG TARTALMA - 4-2.2 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK - 4-3. ÁTTEKINTÉS

Részletesebben

Wireless-N otthoni vezetéknélküli router

Wireless-N otthoni vezetéknélküli router FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Wireless-N otthoni vezetéknélküli router Model: WRT120N A kézikönyv használata A kézikönyv használata A kézikönyv olvasása közben különböző ikonokkal találkozhat, melyek egy adott

Részletesebben

Wireless 54 Mbps ADSL Router Felhasználói kézikönyv

Wireless 54 Mbps ADSL Router Felhasználói kézikönyv Wireless 54 Mbps ADSL Router Felhasználói kézikönyv R46.1174.00 3. változat Telepítés... 3 A Wireless 54 Mbps ADSL Router konfigurálása... 7 Hibaelhárítás... 67 Műszaki adatok... 83 Szabályozások... 89

Részletesebben

IP202 SIP Gateway Kezelési Útmutató

IP202 SIP Gateway Kezelési Útmutató IP202 SIP Gateway Kezelési Útmutató 1. Termék bemutatása--------------------------------------------------------2 1.1szoftver --------------------------------------------------------------------------------------------2

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV RangePlus vezetéknélküli router Modell: WRT110 (EU) A kézikönyv használata A kézikönyv használata Az ikonok jelentése A kézikönyv olvasása közben különböző ikonokkal találkozhat,

Részletesebben

TC7200.20 Wireless Voice Cable Gateway Felhasználói kézikönyv

TC7200.20 Wireless Voice Cable Gateway Felhasználói kézikönyv TC7200.20 Wireless Voice Cable Gateway Felhasználói kézikönyv Oldal 1 / 82 Az eszköz biztonságos használata Biztonsági előírások Ezt a terméket az európai és a helyi biztonsági előírások alapján gyártották,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Egyidejű dupla N-csatornás vezetéknélküli router. Modell: WRT610N (EU)

Felhasználói kézikönyv Egyidejű dupla N-csatornás vezetéknélküli router. Modell: WRT610N (EU) Felhasználói kézikönyv Egyidejű dupla N-csatornás vezetéknélküli router Modell: WRT610N (EU) A kézikönyv használata A kézikönyv használata Az ikonok jelentése A kézikönyv olvasása közben különböző ikonokkal

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Hálózati beállítások...24

Tartalomjegyzék. Hálózati beállítások...24 Tartalomjegyzék A készülék tulajdonságai... 4 A csomag tartalma... 4 Rendszer követelmények... 4 Bevezetés... 5 Tulajdonságok... 5 Hardware tulajdonságok... 7 Elülső oldal... 7 Hátulsó oldal... 8 Technológiák

Részletesebben

4 / 8-channel Embedded Digital Video Recorder

4 / 8-channel Embedded Digital Video Recorder 4 / 8-channel Embedded Digital Video Recorder 1 Megjegyzés... Hiba! A könyvjelző nem létezik. 1. Fejezet: Áttekintés... 3 1.1 Bevezetés... 3 1.2 Csomagolás és tartozékok... 3 1.3 Termékjellemzők... 4 1.4

Részletesebben

DIGI-LAN SECURITY hálózati kamera, W-LAN

DIGI-LAN SECURITY hálózati kamera, W-LAN Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 DIGI-LAN SECURITY hálózati kamera, W-LAN Megrend. szám: 75 10 09 A szerelés előtt ellenőrizzük a szállítás teljességét a Szállítás tartalma

Részletesebben

Használati Soós és Társa Zrt kézikönyv Ver 1.3

Használati Soós és Társa Zrt kézikönyv Ver 1.3 Használati kézikönyv Ver 1.3 FIGYELEM: TŰZ VAGY ÁRAMÜTÉS ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN A KÉSZÜLÉKET NE TEGYE KI ESŐNEK VAGY NEDVESSÉGNEK! FIGYELEM: AZ ÁRAMÜTÉS KOCKÁZATÁNAK CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN NE TÁVOLÍTSA EL

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Bevezetés - 4 - Első rész A termék áttekintése - 5 - Második rész Hardver telepítése - 7-

Tartalomjegyzék. Bevezetés - 4 - Első rész A termék áttekintése - 5 - Második rész Hardver telepítése - 7- Tartalomjegyzék Bevezetés - 4 - Első rész A termék áttekintése - 5-1.1 Funkciók - 5-1.2 Műszaki tulajdonságok - 5 - Második rész Hardver telepítése - 7-2.1 Eszközök felosztása - 7-2.1.1 Előlap - 7-2.1.2

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv 150Mbps vezeték nélküli, N típusú, AP/ Ismétlő / router kliens WF2411 Minősítés FCC CE FCC Nyilatkozat A készülék a tesztelés alapján megfelel az FCC-szabályok 15. pontjában ismertetett,

Részletesebben

U.S. Robotics 802.11g 54Mbps Router

U.S. Robotics 802.11g 54Mbps Router U.S. Robotics 802.11g 54Mbps Router FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ rev 1.0 9-04 R24.0778.00 Védjegyek: A többi termék és cégnév az adott nevek tulajdonosainak bejegyzett védjegyei. TARTALOMJEGYZÉK A 802,11g 54Mbps

Részletesebben

Compact. GHz 2,4 802.11g. Wireless-G. Szélessávú útvonalválasztó. Felhasználói kézikönyv WIRELESS WRT54GC (EU/LA) Model No.

Compact. GHz 2,4 802.11g. Wireless-G. Szélessávú útvonalválasztó. Felhasználói kézikönyv WIRELESS WRT54GC (EU/LA) Model No. GHz 2,4 802.11g WIRELESS Compact Wireless-G Szélessávú útvonalválasztó Felhasználói kézikönyv Model No. WRT54GC (EU/LA) Compact Wireless-G Broadband Router Szerzői jogi információk és védjegyek A jelen

Részletesebben

D-Link AirPlus G DI-524

D-Link AirPlus G DI-524 D-Link AirPlus G DI-524 802.11g/ 2.4 GHz Vezetéknélküli Router TM Felhasználói Kéziköny Building Networks for People Csomag tartalma D-Link AirPlus G DI-524 802.11/2.4GHz Vezeték nélküli Router Tápegység-DC

Részletesebben

Netis ADS2+ Modem Router Telepítési és Kezelési Útmutató DL-4310, DL-4311, DL-4311D, DL-4312, DL-4312D, DL-4322, DL-4322D, DL-4323, DL-4323D

Netis ADS2+ Modem Router Telepítési és Kezelési Útmutató DL-4310, DL-4311, DL-4311D, DL-4312, DL-4312D, DL-4322, DL-4322D, DL-4323, DL-4323D Netis ADS2+ Modem Router Telepítési és Kezelési Útmutató DL-4310, DL-4311, DL-4311D, DL-4312, DL-4312D, DL-4322, DL-4322D, DL-4323, DL-4323D Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 1 1.1 A termékről... 1 1.2 Főbb

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv A Kerio Technologies Inc. Kerio Personal Firewall termékéhez 1 Tartalomjegyzék FONTOS TUDNIVALÓK... 3 1.1 A TCP/IP PROTOKOLL ÁTTEKINTÉSE... 5 1.2 A PORTCÍMZÉS RENDSZERE... 6 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK...

Részletesebben

SEC-CAM- AHD Megapixel Rögzítők. Telepítési leírás Dokumentum verzió: v1.7 HUN

SEC-CAM- AHD Megapixel Rögzítők. Telepítési leírás Dokumentum verzió: v1.7 HUN SEC-CAM- AHD Megapixel Rögzítők Telepítési leírás Dokumentum verzió: v1.7 HUN TARTALOMJEGYZÉK 1. A termék bemutatása...5 1.1 Termék áttekintése...5 2. A doboz tartalma és a kábelek bekötése...5 2.1 A doboz

Részletesebben

Telepítési leírás Dokumentum verzió: v2.3. HUN. Sec-CAM IP MEGAPIXEL FELBONTÁSÚ IP KAMERÁK

Telepítési leírás Dokumentum verzió: v2.3. HUN. Sec-CAM IP MEGAPIXEL FELBONTÁSÚ IP KAMERÁK Telepítési leírás Dokumentum verzió: v2.3. HUN Sec-CAM IP MEGAPIXEL FELBONTÁSÚ IP KAMERÁK 1. TARTALOM 1. Tartalom... 2 2. Termék bemutatása... 5 2.1 Termék összegzése... 5 2.2 Termék használhatósága...

Részletesebben

IDENTIVISION IIP- MegaPixel felbontású IP kamerák Telepítési leírás

IDENTIVISION IIP- MegaPixel felbontású IP kamerák Telepítési leírás IDENTIVISION IIP- MegaPixel felbontású IP kamerák Telepítési leírás Dokumentum verzió szám: v2.3 HUN TARTALOM 1. 2. 3. Termék bemutatása... 5 1.1 Termék összegzése... 5 1.2 Termék használhatósága... 5

Részletesebben

-------------------------------------------------------------------------- Tartalomjegyzék

-------------------------------------------------------------------------- Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1. FEJEZET RÖVID BEVEZETÉS ÉS TERMÉKJELLEMZŐK... 1 1.1 RENDSZER ÁTTEKINTÉS... 1 1.2 TERMÉKJELLEMZŐK...1 2. FEJEZET TELEPÍTÉS ÉS CSATLAKOZÁSOK... 3 2.1 RENDSZER KONFIGURÁCIÓ... 3 2.2 KÉSZÜLÉKHÁZ...4

Részletesebben

Megfelelő földelés kell biztosítani a működési ideje alatt; A DVR száméra a megfelelő kapcsolatot kell kiépíteni más eszközök felé.

Megfelelő földelés kell biztosítani a működési ideje alatt; A DVR száméra a megfelelő kapcsolatot kell kiépíteni más eszközök felé. Megjegyzés: A DVR hálózati tápegysége 12V DC 3A, kérem ellenőrizze az adapter mielőtt üzembe helyezi az eszközt hogy megfelel-e a követelményeknek. Ne helyezze a DVR-t olyan helyre ahol eső, nedvesség

Részletesebben

Használati utasítás. Magyar

Használati utasítás. Magyar Használati utasítás Magyar Ez a tájékoztató a következő Y-cam termékekre vonatkozik: Y-cam Black S/SD Y-cam Knight S/SD Y-cam White S/SD Y-cam Bullet A tájékoztatóban felsorolt szolgáltatások és műveletek

Részletesebben

16 CSATORNÁS MPEG-4DVR DIGITÁLIS VIDEORECORDER

16 CSATORNÁS MPEG-4DVR DIGITÁLIS VIDEORECORDER AVC787 V1.2 1 AV TECH AVC787 16 CSATORNÁS MPEG-4DVR DIGITÁLIS VIDEORECORDER 8/16 CSATORNA AVC787 V1.2 2 Köszönjük, hogy elolvassa, mielőtt a készüléket üzembe helyezi Először is, szeretnénk elismerésünket

Részletesebben

16 CSATORNÁS MPEG-4DVR DIGITÁLIS VIDEORECORDER

16 CSATORNÁS MPEG-4DVR DIGITÁLIS VIDEORECORDER AVC787 V1.2 1 AV TECH AVC787 16 CSATORNÁS MPEG-4DVR DIGITÁLIS VIDEORECORDER 8/16 CSATORNA AVC787 V1.2 2 Köszönjük, hogy elolvassa, mielőtt a készüléket üzembe helyezi Először is, szeretnénk elismerésünket

Részletesebben

VIGYÁZAT VIGYÁZAT. A javítások elvégzése elıtt válassza le az elektromos hálózatról a készüléket.

VIGYÁZAT VIGYÁZAT. A javítások elvégzése elıtt válassza le az elektromos hálózatról a készüléket. VIGYÁZAT A javítások elvégzése elıtt válassza le az elektromos hálózatról a készüléket. Az eszköz kizárólag beltéri használatra készült. A Line 1 és Line 2 telefon csatlakozókat tilos kültéri vezetékhez

Részletesebben

AVC776W v.1.1 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót és őrizze meg a jövőbeni hivatkozásokhoz.

AVC776W v.1.1 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót és őrizze meg a jövőbeni hivatkozásokhoz. AVC776W v.1.1 9 csatornás digitális multiplex képrögzítő beépített web serverrel FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót és őrizze meg a jövőbeni hivatkozásokhoz. AVC776W

Részletesebben

Tartalom Biztonsági intelmek... 5 A készülék kezelőszervei... 6 Kezdeti lépések... 9 WAP... 18 Telefonhívások... 30

Tartalom Biztonsági intelmek... 5 A készülék kezelőszervei... 6 Kezdeti lépések... 9 WAP... 18 Telefonhívások... 30 Kezelési útmutató Tartalom Biztonsági intelmek... 5 A készülék kezelőszervei... 6 Kezdeti lépések... 9 Kicsomagolás...9 A telepítési hely kiválasztása... 10 A telefonkészülék csatlakoztatása... 10 A kijelző...

Részletesebben

CPD500W. Felhasználói kézikönyv. 4 csatornás digitális triplex rekorder

CPD500W. Felhasználói kézikönyv. 4 csatornás digitális triplex rekorder CPD500W Felhasználói kézikönyv 4 csatornás digitális triplex rekorder Kérem, alapossan olvassa el az utasításokat mielőtt elkezdené a műveleteket! 1 Tartalomjegyzék TULAJDONSÁGOK...5 MŰSZAKI ADATOK...6

Részletesebben