Olvasólámpa pályázat június 11-től november 30-ig Alsós kérdések

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Olvasólámpa pályázat 2012. június 11-től november 30-ig Alsós kérdések"

Átírás

1 Olvasólámpa pályázat június 11-től november 30-ig Alsós kérdések A válaszokat személyesen vagy ben juttassátok el a Szindbád Nonprofit Kft.-Krúdy Gyula Városi Könyvtárba. (8100 Várpalota, Szent István út 28.) Stilton, Tea: A jéghercegnő (Torda Diána kérdései) (6 pont) 1. Sorold fel Fantázia 5 birodalmát! 2. Írj néhány dolgot a Nagy Fáról! 3. Kik voltak Nives legjobb barátai? 4. Miért kellett volna Nivesnek hozzámennie Herberthez? 5. Milyen birodalmakból jöttek hercegek az esküvőre, és milyen ajándékokat hoztak? 6. Kihez ment végül hozzá a hercegnő? Pálfalvi Dorottya Gyólai Gabriella: Vindornyalaki mesék (4 pont) 1. Mit utánzott Palacsintafülű Edvárd, amikor ébresztőórát játszott? 2. Hol dolgozott ifjú korában Párkány úr? 3. Mi volt Szeder úr kívánsága a Csodaszerboltban? 4. Ki volt a bolt tulajdonosa? Mit tudtál meg róla? Schreiber-Wicke, Edit: A szivárványgyermek (5 pont) 1. Szelina és Jakab családjában is nagy változás történik. Mi ez a változás? 2. A kék színnel írt történet kiknek a története? 3. Miért szeretne Naomi más lenni? Mit szeretne? Idézd a könyvből! 4. Naomi más, mint a többi kisbaba, Down-kóros. Milyen jelei vannak betegségének? 5. Mi történik, amikor Szelina édesanyja megtudja, hogy Naomi betegen született? Hall, Sue: Buksi (Torda Diána kérdései) (4 pont) 1. Miért volt szomorú Buksi? 2. Kik segítettek Buksinak rendet rakni? 3. Milyen alvóhelyeket próbált ki Buksi? 4. Milyen ajándékokat kapott Buksi a barátaitól? Berg Judit: Tündérzene (6 pont) 1. Hogyan oldódott meg Panka és Ciripváry Fülöp nézeteltérése? 2. Hogyan mentette meg Panka Szarvasbogár bácsi házát a vaddisznóktól? 3. Mi a kapcsolat Vörös Bunda és a bokor gyökerei közt levő lyuk között? 4. Mi helyettesítette a hableány hárfáján a húrokat? 5. Milyen hangszert készítettek Albertnek? 6. Miért kellett tányérokat varázsolnia Nellinek? Holabird, Katherine: Angelina balerina (3 pont) 1. Angelina fékezhetetlen, ha táncról van szó. Egy sor balesetet is okozott emiatt. Sorold fel, hogy milyeneket! 2. Egérke úr ötlete nyomán Angelina teljesen megváltozott. Mi volt ez az ötlet? 3. Mi lett a sok gyakorlás eredménye?

2 Lobato, Arcadio: Csillagmese (3 pont) 1. Helénán kívül ki hallgatta édesanya meséit? 2. Miről szól édesanya meséje? 3. Párosítsd az alábbiakat! drága kelme rózsaszínű malacok, mókás kecskék gyémántpalota hímzett ágyterítő alattvalók virágokkal díszített házikó elefántcsordák békák, tücskök, szentjánosbogarak 4. Miért kellett a csillagoknak az égen maradniuk? Weitze, Monika Battut, Eric: Mese a rózsaszínű elefántról, aki nagyon szomorú volt, aztán újra jobban érezte magát (4 pont) 1. Miben különbözött Mambó az elefántcsorda többi tagjától? 2. Mambó és Pöttöm barátsága hamar véget ért. Hogyan változott meg barátja elvesztésétől Mambó? 3. Milyen okos dolgokat tanácsolt Heuréka Mambónak? 4. Mivel ajándékozta meg a szivárvány a kiselefántokat? Gordan, Kajsa Güettler, Mia Maria: Kifli kutyaoviba megy (3 pont) 1. Kik ők?: Kifli, Betti, Erik 2. Ki a legnagyobb és a legkisebb kutya az oviban? 3. Sorold fel a mesében előforduló kutyaneveket! Ulickaja, Ljudmila: Történetek állatokról és emberekről (5 pont) 1. Írj az alábbi szereplőkről egy rájuk jellemző mondatot! Egér, Fegya, Szú, Csótány 2. Hogyan kapta Zellő a nevét? 3. Milyen dolgokat tud Zellő, amiket egy ló általában nem tud? 4. Hogyan segítette egymást Vászja, Antverpen, Mihájev és Marija Szemjonovna? 5. Hogyan segített Vászja kiszáradása a százlábúgyermekek megnevelésében? Harjer, Jillian Howarth, Daniel: Szeretlek, nagypapa (Torda Diána kérdései) (3 pont) 1. Mibe ugrott bele kismackó? 2. Hová húzódott be a két mackó a tél elől? 3. Mitől félt kismackó? Moost, Nele Rudolph Annet: Minden jó, ha avagy hogyan kapott nevet a kis holló? (4 pont) 1. Miért pattant ki a kis holló fejéből az az ötlet, hogy neki név kell? 2. A névválasztás komoly felelősség, a kis holló nem tudott dönteni. Mi történt vele? 3. Miből látszott, hogy már jobban van a kis holló? 4. Adj nevet a kis hollónak! Indokold a névválasztást! Bollinger, Max Sís, Peter: Manómese (3 pont) 1. Milyen különleges adottsága volt Bendegúznak? 2. Írd le, hogyan változott meg Bendegúz, amikor olyanra is áhítozott, amire egyáltalán nem volt szüksége? 3. Mitől változott újra kedves, önzetlenül éneklő manóvá? Delarue, Béatrix Horváth Mónika: Vilma levese (4 pont) 1. Mi mindent tett Vilma képzeletbeli levesébe? Rajzold le Vilma levesét! 2. Kik, mik és mivel díszítik fel Vilma születésnapi ruháját?

3 Peterson, Cynthia Paterson, Brian: A titkok völgye (3 pont) 1. Mi volt az a tárgy, ami miatt igaz véletlenül a barátok különböző kalandokba keveredtek? 2. Milyen gyógynövényre volt szüksége Panninak a gyógyuláshoz? Képzeld el, és rajzold le a virágot! 3. Összekeveredtek a könyv szereplői. Válogasd szét őket! Nyúl Máté, Borz Hanga, Sün Panni, Nyúl Tádé, Egér Beni, Nyúl Misi Stenberg, Birgitta Lipp, Mati: Gergő falun (3 pont) 1. Miért vitte el Gergő édesanyja vidékre? 2. Hogyan fogadták Gergőt unokatestvérei? 3. Mitől változott meg a véleményük? Lázár Zsófia: Téli mese (5 pont) 1. Miért nem ismernék fel Sarkcsillagváros lakói Baten Kaitost? 2. Mivel csillapította izgatottságát Aldebaran király? 3. Hova indul vakációzni Hó apó? 4. Mit írt válaszlevelében Baten Kaitos? 5. Képzeld el és rajzold le, hogyan nézhet ki Baten Kaitos! Jenner-Metz, Florance: Neked írok, apu! (3 pont) 1. Hogyan próbálta édesapja elvesztése miatti fájdalmát enyhíteni margó? 2. Az első és az utolsó levél közt egy év telt el. Szerinted hová lett a váza? 3. Mit tudsz Leóról? Gyűjt össze róla minél több információt! Birck, Jan: Morris a titkos ügynök : az öreg szélmalom titka (4 pont) 1. Ki kicsoda? Morris, Mumpis professzor, Macipoci 2. Hogyan élte túl Mumpic a háromszáz méteres zuhanást, 3. Hova költözött Morris nyugdíjazása után? 4. Morrisnak tudta nélkül lakótársa is akadt. Ki volt ő, és ki leplezte le búvóhelyét? Emmett, Jonathan Cabban, Vanessa: Téli varázslat (3 pont) 1. Milyen állatok a mese szereplői? 2. Mit talált Vakondok, amiről azt hitte, hogy gyémánt? 3. Milyen varázslatot láttak végül az állatok, mielőtt hazaindultak? Brand, Christianna: Nanny McPhee A varázsdada (Torda Diána kérdései) (6 pont) 1. Mi a neve a varázsdadának? 2. Sorolj fel néhány állatot, amikre a gyerekek ünneplőruhát húztak! 3. Hány leckét kellett megtanulniuk a gyerekeknek? 4. Kit vitt magával végül Adelaide néni? 5. Miket ígért Adelaide néni az általa kiválasztott lánynak? 6. Mit gondolsz, a történet végén miért szépült meg a varázsdada? Mikes Lajos: Sanyi manó könyve (6 pont) 1. Milyen különleges tulajdonsága volt a Sanyi manó táljában levő víznek? 2. Mikor nem árthat többet a hamutörpe? 3. Hogyan került a Sanyi manó sütötte pástétom az üstfoltozó cigányhoz? 4. Miért nem szabad az érett almát tűzön sütni? 5. Milyen különleges létrát kölcsönzött Sanyi manó a varázslótól? 6. Hogyan fizetett meg Sanyi manó a Misi vargainas ellen elkövetett csínytevéséért?

4 Velthuijs, Max: Béka és az idegen (6 pont) 1. Ki mondta? A patkányokkal nagyon kell vigyázni. Tolvajok mind. 2. Milyen dolgokat tett és tudott a patkány, amire a többiek gondolni sem akartak? Gondolj arra, milyen véleménnyel voltak róla. 3. Malacka és Réce nagyon ellenségesen viselkedett Patkánnyal. Mivel indokolták ezt? 4. Mitől változott meg a véleményük? 5. Szerinted mely mondatok illenek a mesére? Ne ítélj elhamarkodottan! Ha valaki más, mint mi, nem feltétlenül rosszabb is. Lassan járj, tovább érsz. A patkány hiába segít, akkor is csak patkány marad. Szegedi Katalin: Lenka (4 pont) 1. Mi volt Lenka legjellemzőbb időtöltése? Vajon miért? 2. Miért nem voltak barátai? 3. Milyen játékokba szeretett volna bekapcsolódni? 4. Hogyan sikerült összebarátkoznia Palkóval? Skutina, Vladimir: Hol lakik az idő? (4 pont) 1. Kingára senkinek sem volt ideje. Mit csináltak ahelyett, hogy inkább Kingával beszélgettek volna? (apa, testvér, mami) 2. Miért gondolta Kinga, hogy az idő egy szörnyeteg? Mit mondott anyukája? 3. Kinga szétszedte apu karóráját, összetörte a kakukkos órát is. Miért? 4. Melyik ember mondja azt, hogy az idő egy szörnyeteg? Smith, Alex T. Claude a városban (5 pont) 1. Hogy hívják Claude legjobb barátját? 2. Mi a legmenőbb üzlet Claude számára? 3. Mi volt Claude lázmérője? 4. Hogyan játszotta el Claude a mentőautót? 5. Milyen rejtélyes betegségben szenvedtek a váróteremben ülők? Mi ez a kór? Schreiber-Wicke, Edith: Artúr, a kandúr (3 pont) 1. Mi az EAD-diéta? 2. Artúr úgy csinál rosszaságokat, hogy meg van róla győződve, csupa jót cselekszik. Sorold fel legalább öt csínytevését! 3. Miért ugrott le Walter a szikláról? Stewart, Amber Marlow, Layn: Tacsipacsi iskolába megy (3 pont) 1. Mi volt az iskola neve? 2. Miket talált Tacsipacsi a táskájában? (3 dolog) 3. Milyen ajándékot készített Tacsipacsi a mamájának az iskolában? Horse, Harry: Kisnyuszi világgá megy (3 pont) 1. Hová bújt először Kisnyuszi a szülei elől? 2. Kivel épített házat Kisnyuszi? 3. Milyen tortát szeret Kisnyuszi? 4. Mitől fél Kisnyuszi és Emma? Becker, Bonny: Medve látogatója (4 pont) 1. Miért tette ki Medve az ajtajára a következő feliratú táblát: Ne gyere be! 2. Milyen helyeken jelent meg a hívatlan látogató? Sorold fel!

5 3. Fejezd be a mondatot! Aprón 4. Milyen jóleső dolgokat mondott egér a Medvének? Mezey Katalin: Kivala Palkó Nemlehet-országban (5 pont) 1. Mi volt a Vaskályha legnagyobb boldogsága? 2. Miért nevezték Nemlehet-országnak? 3. Írd le, milyen az őzlábgomba? 4. Miért kellett bogyókat enniük? 5. Hogyan fordult jóra Anna, Palkó és Vaskályha sorsa? Friedrich, Joachim: Zsó titkos barátnője (5 pont) 1. Milyen különórákra járt Zsó? 2. Mivel magyarázta Zsozsó, hogy Zsónak igenis szüksége van rá? 3. Miért nem hitték el Zsó szülei, hogy új barátnője van? 4. Miben segített Zsozsó Zsónak? 5. Ki volt valójában Zsozsó? Varga Domokos György: Igaz mese egy kisfiúról és az ő barátjáról (4 pont) 1. Hogyan lettek barátok Dini Dani és Cin-Cin? 2. Dani elmondta szüleinek és nagyszüleinek, hogy Cin-Cinnel játszik, miért nem hitték el neki? 3. Hová tűnt anya dobozából a Hegyikristály? 4. Hová bújt el Cin-Cin az emberek elől? McCartney, Paul Dunbar, Geoff Ardagh, Philip: A felhők fölött (5 pont) 1. Miért kellett elhagynia otthonát Krókusnak? 2. Mi Krókus igazi neve? 3. Milyen hely volt Styx? 4. Kik mentették meg a támadástól a szigetet? Kikből állt a felmentő sereg? 5. Milyen büntetést kapott Vándor és Görcs? Gyárfás Endre: Márkus mester ezermester (6 pont) 1. Ki volt a roppant furcsa figura, aki a bodzabokorból előbújt? 2. Milyen játékokat készítettek a játszótérre az erdei állatok? 3. Melyik virág nyílik délidőben? 4. Miért nem sikerült jól Róka vendéglátása? 5. Hogyan kell tüzet rakni az erdő tisztásain, ha fáznak az állatok? 6. Miért kapta Márkus az ezredik mesterlevelet? Gyárfás Endre: A varázsgombóc (4 pont) 1. Mi volt Máté szíve-vágya? 2. Kik voltak segítségére a három vándornak? 3. Mit jelent a tikmony? 4. Miért ették meg a varázsigét tartalmazó papírt? Norton, Mary: Rézgomb és seprűnyél (4 pont) 1. Milyen körülmények között törte lábát Miss Price? 2. Miss Price, cserébe azért, hogy a gyerekek ne árulják el, ajándékot adott. Mi volt ez? 3. Hogyan sikerült az első kiruccanás? 4. Mi történt Ueepe szigetén?

6 Mihályi Antal: Egbert egér intézkedik (6 pont) 1. Mi a neve a macskazenekarnak, ahol Egbert is fellép? 2. Milyen díjat kapott Csucsu a kórusversenyen? 3. Miért döntöttek úgy, hogy nyitnak egy nyomozóirodát? 4. Hová tűnt a bárány csengettyűje, a kecske kolompja? 5. Hogy hívták a polgármester titkárnőjét? 6. Miért volt szüksége hermelinnek jázminszagú kölnire? Rákos Péter: Mumus a padláson (5 pont) 1. Mihez értenek a mumusok? 2. Mi volt Perec és Böhöm küldetése? 3. Pontosan írd le, hol lakott Mumusországbsn Kismumus! 4. Miért haragszik a mesekönyv Bencére? 5. Mit csinál Szvetozár király, hogy Kismumus hazatérjen? Preussler, Ottfried: A kis boszorkány (4 pont) 1. Hány éves volt a kis boszorkány? 2. Mi volt a neve a kis boszorkány hollójának? 3. Miért üldözték el maguk közül a boszorkányok a kis boszorkányt? 4. Milyen módon állt rajtuk bosszút? Gáti Éva: Egérmese (4 pont) 1. Mivel foglalkozik Emma és Elemér? Milyen ínyencségeket készítenek? 2. Hogy hívják Prézli iskolai barátait? 3. Mi az apró rézkulcs titka és története? 4. Mi volt az öt nyertes szám a lottósorsoláson? N. Tóth Anikó: Alacindruska (5 pont) 1. Miért tartotta fogva Kunka Alacindruskát? 2. Mitől lett a harangvirágnak szépen csengő hangja? 3. Miért kerültek a madarak, Butyika, Pipics és Kunka a sziklaverembe? 4. Milyen volt Tutusz? 5. Milyen varázsigét ajánlott Alacindruska, amellyel kiűzhetnék a vavalokat és a hangyalokat az erdőből? Péteri Teréz: Mákszemtündérek nyara (6 pont) 1. Miért furcsa a Lótifuti név egy csigának? 2. Hogy hívják Vandália kalitkájának lakóját? 3. Mit talált ki Kiki a szárny nélküli mákszemtündéreknek? 4. Milyen titkai voltak Vandáliának? 5. Milyen összefüggés van a mákszemtündérek szárnyszíne és tulajdonságaik között? Írd le mind a 9 színt és a hozzájuk tartozó tulajdonságokat! 6. Készíts rajzot kedvenc szereplő(i)dről! Boldizsár Ildikó: Boszorkányos mesék (4 pont) 1. Miért kerülte el az eső olyan sokáig Amáliát? 2. Miből születtek a csillagok? 3. Milyen neveken szólította sün mama gyerekét, akinek végül Füvetrágó Erdei Csuda mondta meg, ki is ő valójában. 4. Hová tűnt el minden nap a csavargó felhő

7 Bálint Ágnes: Foltoskönyökű ( 5 pont) 1. Milyen tragédia történt a fahuszárral? 2. Hogyan tréfálta meg a tarka cica a fahuszárt? 3. Hogyan próbáltak foltot szerezni a fahuszár ruhájára? 4. Miféle varázserővel bírt a két folt, amit a ruha könyökére varrtak? 5. Kiről szól ez a mondat? Nevezd meg és rajzold le! Hosszú virágos fátyla úgy lebegett körülötte, mint egy puha, rózsaszín felhő. Stewart, Amber: Szép álmokat, kicsi bocs! (Óházy Mátáé kérdései) (5 pont) 1. Mit csinált Gombóc egész nap? 2. Miért volt különleges a katicabogár? 3. Melyik volt medvepapa életének legszebb napja? 4. Mit kapott a kis bocs születése napján nővéreitől? 5. Mit csinál medvepapa minden este? Casalis, Anna: Cini, az egér nem tud elaludni (Óházy Máté kérdései) (5 pont) 1. Mit vacsorázott Cini? 2. Mire figyelmeztette Cinit az édesanyja? 3. Kiről szólt az esti mese? 4. Miért kell aludnunk? 5. Miről álmodott a kisegér? Leeson, Christine: Molly első karácsonya (Óházy Máté kérdései) (4 pont) 1. Mit látott meg Molly a kis ház ablakából? 2. Kitől milyen ajándékokat kapott a kisegér a karácsonyfára? 3. Miért nem bántották ezek az állatok az egereket? 4. Mitől lett ragyogó az erdő karácsonyfája? Clément, Claude: A hódocskák (Óházy Máté kérdései) (5 pont) 1. Milyen eszközök kellenek a hódoknak a barkácsoláshoz? 2. Ki kicsoda? Párosítsd! Ókula, Vrtyancs, Filu, Furkapiszka, Szurka, Fabrika mama, Lulu, Ubul, Szigorka, Fabrika papa Hódfiú, jégmadár, bagoly, vakond, kisegér, hód anya, hatlábú bogár, varangyosbéka, hód apa, hódlány 3. Mit brekegett örömében Vartyancs? 4. Milyen hangszeren játszottak a Rágicsák? 5. Melyik versikét kell elmondania annaka hódnak, aki kalapáccsal ráüt a kezére? Csukás István: A Nagy Ho-ho-ho-horgász nyáron (Óházy Máté kérdései) (5 pont) 1. Hol akik a Főkukac? 2. Mi történt a pelikánnal egy kiadós étkezés után? 3. Mit értett azon a Nagy Horgász, együtt kelünk a holddal!? 4. Mi volt a Nagy Horgász legújabb trükkje? 5. Ha kiegészíted a mondatokat, megtudod, milyen egy igazi horgász! Mert tudni kell, hogy egy horgász mindig úgy viselkedik, mint, még egy gilisztával szemben is! A horgászok mindenkit szeretnek, kivéve az. Mert a horgászok mindig a napot, erről lehet megismerni őket, meg arról, hogy meg. Mert a horgászok nem bíznak semmit a.

8 Hobbie, Holly: Duda és Pocsolya (Óházy Máté kérdései) (5 pont) 1. Sorold fel, mi mindent rejthetnek Duda csomagjai! 2. Kinek és hová címezte a képeslapokat Duda? 3. Sorold fel Duda világ körüli kalandjainak helyszíneit és idejét! 4. Mit csinált eközben Pocsolya 5. Minek az ideje december? Marék Veronika: Boribon, a játékmackó (Óházy Máté kérdései) (5 pont) 1. Miben hasonlítottak egymásra a testvérek? 2. Minek öltöztették fel Boribont? 3. Mit gondoltak a gyerekek, hol találják meg Boribont? Hová dughatta a szomszéd kisfiú? 4. Kiket kérdeztek meg útközben? 5. Meddig játszottak még Boribonnal? Marék Veronika: Kippkopp karácsonya (Óházy Máté) (5 pont) 1. Mit állított Kippkopp, és mit a cinke, hol nőnek a fenyőfák? 2. Mikkel találkozott Kippkopp a karácsonyfán? 3. Hogyan tudott aludni Kippkopp a szúrós fenyőágak között? 4. Kikből állt az ünneplő család? 5. Képzeld el és rajzold le Kippkopp karácsonyfáját! Szepes Mária: Fityfiritty (Óházy Máté kérdései) (4 pont) 1. Mi volt az órásmester két neve? 2. Mit és hogy dolgozik egy órásmester? 3. Milyen órákkal találkoztál Tikitaki bácsi meséiben és boltjában? 4. Végül miért nem ajándékozta el Tikitaki bácsi Fityfirittyet? Schafer, Wolfgang: Zozó és a többiek (Óházy Máté kérdései) (5 pont) 1. Hogyan járt pórul az engedetlen kisróka? 2. Milyen állatokat takarnak a nevek? Párosítsd! Brumi, Jojó, Miki, Bundi, Lóri, Luikrécia, Veronika, Zozó, Csip, Miska madárka, holló erdei egér, mókus, papagáj, tacskó, oroszlán, majom, mackó, macska 3. Mivel köszönte meg Pisti manó a mókus segítségét? 4. Milyen állatok futottak a világ vége elől? 5. Kik és mivel potyogtak le az elefánt hátáról?

Áhítatok az év minden napjára óvodások számára

Áhítatok az év minden napjára óvodások számára Dráviczki Csaba Áhítatok az év minden napjára óvodások számára Bárányka füzetek I. 2012 Szakmai lektor: Dr. Jakab-Szászi Andrea Kiadja a Református Pedagógiai Intézet 1146 Budapest, Abonyi u. 21. www.refpedi.hu

Részletesebben

Az olvasni tanuló manó

Az olvasni tanuló manó I. kategória Czettisch Kinga Az olvasni tanuló manó Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy nagyon szegény család. Általában három szem almát, néhány répát és egy kevés babot árultak a piacon. Abból

Részletesebben

különszám Regionális Közösségi lap VI. ÉvfolYam - 2. szám különszám

különszám Regionális Közösségi lap VI. ÉvfolYam - 2. szám különszám különszám Regionális Közösségi lap VI. ÉvfolYam - 2. szám különszám Gyerekvers Főváros 2010 irodalmi pályázat Gyerekvers Főváros 2010 címmel a Nevelők Háza Egyesület Vers-és Prózamondó Pedagógusok Műhelye

Részletesebben

A.D. 2011 E-MESÉK A FEJLŐDÉS ÉS MEGVÁLTÁS MESÉI. E-KÖNYVEK elektronikus etika könyvek

A.D. 2011 E-MESÉK A FEJLŐDÉS ÉS MEGVÁLTÁS MESÉI. E-KÖNYVEK elektronikus etika könyvek A.D. 2011 E-MESÉK A FEJLŐDÉS ÉS MEGVÁLTÁS MESÉI E-KÖNYVEK elektronikus etika könyvek Szerzők: A nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium diákjai Szerkesztő: Szilágyi László www.zrinyinyh.hu E-MESÉK:

Részletesebben

ÚJ Márai program keretében beszerzett, KÖNYVEINKből 2013 november-december. Michael Citrin - Tracy Mack A csodálatos Zalinda fivérek esete

ÚJ Márai program keretében beszerzett, KÖNYVEINKből 2013 november-december. Michael Citrin - Tracy Mack A csodálatos Zalinda fivérek esete ÚJ Márai program keretében beszerzett, olvasóink ajándékaként kapott, vagy vásárolt KÖNYVEINKből 2013 november-december Michael Citrin - Tracy Mack A csodálatos Zalinda fivérek esete (Sherlock Holmes és

Részletesebben

Suli. Suli. XX. évfolyam, (41.) 2. szám Kis Ferenc Általános Iskola, Oromhegyes Orom 2013. tél. Mesemondó verseny. Napsugaras ősz Tóthfaluban

Suli. Suli. XX. évfolyam, (41.) 2. szám Kis Ferenc Általános Iskola, Oromhegyes Orom 2013. tél. Mesemondó verseny. Napsugaras ősz Tóthfaluban Suli Diáklap XX. évfolyam, (41.) 2. szám Kis Ferenc Általános Iskola, Oromhegyes Orom 2013. tél Mesemondó verseny Napsugaras ősz Tóthfaluban Ügyességi játékok Gyermekheti vetélkedő Suli Napsugaras ősz

Részletesebben

...ELMONDOM HÁT MINDENKINEK

...ELMONDOM HÁT MINDENKINEK ...ELMONDOM HÁT MINDENKINEK A Debreceni Városi Könyvtár III. Diákkonferenciája AZ IRODALOM ÉS ÉN 2009. november 19. Libakerti Könyvtár 2 AZ IRODALOM ÉS ÉN negyedikes gyerekek irodalomról, írókról, könyvekről

Részletesebben

Színezd ki! A diákönkormányzat lapja. 2009/2010 első szám 150,-Ft.

Színezd ki! A diákönkormányzat lapja. 2009/2010 első szám 150,-Ft. 2009/2010 első szám 150,-Ft. Felelős kiadó: Munkatársak: Hambalkó Ferenc S Katzenbachné Csengődi Edit igazgató A L Á T A Muzslai Katalin Lavati Erzsébet Szerkesztők: Józsa Gyöngyi 8.b Szabóné Pápa Edit

Részletesebben

Siegl Judit Csorba József HÓNAPRÓL HÓNAPRA. Meixner-módszerű, differenciált szövegfeldolgozó és fogalmazás munkafüzet harmadik osztályosoknak

Siegl Judit Csorba József HÓNAPRÓL HÓNAPRA. Meixner-módszerű, differenciált szövegfeldolgozó és fogalmazás munkafüzet harmadik osztályosoknak Siegl Judit Csorba József HÓNAPRÓL HÓNAPRA Meixner-módszerű, differenciált szövegfeldolgozó és fogalmazás munkafüzet harmadik osztályosoknak 1. félév Könnyebb változat 1 Ez a munkafüzet a Meixner Ildikó

Részletesebben

OLVASÓNAPLÓ 1 2. osztály számára

OLVASÓNAPLÓ 1 2. osztály számára Pálné Juhász Edit OLVASÓNAPLÓ 1 2. osztály számára Kilencedik kiadás CELLDÖMÖLK, 2004 B/4-re: AP 116/9 Lektorálta MÉSZÁROS LAJOSNÉ Illusztrálta BÁRÁNY ZSUZSA Szerkesztette ESZTERGÁLYOS JENÔ A kiadó minden

Részletesebben

Damó Eszter Csorba József HÓNAPRÓL HÓNAPRA. Meixner-módszerű, differenciált szövegfeldolgozó és fogalmazás munkafüzet negyedik osztályosoknak

Damó Eszter Csorba József HÓNAPRÓL HÓNAPRA. Meixner-módszerű, differenciált szövegfeldolgozó és fogalmazás munkafüzet negyedik osztályosoknak Damó Eszter Csorba József HÓNAPRÓL HÓNAPRA Meixner-módszerű, differenciált szövegfeldolgozó és fogalmazás munkafüzet negyedik osztályosoknak II. félév Nehezebb változat 1 Ez a munkafüzet a Meixner Ildikó

Részletesebben

Kísérleti tankönyv. Olvasókönyv. I. kötet

Kísérleti tankönyv. Olvasókönyv. I. kötet Kísérleti tankönyv 2 Olvasókönyv I. kötet A tankönyv megfelel az 51/201 (XII. 2) számú EMMI-rendelet melléklete Kerettanterv az általános iskola 1 4. évfolyama megnevezésű kerettanterv Magyar nyelv és

Részletesebben

A Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése tagjainak újdonságai. 2011. ősz/tél

A Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése tagjainak újdonságai. 2011. ősz/tél A Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése tagjainak újdonságai 2011. ősz/tél 0-3 éveseknek Állatkarnevál Ottó a hóban Maszat számol 3-6 éveseknek Csiri-biri torna-tár 2. Vigyázz vadász, ne gatyázz! Alma Magdi

Részletesebben

Kistérségi Meseünnep Győztes Meseírók. Nemeskócsag Tagiskola

Kistérségi Meseünnep Győztes Meseírók. Nemeskócsag Tagiskola Kistérségi Meseünnep Győztes Meseírók Pákozd Nemeskócsag Tagiskola Az Ingókövek és a Bella-tó kialakulása - Szabó Dorottya 6. osztály Egyszer volt, hol nem volt, hegyek-völgyek között volt egy nagyon szép

Részletesebben

Jó Pajtás, 38 39. szám, 2011. december 22.

Jó Pajtás, 38 39. szám, 2011. december 22. Tüzes Vízkereszt M egráztuk, azaz leszedtük a karácsonyfát, díszeit édesanyám gondosan elrakta, az almát, fügét, a diót és ha akadt ilyen is rajta a likőrrel töltött csokoládébonbont szétosztotta közöttünk,

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Gyermekeknek A-D 51-es bolygó (2009) DVD 2982 Rend.: Jorge Blanco, Marcos Martinez, Javier Abad Időtartam: 87 perc Az 51-es bolygó zöld lakosai megszokott

Részletesebben

Siegl Judit Csorba József HÓNAPRÓL HÓNAPRA. Meixner-módszerű, differenciált szövegfeldolgozó és fogalmazás munkafüzet harmadik osztályosoknak

Siegl Judit Csorba József HÓNAPRÓL HÓNAPRA. Meixner-módszerű, differenciált szövegfeldolgozó és fogalmazás munkafüzet harmadik osztályosoknak Siegl Judit Csorba József HÓNAPRÓL HÓNAPRA Meixner-módszerű, differenciált szövegfeldolgozó és fogalmazás munkafüzet harmadik osztályosoknak II. félév Nehezebb változat 1 Ez a munkafüzet a Meixner Ildikó

Részletesebben

VI. évf. 4 5. szám 2006. nov. dec. Alapítva:

VI. évf. 4 5. szám 2006. nov. dec. Alapítva: VI. évf. 4 5. szám 2006. nov. dec. Alapítva: Kiss Gábor MINDEN ÉVBEN Minden évben újra Áldásával betér minden házba Végigmegy az úton minket megtalálva. Hangja rejtelem, titokban létezik, Szent kezét ismerem,

Részletesebben

Kísérleti tankönyv. Olvasás. munkafüzet. II. kötet

Kísérleti tankönyv. Olvasás. munkafüzet. II. kötet Kísérleti tankönyv 1 Olvasás munkafüzet II. kötet A tankönyv megfelel az 51/201 (XII. 2) számú EMMI-rendelet melléklete Kerettanterv az általános iskola 1 évfolyama számára megnevezésű kerettanterv Magyar

Részletesebben

Az ősz csodái. Ősz Hull a levél a fáról, fecske már nem csicsereg. Kitekintek a házból, csendes eső csepereg.

Az ősz csodái. Ősz Hull a levél a fáról, fecske már nem csicsereg. Kitekintek a házból, csendes eső csepereg. A Farkasréti Általános Iskola diáklapja 2012. szeptember-október Őszi vers Hullanak az őszi levelek, Vörös-sárgába öltözött a táj, Hamarosan elpihen a természet, szívem megdermed, s már semmi sem fáj.

Részletesebben

Hókirálynő Nagyon szép történet egy kislány és egy kisfiú barátságáról, amit még a jégszívű Hókirálynő sem tud megfagyasztani.

Hókirálynő Nagyon szép történet egy kislány és egy kisfiú barátságáról, amit még a jégszívű Hókirálynő sem tud megfagyasztani. Az egér és az oroszlán Mitől olyan erősek az oroszlán fogai? Az oroszlán csapdába esik, de újdonsült barátja, a kisegér, azonnal segítségére siet. Vajon hogyan tudja kiszabadítani? Hát elrágja a kötelet!

Részletesebben

Köszönjük őszinte, kritikus véleményeteket, elemző munkátokat és ajánlásaitokat!

Köszönjük őszinte, kritikus véleményeteket, elemző munkátokat és ajánlásaitokat! KEDVES KÖNYVSZERETŐ DIÁKOK! Ebben a kis füzetben a 2012/13-as tanévben meghirdetett Könyv és film esszéíró pályázat I. kategóriájának - 5-6. évfolyam - legjobb dolgozatait gyűjtöttük össze egy csokorba.

Részletesebben

Jelmagyarázat. Rajzold le! Írd le! Kösd össze! Húzd alá! Színezd ki! Számozd meg! Keresd ki! Karikázd be!

Jelmagyarázat. Rajzold le! Írd le! Kösd össze! Húzd alá! Színezd ki! Számozd meg! Keresd ki! Karikázd be! Jelmagyarázat Rajzold le! Írd le! Kösd össze! Húzd alá! Színezd ki! Számozd meg! Keresd ki! Karikázd be! Esztergályosné Földesi Katalin Szövegértést fejlesztõ gyakorlatok. osztály MÁSODIK KIADÁS CELLDÖMÖLK,

Részletesebben

Békés, boldog, karácsonyt kívánok mindenkinek!

Békés, boldog, karácsonyt kívánok mindenkinek! Közeledik egyik legnagyobb ünnepünk, a karácsony. A nagy rohanásban, előkészületben legyen időnk egy kicsit elcsendesedni, imádkozni! Hogy sok időnk van-e vagy kevés, ez rajtunk is múlik. A legelfoglaltabb

Részletesebben

GYERMEKEIMNEK UNOKÁMNAK 2014.

GYERMEKEIMNEK UNOKÁMNAK 2014. AJÁNDÉK GYERMEKEIMNEK UNOKÁMNAK 2014. Tartalom Bevezetés Rajzos versek Ide te rajzolhatsz! Barátaid ide írhatják nevüket Lejegyezheted a fontosabb dátumokat Altató Pénzverés Bolhaságom története A csodálatos

Részletesebben

Csengátty. Mi írjuk csángó gyermekek írásai. Csángó esemény és falinaptár Eszkazak feladványok gyermekektől gyermekeknek

Csengátty. Mi írjuk csángó gyermekek írásai. Csángó esemény és falinaptár Eszkazak feladványok gyermekektől gyermekeknek Csengátty Havonta megjelenő, ingyenes csángó gyermeklap 2013 / I. évfolyam / 1. szám Mi írjuk csángó gyermekek írásai Csángó esemény és falinaptár Eszkazak feladványok gyermekektől gyermekeknek Hangoló

Részletesebben

SULIVILÁG. A Tóvárosi Általános Iskola lapja. 2011-2012. 2. szám. Az útszél: csupa pitypang, A bokrok: csupa füttyhang. Rigó fuvoláz; rája tíz

SULIVILÁG. A Tóvárosi Általános Iskola lapja. 2011-2012. 2. szám. Az útszél: csupa pitypang, A bokrok: csupa füttyhang. Rigó fuvoláz; rája tíz SULIVILÁG A Tóvárosi Általános Iskola lapja 2011-2012. 2. szám Az útszél: csupa pitypang, A bokrok: csupa füttyhang. Rigó fuvoláz; rája tíz Zugból is felcsivog a csíz. (Tóth Árpád: Áprilisi capriccio)

Részletesebben

Csudamadár. A transzplantációs alapítvány lapja Tizedik évfolyam, második szám, 2015. július. Csudamadár

Csudamadár. A transzplantációs alapítvány lapja Tizedik évfolyam, második szám, 2015. július. Csudamadár Csudamadár Szervátültetésben érintett gyermekeknek, családtagjaiknak és minden érdeklődőnek A transzplantációs alapítvány lapja Tizedik évfolyam, második szám, 2015. július Csudamadár 1 Válogatás a táborban

Részletesebben

ELSÕ OLVASÓKÖNYVEM AZ 1. OSZTÁLY SZÁMÁRA

ELSÕ OLVASÓKÖNYVEM AZ 1. OSZTÁLY SZÁMÁRA Esztergályos Jenõ ELSÕ OLVASÓKÖNYVEM AZ 1. OSZTÁLY SZÁMÁRA TIZENEGYEDIK, JAVÍTOTT KIADÁS CELLDÖMÖLK, 2003 Az Oktatási Minisztérium az 5/1998. (II.18.) MKM számú rendelet 4.. (1.) bekezdése alapján az Elsõ

Részletesebben