Tartalomjegyzék. SoniWhite A-Z Pakk

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tartalomjegyzék. SoniWhite A-Z Pakk"

Átírás

1 Tartalomjegyzék Bevezetés & Termék Tulajdonságok Specifikációk és Elektromos Biztonság Figyelmeztetések és Óvintézkedések Kicsomagolás és Beállítás Összerakás Kezelés Kontrol Panel Fémvilla és Tálcák Sterilizáció, Tisztítás és Karbantartás Hibakeresés és Tartozékok Garancia SoniWhite A-Z Pakk

2 Bevezetés A szerzık mindent megtettek annak érdekében, hogy ez a kézikönyv könnyen használható legyen és részletesen leírja a SoniWhite használatát. Rendkívül fontos, hogy mielıtt megpróbálná beüzemelni a készüléket, alaposan olvassa el a kézikönyvet. A SoniWhite egy magas frekvenciájú ultrahang forrás és ultrahang kristály hordozó rendszer, mely az ultrahang hullámok segítségével a hagyományos fehérítı rendszerekhez képest a fehérítı anyagot többszörösen is aktiválni képes. Ha a SoniWhite QuickWhite elnevezéső fehérítı készletet használja, kimagaslóan tartós fehérítésre lehet számítani. FIGYELMEZTETÉS: A készülék ultrahangos teljesítményével bánjon ugyanolyan óvatosan mint az ultrahangos mérleg esetében. Hogy védje szemét, használja ugyanazt a normál biztonsági szemüveget melyet fogászati kezelések során használna. Termék Tulajdonságok A SoniWhite elınye, hogy rendkívül gyorsan fehéríti mind a felsı mind az alsó íveket szimultán, valamint gazdaságos áron kapható alacsony üzemeltetési és karbantartási költségekkel. A rendszert a fogorvosok közvetlenül használhatják és az alacsony hidrogén-peroxid tartalmának köszönhetıen, a SoniWhite higiénések és asszisztensek számára is könnyen kezelhetı. Az egység ultrahangos technológiát és speciális ultrahangos fehérítı gélt alkalmaz, hogy elegendı energia keletkezzen a TÉNYLEGES oxigén szabadgyökök aktiválására az optimális fehérítés elérésére. Következésképpen, az ultrahangos technológiát alkalmazva, a fehérítés a beavatkozást követı órában FOLYTATÓDIK. Az otthoni karbantartást be kell fejezni amint a fehérítés a kívánt mértéket elérte. Az otthoni karbantartás egy új eljárás melyet párhuzamosan kell végezni a rendelıben történı beavatkozással.

3 Specifikációk Alább vannak felsorolva a SoniWhite Full Smile fehérítı rendszer alap specifikációi. További technikai információkért forduljon üzletkötıjéhez vagy a forgalmazóhoz. Áram Bemenet Áram Kimenet Ultrahangos Frekvencia Kezelési Hımérséklet VAC, 50/60 Hz +24/-12 vdc 300mA-en Biztosítékok: 250V ~, 2A 23,000-30,000 Hz, 5 C-40 C, 50 F-105 F Elektromos Biztosnág Dimenziók 36 X 26 X 15 cm, 14 X 10 X 6 hüvelyk Súly: kb. 4 kg, 7 font A mőszer megfelel a következı követelményeknek: Biztonság: IEC CSA Std. No M90; Ráadás (supplement) 1:1994 UL EMC: AS/NZS 2064 / EN FCC A Oszt. Berendezés 1 Oszt. BF, FDA Típus A terméket nem befolyásolya elektromágneses interferencia. Figyelmeztetések és Óvintézkedések FIGYELMEZTETÉS: Ne babráljon az ultrahangos fémvillával. FIGYELMEZTETÉS: A készülék ultrahangos outputjával bánjon ugyanolyan óvatosan mint az ultrahangos mérleg esetében. Hogy védje szemét, használja ugyanazt a normál biztonsági szemüveget melyet fogászati kezelések során használna. FIGYELMEZTETÉS: A tisztításon kívül, ne kísérelje meg önállóan szervizelni a berendezést. Ha ezt figyelmen kívül hagyja, a berendezés károsodhat és/vagy személyi sérülés is megeshet.

4 FIGYELMEZTETÉS: Beavatkozás elıtt a kezelı felelıssége észrevételezni, hogy a környezet gyúlékony anyagoktól és veszélyes kemikáliáktól mentes valamint biztonságos a SoniWhite alkalmazása során. FIGYELMEZTETÉS: Ehhez az egységhez kizárólag a hozzá javasolt fehérítı terméket használja. A SoniWhite gélt kifejezetten ehhez az ultrahangos készülékhez fejlesztették ki. ÓVINTÉZKEDÉS: Az ultrahangos elektromos villát ne tegye ki ultrahangos tisztításnak és ha lehet, a kábellel ne autoklávozza. Egyszerően törölje le fertıtlenítıszerrel, vagy mártsa sterilizáló folyadékba. A kábelt soha ne mártsa semmilyen folyadékba. Csak a VILLÁK autoklávozhatók, de azáltal azoknak is csökken élettartamuk. ÓVINTÉZKEDÉS: Ezt az egységet csak engedéllyel rendelkezı fogorvosnak lehet értékesíteni. ÓVINTÉZKEDÉS: Ha az egységet leejtették, húzza ki a csatlakozóból és mielıtt visszakapcsolná alaposan nézze át, nem lazult-e meg rajta valami, nem károsodott-e valamely alkatrész. Kicsomagolás és Beállítás Ellenırizze a doboz állapotát mielıtt felbontaná. Ha sérülést vesz rajta észre, kövesse a szállítmányozási instrukciókat, hogy megreklamálhassa a kárt a fuvarozónál, majd vegye fel a kapcsolatot beszállítójával. Óvatosan távolítsa el az egységet és a csomagolópapírt, majd ellenırizze a következıket: SoniWhite egység Ultrahangos fémvilla Páciens stop kábele Elektromos huzal Használati Utasítás Video/CD, (kívánság szerint) Marketing anyag A csomagolást ırizze meg arra az esetre, ha a készüléket vissza kell küldeni javításra.

5 Összerakás (assembly) Miután elolvasott minden figyelmeztetı címkét és óvatosam kivette a SoniWhite készüléket a csomagolásból, puha, pamut ronggyal törölje le. A készülék hátulján található a fıkapcsoló és az input AC csatlakozó dugasz. Bizonyosodjon meg arról, hogy a fıkapcsoló ki van kapcsolva. OFF Az elektromos kábelt csatlakoztassa a készülék hátulján lévı dugaszhoz, majd a fıkábelt dugja be egy megfelelı feszültségő földeléses AC konnektorba. ON Kapcsolja be a fıkapcsolót. A kapcsolót a készülék hátulján, az input csatlakozó dugasz mellett találja. FIGYELMEZTETÉS Az ultrahangos elektromos villát és a páciens stop kábelét csatlakoztatni kell mielıtt bekapcsolja a fıkapcsolót. A páciens stop kábelét dugja be a készülék elején található dugaszba, az elsı konnektor a jobboldalon, csak egy konnektor van melybe belepasszol. Dugja be az ultrahangos fémvilla kábelét a készülék elején, a második konnektor a jobboldalon, csak egy konnektor van melybe belepasszol. Az Ön SoniWhite készüléke használatra kész, most pedig kérem olvassa el a kezelési útmutatót. FIGYELMEZTETÉS Elsı használat elıtt, olvassa el és kövesse az összes biztonsági utasítást, figyelmeztetést és kezelési instrukciót. Kezelés MŐSZER Tulajdonságok Ergonomikus design Ultrahangos elektromos villa mely nem autoklávozható, de sterilizáló folyadékkal fertıtleníthetı, lásd fennebb.

6 Hallható indikátor a fehérítı ciklus idıtartamára, hangjelzés és kikapcsoló funkció. Könnyő használat, egygombos vezérlés, program kiválasztás. Olcsó fehérítı tálca csere, melyhez hozzá tartozik a gél szett. Hordozható, könnyen átrakható egyik szobából a másikba. Mielıtt elmozdítaná, a kábeleket húzza ki. A SoniWhite gyárilag programozott ultrahang teljesítményt nyújt, utólag nem kell hangolni. Kontrol Panel Kijelzı ablak. Percekben és másodpercekben mutatja az idıt. Ciklus megkezdéséhez Hogy növelje, ill. Program kiválasztásához Nyomja meg a zöld start csökkentse a ciklus nyomja meg a fekete P Gombot idıt, nyomja meg a gombot, a ciklus + vagy gombot megszakításához pedig a piros gombot. Minden beavatkozás elıtt, a kontrol panel kijelzi az idıt, az ultrahangos hullámhossz frekvenciáját, a tálcák terminálját, ha az nincs csatlakoztatva és a programot. Amikor megnyomja a zöld gombot, hogy elkezdje a procedúrát, hangjelzést fog hallani, (ultrahangos fém villa leírása alább). Három program közül lehet választani: Prog.1: 12 perces ciklus: -5 perc be, a készülék sípol miután letelt az öt perc - 2 perc ki, ez idı alatt kicserélheti a gélt (lásd SoniWhite gél instrukciói) és hagyja a pácienst öblíteni. - 5 perc be, amikor a készülék sípol nyomja meg a zöld start gombot, majd ha a ciklus befejezıdött a készülék ismét sípol egyet. Ezt a programot arra tervezték, hogy a Vita Shades B1-D4-el használja, de szükség szerint megismételhetı. Prog. 2: 22 perces ciklus: -10 perc be, a készülék sípol miután letelt az öt perc - 2 perc ki, ez idı alatt kicserélheti a gélt (lásd SoniWhite gél instrukciói) és hagyja a pácienst öblíteni perc be, amikor a készülék sípol nyomja meg a zöld start gombot, majd ha a ciklus befejezıdött a készülék ismét sípol egyet.

7 Ezt a programot arra tervezték, hogy a Vita Shades A3-C4-el használja, de szükség szerint megismételhetı. Nagyon sok fogorvos úgy találta, hogy 30 perc elegendı egy hat árnyalatnyi javulás elérésére. Prog. 3: Ez egy elıre meghatározott program, mely igazodik az Ön fehérítési stílusához, technikájához. Például, amikor azt kívánja, hogy gél csere és öblítés nélkül 8 percig folyamatosan fehérítsen. Az eredmény látványosabb lesz, ha az alacsony koncentrációjú hidrogén peroxid tartalmú gélt (5-7.5%) hosszabb ideig hagyja a fogakon. Javasolt az ínyre E vitamin olajt használni. Érzésteleníteni nem kell. KÉREM VEGYE FIGYELEMBE: Az egység ultrahangos technológiát alkalmaz, melyhez az ehhez kifejlesztett fehérítı gélt használja, mely elınye, hogy elegendı energiát termel a VALÓS oxigén szabadgyökök felszabadítására egy optimális fehérítés érdekében. Következésképpen, az ultrahangos technológiát alkalmazva, a fehérítés a beavatkozást követı órában FOLYTATÓDIK. Az otthoni karbantartást be kell fejezni amint a fehérítés a kívánt mértéket elérte. Az otthoni karbantartás egy új eljárás melyet párhuzamosan kell végezni a rendelıben történı beavatkozással. Ultrahangos Fémvilla FIGYELMEZTETÉS: Soha nem babráljon a fémvilla bemeneteivel, vagy csatlakozóival. Helyezze a fehérítı tálcát az oldalzsebeken a fémvillára. Használhat önálló, felsı vagy alsó tálcát is. Azt is lehet, hogy mindkettıt. A következı egyszerő lépések megmutatják, hogyan cseréljék ki a tálcákat: - Helyezze a tálcákat a fémvillákra úgy, hogy a tálcákat átcsúsztatja a középsı nyílásba a fogón keresztül, majd tegye a fémvilla végeit a tálca belsı oldalzsebeibe és bizonyosodjon meg arról, hogy helyén vannak. - Kenjen gélt, de CSAK a fémvillára (kis mennyiség elegendı a fémvilla befedésére, mert a gél térfogata megnövekszik az eljárás alatt és betakarja az összes fogat, lásd a SoniWhite gél instrukciókat). - Helyezze a tálcákat a páciens szájába úgy, hogy elıször a tálca egyik szélét helyezi fel, majd a szájpadlás ívét követve rögzítse. Bizonyosodjon meg arról, hogy az ajkai a tálcán kívül esnek.

8 - Bizonyosodjon meg arról, hogy a tálca nyele 90 -ra van a páciens szájpadlásához (íveihez?) húzza át a kábelt a karon és csíptesse a páciens kötényéhez. Kérje meg a pácienst, hogy ide-oda mozgassa szájában, addig amíg kényelmes nem lesz neki. Sterilizáció és Tisztítás MŐSZER FIGYELMEZTETÉS: Tisztítás elıtt mindig kapcsolja ki a készüléket és húzza ki a kábeleket. Tisztításhoz ne használjon se oldószert, se éles tárgyat. A mőszer felületei (kivéve az ultrahangos fémvillát), tisztíthatja a kereskedelemben használt tisztítószerrel, beleértve a lágy, nem maró háztartási tisztítószereket. Soha ne alkalmazzon hajtógázt vagy pumpás sprayt közvetlenül a SoniWhite-ra vagy mellé. Egyes sprayk megbéníthatják az ultrahangot. Ha spray tisztítót használ, fújja egy tiszta, puha rongyra és úgy töröljön vele. Soha ne használjon erıs kemikáliát, maró vagy súrolószert. FÉM ULTRAHANGOS VILLA FIGYELMEZTETÉS: Tisztítás elıtt mindig kapcsolja ki a készüléket és húzza ki a kábeleket. Tisztításhoz ne használjon se oldószert, se éles tárgyat. A mőszer felületei (kivéve az ultrahangos fémvillát), tisztíthatja a kereskedelemben használt tisztítószerrel, beleértve a lágy, nem maró háztartási tisztítószereket. Soha ne alkalmazzon hajtógázt vagy pumpás sprayt közvetlenül a SoniWhite-ra vagy mellé. Egyes sprayk megbéníthatják az ultrahangot. Ha spray tisztítót használ, fújja egy tiszta, puha rongyra és úgy töröljön vele. Soha ne használjon erıs kemikáliát, maró vagy súrolószert. MEGELİZİ KARBANTARTÁS A SoniWhite úgy lett tervezve, hogy könnyen kezelhetı és problémamentes legyen. A standard tisztítási eljárások segítségével elérheti, hogy készüléke Hosszú évekig újnak tőnjön. Nem árt viszont idınként ellenırizni állapotát. Ha valamelyik alkatrész hibás, forduljon a beszállítóhoz. FIGYELMEZTETÉS Tisztítás elıtt mindig kapcsolja ki a készüléket és húzza ki a kábeleket. Kövesse a korábban leírt tisztítási és sterilizálási utasításokat. Ha merıben eltér ezektıl a javaslatoktól, tönkreteheti az ultrahangos tartozékokat és ronthatja a készülék teljesítményét. Tárolás: A SoniWhite tárolása hosszú ideig lehetséges normál rendelıben. A mőszert használat után ki kell kapcsolni, hogy megakadályozza annak jogtalan vagy szakszerőtlen használatát.

9 Hibakeresés Az egyetlen szervizelhetı alkatrészek a SoniWhite rendszerben az ultrahangos fémvilla, a páciens biztonsági kábel és az AC biztosítékok. A következı táblázat segítségével könnyebben fog tudni kommunikálni szervizünkkel: A kijelzı nem kap energiát, Nem kapcsol be Az ultrahangos fény nem kapcsol be/ki Ellenırizze, hogy a kábel be van-e dugva és van-e áramellátás Ellenırizze az on/off kapcsolót, az on pozíción kell lennie Ellenırizze a biztosítékokat Hívja szerviz szolgálatunkat Normál mőködés a piros gomb kapcsol be/ki Hívja szerviz szolgálatunkat 1 vagy 2 terminál nyitva Bizonyosodjon meg arról, hogy a fémvilla helyére van téve, ezt pontok jelzik a lengıállvány 1 illetve 2 jelzésénél Az egység bekapcsol, de nem indítja el a programot Bizonyosodjon meg arról, hogy a villa kábele csatlakoztatva van és bele van csavarozva az egységbe. Bizonyosodjon meg arról, hogy a fémvillák jól bele vannak téve a tartójukba Err 0,1,2 Hívja a szervizt Az egység kikapcsol, még mielıtt a program befejezıdik. Az egység kikapcsol, még mielıtt a program befejezıdik. A gél kifolyik a tálcából Csökkentse a fémvillára kent gél mennyiségét A gél továbbterjed Ez normális, mert a gél ilyennek lett kifejlesztve. Mindig csak nagyon keveset tegyen a fémvillára A páciens kényelmetlenül kezdi érezni magát A páciensnek kifehéredik az ínye az eljárás közben Bizonyosodjon meg arról, hogy a tálcaállványa 90 -ra van a páciens szájától, különben a fémvilla nekinyomódik a páciens ínyének Túl sok gélt használt, az eljárás elıtt és után használjon E vitamint A DMDS, ha tud költség ellenében cserekészüléket biztosít arra az esetre ha a sajátot ki kell küldeni szervizelni. Amikor kiselejtezi a készüléket, tegye azt a veszélyes anyagokra vonatkozó szabályoknak megfelelıen. Cégünkkel a kapcsolatot a telefonszámon tudja felvenni, vagy látogasson el weboldalunkra:

10 ALKATRÉSZ CIKKSZÁMOK QWSW001 SoniWhite Complete System SPSW SoniWhite Vezérlıegység SPSW Ultrahangos fémvilla átalakító Szalag, 1 Osztály SPSW Ultrahangos fémvilla átalakító Szalag, 2&3 Osztály SPSW Páciens stop kábel Limitált Garancia A DMDS limitált garanciát vállal berendezésre. Ez a garancia 12 hónap a szállítás napjától számítva és csak a berendezés megrendelıje veheti igénybe. Ez a limitált garancia a lámpákra nem vonatkozik. Hogy a limitált garancia feltételeinek eleget tegyen, a DMDS vagy hivatalos képviseletének meg kell tenni a kellı intézkedéseket, legyen az igazítás vagy módosítás. A DMDS felelıssége érvényes garancia igény esetén a termék javítása illetve cseréje a DNDS telephelyén vagy az importáló üzletében A SZÓBAN FORGÓ LIMITÁLT GARANCIA EXKLUZIV ÉS HELYETTESÍTHETI AZ ÖSSZES TÖBBI GARANCIÁT, LEGYEN AZ ÍRÁSOS, SZÓBENI VAGY BENNEFOGLALT, EZÁLTAL A BESZERZİ SZÁMÁRA SEGÍTSÉG, A DMDS SZÁMÁRA SZERZİDÉSES ÉS GARANCIÁLIS KÖTELEZETTSÉG. A DMDS NEM VÁLLAL SEMMILYEN HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT A TERMÉKKERESKEDELMIESÍTÉSÉRE VAGY HASONLÓ CÉLOKRA. A DMSDS NEM VÁLLAL FELELİSSÉGET BALESETEK VAGY VÉLETLEN KÁROK ESETÉBEN, LEGYEN AZ PÉNZÜGYI VESZTESÉG VAGY AZ ITT LESZÁLLÍTOTT TERMÉK NEM TETSZİLEGES TELJESÍTMÉNYE.

11 SoniWhite A-Z Pakk Tartalom Bevezetés Fogorvost Érintı Témák Bevezetés Fogfehérítési Elırejelzés Folttípusok Tippek a csalódás elkerülésére Hibaüzeneti Útmutató Nyomtatvány Telefonos Tanácsadásra Kérdıív Páciens Számára Fogorvost Érintı Témák Páciens Adatai Páciens Fehérítési Adatai Páciens Beleegyezési Nyilatkozata Egyedi Ultrahangos Technológia, szabadalmazott fehérítı géllel, mely elısegíti az oxigén szabadgyökök felszabadulását az optimálisabb fehérítés elérése Érdekében. A SoniWhite elınye a gyors megoldás mind a felsı mind az alsó ívek fehérítésére szimultán, gazdaságos áron, alacsony kezelési és karbantartási költségekkel. Ez egy többszörös ultrahang forrás mely úgy aktiválja a gélt, hogy az nem okoz érzékenységet. A fogfehérítés területén szakavatott orvosok valamint az ehhez főzıdı kutatások azt mutatják, hogy a legelıreláthatóbb és hatékonyabb fogfehérítés akkor érhetı el, ha kombinálják a rendelıben történı fehérítést az otthoni karbantartó fehérítı rendszerrel, mely csupán pár perces elfoglaltságot jelent a páciens számára és csak pár napig kell alkalmazni azt.

12 Mi teszi a SoniWhite rendszert hatékonyabbá a többi rendszerhez képest? Röviden, nincs több festék vagy rubber dam, nincs több kellemetlen érzés és gyors. Az egység ultrahangos technológiát és szabadalmazott fehérítı gélt használ, hogy segítse oxigén szabadgyökök felszabadulását az optimálisabb fehérítés elérése érdekében. Ez egy több tálcás és hangsebességgel rendelkezı ultrahangos rendszer, speciális fehérítı géllel a fogfehérítéshez szükséges energia felszabadítására. Nagyon sok fogfehérítésben jártas fogorvos át akarja majd ugrani a használati utasítás egyes lépéseit. Ez a rendszer más mint az eddig használt rendszerek. KÉREM NE TEGYÉK! Mellékhatások és csalódások következhetnek be ha a gélt nem az utasítások alapján készítik elı. A több nem jobb, a kevesebb pedig nem olyan jó. Fogfehérítési Elırejelzés Tökéletes Jelentkezı Jó Jelentkezı Rossz Jelentkezı A fogak fiatalkorban sokkal fehérebbek voltak Fiatalkorban a fogak valamivel fehérebbek voltak A fogak mindig sötét színőek voltak Sárga árnyalat Barna Árnyalat Szürke Árnyalat Külsıleges Pigmentáció Külsı és Belsı Pigmentáció Valódi Pigmentáció Egészséges külsejő, nem restaurált elsı fogak Néhány, jól passzoló elsı tömés és kevés forma Sok tömés, fogszuvasodás, repedések, ínysorvadás probléma Enyhe változást szeretne Világos fogakat szeretne Fehér fogakat szeretne Reális elképzelések és Reális elképzelések és magas Nem realisztikus elvárások elvárások Együttmőködı, felelısségteljes páciens elvárások Mérsékelten felelısségteljes páciens Nem együttmőködı, felelısségtelen páciens. Folttípusok Belsı Foltok 1 Pre-eruptiv Endemikus Fluorozis Tetraciklin Amelogenesis Dentinogenesis imperfecta Hematologikus rendellenességek

13 2 Post-eruptive Trauma Fogszuvasodás Öregedés Másodlagos/harmadlagos fogazat Fogászati Helyreállítás Gyökérkezelés Külsı Foltok 1 Színezett anyagok melyek megtapadnak a fog felületén és elszínezıdést okoznak (kezelése: alaposabb orál-higiénia 2 Színezett anyagok melyek színt váltanak miután a fog felületére tapadtak (kezelése: fogorvosi tisztítás 3 Színtelen anyag mely a fog felületéhez tapadva kémiai reakción megy keresztül és foltot képez (kezelése: a Quickwhite használata) Tippek a Csalódás Elkerülésére 1 SZÍN ELTALÁLÁSA Ez nagyon fontos mind a fogorvos mind a páciens számára. A fogorvosnak meg kell osztani páciensével mind a pre-operációs mind a post-operációs árnyalatot és fel kell tüntetnie a változást a beleegyezési nyomtatványon. A páciensek gyakran hazamennek és egyszerően elfelejtik milyen sikeres volt a beavatkozás. A színskálát mindig érték és ne árnyalat szerint rendezze át: B1, A1, B2, D2, A2, C1, C2, D4, A3, D3, B3, A3.5, B4, C3, A4, C4 2 FONTOS LÉPÉSEK FOGFEHÉRÍTÉS ELİTT A fogfehérítés elkezdése elıtt az összes pácienst alaposan meg kell vizsgálni és röntgenfelvételt kell készíteni. Az összes szuvasodást és tályogot meg kell szüntetni. Ellenırizze, nincs-e a páciens szájában fogszuvasodás vagy elszínezıdés, erózió, mikro repedések melyek befolyásolhatják a végeredményt. Ha a fogíny piros, be van gyulladva vagy vérzik, fogfehérítés elıtt azt a problémát is meg kell szüntetni. Nagyon fontos ismerni a páciens személyiségét, hozzáállását és elvárásait a fogfehérítést illetıen.

14 Kérdezze meg tılük, mennyivel fehérebb fogakat szeretnének? A megfelelı válasz: természetesen világosabbak legyenek Kicsit legyenek világosabbak a barna elszínezıdéseket tompítsuk, hogy ne látszanak olyan elhanyagoltnak. Nem megfelelı válasz: legyenek hófehérek olyan fehérek amennyire csak lehet Ragyogóan Fehérek Minden kezelendı fogat közvetlenül az eljárás elıtt fogkıtleníteni kell. A gélt KIZÁRÓLAG A HASZNÁLAT ELİTT kell rátenni az ultrahangos fémvillára. Soha ne tegye rá elıre. Nem szükséges a damra festéket tenni valamint ne használjon rubberdamot, mivel a gél hidrogén peroxid koncentrációja kevesebb mint 7.5%. 3 REÁLIS ELVÁRÁSOK Soha ne tegyen a páciensnek ígéreteket arra vonatkozóan, hogy fogaik mennyit fognak fehéredni. Ez katasztrófahelyzetet idézhet elı. Az 50 év feletti páciensek esetében reális a két-három árnyalatnyi javulás, de egyesek túlteljesíthetik ezt. Tippek a Csalódás Elkerülésére folytatás Mindig remélje a legjobbakat, de készüljön fel az esetleges csalódásra is. Néha elıfordulhat, hogy olyan pácienssel lesz dolga aki kevés vagy semmilyen eredményt nem mutat egy kezelés után. Ezek a páciensek általában 2 vagy 3 kezelés után mutatnak látványos változást. A páciensnek tudni kell, hogy a legjobb szolgáltatást fizetik meg, az önök erıfeszítéseit és a legjobb fehérítı rendszer használatát, a legjobb eredmény reményében. Sajnos az eredmény nem mindig garantált. 4 BIZSERGÉS Figyelmeztesse páciensét, hogy a kezelés alatt bizsergést érezhet. Ez normális, viszont ha az eljárás alatt páciense égı érzést vagy komoly fogérzékenységet tapasztal, kérje meg, hogy szóljon azonnal. Ha ez elıfordul, a kezelést abba kell hagyni. A tüneteket csökkentheti, ha az ínyre E vitamint alkalmaz. 5 KAMASZOKNAK CSAK 2 RÖVID APPLIKÁCIÓVAL SZÁMOLJON Mivel a kamaszoknak tág pulpa kamrájuk van, tanácsos két rövid applikációt alkalmazni, fıként ha érzékenységre panaszkodnak.

15 6 A GÉLT TARTSÁK TÁVOL A SZÖVETEKTİL ÉS A FOGGYÖKÉRTİL Próbálja meg elkerülni, hogy a tálcákra gélt tegyen. Csak a fémvillára tegyen keveset (annyit, hogy befedje), különben érintkezik az ínnyel, esetleg gyökérfelülettel. Ilyenkor a páciens érzékenységre panaszkodhat. Ha nem tud a gyökerekre levegıt fújni, akkor ne fehérítsen. Ha a páciens nem panaszkodik érzékenységre, akkor elkezdheti fehéríteni a sárga gyökér felületeket. Óvatosan mérje fel esetrıl esetre, hogy megtegye-e. 7 NEM KELL MINDENKIN FOGFEHÉRÍTÉST VÉGEZNIE Ne próbáljon meg hıs lenni és ne végezzen mindenkin fogfehérítést aki erre kéri. Sokszor nagyobb feladat nemet mondani. Ha a páciensnek amúgy is nagyon érzékeny fogai vannak, ne tetızze a problémát. Csak vesztesen jöhet ki belıle. Ha a páciens magas elvárásokat támasztó ember irreális elképzelésekkel, amúgy sem tudja ıket boldoggá tenni. Tippek a Csalódás Elkerülésére folytatás Ha vissza kell térítenie egy díjat azért, hogy kiengeszteljen egy pácienst, sose gondolkodjon. Jobb megtartani a pácienst mint elégedetlenül elküldeni. A fogfehérítés eredménye a legmegjósolhatatlanabb, így mindig várjon kevesebbet mint amit eltervezett. Ne feledje, képtelenség az összes biológiai folyamatot kiszámítani egy ilyen komplex terápia során. 8 KÖVESSE PONTOSAN AZ UTASÍTÁSOKAT Az utasítások pontosak és pontosan kell azokat követni. Nagyon sok fogfehérítésben jártas fogorvos át akarja majd ugrani a használati utasítás egyes lépéseit. KÉREM NE TEGYÉK! Mellékhatások és csalódások következhetnek be ha a gélt nem az utasítások alapján készítik elı. A több nem jobb, a kevesebb pedig nem olyan jó. 9 MAGYARÁZZA EL, HOGY A KOMPOZITOK ÉS A PORCELÁN NEM FEHÉREDNEK Bizonyosodjon meg arról, hogy páciense megértette, hogy a fehér tömések és koronák nem fehérednek hanem tisztulnak. Ez azt jelenti, hogy a természetes fogak fehérebbé válhatnak mint a pótlások. Sok páciens örömmel fogadhatja

16 A sötétebb pótlások lecserélését, hogy hozzáigazodjanak fehérebb egészséges fogaikhoz. De ha a páciens nem számít erre, a páciens elvárhatja, hogy költségmentesen cserélje ki neki régi pótlásait. Új porcelán vagy kompozit cseréjét halassza a fogfehérítés utáni pár hétre. Akkor biztosabb lehet abban, hogy a legjobb árnyalatot sikerül elérnie. 10 BEFEJEZÉS Mindig azzal a gumi polírozóval vagy gyémánt pasztával csiszoljon (pld: Luminescence polírpaszta) melyet a készlet tartalmaz és a DMDS biztosítja az Ön számára. PROBLÉMA Nincs látványos árnyalat változás vagy a páciens elégedetlen az eredménnyel Hibakeresési Útmutató LEHETSÉGES OKOK Javasolja páciensének, hogy használja a házi karbantartási szettet. Ez tartóssá teszi az eredményt. Elıfordulhat, hogy a fogak nem lettek kellıen tisztítva a kezelés elıtt. A fogaknak tisztának kell lenni, hogy a gél hatékonyan beivódjon a zománcba. Elıfordulhat, hogy egy bizonyos foltot tetraciklin, vagy fluorid okozta melyet nagyon nehéz eltávolítani. Szemrevételezéssel nem mindig lehet megállapítani, hogy milyen típusú foltról van szó, ezért nem lehet tökéletesen megjósolni a végleges eredményt sem. A páciens kora. Az idıs korú páciensek fogait általában sokkal nehezebb fehéríteni mint a fiatal korú páciensekét. A gél nem fedett egyenletesen. A gélt egyenletesen kell a fémvillán eloszlatni, hogy megelızhetı legyen az árnyalateltérés. A gélt nem hagyták hatni a megfelelı ideig. A pre-operációs és post-operációs árnyalat méréseket nem végezték el megfelelıen. Ha az nem történik meg, irreális elvárások keletkezhetnek. Mivel az árnyalatok közti különbség nagyon alattomos tud lenni, ezért célszerő a fehérítés elıtt és után is méréseket végezni. Színkulcs nélkül nagyon nehéz még egy 5 árnyalatnyi különbséget is észrevenni. Idınkén nem lehet megállapítani, hogy egy bizonyos páciens fogai miért nem fehérednek kellıképpen. Míg egy kezelés eredményes szokott lenni a legtöbb ember esetében, vannak olyanok akiknek meg kell ismételni a kezelést. A gélt igénybevett, érzékeny gyökérfelületre applikálták. Ennek ellenére sok páciens vállalkozik a sárga felületek kezelésére és elviselhetınek ítéli meg a kellemetlenségeket.

17 Fogérzékenység Kezelés elıtt vagy után Szó lehet súlyos szuvasodásról vagy tályogokról. Minden ilyen jellegő betegséget kezelni kell minden egyes fehérítı eljárás elıtt. Ez vonatkozik a periodontális betegségekre is. A páciensnek lehet tág pulpa kamrája. Ez a fiatal pácienseknél fordul Elı leggyakrabban. A páciens fogai lehetnek természetesen érzékenyek. Ezt az eljárás elıtt figyelembe kell venni. Ha a páciens fogai a hidegre érzékenyek, akkor a kezelést követıen valószínőleg még érzékenyebbek lesznek. Elıfordulhat, hogy a gélt az elıírtnál hosszabb ideig hagyták hatni, vagy egy ciklusban több mint háromszor applikálták. Az applikáció idejére és gyakoriságára vonatkozó utasításokat pontosan be kell tartani. Hibakeresési Útmutató folytatás Szövetfehérítés A gélt valószínőleg nem megfelelıen keverték meg. Ennek következménye lehet, hogy a fogakat egyenetlenül éri a peroxid. Ellenırizze a keverési arányokat. Az ultrahangos forrást hosszabb ideig alkalmazták a javasolt idınél, vagy túl közel lett a foghoz tartva ami a fog túlmelegedését eredményezte. A tálcákat 90 -os szögben kell tartani. Kezelés után, a legtöbb esetben természetes a szövet kifehéredése. Ez ideiglenes állapot és perceken belül meg kell szőnnie. Hogy a fehéredést gyorsabban megszüntesse, használjon hideg vizes gézt, vagy folyékony E vitamint. Elıfordulhat, hogy a gél közvetlenül az ínyre lett kenve. Esetleg túl sok gél került a fémvillákra. A gélt nem megfelelıen keverték meg. Olvassa el a keverési tippeket. Elıfordulhat, hogy a páciensnek ínysorvadása, szájüregi betegsége vagy irritált szövete van. Az ilyen szövetek gyorsan kifehérednek. A páciensnek súlyos ínysorvadása, szájüregi betegsége van. A betegnek kezeletlen fogszuvasodása, vagy tályoga van. A páciensnek szabadok a gyökérfelületei, vagy nagyon tágak a (gyökérkamrái). A páciens égetı érzésre panaszkodik Az ultrahangos forrást hosszabb ideig alkalmazták a javasolt idınél, vagy túl közel lett a foghoz tartva ami a fog túlmelegedését eredményezte. A tálcákat 90 -os szögben kell tartani. A gélt nem megfelelıen keverték meg. Olvassa el a keverési tippeket. Lehet, hogy a páciens rendkívül érzékenyen reagál a peroxidra. Ha ez így van, a páciens nem jó alany a további fogfehérítésre és a kezelést azonnal abba kell hagyni. A páciens érdes Fogakra panaszkodik

18 Alkalomadtán, egyes fogak bizsereghetnek a fehérítési eljárás során. Ezt gyorsan meg lehet szüntetni egy kis polírozás alkalmazásával, használja például a Luminescence gyémántpasztát. Elıfordulhat, hogy a zománcot nem csiszolták meg kezelés után. A páciens arra panaszkodik, hogy fogai besárgultak Elıfordulhat, hogy a páciens elfelejtette milyen mértékő volt a fogfehéredés a kezelés után. Elıfordulhat, hogy a fogak elszínezıdtek a kávé, tea, cigaretta, bor vagy egyes zöldségek fogyasztása következtében. Telefonos Tanácsadás Tudna nekem tanácsot adni fogfehérítést illetıen? Meg tudunk Önnek beszélni egy idıpontot egy fogorvossal, İ majd személyre szabott tanácsot adni Önnek. Mindenki számára mőködik a fogfehérítés? A legtöbb páciensnek akinek egészséges fogai vannak de enyhén elszínezıdtek reagálnak a fehérítésre. Fogorvosunk megvizsgálja és elmondja véleményét. És mennyi ideig tart? Ez egyénenként változik, de legtöbb esetben 1-tıl 3 évig terjedı. Fogai állapotát megvizsgálva orvosunk pontosabban meg tudja mondani. Mennyivel lesznek világosabbak a fogaim? Általában egy pár árnyalattal lesznek világosabbak mint a mostani színe. Erıs dohányos/kávé/tea fogyasztó vagyok, a fehérítés el tudja tüntetni az elszínezıdéseimet? Igen, de sokkal erıteljesebb kezelésre lesz szükség. Lehet a gyökérkezelt kihalt fogat fehéríteni? Igen, lehet, de a részleteket beszélje meg az orvossal. Lehet a tetraciklin adta atlaszfényt tompítani? Ez a három cikluson múlik. Lehet, hogy az elsı kettı jól válaszol, a harmadik pedig bizonytalan. a fogfehérítést követıen mit nem szabad enni vagy inni? Az elsı 48 órában kerülje a dohányzást, túlzott kávé, tea és vörösbor valamint a színes zöldségek fogyasztását. Elıfordulhat, hogy a koronái, hídjaim vagy fogpótlásaim színt váltanak? Nem, de kitisztulnak és lehetséges, hogy le kell cserélnie ıket, hogy színük igazodjon az újonnan kifehérített fogaihoz. Biztonságos? Igen, biztonságos, de enyhe érzékenységet tapasztalhat az eljárást követı elsı 24 órában. Mennyi ideig tart? Az eljárás kb. 30 percig tart. A következı kérdés, a díjak egyik helytıl a másikig különböznek, ugyanúgy mint a látogatások és feltöltések száma. Ez mind Önön múlik, mi csak egy útmutatót tudunk adni.

EURONDA CE 0051 AUTOKLÁV E9 B

EURONDA CE 0051 AUTOKLÁV E9 B CE 0051 AUTOKLÁV E9 B Figyelem! Ez a használati utasítás az eredeti, termékhez csomagolt használati utasításhoz kiegészítés. Kérem mindkét anyagot vegyék figyelembe a készülék használata során. HASZNÁLATI

Részletesebben

További tájékoztatásokért Olvasson le

További tájékoztatásokért Olvasson le További tájékoztatásokért Olvasson le 2 Tartalomjegyzék 1. A Homelight epilátor bemutatása... 6 1.1. A tartós szőrtelenítés a Homelight epilátorral... 7 1.2. A szőrtelenítések megtervezése... 9 1.3. A

Részletesebben

ANTHOS MYRAY RXAC. 2. A felszerelés leírása 2.1. A röntgenegység leírása 2.2. A vezérlı tasztatúra leírása

ANTHOS MYRAY RXAC. 2. A felszerelés leírása 2.1. A röntgenegység leírása 2.2. A vezérlı tasztatúra leírása ANTHOS MYRAY RXAC TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános Biztonsági Leírás 1.1.1. Szimbólumok leírása 1.1.2. A felszerelés célja és használata 1.2.1. Csoportosítás 1.2.2. Környezeti Feltételek 1.2.3. Garancia 1.3.

Részletesebben

Használati utasítás. Technogym s.p.a. által lett bejegyezve Olaszországban és más

Használati utasítás. Technogym s.p.a. által lett bejegyezve Olaszországban és más Használati utasítás Technogym, The Wellness Company, Excite és CPR (figuratív) a Technogym s.p.a. tulajdonában lévő védjegyek Olaszországban és más országokban. A Smartkey és a TGS key az itt illusztrált

Részletesebben

XIOS XG USB modul és szenzorok

XIOS XG USB modul és szenzorok XIOS XG USB modul és szenzorok Kezelési és telepítési útmutató Magyar Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Általános információk...4 1.1 Kedves Vásárlónk!...4 1.2 Elérhetőségek...4 1.3 Általános információk

Részletesebben

Használati utasítás, MultimatEasy

Használati utasítás, MultimatEasy Használati utasítás, MultimatEasy A használati utasítás szövegének és képanyagának összeállítását nagy körültekintéssel végezték el, úgyanúgy mint fordítását. Azonban elıfordulhatnak benne helyesírási

Részletesebben

EATON 9130 UPS 5000 6000 VA. Kezelési útmutató. Copyright 2010 EATON. Minden jog fenntartva. Szerviz és támogatás: Hívja a szerviz képviseletet

EATON 9130 UPS 5000 6000 VA. Kezelési útmutató. Copyright 2010 EATON. Minden jog fenntartva. Szerviz és támogatás: Hívja a szerviz képviseletet EATON 9130 UPS 5000 6000 VA Kezelési útmutató Copyright 2010 EATON Minden jog fenntartva. Szerviz és támogatás: Hívja a szerviz képviseletet 9130 UPS-EN A osztályú elektromágneses megfelelıség Hivatkozott

Részletesebben

CLIENTCALL ÜGYFÉLHÍVÓ RENDSZER

CLIENTCALL ÜGYFÉLHÍVÓ RENDSZER CLIENTCALL ÜGYFÉLHÍVÓ RENDSZER HARDWARE és SOFTWARE Kezelési Útmutató NANOSPACE Bt. 2010 www.nanospace.hu Tartalom Tartalom... 2 1. Bevezetés... 3 2. A rendszer fıbb egységei... 4 2.1. Nyomtató és kijelzı...

Részletesebben

Solo TV hangrendszer

Solo TV hangrendszer Solo TV hangrendszer Kezelési útmutató Tartalom Biztonsági információk Bevezetés Köszönjük!... 6 Kicsomagolás... 6 A rendszer telepítése 1. lépés: Helyezze el a rendszert... 7 2. lépés: Csatlakoztassa

Részletesebben

2005 Xerox Corporation. Minden jog fenntartva.

2005 Xerox Corporation. Minden jog fenntartva. A Felhasználói kézikönyv bemutatása Ez a Használati útmutató a nyomtató beállításához szükséges információkat tartalmazza. Ezen kívül bemutatja a nyomtató használatát, karbantartását, valamint a hibák

Részletesebben

Tartalom. 7 A készülék tárolása, ápolása és fertőtlenítése...32 7.1 Tisztítás...32 7.2 Fertőtlenítés...33

Tartalom. 7 A készülék tárolása, ápolása és fertőtlenítése...32 7.1 Tisztítás...32 7.2 Fertőtlenítés...33 Tartalom 1 A készülék ismertetése...4 A készülék ismertetése...4 1.1 Szállítási terjedelem, utólagos vásárlás és tartozékok...5 1.2 A készülék funkciói...6 1.3 Jelmagyarázat...7 2 Figyelmeztető megjegyzések

Részletesebben

RENOVA C 24 E RENOVA F 24 E

RENOVA C 24 E RENOVA F 24 E KOMBI FALI GÁZKAZÁN RENOVA C 24 E RENOVA F 24 E KEZELÉSI -, SZERELÉSI ÚTMUTATÓ, KARBANTARTÁS, ELLENİRZÉS Forgalmazó: Saunier Duval Magyarország Rt 1238. Budapest, Helsinki út 120. Tel: 283-0553, 283-0556

Részletesebben

DP24 B5 tipusú. falikazán. gépkönyv. Pakole Gáztech Kft. ... Lépést tartunk! Pakole Gáztech Kft. B5 gépkönyv2.doc 1

DP24 B5 tipusú. falikazán. gépkönyv. Pakole Gáztech Kft. ... Lépést tartunk! Pakole Gáztech Kft. B5 gépkönyv2.doc 1 .. Pakole Gáztech Kft. Pakole Gáztech Kft. 8000. Székesfehérvár Börgöndi út 8-10. DP24 B5 tipusú.......... falikazán gépkönyv Lépést tartunk! Pakole Gáztech Kft. B5 gépkönyv2.doc 1 29/1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

GlucoDock. Vércukormérő modul. Kérjük, figyelmesen olvassa el! Használati útmutató. Art. 79306

GlucoDock. Vércukormérő modul. Kérjük, figyelmesen olvassa el! Használati útmutató. Art. 79306 GlucoDock Vércukormérő modul Használati útmutató Kérjük, figyelmesen olvassa el! Art. 79306 GlucoDock részei Működési információk Apple készülék csatlakozó hely GluckoDock eszköz csatlakozófej GluckoDock

Részletesebben

Fontos biztonsági kérdések

Fontos biztonsági kérdések Fontos biztonsági kérdések Ezt a berendezést nem használhatják olyan személyek (beleértve a gyermekeket is), akik csökkent fizikai, érzékelési vagy szellemi képességekkel rendelkeznek, nincs meg a megfelelő

Részletesebben

www.markabolt.hu használati útmutató Mosógép EWH 127310 W

www.markabolt.hu használati útmutató Mosógép EWH 127310 W használati útmutató Mosógép EWH 127310 W 2 electrolux Electrolux. Thinking of you. Többet is megtudhat elképzeléseinkrol a www.electrolux.com címen Tartalomjegyzék Biztonsági információk Termékleírás Kezelőpanel

Részletesebben

LAVAMAT 1046 EL LAVAMAT 1246 EL

LAVAMAT 1046 EL LAVAMAT 1246 EL LAVAMAT 1046 EL LAVAMAT 1246 EL Automatická prácka Automata mosógép Návod na pouzitie Használati Útmutató PERFEKT IN FORM UND FUNKTION Kedves Ügyfelünk! Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el ezt a használati

Részletesebben

BTE HASZNÁLATI UTASÍTÁS HIT PRO/HIT

BTE HASZNÁLATI UTASÍTÁS HIT PRO/HIT BTE HASZNÁLATI UTASÍTÁS HIT PRO/HIT Köszönjük Köszönjük, hogy jobb hallása érdekében a mi termékünket választotta. Nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy új hallókészüléke a legjobb minőségű legyen, és hogy

Részletesebben

W2453V. Felhasználói útmutató. Atermék használata el tt kérjük, olvassa át a következ Fontos

W2453V. Felhasználói útmutató. Atermék használata el tt kérjük, olvassa át a következ Fontos Felhasználói útmutató W2453V Atermék használata el tt kérjük, olvassa át a következ Fontos biztonsági óvintézkedéseket. A jöv beli tájékozódás céljából tartsa a Felhasználói útmutatót (CD) elérhet helyen.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 60FI TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 60FI TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: Típus: DW7 60FI Energia hatékonysági osztály: (A hatékonyabb - G kevésbé hatékony) A A szabvány ciklus, amelyre az adatlapon feltüntetett információ

Részletesebben

Tartalom Áttekintés... 4 Használata... 5 A csomag tartalma/a készülék részei... 6 Általános tudnivalók... 9

Tartalom Áttekintés... 4 Használata... 5 A csomag tartalma/a készülék részei... 6 Általános tudnivalók... 9 Tartalom Tartalom Áttekintés... 4 Használata... 5 A csomag tartalma/a készülék részei... 6 Általános tudnivalók... 9 Olvassa el és őrizze meg a használati utasítást... 9 Jelmagyarázat...10 A csomag tartalma...

Részletesebben

Tartalom. FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁSOK: hasznos információkat tartalmaznak a kosarak, a szórókarok, a tartályok és sz r k használatáról.

Tartalom. FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁSOK: hasznos információkat tartalmaznak a kosarak, a szórókarok, a tartályok és sz r k használatáról. Tartalom 1. Biztonsági és mködtetési utasítások 76 2. Üzembe helyezés és csatlakoztatás 79 3. Mködtetési utasítások 82 4. Tisztítás és karbantartás 93 Köszönjük, hogy termékünket választotta. Javasoljuk,

Részletesebben

Üdvözöljük az egészség megőrzésének világában!

Üdvözöljük az egészség megőrzésének világában! Üdvözöljük az egészség megőrzésének világában! Gratulálunk Physiotherm infrakabinjához! Örömünkre szolgál, hogy egyik, kiváló minőségű termékünk mellett döntött, és szeretnénk ezért köszönetet mondani.

Részletesebben

használati útmutató kullanma kılavuzu

használati útmutató kullanma kılavuzu használati útmutató kullanma kılavuzu Mosógép Çamaşır Makinesi EWF 129442 W 2 electrolux Electrolux. Thinking of you. Többet is megtudhat elképzeléseinkrol a www.electrolux.com címen TARTALOMJEGYZÉK Biztonsági

Részletesebben

Tartalomjegyzék. KERN COMMUNICATIONS SYSTEMS KFT H -186 Budapest Gilice tér 47/a Tel.: +36 1 297-1470 Fax.: +36 1 297-1471 WWW.KERN.

Tartalomjegyzék. KERN COMMUNICATIONS SYSTEMS KFT H -186 Budapest Gilice tér 47/a Tel.: +36 1 297-1470 Fax.: +36 1 297-1471 WWW.KERN. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 2 2. Termékleírás 2 3. Elsı üzembe helyezés 4 4. Kimenetek kezelése 5 4.1 Kimenetek kezelése SMS-ben 5 4.2 Készülék kezelése hívással 6 4.3 A kimeneti tápcsatlakozó manuális

Részletesebben

MH740 Digitális projektor Felhasználói kézikönyv

MH740 Digitális projektor Felhasználói kézikönyv MH740 Digitális projektor Felhasználói kézikönyv Tartalom Fontos biztonsági tudnivalók... 3 Bevezetés... 7 A projektor jellemzői... 7 Csomag tartalma... 8 A kivetítő külső nézete... 9 Kezelőszervek és

Részletesebben

Automata digitális vérnyomásmér M2-es modell Használati útmutató

Automata digitális vérnyomásmér M2-es modell Használati útmutató Automata digitális vérnyomásmér M2-es modell Használati útmutató HU IM-HEM-7119-E(V)-01-08/2011 Tartalom A készülék használatba vétele el tt Bevezetés... 3 Fontos biztonsági el írások...4 1. Áttekintés...7

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS KÉRDÉSEK? VIGYÁZAT! Modellszám: PETL10812.0 Sorozatszám: Későbbi hivatkozás céljából a fenti helyre írja be a sorozatszámot.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS KÉRDÉSEK? VIGYÁZAT! Modellszám: PETL10812.0 Sorozatszám: Későbbi hivatkozás céljából a fenti helyre írja be a sorozatszámot. Modellszám: PETL10812.0 Sorozatszám: Későbbi hivatkozás céljából a fenti helyre írja be a sorozatszámot. HASZNÁLATI UTASÍTÁS Sorozatszámmatrica KÉRDÉSEK? Ha van kérdése, vagy ha vannak hiányzó alkatrészek,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Packard Bell EasyNote TE - 1 TARTALOMJEGYZÉK Számítógépének elindítása 4 Vezeték nélküli kapcsolat... 4 Regisztrálás... 5 Szoftvertelepítés... 6 Recovery... 6 Problémát észlel?...

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW-6 60 FI TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: TEKA Küchentechnik Típus: DW-6 60.FI.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW-6 60 FI TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: TEKA Küchentechnik Típus: DW-6 60.FI. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: TEKA Küchentechnik Típus: DW-6 60.FI Szélesség: 597-599 mm Mélység, a kapcsolótábla külsõ szélétõl mérve: 550 mm Magasság: 820-870 mm Helyszükséglet

Részletesebben