NIDays 2014 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mutassa be saját felhasználói megoldását!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NIDays 2014 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mutassa be saját felhasználói megoldását!"

Átírás

1 NIDays 2014 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Mutassa be saját felhasználói megoldását!

2 Tisztelt Pályázó! Köszönjük érdeklődését az NIDays pályázati felhívása iránt. Ebben a tájékoztató anyagban iránymutatást talál a pályázat benyújtásának módjáról, valamint a nyertes pályázatok kiválasztási kritériumairól. A pályázati felhívásban egy nyilatkozatokat is talál (Right to Publish and Copyright License Form), amelyet kitöltve a pályázathoz kell csatolni. Kérjük, figyelmesen olvassa el a tájékoztatót és pályázata benyújtásához használja a dokumentum végén található űrlapot! NIDAYS Az NIDays egy sokoldalú szakmai konferencia és kiállítás, ahol a gyakorlatban mutatjuk be az automatizált tesztelést, mérésadatgyűjtést és tervezést segítő legújabb eszközöket, valamint érdekes előadások keretében tudhat meg többet a grafikus rendszertervezés újdonságairól. HELYSZÍN ÉS IDŐPONT Budapest november 4. Az NIDays 2014 konferencia a budapesti helyszínen kívül az alábbi kelet-közép-európai városokban is megrendezésre kerül. Bukarest október 15. Prága október 22. Varsó október 29. Szófia november 7. Ljubljana november 12. Zágráb november 18. Belgrád november 20. ALKALMAZÁSI TERÜLETEK, MELYEKRE A PÁLYÁZATOKAT VÁRJUK Mutassa be innovatív megoldásait az NIDays konferencián a virtuális műszerezés és a grafikus rendszertervezés felhasználási lehetőségeiről! Küldje el pályázatát az alábbi alkalmazási területekről: Virtuális műszerezés A legáltalánosabb pályázati kategória, amely azon PC alapú, szoftveresen definiált mérőrendszereket foglalja magába, amelyek a legváltozatosabb eszközökkel képesek mérésadatgyűjtésre (például vezeték nélküli szenzorok, Ethernet alapú elosztott rendszerek vagy szinkronizált PXI modulok). Az alkalmazások része lehet az adatok analízise és megjelenítése professzionális felhasználói felületen. Ipari vezérlő megoldások és beágyazott rendszerek Ez a kategória olyan beágyazott rendszerek tervezését, prototípus készítését és nagy sorozatú gyártási eljárásait fedi le, amelyek LabVIEW és moduláris hardverelemek felhasználásával készülnek. Sok más mellett ide tartoznak az orvosi műszerek, ipari gépek és környezettudatos mérnöki megoldások.

3 Automatizált tesztrendszerek A szoftver alapú, automatizált tesztrendszerek és mérőalkalmazások tartoznak ebbe a kategóriába, amelyeknek tipikus felhasználási területei a repülőgép-elektronika, háztartási és szórakoztató elektronikai ipar, továbbá rádiófrekvenciás mérések és valós idejű HIL (Hardware-in-the-Loop) tesztek. Mérnöki alkalmazások az oktatásban Várjuk olyan oktatók pályázatát, akik igyekeznek lépést tartani a legújabb trendekkel, megismertetve a csúcstechnológiával a diákokat az oktató laboratóriumukban. Kutatás Érdeklődéssel várjuk a virtuális műszerezés előnyeit a különféle kutatási területeken bemutató pályázatokat, legyen szó akár összetett mérőrendszerekről vagy nagy sebességű vezérlőkről. Autóipar Ebbe a kategóriába tartozik minden, az autóipar számára fejlesztett alkalmazás. Tartalmazza, de nem korlátozódik a gyártók és az autóipari beszállítók által fejlesztett automatizált tesztrendszerekre, kamerás minőségvizsgálatokra, HIL (Hardware-in-the-Loop) és szabályzó rendszerekre. A kategóriák között átfedések vannak, így Ön szabadon választhatja ki azt a pályázati kört, ami legközelebb áll az Ön által használt alkalmazásokhoz. A JELENTKEZÉS MÓDJA Ha szeretne előadónként részt venni a rendezvényünkön, küldje el előadásának 200 szavas angol és magyar nyelvű összefoglalóját legkésőbb június 16-ig. Előadását anyanyelvén tarthatja meg, de kérjük, hogy az összefoglalót angol és magyar nyelven is küldje el! A pályázatokat az címre várjuk. Az összefoglalónak tartalmaznia kell az előadás témájának leírását az alkalmazott NI eszközök előnyeinek kiemelésével, valamint előadásának rövid tartalmi összegzését. Az összefoglalónak szintén tartalmaznia kell a szerző elérhetőségeit (telefonszám és cím). Kérjük, jelezze azt is, melyik NIDays konferencián szeretne előadni. Lehetőséget biztosítunk ugyanis arra, hogy előadását a magyarországi rendezvény mellett más keletközép-európai országban is megtartsa. A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA Az NI műszaki szakértőiből álló bizottság az alábbi követelmények alapján tekinti át és bírálja el a pályázatokat: 1. Tartalmaz-e az alkalmazás műszaki kihívást? 2. Egyértelműek-e a megoldás előnyei? 3. Vajon az alkalmazott megoldás innovatív és az általa elért időmegtakarítás és/vagy költséghatékonyság jelentős-e? 4. A megoldás kiemelkedő-e a virtuális műszerek vagy a grafikai rendszertervezés területén? A kiválasztott előadóknak lehetőségük lesz arra, hogy az NIDays 2014 konferencián bemutassák saját felhasználói megoldásukat. A végleges pályázat elkészítésének követelményeit a Hogyan értesül arról, ha Önt választjuk részben találja meg. Az NIDays rendezvénysorozaton bemutatott előadások, tanulmányok automatikusan felkerülnek a oldalra.

4 Amennyiben nem tudunk Önnek előadási lehetőséget biztosítani, de összefoglalóját érdekesnek és relevánsnak ítéljük, felajánljuk Önnek, hogy kéziratát közzéteheti a honlap esettanulmányokat tartalmazó részében. DÍJAK A kelet-közép-európai régió országaiban megrendezésre kerülő NIDays konferenciára, és a budapesti NIDays konferenciára beérkezett pályázati anyagok közül egy-egy pályamunkát díjazunk. A pályázat nyerteseit jutalomban részesítjük. A kelet-közép-európai régió országaiból beérkezett pályázati anyagok közül a legjobb pályamunka jutalma: egy részvételi jegy az NIWeek rendezvényre, a texasi Austinba, 2015 augusztusában. Az utazás és a szállás költségeit a National Instruments biztosítja. (A repülőjegy- és szállásfoglalást a National Instruments intézi.) A budapesti NIDays rendezvényre beérkezett pályázati anyagok közül a legjobb pályamunka jutalma: 1 db LEGO MINDSTORMS EV3 robot. (A nyeremények másra át nem ruházhatók, pénzre nem válthatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók és semmilyen módon nem értékesíthetők tovább.) HOGYAN ÉRTESÜL ARRÓL, HA ÖNT VÁLASZTJUK Amennyiben az Ön összefoglalója kiválasztásra kerül, kap egy értesítőt, amelyben kérjük a pályázat benyújtására. Az értesítő megérkezését követően küldje el angol nyelvű pályázatát a publikálási jogra vonatkozó űrlappal (melyet megtalál a pályázati felhívás végén). A pályázatokat szeptember 1-ig kérjük elküldeni en vagy faxon a számra. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a pályázati felhívás nem bizalmas jellegű. A pályázati felhívás résztvevőit felkérjük, hogy az előadások kéziratainak publikálási jogát ruházzák át a National Instruments társaságra a publikálási jogra vonatkozó űrlap kitöltésével. Kérjük, töltse ki az űrlapot és faxolja el nekünk (Fax: ), vagy szkennelje be és küldje el en Kollégáink a kiválasztott pályázatok íróival felveszik a kapcsolatot az előadás további részleteinek megbeszélésére. Az előadást az anyanyelvén is megtarthatja, de kérjük, hogy a pályázatát angol nyelven küldje be!

5 HATÁRIDŐK június 16. A pályázati összefoglaló beérkezésének határideje július 14. A kiválasztott pályázatok íróinak értesítése szeptember 1. A végleges pályázatok beérkezésének határideje október 1. Az előadás Microsoft PowerPoint verziójának beérkezése. MIT KÍNÁL ÖNNEK AZ NIDAYS RENDEZVÉNYSOROZATA Lehetőséget kap arra, hogy az iparág szakértői, mérnökök és döntéshozók előtt tartson előadást. Kapcsolatokat alakíthat ki az iparág szakértőivel, alkalmazásfejlesztő kollégákkal és rendszerintegrátorokkal. Megjelenési lehetőséget kap a National Instruments direktmarketing kampányában (reklámozási lehetőség). Kiállítási lehetőség: lehetősége nyílik termékei és alkalmazásai bemutatására az eseményen résztvevő közönségnek az előadótermeken kívül berendezett kisebb kiállítási területen. A kiválasztott előadásokat közzétesszük a National Instruments elektronikus marketinganyagaiban, honlapján, elektronikus hírlevelében, valamint az elektronikus változatban elkészülő esettanulmánykiadványunkban is. HOGYAN KÉSZÍTSE EL PÁLYÁZATÁT Kérjük, tartsa be az alábbi formai követelményeket a pályázati anyag összeállítása során, hogy a beérkező pályázatok egységesek legyenek. Jelen kiírás tartalmaz egy pályázati mintát is, amely alapján el kell készítenie saját pályázatát. A pályázati anyag szó terjedelmű lehet. A National Instruments fenntartja a jogot arra, hogy elutasítsa azon pályázatokat, amelyek túllépik a kért 1200 szót vagy nem felelnek meg a formai követelményeknek. Szövegezés: A szöveg maximális hossza nem lehet több mint szó (2-3 oldal). Preferált betűtípus: Arial; méret:10; dupla sorköz. A dokumentumot PC alapú, Microsoft Word vagy azzal kompatibilis formátumban kérjük. Képek Minden képet külön fájlként kell beküldeni (.tif,.bmp,.gif vagy.jpg, formátumban). Minden képhez tartozzon leírás, amely maximum két soros lehet. Amennyiben National Instruments szoftvert használt, úgy a pályázat tartalmazza az alkalmazásról készült vágóképet (screenshot). Minden kép legalább 300 dpi felbontású legyen (100%-os méretben). A vágóképeket lehetőség szerint 24 bit-es (True Colour), de minimum 16 bit-es (High Colour) színmélységben mentse el.

6 A PÁLYÁZAT TARTALMA Kérjük, használja ezt az útmutatót, mikor a pályázatot összeállítja: 1. Tüntesse fel a cégnévét! 2. Írja le az alkalmazást vagy feladatot! 3. Milyen problémát szeretett volna az alkalmazással megoldani? 4. Mielőtt NI technológiát használt, milyen más megoldásokkal próbálkozott? 5. Miért választotta az NI technológiát? 6. Milyen NI terméket (szoftver és hardver) használt az alkalmazásában? 7. Írja le, hogyan kerültek az NI termékek felhasználásra az alkalmazásban! 8. Melyek azok az NI termékjellemzők, amelyeket az alkalmazásában felhasznált? 9. Használt-e más gyártótól származó technológiát (szenzorokat, szoftvert, operációs rendszert, iparágspecifikus protokollt)? 10. Kapott-e segítséget vagy tartotta-e a kapcsolatot NI érékesítő mérnökkel vagy alkalmazástámogató mérnökkel a projekt elkészítése során? 11. Összességében mennyiben felelt meg az elkészült megoldás a céljainak? 12. Volt bármilyen más előny, például idő- vagy költségcsökkenés, kedvező környezeti hatások, hatékonyság növekedés, amit az alkalmazás használata közben tapasztalt? TOVÁBBI KÉRDÉSEK Amennyiben kérdése merülne fel a pályázattal kapcsolatban, kérjük, írjon t Svantner Évának vagy hívja őt a as telefonszámon. PÁLYÁZATI MINTA Kérjük, bizonyosodjon meg arról, hogy pályázata megfelel az alábbiakban részletezett, az NI felhasználói megoldásokra vonatkozó formai követelményeinek. Látogasson el az ni.com/casestudies weboldalra, ahol példákat is találhat felhasználói megoldásokra! Pályázat címe (max. 60 karakter) A szerző neve, betöltött pozíció, cégnév, ország Felhasznált termékek Az NI termékek teljes listája kerül ide, amelyeket kérjük, külön sorba írjon. Kérjük továbbá, tüntesse fel a felhasznált szoftverek verzióját is! Iparág: (Csak egyet válasszon a lenti kategóriákból! A többit törölje!) Tesztautomatizálás/Műszerezés Repülőgépipar Autóipar Biotechnológia Építőipar Fogyasztási cikkek gyártása Oktatás Mechatronika Elektronika Energiaipar

7 Élelmiszeripar Katonai / Védelmi szektor Ipari szabályozási eszközök, rendszerek Gépi látás / Képalkotás Gépészet / Mechanika Gyártás Egészségügy Olaj- és gázipar Folyamattervezés Papíripar RF/Adatátvitel Kutatás Félvezetőipar Távközlés Textil és műanyagipar Közlekedés Víz/Szennyvíz Alkalmazási terület: (Csak egyet válasszon a lenti kategóriákból! A többit törölje!) Automatizálás Hitelesítés/Kalibrálás Szabályozás Adatgyűjtés, jelgenerálás Adatfeldolgozás Digitális átviteli közegek, protokollok Beágyazott rendszerek Környezettudatos terves (Green Engineering) Matematika RF Robotika Jelfeldolgozás Szimuláció Hangtechnika Mechanika feszültségmérés Méréstechnika Képrögzítés, képfeldolgozás Hardverintegráció Más gyártótól származó eszköz integrációja A kihívás: {Írjon szavas összefoglalót a kihívásról, amellyel szembesült a projekt során!} A megoldás: {15-40 szóban fejtse ki, hogyan sikerült megoldania a problémát az NI eszközök felhasználásával!} Szöveg: {A megoldás részletes leírása szavas összefoglaló az alábbi bekezdésekkel} Első bekezdés: Mutassa be a vállalatot, ahol dolgozik (szakterület, ügyfelek)! Ismertesse részletesebben a kitűzött mérnöki feladatot! Miért volt szükséges az adott problémával foglalkozni? Ha a fejlesztés külső megbízásra történt, ismertesse miért az Ön vállalatát bízták meg a feladat elvégzésével! Kérjük. jelezze, ha Ön már National Instruments Partner!

8 Következő bekezdések: Mutassa be az alkalmazás, vagy projekt magasabb, rendszer szintű működését! Ismertesse, hogy az NI termékek előtt milyen eszközöket használt az alkalmazás elkészítéséhez (ha vannak ilyenek)! Írja le, hogy az NI termékek mellett milyen egyéb megoldási lehetőségek kínálkoztak! Fejtse ki, miért választotta az NI technológiát! o Hozzájárult-e a LabVIEW community, az NI Partnerek, illetve az NI oktatási anyagok és a képzések könnyű elérhetősége ahhoz, hogy sikeresen és magabiztosan használja az NI eszközöket? Részletezze, milyen NI termékeket (szoftver és hardver) használt az alkalmazásában, valamint mely NI termékjellemzők és szoftvermodulok/kiegészítők voltak különösen hasznosak! Ismertesse a legfontosabb LabVIEW jellemzőket, amelyeknek hasznát vette az alkalmazás építése során! Írja le azt is, miért voltak ezek fontosak ahhoz, hogy a projekt sikeres legyen! Elérhető volt ezzel a platform alapú megközelítéssel minden hardver, technológia, illetve szolgáltatás, amely az alkalmazás megépítéséhez szükséges? Részletezze azokat az NI szolgáltatásokat és/vagy képzéseket, amelyeknek hasznát vette, illetve azt is, hogy ezek miért voltak fontosak a projekt sikere szempontjából! Például: o Automatikus szoftver frissítések és technikai segítségnyújtás az NI mérnökeitől (Standard Service Program -SSP); az NI többfelhasználós licence (NI Volume License Agreements - NI VLAs), illetve a hardver szolgáltatások (pl. rendszer garancia). o Online, tantermi, vagy a vállalatnak helyben nyújtott oktatások, tréningek illetve vizsgák. o Szakmai szolgáltatások: konzultáció, segítségnyújtás a termékhasználat első lépéseinek elsajátításához. További bekezdések: Ismertesse az Ön által kidolgozott új megoldás előnyeit! Fejtse ki, hogy milyen előnyökkel járt az NI termékek használata! o Lehetővé tették az NI készen kapható és magas szinten programozható technológiái a fejlesztési idő és a költségek csökkentését? o Fel tudta használni az új alkalmazásban a meglévő eszközeit? Növelni tudta a hatékonyságot az NI termékek segítségével? Segített az NI eszközök használata abban, hogy az előállított késztermék megfeleljen a hatósági előírásoknak? Adódtak olyan előnyök az NI termékek használata során, amire előzetesen nem számított? Írja le, milyen szakmai kapcsolat alakult ki a projekt során Ön és az NI mérnökei között (például: területi értékesítő mérnök, az oktatást vagy a telefonos műszaki segítséget nyújtó mérnök)! Utolsó bekezdés: Összességében mennyire sikerült elérni kitűzött céljait az NI termékek és szolgáltatások használatával? Elérhetőség (szükséges) Amennyiben az esettanulmánynak több szerzője van, kérjük, válasszon egyet közülük és adjon meg elérhetőséget ( cím, telefonszám, postai cím), valamint a vállalat honlapjának címét! Esettanulmány minták: A képekhez és grafikákhoz használjon képaláírást. A képeket illessze bele a szövegbe. Felhívjuk figyelmét, hogy minden képet illetve grafikont, amit a szövegbe illeszt, külön fájlként is el kell küldenie! A képeket közvetlenül a szövegben történő hivatkozás után illessze be minden képhez legyen hivatkozás a szövegben! Amennyiben National Instruments szoftvert használt, az alkalmazásról készült vágóképet (screenshot) is helyezze el a szövegben. A vágóképek lehetőség szerint legalább 72 dpi felbontásúak legyenek (100%-os méretben). Minden más kép legalább 300 dpi felbontású legyen. Szövegezés: A szöveg maximális hossza nem lehet több mint szó (2-3 oldal). Preferált betűtípus: Arial; méret:10; dupla sorköz. A dokumentumot PC alapú, Microsoft Word vagy azzal kompatibilis formátumban kérjük.

9 Képek Minden képet külön fájlként kell beküldeni (.tif,.bmp,.gif vagy.jpg, formátumban). Minden képhez tartozzon leírás, amely maximum két soros lehet. Amennyiben National Instruments szoftvert használt, úgy a pályázat tartalmazza az alkalmazásról készült vágóképet (screenshot). Minden kép legalább 300 dpi felbontású legyen (100%-os méretben). A vágóképeket lehetőség szerint 24 bit-es (True Colour), de minimum 16 bit-es (High Colour) színmélységben mentse el.

10 RIGHT TO PUBLISH AND COPYRIGHT LICENSE FORM PLEASE FAX BACK TO or send it by to To: National Instruments Corporation including its worldwide affiliates and subsidiaries ( NI ) From - Author s Name: Title and Company: Address: Telephone: Fax: Description of Presentation(s)/Article(s) Article(s)/presentation provisionally entitled: Author hereby grants to NI a royalty-free, fully paid, nonexclusive, perpetual (until such time that NI receives a written notice of revocation from the author) right and license to publish, reproduce, display, distribute and use the presentation/article(s), including abstracts, described above (individually and collectively, the Article ) throughout the world in whole or in part and in any form and in any media (now existing or hereafter developed), either separately or as part of a collective work, including (but not limited to) the right to publish the Article (including excerpts) in any or all of the following: Publication in National Instruments electronic marketing materials, including but not limited to the National Instruments Website, Software Showcase CD, or individual software demonstration CDs Publication in Newsletter Publication as a stand-alone customer solutions article Publication in National Instruments marketing materials, including but not limited to brochures, catalogues, press releases, or direct mail items Publication of entire text or excerpts and art provided in any trade or industry journal Publications

11 Author agrees that NI may edit and translate the Article as NI (in its sole opinion) deems suitable for publication. To the extent that NI edits amount to copyrightable works of authorship, Author agrees that NI shall own all right, title and interest (including all intellectual property rights in the same) in such edits. Author represents and warrants to NI that Author is the sole and exclusive author and owner of the Article, that Author is authorized to grant to NI the rights set forth above, and that the Article (and use of the Article by NI as permitted herein) does not infringe the intellectual property rights of any third party. Author acknowledges and agrees that: (i) NI will not pay (or otherwise compensate) Author for the rights granted herein, (ii) the decision to publish or otherwise make the Article available is at the sole discretion of NI, (iii) NI does not and cannot guarantee that the Article will be published or otherwise made available, or that if the article is published, the duration of such publication, (iv) NI is in the business of developing and distributing computer software and hardware and that nothing herein or in the Article shall prevent or otherwise hinder NI from such development or distribution or otherwise conducting its business; (v) Author will indemnify, hold harmless, and (if requested by NI) defend NI from any and all claims or actions resulting from a breach of any of the above representations and warranties of Author; and (vi) this document embodies the entire understanding between Author and NI regarding the subject matter hereof and supersedes all prior representations, discussions, and communications, whether oral or written, and no change, alteration, or modification hereof may be made except in a writing signed by NI and Author. Signature of Author/Author s Representative: Date: Printed or Typed Name:

NIDays 2015. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS NI Engineering Impact Awards

NIDays 2015. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS NI Engineering Impact Awards NIDays 2015 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS NI Engineering Impact Awards TARTALOM NIDAYS... 3 HELYSZÍN ÉS IDŐPONT... 3 ALKALMAZÁSI TERÜLETEK, MELYEKRE A PÁLYÁZATOKAT VÁRJUK... 3 A JELENTKEZÉS MÓDJA... 5 A PÁLYÁZATOK

Részletesebben

ZORPGPL UHU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

ZORPGPL UHU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ZORPGPL UHU FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1.0b kiadás, a kézirat lezárva 2003. december 1-én. Copyright 2002, 2003, 2004, BalaBit IT Kft. A kiadvány tartalmának, illetve részeinek sokszorosítása abban az esetben

Részletesebben

AZ ADOBE ACROBAT 9 STANDARD HASZNÁLATA

AZ ADOBE ACROBAT 9 STANDARD HASZNÁLATA AZ ADOBE ACROBAT 9 STANDARD HASZNÁLATA Copyright 2009 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe Acrobat 9 Standard for Windows a termék használata If this guide is distributed with software

Részletesebben

Pályázati kalauz Erasmus + 2. kulcstevékenység (KA2): Együttműködés az innováció és bevált gyakorlatok terén

Pályázati kalauz Erasmus + 2. kulcstevékenység (KA2): Együttműködés az innováció és bevált gyakorlatok terén Pályázati kalauz Erasmus + 2. kulcstevékenység (KA2): Együttműködés az innováció és bevált gyakorlatok terén Stratégiai partnerségek /Köznevelési projektek 2015 Tartalomjegyzék I. Általános tudnivalók...

Részletesebben

A COBRA CONTROL BEMUTATÁSA

A COBRA CONTROL BEMUTATÁSA National Instruments Alliance Partner, Distributor for Göpel electronic and Digitaltest H-1121 Budapest, Konkoly Thege út 29-33. Tel: +36 1 392-2239, Fax: +36 1 392-2601 cobra@cobra.kfkipark.hu http://www.cobracontrol.hu

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Fogyatékos emberek foglalkoztatásának fejlesztése az Aktív Műhely módszertanával című programban való részvételhez

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Fogyatékos emberek foglalkoztatásának fejlesztése az Aktív Műhely módszertanával című programban való részvételhez PÁLYÁZATI FELHÍVÁS FEFI Fogyatékos Emberek Foglalkoztatását Fejlesztő Inkubátorház és vállalkozási központ projekt keretében megvalósuló Fogyatékos emberek foglalkoztatásának fejlesztése az Aktív Műhely

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Fogyatékos emberek foglalkoztatásának fejlesztése az Aktív Műhely módszertanával című programban való részvételhez

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Fogyatékos emberek foglalkoztatásának fejlesztése az Aktív Műhely módszertanával című programban való részvételhez PÁLYÁZATI FELHÍVÁS FEFI Fogyatékos Emberek Foglalkoztatását Fejlesztő Inkubátorház és vállalkozási központ projekt keretében megvalósuló Fogyatékos emberek foglalkoztatásának fejlesztése az Aktív Műhely

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

NIDays 2014 Budapest - 2014. november 4.

NIDays 2014 Budapest - 2014. november 4. NIDays 2014 Budapest - 2014. november 4. 8:30 Regisztráció 9:00 Bevezető előadás I. Ön és az NI együtt lép át az Internet of Things (IoT) korszakba Paweł Hoerner de Roithberg Terem: Amazonas 1-2-5 10:15

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ TÁMOGATÁS EURÓPAI PLATFORM PROJEKTEKHEZ

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ TÁMOGATÁS EURÓPAI PLATFORM PROJEKTEKHEZ Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség Kultúra egység PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ TÁMOGATÁS EURÓPAI PLATFORM PROJEKTEKHEZ KREATÍV EURÓPA (2014-2020) KULTÚRA ALPROGRAM VERZIÓ: 2014. november

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL... 1 AKTUÁLIS INTÉZMÉNYI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK... 3

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL... 1 AKTUÁLIS INTÉZMÉNYI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK... 3 PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 201 4. április 16. 56. s zám Köszöntő A hírlevél célja, hogy szakmai információkat biztosítson a pályázni kívánó kollégáink számára, tájékoztasson az aktuális pályázati lehetőségekről

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ TÁMOGATÁS MŰFORDÍTÁSI PROJEKTEKHEZ

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ TÁMOGATÁS MŰFORDÍTÁSI PROJEKTEKHEZ Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség Kultúra egység PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ TÁMOGATÁS MŰFORDÍTÁSI PROJEKTEKHEZ KREATÍV EURÓPA (2014-2020) KULTÚRA ALPROGRAM VERZIÓ: 2014. november Jogi

Részletesebben

2011. december 5 2011. december 18.

2011. december 5 2011. december 18. 2011. december 5 2011. december 18. Tartalom: I. Pályázatok oktatási intézmények számára Folyamatban lévő pályázatok I.1. V. Szakma Sztár Verseny...3.oldal I.2. Nevelési intézmények fejlesztése Új Széchényi

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Gazdaságfejlesztési Operatív Program. Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása tárgyú pályázathoz.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Gazdaságfejlesztési Operatív Program. Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása tárgyú pályázathoz. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Gazdaságfejlesztési Operatív Program Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása tárgyú pályázathoz Kódszám: GOP-2011-1.1.1 1 A. ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK A.1. A PÁLYÁZATI

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AZ EUROPASS ÖNÉLETRAJZ-SABLON KITÖLTÉSÉHEZ

ÚTMUTATÓ AZ EUROPASS ÖNÉLETRAJZ-SABLON KITÖLTÉSÉHEZ ÚTMUTATÓ AZ EUROPASS ÖNÉLETRAJZ-SABLON KITÖLTÉSÉHEZ (HTTP://EUROPASS.CEDEFOP.EUROPA.EU) BEVEZETŐ Az önéletrajz elkészítése mindig fontos lépés az álláskeresés során. Az önéletrajz rendszerint az első kapcsolatfelvétel

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/3. szám

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/3. szám PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/3. szám Tisztelt Klaszter Tagok! Magyarország az új uniós költségvetési időszakban a strukturális alapokból és a kohéziós alapból a hazai társfinanszírozással együtt 7480 milliárd

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FS-C5100DN/FS-C5200DN/ FS-C5300DN/FS-C5350DN FS-1100 FS-1300D

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FS-C5100DN/FS-C5200DN/ FS-C5300DN/FS-C5350DN FS-1100 FS-1300D HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FS-C5100DN/FS-C5200DN/ FS-C5300DN/FS-C5350DN FS-1100 FS-1300D Tartalom 1 A készülék részei A nyomtató elején található elemek... 1-2 A nyomtató bal oldalán található elemek... 1-2

Részletesebben

Oktatási Minisztérium. Budapest, 2003. július. Jav. 2003. szeptember 8.

Oktatási Minisztérium. Budapest, 2003. július. Jav. 2003. szeptember 8. Oktatási Minisztérium 2003. ÉVI MŰSZAKI KUTATÁS-FEJLESZTÉSI PÁLYÁZATOK Tájékoztató füzet Budapest, 2003. július Jav. 2003. szeptember 8. Tartalomjegyzék 1. Tudnivalók és általános feltételek 4 1.1. Pályázati

Részletesebben

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK SIKERES PROJEKTEKET?

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK SIKERES PROJEKTEKET? RO 2005/017-536.01.01.02.02 GUVERNUL ROMÂNIEI HOGYAN KÉSZÍTSÜNK SIKERES PROJEKTEKET? A projektet az Európai Unió támogatta (a Románia - Magyarország PHARE CBC 2005 határmenti együttműködési program keretében,

Részletesebben

Autóipari beszállító Partnerünk részére keresünk az alább pozícióba jelöltet:

Autóipari beszállító Partnerünk részére keresünk az alább pozícióba jelöltet: Autóipari beszállító Partnerünk részére keresünk az alább pozícióba jelöltet: Recepciós munkatárs (Ref.:1696-1340195534) Az új munkatárs feladatai: * Vendégek utaztatásának koordinálása (repülőjegyek foglalása);

Részletesebben

Logisztikai információs rendszerek felépítés és fejlődési tendenciái. Gelei Andrea Kétszeri Dávid

Logisztikai információs rendszerek felépítés és fejlődési tendenciái. Gelei Andrea Kétszeri Dávid Műhelytanulmányok Vállalatgazdaságtan Intézet 1053 Budapest, Veres Pálné u. 36., 1828 Budapest, Pf. 489 (+36 1) 482-5901, fax: 482-5844, www.uni-corvinus.hu/vallgazd Vállalatgazdaságtan Intézet Logisztikai

Részletesebben

A PAPP LÁSZLÓ PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA BUDAPEST SPORTS ARENA ÁLTALÁNOS BÉRLETI FELTÉTELEI GENERAL LEASE TERMS AND CONDITIONS

A PAPP LÁSZLÓ PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA BUDAPEST SPORTS ARENA ÁLTALÁNOS BÉRLETI FELTÉTELEI GENERAL LEASE TERMS AND CONDITIONS A PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA ÁLTALÁNOS BÉRLETI FELTÉTELEI A RENDEZVÉNYEKRE VONATKOZÓ EGYEDI BÉRLETI SZERZŐDÉSEKNEK AZ ÁLTALÁNOS BÉRLETI FELTÉTELEK MINDEN ESETBEN A MELLÉKLETÉT KÉPEZIK PAPP LÁSZLÓ

Részletesebben

HP Scanjet 200/300. Felhasználói kézikönyv

HP Scanjet 200/300. Felhasználói kézikönyv HP Scanjet 200/300 Felhasználói kézikönyv Szerzői jogok és licencinformációk 2012 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Előzetes írásbeli engedély nélküli reprodukálása, adaptálása vagy fordítása

Részletesebben

FELHÍVÁS. Mikro-, kis- és középvállalkozások nemzetközi versenyképességének javítására. A felhívás címe:

FELHÍVÁS. Mikro-, kis- és középvállalkozások nemzetközi versenyképességének javítására. A felhívás címe: FELHÍVÁS Mikro-, kis- és középvállalkozások nemzetközi versenyképességének javítására A felhívás címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása A felhívás kódszáma: GINOP-1.3.1-15

Részletesebben

MAGYAR ITAL- ÉS ÁRUAUTOMATA SZÖVETSÉG VENDING KONFERENCIA 2012 MÁJUS 24. BUDAPEST. HOTEL STADION. A HOLNAP MINT LEHETÕSÉG

MAGYAR ITAL- ÉS ÁRUAUTOMATA SZÖVETSÉG VENDING KONFERENCIA 2012 MÁJUS 24. BUDAPEST. HOTEL STADION. A HOLNAP MINT LEHETÕSÉG MAGYAR ITAL- ÉS ÁRUAUTOMATA SZÖVETSÉG VENDING KONFERENCIA 2012 MÁJUS 24. BUDAPEST. HOTEL STADION. A HOLNAP MINT LEHETÕSÉG 2 [ÁPRILIs] TARTALOM BEVEZETõ hírek 2012/2 [ÁPRILIs] 3 TARTALOM: Beveztõ 2. oldal

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FS-1100 FS-1300D

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FS-1100 FS-1300D HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FS-1100 FS-1300D Ez az FS-1100 és az FS-1300D modell használati útmutatója. Megjegyzés A használati útmutató tartalmaz olyan adatokat, amelyek a készülékek európai és angolszász változataira

Részletesebben

2011. november 21 2011. december 4.

2011. november 21 2011. december 4. 2011. november 21 2011. december 4. Tartalom: I. Pályázatok oktatási intézmények számára Új kiírás! I.1. V. Szakma Sztár Verseny..3.oldal Folyamatban lévő pályázatok I.2. Nevelési intézmények fejlesztése

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ. a Nyugat-Dunántúli OPERATÍV PROGRAM. Regionális képzési, foglalkoztatási hálózati együttműködések fejlesztése

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ. a Nyugat-Dunántúli OPERATÍV PROGRAM. Regionális képzési, foglalkoztatási hálózati együttműködések fejlesztése PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Nyugat-Dunántúli OPERATÍV PROGRAM Regionális képzési, foglalkoztatási hálózati együttműködések fejlesztése c. konstrukciójához Kódszám: NYDOP-2010-1.1.1/B A projektek az

Részletesebben

Kaspersky Internet Security 2010 FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

Kaspersky Internet Security 2010 FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Kaspersky Internet Security 2010 FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ T E R M É K V E R Z I Ó : 9. 0 K R I T I K U S J A V Í T Á S 2 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük, hogy ez a

Részletesebben

WEBFEJLESZTÉSI IRÁNYELVEK

WEBFEJLESZTÉSI IRÁNYELVEK K R E A T Í V K O M M U N I K Á C I Ó S Ü G Y N Ö K S É G WEBFEJLESZTÉSI IRÁNYELVEK Fingerprint Reklámügynökség» Webfejlesztési Irányelvek 2011» Áttekintés Áttekintés Jelen dokumentum ahhoz kíván segítséget

Részletesebben