Kis-Lengyelország családoknak. Aktív pihenés együtt!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kis-Lengyelország családoknak. Aktív pihenés együtt!"

Átírás

1 Kis-Lengyelország családoknak Aktív pihenés együtt!

2 Partnerek: A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg

3 Mi az OFF2013? Egy Európai Uniós támogatással megvalósuló magyar-lengyel turisztikai együttműködés. Kik a partnerek? Az OFF2013 tagjai: Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, Nemzetgazdasági Minisztérium, Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, Krakkói Közgazdaságtudományi Egyetem. Mi a célja? Az OFF2013 együttműködés célja egy olyan turisztikai modell felállítása, amely elősegíti a szeniorok és a családok elő-, illetve utószezonban történő üdülését a másik országban azáltal, hogy feltérképezi a szeniorok és a családok utazási igényeit és lehetőségeit, ösztönzi a szolgáltatókat az igényeknek megfelelő ajánlatok kidolgozására, továbbá lehetőséget teremt új kapcsolatok kiépítésére és tapasztalatcserére. Az egészségmegőrzés és az integráció társadalmi szempontjain túl a partnerek célja a szezonalitás problémájának enyhítése, valamint a helyi szolgáltatások és termékek népszerűsítése. Kinek szól? Az OFF2013 célcsoportja a szeniorok (50+ év) és a családok ideértve a kiemelt figyelmet érdemlő nagycsaládokat (>3 gyermek), az egyszülős és a kisgyermekes családokat (<3 év). Melyik időszakra? Az OFF2013 a főszezonon kívüli időszakra, az elő-, illetve utószezonra fókuszál. Az OFF2013 modell vendégeket biztosít a főszezonon kívüli időszakban alacsony látogatottsággal bíró turisztikai célpontok számára, elősegítve a szezonális munkavállalók meghosszabbított ideig történő foglalkoztatását.

4 Kis-Lengyelország Lengyelország egyik legvonzóbb turisztikai desztinációja a déli Małopolska régió (Kis-Lengyelország), amely Magyarországhoz legközelebb fekszik. Itt található a történelmi értékeiről és kincseiről ismert Krakkó városa is.

5 Kis-Lengyelország fővárosa Krakkó. Főterétől néhány száz méterre, a Visztula kanyarulatával körülölelt Wawel-dombon emelkedik a Királyi palota, amely mintegy uralja a lábánál elterülő várost. Krakkó igazi királyi város, előkelő és magasztos. A krakkói Főtér a középkori Európa legnagyobb tere volt, amely ma számos gasztronómiai eseménynek szolgál helyszínéül. Kis-Lengyelország számtalan természeti szépséget rejt magában. Csodálatos hegyvidékei, tavai, erdei mind számos lehetőséget kínálnak, hogy az ideutazó családok aktívan és tartalmasan tudják szabadidejüket eltölteni. Małopolskában emelkedik az alpesi Tátra, a lankás Beszkidek és a megtépázott Pieninek, amelyeket a Dunajec szel ketté. A régió hegyei egyedülálló szépségűek. A Tátrai Nemzeti Park gyönyörű, eldugott kis helyeivel és kiváló üdülési lehetőségekkel várja a természetbe vágyó magyar turistákat is. Małopolska II. János Pál, a lengyel pápa földje is. Zarándokok tömegei látogatnak el minden évben Wadowicébe, ahol az igazi pápai krémest is meg lehet kóstolni. A régióban kolostorokat (Tyniec), szentélyeket (Kalwaria Zebrzydowska), várakat (Pieskowa Skała és Nowy Wiśnicz), valamint gótikus fatemplomokat (Binarowa, Sękowa, Lipnica Murowana, Dębno Podhalańskie) tekinthetnek meg a látogatók. Kis-Lengyelországban a világtörténelem sötét oldala is képviselteti magát: az auschwitzi koncentrációs tábor ma itt múzeumként működik. A térség számos látnivalója közül érdemes megemlíteni a híres sóbányákat Wieliczkában és Bochniában, amelyeket földalatti múzeumokká, műtermekké és szanatóriumokká alakítottak át.

6 Szállodai kínálat Kényelmes pihenés és Lengyelország történelmi, természeti kincseinek felfedezése

7 Szeretettel várjuk Önt és családját a lengyel kultúra bölcsőjébe, Małopolskába, amely számos, az UNESCO világörökség részét is képező helyszínével Lengyelország turisztikailag legkedveltebb régiója. Krakkó egyszerre hordozza magában a tradíció és a modernitás kettőségét. Középkori óvárosa, neves múzeumai, modern bevásárlóközpontjai különleges hangulatot kölcsönöznek a városnak. Krakkó történelmi és kulturális kincsei egész évben sokakat vonzanak. A régió természeti adottságai is kiemelkedőek. Kis-Lengyelországban 6 nemzeti park van, amelyek számos, kisgyermekes családok számára is megfelelő programlehetőséget kínálnak. A legismertebb és a legmagasabb hegyeket rejtő Tátra Nemzeti Park mellett, az Ojcówi Nemzeti Parkot emelnénk ki, amely kisebb mérete ellenére is a legszebbnek tartott park egész Lengyelországban. Az üdülés alatt kifejezetten családok igényeinek megfelelő, háromcsillagos hotelekben kínálunk szállást vendégeinknek. A hotelekben egy-, két- és háromágyas szobák találhatóak, amelyek hagyományos felszereltséggel rendelkeznek (fürdőszoba, TV, telefon, rádió és internetkapcsolat). A családok önállóan is felfedezhetik a város és a régió szépségeit, de az általunk szervezett programok keretében is bebarangolhatják Krakkó és Małopolska híres helyszíneit. A családoknak elsősorban az Inwałdi Miniváros Parkot, a krakkói állatkertet, a Tátra-hegyekben megbúvó Aquaparkot, vagy a Rabkolandi Családi Vidámparkot ajánljuk. Krakkói Turisztikai Kamara Lengyel Szállodaszövetség pih.hotel.pl Jordan Group Agencja Turystyczna ARION

8 Vidéki turizmus Agroturisztikai ajánlatok családoknak Pihenés együtt

9 2013-ban a Lengyel Vidéki Turizmus Szövetsége új minősítési rendszert vezetett be, amely az agroturisztikai szálláshelyeket 2 csoportra osztva Vidéki pihenés és Pihenés farmon a szálláshelyek felszereltségét és a szolgáltatások minőségét napkoronggal jelöli, 1-től 3-ig terjedő skálán. A minősítés garanciát jelent. A Pihenés farmon kategóriába sorolt szálláshelyeknek extra követelményeknek is meg kell felelniük: hagyományos elrendezés, vidéki környezet, maximum 30 ágy, mezőgazdasági tevékenységek (ültetés, tenyésztés, gyümölcstermesztés, kertészkedés, horgászat), minimum 3 állatfaj tartása, saját zöldségeskert, természetes termékekből készített ételek, kóstolók helyi ételkülönlegességekből, helyi népművészeti alkotásokkal megvalósuló lakberendezés, környezettudatosság. A Małopolska = A gyerekek birodalma program 0-12 év közötti gyermekeknek és szüleiknek, nagyszüleiknek szól. Fontos szempont a gyermekek biztonsága, ezért minden résztvevő farmunk ennek megfelelően felszerelt és kialakított. A farmokon van játszótér, mini kalandpark és úszómedence. Az étlap kialakításánál a természetes termékek felhasználásán túl a gyermekek ízlése is meghatározó szempont. A farmokon számos állat él, amelyeket a gyermekek megfigyelhetnek, etethetnek vagy akár játszhatnak is velük. A farmok színes választékban kínálnak kézműves és egyéb foglalkozásokat és kirándulásokat, amelyek keretében a gyermekek játékosan tanulhatnak a helyi hagyományokról, történelemről és a természetről. A gyerekek kipróbálhatják az üvegfestést, a hímzést és a fazekasmesterséget is. A farmvezetők animátori tapasztalatokkal és pedagógiai készségekkel rendelkeznek. A Látogasson el a Tátrába Klaszter szintén számos szálláshellyel működik együtt, amelyek csodálatos természeti környezetben várják az aktív feltöltődésre és a nyugodt pihenésre vágyó családokat.

10 Hegyek között, völgyek között Lengyel hegyvidéki ajánlatok családoknak a PTTK-tól

11 A Lengyel Turisztikai és Városnéző Közösség (PTTK) a legjelentősebb turisztikai civil szervezet Lengyelországban, amely több mint 140 éves tapasztalattal rendelkezik. Ez idő alatt tevékenységét nemcsak a turistáknak, de a turistákkal együttműködve is végezte. A PTTK várja Önt és családját a lengyel hegyekbe, ahol vonzó környezetben tudnak együtt túrázni kicsik és nagyok, és ahol a természet gyöngyszemeit akár biciklivel vagy lóháton is fel lehet fedezni. Kívánság szerint szakképzett túravezetők is a családok rendelkezésére állnak. Unatkozni biztosan nem fognak, hiszen egyedülálló környezetben nyílik lehetőségük túrázni, biciklizni, vagy egyszerűen csak a lélegzetelállító szépségű kilátásban gyönyörködni. A PTTK által létrehozott Salon Turystyki Aktywnej Wierchy (STA) az egyik vezető lengyel utazási iroda, amely aktív üdülési programokat szervez Dél-Lengyelországba és a lengyel hegyvidékekbe. Az STA szervezésében Lengyelország 8 hegyvidéki nemzeti parkjában Ön és családja is megismerheti az igazi vadvilág szépségeit. A PTTK által ajánlott szállások kifejezetten családok számára összeállított izgalmas programokat is kínálnak. Esténként a túrázók tábortűz mellett melegedve beszélgethetnek és élvezhetik a csillagos égbolt csodálatos látványát. Amit kínálunk Önnek és családjának: szállás igényes hegyvidéki hotelekben és számos érdekes program. Várják Önt és családját a varázslatos lengyel hegyek! Salon Turytyki Aktywnej PTTK Jagiellońska Kraków

12 Hogyan működik az OFF2013? Mely szolgáltatók vesznek részt a projektben? A projektben részt vevő szakmai szervezetek tesznek ajánlást a modellbe bevonni kívánt szolgáltatók minőségi követelményeit illetően. Mely desztinációk vesznek részt a projektben? Magyarország esetében területi fókusz nem került meghatározása. Lengyelország esetében - tekintettel az ország méretére - elsősorban Kis-Lengyelországból érkeznek az ajánlatok. Hol található információ az ajánlatokról? Az ajánlatokról a honlapon tájékozódhat. A honlapon lengyel nyelven találhatók a magyarországi ajánlatok, és magyar nyelven a lengyelországi kínálat, áthidalva ezáltal a nyelvi akadályokat. A fent megjelölt honlapon foglalni nem lehetséges, az oldal kizárólag információs felületként szolgál, összekötve a keresleti és a kínálati oldalt. A kiadványban szereplő képek forrása: Lengyel Idegenforgalmi Képviselet, Krakkói Turisztikai Kamara, Jordan Group, Visit Tatry, Polska Federacja Turystyki Wiejskiej, Polskie Towarzystwo Turystyczno-Krajoznawcze.

Kis-Lengyelország 50+ Testi-lelki megújulás

Kis-Lengyelország 50+ Testi-lelki megújulás Kis-Lengyelország 50+ Testi-lelki megújulás Partnerek: A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg Mi az OFF2013? Egy Európai Uniós támogatással megvalósuló magyar-lengyel turisztikai együttműködés.

Részletesebben

2013. 01. 01. 2013. 12. 31. Szlovénia. Erdély. Lengyelország. Horvátország. Csehország. Szlovákia. Olaszország. Ausztria

2013. 01. 01. 2013. 12. 31. Szlovénia. Erdély. Lengyelország. Horvátország. Csehország. Szlovákia. Olaszország. Ausztria 2013. 01. 01. 2013. 12. 31. Szlovénia Erdély Lengyelország Horvátország Csehország Szlovákia Olaszország Ausztria ELŐSZÓ FONTOS A programfüzetben szereplő utazások minimum 35 fő utaslétszám esetén indulnak.

Részletesebben

Az utazás élménye mindenkié!

Az utazás élménye mindenkié! Az utazás élménye mindenkié! AKADÁLYMENTES AJÁNLATOK 2014 Tartalom: Bemutatkozunk... 3 Kirándulások... 4-7 Esztergom... 4 Győr... 5 Komárom, Mór... 6 Szentendre... 7 Fürdőlátogatások... 8-11 Agárd... 8

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA MEGYEI JOGÚ VÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2014-2020. MEGBÍZÓ: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata KÉSZÍTETTE: ECORYS MAGYARORSZÁG Kft. Kaposvár és a Zselic vidéke Turisztikai Desztináció Menedzsment

Részletesebben

POROSZLÓ SARUD TISZAFÜRED ABÁDSZALÓK KISKÖRE ÚJLÔRINCFALVA TISZAVALK TISZASZÔLÔS BEREKFÜRDÔ MEZÔKÖVESD ZSÓRY FÜRDÔ

POROSZLÓ SARUD TISZAFÜRED ABÁDSZALÓK KISKÖRE ÚJLÔRINCFALVA TISZAVALK TISZASZÔLÔS BEREKFÜRDÔ MEZÔKÖVESD ZSÓRY FÜRDÔ Vakáció POROSZLÓ SARUD TISZAFÜRED ABÁDSZALÓK KISKÖRE ÚJLÔRINCFALVA TISZAVALK TISZASZÔLÔS BEREKFÜRDÔ MEZÔKÖVESD ZSÓRY FÜRDÔ Tisza-tó ATisza-tó Magyarország második legnagyobb tava, 127 km 2 -nyi területével

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S ZIRC VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2015. június 25-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S ZIRC VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2015. június 25-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S ZIRC VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. június 25-i ülésére Tárgy: A Magas-Bakony Turisztikai Desztinációs Menedzsment Nonprofit Kft. 2015. évi munkaterve és a 2015-2020-as

Részletesebben

szálláshelyek, vendéglátóhelyek, borászatok, idegenforgalmi szolgáltatások

szálláshelyek, vendéglátóhelyek, borászatok, idegenforgalmi szolgáltatások B1 szálláshelyek, vendéglátóhelyek, borászatok, idegenforgalmi szolgáltatások Tartalomjegyzék, jelmagyarázat, közérdekű Hotelek, panziók, vendéglők 2. Hotel Hunor 3. Várhegy Üdülő és Hotel 4. Hotel König

Részletesebben

UTAZÁS 2006 KIÁLLÍTÓI INFORMÁCIÓK

UTAZÁS 2006 KIÁLLÍTÓI INFORMÁCIÓK UTAZÁS 2006 KIÁLLÍTÓI INFORMÁCIÓK adriatica.net Az adriatica.net Horvátország legnagyobb internetes touroperátora, weboldalunkon van jelenleg a legtöbb horvátországi szállásajánlat és egyéb turisztikai

Részletesebben

Panoráma kerékpárút, bringapark és vulkán tanösvény Zánka, Mencshely

Panoráma kerékpárút, bringapark és vulkán tanösvény Zánka, Mencshely Panoráma kerékpárút, bringapark és vulkán tanösvény Zánka, Mencshely MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY 2012. szeptember-október 1. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 3 2. A PROJEKTGAZDA TEVÉKENYSÉGEI ÉS KORÁBBI FEJLESZTÉSEI...

Részletesebben

TURISZTIKAI TERMÉKEK. A magyarországi gyógyfürdõk versenyképessége Egy magyar és egy ausztriai létesítmény összehasonlító elemzése 1

TURISZTIKAI TERMÉKEK. A magyarországi gyógyfürdõk versenyképessége Egy magyar és egy ausztriai létesítmény összehasonlító elemzése 1 A magyarországi gyógyfürdõk versenyképessége Egy magyar és egy ausztriai létesítmény összehasonlító elemzése 1 Szerzõ: Szûcs Mariann 2 Magyarország egyike a nemzetközileg elismert, hagyományos gyógyturisztikai

Részletesebben

oldal 1 Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma

oldal 1 Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma oldal 1 Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma 1 oldal 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 3 2. A PROJEKTGAZDA TEVÉKENYSÉGEI ÉS KORÁBBI FEJLESZTÉSEI... 6 3. FEJLESZTÉSI IGÉNY MEGALAPOZÁSA...

Részletesebben

Kedves Vendégünk! kulturális programok, rendezvények. szálláshely. aktív turizmus, túra. gasztronómia, étterem. fürdő, medence. kerékpáros turizmus

Kedves Vendégünk! kulturális programok, rendezvények. szálláshely. aktív turizmus, túra. gasztronómia, étterem. fürdő, medence. kerékpáros turizmus kulturális programok, rendezvények Kedves Vendégünk! szálláshely aktív turizmus, túra gasztronómia, étterem fürdő, medence kerékpáros turizmus lovassport horgászat hagyományőrzés természetismeret helyi

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS IDEGENFORGALMI KONCEPCIÓJA

MEZŐKÖVESD VÁROS IDEGENFORGALMI KONCEPCIÓJA MEZŐKÖVESD VÁROS IDEGENFORGALMI KONCEPCIÓJA Készült: 2015. március TARTALOM: I. BEVEZETÉS II. HELYZETELEMZÉS 2.1 ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK 2.1.1. Földrajzi fekvés 2.1.2. Infrastruktúra 2.1.3. Gazdaság 2.1.4.

Részletesebben

MINŐSÉGI BORTURIZMUS A PÉCSI BORVIDÉKEN

MINŐSÉGI BORTURIZMUS A PÉCSI BORVIDÉKEN MINŐSÉGI BORTURIZMUS A PÉCSI BORVIDÉKEN A KEDVES OLVASÓ! A Pécs-Mecseki Borút kiadványát tartja a kezében. A prospektusunk célja borútunk minősített szolgáltatóinak a bemutatása és annak elérése, hogy

Részletesebben

Tartalom. Lóháton. A zárójelekben lévő betű és szám a térképkoordinátákat jelöli.

Tartalom. Lóháton. A zárójelekben lévő betű és szám a térképkoordinátákat jelöli. Tartalom Ágfalva [A2] 31 Alcsútdoboz [D3] 31 Bábolna [C2-3] 29 Balatonfenyves [C4] 46 Balatonkenese [D4] 44 Balmazújváros [H2-3] 24 Békéscsaba [H4-5] 21 Bekölce [G2] 26 Bicske [D3] 34 Bóly [D6] 34 Böhönye

Részletesebben

Bemutatkozik a. Monori Borút Egyesület

Bemutatkozik a. Monori Borút Egyesület Bemutatkozik a Monori Borút Egyesület Január második szombatján minden évben a forraltbor édes, fűszeres illata lengi be a Strázsahegyet. A Forraltoros Kalandozások Jégvirágtól Borvirágig fesztiválon ismert

Részletesebben

Dunakanyar Fenntartható Turizmusfejlesztési Stratégia

Dunakanyar Fenntartható Turizmusfejlesztési Stratégia Tartalomjegyzék 1 VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ... 3 2 HELYZETELEMZÉS... 8 2.1 Turisztikai utazási szokások 2004-ben... 9 2.2 Az európai turizmus trendjei 2005-ben... 15 2.3 Az Internet szerepe a turizmusban...

Részletesebben

Határon átnyúló gazdasági, kereskedelmi együttműködések erősítése és harmonizálása a szatmári térségben

Határon átnyúló gazdasági, kereskedelmi együttműködések erősítése és harmonizálása a szatmári térségben Két ország, egy cél, közös siker! Határon átnyúló gazdasági, kereskedelmi együttműködések erősítése és harmonizálása a szatmári térségben KERESKEDELMI TERV www.huro-cbc.eu Kereskedelmi Terv Csengeri Kistérség

Részletesebben

TANULMÁNY. Komplex örökségturisztikai fejlesztések Orfűn - A Malomtól a Vízfő Forrásházig

TANULMÁNY. Komplex örökségturisztikai fejlesztések Orfűn - A Malomtól a Vízfő Forrásházig 2014. Dél-Dunántúli Örökségturisztikai Klaszter ELŐMEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY Komplex örökségturisztikai fejlesztések Orfűn - A Malomtól a Vízfő Forrásházig A Dél-Dunántúli Örökségturisztikai Klaszter

Részletesebben

Nyaralás és wellness mobil házban és sátorban

Nyaralás és wellness mobil házban és sátorban Nyaralás és wellness mobil házban és sátorban 2015 HU Horvátország, Magyarország, Olaszország és Ausztria Üdvözli Önt az Aqua Camp! TARTALOMJEGYZÉK A Happy Camp több évtizedes tapasztalatára építve született

Részletesebben

NYÁR TÖRÖKORSZÁG, EGYIPTOM, TUNÉZIA, RODOSZ, www.dinoclub.hu www.bestreisen.hu

NYÁR TÖRÖKORSZÁG, EGYIPTOM, TUNÉZIA, RODOSZ, www.dinoclub.hu www.bestreisen.hu 2012 NYÁR DINOCLUB TÖRÖKORSZÁG, EGYIPTOM, TUNÉZIA, RODOSZ, MALLORCA, HORVÁTORSZÁG, ORSZÁG, VELENCEI-TÓ www.bestreisen.hu DINO KIDS Csodás tengerparti nyaralóhelyek, kiváló szállodai szolgáltatások, all

Részletesebben

A SÁRVÍZ KISTÉRSÉG ÖKOTURISZTIKAI KONCEPCIÓ JÁNAK RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ JA

A SÁRVÍZ KISTÉRSÉG ÖKOTURISZTIKAI KONCEPCIÓ JÁNAK RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ JA A SÁRVÍZ KISTÉRSÉG ÖKOTURISZTIKAI KONCEPCIÓ JÁNAK RÖVID JA A SÁRVÍZ KISTÉRSÉG RÖVID BEMUTATÁSA A Sárvíz Kistérséget Fejér megye tíz községe - Aba, Cece, Csõsz, Káloz, Sárkeresztúr, Sárszentágota, Sáregres,

Részletesebben

365 nap turizmus Nyugat-Dunántúlon. Nyugat-Dunántúl Turisztikai Régió szezonon túli turizmusfejlesztési programja

365 nap turizmus Nyugat-Dunántúlon. Nyugat-Dunántúl Turisztikai Régió szezonon túli turizmusfejlesztési programja 365 nap turizmus Nyugat-Dunántúlon Nyugat-Dunántúl Turisztikai Régió szezonon túli turizmusfejlesztési programja Nyugat-Dunántúl Turisztikai Régió szezonon túli turizmusfejlesztési programja 3 365 nap

Részletesebben

A Sárospataki Kistérség Turizmusfejlesztési és Turizmusmarketing Programja. Készítette:

A Sárospataki Kistérség Turizmusfejlesztési és Turizmusmarketing Programja. Készítette: A Sárospataki Kistérség Turizmusfejlesztési és Turizmusmarketing Programja Készítette: Miskolc, 2005 A kutatás készítői: kutatás vezetője, szakmai iránítója: Dr. G. Fekete Éva MTA, RKK, ÉMO vezetője kutatás

Részletesebben

Gyöngyös Város Turisztikai Fejlesztési Koncepciója és Átfogó Stratégiája

Gyöngyös Város Turisztikai Fejlesztési Koncepciója és Átfogó Stratégiája Gyöngyös Város Turisztikai Fejlesztési Koncepciója és Átfogó Stratégiája Gyöngyös 2015. május 28. Tartalom 1. Vezetői összefoglaló... 2 2. Külső környezet elemzése... 4 Turisztikai trendek... 4 Heves megye

Részletesebben

Tartalom. Lovastúra-ajánlatok 25 28. A zárójelekben lévő betű és szám a térképkoordinátákat jelöli.

Tartalom. Lovastúra-ajánlatok 25 28. A zárójelekben lévő betű és szám a térképkoordinátákat jelöli. Tartalom Ágfalva (A2) 37 Alsótelekes (G1) 15 Apaj (E4) 13 Bábolna (C2 3) 36 Balassagyarmat (E2) 14 Balatonszárszó (C4) 50 Ballószög (F4) 22 Balmazújváros (H2 3) 19 Bekölce (G2) 15 Békéscsaba (H4 5) 19,

Részletesebben

TURIZMUSFEJLESZTÉS A REGIONÁLIS OPERATÍV PROGRAMOKBAN

TURIZMUSFEJLESZTÉS A REGIONÁLIS OPERATÍV PROGRAMOKBAN A REGIONÁLIS OPERATÍV PROGRAMOKBAN ÖSSZEÁLLÍTOTTA: ROP IRÁNYÍTÓ HATÓSÁG TURIZMUSFEJLESZTÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉS VÁROSREHABILITÁCIÓ KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉS KÖRNYEZETFEJLESZTÉS HUMÁN INFRASTRUKTÚRA FEJLESZTÉS

Részletesebben

Köszöntő. 2014-ben is vendégszeretettel várjuk Pécsett! A kiadvány a DDOP 2.1.3./B-11-2011-0005 pályázati program keretében valósult meg

Köszöntő. 2014-ben is vendégszeretettel várjuk Pécsett! A kiadvány a DDOP 2.1.3./B-11-2011-0005 pályázati program keretében valósult meg Köszöntő Az országban minden évben Pécsre érkezik meg legkorábban a tavasz, egyik pillanatról a másikra kizöldül a Mecsek, virágoznak a mandulafák, előbújik a medvehagyma. A város terein és parkjaiban

Részletesebben

Az Ökoturizmus. 1. Bevezetés az Ökoturizmus kialakulása, definíciója:

Az Ökoturizmus. 1. Bevezetés az Ökoturizmus kialakulása, definíciója: Az Ökoturizmus 1. Bevezetés az Ökoturizmus kialakulása, definíciója: A XX. század vége felé egyértelművé vált, hogy a turizmus tömegessé válásával olyan mértékű természeti és kulturális értékvesztés következik

Részletesebben

BEVEZETŐ 3. A Balaton Fejlesztési Tanács működésének, összetételének reformja. 10. A Balaton régió területi ellentmondásainak feloldása..

BEVEZETŐ 3. A Balaton Fejlesztési Tanács működésének, összetételének reformja. 10. A Balaton régió területi ellentmondásainak feloldása.. BALATON PROGRAM ( V i t a a n y a g ) TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ 3 I. LEGYEN A BALATON ÖNÁLLÓ FEJLESZTÉSI RÉIGÓ. 9 A Balaton Fejlesztési Tanács működésének, összetételének reformja. 10 A Balaton régió területi

Részletesebben