Modem és Fax támogatás - G.711 fax és modem átvitel (automata kapcsolás fax/modem érzékelés esetén) - T.38 Valós idejű faxátvitel

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Modem és Fax támogatás - G.711 fax és modem átvitel (automata kapcsolás fax/modem érzékelés esetén) - T.38 Valós idejű faxátvitel"

Átírás

1 1. Tulajdonságok, szolgáltatások 1.1 VOIP SIP Protocol (RFC 3261) - Egy telefon csatlakozás amely támogatja az analóg TONE kódos telefonokat - Fejlett előfeldolgozás, amely fullduplex (kétirányú) hangtömörítésre optimalizálva - Nagyteljesítményű visszhangelnyomás - Dinamikus hálózat-figyelés, amely jitter segítségével kiküszöböli a csomagvesztést - Tiszta, természetes hangzású hangminőség - Radvision Sip stack ( verzió) - Digest MD5 azonosítás Hangkódolás (Codec-ek) - G.729A - G G.711 (Alaw, Ulaw) Forgalomszabályozás (Quality of Service) - Diffserv - VLAN STUN támogatás (RFC3849) DTMF opciók - DTMF kódok érzékelése és generálása - Hívás közbeni DTMF kódok - RFC Konfigurálható frekvenciák Visszhangelnyomás - G.165, G.168 megfelelőség - Minden aljzatra külön visszhangelnyomó - Programozható időegységek: msec - Nemlineáris visszhangelnyomás - Konvergencia idő: 250ms - ERLE: 10 -> 20 db (Echo Return Loss Enhancement) - 1 fővonali aljzat (FXO) Opció - 1 analóg port (FXS) - 2 analóg port (FXS) Opció Modem és Fax támogatás - G.711 fax és modem átvitel (automata kapcsolás fax/modem érzékelés esetén) - T.38 Valós idejű faxátvitel

2 1.2 Hálózati Protokollok és csatlakozási felületek - Ethernet felület (RJ45) - 10/100mbps - Auto MDI/MDI-X érzékelés (egyenes és keresztkábel támogatása) 1.3 SoftSwitch Együttműködés - Cisco Proxy/Gateway - Nortel Proxy/Gateway - Nokia Proxy/Gateway - Avaya Proxy/Gateway - Mitel UA (User Agent) - GL UA/proxy - Marconi Proxy/UA - Navaltel Proxy/UA - Texas Instruments UA - MetaSwitch Proxy/Gateway - BATM UA - Alcatel B2BUA - CCL/ITRI Proxy/UA - 3COM Proxy/Sip telefon - BroadSoft

3 2. ATA Áttekintés Az ATA számos porttal, kapcsolóval, LED-el rendelkezik. A megvásárolt típus rendelkezik néhány vagy az összes felsorolt funkcióval típustól függően. 2.1 Portok és gombok Áram: Használja az egységhez adott tápegységet (amennyiben az megegyezik a helyi szabvánnyal!). Más feszültségű tápegység használata tönkreteheti a berendezést! A tápegység legyen maximum 12Volt-os. WAN port: Ide csatlakoztassa az internet kapcsolatot (ADSL, kábelmodem) ETH port: Ide csatlakoztassa a hálózati eszközöket, úgymint számítógép, hub, switch, vagy router. Berendezéstől függően lehet, hogy egyenes, vagy kereszt kábelre lesz szüksége. RESET: A Reset gomb az egységet a gyári beállításokra állítja vissza. Vigyázzon!!! A Reset gomb használata után lehet, hogy nem éri el a berendezést IP Cím változások miatt így helyi beavatkozás lehet szükséges! A Reset funkció használatához másodpercig tartsa benyomva a gombot, majd 30 másodperc múlva használhatja a készüléket mintha a dobozból vette volna elő. PSTN port: ide csatlakoztassa a bejövő fővonalat PHONE (1/2) Jack: ide a DTMF kompatiblis telefonkészüléket csatlakoztassa

4 2.2 LED Leírások Áram LED: üzemszerű működés közben a LED folyamatosan világít SIP (1/2) LED: A LED világít, ha a port regisztrálva van a SIP kiszolgálóra WAN LED: A LED világít, ha van internet kapcsolat, és villog adatátvitel esetén LAN LED: A LED világít, ha van hálózati kapcsolat, és villog adatátvitel esetén

5 3. ATA telepítése 1. Keresse meg az optimális helyet az egység számára 2. A hálózati csatlakozásokhoz kövesse az alábbi ábrát 3. Dugja be a tápegységet. Felhasználástól függően használjon szünetmentes tápegységet (UPS-t ne feledje, ha áramszünet esetén kívánja használni a VoIP eszközt, az ADSL/Kábelmodemet is csatlakoztassa!). Csak a berendezéssel kompatibilis tápegységet használjon! A hardware egységek telepítése befejeződött, lépjünk tovább a beállításokra.

6 3.1 A számítógép beállítása Automatikus IP-Cím fogadásra:

7 3.2 Gyors beállítás A gyors beállításhoz használja a csomagban található CD lemezt. Ha a program nem indulna el automatikusan a lemez behelyezésekor, akkor a Start Menü-ben válassza a futtatást, és a CD meghajtón, az Easysetup mappában található vbpes.exe programot indítsa el. Három beállítás között választhat: - DHCP client (a szolgáltató automatikus IP-címet ad Önnek) - PPPoE client (ADSL és néhol mikrohullámú kapcsolat esetén) - Static IP (FIX IP-Cím)

8 3.2.1 DHCP kliens mód 1. Protokoll mód: DHCP Client 2. Töltse ki a szolgáltató áltat megadott értékekkel az alábbi mezőket: Registar Address: Port: Proxy: Port: Outbound Proxy: Port: (A legtöbb hazai szolgáltató esetén a fenti értékek ugyanazok, tehát pl: sip.szolgaltato.hu és a port: 5060) User ID Auth ID (itt lehet, hogy formában kell megadni) Password 3. Nyomja meg a SETUP gombot. 4. Ezzel beállította az internet és VoIP kapcsolatot. 5. Csatlakoztassa az ATA egységet az internethez (ADSL/Kábelmodemhez) 6. Ellenőrizze a SIP LED állapotát. Ha a LED világít, akkor a készülék regisztrálta magát a VoIP kiszolgálóhoz. Ha nem, akkor nyomja meg a RESET gombot (2.1-es bekezdés), és kezdje újra a beállításokat. 7. A beállítás kész, használhatja az eszközt!

9 3.2.2 PPPoE Kliens mód 1. Protokoll mód: PPPoE Client 2. Töltse ki a szolgáltató áltat megadott értékekkel az alábbi mezőket: PPPoE rész: Username: felhasználó vagy Password: VoIP rész: Registar Address: Port: Proxy: Port: Outbound Proxy: Port: (A legtöbb hazai szolgáltató esetén a fenti értékek ugyanazok, tehát pl: sip.szolgaltato.hu és a port: 5060) User ID Auth ID (itt lehet, hogy formában kell megadni) Password 3. Nyomja meg a SETUP gombot. 4. Ezzel beállította az internet és VoIP kapcsolatot. 5. Csatlakoztassa az ATA egységet az internethez (ADSL/Kábelmodemhez) 6. Ellenőrizze a SIP LED állapotát. Ha a LED világít, akkor a készülék regisztrálta magát a VoIP kiszolgálóhoz. Ha nem, akkor nyomja meg a RESET gombot (2.1-es bekezdés), és kezdje újra a beállításokat. 7. A beállítás kész, használhatja az eszközt!

10 3.2.3 FIX IPcím esetén 8. Protokoll mód: Static IP 9. Töltse ki a szolgáltató áltat megadott értékekkel az alábbi mezőket: IP rész: IP Address: szolgáltató áltat megadott IP Cím Subnet masz: alhálózati maszk Gateway: alapértelmezett átjáró DNS: DNS kiszolgáló VoIP rész: Registar Address: Port: Proxy: Port: Outbound Proxy: Port: (A legtöbb hazai szolgáltató esetén a fenti értékek ugyanazok, tehát pl: sip.szolgaltato.hu és a port: 5060) User ID Auth ID (itt lehet, hogy formában kell megadni) Password 10. Nyomja meg a SETUP gombot. 11. Ezzel beállította az internet és VoIP kapcsolatot. 12. Csatlakoztassa az ATA egységet az internethez (ADSL/Kábelmodemhez) 13. Ellenőrizze a SIP LED állapotát. Ha a LED világít, akkor a készülék regisztrálta magát a VoIP kiszolgálóhoz. Ha nem, akkor nyomja meg a RESET gombot (2.1-es bekezdés), és kezdje újra a beállításokat. 14. A beállítás kész, használhatja az eszközt!

11 3.3 Alap VoIP beállítások A Webes felület elérése 1. Lépés: - Indítsa el a böngészőjét (Firefox, Internet Explorer, stb) - Nyissa meg a következő oldalt: (az alapértelmezett átjáró a router ipcíme) - Felhasználónév: admin, jelszó: epicrouter - Figyelem! Ha a kis kockába pipát tesz, akkor a böngészője megjegyzi a jelszót!

12 2. Lépés: Az alábbiak alapján beállíthatja a routert:

13 3.3.2 VoIP beállítások: 1. Lépés Válassz a bal oldali menüben a VoIP opciót, majd válassza ki a beállítani kívánt vonalat, és végül: Update Service Provider

14 2. Lépés Töltse ki a mezőket a szolgáltató által megadott paraméterekkel, pl: New Service Provider: szolgáltató Registrar address: sip.szolgaltato.hu port: 5060 Proxy address: sip.szolgaltato.hu port: 5060 Outbound Proxy address: sip.szolgaltato.hu port: 5060 Service Provider Action: ADD NEW SIP (új hozzáadása) Majd a rögzítéshez válassza a SUBMIT gombot

15 3. Lépés Válassza ki a most beállított szolgáltatót, majd lépjen tovább az UPDATE USER LOGIN ACCOUNT gombbal

16 4. Lépés Töltse ki a mezőket a szolgáltató által megadott paraméterekkel: New Account name: szolgaltato User ID: Password: jelszo Auth ID: (vagy Display Name: Noname Kft Login Action: ADD (hozzáadás) Majd rögzítse a SUBMIT gombbal

17 5. Lépés Válassza a Login Account-ot, amit használni kíván (a szolgáltatón belül) Majd a SUBMIT gomb lenyomásával rögzítse. Végüla Save Configuration opciót választva letárolhatja a beállításokat a készülékbe.

18 6. Lépés Válassza a SAVE & REBOOT opciót

19 7. Lépés A készülék most menti az adatokat majd újraindul

20 8. Lépés Az adatok elmentése sikerült, újraindítás folyamatban.

21 3.3.3 WAN beállítások Fix IP Cím 1. Lépés A bal oldali menüben válassz a WAN opciót, majd a jobb oldalon, a Static IP alatt lévő opciókat töltse ki az internet szolgáltatója által adott paraméterekkel. Ha végzett az adatokat a SUBMIT gomb lenyomásával rögzítheti.

22 2. Lépés A DNS mezőket töltse ki a szolgáltató által adott paraméterekkel, majd rögzítse a SUMBIT gomb segítségével

23 3. Lépés Mentse el a beállításokat a SAVE CONFIGURATION gombbal

24 4. Lépés Válassza a SAVE & REBOOT funkciót az adatok rögzítéséhez, és az újraindításhoz

25 5. Lépés Várja meg amíg a berendezés újraindul.

26 6. Lépés A beállítások mentése sikeres. Ellenőrizze, hogy a SIP LED világít-e. Amennyiben igen, úgy a beállítás sikeres, ha nem, kérem ellenőrizze az adatokat és az internet-kapcsolatot, majd állítsa be újra.

27 Automatikus IP Cím 1. Lépés: - Indítsa el a böngészőjét (Firefox, Internet Explorer, stb) - Nyissa meg a következő oldalt: (az alapértelmezett átjáró a router ipcíme) - Felhasználónév: admin, jelszó: epicrouter - Figyelem! Ha a kis kockába pipát tesz, akkor a böngészője megjegyzi a jelszót!

28 2. Lépés A bal oldali menüben válassz a WAN opciót, majd a jobb oldalon, a DHCP Client alatt Engedélyezze az automatikus IP Címet: DHCP Client Enable. Ha végzett az adatokat a SUBMIT gomb lenyomásával rögzítheti.

29 3. Lépés Mentse el a beállításokat a SAVE CONFIGURATION gombbal

30 4. Lépés Válassza a SAVE & REBOOT funkciót az adatok rögzítéséhez, és az újraindításhoz

31 5. Lépés Várja meg amíg a berendezés újraindul.

32 6. Lépés A beállítások mentése sikeres. Ellenőrizze, hogy a SIP LED világít-e. Amennyiben igen, úgy a beállítás sikeres, ha nem, kérem ellenőrizze az adatokat és az internet-kapcsolatot, majd állítsa be újra.

33 PPPoE Kliens mód 1. Lépés: - Indítsa el a böngészőjét (Firefox, Internet Explorer, stb) - Nyissa meg a következő oldalt: (az alapértelmezett átjáró a router ipcíme) - Felhasználónév: admin, jelszó: epicrouter - Figyelem! Ha a kis kockába pipát tesz, akkor a böngészője megjegyzi a jelszót!

34 2. Lépés A bal oldali menüben válassz a WAN opciót, majd a jobb oldalon, a PPPoE Client alatt Engedélyezze az PPPoE Klienst: PPPoE Client Enable. A továbbiakban adja meg az internetszolgáltatója által adott paramétereket: Username: usernév vagy Password: jelszó Automatic Reconnect (Amennyiben nem időkorlátos ADSL kapcsolata van Igen) Ha végzett az adatokat a SUBMIT gomb lenyomásával rögzítheti.

35 3. Lépés Mentse el a beállításokat a SAVE CONFIGURATION gombbal

36 7. Lépés Válassza a SAVE & REBOOT funkciót az adatok rögzítéséhez, és az újraindításhoz

37 8. Lépés Várja meg amíg a berendezés újraindul.

38 9. Lépés A beállítások mentése sikeres. Ellenőrizze, hogy a SIP LED világít-e. Amennyiben igen, úgy a beállítás sikeres, ha nem, kérem ellenőrizze az adatokat és az internet-kapcsolatot, majd állítsa be újra.

39 4. Haladó VoIP beállítások - Indítsa el a böngészőjét (Firefox, Internet Explorer, stb) - Nyissa meg a következő oldalt: (az alapértelmezett átjáró a router ipcíme) - Felhasználónév: admin, jelszó: epicrouter - Figyelem! Ha a kis kockába pipát tesz, akkor a böngészője megjegyzi a jelszót! - A router weboldalán a bal oldali menüben tudja kiválasztani a VoIP menüpontot, ahol megtekintheti az ATA beállításokat. Amennyiben módosít a beállításokon, azok csak mentés és újraindítás után érvényesülnek! Megjegyzés: Néhány VoIP paraméter módosításához nem szükséges az újraindítás. Ezen paraméterek már a következő telefonhívás esetén aktiválódnak, de újraindítás esetén elvesznek amennyiben nem választja a SAVE & REBOOT opciót!

40 4.1 ATA konfigurációs lap Az ATA konfigurációs lapon a VoIP paraméterek állíthatja. Az ATA konfigurációs lap három részre van osztva, ezek a következők: - Verzió részletek (Version Details) A software verzióját mutatja - Vonalankénti beállítások (Line Based Config) A kiválasztott vonal konfigurációja - Egyéb beállítások (Non-Line Config) Vonalankénti beállítások: Válassza a 0-t az első vonalhoz (alapértelmezett) vagy 1-t a második vonalhoz. Amikor kiválasztja a vonalat, az alatta lévő beállítási adatok frissülnek (úgymint SIP regisztráció, szolgáltató, stb). SIP regisztráció engedélyezése (Enable SIP Registration): Ha engedélyezni kívánja, válassza a YES-t, ha tiltani a NO-t. Megjegyzés: amennyiben tiltja, úgy nem tud hívásokat fogadni, és elképzelhető, hogy hívni sem (szolgáltató függő)

41 Átviteli típus (Transport type): Válassza ki a kívánt típust (TCP vagy UDP) Szolgáltató választás (Select provider to use): Válassza ki az adott vonalhoz használni kívánt szolgáltatót. Különböző, szolgáltató-specifikus beállításokra van lehetőség, ha az UPDATE SERVICE PROVIDER linket választja, és követi a leírtakat a pontok szerint. Megjegyzés: Ha másik szolgáltatót választ a legördülő menüből, a Login Account legördülő menü adatai is frissülnek. Belépési adatok választása (Login Account to use): Válassza ki a használni kívánt vonalhoz a felhasználói fiókot. Külön felhasználói fiókokat állíthat be az UPDATE USER LOGIN ACCOUNT linkre kattintva, és a pontokat követve. Ezzel több fiókot definiálhat azonos szolgáltatóhoz. Regisztrációs státusz (Current Registration Status): A regisztrációs státuszok a következők: Regiszrációs Státusz Állapot VOIP SERVICES DISABLED SIP letiltva REGISTRATION DISABLED Regisztráció a weblapon letiltve REGISTERING Internet kapcsolat rendben, regisztráció folyamatban (amennyiben regisztráció engedélyezve) REGISTERED Regisztráció sikeres REGISTRATION FAILED Regisztráció meghiúsult UNREGISTERED Nincs internet kapcsolat Ország specifikus csengetési és tone kódok (Country specific ring and tone parameters): Itt be tudja állítani az ország specifikus kódokat amennyiben ez szükséges, bővebben a szekcióban. Általános beállítások (General Parameters): Itt tudja beállítani a nem vonalspecifikus paramétereket Haladó rendszerbeállítások (Advanced System Telephony Paramteres): Haladó telefonos beállítások bővebben és es szekció.

42 4.1.1 Ország-specifikus csengetési és DTMF kódok Az Ország-specifikus csengetési és DTMF kódok ( Country specific Ring & Tones ) oldalán lehet definiálni a különböző jelzések hangszínét (tone), úgymint: csengetés, tárcsahang, foglaltsági jelzés, stb. Az eszköz alapesetben az amerikai szabványnak megfelelő kódokat használja, de lehetőséget biztosít új országok, és ahhoz tartozó kódok hozzáadására és törlésére. Használandó ország (Working Country): Itt választható ki az ország, amelynek a letárolt csengetési és DTMF kódjait akarja használni. Az alapértelmezett terület az USA. Amint kiválasztja az országot, a hozzá tartozó kódok automatikusan megjelenítésre kerülnek. A maximálisan beállítható területek száma 32. Új országokat definiálhat és rögzíthet. Új ország (New country): Adja meg rögzíteni kívánt ország nevét, ha a mező üres, vagy változtassa meg a kívánt nevet a Working Country mezőben. Megjegyzés: -A definiálni kívánt DTMF paramétereknél az idő millisecundumban, a frekvencia Hertzben van megadva. - Amplitudó érték, dbm-ben meghatározva, tíz szorzataként

43 Aktív hívás státusza (Current voice call status): Ez a mező jelzi az kiválasztott vonal státuszát. Kijelzett státuszinformáció Állapot NO VOICE CALL IN PROGRESS A kiválasztott végponton nincs aktív hívás VOICE CALL IN PROGRESS CODEC Hanghívás van folyamatban G711U (PCMU) USED IS G711U kodek használatával VOICE CALL IN PROGRESS CODEC Hanghívás van folyamatban G711A (PCMA) USED IS G711A kodek használatával VOICE CALL IN PROGRESS CODEC Hanghívás van folyamatban G729 kodek USED IS G729 használatával VOICE CALL HELD BY REMOTE END A túloldal tartásba tette a hívást VOICE CALL ON HOLD BY LOCAL END A helyi oldal tartásba tette a vonalat Idő beállítások (time parameters): Válassz ezt a linket, hogy megnyissa a Timeout (időtúllépés) oldalt, hogy beállítsa az időzítéseket. Bővebben: bekezdés Hívásjellemzők (Call feature parameters): A Call Feature opción belül módosíthatja a hívásjellemzőket. Bővebben: bekezdés Címjegyzék (Address book): Itt rögzítheti a neveket és telefonszámokat. Bővebben bekezdés Haladó telefonos beállítások (Advanced Telephony Settings): A haladó telefonos beállításokhoz válassza ezt a menüpontot. Bővebben bekezdés Változások rögzítése (Submit changes): E menüpont választásával a változásokat elmentheti a készülék memóriájába. A végleges rögzítéshez a következő menüt is használnia kell! Konfiguráció mentése (Save configuration): A menüpont használatával a memórában tárolt adatokat rögzítheti a berendezés háttértárába, végleges mentés céljából így az adatok újraindítás után is megmaradnak. Nem vonali paraméterek (Non-Line config): Itt a nem vonalakhoz tartozó paramétereket módosíthatja.

44 Csengetési paraméterek (Ring parameters): Csengetés (Ring): Adjon meg az öt egymást követő értéket vesszővel elválasztva a következőképpen: Frekvencia, Bekapcsolva1,Kikapcsolva1,Bekapcsolva2,Kikapcsolva2 ( Frequency, Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 ) DTMF Paraméterek PSTN tárcsahang (Dialtone): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 akkor használatos, ha az internetkapcsolat nem működik. IP-IP kapcsolat tárcsahang (Peer to Peer dialtone): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 akkor használatos, ha a regisztráció ki van kapcsolva, így nem szolgáltató keresztül telefonál ha direkt hív másik IP készüléket. Normál tárcsahang (normal dialtone): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 akkor használatos, ha az internetkapcsolat működik, és be van regisztrálva a kiszolgálóra. Foglaltsági hang (Busy tone): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 Visszacsengés (Ringback tone): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 Hívás várakoztatás (Call Waiting): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 Figyelmeztetés (Alerting tone): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 Hálózati torlódás (Congestion): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 Gyors foglaltság (Fast busy tone): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 Megerősítés (Confirm tone): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 Trillázás (Warble tone): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2

45 Elérhetetlen (Unobtainable tone): Hat érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Ontime1,Offtime1,Ontime2,Offtime2 Visszahívás (Recall tone): Öt érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Stutter duration Dadogás (Stutter dialtone): Öt érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Stutter duration Hangüzenet érkezett (VMI Dial tone): Öt érték a következőképpen Freq1,Amp1, Freq2,Amp2,Stutter duration Ezt a tárcsahangot kapja, ha hangüzenete érkezett. Csengetési hang opciók (RingTone Action): Válassza ki a kívánt opciót a legördülő menüből, annak megtekintéséhez, vagy a kívánt opció módosításához. Megtekintés (Display): A Working Country menüben kiválasztott ország adatainak megtekintése Hozzáadás (Add): A frissített paraméterek hozzáadása a New Country opcióban kiválasztott országhoz. A New Country mező nem lehet üres! Szerkesztés (Edit): A menüben felülírhatja a Working Country opcióban kiválasztott országhoz tartozó paramétereket, vagy az ország nevét ha az új nevet a New Country mezőbe beírja azt. Adatok rögzítése (Submit changes): A rögzítés után a program a Megtekintés (Display) opciót választja. Törlés (Delete): Az opcióval törölheti a kiválasztott országot a listából Változások rögzítése (Submit changes): E menüpont választásával a változásokat elmentheti a készülék memóriájába. A végleges rögzítéshez a következő menüt is használnia kell! Konfiguráció mentése (Save configuration): A menüpont használatával a memórában tárolt adatokat rögzítheti a berendezés háttértárába, végleges mentés céljából így az adatok újraindítás után is megmaradnak.

46 4.1.2 Általános konfiguráció (General Configuration Page) Az Általános konfiguráció oldalon a vonalfüggetlen rendszeradatok állíthatók be. Öt bekezdés található: - SIP eszközök (SIP device) - VoIP általános adatok (VoIP General) - BLAM kiszolgáló (BLAM Server) - STUN paraméterek (STUN parameter) - Általános tárcsázási szabályok (Default Dial Plan Paramteres) SIP eszközök: Itt a következő SIP információk állíthatók - SIP engedélyezése (Enable SIP): Igen (Yes) esetén a SIP protokoll az alapértelmezett jelzésrendszer (signalling) - Helyi SIP Port (Local SIP Port): Itt definiálható az alapértelmezett port, a SIP üzenetek számára. A lehetséges portok: Alapértelmezett: Port a hangátvitel számára (Media Base Port): A médiaüzenetek (hangcsomagok-rtp) számára dedikált port. Páratlan port megadása nem ajánlott, ebben az esetben a következő Páros kerül használatra, az RFC szabványoknak megfelelően között állítható.

47 Általános VoIP paraméterek (VoIP General) Automata bejelentkezés engedélyezése (Enable Auto Login): Ha engedélyezett, az eszköz megpróbálja lekérni a bejelentkezési adatok a szolgáltatótól, a MAC cím segítségével. Megjegyzés: Ha engedélyezett és sikeres, nem jelennek meg VoIP beállítási adatok. Kliens azonosító (User Agent String): Itt állítható ha SIP üzenetben elküldendő azonosító adat általában a kliens szoftver verzió-adatait tartalmazza. Azonosító hozzáfűzése (Append User ID): Engedélyezés esetén a kitöltött adatok hozzáfűzésre kerülnek a SIP üzenet To: fejlécéhez. Ha a PIN mező ki van töltve akkor az, ha nincs akkor a USER ID kerül hozzáfűzésre. PIN kód (PIN Number): PIN kód hozzáfűzése a SIP üzenetben. (Miután az előző paraméter engedélyezve lett) Használni kívánt csatoló (Interface to Use): A használni kívánt csatoló a VoIP irányhoz. Alapértelmezetten az első elérhető és engedélyezett szélessávú kapcsolat. Megjegyzés: Hívás csak akkor kezdeményezhető, ha a kiválasztott vagy alapértelmezett csatolón aktív az internet kapcsolat. ADSL esetén a választható csatolók PVC0, PVC1 (Állandó Virtuális Áramkör Permanent Virtual Circuit) az érvényes csatolók a legördülő menüből választhatók, egyéb kapcsolat esetén az Ethernet-1 csatoló. Újraregisztrálási idő (RegFail Retry Timer): Itt definiálhatja az időt, amennyit várakozik a készülék sikertelen regisztráció esetén. BLAM kiszolgáló (BLAM server): Ez a beállítás lehetővé teszi a BLAM kiszolgáló indítását és leállítását. A mezők: RTrace puffer méret (fifo), RDump puffer méret és Port szám. Indítás: töltse ki a három mezőt, majd válassza a Rögzít (SUBMIT) gombot. Leállítás: az RTrace es RDump értéket állítsa 0-ra és válassza a Rögzít (SUBMIT) gombot. RTrace fifo méret (kilobájtban): 0-nál nagyobb érték szükséges a kiszolgáló indításához, a maximális méret: 100 RDump fifo méret (kilobájtban): 0-nál nagyobb érték szükséges a kiszolgáló indításához, a maximális méret: 100 Port: A kiszolgáló portszáma, amin figyeli a BLAMski kéréseket között állítható BLAM állapot (BLAM Current State): Jelzi a kiszolgáló jelenlegi állapotát

48 Címfordítási paraméterek (NAT Traversal Parameters): Itt állíthatók az ATA címfordítási tulajdonságai. Technológia (NAT Traversal Technique): STUN-hoz válassza a USE STUN opciót (alapértelmezett) ha a berendezés címfordító mögött van (jellemzően az internet felőli ipcíme 10 el, al, al kezdődik), és nem rendelkezik SIP-NAT funkcióval. Ha NONE opciót választja, azzal kikapcsolja az STUN támogatást. Az ATA rendelkezik nem szabványos technológiával is, amely segítségével tud dolgozni STUN támogatás nélkül is ehhez a szolgáltatónak is támogatnia kell a címfordítás mögötti klienseket ezt a készülék automatikusan eldönti, hogy tud-e így kommunikálni a szolgáltatóval. Megjegyzés: amennyiben az STUN opció be van kapcsolva, de a szolgáltató másik technológiát támogat, a készülék automatikusan felismeri ezt, és kikapcsolja az STUN használatát. STUN paraméterek: Itt paraméterezhető a berendezés STUN (Simple Traversal of UDP through NAT egyszerű átvitel UDP csomagokkal címfordításon át) támogatása. STUN kiszolgáló (STUN server): az STUN kiszolgáló domain neve vagy ipcíme (alapértelmezett: ) csak akkor elérhető ha az STUN engedélyezett. STUN port: az STUN kiszolgáló portja (alapértelmezett: 3478) között állítható csak akkor elérhető, ha az STUN engedélyezett. Folyamatos ébrentartás (Force Keep Alive): Csak akkor elérhető, ha az STUN nincs engedélyezve, és még mindig szükséges így folyamatosan küld üzenetet a kiszolgálónak Ébrentartási időszak (Kepep Alive Period): az ébrentartási üzenetek közötti időszak másodpercben - csak akkor elérhető, ha az STUN nincs engedélyezve Alapértelmezett tárcsázási szabályok (Default Dial Plan Parameters): Alapértelmezett szabály a tárcsázáshoz, bővebben bekezdés. Állítható szükség szerint például itt definiálható az automatikus körzetszám tárcsázása ( 06-1 ) Új szolgáltató hozzáadása esetén, annak alapértelmezett tárcsázási szabálya innen kerül kiolvasásra. Bővebben és 2.2 bekezdés Változások rögzítése (Submit changes): E menüpont választásával a változásokat elmentheti a készülék memóriájába. A végleges rögzítéshez a következő menüt is használnia kell! Konfiguráció mentése (Save configuration): A menüpont használatával a memórában tárolt adatokat rögzítheti a berendezés háttértárába, végleges mentés céljából így az adatok újraindítás után is megmaradnak.

49 4.1.3 SIP szolgáltató beállítása (SIP Provider Configuration Page) Itt állíthatja be a SIP szolgáltató által megadott adatokat. Szolgáltató lista (SIP Provider List): SIP szolgáltató nevének beállítása. Ha a legördülő menüből választ, a hozzá tartozó adatok automatikusan megjelenítésre kerülnek. Az alapértelmezett szolgáltató adatai alapértelmezett paraméterekkel kerülnek kitöltésre, ezeket lehet szerkeszteni is. Új szolgáltató definiálható és hozzáadható, a meglévők szerkeszthetők és törölhetők. Új szolgáltató (New Provider): a hozzáadni kívánt szolgáltató neve, ha a szolgáltató neve üres, vagy a meglévőt át akarja nevezni. Bejövő csomagok korlátozása (Restrict packets from Service Provider): pipálja ki a négyzetet, ha a bejövő csomagokat korlátozni kívánja a szolgáltatóra az összes egyéb címről jövő csomag eldobásra kerül. Regisztrációs időszak (registration interval) (másodpercben): a két regisztráció közötti várakozás másodpercben. Alapértelmezett 3600másodperc (1 óra). Amennyiben túl kicsi időszakot ad meg, feleslegesen terheli a kiszolgálót (60), amennyiben túl sokat (14400) úgy a kiszolgáló nem érzékeli, ha esetleg megszakad az internet kapcsolata. Azonosítási eljárás (Authentication method): Csak MD5 azonosítás támogatott - AUTH_NONE: Nincs azonosítás - AUTH_MD5: MD5 Digest Azonosítás Kiszolgáló címe (Registrar address): A regisztrációs kiszolgáló domain neve, vagy ipcíme, ahová csatlakoznia kell, hogy hívásokat kezdeményezzen vagy fogadjon. Kiszolgáló port (Registrar port): Adja meg, milyen porton várja a kiszolgáló a regisztrációs üzeneteket között állítható, alapértelmezetten Proxy kiszolgáló címe (Proxy Address): A SIP proxy kiszolgáló domain neve vagy ipcíme

50 Proxy Port: Adja meg, milyen porton várja a Proxy kiszolgáló az üzeneteket között állítható, alapértelmezetten Kimenő Proxy kiszolgáló címe (Outbound Proxy Address): A SIP proxy kiszolgáló domain neve vagy ipcíme akkor használatos, ha a kliens címfordítás mögött van Kimenő Proxy Port (Outbound proxy port): Adja meg, milyen porton várja a Proxy kiszolgáló az üzeneteket között állítható, alapértelmezetten Megjegyzés: további információt az RFC 3261 szabványleírásban talál. Tárcsázási szabály (Dial Plan String): A szolgáltatóhoz szükséges tárcsázási szabályok beállítása. Ha új szolgáltatót ad hozzá, akkor az alapértelmezett tárcsázási szabályokból veszi az ide vonatkozó beállításokat. Ha módosítani akarja a mezőt, a szolgáltató hozzáadása után megteheti. További részletek a 4.2 bekezdésben. Szolgáltató lehetőségek (Service Provider Action): A következő lehetőségek közül választhat: - Szolgáltató-szabályok megjelenítése (DISPLAY SP RULES) Az opciót választva megjeleníti a kiválasztott szolgáltató adatait - Hozzáadás (ADD NEW SP) Új szolgáltató hozzáadása, maximum négy szolgáltató lehet - Törlés (DELETE SEL SP) A kiválasztott szolgáltató törlése - Szerkesztés (EDIT SEL SP) A kiválasztott szolgáltató adatainak módosítása Ezzel megjelenítheti vagy módosíthatja a szolgáltatók SIP beállításait és tárcsázási szabályait. Változások rögzítése (Submit changes): E menüpont választásával a változásokat elmentheti a készülék memóriájába. A végleges rögzítéshez a következő menüt is használnia kell! Konfiguráció mentése (Save configuration): A menüpont használatával a memórában tárolt adatokat rögzítheti a berendezés háttértárába, végleges mentés céljából így az adatok újraindítás után is megmaradnak.

51 4.1.4 Bejelentkezési adatok (User Login Account Configuration Page) A kiválasztott szolgáltatóhoz rendelt bejelentkezési adatok módosítása Szolgáltató neve (Service Provider Name): A konfigurálandó szolgáltató neve. A szolgáltató kiválasztása az ATA Configuration oldalon történik. Felhasználói fiókok (Login Account List): Válassza ki a felhasználói fiókot. Kiválasztás után megjelennek a fiók adatai. Az új fiókok adatai alapértelmezett adatokkal lesznek kitöltve, ezek szerkeszthetők. Új fiókok definiálhatók, a meglevők pedig szerkeszthetők és törölhetők. Új Fiók neve (New Account Name): Adja meg a létrehozni kívánt fiók nevét, vagy az új nevet, amire átnevezni kíván egy meglévőt. A szerkesztendő fiók az lesz, amit kiválasztott a Fióklista (Login Account List) menüből. Fióknév (UserID): adja meg a fióknevet, amivel be kíván regisztrálni a kiszolgálóra Jelszó (Password): a megadott fiókhoz tartozó jelszó Autentikációs név (Auth User ID): adja meg az autentikációs nevet, ha nincs külön definiálva, akkor ugyanaz, mint a fióknév (UserID) vagy Megjelenítendő név (Display Name): Adja meg amit el kíván küldeni a hívott fél kijelzőjére (CallerID) Belépési opció (Login Action): válassza ki a kívánt opciót az alábbiak közül - Megjelenítés (DISPLAY) A listából kiválasztott fiók adatainak megtekintése - Hozzáadás (ADD) Új fiók hozzáadása a listához - Szerkesztés (EDIT) A listából kiválasztott fiók adatainak szerkesztése - Törlés (DELETE) A listából kiválasztott fiók törlése Egy szolgáltatóhoz maximum négy fiók hozható létre

Yealink SIP Phone család. webes programozási útmutató. A leírás a MySIP X.50 IPPBX alközpont mellékleteként készült. v1.2-2010.09.14 Young BTS. Kft.

Yealink SIP Phone család. webes programozási útmutató. A leírás a MySIP X.50 IPPBX alközpont mellékleteként készült. v1.2-2010.09.14 Young BTS. Kft. Yealink SIP Phone család webes programozási útmutató A leírás a MySIP X.50 IPPBX alközpont mellékleteként készült. v1.2-2010.09.14 Young BTS. Kft. 2 1. Tartalomjegyzék 2. Regisztráció lépései... 3 2.1

Részletesebben

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató A készülék szabványos (FXS) telefonvonalak összekapcsolására szolgál. A készülékhez 9V és 20V közötti váltakozó- vagy egyenfeszültségű tápegység csatlakoztatható

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó és jelszó beállitása

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó és jelszó beállitása

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A router webes felületen történő beüzemelése... 2 4. Hibaelhárítás...

Részletesebben

WLAN router telepítési segédlete

WLAN router telepítési segédlete Annak érdekében, hogy jogosulatlan felhasználóknak a routerhez való hozzáférése elkerülhető legyen, javasoljuk olyan biztonsági mechanizmusok használatát, mint a WEP, WPA vagy azonositó és jelszó beállitása

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv 1. A csomag tartalma

Részletesebben

DX800. DX800 A all in one. A all in one GIGASET. INSPIRING CONVERSATION.

DX800. DX800 A all in one. A all in one GIGASET. INSPIRING CONVERSATION. DX800 A all in one A all in one DX800 GIGASET. INSPIRING CONVERSATION. Webes beállítóprogram a telefon beállítása számítógép segítségével A webes beállítóprogram a telefon webes kezelőfelülete. Segítségével

Részletesebben

Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt.

Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt. TP-Link TL-WR740N TP-Link TL-WR740N Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a TP-Link TL-WR740N eszközt. Kérdés esetén kollégáink várják hívását: Technikai

Részletesebben

Zoiper VoIP mobil alkalmazás szoftver beállítása Android rendszerre

Zoiper VoIP mobil alkalmazás szoftver beállítása Android rendszerre Zoiper VoIP mobil alkalmazás szoftver beállítása Android rendszerre A Zoiper VoIP szoftver Android operációs rendszert futtató mobil okos telefonokra is telepíthető. Egy nagyon jó minőségű SIP kompatibilis

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú, router

Netis vezeték nélküli, N típusú, router Netis vezeték nélküli, N típusú, router Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típusok: WF-2409/WF2409/WF2409D A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli, N típusú, router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv,

Részletesebben

I: ADSL vezeték csatlakozója

I: ADSL vezeték csatlakozója Termékismertető A B C D E F G H I J K L M N O P A: Üzemjelző B:. LAN port kijelző C:. LAN port kijelző D:. LAN port kijelző E: 4. LAN port kijelző F: ADSL adatforgalom kijelzője G: ADSL csatlakozás kijelző

Részletesebben

SIP telefonközpont készítése Trixbox-szal

SIP telefonközpont készítése Trixbox-szal SIP telefonközpont készítése Trixbox-szal Ez a leírás egy SIP telefonközpont telepítését, üzembe helyezését és konfigurálását mutatja be. Ehhez a Trixbox nevű, előre elkészített rendszert fogjuk használni,

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis vezeték nélküli, kétsávos router Gyors üzembe helyezési kézikönyv WF2471/WF2471D A csomagolás tartalma (Két sávos router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv) 1. Csatlakozás 1. Kapcsolja

Részletesebben

HÁLÓZATI BEÁLLÍTÁS. Videorögzítőkhöz

HÁLÓZATI BEÁLLÍTÁS. Videorögzítőkhöz I BEÁLLÍTÁS Videorögzítőkhöz Kérjük olvassa át figyelmesen ezt az útmutatót a készülék használata előtt és tartsa meg jövőben felhasználás céljára. Fenntartjuk a jogot a kézikönyv tartalmának bármikor

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis 150Mbps, vezeték nélküli, kültéri, N hozzáférési pont Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típus szám: WF2301 A csomagolás tartalma *WF2301 *PoE adapter *Gyors üzembe helyezési kézikönyv LED-ek LED Állapot

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv netis Vezeték nélküli, N router Gyors telepítési kézikönyv 1. A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli,n Router, Hálózati adapter, Ethernet kábel, Kézikönyv) * A kézikönyv, az összes, Netis, 150Mbps/300Mbps

Részletesebben

Tisztelt Telepítő! 2. Ellenőrizze, hogy a modul engedélyezve van-e: Szekció [382] Opció 5 (alternatív kommunikátor) BE.

Tisztelt Telepítő! 2. Ellenőrizze, hogy a modul engedélyezve van-e: Szekció [382] Opció 5 (alternatív kommunikátor) BE. Tisztelt Telepítő! A PowerSeries NEO GO alkalmazás segítségével távolról vezérelhetőek a NEO központok. Ehhez a központokat valamely TL280/TL2803G/3G2080 modullal kell bővíteni. A modul verziószámának

Részletesebben

A készülék fő egységei X1 X1 (kizárólag vezeték nélküli kamera esetében X1 X1 X1 X1 X1

A készülék fő egységei X1 X1 (kizárólag vezeték nélküli kamera esetében X1 X1 X1 X1 X1 A készülék jellemzői: Nagysebességű video processzor Magas érzékenységű ¼ CMOS érzékelő Képfelbontás 300k Pixel Forgatás és döntés (Pan&Tilt) Optimalizált MJPEG video tömörítés Több felhasználó vezérlés

Részletesebben

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Tartalomjegyzék 1. Hardver telepítése... 1 2. Számítógép beállításai... 2 3. Bejelentkezés... 4 4. Modem beállítások...

Részletesebben

NPS-520. Rövid kezelési útmutató. MFP nyomtatókiszolgáló. Verziószám 1.00 2. kiadás 2007/1. Copyright 2007. Minden jog fenntartva.

NPS-520. Rövid kezelési útmutató. MFP nyomtatókiszolgáló. Verziószám 1.00 2. kiadás 2007/1. Copyright 2007. Minden jog fenntartva. NPS-520 MFP nyomtatókiszolgáló Rövid kezelési útmutató Verziószám 1.00 2. kiadás 2007/1 Copyright 2007. Minden jog fenntartva. Áttekintés Az NPS-520 nyomtatókiszolgáló egy Ethernet porttal és egy USB (v2.0)

Részletesebben

NINJA kezelői program letöltése és installálása

NINJA kezelői program letöltése és installálása NINJA kezelői program letöltése és installálása A regisztrálás, illetve feltöltés után Ön kapott egy e-mailt tőlünk, melyben leírtuk Önnek a szolgáltatás eléréséhez nélkülözhetetlen, fontos adatokat. A

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV CDX-303 Fejbeszélős telefonkészülék 1.Bevezetés Köszönjük a legújabb, hívásazonosító funkcióval ellátott telefonunk megvásárlását. Ez a kézikönyv segít a telefon minél előbbi megismerésében.

Részletesebben

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön

Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Ingyenes DDNS beállítása MAZi DVR/NVR/IP eszközökön Fontos Amennyiben egy eszköz interneten keresztüli elérését lehetővé teszi, az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében: előtte az alapértelmezett

Részletesebben

Aastra 6757i készülék kezelőszervei

Aastra 6757i készülék kezelőszervei Aastra 6757i készülék kezelőszervei Hívás kezdeményezése Emelje föl a kézibeszélőt, VAGY nyomja meg a kihangosító gombot VAGY a megfelelő vonali (L1-L4) gombot kihangosított híváshoz, írja be a telefonszámot

Részletesebben

DI-604 Express Ethernetwork Szélessávú Router. Ethernet (CAT5 UTP/Egyenes) kábel. 5V 2A váltóáram adapter

DI-604 Express Ethernetwork Szélessávú Router. Ethernet (CAT5 UTP/Egyenes) kábel. 5V 2A váltóáram adapter Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 5x vagy Netscape Navigator 4x) beállítható. DI-604 Express EtherNetwork Szélessávú Router Előfeltételek 1. Amennyiben ezt a routert

Részletesebben

Gyors Indítási Útmutató

Gyors Indítási Útmutató NWA1300-NJ Gyors Indítási Útmutató 802.11 b/g/n Falban lévő PoE Hozzáférési pont Firmware Verzió 1.00 1. kiadás, 0 / 2011 ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI RÉSZLETEK Felhasználónév admin Jelszó 1234 TARTALOM

Részletesebben

TechSon N szériás DVR-ek hálózatbeállítása

TechSon N szériás DVR-ek hálózatbeállítása TechSon N szériás DVR-ek hálózatbeállítása 1. Hálózat-beállítási segédlet Ahhoz, hogy a DVR-t számítástechnikai hálózatra lehessen csatlakoztatni, ismerni kell az adott hálózat adatait. Az internetkapcsolat

Részletesebben

Reenger alkalmazás Felhasználói kézikönyv

Reenger alkalmazás Felhasználói kézikönyv Reenger alkalmazás Felhasználói kézikönyv 1. Üdvözöljük a Nord Telekomnál-nál 1.1 - A Reenger androidos verziójáról 1.1.1 - Újdonságok 1.2 Funkciók 1.3 Reenger kezelőfelület és Felhasználói funkciók 2.

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv CDX-PH202 Rendszertelefon TARTALOMJEGYZÉK 1. Jellemzők...3 2. A készülék felépítése...3 3. LCD Kijelző...3 4. Gyorsgombok leírása...4 5. Telepítés...5 6. Működési leírás...6 1) Belső

Részletesebben

További részletes tájékoztatásért lásd: System Administration Guide (Rendszeradminisztrátori útmutató).

További részletes tájékoztatásért lásd: System Administration Guide (Rendszeradminisztrátori útmutató). Gyorsútmutató a hálózati beállításokhoz XE3023HU0-2 Jelen útmutató a következőkhöz tartalmaz információkat: Gyorsútmutató a hálózati beállításokhoz (DHCP) a következő oldalon: 1 Gyorsútmutató a hálózati

Részletesebben

DDNS szolgáltatás beállítása NVR P2P elérésének beállítása

DDNS szolgáltatás beállítása NVR P2P elérésének beállítása DDNS szolgáltatás beállítása NVR P2P elérésének beállítása Walisec AHDVR, NVR és IP kamera ingyenes DDNS beállítása: Megjegyzés: Csak kizárólag nem Cloud szériás Walisec eszközöknél használható ez a funkció!

Részletesebben

ITS EAR1000/2000 Automated Attendants Az EAR1000/2000 gyors programozási útmutató

ITS EAR1000/2000 Automated Attendants Az EAR1000/2000 gyors programozási útmutató Az EAR1000/2000 gyors programozási útmutató EAR1000-2000 quick Install-HU 1 Az EAR1000/2000 üdvözlő szövegei (Script) Script 00: Script 10: Script 21: Script 22: Script 01: Nappali üdvözlő szöveg Éjszakai

Részletesebben

HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása

HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása Felhasználói segédlet v1.1 2017. 02. 15 HU Tartalomjegyzék 1. A HIK-CONNECT szolgáltatásról... 3 2. A HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása (PORT TOVÁBBÍTÁS nélkül)...

Részletesebben

KX-TG7100HG/KX-TG7102HG

KX-TG7100HG/KX-TG7102HG TG7100_7120HG(hg-hg)_QG.fm Page 1 Friday, May 12, 2006 11:38 AM 1 Csatlakoztatások Bázisállomás Digitális zsinórnélküli telefon Típus KX-TG7100HG/KX-TG7102HG Digitális zsinórnélküli üzenetrögzítős telefon

Részletesebben

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez.

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Működési feltételek A felhasználói útmutató ios V7.0.4 verziószámú operációs rendszer felhasználásával készült. Az applikáció telepítése 1. Az App

Részletesebben

DIGITÁLIS ELOSZTÓ (SPEEDPORT ENTRY 2i) FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

DIGITÁLIS ELOSZTÓ (SPEEDPORT ENTRY 2i) FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS ELOSZTÓ (SPEEDPORT ENTRY 2i) FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ TARTALOM 1. BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK 4 2. BEVEZETÉS 5 3. CSATLAKOZÓK ÉS ÜZEMBE HELYEZÉS 6 3.1 Előkészítés 6 3.2 A digitális elosztó előlapjának

Részletesebben

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter Ez a terméket bármely ma használatos web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 or Netscape Navigator 7.0) beállítható. Kezdő lépések DP-G321 AirPlus G 802.11g/2.4GHz Vezeték nélküli Multi-Port Nyomtató

Részletesebben

Otthoni ADSL telefonos kapcsolat megosztása két számítógép között ethernet kártyákkal külső ADSL modemen keresztül.

Otthoni ADSL telefonos kapcsolat megosztása két számítógép között ethernet kártyákkal külső ADSL modemen keresztül. Otthoni ADSL telefonos kapcsolat megosztása két számítógép között ethernet kártyákkal külső ADSL modemen keresztül. Kulcsszavak: PPPoE, ADSL, internet megosztás otthon, ethernet kártya, router nélkül,

Részletesebben

Netis 150Mbps vezeték nélküli, N típusú Hordozható Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis 150Mbps vezeték nélküli, N típusú Hordozható Router Gyors Telepítési Útmutató Netis 150Mbps vezeték nélküli, N típusú Hordozható Router Modell szám: WF2416 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware Információ... 1 3. Felhasználás... 2 (1) AP Router mód (Alap beállítás-

Részletesebben

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre

Easton420. Automata Telefon hangrögzítő. V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre Easton420 Automata Telefon hangrögzítő V 6.0 Telepítése Windows XP rendszerre A mellékelt telepítő CD-t helyezze a számítógép lemez olvasó egységbe, várja meg az automatikus indítási képernyőt. Majd válassza

Részletesebben

NWA1100. Rövid kezelési útmutató. 802.11g Üzleti WLAN access pont ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI ADATOK. www.zyxel.com

NWA1100. Rövid kezelési útmutató. 802.11g Üzleti WLAN access pont ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI ADATOK. www.zyxel.com NWA1100 Rövid kezelési útmutató 802.11g Üzleti WLAN access pont Firmware v1.00 1. kiadás, 2009/12 ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI ADATOK IP-cím: http://192.168.1.2 Jelszó: 1234 www.zyxel.com Copyright 2009

Részletesebben

SIP telefonközpont készítése Trixbox-szal

SIP telefonközpont készítése Trixbox-szal SIP telefonközpont készítése Trixbox-szal Ez a leírás egy SIP telefonközpont telepítését, üzembe helyezését és konfigurálását mutatja be. Ehhez a Trixbox nevű, előre elkészített rendszert fogjuk használni,

Részletesebben

HÁLÓZATI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÁLÓZATI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÁLÓZATI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Nyomtatási napló tárolása hálózaton 0 verzió HUN A megjegyzések definíciója A Használati útmutatóban következetesen az alábbi szimbólumot használjuk: A megjegyzésekből azt

Részletesebben

ISDN_prog. Digital Super Hybrid System KX-TD1232CE/816CE. Programozási Segédlet (ISDN programozás) 2000. március

ISDN_prog. Digital Super Hybrid System KX-TD1232CE/816CE. Programozási Segédlet (ISDN programozás) 2000. március Digital Super Hybrid System KX-TDCE/6CE Programozási Segédlet ( programozás) 000. március Panasonic Magyarország Kft. Telekommunikáció A TD90/TD6/0 bővítő kártyák ) Port / Csatorna Három különböző bővítő

Részletesebben

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite My Instant Communicator Deskphone. My Instant Communicator for Alcatel-Lucent 8 Series 4038/4068

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite My Instant Communicator Deskphone. My Instant Communicator for Alcatel-Lucent 8 Series 4038/4068 OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Gyors kezdési segédlet R6.0 My Instant Communicator for Alcatel-Lucent 8 Series 4038/4068 A My Instant Communicator for Alcatel-Lucent 8 Series 4038/4068 gyors

Részletesebben

DDNS szolgáltatás beállítása NVR P2P elérésének beállítása

DDNS szolgáltatás beállítása NVR P2P elérésének beállítása DDNS szolgáltatás beállítása NVR P2P elérésének beállítása Fontos! A megfelelő DDNS eléréshez a portokat át kell irányítani a routeren/tűzfalon, egyébként az eszköz nem lesz elérhető. A www.hdcctvddns.com

Részletesebben

Mielőtt még rátérnénk az IP kamerák üzembehelyezésére, azelőtt szeretnénk pár alapfogalmat tisztázni, amire a későbbiekben szükségünk lehet.

Mielőtt még rátérnénk az IP kamerák üzembehelyezésére, azelőtt szeretnénk pár alapfogalmat tisztázni, amire a későbbiekben szükségünk lehet. Hálózati beállítások Mielőtt még rátérnénk az IP kamerák üzembehelyezésére, azelőtt szeretnénk pár alapfogalmat tisztázni, amire a későbbiekben szükségünk lehet. [IP cím] az internethez csatlakozó számítógépek

Részletesebben

Cisco Catalyst 3500XL switch segédlet

Cisco Catalyst 3500XL switch segédlet Cisco Catalyst 3500XL switch segédlet A leírást készítette: Török Viktor (Kapitány) GAMF mérnökinformatikus rendszergazda FOSZK hallgató, Hálózatok II. tárgy Web: http://prog.lidercfeny.hu/ Források: Medgyes

Részletesebben

Hálózati projektor használati útmutató

Hálózati projektor használati útmutató Hálózati projektor használati útmutató Tartalomjegyzék Előkészületek...3 Projektor csatlakoztatása a számítógéphez...3 Vezetékes kapcsolat... 3 A projektor távvezérlése LAN-on keresztül...5 Támogatott

Részletesebben

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi igazgató

Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi igazgató Előadás témája: DVR-ek és hálózati beállításuk Előadó: Szentandrási-Szabó Attila Műszaki és kereskedelmi igazgató 720p AHD valós idejű DVR-ek Duál technológia (analóg/ahd) Automatikus videojel felismerés

Részletesebben

SIP telefonközpont készítése Trixbox-szal

SIP telefonközpont készítése Trixbox-szal SIP telefonközpont készítése Trixbox-szal Ez a leírás egy SIP telefonközpont telepítését, üzembe helyezését és konfigurálását mutatja be. Ehhez a Trixbox nevű, előre elkészített rendszert fogjuk használni,

Részletesebben

MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás

MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás A FRING egy olyan alkalmazás, aminek segítségével hívásokat tud kezdeményezni a FONIO, az internet telefon szolgáltatást felhasználva. Igen költségkímélő,

Részletesebben

DI-784 11a/11g Kétsávos 108Mbps Vezeték nélküli Router

DI-784 11a/11g Kétsávos 108Mbps Vezeték nélküli Router Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 vagy Netscape Navigator 6.2.3) beállítható. DI-784 11a/11g Kétsávos 108Mbps Vezeték nélküli Router Kezdő lépések 1. Amennyiben

Részletesebben

WDS 4510 adatátviteli adó-vevő

WDS 4510 adatátviteli adó-vevő WDS 4510 adatátviteli adó-vevő A WDS-4510 készülék pont-pont és pont-több pont adatátviteli alkalmazásokra kifejlesztett digitális rádió adó-vevő. DSP technológiai bázison kifejlesztett, igen gyors adás-vétel

Részletesebben

Thomson Speedtouch 780WL

Thomson Speedtouch 780WL Thomson Speedtouch 780WL Thomson Speedtouch 780WL Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a Thomson Speedtouch 780WL eszközt. Kérdés esetén kollégáink várják

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv SA-1389A Hálózati IP Kamera Felhasználói Kézikönyv 1. LED Jelzések 1. Hálózat jelző LED 2. Riasztás LED 3. Felvételt jelző LED 4. Riasztó élesítés LED 5. Infravörös vevő LED LED jelzés funkciók és jelentések:

Részletesebben

1/9. Sunell IP kamerák webes felületének használati útmutatója. Élő kép (Live Video)

1/9. Sunell IP kamerák webes felületének használati útmutatója. Élő kép (Live Video) felületének használati útmutatója Élő kép (Live Video) Belépés után rögtön látható a kamera élő képe, váltható a stream minősége (a beállításoktól függően), valamint a képre jobb kattintással előhozható

Részletesebben

15.5.1 Laborgyakorlat: Egy vezeték nélküli NIC beszerelése

15.5.1 Laborgyakorlat: Egy vezeték nélküli NIC beszerelése 15.5.1 Laborgyakorlat: Egy vezeték nélküli NIC beszerelése Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot, és végezd el a lépéseit! A laborgyakorlat során egy vezeték nélküli hálózati kártya beszerelését és

Részletesebben

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról Az Informatikai Igazgatóság minden aktív egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkező egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy

Részletesebben

6865i használati útmutató

6865i használati útmutató 6865i használati útmutató 1 Programozható gomb 2 Programozható gomb 3 Programozható gomb 4 Programozható gomb 5 Mentés 6 Törlés 7 Címtár 8 Programozható gomb k LCD kijelző r Letesz gomb t Tartás y Navigációs

Részletesebben

MultiBoot. Felhasználói útmutató

MultiBoot. Felhasználói útmutató MultiBoot Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó kizárólagos

Részletesebben

3.5.2 Laborgyakorlat: IP címek és a hálózati kommunikáció

3.5.2 Laborgyakorlat: IP címek és a hálózati kommunikáció 3.5.2 Laborgyakorlat: IP címek és a hálózati kommunikáció Célkitűzések Egyszerű egyenrangú csomópontokból álló hálózat építése, és a fizikai kapcsolat ellenőrzése. Különböző IP-cím beállításoknak a hálózati

Részletesebben

Quick Start Guide. Home Security IP kamera. NVSIP alkalmazás csatlakozás

Quick Start Guide. Home Security IP kamera. NVSIP alkalmazás csatlakozás Quick Start Guide Home Security IP kamera NVSIP alkalmazás csatlakozás Tartalomjegyzék 1. Hálózati kapcsolat... 2 1.1 Vezeték nélküli kapcsolat... 2 1.2 Kábeles kapcsolat... 2 2. Előkészítés okos telefonon

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Telefonos illesztő / Telefonhívó modul. VDT-TPC Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT-TPC. VDT-TPC Leírás v1.0.

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Telefonos illesztő / Telefonhívó modul. VDT-TPC Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT-TPC. VDT-TPC Leírás v1.0. 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Telefonos illesztő / Telefonhívó modul VDT-TPC Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT-TPC VDT-TPC Leírás v1.0.pdf Bevezető Leírás: A VDT-TPC egy telefonos illesztő modul

Részletesebben

WPX típusú Alközpontok 1-3 fővonal, 8 mellék PROGRAMOZÓI KÓDOK ÖSSZESÍTÉSE

WPX típusú Alközpontok 1-3 fővonal, 8 mellék PROGRAMOZÓI KÓDOK ÖSSZESÍTÉSE WPX típusú Alközpontok 1-3 fővonal, 8 mellék PROGRAMOZÓI KÓDOK ÖSSZESÍTÉSE 1. a programozás során használt kódok összetétele: [parancs][érték][paraméter][lezárás] 2. hangjelzések elfogadott parancs esetén:

Részletesebben

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Termékinformációk... 3 I-1. A csomag tartalma... 3 I-2. Elülső panel... 3 I-3. LED állapota... 4 I-4. Kapcsoló-státusz gomb... 4 I-5. Termékcímke...

Részletesebben

Modem és helyi hálózat

Modem és helyi hálózat Modem és helyi hálózat Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira

Részletesebben

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN

AirPrint útmutató. 0 verzió HUN irprint útmutató 0 verzió HUN Megjegyzések meghatározása Ebben a használati útmutatóban végig az alábbi ikont használjuk: Megjegyzés Megjegyzések útmutatással szolgálnak a különböző helyzetek kezelésére,

Részletesebben

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Symbian rendszer...2 1.1 Funkciók és követelmények...2 1.2 Telepítés és használat...2 2. Windows Mobile rendszer...6 2.1

Részletesebben

Portforward beállítási segítség

Portforward beállítási segítség Portforward beállítási segítség Portforwardra olykor lehet szükségünk, hogyha otthonról érjünk el olyan weboldalakat melyek egyébként csak az ELTE hálózatából tölthetőek le, illetve csak Magyarországról

Részletesebben

Satel ETHM-1. Ethernet modul. www.riasztobolt.hu

Satel ETHM-1. Ethernet modul. www.riasztobolt.hu Satel ETHM-1 Ethernet modul Az ETHM-1 Ethernet modul egy TCP/IP szerver. A modul felépítése az 1. ábrán látható: 1. ábra. Az Ethernet modul felépítése 1 RS-232 port lehetővé teszi a modul csatlakoztatását

Részletesebben

http://www.counterpath.com/x-lite-download.html

http://www.counterpath.com/x-lite-download.html Az RLAN Internet által biztosított VOIP telefonszolgáltatáshoz kapcsolódóan cégünk a CounterPath cég termékét az X-Lite program, ingyenesen letölthet verzióját ajánlja. z X-Lite program letölthet a következ

Részletesebben

DWL-700AP. Előfeltételek. Ellenőrizze a doboz tartalmát

DWL-700AP. Előfeltételek. Ellenőrizze a doboz tartalmát Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 vagy Netscape Navigator 6.2.3) beállítható DWL-700AP D-Link Air TM Vezeték nélküli Hozzáférési pont Előfeltételek A DWL-700AP beállításához

Részletesebben

HF-DVR Rögzítő TP-Link TL-MR3220 Router CMS, MEYE, VMEYE beállítása

HF-DVR Rögzítő TP-Link TL-MR3220 Router CMS, MEYE, VMEYE beállítása HF-DVR Rögzítő TP-Link TL-MR3220 Router CMS, MEYE, VMEYE beállítása Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...2. oldal Bevezető...3. oldal Rendszer felépítése...3. oldal A rögzítő beállítása...4. oldal Router

Részletesebben

11.4.1 Laborgyakorlat: Hálózati kártya telepítése

11.4.1 Laborgyakorlat: Hálózati kártya telepítése 11.4.1 Laborgyakorlat: Hálózati kártya telepítése Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és oldd meg a feladatokat! Ezen a laborgyakorlaton hálózati kártyát fogunk telepíteni, ellenőrizzük a működését,

Részletesebben

1. Kapcsolók konfigurálása

1. Kapcsolók konfigurálása 1. Kapcsolók konfigurálása Üzemmódok: Felhasználói Privilegizált Globális konfigurációs váltás: enable (en), váltás: exit váltás: configure terminal (conf t), váltás: exit váltás: változó, váltás: exit,

Részletesebben

Építsünk IP telefont!

Építsünk IP telefont! Építsünk IP telefont! Moldován István moldovan@ttt-atm.ttt.bme.hu BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM TÁVKÖZLÉSI ÉS MÉDIAINFORMATIKAI TANSZÉK TANTÁRGY INFORMÁCIÓK Órarend 2 óra előadás, 2 óra

Részletesebben

DI-624+ AirPlus G+ 2,4GHz

DI-624+ AirPlus G+ 2,4GHz Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 vagy Netscape Navigator 6.2.3) beállítható. DI-624+ AirPlus G+ 2,4GHz Vezeték nélküli Router Előfeltételek 1. Amennyiben ezt a

Részletesebben

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4.

QB-Suli Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Felhasználói útmutató verziószám: 4.0.2.6. 2015. március 4. Készítette: Quadro Byte Zrt. Tartalomjegyzék: 1. Bevezető...3 2. QB-SULI Help...3 3. Regisztráció...3 4. Bejelentkezés...4 4.1. Elfelejtette

Részletesebben

Avemia IP és Hibrid rögzítők beüzemelése

Avemia IP és Hibrid rögzítők beüzemelése Avemia IP és Hibrid rögzítők beüzemelése 1.oldal Bevezető Ez a dokumentum azt mutatja be, hogyan lehet egyszerűen lépésről lépésre felkonfigurálni egy Avemia HF szériás hibrid, vagy IP rögzítőre Sunell

Részletesebben

RIEL Elektronikai Kft v1.0

RIEL Elektronikai Kft v1.0 DeskCamera v1.6.1 1. DESKCAMERA A DeskCamera segítségével lehetőség nyílik a számítógép monitorán megjelenő képet rögzítő (NVR, DVR) segítségével rögzíteni. 1.1. TECHNIKAI ADATOK Maximális monitor szám:

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

VB IP. IP Kommunikátor

VB IP. IP Kommunikátor VB IP IP Kommunikátor Telepítői Kézikönyv 2014. március 27. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...3 2. RENDSZER FELÉPÍTÉS...3 3. RENDSZER PROGRAMOZÁS PC SZOFTVERREL...5 4. HIBAELHÁRÍTÁS...7 5. ENIGMA II ELÉRÉS

Részletesebben

Internetkonfigurációs követelmények. A számítógép konfigurálása. Beállítások Windows XP alatt

Internetkonfigurációs követelmények. A számítógép konfigurálása. Beállítások Windows XP alatt Internetkonfigurációs követelmények Annak érdekében, hogy csatlakoztatni tudja a Hozzáférési Pontját a Hozzáférési Pont Kezelőhöz, a következő konfigurációs paramétereket kell beállítania a számítógépe

Részletesebben

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R)

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Easy, Reliable & Secure Telepítési útmutató N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Védjegyek Az egyéb márka- és terméknevek a tulajdonosaik védjegyei vagy bejegyzett védjegyei. Az itt közölt adatok előzetes figyelmeztetés

Részletesebben

Útmutató parkolás indításához és leállításához

Útmutató parkolás indításához és leállításához Útmutató parkolás indításához és leállításához Parkolást ezután is az eddig megszokott felületeken lehet indítani: 1. hangautomata hívásával: +36-1-9999-798-as telefonszámon, követve az automata utasításait,

Részletesebben

Connection Manager - Felhasználói kézikönyv

Connection Manager - Felhasználói kézikönyv Connection Manager - Felhasználói kézikönyv 1.0. kiadás 2 Tartalom A kapcsolatkezelő alkalmazás 3 Használatbavétel 3 A kapcsolatkezelő alkalmazás megnyitása 3 A jelenlegi csatlakozási állapot megtekintése

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Levelezéshez kapcsolódó alapfogalmak

Tartalomjegyzék. Levelezéshez kapcsolódó alapfogalmak Tartalomjegyzék Outlook Express e-mail fiók beállítása... 2 Outlook Express e-mail fiók módosítása.... 5 Outlook 2003 e-mail fiók beállítása... 7 Outlook 2003 e-mail fiók módosítása.... 10 Outlook 2007

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Telefonhívó egység VDT TPS. VDT-TPS Leírás v1.0.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Telefonhívó egység VDT TPS. VDT-TPS Leírás v1.0.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Telefonhívó egység VDT TPS VDT-TPS Leírás v1.0.pdf Tartalom 1 Ismertető... 3 2 Telefonhívó egység leírása... 3 3 Rögzítés... 4 4 Konfiguráció... 4 4.1 A VDT-TPS LEDek és

Részletesebben

Üzenetkezelési szolgáltatások. Telefóniás szolgáltatások. One Number szolgáltatásokhoz

Üzenetkezelési szolgáltatások. Telefóniás szolgáltatások. One Number szolgáltatásokhoz OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Gyors kezdési segédlet R6.0 Az OmniTouch 8400 Instant Communications Suite magas szintű szolgáltatást nyújt az IBM Lotus Notes számára. Az integráció a beépülő

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató SIP zsinórnélküli telefon Típusszám: KX-TGP500 Típusszám: KX-TGP550 B01 T01 Az ábrán a KX-TGP500 típus látható. Az ábrán a KX-TGP550 típus látható. Köszönjük, hogy Panasonic terméket

Részletesebben

Programozó Meta riasztókhoz és Activepark parkolásérzékelőhöz

Programozó Meta riasztókhoz és Activepark parkolásérzékelőhöz Programozó Meta riasztókhoz és Activepark parkolásérzékelőhöz - 2 - A készülék felépítése RS232 soros csatlakozó Dugaszolóaljzat hálózati töltő részére Csatlakozóaljzat a készülékek csatlakoztatásához

Részletesebben

A B C D E F. F: 4. LAN port LED G: Táp csatlakozó H: 4. LAN port I: 3. LAN port J: 2. LAN port

A B C D E F. F: 4. LAN port LED G: Táp csatlakozó H: 4. LAN port I: 3. LAN port J: 2. LAN port Termékinformáció A B C D E F G H I J K L M A: Tápfeszültség LED B: WAN port LED C:. LAN port LED D:. LAN port LED E:. LAN port LED F: 4. LAN port LED G: Táp csatlakozó H: 4. LAN port I:. LAN port J:. LAN

Részletesebben

5.4.2 Laborgyakorlat: A Windows XP telepítése

5.4.2 Laborgyakorlat: A Windows XP telepítése 5.4.2 Laborgyakorlat: A Windows XP telepítése Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és végezd el lépéseit! A laborgyakorlat során a Windows XP operációs rendszert fogjuk telepíteni. Szükséges eszközök

Részletesebben

IP-címhez kötött webszolgáltatások használata idegen IP-című gépről

IP-címhez kötött webszolgáltatások használata idegen IP-című gépről IP-címhez kötött webszolgáltatások használata idegen IP-című gépről Bevezetés Hanák D. Péter, BME IIT, 2006. május 22. Ismeretes, hogy egyes webszolgáltatások csak meghatározott IP-című számítógépekről

Részletesebben

Kommunikációs rendszerek programozása. Switch-ek

Kommunikációs rendszerek programozása. Switch-ek Kommunikációs rendszerek programozása ről általában HUB, Bridge, L2 Switch, L3 Switch, Router 10/100/1000 switch-ek, switch-hub Néhány fontosabb működési paraméter Hátlap (backplane) sávszélesség (Gbps)

Részletesebben

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás I. Töltés a. Az első használat előtt a készülék teljes feltöltése szükséges, a teljes töltési ciklus hozzávetőlegesen 3.5 4 órát vesz igénybe. b.

Részletesebben

A csomag tartalma. AC1200 WiFi router R6100 típus Telepítési útmutató

A csomag tartalma. AC1200 WiFi router R6100 típus Telepítési útmutató Védjegyek A NETGEAR, a NETGEAR logó, valamint a Connect with Innovation a NETGEAR, Inc. és/vagy leányvállalatai védjegyei és/vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az

Részletesebben