EMXW GYÁRTÁS VEZÉRLŐ PROGRAM KEZELÉSE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EMXW GYÁRTÁS VEZÉRLŐ PROGRAM KEZELÉSE"

Átírás

1 EMXW GYÁRTÁS VEZÉRLŐ PROGRAM KEZELÉSE Program fájl neve: emxw.exe Elérési helye installálás után: c:\program Files\NMI65\EMXW A program járulékos összetevői: emxw.ini emxw.lng esemeny.dat grleiro.cds value.dat BITMAP alkönyvtár JPEG alkönyvtár WAVE alkönyvtár DATA alkönyvtár PDF alkönyvtár program paraméterei program kiírási szövegei program esemény leírója folyamat ábra leírója program adatainak leírója folyamat ábra kép fájljai folyamat ábra kép fájljai folyamat ábra hang fájljai program adatbázis tárolója program jelentéseinek tárolója Program indítása után egy ablak jelenik meg. Az ablak egész területét egy több lapos kezelő foglalja el. Az ablak alsó sorában státusz információk jelennek meg. Kezelő lapok: 1. Vezérlő gyártás vezérlés indítását és annak visszajelzéseit kezeli 2. Beállítások vezérléssel kapcsolatos beállításokat kezeli 3. Napi kimutatás az aznap gyártott betonok tárolt adatai kezeli 4. Receptek gyártáshoz szükséges betonok receptjeit kezeli 5. Anyag a gyártás során alkalmazott anyagokat kezeli 6. Szerviz a gyártás és a gyártógép alap jellemzőinek beállítását kezeli 7. Nyelv több nyelvű változat esetén a meghatározások kezelése A program jellegzetességei: A gyártás során keletkezett adatokat csak aznapra lehet visszanézni, mert másnapra törlődnek. Az adatok nem véglegesen törlődnek csak ebben a programban nem lehet visszanézni. A tetszőleges visszanézésre az emxwst.exe szolgál.

2 Az emxw 1.0 verz. Betongyártást vezérlő program kezelési leírása Programból kilépni csak leállított gyártás mellett lehet a jobb felső sarokban található kereszt gombbal. Előre gyártó módban nincs lehetőség feladás előtti előnézésre. Ha engedélyezve van és nincs a printeres nyomtatás, minden nyomtatási akcióhoz keletkezik egy pdf-s fájl a PDF alkönyvtárban. Ha a program induláskor nem talál működő perifériákat, akkor automatikusan demo módban indul el. Minden program indításkor ellenőrzi és, ha van előző napi gyártott adat, akkor azt automatikusan lezárja (napi zárásként).

3 1. Vezérlő lap Az emxw 1.0 verz. Betongyártást vezérlő program kezelési leírása Az asztalról az emxw gyártó ikonra kattintva kapjuk az alábbi vezérlőlapot. A lapon az egyes vezérlési csoportok külön blokkokba vannak szervezve. Az egyes blokkon belül az adott adagolási csoport gyakran használatos beállításai, illetve visszajelzései kerültek. Ezek pedig a következők: 1.1.Cement csoport IO Ezen a részen az Anyagok elnevezésű fülön beállítható cementfélék, illetve azok tárolási helyeinek megfelelően láthatóak a vezérlési visszajelzések. Azaz amikor az első silóban lévő 52.5 nevű cementet adagolja a program, akkor a szürke jelzés zöld színűre vált. A cementmérleg ürítésekor pedig a Mérlegürítés felirat melletti jelzés vált szürkéről zöldre Adat Ezen a fülön a cementadagolással kapcsolatos táblázat látható, mely 3 oszlopból és 4 sorból áll. Az Előírt oszlopba a Recept szerinti cementmennyiség kerül a gyártás indításakor, ekkor az előírt érték adatai zöld háttérrel láthatók. A mért oszlopba az adagolási tényadat, míg az utolsó Hiba oszlopba a kettő különbsége, azaz az adagolási érték eltérése az Előírt adattól. Ezen a fülön láthatóak továbbá a cementsilók töltöttségi adatai. Itt lehet nyomon követni az egyes silókban még fel nem használt alapanyag mennyiségét. A mennyiség nyomon követése egyszerűen történik. A kezelő tartály feltöltés után beírja a tartály aktuális tartalmát. Ezt csak akkor tudja megtenni, ha

4 előzőleg a fehér négyszöget kijelöli. A beírás után a szürke nyomógombbal lehet érvényesítetni a műveletet. Ha az adott tartályt mindig ugyanarra az értékre töltik fel (ez megadható egy táblázatban), akkor elég a beírási mezőre duplán kattintani (letárolni továbbra is a szürke gombbal kell, de nem kell a fehér négyszöget kijelölni). A módosítások után a fehér négyszögből a jelölést vegyük ki. 1.2.Víz csoport IO Ezen a részen a 3 vízadagolási helynek (forrás) megfelelően láthatóak a vezérlési visszajelzések. Azaz a finomvíz-szeleppel adagol a program, akkor a szürke jelzés zöld színűre vált. A vízmérleg ürítésekor pedig a Mérlegürítés felirat melletti jelzés vált szürkéről zöldre Adat Ezen a fülön a vízadagolással kapcsolatos táblázat látható, mely 3 oszlopból és 4 sorból áll. Az Előírt oszlopba a Recept szerinti vízmennyiség kerül a gyártás indításakor, ekkor az előírt érték adatai zöld háttérrel láthatók. a Mért oszlopba az adagolási tényadat, míg az utolsó Hiba oszlopba a kettő különbsége, azaz az adagolási érték eltérése az Előírt adattól. Ezen a fülön látható még 2 db mező: Kézi vízkorrekcióval lehet a Recept szerinti vízmennyiséget módosítani liter/m 3 egységben a fel/le nyilak által. A vízadagolásnál tudunk hozzá tenni vagy elvenni direktben vizet. Az itt beállított érték mindig a következő adagolandó víznél fog érvényesülni. A beállított víz mennyiség mindig m 3 vonatkoztatott, a valóságos változást az Adat lapon tudjuk megnézni. A Zagyvíz-arány elnevezésű mezőbe pedig azt az értéket kell beírni, ahány százaléknyi zagyvizet akarunk adagolni a gyártás során. Figyelem! A Zagyvíz adagolásra a Kézi vízkorrekció, valamint a később ismertetendő Utánhullás paraméter beállítása nem érvényes! A Nedvességkorrekció az Adatoknál található, és azt jelzi, ha az adalékoknál a nedvesség-tartalom kezelés aktív volt, mennyi vizet fog a program levenni az aktuális víz adagolásból. 1.3.Vegyszer csoport IO Ezen a részen az Anyagok elnevezésű fülön beállítható vegyszer (adalékszer)félék, illetve azok tárolási helyeinek megfelelően láthatóak a vezérlési visszajelzések. Azaz például amikor az első szivattyúval a Sika nevű vegyszert adagolja a program, akkor a szürke jelzés zöld színűre vált. A vegyszermérleg öblítésekor az Öblítés, ürítésekor pedig a Mérlegürítés felirat melletti jelzés vált szürkéről zöldre. A vegyszer-fül tartalmaz még egy mezőt, az Öblítővíz mennyiségének beírására. Ezt a vízmennyiséget a program az utolsó keverés vegyszerürítése után tölti be a vegyszermérlegbe, és a Recept szerinti vízmennyiségből levonja.

5 Adat Ezen a fülön a vegyszeradagolással kapcsolatos táblázat látható, mely 3 oszlopból és 4 sorból áll. Az Előírt oszlopba a Recept szerinti vegyszermennyiség kerül a gyártás indításakor, ekkor az előírt érték adatai zöld háttérrel láthatók. a Mért oszlopba az adagolási tényadat, míg az utolsó Hiba oszlopba a kettő különbsége, azaz az adagolási érték eltérése az Előírt adattól Adalék csoport IO Ezen a részen az Anyagok elnevezésű fülön beállítható adalékfajták, illetve azok frakcióhelyeinek megfelelően láthatóak a vezérlési visszajelzések. Azaz például amikor a második frakcióból a es kavicsot adagolja a program, akkor a szürke jelzés zöld színűre vált Adat Ezen a fülön a vízadagolással kapcsolatos táblázat látható, mely 4 oszlopból és 6 sorból áll. Az Előírt oszlopba a Recept szerinti vízmennyiség kerül a gyártás indításakor, ekkor az előírt érték adatai zöld háttérrel láthatók. a Mért oszlopba az adagolási tényadat, míg az utolsó Hiba oszlopba a kettő különbsége, azaz az adagolási érték eltérése az Előírt adattól.

6 Nedvesség A Nedvesség oszlopba az adalékmennyiség-adat fog bekerülni, amit a Nedvesség-fülön beállított nedvesség-százalékból számolt ki a program Lebegtet Az adalék-csoporton van még egy fül, egy beállítási lehetőség, a szektorajtók un. lebegtetése, azaz periodikus nyitása/zárása.. Finom adagolási tartományban mód van arra, hogy az adagoló száj ritmikus ki-be nyitogatására, ezáltal pontosabb adagolás elérésére. A szájnyitás + zárás hosszát egy másik paraméter táblában határozzuk meg. Itt csak a nyitás és zárás arányát lehet szabályozni 1 100% között. A 0% jelenti, hogy a lebegtetés nem aktív. 1% felé eső értékek rövid nyitva tartást, míg a 100% felé eső értékek a hosszabb nyitva tartást és rövidebb csukott állapotot jelentenek. Ha a paraméter táblában a nyitva + zárva idő érték nulla, akkor a lebegtetés inaktív.

7 1.5.Státusz csoport: Hibajelzés A státusz csoportban van, amelynél normál működés esetén zöld jelzés látható, piros jelzés esetén hiba van a perifériák kezelésében. A villogó sárga jelzés a program aktív működését jelzi (PLC) Megszakítás, vagy felfüggesztés kezelése A státusz csoportban található a felfüggesztés és a megszakítás gombja. Amikor egy gyártás elindul ebben a csoportban, megjelenik egy kék színű gomb, amellyel a felfüggesztést lehet kérni. A gomb megnyomása után a vezérlés megáll, a kimenetek alaphelyzetbe kerülnek, és a gomb villogni kezd. Amikor tovább szeretnénk folytatni a gyártást, akkor a gombot ismét meg kell nyomni. Ekkor a gyártás folytatódik ott, ahol abba hagyta. A vészleállító gomb nincs mindig a státusz csoportban. A gomb megjelenítése az engedélyező fehér négyszög bejelölésével lehetséges. A vészleállító gomb használatakor az addig minden feladott gyártás törlődik, a kimenetek alaphelyzetbe állnak vissza. A gyártás ebben az esetben már nem folytatható tovább Folyamatábra bekapcsolása a státusz csoportban található gomb lenyomásával lehet elérni.

8 2. Beállítások lap Ezen a lapon 4 beállítási csoport található, amely további mellék oldalakra bomlanak: 2.1. Időzítések Itt a jellemző időzítési értékeket állíthatjuk be. Az értékek jellemzően másodperc alapúak, kivéve a keverőajtó előnyitását, amely a finom beállítás okán tizedmásodperc alapu Anyag függő paraméterek: Négy fülön az egyes frakció csoportoknak megfelelő adagolási paraméterek állíthatók. Az egyes oldalakon több frakció paraméterét lehet állítani. Az értékek jellemzően kg-ban értendőek Nyitási periódus csoport: Ez a lebegtetett adagolás nyitás + zárás összes idejét hívatott meghatározni. Az értékeket másodpercben kell megadni. A nullás érték a lebegtetés inaktiválását jelenti az adott frakciónál Nyomtatás vezérlés: Szállító nyomtatás: bejelölve engedélyezhetjük, hogy transzportgyártáskor a nyomtatás fizikailag is megtörténjen a nyomtatón. Kimutatás nyomtatás: bejelölve engedélyezhetjük, hogy az egyes kimutatások nyomtatása fizikailag is megtörténjen a nyomtatón

9 3. Napi kimutatás-lap Az emxw 1.0 verz. Betongyártást vezérlő program kezelési leírása Ezen a lapon mindig csak az aktuális nap keletkezett adatait tudjuk megtekinteni. Kétféle nézetet tudunk kiválasztani a Nézet választóban Listák A Listák nézetben az egyes keverések láthatók különféle szűrésekben: Előregyártó szűrés: Ekkor a táblázatban az egyes keverések láthatók a jellemző adataival. Transzport szűrés: A felső táblázat mindig annak a szállítólevélnek a keverési listáját mutatja, amelyet az alsó táblázatban választunk ki. Összes szűrés: Az előregyártó és transzport keverések vegyesen jelennek meg Kimutatások Kimutatások a napi gyártások összesített eredményeit jelenítik meg. A baloldali táblázat a nap során felhasznált alapanyagokat mutatja meg alapanyagonként és transzport, előregyártó, illetve összes nézetben. A jobb oldali ablakban láthatjuk a legyártott m 3 mennyiségeket recept szerinti bontásban, valamint transzport, előregyártó és összes nézetben. A táblázat alatt látható a teljes napi termelés m 3 -ben. Az egyes táblázatokat az alattuk megjelenő printer gombbal tudjuk kinyomtatni. A Listák nézetben és Transzport szűrésnél megjelenik az alsó tábla mellett egy Szállító feliratú gomb, amellyel a kiválasztott szállítólevelet lehet újra nyomtatni.

10 A napi kimutatásnak van egy napi zárás gombja, amellyel le lehet zárni az aktuális napot. A lezárást értelemszerűen az utolsó gyártás után kell elvégezni. A lezárás elmulasztása nem okoz gondot, mert a program másnap indításakor ez a lezárás automatikusan végrehajtódik. Figyelem! A lezárás nem azt jelenti, hogy minden aznap keletkezett adat elveszett. Lezárás után az adatokat már csak az emxwst.exe programmal lehet megtekinteni. A lezárás folyamat végén keletkezik egy összesített bizonylat pdf formátumban a program PDF alkönyvtárában. 4. Receptek-lap Ezen a lapon tudjuk kezelni a recepteket, újakat létrehozni, törölni. A lapon alaphelyzetben baloldalon a recept listát látjuk egy táblázatban. Valamely receptre mutatva a jobb oldali részletező táblában láthatjuk az adott recept összetételét. A recept kezelésére a tábla alatti gombok szolgálnak: Nyomtat: kinyomtatható a recept lista. Módosít: ekkor a korábban már kijelölt receptet módosításra nyitja meg. Új: ekkor üres adatokkal nyitja meg a szerkesztőt.

11 4.1. Recept szerkesztése (Módosít, Új): A megjelenő blokkban a recept fontos paramétereit tudjuk beállítani: Alap nevek Recept általános neve Keverési idő Minden keveréshez külön lehet megadni. Keverési méret Csak előregyártás esetén érdekes, mert ott keverési számokat adunk meg és nem gyártandó m3-t így, ha egy adott fogadó pufferhez akarunk igazodni, akkor célszerű a keverés méretét beállítani. V/C Ez akkor kerül felhasználásra, ha pld. Konzisztencia komputert használunk. Ajtónyitás: Megadhatjuk receptfüggően az ajtónyitás módját. Szabvány kiválasztás Négyféle szabvány szerint gyárthatunk betont, ezért a receptkészítése is először a szabvány kiválasztásával kezdődik. A kiválasztott szabvány-fülre kattintva a szabvány előírásainak megfelelő számú paraméter kérhető le a legördülő menükből. Például az MSz 4719:1982 szabvány szerint az alábbiak közül kell váalsztani

12 Összetevők összerendezése Ebben a táblában vannak felsorolva a receptet alkotó alapanyagok. A Recept-táblába behelyezni új alapanyagot a következő képen lehet: Jobb oldali alapanyagtáblában kiválasztjuk az alapanyagot. Balra mutató nyilú gombra kattintunk. Alapanyag átkerül a bal táblába az összetevők közé. Összetevők közül eltávolítani egy alapanyagot a következő képen kell: Bal oldali összetevők táblázatban kijelöljük a törlendő anyagot. A jobbra mutató nyilú gombra kattintunk. Az alapanyag törlődik az összetevők közül. Az adatok felvétele vagy módosítása után, a blokk alatti nyomógombokkal tudunk még operálni:

13 Nyomtat: az adott recept adatainak, összetevőinek kinyomtatása Tárol: akkor a változtatások letárolódnak és kilép Mégsem: a szerkesztésből változtatások tárolása nélkül lép ki Egy recept törlése úgy történik, hogy az adott receptet módosításra megnyitjuk, és a recept nevét üresre kitöröljük, ha ekkor Tárol gombot nyomunk, a rendszer törli ezt a receptet a listából (a receptet ezek után nem lehet helyre állítani). 5. Anyag-lap Ezen a lapon az alapanyagok kezelésével lehet foglalkozni. A bal felső táblázat a felvett összes alapanyagot mutatja. Ez a lista több alapanyagot is tartalmazhat, mint amennyi frakció van a keverő rendszerben. A táblázat alatt található gombok: Nyomtat: kinyomtatható az anyag lista. Módosít: ekkor a korábban már kijelölt anyagmódosításra nyitja meg. Új: ekkor üres adatokkal nyitja meg a szerkesztőt Az alapanyagok adatainak szerkesztése

14 Külön blokkban szerkeszthetjük az adatait egy kiválasztott alapanyagnak: Kód: minden alapanyagot eltérő kóddal kell jelölnünk. Rövid név: erre azért van szükség, mert a táblázatokban szűk hely van a teljes nevek kiírására. Teljes név: itt lehet megadni az anyag teljes nevét. Gyártó: értelemszerűen kell megadni. A blokk alatt található gombokkal tudjuk letárolni vagy elvetni a szerkesztést. Egy alapanyagot törölni úgy lehet, hogy a kiválasztott alapanyagot megnyitjuk szerkesztésre, majd a Kódját kitöröljük és tároljuk Anyag-tárolóhely összerendezés Az alapanyagok felvétele után a gyártóprogram természetesen még nem tudja, hogy az egyes anyagokat melyik frakcióban keresse. A frakció összerendelés szolgál arra, hogy a gyártó tudja, hogy melyik frakció alatt, melyik alapanyag található. Az összerendelés a következő képen történik: A bal táblából kiválasztjuk az alapanyagot, a jobb táblából kiválasztjuk azt a frakciót, ahová helyezni akarjuk az alapanyagot, majd a jobb nyilat jelző gombra kattintunk a két tábla között. Valamely anyagot az adott frakcióból kitörölni az alábbi módon lehet:

15 A jobb oldali táblából jelöljük ki a frakciót, a bal nyilat jelző gombra kattintsunk, ekkor törlődik az alapanyagnév a frakcióból. 6. Bevételezés lap A betontelepre beszállított anyagokat itt lehet bevételezni. Ha már volt ilyen, akkor egy listából választhatunk, ha Új anyag bevételezésére került sor, akkor pedig az anyag jellemzőinek megadása után felvehetjük az anyaglistára 7. Szerviz-lap (kizárólag a rendszergazda jogosultságával érhető el!)

16 8. Transzport gyártás feladás: Feladást a vezérlés lapon lehet a kék gombbal elindítani. Az elindítást követően egy külön ablakban indul el a transzport gyártáshoz szükséges paraméterek megadása. A paraméterek egy-egy lapra lettek elhelyezve, amelyen sorban végig kell haladni. Haladni a lap jobb oldalán található nyilakkal lehet előre és hátra Gyártás megrendelésből Ilyenkor előre felvehetünk egy nagyobb mennyiségű betongyártás adatait. Ha megvannak az adatok, az egyes gyártásoknál a program már csak a megrendelés számát, és az éppen aktuális keverést elszállító gépkocsi rendszámát, valamint a legyártandó betonmennyiségét kéri be.

17 8.2. Azonnali gyártás Vevő kiválasztás A táblázatból kiválasztjuk, vagy az ABC gombok valamelyikére kattintva a nevek kezdő betűire szűkíthetjük a listát (* gomb az összest megjeleníti). Ha új vevőt akarunk felvenni, vagy módosítani akarunk, akkor a fehér négyszög bejelölésével engedélyezhetjük a szerkesztést. A megjelenő szerkesztő gombok valamelyikével indítsuk el a szerkesztést. A megjelenő rublikákat töltsük ki értelemszerűen majd, ha tárolni akarjuk, a Rögzít gombbal tudunk kilépni. A lapon található printer gombbal ki tudjuk nyomtatni a vevő listát Szállítási hely kiválasztás: A funkciók megegyeznek a vevőnél leírtakkal csak itt értelemszerűen szállítási hely adatokat kell megadni. A már korábban felvett adatokhoz a megnyitás ikonnal jutunk el, melyek közül választani lehet ráklikkeléssel. Ekkor a kiválasztott Építési hely az alsó mezőben jelenik meg. Tovább lépni a ikonra kattintva lehet.

18 Recept kiválasztás Itt csak receptet kiválasztani lehet, módosítani nem (lásd főmodul Receptek fül). A recepteket csoportokra szűrhetjük a tábla alatti fülekkel. A füleken a Szabványok szerint vannak szortírozva a receptek. A szabványkiválasztás után az annak megfelelő betonparaméterek közül választhatunk egy szűrő segítségével. Vagyis, ha a Szilárdságok közül választunk a legördülő menü segítségével, és a program talál olyan receptet, mely megfelel ennek a követelménynek, akkor felírja a nevét a hozzátartozó kóddal együtt. A betonszabványoknak megfelelő paraméter, kitéti osztályból lehet szűrni.

19 Rendszám kiválasztás Mennyiség: Gyártás feladás utolsó lapja. Itt adhatjuk meg a gyártandó mennyiséget, vagy választhatunk az előre definiáltakból egy kattintással. A mennyiség kiválasztása után a Gyártás indítás gombra klikkelve azonnal elkezdi a gyártást.

20 Ez az utolsó fázisa a Transzport gyártási adatok felvételének, ezt már csak utolsó ellenőrzési lehetőség követ Ezen a képen összegezve látható a gyártás valamennyi adata, illetve a Kézi vízkorrekció is itt állítható be, ha szükséges a Recepttől való eltérés. ikonra kattintva a gyártás elkezdődik.

CT- E c o S T A T Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. TÁRGYI ESZKÖZ modul (költségvetési könyvelés)

CT- E c o S T A T Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. TÁRGYI ESZKÖZ modul (költségvetési könyvelés) CT- E c o S T A T Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer TÁRGYI ESZKÖZ modul (költségvetési könyvelés) Dokumentáció Frissítés dátuma: 2012.08.31. CompuTREND 1117 Budapest, Fehérvári út 84/A 06 (1) 353-96-50

Részletesebben

Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3

Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3 Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3 1/63 Tartalomjegyzék 1. Bevezető...3 A rendszer rövid jellemzése...3 A program főbb tulajdonságai...3 2. A program használatba vétele...4 3.

Részletesebben

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció Frissítés dátuma: 2012.08.08 Bizalmas! www.computrend.hu 1/223 Tanúsítvány Tanúsítjuk, hogy a CompuTREND Kft által a CT-EcoSTAT

Részletesebben

MetalSys Integrált Információs rendszer. Felhasználói kézikönyv

MetalSys Integrált Információs rendszer. Felhasználói kézikönyv MetalSys Integrált Információs rendszer Felhasználói kézikönyv MetalSoft 2001-2014 - 2 Felhasználói kézikönyv 1 A programról általában A MetalSys Integrált Információs Rendszer (továbbiakban: MetalSys)

Részletesebben

DATAFLEX HUNGARY KFT. InnVoice Felhő. Számlázó és készletkezelő rendszer. Az InnVoice Felhő számlázó és készletkezelő rendszer kézikönyve.

DATAFLEX HUNGARY KFT. InnVoice Felhő. Számlázó és készletkezelő rendszer. Az InnVoice Felhő számlázó és készletkezelő rendszer kézikönyve. DATAFLEX HUNGARY KFT. InnVoice Felhő Számlázó és készletkezelő rendszer Az InnVoice Felhő számlázó és készletkezelő rendszer kézikönyve. TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék... 1 1 Regisztráció... 6 1.1 Regisztráció

Részletesebben

CT- E c o S T A T Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. KÉSZLET modul

CT- E c o S T A T Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. KÉSZLET modul CT- E c o S T A T Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer KÉSZLET modul Dokumentáció Frissítés dátuma: 2011.10.15. CompuTREND 1117 Budapest, Fehérvári út 84/A. 06 (1) 353-9650 Törzsadatok kezelésének menüje

Részletesebben

Pick Pack Pont Csomagrögzítő. Felhasználói kézikönyv (User Manual V12)

Pick Pack Pont Csomagrögzítő. Felhasználói kézikönyv (User Manual V12) Pick Pack Pont Csomagrögzítő Felhasználói kézikönyv (User Manual V12) Tartalom 1. Csomagrögzítő indítása:... 4 2. Partner adatok... 5 2/a) Adataim... 5 2/b) Jelszó csere... 6 3. Vevők... 6 3/a) Vevő lista...

Részletesebben

Tartalom Beállítások... 4 Törzsadatok... 10

Tartalom Beállítások... 4 Törzsadatok... 10 Tartalom Bejelentkezési képernyő... 3 Felhasználónév és jelszó... 3 Jogosultságok... 3 Főképernyő... 3 Munkaképernyő... 3 Státuszsor... 4 Beállítások... 4 Cégbeállítások... 4 Adatok... 4 Logó... 4 Cégparaméterek...

Részletesebben

Kezelői leírás. Alapszolgáltatási ellátások szoftvere T S Z G 2 0 1 5

Kezelői leírás. Alapszolgáltatási ellátások szoftvere T S Z G 2 0 1 5 Kezelői leírás 2015.. Alapszolgáltatási ellátások szoftvere T S Z G 2 0 1 5 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS 4 2. A RENDSZER ÜZEMBEHELYEZÉSE 4 3. A RENDSZER INDÍTÁSA 5 4. A MENÜABLAK KEZELÉSE 6 5. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Aromo tanfolyam I. Kezdeti adatfeltöltés

Aromo tanfolyam I. Kezdeti adatfeltöltés Aromo tanfolyam I. Kezdeti adatfeltöltés Az Aromo készítői üdvözlik Önt, mint az Aromo Iskola-adminisztrációs Szoftver leendő felhasználóját. Reméljük, hogy az Aromo hosszú évekig hasznos társa lesz Önnek

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS az AuditBeszámoló vezérlőpult és dokumentumkezelő használatához

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS az AuditBeszámoló vezérlőpult és dokumentumkezelő használatához FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS az AuditBeszámoló vezérlőpult és dokumentumkezelő használatához 2013. 09. 27. Tartalomjegyzék I. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS ÉLESÍTÉSE... 5 I.1 PROGRAMTELEPÍTÉS... 5 I.2 PROGRAMÉLESÍTÉS...

Részletesebben

Általános ismertetés, közös törzsek

Általános ismertetés, közös törzsek Saldo Creator Integrált Számviteli Információs Rendszer Főkönyv Bér Bank Készlet TB Menza Élelmezés Pénztár Folyószámla Költségfelosztás Számlázás Tárgyi eszköz Dokumentum Kezelő Menetlevél Szerződés Kötváll/Rendelés

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv (v7.1.0.8 / 2015.07.10.) Kedves Felhasználó! Örömmel üdvözöljük Önt felhasználóink népes táborában meglátja, nem fogja megbánni, hogy a RoadRecord mellett döntött! A felhasználói

Részletesebben

IRMA. Ügyiratkezelő rendszer felhasználói kézikönyv 3.1 verzió. AC SOFT Kft. 2014.

IRMA. Ügyiratkezelő rendszer felhasználói kézikönyv 3.1 verzió. AC SOFT Kft. 2014. IRMA Ügyiratkezelő rendszer felhasználói kézikönyv 3.1 verzió AC SOFT Kft. 2014. IRMA... 1 1. Bevezetés... 4 1.1. Belépés, azonosítás... 7 1.2. Rendszerparaméterek beállítása Stílus beállítás funkció...

Részletesebben

Informatikai tevékenység 2234 Maglód, Széchenyi u. 4. +36.30.215.6737 +36.29.325.854 Mérnöki, tanácsadói tevékenység Iroda: Mobil: Telefon:

Informatikai tevékenység 2234 Maglód, Széchenyi u. 4. +36.30.215.6737 +36.29.325.854 Mérnöki, tanácsadói tevékenység Iroda: Mobil: Telefon: +36.22.534.280 +36.22.534.282 Számlázó és Készletnyilvántartó Program Felhasználói kézikönyv Készítette: Újfalusi Krisztián UFO-INFO Bt. 2006.03.20. UFO-INFO Bt. Kézikönyv: Számlázó és Készletnyilvántartó

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV NOBO VIR ÜGYVITELI SZOFTVER KEZELÉSÉHEZ Felhasználói Kézikönyv készült a NOBONET Kft. részéről, útmutató segédanyagként. Főbb funkciók: Rendelések felvétele, azok alapján számla

Részletesebben

Kerszám Gold. Felhasználói Kézikönyv

Kerszám Gold. Felhasználói Kézikönyv Kerszám Gold Felhasználói Kézikönyv Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos!

Részletesebben

Székhely: Adószám: Cgj.szám: Web: E-mail: Iroda: Mobil: Fax: UFO-SOFT v3.0. Rendszer modul Törzsadat modul Partner modul Számlázás modul

Székhely: Adószám: Cgj.szám: Web: E-mail: Iroda: Mobil: Fax: UFO-SOFT v3.0. Rendszer modul Törzsadat modul Partner modul Számlázás modul UFO-SOFT v3.0 Rendszer modul Törzsadat modul Partner modul Számlázás modul Felhasználói kézikönyv 2014. 01. 07. UFO-Tech Kft. UFO-SOFT v3.0 Felhasználói kézikönyv 1 / 39 Tartalomjegyzék 1. A programról

Részletesebben

Eu Számla-Raktár. Felhasználói Kézikönyv

Eu Számla-Raktár. Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos! 2002 Provimax

Részletesebben

felhasználói kézikönyv 2008 május 12. ver. v5.2.0.1.101

felhasználói kézikönyv 2008 május 12. ver. v5.2.0.1.101 felhasználói kézikönyv 2008 május 12. ver. v5.2.0.1.101 I Kompakt ZOLL 2000 v5 Súgó Tartalomjegyzék 5 I Bevezeto 1 Bemutatkozás... 5 2 Általános tudnivalók... 6 3 Alapok a program... használatához 7 Funkciógombok...

Részletesebben

Kerszám Silver. Felhasználói Kézikönyv

Kerszám Silver. Felhasználói Kézikönyv Kerszám Silver Felhasználói Kézikönyv Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos!

Részletesebben

SzámKisker. Felhasználói Kézikönyv

SzámKisker. Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos! 2002 Provimax

Részletesebben

Szolgszám V2. Felhasználói Kézikönyv

Szolgszám V2. Felhasználói Kézikönyv Szolgszám V2 Felhasználói Kézikönyv Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos!

Részletesebben

ACTUAL Ügyviteli Rendszer KARBANTARTÁS. Felhasználói kézikönyv

ACTUAL Ügyviteli Rendszer KARBANTARTÁS. Felhasználói kézikönyv ACTUAL Ügyviteli Rendszer KARBANTARTÁS Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Karbantartás (Rendszer adminisztráció) modul 2 BEVEZETŐ 2 A PROGRAM ÁLTALÁNOS HASZNÁLATA 2 TÖRZSADATOK 3 Cégek kezelése 3 Új

Részletesebben

gemiusexplorer Felhasználói kézikönyv

gemiusexplorer Felhasználói kézikönyv gemiusexplorer Felhasználói kézikönyv Copyright Gemius SA 2008 gemiusexplorer - Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Bevezető...3 1.1 Alapvető információk...3 1.2 Telepítés és frissítés...3 2 Első lépések...4

Részletesebben

Kerszám Light. Felhasználói Kézikönyv

Kerszám Light. Felhasználói Kézikönyv Kerszám Light Felhasználói Kézikönyv Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos!

Részletesebben

ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012.

ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012. ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012. - 2 - SZOFTVER FELHASZNÁLÁSI SZERZŐDÉS EZ EGY SPECIÁLIS SZERZŐDÉS ÖN, MINT FELHASZNÁLÓ (AKÁR MAGÁNSZEMÉLY,

Részletesebben

KÖZÚTI HÍDMÉRLEG NYILVÁNTARTÓ PROGRAM

KÖZÚTI HÍDMÉRLEG NYILVÁNTARTÓ PROGRAM KÖZÚTI HÍDMÉRLEG NYILVÁNTARTÓ PROGRAM KEZELÉSI LEÍRÁS A program tulajdonosa : Cím : Telefon / Fax : A mérleget szállította : M e t r i p o n d - M 9 3 M é r l e g g y á r t ó K f t. Cím : 6800 Hódmezővásárhely,

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI STATISZTIKAI KÉZIKÖNYV NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM

FELSŐOKTATÁSI STATISZTIKAI KÉZIKÖNYV NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM FELSŐOKTATÁSI STATISZTIKAI KÉZIKÖNYV 2011 NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM 1 STA2011 - Kézikönyv a felsőoktatás statisztikai adatgyűjtéshez Készítette Nemzeti Erőforrás Minisztérium Statisztikai Osztály

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv külső bejelentők részére Kémiai biztonsági szakrendszer 2.0.0 verzió (build 170)

Felhasználói kézikönyv külső bejelentők részére Kémiai biztonsági szakrendszer 2.0.0 verzió (build 170) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV OTH EKOP-1.A.2 PROJEKT Felhasználói kézikönyv külső bejelentők részére Kémiai biztonsági szakrendszer 2.0.0 verzió (build 170) AZ ÁLLAMI NÉPEGÉSZSÉGÜGYI ÉS TISZTIORVOSI SZOLGÁLAT

Részletesebben